de aandelenkoopregeling voor Randstad-medewerkers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de aandelenkoopregeling voor Randstad-medewerkers"

Transcriptie

1 de aandelenkoopregeling voor Randstad-medewerkers good to know you

2 de aandelenkoopregeling voor Randstad-medewerkers: deel mee in ons succes! Randstad is sterk verbonden met haar zakelijke en sociale omgeving. Kennen, dienen en vertrouwen vormen de kernwaarden binnen onze onderneming. Wij streven naar diensten van een hoge kwaliteit en naar best people die deze diensten leveren. Goede arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om deel te nemen in het succes van de onderneming horen daarbij. Randstad biedt in samenwerking met Stichting Randstad Optiefonds haar eigen medewerkers de mogelijkheid voor deelname in een eigen investerings regeling aan: de Randstad-aandelen - koopregeling (oftewel; het Employee Share Purchase Plan, afgekort SPP). Het SPP geeft je een unieke kans om te participeren in het succes van Randstad. Door deze regeling word je aandeelhouder van Randstad Holding en daarmee ben je direct betrokken bij de financiële ontwikkeling van onze organisatie. Deelname in het SPP is een gemakkelijke en gunstige manier van investeren. Als jij in onze toekomst investeert, investeren wij in de jouwe door het toekennen van bonusaandelen. Als aandeelhouder van Randstad kun je de vruchten plukken van onze toenemende betekenis op de wereldwijde werving-en-selectie en uitzendmarkten.

3 de hoofdlijnen van het SPP voordelen Je kunt maximaal 5% van je brutoloon op jaarbasis (inclusief vakantiegeld) sparen voor het aankopen van aandelen. Het bedrag wordt maandelijks ingehouden op je nettoloon. Over het gespaarde bedrag ontvang je rente. Twee keer per jaar begin mei en begin november heb je de mogelijkheid om aandelen te kopen met je gespaarde geld inclusief rentevergoeding. De tussen - liggende zes maanden noemen we de spaarperiode, die steeds zes maanden duurt. Voor het einde van iedere spaarperiode kun je besluiten om af te zien van aankoop van aandelen. Zes maanden na de aankoop ontvang je bovenop de reeds gekochte aandelen 40% bonusaandelen over het aantal gekochte aandelen dat je op dat moment nog bezit, mits je op dat moment nog in dienst bent van Randstad. Je kunt de aandelen op ieder gewenst moment verkopen, maar als je ze binnen de eerste zes maanden na aankoop verkoopt, ontvang je géén bonusaandelen. Flexibiliteit: Dankzij de frequente spaarperiodes en aankoopmomenten kun je snel inspringen op koers - bewegingen, waarbij je ieder half jaar kunt beslissen of je aandelen wilt kopen. Je bent niet verplicht om na iedere spaarperiode aandelen te kopen en je kunt elk half jaar besluiten je deelname aan de regeling te beëindigen. Actieve deelname: Als aandeelhouder van Randstad deel je direct mee in het succes van het bedrijf. Bonusaandelen: Hoe meer aandelen je koopt, des te meer extra aandelen je ontvangt. Daarnaast ontvang je rente over het gespaarde bedrag. Gemak: Geen extra papierwerk je werkgever verzorgt de spaar- en aankoopadministratie voor iedere halfjaarlijkse cyclus. Geen bijkomende kosten: Bij het SPP van Randstad hoef je geen transactiekosten, bewaarvergoeding of servicekosten te betalen. Randstad beheert het spaargeld, administreert de aan koop van aandelen en het bijschrijven van bonus - aandelen. Als aandeelhouder in het kader van de aandelenkoop - regeling heb je via internet toegang tot je aandelenbezit. Via toption, het online administratiesysteem van de aandelenkoopregeling, heb je direct toegang tot je portefeuille, je persoonlijke gegevens en de koers van het aandeel Randstad op de beurs. toption geeft je de mogelijkheid om je aandelen online te verkopen, om inzage te krijgen in je transactie geschiedenis en om je persoonlijke gegevens aan te passen.

4 hoe werkt het? een voorbeeld: voorbeeldberekening (exclusief rente) Salaris ,- bruto per maand Gekozen spaarbedrag: 3 50,- per maand Het maximale bedrag dat je kunt sparen van het netto maandsalaris: 3 103,- (5% x 13,02 x ,- / 12) 13,02 = twaalf maandsalarissen plus 8,5% vakantiegeld situatie A: als de prijs van het aandeel stijgt De prijs van het aandeel Randstad is 3 30,- op moment T2 en 3 35,- op moment T3 Je spaart 6 x 50 = 3 300,- Je koopt 3 300,- / 3 30,- = 10 aandelen Op moment T3 ontvang je 4 bonusaandelen Waarde op T ,- Waarde op T ,- (14 aandelen à 3 35,-) Belasting betalen over 3 140,- (4 aandelen à 3 35,-) * * Over de verkregen bonusaandelen moet je inkomstenbelasting betalen. situatie B: als de prijs van het aandeel licht daalt De prijs van het aandeel Randstad is 3 30,- op moment T2 en 3 25,- op moment T3 Je spaart 6 x 50 = 3 300,- Je koopt 3 300,- / 3 30,- = 10 aandelen Op moment T3 ontvang je 4 bonusaandelen Waarde op T ,- Waarde op T ,- (14 aandelen à 3 25,-) Belasting betalen over 3 100,- (4 aandelen à 3 25,-) * situatie C: als de prijs van het aandeel aanzienlijk daalt De prijs van het aandeel Randstad is 3 30,- op moment T2 en 3 15,- op moment T3 Je spaart 6 x 50 = 3 300,- Je koopt 3 300,- / 3 30,- = 10 aandelen Op moment T3 ontvang je 4 bonusaandelen Waarde op T ,- Waarde op T ,- (14 aandelen à 3 15,-) Belasting betalen over 3 60,- (4 aandelen à 3 15,-) * spaarperiode (6 maanden) bezit van aandelen (6 maanden) T1 T2 T3 T1 = start spaarperiode T2 = kopen van aandelen Randstad T3 = toekennen van bonusaandelen

5 veelgestelde vragen wie mag er meedoen aan de aandelen koop - regeling? wanneer kan ik beginnen? Alle eigen medewerkers van de Randstad Groep mogen meedoen aan de regeling, ongeacht functie of aantal dienst - jaren. De aandelenkoopregeling begint telkens in mei of november met een spaarperiode van zes maanden. Zes maanden na aanvang is dan de eerste mogelijkheid om aandelen te kopen. De bonusaandelen worden vervolgens zes maanden na de aankoop van de aandelen bijgeschreven. hoeveel kan ik inleggen? De maximale spaarinleg bedraagt 5% van het vaste bruto - salaris (13,02 maal het maandsalaris) bij aanvang van de spaarperiode. Deelname aan de aandelenkoopregeling betekent automatisch dat je instemt met de gekozen inhouding op het nettosalaris. Tussentijdse wijzigingen van je salaris of je deeltijdfactor hebben geen invloed op de hoogte van de spaarinleg. Pas bij aanvang van de volgende spaar periode hebben deze wijzigingen effect. De gekozen inhouding loopt zonder tegenbericht stilzwijgend door in de volgende spaarperiode. hoe kan ik iets wijzigen? Als je de inhouding wilt wijzigen of je deelname wilt beëindigen, dan kun je dit aangeven met behulp van een wijzigingsformulier. Dit is te downloaden van. hoe hoog is de spaarrente? Er wordt rente vergoed over het bedrag dat tijdens de spaar - periode voorafgaand aan de aankoopdatum van aandelen gespaard is. Aan het begin van elke spaarperiode zal een nieuwe spaarrente worden vastgesteld. De hoogte van deze rente is vergelijkbaar met de rente op een internetspaar - rekening. Je kunt de actuele rente terugvinden op de SPP internetsite.

6 kan ik tijdens de half - jaarlijkse spaarperiode iets wijzigen? Het bedrag dat je besloten hebt te sparen, staat voor zes maanden vast. Als je dit wilt veranderen, wordt de wijziging bij aanvang van de eerstvolgende spaarperiode doorgevoerd. Tussentijds stoppen is dus niet mogelijk, maar als je wilt, kan het gespaarde bedrag, inclusief rente, aan het eind van elke spaarperiode worden teruggestort. Dit moet je dan wel tijdig (voor het einde van de spaarperiode) schriftelijk melden bij E-bridge met behulp van een wijzigingsformulier dat je kunt downloaden van. Houd je intranet in de gaten voor de sluitingsdata. hoe vaak kan ik aandelen kopen? Je kunt twee keer per jaar aandelen kopen, steeds na de halfjaarlijkse spaarperiode. Nieuwe spaarperiodes beginnen telkens op 1 mei en 1 november. Je kunt onbeperkt aan de regeling deel blijven nemen. wanneer krijg ik bonusaandelen? Bonusaandelen worden verkregen op basis van de aandelen die je zes maanden na aankoop nog in eigendom hebt; tevens dien je op dat moment nog steeds in dienst te zijn bij een onderdeel van de Randstad Groep. ontvang ik als aandeelhouder ook dividend? wanneer kan ik mijn aandelen verkopen? Vanaf het moment van aankoop heb je ook recht op een dividenduitkering over je aandelen. De dividenduitkering wordt uitgekeerd in aandelen of fracties van aandelen. Deze (fracties van) aandelen worden bijgeschreven bij je overige aandelen. In principe kun je vanaf het moment van aankoop de aandelen meteen weer verkopen. Bij verkoop van je aandelen worden ze verkocht tegen de gemiddelde koers van de dag van de opdracht. Dit is het gemiddelde van de openings- en slotkoers van het aandeel Randstad Holding op Euronext, de beurs in Amsterdam. Indien je verkoopt op een dag waarop Euronext gesloten is, ontvang je de gemiddelde koers van de eerstvolgende handelsdag. De bonusaandelen worden echter pas zes maanden na de aankoop toegekend, dus het zal in de meeste gevallen gunstiger zijn om deze periode af te wachten. Als je wilt, kun je de aandelen direct na toekenning van de bonusaandelen verkopen.

7 ontvang ik bij verkoop van aandelen direct mijn opbrengst? waarover betaal ik belasting? wat gebeurt er als ik uit dienst treed? zijn er risico s aan de regeling verbonden? kan ik mijn aandelen over laten schrijven naar mijn eigen effectenrekening? We kennen twee betaalronden per maand: verkopen van de 1e t/m de 15e van de maand en de verkopen van de 16e t/m het einde van de maand worden gebundeld. Na afloop van de periode duurt het 8 tot 10 dagen voordat het geld wordt overgeboekt naar het door jou in toption opgegeven rekeningnummer. Bij verkoop van je aandelen wordt er geen belasting ingehouden. De waarde van de ontvangen bonusaandelen is echter wel belast. Als je de organisatie tijdens de spaarperiode verlaat, dan krijg je het gespaarde bedrag inclusief rente uitbetaald bij vertrek. Als je na de aankoop van aandelen maar vóór de toekenning van de bonusaandelen uit dienst treedt, dan ontvang je de aangekochte aandelen, maar kom je niet in aanmerking voor de bonusaandelen. Indien je uit dienst treedt kunnen reeds gekochte of verkregen aandelen ook na het einde van het dienstverband op ieder moment worden verkocht. Tijdens de spaarperiode is er geen risico. Over het gespaarde bedrag wordt altijd rente vergoed en na iedere spaarperiode bestaat de mogelijkheid om af te zien van de aankoop van aandelen. Zodra je aandelen hebt gekocht, bestaat er een risico dat de aandelen in waarde dalen. Zes maanden na aankoop ontvang je 40% bonusaandelen. Hoewel deze bonusaandelen een eventuele daling van de aandelenprijs kunnen helpen ondervangen, moet je ervan bewust zijn dat er altijd risico is verbonden aan het kopen van aandelen. Het eventuele verlies blijft maximaal beperkt tot het geïnvesteerde bedrag. Nee, dit is niet mogelijk.

8 kan ik stemmen met mijn aandelen? wil je meedoen? Je kunt stemmen op je aandelen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) die je kunt bijwonen na het inzenden van een aanmeldingsformulier dat gelijktijdig met de oproeping voor de AvA geplaatst zal worden op de SPP internetsite. Wil je meedoen aan de aandelenkoopregeling, vul dan het aanmeldingsformulier in. Dit formulier en overige informatie vind je op onze website november 2013

Randstad Holding nv. Aandelenkoopregeling voor Eigen Medewerkers

Randstad Holding nv. Aandelenkoopregeling voor Eigen Medewerkers Randstad Holding nv Aandelenkoopregeling voor Eigen Medewerkers INHOUD Artikel 1 Definities 2 Artikel 2 Sparen om aandelen te kopen 4 Artikel 3 Toekenning van bonusaandelen 5 Artikel 4 Wijzigingen in de

Nadere informatie

Randstad Holding nv. Aandelenkoopregeling voor Eigen Medewerkers

Randstad Holding nv. Aandelenkoopregeling voor Eigen Medewerkers Randstad Holding nv Aandelenkoopregeling voor Eigen Medewerkers INHOUD Artikel 1 Definities 2 Artikel 2 Sparen om aandelen te kopen 4 Artikel 3 Toekenning van bonusaandelen 5 Artikel 4 Wijzigingen in de

Nadere informatie

Hoe ver komt u met uw spaargeld?

Hoe ver komt u met uw spaargeld? Hoe ver komt u met uw spaargeld? Sharesave Sharesave biedt u de mogelijkheid om gedurende drie jaren maandelijks geld te sparen en dit spaargeld te gebruiken om aandelen van Thomas Cook Group plc te kopen

Nadere informatie

Samenwerken met extra dimensie

Samenwerken met extra dimensie Samenwerken met extra dimensie Informatiebrochure participatieplan medewerkers Extra Dimensies Holding BV, Deventer 1 van 10 [ leeg ] 2 van 10 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 5 2. AANDEELHOUDER WORDEN EN

Nadere informatie

Bedrijfsfitness informatie

Bedrijfsfitness informatie IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven: Kan ik meedoen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Zicht op geld - Vakantiegeld Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden. ABN AMRO April 2015

Zicht op geld - Vakantiegeld Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden. ABN AMRO April 2015 Zicht op geld - Vakantiegeld Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden ABN AMRO April 2015 Vakantiegeld 3 Op vakantie 8 Verantwoording onderzoek 13 2 Vakantiegeld Zicht op geld April

Nadere informatie

Voorwaarden Zilvervloot Sparen

Voorwaarden Zilvervloot Sparen Voorwaarden Zilvervloot Sparen 8.4241.00.1506 (01-07-2015) Dit zijn de Voorwaarden Zilvervloot Sparen. In dit document lees je welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Bijvoorbeeld dat je als

Nadere informatie

Welke soorten beleggingen zijn er?

Welke soorten beleggingen zijn er? Welke soorten beleggingen zijn er? Je kunt op verschillende manieren je geld beleggen. Hier lees je welke manieren consumenten het meest gebruiken. Ook vertellen we wat de belangrijkste eigenschappen van

Nadere informatie

Regeling bedrijfsfitness

Regeling bedrijfsfitness IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven. Kan ik mee doen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

ABN AMRO. Kiezen tussen levensloopregeling en de spaarloonregeling. Alle informatie in één oogopslag. Mét fiscale spelregels.

ABN AMRO. Kiezen tussen levensloopregeling en de spaarloonregeling. Alle informatie in één oogopslag. Mét fiscale spelregels. ABN AMRO. Kiezen tussen levensloopregeling en de spaarloonregeling. Alle informatie in één oogopslag. Mét fiscale spelregels. Gemakkelijker kiezen tussen twee goede regelingen De overheid stelt werknemers

Nadere informatie

Rentepunten Zo werkt het

Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Bij veel spaarrekeningen van de ING ontvangt u naast rente ook Rentepunten. Met die gratis Rentepunten kunt u heel voordelig aan kopen doen in onze Rentepuntenwinkel.

Nadere informatie

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank.

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. Hoe is uw pensioen opgebouwd? AOW Inkomen uit werk naast uw AOW Eigen vermogen 2 Pensioen vanuit werkgever Aanvullend Pensioen Sparen

Nadere informatie

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. 093-232 Brochure_banksparen_2015_4.indd 1 13-07-15 17:09

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. 093-232 Brochure_banksparen_2015_4.indd 1 13-07-15 17:09 Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. 093-232 Brochure_banksparen_2015_4.indd 1 13-07-15 17:09 Hoe is uw pensioen opgebouwd? AOW Inkomen uit werk naast uw AOW Eigen vermogen

Nadere informatie

Rentepunten Zo werkt het

Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Bij veel spaarrekeningen van de ING ontvangt u naast rente ook Rentepunten. Met die gratis Rentepunten kunt u heel voordelig aan kopen doen in onze Rentepuntenwinkel.

Nadere informatie

De Knab Participatie in het kort

De Knab Participatie in het kort De Knab Participatie in het kort De Knab Participatie in het kort Let op! De Knab Participatie in het kort geeft antwoord op vragen die je mogelijk hebt over de participatie. Als je overweegt om de Knab

Nadere informatie

Sparen. Omdat het nu groeit en u straks de vruchten plukt

Sparen. Omdat het nu groeit en u straks de vruchten plukt Sparen Omdat het nu groeit en u straks de vruchten plukt Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u uw bankzaken regelt: via het

Nadere informatie

De regeling nettopartnerpensioen is een product van Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

De regeling nettopartnerpensioen is een product van Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Kenmerken en voorwaarden regeling nettopartnerpensioen De regeling nettopartnerpensioen is een product van Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Over deze kenmerken en voorwaarden Het doel van

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

Postbus 9500 Postbus 256 2300 RA LEIDEN 3000 AG Rotterdam. GEGEVENS DEELNEMER Achternaam : Vrouw [ ] Man [ ]..

Postbus 9500 Postbus 256 2300 RA LEIDEN 3000 AG Rotterdam. GEGEVENS DEELNEMER Achternaam : Vrouw [ ] Man [ ].. AANMELDINGSFORMULIER voor de Spaarloonregeling 1/2... _ Vul dit aanvraagformulier volledig in en onderteken het. Lever het formulier in bij uw werkgever. Zodra ABN AMRO uw aanvraag heeft verwerkt, ontvangt

Nadere informatie

Mijn Budget, Mijn Keuze. Stel een deel van je arbeidsvoorwaarden

Mijn Budget, Mijn Keuze. Stel een deel van je arbeidsvoorwaarden Mijn Budget, Mijn Keuze Stel een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen 120 Mijn Keuze Mijn Budget, Mijn Keuze bestaat uit een aantal arbeidsvoorwaarden, uitgedrukt in geld, die je Budget vormen. Hieronder

Nadere informatie

Q&A met betrekking tot een claimemissie. Schiphol, 24 november 2014. 1 Q&A met betrekking tot een claimemissie

Q&A met betrekking tot een claimemissie. Schiphol, 24 november 2014. 1 Q&A met betrekking tot een claimemissie Q&A met betrekking tot een claimemissie Schiphol, 24 november 2014 1 Q&A met betrekking tot een claimemissie Wereldhave Q&A met betrekking tot een claimemissie NIET BESTEMD VOOR PUBLICATIE Of VERSPREIDING

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Vrijwillig PensioenSparen

Vrijwillig PensioenSparen Vrijwillig PensioenSparen Uitgave juli 2014 Disclaimer De in deze brochure verstrekte informatie van Stichting Pensioenfonds SABIC, gevestigd te Sittard (het pensioenfonds ) is van algemene aard, uitsluitend

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Vrijwillig PensioenSparen

Vrijwillig PensioenSparen Vrijwillig PensioenSparen Uitgave juni 2015 Disclaimer De in deze brochure verstrekte informatie van Stichting Pensioenfonds DSM Nederland, gevestigd te Heerlen (het pensioenfonds ) is van algemene aard,

Nadere informatie

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld Een nieuwe baan Je toekomst uitgestippeld Colofon Redactie: Syntrus Achmea Tekst: Syntrus Achmea Vormgeving: Vormplan Design bno, Amsterdam 1e druk januari 2008 Deze brochure is met zorg samengesteld.

Nadere informatie

Vanaf 1 januari 2006: sparen voor vrije tijd! Vanaf 1 januari 2006: sparen voor vrije tijd! over de levensloopregeling. Informatiebijeenkomst

Vanaf 1 januari 2006: sparen voor vrije tijd! Vanaf 1 januari 2006: sparen voor vrije tijd! over de levensloopregeling. Informatiebijeenkomst Vanaf 1 januari 2006: sparen voor vrije tijd! Vanaf 1 januari 2006: sparen voor vrije tijd! Informatiebijeenkomst over de levensloopregeling en het ABN AMRO LevensloopPlan Universiteit Leiden 0106 BB/BV/HRM

Nadere informatie

Wat is het generatiepact

Wat is het generatiepact Generatiepact Emmen Ben je 60 jaar of ouder? En overweeg je om minder te gaan werken? Dan is het Generatiepact wellicht iets voor jou. Met deze regeling kun je minder uren gaan werken, waarbij de gemeente

Nadere informatie

Bijlage III. Flex Benefits. Individualisering arbeidsvoorwaarden

Bijlage III. Flex Benefits. Individualisering arbeidsvoorwaarden Bijlage III Flex Benefits Individualisering arbeidsvoorwaarden Human Resources, september 2015 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1 FLEX BENEFITS... 2 1.2 DEELNAME... 2 1.3 KEUZEMOMENT EN LOOPTIJD... 2 2. BRONNEN...

Nadere informatie

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017 20 april 2017 Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING 1. Waarom komt er een nieuwe regeling Levensfase-uren (LFU)? In het Arbeidsvoorwaardenakkoord 2015-2017 is afgesproken dat het wenselijk

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan

Pensioen Continu Plan Pensioen Continu Plan Een nettolijfrente oplossing Voor werknemers met een salaris boven 100.000 Per 1 januari 2015 gelden er belangrijke nieuwe regels voor pensioen. Hierdoor bouwen veel werknemers minder

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Aanvulling van partner- en ouderdomspensioen voor werknemers met een salaris boven 100.000 Sinds 1 januari 2015 gelden er belangrijke

Nadere informatie

ABN AMRO. Kiezen tussen levensloopregeling en spaarloonregeling. Alle informatie in één oogopslag. Mét fiscale spelregels.

ABN AMRO. Kiezen tussen levensloopregeling en spaarloonregeling. Alle informatie in één oogopslag. Mét fiscale spelregels. ABN AMRO. Kiezen tussen levensloopregeling en spaarloonregeling. Alle informatie in één oogopslag. Mét fiscale spelregels. Gemakkelijker kiezen tussen twee goede regelingen De overheid stelt werknemers

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Aanvulling van ouderdomspensioen en partnerpensioen voor werknemers met een salaris boven 100.000 Sinds 1 januari 2015 gelden er

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Deposito

Handleiding Zakelijk Deposito Handleiding Zakelijk Deposito Inhoud KNAB ZAKELIJK DEPOSITO... 1 1. Deposito openen... 1 1.1 Je inleg... 1 1.2 Looptijd... 1 1.3 Rente... 2 1.3.1 Hoe wordt de rente berekend?... 2 1.3.2 Wanneer wordt de

Nadere informatie

CHECK JE FLEKS! flexibele arbeidsvoorwaarden in 2012

CHECK JE FLEKS! flexibele arbeidsvoorwaarden in 2012 CHECK JE FLEKS! flexibele arbeidsvoorwaarden in 2012 Ik ben een tijdje terug moeder geworden. Samen met mijn vriend heb ik toen besloten meer tijd vrij te maken voor thuis. Mijn Fleks! zet ik daarom vooral

Nadere informatie

Deze spaarregeling heeft ten doel het verwerven van duurzaam bezit door de medewerkers door het sparen van loon in geblokkeerde vorm te bevorderen.

Deze spaarregeling heeft ten doel het verwerven van duurzaam bezit door de medewerkers door het sparen van loon in geblokkeerde vorm te bevorderen. HOOFDSTUK 11 Spaarloonregeling Doel Artikel 1 Deze spaarregeling heeft ten doel het verwerven van duurzaam bezit door de medewerkers door het sparen van loon in geblokkeerde vorm te bevorderen. Deelneming

Nadere informatie

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! IBN Fietsplan Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! versie 2014 Wil je een nieuwe fiets kopen met een belastingvoordeel? Speciaal voor medewerkers van IBN is dit mogelijk. Je kunt namelijk

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder Waardeoverdracht Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder GEFELICITEERD! EEN NIEUWE BAAN Een nieuwe baan, andere collega s en misschien wel andere werkzaamheden. Een nieuwe

Nadere informatie

Informatiedocument aandelenplan voor medewerkers a.s.r.

Informatiedocument aandelenplan voor medewerkers a.s.r. Informatiedocument aandelenplan voor medewerkers a.s.r. Juli 2019 Inhoud Voorwoord 3 1. Het aandelenplan 4 1.1 In het kort: wat houdt het aandelenplan in? 4 1.2 Voorwaarden voor deelname 4 1.3. Manier

Nadere informatie

Handleiding Deposito

Handleiding Deposito Handleiding Deposito Inhoud KNAB DEPOSITO... 3 1. Deposito openen... 3 1.1 Je inleg... 4 1.2 Looptijd... 4 1.3 Rente... 4 1.3.1 Hoe wordt de rente berekend?... 5 1.3.2 Wanneer wordt de rente uitgekeerd?...

Nadere informatie

Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid

Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid initiatief van woningcorporaties Kopen naar Wens Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid Uw wens: een betaalbaar koophuis

Nadere informatie

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik?

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO KPN 2008-2009 VRAGEN EN ANTWOORDEN De antwoorden op de gestelde vragen zijn gebaseerd op het Onderhandelingsresultaat tussen KPN en de vakbonden d.d. 22 februari 2008. De hierna

Nadere informatie

Vragen en antwoorden 1. Omzetting Klimrenterekening in een ING Spaardeposito

Vragen en antwoorden 1. Omzetting Klimrenterekening in een ING Spaardeposito Vragen en antwoorden Omzetting Klimrenterekening in een ING Spaardeposito 1 De omzetting 2 Het saldo en de rente 3 De nieuwe Kinder- of Jongerenrekening 4 Het ING Spaardeposito 5 Overig 1 De omzetting

Nadere informatie

Voorwaarden Zilvervloot Sparen

Voorwaarden Zilvervloot Sparen Voorwaarden Zilvervloot Sparen 8.4239.00.1701 (01-01-2017) Voorwaarden Zilvervloot Sparen Dit zijn de Voorwaarden Zilvervloot Sparen. In dit document lees je welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening.

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

Centrale rekening: De bank- en/of effectenrekening op naam van de stichting bij een financiële instelling.

Centrale rekening: De bank- en/of effectenrekening op naam van de stichting bij een financiële instelling. Reglement Stichting Beheer Derdengelden Peaks 2017 Uitleg gebruikte woorden In dit reglement maken we gebruik van begrippen. Dit zijn de schuingedrukte woorden in de tekst. De betekenis van deze begrippen

Nadere informatie

Kenmerken en risico s OHRA Pensioenrekening

Kenmerken en risico s OHRA Pensioenrekening Kenmerken en risico s OHRA Pensioenrekening Wat zijn de kenmerken van de OHRA Pensioenrekening? Algemene kenmerken Met een OHRA Pensioenrekening bouwt u vermogen op met als doel om uw pensioen aan te vullen.

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Maxisparen

Voorwaarden SNS Maxisparen Voorwaarden SNS Maxisparen 8.4237.00.1701 01-04-2017 Voorwaarden SNS Maxisparen Dit zijn de Voorwaarden SNS Maxisparen. In dit document lees je welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik..

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. CNV Unie ledenenquête kunststof- en rubberindustrie oktober 2015 1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. Onzin, daar hebben we vakbonden voor Ben benieuwd

Nadere informatie

5 WAT ZIJN DE RISICO S VAN BELEGGEN IN AANDELEN? Je riskeert een deel of je gehele inleg te verliezen of minder winst te maken dan je had verwacht.

5 WAT ZIJN DE RISICO S VAN BELEGGEN IN AANDELEN? Je riskeert een deel of je gehele inleg te verliezen of minder winst te maken dan je had verwacht. LOVINKLAAN FOUNDATION ARCADIS NV GLOBAL SHARE PLAN 1/5 Alle met een hoofdletter geschreven begrippen die in dit document gebruikt worden, hebben de betekenis zoals in het Global Share Plan en het Aanmeldingsformulier

Nadere informatie

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

Aandelenmarktspel. Handleiding Dealingroom. BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL

Aandelenmarktspel. Handleiding Dealingroom. BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL 1 Inleiding Het Aandelenmarktspel speelt zich af gedurende een week op de London Stock Exchange. De handelsweek loopt van maandag tot en met vrijdag en

Nadere informatie

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact? het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13 Secundaire arbeidsvoorwaarden Schoorl, september 2017 Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d. 26-9-2017 Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 1.1 De spelregels 3 Pagina Hoofdstuk

Nadere informatie

Voorwaarden Beleggersgiro

Voorwaarden Beleggersgiro Voorwaarden Beleggersgiro 1. Inleiding 1.1. Wat is beleggen via de beleggersgiro? 1. Via de beleggersgiro kunt u beleggen in bepaalde beleggingsproducten. Zie hiervoor artikel 1.2 (In welke beleggingsproducten

Nadere informatie

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Cafetariasysteem Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Human Resources, juli 2013 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1 CAFETARIASYSTEEM... 2 1.2 DEELNAME... 2 1.3 KEUZEMOMENT EN LOOPTIJD... 2 2. BRONNEN... 3 2.1

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook. Pagina 1

Uitleg Loonstrook. Pagina 1 Uitleg Loonstrook 2015 Pagina 1 Wat staat er allemaal op uw loonstrook in 2015? Alhoewel voor veel mensen hun maandelijkse nettoloon toeneemt in 2015, is de stijging minder hoog op jaarbasis. Doordat het

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Beleggen bij MoneYou. Kies jouw ideale balans tussen risico en rendement. Profiteer van de kansen van beleggen;

Beleggen bij MoneYou. Kies jouw ideale balans tussen risico en rendement. Profiteer van de kansen van beleggen; Beleggen bij MoneYou Profiteer van de kansen van beleggen; Bepaal zelf òf je risico neemt èn hoeveel risico je neemt; Maximale winst en verlies vooraf bekend; Geen transactiekosten; Inleg vanaf 1 euro

Nadere informatie

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Inleiding Al enige tijd is het binnen de fiscale wetgeving mogelijk dat werkgevers onder bepaalde voorwaarden aan werknemers een fiets ter beschikking stellen of vergoeden.

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen van BLG Wonen. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening.

Nadere informatie

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds Reglement Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Metro Pensioenfonds 1 Inhoudsopgave pagina Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Deelnemerschap 2 Artikel 3 Terhandstelling van bescheiden

Nadere informatie

De Levensloopregeling

De Levensloopregeling De Levensloopregeling De meest gestelde vragen Januari 2007 7.0093ML /GW De Levensloopregeling De meest gestelde vragen Het belang van een goede regeling Wellicht wilt u binnenkort een lange reis maken,

Nadere informatie

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen.

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. WIA Opvang Polis Collectief Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. Inleiding Extra zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Hopelijk krijgt u er nooit mee te maken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Koop Goedkoop. Maakt een eigen woning betaalbaar! Initiatief van woningcorporaties

Koop Goedkoop. Maakt een eigen woning betaalbaar! Initiatief van woningcorporaties Koop Goedkoop Maakt een eigen woning betaalbaar! Initiatief van woningcorporaties Koop Goedkoop Maakt een eigen woning betaalbaar! Een huis kopen met een bescheiden inkomen? Koop Goedkoop maakt het mogelijk.

Nadere informatie

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel Maandbeleggen Van punt tot punt sneller naar je doel Ook met een klein bedrag Geen aankoopkosten Betere spreiding Flexibel Elke maand dichter bij je doel Je legt geld opzij voor later. Om een onvergetelijke

Nadere informatie

Dexia - Hergroepering van aandelen Q&A

Dexia - Hergroepering van aandelen Q&A Dexia - Hergroepering van aandelen Q&A Vragen Waarin bestaat een hergroepering van aandelen? Een hergroepering van aandelen bestaat in het vervangen, door omwisseling, van verschillende bestaande aandelen

Nadere informatie

Vergeet niet uw e-mailadres te controleren of aan te vullen, zodat we u persoonlijk op de hoogte kunnen houden.

Vergeet niet uw e-mailadres te controleren of aan te vullen, zodat we u persoonlijk op de hoogte kunnen houden. Datum 19 oktober 2015 Klantnummer Onderwerp Aanvulling pensioenopbouw Behandeld door Klantenservice Telefoonnummer (030) 277 55 77 Wilt u bij

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettopensioen. Voor de periode na uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettopensioen. Voor de periode na uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettopensioen Aanvulling van ouderdomspensioen en partnerpensioen voorwerknemers met een salaris boven het

Nadere informatie

Het spaargeld uit de levensloopregeling kunt u gebruiken om de periode van onbetaald verlof te financieren.

Het spaargeld uit de levensloopregeling kunt u gebruiken om de periode van onbetaald verlof te financieren. Levensloop. Wat is levensloop? De levensloopregeling (of: levensloop) is een fiscale regeling die vanaf 1 januari 2006 in Nederland bestaat om het sparen voor een vervangend inkomen tijdens een periode

Nadere informatie

Reglement bij de Allianz Design Levensloop

Reglement bij de Allianz Design Levensloop Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement bij de Allianz Design Levensloop Versie 1.2 December 2015 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 3 Hoe werkt de Allianz Design Levensloop? 3 Vraag advies

Nadere informatie

De hieronder vermelde Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op (de aanvraag en/of het gebruik van) het Spaarkaart-programma van Nelson.

De hieronder vermelde Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op (de aanvraag en/of het gebruik van) het Spaarkaart-programma van Nelson. SPAREN VOOR KORTING BIJ NELSON Met de Nelson Spaarkaart spaar je als vaste klant voor 25,- korting bij Nelson. Heb je nog geen Nelson Spaarkaart? Ga dan naar een Nelson winkel bij jou in de buurt en vraag

Nadere informatie

Q&A Aandelenplan juli 2019

Q&A Aandelenplan juli 2019 juli 2019 Inhoud 1. Voorwaarden voor deelname 3 2. Inschrijving 4 3. Lock-up periode 5 4. Toewijzing, kosten en toption 6 5. Aandelen 7 6. Risico s 8 7. Vragen 9 2 1. Voorwaarden voor deelname Wie mag

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Aanvulling van partner- en ouderdomspensioen voor werknemers met een salaris boven het maximum pensioengevend loon. Sinds 1 januari

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen Aanvullend PensioenSparen Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen 2 Aanvullend PensioenSparen op een bankspaarrekening Uw pensioen is iets voor later. Al lijkt het soms ver weg, toch is het goed

Nadere informatie

Periodiek Inleggen. Iedere maand vast bedrag. Klein bedrag mogelijk. Spreiding instaprisico. Flexibel

Periodiek Inleggen. Iedere maand vast bedrag. Klein bedrag mogelijk. Spreiding instaprisico. Flexibel Periodiek Inleggen Met een klein maandelijks bedrag uw vermogen opbouwen 2 G emak staat centraal 3 Spreiding risico van het instapmoment Iedere maand vast bedrag Klein bedrag mogelijk Spreiding instaprisico

Nadere informatie

Zo werkt Garantie Beleggen

Zo werkt Garantie Beleggen Productwijzer Beleggen De zekerheid van sparen, de rendementskansen van beleggen Garantie Beleggen Wilt u een hoog rendement op uw spaargeld behalen, maar tegelijk weinig of geen risico lopen? Geen probleem.

Nadere informatie

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld Een nieuwe baan Je toekomst uitgestippeld Inhoud Je nieuwe baan en StiPP 2 Verandert er iets aan mijn pensioen? 4 Niet elke pensioenregeling is hetzelfde 5 Waardeoverdracht naar StiPP 7 Je nieuwe baan

Nadere informatie

SPIE WERKNEMERS AANDELEN AANBOD 2015 LOKALE BIJLAGE VOOR NEDERLAND. Nederlandse informatie over het aanbod

SPIE WERKNEMERS AANDELEN AANBOD 2015 LOKALE BIJLAGE VOOR NEDERLAND. Nederlandse informatie over het aanbod SPIE WERKNEMERS AANDELEN AANBOD 2015 LOKALE BIJLAGE VOOR NEDERLAND U bent uitgenodigd om te investeren in aandelen SPIE in het kader van het SPIE Groep werknemers aandelen aanbod SHARE FOR YOU 2015. Hieronder

Nadere informatie

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer IKB OFGV I. Het IKB VI. Fiscaal vriendelijk verrekenen van woonwerkverkeer V. Fiscaal vriendelijk verrekenen van de vakbondscontributie OFGV wegwijzer in het IKB IV. Fiscaal vriendelijk verrekenen van

Nadere informatie

Koop Goedkoop. Maakt een eigen woning betaalbaar! Initiatief van woningcorporaties

Koop Goedkoop. Maakt een eigen woning betaalbaar! Initiatief van woningcorporaties Koop Goedkoop Maakt een eigen woning betaalbaar! Initiatief van woningcorporaties Koop Goedkoop Maakt een eigen woning betaalbaar! Een huis kopen met een bescheiden inkomen? Koop Goedkoop maakt het mogelijk.

Nadere informatie

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Op het Serviceplein van Zorggroep vind je informatie over de Werkkostenregeling. Wat is de werkkostenregeling (WKR) De WKR vervangt alle verschillende regels

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Jij mag kiezen! Als medewerker van het Westfriesgasthuis profiteer je van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden MKSA uit de CAO Ziekenhuizen. Hiermee kun je bepaalde

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Informatie voor werknemers

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Informatie voor werknemers Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Informatie voor werknemers Stel: u wilt meer tijd om voor uw kinderen te zorgen. Of u wilt fiscaal voordelig een opleiding volgen. Of u wilt spaarverlof opbouwen om

Nadere informatie

Voorwaarden Beleggersgiro

Voorwaarden Beleggersgiro Voorwaarden Beleggersgiro 1. INLEIDING 1.1..Wat is beleggen via de beleggersgiro? 1.2. Via de beleggersgiro kunt u beleggen in bepaalde beleggingsproducten. Zie hiervoor artikel 1.2 (In welke beleggingsproducten

Nadere informatie

uitgave oktober 2013 Huursparen In de dure decembermaand geen huur betalen. Hoe regel ik dat?

uitgave oktober 2013 Huursparen In de dure decembermaand geen huur betalen. Hoe regel ik dat? uitgave oktober 2013 Huursparen In de dure decembermaand geen huur betalen. Hoe regel ik dat? December is een dure maand. De feestdagen zorgen voor extra kosten. Het kan lastig zijn om die maand alle rekeningen

Nadere informatie

Wat er ook gebeurt...

Wat er ook gebeurt... Wat er ook gebeurt... Pensioen/Spaarplan voor Bedrijven 2 GOED VOORBEREID OP DE TOEKOMST! Wanneer je jong bent en begint met werken sta je vaak niet stil bij de gevolgen van het ouder worden. Een pensioen

Nadere informatie

Loen Educatie & Schrijfwerk www.economieweb.nl. (N)iets op de bank? Lesbrief over sparen en lenen

Loen Educatie & Schrijfwerk www.economieweb.nl. (N)iets op de bank? Lesbrief over sparen en lenen (N)iets op de bank? Lesbrief over sparen en lenen Het is makkelijk en verstandig om geld achter de hand te hebben. Er kan bijvoorbeeld iets kapot gaan in huis, of je spaart voor iets dat je graag wil hebben.

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt de mogelijkheid om onderdelen van de arbeidsvoorwaarden uit te ruilen tegen andere onderdelen.

Nadere informatie

(N)iets op de bank? Lesbrief over sparen, beleggen en lenen

(N)iets op de bank? Lesbrief over sparen, beleggen en lenen (N)iets op de bank? Lesbrief over sparen, beleggen en lenen Het is verstandig om geld achter de hand te hebben. Sparen betekent het niet uitgeven van een deel van je inkomen. Je kunt verschillende redenen

Nadere informatie

Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO)

Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO) Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO) Gegevens deelnemer Achternaam: Voorletters: Geboortedatum: Sofi-nummer: Personeelsnummer: Dienst/afdeling: Levensloopinstelling: Levenslooprekeningnummer:

Nadere informatie

Sparen voor je hartenwens

Sparen voor je hartenwens Sparen voor je hartenwens Woorden van deze les de periode de rente iets lenen aan iemand de overuren sparen bepaald carrière maken de optie het contract het inkomen Wat weet je al? Lees het woord. Kun

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

SPAREN IN DOLLARS? YES YOU CAN! Dankzij de USD Rekening en het USD Deposito van GarantiBank

SPAREN IN DOLLARS? YES YOU CAN! Dankzij de USD Rekening en het USD Deposito van GarantiBank SPAREN IN DOLLARS? YES YOU CAN! Dankzij de USD Rekening en het USD Deposito van GarantiBank SPAREN IN DOLLARS? YES YOU CAN! Dankzij de USD Rekening en het USD Deposito van GarantiBank GarantiBank heeft

Nadere informatie

Hoe meer, hoe beter 2

Hoe meer, hoe beter 2 Sparen 2 Hoe meer, hoe beter Sparen Statistieken tonen elke keer weer aan dat Nederlanders voorop lopen in de wereld als het gaat om de hoogte van hun spaargeld. En terecht. Want wie wil er nu niet voorbereid

Nadere informatie

Levensloopregeling. Spaar voor uw verlof

Levensloopregeling. Spaar voor uw verlof Levensloopregeling Spaar voor uw verlof De Levensloopregeling Spaar voor uw verlof Nederland verandert. Non stop werken tot aan ons pensioen is niet meer vanzelfsprekend, we willen werk kunnen combineren

Nadere informatie