1. Ik heb een dienstauto waar ik privé mee mag rijden maar daar heb ik om voor mij moverende redenen geen gebruik van gemaakt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Ik heb een dienstauto waar ik privé mee mag rijden maar daar heb ik om voor mij moverende redenen geen gebruik van gemaakt."

Transcriptie

1 FAQ s overgangsbeleid privégebruik dienstauto. De lijst met vragen en antwoorden geldt als hulpmiddel je te informeren. De lijst kan regelmatig worden aangevuld / aangepast. De lijst is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld maar er kunnen geen rechtstreekse rechten aan worden ontleend. I Voor wie geldt de overgangsregeling. 1. Ik heb een dienstauto waar ik privé mee mag rijden maar daar heb ik om voor mij moverende redenen geen gebruik van gemaakt. Je komt niet in aanmerking voor de overgangsregeling. De financiële tegemoetkoming van de regeling is gebaseerd op de fiscale bijtelling in het jaar Als er geen fiscale bijtelling is geweest kan er ook geen sprake zijn van een financiële tegemoetkoming. 2. Is hier een uitzondering op Degenen die in 2013 de dienstauto vrijwillig hebben ingeleverd naar aanleiding van het besluit dat het privégebruik zou worden beëindigd hebben in 2014 geen fiscale bijtelling gehad. Als naar aanleiding van het inleveren geen schadevergoeding met finale kwijting is overeengekomen komen zij in aanmerking voor de overgangsregeling. De tegemoetkoming wordt dan gebaseerd op de laatst geldende fiscale bijtelling. II Berekening aantal jaren gebruik. 1. Hoe wordt het aantal jaren gebruik berekend? De peildatum voor de berekening is 31 december Vanaf die datum wordt teruggeteld. Als je de dienstauto vanaf 1 juli 2000 ter beschikking is gesteld en daarmee privé hebt gereden dan geldt een periode van 14,5 jaar. 2. Ik heb op 1 januari van enig jaar de dienstauto ter beschikking gekregen. 1 januari tot en met 31 december geldt als een volledig jaar. Je hebt immers over 12 maanden een fiscale bijtelling gehad. 3. Ik heb een periode niet de beschikking gehad over een dienstauto met privégebruik. Als er een onderbreking van 12 maanden of langer in het privégebruik van de dienstauto is dan geldt de termijn van na de onderbreking tot 31 december Ik heb mijn dienstauto vrijwillig ingeleverd nadat ik in 2013 een besluit kreeg dat het privégebruik wordt beëindigd. Hoe zit dat dan met de onderbreking want dat is al langer dan 12 maanden. Als je in 2013 naar aanleiding van het besluit tot beëindiging van het privégebruik de dienstauto hebt ingeleverd dan geldt de periode van inleveren en 31 december 2014 niet als een onderbreking. Voor de berekening van de duur van het gebruik wordt dan 31 december 2014 aangehouden. 5. Als ik in 2015 nog privé gebruik blijf maken van de dienstauto geldt dit jaar dan ook mee voor de berekening van het aantal jaren gebruik.

2 Neen telt niet meer mee voor de duur van het gebruik. De peildatum voor het gebruik is vastgesteld op 31 december III Vaststelling van de financiële tegemoetkoming 1. Hoe wordt de hoogte van de financiële tegemoetkoming vastgesteld. Vaststelling van de hoogte kan per persoon verschillend zijn. Deze is afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto, het percentage aan fiscale bijtelling maar ook of er sprake is van een eigen bijdrage. Een eigen bijdrage lijdt tot een lagere fiscale bijtelling. Als voorbeeld. De cataloguswaarde van de auto is ,-- en het percentage bijtelling is 25%. Op jaarbasis geldt een bijtelling van 8750,-- en dat is per maand 729,17. Als er geen sprake is van een eigen bijdrage dan is 729,17 het bedrag waarop de maandelijkse financiële tegemoetkoming is gebaseerd. 2. Wat ga ik dan ontvangen Dat is afhankelijk van uw keuze de dienstauto wel of niet in te leveren voor 1 april Het antwoord wordt gesplist in 2 situatie namelijk wel inleveren en niet inleveren in 2015 maar dat jaar doorrijden. Situatie 1. wel inleveren voor 1 april Uitgaande van het voorbeeld onder vraag 1 zou je maandelijks een bruto bedrag van 729,17 ontvangen vanaf de maand volgende op die waarin de dienstauto is ingeleverd. Dit bedrag geldt dan voor de gehele afbouwperiode. Stel u levert de auto in maart 2015 in en op grond van de duur van het gebruik komt u in aanmerking voor een afbouwperiode van 30 maanden. U ontvangt dan vanaf april 2015 tot en met juni 2017 dit bedrag. Situatie 2 niet inleveren en het gehele jaar 2015 nog privé rijden Weer uitgaande van het voorbeeld onder 1. U ontvangt in het jaar 2015 geen financiële tegemoetkoming. Vanaf 1 januari 2016 wordt gedurende het jaar 2016 maandelijks een bruto bedrag van 546,88 uitbetaald. Dit bedrag is 75% van 729,17. In het jaar 2017 wordt tot en met juni een bedrag van 364,08 uitbetaald. 3. Ik heb de dienstauto 2,5 jaar en wil 2015 nog privé blijven rijden wat geldt dan. Je valt onder de staffel gebruik 0 tot 3 jaar en dan geldt een afbouwtermijn van 12 maanden. Je mag 2015 onder de gebruikelijke voorwaarden de dienstauto privé blijven gebruiken. Na 1 januari stopt dit en ontvangt u verder geen financiële tegemoetkoming. 4. En als ik hem toch voor 1 april 2015 inlever. Dan ontvangt u gedurende de resterende maanden van 2015 een financiële tegemoetkoming. 5. Ik heb in 2013 nadat ik een besluit had gekregen dat het privégebruik zou worden beëindigd de dienstauto ingeleverd. Daarna ben ik met de organisatie een schadevergoeding overeengekomen. In de regeling staat dat deze vergoeding wordt verrekend met de tegemoetkoming. Het bedrag dat je aan schadevergoeding heeft ontvangen wordt inderdaad verrekend met de financiële tegemoetkoming. We gaan weer uit van het voorbeeld genoemd bij vraag 1. Dan geldt een tegemoetkoming van bruto 729,17 per maand. Stel nu dat je een schadevergoeding hebt gekregen gedurende

3 een periode van 14 maanden ad 500,-- bruto per maand. In totaal heb je dan een aan schadevergoeding een bedrag van 7.000,-- ontvangen. Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal maanden van de afbouwperiode. In dit voorbeeld 30 maanden. Dat is per maand een bedrag van 233,33. Dit wordt in mindering gebracht op het bedrag van 729,17 zodat maandelijks een bruto bedrag van 495, Hetzelfde als bij de vorige vraag maar als ik ga rekenen dan heb ik meer aan schadevergoeding ontvangen dan dat ik aan financiële tegemoetkoming zou gaan ontvangen. In dit geval zal er geen financiële tegemoetkoming aan je worden uitbetaald. Het teveel ontvangen aan schadevergoeding wordt niet teruggevorderd. 7. Wat valt er allemaal onder de schadevergoeding. Hieronder wordt elke vorm van compensatie begrepen zolang deze in geld waardeerbaar is. IV Fiscale consequenties. 1. In de regeling wordt gesproken over fiscale consequenties. Wat moet ik me daar bij voorstellen. Algemeen. De fiscale bijtelling geldt in principe voor het gehele kalenderjaar. Als in januari sprake is van fiscale bijtelling kan dat niet zomaar gestopt worden. Als je in maart zou zeggen dat je niet meer privé rijdt maar toch de beschikking houdt over een dienstauto gaat de belastingdienst daar niet mee akkoord en blijft de fiscale bijtelling het gehele jaar doorlopen. Situationeel. Een zevental situaties zijn voorgelegd aan fiscaal deskundigen en zijn hieronder verwoord. van de fiscale specialisten zijn cursief bijgevoegd. 1. Medewerker rijdt privé met bijtelling en levert per 1 april de dienstauto in en krijgt geen dienstauto voor zakelijk gebruik. Vanaf 1 april is er geen sprake meer van een ter beschikking gestelde auto. De bijtelling stop vanaf dat moment. In totaal is sprake van een bijtelling in verband met privégebruik voor een periode van drie maanden (jan t/m maart). 2. Medewerker rijdt privé met bijtelling en levert per 1 april de dienstauto in maar krijgt direct een dienstauto voor zakelijk gebruik. Vanaf 1 april mag de medewerker niet meer privé met de auto rijden, maar er wordt aan hem wel een auto ter beschikking gesteld. Dit betekent dat voor het gehele jaar de bijtelling geldt, ondanks dat vanaf april niet meer met de auto privé mag worden gereden. Dit heeft ermee te maken dat er geen rittenregistratie is waaruit blijkt dat met de ter beschikking gestelde auto s in het kalenderjaar minder dan 500 kilometer privé is gereden. 3. Medewerker rijdt privé met bijtelling en levert per 1 april de dienstauto in, rijdt een tijdje zonder en krijgt dan op enig moment in het lopende jaar een dienstauto voor zakelijk gebruik. Als 2. Er wordt namelijk per kalenderjaar bezien of een auto ter beschikking is gesteld aan de medewerker. De bijtelling geldt voor de periode in het kalenderjaar dat aan de medewerker een auto ter beschikking staat. Voor de periode dat de medewerker geen dienstauto heeft, behoeft niets te worden bijgeteld.

4 4. Medewerker levert de auto in per 1 januari 2015 en krijgt per die datum een dienstauto voor zakelijk gebruik. Voor deze situatie zal geen sprake zijn van privé gereden kilometers en zal er geen bijtelling plaats hoeven te vinden. Er is in het gehele jaar niet privé met de auto s gereden. 5. Medewerker levert de auto in per 1 januari 2015 en krijgt per 1 juli een dienstauto voor zakelijk gebruik. Ook in deze situatie zal er geen sprake zijn van gereden privé kilometers en zal geen bijtelling plaats hoeven te vinden. 6. Medewerker houdt rittenadministratie bij en blijft onder de 500 km privé Geen bijtelling. Indien diezelfde medewerker vervolgens een dienstauto krijgt waarin niet privé mag worden gereden, dan is voor het hele jaar een bijtelling niet aan de orde. 7. De cataloguswaarde van de ingeleverde dienstauto in voorbeeld 2 en 3 is gesteld op ,-- De cataloguswaarde van de dienstauto voor zakelijk gebruik is gesteld op ,- -. Wat betekent dit, als er nog sprake is van bijtelling voor de hoogte van de bijtelling na inleveren van de dienstauto met privégebruik. Als sprake is van bijtelling, dan wordt de bijtelling berekend over de cataloguswaarde. Deze cataloguswaarde wordt gehanteerd voor de tijd dat de medewerker de beschikking heeft over het voertuig. Periode dat een auto van ter beschikking is gesteld, dat bijtelling over , periode dat geen auto ter beschikking is gesteld, dan geen bijtelling, periode dat een auto van ter beschikking is gesteld, dan bijtelling van Als de medewerker elke maand een andere auto zou krijgen met telkens een andere cataloguswaarde, dan zou de bijtelling maandelijks wijzigen. Over deze situaties is ook contact met de belastinginspecteur geweest. Aan de inspecteur is voorgelegd dat mogelijk ergens binnen het kalenderjaar medewerkers niet meer privé met de ter beschikking gestelde auto mochten rijden. Gevraagd is of op het moment dat het verbod van privégebruik in zou gaan, ook de bijtelling mocht stoppen (gezien de bijzondere situatie dat de medewerker geen keuze heeft). De belastinginspecteur heeft hier negatief op geantwoord. De bijtelling blijft het gehele jaar gelden. V Eerdere beëindiging van de regeling. 1. Wanneer wordt de regeling voor mij beëindigd. Er zijn een aantal situaties waarin de regeling, anders dan na einde van de afbouwperiode, wordt stopgezet. Dit zijn: a. bij ontslag b. bij gebruikmaking van de zogenoemde 18 maandenregeling c. bij einde loopbaanverlof 2. Waarom word de regeling dan stopgezet. Ontslag spreekt voor zich. Bij de twee andere situaties zal je niet meer actief in dienst zijn van de organisatie. Een ontslagdatum is al vastgesteld enkel deze is vanwege de 18 maandenregeling en of einde loopbaanverlof in tijd uitgesteld. De dienstauto is in principe gekoppeld aan de functie vanwege ook het zakelijk karakter van de dienstauto. Nu de functie niet langer meer

5 wordt uitgeoefend vervalt ook de grondslag voor het ter beschikking hebben van een dienstauto. 3. Ik maak nu al gebruik van de 18 maandenregeling en/of einde loopbaanverlof. In dit geval mag je het gehele jaar 2015 nog privé gebruik maken van de dienstauto. Daarna dient de dienstauto te worden ingeleverd en kom je niet verder in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Het spreekt voor zich dat als je gedurende het jaar 2015 met ontslag gaat de dienstauto dan wordt ingeleverd. VI Inleveren dienstauto 1. Ik wil mijn dienstauto al voor 1 januari 2015 inleveren. Gedurende deze periode zijn veel collega s vrij. Mocht je de dienstauto voor 1 januari 2015 willen inleveren dan kan dat bij de wagenparkbeheerder in je eenheid. Mocht deze afwezig zijn dan kunt u (indien mogelijk) de auto plaatsen bij een bureau van politie en de sleutels uiterlijk 5 januari 2015 inleveren bij de wagenparkbeheerder.

De korpschef van politie

De korpschef van politie CGOP GOP 22 december 2014 CGOP ink 1083 De korpschef van politie Gelet op; - het besluit Dienstautobeleid politie van 17 juni 2014 Besluit: Artikel 1: Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. Wegwijs met enkele begrippen... 3

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. Wegwijs met enkele begrippen... 3 Inhoudsopgave Voorwoord............................................................... 1 1. Wegwijs met enkele begrippen........................................ 3 1.1. Welke waarde heeft uw auto?........................................

Nadere informatie

Lees in onderstaande uitleg voor het jaar 2008 dan ook '25%' i.p.v '22%'.

Lees in onderstaande uitleg voor het jaar 2008 dan ook '25%' i.p.v '22%'. Update per 2008 De bijtelling voor een auto van de zaak is per 2008 gestegen tot 25%. Alleen enkele zeer zuinige auto's kennen per 2008 een verlaging van de bijtelling, naar 14%. Lees in onderstaande uitleg

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

Auto van de zaak. Vastleggen bij Werkgever, Auto's

Auto van de zaak. Vastleggen bij Werkgever, Auto's Auto van de zaak Inhoudsopgave Auto van de zaak in de loonstrook 1 Vastleggen bij Werkgever, Auto's 1 Volgorde van werken 2 'Koppelen' van een auto van de zaak aan de werknemer(s) 2 Voorbeeld auto v.d.

Nadere informatie

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling (bron: belastingdienst.nl augustus 2012) Als ondernemer hebt u misschien een personenauto of een bestelauto nodig

Nadere informatie

Handreiking Bijtelling privégebruik auto voor de autobranche

Handreiking Bijtelling privégebruik auto voor de autobranche Belastingdienst Handreiking Bijtelling privégebruik auto voor de autobranche Inleiding Als u uw werknemer een auto van de zaak ter beschikking stelt, geldt een bijzondere regeling: de regeling voor privégebruik

Nadere informatie

Auto: zakelijk of privé?

Auto: zakelijk of privé? Zeer zuinige auto s zijn nu nog vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting Auto: zakelijk of privé? "Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé?" Een in de praktijk veel gestelde vraag waar veel

Nadere informatie

Autobelastingen vanaf 2012 De meest gestelde vragen

Autobelastingen vanaf 2012 De meest gestelde vragen Autobelastingen vanaf 2012 De meest gestelde vragen Wat betekent bijtelling voor u? Vanwege uiteenlopende factoren is de regelgeving vanuit de overheid omtrent autogebruik en -bezit nogal aan veranderingen

Nadere informatie

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding?

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Beste collega, Weet u dat er een mogelijkheid bestaat om een (aanvullende) reiskostenvergoeding te ontvangen, óók als u niet in aanmerking komt

Nadere informatie

Soms moeten opties worden meegenomen in de cataloguswaarde. Vanaf medio 2006 geldt dat echter uitsluitend nog voor opties af-fabriek.

Soms moeten opties worden meegenomen in de cataloguswaarde. Vanaf medio 2006 geldt dat echter uitsluitend nog voor opties af-fabriek. Informatiebrief auto van de zaak en loonadministratie De belastingdienst zal bij controles over het jaar 2010 speciale aandacht besteden aan de belastingheffing over de auto van de zaak. Mede door het

Nadere informatie

Belastingdienst. Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012

Belastingdienst. Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 Belastingdienst Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 Uitgave december 2011 Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 U vindt in deze Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 het laatste

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... VII. 1. Wegwijs met enkele begrippen... 1

Inhoudsopgave. Voorwoord... VII. 1. Wegwijs met enkele begrippen... 1 Inhoudsopgave Voorwoord... VII 1. Wegwijs met enkele begrippen... 1 1.1. Welke waarde heeft uw auto?... 1 1.1.1. De cataloguswaarde... 1 1.1.2. De waarde in het economische verkeer (taxatiewaarde of dagwaarde?)...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Wegwijs met enkele begrippen... 3

Inhoudsopgave. Voorwoord Wegwijs met enkele begrippen... 3 Inhoudsopgave Voorwoord 1 1 Wegwijs met enkele begrippen 3 11 Welke waarde heeft uw auto? 3 111 De cataloguswaarde 3 112 De waarde in het economisch verkeer (taxatiewaarde of dagwaarde?) 6 113 Verkoopprijs

Nadere informatie

Kluwer Online Research. Nieuwe regels privégebruik ondernemingsauto in de omzetbelasting

Kluwer Online Research. Nieuwe regels privégebruik ondernemingsauto in de omzetbelasting Belastingadvies Actualiteiten auto in de omzetbelasting Nieuwe regels privégebruik ondernemingsauto in de omzetbelasting Per 1 juli 2011 geldt een nieuwe regeling voor het in de heffing betrekken van privégebruik

Nadere informatie

Auto: zakelijk of privé

Auto: zakelijk of privé Lentink Accountants/Belastingadviseurs brengt onder uw aandacht Auto: zakelijk of privé Zeer zuinige auto s zijn nu nog vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting Huizen, november 2013 1 Introductie "Zet

Nadere informatie

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden.

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden. Wij verzorgen de salarisadministratie van uw werkgever, vragen over uw salarisslip dient u aan de verantwoordelijke persoon voor de salarissen van uw eigen bedrijf te vragen. Hieronder een gedetailleerde

Nadere informatie

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark Met checklist 7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark De snelste weg naar direct besparen op uw autoregeling. Inleiding Ondernemers zoals u rijden en vergoeden heel wat zakelijke

Nadere informatie

Bijtelling auto van de zaak 2016...11 Uitstootgrenzen bijtelling auto van de zaak 2016...11

Bijtelling auto van de zaak 2016...11 Uitstootgrenzen bijtelling auto van de zaak 2016...11 (Bestel)Auto van de zaak Inhoud In het kort... 1 Auto van de zaak vastleggen... 1 Volgorde van werken... 2 'Koppelen' van een auto van de zaak aan de werknemer(s)... 3 Percentage 100%... 4 Percentage

Nadere informatie

Zij klaagt er voorts over dat de SVB de schade en kosten die het gevolg waren van de werkwijze van de SVB niet aan haar wil vergoeden.

Zij klaagt er voorts over dat de SVB de schade en kosten die het gevolg waren van de werkwijze van de SVB niet aan haar wil vergoeden. Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB), vestiging Breda het over 2006 van haar teruggevorderde en door haar in 2006 ook terugbetaalde bedrag aan Anw-uitkering

Nadere informatie

Duurzame voordelen van Volkswagen

Duurzame voordelen van Volkswagen Duurzame voordelen van Volkswagen Wat betekenen de fiscale regelingen voor u? Vanwege uiteenlopende factoren is de regelgeving vanuit de overheid omtrent autogebruik en -bezit nogal aan veranderingen onderhevig.

Nadere informatie

(Bestel)Auto van de zaak in Loon

(Bestel)Auto van de zaak in Loon (Bestel)Auto van de zaak in Loon Inhoud Auto van de zaak. In het kort... 1 Auto van de zaak vastleggen... 1 Invoeren gegevens auto en koppelen met werknemer(s)... 1 Percentage gebruik 100%... 3 Percentage

Nadere informatie

Editie mei Snel en makkelijk uw loonstrook bekijken? Installeer de app Nmbrs - ESS en neem contact met ons op.

Editie mei Snel en makkelijk uw loonstrook bekijken? Installeer de app Nmbrs - ESS en neem contact met ons op. Nieuwsbrief loonadministratie Voor deze maand hebben wij diverse onderwerpen voor u uitgezocht welke betrekking hebben op uw loonadministratie. Mocht u aan de hand hiervan vragen hebben of ondersteuning

Nadere informatie

In het kort Verklaring geen privé-gebruik auto... 8

In het kort Verklaring geen privé-gebruik auto... 8 (Bestel)Auto van de zaak Inhoud In het kort... 1 Auto van de zaak vastleggen... 1 Volgorde van werken... 2 'Koppelen' van een auto van de zaak aan de werknemer(s)... 3 Percentage 100%... 4 Percentage

Nadere informatie

INHOUD. Toyota zakelijk. De 30 meest gestelde vragen

INHOUD. Toyota zakelijk. De 30 meest gestelde vragen INHOUD Inleiding Bijtelling in 2012 Toyota zakelijk? De 30 meest gestelde vragen Vraag & Antwoord Aan deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed, maar gegeven de beknoptheid ervan kan Toyota geen

Nadere informatie

Questions and answers

Questions and answers jaren Questions and answers Vertrouwelijk 1 Alleen voor intern gebruik Samenvatting Het systeem van schadevrije jaren gebruiken autoverzekeraars om het risico in te schatten van iemand die een autoverzekering

Nadere informatie

Voorbeeldafspraak Vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto s

Voorbeeldafspraak Vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto s Belastingdienst Voorbeeldafspraak Vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto s De ondergetekenden: A [naam, adres, postcode en woonplaats en loonheffingennummer], hierna te noemen de werkgever en

Nadere informatie

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact? het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene.

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-233 d.d. 6 juni 2014 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mevrouw mr. I.M.L. Venker, secretaris) Samenvatting Consument en Aangeslotene hebben

Nadere informatie

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

Onderzoek naar. Eigen Risico 2010

Onderzoek naar. Eigen Risico 2010 Onderzoek naar Eigen Risico 2010 2 Aanleiding: Het viel de Vereniging Auto van de Zaak op dat werkgevers verschillende maatstaven hanteren bij het al dan niet doorberekenen van het Eigen Risico bij schade

Nadere informatie

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat

Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat 1. Eigen auto of auto van de zaak? Een ondernemer die een auto aanschaft en deze zowel privé als zakelijk gaat gebruiken, staat voor de volgende

Nadere informatie

Kluwer Online Research Belastingadvies Actualiteiten auto in de inkomsten- en loonbelasting

Kluwer Online Research Belastingadvies Actualiteiten auto in de inkomsten- en loonbelasting Belastingadvies Actualiteiten auto in de inkomsten- en loonbelasting CO 2 -differentiatie: de regels met ingang van 1 januari 2012 Het kabinet stimuleert het rijden van een schonere auto van de zaak via

Nadere informatie

Volkswagen Bedrijfswagensplan

Volkswagen Bedrijfswagensplan Fiscaal vriendelijk investeren Bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen kunnen interessante fiscale voordelen van toepassing zijn. Zo geldt naast de investeringsaftrek (KIA) de mogelijkheid om versneld

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

De commissarissen van de Koningin, de gedeputeerden, de provinciebesturen, de burgemeesters, de wethouders en PROVINCIALS STATEN VAN OVERU!

De commissarissen van de Koningin, de gedeputeerden, de provinciebesturen, de burgemeesters, de wethouders en PROVINCIALS STATEN VAN OVERU! Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De commissarissen van de Koningin, de gedeputeerden, de provinciebesturen, de burgemeesters, de wethouders en PROVINCIALS STATEN VAN OVERU!»SEL

Nadere informatie

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik?

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO KPN 2008-2009 VRAGEN EN ANTWOORDEN De antwoorden op de gestelde vragen zijn gebaseerd op het Onderhandelingsresultaat tussen KPN en de vakbonden d.d. 22 februari 2008. De hierna

Nadere informatie

Overzicht voorzieningen. QenA

Overzicht voorzieningen. QenA Overzicht voorzieningen QenA Overzicht voorzieningen QenA 2 Disclaimer De inhoud van dit document is zorgvuldig samengesteld en bedoeld voor het informeren van medewerkers van de politie over de personele

Nadere informatie

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 BINNENGEKOMEN I I GESCAND OP College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde ArbeSd Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad 2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 Verd 3ing%n"^ "te Oostzaan Informatiecentrum

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0 voor Financieel Advies 2.0 Wie ik ben en wat ik doe Hubrien is een onafhankelijk en zelfstandig Financieel Advies en Life Planning kantoor, eigendom van Hubrien Meijaard. Mijn belangrijkste doel is om

Nadere informatie

Btw-correctie auto 2013 volgens wetgever

Btw-correctie auto 2013 volgens wetgever Btw-correctie auto 2013 volgens wetgever Correctie privégebruik ondernemer Hoofdregel Auto na afloop 4e jr. volgend op jaar ingebruikname Auto gekocht zonder aftrek van btw Regeling voor auto(verhuur)bedrijven

Nadere informatie

Gebruiksovereenkomst bedrijfsauto [naam werkgever]

Gebruiksovereenkomst bedrijfsauto [naam werkgever] Gebruiksovereenkomst bedrijfsauto [naam werkgever] Dit Autoreglement is integraal onderdeel van de arbeidsovereenkomst tussen [naam werkgever] en [naam werknemer] Partijen, [naam werkgever], hierna te

Nadere informatie

======== ===== * Algemene begripsbepalingen 18a:1:1. * Algemene bepalingen leaseauto 18a:1:2. * Gebruik van de leaseauto 18a:1:3

======== ===== * Algemene begripsbepalingen 18a:1:1. * Algemene bepalingen leaseauto 18a:1:2. * Gebruik van de leaseauto 18a:1:3 18a LEASEAUTO S Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ======== ===== * Algemene begripsbepalingen 18a:1:1 * Algemene bepalingen leaseauto 18a:1:2 * Gebruik van de leaseauto 18a:1:3 * Verzekering, schade en hulpverlening

Nadere informatie

auto v/d zaak in 2004 (IB-ondernemers)

auto v/d zaak in 2004 (IB-ondernemers) auto v/d zaak in 2004 (IB-ondernemers) (klik op logo om onze website te bezoeken) Aan cliënten en relaties van Breda, 19 januari 2003 Inleiding Geachte mevrouw, mijnheer, Met ingang van 1 januari 2004

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR375508_1. Leaseregeling Rotterdam Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder:

CVDR. Nr. CVDR375508_1. Leaseregeling Rotterdam Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR375508_1 3 juli 2018 Leaseregeling Rotterdam 2008 Gemeenteblad 2008 Leaseregeling Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. 1) Vanaf welk moment word ik door de Belastingdienst als BTW-ondernemer aangemerkt? De Belastingdienst merkt u aan

Nadere informatie

Actuele aanpassingen in de autobelastingen

Actuele aanpassingen in de autobelastingen Actuele aanpassingen in de autobelastingen Inhoudsopgave: 1. Wijzigingen fiscale bijtelling auto van de zaak 2. Extra aanscherping d.m.v. invoering 60-maanden termijn 3. Overgangsregeling voor huidige

Nadere informatie

In deze circulaire worden de aanvullende afspraken toegelicht. In een bijlage zijn een aantal berekeningsvoorbeelden opgenomen.

In deze circulaire worden de aanvullende afspraken toegelicht. In een bijlage zijn een aantal berekeningsvoorbeelden opgenomen. Aan de Ministers Directie Organisatie en Personeelsbeleid Rijk Afdeling Personeel Rijk Schedeldoekshaven 200 2511 EZ Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.minbzk.nl Contactpersoon B. Vlas T (070)

Nadere informatie

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

JJJ. de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Commentaar op concept besluit 'Autokostenfictie. Bewijs 2,5%-bestelauto.', nr.

JJJ. de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Commentaar op concept besluit 'Autokostenfictie. Bewijs 2,5%-bestelauto.', nr. JJJ JJJ de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs Ministerie van Financiën mevrouw B.M. van Bronckhorst-David Richard Postbus 20201 2500 EE DEN HAAG Amsterdam, 5 september 2002 Betreft: Commentaar op

Nadere informatie

Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2012. Presentatie Auto van de zaak

Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2012. Presentatie Auto van de zaak Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2012 Presentatie Auto van de zaak Auto in de loonbelasting (vanaf 2006) Bijtelling voor ter beschikking gestelde personenauto s en bestelauto s Waarover

Nadere informatie

NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT)

NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) (VERSIE 4.2, 22 DEC 2017) 1. Voor wie is deze handreiking bestemd? Deze handreiking van NVTZ is bedoeld voor de bestuurders en de RvT-leden

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

PS2012BEM08-1. Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5

PS2012BEM08-1. Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5 PS2012BEM08-1 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 8 mei 2012, aangepast 19 juni 2012 Nummer PS: PS2012BEM08 Afdeling : PEO Commissie : BEM Steller : H.P. Ritskes Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Aanleveren werknemer gegevens

Aanleveren werknemer gegevens Aanleveren werknemer gegevens Inhoud Toelichting op het invullen van het blad... 3 Toelichting per component... 4 Personeelsnummer... 4 Achternaam (geboortenaam)... 4 Voorletters... 4 Adres (buitenlands)...

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto December 2012. Geachte relatie, Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013 voor u van belang kunnen zijn. - Algemeen - Uniformering loonbegrip en gevolgen. - Premiekortingen

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

Deurne, 2 januari 2012

Deurne, 2 januari 2012 Molenstraat 25 5751 LA DEURNE Postbus 274 5750 AG DEURNE Telefoon 0493-326000 Telefax 0493-326001 Internetadres www.welten.nl e-mail info@welten.nl Deurne, 2 januari 2012 Geachte relatie, Met ingang van

Nadere informatie

1.1. Inleiding...1. 1.2. DGA: ondernemer?...1. 2.1. Inleiding...3. 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3. 2.3. De hybrideauto van de zaak...

1.1. Inleiding...1. 1.2. DGA: ondernemer?...1. 2.1. Inleiding...3. 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3. 2.3. De hybrideauto van de zaak... 1. Goed om vooraf te weten 1.1. Inleiding...1 1.2. DGA: ondernemer?...1 2. Bijtelling wegens privégebruik 2.1. Inleiding...3 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3 2.3. De hybrideauto van de zaak...4 2.4. Bijtellingspercentage

Nadere informatie

8. De btw. 8.2. Aftrek van voorbelasting. De btw

8. De btw. 8.2. Aftrek van voorbelasting. De btw ..1. Inleiding Een ondernemer (ook als u een zelfstandig of een vrij beroep uitoefent ) die een auto gebruikt in het kader van zijn onderneming, rekent de auto veelal tot het ondernemingsvermogen. Daarom

Nadere informatie

Onderwerpen. Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012

Onderwerpen. Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012 Onderwerpen Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012 Agenda - Mobiliteit onderdeel van Lente akkoord - Impact op mobiliteitsbeleid werkgevers - Impact specifiek op mobiliteitsbudget

Nadere informatie

Reglement. Compensatieregeling pensioen RTL Nederland

Reglement. Compensatieregeling pensioen RTL Nederland Reglement Compensatieregeling pensioen RTL Nederland 1 juli 2013 1 Inhoudsopgave Compensatieregeling pensioen RTL Nederland Artikel 1.1 Wat bedoelen we met bepaalde begrippen en afkortingen in dit reglement?

Nadere informatie

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Inleiding Al enige tijd is het binnen de fiscale wetgeving mogelijk dat werkgevers onder bepaalde voorwaarden aan werknemers een fiets ter beschikking stellen of vergoeden.

Nadere informatie

Vennootschapsbelasting. Pensioen; knip in de opbouw van pensioenrechten

Vennootschapsbelasting. Pensioen; knip in de opbouw van pensioenrechten Vennootschapsbelasting. Pensioen; knip in de opbouw van Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, domein winstbelastingen Besluit van 26 juni 2003, nr. CPP2003/1406M De directeur-generaal

Nadere informatie

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Voor de levering van elektriciteit aan uw energieleverancier met behulp van zonnepanelen kunt u aangemerkt worden als ondernemer voor de

Nadere informatie

Bijtelling Whitepaper. Bijtelling Whitepaper. www.trackjack.nl

Bijtelling Whitepaper. Bijtelling Whitepaper. www.trackjack.nl Bijtelling Whitepaper www.trackjack.nl 1 Wat is bijtelling en hoe betaal je zo min mogelijk? Toch rittenadministratie bijhouden bij 0%-bijtelling. Hoe reken je bijtelling nou precies uit? 2 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

RB EINDEJAARSTIPS & AANDACHTSPUNTEN 2014 / 2015

RB EINDEJAARSTIPS & AANDACHTSPUNTEN 2014 / 2015 RB EINDEJAARSTIPS & AANDACHTSPUNTEN 2014 / 2015 Omzetbelasting Omzetbelasting Benut verlaagd BTW-tarief voor renovatie en onderhoud tot 1 juli 2015 Het BTW-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel

Nadere informatie

Afschaffing korting jaarbetaling MRB De korting van 12 voor het ineens betalen van het hele jaarbedrag MRB komt per 1-1-2012 te vervallen.

Afschaffing korting jaarbetaling MRB De korting van 12 voor het ineens betalen van het hele jaarbedrag MRB komt per 1-1-2012 te vervallen. BELASTINGPLAN 2012, AUTOBELASTINGEN. Voorgestelde wijzigingen (kunnen nog wijzigen na behandeling in de Tweede en Eerste Kamer) De meest in het oog springende wijzigingen zijn het stopzetten van de vrijstelling

Nadere informatie

10 vragen en antwoorden over de bestelauto en de fiscus in 2017.

10 vragen en antwoorden over de bestelauto en de fiscus in 2017. 10 vragen en antwoorden over de bestelauto en de fiscus in 2017. 1. Welke bijtelling geldt er in 2017 voor een bestelauto? 2. Geldt de afkoopregeling van 300 euro nog in 2017? 3. Welke bestelauto s zijn

Nadere informatie

! Het kan voordelig zijn om de ingebruikname van een nieuw pand dat gaat worden gebruikt

! Het kan voordelig zijn om de ingebruikname van een nieuw pand dat gaat worden gebruikt Omzetbelasting - eindejaarstips Geen integratieheffing meer vanaf 2014 De integratieheffing voor de btw wordt met ingang van 1 januari 2014 afgeschaft. Hiermee komt een einde aan de heffing van btw over

Nadere informatie

personen-/bestelauto s benzine diesel LPG volledig tarief volledig tarief

personen-/bestelauto s benzine diesel LPG volledig tarief volledig tarief AUTOBELASTINGEN 2014 MRB Nul-tarief MRB voor zeer zuinige auto s stopt 1 januari 2014 Het nul-tarief motorrijtuigenbelasting dat in 2010 is ingevoerd voor zeer zuinige auto s stopt per 1 januari 2014.

Nadere informatie

2014 -- Loonheffing -- deel 2

2014 -- Loonheffing -- deel 2 Loonheffing les 2 programma Reiskosten Vergoeding van reiskosten Vaste kostenvergoeding Vergoeding intermediaire kosten Vervoer door de werkgever 1 Reiskosten Hierbij zijn verschillende situaties denkbaar.

Nadere informatie

Vraag 1. Antwoord 1. Vraag 2 en 3

Vraag 1. Antwoord 1. Vraag 2 en 3 Vraag 1 Klopt het dat de Mitsubishi Outlander PHEV in aanmerking komt voor 0% BPM (belasting op personenauto s en motorrijwielen), de subsidieregelingen KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek), MIA (milieuinvesteringsaftrek)

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino

PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino 1 PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: het fonds : Stichting Pensioenfonds Holland Casino; het bestuur : het bestuur

Nadere informatie

FAQ Wettelijke subrogatie cumulverbod

FAQ Wettelijke subrogatie cumulverbod FAQ Wettelijke subrogatie cumulverbod 1 Algemene vragen Vraag 1: Mijn handicap komt (deels) door een ongeval of een medische fout. Een tegenpartij moet mijn kosten vergoeden. Kan ik nog een tussenkomst

Nadere informatie

Waardeoverdracht van uw pensioenopbouw

Waardeoverdracht van uw pensioenopbouw Waardeoverdracht van uw pensioenopbouw Een nieuwe baan! Gefeliciteerd! U heeft een andere baan. Met andere collega s en misschien wel heel ander werk. Een nieuwe stap, die ook gevolgen heeft voor de opbouw

Nadere informatie

Autobelastingen vanaf 2013 De meest gestelde vragen. VW1293-02 Belastingbrochure.indd 1 29-11-12 14:15

Autobelastingen vanaf 2013 De meest gestelde vragen. VW1293-02 Belastingbrochure.indd 1 29-11-12 14:15 Autobelastingen vanaf 2013 De meest gestelde vragen VW1293-02 Belastingbrochure.indd 1 29-11-12 14:15 Wat betekent bijtelling voor u? Vanwege uiteenlopende factoren is de regelgeving vanuit de overheid

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe afspraken over ouderschapsverlof in de CAO Jeugdzorg. Nieuwe versie, februari 2015

Toelichting op de nieuwe afspraken over ouderschapsverlof in de CAO Jeugdzorg. Nieuwe versie, februari 2015 Toelichting op de nieuwe afspraken over ouderschapsverlof Nieuwe versie, februari 2015 Toelichting op de nieuwe afspraken over ouderschapsverlof Wijzig de titel van het artikel (Kop 5) In het cao-akkoord

Nadere informatie

U krijgt toegang tot TITC nadat u een GPS box heeft aangeschaft via TITC. TITC biedt meerdere typen GPS boxen.

U krijgt toegang tot TITC nadat u een GPS box heeft aangeschaft via TITC. TITC biedt meerdere typen GPS boxen. Inleiding Welkom bij de verkorte handleiding van Trips in the Cloud (TITC). Aan de hand van een paar schermafbeeldingen geven we een korte toelichting op de werking van de oplossing. Het doel van dit document

Nadere informatie

PENSIOENBROCHURE. Anw-suppletiepensioen

PENSIOENBROCHURE. Anw-suppletiepensioen PENSIOENBROCHURE Anw-suppletiepensioen Pensioenbrochure Anw-suppletiepensioen Waarom deze brochure? Deze brochure geeft antwoord op de vraag hoe uw partner verzekerd blijft van een goed inkomen als u overlijdt.

Nadere informatie

Soort auto MIA % Maximaal in aanmerking te nemen investeringsbedrag

Soort auto MIA % Maximaal in aanmerking te nemen investeringsbedrag Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel

Nadere informatie

Wat is het generatiepact

Wat is het generatiepact Generatiepact Emmen Ben je 60 jaar of ouder? En overweeg je om minder te gaan werken? Dan is het Generatiepact wellicht iets voor jou. Met deze regeling kun je minder uren gaan werken, waarbij de gemeente

Nadere informatie

Oost-Brabant Kantoor Eindhoven

Oost-Brabant Kantoor Eindhoven Oost-Brabant Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90057 5600 PK EINDHOVEN Telefoon 0800-0543 Telefax Doorkiesnummer Datum 13 april 2007 Uw kenmerk Kenmerk Betreft Beoordeling cao-bepalingen op fiscale aspecten

Nadere informatie

VTW-Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT)

VTW-Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) VTW-Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) 1. Voor wie is deze handreiking bestemd? Deze handreiking van de VTW is bedoeld voor de RvC-leden die te maken hebben met afbouw van de

Nadere informatie

Uw lease-overeenkomst loopt af

Uw lease-overeenkomst loopt af Uw lease-overeenkomst loopt af 02 03 Nieuwe tijden, volop kansen. Over een aantal maanden stopt uw financiële overeenkomst met Daimler Fleet Management. Misschien wilt u nog een tijdje doorrijden in uw

Nadere informatie

BroekhuIs zorgeloos privé. Leeswijzer

BroekhuIs zorgeloos privé. Leeswijzer BroekhuIs zorgeloos privé Leeswijzer Inhoudsopgave 1. Wat als ik in werkelijkheid een afwijkend aantal kilometers per jaar rijd?... 1 2. Wie mogen er in de lease-auto rijden?... 1 3. Blijft de leaseprijs

Nadere informatie

Provinciaal Blad. 2013/30 Nummer 1546816. Aanpassing Regeling Uitruil bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskostenvergoeding woon-werkverkeer

Provinciaal Blad. 2013/30 Nummer 1546816. Aanpassing Regeling Uitruil bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskostenvergoeding woon-werkverkeer PROVINCIE FLEVOLAND Provinciaal Blad 2013/30 Nummer 1546816 Aanpassing Regeling Uitruil bruto eindejaarsuitkering voor netto reiskostenvergoeding woon-werkverkeer Bij besluit d.d. 22 oktober 2013, met

Nadere informatie

GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN

GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN Afdeling belastingrecht Locatie Leeuwarden nummer: 13/01170 uitspraakdatum: 19 augustus 2014 Uitspraak van de eerste meervoudige belastingkamer op het hoger beroep

Nadere informatie

KENNISDOCUMENT. Samenvatting regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen

KENNISDOCUMENT. Samenvatting regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen KENNISDOCUMENT Samenvatting regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen KENNISDOCUMENT Samenvatting regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen Samengesteld door RAM Mobile Data.

Nadere informatie

Notitie: privégebruik auto van de zaak

Notitie: privégebruik auto van de zaak Notitie: privégebruik auto van de zaak Hebt u een personenauto of een bestelauto tot uw bedrijfsvermogen gerekend? En wordt deze auto door u of uw personeel ook privé gebruikt? U kunt dan de btw op de

Nadere informatie

BTW aftrek voor bedrijfswagens 2013

BTW aftrek voor bedrijfswagens 2013 BTW aftrek voor bedrijfswagens 2013 De Federale Overheidsdienst Financiën heeft in haar Addendum dd 11 december 2012 (BTW-beslissing E.T. 119.650/3) de nieuwe regelgeving vrijgegeven rond de BTW-aftrek

Nadere informatie

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd Suzuki Financial Services Financiële flexibiliteit, full service Operational of goed en betrouwbaar verzekerd Welke financiering past bij u? Betreft de aankoop van uw Suzuki motor een zakelijke aankoop?

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe afspraken over ouderschapsverlof in de CAO Jeugdzorg

Toelichting op de nieuwe afspraken over ouderschapsverlof in de CAO Jeugdzorg Ouderschapsverlof in de CAO Jeugdzorg Toelichting op de nieuwe afspraken over ouderschapsverlof in de CAO Jeugdzorg Nieuwe versie, februari 2015 Koningin Wilhelminalaan 3 3527 LA Utrecht Postbus 2103 3500

Nadere informatie

FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl. Minder gaan werken? Of stoppen misschien?

FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl. Minder gaan werken? Of stoppen misschien? FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl Minder gaan werken? Of stoppen misschien? Minder werken. Of stoppen, misschien? Je loopt met het idee rond om

Nadere informatie

Handleiding template correctie privégebruik auto van de zaak 2011

Handleiding template correctie privégebruik auto van de zaak 2011 Handleiding template correctie privégebruik auto van de zaak 2011 Ondanks alle aan de samenstelling van de template bestede zorg kunnen noch de redactie, noch de auteurs, noch de uitgever aansprakelijkheid

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen Inhoudsopgave veelgestelde vragen Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Klik op een categorie: 1. Contract 2. Schade en onderhoud 3. Financiële aspecten 4. Einde contract 5. Verzekering 6. Contact

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. Bijtelling, investeringsaftrek, bpm, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

Eerder met pensioen Uitgave juli 2015

Eerder met pensioen Uitgave juli 2015 Eerder met pensioen Uitgave juli 2015 Disclaimer De in deze brochure verstrekte informatie van Stichting Pensioenfonds SABIC, gevestigd te Sittard (het pensioenfonds ) is van algemene aard, uitsluitend

Nadere informatie