Hoe overleef jij de feestdagen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe overleef jij de feestdagen?"

Transcriptie

1 Hoe overleef jij de feestdagen? Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen

2 Contents Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen... 1 Voorwoord... 3 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen?... 4 Doelen SMART maken... 5 Begin in december al met het bereiken van je doelen... 6 Eten bij familie of vrienden; maak vooraf afspraken... 7 Gourmetten... 8 Uit eten; bereid je goed voor... 9 Balansen: voor of na het zondigen? Lekker of veel? Voorkom al teveel verleidingen Accepteer je gevoelens Vergeef jezelf; niemand is perfect... 15

3 Voorwoord De feestdagen staan aan weer voor de deur. Heb jij er ook zo n zin in, of zie je er juist tegenop? Zijn het voor jou dagen van gezellig samenzijn met familie en vrienden, of juist een periode van verplichtingen en afzien? Ik hoop dat je de feestdagen met plezier tegemoet ziet. De feestdagen staan traditioneel in het teken van veel en lekker eten. Als je aan je gewicht wilt werken kunnen de feestdagen een heuse uitdaging vormen en misschien zie je er als een berg tegenop. Deze feestdagen sta je echter niet alleen en wij zullen er alles aan doen om jou zo gezond mogelijk door de feestdagen te begeleiden.

4 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen? Wat wil je bereiken in de decembermaand? Wil je afvallen, of neem je genoegen met op gewicht blijven? Zorg wel dat je realistische doelen stelt, rekening houdend met het feit dat je tijdens de feestdagen meer zult eten dan normaal. Bedenk dat de feestdagen niet meer zijn dan enkele dagen in de maand. De meeste dagen kun je je dan ook zonder problemen houden aan je normale eetpatroon.

5 Doelen SMART maken Maak je doelen tastbaar. Maak ze specifiek. Ik ga de komende tijd proberen rond de 5 kilo af te vallen is veel te vaag en vrijblijvend. Je bepaalt een doelgewicht en een tijd. De volgende 4 weken ga ik 4 kilo afvallen is een beter voorbeeld. Maak je doelen SMART: Specifiek: Maak je doel specifiek. Geef het een getal. Bijvoorbeeld: Ik ga 4 kilo afvallen. Dus niet: ik ga ongeveer 4 kilo afvallen Meetbaar: Zorg ervoor dat je doel meetbaar is. Het aantal kilo s is meetbaar. Ik ga gezonder eten is niet meetbaar. Acceptabel: Stel een doel waarmee jezelf tevreden zou zijn. Ben je tevreden met 4 kilo in 4 weken? Of ben je pas tevreden met 6 kilo? Realistisch: Zorg dat je doelen realistisch zijn. Onrealistische doelen zijn zeer demotiverend. 4 kilo in 4 weken is goed te doen. 15 kilo in 4 weken is niet realistisch. Maak het jezelf ook niet te makkelijk. Tijdgebonden: Stel een tijdslimiet waarbinnen je je doel moet halen. Houd de tijdslimiet echter wel binnen de grenzen. Als de tijdslimiet te lang is, wordt het moeilijker je focus te houden en gemotiveerd te blijven. Heb je grote doelen die veel tijd vergen? Hak het doel dan in stukjes en maak tussendoelen.

6 Begin in december al met het bereiken van je doelen Wacht niet met doelen stellen tot het nieuwe jaar. Als je in december lekker los laat en pas in januari aan je goede voornemens begint, dan start je het nieuwe jaar al met een achterstand. Zorg ervoor dat je het nieuwe jaar begint met een zo goed mogelijk gewicht. Dat maakt het behalen van je doel voor het nieuwe jaar alleen maar makkelijker.

7 Eten bij familie of vrienden; maak vooraf afspraken Tijdens de feestdagen komt het regelmatig voor dat je gaat eten bij familie of vrienden. Je hebt dan vaak geen controle over wat je gaat eten. Waar je echter wel controle over hebt is hoeveel je gaat eten. Tip: Bespreek, indien mogelijk, met degenen waar je gaat eten, dat je bezig bent met een gezond gewicht te krijgen. Vraag of ze daar rekening mee willen houden, of stel voor dat je eventueel mee wilt helpen/denken bij het samenstellen van het menu. Tip: Vraag voor het opdienen van het eten alvast om bij jou niet teveel op te scheppen. Bij voorkeur schep je natuurlijk zelf op, dan heb je totale controle over hoeveel er op je bord terecht komt. Tip: De belangrijkste regel als je bij anderen gaat eten: je bord hoeft niet leeg! Ben je bang dat dat onbeleefd overkomt, zeg dan eerlijk dat je genoeg hebt gehad (je hoeft niet te liegen over het feit dat je vol zit, of dat je niet meer op kunt). Tip: eet je thuis? Gebruik bij alle hoofdmaaltijden bestek. Gebruik vooral klein bestek. Het gaat hier niet om het aanleren van tafelmanieren! Doordat je niet méér kunt eten dan wat er op je vork op lepel past, ga je kleinere happen nemen. Hierdoor eet je langzamer en geniet je meer van wat je eet. Een kleiner bord en happen tellen helpen ook om minder en rustiger te eten. Tip: Zorg dat je niet in de buurt zit van schalen met hapjes.

8 Gourmetten Veel mensen gaan gourmetten met de feestdagen. Het is best lastig om dan maat te houden. Wanneer je dit voorbeeldmenu aanhoudt, beperk je de calorie inname. 1 portie runderbiefstuk* 50 gram 55 Kcal 1 portie kipfilet* 50 gram 50 Kcal 1 portie kalfsfricandeau* 50 gram 52 Kcal 3 portie margarine 15 gram 108 Kcal 1 portie champignon rauw* 150 gram 17 Kcal 1 stuks tomaat rauw 70 gram 8 Kcal 2 schaaltjes melange 90 gram 8 Kcal 1 portie ui, rode 50 gram 14 Kcal 1 eetlepel dressing naturel zonder olie / Slafris 15 gram 8 Kcal Bij uitzondering en heel streng afgewogen! 2 opscheplepels Frites bereid met vloeibaar vet 90 gram 273,60 Kcal! * Snijd het vlees en de champignons in kleine plakjes. Maak salade met de tomaat, ui en dressing. Pak bij voorkeur volkorenstokbrood in plaats van frites! 2 sneetjes is ongeveer 51,80 Kcal. Er staat in dit voorbeeld geen saus. Sauzen zijn echte dikmakers, neem ze dan ook niet. In het vlees zitten al veel vetten.

9 Uit eten; bereid je goed voor Misschien ga je tijdens de feestdagen wel uit eten. Dat is gezellig en scheelt bovendien een hoop voorbereiding en afwas. Het gevaar is echter wel dat je veel meer en calorierijker eten op je bord krijgt dan je eigenlijk zou willen. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden en afspraken te maken met jezelf. Tip: veel restaurants hebben een website waarop je de menukaart al kunt bekijken. Ga er eens goed voor zitten en kies thuis al de meest verstandige gerechten voor jezelf uit. Beloof aan jezelf dat je je in het restaurant aan deze keuze(s) zult houden en niet aan de verleiding zult toegeven om ter plekke iets anders te kiezen. Tip: vraag aan de ober om de sauzen apart te serveren. Zo heb jezelf controle over hoeveel saus er op je eten terecht komt. Niet alle sauzen zijn even calorierijk, men gebruikt er echter gauw te veel van. Tip: zorg dat je de dag dat je uit gaat eten de hele dag voldoende eet, zodat je niet al met honger in het restaurant aankomt. Tip: wees zuinig met alcohol. Een glas wijn levert gemiddeld 100 kcal op. Vaak blijft het niet bij één glas. Wanneer je toch een glas wijn wilt, neem dan kleine slokjes en wissel deze slokjes af met mineraalwater. Zet na elke slok het glas weg. Zo heb je langer plezier van je glas wijn en is het niet zo snel leeg. Spreek met jezelf af om één glas wijn te drinken en houd je aan deze afspraak.

10 Tip: vraag om een gepofte aardappel (zonder room) in plaats van gebakken of gefrituurde aardappelen. Tip: neem geen ijs, taart of pudding toe. Juist deze producten bevatten zeer veel calorieën; ze kunnen beter worden vervangen door een kopje koffie met bijvoorbeeld een bonbon of een portie fruit. Tip: rek de maaltijd! Door af en toe mes en vork neer te leggen is men eerder verzadigd. Vooral wanneer men uit eten gaat met iemand anders kan dit gemakkelijk zijn. Wanneer men met iemand praat, doet men dit nou eenmaal niet met volle mond. Het even pauzeren valt dan niet zo op. Tip: eet zoveel dat je nog net een beetje trek hebt en stop dan met eten. Het verzadigingsgevoel treedt even later toch op. Bovengenoemde tips zijn natuurlijk ook toe te passen wanneer je thuis eet met de feestdagen!

11 Balansen: voor of na het zondigen? Dat er tijdens de feestdagen gezondigd gaat worden, staat voor de meesten van ons wel vast. Dat betekent echter nog niet dat je meteen je hele programma overhoop hoeft te gooien. Je kunt namelijk ook een stuk compenseren voor de slechte dagen. Dit doe je door te balansen; minder eten dan je dagelijkse behoefte op specifieke dagen. De meeste mensen plannen een balansdag na de zonde. Weet je tijdens de feestdagen echter al op welke dagen je meer gaat eten, dan is het verstandig om een of twee dagen van tevoren al te balansen. Door vooraf te balansen plaats je de beloning in de toekomst. Dat vooruitzicht, maakt de balansdagen makkelijker vol te houden. Na het zondigen balansen, kan soms het gevoel geven van een soort straf.

12 Lekker of veel? Maak voor jezelf en duidelijke keuze; wil je jezelf helemaal vol eten, of kies je liever voor het allerlekkerste? Je komt echt niks tekort als je niet alles hebt geproefd. Geniet met volle teugen van je maaltijd en kies alleen de dingen die je het allerlekkerst vindt. Wat voelt beter na alle feestmaaltijden; propvol, of heerlijk genoten van de beste gerechten?

13 Voorkom al teveel verleidingen Een kerstboom vol met kransjes en zuurstokken ziet er natuurlijk heel appetijtelijk uit, maar het brengt je dagelijks in de verleiding om te snoepen. De pan op tafel tijdens het diner is wel gezellig, maar de verleiding om nog een keer op te scheppen wordt des te groot. Omring jezelf zo min mogelijk met allerlei lekkers. Plaats jezelf zo min mogelijk in de positie waarin het moeilijk(er) wordt om de juiste keuzes te maken. Houdt de regie over je omgeving en maak verstandige keuzes.

14 Accepteer je gevoelens Al hoewel het feestdagen heten, betekent dat niet automatisch dat je je alleen maar happy zult voelen. Het is niet altijd vrede op aarde. Misschien moet je wel verplicht aan tafel met allerlei mensen die je eigenlijk liever niet zou zien deze feestdagen. Besef dat je niet de enige bent met deze gevoelens, ze horen bij het leven. Het gaat er om hoe je met deze gevoelens om gaat. Jij bent degene die de beslissingen neemt in je leven. Als honger niet je probleem is, is eten nooit de oplossing

15 Vergeef jezelf; niemand is perfect Ben je je een keer te buiten gegaan aan die chocoladeletter? Heb je in een moment van zwakte twee keer opgeschept? Kon je na dat tweede glaasje wijn niet meer stoppen? Het overkomt de besten. Blijf niet hangen in schuldgevoel of spijt. Laat het los en ga verder. Iedereen kent momenten van zwakte. Daarvoor zijn we mens. Jij pakt echter het roer weer in handen en gaat verder. Laat je feestdagen niet verpesten door een tegenslagje. Je houdt je blik op de toekomst gericht en gaat met nieuwe energie je doelen behalen. Het komende jaar gaat niets jou tegenhouden

Inhoud De auteurs van dit boekje: 3 Ga Jij, samen MET OnS, De FeEsTdAGeN GeZonD OveRlEvEN? 5 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen?

Inhoud De auteurs van dit boekje: 3 Ga Jij, samen MET OnS, De FeEsTdAGeN GeZonD OveRlEvEN? 5 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen? Inhoud De auteurs van dit boekje: 3 Ga Jij, samen MET OnS, De FeEsTdAGeN GeZonD OveRlEvEN? 5 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen? 6 Eten bij familie of vrienden; maak vooraf afspraken! 7 Gourmetten

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis 1 Eetproblemen bij kinderen Sommige kinderen zijn zeer moeilijke eters. Voor ouders en kind kan dit heel lastig zijn. Ouders proberen van alles. Ouders zijn angstig dat hun kind niet genoeg binnen krijgt

Nadere informatie

Gezond eten met pubers

Gezond eten met pubers Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders E-Book uitgegeven door Feel Good Coaching, exploitant van Ladyline Parkstad en Ladyline Sittard Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders Als ouder zie

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil?

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil? JA of NEE? - Doe deze opdracht in tweetallen - Hoe vaak komt het voor dat je ongevraagd iets aangeboden krijgt? Een actieve kiosk-verkoper in de trein, met koffie, thee, gevulde koeken etc? Of het aanbod

Nadere informatie

Zo eet uw peuter of kleuter met plezier

Zo eet uw peuter of kleuter met plezier Zo eet uw peuter of kleuter met plezier Kindergeneeskunde mca.nl Inhoudsopgave Uw kind zegt nee 3 Tips en adviezen 3 Uw vragen 6 Notities 7 Colofon Redactie: eetteam polikliniek kindergeneeskunde MCA afdeling

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Voedingstips bij de feestdagen

Voedingstips bij de feestdagen Voedingstips bij de feestdagen Het is december en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Hierbij enkele tips over hoe je met voeding kan omgaan tijdens deze feestperiode. Tip 1: Plannen Wanneer

Nadere informatie

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren Goede voornemens Ik wil gezonder leven Ik wil gelukkiger zijn Ik wil meer bewegen Ik wil stoppen met roken Ik wil wat zwaarder worden Ik wil minder alcolhol gaan drinken Ik will minder stress Ik wil meer

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

SUPER FOOD JAMIE S RECEPTEN VOOR EEN HEALTHIER EN HAPPIER LEVEN VOOR ELKE DAG

SUPER FOOD JAMIE S RECEPTEN VOOR EEN HEALTHIER EN HAPPIER LEVEN VOOR ELKE DAG en rei ins Va fee kle uit ge oo ma op de Lie JAMIE S SUPER FOOD VOOR ELKE DAG Di Ik te ik RECEPTEN VOOR EEN HEALTHIER EN HAPPIER LEVEN INHOUD INLEIDING 8 ONTBIJT 14 LUNCH 84 DINER 154 SNACKS & DRANKJES

Nadere informatie

Aan tafel. Peuters, kleuters en lagere schoolkinderen

Aan tafel. Peuters, kleuters en lagere schoolkinderen Aan tafel! Aan tafel Als ouder heb je een grote invloed op de eetgewoonten van je kind. Kinderen leren in de eerste plaats eten wat ze hun ouders zien eten en doen jouw eetgedrag na. En dat start al bij

Nadere informatie

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol?

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? De norm is om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Veel mensen weten dat sporten gezond is en nemen zichzelf steeds weer voor om het op te pakken. Maar

Nadere informatie

Aan tafel! over opvoeden gesproken - Tips voor ouders

Aan tafel! over opvoeden gesproken - Tips voor ouders Aan tafel! over opvoeden gesproken - Tips voor ouders Aan tafel! Ouders maken zich al wel eens zorgen over het eetgedrag van hun kinderen. Eten ze niet teveel of te weinig? Het is zo druk aan tafel. Lusten

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Zo eet uw peuter of kleuter met plezier.

Zo eet uw peuter of kleuter met plezier. Zo eet uw peuter of kleuter met plezier www.nwz.nl Inhoud Uw kind zegt nee 3 Tips en adviezen 3 Zelf doen 5 Uw vragen 6 Notities 7 2 Leren eten is voor peuters en kleuters een flinke klus. En dus ook voor

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Nance AFVALLEN IN BALANS. Food & Balance. In kleine stappen naar een groot(s) resultaat. Nance Food and Balance 2015 - www.afvallenhelmond.

Nance AFVALLEN IN BALANS. Food & Balance. In kleine stappen naar een groot(s) resultaat. Nance Food and Balance 2015 - www.afvallenhelmond. Nance Food & Balance AFVALLEN IN BALANS In kleine stappen naar een groot(s) resultaat Photo credit: foodswings / Foter / CC BY-ND 1 Voorwoord Voor u ligt het stappenplan dat ik met u ga doorwerken. Het

Nadere informatie

Food2Move Papendrecht

Food2Move Papendrecht Nieuwe Mindset : gezonde gewoontes aanleren Auteur: Jack Boekhorst OptimaleGezondheid.nl De eerste stap naar een gezonder leven is het in kaart brengen van al jouw gewoontes die invloed hebben op jouw

Nadere informatie

OPDRACHTKAART DRANKEN

OPDRACHTKAART DRANKEN OPDRACHTKAART DRANKEN Ga naar de afdeling met de sappen, frisdranken en sportdranken. Opdracht 1: Zoek van één soort frisdrank (mét prik) van hetzelfde merk een gewone en de light-versie. Bekijk de ingrediënten:

Nadere informatie

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Tips bij ondergewicht voor kinderen

Tips bij ondergewicht voor kinderen 1 Tips bij ondergewicht voor kinderen 1. Algemene voedingstips Neem meermaals per dag een kleine maaltijd. Zo kan je naast de drie hoofdmaaltijden ook nog enkele eetmomenten tussendoor voorzien. Zorg voor

Nadere informatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie AFVALPLAN Hoe je moet afvallen weet je waarschijnlijk wel. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Maar hoe ga je dat bereiken? In dit afvalplan vind je de stappen om je kans op succes zo groot mogelijk

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Kerstmenu* Gezonde Gourmet. Plakjes champignons, courgette, uiringen, cherrytomaatjes, paprika

Kerstmenu* Gezonde Gourmet. Plakjes champignons, courgette, uiringen, cherrytomaatjes, paprika Kerstmenu* Gezonde Gourmet * Voor op de grill of in de raclette pannetjes: Plakjes champignons, courgette, uiringen, cherrytomaatjes, paprika Aardappelschijfjes, eieren en pannekoekenbeslag Kleine stukjes

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Gezond eten en bewegen Met de tips in deze folder werk je aan een gezond gewicht voor je kind. Onze adviezen richten zich op gezond eten en drinken, de juiste (eet)opvoeding

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

RESTAURANTGIDS FASE 1 EN 2

RESTAURANTGIDS FASE 1 EN 2 RESTAURANTGIDS FASE 1 EN 2 Kyalin. Uw persoonlijk afslankprogramma! 1 Uw voeding gezond en evenwichtig samenstellen kunt u het gemakkelijkste bij u thuis. Dan weet u welke ingrediënten in de gerechten

Nadere informatie

FORMEEL UITNODIGEN. 3 à 4 weken op voorhand versturen Minimaal 10 dagen voor het feest Als ontvanger binnen de 3 dagen antwoorden

FORMEEL UITNODIGEN. 3 à 4 weken op voorhand versturen Minimaal 10 dagen voor het feest Als ontvanger binnen de 3 dagen antwoorden FORMEEL UITNODIGEN 3 à 4 weken op voorhand versturen Minimaal 10 dagen voor het feest Als ontvanger binnen de 3 dagen antwoorden Uitnodigen op z n Amerikaans: o 1 jaar op voorhand kaartje sturen met de

Nadere informatie

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes.

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes. Woordenschat blok 7 Les 1 i = een witte steel die je kunt eten. Het smaakt een beetje als ui. De banaan = een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool De paprika De prei

Nadere informatie

G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf

G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf De Schijf van Vijf in het kort Om fit en gezond te leven is het belangrijk om gezond te eten. Gezond eten is samen met voldoende bewegen dé basis voor een

Nadere informatie

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014 Zelfmanagement Agenda: - Ervaring van 1 vd kartrekkers in het project, door Annelies - Filmpje IZP - Casus en zelfmanagement tools, door Ruth Project Ervaringen van Annelies Filmpje IZP Wat gaat goed,

Nadere informatie

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten:

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten: Naam: GEZOND ETEN Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam. Als je daarbij genoeg beweegt blijf je op een gezond gewicht. Daardoor word je minder snel ziek. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot lunch, tussendoortjes

Nadere informatie

MOEILIJKE SITUATIES?

MOEILIJKE SITUATIES? Werkboek - Les 8 HOE OVERLEEF IK DE FEESTDAGEN EN ANDERE MOEILIJKE SITUATIES? HOE OVERLEEF IK DE FEESTDAGEN EN ANDERE MOEILIJKE SITUATIES? De decembermaand komt steeds dichterbij. Een drukke en gezellige

Nadere informatie

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan!

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! Dag 61-70 In deze 10 dagen aandacht voor Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! In deze 10 dagen ontvang je informatie over de volgende onderwerpen: Fruit, welk fruit is in deze fase toegestaan?

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas.

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas. belangrijke info Welk menu moet ik volgen? Afhankelijk van jouw caloriebehoefte kun je het menu van 1.250, 1.500, 1.800 of 2.100 Kcal per dag volgen. Op www.projectgezond.nl/hoeveel-calorieen-per-dag/

Nadere informatie

Aan tafel. Eten. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer het zoals jou zal gaan eten.

Aan tafel. Eten. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer het zoals jou zal gaan eten. Antwerpen Aan tafel Aan tafel Ouders maken zich geregeld zorgen over het eetgedrag van hun kinderen: Eten ze niet teveel of te weinig? Wat met de sfeer aan tafel? Lusten ze wel voldoende? In deze folder

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht.

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool: een witte

Nadere informatie

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren. Woordenlijst bij hoofdstuk 6 de aardappel Wat eten we vanavond, rijst of a? alcoholvrij zonder alcohol Graag een a bier. Ik moet nog auto rijden. de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

Nadere informatie

Eettips voor bijzondere gelegenheden

Eettips voor bijzondere gelegenheden Eettips voor bijzondere gelegenheden Ziekenhuis Gelderse Vallei Gezond eten is niet altijd makkelijk. Vooral tijdens bijzondere gelegenheden zoals een vakantie, feest of uit eten gaan. In deze folder staan

Nadere informatie

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Een gezond ontbijt Lekkere recepten voor een gezonde start van de dag! Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Ontbijt tips Heb je soms niet genoeg 1 tijd om te ontbijten? Zet je wekker dan een kwartiertje

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES.

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. 3 1 2 EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. Realistisch kijken naar wat kinderen wel en niet kunnen. WAT KAN JE KIND (AL)? Natuurlijk verwacht je veel van je kind. Dat het snel nieuwe dingen

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 126 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent VOEDSEL 1 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET Dit zes weken durende plan zal je helpen om te werken aan een lactovegetarisch of een vegetarisch dieet. Voor het beste resultaat, breng de veranderingen geleidelijk

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Als eten een opgave wordt..

Als eten een opgave wordt.. Als eten een opgave wordt.. Bent u onbedoeld afgevallen of geniet u niet meer van het eten zoals vroeger? Duurt het eten steeds langer en wordt het wegslikken van vlees een hele klus? Ervaart u (samen)

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

GIEL BEELEN door Catherine Keyl

GIEL BEELEN door Catherine Keyl door Catherine Keyl Giel Beelen werkt bij de radio. Bij radio 3 FM. Hij presenteert daar verschillende programma s. Verder is hij regelmatig te zien bij het tv-programma De wereld draait door. Eigenlijk

Nadere informatie

Eet gezond, word gezond en val af!

Eet gezond, word gezond en val af! Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Eet gezond, word gezond en val af! Wetenschappelijk is aangetoond dat de mens in staat is binnen 21 dagen een slechte gewoonte af te leren of juist een goede gewoonte aan

Nadere informatie

E-zine Voor een Goede lijn

E-zine Voor een Goede lijn Hierbij ontvang je het gratis E-zine voor een Goede lijn, Veel leesplezier! Mijn doel is voor iedereen een gezonde leefstijl mogelijk te maken met een gezond gewicht. Gezond leven met een gezond gewicht

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Albert Schweitzer ziekenhuis Januari 2012 Pavo 0915 Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze folder leggen

Nadere informatie

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Inhoud 1 Vakantiebestemmingen 2 Wat is gezonde voeding? 3 Energieleveranciers en functies 4 Energiebalans op vakantie 5 Weet

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Inhoud

Inhoud. Voorwoord 5. Inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 9 1.1 Eten koken en bewaren 9 1.2 Een ongeluk zit in een klein hoekje 18 1.3 Machines in de keuken 18 1.4 Langer houdbaar maken, maar hoe?

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven.

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven. Het GROW-model Een ontwikkelingsgesprek is het meest effectief als je de vragen in een bepaalde structuur stelt. Het GROW-model biedt deze structuur. (Whitmore, 1995) Het GROW model bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Je bent in verwachting! Een nieuwe periode in je leven begint. Je wilt het beste voor je kindje. Stoppen met roken hoort daarbij. Het is goed voor je eigen

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Verslag van Voedselinname

Verslag van Voedselinname Verslag van Voedselinname 1. Noteer gedurende één week al het genuttigde eten en drinken, inclusief water. 2. Het is het beste als je het verslag invult tijdens je maaltijd of snack; het is dus aan te

Nadere informatie

Dag In deze 10 dagen aandacht voor:

Dag In deze 10 dagen aandacht voor: Dag 41-50 Wat een lekker gevoel! Bijna op de helft van het programma! Dit zijn de laatste 10 dagen van het koolhydraatarme deel van het programma. Je hebt veel geleerd over diabetes en weet waar koolhydraten,

Nadere informatie

Afslanktips foodteacher

Afslanktips foodteacher Afslanktips foodteacher deel 1 1 foodteacher tip 1: Drink veel water Van veel water drinken val je niet af, maar het zorgt er wel voor dat veel afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Als u wilt

Nadere informatie

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden.

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden. Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Doe mee en start op: Maandag 11 januari OF Maandag 18 januari Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Verantwoord en gezond afslanken? Even simpel als. Doe de test & krijg persoonlijk dieetadvies. www.weightcare.nl www.weightcare.be

Verantwoord en gezond afslanken? Even simpel als. Doe de test & krijg persoonlijk dieetadvies. www.weightcare.nl www.weightcare.be Verantwoord en gezond afslanken? Even simpel als Doe de test & krijg persoonlijk dieetadvies. www.weightcare.nl www.weightcare.be _WeightCare_ABC-105x170_NL_linda.indd 1 2 Bereken hier je BMI! Je BMI (Body

Nadere informatie

Health game. The game of life Teamopdracht nummer

Health game. The game of life Teamopdracht nummer Health game The game of life Teamopdracht nummer 4 15-09-2012 Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Inhoudsopgave 1. Concept... 1 2.

Nadere informatie