RAPPORT VAN BEVINDINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAPPORT VAN BEVINDINGEN"

Transcriptie

1 RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ o.b.s. Jan Ligthart School/instelling: o.b.s. Jan Ligthart Plaats: Delfzijl BRIN-nummer: 14BD Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 4 november 2008 Conceptrapport verzonden op: 14 november 2008 Rapport vastgesteld te Groningen op: 16 december 2008 Reproductie van het rapport zonder toestemming van de inspectie of de school/instelling vindt niet plaats anders dan in zijn volledige vorm.

2 1. ONDERZOEK Onderzoek De inspectie heeft op 4 november 2008 een onderzoek uitgevoerd op de openbare basisschool Jan Ligthart om na te gaan of er sprake is van tekortkomingen in de naleving van wet- en regelgeving en/of van de kwaliteit van het onderwijs. Aanleiding In een onderzoek uitgevoerd op 18 en 19 september 2006 zijn tekortkomingen in de kwaliteit van het onderwijs geconstateerd. In het bestuursgesprek op 16 september 2008 is niet duidelijk geworden of tekortkomingen in de kwaliteit van het onderwijs zijn opgeheven. In dit kader is een heronderzoek uitgevoerd gericht op in hoeverre de kwaliteit van het onderwijs nu aan de maat is dan wel de vaststelling van (nog) mogelijke tekortkomingen in het onderwijs. Onderzoeksmethode Deze rapportage is gebaseerd op: Onderzoek en analyse van documenten en gegevens over de school die bij de inspectie aanwezig zijn. Analyse van de zelfevaluaties en eigen rapportages van de school zoals het schooljaarverslag en tevredenheidsonderzoeken. Onderzoek op locatie, waarbij: o schooldocumenten zijn bestudeerd; o o de onderwijspraktijk is geobserveerd; gesprekken met de directie, zorgcoördinator en met leraren zijn gehouden. Toezichtkader Het onderzoek is uitgevoerd op basis van het toezichtkader 2005, alsmede de aanvullende normeringen die opgenomen zijn in de notities zoals de beoordeling van de opbrengsten. Deze documenten zijn te vinden op Naast deze kwaliteitsaspecten heeft de inspectie tevens een aantal wettelijke aspecten onderzocht. Opbouw rapport In hoofdstuk 2 staan de bevindingen uit het onderzoek. Bij vastgestelde tekortkomingen is tevens de onderbouwing van deze beoordelingen opgenomen. In hoofdstuk 3 volgt de conclusie uit het onderzoek en het vervolg van het toezicht, in de vorm van het toezichtarrangement.

3 Ontwikki lmi) v in IcprliiKiiMi 13.1 De resultaten van de leerlingen voor Nederlandse taal en voor rekenen en wiskunde tijdens de schoolperiode liggen ten minste op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie mag worden verwacht Leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften ontwikkelen zich naar hun mogelijkheden De leerlingen doorlopen in beginsel de school binnen de verwachte periode van 8 jaar. Kwaliteitszorg De school heeft inzicht in de verschillen in onderwijsbehoeften van haar leerlingenpopulatie. 1.2 De school evalueert jaarlijks systematisch de kwaliteit van haar opbrengsten. 1.3 De school evalueert regelmatig het leren en onderwijzen. 1.4 De school werkt planmatig aan verbeteractiviteiten. 1.5 De school borgt de kwaliteit van het leren en onderwijzen. 1.6 De school rapporteert aan belanghebbenden inzichtelijk over de gerealiseerde kwaliteit van het onderwijs. 1.7 De school waarborgt de sociale veiligheid voor leerlingen en personeel. 1.8 De school draagt zorg voor de kwaliteit van het onderwijs gericht op bevordering van sociale integratie en actief burgerschap, met inbegrip van het overdragen van kennis over en kennismaking met de diversiteit in de samenleving. Leerstofaanbod 3.1 Du aangeboden leerinhouden voor Nederlandse taal cn voor rekenen en wiskunde zijn dekkend voor de kerndoelen. 3.4 De leerinhouden voor Nederlandse taal en voor rekenen en wiskunde worden aan voldoende leerlingen aangeboden tot en met het niveau van leerjaar De leerinhouden in de verschillende leerjaren sluiten op elkaar aan. 3.6 De leerinhouden voor Nederlandse taal en rekenen en wiskunde zijn afgestemd op de onderwijsbehoeften van individuele leerlingen. 3.8 De school met een substantieel aantal leerlingen met een leerlingengewicht biedt leerinhouden aan bij Nederlandse taal die passen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen met een taalachterstand. 3 4 Tijd 4.4 De leraren maken efficiënt gebruik van de geplande onderwijstijd. 4.5 De school stemt de hoeveelheid tijd voor leren en onderwijzen bij Nederlandse taal en rekenen en wiskunde af op de onderwijsbehoeften van teerlingen. 3 Pcdiujoyioili luiidülcn O.Ö ue leraren zorgen ervoor aai leeriingen op een respectvoile manier met elkaar omgaan.

4 2. BEVINDINGEN Openbare basisschool Jan Ligthart Delfzijl Naleving nicuevmy De inspectie heeft onderzocht of wordt voldaan aan de naleving van wettelijke voorschriften over onderstaande onderwerpen 1. Schoolplan in art. 16, lid 1 en 3 WPO Schoolgids in art. 16, lid 2 en 3 WPO Onderwijstijd in art. 8, lid 7, onder b WPO Zorgplan in art. 19, lid 1 en 3 WPO Wel aanwezig Wel aanwezig Wel voldaan aan naleving Wel aanwezig Er zijn geen tekortkomingen in de naleving van wettelijke voorschriften geconstateerd. Kwaliteit Legenda: In onderstaande tabel vermeldt de inspectie welke indicatoren in dit onderzoek zijn betrokken en tot welke bevindingen dit heeft geleid. De bevindingen zijn weergegeven in de vorm van een score. De score geeft aan in welke mate de indicator bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs: 1. draagt niet of nauwelijks bij; 2. draagt onvoldoende bij; 3. draagt voldoende bij; 4. draagt in hoge mate bij 5. niet te beoordelen (alleen bij opbrengsten) Oordelen op indicatoren Hieronder volgen tabellen met de onderzochte indicatoren, beoordeeld op een 5 puntsschaal. Te beginnen met opbrengsten en vervolgens alle andere onderzochte indicatoren in volgorde van de presentatie in het waarderingskader. Rfulntrn 12.1 De resultaten van de leerlingen aan het eind van de schoolperiode liggen ten minste op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie mag worden verwacht De sociale vaardigheden van de leerlingen liggen op een niveau dat mag worden verwacht. 1 Deze onderwerpen gelden voor het school c.q. cursusjaar De inspectie stelt jaarlijks de onderwerpen vast.

5 Ten slotte merkt de inspectie op dat het onderwijs plaatsvindt in een kindvriendelijke, stimulerende en geordende omgeving. Bovendien is een voor leerlingen en personeel veilige leeromgeving aangetroffen. Toelichting Resultaten De inspectie beoordeelt nu alle indicatoren gericht op de opbrengsten als voldoende. Dit baseert zij op een analyse van de resultaten van begrijpend lezen en rekenen en wiskunde van groep 8, gerekend over drie schooljaren. De laatste twee schooljaren zijn van een voldoende niveau, derhalve worden de leerresultaten op het einde van het basisonderwijs als voldoende gewaardeerd. Alle resultaten gedurende de schoolperiode van het schooljaar zijn eveneens van een voldoende niveau. Dit oordeel is gebaseerd op een analyse van de resultaten voor technisch lezen in de groepen 3, 4 en 5, begrijpend lezen in groep 5 en 6 en rekenen en wiskunde in de groepen 4, 5 en 6. De resultaten op alle toetsen voldoen aan de criteria die de inspectie hieraan stelt. Tijdens het onderzoek was er één leerling met leerlinggebonden financiering dan wel een enkele leerling die onderwijs volgens een eigen leerlijn op een vakgebied volgt. Voor deze leerlingen heeft de school een ontwikkelingsperspectief en uitstroomniveau opgesteld. Uit de dossiers is vast te stellen dat deze leerlingen zich naar verwachting ontwikkelen. De inspectie heeft geen oordeel gegeven over de sociale vaardigheden van de leerlingen, omdat de school niet beschikt over genormeerde gegevens waarop de inspectie een oordeel kan baseren. Wel maakt de school gebruik van een observatieinstrument om de emotionele ontwikkeling en de sociale vaardigheden in beeld te brengen en stelt zij jaarlijks per groep een sociogram op. Op basis van genoemde activiteiten worden zonodig maatregelen en interventies genomen. Kwaliteitszorg In relatie tot het inspectieonderzoek in 2006 is het kwaliteitszorgsysteem op peil gebleven en op onderdelen verder ontwikkeld. De school heeft essentiële verbeteractiviteiten in gang gezet of in haar schooljaarplan gepland. Dit betreft vooral het versterken van het leerstofaanbod, het didactisch handelen en het klassenmanagement, de realisatie van een verantwoord systeem van zorg en begeleiding en de interventies op het gebied van het verbeteren van de leerresultaten. Inmiddels beschikt de school over beleid gericht op veiligheid en actief burgerschap. De inspectie merkt op dat binnen de school sprake is van een verantwoord en veilig schoolklimaat en leerlingen en leraren werken binnen een sociaal veilige werkomgeving en sfeer. Bovendien beschikt de school over een veiligheidsplan. Ook doen zich op de school geen risico's voor op het gebied van integratie en burgerschap. De school heeft haar visie op dit gebied uitgewerkt, maar ook hoe zij op een planmatige wijze uitwerking en invulling geeft aan deze visie. Onderwijsleerproces

6 Didactisch handelen De leraren realiseren een taakgerichte werksfeer. * 6.3 De leraren leggen duidelijk uit. 6.5 De leraren geven expliciet onderwijs in strategieën voor # denken en leren. Afstemming 7.1 De leraren volgen de vorderingen van hun leerlingen systematisch. 7.3 De leraren stemmen de instructie en verwerking af op de. _ verschillen in ontwikkeling tussen de leerlingen. Actiuve cn 7ulfstani1if]e lol leerlingen 8.1 De leerlingen zijn actief betrokken bij de _ onderwijsactiviteiten. 8.3 De leerlingen hebben verantwoordelijkheid voor de organisatie van hun eigen leerproces die past bij hun ontwikkelingsniveau. Sfeer op school 9.5 De leerlingen en het personeel voolen zich aantoonbaar veilig ^ op school. Begeleiding 10.1 De school gebruikt een samenhangend systeem van instrumenten en procedures voor het volgen van de prestaties en de ontwikkeling van de leerlingen. Zoiq 11.2 Op basis van een analyse van de verzamelde gegevens, # bepaalt de school de aard van de zorg voor de zorgleerlingen De school voert de zorg planmatig uit De school gaat de effecten van de zorg na. Algemeen beeld De inspectie van het onderwijs komt tot de conclusie dat de inspanningen van basisschool Jan Ligthart tot het gewenste resultaat hebben geleid. Naar aanleiding van het kwaliteitsonderzoek in 2006 zijn gerichte verbeteractiviteiten uitgevoerd dan wel geïmplementeerd. Alle indicatoren zijn nu als voldoende beoordeeld. Op de volgende onderdelen is de kwaliteit kenmerkend gestegen: Ten eerste zijn de opbrengsten nu van een voldoende niveau. Ten tweede zijn essentiële onderdelen van het leerstofaanbod verbeterd en is de leerlingenzorg verbreed en verdiept. Ten derde is het beleid omtrent kwaliteitszorg in niveau gestegen en tijdens dit onderzoek in zijn geheel als voldoende beoordeeld. Een essentiële constatering is dat binnen de school sprake is van een professionele en opbrengstgerichte schoolcultuur, die voldoende basis biedt voor verdere ontwikkeling van de school. Het getoonde onderwijskundig management, de veranderingscapaciteit van het schoolteam en de onderlinge samenwerking leveren een belangrijke bijdrage aan het behaalde resultaat.

7 Aan het gunstige kwaliteitsprofiel van basisschool Jan Ligthart hebben de volgende factoren een bijdrage geleverd. Er wordt onderwijs geboden dat dekkend is voor de kerndoelen. In de kleuterbouw is een beredeneerd ontwikkelingsaanbod voor het jonge kind, daarnaast beschikt de school over verschillende bronnenboeken die het aanbod voor het jonge kind een verbreding en verdieping geven. Ook is er een doorgaande lijn qua structuur en opbouw van de leerstof tot en met het niveau van groep 8. Daarnaast heeft de school concrete taalactiviteiten in haar aanbod opgenomen gericht op een populatie leerlingen met een taalachterstand. Dit betreft onder andere de invoering van het bronnenboek de ontwikkeling van het fonemisch bewustzijn, de invoering van een nieuwe methodiek gericht op het voortgezet technisch lezen, de nieuwe taalmethode voorzien van een woordenschatlijn en extra leertijd dan wel aandacht voor het begrijpend lezen. De volgende stap is deze activiteiten op te nemen in een taalbeleidsplan. De school heeft het ontwikkelen van een taalbeleidsplan opgenomen in haar ontwikkelingsplan. Tevens is er sprake van een gestructureerd, ordelijk en vooral veilig schoolklimaat, waarin leerlingen voldoende tot leren komen. Vervolgens is de uitleg, die overwegend plaatsvindt volgens het model voor directe instructie, duidelijk. Bovendien wordt de instructie en verwerking voldoende afgestemd op de verschillen in onderwijsbehoeften van leerlingen. Differentiatie in instructie en verwerking behoort tot het handelingsrepertoire van de leraren en hiertoe worden onder andere de instructietafel (voor pre- en reteaching) en taakbrieven (dag- en weektaak) benut. Hoewel er voldoende basiskwaliteit is op genoemde onderdelen, plaatst de inspectie wel een enkele kanttekening. Er bestaan verschillen tussen leraren in de mate waarin zij hun lessen afstemmen op het niveau van leerlingen. In de eerste plaats zijn meerdere (klassikale) instructies te lang. De inspectie vraagt aandacht voor gerichte, korte instructies voor de gehele groep en verlengde instructies voor groepen van leerlingen, dit afhankelijk van de kindkermerken en het niveau van deze leerlingen. Vervolgens vraagt de inspectie aandacht voor de registratie van begrijpend lezen. Gezien de kindkenmerken zal de ontwikkeling van leerlingen op dit gebied frequenter gevolgd kunnen worden en de rapportage moet een hoge, informatieve waarde hebben, zodat aansluitend gerichte vervolgactiviteiten gaan plaatsvinden. Leerlingenzorg Het systeem van leerlingenzorg is op orde. De school heeft een functionele basisvoorziening voor zorg en begeleiding gerealiseerd. Hierdoor is er sprake van een helder en transparant systeem: leerlingen worden overzichtelijk gevolgd in hun vorderingen, de school beschikt over een verantwoord zorgdossier en voor leerlingen die zwak presteren zijn er plandocumenten zoals handelingsplannen en plannen van aanpak. De plannen voldoen aan de vereiste criteria en zijn een sturingsdocument voor de leraar. Ook bieden de plannen na uitvoering van de periode van extra hulp en ondersteuning voldoende houvast om de effecten van de zorg te bepalen. Enkele handelingsplannen kunnen nog aan kwaliteit winnen door in expliciete zin een meetbaar doel op te stellen. Dit geldt zowel voor plandocumenten gericht op de cognitieve ontwikkeling dan wel een enkel plan gericht op gedragsproblematiek.

8 lp o INSPECTIE van hetonderwus Format:

9 9 o INSPECTIE van hetonderwus 3. CONCLUSIE EN VERVOLG Conclusie Het onderwijs is over het geheel genomen van voldoende kwaliteit. Ook in de naleving van wettelijke voorschriften zijn geen tekortkomingen geconstateerd. Toezichtarrangement Op grond van het voorgaande, heeft de inspectie voor basisschool Jan Ligthart het basistoezicht vastgesteld. Dit betekent dat de school het vertrouwen heeft van de Inspectie van het Onderwijs. De inspectie heeft geen reden om het toezicht te verscherpen. Format:

lp o INSPECTIE hetonderwijs RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ n.b.b.s. Het Blokland

lp o INSPECTIE hetonderwijs RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ n.b.b.s. Het Blokland lp o RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ n.b.b.s. Het Blokland School/instelling: n.n.b.s. Het Blokland Plaats: Noordscheschut BRIN-nummer: 04 PT Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 7 oktober

Nadere informatie

m o INSPECTIE van hetonderwus

m o INSPECTIE van hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ De Kubus, locatie Heindijk School/instelling: De Kubus Plaats: Rotterdam BRIN -nummer: 19BU-1 Registratienummer: 2751855 Onderzoek uitgevoerd op: 29 januari 2009 Conceptrapport

Nadere informatie

INSPECTIE. hetonderwijs RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. PCBS De Saad

INSPECTIE. hetonderwijs RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. PCBS De Saad m O,_. RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ PCBS De Saad School: pcbs De Saad Plaats: Augustinusga BRIN-nummer: 07XB Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 28 augustus 2008 Conceptrapport verzonden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Basisschool t Kwekkeveld

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Basisschool t Kwekkeveld RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Basisschool t Kwekkeveld School/instelling: Basisschool t Kwekkeveld Plaats: Schijndel BRIN-nummer: 13CK Postregistratienummer: 08.H2727425 Onderzoek uitgevoerd op:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ O.B.S. DE LYTSE TERP

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ O.B.S. DE LYTSE TERP RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ O.B.S. DE LYTSE TERP Plaats: Minnertsga BRIN-nummer: 18UL Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 7 april 2009 Conceptrapport verzonden op: 11 mei 2009 Rapport

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL DE HORST

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL DE HORST RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL DE HORST School: De Horst Plaats: Apeldoorn BRIN-nummer: 17UB Onderzoeksnummer: 103558 Datum uitvoering onderzoek:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ C.B.S. DE WINGERD

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ C.B.S. DE WINGERD RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ C.B.S. DE WINGERD Plaats: Bovensmilde BRIN-nummer: 06HZ Onderzoek uitgevoerd op: 9 oktober 2009 Conceptrapport verzonden op: 26 oktober 2009 Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/ P.C.B.S. DE KLISTER School: p.c.b.s. De Klister Plaats: Nieuw Buinen BRIN-nummer: 05RC Onderzoeksnummer: 107525 Datum uitvoering

Nadere informatie

lp o INSPECTIE het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ obs De Gavehoek

lp o INSPECTIE het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ obs De Gavehoek lp o RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ obs De Gavehoek School/instelling: Obs De Gavehoek Plaats: Oostwold BRIN-nummer: 13XX Onderzoek uitgevoerd op: 9 december 2008 Conceptrapport verzonden op: 7

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 DE HOLTHUIZEN School: De Holthuizen Plaats: Haaksbergen BRIN-nummer: 12YQ Onderzoeksnummer: 103463 Datum uitvoering onderzoek:

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG DE DR. J.A. GERTH VAN WIJKSCHOOL

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG DE DR. J.A. GERTH VAN WIJKSCHOOL RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 DE DR. J.A. GERTH VAN WIJKSCHOOL School : de dr. J.A. Gerth van Wijkschool Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 17UD Onderzoeksnummer :

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Zuidwester

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Zuidwester RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2010-2011 bij Basisschool De Zuidwester Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16JB Onderzoeksnummer : 122489 Datum schoolbezoek : 17 mei 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG FINLANDIA

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG FINLANDIA RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008- FINLANDIA School : Finlandia Plaats : Rotterdam BRIN-nummer : 14EJ Onderzoeksnummer : 110855 Datum uitvoering onderzoek : 24-3- Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG MONTESSORISCHOOL WAALSDORP

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG MONTESSORISCHOOL WAALSDORP RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 MONTESSORISCHOOL WAALSDORP School : Montessorischool Waalsdorp Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 05VY Onderzoeksnummer : 113525 Datum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN

RAPPORT VAN BEVINDINGEN RAPPORT VAN BEVINDINGEN School: c.b.s. Op de Zandtange Plaats: Mussel BRIN-nummer: 08BS Datum uitvoering onderzoek: 4 maart 2008 Datum vaststelling rapport: 29 mei 2008 Onderzoeksnummer: 118432 1 ONDERZOEK

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 OBS REMBRANDT School: openbare basisschool Rembrandt Plaats: Akersloot BRIN-nummer: 04GB Onderzoeksnummer: 103497 Datum uitvoering

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KONINGIN BEATRIXSCHOOL

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KONINGIN BEATRIXSCHOOL DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KONINGIN BEATRIXSCHOOL Plaats: Waddinxveen BRIN-nummer: 12PA Onderzoek uitgevoerd op: 23 juni 2009 Registratienummer: 09.2819727.12PA.EEM Conceptrapport

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG BASISSCHOOL DE BONGERD

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG BASISSCHOOL DE BONGERD RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 BASISSCHOOL DE BONGERD School : Basisschool De Bongerd Plaats : Leusden BRIN-nummer : 11HD Onderzoeksnummer : 110164 Datum uitvoering onderzoek

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS HOEKSTEEN

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS HOEKSTEEN DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP RKBS HOEKSTEEN Plaats : Enkhuizen BRIN-nummer : 04YU Onderzoeksnummer : 118767 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BEISTERVELD

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BEISTERVELD RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BEISTERVELD School/vestiging: Plaats: Bergeijk BRIN-nummer: 06HG Onderzoeksnummer: 104008 Datum uitvoering onderzoek:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM Plaats : Voorburg BRIN-nummer : 07SP Arrangementsnummer : 86296 Onderzoek uitgevoerd op : 9 september 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ BASISSCHOOL MISTE CORLE Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 18ZG Onderzoek uitgevoerd op : 3 november 2009 Rapport vastgesteld te Zwolle op 30 maart 2010 HB 2811938/9

Nadere informatie

H o INSPECTIE. hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. p.c.b.s. De Weidebloem

H o INSPECTIE. hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. p.c.b.s. De Weidebloem H o RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ p.c.b.s. De Weidebloem School: p.c.b.s. De Weidebloem Plaats: Hoogeveen BRIN-nummer: 16FI Onderzoek uitgevoerd op: 5 februari 2009 Conceptrapport verzonden op:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ G.B.S. DE DRIESPRONG

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ G.B.S. DE DRIESPRONG RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ G.B.S. DE DRIESPRONG Plaats: Assen BRIN-nummer: 29XN Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 2 juni 2009 Conceptrapport verzonden op: 11 september 2009 Rapport

Nadere informatie

INSPECTIE. het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. o.b.s. De Driebond

INSPECTIE. het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. o.b.s. De Driebond UP O RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ o.b.s. De Driebond School: De Driebond Plaats: Groningen BRIN-nummer: 17RS Onderzoeksnummer Onderzoek uitgevoerd op: 29 januari 2009 Conceptrapport verzonden

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BERG EN BEEK

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BERG EN BEEK RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BERG EN BEEK School/vestiging: Plaats: Sint Anthonis BRIN-nummer: 14ZG Onderzoeksnummer: 103635 Datum uitvoering

Nadere informatie

INSPECTIE. hetonderwus DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CHRISTELIJKE BASISSCHOOL MAXIMA

INSPECTIE. hetonderwus DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CHRISTELIJKE BASISSCHOOL MAXIMA DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CHRISTELIJKE BASISSCHOOL MAXIMA School/instelling: christelijke basisschool Maxima Plaats: Leeuwarden BRIN-nummer: 27NL Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s. Albertine Agnesschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s. Albertine Agnesschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij o.b.s. Albertine Agnesschool Plaats : Oranjewoud BRIN-nummer : 15WU Onderzoeksnummer : 122396 Datum schoolbezoek : 12 april 2011 Rapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP Plaats : Heerhugowaard BRIN-nummer : 11DX Onderzoek uitgevoerd op : 23 juni 2009 Conceptrapport verzonden op : 30 juni 2009 Rapport vastgesteld te Heemstede

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Basisschool Jan Ligthart

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Basisschool Jan Ligthart RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2013-2014 Basisschool Jan Ligthart Plaats : Zelhem BRIN nummer : 10EJ C1 Onderzoeksnummer : 274481 Datum onderzoek : 15 april 2014 Datum vaststelling : 16 juni

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL DE STEIGER

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL DE STEIGER DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP BASISSCHOOL DE STEIGER Plaats : Stampersgat BRIN-nummer : 08KF Onderzoeksnummer : 118893 Datum schoolbezoek : 20 april 2010

Nadere informatie

9 o INSPECTIE. hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. obs Centrumschool

9 o INSPECTIE. hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. obs Centrumschool 9 o RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ obs Centrumschool School/instelling: o.b.s. Centrumschool Plaats: Leek BRIN-nummer: 12MY Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 13 november 2008 Conceptrapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE VLIEGER School : De Vlieger Plaats : Dronten BRIN-nummer : 11OD Onderzoeksnummer : 117342 Onderzoek uitgevoerd op: 5 oktober 2009 Conceptrapport verzonden op: 12

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. De Regenboog

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. De Regenboog RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ De Regenboog Plaats: Schijndel BRIN-nummer: 12PC Onderzoek uitgevoerd op: 18 en 19 mei 2009 Conceptrapport verzonden op: 4 juni 2009 Rapport vastgesteld te Eindhoven

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. De Kubus, locatie Oldenoord

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. De Kubus, locatie Oldenoord RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ De Kubus, locatie Oldenoord School/instelling: De Kubus Plaats: Rotterdam BRIN-nummer: 19BU-2 Registratienummer: 2750538 Onderzoek uitgevoerd op: 27 januari 2009 Conceptrapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs De Meridiaan Plaats : Medemblik BRIN-nummer : 06AP Onderzoeksnummer : 122792 Datum schoolbezoek : 11 juli 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op 10

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij basisschool De Kyckert

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij basisschool De Kyckert RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2010-2011 bij basisschool De Kyckert Plaats : Wateringen BRIN-nummer : 06CY Onderzoeksnummer : 121733 Datum schoolbezoek : 15 februari 2011 Rapport

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS MARIA

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS MARIA DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP RKBS MARIA Plaats : Hoorn Nh BRIN-nummer : 07UX Onderzoeksnummer : 118275 Datum schoolbezoek : 8 Rapport vastgesteld te Groningen

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Cosmicus

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Cosmicus RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Basisschool Cosmicus Plaats : 's-gravenhage BRIN nummer : 15XZ C1 Onderzoeksnummer : 281806 Datum onderzoek : 16 februari 2015 Datum vaststelling : 17 mei 2015

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 12BV Onderzoeksnummer : 122154 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. CSG Het Noordik, locatie Vriezenveen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. CSG Het Noordik, locatie Vriezenveen RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CSG Het Noordik, locatie Vriezenveen School/instelling : CSG Het Noordik Plaats : Vriezenveen BRIN-nummer : 0DO Onderzoeksnummer : HB756654 Onderzoek uitgevoerd :

Nadere informatie

p o INSPECTIE het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ Obs De Klimop

p o INSPECTIE het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ Obs De Klimop p o het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ Obs De Klimop School/instelling: obs De Klimop Plaats: Ter Apelkanaal (Gemeente Vlagtwedde) BRIN-nummer: 12LO Onderzoeksnummer: Onderzoek

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL GERARDUS MAJELLA

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL GERARDUS MAJELLA DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL GERARDUS MAJELLA Plaats : Vaassen BRIN-nummer : 03JI Onderzoek uitgevoerd op : 22 april 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. de Wethouder Brederode School

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. de Wethouder Brederode School RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij de Wethouder Brederode School Plaats : Rijswijk Zh BRIN-nummer : 13HM Onderzoeksnummer : 122615 Datum schoolbezoek : 24 juni 2011 Rapport

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Driesprong

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Driesprong RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2011-2012 bij Basisschool De Driesprong Plaats : Ruurlo BRIN-nummer : 08DN Onderzoeksnummer : 126074 Datum schoolbezoek : 7 en 8 mei 2012 Vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG School : Pc Basisschool De Regenboog Plaats : Hoofddorp BRIN-nummer : 21RR Onderzoeksnummer : 94592 Datum schoolbezoek : 5 juni 2007 Datum

Nadere informatie

lp o INSPECTIE hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Cbs De Regenboog

lp o INSPECTIE hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Cbs De Regenboog lp o RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Cbs De Regenboog School/instelling: cbs De Regenboog Plaats: Leens BRIN-nummer: 07ZO Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 28 oktober 2008 Conceptrapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Sprong, dep. Molkenkelder

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Sprong, dep. Molkenkelder RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij De Sprong, dep. Molkenkelder Plaats : Leeuwarden BRIN-nummer : 09KF Onderzoeksnummer : 123669 Datum schoolbezoek : 31 oktober 2011 Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. ONDERZOEK BIJ CBS De Hoeksteen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. ONDERZOEK BIJ CBS De Hoeksteen RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CBS De Hoeksteen Plaats: Hoogezand BRIN-nummer: 03WN Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 17 maart 2009 Conceptrapport verzonden op: 1 april 2009 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. obs De Zeester

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. obs De Zeester RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij obs De Zeester Plaats : Beverwijk BRIN-nummer : 27ML Onderzoeksnummer : 123125 Datum schoolbezoek : 14 juli 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

DEFINITIEF TRAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. It Skriuwboerd

DEFINITIEF TRAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. It Skriuwboerd DEFINITIEF TRAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ It Skriuwboerd Plaats: Surhuisterveen BRIN-nummer: 12RC Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 28 mei Conceptrapport verzonden op: 17 juni Rapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Basisschool De Achtbaan

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Basisschool De Achtbaan RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij Basisschool De Achtbaan Plaats : Zwanenburg BRIN-nummer : 16LV Onderzoeksnummer : 123085 Datum schoolbezoek : 23 juni 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. o.b.s. De Huifkar

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. o.b.s. De Huifkar RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ o.b.s. De Huifkar Plaats: Ten Boer BRIN-nummer: 08DF-1 Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 19 mei 2009 Conceptrapport verzonden op: 10 juni 2009 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK C.B.S. DE WEGWIJZER

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK C.B.S. DE WEGWIJZER RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK C.B.S. DE WEGWIJZER School : c.b.s. De Wegwijzer Plaats : Westerbork BRIN-nummer : 07AU Onderzoeksnummer : 101935 Datum schoolbezoek : 15 november 2007 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL HOUTWIJK Plaats : Den Haag BRIN-nummer : 19MZ-1 Arrangementsnummer : 77298 Registratienummer : 2863555 Onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. : Kallenkote

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. : Kallenkote RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs Kallenkote Plaats : Kallenkote BRIN-nummer : 13ZM Onderzoeksnummer : 122102 Datum schoolbezoek : 6 januari 2011 vastgesteld te Zwolle op : 14 februari

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE FLIEREFLUITER

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE FLIEREFLUITER RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE FLIEREFLUITER School: Montessorischool De Flierefluiter Plaats: Zwaag BRIN-nummer: 15VF Onderzoek uitgevoerd op: 23 februari 2009 Conceptrapport verzonden op: 9

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij R.K. basisschool De Talenten Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16LQ Onderzoeksnummer : 120887 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

ip o INSPECTIE hetonderwijs DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Obs De Meander!

ip o INSPECTIE hetonderwijs DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Obs De Meander! ip o INSPECTIE DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Obs De Meander! School/instelling: De Meander Plaats: Drachten BRIN-nummer: 27UC-1 Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 20 januari

Nadere informatie

INSPECTIE van het ONDERWIJS

INSPECTIE van het ONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ RSG Simon Vestdijk, locatie Franeker School/instelling: Plaats: BRIN-nummer: RSG Simon Vestdijk, locatie Franeker Franeker 14DC-2 Onderzoek uitgevoerd op: 5 juni en

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG BASISSCHOOL HET KLOKHUIS

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG BASISSCHOOL HET KLOKHUIS RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 BASISSCHOOL HET KLOKHUIS School : Basisschool Het Klokhuis Plaats : Duiven BRIN-nummer : 23HE Onderzoeksnummer : 110439 Datum uitvoering

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PANTA RHEI. Onderzoeksnummer :

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PANTA RHEI. Onderzoeksnummer : RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PANTA RHEI School : Panta Rhei Plaats : Almere BRIN-nummer : 12QK Onderzoeksnummer : 112991 Datum schoolbezoek : 15 mei 2009 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. c.b.s. De Regenboog

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. c.b.s. De Regenboog RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij c.b.s. De Regenboog Plaats : Leens BRIN-nummer : 07ZO Onderzoeksnummer : 120502 Datum schoolbezoek : 4 november 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij o.b.s. "De Skâns" Plaats : Frieschepalen BRIN-nummer : 13EI Onderzoeksnummer : 123241 Datum schoolbezoek : 7 juli 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK O.B.S. DE BORGH

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK O.B.S. DE BORGH RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK O.B.S. DE BORGH School : o.b.s. De Borgh Plaats : Zuidhorn BRIN-nummer : 03FT Onderzoeksnummer : 93885 Datum schoolbezoek : 21 en 22 mei 2007 Datum vaststelling :

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Geref.bs "De Wissel"

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Geref.bs De Wissel RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2011-2012 bij Geref.bs "De Wissel" Plaats : Utrecht BRIN-nummer : 05TR Onderzoeksnummer : 124759 Datum schoolbezoek : 17 January 2012 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK OBS 'PIET MONDRIAAN'

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK OBS 'PIET MONDRIAAN' RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK OBS 'PIET MONDRIAAN' School : obs 'Piet Mondriaan' Plaats : Abcoude BRIN-nummer : 18IQ Onderzoeksnummer : 90681 Datum schoolbezoek : 25 januari 2007 Datum vaststelling

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE DRIEMASTER

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE DRIEMASTER RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP DE DRIEMASTER Plaats : Hoek van Holland BRIN-nummer : 07ZC Onderzoeksnummer : 118674 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK C.B.S. DE HOEKSTIEN. : c.b.s. De Hoekstien : Surhuisterveen BRIN-nummer : 11MB Onderzoeksnummer : 90529

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK C.B.S. DE HOEKSTIEN. : c.b.s. De Hoekstien : Surhuisterveen BRIN-nummer : 11MB Onderzoeksnummer : 90529 RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK C.B.S. DE HOEKSTIEN School : c.b.s. De Hoekstien Plaats : Surhuisterveen BRIN-nummer : 11MB Onderzoeksnummer : 90529 Datum schoolbezoek : 12 en 13 maart 2007 Datum

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP O.B.S. DE IEMENHOF

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP O.B.S. DE IEMENHOF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP O.B.S. DE IEMENHOF Plaats : Schoonebeek BRIN-nummer : 18HB Onderzoeksnummer : 118457 Datum schoolbezoek : 13 april 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK BASISSCHOOL BEATRIX

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK BASISSCHOOL BEATRIX RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK BASISSCHOOL BEATRIX School : Basisschool Beatrix Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16DS Onderzoeksnummer : 69226 Datum schoolbezoek : 24 januari 2006 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Delta

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Delta RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs De Delta Plaats : Purmerend BRIN-nummer : 21NH Onderzoeksnummer : 122909 Datum schoolbezoek : 17 mei 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op 15 juli

Nadere informatie

INSPECTIE. hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN

INSPECTIE. hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN INSPECTIE RAPPORT VAN BEVINDINGEN School : o.b.s. De Hanwizer Plaats : Vrouwenparochie BRIN-nummer : 18TK Datum uitvoering onderzoek : 10 juni 2008 Datum conceptrapport bevindingen: 19 juni 2008 Datum

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij obs De Vuurtoren, locatie Koningsplein

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij obs De Vuurtoren, locatie Koningsplein RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2011-2012 bij obs De Vuurtoren, locatie Koningsplein Plaats : IJmuiden BRIN-nummer : 14CX Onderzoeksnummer : 124456 Datum schoolbezoek : 27 maart

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. Geref.b.s. Dr. K. Schilder

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. Geref.b.s. Dr. K. Schilder RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij Geref.b.s. Dr. K. Schilder Plaats : Bedum BRIN-nummer : 05LB Onderzoeksnummer : 120324 Datum schoolbezoek : 18 november 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN EERSTE MONTESSORISCHOOL

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN EERSTE MONTESSORISCHOOL DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ EERSTE MONTESSORISCHOOL Plaats: Bergen op Zoom BRIN-nummer: 07FD Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 9 juli 009 Conceptrapport verzonden op: 7 september

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. obs "De Meander"

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. obs De Meander RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij obs "De Meander" Plaats : Leersum BRIN-nummer : 05ZW Onderzoeksnummer : 123645 Datum schoolbezoek : 22 september 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 DE DRIEHOEK School/vestiging: Basisschool De Driehoek Plaats: Barendrecht BRIN-nummer: 27YW Onderzoeksnummer: 104009 Datum uitvoering

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VSO LEEUWARDEN - CLUSTER 4

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VSO LEEUWARDEN - CLUSTER 4 RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ VSO LEEUWARDEN - CLUSTER 4 Plaats: Leeuwarden BRIN-nummer: 23JT Onderzoek uitgevoerd op: 24 juni 2009 Conceptrapport verzonden op: 27 augustus 2009 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE ARK C.B.S. VOOR DALTONONDERWIJS

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE ARK C.B.S. VOOR DALTONONDERWIJS DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP DE ARK C.B.S. VOOR DALTONONDERWIJS Plaats : Stadskanaal BRIN-nummer : 07WN Onderzoeksnummer : 117910 Datum schoolbezoek :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN THEMAONDERZOEK FRIES BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN THEMAONDERZOEK FRIES BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN THEMAONDERZOEK FRIES BIJ O.B.S. THRIMWALDA Plaats: Gytsjerk BRIN-nummer: 14BP Onderzoeksnummer: 117092 Onderzoek uitgevoerd op: 29 september 2009 Conceptrapport verzonden op: 28

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP O.B.S. DE BONGERD

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP O.B.S. DE BONGERD DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP O.B.S. DE BONGERD Plaats : Hijken BRIN-nummer : 18TJ Onderzoeksnummer : 118979 Conceptrapport verzonden op : 26 april Datum schoolbezoek

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. Werkenrode School te Groesbeek

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. Werkenrode School te Groesbeek RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Werkenrode School te Groesbeek School/instelling: Werkenrode School Plaats: Groesbeek BRIN-nummer: 01JR Onderzoeksnummer: 109610 Onderzoek uitgevoerd op: 21 oktober

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Daltonbasisschool Nettelhorst

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Daltonbasisschool Nettelhorst RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING Daltonbasisschool Nettelhorst Plaats : Lochem BRIN nummer : 14MH C1 Onderzoeksnummer : 150805 Datum onderzoek : 2 april 2013 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK School : Prins Willem-Alexander Plaats : Echteld BRIN-nummer : 10CG Onderzoeksnr. : 103586 Datum schoolbezoek : 23 juni 2008 Datum conceptrapport : 24 juni 2008

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs St. Jozef

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs St. Jozef RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij rkbs St. Jozef Plaats : 't Zand Nh BRIN-nummer : 15CY Onderzoeksnummer : 125352 Datum schoolbezoek : 13 februari 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN. KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. 't JOK. : Terschelling Hoorn

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN. KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. 't JOK. : Terschelling Hoorn DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. 't JOK Plaats : Terschelling Hoorn BRIN-nummer : 18LY Onderzoek uitgevoerd op : 12 november 2009 Conceptrapport verzonden op : 27 november

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ JENAPLANSCHOOL DE OPBOUW

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ JENAPLANSCHOOL DE OPBOUW RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ JENAPLANSCHOOL DE OPBOUW Plaats: Bolsward BRIN-nummer: 06UB Onderzoek uitgevoerd op: 19 mei 2009 Conceptrapport verzonden op: 3 juni 2009 Rapport vastgesteld te Groningen

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL PIUS X

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL PIUS X RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL PIUS X School : basisschool Pius X Plaats : Haaksbergen BRIN-nummer : 11ON Onderzoeksnummer : 112678 Datum schoolbezoek : 14 april

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Broekhof

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Broekhof RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Basisschool De Broekhof Plaats : Aalten BRIN-nummer : 08CY Onderzoeksnummer : 124143 Datum schoolbezoek : 10 november 2011 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Branding

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Branding RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING De Branding Plaats : Swifterbant BRIN nummer : 15FL C1 Onderzoeksnummer : 278365 Datum onderzoek : 7 oktober 2014 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Praktijkschool Joannes Nijmegen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Praktijkschool Joannes Nijmegen RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Praktijkschool Joannes Nijmegen Plaats: Nijmegen BRIN-nummer: 26JR-00 Arrangementsnummer: 153057 Onderzoek uitgevoerd op: 7 december 2011 Conceptrapport

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Christelijke Speciale basisschool De Branding

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Christelijke Speciale basisschool De Branding RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij Christelijke Speciale basisschool De Branding Plaats : Spijkenisse BRIN-nummer : 23XL Onderzoeksnummer : 123530 Datum schoolbezoek :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs Weidevogels

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs Weidevogels RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs Weidevogels Plaats : Purmerend BRIN-nummer : 23EA Onderzoeksnummer : 122588 Datum schoolbezoek : 27 juni 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op: 7

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. CANISIUS COLLEGE, LOCATIE DE GOFFERT afdeling vmbo-tl

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. CANISIUS COLLEGE, LOCATIE DE GOFFERT afdeling vmbo-tl RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK CANISIUS COLLEGE, LOCATIE DE GOFFERT afdeling vmbo-tl Plaats: Nijmegen BRIN-nummer: 01VN-04 Arrangementsnummer: 153937 Onderzoek uitgevoerd op: 14 september

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK Plaats : Enschede BRIN-nummer : 16NC Onderzoeksnummer : 120274 Datum schoolbezoek : 13 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. Catamaran

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. Catamaran RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. Catamaran Plaats : Groningen BRIN-nummer : 17EW Onderzoek uitgevoerd op : 24 november 2009 Rapport vastgesteld te Groningen op: 29 januari 2010 HB

Nadere informatie

Koningin Juliana Woudenberg 10 Rl januari februari maart 2009

Koningin Juliana Woudenberg 10 Rl januari februari maart 2009 (R\oup V3.0 2 RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Basisschool Koningin Juliana School/instelling: Plaats: BRIN-nummer: Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: Conceptrapport verzonden op: Rapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING RUDOLF STEINER COLLEGE AFDELINGEN HAVO EN VWO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING RUDOLF STEINER COLLEGE AFDELINGEN HAVO EN VWO RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING RUDOLF STEINER COLLEGE AFDELINGEN HAVO EN VWO Plaats: Rotterdam BRIN-nummer: 16TV-1 Arrangementsnummer: 170877/170878 Onderzoek uitgevoerd op:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Koos Meindertsschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Koos Meindertsschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015 Koos Meindertsschool Plaats : 's-gravenhage BRIN nummer : 07CQ C1 Onderzoeksnummer : 278333 Datum onderzoek : 4 november 2014 Datum vaststelling : 4 februari

Nadere informatie