Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie"

Transcriptie

1 binnen communicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by

2 De inzet van als communicatiemiddel is door de jaren heen sterk veranderd. Van de eenvoudige algemene nieuwsbrief is geëvolueerd naar een volwassen medium met steeds meer focus op gepersonaliseerde en gesegmenteerde communicatie. Vooral de laatste jaren gaat steeds meer aandacht uit naar het zo goed mogelijk aan laten sluiten van s bij de specifieke wensen en het profiel van ontvangers.

3 De verantwoordelijkheid voor de verzending van s binnen het communicatiebeleid is daarmee ook behoorlijk gewijzigd. Was in de begindagen vooral een technische aangelegenheid, al snel ontwikkelde het zich tot een specialisme binnen marketing. Met de toename van de inzet van zien we de laatste jaren, met name binnen grotere, complexer gestructureerde organisaties, steeds meer verantwoordelijkheden verschuiven van de centrale marketing- en communicatieafdeling naar een decentraal niveau binnen de organisatie.

4 Een nieuwe rol in de vorm van redacteur zien we daarmee verschijnen. Afhankelijk van de organisatie kan deze rol worden ingevuld door een diversiteit aan functies: Communicatieadviseurs, Woordvoerders, Product Managers, enzovoorts. Anders dan bij de centrale marketing- en communicatieafdeling is bij deze redacteuren veelal niet de benodigde kennis aanwezig van het gehele proces van marketing en communicatie. Met name vanwege de steeds uitgebreidere mogelijkheden en daarmee de grotere complexiteit van is het voor een redacteur lastig om het hele proces te overzien en goed te kunnen toepassen. De verschuiving van de verantwoordelijkheden zorgt voor een extra complexiteit binnen het communicatiebeleid. Het risico bestaat namelijk dat keuzes voor de manier van communiceren op decentraal niveau (moeten) worden gemaakt. Hierdoor kan de zorgvuldig opgestelde huisstijl onder druk komen te staan. We zien ook vaak versnippering van de inzet van het communicatiebeleid optreden; iedere afdeling kiest zijn eigen tools en daarmee ook een eigen manier van communiceren. Een bijkomend gevolg van deze decentralisatie is vaak een verhoogde druk op de centrale marketing- en communicatieafdeling. Wanneer de juiste tools en/of methoden niet voor handen zijn bij decentrale gebruikers, zijn ze veel sneller geneigd een beroep te doen op de centrale marketing- en communicatieafdeling. Het gevolg hiervan is dat men op centraal niveau de redacteuren gaat ondersteunen met het uitvoeren van mailings en zo al snel veel tijd kwijt is aan deze ondersteuning. De oorzaak van deze problematiek is in veel gevallen te wijten aan de afwezigheid van de juiste processen, methoden en tools om de complete organisatie te faciliteren bij de gewenste manier van communiceren.

5 Ontwikkel de juiste processen Wanneer er slechts enkele mensen de behoefte hebben om vanuit decentraal niveau te communiceren is het nog relatief eenvoudig om hen vanuit de marketing- en communicatieafdeling te ondersteunen, bij een groeiend aantal decentrale gebruikers wordt dit vanzelfsprekend een stuk lastiger. Je wilt immers niet al je tijd besteden aan het versturen van communicatie-uitingen voor je collega s. De belangrijkste stap in je hele aanpak is daarom het goed en doordacht definiëren van verantwoordelijkheden, methoden en aanpak. Bij het faciliteren van collega s in het uitvoeren van hun communicatie is het van belang dat je voor de volgende zaken duidelijke afspraken maakt:

6 Communicatievorm Er zijn verschillende manieren waarop de communicatie per kan plaatsvinden: een algemene nieuwsbrief naar iedereen, gesegmenteerde nieuwsbrieven naar delen van de doelgroep, persoonlijke alerts op basis van voorkeuren van de ontvanger, enzovoorts. Leg samen met je collega s vast welke vorm het beste past bij de onderwerpen waarover, en met name de doelgroep waarmee, ze willen communiceren. Communicatie-opmaak De opmaak van de communicatie is mede afhankelijk van de communicatievorm. Een algemene nieuwsbrief kent veelal een andere opmaak dan een persoonlijke alert. Kies de juiste opmaak in samenspraak met je collega s en zorg dat deze opmaak in lijn is met je algehele huisstijl. Maak hierbij afspraken over de manier waarop bepaalde content dient te worden aangeboden, rekening houdend met bijvoorbeeld lengte en kleur van teksten en het wel of niet gebruiken van afbeeldingen. Communicatiedruk De kans is groot dat verschillende collega s of afdelingen met dezelfde mensen communiceren. Doelgroepen voor communicatie zijn immers niet altijd uniek, zeker niet binnen grote organisaties met bijvoorbeeld meerdere afdelingen. Het is daardoor van belang om te monitoren hoeveel uitingen iemand binnen de doelgroep van je organisatie ontvangt. Maak dus duidelijk afspraken over de frequentie waarmee je collega s met hun doelgroep communiceren en houdt zo grip op de totale communicatiedruk.

7 Kies de juiste tools is ondertussen een volwassen medium, waardoor de beschikbaarheid van tools voor communicatie ook enorm divers zijn. Nieuwsbriefmodules, marketingpakketten, marketing automation platformen, de keuze is reuze. Niet iedere tool biedt de juiste mogelijkheden voor de verschillende wensen en eisen die jouw organisatie op centraal en decentraal niveau heeft.

8 Belangrijk bij de keuze voor de juiste tools is dat deze de processen binnen je organisatie zo goed mogelijk ondersteunen en mogelijkheden bieden voor zowel laagdrempelige en eenvoudige communicatie als complexere campagnes. Het versturen van een algemene nieuwsbrief moet daarom voor redacteuren net zo makkelijk zijn als het inrichten van een customer journey campagne voor bijvoorbeeld een (online) marketeer. Tevens is het noodzakelijk dat je de juiste rechten kunt geven aan mensen binnen de organisatie. Je wilt immers niet dat iedereen zomaar alles kan zien en bewerken, al is het maar om te zorgen voor het juiste overzicht in het woud aan communicatie-uitingen binnen je organisatie. Het kunnen opzetten van een gedetailleerde rechtenstructuur met voorgedefinieerde rollen voor verschillende typen gebruikers is daarom essentieel. Tot slot wil je grip kunnen houden op de manier waarop de diverse communicatie-uitingen worden verstuurd. Het is dus van belang dat je de redacteuren een omgeving biedt waarbinnen ze hun uiting kunnen opmaken binnen de door jou vastgestelde kaders. De redacteur moet daarbij de ruimte en vrijheid krijgen voor zijn eigen inbreng (in de vorm van diverse typen content), maar je wilt niet dat hij/zij de opmaak van de uiting drastisch kan veranderen of zelfs negatief kan beïnvloeden. Dit vergt specifieke eisen aan de mogelijkheden van de templates en de editor van de benodigde tools.

9 Kies de juiste partner Met alleen goede tools ben je er nog niet. Software is immers slechts een middel om je doel te bereiken. Het toevoegen van een partner met kennis van de uitdaging binnen jouw type organisatie zorgt ervoor dat je een oplossing kunt creëren die bijdraagt aan je doelstelling.

10 Vanwege de steeds uitgebreidere mogelijkheden van de inzet van , en daarnaast de grotere technologische ontwikkelingen, wordt het effectief inzetten van als communicatiemiddel steeds complexer. Rekening houden met diverse typen apparaten waarop de wordt gelezen, met toegankelijkheid van de voor slechtzienden, aansluiten van je verzendfrequentie op de individuele wensen van je ontvangers, het (verder) automatiseren van bepaalde campagnematige uitingen en het integreren van de data uit in het complete profiel van de abonnee: allemaal zijn het onderwerpen die expertise en ervaring vereisen om het juist in te kunnen zetten. De juiste partner is een verlengstuk van jouw eigen organisatie. Samen met de juiste partner streef je naar een gezamenlijk doel, bepaal je de juiste prioriteiten van te nemen stappen, schakel je snel dankzij korte lijnen en behaal je de beste opbrengsten uit je investeringen.

11 Ga uitdagingen niet uit de weg Bij het opzetten van je hele communicatiebeleid met decentrale verantwoordelijkheden kom je ongetwijfeld uitdagingen tegen die je het hoofd moet bieden.

12 Verandering Bij de veranderingen die je van plan bent om door te voeren zal je mogelijk stuiten op de nodige weerstand. Veranderingen druisen namelijk in tegen de autonomie van mensen. Ze zijn bang om de controle te verliezen. Geef mensen daarom keuzevrijheid binnen de kaders van de verandering. Dat bevordert een gevoel van eigenaarschap. Onzekerheid Mensen zijn verder ook bang voor onzekerheid en houden niet van verrassingen. Zorg dus voor duidelijke mijlpalen en een tijdspad en waak ervoor dat je mensen overvalt met vernieuwingen. Tijd Het implementeren van een aanpak zoals hier beschreven vraagt de nodige tijd van de organisatie. Zorg voor een projectmatige aanpak met een projectleider en team en de daarbij behorende gereserveerde capaciteit voor het project. Kosten Naast de tijd die benodigd is voor een succesvolle implementatie zullen er ongetwijfeld ook kosten mee gemoeid zijn. Kosten op zich zeggen natuurlijk niets als je de opbrengsten daarbij ook niet in ogenschouw neemt. Maak dus een duidelijke business case die in kaart brengt welke opbrengsten (in geld) of besparingen (in geld of tijd) een investering teweegbrengt.

13 Tot slot De inzet van als communicatiemiddel vraagt binnen grotere organisaties best wel wat aandacht en inzet. Het effect hiervan is echter ook groot: consistentie is een belangrijke factor binnen een marketing- en communicatiebeleid. Met de juiste aandacht zal het gewenste effect opleveren voor de gehele organisatie.

14 experts van het eerste uur In een wereld die steeds meer digitaal wordt, zijn wij experts van het eerste uur voor organisaties die hun uitgaande op een professionele, veilige en hoogwaardige manier willen verzorgen. Met korte lijnen, een servicegerichte aanpak, vooruitstrevende techniek en gezond verstand verzorgen en beheren we de optimale inrichting van processen voor onze klanten. Wil je meer weten over onze oplossingen? Kijk op measur .com of bel ons op

Voorwoord Opvallen in de inbox Afzender Onderwerpregel Pre-header 36

Voorwoord Opvallen in de inbox Afzender Onderwerpregel Pre-header 36 Inhoudsopgave Voorwoord 7 1. Waarom e-mailmarketing 8 1.1 De succesformule van e-mailmarketing 8 1.2 Return on Investment 10 1.3 E-mail en mobiel gebruik 12 1.4 E-mail als onderdeel van je marketingstrategie

Nadere informatie

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing TravMedia Company professionaliseert e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Centrale controle, decentrale verzending

Centrale controle, decentrale verzending NTI Centrale controle, decentrale verzending Eenvoudig landingspagina s toevoegen Mentoren sturen zelfstandig eigen nieuwsbrief Marketingafdeling houdt controle over huisstijl en opzet Berichten worden

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

Wageningen University Case. Uniformiteit creëren in de marketing strategie

Wageningen University Case. Uniformiteit creëren in de  marketing strategie Wageningen University Case Uniformiteit creëren in de e-mailmarketing strategie Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Doelstellingen De uitdaging Onze aanpak 05 Resultaat 2 Uniformiteit creëren in de e-mailmarketing

Nadere informatie

Nationaal E-mailmarketing Onderzoek 2010

Nationaal E-mailmarketing Onderzoek 2010 Uitgevoerd in opdracht van Tripolis Solutions e-mailmarketing software & delivery services Inleiding De inzet van e-mailmarketing door bedrijven is in Nederland bezig aan een enorme opmars. Het bewezen

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Serious Work Integrating data technologies. Marlies van Steenbergen

Serious Work Integrating data technologies. Marlies van Steenbergen Serious Work Integrating data technologies Marlies van Steenbergen Doel Het combineren van data is langzamerhand gemeengoed geworden. Het combineren van verschillende technieken die inzichten kunnen versterken

Nadere informatie

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 v 2.0 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot prestatieloper.

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Mediakit juli Over Hardlopen.nl

Mediakit juli Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 juli 2019 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot

Nadere informatie

7 tips: social media en marketing combineren

7 tips: social media en  marketing combineren White paper 7 tips: social media en e-mail marketing combineren www.vanijzendoorn.nl Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van Newcom komt duidelijk naar voren dat het gebruik van social media

Nadere informatie

Klantgericht communiceren met donateurs

Klantgericht communiceren met donateurs Klantgericht communiceren met donateurs 4orange, 2016 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Klantgericht communiceren met donateurs Iedereen in de non-profit branche die

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

Het vergeten deel van de customer experience

Het vergeten deel van de customer experience Het vergeten deel van de customer experience Whitepaper Oktober 2018 Gebruik je transactionele e-mails om je merk nog sterker neer te zetten www.flowmailer.com contact@flowmailer.com +31(0)10 307 4550

Nadere informatie

Wageningen UR. Één online uitstraling

Wageningen UR. Één online uitstraling Wageningen UR Één online uitstraling Centrale regie over huisstijl en opzet Alle profielen en contactmomenten in één systeem Verregaande koppeling tussen Measuremail en backoffice website Automatische

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

Quickstart Lucrasoft EMMA

Quickstart Lucrasoft EMMA Quickstart Lucrasoft EMMA Versie: 1.0 Datum: 10 April 2014 Quickstart Lucrasoft EMMA is dé tool om nieuwsbrieven te versturen, uw contacten te beheren en deze op het juiste moment van de juiste informatie

Nadere informatie

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn MailPlus Kennissessie ism Van IJzendoorn Agenda 1 2 3 4 5 6 7 WIE IS MAILPLUS / WAAR STAAN WE VOOR? Van IJzendoorn en MAILPLUS WAT IS E-MAIL MARKETING E-MAIL & MOBILE DO S & DON TS HOE ZET IK HET GOED

Nadere informatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Aangenaam Hoe bereik je de juiste doelgroep? Arxx adviseert, zodat jouw klanten je snel vinden Arxx startte in 1998 als communicatieadviseur voor

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

Team communicatie Bulkmailprotocol

Team communicatie Bulkmailprotocol Team communicatie Bulkmailprotocol Soms wil je groepen scouts tegelijkertijd bereiken, bijvoorbeeld om een activiteit onder de aandacht te brengen of om leden te voorzien van belangrijke informatie. Alle

Nadere informatie

Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer!

Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer! Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer! Geniet bovendien tot 40% korting dankzij de KMO-Portefeuille DIGITAL marketing AGENCY w w w. k i n g s b e r r

Nadere informatie

Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd

Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd Proteq, Zelf.nl Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd Hoog rendement door uitgebreide personalisatie Polisaanvraag marketingtechnisch geoptimaliseerd Alle klantgegevens en contactmomenten in één

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

eerste hulp bij het schrijven

eerste hulp bij het schrijven eerste hulp bij het schrijven van EEN Nieuwsbrief Om anderen op de hoogte te houden van het laatste nieuws binnen een bedrijf kan een nieuwsbrief goed van pas komen, hierdoor betrek je klanten of partners

Nadere informatie

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit CampagneMakers is powered by Wat doen wij allemaal Wij zorgen voor een boodschap naar jouw klant die wij crossmediaal verpakken in diverse online

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

2011 YOURREPUTATION 2

2011 YOURREPUTATION 2 1 2011 YOURREPUTATION 2 Social media guidelines opstellen voor je organisatie Hoewel sommige managers nog tegen proberen te stribbelen is het al lang een feit: medewerkers zitten op social media, en doen

Nadere informatie

Transformatie naar een wendbare organisatie

Transformatie naar een wendbare organisatie Transformatie naar een wendbare organisatie Ervaringen bij ING Paul Spronk Wat speelt er in de banksector? Zijn er overeenkomsten met de zorgsector? - Productie gedreven - Gefragmenteerd - Veel procedures

Nadere informatie

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA Realiseer een waardevolle relatie met je bezoekers RELEVANTE RELATIE MET BEZOEKERS Musea moeten een steeds groter deel van hun inkomsten zelf genereren. Het aantrekken,

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak Rapportage Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak In opdracht van: DirectResearch & Logeion en d Associatie van hoofden Communicatie Datum: 15 september 2014 Projectnummer: 2013008 Auteur(s): John

Nadere informatie

your partner in e-mailmarketing

your partner in e-mailmarketing your partner in e-mailmarketing E-mail met naadloze inhoudsopgave. aansluiting op mobile, social media en customer intelligence. Welkom. (5) Wat is E-ngine? (6) E-ngine features. (8) Wie is EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Manpower case Zelfstandig converterende mailings versturen, met OMG support

Manpower case Zelfstandig converterende mailings versturen, met OMG support Zelfstandig converterende mailings versturen, met OMG support Inhoudsopgave 03 Manpower case Achtergrond Doel 04 Campagne 05 Voorlopig resultaat Meer informatie Zonnebaan 45, 3542 EB Utrecht 030-750 4000

Nadere informatie

Klantcase. VSM Geneesmiddelen Ematters & Tripolis Solutions. Bureau voor digitale marketing

Klantcase. VSM Geneesmiddelen Ematters & Tripolis Solutions. Bureau voor digitale marketing Klantcase VSM Geneesmiddelen Ematters & Tripolis Solutions Bureau voor digitale marketing Met Tripolis Dialogue heeft onze Zwanger & Kraamtijd -nieuwsbrief een openpercentage van 40 procent. VSM Geneesmiddelen

Nadere informatie

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp.

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp. Whitepaper Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@opdic.nl Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

Nieuwsbrief Services

Nieuwsbrief Services Nieuwsbrief Services Herkent u dit? U weet dat het van belang is om een nieuwsbrief uit te sturen naar uw klanten, maar door drukte op uw kantoor komt het er vaak maar niet van om deze nieuwsbrieven op

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

De agility die elke marketeer nodig heeft

De agility die elke marketeer nodig heeft De agility die elke marketeer nodig heeft MIS GEEN ENKELE OPPORTUNITEIT TIJDENS DE CUSTOMER JOURNEY Definieer triggers in de levenscyclus van de klant en stuur datagestuurde, gepersonaliseerde campagnes

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

FileFrame Integratie emailcampagne management

FileFrame Integratie emailcampagne management FileFrame Integratie emailcampagne management 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl Fileframe integratie emailcampagne management Onderdeel van campagne management Inhoud

Nadere informatie

Stijging klantbehoud door e-mailmarketing

Stijging klantbehoud door e-mailmarketing Sanoma Stijging klantbehoud door e-mailmarketing Continue klantbinding Kostenverlaging door besparing op outbound telemarketing Transactionele e-mails zorgen voor 4% van de totale conversie Uitbreiding

Nadere informatie

your partner in e-mailmarketing

your partner in e-mailmarketing your partner in e-mailmarketing E-MAIL MET NAADLOZE AANSLUITING OP MOBILE, SOCIAL MEDIA EN CUSTOMER INTELLIGENCE. INHOUDSOPGAVE. WELKOM. (5) WAT IS E-NGINE? (6) E-NGINE FEATURES. (8) WIE IS EFUTURE? (10)

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Verbeter de upselling Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Brochure: Alletha Mailingtool Versie: 6 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in Alletha Mailingtool en de mogelijkheden die het

Nadere informatie

Veranderkracht. Doelen / werkwijze. Een genuanceerd beeld van de veranderkracht van jouw team.

Veranderkracht. Doelen / werkwijze. Een genuanceerd beeld van de veranderkracht van jouw team. Test naam Readiness scan Veranderen Datum 10-4-2013 Ingevuld door Peter Jansen Ingevuld voor Peter Jansen Team Testteam Context Studie: werk- of projectgroepen (PGO) Veranderkracht Een genuanceerd beeld

Nadere informatie

CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES

CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES STAY IN CHARGE OF YOUR brand BRAND MANAGEMENT FOR MARKETING DEPARTMENTS & AGENCIES INTRODUCTIE brand MANAGEMENT, AUTOMATION & COLLABORATION

Nadere informatie

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces ALLIANDER Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces Alliander NV beheert energie netwerken die gas en elektriciteit distribueren naar grote delen van Nederland voor huizen, transport,

Nadere informatie

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule In aanvulling op het content management systeem Publicanda kan gebruikt gemaakt worden van een module om nieuwsbrieven te versturen. Begrippen De volgende

Nadere informatie

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING E-MAIL MET NAADLOZE INHOUDSOPGAVE. AANSLUITING OP MOBILE, SOCIAL MEDIA EN CUSTOMER INTELLIGENCE. WELKOM. (5) WAT IS E-NGINE? (6) E-NGINE FEATURES. (8) WIE IS EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

your partner in e-mailmarketing

your partner in e-mailmarketing your partner in e-mailmarketing E-mail met naadloze aansluiting op mobile, social media en customer intelligence. inhoudsopgave. Welkom. (5) Wat is E-ngine? (6) E-ngine features. (8) Wie is EFUTURE? (10)

Nadere informatie

EMAILWAVE. Professionele E-mail Marketing tool

EMAILWAVE. Professionele E-mail Marketing tool Introductie EmailWave is dé manier om uw leden of klanten uw nieuwsbrief toe te sturen. De applicatie biedt vele mogelijkheden om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken uw leden of klanten op de hoogte

Nadere informatie

WHITEPAPER. 8 Marketinginzichten voor accountants. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 8 Marketinginzichten voor accountants. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 8 Marketinginzichten voor accountants Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 De marketeers van Bambuu werken regelmatig voor verschillende zakelijke dienstverleners. Geen bedrijf,

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie

Whitepaper ERP Vreemde ogen

Whitepaper ERP Vreemde ogen Whitepaper ERP Vreemde ogen Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

Platform Communicatie Rotterdam. Michel Kok, Huug Barendrecht - 23 april 2018

Platform Communicatie Rotterdam. Michel Kok, Huug Barendrecht - 23 april 2018 Platform Communicatie Rotterdam Michel Kok, Huug Barendrecht - 23 april 2018 Onderzoek 1. Gesprekken met midden management 2. Focus op: Hoe zorgen zij voor (strategic) alignment? Hoe zetten zij communicatie

Nadere informatie

Van Samenhang naar Verbinding

Van Samenhang naar Verbinding Van Samenhang naar Verbinding Sogeti Page 2 VAN SAMENHANG NAAR VERBINDING Keuzes, keuzes, keuzes. Wie wordt niet horendol van alle technologische ontwikkelingen. Degene die het hoofd koel houdt is de winnaar.

Nadere informatie

Whitepaper Spamwetgeving. Haal meer uit je adressenbestand

Whitepaper Spamwetgeving. Haal meer uit je adressenbestand Whitepaper Spamwetgeving Haal meer uit je adressenbestand 1. Inleiding E-mailmarketing is de digitale variant van direct marketing en is daarom een krachtige marketing tool. Omdat je niet met druk- en

Nadere informatie

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Inhoudsopgave Basisbeginselen e-mail marketing met Google Analytics... 3 De implementatie van de metingen voor je e-mail campagnes... 3 Haal actiegerichte

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Zinus maakt oudercommunicatie simpel en snel

Zinus maakt oudercommunicatie simpel en snel Zinus maakt simpel en snel Alle benodigde tools in één systeem App Digitale nieuwsbrief Website Televisie Goede communicatie een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs In een tijd waarin personeel

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Inzet van e-mailmarketing

Inzet van e-mailmarketing Veilig internetten Inzet van e-mailmarketing Toepassing van de WCAG-richtlijnen Responseratio s ver boven Nederlands landelijk gemiddelde Abonnees kunnen artikelen eenvoudig via drie kanalen delen Over

Nadere informatie

SAMEN WERKEN MET ÉÉN FOCUS GRIP OP RESULTAAT FOCUS. 1focus.nl

SAMEN WERKEN MET ÉÉN FOCUS GRIP OP RESULTAAT FOCUS. 1focus.nl SAMEN WERKEN MET ÉÉN FOCUS GRIP OP RESULTAAT 1focus.nl 1 FOCUS INHOUD Het geheim van veranderen is om al je energie te focussen, niet op het verzet tegen het oude, maar op het bouwen van het nieuwe. Socrates

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

websolv ings.nl Mailing Campagnes

websolv ings.nl Mailing Campagnes websolve-mailings.nl Mailing Campagnes Bouw gerichte, gepersonaliseerde campagnes en haal ontvangers direct uit uw DMS. Analyseer resultaten middels conversies in showroom en werkplaats. Versie: Juli 2016

Nadere informatie

CMM 3: levert het wat op?

CMM 3: levert het wat op? CMM 3: levert het wat op? Philips Analytical De noodzaak en voordelen van Software Process Improvement Wie is Philips Analytical? Waarom is voor ons software proces verbetering zo essentieel? Hoe hebben

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

E-commerce keuzegids. Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform

E-commerce keuzegids. Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform E-commerce keuzegids Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform Voorwoord Jij staat op het punt om een keuze te maken uit een geschikt E-commerceplatform voor de online verkoop van jouw

Nadere informatie

HET MAGAZINE VOOR DE MAAKINDUSTRIE

HET MAGAZINE VOOR DE MAAKINDUSTRIE HET MAGAZINE VOOR DE MAAKINDUSTRIE Pt Industrieel Management (PTIM) richt zich op het technisch top management dat werkzaam is binnen de (middel) grote bedrijven in de producerende industrie. Het vakblad,

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Tips & Tricks Marketing

Tips & Tricks  Marketing Tips & Tricks E-mail Marketing PMU 06-12-2017 Aangenaam Josien Profijt- Heidekamp Sr. CRM Consultant Agenda 1. Vooruitblik 2018 op online marketing 2. Kracht van e-mail marketing 3. E-mail in het See Think

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES www.canvasscompany.nl 10 TIPS MEER KLANTEN EN MEER OMZET Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Werkt je

Nadere informatie

Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie :16

Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie :16 Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie 22-05-2019 13:16 Data driven marketing is niet alleen iets voor heel grote uitgeverijen, ook middelgrote zoals Agrio kunnen er veel

Nadere informatie

Het nieuwe kenniscentrum. De Form Manager in Mailer. Automatische A/B splittesten. Release september 2014. Maak een mailing nog effectiever

Het nieuwe kenniscentrum. De Form Manager in Mailer. Automatische A/B splittesten. Release september 2014. Maak een mailing nog effectiever Release september 2014 Automatische A/B splittesten Maak een mailing nog effectiever Het nieuwe kenniscentrum Helpt u verder De Form Manager in Mailer Slimme formulieren die converteren MailPlus Release

Nadere informatie

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software is een geregistreerd product van Webova Nederland. VERSIE 1.8 AUGUSTUS 2015 INHOUDSOPGAVE Wat is Narrowcasting Wat is Controlscreen? Voor wie is Controlscreen?

Nadere informatie

CASE STUDY. Tata Steel

CASE STUDY. Tata Steel CASE STUDY Tata Steel Tata Steel 3 Over Tata Steel 3 Uitdagingen 4 Hoe Bynder heeft geholpen 5 Voordelen voor Tata Steel 6 Over Bynder 7 3 Bynder Case Study Tata Steel CASE STUDY Tata Steel Over Tata Steel

Nadere informatie

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Do s en dont s van Lifetime value (klantwaarde)... 2 Het nieuwe lifetime value rapport: uitleg + tips...

Nadere informatie

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen

VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen Missie-Visie Het succes van de leerling is de reden van ons bestaan.

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Dick de Zwart Partner Manager MailPlus E-mail: dickdezwart@gmail.com (privé) dick@mailplus.nl (zakelijk) Sms / whatsapp: 06-51231345

Nadere informatie

15. Google Tag Manager

15. Google Tag Manager W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 5 15. Google Tag Manager Introductie Marketeers zijn dol op statistieken en big data. Hoe meer hoe beter! Google Analytics wordt hier veel voor gebruikt,

Nadere informatie

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Heeft jouw bedrijf veel gebruikers en wil jij de data hiervan inzetten bij het beïnvloeden van de keuzemogelijkheden op de mediakanalen

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Inleiding Om voor je organisatie vacatures aan te maken te beheren dien je eerst ingeschreven te zijn bij Apeldoorn Pakt Aan. Na je inschrijving als organisatie

Nadere informatie

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app Beter in balans met de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app De kracht en het ontstaan van SAM Uit onderzoek blijkt dat je zelf veel invloed kunt uitoefenen op je gevoel van welzijn.

Nadere informatie