Handleiding marketing met Google Analytics

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding E-mail marketing met Google Analytics"

Transcriptie

1 Handleiding marketing met Google Analytics Inhoudsopgave Basisbeginselen marketing met Google Analytics... 3 De implementatie van de metingen voor je campagnes... 3 Haal actiegerichte inzichten uit je campagnes... 4 Nieuwsbrief-inschrijvingen per maand... 6 Doorklikratio s van de campagnes De tijdstippen van de geopende mailings De Geopende mails per apparaat... 12

2 Loyale abonnees Samenvattend praktijkvoorbeelden om je campagnes te optimaliseren met Google Analytics Werf loyale abonnees Bepaal de geopende mailings per lijst en campagne Verstuur je mailings op het juiste tijdstip Bepaal het type onderwerp regel dat de meeste impact heeft op het aantal geopende mails Zet een aparte mailing op voor je meest loyale abonnees Afsluitende tips... 26

3 Basisbeginselen marketing met Google Analytics marketing is voor bijna iedere website een zeer belangrijk acquisitie kanaal. Toch merk ik in de praktijk dat websites/webshops veel meer tijd steken in het optimaliseren van hun AdWords/SEO campagnes dan campagnes. Een gemiste kans, wat mij betreft. Met marketing kun je namelijk één-op-één communiceren met de bezoekers die hun adres hebben achtergelaten. In deze handleiding zal ik de stappen laten zien hoe je de resultaten vanuit je campagnes kunt monitoren: 1. Wat dien je te implementeren voor de metingen van je campagnes? 2. Welke rapporten geven je inzichten in de resultaten van je campagnes? Ik ga hierbij vooral in op de business inzichten die je via marketing rapportages kunt achterhalen. Indien je meer wilt weten over de implementatie van de metingen voor je mailings, adviseer ik je om de gedeelde links in deze handleiding over de implementatie door te nemen. Deze implementatie kun je zelf uitvoeren of door een ervaren webbouwer/technisch webanalist laten uitvoeren. Mijn advies is om niet teveel tijd te spenderen aan je (technische) implementatie. Je wilt ten slotte actiegerichte inzichten kunnen achterhalen van de resultaten via je campagnes. In deze handleiding deel ik daarnaast actiegerichte rapporten om je campagnes te monitoren. Op het einde van deze paragraaf kun je deze rapportages met één muisklik importeren in je eigen account, zodat je deze direct kunt gaan toepassen op je eigen campagnes. De implementatie van de metingen voor je campagnes Allereerst dien je natuurlijk nieuwsbrief-inschrijvingen te werven om een campagne te kunnen opstarten. Dit kun je doen via een statisch nieuwsbrief formulier/pop-in of een dynamische pop-up. Mijn advies is om voor deze nieuwsbriefinschrijvingen een gebeurtenis en/of een doel in te stellen. Zo kun je namelijk de nieuwsbrief-inschrijvingen per maand gaan monitoren:

4 In deze Google Analytics tip leg ik uit hoe je een gebeurtenis instelt voor een popup/pop-in. De meeste service Providers zoals Mailchimp en Campaign Monitor bieden je de mogelijkheid om met UTM-campagne tags de kliks op de links vanuit je mailing in Google Analytics te meten. Mijn advies is om van deze service optimaal gebruik te maken. Dat is natuurlijk een goede 1ste stap, maar dan ben je er nog niet. Je wilt namelijk het volledige pad van geopende mail t/m de uiteindelijk conversie kunnen bepalen. Daarom adviseer ik om de geopende mails vanuit je mailing in Google Analytics te importeren. In deze Google Analytics tip leg ik uit hoe je dit implementeert. Daarnaast wil je ook de kosten en CTR (doorklikratio) vanuit je mailings kunnen bekijken in Google Analytics. Mijn advies is om deze campagne statistieken handmatig te importeren. In deze Google Analytics tip leg ik uit hoe je dit instelt. Tip: de abonnees achterhaal je binnen het systeem van je service provider. Koppel hieraan de hard en soft bouncers, zodat je het werkelijk aantal ontvangen s kunt bepalen. Mijn advies is om dit aantal ontvangen s te importeren als vertoningen in Google Analytics. In dit helpartikel legt MailChimp het verschil uit tussen hard en soft bouncers. Haal actiegerichte inzichten uit je campagnes De implementatie van deze metingen voor je campagnes is natuurlijk een middel en zeker geen doel. Je wilt namelijk de resultaten van je campagnes kunnen monitoren. Daarom adviseer ik je om eerst goed na te denken over de vragen waarop je een antwoord wilt krijgen. Onderstaand enkele vragen waarop we dadelijk antwoord krijgen via enkele aangepaste rapporten:

5 1. Wat is de ontwikkeling van de nieuwsbrief-inschrijvingen in de loop van de maanden? 2. Wat is de ontwikkeling qua geopende mailings per maand? 3. Wat is de verhouding tussen de vertoningen (werkelijk ontvangen mails) en kliks vanuit de mailing? (CTR) 4. Op welke tijdstippen openen de meeste bezoekers de mailing? 5. Via welk apparaat openen de meeste bezoekers de mailing? 6. Wat zijn de meest loyale abonnees?

6 Nieuwsbrief-inschrijvingen per maand Allereerst gaan we kijken naar de nieuwsbrief-inschrijvingen in dit jaar. Hoeveel bezoekers hebben zich via de website ingeschreven voor de nieuwsbrief? Het is natuurlijk zeer positief dat meer dan 200 bezoekers zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Het is wel opvallend dat het aantal inschrijvingen in de afgelopen maand zijn gedaald. Daarnaast wil je ook weten op welke pagina deze bezoekers zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Naar welke content zijn deze bezoekers op zoek?

7 Event tracking en het instellen van doelen zijn onderwerpen waarover de bezoekers meer willen weten. Tip: vraag nadat de bezoeker zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief, welke content deze wenst in de nieuwsbrief.

8 Ontwikkeling geopende mailings per maand Nu we de nieuwsbrief-inschrijvingen in kaart hebben gebracht, gaan we kijken naar de geopende mailings. Hoe vaak zijn de mailings geopend in de afgelopen 3 maanden? Het is natuurlijk een positieve ontwikkeling dat mijn abonnees de mailings meer dan 1000x hebben geopend in september. (09) Dit zijn alle mailings opgeteld. Je wilt ook de resultaten vanuit een specifieke mailing kunnen bekijken. Voorbeeld: in juli ben ik begonnen met een cursus. Ik wil weten hoe vaak de abonnees deze mails openen: Uit bovenstaand voorbeeld kun je afleiden dat het aantal geopende mails en de gemiddelde actieve tijd op de site zijn gestegen in de afgelopen maanden.

9 Tip: koppel het user-id aan je URL, zodat je de kliks vanuit je mailing per abonnee kunt gaan bepalen. Wat is het voordeel om dit te doen? Bijvoorbeeld om een dimensie klantsegmenten (bureaus/webshop) of type abonnees (loyaal/niet-geactiveerd) toe te voegen aan deze user id s.

10 Doorklikratio s van de campagnes Tijdens de implementatie hebben we de campagne statistieken vanuit de service provider (bijvoorbeeld MailChimp of Campaign Monitor) geïmporteerd binnen Google Analytics. Deze campagne statistieken gaan we gebruiken om het doorklikratio (CTR) per campagne te gaan bepalen. De hard en soft bouncers heb ik afgehaald van de verstuurde mailings: Welke informatie achterhaal je via bovenstaand rapport? De lijst voor de cursus is groter dan de blogupdate; (vertoningen) Het doorklikratio vanuit de blogupdate is echter hoger dan vanuit de cursus. Daarnaast zijn er veel meer bezoeken (sessies) afkomstig vanuit de blogupdate dan de cursus. Tip: kijk ook naar de doorklikratio s per campagne:

11 Opvallend hierbij is natuurlijk het lage doorklikratio (CTR) vanuit de mailing over mobiel in vergelijking met bijvoorbeeld AdWords en content. De tijdstippen van de geopende mailings Naast het doorklikratio van je campagnes, wil je ook weten wanneer de abonnees jouw mail openen. Komt dit ook overeen met de tijdstippen wanneer je je mailing verstuurt? Vervolgens klik ik op de dag van de week met de meest geopende mails. Hoe laat openen de meeste abonnees de mailing op de woensdag?

12 De meeste abonnees openen de mailing om 14:00 uur. Toch is het opvallend dat de abonnees die de mailing heel vroeg (9:00 uur) of heel laat (16:00 uur) openen, langer op mijn site actief zijn dan de geopende mails om 14:00 uur. Goede input om bijvoorbeeld een A/B test op te zetten voor de tijdstippen 14:00 en 16:00 uur. De Geopende mails per apparaat Veel marketing specialisten geven aan dat steeds meer gebruikers hun mail openen via een mobiel apparaat. Is dit ook werkelijk het geval voor mijn campagnes?

13 Zo n 15% van de abonnees openen de mailings vanuit een mobiel apparaat. Niet echt een aantal om een specifieke mailing voor op te zetten. Is dit aantal toegenomen of afgenomen in de afgelopen maanden? Ik klik op mobile om deze informatie te achterhalen: Het aantal geopende mailings via een mobieltje is flink toegenomen in de afgelopen maanden. Daarnaast is het opvallend dat de gemiddelde sessieduur gedaald is in de afgelopen maanden, terwijl de loyaliteit (aantal sessies per gebruiker) is gestegen. Het is heel goed mogelijk dat deze mobiele gebruikers de mailing nog een keer bekijken via een desktop/laptop tijdens de reguliere werkzaamheden. Loyale abonnees Tot slot wil je ook de loyale abonnees kunnen bepalen. Wat zijn de top 15 abonnees op basis van geopende mailings + actieve gemiddelde tijd op de site?

14 Welke informatie achterhaal je hiermee? Deze top 15 abonnees zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van de geopende mailings; Mijn meest loyale abonnee is verantwoordelijk voor 8% van de geopende mailings. Abonnee 10 en 14 zijn minder dan gemiddeld actief op de site (gem.sessieduur). Komt de content binnen mijn mailing wel overeen met hun informatie behoefte?

15 Tip: richt op basis van deze data een campagne in gericht op je loyale abonnees! Via deze link kun je bovenstaande rapporten importeren binnen je eigen account. Bonus tip: gebruik dit dashboard om de resultaten vanuit je mailings te monitoren. Samenvattend De mogelijkheden om je marketing resultaten te monitoren zijn zeer uitgebreid. Daarom adviseer ik je om dit gestructureerd aan te pakken met onderstaande stappen: 1. Bepaal vóóraf je belangrijkste KPI s. Voorbeelden hiervan zijn nieuwsbriefinschrijvingen/geopende mailings/doorklikratio mailings en de conversie vanuit je mailings. 2. Implementeer de metingen die je nodig hebt om antwoord te krijgen op je vragen. Indien je moeite hebt met de technische implementatie hiervan, adviseer ik je om een ervaren webbouwer/technisch webanalist hiervoor in te schakelen. Zo kun jij je volledig richten op de optimalisatie van je campagnes. 3. Koppel context aan je campagnes. Maak een onderscheid tussen loyale en (nog) niet actieve abonnees. 4. Test je hypotheses om de conversie van je campagnes naar een hoger niveau te tillen. Onderstaand de mogelijkheden die MailChimp hiervoor biedt: Disclaimer hierbij: de test resultaten vanuit de onderwerp regels (subject lines) en send time (tijdstippen) kun je achterhalen in Google Analytics. Voor de test resultaten vanuit from name en content ben je afhankelijk van je service provider, in dit geval MailChimp.

16 5 praktijkvoorbeelden om je campagnes te optimaliseren met Google Analytics In de vorige paragraaf heb ik je een stappenplan laten zien om meer actiegerichte inzichten te halen uit de resultaten van je campagnes. In deze paragraaf laat ik je 5 praktijkvoorbeelden zien om deze inzichten te gaan vertalen naar concrete actiepunten. De mogelijkheden om je campagnes te optimaliseren met Google Analytics zijn zeer uitgebreid. Daarom heb ik gekozen voor onderstaande praktijkvoorbeelden om je een beeld te geven over de mogelijkheden om je campagnes te optimaliseren: 1. Het werven van loyale abonnees; 2. De geopende mailings per lijst en campagne bepalen; 3. Het juiste tijdstip voor je mailings bepalen; 4. Test de onderwerpregel die de meeste impact heeft op je geopende mailings; 5. Zet een aparte mailing op voor je meest loyale abonnees. Werf loyale abonnees Pas sinds dit jaar zet ik gestructureerd campagnes in om leads te werven. Ik gebruik hiervoor dynamische pop-ups en een statisch formulier. Het voordeel van een pop-up voor je nieuwsbrief-inschrijvingen is dat je deze op specifieke pagina s kunt tonen. Bijvoorbeeld op alleen de pagina s met je blogs en niet op de homepage of contact pagina. Ik toon bijvoorbeeld mijn pop-ups alleen op onderstaande onderdelen van mijn site:

17 Dat is veel lastiger te implementeren voor een statisch formulier. Wanneer je dit geïmplementeerd hebt, wil je natuurlijk weten hoeveel nieuwsbrief-abonnees dit heeft opgeleverd? En misschien nog wel belangrijker: melden ze zich binnen enkele maanden niet af als abonnee?

18 Begin dit jaar had ik 120 nieuwsbrief-abonnees. Uit bovenstaand voorbeeld kun je afleiden dat dit jaar meer dan 200 bezoekers zich hebben ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. 95% van deze inschrijvingen zijn afkomstig via de ingezette pop-ups. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook kritisch naar het aantal afmeldingen voor mijn nieuwsbrief. Op dit moment heeft slechts 2% van de nieuwe abonnees zich weer afgemeld. Het werven van nieuwsbrief-abonnees is natuurlijk een middel en geen uiteindelijk doel. Want hoe activeer je deze nieuwe abonnees? Ik verstuur standaard naar mijn nieuwe abonnees een welkomstmailing om ze te bedanken voor hun inschrijving. Daarnaast ontvangen ze in deze mail een 1ste tip of een onlangs geschreven handleiding. Mijn ervaring is dat deze welkomstmailing verantwoordelijk is voor meer geopende mailings en kliks dan vanuit een reguliere nieuwsbrief.

19 Tip: kijk op welke pagina de nieuwe abonnees zich hebben ingeschreven. Mijn advies is om deze informatie te gebruiken voor de content binnen je mailings. Bepaal de geopende mailings per lijst en campagne Nu wil je natuurlijk ook gaan bepalen hoe vaak je abonnees de verstuurde mailings openen. Met onderstaand aangepast rapport achterhaal je deze informatie: Uit bovenstaande data kun je concluderen dat de geopende mailings zijn gestegen in de afgelopen maanden. Dat is natuurlijk een positieve ontwikkeling, maar ik wil dit ook per lijst kunnen bepalen. Bijvoorbeeld voor mijn cursus:

20 Daarnaast wil ik weten welke campagnes verantwoordelijk zijn voor deze stijging: Welke informatie achterhaal je hiermee? Vooral mijn mailing gericht op de Google Analytics tests zijn verantwoordelijk voor de stijging van het aantal geopende mailings; Het is wel opvallend dat de gemiddeld actieve tijd op de site lager is vanuit de campagne test dan de overige campagnes. Je kunt je dan afvragen of de content uit de Google Analytics test mailing wel inspeelt op de informatie behoefte van de abonnees. Tot slot wil je ook de loyaliteit van je campagnes kunnen bepalen. Voorbeeld: is de loyaliteit vanuit mijn cursus hoger dan de blog update? Deze informatie achterhaal je via het standaard rapport doelgroep > cohort-analyse: Voor mijn lijsten Blogupdate en cursus heb ik een segment ingesteld, zodat ik de loyaliteit van beide lijsten met elkaar kan vergelijken:

21 Uit bovenstaand voorbeeld kun je afleiden dat de abonnees vanuit de cursus vaker terugkeren op de site dan de abonnees vanuit de blogupdate. Disclaimer hierbij: ik verstuur mijn tips voor de cursus wekelijks en de blogupdate ééns per 2 weken. Daarom dien je ook naar de loyaliteit per week te kijken, indien je wekelijks mailings verstuurt:

22 Hoe kun je inspelen op bovenstaande informatie? Bijvoorbeeld door een blogupdate per week te versturen of door tips te mailen voor je cursus zoals in week 9. Verstuur je mailings op het juiste tijdstip Ik wil mijn mailings versturen wanneer de abonnees in de gelegenheid zijn om mijn mailing te openen en te lezen. Daarom heb ik onderstaande test uitgevoerd om het meest optimale verzendtijdstip te bepalen: In onderstaand voorbeeld heb ik de verzend tijdstippen 11:00 uur en 14:00 uur tegen elkaar getest: Op basis van bovenstaand rapport kun je concluderen dat meer abonnees de mailing openen om 11:00 dan 14:00 uur en dat zij langer op de site actief zijn. Het aantal geopende mailings is natuurlijk vrij gering. Daarom adviseer ik om deze test binnen een grote lijst nogmaals uit te voeren, zodat je meer zekerheid hebt over de significantie van de test resultaten.

23 Bepaal het type onderwerp regel dat de meeste impact heeft op het aantal geopende mails Ook de onderwerp regel (titel) heeft een grote impact op het aantal geopende mailings en de kliks vanuit je mailing. Daarom adviseer ik om verschillende type onderwerp regels te testen en deze testresultaten te gebruiken om zo het aantal geopende mailings naar een hoger niveau te tillen. Onderstaande weergaven zijn voorbeelden van tests die ik heb uitgevoerd. Mijn hypothese bij deze tests was als volgt: hoe specifieker de onderwerp regel, hoe hoger het aantal geopende mailings. Wat heb ik hiervan geleerd? Communiceer niet alleen waar de mailing over gaat, maar ook de voordelen voor de abonnee om je mailing te lezen.

24 Tip: test naast de onderwerpregel ook de naam van de afzender. Bijvoorbeeld de naam van de verantwoordelijke voor de klantenservice vs. bedrijfs/merknaam. Zet een aparte mailing op voor je meest loyale abonnees Iedere mailinglijst bevat loyale en niet-geactiveerde abonnees. Mijn mailinglijst bevat meer dan 350 abonnees. Daarnaast openen gemiddeld 50-60% van de abonnees mijn mailings. Mijn advies is om verder te kijken dan naar je totale aantal abonnees en het gemiddelde aantal abonnees dat je mailings openen. Veel belangrijker is om je loyale abonnees te identificeren. Wie zijn de meest loyale abonnees qua geopende mailings? Hoe lang zijn zij actief op de site? Hoeveel campagnes zijn verantwoordelijk voor het aantal geopende mails? Onderstaand rapport geeft antwoord op deze vragen:

25 Welke informatie achterhaal je met bovenstaand rapport? Mijn top 14 abonnees zijn verantwoordelijk voor bijna 40% van de geopende mailings; De site betrokkenheid (gem. sessieduur) is hoger dan gemiddeld. Vooral abonnee 1/4/6 en 8 vallen hierbij in positieve zin op. Bovenstaande informatie heb ik gebruikt voor een mailing gericht op mijn meest loyale abonnees. Voor deze campagne heb ik naast de totale geopende mails ook de geopende mails per campagne meegenomen. Onderstaand is de weergave van het aantal campagnes die verantwoordelijk zijn voor de opens van abonnee nummer 1: Onderstaand waren de resultaten van deze mailing gericht op loyale abonnees:

26 Welke informatie achterhaal je hiermee? De loyale abonnees hebben deze mailing gemiddeld 3x geopend; (63/22) Het doorklikpercentage vanuit deze mailing was bijna 4x zo hoog dan bij een reguliere mailing. (40,91% vs. 10,77%) De gemiddeld actieve tijd op de site (gem. sessieduur) was nagenoeg gelijk aan een reguliere mailing. Wat heb ik van deze mailing geleerd? Het is heel belangrijk om je loyale abonnees regelmatig te belonen. Houd hierbij wel rekening met de informatie behoefte van je loyale abonnees. Afsluitende tips Ik hoop dat deze 5 praktijkvoorbeelden je inspiratie hebben gegeven om actiegerichte inzichten te gaan halen uit de resultaten van je campagnes. Tot slot enkele tips om hiermee daadwerkelijk aan de slag te gaan: Stuur aan iedere nieuwe abonnee een welkomstmail om hen te activeren; Test de frequentie van je mailings. Mijn ervaring is dat 2 x per week een mailing versturen geen negatief effect hoeft te hebben op het aantal geopende mailings. Wees vooral relevant en concreet in je mailings. Maak onderscheid tussen niet-geactiveerde en loyale abonnees. Zet voor ieder type abonnee een aparte campagne op. Test zowel het design als de inhoudelijke content van je mailing.

27 Kortom: test ieder onderdeel binnen je mailing om het aantal geopende mailings en conversie naar een hoger niveau te tillen. Heb je aanvullende vragen/onduidelijkheden over deze handleiding? Neem gerust contact met mij op.

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Basisbeginselen segmenten... 3 Wat zijn segmenten?... 3 Welke segmentatiemogelijkheden heb je binnen Google Analytics?... 5 Hoe integreer je segmenten

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3.

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3.

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave

Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave Actiegerichte inzichten halen met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen event tracking... 2 Ken de basisbeginselen van event tracking... 3 Categoriseer je belangrijkste gebeurtenissen...

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1.Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen.. 5

Nadere informatie

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics!

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Inhoudsopgave Inleiding... 2 De implementatie: must-have onderdelen om de meerwaarde van je content te kunnen bepalen!... 3 Content

Nadere informatie

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van een user-id weergave... 3 Voor wie is een user-id weergave

Nadere informatie

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 De basisbeginselen van conversie attributie... 3 Wat is conversie attributie?... 5 Wanneer is conversie attributie van meerwaarde?... 6 Wat

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Handleiding berekende statistieken

Handleiding berekende statistieken Handleiding berekende statistieken Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uitleg berekende statistieken... 3 Welke onderdelen van je implementatie heb je nodig om met berekende statistieken aan de slag te kunnen?...

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave Basisbeginselen Aangepaste rapporten... 3 Waarom dien je eigenlijk aangepaste rapporten te gebruiken?... 3 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?...

Nadere informatie

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is de conversie ontwikkeling van je AdWords campagnes?... 4 Welke AdWords campagnes leveren een bijdrage aan de conversie?...

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

Handleiding Google Analytics voor webshops

Handleiding Google Analytics voor webshops Handleiding Google Analytics voor webshops Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van de implementatie: de 5 must-have onderdelen... 2 Maatwerkrapportages gericht op je belangrijkste doelen...

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 Segmentbuilder... 3 Uitgebreide analysemogelijkheden... 4 Ingebouwde segmenten... 4 Hoe werken deze gebruikerssegmenten?... 4 Gebruik segmenten bij de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doelen voor alle conversie stappen... 3 De oriënterende fase... 3 De vergelijkende fase...

Nadere informatie

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave DOELGROEPSRAPPORT... 2 GEDRAGSRAPPORTEN... 3 MOBIELE RAPPORTEN... 5 INHOUDSRAPPORTEN...7 VERKEERSBRONNEN...

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 2 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Mobiele rapporten... 10 Benchmarking

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 1 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Cohort rapport... 10 Mobiele rapporten...

Nadere informatie

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport...

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport... DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave 1.1 KPI s instellen voor Google Analytics... 3 1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10 1.3. De Google Analytics rapporten...

Nadere informatie

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwerpen Google Analytics training... 2 2. Doelen... 2 3. Het instellen van filters... 3 4. Uitleg site statistieken... 4 5. Rapportage mogelijkheden

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn?

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn? Handleiding HotJar Inhoudsopgave Inleiding basisbeginselen HotJar... 2 Implementatie HotJar... 2 Heatmaps: waar richten de meeste gebruikers hun aandacht op?... 4 Polls: Met welk doel bezoeken de meeste

Nadere informatie

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 Dashboards in Google Analytics... 4 Onmisbare

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 Whitepaper Handleiding Conversie attributie Datum: September 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 2. Wanneer dien je conversie attributie toe

Nadere informatie

Kennissessie Google Analytics.

Kennissessie Google Analytics. Kennissessie Google Analytics. Analytics Consultant Google Analytics, Adobe Reports & Analytics Webanalist sinds juni 2011 MA Bedrijfscommunicatie & Digitale Media BSc Bedrijfseconomie LinkedIn Wat verwachten

Nadere informatie

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Wanneer dien je conversie attributie toe te passen?... 3 2. Wat zijn multi-channel trechters?... 4 2.1. Aangepaste kanaalgroepen

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii Inhoud Wat is Google Analytics? 1 De mogelijkheden van Google Analytics 2 Universal Analytics 2 Implementatie Universal Analytics 3 Maak een meetplan voordat je aan de slag gaat 3 De insteek van dit boek

Nadere informatie

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 AdCalls Installatiehandleiding TITEL Handleiding AdCalls DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 2 Inhoudsopgave # Titel Bladzijde 1. Introductie 3 2. 2.1 2.2 2.3 3. 3.1 3.2 4. 4.1 4.2 4.3 Uw website(s) koppelen

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Google Analytics Training

Google Analytics Training Google Analytics Training www.actemium.nl Deel 1 - De basis - 29 Februari 2016 Inhoud Over Google Analytics Het bovenste menu Admin / Gebruikersniveau s Reporting Real-Time data Audience Acquisition Behavior

Nadere informatie

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Onderwerpen Google Analytics training... 2 3. Werkwijze training... 5 1 1. Inleiding Google Analytics is net als Excel gratis te gebruiken.

Nadere informatie

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Hoe vergroot ik mijn database?...is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Capelle aan den IJssel, 2 oktober 2014 Door: Wim van der Mark Programma - inhoud Inspelen op veranderend koopgedrag Vijf stappen in het moderne verkoopproces

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Real Time Bidding Retargeting

Real Time Bidding Retargeting Nieuwegracht 32 3512 LS Utrecht T: +31(0)30-234 12 22 F: +31(0)84 752 60 06 www.adlantic.nl info@adlantic.nl Real Time Bidding Retargeting AdLantic Online Advertising B.V. Kamer van Koophandel nummer 30225228

Nadere informatie

Whitepaper: A/B testen. Start vandaag en haal meer uit marketing! Engine Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: A/B testen. Start vandaag en haal meer uit  marketing! Engine Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: A/B testen Start vandaag en haal meer uit e-mailmarketing! Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Whitepaper: A/B testen A/B testen, split running, multivariate testen;

Nadere informatie

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics 17 juni, Mark van Kasteren GAUC 2015 Result driven online marketing Welkom! Result driven online marketing Google Analytics Nerd Beweging sensor die

Nadere informatie

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Met de nieuwsbriefmodule is het mogelijk om veilig en eenvoudig digitale nieuwsbrieven te versturen naar abonnees. Voor de module is maatwerk nodig

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten met Google Tagmanager... 8 Meerdere domeinen doormeten met Universal

Nadere informatie

WordStream is één van de grootste leveranciers van Internet Marketing software en tevens Google Premier SMB Partner.

WordStream is één van de grootste leveranciers van Internet Marketing software en tevens Google Premier SMB Partner. Voorwoord Bedankt voor het aanvragen van de expertreview van Wemessage. De expertreview biedt inzicht in onze werkwijze, de prestaties en de potentie van jullie Adwords campagne. In de onderstaande expertreview

Nadere informatie

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word.

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips OM TE ZORGEN DAT JE NIEUWSBRIEF VAKER GEOPEND word Een nieuwsbrief verstuur je omdat je wilt dat de inhoud ervan gelezen wordt. Maar

Nadere informatie

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group Dirk Jan Koekkoek (1979) is mede oprichter en aandeelhouder van efuture Group. Binnen de directie is hij met name verantwoordelijk voor business en online marketing intelligence, search engine marketing

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp Nieuwsbrieven versturen met MailChimp 2014 Captise 17-3-2014 2014 Captise, Tweede Bloksweg 4, 2742 KJ Waddinxveen Versie: 1.0, maart 2014 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 1 1.1. Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. Profiel instellingen... 7 1.3. E-commerce module... 11 1.4. Doormeten

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Bijgewerkt: 11-okt-2016 Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding.

Nadere informatie

Hand-outs. Meten is weten! De basis

Hand-outs. Meten is weten! De basis Hand-outs Meten is weten! De basis Meten = weten? 10.000 6.5 kg 6 stuks 20 cm 120 m3 Proprietary + Confidential Er zijn heel veel potentiële klanten online... Proprietary + Confidential Wat is webanalyse?

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Google Analytics Handleiding 2016

Google Analytics Handleiding 2016 Google Analytics Handleiding 2016 2 Think Online BV 2016 Think Online BV Wil je meer inzicht krijgen in je websitebezoekers, ben je benieuwd hoeveel tijd zij per webpagina besteden en wil je weten hoe

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Tips voor een gebruiksvriendelijke website Stenenmolenstraat 162 2800 Mechelen +32 15 68 06 76 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions Online distributiekanalen In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions 2 Agenda Hoe kiest & boekt uw gast? Uw logieswebsite Kan uw logies (gemakkelijk) geboekt worden? Hoe kiest & boekt uw gast? 3 Een

Nadere informatie

7 tips: social media en marketing combineren

7 tips: social media en  marketing combineren White paper 7 tips: social media en e-mail marketing combineren www.vanijzendoorn.nl Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van Newcom komt duidelijk naar voren dat het gebruik van social media

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. De Google Analytics kwaliteitsscore... 7 1.3. Rapportage weergave instellingen...

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken

Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken Doel van de workshop 1. Introductie 2. Basis tips 3. Do s & Don ts 4. Emailsystemen versus zelf versturen 5. Interactief: beoordeel elkaars

Nadere informatie

Stijging klantbehoud door e-mailmarketing

Stijging klantbehoud door e-mailmarketing Sanoma Stijging klantbehoud door e-mailmarketing Continue klantbinding Kostenverlaging door besparing op outbound telemarketing Transactionele e-mails zorgen voor 4% van de totale conversie Uitbreiding

Nadere informatie

15. Google Tag Manager

15. Google Tag Manager W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 5 15. Google Tag Manager Introductie Marketeers zijn dol op statistieken en big data. Hoe meer hoe beter! Google Analytics wordt hier veel voor gebruikt,

Nadere informatie

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie...

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie... 1. Inhoud...2 2. Inleiding...3 2.1 Algemene informatie... 3 3. Startpagina... 4 4. Rapportage... 5 4.1 Algemene informatie... 5 4.2 Doelgroep... 6 4.2.1 Algemene informatie... 6 4.2.2 Overzicht... 7 4.2.3

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Bepaal online meetbare doelen in Analytics: Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina Groothandel>

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper Klantgericht (online) communiceren in 5 stappen Whitepaper Index Klantgericht communiceren in 5 stappen 3 Klantgericht communiceren, waarom zou ik? 4 Aan de slag! 5 5-stappenplan klantgericht communiceren

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Case-study: website conversie-testing ANWB Watersport Toename van 292% kliks naar conversiepagina binnen 3 weken

Case-study: website conversie-testing ANWB Watersport Toename van 292% kliks naar conversiepagina binnen 3 weken Case-study: website conversie-testing ANWB Watersport Toename van 292% kliks naar conversiepagina binnen 3 weken Gelijke kosten, grotere winstmarge Meer conversie met dezelfde hoeveelheid bezoekers Inzicht

Nadere informatie

HANDLEIDING USABILITY TESTING

HANDLEIDING USABILITY TESTING HANDLEIDING USABILITY TESTING 1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING USABILITY TESTING... 3 Do s Usability tests... 3 Don ts Usability tests... 3 2. HOE START JE MET USABILITY TESTING?... 4 Type Usability tests...

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

Adverteren op Google in de praktijk

Adverteren op Google in de praktijk Adverteren op Google in de praktijk 2 97% van de consumenten gebruikt Google Google AdWords 5 stappen om in te stellen Hoe hoog komt jouw bedrijf Klikprijs en kwaliteit Campagne structuur Doelen 3 Warming-up:

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen.

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen. Meten is weten Dirk-Jan Melssen www.djom.nl dirkjan@djom.nl www.linkedin.com/in/dirkjanmelssen/ Over DJOM Radboud Universiteit Aquaco Modation Wageningen University DJOM Inhoud Google Analytics Volume

Nadere informatie

Whitepaper marketing als verkoopkanaal. Haal meer uit je adressenbestand

Whitepaper  marketing als verkoopkanaal. Haal meer uit je adressenbestand Whitepaper E-mailmarketing als verkoopkanaal Haal meer uit je adressenbestand 1. Inleiding E-mailmarketing is de digitale variant van direct marketing en is daarom een krachtige marketing tool. Omdat je

Nadere informatie

10 tips om uw Adwords

10 tips om uw Adwords 10 tips om uw Adwords campagne te verbeteren Beste relatie, Bedankt voor uw interesse in het e-book: 10 tips om uw Google Adwords campagne te verbeteren Omdat u het druk heeft, hebben wij alle tips kort

Nadere informatie

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Egan van Doorn Senior Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Stand van zaken, Web Analytics

Nadere informatie