Nr. Controledoelstellingen. Risico Beheersmaatregelen 1 Bevindingen Conclusie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr. Controledoelstellingen. Risico Beheersmaatregelen 1 Bevindingen Conclusie"

Transcriptie

1 Ketenmonitoring en sturing Verwerken relatiegegevens (nieuwe) ketenpartners 1 Juistheid de gegevens niet volledig, juist, tijdig en/of rechtmatig 2 worden vastgelegd. Inputmanagement Verwerking fysieke berichten 2 Juistheid de berichten niet juist, volledig en/of tijdig worden aangeboden aan de verwerkende afdeling. Verwerking en webformulieren 3 Juistheid de berichten niet juist, volledig en/of tijdig worden geïndexeerd (G) Voor rekeningnummers is middels de 11-proef een controle ingericht. (P) Nieuwe ketenpartners of wijzigingen van gegevens van bestaande ketenpartners worden conform de werkinstructies afgehandeld. (R) In de maandrapportage wordt gerapporteerd over aantallen en KPI s. (P) Het verwerken van berichten (o.a. indexeren) gebeurt conform werkinstructie. (R) In de maandrapportage wordt gerapporteerd over aantallen en KPI s. 1 M(anagementrichtlijnen (referentie)), G(eautomatiseerd), R(apportages/ Monitoring), P(rocedureel/ Handmatig) 2 Bij dit risico wordt ook rechtmatigheid genoemd door het CAK. Wij hebben dit niet als beheersdoelstelling beoordeeld in het kader van deze TPM. Voor de volledigheid en ter informatie is dit risico wel als zodanig opgenomen in de AO/IC-matrix.

2 aan de verwerkende afdeling. Bulkverwerking data Verwerking bestanden ketenpartners 4 Juistheid de registratie niet volledig, juist, tijdig en/of rechtmatig 3 plaatsvindt. Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. (P) Het verwerken van berichten (o.a. indexeren) gebeurt conform werkinstructie. (M) De gegevens zijn vastgelegd in standaarden. Voor toegang van externen tot portalen zijn algemene voorwaarden van toepassing. (G) Aanlevering, opvraging (o.a. bij GBA) of wijziging van gegevens leidt geautomatiseerd tot een uiting (kennisgeving, beschikking of factuur). (R) De verwerking wordt vastgelegd in logfiles. Er is een wekelijkse rapportage (Stavaza). Er vindt monitoring plaats van de aanlevering. Middels de Wmo monitor wordt de gemeente in de gelegenheid gesteld zelf te monitoren. 3 Bij dit risico wordt ook rechtmatigheid genoemd door het CAK. Wij hebben dit niet als beheersdoelstelling beoordeeld in het kader van deze TPM. Voor de volledigheid en ter informatie is dit risico wel als zodanig opgenomen in de AO/IC-matrix.

3 Aanmaken bulkbestanden kennisgeving 5 Juistheid de kennisgeving niet volledig, juist, tijdig wordt aangemaakt en/of verzonden. (P) De verwerking van bestanden geschiedt volgens planning. Uitval wordt teruggekoppeld. (M) Het CAK dient te voldoen aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). In de overeenkomst met externe partner zijn afspraken vastgelegd m.b.t. de tijdigheid en de lay-out van het printen en verzenden van de kennisgeving. (G) Aanbieding aan externe partner vindt plaats via een beveiligde portal. (R) De externe partner stuurt verwerkingsverslagen. In de verwerkingsapplicatie worden logfiles vastgelegd van het draaien van de jobs. In het draaiboek worden ook de aantallen en ter post data vastgelegd.

4 Opvragen inkomensgegevens 6 Validiteit Juistheid de uitwisseling niet juist, volledig en tijdig geschiedt. Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. Verwerking inkomensgegevens 7 Validiteit Juistheid de verwerking niet (P) Het draaien van de jobs geschiedt conform planning. Op het handmatig verzendklaar maken van de bestanden wordt collegiale controle toegepast. Inhoudelijke toets door het CAK voor verzending via protocol voorcontrole. (M) Het CAK conformeert zich aan het Belastingconvenant. (G) Uitwisseling gaat via Porta. (R) De jobverwerking t.b.v. de aanvraagbestanden wordt vastgelegd in logfiles. Het verwerken van de bestanden wordt vastgelegd in het plannings- en realisatie document. (P) Conform planning worden bestanden aangeboden. (M) Het CAK conformeert zich aan het Belastingconvenant.

5 tijdig geschiedt. (G) Na uitval van inkomensgegevens wordt het inkomen opnieuw opgevraagd. (R) Het verwerken van de bestanden wordt vastgelegd in logfiles en in het plannings- en realisatie document. (P) De verwerking van bestanden geschiedt volgens planning. Aanmaken bulkbestand beschikking 8 Juistheid de beschikkingen niet tijdig worden aangemaakt en/of verzonden. (M) In de overeenkomst met externe partner zijn afspraken vastgelegd m.b.t. de tijdigheid en de lay-out van het printen en verzenden van de beschikkingen. (G) Door middel van het draaien van een job worden beschikkingen aangemaakt. De beschikkingen worden d.m.v. een beveiligde portal aan de externe partner verstuurd. De externe partner verstuurt de beschikking aan de klant.

6 Aanmaken bulkbestand facturen 9 Juistheid de facturen niet juist, volledig en/of tijdig worden aangemaakt en/of verzonden. (R) De externe partner stuurt verwerkingsverslagen. In de verwerkingsapplicatie worden logfiles vastgelegd van het draaien van de jobs (dit is inclusief de job die de eigen bijdrage berekent). In het draaiboek worden ook de aantallen en ter post data vastgelegd. In een uitvalrapportage van de uitval wordt de reden niet gefactureerd weergegeven. (P) Het draaien van de jobs geschiedt conform planning. Op het handmatig verzendklaar maken van de bestanden wordt collegiale controle toegepast. Inhoudelijke toets door het CAK voor verzending via protocol voorcontrole. (M) In de overeenkomst met externe partner zijn afspraken vastgelegd m.b.t. de tijdigheid en de lay-out van het printen en verzenden van de facturen.

7 Vastleggen klantgegevens Handmatig muteren van klantgegevens 10 Validiteit Juistheid de mutaties niet juist, volledig en/of tijdig worden verwerkt. Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. (G) De facturen worden d.m.v. een beveiligde portal aan de externe partner verstuurd. (R) De externe partner stuurt verwerkingsverslagen. In de verwerkingsapplicatie worden logfiles vastgelegd van het draaien van de jobs. In het draaiboek worden ook de aantallen en ter post data vastgelegd. (P) Het draaien van de jobs geschiedt conform planning. Inhoudelijke toets door het CAK voor verzending via protocol voorcontrole. (G) Controle 11-proef is ingericht (validiteit). (R) D.m.v. de wekelijkse Stand van zaken (Stavaza) rapportage wordt de tijdigheid en volledigheid van de verwerking van de verzoeken gemonitord. (P) Door collegiale controle wordt de juistheid, volledigheid en tijdigheid gecontroleerd.

8 Vastleggen zorggegevens Vastleggen zorggegevens 11 Juistheid de verwerking van de melding niet volledig, juist en/of tijdig wordt doorgevoerd. Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. Vastleggen inkomensgegevens Handmatig invoeren inkomensgegevens 12 Juistheid de registratie van het verzamelinkomen niet volledig/juist en/of tijdig plaatsvindt. Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. (M) moet voldoen aan de Wet Dwangsom. (G) Geautomatiseerde wijziging van gegevens leidt tot gewijzigde uitingen. (R) Een cumulatieve Excellijst voorziet in monitoring van de volledigheid en tijdigheid (Wet dwangsomlijst). (P) Door collegiale controle wordt de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de verwerking gecontroleerd. (R) D.m.v. de wekelijkse Stand van zaken (Stavaza) rapportage wordt de tijdigheid en volledigheid van de verwerking gemonitord. (P) Door collegiale controle wordt de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de mutaties gecontroleerd.

9 Beschikken Invoeren uurtarieven ZzV/WMO 13 Validiteit Juistheid de uurtarieven niet tijdig worden ingevoerd en dat ze niet valide zijn. Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. Controleren van ingelezen parameters Zzv/WMO 14 Validiteit Juistheid de parameters niet tijdig worden ingevoerd en dat ze niet valide zijn. (M) De uurtarieven worden vastgesteld door de bevoegde instanties. Validiteit en juistheid van uurtarieven worden getoetst. Gemeenten ontvangen terugkoppeling over ingestelde waarden. (G) Aanlevering door gemeenten vindt plaats middels Extranet. (R) Er vindt monitoring plaats of alle gemeenten gegevens hebben aangeleverd. (P) De aangeleverde uurtarieven ZzV worden ingevoerd conform protocol en met het meerogenprincipe. (M) De parameters worden vastgesteld door bevoegde instanties. Getoetst wordt op validiteit en juistheid van parameters.

10 Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. Berekening van de eigen bijdrage 15 Juistheid de berekening van de eigen bijdrage niet juist en/of volledig is. Het gaat hier om de berekening an sich, niet om de parameters of de job. (G) De maxima van het Besluit Wmo zijn als bestaanbaarheidscontrole ingevoerd in het systeem. Gegevens die hieraan niet voldoen kunnen niet opgeslagen worden. (P) De invoer van de parameters geschiedt conform protocol. (M) De berekening van de eigen bijdrage wordt bepaald door VWS. (G) De berekening van de eigen bijdrage is vastgelegd in de applicatie. (R) Rapportage aan gemeenten indien sprake is van een netto PGB. (P) Bij eventuele wijzigingen of bij invoer van nieuwe parameters wordt de juistheid van de berekening getest.

11 Berekening eigen bijdrage tweede parameterset 16 Juistheid Een aantal gemeenten hanteren voor de Wmo afwijkende parameters. Zij hebben het CAK verzocht om de berekening a.d.h.v. de door hun vastgestelde parameters uit te voeren. Het risico bestaat dat de berekening van de EB niet juist en/of volledig plaatsvindt. (M) Er is een overeenkomst met elke gemeente die een afwijkende parameterset voor H&V heeft en die de eigen bijdrage door het CAK wil laten berekenen. (P) Verwerking geschiedt volgens werkinstructie. Door middel van collegiale controle wordt de juistheid en volledigheid gecontroleerd. Voorbehoud: Het CAK heeft inzake gegevens gebruikersverantwoordelijkheid. Hard opvoeren eigen bijdrage 17 Juistheid de eigen bijdrage niet tijdig wordt ingevoerd. (M) N.a.v. het bezwaar/beroep van de klant wordt de eigen bijdrage bepaald. Vervolgens wordt de eigen bijdrage in de verwerkingsapplicatie ingevoerd. (R) Er is een rapportage waarin alle handmatige gewijzigde eigen bijdrages staan.

12 In- en uitgaand betalingsverkeer Automatische verwerking bankafschriften 18 Juistheid de verwerking niet tijdig gebeurt. Automatische verwerking incasso- en betalingsbatches 19 Juistheid de verwerking niet tijdig gebeurt. Handmatige verwerking bankafschriften 20 Juistheid de verwerking niet tijdig gebeurt. (P) Er vindt een collegiale controle op de handmatige mutaties plaats. (G) In OF is geregeld dat een bankafschrift volledig verwerkt dient te worden. (R) De verwerking wordt vastgelegd in logfiles. (M) De autorisaties voor het goedkeuren van batches zijn geregeld in het bevoegdhedenschema. (G) Voor restitutie van bedragen wordt saldering toegepast. (R) De verwerking wordt vastgelegd in logfiles. (P) Het draaien van batches gebeurt conform jaarplanning. Voordat restituties worden betaald vindt een controle conform werkinstructie. (R) Middels maandafsluiting wordt gemonitord of de handmatige verwerking tijdig is geschied.

13 Handmatige verwerking restitutie 21 Juistheid de verwerking niet tijdig gebeurt. Factureren Overzetten financiële gegevens naar financiële software 22 Juistheid het overhalen van gegevens niet tijdig, juist en/of volledig gebeurt. Debiteurenbeheer Overzetten financiële gegevens tussen financiële software 23 Juistheid het overhalen van gegevens niet tijdig, juist en/of volledig (P) Conform werkinstructie wordt gecontroleerd of een bankafschrift volledig is verwerkt. (M) Functiescheiding tussen besluitvorming en uitbetaling. (R) Opgenomen in maandrapportage. Review op collegiale controle. (P) Verwerking geschiedt conform werkinstructie. Een collegiale controle is ingericht. (G) De overzetting geschiedt op basis van een job d.m.v. een interface tussen de systemen. (R) De overzetting wordt vastgelegd in een logfile. (P) De op de logfile vermelde uitval wordt verwerkt conform werkinstructie. (G) Het overzetten van gegevens geschiedt dagelijks geautomatiseerd.

14 gebeurt. Aanmaken en verzenden aanmaningen 24 Juistheid de job niet juist, volledig, en/of tijdig wordt gedraaid. Vastleggen en bewaken betalingsregeling 25 Juistheid de betaalregeling niet tijdig wordt vastgelegd en bewaakt. (R) Het draaien van de job wordt vastgelegd in logfiles. (M) Bij uitblijvende betaling geschiedt overdracht aan extern incassobureau conform overeenkomst/ werkinstructie. (G) Aanmaanproces ingeregeld in MaxCredible. (R) Het draaien van de job wordt vastgelegd in logfiles. Over de voortgang van het incassotraject wordt maandelijks gerapporteerd. (P) Het draaien van de job gebeurt conform planning. (G) Bevestigingsbrieven worden automatisch aangemaakt na vastlegging. In de brief is vermeld dat betaalregeling wordt beëindigd bij niet nakomen. (R) Dagelijkse rapportage omtrent status van issues.

15 Vastleggen en bewaken aanmaanblokkade 26 Juistheid de vastlegging en bewaking niet juist, volledig en/of tijdig is. Afboeken vordering 27 Juistheid de afboeking niet juist, volledig en/of tijdig is. (P) Vastlegging en bewaking geschiedt volgens werkinstructie. Door collegiale controle wordt de juistheid, volledigheid en tijdigheid gecontroleerd. (G) Aanmaanproces ingeregeld in MaxCredible. (R) Dagelijkse rapportage omtrent status van issues. (P) Vastlegging en bewaking geschiedt conform werkinstructie. Door collegiale controle wordt de juistheid, volledigheid en tijdigheid gecontroleerd. (M) Het afboeken is vastgelegd in een door CVZ bekrachtigd protocol. (G) Het afboeken voor een aantal afboekredenen geschiedt geautomatiseerd.

16 Financiële administratie regelingen Uitvoeren en verwerken van financiële mutaties 28 Juistheid de financiële verantwoording niet tijdig geschiedt. Verzorgen van afdrachten aan opdrachtgevers 29 Juistheid de afdracht niet juist, volledig en/of tijdig is. (R) Over afboekingen wordt maandelijks gerapporteerd. In logfiles wordt gerapporteerd over geautomatiseerde afboekingen. (P) De terugkoppeling van extern incassobureau wordt verwerkt. Collegiale controle op handmatige afboeking. Automatisch afboeken geschiedt conform planning. (P) Het beperkte aantal memoriaalboekingen geschiedt conform werkinstructie. (G) Het bepalen van het bedrag geschiedt geautomatiseerd. (R) Het draaien van de job wordt vastgelegd in logfiles.

17 Afsluiten van de periode 30 Juistheid Analyseren gegevens 31 Juistheid Functioneel beheer Beheren autorisaties 32 Juistheid personele wijzigingen niet worden verwerkt. (P) De afdracht van ontvangen eigen bijdragen aan gemeenten geschiedt conform werkinstructie. De tijdigheid wordt vastgelegd in het plannings- en realisatie document. (R) De maand- en jaarafsluiting wordt gerapporteerd aan afdelingsmanager en Corporate Control. (P) Het beperkte aantal memoriaalboekingen geschiedt conform werkinstructie. (R) De maand- en jaarafsluiting wordt gerapporteerd aan afdelingsmanager en Corporate Control. (P) Periodiek worden lijsten met actuele autorisaties gecontroleerd conform werkinstructie.

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Datum 31 januari 2017 Betreft Uiterlijke termijnen

Nadere informatie

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT De energiemarkt in Nederland is continu in beweging. Nieuwe toetreders veroveren marktaandeel en slimme meters, sectorwijzigingen en splitsing zorgen voor veranderingen. Energiebedrijven

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland

Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland Productlegenda Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland S0920413 Naam afdeling of projectteam: Informatievoorziening Datum: 21-09-2011 Naam auteur: P. Whyte Versie:

Nadere informatie

17 gemeenten of gemeentelijke samenwerkingsverbanden i.v.m. WMO (± 60 AGBcodes

17 gemeenten of gemeentelijke samenwerkingsverbanden i.v.m. WMO (± 60 AGBcodes Procesbeschrijving registratie WMO (ook toe te passen op de Jeugdwet) Versie: 2 Datum: 6 augustus 2014 Situatieschets op hoofdlijnen: - Nu: 16 AGB codes (7 zorgkantoren) t.b.v. AWBZ - Straks: 16 AGB codes

Nadere informatie

Implementatie administratieve organisatie en interne controle.

Implementatie administratieve organisatie en interne controle. Implementatie administratieve organisatie en interne controle. BLOK A Algemeen U dient een beschrijving van de interne organisatie aan te leveren. Deze beschrijving dient te bevatten: A3 Een organogram

Nadere informatie

Rapport. Datum: 1 februari 2002 Rapportnummer: 2002/027

Rapport. Datum: 1 februari 2002 Rapportnummer: 2002/027 Rapport Datum: 1 februari 2002 Rapportnummer: 2002/027 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten b.v. de facturen betreffende in de perioden 1 tot en

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.0

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.0 Landelijk draaiboek migratie AZR 3.0 Auteur Afdeling Beheertteam AZR Contactcentrum Zakelijk Datum 21 april 2011 Versienummer 1.0 Volgnummer 2011037359 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 DOEL...3 2 UITGANGSPUNTEN...

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015 Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015 Datum 19 november 2014 Status Definitief Auteur Beheerteam istandaarden Afdeling Contactcentrum Zakelijk Volgnummer 2014132192 Inhoud

Nadere informatie

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 AccountView Huurbundels 9 mei 2014 AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 Inhoud Hieronder ziet u de opzet van dit Overzicht Huurbundels. U kunt direct

Nadere informatie

Handleiding. Zorgregelbestanden

Handleiding. Zorgregelbestanden Handleiding Zorgregelbestanden Inleiding Wij stellen periodiek een zorgregelbestand beschikbaar aan de gemeenten. Met het zorgregelbestand is het voor u mogelijk om de facturen, die ingediend zijn door

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie iwlz 1.0 naar iwlz 1.1 per 1 januari 2016

Landelijk draaiboek migratie iwlz 1.0 naar iwlz 1.1 per 1 januari 2016 Landelijk draaiboek migratie iwlz 1.0 naar iwlz 1.1 per 1 januari 2016 Datum 15 december Versie 1.1 Status Definitief Auteur Beheerteam istandaarden Afdeling Contactcentrum Zakelijk Versiebeheer 15 december

Nadere informatie

Handleiding. Ketenportaal: Corfu

Handleiding. Ketenportaal: Corfu Handleiding Ketenportaal: Corfu pagina 2 van 10 Inhoudsopgave Inleiding 4 1 Startpagina 5 1.1 Navigatieknoppen startpagina 5 2 Mijn dossier 6 2.1 Navigatieknoppen Mijn dossier 6 2.2 Mijn gegevens 6 2.3

Nadere informatie

Intern controleplan CAK Het CAK in control

Intern controleplan CAK Het CAK in control Intern controleplan CAK 2014 Het CAK in control Den Haag, 28 maart 2014 Aan het directieteam van het CAK Een transparant controleplan Hierbij presenteren wij het intern controleplan CAK 2014. Met dit plan

Nadere informatie

Handleiding Profin. Sepa Betalen en incasseren. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Handleiding Profin. Sepa Betalen en incasseren. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Handleiding Profin Sepa Betalen en incasseren Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Bedrijfsconstanten pagina 4 Algemene instellingen pagina 4 Banken pagina 5 Crediteuren pagina 7 Tabblad

Nadere informatie

Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2 Censys BV Eindhoven Inhoud Inleiding... 3 Onderdelen en toepassingen... 4 Instellen van de parameters... 5 Procedure administratie... 6 Eigenaar van de

Nadere informatie

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden:

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: Release 2013 Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: IB47-formulieren Zoals onze kerkelijke relaties weten moeten

Nadere informatie

Zorgregelbestanden Handleiding

Zorgregelbestanden Handleiding Zorgregelbestanden Handleiding Voor: Gemeenten Datum: 31/01/2017 Versie: 1 www.hetcak.nl PAGINA 2 VAN 7 Inleiding Het CAK stelt periodiek een zorgregelbestand beschikbaar aan de gemeenten. Met het zorgregelbestand

Nadere informatie

Proefstand (testservice)

Proefstand (testservice) Pagina 1 van 6 Doel Het aannemen, inplannen, voorbereiding, uitvoeren, afronden, terugkoppelen en het continu monitoren van het proefdraaien van een motor op de testopstellingen binnen de organisatie conform

Nadere informatie

PROCES EIGEN BIJDRAGEREGELING WMO

PROCES EIGEN BIJDRAGEREGELING WMO ALGEMENE INFORMATIE PROCES EIGEN BIJDRAGEREGELING WMO De uitvoering van de eigen bijdrageregeling Wmo door het CAK-BZ 13 november 2006 Edwin Bouman Ian Gerrard Madelon Teunissen 1 Eigen bijdrage proces

Nadere informatie

Rapport. Datum: 25 november 2003 Rapportnummer: 2003/435

Rapport. Datum: 25 november 2003 Rapportnummer: 2003/435 Rapport Datum: 25 november 2003 Rapportnummer: 2003/435 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Ziektekosten b.v. te Den Haag haar na beëindiging van de thuiszorg

Nadere informatie

BESCHRIJVING PGB AWBZ FORMAAT

BESCHRIJVING PGB AWBZ FORMAAT BESCHRIJVING PGB AWBZ FORMAAT Datum: 10-12-2013 pagina 1 van 9 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1 PGB AWBZ aanlevering... 4 2 Aanlevering bestanden... 6 2.1 Bestandsopbouw... 6 2.1.1 De bestandsnaam... 6 2.1.2

Nadere informatie

Vanaf vandaag heeft u altijd actueel en eenvoudig inzicht in uw financiële administratie via uw eigen portaal.

Vanaf vandaag heeft u altijd actueel en eenvoudig inzicht in uw financiële administratie via uw eigen portaal. Geachte heer/mevrouw, Zoals u van ons gewend bent doen wij van Gewoon BAK Accountants er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn met uw financiële administratie. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

Aan VWS, VNG, ZN en Per Saldo. Amstelveen, 6 februari Betreft: Rapportage invoering systeem van trekkingsrechten pgb

Aan VWS, VNG, ZN en Per Saldo. Amstelveen, 6 februari Betreft: Rapportage invoering systeem van trekkingsrechten pgb Aan VWS, VNG, ZN en Per Saldo Amstelveen, 6 februari 2015 Betreft: Rapportage invoering systeem van trekkingsrechten pgb Hierbij informeert de Raad van Bestuur van de SVB u over de voortgang van het invoeren

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding of offerte van Dotpoint en maken telkens deel uit van iedere Overeenkomst tussen Dotpoint en

Nadere informatie

Verhoging BTW tarief van 6% naar 9%

Verhoging BTW tarief van 6% naar 9% 7 november 2018 Verhoging BTW tarief van 6% naar 9% Unit4 Wholesale Unit4 Business Software Benelux B.V. Papendorpseweg 100 Telefoon Supportlijn +31 88 247 17 77 +31 88 247 24 72 Postbus 500 Customer Support

Nadere informatie

FUNCTIONEEL ONTWERP ABECON ZORG TRAJECT HULPMIDDEL

FUNCTIONEEL ONTWERP ABECON ZORG TRAJECT HULPMIDDEL FUNCTIONEEL ONTWERP ABECON ZORG TRAJECT HULPMIDDEL DRAAIUREN/METERSTANDEN PROCES S090-081 Abecon Informatiesystemen B.V. Maarten Tromp Toren Ringwade 43 3439 LM Nieuwegein Tel: +31 88 0580 200 Product

Nadere informatie

Aanpassingen versie 6.0

Aanpassingen versie 6.0 Nr. Onderdeel Aanpassing SR Algemeen 1 Bij Klantgegevens het geslacht van de klant meegeven. 2 Op de overzichtspagina van het klantenoverzicht i.p.v. Aanmelddatum de Statusdatum laten zien en de algemene

Nadere informatie

Addendum. Model Jaarverslaggeving 2013 CAK Protocol Accountantsonderzoek 2013 CAK

Addendum. Model Jaarverslaggeving 2013 CAK Protocol Accountantsonderzoek 2013 CAK Addendum Model Jaarverslaggeving 2013 CAK Protocol Accountantsonderzoek 2013 CAK maart 2014 Inhoud 1. Inleiding 5 2. Model Jaarverslaggeving 2013 CAK 7 2.1 Korting Wtcg Zorg zonder Verblijf 7 2.2 Korting

Nadere informatie

Urenregistratie login... 4. Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7. Backoffice... 8

Urenregistratie login... 4. Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7. Backoffice... 8 GreenApples Pro i4 Urenregistratie login... 4 Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7 Backoffice... 8 Projecten... 8 Klanten... 9 Personeel... 10 Projecten Contractanten... 13 Projecten

Nadere informatie

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD Inleiding Met CASH kunt u op eenvoudige wijze posten incasseren. Wanneer de debiteur heeft toegestemd dat de openstaande posten geïncasseerd mogen worden, voorziet u deze van een eigenschap zodat deze

Nadere informatie

BIJEENKOMST ZORGAANBIEDERS WMO 2015 HEUVELLAND-GEMEENTEN

BIJEENKOMST ZORGAANBIEDERS WMO 2015 HEUVELLAND-GEMEENTEN BIJEENKOMST ZORGAANBIEDERS WMO 2015 HEUVELLAND-GEMEENTEN Frank Sampers, Operationeel Manager & Kristel Veugelers, Consultant WMO kantoor 10 december 2014 donderdag 20 juni 2013 AGENDA 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld:

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld: Sepa betalingen Met deze module kunt u Sepa betaalbestanden aanmaken voor betalingen aan leveranciers. Deze bestanden kunnen vervolgens in uw bankpakket worden ingelezen. Daarnaast worden de gedane betalingen

Nadere informatie

Wmo Abonnementstarief 2020 Gegevensuitwisseling en implementatie. Project Gegevensuitwisseling Abonnementstarief 2020 (GA2020)

Wmo Abonnementstarief 2020 Gegevensuitwisseling en implementatie. Project Gegevensuitwisseling Abonnementstarief 2020 (GA2020) Wmo Abonnementstarief 2020 Gegevensuitwisseling en implementatie Project Gegevensuitwisseling Abonnementstarief 2020 (GA2020) Agenda Introductie Nieuwe gegevensuitwisseling (ieb) Implementatie: migratie

Nadere informatie

Aanlevering en registratie van klinische gegevens door de dialysecentra.

Aanlevering en registratie van klinische gegevens door de dialysecentra. WRK 7.3c Aanlevering en registratie van klinische gegevens door de dialysecentra. Doel Instructie voor het kwartaalsgewijs aanleveren van klinische gegevens door de dialysecentra. Opgesteld door Sylvia

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

AllSolutions 10.0.24. Online samenwerken. Algemeen

AllSolutions 10.0.24. Online samenwerken. Algemeen AllSolutions 10.0.24 Online samenwerken Documenten bij een entiteit aan kringen koppelen Met kringen kunt u samenwerken met personen in een bepaalde groep. Bijvoorbeeld alle medewerkers binnen uw bedrijf,

Nadere informatie

Uitvoering AWBZ, Wmo en Zvw 2012

Uitvoering AWBZ, Wmo en Zvw 2012 Rapport Uitvoering AWBZ, Wmo en Zvw 2012 CAK December 2013 2 Inhoud 1. Samenvatting 5 1.1 Inleiding 5 1.2 Rechtmatige uitvoering van taken 5 1.3 Samenvattend oordeel uitvoering AWBZ/Wmo 2012 6 1.3.1 Uitvoering

Nadere informatie

AccountView Business Software

AccountView Business Software AccountView Samenstel-assistent & Werkprogramma AccountView Business Software 25 maart 2008 WWW.ACCOUNTVIEW.COM Beho oefte Hogere kantoormarge Stof tot spreken Tussent. Rapp. Dossier Juistheid Zekerheid

Nadere informatie

AllSolutions 10.0.23. Online samenwerken. Algemeen. Basis. Document Management. Business monitoring alerts. ** Geen functionele wijzigingen **

AllSolutions 10.0.23. Online samenwerken. Algemeen. Basis. Document Management. Business monitoring alerts. ** Geen functionele wijzigingen ** AllSolutions 10.0.23 Online samenwerken Algemeen Basis Business monitoring alerts Meer flexibiliteit met extra instelling in alert Te fiatteren inkoopfacturen Met alerts kunt u personen automatisch attenderen

Nadere informatie

Veranderingen voor de reconciliatie door SEPA

Veranderingen voor de reconciliatie door SEPA Veranderingen voor de reconciliatie door SEPA Hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze ook na maart 2013 automatisch betalingen kunnen blijven verwerken? Hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze ook

Nadere informatie

TAAKOMSCHRIJVING PENNINGMEESTER

TAAKOMSCHRIJVING PENNINGMEESTER Versie 1.1 versie datum 6 september 2018 TAAKOMSCHRIJVING PENNINGMEESTER (1) Begrotingsvoorbereiding Het coördineren en het opstellen van de districtsbegroting. (2) Begrotingsuitvoering Periodiek monitoren

Nadere informatie

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 WMO i-standaarden Gemeente Nijkerk Versie 01-2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Beschikken/toewijzen... 2 2.1. Toewijzing ontvangen (301)... 2 2.2.

Nadere informatie

Boekhouden 1 BOEKHOUDEN 1 (CBA08.1/CREBO:50229)

Boekhouden 1 BOEKHOUDEN 1 (CBA08.1/CREBO:50229) BOEKHOUDEN 1 (CBA08.1/CREBO:50229) sd.cba08.1.v1 ECABO, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd in enige vorm of wijze, hetzij

Nadere informatie

R E L E A S E N O T E S

R E L E A S E N O T E S R E L E A S E N O T E S VitalHealth KIS versie 1.4.2 Software for personalized health management Eigenaar document Gijsbert Roordink Datum 10-04-2014 Versie document 1.1 Versies KIS modules Diabetes 3.6.4.2,

Nadere informatie

Stappenplan vooraankondiging 6.12 voor klinieken

Stappenplan vooraankondiging 6.12 voor klinieken Module B2 Stappenplan vooraankondiging 6.12 voor klinieken Doel document Module B2 Dit document is een visuele leeswijzer met de stappen voor het implementeren van de vooraankondiging 6.12, onderdeel van

Nadere informatie

Privacyreglement1 Inleiding en doel Algemene bepalingen

Privacyreglement1 Inleiding en doel Algemene bepalingen 1 Privacyreglement 1 Inleiding en doel Om in goed mentorschap te voorzien moeten de nodige gegevens van cliënten en mentoren worden verzameld. Om hier goed mee om te gaan wordt binnen elke Regionale Stichting

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Gedetailleerde versie info@mirada.nl

Gedetailleerde versie info@mirada.nl Gedetailleerde versie info@mirada.nl Mirada BV Agenda Wat is Time IT? Wanneer heb je Time IT nodig? Hoe gebruik je Time IT? Implementatie en test trajecten Van chaos naar Structuur.. Wat is Time IT Het

Nadere informatie

1.1 Controles DNB voert verschillende controles uit wanneer een rapportage in het DLR is ingediend. Deze zijn in onderstaand schema aangegeven:

1.1 Controles DNB voert verschillende controles uit wanneer een rapportage in het DLR is ingediend. Deze zijn in onderstaand schema aangegeven: Onderwerp: CRD-IV Alert XBRL Special Februari 2016 Divisie Statistiek Afdeling Bancaire Toezichtstatistieken In deze editie van de CRD-IV Alert XBRL Special gaan we verder in op het verwerkingsproces van

Nadere informatie

Buckaroo BetaalGarant White paper

Buckaroo BetaalGarant White paper Buckaroo BetaalGarant White paper Versie: 1.6 Jaar: 2011 Auteur: Buckaroo Online Payment Services Overzicht wijzigingen Versie Datum Wijziging 1.0 23-04-2010 Oplevering versie 1.0 van document ter review

Nadere informatie

SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken

SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken Suite4Jeugdzorg Inhoudsopgave Inleiding... 4 1 Suite4Jeugdzorg... 6 1.1 Jeugddossier... 6 1.2 Aanbieders en contracten... 6 1.3 Module

Nadere informatie

Procesbeschrijvingen Johanniter Nederland, november 2018

Procesbeschrijvingen Johanniter Nederland, november 2018 Procesbeschrijvingen Johanniter Nederland, november 2018 Proces: bestellingen / inkoop Behoefte vaststellen Wat is er nodig en hoeveel Overleg en/of onderzoek werkveld en evt. directeur Budget Vaststellen

Nadere informatie

DIA 1 DIA 2 DIA 3 DIA 4. De kwijtscheldingstoets van het inlichtingenbureau LANDSCHAP COCENSUS ONNO STOLTENBORG

DIA 1 DIA 2 DIA 3 DIA 4. De kwijtscheldingstoets van het inlichtingenbureau LANDSCHAP COCENSUS ONNO STOLTENBORG De kwijtscheldingstoets van het inlichtingenbureau DIA 1 DIA 2 DIA 3 DIA 4 ONNO STOLTENBORG LANDSCHAP COCENSUS Afdelingsmanager Invordering bij Cocensus Gemeenschappelijke Regeling met op dit moment alleen

Nadere informatie

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 18-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Informatie over logging gebruik Suwinet-Inkijk

Informatie over logging gebruik Suwinet-Inkijk Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Logging als taak van het BKWI... 3 3 Informeren van gebruikers... 5 4 Rapportage over logging...6 Documenthistorie... 7 Auteur: J.E.Breeman Datum document:

Nadere informatie

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW-grondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

Handleiding 4CIS Synchro

Handleiding 4CIS Synchro Zakelijke software s voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding 4CIS Synchro Optimale ondersteuning van uw frontoffice Optimale communicatie tussen uw frontoffice en backoffice 4CIS InfoBase

Nadere informatie

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel documenten en bijlages van de financiële data. BTW-code grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Rapport. Datum: 25 januari 2001 Rapportnummer: 2001/024

Rapport. Datum: 25 januari 2001 Rapportnummer: 2001/024 Rapport Datum: 25 januari 2001 Rapportnummer: 2001/024 2 Klacht Op 16 juni 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw L. te Neede, met een klacht over een gedraging van het Centraal

Nadere informatie

Algemene vragen U kunt met al uw vragen en het aanleveren van bestanden terecht bij de Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners:

Algemene vragen U kunt met al uw vragen en het aanleveren van bestanden terecht bij de Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners: Handleiding CORFU Inleiding Het Centraal Administratiekantoor (CAK) is onder andere verantwoordelijk voor het berekenen, vaststellen en innen van de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Nadere uitwerking AO/IC. Uitvoeringsorganisatie De Groenzoom

Nadere uitwerking AO/IC. Uitvoeringsorganisatie De Groenzoom Nadere uitwerking AO/IC Uitvoeringsorganisatie De Groenzoom Datum: 10 juni 2015 Kenmerk: GZ-U3924 Versie: 1.0 Uitvoeringsorganisatie De Groenzoom Kleihoogt 7a 2651 KV Berkel en Rodenrijs Inhoudsopgave

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

1. Inleiding WAARDERINGSKAMER RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tytsjerksteradiel uitvoeringsorganisatie: Datum: 26 september 2012.

1. Inleiding WAARDERINGSKAMER RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tytsjerksteradiel uitvoeringsorganisatie: Datum: 26 september 2012. WAARDERINGSKAMER RAPPORT VAN EN Gemeente/ Tytsjerksteradiel uitvoeringsorganisatie: Datum: 26 september 2012 Datum rapport: 22 oktober 2012 1. Inleiding Dit rapport van bevindingen is de weergave van ons

Nadere informatie

Handleiding Delta/W in combinatie met

Handleiding Delta/W in combinatie met Handleiding Delta/W in combinatie met versie 1.1, februari 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Instellingen... 4 2.1 Parameters... 4 2.2 Parameters (S.05)... 4 2.3 Autorisatie (S.22)...

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Aanbeveling Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Centraal Administratiekantoor (hierna: CAK): door zijn handelen haar moeder een grote

Nadere informatie

Verjaardagsservice Louwers & Partners

Verjaardagsservice Louwers & Partners Verjaardagsservice Louwers & Partners Inloginstructie online portal Verjaardagsservice Per email zullen wij een loginnaam en wachtwoord toesturen waarmee je in kan loggen op https://securewebregistrations.net/louwers/login

Nadere informatie

Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK. Gemeentelijke Groene Vink

Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK. Gemeentelijke Groene Vink Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente 1. Vul hieronder uw gegevens in. We gebruiken uw persoonlijke contactgegevens alleen voor onze eigen administratie. Naam

Nadere informatie

Order- en voorraadbeheer met het Shoxl Dashboard

Order- en voorraadbeheer met het Shoxl Dashboard Order- en voorraadbeheer met het Shoxl Dashboard Shoxl White paper 2010 Integrace Shoxl webshop Dashboard Versie 1.1-30/09/2010 pagina 1 1 Introductie De administratie en logistiek achter uw webshop kan

Nadere informatie

Case. Study. Orbis Software

Case. Study. Orbis Software Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en ESPEQ Opleidingsbedrijven. Espeq opleidingsbedrijven ESPEQ neemt in het bedrijfsleven

Nadere informatie

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW de grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503

Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503 Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503 Doel Uitvoeren van administratieve werkzaamheden ten behoeve van interne en externe opdrachtgevers binnen vastgestelde procedures en wet- en

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

The Nanny Versie Informatie

The Nanny Versie Informatie The Nanny Versie Informatie The Nanny versie 4.2.2 29 Mei 2012 Document versie 1.2 Copyright 2012 TecSoft B.V. Kaatsheuvel. Niets uit de uitgave mag worden vermenigvuldigd, Pagina opgeslagen 1 van 7 in

Nadere informatie

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

KLAAR VOOR DE TOEKOMST KLAAR VOOR DE TOEKOMST met Advisie totaaloplossingen voor het onderwijs Maak het verschil: gebruik de technieken van morgen vandáág nog! VOORDELEN ADVISIE TOTAALOPLOSSING Het automatiseren van de financiële-

Nadere informatie

Werkinstructies SPIC-wissel

Werkinstructies SPIC-wissel Werkinstructies SPIC-wissel In dit document treft u de werkinstructies voor een SPIC-wissel. De werkinstructies zijn gericht op gecontracteerde aanbieders, lokale teams, Gecertificeerde Instellingen (GI

Nadere informatie

Stichting PCBO Baarn Soest. PROCEDURES financiën

Stichting PCBO Baarn Soest. PROCEDURES financiën Stichting PCBO Baarn Soest PROCEDURES financiën Inboeken inkoopfacturen, betalen en inboeken bankafschriften Coderen en controleren facturen die binnenkomen op het bestuurskantoor Inboeken inkoopfacturen

Nadere informatie

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Versie 1.1 Datum 28 mei 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiInkoop Versienummer 1.1 Contactpersoon Centraal Functioneel Beheer DigiInkoop

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders SesamID

Handleiding voor beheerders SesamID Handleiding voor beheerders SesamID Versie 3.0 Mei 2013 2013 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Assurancerapport Monitoringsplan PPS Rijkskantoor de Knoop Utrecht definitief

Assurancerapport Monitoringsplan PPS Rijkskantoor de Knoop Utrecht definitief Assurancerapport Monitoringsplan PPS Rijkskantoor de Knoop Utrecht 2017 definitief Colofon Titel Uitgebracht aan Assurancerapport Monitoringsplan PPS rijkskantoor de Knoop Utrecht 2017 B/CFD Unit HFA Datum

Nadere informatie

Handleiding Als zzp er van start met my.tentoo

Handleiding Als zzp er van start met my.tentoo Handleiding Als zzp er van start met my.tentoo my.tentoo is de digitale portal waar je jouw opdrachten invoert. In deze beveiligde omgeving verwerken wij jouw opdrachtbonnen en heb je altijd inzicht in

Nadere informatie

Technische beschrijving pseudonimisatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn

Technische beschrijving pseudonimisatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn Bijlage 2 bij Privacyreglement NIVEL Zorgregistraties eerste lijn Technische beschrijving pseudonimisatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn Pseudonimisatie Onder 'pseudonimisatie'

Nadere informatie

Privacyverklaring. Wij gebruiken uw gegevens voor de volgende doeleinden:

Privacyverklaring. Wij gebruiken uw gegevens voor de volgende doeleinden: Privacyverklaring WorldStream B.V. gebruikt uw persoonsgegevens om diensten aan u te kunnen leveren of om op uw verzoek een voorstel te kunnen doen omtrent een dienst van WorldStream B.V. Het is voor ons

Nadere informatie

Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties

Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties Pgb trekkingsrecht: Q&A n.a.v. terugvalscenario s en daaraan gekoppelde herstelacties Versie geactualiseerd op 30 maart 15 Welke maatregelen zijn genomen (de terugvalscenario s) opdat de SVB op tijd de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding of offerte van Dotpoint en maken telkens deel uit van iedere Overeenkomst tussen Dotpoint en

Nadere informatie

Q&A Pgb trekkingsrecht: Aandachtspunten 2015 2016

Q&A Pgb trekkingsrecht: Aandachtspunten 2015 2016 Q&A Pgb trekkingsrecht: Aandachtspunten 2015 2016 Versie 18 januari 16 Inhoud Jaar- en budgetafsluiting 2 Q: Hoe ziet het proces van de jaar- en budgetafsluiting eruit? 2 Q: Welke acties moet ik ondernemen

Nadere informatie

Handleiding. Ketenportaal

Handleiding. Ketenportaal Handleiding Ketenportaal Inleiding Op ons ketenportaal kunt u bestanden uploaden en rapportages ophalen. In deze handleiding leggen wij de verschillende functionaliteiten van het ketenportaal stap voor

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Programma 1. Welkom - Gemeente Arnhem 2. Introductie - WMO kantoor 3. Toelichting Administratief

Nadere informatie

Accountancy Starter 0,- Vanaf Accountancy Plus. Boekhouden. Financieel dashboard. MUIS LIVE App. Debiteurenbeheer. Crediteurenbeheer.

Accountancy Starter 0,- Vanaf Accountancy Plus. Boekhouden. Financieel dashboard. MUIS LIVE App. Debiteurenbeheer. Crediteurenbeheer. Accountancy Starter 0,- Accountancy Plus 29,- Accountancy Pro 59,- Kantoorgebruiker Inclusief één kantoorgebruiker 1 1 1 Administratie Inclusief je eigen administratie + eventuele profiel- en demo administratie(s)

Nadere informatie

Algemenevoorwaarden. Winschoten, 30 oktober 2011. Inhoudsopgave

Algemenevoorwaarden. Winschoten, 30 oktober 2011. Inhoudsopgave Algemenevoorwaarden Inhoudsopgave Algemeen...2 Onderhoud van de website...2 Aanbiedingen en offertes...2 Prijzen, facturatie en betaling...2 Verplichtingen...3 Uitvoering van de overeenkomst...3 Wijzigingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bijlesje.nl

Algemene Voorwaarden Bijlesje.nl Algemene Voorwaarden Bijlesje.nl Per 1 oktober 2017 Artikel 1 - Definities 1. De Dienst is de bemiddeling voor bijles, alsmede de bijlessen en alle bijbehorende en daaruit voortvloeiende administratieve

Nadere informatie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie Brochure - Verplichtingen administratie Ontwikkeld door: Van der Heijde Automatisering B.V. Registratie van verplichtingen van debiteuren en aan crediteuren Uitgebreide structuur voor autorisatie van verschillende

Nadere informatie