Health game. The game of life Teamopdracht nummer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Health game. The game of life Teamopdracht nummer"

Transcriptie

1 Health game The game of life Teamopdracht nummer Door: Daniëlle Visser ( ) Timo van Vliet ( ) Roberto Nelissen ( ) Nina Haitsma ( )

2 Inhoudsopgave 1. Concept Propositie Doelgroep Wat willen we overbrengen? Doelstellingen Beoogde effecten...11

3 1. Inleiding Bij het creëren van een game en bij eigenlijk bij iedere product of dienst die je wilt verkopen is het belangrijk om van te voren goed na te denken over bijvoorbeeld je doelstelling, je doelgroep, wat wil je overbrengen aan je klant en wat onderscheid jou van de rest. Hoe zorg je ervoor dat je game aanslaat en wat is het uiteindelijke doel?

4 2. Concept Ons idee voor de game is een dolhof/side scroll. In het dolhof kom je vet en ongezond eten tegen wat je moet ontwijken en gezond eten die je moet pakken waar je punten voor krijgt. Als je toch een vette hap te pakken krijgt, krijg je een vraag over hoeveel calorieën er in dat product zitten. Heb je dit fout, moet je opnieuw beginnen. Heb je het goed mag je verder maar wordt je wel een stuk dikker en kom je dus langzaam vooruit. Dit is een nadeel aangezien er achter jou een mannetje loopt die je probeert in te halen. Word je ingehaald, moet je opnieuw een vraag beantwoorden maar dan meer op het gebied van de gevaren van overgewicht. Geef je een verkeerd antwoord op een vraag moet je een nieuwe beantwoorden. Heb je hem goed mag je opnieuw beginnen met het spel. Tussendoor krijg je ook informatie stukjes over een gezonde levensstijl, staan er leuke tips om in beweging te komen (leuke spellen om buiten met vriendjes te spelen bijvoorbeeld), en lekkere en gezonde recepten die makkelijk te maken zijn (denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een hamburger maar dan op een gezonde manier, met in plaats van alleen maar vet een magere burger met veel sla, gegrilde groenten en zelfgemaakte gezonde saus). Daarnaast willen we er een sociaal aspect bij maken. Het is belangrijk dat kinderen met overgewicht meer naar buiten durven te treden in plaats van in hun eigen wereldje te blijven omdat ze zich schamen voor de buitenwereld. Dit willen we doen door dat de kinderen in contact kunnen komen met andere die het spel spelen en daardoor een ranglijst ontstaat en de kinderen ook onderling kunnen chatten. Ook willen wij zorgen dat de kinderen niet de hele dag achter het spel zitten maar juist ook naar buiten gaan om te spelen en te bewegen. Daarom willen we om de game een tijdslimiet zetten dat het spel maar een bepaalde tijd gespeeld kan worden. We willen de game een hele positieve sfeer geven zodat het kinderen echt een goed gevoel geeft.

5 3. Propositie De belofte aan de klant Wij geven de klant een game die makkelijk te begrijpen is en die echt iets teweeg brengt. We weten inmiddels allemaal dat er groot probleem is op het gebied van overgewicht maar alsnog komen er steeds meer te dikke mensen. Aangezien uit onderzoek blijkt dat vooral kinderen uit arme gezinnen te dik zijn vinden wij het belangrijk om ook hier rekening mee te houden. Het moet een gratis game worden die zowel op je computer als op je telefoon gespeeld kan worden. Daarnaast vinden wij dat door deze factor dat ook op school het spel gespeeld moet kunnen worden. Zodat ook kinderen die thuis geen geld hebben voor een computer, en die geen telefoon van hun ouders krijgen het spel kunnen spelen. Hierbij willen we ook zorgen dat docenten op scholen op de hoogte worden gebracht van het spel zodat zij ook kinderen kunnen aansporen tot het spelen van deze game. Het aanbod en de behoefte Een game die speler(s) bewuster maken over de nadelen van ongezond eten. Een game die speler(s) bewuster maken over de voordelen van gezond eten. Een game die speler(s) laten nadenken over de gevolgen van gezond en ongezond eten. Een game die speler(s) motiveren of aanzetten tot beweging. Een game die speler(s) uit hun schaamte halen en de problemen naar buiten brengen. Een game die naast de speler(s) ook de ouders bewust maken van de gevolgen van overgewicht

6 Waarin is het aanbod onderscheidend? Ons aanbod is onderscheidend omdat wij het onderwerp overgewicht minder een taboe maken. Kinderen/jongeren kunnen hun resultaten onderling delen en praten over hun overgewicht. Daarnaast zorgen wij ervoor dat kinderen niet alleen het spel spelen maar ook echt hun leefstijl gaan verbeteren. Door een tijdslimiet in het spel toe te voegen plus de tips en recepten zorgen we ervoor dat de spelers niet alleen bewust worden van de gevaren van overgewicht maar er ook echt iets aan gaan veranderen. We willen bijvoorbeeld graag dat kinderen voor hun ouders gaan koken in plaats van andersom en echt hun dagelijkse patroon gaan doorbreken. Het verhaal Een dolhof/side scroll met vragen, tips en informatie. Het is de bedoeling zo min mogelijk vette happen te eten en zoveel mogelijk gezonde producten. Hoe meer vette happen hoe dikker en langzamer je word. Word je gepakt door het mannetje dat achter je loopt ben je af.

7 4. Doelgroep De kenmerken van onze doelgroep zijn: Jongeren tussen de 10 en 18 jaar met overgewicht Kennen de gevolgen van overgewicht, wat betreft gezondheid, niet Gamen graag Leven ongezond (sporten weinig tot niet, eten vet en ongezond eten) Komen vaak uit arme families Onze doelgroep zijn jongeren tussen 10 en 18 jaar die overgewicht hebben. Het zijn kinderen/ jongeren die vaak door de omstandigheden thuis (weinig geld bijvoorbeeld) niet echt een idee hebben van de risico s van overgewicht. Doordat deze kinderen te dik zijn en zich hier vaak voor schamen zitten ze veel thuis en durven niet met andere kinderen te spelen omdat ze bang zijn dat ze gepest worden. Hierdoor zitten ze vaak uren achter de computer of televisie. Vaak zijn het kinderen waarvan de ouders ook te dik zijn en er vaak en veel fastfood wordt gegeten.

8 5. Wat willen we overbrengen? Een heel belangrijk onderdeel van deze games is volgens ons het weghalen van het taboe ten opzichte van overgewicht. Veel kinderen die overgewicht hebben schamen zich tegenover klasgenootjes en zonderen zich daarom af. Het is volgens ons belangrijk dat deze kinderen eerlijk tegen andere over hun overgewicht kunnen praten zodat het een gesprek wordt en niet dat andere kinderen achter iemands rug om gemene dingen zeggen. Zegt een kind bijvoorbeeld in de klas dat hij/zij zich echt schaamt voor zijn of haar overgewicht zullen andere daar sneller begrip voor hebben dan dat er over wordt gezwegen. Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk dat kinderen echt heel erg goed gaan beseffen dat overgewicht niet zomaar iets is maar dat het hele erge gevolgen heeft voor de duur van een leven. Dat kinderen echt gaan beseffen dat als er niet iets drastisch veranderd ze een heel vervelende toekomst tegemoet gaan. Dit klinkt misschien hard maar dit kan je ook doormiddel van spelen over laten komen, en door het voeren van gesprekken onderling.

9 6. Doelstellingen Doelstelling: Ons doel is om een game over overgewicht maken om jonge mensen te informeren over de gevolgen van een slechte levensstijl. We hopen dat uiteindelijk 70% van de kinderen/jongeren die te dik zijn binnen 5 jaar het spel gespeeld hebben in Nederland. En hierdoor dan natuurlijk ook gaan afvallen. Als het spel goed aanslaat hopen we binnen 10 jaar ook in europa een succes te zijn. Het moet een game worden die zowel bij kinderen/jongeren als ouders aanslaat. Daarnaast is het belangrijk dat ook de overheid enthousiast wordt zodat je subsidie kan krijgen om je game nog verder uit te breiden. Om dit spel te realiseren hebben we bouwers en designers nodig om het spel tot een mooi geheel te maken. Het is belangrijk om en goed plan met deze mensen te maken zodat zij weten wat jij als game maker wilt. Hebben we deze mensen niet tot onze beschikking zal het lastig worden om het plan te realiseren. Wij hebben onze doelstelling gemaakt via het SMART principe. Het SMART principe is een manier om zo duidelijk mogelijk een doelstelling te formuleren. De afkorting SMART staat voor: Specifiek: Maak de doelstellingen duidelijk, als ze dat niet zijn dan is het ook niet duidelijk welk doel er precies gehaald moet worden en wanneer dat klaar is. Ons doel is om een game over overgewicht maken om jonge mensen te informeren over de gevolgen van een slechte levensstijl Meetbaar: Hoe beter meetbaar de doelstellingen, hoe beter je kan achterhalen of bereikt zijn of niet Binnen 5 jaar moet 70% van de kinderen die te dik zijn het spel gespeeld hebben Aanvaardbaar: Natuurlijk moeten de doelstellingen goed zijn en moet iedereen er mee instemmen dat het een goede doelstelling is. kinderen/jongeren, ouders en de overheid zal instemmen met deze game Realistisch: Door je beperkingen te kennen, kan je je sterke punten beter laten uitkomen. Daarom is het belangrijk dat er voor een realistische aanpak wordt gekozen. Doelstellingen die te ingewikkeld zijn kunnen nooit op tijd worden uitgevoerd en zijn dus onrealistisch. het is een realistische doelstelling als je zorgt

10 dat je goede mensen om je heen hebt die je dingen uit handen kunnen nemen, zelf kunnen wij geen game bouwen dus is het belangrijk dat je het vertrouwen hebt in andere die dit voor jou doen. Tijdsgebonden: Binnen 5 jaar moet het een succes zijn

11 7. Beoogde effecten Naast het motiveren en aanzetten tot een gezonder eetpatroon en meer bewegen hopen we natuurlijk uiteindelijk ervoor te zorgen dat het aantal kinderen met overgewicht langzaam afneemt. Dat we ervoor zorgen dat kinderen maar vooral ook hun ouders het besef krijgen van de gevolgen van overgewicht. Daarnaast hopen we heel erg dat we er voor kunnen zorgen dat het onderwerp minder een taboe wordt en dat er op scholen doormiddel van deze games ook over gepraat kan worden. We willen kinderen met overgewicht weer hun zelfvertrouwen terug geven en hun terug in de sociale wereld te zetten. Veel kinderen worden gepest en doormiddel van onze game hopen we dat dit af zal nemen.

12 8. Conclusie Onze game is een dolhof/side scroll met vragen, tips en informatie. Het is de bedoeling zo min mogelijk vette happen te eten en zoveel mogelijk gezonde producten. Hoe meer vette happen hoe dikker en langzamer je word. Word je gepakt door het mannetje dat achter je loopt ben je af. Wij produceren onze game voor kinderen van jaar en dan vooral voor de diegene die uit een wat minder milieu komen. We willen er voor zorgen dat kinderen bewust worden van het levensstijl en de gevolgen daarvan. Daarnaast hopen wij kinderen hun zelfvertrouwen weer terug te geven en ze het opstapje geven om het gesprek aan te gaan.

Testreportage. Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6

Testreportage. Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6 Testreportage Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6 The game of life Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wat moet er volgens

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Kinderen in beweging 9 t/m 12 jaar. Een groepsprogramma voor kinderen met overgewicht

Kinderen in beweging 9 t/m 12 jaar. Een groepsprogramma voor kinderen met overgewicht Kinderen in beweging 9 t/m 12 jaar Een groepsprogramma voor kinderen met overgewicht Vind je jezelf te dik? Wil je op je gewicht gaan letten, maar weet je niet zo goed hoe je dat kunt doen? Wij kunnen

Nadere informatie

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Kijk eens naar aller eerste games: Pong en één van de allernieuwste games: Fifa 2013. Eigenlijk

Nadere informatie

Heb ik een eetstoornis?

Heb ik een eetstoornis? Heb ik een eetstoornis? Heb ik een eetstoornis? Eten is voor veel mensen belangrijk: het is gezellig, lekker en een centraal moment van de dag. Ook geeft het de broodnodige energie. Soms eten we wat minder,

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie AFVALPLAN Hoe je moet afvallen weet je waarschijnlijk wel. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Maar hoe ga je dat bereiken? In dit afvalplan vind je de stappen om je kans op succes zo groot mogelijk

Nadere informatie

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid.

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Wanneer je deze 10 ultieme tips in dit E-book toepast zal je gegarandeerd

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

VERANTWOORD AFVALLEN MET BEWEGING EN GEZONDE VOEDING

VERANTWOORD AFVALLEN MET BEWEGING EN GEZONDE VOEDING MIN 80 Ditmar Zwart Min 80 VERANTWOORD AFVALLEN MET BEWEGING EN GEZONDE VOEDING Tips, recepten en interviews met o.a. Bas van de Goor Dit boek bevat de persoonlijke ervaringen van de auteur. Als het verhaal

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Gezond eten. Tips voor een gezonde

Gezond eten. Tips voor een gezonde Gezond eten Tips voor een gezonde leefstijl Gezond eten door kleine veranderingen Inleiding In dit boekje lees je meer over hoe je met kleine veranderingen gezonder kunt eten. Tips die weinig moeite

Nadere informatie

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding Samenvatting door S. 1663 woorden 25 januari 2016 5,7 3 keer beoordeeld Vak Biologie [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding In dit verslag ga ik het hebben over wat gezond leven is en hoe je

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

Eetstoornissen. Mellisa van der Linden

Eetstoornissen. Mellisa van der Linden Eetstoornissen Mellisa van der Linden Inhoud Hoofdstuk 1: Wat houdt een eetstoornis in? Hoofdstuk 2: Welke eetstoornissen zijn er? Hoofdstuk 3: Wat zijn bekende oorzaken voor een eetstoornis? Hoofdstuk

Nadere informatie

Les1, Beperkende overtuigingen

Les1, Beperkende overtuigingen Les1, Beperkende overtuigingen Welkom! Bedankt voor het aanvragen van deze mini-cursus. Blijkbaar ben jij op zoek naar een manier om goed voor jezelf te zorgen, om het roer om te gooien. Deze cursus heb

Nadere informatie

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren Goede voornemens Ik wil gezonder leven Ik wil gelukkiger zijn Ik wil meer bewegen Ik wil stoppen met roken Ik wil wat zwaarder worden Ik wil minder alcolhol gaan drinken Ik will minder stress Ik wil meer

Nadere informatie

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis ZMC Practicum opdrachten Sander Doomen G&I 1B zondag 10-01-2016 Heleen Bulthuis ZMC ZMC Practicum opdrachten Opdracht 1: Wat is je motivatie voor deze opleiding? Mijn doel is om mijn eigen games te gaan

Nadere informatie

5 Gouden tips die je kind helpen de verleiding van chips en snoepgoed te weerstaan

5 Gouden tips die je kind helpen de verleiding van chips en snoepgoed te weerstaan 5 Gouden tips die je kind helpen de verleiding van chips en snoepgoed te weerstaan LINDA AMMERLAAN VOEDINGS- EN LEEFSTIJLCOACH VOOR HET HELE GEZIN Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik

Nadere informatie

Hoe overleef jij de feestdagen?

Hoe overleef jij de feestdagen? Hoe overleef jij de feestdagen? Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen Contents Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen... 1 Voorwoord... 3 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen?...

Nadere informatie

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel mensen proberen steeds weer iets aan hun gewicht te doen. Vreemd dat overgewicht toeneemt, het leek toch

Nadere informatie

Onderzoek: (on)gezond eten

Onderzoek: (on)gezond eten Onderzoek: (on)gezond eten Mei 2018 Over dit onderzoek 3Vraagt is onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel en stuurt circa eens per maand een vragenlijst aan leden tussen de 16 en 34 jaar. De uitslagen

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Houd de volgende 3 regels tijdens aan: Je staat open voor verandering.

Houd de volgende 3 regels tijdens aan: Je staat open voor verandering. Wat leuk dat je gaat deelnemen aan het BodieBoost Mindset programma! Wij gaan jou alle handvatten geven om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Tijdens jouw afslankavontuur is het belangrijk

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Weet wat je kan. Je laten horen

Weet wat je kan. Je laten horen Weet wat je kan Je laten horen Jij bent er ook nog Hoofdstuk 7 gaat over vertellen wat je moeilijk vindt. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Jij bent er ook nog. blz 2 Je laten horen. blz 3 Moeite

Nadere informatie

Op gewicht en in balans blijven tijdens de overgang

Op gewicht en in balans blijven tijdens de overgang Op gewicht en in balans blijven tijdens de overgang De overgang is een intense fase in het leven van een vrouw. De samenstelling van je lichaam verandert, waardoor je opeens sneller aankomt. Je kunt last

Nadere informatie

Protocol Digitaal pesten

Protocol Digitaal pesten Protocol Digitaal pesten 2 1 Inleiding 1.1 Doelstelling 3 1.2 Beleid 3 1.3 Voorwaarden beleid 3 2. Achtergrondinformatie 2.1 Wat is digitaal pesten? 3 2.2 Waarom is digitaal pesten zo erg? 3 2.3 Signalen,

Nadere informatie

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam eten in het MBO De school is dé plek om jongeren bewust te maken van gezond en duurzaam eten. Gezonde

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord 7. Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11. Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13

INHOUD. Voorwoord 7. Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11. Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13 INHOUD Voorwoord 7 Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11 Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13 Hoofdstuk 3 De BodieBoost afslankmethode 17 Korte uitleg over de BodieBoost-afslankmethode 17 De basisprincipes

Nadere informatie

HET GOEDE VOORBEELD GEVEN

HET GOEDE VOORBEELD GEVEN HET GOEDE VOORBEELD GEVEN 11 adviezen voor een gezonde opvoeding Aan ouders van kinderen tussen de 4-12 jaar ter preventie van overgewicht en obesitas WAAROM Je kind leert door jou na te doen. Geef daarom

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat?

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Een gezond gewicht en een gezond lijf gaan hand in hand. Als je te veel weegt, heb je overgewicht. Dat is niet goed voor je gezondheid.

Nadere informatie

MR1B 10 juli Inhoudsopgave

MR1B 10 juli Inhoudsopgave MR1B 10 juli 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding. Deelvragen Conclusie.. Bronvermelding.. 2 3 4/5 6 7 2 Inleiding Het is soms moeilijk om de verleiding te weerstaan als er een lekker

Nadere informatie

Vettepret. Onderzoek. Door: Mees en Sigrid MR1A

Vettepret. Onderzoek. Door: Mees en Sigrid MR1A Vettepret Onderzoek Door: Mees en Sigrid MR1A 14-07-17 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Belang van sport voor kinderen met overgewicht 4 Hoe komt het dat deze kinderen op jonge leeftijd al zo zwaar zijn 4 Bewegingspatroon

Nadere informatie

Beleidsplan Gezonde School Voeding

Beleidsplan Gezonde School Voeding Beleidsplan Gezonde School Voeding eten en drinken: in de pauze traktaties - lunch bij de TSO C.B.S De Loopplank Hoofdweg 170 9697 NS Blijham 0597-562876 cbs-deloopplank@picto.nl www.cbs-loopplank.picto.nl

Nadere informatie

Project darmkanker. Remember Tomorrow P3C4. Jos Kleinloog. Joey de Rooij. Jourian Bax. Marlou van der Linden

Project darmkanker. Remember Tomorrow P3C4. Jos Kleinloog. Joey de Rooij. Jourian Bax. Marlou van der Linden Project darmkanker Remember Tomorrow P3C4 Jos Kleinloog Joey de Rooij Jourian Bax Marlou van der Linden 1 Inhoudsopgave Campaingn background 3 Priorized objectives 4 Proposed strategy 5 Creative brief

Nadere informatie

Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging

Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging Als iemand in jouw omgeving zichzelf beschadigt is dat erg ingrijpend. Het kan allerlei emoties oproepen. Je bent misschien erg verdrietig, boos of je voelt

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

NOVO, Confiance Lekker Gezond!?

NOVO, Confiance Lekker Gezond!? NOVO, Confiance 26 mei 2015 1 Wie ben ik? > Rianne Steenbergen 26 mei 2015 2 > Wie wil er graag oud worden? 26 mei 2015 3 > Wat is gezond zijn? 26 mei 2015 4 > Wie voelt zich gezond? 26 mei 2015 5 > Wie

Nadere informatie

Mijn doelen voor dit jaar

Mijn doelen voor dit jaar Mijn doelen voor dit jaar Een nieuw schooljaar betekent nieuwe kansen. Aan het begin van een nieuw kalenderjaar maken veel mensen goede voornemens. Dat gaan wij nu ook doen: het maken van voornemens of

Nadere informatie

LOKALE FACTSHEET UTRECHT

LOKALE FACTSHEET UTRECHT LOKALE FACTSHEET UTRECHT INTRODUCTIE In deze lokale factsheet van LEFF worden de persoonlijke resultaten van Utrecht gepresenteerd. Het gaat daarbij niet om demografische gegevens, maar om wat de kinderen

Nadere informatie

AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding.

AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding. AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding. Afvallen, een dieet volgen vanwege een allergie, een nieuwe weg inslaan voor je gezondheid of om een andere reden anders gaan

Nadere informatie

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk Is dit fitness schema geschikt voor jou? Om er zeker van te zijn dat dit een juist fitness schema voor jou is, vragen we je de BMI meter in te vullen. Deze vind je op de homepage van www.lijflijn.nl. De

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow

Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow Hoeveel weten jouw vriendjes en vriendinnetjes over jouw favoriete onderwerp? Test het met je zelfgemaakte quiz! Ga naar https://scratch.mit.edu/projects/112774047/.

Nadere informatie

Mijn verslaving (Bijlage PowerPoint-presentatie)

Mijn verslaving (Bijlage PowerPoint-presentatie) 1 Ik ben met niets geboren. 2 Ik zucht en neem een eerste hap naar adem, doe mijn ogen open en hoor en ruik van alles. Welkom op deze aarde! 3 Ik bezit niets, ik heb niets en ik mis niets. 4 Als ik om

Nadere informatie

Respectvol in gesprek over gewicht en leefstijl

Respectvol in gesprek over gewicht en leefstijl Introductie Respectvol in gesprek over gewicht en leefstijl 08/03/2018 SANNE NIEMER Onderzoeker kinderen en obesitas VU-projectleider LEFF 2 Waarom lastig om te bespreken? Vrees voor negatieve reacties

Nadere informatie

Figuur 1: Mogelijke veranderingen dagelijks eetpatroon

Figuur 1: Mogelijke veranderingen dagelijks eetpatroon CONSUMENTENPLATFORM Ons voedsel over 10 OPINIEONDERZOEK In september 2003 heeft het onderzoeksbureau Survey@ te Zoetermeer onder 600 Nederlanders een representatieve steekproef gehouden. De vragen in het

Nadere informatie

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender Te licht Bij kinderen is het lastig om aan te geven wanneer er sprake is van ondergewicht. Uw kind kan heel veel eten en toch ondergewicht hebben. Dit kan komen door een groeispurt, of door veel sporten.

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

Van onbekend naar verslaafd

Van onbekend naar verslaafd Van onbekend naar verslaafd Onbekend 1 Als je iets niet kent en niet weet wat het is, dan mis je het ook niet. Zoals een ongeboren baby het ervaart. Je mist niets. Behoefte 2 Noodzakelijk om in leven te

Nadere informatie

Weet wat je kan. Een goede toekomst

Weet wat je kan. Een goede toekomst Weet wat je kan Een goede toekomst Hoog genoeg Hoofdstuk 8 gaat over je plannen voor de toekomst. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Hoog genoeg. blz 2 Wat wil je in de toekomst? blz 3 Leg de lat niet

Nadere informatie

1. Waarom? 2. Hoe? Beantwoord de volgende vragen en vul in bij je digitale paspoort:

1. Waarom? 2. Hoe? Beantwoord de volgende vragen en vul in bij je digitale paspoort: Beantwoord de volgende vragen en vul in bij je digitale paspoort: 1. Waarom? Waarom is het voor jou belangrijk om slim naar reclame te kijken en je niet zomaar te laten beïnvloeden door reclame trucjes?

Nadere informatie

Gezonde voeding Het dagmenu

Gezonde voeding Het dagmenu Voeding en bewegen Gezonde voeding Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn volop in ontwikkeling. Ze groeien hard. Om te kunnen groeien is gevarieerde voeding belangrijk. Gevarieerde voeding zorgt ervoor

Nadere informatie

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN 2016 Heleen van Lente www.lente-injeleven.nu heleen@lente-injeleven.nu Jouw persoonlijk goeroe-plan Ken je de uitspraak:

Nadere informatie

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8)

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) 1. Wat is pesten: Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons op Het Mozaïek. Het is een probleem dat wij niet willen

Nadere informatie

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur Online Basistraining Eten naar Behoefte ande schriftelijke toestemming van de auteur Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten. ( Einstein) Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Concept: Creative concept/conclusie

Concept: Creative concept/conclusie Concept: Creative concept/conclusie Uit mijn onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders soms toch niet altijd rekening houden met mensen die chronisch ziek zijn en dat vooral Hypermobiliteit syndroom een

Nadere informatie

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN - HOMEPAGE HEALTH FIRST CLUB HTTP://WWW.HEALTHFIRST.NL/ EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN Ben je opzoek naar een kleinschalige sportschool in Eindhoven met een relaxte sfeer en personal training? Ga

Nadere informatie

Er zijn twee thema s voor een ouderbijeenkomst: 1 Vette verleiders 2 Kinderen: gezond gewicht en gezonde leefstijl

Er zijn twee thema s voor een ouderbijeenkomst: 1 Vette verleiders 2 Kinderen: gezond gewicht en gezonde leefstijl De jeugd heeft de toekomst, maar dan wel graag een gezonde toekomst. Dat is best lastig in een wereld waarin steeds meer verleiders op de loer liggen om (onverantwoord) te consumeren en minder te bewegen.

Nadere informatie

Het heeft mijn leven totaal veranderd.

Het heeft mijn leven totaal veranderd. Het heeft mijn leven totaal veranderd. Heeft u dagelijks last van rug-, nekof bekkenklachten en heeft u al van alles geprobeerd? Is uw dagelijks functioneren zeer beperkt door chronische pijn? Of u nu

Nadere informatie

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen?

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? In deze folder vind je een antwoord, en lees je ook bij wie je terecht kan als je over mishandeling of verwaarlozing

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Werkboek leerlingen Sociale media & Digitaal pesten

Werkboek leerlingen Sociale media & Digitaal pesten Werkboek leerlingen Sociale media & Digitaal pesten Preventieproject voor leerlingen Brede School Tilburg Colofon Datum: 10 april 2014 Hanneke Duijkers, medewerker gezondheidsvoorlichting en opvoeding,

Nadere informatie

In hoeverre ben je als game designer verantwoordelijk voor het effect dat je werk heeft op anderen?

In hoeverre ben je als game designer verantwoordelijk voor het effect dat je werk heeft op anderen? In hoeverre ben je als game designer verantwoordelijk voor het effect dat je werk heeft op anderen? Naam: Bertram Flier Klas: GDD 1A Datum: 20-11 - 2014 Module: Thinking of Media Docent: John Hennequin

Nadere informatie

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Gezond gewicht: BOFT Gezonde eet- en beweegadviezen voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Van gezond eten blijf je fit en van bewegen word je vrolijk Kinderen moeten goed eten om te groeien, leren,

Nadere informatie

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil?

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil? JA of NEE? - Doe deze opdracht in tweetallen - Hoe vaak komt het voor dat je ongevraagd iets aangeboden krijgt? Een actieve kiosk-verkoper in de trein, met koffie, thee, gevulde koeken etc? Of het aanbod

Nadere informatie

Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg

Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg Gezond eten is geen dieet, het is een lifestyle Op een simpele en toegankelijke manier uitgelegd wat iedereen zou moeten weten over voeding ~ Nicole Sebregts Eet

Nadere informatie

Eet je Mooi in 28 dagen

Eet je Mooi in 28 dagen Eet je Mooi in 28 dagen hét beautyrecept op basis van wetenschappelijk onderzoek Inge de Munnik www.eetjemooi.nl inhoud 1 INLEIDING Hoe werkt Eet je Mooi? 9 Wat doet Eet je Mooi voor jou? 11 2 DE PRINCIPES

Nadere informatie

E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN!

E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN! E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN! E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN! Carine Vos Richting-Wijzer Advies Zwolle augustus 2011 Carine Vos Pagina 2 Voorwoord In mijn bedrijf Richting-Wijzer Advies kom ik

Nadere informatie

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Voor studenten door scholieren Studenten bewust maken van gezond en lekker eten voor een goede prijs. Een initiatief van leerlingen van De Nassau: Joppe Schutselaars,

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie Marktonderzoek Instagram pagina Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie 1. Waarom een marktonderzoek? 2. Mijn onderzoeksvraag 3. Enquête 4. Concurrentieanalyse 5. SWOT-Analyse 6. Conclusie

Nadere informatie

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT R BEKJE VAN /MAAT HET JUISTE SR MET /MAAT Voorwoord Wanneer je aan je collega s zou vragen wat zij belangrijk vinden in hun werk, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één vindt salaris belangrijk,

Nadere informatie

Een gezonde snack. School: Bedrijf: Titel project:

Een gezonde snack. School: Bedrijf: Titel project: School: Bedrijf: Titel project: 1. De opdracht Opdrachtgever Sportprojectmanager Alida Pasveer en sportconsulent Britt Tjalma, werkzaam voor JOGG Meppel Situatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de

Nadere informatie

Me-time. Relax Reflect Recharge

Me-time. Relax Reflect Recharge Me-time Relax Reflect Recharge Beste lezer, Me-time, even tijd voor jezelf. Iedereen heeft dat nodig.maar het is vaak heel lastig om tijd voor jezelf te vinden. Dit E-book is voor jou ter inspiratie. Hierin

Nadere informatie

Hoe werk je met het projectenboek?

Hoe werk je met het projectenboek? Hoe werk je met het projectenboek? In dit boek ga je allerlei opdrachten maken met agrarische producten in de hoofdrol. Je gaat toepassen wat je in de afgelopen jaren hebt geleerd. Ook leer je er nog een

Nadere informatie

Mentorlessen. Klas:...

Mentorlessen. Klas:... Mentorlessen Naam: Klas:... 1 En hier begint het! Voor jou ligt jouw persoonlijke mentormap. Deze map is voor de individuele oefeningen vanuit de mentor-module die jij en je klasgenoten volgt. In deze

Nadere informatie

Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn

Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn Lesdoelen De kinderen zijn zich bewust van het belang van gezond eten. De kinderen ervaren het belang van regelmatig bewegen. De kinderen krijgen inzicht in

Nadere informatie

De kracht van momentum

De kracht van momentum De kracht van momentum Wist je dat 95 % van de mensen die goede voornemens hebben, bijvoorbeeld rondom nieuwjaar, deze nooit waar gaan maken. De reden hiervoor is, dat de meeste mensen helemaal niet begrijpen

Nadere informatie

Training Timemanagement

Training Timemanagement Training Timemanagement Timemanagement, efficiënt omgaan met tijd Tijd is schaars. Dit zorgt voor een bepaalde druk. Zeker als je veel dingen wilt doen in weinig tijd, zoals vergaderen, organiseren, afspraken

Nadere informatie

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK Succesvol zijn wie je bent Monique Dekker, juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Waarom dit e-book?... 2 Wie ben ik?... 2 2. Weet wie je bent en waar je voor staat....

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS HAPPY EN HEALTHY

INFORMATIE VOOR OUDERS HAPPY EN HEALTHY INFORMATIE VOOR OUDERS HAPPY EN HEALTHY Inleiding Steeds meer kinderen hebben al op jongere leeftijd te maken met overgewicht. Dit gaat niet altijd automatisch over wanneer zij in de puberteit komen en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Legenda. Les 1 Gezonde voeding Les 2 Schijf van Vijf Les 3 Kcal en Bewegen. Onderdeel van FetFit 2

Inhoudsopgave. Inleiding. Legenda. Les 1 Gezonde voeding Les 2 Schijf van Vijf Les 3 Kcal en Bewegen. Onderdeel van FetFit 2 FetFit Beweeglessen Inhoudsopgave Inleiding Legenda Les 1 Gezonde voeding Les 2 Schijf van Vijf Les 3 Kcal en Bewegen Onderdeel van FetFit 2 Inleiding In deze map vindt u beweeglessen, die onderdeel zijn

Nadere informatie

Beste juf of meester,

Beste juf of meester, Beste juf of meester, De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat in heel Europa twee weken lang sport en bewegen in de schijnwerpers zet. Het wil iedereen laten zien hoe gezond en vooral

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Gezond eten in de nacht

Gezond eten in de nacht Gezond eten in de nacht Marjolein van Kleef 28 oktober 2016 Over Marjolein van Kleef Voedingsdeskundige ploegendienst Organisatieadviseur Bedrijfsdiëtist Voorlichter Trainer Enerjoy Enerjoy motiveert medewerkers

Nadere informatie

P: Positief. Maak je doel PRISMA! P = Positief formuleren: omschrijving doel

P: Positief. Maak je doel PRISMA! P = Positief formuleren: omschrijving doel Maak je doel PRISMA! P: Positief P = Positief formuleren: omschrijving doel Formuleer je doel zo positief mogelijk. Het is belangrijk te formuleren wat je wél wilt. En het universum geeft je waar je om

Nadere informatie

Gezond en fit weer oppakken

Gezond en fit weer oppakken Gezond en fit weer oppakken Ik heb mijn facebook pagina Gezond en fit uit het stof gehaald. Voorheen was het nog Gezond en fit 2015, maar dat heb ik dus veranderd. Ik heb het moeilijk met gezond eten.

Nadere informatie

Hallo! Hoe gaat het met je?

Hallo! Hoe gaat het met je? Hallo! Hoe gaat het met je? Ik weet dat het goed gaat! Hoe vaak praat je wanneer je thuis komt over je alledaagse gebeurtenissen, check je wel eens hoe het met een ander gaat, vraag je gewoon simpel van

Nadere informatie

Wanneer spreekt men van overgewicht? Wat zijn de oorzaken en mogelijke gevolgen? Wat kan je eraan doen? Welke rol heb je als ouder?

Wanneer spreekt men van overgewicht? Wat zijn de oorzaken en mogelijke gevolgen? Wat kan je eraan doen? Welke rol heb je als ouder? Infowijzer Mijn kind is (te) dik Voor ouders die menen dat hun kind (te) dik is. Infowijzers bevatten een selectie van goede boeken en websites rond een bepaald thema. Een team van bibliotheekmedewerkers

Nadere informatie

Een gezonde en evenwichtige levensstijl. Essentieel voor uw gezondheid!

Een gezonde en evenwichtige levensstijl. Essentieel voor uw gezondheid! Een gezonde en evenwichtige levensstijl. Essentieel voor uw gezondheid! Welkom Uw arts heeft u verwezen naar Weight Watchers Health Services om samen te werken aan een gezondere levensstijl. Hierdoor

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie