INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM?"

Transcriptie

1

2 INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM? Sabeth Keek een beetje tegen het project op omdat het om een applied game ging. het leek mij een moelijke doelgroep. Het leek mij wel lastiger om in te leven in deze doelgroep door het leeftijdsverschil. Youri Lastig omdat de opdracht beschrijving en het doel van het project erg vaag bleef. Het leek me erg leuk om voor de doelgroep iets te ontwerpen omdat het een unieke en interessante invalshoek is om games voor te maken. Rody Het was een erg open opdracht, en omdat het een applied game moest worden vond ik het erg moeilijk om er mee bezig te gaan. Het was ineens een hele grote stap. Net als de opdracht was ook deze doelgroep erg open, er zijn immense verschillen tussen alle mensen boven de 65, dus ook dit vond ik een moeilijk iets om zo in te stappen. Niels Interessant omdat het precies is wat ik interessant vind aan games: proberen het leven van mensen te verrijken. Niet echt een specifieke gedachte bij ouderen. Ik dacht wel direct dat het waarschijnlijk erg makkelijk was om in te zoomen op een aantal standaard problemen als eenzaamheid ed. Esmeé We kregen bij deze opdracht veel vrijheid. Dit leek me overweldigend Ik had geen ervaring met het ontwerpen voor deze doelgroep maar het leek me een interessante uitdaging. Wel was ik bang dat we te veel op basis van aannames zouden ontwerpen. Loïs Ik keek er niet naar uit om mee bezig te gaan, de opdracht was nog erg vaag. De doelgroep vond ik verassend, een keer wat anders. Maar tegelijkertijd ook moeilijk. Daarnaast wist ik dat het met deze doelgroep vaak eindigt in een serieuze game, waar ik het al niet heel erg mee heb.

3 WERKWIJZE Om een beter beeld te krijgen van de heersende problemen onder senioren hebben wij in onze omgeving gezocht naar informatie over de doelgroep. Oma kreeg een bezoekje en werd de oren van het hoofd gevraagd over hoe wij haar leven konden verrijken. Het ouderenfonds en zorggroep Reinaldahuis werden bestookt met s. Google werd afgespeurd naar artikelen. Ook hebben we direct contact gezocht met ouderen. Wij hebben Weerwolven van Wakkerdam gespeeld met enkele bewoners van Het Reinaldahuis. Visie We moeten ouderen niet als kinderen behandelen. De game moet laagdrempelig genoeg zijn om de tools te begrijpen maar nog wel uitdagend genoeg zijn om spelers te prikkelen. We willen het concept vanuit een positieve insteek benaderen. Contact onderhouden/maken is belangrijk Doelstelling Sociaal contact onder ouderen verbeteren/creeëren. Doelgroep Ouderen in een bejaardentehuis/ verzorgingstehuis.

4 We hebben verschillende concepten bedacht De hamster game, waar ouderen kunnen socialiseren met elkaar door een hamster op hun IPad s te behouden, en deze hamster naar andere IPad s kan laten gaan door een puzzel systeem. De kabouter game, zelfde principe als de hamster game, maar hier steel je andermans tuinkabouters in hun digitale tuintje met een puzzelsysteem. Het testament spel, hierbij moeten spelers met elkaar onderhandelen, als erfgenamen van een nabestaande. Wie de meeste waardevolste spullen krijgt wint. Het quest spel, een roleplaying game, waarbij iedereen een andere rol heeft en daarmee andere abilities die van pas kunnen komen in de quests in het spel.

5 De hamster game, leek teveel op tamacotchi, we besloten hier niet verder mee te gaan. De kabouter game, goedgekeurd door de begeleider, maar wij als groep wouden nog verder kijken naar meerdere mogelijkheden. Het testament spel bleek erg veel mankementen te hebben, te veel om op te lossen. Het quest spel, heel leuk, maar we voelde niet hoe dit speciaal voor ouderen kon zijn, en besloten ook hier niet verder mee te gaan. ONTDEKKINGEN Met geen enkel concept hadden we het gevoel dat we verder konden gaan. Hierdoor besloten we alle stappen opnieuw te doen voor een beter resultaat.

6 De roleplaying game hebben wij op basis van aannames ontworpen. Wij kregen behoefte aan fatsoenlijke research naar de doelgroep. Vandaar dat wij terug zijn gegaan naar de Emphathize fase. Wij hebben het volgende gedaan We hebben gewandeld met senioren en ze geïnterviewd. Doelstelling Ouderen zien het medium games niet als kunst en dit willen wij veranderen doormiddel van onze game. Doelgroep Ouderen die geïnteresseerd zijn in kunst, en games niet als kunst zien. Nieuw concept Puzzelspel, een individuele ervaring op de IPad waarbij de speler puzzelstukken aan elkaar legt waardoor er een nieuwe afbeelding ontstaat. Dit is later veranderd naar Verbinden spel, de speler geeft een omgeving vorm door verschillende elementen met elkaar te verbinden.

7 Om designideetjes direct al uit te testen zonder dat de programmeur moest wachten op de finale assets, is er placeholder art gemaakt. Steeds wanneer er dan assets aangeleverd werden gedurende de laatste weken van het project werd dit direct geïmplementeerd en werd een nieuwe build van de app online gezet om uit te testen. Hierdoor konden we makkelijk dingen uitproberen en snel ingrijpen wanneer iets fout ging. Tabletprototype Uiteraard hebben we zelf de app vaak genoeg uitgetest of artwork goed overkwam/gepositioneerd was en of functies werkten. In de laatste week hebben we toen de final build van de app af was een kleine playtest gehouden met ouderen zodat we eventuele bugs nog konden fixen en aanpassingen konden maken wanneer dat nodig was.

8 ONTDEKKINGEN We hadden drie elementen uitgekozen: De wolk, boom en bloemen. Deze elementen konden verbonden worden met andere punten waardoor er een reactie ontstaat. Echter bleek uit onze eigen playtest dat het zonder voorkennis niet duidelijk was welke punten verbonden met elkaar konden worden. Bij een playtest dachten senioren dat de instructies van het spel al onderdeel was van de game zelf. Uit deze playtest bleek ook dat ze een ander verwachtingspatroon hadden bij ons spel. Er werd gevraagd naar het puntensysteem en of er gespeeld kan worden met vrienden. Ze waren meer met de mechanics bezig (driehoeken maken door punten te verbinden) dan de reactie die daar ontstaat. Zij dachten dat ze beloond zouden worden met punten. TOEPASSINGEN De wandeling met bejaarden heeft het meeste impact gehad op het ontwerpproces van het project. We kregen hierdoor een geheel andere kijk op ouderen die onze aannames omver bliezen. Wij hadden een beeld van ouderen in ons hoofd die snakken naar sociaal contact maar dit niet kunnen onderhouden. Daarnaast dachten we dat ouderen niets moesten weten van technologie of hier niet goed mee om kunnen gaan.. Uiteraard bestaan deze ouderen ook. Maar wij vonden het interessant om voor deze zogenaamde sophisticated ouderen een game te ontwikkelen die bij hen in de smaak valt. Zij consumeren wel kunst maar zagen games niet als kunst. Hierdoor hebben wij de doelstelling van onze game niet vanuit een probleem geformuleerd maar meer vanuit een kans. Wat er mogelijk kan zijn. Om het duidelijker te maken welke punten met elkaar verbonden konden worden hebben wij dit aangegeven in de UI. Om het duidelijker te maken voor de senioren dat de instructies niet al onderdeel zijn van het spel hebben we met grote letters Instructies erbij gezet.

INHOUDSOPGAVE...Blz. 2. INlEIDING...Blz. 3. TEAM...Blz. 3. EMPATHIZE...Blz. 4. DEFINE...Blz. 6. IDEATE...Blz. 7. PLANNING...Blz. 9. DESIGN...Blz.

INHOUDSOPGAVE...Blz. 2. INlEIDING...Blz. 3. TEAM...Blz. 3. EMPATHIZE...Blz. 4. DEFINE...Blz. 6. IDEATE...Blz. 7. PLANNING...Blz. 9. DESIGN...Blz. 1 INHOUDSOPGAVE...Blz. 2 INlEIDING...Blz. 3 TEAM...Blz. 3 EMPATHIZE...Blz. 4 DEFINE...Blz. 6 IDEATE...Blz. 7 PLANNING...Blz. 9 DESIGN...Blz. 10 PROTOTYPING...Blz. 12 ART...Blz. 13 TEST...Blz. 15 EINDRESULTAAT...Blz.

Nadere informatie

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 Inleiding In het project Context Van Venster Naar Poort is ons de mogelijkheid gegeven om een interactieve installatie/game

Nadere informatie

STROOMDIAGRAMMEN. Hoofdstuk 8. Hoe je Galgje moet spelen. Voorbeelduitvoer van Galgje. Hoofdstuk 8 Stroomdiagrammen 67

STROOMDIAGRAMMEN. Hoofdstuk 8. Hoe je Galgje moet spelen. Voorbeelduitvoer van Galgje. Hoofdstuk 8 Stroomdiagrammen 67 Hoofdstuk 8 STROOMDIAGRAMMEN Hoofdstuk 8 Stroomdiagrammen 67 In dit hoofdstuk behandelen we: Hoe je Galgje moet spelen ASCII-tekeningen Een programma ontwerpen met behulp van stroomdiagrammen In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

Lesideeën Het VerhAal Stiftgedicht

Lesideeën Het VerhAal Stiftgedicht Lesideeën Het VerhAal Stiftgedicht Een gedicht waarbij je woorden en zinnen niet opbouwt, maar schrapt. Je gebruikt een krantenartikel, tijdschrift of boek dat kapot is. Met een dikke zwarte stift ga je

Nadere informatie

ISA PROJECT. Loïs Vehof 2015

ISA PROJECT. Loïs Vehof 2015 ISA PROJECT Loïs Vehof INHOUD UITLEG MOODBOARDS SCHETSEN WERK LOGBOEK Met ISA heb ik samen gewerkt met Esmeé van t Hoff, Youri Stans en Thirza Boshuijzen. Samen hadden we besloten om een Motion book voor

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie THINKING OF ART Saskia Freeke Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS HKU Games & Interactie INLEIDING STIJLKEUZE VERANTWOORDING We hebben specifiek voor deze stijl gekozen omdat we de oranje kleur

Nadere informatie

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten?

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? MMIO Verslag Groepsopdracht week 1 Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? Door David Arisz 11044772 Rob Dekker 11020067 Devin Hillenius 11018070 Joep Straatman 11035307 Concept

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

LESRICHTLIJN OVERZICHT LES LESDOELEN MATERIALEN, MIDDELEN EN VOORBEREIDING. Opstarten - 10 minuten. Oefening: Algoritmes met tangram - 20 minuten

LESRICHTLIJN OVERZICHT LES LESDOELEN MATERIALEN, MIDDELEN EN VOORBEREIDING. Opstarten - 10 minuten. Oefening: Algoritmes met tangram - 20 minuten U UNPLUGGED Algoritmes: Tangram Lestijd: 20 minuten Deze basisles omvat alleen oefeningen. Er kunnen inleidende en afrondende suggesties worden gebruikt om dieper op het onderwerp in te gaan als daar tijd

Nadere informatie

Project Context Research Referentie Verslag Kinderarbeid in Games

Project Context Research Referentie Verslag Kinderarbeid in Games Project Context Research Referentie Verslag Kinderarbeid in Games Firza Sulistio - 3014623 G&I 1D Game Art Docent: Harald Warmelink Datum: 13 maart 2016 1 Inhoud 1.Inleiding blz.3 2. Methode blz.3 3. Analyse

Nadere informatie

Individuele game analyse. The Great Flu. Door Vincent van der Velde

Individuele game analyse. The Great Flu. Door Vincent van der Velde Individuele game analyse The Great Flu Door Vincent van der Velde Inhoudsopgave INTRODUCTIE 3 INLEIDING GAME 4 STELLING & INHOUD GAME 6 AFRONDING 8 Introductie Voor de opdracht was het de bedoeling om

Nadere informatie

Testreportage. Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6

Testreportage. Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6 Testreportage Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6 The game of life Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wat moet er volgens

Nadere informatie

Leeftijd: 12+ Speelduur: 60 min. Minimaal aantal spelers: 2 + 2

Leeftijd: 12+ Speelduur: 60 min. Minimaal aantal spelers: 2 + 2 Leeftijd: 12+ Speelduur: 60 min. Minimaal aantal spelers: 2 + 2 Maak voor altijd duidelijk welk geslacht het sterkste is! De Jongens Tegen De Meisjes is een strijd tussen mannen en vrouwen. In zeven verschillende

Nadere informatie

NatureWorks - Spelen zit in onze natuur

NatureWorks - Spelen zit in onze natuur NatureWorks - Spelen zit in onze natuur Concept: Rogier Kahlmann In opdracht van Provincie Noord Holland Doelstelling: Al gamende jongeren in contact brengen met de natuur en ze zowel de schoonheid als

Nadere informatie

If This Then That Projectdocumentatie

If This Then That Projectdocumentatie If This Then That Projectdocumentatie Het muizenhol Lennart Kuyvenhoven Game Designer - GI1C 14 12-15 Generatie meerdere concepten: Concept 1: -Een kattenmand met een druksensor en speaker. Als een kat

Nadere informatie

Experience Design Opdracht 1

Experience Design Opdracht 1 Experience Design Opdracht 1 Kleuren en woorden - De Strooptest Joyce Karreman 0793350 WERKING VAN DE ZINTUIGEN Ik heb gekozen voor de zogeheten Stroop-test. Hierbij werken de ogen nauw samen met het brein,

Nadere informatie

TESTVERSLAG. Playability

TESTVERSLAG. Playability TESTVERSLAG Playability Sam Morris, Sabeth van der Voort GAR2C 15/10/2015 Auteurs: Sam Morris Sabeth van der Voort Student nr: Sam: 3007183 Sabeth: 3011579 Klas: GAR2C Datum: 15/10/2015 Vak: Design - Playability

Nadere informatie

INDICATIE ATTITUDE SEKSUALITEIT

INDICATIE ATTITUDE SEKSUALITEIT INDICATIE ATTITUDE SEKSUALITEIT Het belang van eenheid INLEIDING Het jeugdwerk is belangrijk voor de vorming en toerusting van tieners en jongeren. Je hebt als leidinggevende in het jeugdwerk een grote

Nadere informatie

Een speld in een hooiberg zoeken.

Een speld in een hooiberg zoeken. Een speld in een hooiberg zoeken. Agrotoerisme in mijn buurt: Agro toerisme moet in mijn ogen vernieuwend zijn al wil het kansmaken. waarom paintballen bij een boederij als het ook in een bos kan, waarom

Nadere informatie

Art and windmills. Doelgroep onderzoek. Valérie den Besten G&I A

Art and windmills. Doelgroep onderzoek. Valérie den Besten G&I A Art and windmills Doelgroep onderzoek Valérie den Besten G&I A Research project context 13-03-2016 1 Inleiding Naar aanleiding van het project Van Venster naar Poort maak ik met mijn team een applicatie

Nadere informatie

Testverslag Project Design for Space Robbert Kooiman en Merlijn de Vries Playability Emiel Kampen 11-12-2014

Testverslag Project Design for Space Robbert Kooiman en Merlijn de Vries Playability Emiel Kampen 11-12-2014 Testverslag Project Design for Space Robbert Kooiman en Merlijn de Vries Playability Emiel Kampen 11-12-2014 Inhoud Testverslag... 3 Doelgroep... 3 Leeftijd... 3 Geslacht... 3 Game Designers... 3 Tijdens

Nadere informatie

VERMINDER DE CHAOS IN JE HOOFD DOOR DEZE GOUDEN TIPS. Yvonne Burgmeijer Overmaat 24, 6831 AH, Arnhem

VERMINDER DE CHAOS IN JE HOOFD DOOR DEZE GOUDEN TIPS. Yvonne Burgmeijer Overmaat 24, 6831 AH, Arnhem VERMINDER DE CHAOS IN JE HOOFD DOOR DEZE GOUDEN TIPS CHAOS: De staat van verwardheid en ongeordendheid, die volgens de Griekse mythologie de oorspronkelijke toestand van het heelal was en vandaar: een

Nadere informatie

bug fixen F. Vonk versie

bug fixen F. Vonk versie 2017 bug fixen F. Vonk versie 1 24-7-2017 inhoudsopgave 1. inleiding... - 3-2. bug fixen... - 4-3. Sokoban... - 5-4. Breakout... - 7-5. Pac-Man... - 8-6. Asteroids... - 9-7. Snake... - 10-8. Super Mario...

Nadere informatie

Voorbeeld reflectiecyclus Korthagen

Voorbeeld reflectiecyclus Korthagen Voorbeeld reflectiecyclus Korthagen Bespreking met SPD week 42 Leervraag waar ik deze week aan gewerkt heb is: Hoe pas ik actieve werkvormen toe in mijn les? Klas: H2g Fase 1 Handelen Ik wil aan de slag

Nadere informatie

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 1 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Mark Juffer Leenderweg AA Eindhoven (06) Vak: Gaming Toetscode: 2259XADV28

Mark Juffer Leenderweg AA Eindhoven (06) Vak: Gaming Toetscode: 2259XADV28 Mark Juffer Leenderweg 172 5644AA Eindhoven (06)81933422 markjuffer@gmail.com 2113319 Vak: Gaming CO4 Toetscode: 2259XADV28 Inleiding 3 B.J. Fogg s model 4 Het model en games 6 Ander model 8 Bronnenlijst

Nadere informatie

Usability. Ontwerp processen. Interaction Design Les 1. in relatie tot

Usability. Ontwerp processen. Interaction Design Les 1. in relatie tot Usability in relatie tot Ontwerp processen Interaction Design Les 1 Wie ben ik? Emiel Kampen Game-, Interaction Designer SketchyMonkey Afgestudeerd Interaction Designer (MA) Play-testing @ Guerrilla (2008)

Nadere informatie

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 AANLEIDING In juli 2017 hebben Bianca Hierck, Anouk Meelhuysen en Mike Kramer, gesteund door een groep van ouders, het plan opgevat om te starten met het initiatief Bijzonder

Nadere informatie

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Tijdlijn verzameling..4 week 1 & 2..4 week 3 & 4..5 week 5 & 6..6 week 7...7 De verwerkingskeuze....7

Nadere informatie

Leeftijd: 12+ Speelduur: 60 min. Minimaal aantal spelers: 2 + 2

Leeftijd: 12+ Speelduur: 60 min. Minimaal aantal spelers: 2 + 2 Leeftijd: 12+ Speelduur: 60 min. Minimaal aantal spelers: 2 + 2 Maak voor altijd duidelijk welk geslacht het sterkste is! De Jongens Tegen De Meisjes is een strijd tussen mannen en vrouwen. In zeven verschillende

Nadere informatie

Jawel, omdat ik vooral grafisch werk zijn fysieke producten ook een mooie aanwinst voor mijn portfolio

Jawel, omdat ik vooral grafisch werk zijn fysieke producten ook een mooie aanwinst voor mijn portfolio Naam student: Teake Naam feedbackgever: Bart Omdat de invalshoek mij interessant leek en de mogelijkheid tot extra portfoliowerk. Samenwerken aan een product of dienst Ja hij heeft de opdracht geformuleerd

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Groep 1 Analyse 1 Maikel Haas, Vincent Wielders, Robbert Lokhorst & Daniel Sneijers

Groep 1 Analyse 1 Maikel Haas, Vincent Wielders, Robbert Lokhorst & Daniel Sneijers Groep 1 Analyse 1 Maikel Haas, Vincent Wielders, Robbert Lokhorst & Daniel Sneijers Gabe Zichermann Gabe Zichermann is een entrepreneur, publieke spreker en voorzitter van GSummit, een platform voor experts

Nadere informatie

Handleiding TicTacTeam

Handleiding TicTacTeam Handleiding TicTacTeam www.languageininteraction.nl/tictacteam.html Radboud University Nijmegen, 2015 Handleiding TicTacTeam Introductie TicTacTeam is een puzzelspel voor twee spelers, waarbij je ontdekt

Nadere informatie

G A M E SC OREN ME T S PO R E N

G A M E SC OREN ME T S PO R E N G A M E SC OREN ME T S PO R E N RICHAR D D E RIJK, EDI TH PH IL IPSEN PRORAIL / RAILWAYLAB 11 november 2015 INTRODUCTIE ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We verdelen als onafhankelijke

Nadere informatie

Inhoud verzameling: 48 plectra Merken: fender, dunlop, martin&co, dimavery. Elk plectrum is uniek ondanks dat je van sommige zou zeggen dat ze het

Inhoud verzameling: 48 plectra Merken: fender, dunlop, martin&co, dimavery. Elk plectrum is uniek ondanks dat je van sommige zou zeggen dat ze het Look and inspire: Voor de look and inspire opdracht ben ik plectra/plectrums gaan verzamelen. Dit was niet direct een echte fascinatie van mij en het was dan ook niet het eerste wat ik wilde gaan verzamelen.

Nadere informatie

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard.

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. KLANTTEST Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Onderzoeksvraag 3. Vraagstuk 4. Doelstelling 5. Hypothese 6. Functieomschrijving

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier TESTPLAN Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier Test monitor: Bertram Data-logger: Finn Tech Operator: Finn Recruiter: Finn & Bertram 1 Inhoudsopgave Introductie pagina 3

Nadere informatie

ATLANTIS GAMES BV. Frank Zijlmans, Managing Director. Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers

ATLANTIS GAMES BV. Frank Zijlmans, Managing Director. Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers ATLANTIS GAMES BV Frank Zijlmans, Managing Director Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers ATLANTIS GAMES BV Spin off van de NHTV op het gebied van game development, onderdeel

Nadere informatie

Resultaten enquête gamen en sociale media

Resultaten enquête gamen en sociale media hallo Resultaten enquête gamen en sociale media Wie hebben we bevraagd? Leeftijd Man Vrouw Totaal 9 2 0 2 10 48 55 103 11 87 77 164 12 96 95 191 13 68 62 130 14 56 38 94 15 27 37 64 16 31 40 71 17 16 22

Nadere informatie

PROJECT SELL IT. A project by

PROJECT SELL IT. A project by PROJECT SELL IT A project by Cast members Piotr Tekien Lorenzo James Alexander Veliev Joshka Landsheer Sabeth van der Voort INHOUDSOPGAVE Project Sell it 1 Offerte 3 Debriefing 3 Planmatige aanpak/werkplan

Nadere informatie

CONTEXTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D

CONTEXTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D CONTEXTONDERZOEK Door: Niels van Unen - 3013736 - G&I1D Leraar - Harald Warmelink INLEIDING Na aanleiding van het project van venster naar poort hebben we de kans gekregen om een educatief spel te ontwikkelen

Nadere informatie

Veren. Look & Inspire Jenna Hardin 1B Game Art

Veren. Look & Inspire Jenna Hardin 1B Game Art Veren Look & Inspire Jenna Hardin 1B Game Art Inhoud: Orientatie van verzamelingen...2 Wie zoekt zal vinden...2 de zoektocht gaat door...2 Veranderen van onderwerp...3 Veren als decoratie object...4 Orienteren

Nadere informatie

CHILD POWER: ONDERSTEUNING VAN KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS

CHILD POWER: ONDERSTEUNING VAN KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS CHILD POWER: ONDERSTEUNING VAN KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS FRANK DIGNUM Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken als start

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969 Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen Misha Heesakkers 2037969 Inhoud Gamedesign 3 Laatste Prototype 4 Procesverslag 5 Protoype 1 6 Protoype 2 7 Protoype 3 8 Protoype 4 9

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk?

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Welkom Wat goed dat je begonnen bent in dit boek! Het lijkt me heel leuk om samen met jou een app te maken. Als we alle stappen rustig doorlopen, heb je straks niet

Nadere informatie

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4 DesignThis! 2 Create fase Michelle Plaisier 0848133 - CMD3C Kwartaal 4 REC VER INHOUD Inleiding 4 Concept 5 Mijn proces - visualisatie 6 Mijn proces - toelichting 7 Feedback test DareThis 9 Tutorials 10

Nadere informatie

IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE

IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE Dit werkblad is geschikt voor 1 of meerdere personen en leert je hoe je technologie bespreekt met cliënten, collega s en verwanten. Beelden over

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

PRACTICUM OPDRACHTEN ZICO BAKKER G&I 1A HELEEN BULTHUIS ZMC PRACTICUM OPDRACHTEN

PRACTICUM OPDRACHTEN ZICO BAKKER G&I 1A HELEEN BULTHUIS ZMC PRACTICUM OPDRACHTEN PRACTICUM OPDRACHTEN ZICO BAKKER G&I 1A 25-12-15 HELEEN BULTHUIS ZMC PRACTICUM OPDRACHTEN CONTENTS Practicum opdrachten... 1 Practicumles ZMC... 3 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 3 Opdracht 3... 4 Opdracht

Nadere informatie

Games voor praktisch leren communiceren? Route. - Space Modules (game 1) - IT Alert! (game 2)

Games voor praktisch leren communiceren? Route. - Space Modules (game 1) - IT Alert! (game 2) Games voor praktisch leren communiceren? - Space Modules (game 1) - IT Alert! (game 2) Route 1. RAGE-aanpak + ratio voor games voor leren communiceren [5 ] 2. Hands-on Space Modules [15 ] 3. Nabespreking

Nadere informatie

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D RESEARCH CONTENT Loïs Vehof GAR1D INHOUD Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ blz. 2 Methode -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Opdracht: Hilberts hotel

Opdracht: Hilberts hotel Opdracht: Hilberts hotel 0 Doel: creatief denken ik neem afstand van een probleem om het even op me te laten inwerken. pc met internetaansluiting, hoofdtelefoon Oneindig Ken je dit symbool? Het betekent

Nadere informatie

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 5! inhoud: - 24 grote letterkwartet-kaarten - alfabetpuzzel met 24 stukken - verjaardagsspel-speelbord - 4 Bobo-poppen - grote

Nadere informatie

INTERNETMEMORIE. Maak in één les een 3D doosje met de App Foldify. Les in het kader van Code Kinderen project Mijn Kind Online.

INTERNETMEMORIE. Maak in één les een 3D doosje met de App Foldify. Les in het kader van Code Kinderen project Mijn Kind Online. INTERNETMEMORIE Een les waarbij de leerlingen het InternetMemorie spelen en gaan nadenken over hun internetgedrag. Deze les is een mediawijze discussie starter. Maak in één les een 3D doosje met de App

Nadere informatie

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Je kunt niet alles geloven wat je ziet op internet. Want je hoek niet je ware gezicht te laten zien op

Nadere informatie

Medmec04 Engagement Week 4

Medmec04 Engagement Week 4 Medmec04 Engagement Week 4 Periode overzicht Les Onderwerpen Huiswerk voor komende week en les 1 o Inleiding module & werkwijze o Inleiding opdracht 1 en 2 o Bestuderen modulewijzer o Maken opdracht 1

Nadere informatie

Project Literacy Builder

Project Literacy Builder Project Literacy Builder Inhoudsopgave Project Literacy Builder... 1 Introductie... 3 Project Logline:... 3 Doelgroep:... 3 Platform:... 3 Engine:... 3 Verhaallijn... 3 Spel design... 4 Spelregels... 4

Nadere informatie

Handleiding OJOO. Maak een account aan. Stappen Omschrijving Screenshot. Ga naar OJOO.com. Kies voor Open the studio. stap 2. Kies voor Registeren.

Handleiding OJOO. Maak een account aan. Stappen Omschrijving Screenshot. Ga naar OJOO.com. Kies voor Open the studio. stap 2. Kies voor Registeren. Handleiding OJOO Maak een account aan Ga naar OJOO.com. Kies voor Open the studio. Kies voor Registeren. stap 3 Vul al je gegevens in. Klik op registreren. Je wordt nu vanzelf aangemeld. Verwijder het

Nadere informatie

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen Klanttest 2 Sint- Petrusschool Diemen Groep 7 Nicole Blok Top-ondernemen Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van de Klanttest De doelgroep Klanttest Conclusie Foto s van de opdracht Voorwoord Op donderdag

Nadere informatie

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding.

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari 2007 7,6 24 keer beoordeeld Auteur Genre A.P. Wisse Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Inleiding. 1. Gegevens van het boek. Auteur:

Nadere informatie

MINI CURSUS publiek privaat samenwerken. Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 6 februari 2014 Leeuwarden

MINI CURSUS publiek privaat samenwerken. Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 6 februari 2014 Leeuwarden MINI CURSUS publiek privaat samenwerken Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 6 februari 2014 Leeuwarden Welkom terug! Wij spraken elkaar in december & januari in Assen, Veldhoven, Etten-Leur, Wageningen

Nadere informatie

Managementsamenvatting

Managementsamenvatting Managementsamenvatting schrijver: Pieter De Vocht promotor: Luc Buelens academiejaar: 2016-2017 opleiding: Master Productdesign 1 Project Equal Kansarmen op een aangepaste manier informeren over rechten

Nadere informatie

Jill Chin - Soufyan Abbassi - Abdel Achaaoui - BLOK 4

Jill Chin - Soufyan Abbassi - Abdel Achaaoui - BLOK 4 Klanttest 2 Jill Chin - Soufyan Abbassi - Abdel Achaaoui - BLOK 4 1 Inhoudsopgave Aanname 3 Vraagstuk Welke doelgroep en waarom? Feiten en cijfers 4 Levensstijl doelgroep 6 Wat/wie hebben wij getest? 7

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

Jorik Prins TEAM FOOTPRINT

Jorik Prins TEAM FOOTPRINT Jorik Prins TEAM FOOTPRINT PVA - Zintuigenproef Het is de bedoeling dat de proefpersoon een of meerdere youtube video s gaat bekijken die in het lijstje staan. Daarbij zal de persoon zich moeten concentreren

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

Bijlage 3 Samenvatting onderzoek HAN naar werkzame factoren vanuit gebruikersperspectief

Bijlage 3 Samenvatting onderzoek HAN naar werkzame factoren vanuit gebruikersperspectief Bijlage 3 Samenvatting onderzoek HAN naar werkzame factoren vanuit gebruikersperspectief In 2016 (februari tot juli) hebben acht studenten, in totaal 3 groepen, van de Hogeschool Arnhem Nijmegen nader

Nadere informatie

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

TEST-REPORT PROJECT DESIGN FOR SPACE GAME DIMENSIONAL DUO. Onderdeel: Mechanics. Klas UU-minor 1 & GDD2. Authors Geert Beuneker Oscar Schuurman

TEST-REPORT PROJECT DESIGN FOR SPACE GAME DIMENSIONAL DUO. Onderdeel: Mechanics. Klas UU-minor 1 & GDD2. Authors Geert Beuneker Oscar Schuurman TEST-REPORT PROJECT DESIGN FOR SPACE GAME DIMENSIONAL DUO Onderdeel: Mechanics Klas UU-minor 1 & GDD2 Authors Geert Beuneker Oscar Schuurman Tim nssen Piotr Tekien INLEIDING Voor het vak Playability hebben

Nadere informatie

Een fascinatie met water

Een fascinatie met water Een fascinatie met water Ontwikkelingslijn deel 1 De eerste paar dagen van dit project ben ik door alle rotzooi gaan spitten die ik in mijn huis kon vinden, opzoek naar een aanknopingspunt voor het starten

Nadere informatie

Ben jij Vindingrijk? Kolom

Ben jij Vindingrijk? Kolom Ben jij Vindingrijk? Hoe vind jij het om: met je eigen fantasie, op je eigen manier, en door uit te proberen of te onderzoeken nieuwe ideeën, oplossingen, of dingen te bedenken of te maken? Aan welke les,

Nadere informatie

Scratch Rekenen & programmeren

Scratch Rekenen & programmeren Scratch Rekenen & programmeren Welkom bij deze Scratch workshop! Vandaag ga jij kennismaken met Scratch. Scratch is een online programmeertaal speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ben je er klaar

Nadere informatie

Masterclassprogramma klas 1 periode

Masterclassprogramma klas 1 periode Masterclassprogramma klas 1 periode 1 2017-2018 Beste leerlingen, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over

Nadere informatie

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Interview verslag Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Inhoudsopgave: Voorwoord -!!!!! blz. 3 Wempe Webdesign -!!!! blz. 4 Opleiding -!!!!!! blz. 4 Beroepskeuze

Nadere informatie

Wijsheid verjaart niet

Wijsheid verjaart niet Wijsheid verjaart niet Intergenerationeel samenwerkingsproject VBS De 5-sprong Moerzeke/Kastel WZC Sint-Jozef Moerzeke Voorbereidingsfiche intergenerationele activiteit Titel activiteit: Wiskunde meetkunde

Nadere informatie

Research context: van venster naar poort Onderdeel: context

Research context: van venster naar poort Onderdeel: context Research context: van venster naar poort Onderdeel: context Naam: Zoë Tabak Klas: GAR1D Vak: Research Leraar: Harald Warmelink Datum: 15-3-2015 Inleiding Naar aanleiding van de eerste discussies binnen

Nadere informatie

Het doel van het onderzoek:

Het doel van het onderzoek: P a g i n a 1 Voor het project Context Van Venster naar Poort hebben wij in teamverband de opdracht gekregen om voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een educatief spel of app te bedenken en ontwikkelen.

Nadere informatie

IN BEWEGING. STEM-wetenschapper. STEM opdracht: Digitaal hulpmiddel

IN BEWEGING. STEM-wetenschapper. STEM opdracht: Digitaal hulpmiddel STEM-wetenschapper Naam: Elke dag zitten Max en Mia 1 uur te gamen met hun digitaal apparaat. Mia heeft een ipad terwijl Max altijd op de smartphone van mama speelt. Ze gamen niet zomaar spelletjes hoor!

Nadere informatie

Wat ga je schrijven: een verklarende tekst. Voorbereiden op het schrijven met je schrijfmaatje

Wat ga je schrijven: een verklarende tekst. Voorbereiden op het schrijven met je schrijfmaatje Les 1: Een verklarende tekst schrijven Wat ga je schrijven: een verklarende tekst Jullie gaan een verklarende tekst schrijven: een flyer voor leerlingen uit een andere klas. Veel jongeren hebben geldproblemen.

Nadere informatie

HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier!

HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier! HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier! Reageren tegen straatintimidatie? Euh, dan denken we aan (?) terugroepen? zo snel mogelijk verder wandelen? negeren?...? Weet... - Er is geen

Nadere informatie

L e t s g e t P h y s i c a l

L e t s g e t P h y s i c a l L e t s g e t P h y s i c a l I n h o u d s o p g a v e 2 6-7 4-5 4-5 8-9 10-11 12-13 12-13 3 4 Horen werkw.uitspraak: [hore(n)] Verbuigingen: hoorde (verl.tijd ) Verbuigingen: heeft gehoord (volt.deelw.)

Nadere informatie

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 2 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

WP2.2. CO-CREATIE SESSIES MINIGAMES

WP2.2. CO-CREATIE SESSIES MINIGAMES WP2.2. CO-CREATIE SESSIES MINIGAMES SAMENVATTING WP1: KENNISOPBOUW Hypothese: Aan de hand van de leerstijl en de gamerstijl van een cursist, een gepersonaliseerd mini-game ontwikkelen, om kennis aan de

Nadere informatie

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Font-keuze: Ik heb voor het font arial gekozen omdat ik het makkelijk te lezen vind. Het heeft geen uitsteeksel aan letters en en geen extreme dikheid of bolheid. De ruimte

Nadere informatie

Health game. The game of life Teamopdracht nummer

Health game. The game of life Teamopdracht nummer Health game The game of life Teamopdracht nummer 4 15-09-2012 Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Inhoudsopgave 1. Concept... 1 2.

Nadere informatie

MOVE(F)IT. Elvera Overdevest, MSc Onderzoeker lectoraat Omgeving en Gezondheid

MOVE(F)IT. Elvera Overdevest, MSc Onderzoeker lectoraat Omgeving en Gezondheid MOVE(F)IT HET GEBRUIK VAN ACTIVITY TRACKERS BIJ MENSEN MET EEN LAGE SOCIAAL-ECONOMISCHE POSITIE (SEP) Elvera Overdevest, MSc Onderzoeker lectoraat Omgeving en Gezondheid 1 INHOUD Even voorstellen Wat is

Nadere informatie

The die is cast. Bertus Jansen G&I1C Dobbelstenen

The die is cast. Bertus Jansen G&I1C Dobbelstenen The die is cast Bertus Jansen G&I1C Dobbelstenen 1 Inhoud Fascinatie... 3 Relatie met games & interactie... 3 Logboek... 4 Logboek (met verhaal)... 5 De expositie... 10 Problemen... 11 2 Fascinatie Ik

Nadere informatie