Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad."

Transcriptie

1 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Van de gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1 Hoorn. Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad. Geacht College, De fracties van VOCHoorn en Hoorns Belang hebben een aantal vragen over de gevolgde procedure die geleid heeft tot het besluit van het College om touringcars te verbieden in de binnenstad van Hoorn. Op 12 juli 2016 werd in de gemeenteraad een voorstel van het College behandeld over de toekomst van de riviercruise in Hoorn. Een belangrijk punt was en is de overlast die touringcars veroorzaken voor de bewoners van het Visserseiland. Een probleem dat zich al jaren voordoet. De namens het College verantwoordelijke wethouder ontraadde in zijn antwoord alle ingebrachte moties, vond dat in alle moties wel iets goeds zat, maar zegde toe dat hij in het vierde kwartaal met een voorstel naar de gemeenteraad zou komen. Expliciet ging de wethouder in op de door GroenLinks ingebrachte motie, waarin werd voorgesteld om de touringcars te weren uit de binnenstad. Daarover zei hij dat hij dit een goede suggestie vond, die wel eens onderdeel zou kunnen uit maken van zijn voorstel aan de raad. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 november 2016, halverwege het 4 e kwartaal, werd op initiatief van Hoorn Lokaal en VOCHoorn, gesteund door vele fracties, een zogenaamde wilde motie ter tafel gebracht. Reden: bezorgdheid, omdat vanuit het College geen signalen kwamen, dat gewerkt werd aan een plan. Deze motie riep het College op om uiterlijk 31 januari 2017 de raad een voorstel voor te leggen met een oplossing voor de overlast die bewoners van het Visserseiland van touringcars ondervinden.

2 De namens het College verantwoordelijke wethouder antwoordde dat deze motie geheel overbodig was, dat er maandag een plan (21 november 2016) op zijn bureau zou liggen en de raad voor het eind van het jaar een voorstel voor een oplossing zou krijgen. De gemeenteraad was door dit stellig gegeven antwoord overtuigd en vertrouwde de wethouder op zijn woord en trok vervolgens de wilde motie in. Op 20 december 2016, ontvingen de leden van de gemeenteraad een brief met daarin het besluit van B en W om vanaf 1 maart 2017 touringcars in de binnenstad te verbieden. Hierin werd verwezen naar een uitwerking van het alternatieve vervoer in januari Op 1 maart zou een complete oplossing klaarstaan, aldus het college. In de loop van januari bleek dat er nog weinig zicht is op een complete oplossing, dat de kosten almaar hoger dreigen te worden, en dat het verkeersbesluit mogelijk leidt tot juridische claims. Ook kwamen er allerlei officiële reacties van rederijen en touringcaroperators dat er geen enkel overleg vooraf is geweest, of gesproken is over alternatieven voor vervoer. Vraag 1: Het kan u niet ontgaan zijn dat de raad veel belang hecht aan een structurele oplossing van dit probleem. Het speelt al ruim anderhalf jaar, en er zijn totnogtoe alleen tijdelijke maatregelen genomen. De reacties in januari op het verkeersbesluit wijzen erop dat er geen goede afweging van alle belangen heeft plaatsgevonden. Wij hebben daarom de volgende vraag over het doorlopen proces vanaf 12 juli 2015 (en eigenlijk al vanaf de antwoorden op de artikel 36 vragen van de PvdA van 30 juni 2016), - Wat is er in dit dossier gebeurd tussen 30 juni 2016 en 10 januari 2017 (het nemen van het verkeersbesluit)? Welke concrete acties in tijd zijn in deze periode ondernomen? Graag een stapsgewijs overzicht inclusief momenten, tijdstippen van gesprekken, en gespreksverslagen hiervan, met diverse betrokken partijen zoals het Museum van de 20 ste eeuw, de watertaxi, de omwonenden van het Oostereiland, HCT, betrokken touroperators & cruisemaatschappijen, Hoorn Events, Van der Valk en Koomen, etc. Vraag 2: De wethouder had het op 15 november 2016 mondeling over een plan wat de maandag daarop op zijn bureau zou liggen. - Was dit een ander plan dan afsluiting van de binnenstad voor touringcars? - Indien dit een ander plan was, wat hield dit in? Vraag 3: Als het plan alleen inhield een besluit om de binnenstad voor bussen af te sluiten, - waarom heeft het dan tot net voor het kerstweekend, dus een maand later, geduurd voordat dit werd medegedeeld aan de gemeenteraad? Wanneer is het collegebesluit hierover genomen? - Waarom heeft u deze tijd niet gebruikt om met een voorstel naar de raad te komen, zoals toegezegd aan diezelfde raad?

3 Vraag 4: Wij hebben vernomen dat de verantwoordelijke wethouder, binnen het stadhuis erop is gewezen dat hij de raad had toegezegd voor het eind van het jaar met een voorstel aan de raad te komen, waar de raad ook naar had gevraagd. Het College c.q. de wethouder heeft dit advies in de wind geslagen en is gekomen met een besluit, een maatregel. - Waarom heeft de wethouder toch een besluit genomen en geen voorstel naar de raad gestuurd? Vraag 5: Het niet nakomen van een toezegging aan de raad, namelijk in het vierde kwartaal met een plan naar de gemeenteraad komen, staat op gespannen voet met het vertrouwen dat de raad in het College moet hebben. De gemeenteraad had het vertrouwen in uw College wel, toen zij op 15 november de wilde motie introk, na toezeggingen van uw zijde. - Waarom heeft u in dit licht toch volstaan met alleen de afkondiging van een besluit en bent u uw eerdere toezegging aan de raad niet nagekomen? Wat waren uw exacte overwegingen om de toezegging aan de raad niet na te komen? Graag aangeven wat hierover, desnoods met het stempel geheim erop, in de formele besluitenlijsten van het college is opgenomen. Vraag 6: In de brief van 20 december 2016 zegt u volop in gesprek te zijn met marktpartijen over alternatief duurzaam vervoer. Dit is ook in juni 2016 al aangegeven in de brief met antwoord op PvdA vragen over ditzelfde onderwerp. Marktpartijen, musea en de watertaxi klagen via de krant en social media over het gebrek aan overleg en moeten uit de krant vernemen dat het College een maatregel heeft genomen, die voor hen, verstrekkende gevolgen heeft. Zij klagen over het feit dat zij het besluit uit de media hebben moeten vernemen. Aanvullend op vraag 1 willen wij nog specifiek vragen: - Met welke marktpartijen heeft u over het voorgenomen verkeersbesluit gesproken, op welke momenten (graag met gespreksverslagen) en wat was na al die gesprekken op 10 januari toen het verkeersbesluit werd genomen dor het college, concreet de conclusie over een eventuele oplossing? - Maar niet alleen marktpartijen, ook bewoners van het Venenlaankwartier klagen over het feit dat met hen vooraf geen overleg is geweest. Klopt dit? Vraag 7: Bij de behandeling van de Havenverordening stelt u de raad voor om naar financiële alternatieven te zoeken, daar u in de begroting een bedrag van euro te kort komt. Reden: door een aantal maatregelen blijft de groei van de witte vloot, waarop gerekend was, uit, wat voor e begroting financiële gevolgen heeft. Voor handhaving van het besluit, vanaf 1 maart a.s. touringcars te weren uit de binnenstad, gaat u euro uitgeven. - Hoe moeten wij dit met elkaar rijmen. Kennelijk heeft u wel geld voor extra handhaving. - Waaruit gaat u dit betalen? Waar vindt u dekking?

4 Vraag 8: Wethouder B. Tap is binnen het College belast met Economische zaken en Toerisme. In de brief van 20 december 2016 stelt het College expliciet dat de marktpartijen in de basis zelf verantwoordelijk zijn voor het organiseren en financieren van passend alternatief vervoer. Voor het College, zo interpreteren wij, is slechts een kleine rol weggelegd voor 2017 als overgangsjaar. De markt moet het zelf maar oplossen, zo konden wij j.l. zaterdag nog in een artikel in het NHD lezen in een interview met een lid van het College. Vele malen heeft de wethouder het economisch belang voor Hoorn en de (toeristische) regio benadrukt en gewezen op het gastheerschap als gemeente voor ons bezoekende toeristen. Verder wordt samengewerkt met Holland boven het IJ en in de Structuurschets Westfriesland wordt toerisme als mogelijkheid gezien voor versterking van de economie. De uitspraak dat de markt het maar uit moet zoeken begrijpen wij dan ook niet. - Is een maatregel als het afsluiten van de binnenstad voor touringcars, zonder de nodige alternatieven, dan niet in strijd met zijn eerdere uitspraken? Vraag 9: - Waarom heeft wethouder Tap bij zijn collega van Verkeer niet aangedrongen op een integraal voorstel, waarin meegenomen, het alternatieve vervoer voor de passagiers van de witte vloot, zoals aan de raad was toegezegd? Vraag 10: Tijdens de behandeling van dit onderwerp, meningsvormend, j.l. dinsdag kwam wethouder Tap met het goede nieuws dat tussen juni en oktober nog eens 180 schepen in de haven afmeren. Omdat voor vervoer van passagiers ook voor deze periode meer geld nodig is dan de euro, die door het College was begroot, komt er alsnog een voorstel naar de Raad. Van diverse zijden, ook vanuit het College, horen wij steeds dat al een jaar van te voren rederijen zich aanmelden. Zelfs zouden er nu al reserveringen zijn voor Sinds wanneer weet het College van deze aantallen reserveringen buiten het tulpenseizoen? - Als dit al langere tijd bekend is, waarom is dit gegeven dan niet meegenomen in de onderhandelingen met Hoorn City Tours? - Deze extra reserveringen, buiten het tulpenseizoen, genereren ook extra inkomsten, waar niet op gerekend was. Klopt dit? - Zo ja, wat zijn dan die extra inkomsten in euro s? - Dekt dit geheel of ten dele de financiële gevolgen ( euro) die u te kort komt? - Zo ja, waarom maakt u dan toch melding van een begrotingstekort, alleen uitgaande van het tulpenseizoen en neemt u het goede nieuws van extra reserveringen niet mee? - Zo nee, waarom niet? De fracties van de VOCHoorn en Hoorns Belang verzoeken het College deze vragen te beantwoorden, ruim voor de behandeling van dit onderwerp in de Algemene Raadscommissie.

5 Wij zien uw antwoorden met belangstelling tegemoet. Hoorn, 21 januari 2017 Namens de fractie van de VOCHoorn, Hans Weeda. Namens de fractie van Hoorns Belang, Alex van der Kleij.

Bijlagen 1 Evaluatie tijdelijke oplossing voor vervoer van passagiers van riviercruises Vragenlijsten voor de evaluatie

Bijlagen 1 Evaluatie tijdelijke oplossing voor vervoer van passagiers van riviercruises Vragenlijsten voor de evaluatie y^ HOORN Onderwerp Vervoer van passagiers van riviercruiseschepen Agendering Ter besluitvorming Bijlagen 1 Evaluatie tijdelijke oplossing voor vervoer van passagiers van riviercruises 2017 2 Vragenlijsten

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162)

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162) Aan de fracties van VVD en PvdA de heer A.J.H. Wijers, mevrouw C.P.W. Bode-Zopfi Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB d.bosmans@oosterhout.nl (0162) 48 91 03 Onderwerp Vragen ex art.

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen volgens art. 43 van het Reglement van Orde

Betreft: schriftelijke vragen volgens art. 43 van het Reglement van Orde Aan het College van B&W Hoorn Onderwerp: verwerven van VOC replica De Halve Maen Betreft: schriftelijke vragen volgens art. 43 van het Reglement van Orde Hoorn, 17 oktober 2014 Geacht College, Dinsdag

Nadere informatie

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid 1 oktober 2008 RA 0829889 Samenvatting In 2007 gaat de gemeente Weesp over tot het vervangen van lantaarnpalen

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 16 november Agendapuntnummer: int Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA)

Aan de Raad. Made, 16 november Agendapuntnummer: int Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA) Aan de Raad Made, 16 november 2011 Agendapuntnummer: 13 Raadsvergadering Gemeenteraad 22 december 2011 Onderwerp: Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA) Registratienummer: 11int02978 Casenr:

Nadere informatie

2018D22525 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2018D22525 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2018D22525 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bestond er bij enkele fracties behoefte een aantal vragen en opmerkingen voor te leggen

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft Semen!eying Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Madinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Programmeren, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 32 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk.

Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 32 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk. Aan het College van B en W Postbus 149 3840 AC HARDERWIJK Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 32 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk. Datum: 02-01-2015 Onderwerp: De stad als

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 29 juli 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Van Tuijl Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

Vragen en antwoorden (1 juni 2011) 1. Heeft u het huurcontract met de huurders van de Morgenster formeel opgezegd?

Vragen en antwoorden (1 juni 2011) 1. Heeft u het huurcontract met de huurders van de Morgenster formeel opgezegd? Vervolg-aanvullende vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex artikel 40 Rvo betreffende bestemming gebouw de Morgenster en beantwoording college. 16 mei 2011 Op 21 april 2011 heeft u in

Nadere informatie

Een onderzoek naar het nakomen van een afspraak door de gemeente Houten.

Een onderzoek naar het nakomen van een afspraak door de gemeente Houten. Rapport Een onderzoek naar het nakomen van een afspraak door de gemeente Houten. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de gemeente Houten gegrond. Datum: 24 oktober 2018 Rapportnummer:

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummers , ,

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummers , , 1 B&W-vergadering van 31 januari 2017 Zaaknummer : 1404532 Aanwezig : burgemeester de heer J. Nieuwenburg wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer S.R. Bashara secretaris

Nadere informatie

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief.

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief. College Onderwerp: V20100186 Vragen ex artikel 61 RvO van fractie CDA Heusden naar aanleiding van het krantenartikel over stichting De Biezen en het eigenaarschap van buurthuis De Schakel. Collegevoorstel

Nadere informatie

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4 RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4 Datum: 13 maart 2012. Deelsessie: 19.55 20.45 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming. Onderwerp: Standpunt ontwikkeling windpark Markermeer. Toelichting: Door

Nadere informatie

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Zaaknummer 00474132 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Collegevoorstel Feitelijke informatie In de brief van 6 mei 2016 stelt raadslid de heer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R. 00459 Van: Datum : 4 juli 2017 Portefeuillehouder(s) college van burgemeester en wethouders : wethouder Stolk 17R.00459 gemeente WOERDEN Portefeuille(s)

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie?

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie? Vragen artikel 39 RvO over de evaluatie participatie project tunnel spoorkruising Maarsbergen Gesteld door de raadsleden T.D.J. (Dorien) Schults, S. (Sybe) Streekstra en P.C. (Peter) van der Zee 23 november

Nadere informatie

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan Titel BOA Oostzaan Nummer 10 / 49 Datum 8 september 2010 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Inzet BOA Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan

Nadere informatie

Ons kenmerk 10.1461895

Ons kenmerk 10.1461895 gemeente WW w Oosterhout Fractie GroenLinks t.a.v. de heer W.J.W.A. van der Zanden Hoogstraat 6 4901 PK OOSTERHOUT Datum 13 januari 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk 10.1461895 In behandeling bij a.burqer(5)oosterïiout.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO PvdA-Inzet rijksmiddelen en beleid bij strijd tegen kinderarmoede 1- Notagegevens Notanummer 2017-000487 Datum 01-04-2017 Programma:

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Burgerzaken 24 juli 2008

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Burgerzaken 24 juli 2008 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI Burgerzaken 24 juli 2008 onderwerp AntiDiscriminatieVoorziening Limburg Inleiding Zoals nu bekend gaat vanuit het Ministerie van VROM een wettelijke regeling

Nadere informatie

Verslag OLB. Datum: 20 april Opening

Verslag OLB. Datum: 20 april Opening Verslag OLB Datum: 20 april 2016 1. Opening Voorzitter Helen Sijm opent het OLB en kan een kleine 60 mensen welkom heten. Er gaat een presentielijst rond waarop nieuwe bezoekers hun naam en mailadres kunnen

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00798

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00798 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00798 OPSCHRIFT Vergadering van 27 oktober 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Betrokken portefeuillehouder(s): Bas Brekelmans Onderwerp Beantwoording raadsvragen

Nadere informatie

Algemene beschouwingen CDA Weert

Algemene beschouwingen CDA Weert Algemene beschouwingen CDA Weert begroting 2016 www.cdaweert.nl Algemene Beschouwingen CDA Weert op de begroting 2016 van de gemeente Weert Dames en heren, hierbij de beschouwingen van het CDA op de voorliggende

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer:

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: *11.25585* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: D. Haan Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535202 Portefeuillehouder: W.C. Luchjenbroers Onderwerp: Zondagopenstelling Borger Registratienummer:

Nadere informatie

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013 gemeente roerdalen 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 GEMEENTE Roerdalen stuknummer RD/2013-3937 Ontvangstdatum: 15-8-2013 Raadsinformatiebrief uw

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE. VAN 17 april 2014. dhr. B. van den Berg B 97 mevr. P.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE. VAN 17 april 2014. dhr. B. van den Berg B 97 mevr. P. BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE VAN 17 april 2014 Aanwezig: Voorzitter: Fungerend griffier: dhr. R. Kluijtmans Mevr. M. Hertogh Leden: dhr. D. Quaars VVD mevr. M. Vermeer

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst02052 Beslisdatum B&W 3 december 2013 Dossiernummer 13.49.351 Raadsvoorstel aanwijzing Studio040 als lokale publieke media-instelling. Inleiding Het Commissariaat voor

Nadere informatie

Aan de orde is de behandeling van: - het verslag van een schriftelijk overleg over de vaste boekenprijs (32641, nr. 16).

Aan de orde is de behandeling van: - het verslag van een schriftelijk overleg over de vaste boekenprijs (32641, nr. 16). Vaste boekenprijs Aan de orde is de behandeling van: - het verslag van een schriftelijk overleg over de vaste boekenprijs (32641, nr. 16). De beraadslaging wordt geopend. Voorzitter. Op 20 december 2011

Nadere informatie

2017D25309 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2017D25309 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2017D25309 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ

Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ collegebrief aan de raad Aan de gemeenteraad Van het college van burgemeester en wethouders Datum 8 januari 2015 Onderwerp Zaaknummer Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ 173701 Geachte leden

Nadere informatie

Vragenformulier datum:

Vragenformulier datum: Vragenformulier datum: 06-12-2017 Vragensteller René Bruns Fractie GL Raadsvoorstelnr Onderwerp Lelystad vervolg Beantwoording aan: Raads- en commissieleden Inleiding: In de raadsvergadering van 23 november

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. nr.: 2012.10619

Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. nr.: 2012.10619 Preadvies Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. nr.: 2012.10619 Onderwerp : Voorstel inzake Winkeltijdenverordening Loon op Zand 2013 Programma : 4. Economische

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Lourenz, I.J. (Ilonka) Kenmerk 16.501159 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 26 mei 2016 Jaargang en nummer 2016 43 Geheim Nee Visie

Nadere informatie

Nieuwkoop. Zienswijze notitie Breedband. Geacht college,

Nieuwkoop. Zienswijze notitie Breedband. Geacht college, Nieuwkoop Zienswijze notitie Breedband Geacht college, Op 5 december 2014 ontvingen wij van u een brief over breedband Nieuwkoop. Hierin vraagt u ons, onze visie op breedband internet kenbaar te maken

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

2016D22881 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2016D22881 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2016D22881 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG De vaste commissie voor Financiën heeft op 2 juni 2016 een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Minister van Financiën over zijn brief

Nadere informatie

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma Raadsvergadering, 2 februari 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Economisch Actie Programma Nr.: 369 Agendapunt: Voorbespreking & 15 Datum: 19 januari 2010 Onderdeel raadsprogramma: Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 Rapport Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Raad voor Rechtsbijstand te Den Haag, tot het moment dat zij zich tot de Nationale ombudsman wendde, de intrekking

Nadere informatie

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald.

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald. Fractie PvdA Stichtse Vecht Datum 10 oktober 2018 Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Kleizuwe 129 te Vreeland Bijlage(n) 1. Feitenrelaas T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl Team Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

GEHEIMHOUDING EN DE GEMEENTERAAD DE REGELS

GEHEIMHOUDING EN DE GEMEENTERAAD DE REGELS GEHEIMHOUDING EN DE GEMEENTERAAD DE REGELS Openbaarheid van vergaderingen 1. Vergaderingen van de raad en commissie zijn openbaar. Ze beginnen altijd in openbaarheid (met uitzondering van de vergadering

Nadere informatie

2015D08919 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2015D08919 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2015D08919 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG De vaste commissie voor Financiën heeft op 11 maart 2015 een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Minister van Financiën over zijn brief

Nadere informatie

Van: PvdA Maassluis Aan: college van B&W Datum: 30 juni 2015 Betreft: ontslagen Koningshof. Geacht college,

Van: PvdA Maassluis Aan: college van B&W Datum: 30 juni 2015 Betreft: ontslagen Koningshof. Geacht college, Van: PvdA Maassluis Aan: college van B&W Datum: 30 juni 2015 Betreft: ontslagen Koningshof Geacht college, Vorige week woensdag konden we via de media vernemen dat er ontslagen zouden vallen bij Koningshof.

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 11 maart 2008 Betreft: Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid Waarderhaven

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 11 maart 2008 Betreft: Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid Waarderhaven Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 79/2008 22 april 2008 WZ/ORG 08/49264 Beantwoording vragen van mevrouw H. Koper en de heer J. Fritz inzake Brandveiligheid Waarderhaven Aan de Raad der

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2016 2017 33 348 Regels ter bescherming van de natuur (Wet natuurbescherming) AB VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 20 januari 2017 De leden

Nadere informatie

N.. ynegen. Openbare besluitenlijst no. 23 van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen op dinsdag 17 juni 2003.

N.. ynegen. Openbare besluitenlijst no. 23 van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen op dinsdag 17 juni 2003. N.. ynegen GEMEENTE I Openbare besluitenlijst no. 23 van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen op dinsdag 17 juni 2003 Afwezig Aldus vastgesteld in de vergadering van:

Nadere informatie

TOELICHTING OP HET GEBRUIK VAN DE FORMATS VAN RAADSINSTRUMENTEN

TOELICHTING OP HET GEBRUIK VAN DE FORMATS VAN RAADSINSTRUMENTEN TOELICHTING OP HET GEBRUIK VAN DE FORMATS VAN RAADSINSTRUMENTEN - Bij gebruikmaking van de Word-formats s.v.p. de modellen gebruiken zoals opgenomen in het RIS onder het tabblad 'Handig voor raadsleden'

Nadere informatie

., 23 juni 2014. Geacht college,

., 23 juni 2014. Geacht college, ., 23 juni 2014 Schriftelijke vragen (ex. Artikel 46 RvO) van de fractie van de Partij voor de Dieren aan het college van burgemeester en wethouders, betreffende dood oeverzwaluwen. Geacht college, Aan

Nadere informatie

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren,

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren, Gemeenteraad van Delft Postbus 78 2600 ME Delft Delft, 8 april 2013 Geachte dames en heren, Tijdens de vergadering van de raadscommissie SVR van 6 februari hebben wij onze bezwaren tegen het bestemmingsplan

Nadere informatie

Antwoorden op aanvullende vragen Programmabegroting commissie P&C van 31 oktober 2017

Antwoorden op aanvullende vragen Programmabegroting commissie P&C van 31 oktober 2017 Memo Voor : Gemeenteraad Van : Burgemeester en wethouders Datum : 6 november 2017 Onderwerp : Antwoorden op aanvullende vragen Programmabegroting 2018-2021 commissie P&C van 31 oktober 2017 Op 31 oktober

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Discussienota Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0102 Ruimte en Economie Veendam, 9 september 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : De heer A te B, tegen C en D, beide te E Zaak : Geneeskundige zorg, besnijdenis, hoogte vergoeding Zaaknummer : 2013.00354 Zittingsdatum : 4 december 2013 2013.00354,

Nadere informatie

Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn

Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn 1998 Kabinet - Verslag Algemeen Overleg 16-4-1998, kamerstuk 25017, nr. 9 Naar aanleiding van aanbeveling van Commissie Langman om de mogelijkheden van

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.0175 d.d. 5-3-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) d.d. 28 januari 2013 inzake het cameratoezicht bij station

Nadere informatie

3. Wat zijn de taken van de toezichthouders? Zie de memo taken en bevoegdheden Boa die op 17 mei jl. aan uw fractie is gestuurd.

3. Wat zijn de taken van de toezichthouders? Zie de memo taken en bevoegdheden Boa die op 17 mei jl. aan uw fractie is gestuurd. Van: Geradts, Michiel Verzonden: maandag 24 juli 2017 11:06 Aan: 'mario1950@hetnet.nl' CC: Griffie, Gemeente Stichtse Vecht; 'maarten.van.dijk@hetnet.nl'; 'E.swerts@kpnmail.nl'; Balemans, Eric; Rodrigus,

Nadere informatie

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren Openbare Werken Bewoner Straatnaam Ugchelen Telefoon 14 055 Doorkiesnummer (055) 580 2549 Telefax (055) 580 1176 E-mail o.martijn@apeldoorn.nl Datum 15 oktober 2010 Uw brief d.d. Ons kenmerk Betreft 2010-060141

Nadere informatie

De voorzitter: Ik heet de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van harte welkom, evenals de mensen op de publieke tribune.

De voorzitter: Ik heet de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van harte welkom, evenals de mensen op de publieke tribune. Pensioenonderwerpen Aan de orde is het VAO Pensioenonderwerpen (AO d.d. 06/11). Ik heet de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van harte welkom, evenals de mensen op de publieke tribune.

Nadere informatie

Korte terugblik en actuele zaken fractie april 2014 juli 2014

Korte terugblik en actuele zaken fractie april 2014 juli 2014 1 Korte terugblik en actuele zaken fractie april 2014 juli 2014 door Barend de Lange Juli 2014 Wat is gebeurd maand april 2014 24 april: motie gesteund voor behoud ziekenhuis Vlissingen (motie gehaald).

Nadere informatie

2011D36661 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2011D36661 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2011D36661 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Financiën hebben enkele fracties de behoefte om over de brief van de minister van Financiën d.d. 7 juni 2011 over

Nadere informatie

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 20 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 20 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 20 FEBRUARI 2018 1. (Arhi) Vaststelling voorkeurstracé fietsroute Spoorlijn Groningen-Sauwerd 6764661 I. het voorkeurstracé voor de fietsroute

Nadere informatie

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022, Bestuur en Middelen / 1042 Portefeuillehouder J. van der Meer, B. Jeene

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer Dossiernummer 32-2009 OORDEEL Verzoeker de heer E. namens mevrouw O. te Almelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer

Nadere informatie

KERO. vastgoedontivikkeling

KERO. vastgoedontivikkeling KERO vastgoedontivikkeling ^emeente Eindhoven ontvangen 2 9 JAN. J6 AANTEKENEN College van Burgemeester en Wethouders en Gemeente Raad van Eindhoven 5600 RB EINDHOVEN Waalre, 28 januari 2016 Geacht College,

Nadere informatie

Leden van de Rekenkamercommissie Kerkrade.

Leden van de Rekenkamercommissie Kerkrade. Aan: Van: CC: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade SP Kerkrade Kaardebol 26 6467HV Kerkrade Leden van de Rekenkamercommissie Kerkrade. Betreft: Vragen artikel 38 inzake Roda.

Nadere informatie

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Raadsvoorstel *Z01C3C9D81F* Aan de raad Documentnummer : INT-15-18695 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Inleiding In het door het college

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO PvdA-Communicatie bij werk aan leidingen Zandweerd 1- Notagegevens Notanummer 2016-000342 Datum 26-02-2016 Programma: 03 Leefomgeving

Nadere informatie

Handleiding besloten vergaderingen en het opleggen van geheimhouding

Handleiding besloten vergaderingen en het opleggen van geheimhouding Handleiding besloten vergaderingen en het opleggen van geheimhouding November 2009 1. Inleiding Aanleiding voor deze handleiding is de constatering dat in de praktijk met betrekking tot besloten vergaderingen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262

Rapport. Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262 Rapport Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen, voorafgaande aan de invoering van het zogeheten

Nadere informatie

H. Steijn, P. van de Burgt. Advies: De RIB met nummer 18R ter kennisgeving naar de raad te sturen. Besluit B&W 27/03: Akkoord

H. Steijn, P. van de Burgt. Advies: De RIB met nummer 18R ter kennisgeving naar de raad te sturen. Besluit B&W 27/03: Akkoord VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: J.H. de Boer Tel nr: 0622385438 Nummer: 18A.00324 Datum: 27 maart 2018 Team: Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Bestuurlijke rapportage

Bestuurlijke rapportage Bestuurlijke rapportage Algemene zaakgegevens Versie : 0.1 Zaak : Nee AZC Utrecht Betreft : Demonstratie en tegenactie zaterdag 19 maart 2016 Ten behoeve van : Extra Driehoek, maandag 14 maart 2016 Opgemaakt

Nadere informatie

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

FRACTIEREGLEMENT. Hoorn INHOUD: Raadsperiode 2010-2014. I. Definities blz 2. II. Taakomschrijvingen, verplichtingen en rechten fractieleden blz 2

FRACTIEREGLEMENT. Hoorn INHOUD: Raadsperiode 2010-2014. I. Definities blz 2. II. Taakomschrijvingen, verplichtingen en rechten fractieleden blz 2 Hoorn FRACTIEREGLEMENT Raadsperiode 2010-2014 INHOUD: I. Definities blz 2 II. Taakomschrijvingen, verplichtingen en rechten fractieleden blz 2 III. Fractieondersteuning blz 4 IV. Besluiten blz 4 V. De

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Vergunningen, Toezicht en Handhaving Houten, L.S.A. van den (Leonard) Kenmerk 16.508837 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 22 december 2016 Jaargang en nummer 2016

Nadere informatie

stand van zaken / datum van afdoening 250 Motie Zicht op accommodatiebeleid uitvoeren (inclusief de nota huurprijzenbeleid, actiepunt 189)

stand van zaken / datum van afdoening 250 Motie Zicht op accommodatiebeleid uitvoeren (inclusief de nota huurprijzenbeleid, actiepunt 189) GEMEENTE GOEREE-OVERFLAKKEE Actielijst gemeenteraad (tevens overzicht van moties, amendementen, schriftelijke etc.) nr. omschrijving actie datum type collegelid termijn afdoening stand van zaken / datum

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 06.1061 d.d. 12 september 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid A-J. Sleijster (VVD) n.a.v. het interview met Wethouder Jonas in het Leidsch

Nadere informatie

Brief van het college van B&W d.d. 26 juni over Sluiting filialen bibliotheek

Brief van het college van B&W d.d. 26 juni over Sluiting filialen bibliotheek Toelichting over de behandeling van: Brief van het college van B&W d.d. 26 juni over Sluiting filialen bibliotheek Van: Het college van B&W van 26 juni 2012 Doel: Toelichting: Opinie vormen Inhoud brief

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/049

Rapport. Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/049 Rapport Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/049 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV), kantoor Haarlem: tot op het moment waarop zij zich

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

2013D10756 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2013D10756 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2013D10756 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bestond er bij enkele fracties behoefte een aantal vragen en opmerkingen voor te leggen

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2014 2015 33 902 Wijziging van de Telecommunicatiewet (wijziging artikel 11.7a) G VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 5 maart 2015 De leden

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad, en richting de mensen die meekijken, geachte inwoners van Helmond.

Geachte leden van de gemeenteraad, en richting de mensen die meekijken, geachte inwoners van Helmond. Verklaring burgemeester Blanksma Raadsvergadering dinsdag 29 augustus 2017 N.a.v. interview NRC Handelsblad Geachte leden van de gemeenteraad, en richting de mensen die meekijken, geachte inwoners van

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Zaaknummer: OWZAP06 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 13 april 2011 stelt de fractie VVD vragen op grond

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 10 juli 2014 H. Teussink UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER (053)

Nadere informatie

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 239/2008 2 december 2008 VVH/vh 08/181913 Beantwoording vragen van de heer J. Fritz en mevrouw H. Koper inzake brandveiligheid woningen Aan

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 273 Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 273 Agendapunt: - ONDERWERP Bessems, Monique PO S1 RAD: RAD140212 2014-02-12T00:00:00+01:00 BW: BW140114 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 12 februari 2014 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Onderwerp: Modernisering WSW en Op/maat: overgangsjaar 2008 Financiële dekking: WSW-budget

Nadere informatie

Maassluis. gemeente IMMO. fractie VVD en PVDA Postbus 55 p/a griffie gemeente Maassluis ADV /Z Gemeente Maassluis

Maassluis. gemeente IMMO. fractie VVD en PVDA Postbus 55 p/a griffie gemeente Maassluis ADV /Z Gemeente Maassluis IMMO gemeente Maassluis fractie VVD en PVDA Postbus 55 p/a griffie gemeente Maassluis 3140 AB Maassluis T 14 010 E gemeente@maassluis.nl I www.maassluis.nl ons kenmerk uw kenmerk contactpersoon onderwerp

Nadere informatie