Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo. Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo. Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo?"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo? Deels, de tijdelijke MT leden zitten in de voorbereidingscommissie. Betekent dat zij adviseren om zo een goed concept plaatsingsplan op te kunnen stellen. De plaatsingscommissie brengt formeel advies uit op basis van het sociaal statuut en de plaatsingsregels aan het Dagelijks Bestuur van de Fumo. Kan iedereen die niet verplicht naar de Fumo gaat ook solliciteren op een functie bij de Fumo? Als het plaatsingsproces is afgerond en er nog vacatures over zijn zullen de medewerkers van de latende organisaties in de gelegenheid worden gesteld om te solliciteren. Drie kandidaten voor 1 specifieke functie, alle drie geschikt. Wat zijn de criteria? De meest geschikte kandidaat wordt geplaatst op zijn/haar volgfunctie; de overige kandidaten worden aangemerkt als herplaatsingskandidaat. Zij dienen hun belangstelling aan te geven voor (maximaal 2) functies in het functieboek en worden vervolgens geplaatst op een passende of geschikte functie binnen de Fumo. Er is geen terugkeer naar de latende organisatie. De afspiegelingsprincipes staan beschreven in het sociaal statuut. Wanneer is het sociaal statuut gereed? Het is de verwachting om begin juli 2013 een principe akkoord te hebben bereikt. Het sociaal statuut gaat dan nog naar alle raden van de gemeenten en wordt na de zomervakantie definitief, Zodra het principe akkoord bereikt is publiceren wij het sociaal statuut op de website. Moet ik solliciteren naar een functie bij de Fumo? Indien dit niet zo is, kan ik dan toch een voorkeur opgeven. Er wordt zoveel mogelijk getracht om medewerkers te plaatsen op de functie die hij/zij nu vervult in de latende organisatie (zogenoemde volgfunctie). Als dat niet mogelijk is wordt gevraagd om belangstelling (voorkeur) uit te spreken voor functies in het functieboek. Op grond van aangegeven voorkeuren wordt door de plaatsingscommissie onderzocht, op grond van kennis en ervaring opgedaan in de oude functie(s), welke functie het meest geschikt is. Moeten we straks solliciteren?

2 Nee; het gaat in eerste instantie om een plaatsingsprocedure voor medewerkers die ingepast moeten worden. Is er voor iedereen plek in de Fumo? In beginsel wordt iedereen die daar voor in aanmerking komt geplaatst op een passende of geschikte functie bij de Fumo. Zo nodig wordt maatwerk toegepast bij de Fumo. Reorganisatieontslag wordt niet toegepast. Hoe vindt de plaatsingsprocedure plaats vanuit de latende organisatie? De latende organisatie bepaalt wie in aanmerking komt voor plaatsing bij de Fumo (criterium is: voor minimaal 70% van de aanstellingsomvang belast zijn met vth taken die overgaan naar de Fumo) Wanneer is het concept plaatsingsplan klaar? Het concept plaatsingsplan moet half september klaar zijn. Wanneer benoemingsbesluit Fumo en ontlag latende organisaties? Zoals het er nu voor staat zal op 1 oktober 2013 het benoemingsbesluit en tegelijkertijd het ontslag van de latende organisatie plaatsvinden. Wordt er voor mij besloten als ik een deeltijdfunctie heb, of heb ik een stem of ik naar de Fumo wil? Ook voor medewerkers met een deeltijdfunctie (die voor minimaal 70% van de aanstellingsomvang belast zijn met taken die overgaan naar de Fumo) geldt dat zij in beginsel geheel over gaan naar de Fumo. Uitgangspunt is dat je voor je volledige (deeltijd)aanstelling in dienst komt bij de Fumo. Hoe gaan jullie om met combinatiefuncties? Ook voor medewerkers met een combinatie of samengestelde functie (die voor minimaal 70% van de aanstellingsomvang belast zijn met vth taken die overgaan naar de Fumo) geldt dat zij in beginsel geheel over gaan naar de Fumo. Uitgangspunt is dat je voor je volledige aanstelling in dienst komt bij de Fumo. Ik heb een samengestelde functie, 3 dagen VTH, 2 dagen DO, Moet ik straks een keuze maken?

3 Het is de latende organisatie die bepaalt welke medewerkers overgaan naar de Fumo: Op grond van het hierboven weergegeven criterium komt in de onderhavige casus de medewerker in aanmerking voor plaatsing bij de Fumo. Komt er een piketregeling? Er komt een piketregeling (voor milieucalamiteiten). De precieze uitwerking moet nog plaatsvinden. Zijn er flexibele werktijden mogelijk? De precieze spelregels is een zaak van de toekomstige directie/leiding van de FUMO (daarover moet afstemming plaatsvinden met de OR). Reiskostenvergoeding? Dienstreizen volgens de normale bestaande regeling. Woon-werkverkeer: daarover vindt overleg plaats met de vakorganisaties en afspraken worden opgenomen in het sociaal statuut Is juli 2013 daadwerkelijk haalbaar voor plaatsen leidinggevenden Fumo? Werving en plaatsen van het kader (drie leidinggevende functies) voor de zomervakantie; medewerkers na de zomervakantie. Feitelijke start naar verwachting 1 januari Is de planning haalbaar? Ja Kan ik nog steeds een fiets / PC kopen van mijn verlof uren? Of dat onderdeel gaat uitmaken van de werkkostenregeling is een zaak van de directie/leiding van de FUMO (en daarover moet afstemming plaatsvinden met de OR). Kunnen Fumo medewerkers straks meedoen met de interne sollicitatie bij de gemeenten? (dus in de eerste ronde) Daarover zijn (nog) geen afspraken gemaakt. Het ligt in de rede afspraken te maken over het onderling uitwisselen van vacatures.

4 Mag je de eigen auto blijven gebruiken voor dienstreizen? Hier moeten nog afspraken over gemaakt worden. Is er binnen de Fumo ruimte voor opleidingen en cursussen? Er komt een opleidingsaanbod en een opleidingsbudget. Hier moeten nog afspraken over gemaakt worden. Wie bepaalt hoeveel procent iemand wordt ingezet bij de Fumo? Als je naar de FUMO gaat dan ga je in beginsel voor je volledige aanstellingsomvang in dienst bij de FUMO. Je huidige functie wordt gewaardeerd in het nieuwe functieboek, en dan? Functies in het nieuwe functieboek worden voorzien van indicatieve waarderingen. Degenen die voor plaatsing bij de FUMO in aanmerking komt wordt geplaatst op een functie die voorkomt in het functieboek FUMO. Voor zover de inschaling bij de FUMO lager is gelden de afspraken die daarover worden gemaakt in het sociaal statuut. Voor zover de functie bij de FUMO hoger is gewaardeerd worden afspraken gemaakt over het toekennen van de nieuwe functieschaal ( spelregels daarover worden opgenomen in het sociaal statuut) Wat is HR21? HR21 is een functiewaarderingssysteem. Er zijn vele RUD s die met deze functiewaardering werken. HR21 kent 101 generieke functies. Wat betekent indicatief waarderen? De waardering van de generieke functies in het functieboek zijn indicatief = voorlopig. HR21 heeft een conversietabel die de waardering bepaald. Dit betekent dat over 1,5 of 2 jaar de waardering van de functies definitief gemaakt wordt. Wat moet er gebeuren voor een definitieve waardering van de functies? Om de functies definitief te kunnen waarderen moet de organisatie eerst enige tijd operationeel zijn. Ongeveer 1,5 tot 2 jaar. De OR heeft instemmingssrecht in dit proces.

5 Hoe is er een selectie gemaakt van functies uit de 101 generieke HR21 functies? Voor de Fumo zijn alle taken die overgaan naar de Fumo als basis gebruikt om een selectie te maken uit de 101 generieke functies. Ook zijn een aantal andere functieboeken van andere RUD s als basis gebruikt. HR21 heeft een conversietabel die de indicatieve waardering per functie geeft. Deze is als basis aangehouden voor de Fumo. Hoe worden de senioren met coördinerende taken geselecteerd? De leidinggevende voert gesprekken met zijn of haar medewerkers en krijgt zo een beeld van de kwaliteiten en wensen van de medewerkers. Er zijn meerdere taken die in het pakket van de senior thuis horen. Een van deze taken zijn de coördinerende taken. De medewerker die qua competenties het beste is toegerust zal deze taken mogelijk erbij krijgen. Het gaat alleen om taken m.b.t. werkverdeling en voorbereiden van gesprekken. Deze medewerker heeft geen HR verantwoordelijkheden. Krijgen de senior medewerkers met coördinerende taken ook inzag in personeelsdossiers van collega s? De senioren met coördinerende taken hebben geen HR verantwoordelijkheden en daarom ook geen inzage in personeelsdossiers van collega s. Wat gebeurt er als de Fumo stopt? Geldt er een terugkeer garantie? Er worden naar verwachting voor een bepaalde periode werkgelegenheidsgaranties afgesproken (en opgenomen in het sociaal statuut). Daarna geldt geen terugkeer garantie. Krijgen we een bepaald werkgebied toegewezen, of kunnen we elders ingezet worden? In beginsel is iedere medewerker binnen de FUMO inzetbaar binnen de hele provincie. Standplaats voor werkplek is Grouw. Worden alle Fumo medewerkers bij elkaar gezet. Ja, uitgangspunt is dat iedereen werkt vanuit Grouw. Is thuiswerken nog steeds mogelijk? HNW? wordt van toepassing. Onderdeel daarvan is onder thuiswerken. De wijze waarop daar invulling aan kan worden gegeven is een zaak van de toekomstige directie/leiding van de

6 FUMO. Het eerste half jaar hecht onze directeur er aan iedereen zoveel mogelijk op kantoor te hebben ARBO bij verschillende werkplekken Voor alle werkplekken bij de FUMO geldt dat de vigerende ARBO wet-en regelgeving van toepassing. Kom ik nog steeds in aanmerking voor een parkeerplaats? Als je in dienst komt bij de FUMO vervallen in beginsel alle afspraken met je huidige werkgever. In Grouw is een groot parkeerterrein voor de deur van de ingang. Genoeg plaats voor iedereen. Kom je als vergunningverlener ook nog aan de balie te werken vanuit de Fumo? Daarover zijn nog geen afspraken gemaakt. Vraag is of er wel een balie komt bij de FUMO; het ligt meer in de rede om te gaan werken met KCC s en er maatwerk wordt geleverd. Specialisten bij elkaar, anders geen meerwaarde. De organisatiestructuur en huisvesting worden met het bedrijfsplan vastgesteld. Eigen auto, dienstreizen? Dit is nog niet duidelijk. Digitale informatie uitwisselen met de latende organisatie. Hoe gaat dit werken? De precieze technische uitwerking moet nog plaatsvinden. Is de automatisering straks in orde? Kunnen we doorgaan met het bestaande of moeten we van scratch opbouwen? Het streven is om vanaf de start zaken zo goed mogelijk te hebben ingericht; er zal wel rekening moeten worden gehouden met de gebruikelijke opstartfase waar niet alles meteen voor de volle 100% werkt. Daarvoor zal een overgangsscenario worden ontwikkeld. Als we digitaal gaan werken zijn de latende organisaties daar dan klaar voor?

7 Alle partijen hebben in beginsel voldoende basis faciliteiten. De intentie is om zoveel mogelijk digitaal te werken. Hoe dat aangepakt wordt, moet nog bepaald worden. Welke gezamenlijke software gaan we gebruiken? Dat is nog niet bekend. Komt er 1 computersysteem waar vanuit gewerkt kan worden? Op termijn : ja Kunnen we onze huidige mobiele telefoon blijven gebruiken? Dit is nog niet bekend. Goede ICT voorzieningen? Ja. Krijgen de controleurs namens de Fumo dienstkleding en schoenen? Hierover zijn nog geen afspraken gemaakt. Dit is een zaak voor de toekomstige directie/leiding van de FUMO; waarbij overleg moet plaatsvinden met de OR. Gaat de Fumo zelfstandig materiaal aanschaffen zoals geluidmeters? Ja, de FUMO zal over eigen materiëel gaan beschikken. Het ligt in de rede het bestaande materiaal over te nemen (voor zover dat nog deugt). BYOD (bring your own device) is hierover nagedacht? Wordt dit mogelijk? In de verkenningen wordt deze optie meegenomen. Zorgpunt. Samenvoegen digitale systemen in d praktijk vaak problematisch.

8 Het streven is om vanaf de start zaken zo goed mogelijk te hebben ingericht; er zal wel rekening moeten worden gehouden met de gebruikelijke opstartfase waar niet alles meteen voor de volle 100% werkt. Daarvoor zal een overgangsscenario worden ontwikkeld. Hoe zit het met bodeminformatiesystemen? Wordt dit 1 systeem? Dit wordt in de verkenningen meegenomen. Aansluiten ICT systemen bij achterblijvende instanties? Uitgangspunt is dat informatie tussen FUMO en latende organisatie digitaal uitwisselbaar is. Wat worden de hulpmiddelen? Tablet / laptop digitalisering? Medewerkers worden uitgerust met hulpmiddelen passend bij hun functie. Gaan we gebruik maken van dienstauto s? Zijn die herkenbaar? Er zal naar verwachting onder andere gebruik worden gemaakt van dienstauto s. Maar dit moet nog uitgewerkt worden. Hoe ziet het nieuwe werken er uit? Wat zijn de contouren?? Liefst een mobile device of anders in ieder geval d.m.v. token in 1 omgeving werken De precieze uitwerking is een zaak voor de toekomstige directie/leiding en medewerkers/or van de Fumo. De uitgangspunten worden vastgesteld in het bedrijfsplan Fumo. Is het nieuwe werken een uitgangspunt voor de Fumo? Nee, uitgangspunt is dat we als standplaats Grouw hebben. Het nieuwe werken zullen we successievelijk invoeren. De gevolgen van het nieuwe werken? Gelet op de aard van de werkzaamheden van de FUMO biedt HNW veel mogelijkheden om dit toe te passen.

9 Hoe wordt geregeld dat de dossiers beschikbaar zijn voor de Fumo? De intentie is om uiteindelijk alle actieve dossiers digitaal te hebben. Hoe dat aangepakt wordt, moet nog bepaald worden. Vaste werkplek(ken) of flexibel? Vaste werkplek in Grouw. Flexibel daar waar nodig. Deelstoelen voor Fumo bij de diverse partners? Bij de meeste partners zijn een aantal flexibele werkplekken beschikbaar om te werken. Indien dit beter is voor het werk. Het is niet de bedoeling om een vaste flexibele werkplek bij een partner organisatie te hebben. De werkplek voor iedereen van de Fumo is in Grouw. Met hoeveel personen gaat men op pad met de handhaving? In beginsel alleen; tenzij de werkzaamheden vergen dat er met meerdere collega s moet worden gewerkt.

Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA

Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA Programma Welkom! O&F rapport Organisatiestructuur Formatieoverzicht Toelichting plaatsingsproces Vragen? Organisatiestructuur

Nadere informatie

Advies van de Raad van Opdrachtgevers uit de vergadering van 9 maart 2015: akkoord

Advies van de Raad van Opdrachtgevers uit de vergadering van 9 maart 2015: akkoord Agendapuntvoor de vergadering van het algemeen bestuur RUD-Drenthe Vergadering van 30 maart 2015 Datum: 18 februari 2015 Opsteller R.G.J. Derksen k 4 Johan Vogelaar, directeur RUD Drenthe Openbaar ja Onderwerp

Nadere informatie

Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie

Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie 1 TOP Finance 25 juni 2015 Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie kwartiermakers T.b.v. Finance medewerkers 2 1 Functies 1.0 Om welke functies gaat het? Het gaat om de volgende functies: Manager

Nadere informatie

Van werk naar werk. Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland

Van werk naar werk. Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland Van werk naar werk Het Waterschap Groot Salland gaat reorganiseren met als doel een effectievere en efficiëntere organisatie. Dit vraagt om veranderingen op het

Nadere informatie

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp Bijlage behorend bij de Gemeenschappelijke Regeling sociale diensten gemeenten Leiden en Leiderdorp, 2006 Personeelsplan Samenwerking Leiden - Leiderdorp 1 van 5 01. Inleiding. Het besluit van de gemeente

Nadere informatie

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid)

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Beleid Mobiliteit Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Inleiding In het strategisch beleidsplan van de stichting staat als een van de vijf

Nadere informatie

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 Inhoud 1. De functievergelijking 2 2. Functievolger of herplaatsingskandidaat? 4 3. Ik ben mogelijk functievolger.

Nadere informatie

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht RUD Utrecht Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht 1 Regeling functiebeschrijving en -waardering RUD Utrecht Het dagelijks bestuur van de RUD Utrecht Overwegende - dat de RUD Utrecht

Nadere informatie

PLAATSING. 5 e medewerkersbijeenkomst 26 maart 2013

PLAATSING. 5 e medewerkersbijeenkomst 26 maart 2013 PLAATSING 5 e medewerkersbijeenkomst 26 maart 2013 Personele omvang Primair proces 140 150 fte Medewerkers geplaatst in RUD 136 136 medewerkers 19 maart brief belangstellingsregistratie 9 medewerkers 19

Nadere informatie

Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2012

Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2012 Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2012 Alle feiten en cijfers Gegevens Datum : 20 juni 2012 Auteur : Redactie Inhoud Inleiding... 4 Onderzoek... 4 Verantwoording... 4 Belangrijkste conclusies...

Nadere informatie

3. Invulling functie Procescoördinator

3. Invulling functie Procescoördinator Resultaat personele gevolgen bij herinrichting van de afdeling Operatie Klantbegeleiding en het samenvoegen van de afdelingen Klantbegeleiding en Reisinformatie Afspraken over personele gevolgen bij de

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

Bijlage II Procedure FuWater

Bijlage II Procedure FuWater Bijlage II Procedure FuWater Artikel 1.1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. ambtenaar: degene zoals bedoeld in artikel 1.2.1, van de Sectorale arbeidsvoorwaardenregelingen waterschapspersoneel

Nadere informatie

Model plaatsingsprocedure EUR. 1. Inleiding

Model plaatsingsprocedure EUR. 1. Inleiding Model plaatsingsprocedure EUR 1. Inleiding Als onderdeel van het reorganisatieplan wordt in het formatie plan beschreven uit welke en hoeveel functies de nieuwe organisatie zal bestaan. Op basis daarvan

Nadere informatie

Implementatieplan functiegebouw Hibin

Implementatieplan functiegebouw Hibin Implementatieplan functiegebouw Hibin Inhoud 1. Aanleiding... 2 2. Planning... 2 3. Invoeren functie-/loongebouw... 3 1. Voorbereiding... 3 2. Opstellen of actualiseren functiebeschrijvingen (01-01-2018

Nadere informatie

Infumomail 27 september 2013

Infumomail 27 september 2013 Roo, Marijke de Van: Provincie Fryslân Verzonden: vrijdag 27 september 2013 10:47 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Infumomail 27 september 2013 Kunt u deze mail niet

Nadere informatie

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Waarom is er een uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk voor de Belastingdienst?

Nadere informatie

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT Bijzonder Georganiseerd Overleg Groningen 15 mei 2013 1 Artikel 1. Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. Functiehouder:

Nadere informatie

CONCEPT BGO - Sociaal Plan (principe akkoord ) Sociaal Plan

CONCEPT BGO - Sociaal Plan (principe akkoord ) Sociaal Plan CONCEPT BGO - Sociaal Plan (principe akkoord 02-09-2013) Sociaal Plan SOCIAAL PLAN Voor de overgang van medewerkers van de gemeenten Son en Breugel, Nuenen c.a. en Geldrop-Mierlo naar de Dienst Dommelvallei

Nadere informatie

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Statistiek: 455 (100%) P&O-ers zijn benaderd 161 (35%) P&O-ers hebben de enquete geopend maar niet afgerond 123 (27%) van de P&O-ers hebben

Nadere informatie

Vragen en Antwoorden naar aanleiding van Shell Engagement Sessies

Vragen en Antwoorden naar aanleiding van Shell Engagement Sessies HSE Q1. Dienen incidentmeldingen straks via het Shell systeem gedaan te worden of via het Johnson Controls systeem? A1. Incidenten dienen zowel aan Shell als binnen Johnson Controls gemeld te worden. Omdat

Nadere informatie

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen.

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen. HRM ondersteuning Werving en selectie U heeft vaak geen tijd om nieuw personeel te werven. Door de kennis en ervaring in de logistiek kunnen wij de vacatures goed invullen (de juiste man/vrouw op de juiste

Nadere informatie

B&W , B&W. alle behandelend medewerkers. burgemeester

B&W , B&W. alle behandelend medewerkers. burgemeester Versie 1.6 Mandaatregister Mei 29 Volgnr. Omschrijving bevoegdheid Gebaseerd op Bevoegd Bestuursorgaan Mandaat aan Functienaam INSTRUCTIE 1. Mandaten Algemeen 1.a Algemeen 1a 1a 02 1a 03 Besluiten ten

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

Huis-, Tuin- & Keuken- Boekje

Huis-, Tuin- & Keuken- Boekje Huis-, Tuin- & Keuken- Boekje Erger u niet, verwonder u slechts. Beste collega s, Na het Inspiratieboekje dat wij jullie in September uitreikten, bieden we jullie graag dit Huis, Tuin en Keukenboekje aan.

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 CVDR Officiële uitgave van Dongen. Nr. CVDR424088_1 12 september 2017 Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief RUD Groningen, nr. 23

Nieuwsbrief RUD Groningen, nr. 23 Nieuwsbrief RUD Groningen, nr. 23 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de derde medewerkersbijeenkomst op maandag 10 december in de Hanze Plaza in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst maakten de medewerkers

Nadere informatie

Resultaten Het Nieuwe Werken Monitor

Resultaten Het Nieuwe Werken Monitor Resultaten Het Nieuwe Werken Monitor Totaalanalyse September 2012 Respons Deelname aan de monitor 10.618 medewerkers uit 22 organisaties 14 non profit organisaties: 7.399 medewerkers (70%) 8 profit organisaties:

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen. Nr. 100666 22 juli 2016 AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: Gelet op

Nadere informatie

Procedure en profielschets kwartiermaker/ directeur ai RUD Zuid-Limburg

Procedure en profielschets kwartiermaker/ directeur ai RUD Zuid-Limburg Procedure en profielschets kwartiermaker/ directeur ai RUD Zuid-Limburg Inleiding In het kader van de vorming van RUD Zuid-Limburg gaat na de oprichtingsfase de inrichtingsfase van start. Onderdeel van

Nadere informatie

Transitieafspraken ICT Rijk van Nijmegen

Transitieafspraken ICT Rijk van Nijmegen Transitieafspraken ICT Rijk van Inleiding In de periode dat de module ICT Rijk van gebouwd wordt is het van belang een aantal concrete afspraken vast te leggen over wat wel en niet is toegestaan voor de

Nadere informatie

Onderbouwing van de projectbegroting samenwerking Pekela - Veendam

Onderbouwing van de projectbegroting samenwerking Pekela - Veendam Onderbouwing van de projectbegroting samenwerking Pekela - Veendam In dit document wordt een toelichting gegeven op de projectbegroting van De Compagnie. 1. Voorbereidingskosten Het gaat bij dit onderdeel

Nadere informatie

Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan?

Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan? Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan? Zo n 1 op 4 werknemers die we bevraagd hebben vinden dat hun werkgever niet flexibel genoeg is. De anderen geven aan dat er heel wat mogelijk

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

RUD UTRECHT. Algemeen Bestuur RUD Utrecht. Dagelijks Bestuur RUD Utrecht

RUD UTRECHT. Algemeen Bestuur RUD Utrecht. Dagelijks Bestuur RUD Utrecht RUD UTRECHT Aan: Algemeen Bestuur RUD Utrecht Van: Dagelijks Bestuur RUD Utrecht Steller: Norbert de Blaay Onderwerp: Startnotitie facilitaire zaken t.b.v. Vergadering d.d. 13 maart 2014 Bijlagen geen

Nadere informatie

Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V.

Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V. Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V. Het college van burgemeester en wethouders van de ge Gelet op Ii Het advies van de Ondernemingsraad van de gemeente Emmen; ii& Het besluit van het college van 11

Nadere informatie

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven Stappenplan invoering Loon- en functiesysteem De cao Hibin is een collectieve arbeidsovereenkomst die is afgesloten door Koninklijke Hibin namens werkgevers enerzijds en FNV Bouw en Wonen, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland Waar kies je voor? We leven in een dynamische tijd. De wereldeconomie staat voor uitdagingen die in tientallen jaren niet zo groot zijn geweest. Ook het bedrijfsleven moet zich voortdurend aanpassen aan

Nadere informatie

❿ de nieuwe werkwijze ❿ en bezuinigingen ❿ gevolgen voor organisatie en formatie. ❿ Afdelingshoofden SDD 14 juni 2011

❿ de nieuwe werkwijze ❿ en bezuinigingen ❿ gevolgen voor organisatie en formatie. ❿ Afdelingshoofden SDD 14 juni 2011 ❿ de nieuwe werkwijze ❿ en bezuinigingen ❿ gevolgen voor organisatie en formatie ❿ Afdelingshoofden SDD 14 juni 2011 Innovatie en reorganisatie van werk en inkomen 1 innovatie van de sociale dienst 2009:

Nadere informatie

Uitkomsten Het Nieuwe Werken-onderzoek van ErgoDirect International in samenwerking met Veldhoen + Company

Uitkomsten Het Nieuwe Werken-onderzoek van ErgoDirect International in samenwerking met Veldhoen + Company Uitkomsten Het Nieuwe Werken-onderzoek van ErgoDirect International in samenwerking met Veldhoen + Company In oktober 2012 heeft Beklijf in opdracht van ErgoDirect International, met ondersteuning van

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR471624_1. Plaatsingsprocedure Meerinzicht. 1.1 Begrippenlijst

CVDR. Nr. CVDR471624_1. Plaatsingsprocedure Meerinzicht. 1.1 Begrippenlijst CVDR Officiële uitgave van Ermelo. Nr. CVDR471624_1 12 december 2017 Plaatsingsprocedure Meerinzicht HOOFDSTUK 1 VOORBEREIDING EN UITGANGSPUNTEN 1.1 Begrippenlijst Bestuur Bezwarencommissie Deelnemers

Nadere informatie

Open source en open standaarden, hfdst. 1 & 2 p. 3-34. Puntenverdeling: Juiste omschrijving Open Source Juiste omschrijving Open Standaarden

Open source en open standaarden, hfdst. 1 & 2 p. 3-34. Puntenverdeling: Juiste omschrijving Open Source Juiste omschrijving Open Standaarden Antwoordmodel Aan dit antwoordmodel kunnen geen rechten worden ontleend. Het antwoordmodel dient als indicatie voor de corrector. Studiemateriaal Hameeteman, R., Kuiken, B. en Vink, G. (2009). Klein receptenboek

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

B7 - Toekomstbestendige ondersteuning door middel van beeldcommunicatie. Wat gaan we doen? Wie zijn wij? Disclosure belangen sprekers

B7 - Toekomstbestendige ondersteuning door middel van beeldcommunicatie. Wat gaan we doen? Wie zijn wij? Disclosure belangen sprekers HersenletselCongres 2014 3 november Disclosure belangen sprekers B7 - Toekomstbestendige ondersteuning door middel van beeldcommunicatie Beeldschermcommunicatie en eigen regie bij mensen met NAH en/of

Nadere informatie

Omgevingsdienst Midden- en West- Brabant: bedrijfsplan en GR. Raadsinformatieronde 4 oktober 2012

Omgevingsdienst Midden- en West- Brabant: bedrijfsplan en GR. Raadsinformatieronde 4 oktober 2012 Omgevingsdienst Midden- en West- Brabant: bedrijfsplan en GR Raadsinformatieronde 4 oktober 2012 Opbouw en toelichting Achtergrond Bedrijfsplan Gevolgen gemeente Drimmelen GR Vervolg OMWB: achtergrond

Nadere informatie

HNW Voor iedereen? Aanleidingen Bezuinigingen De veranderende rol van de overheid en het strategisch personeelsbeleid. De vergrijzing en vergroening in combinatie met aantrekkelijk werkgeverschap. De aanloop

Nadere informatie

Regeling Sociaal Plan regionale uitvoeringsdiensten provinciale medewerkers Noord-Brabant

Regeling Sociaal Plan regionale uitvoeringsdiensten provinciale medewerkers Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR285092_1 6 december 2016 Regeling Sociaal Plan regionale uitvoeringsdiensten provinciale medewerkers Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Nadere informatie

Sociaal Plan Waterschap Rijn en IJssel

Sociaal Plan Waterschap Rijn en IJssel BIJLAGE 2 Sociaal Plan Waterschap Rijn en IJssel Organisatiewijziging unit Zuiveringsbeheer en Riolering bij de directie Uitvoering INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Plaatsingsprocedure 4 Artikel 1

Nadere informatie

WERVING EN SELECTIE. Definitieve versie. 29 november 2005 - versie 2.6 - definitief

WERVING EN SELECTIE. Definitieve versie. 29 november 2005 - versie 2.6 - definitief WERVING EN SELECTIE Definitieve versie 29 november 2005 - versie 2.6 - definitief 1. Inleiding 1.1. De personeelsfunctionaris is verantwoordelijk voor de werving en selectie van personeel voor de alsmede

Nadere informatie

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris FWG in Vogelvlucht Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 5 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? Beschrijven Waarderen met FWG 3.0 IJkfuncties Toetsing en besluit 7 7 9 10 11 Wat

Nadere informatie

Productprofiel MobiBon

Productprofiel MobiBon Productprofiel MobiBon Mark Verschuren, mei 2015 1. Inleiding De digitale revolutie gaat aan niemand voorbij. Digitalisering en mobiliteit is een steeds belangrijker speerpunt binnen zorginstellingen.

Nadere informatie

LANDELIJK SOCIAAL BELEIDSKADER REGIONALE UITVOERINGSDIENSTEN OMGEVINGSRECHT

LANDELIJK SOCIAAL BELEIDSKADER REGIONALE UITVOERINGSDIENSTEN OMGEVINGSRECHT LANDELIJK SOCIAAL BELEIDSKADER REGIONALE UITVOERINGSDIENSTEN OMGEVINGSRECHT Artikel 1 Begripsbepalingen In deze overeenkomst wordt verstaan onder: a. SBK: het Landelijk Sociaal Beleidskader regionale uitvoeringsdiensten

Nadere informatie

De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds;

De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds; Sociaal plan Stichting Banenplan te Amersfoort. De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds; overwegende dat: door de Raad van Toezicht

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland MF SELECT MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland Wie is MF Select MF Select is onderdeel van de MF Groep en heeft al ruim 20 jaar ervaring op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Nadere informatie

Wat is er afgesproken? LOON Waarom komt er pas op 1 januari nog wat extra s bij en niet al per 1 september? WERKDRUK

Wat is er afgesproken? LOON Waarom komt er pas op 1 januari nog wat extra s bij en niet al per 1 september? WERKDRUK Op 30 juni is tussen CNV Onderwijs, de overige bonden en de PO-Raad een akkoord gesloten over een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Daarmee komt een eind aan een langdurig traject van onderhandelen

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Pre-ambule In de cao provincies 2012-2015 zijn uit oogpunt van goed werkgeverschap afspraken gemaakt over een sectorale regeling Van Werk Naar

Nadere informatie

PERSOONLIJK ARBEIDSVOORWAARDENBUDGET

PERSOONLIJK ARBEIDSVOORWAARDENBUDGET PERSOONLIJK RBEIDSOORWRDENBUDGET PERSOONLIJK RBEIDSOORWRDENBUDGET #PB 2 INHOUD OER PERSOONLIJK RBEIDSOORWRDENBUDGET 4. OER PERSOONLIJKE WENSEN & BESTEDINGSDOELEN 5. OER BUDGET 8. OER EELGESTELDE RGEN 10.

Nadere informatie

2010-2011 FWG in vogelvlucht

2010-2011 FWG in vogelvlucht 1 2010-2011 FWG in vogelvlucht 2 Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 4 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? 5 Beschrijven 5 Waarderen met FWG 3.0 6 IJ kfuncties 7 Toetsing en

Nadere informatie

Bring your own device? Hoe? Zo! Pieter Vorstenbosch en John Hanswijk

Bring your own device? Hoe? Zo! Pieter Vorstenbosch en John Hanswijk Bring your own device? Hoe? Zo! Pieter Vorstenbosch en John Hanswijk Wat gaan we doen? Even voorstellen Hoe?Zo! Reeks BOYD (Wat? Waarom?) Welke vormen Invoering Risico s Juridische aspecten Tot slot Even

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Groningen Nr. 142531 15 augustus 2017 AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN

Nadere informatie

1. Ik heb een dienstauto waar ik privé mee mag rijden maar daar heb ik om voor mij moverende redenen geen gebruik van gemaakt.

1. Ik heb een dienstauto waar ik privé mee mag rijden maar daar heb ik om voor mij moverende redenen geen gebruik van gemaakt. FAQ s overgangsbeleid privégebruik dienstauto. De lijst met vragen en antwoorden geldt als hulpmiddel je te informeren. De lijst kan regelmatig worden aangevuld / aangepast. De lijst is zo zorgvuldig mogelijk

Nadere informatie

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013.

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013. Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam. 1. Doel Door het formeren van een managementpool wil de rechtbank: - medewerkers binnen de rechtbank, die zich onderscheiden

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN INLEIDING

SOCIAAL PLAN INLEIDING SOCIAAL PLAN als bedoeld in artikel 8:3 van de CAR, voor de overgang van personeelsleden van de gemeente Geldrop-Mierlo naar de gemeente Helmond, afdeling Werk en Inkomen op 1 januari 2010. INLEIDING Voor

Nadere informatie

Needs Assessment. Postcode Woonplaats Telefoonnummer. Huidige opleiding Opleiding(en) daarvoor. Voorkeur begindatum Voorkeur einddatum Stageduur

Needs Assessment. Postcode Woonplaats Telefoonnummer. Huidige opleiding Opleiding(en) daarvoor. Voorkeur begindatum Voorkeur einddatum Stageduur Needs Assessment Stage Wat is een Needs Assessment? Een Needs Assessment is een vragenlijst die samen met de kandidaat ingevuld wordt om inzicht te krijgen in benodigde aanpassingen en/of ondersteuning

Nadere informatie

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d.

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d. Uitvoeringsregeling artikel 6.10 van de CAO sector Ambulancezorg ( vergoeding consignatiediensten ten behoeve van GHOR-taken ) Regionale Ambulancevoorziening Nummer: 11.0001183 Versie: 1.1 Vastgesteld

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP Voor Wsw-medewerkers 1 maart 2014-1 januari 2018 Business Post Deo INLEIDING In dit Sociaal Plan hebben de vakorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak en de EMCOgroep als

Nadere informatie

Ledenbijeenkomsten. Personele reorganisatie 25 29 november 2013

Ledenbijeenkomsten. Personele reorganisatie 25 29 november 2013 Ledenbijeenkomsten Personele reorganisatie 25 29 november 2013 Waarom ledenbijeenkomsten? Aanleiding Alternatief scenario korpsleiding Betekent wijziging van eerder afgesproken spelregels Doelen Inzicht

Nadere informatie

Werktijdenregeling Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2014

Werktijdenregeling Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2014 Het Dagelijks Bestuur van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven besluit: gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gelet op artikel 4:1 van de CAR-UWO en de arbeidstijdenwet; na verkregen instemming

Nadere informatie

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiedam. Nr. 108990 9 augustus 2016 Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Overeenkomst. Algemene bepalingen

Overeenkomst. Algemene bepalingen Overeenkomst Ondergetekenden, 1. Stichting ZuidOostZorg, gevestigd in de gemeente Smallingerland 2. Stichting Woon-ZorgVoorzieningen Opsterland, gevestigd in de gemeente Opsterland zowel gezamenlijk als

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Streefbeeld TPAW 2015

Streefbeeld TPAW 2015 Streefbeeld TPAW 2015 Rijksbrede ambitie TPAW zoals verwoord in I-strategie en Hervormingsagenda De rijksdienst beschikt over een platform dat tijd, plaats en apparaatonafhankelijk werken alsmede interdepartementale

Nadere informatie

Voortgangsrapportage programma I&a 2018 november 2018

Voortgangsrapportage programma I&a 2018 november 2018 November 2018 Voortgangsrapportage Programma I&A 2018 Van Bart Lamoré Datum rapportage: 20 november 2018 Aan: AB Periode rapportage: oktober-november 2018 Totaalbeeld programma: Overall Scope Planning

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp ICT samenwerking gemeenten Landerd, Oss en Uden Datum 17 maart 2015 Naam en telefoon F. van de Leur Afdeling BICT Portefeuillehouder W. Buijs-Glaudemans Wat adviseer je te besluiten? (=concept-besluit)

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling 1Stroom Nr. 242 6 maart 2018 Besluit van de Stuurgroep ambtelijke fusie Duiven en Westervoort houdende regels omtrent

Nadere informatie

Sociaal Statuut FUMO Principe akkoord 27 juni 2013

Sociaal Statuut FUMO Principe akkoord 27 juni 2013 Het college van gedeputeerde staten van Fryslân, de colleges van burgemeester en wethouders van de deelnemende gemeenten, de dagelijks besturen van het Wetterskip Fryslân, de MAD, het SFW en het dagelijks

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) Bustijden: Gebruik de zoekfunctie ctrl f om snel je vraag te kunnen vinden. B usbegeleider :

FAQ (veel gestelde vragen) Bustijden: Gebruik de zoekfunctie ctrl f om snel je vraag te kunnen vinden. B usbegeleider : FAQ (veel gestelde vragen) Gebruik de zoekfunctie ctrl f om snel je vraag te kunnen vinden. B usbegeleider : Wie begeleidt mij bij het overstappen? De busbegeleider helpt je overstappen. Als je extra ondersteuning

Nadere informatie

Q1 In welke levensfase bevind jij je?

Q1 In welke levensfase bevind jij je? Q1 In welke levensfase bevind jij je? 18 tot 35 jaar 35 tot 50 jaar 50 jaar en ouder 18 tot 35 jaar 35 tot 50 jaar 50 jaar en ouder 22,51% 86,00 42,67% 16 34,82% 13 1 / 11 Q2 Wat is je opleidingsniveau?

Nadere informatie

10 Tips bij een reorganisatie

10 Tips bij een reorganisatie Marianne Eisma advocaat legal 10 Tips bij In het Arbeidsrecht gaat het erom het juiste proces te volgen om het uiteindelijke doel te bereiken. U moet daarvoor de tijd nemen, te snelle en niet goed voorbereide

Nadere informatie

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei 18 mei 2016-2 - VERVOERSPLAN ODZOB In opdracht van Opgesteld door Auteur Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven Mark Rijnders Projectnummer Z.46313/D.154922 Datum 18 mei 2016 Status

Nadere informatie

Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm

Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm Stafdirectoraat Personeelszaken/ARBO Datum: november 2010 1 Handleiding roosteren van arbeidstijden van artsassistenten azm De regels over hoe lang een werknemer

Nadere informatie

Martine Groeneveld. Personalia. : Groeneveld Voornaam : Martine Geboortedatum : 5 mei 1982 Geboorteplaats : Utrecht. Profiel

Martine Groeneveld. Personalia. : Groeneveld Voornaam : Martine Geboortedatum : 5 mei 1982 Geboorteplaats : Utrecht. Profiel Martine Groeneveld Personalia Naam : Groeneveld Voornaam : Martine Geboortedatum : 5 mei 1982 Geboorteplaats : Utrecht Profiel Als ik iets aanpak, ga ik er voor de volle 100% voor om het tot een goed einde

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2015

Werkkostenregeling 2015 Werkkostenregeling 2015 Op 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling definitief. Begin tijdig aan de voorbereidingen voor de overgang naar de werkkostenregeling! Zo voorkomt u dat de werkkostenregeling

Nadere informatie

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot HNW in VUmc dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar

Nadere informatie

Portfolio. De twee delen kunnen afzonderlijk ingevuld worden maar moeten ten laatste op donderdag 17 april 2014 ingediend zijn.

Portfolio. De twee delen kunnen afzonderlijk ingevuld worden maar moeten ten laatste op donderdag 17 april 2014 ingediend zijn. Portfolio Aanlooptraject Leidinggeven: Middenkader Dit dossier bestaat uit 2 delen Deel 1 in te vullen door de kandidaat Deel 2 in te vullen door de leidinggevende De twee delen kunnen afzonderlijk ingevuld

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Handleiding functioneringsgesprekken voor kosters en kosters-beheerder

Handleiding functioneringsgesprekken voor kosters en kosters-beheerder Handleiding functioneringsgesprekken voor kosters en kosters-beheerder 1. Inleiding Een arbeidsorganisatie wordt gevormd door de mensen die daarin werkzaam zijn. Mensen die met elkaar samenwerken om een

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. tot het vaststellen van de navolgende regeling en deze op te nemen in de arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Maassluis

GEMEENTEBLAD. tot het vaststellen van de navolgende regeling en deze op te nemen in de arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Maassluis Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 73 Datum bekendmaking: 23 december 2014 Onderwerp: Regeling flexibele werktijden gemeente Maassluis 2015 Het college van burgemeester en

Nadere informatie

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1 LPBAANVAARDIGHEID LPBAANLEREN HFDSTUK 1 Loopbaanvaardigheid Alle ogen zijn gericht op je reisdoel: het diploma van de opleiding die je volgt. Dat diploma bewijst straks dat jij je beginnend beroepsbeoefenaar

Nadere informatie

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waddinxveen. Nr. 23928 30 april 2014 Burgemeester en wethouders van Waddinxveen; gelet op hoofdstuk 3 en 4 CAR-UWO; gelet op het instemmende advies van de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Richtlijn inschaling zij-instromers

Richtlijn inschaling zij-instromers Richtlijn inschaling zij-instromers Route: Staf, d.d. Bestuur, voorlopig besluit, d.d. 4 maart 2019 Directieoverleg, d.d. 14 maart 2019 GMR, d.d. 21 maart 2019 (verzenddatum 6 weken vooraf; d.d. 8 maart

Nadere informatie

Samenvatting Sociaal Plan 2014-2016: Belangen in balans. Maak nu werk van je werk

Samenvatting Sociaal Plan 2014-2016: Belangen in balans. Maak nu werk van je werk Samenvatting Sociaal Plan 2014-2016: Belangen in balans Maak nu werk van je werk Inhoudsopgave De zorg verandert, dus werken bij Kwintes ook 4 Neem het heft in eigen handen 6 Vrijwillige mobiliteit, Scenario

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten (versie 15.1) Regeling is geldig vanaf 1 juli 2009 en aangepast per 1 januari 2015 en geldt voor onbepaalde

Nadere informatie

B CAO afspraken persoonlijk budget en extra budget

B CAO afspraken persoonlijk budget en extra budget B CAO afspraken persoonlijk budget en extra budget Looptijd CAO Bij de nadere uitwerking van de vernieuwing van de CAO UMC is ervan uitgegaan dat de eerstkomende CAO een looptijd van drie jaar en twee

Nadere informatie

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie:

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie: & Sectoraal generiek functiegebouw Versie: 27-3-2019 ALGEMEEN 1. Wat is een generiek functiegebouw? Een generiek functiegebouw benadert functies vanuit overeenkomsten in plaats van verschillen. Zo kijkt

Nadere informatie