RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5"

Transcriptie

1 RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5

2 Inleiding In het project Context Van Venster Naar Poort is ons de mogelijkheid gegeven om een interactieve installatie/game te creëren voor het Openluchtmuseum in Arnhem. Voor het thema hadden we dit jaar keuze uit De Beemster of Kinderarbeid. Na het bedenken van verschillende concepten zijn wij het eens geworden dat we voor het thema De Beemster kiezen. Na wat uitgebreider en intensiever onderzoek over De Beemster zijn we erachter gekomen dat we graag een interactieve game willen maken die niet alleen op een scherm plaatsvind, maar waar ook nog iets fysieks mee gedaan kan worden. Om een beter beeld te krijgen van wat wij er nou precies mee willen is het belangrijk dat we dieper onderzoek gaan doen. Daardoor kunnen we betere keuzes maken voor onze game en de ervaring van de spelers. Het is belangrijk dat onze game goed aansluit op de bezoekers van het Openluchtmuseum, wij gaan ons wel focussen op de kinderen van het Openluchtmuseum en niet op de volwassen. Ik ga in dit onderzoeksrapport dus meer onderzoek doen naar de jonge bezoekers van het Openluchtmuseum, Ik ga onderzoek doen naar hun leeftijd, interesse en activiteiten. Als we deze informatie te weten zijn gekomen zal het duidelijker worden hoe wij een game kunnen creëren die hun interessant, leuk en leerzaam gaan vinden. Concrete onderzoeksvragen: - Kenmerken van de jonge bezoekers van het openluchtmuseum? (Leeftijd, interesses, activiteiten, geslacht, karakter, identiteit, verwachtingen?) - Wat vinden de jonge bezoekers van het openluchtmuseum interessant in het spelen van spelletjes?

3 Methode Om achter de doelgroep te komen zou het natuurlijk erg praktisch zijn als ik langs het Openluchtmuseum zou gaan om hier vervolgens mensen te interviewen of een enquete laat invullen. Helaas is het Openluchtmuseum nu dicht en alleen open als wandelroute op het weekend. Als ik hier mensen zou gaan interviewen zou er een vervormd beeld uit komen, want dit zijn bezoekers van een wandelroute, en niet van het Openluchtmuseum. In plaats van naar het museum zelf te gaan om mensen te interviewen ben ik naar de Facebook pagina gegaan van het Openluchtmuseum en heb hier gekeken naar de recensies, waarbij vele recensies gevuld staan met Mijn (klein)kinderen en ik. Ik heb ervoor gekozen deze mensen te benaderd met een paar vragen om meer te leren over hun kinderen. Ik heb niet gekozen om naar een basisschool te gaan en daar kinderen te interviewen aangezien niet alle kinderen naar het Openluchtmuseum gaan, als ik dit zou gaan doen zou ik ook een ander resultaat krijgen. Ik probeer echt een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van de kinderen die het Openluchtmuseum ook echt bezoeken. Op deze manier kunnen zij beter zorgen dan onze game hier goed op aansluit. Ik ga een lijst met vragen sturen om achter meer informatie te komen van de kinderen die het Openluchtmuseum bezoeken. Ik probeer hierbij een zo helder mogelijk beeld krijgen bij dingen zoals wat voor kinderen het zijn, wat ze doen op reguliere basis, waar ze geïnteresseerd, wat vinden ze van games, etcetera. Naast natuurlijk het houden van virtuele interviews ben ik ook bezig geweest met desk research om aanvullende informatie te bemachtigen en om mogelijke conclusies te trekken.

4 Analyse Wat zijn de kenmerken van onze doelgroep? De gemiddelde leeftijd van de doelgroep is 11 jaar, met een leeftijd tussen de 9-14 jaar. Dit houdt dus in dat ze op de basisschool of (net) op de middelbare school zitten. Ze vallen dus duidelijk onder generatie Z. Uit de vragen die ik heb gesteld is gebleken dat de doelgroep vaak een sport beoefent en ook graag buiten speelt en dus graag beweegt. Daarnaast vindt de doelgroep het ook leuk om dingen met hun handen doen. Ook is gebleken aan de hand van de vragen dat ze liever een spel samen spelen dan alleen. Veel van de geïnterviewde kinderen heeft laten weten dat geschiedenis en handarbeid hun favoriete vak is. De doelgroep is ook een gebruiker van moderne technologie zoals een tablet, telefoon of game console. Wat wilt de doelgroep voor game/interactieve installatie? De doelgroep zoals eerder genoemd is geïnteresseerd in onder andere geschiedenis, naast het antwoord geschiedenis is de doelgroep ook nog geïnteresseerd in het vak handarbeid. Dit zou dus inhouden dat ze het niet erg zouden vinden als er een vorm van informatie over de geschiedenis in onze game/interactieve installatie zou komen. Daarnaast hebben ook nog vele kinderen interesse in buiten spelen en bewegen, ongeveer vier van de vijf ondervraagde kinderen doen aan een sport. De doelgroep heeft dus duidelijk nog een interesse in bewegen. Een game/interactieve installatie waarbij er moet bewogen worden zou ook een mogelijkheid zijn. Als tegenpool valt de doelgroep onder generatie Z dus is de interesse, vaardigheid en mogelijkheid tot technologie erg hoog. Ze zijn veel bezig met tablets, telefoons en consoles. Waar houdt de doelgroep zich vooral mee bezig? Als een jong kind gaat een groot gedeelte van de tijd naar school, ze zitten hier vaak van half negen tot drie uur, met een lunchpauze tussen twaalf en een uur. Dit geldt voor zowel de kinderen die naar de basisschool gaan als de kinderen die naar de middelbare school gaan, alleen kunnen de kinderen van de middelbare school wel tot vijf uur op school zitten. Hier gaat dus het grootste gedeelte van de dag heen. Na school spelen de kinderen graag met andere kinderen, buiten of binnen. Als je nu vergelijkt met vroeger spelen kinderen wel minder buiten dan vroeger dankzij de opkomt van games. Kinderen nemen hun vriendjes en vriendinnetjes mee naar binnen om samen een spelletje te spelen op de Wii. Uit de vragenlijst is gebleken dat alle ondervraagde liever samen speelde dan alleen. Als de kinderen dan niet op school zitten of bezig zijn met sociale activiteiten zijn ze vaak nog bezig met schoolwerk.

5 Persona Naam: Michael van den Hoek Leeftijd: 11 School: Groep 7 van de Willem Alexanderschool in Amstelveen Hobby s: buitenspelen met vrienden, tennis en gamen Favoriete vak: Handarbeid en geschiedenis Sport: Tennis Telefoon: Ja Computer: Ja, wel gedeelte met zijn zusje en hij mag er maar een paar uur per dag op spelen. Consule: Ja, Wii Facebook Ja Twitter Nee Instagram Nee Michael vind het leuk om twee keer per week naar zijn tennis training te gaan. Als hij niet aan het tennissen is doet hij graag dingen met vrienden. Dit kan buitenspelen zijn maar ook een spelletje op zijn Wii die hij deelt mijn zijn zusje. Anders gaat hij naar een van zijn vrienden om daar een game te spelen. Om af te spreken met zijn vrienden stuurt hij hun snel en makkelijk een berichtje op WhatsApp met zijn telefoon, of benaderd hij hun op FaceBook. Michael vindt het niet zo erg om naar musea te gaan, hij vind het wel altijd lastig dat zijn ouders tegen hem zeggen dat hij rustig moet zijn. Hij vindt het een stuk leuker als hij naar een museum mag gaan waar hij ook iets kan doen. Gelukkig nemen zijn ouders hem meestal mee naar interessante musea zoals Naturalis of Nemo. Hier zijn leuke en interessante dingen voor hem en zijn zusje. Mijn moeder zegt altijd dat ik meer buiten moet spelen..

6 Conclusie Dankzij mijn onderzoek naar de doelgroep heb ik veel geleerd over de jonge bezoekers, maar nog belangrijker, wat vinden de jonge bezoekers leuk en interessant, wat houdt ze bezig? Uit mijn onderzoek is dus gebleken dat kinderen nog speels zijn, maar ook leergierig. Ik heb gevraagd aan de kinderen wat hun favoriete vak was, waarbij ik vaak het antwoord geschiedenis kreeg. Dit hoeft niet meteen in te houden dat ze bakken vol met informatie gaan waarderen. Veel kinderen gaven aan dat ze geschiedenis soms ook wel weer saai vonden, dus hier zouden we dan wel weer erg voorzichtig mee moeten zijn en de kinderen niet overladen met teveel informatie en ook niet te diepgaande informatie. In onze game hebben we besloten dat we de kinderen minimale informatie gaan bieden. We vertellen alleen wie ze spelen in onze game, (Jan Adriaanszoon Leeghwater) wat zijn doel is (De Beemster leeghalen) en waarom hij het moet doen. Zo worden de kinderen niet overspoeld met informatie, maar is het nog wel leerzaam. De tekst word ook geboden in een verhaal met afbeeldingen erbij zodat het niet een vlak tekst is. Dankzij mijn onderzoek naar de doelgroep is ook gebleken dat kinderen liever samen spelen dan alleen. Wij hadden eerst een single player game, maar hebben besloten om dit te veranderend naar aan leiding van mijn onderzoek waaruit bleek dat kinderen liever samen spelletjes spelen dan alleen. Ook beweegt de doelgroep nog steeds en geniet hier nog van. Bij onze game moeten de spelers rennen van een het digitale scherm naar een fysieke molen, om allebei goed te kunnen managen. Wij wilde ze eerst naast elkaar zetten, maar na het onderzoek hebben we besloten om de twee onderdelen verder uit elkaar te zetten. Daarnaast gaven de ondervraagde aan dat ze het leuk vonden om dingen met hun handen te doen en was het vak handarbeid ook vaak een gegeven antwoord op de vraag wat is je favoriete vak?. Wij hebben dus een tastbare molen die de spelers moeten repareren door middel van hun tandwielen erop plaatsen.

7 Bronnen

Doelgroeps Onderzoek. Naam: Ismay Verbeek Klas: GAR1-D Project: Van Venster naar Poort Vak: Research Docent: Harald Warmelink

Doelgroeps Onderzoek. Naam: Ismay Verbeek Klas: GAR1-D Project: Van Venster naar Poort Vak: Research Docent: Harald Warmelink Doelgroeps Onderzoek 1 Naam: Ismay Verbeek Klas: GAR1-D Project: Van Venster naar Poort Vak: Research Docent: Harald Warmelink Inhoud Inleiding blz. 3 Methode blz. 4 Analyse blz. 5 Conclusie blz. 9 Bronvermelding

Nadere informatie

Art and windmills. Doelgroep onderzoek. Valérie den Besten G&I A

Art and windmills. Doelgroep onderzoek. Valérie den Besten G&I A Art and windmills Doelgroep onderzoek Valérie den Besten G&I A Research project context 13-03-2016 1 Inleiding Naar aanleiding van het project Van Venster naar Poort maak ik met mijn team een applicatie

Nadere informatie

Het doel van het onderzoek:

Het doel van het onderzoek: P a g i n a 1 Voor het project Context Van Venster naar Poort hebben wij in teamverband de opdracht gekregen om voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een educatief spel of app te bedenken en ontwikkelen.

Nadere informatie

CONTEXTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D

CONTEXTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D CONTEXTONDERZOEK Door: Niels van Unen - 3013736 - G&I1D Leraar - Harald Warmelink INLEIDING Na aanleiding van het project van venster naar poort hebben we de kans gekregen om een educatief spel te ontwikkelen

Nadere informatie

Courier Dog WW1. Team 8. Lorenzo James Sam Morris Tim Janssen Raymon Meijer Melissa Tammens (schrijver)

Courier Dog WW1. Team 8. Lorenzo James Sam Morris Tim Janssen Raymon Meijer Melissa Tammens (schrijver) Team 8 Courier Dog WW1 Lorenzo James Sam Morris Tim Janssen Raymon Meijer Melissa Tammens (schrijver) Inhoud Inleiding... 3 Methode..... 4 Analyse...... 5 Persona s.... 7 Voor in het spel.. 9 Conclusie......

Nadere informatie

13/03/2016 Project Context. Doelgroep Onderzoek. Docent: Harald Warmelink. Bjorn Dingeldein G&I 1B

13/03/2016 Project Context. Doelgroep Onderzoek. Docent: Harald Warmelink. Bjorn Dingeldein G&I 1B 13/03/2016 Project Context Doelgroep Onderzoek Docent: Harald Warmelink Bjorn Dingeldein G&I 1B Inhoudsopgave: Introductie Pagina 2 Inleiding Pagina 2 Methode Pagina 2 Analyse Pagina 3 t/m 5 Conclusie

Nadere informatie

Courier Dog WW1. Team 8. Lorenzo James Sam Morris Tim Janssen Raymon Meijer Melissa Tammens (schrijver)

Courier Dog WW1. Team 8. Lorenzo James Sam Morris Tim Janssen Raymon Meijer Melissa Tammens (schrijver) Team 8 Courier Dog WW1 Lorenzo James Sam Morris Tim Janssen Raymon Meijer Melissa Tammens (schrijver) Inhoud Inleiding... 3 Methode..... 4 Analyse...... 5 Persona s.... 7 Voor in het spel.. 9 Conclusie......

Nadere informatie

In bezit van een mobiel

In bezit van een mobiel Resultaten onderzoek Marie Montessori Op vrijdag 21 september 2012 zijn Floor en Steven naar bassischool Marie Montessori geweest om een onderzoek uit te voeren. Het onderzoek hebben we uitgevoerd onder

Nadere informatie

Kennis over Kinderarbeid

Kennis over Kinderarbeid Kennis over Kinderarbeid Context onderzoek Naam: Daniël Seton Klas: G&I 1D Datum: 13 Maart 2016 Docent: Harald Warmelink Module: Pr.Context: Research Opdracht: Context Onderzoek Inleiding Uit vooronderzoek

Nadere informatie

BASTIAAN BURGHARDT CODY BLOEMHARD ILSE BIGLER HICHAM BENDRISS TARIQ BAKHTALI

BASTIAAN BURGHARDT CODY BLOEMHARD ILSE BIGLER HICHAM BENDRISS TARIQ BAKHTALI Project Context: Research BASTIAAN BURGHARDT CODY BLOEMHARD ILSE BIGLER HICHAM BENDRISS TARIQ BAKHTALI O: Documentatie, Project Context Deadline: 24 Juni 2016 Begeleider: Harald Warmelink Studentnummer:

Nadere informatie

Research context: van venster naar poort Onderdeel: context

Research context: van venster naar poort Onderdeel: context Research context: van venster naar poort Onderdeel: context Naam: Zoë Tabak Klas: GAR1D Vak: Research Leraar: Harald Warmelink Datum: 15-3-2015 Inleiding Naar aanleiding van de eerste discussies binnen

Nadere informatie

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS:

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: THEMA 1 MIJN GAMEPROFIEL VS. DE GROEP OPDRACHT 2 NEEM DE VRAGENLIJST MIJN OUDERS EN MIJN GAMEGEDRAG AF BIJ JE OUDER(S) OF OPVOEDER(S). (PAGINA 4) 1 DENK NA OVER JOUW GAMEGEDRAG.

Nadere informatie

Richtlijnen Portfolio. Hedwig Klamer 30 september 2015 Project Portfolio Corné van Delft

Richtlijnen Portfolio. Hedwig Klamer 30 september 2015 Project Portfolio Corné van Delft Richtlijnen Portfolio Hedwig Klamer 30 september 2015 Project Portfolio Corné van Delft 1 Requirements Om er achter te komen wat de handigste structuur is voor mijn website moet ik eerst kijken naar wie

Nadere informatie

RESEARCHVERSLAG DOELGROEP

RESEARCHVERSLAG DOELGROEP RESEARCHVERSLAG DOELGROEP Project Context: Research Harald Warmelink Adriana Borger INHOUDSOPGAVE INLEIDING Pagina 3 METHODE Pagina 4 ANALYSE Pagina 5 CONCLUSIE Pagina 9 BRONVERMELDING Pagina 10 2 INLEIDING

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Verslag Look & Inspire

Verslag Look & Inspire Verslag Look & Inspire Erik de Beurs Game Design 3012400 G&IA Inleiding De fascinatie voor plectrums komt voor uit wat een plectrum in essentie is. Plectrums zijn op zichzelf namelijk maar gek gevormde

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet.

Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet. Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet. In dit level... Kom je meer te weten over de ontwikkeling van games door de tijd. Ga je enkele spellen

Nadere informatie

Project Context : Research

Project Context : Research Project Context : Research Referentie Onderzoek Rick Ruiten 13/3/2016 Inhoudsopgave Contents Inleiding... 3 Onderzoeksvraag... 3 Het doel van het onderzoek :... 3 Methode :... 3 Analyse... 4 Candy Crush...

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Context Onderzoek. Door: Nicky van Veen GDD1-B. Research Docent: Harald Warmelink

Context Onderzoek. Door: Nicky van Veen GDD1-B. Research Docent: Harald Warmelink Context Onderzoek Door: Nicky van Veen GDD1-B Research Docent: Harald Warmelink Inleiding: Om een goed product neer te zetten is het belangrijk om de klant eerst goed onder de loep te nemen. Hoe goed je

Nadere informatie

Bijlage 1: Vragenlijst voormeting Kidzwise...2 Bijlage 2: Aanvullingen vragenlijst eindmeting Kidzwise...6 Bijlage 3: Project geldgenoeg voormeting,

Bijlage 1: Vragenlijst voormeting Kidzwise...2 Bijlage 2: Aanvullingen vragenlijst eindmeting Kidzwise...6 Bijlage 3: Project geldgenoeg voormeting, Bijlage 1: Vragenlijst voormeting Kidzwise...2 Bijlage 2: Aanvullingen vragenlijst eindmeting Kidzwise...6 Bijlage 3: Project geldgenoeg voormeting, onderzoek 1...7 Bijlage 4: Aanvullingen vragenlijst

Nadere informatie

1.0 Inleiding Testplan Testdoelen Navigatie Lay-out en prioriteit Interactie

1.0 Inleiding Testplan Testdoelen Navigatie Lay-out en prioriteit Interactie Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Testplan 4 2.1 Testdoelen 4 2.1.1 Navigatie 4 2.1.2 Lay-out en prioriteit 4 2.1.3 Interactie 4 2.1.4 Content 4 2.1.5 Formulieren en foutafhandeling 5 2.1.6 Snelheid 5

Nadere informatie

Project Vrij Research Herkansing 1. Denzel Ellis augustus Research Harald Warmelink

Project Vrij Research Herkansing 1. Denzel Ellis augustus Research Harald Warmelink Project Vrij Research Herkansing 1 Denzel Ellis 3012198 13 augustus 2016 Research Harald Warmelink INLEIDING Voor het eerstejaars project, Vrij, van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, moet er na aanleiding

Nadere informatie

Uitkomsten enquête online opvoeden

Uitkomsten enquête online opvoeden Uitkomsten enquête online opvoeden 1a. Maakt u zelf gebruik van de sociale media? 100% ja 1b. Zo ja, van welke? 1c. Evt. toelichting bij 'anders' Facebook,LinkedIn,WhatsApp YouTube,WhatsApp YouTube,WhatsApp

Nadere informatie

Embedded Fitness. 98 procent van de jongens tussen de 8 en 12 jaar gamen gemiddeld 6,8 uur per week. Carla Scholten

Embedded Fitness. 98 procent van de jongens tussen de 8 en 12 jaar gamen gemiddeld 6,8 uur per week. Carla Scholten Embedded Fitness Carla Scholten Technologie heeft onze levensstijl drastisch veranderd. De jeugd groeit deels op in een virtuele omgeving waar internet, Facebook, msn en televisie niet meer weg te denken

Nadere informatie

CONTENTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D

CONTENTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D CONTENTONDERZOEK Door: Niels van Unen - 3013736 - G&I1D Leraar - Harald Warmelink INLEIDING Voor het schoolproject genaamd project vrij zijn we met alle 1stejaars in Berlijn geweest. Tijdens ons bezoek

Nadere informatie

Q1 In welke groep zit je?

Q1 In welke groep zit je? Q In welke groep zit je? Beantwoord: 38 Overgeslagen: / % % % 3% 4% 5% % 7% 8% 9% % Groep Groep Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep Groep 7 Groep 8 Groep Groep Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep Groep 7 Groep 8 Totaal

Nadere informatie

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten?

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? MMIO Verslag Groepsopdracht week 1 Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? Door David Arisz 11044772 Rob Dekker 11020067 Devin Hillenius 11018070 Joep Straatman 11035307 Concept

Nadere informatie

Project Context Van Venster naar Poort

Project Context Van Venster naar Poort Project Context Van Venster naar Poort Doelgroeponderzoek Stick m Docent: Harald Warmelink 13 maart 2016 Door: 3014554 G&I 1D Inleiding Het Nederlandse Openluchtmuseum te Arnhem laat de geschiedenis zien

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar Weet ik niet

5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar Weet ik niet Jeugdpeil gamen Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Jeugdjournaal onder 900 kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar. Het Jeugdjournaal doet regelmatig onderzoeken onder kinderen, hiervoor maken

Nadere informatie

Project Context Research Referentie Verslag Kinderarbeid in Games

Project Context Research Referentie Verslag Kinderarbeid in Games Project Context Research Referentie Verslag Kinderarbeid in Games Firza Sulistio - 3014623 G&I 1D Game Art Docent: Harald Warmelink Datum: 13 maart 2016 1 Inhoud 1.Inleiding blz.3 2. Methode blz.3 3. Analyse

Nadere informatie

Vriendschap. Voortgezet onderwijs

Vriendschap. Voortgezet onderwijs Voortgezet onderwijs 2 Wereldwijd doen wetenschappers onderzoek naar vriendschappen. Dat gebeurt ook bij de Universiteit Leiden: daar onderzoeken wetenschappers bij het Brain & Development Onderzoekscentrum

Nadere informatie

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

Communicatieplan Kids in Movement

Communicatieplan Kids in Movement Timo de Bresser Semester 6 Communicatieplan Juni 2017 Communicatieplan Kids in Movement In dit communicatieplan staat alle informatie met betrekking tot de campagne die we in werking hebben gezet in de

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 AANLEIDING In juli 2017 hebben Bianca Hierck, Anouk Meelhuysen en Mike Kramer, gesteund door een groep van ouders, het plan opgevat om te starten met het initiatief Bijzonder

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Jouw digitale wereld safe & social

Jouw digitale wereld safe & social HANDLEIDING BIJ DE DIGITALE LES Jouw digitale wereld safe & social Wat is slim en wat kun je beter niet doen online? In de digitale les Jouw digitale wereld safe & social maken leerlingen kennis met de

Nadere informatie

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard.

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. KLANTTEST Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Onderzoeksvraag 3. Vraagstuk 4. Doelstelling 5. Hypothese 6. Functieomschrijving

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 26-01-2017 Coach: Dhr. A. Verkuilen, Email: A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

TUSSENSCHOUW HELEEN SIMMELINK OM209

TUSSENSCHOUW HELEEN SIMMELINK OM209 TUSSENSCHOUW HELEEN SIMMELINK OM209 Doelgroep analyse Kinderen: Informatie: abstract gaan leren denken. Ze vinden de social media, computers en media steeds belangrijker. Leergierig, maar ook prestatie

Nadere informatie

T & T Portfolio. Loes. Klas ---

T & T Portfolio. Loes. Klas --- T & T Portfolio Loes Klas --- Inhoud In dit document leest uw over mijn persoonlijke informatie, ook ziet uw over mijn competenties en hoe ik daar in gegroeid ben. Uw ziet bewijs stukken van hoe de competenties

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Klanttest. Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Voorwoord In blok 2 hebben we een klanttest uitgevoerd om te kijken of er vraag is naar het ontwikkelingsplan.

Nadere informatie

Project Context : Research

Project Context : Research Project Context : Research Referentie Onderzoek Rick Ruiten 6/24/2016 Inhoudsopgave Contents Inleiding... 3 Onderzoeksvraag... 3 Het doel van het onderzoek... 3 Methode... 4 Analyse... 4 Candy Crush...

Nadere informatie

voor bibliotheken Communitybuilding rondom bibliotheken

voor bibliotheken Communitybuilding rondom bibliotheken voor bibliotheken Communitybuilding rondom bibliotheken Verslag Pilot 2017 ProBiblio Inleiding Communities zijn hot, iedereen lijkt er wel mee bezig te zijn. Ook de Bibliotheek. Want is het bibliotheekpubliek

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

groep van de maand week 6 Deze week vertellen we wat ons lievelingsvak is. We vertellen waarom we juist dit vak zo leuk vinden.

groep van de maand week 6 Deze week vertellen we wat ons lievelingsvak is. We vertellen waarom we juist dit vak zo leuk vinden. groep van de maand week 6 Deze week vertellen we wat ons lievelingsvak is. We vertellen waarom we juist dit vak zo leuk vinden. Naam: iza van den bos Hoi allemaal ik ga het vandaag hebben over mijn lievelingsvak.

Nadere informatie

Rapportage Online onderzoek naar buiten spelen

Rapportage Online onderzoek naar buiten spelen Rapportage Online onderzoek naar buiten spelen februari 2010 In opdracht van: pag. 1 Conclusies Favoriete activiteiten Buiten spelen duidelijk veel populairder dan binnen spelen : 59% noemt buiten spelen

Nadere informatie

Rob Duits Sander Helling Xander Knol André van de Polder Paco Josée Klas: Rood. Onderzoeksrapport. Medialandschap

Rob Duits Sander Helling Xander Knol André van de Polder Paco Josée Klas: Rood. Onderzoeksrapport. Medialandschap Rob Duits Sander Helling Xander Knol André van de Polder Paco Josée Klas: Rood Onderzoeksrapport Medialandschap Inhoudsopgave 05 Voorbereiding onderzoek - Doel van het onderzoek - Onderzoeksvraag en deelvragen

Nadere informatie

Onderzoek Native/Web app

Onderzoek Native/Web app Onderzoek Native/Web app Analyse en conclusie Enquête Bij ons concept Let s make a memory hebben we al vrij snel bedacht dat er in dit concept gebruikt moet worden gemaakt van een digitaal product zoals

Nadere informatie

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016 BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING Joost van der Zanden 2212130 19/05/2016 Inhoudsopgave INTRODUCTIE METHODOLOGIE RESULTATEN CONCLUSIE & AANBEVELINGEN 3 5 6 8 Introductie WAT IS FUNDYFRIEND? Fundyfriend

Nadere informatie

Drents Archief. Het meisje met de hoepel. Groep 2 Thema-overzicht

Drents Archief. Het meisje met de hoepel. Groep 2 Thema-overzicht Drents Archief Het meisje met de hoepel Groep 2 Thema-overzicht Thema-overzicht Het meisje met de hoepel Groep 2 Drents Archief Kern van het thema Een beeld vertelt een verhaal. Om het verhaal te kunnen

Nadere informatie

21 ste eeuw vaardigheden in democratisch basisonderwijs

21 ste eeuw vaardigheden in democratisch basisonderwijs 21 ste eeuw vaardigheden in democratisch basisonderwijs Een onderzoek naar de visie van ouders Team Flying Rhinos: Anton Neefjes, Anne van Tetering, Bonnie van Dongen, Ilva Veul, Rutger Wassink Opdrachtgevers:

Nadere informatie

Opdracht 2 Checklist. Website 1 NTR Het Klokhuis -

Opdracht 2 Checklist. Website 1 NTR Het Klokhuis - Opdracht 1 - Cursus Opdracht 2 Checklist Website 1 NTR Het Klokhuis - http://www.hetklokhuis.nl/ 16-23 (maximaal aantal te halen : 35) Deze site scoort heel behoorlijk, maar het kan altijd nog beter. Bekijk

Nadere informatie

beoordeling (voldoende of onvoldoende)

beoordeling (voldoende of onvoldoende) studentnummer beoordeling (voldoende of onvoldoende) feedback 2081959 o Onvoldoende. Geen inzicht in methode en geen bronvermelding. Als je onderzoek doet naar musea en websites, behandel dan specifiek

Nadere informatie

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN NEDERLANDERS ZIJN ERG AFWACH- TEND ALS HET GAAT OM FINANCIËLE PRODUCTEN EN DIENSTEN

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

ICT-competenties op de werkvloer: wel zo Belangrijk? Dr. Alexander van Deursen Vakgroep Media, Communicatie en Organisatie

ICT-competenties op de werkvloer: wel zo Belangrijk? Dr. Alexander van Deursen Vakgroep Media, Communicatie en Organisatie ICT-competenties op de werkvloer: wel zo Belangrijk? Dr. Alexander van Deursen Vakgroep Media, Communicatie en Organisatie Onderzoeksvraag: Hoe gaan organisaties om met ICT-competenties van hun medewerkers

Nadere informatie

Beweeggames: kansen voor het stimuleren van beweging?

Beweeggames: kansen voor het stimuleren van beweging? Beweeggames: kansen voor het stimuleren van beweging? Monique Simons, Maaike van de Bovenkamp en Emely de Vet Inleiding Het beeld van buiten spelende kinderen, rennend achter een bal, tikkertje en verstoppertje

Nadere informatie

Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4

Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4 Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4 Naam: Hallo allemaal, Dit boekje heb ik gemaakt om je te helpen bij het maken van je spreekbeurt. Want het is best lastig, zeker als je het voor het eerst gaat

Nadere informatie

Jill Chin - Soufyan Abbassi - Abdel Achaaoui - BLOK 4

Jill Chin - Soufyan Abbassi - Abdel Achaaoui - BLOK 4 Klanttest 2 Jill Chin - Soufyan Abbassi - Abdel Achaaoui - BLOK 4 1 Inhoudsopgave Aanname 3 Vraagstuk Welke doelgroep en waarom? Feiten en cijfers 4 Levensstijl doelgroep 6 Wat/wie hebben wij getest? 7

Nadere informatie

Onderzoeksplan. Onderzoeksdoel. Doelgroep. Locatie. Wanneer. Tijdsduur

Onderzoeksplan. Onderzoeksdoel. Doelgroep. Locatie. Wanneer. Tijdsduur Onderzoeksplan Onderzoeksdoel Het doel van dit interview is om erachter te komen hoe de doelgroep van ASML er precies uit ziet, en welke eisen deze doelgroep stelt aan hun toekomstige werkgever/stagebedrijf.

Nadere informatie

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14)

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Reflectieverslag Maandag hebben we gebrainstormd en we hebben voor mijn

Nadere informatie

Online communicatie & de basisscholen van Leerplein055

Online communicatie & de basisscholen van Leerplein055 Online communicatie & de basisscholen van Leerplein055 Leerplein055 doet onderzoek naar de wensen en behoeften van ouders over de inzet van online communicatie. Waarom dit onderzoek? Leerplein055 is de

Nadere informatie

BattleBoats - Concept. Müllerhoofd. Orlando Duivestein - CMGT1a

BattleBoats - Concept. Müllerhoofd. Orlando Duivestein - CMGT1a BattleBoats - Concept Müllerhoofd Orlando Duivestein - CMGT1a 2 Inleiding Müllerhoofd, een van de saaie, grauwe plekjes die Rotterdam heeft. We hebben de opdracht gekregen om deze plek om te toveren naar

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

Ethische Dilemma s - 100% Presence - Richard van Tol

Ethische Dilemma s - 100% Presence - Richard van Tol Jaap Bierman G&I Klas 1 A Sunday 24 January 2016 Ethische Dilemma s - 100% Presence - Richard van Tol Will you, push it to the limit? HKU Een week voordat het project van start ging kwam Tim Bosje naar

Nadere informatie

Redactie in beeld: R-TV Webredacteur. Sigrid Abels, MR1A. Julianadorp,

Redactie in beeld: R-TV Webredacteur. Sigrid Abels, MR1A. Julianadorp, Redactie in beeld: R-TV Sigrid Abels, MR1A Julianadorp, 06-04-17 Inhoudsopgave GESCHIEDENIS VAN HET BEROEP WEBREDACTEUR 3 WAT HOUDT HET BEROEP IN? 3 BENODIGDE KWALITEITEN 3 VOOROPLEIDING 4 SALARIS 4 BEROEPSPERSPECTIEF

Nadere informatie

Projectdocumentatie - Van Venster Naar Poort - Tim Bosje

Projectdocumentatie - Van Venster Naar Poort - Tim Bosje Projectdocumentatie - Van Venster Naar Poort - Tim Bosje Michelle Avis, Jaap Bierman, Jelle van den Bighelaar, Ruben Bimmel Leeghwater: Grow Game Het eindproduct van ons project is een game gericht op

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

Festival van het Leren. - Evaluatie - workshop. Corien van der Linden. Utrecht - 19 maart 2010

Festival van het Leren. - Evaluatie - workshop. Corien van der Linden. Utrecht - 19 maart 2010 Festival van het Leren - Evaluatie - workshop Corien van der Linden Utrecht - 19 maart 2010 Terra Nova Partners in Onderzoek www.terranovapartners.nl Agenda - introductie - onderzoekmethoden - zelf aan

Nadere informatie

De tablet speciaal ontwikkeld voor senioren

De tablet speciaal ontwikkeld voor senioren De tablet speciaal ontwikkeld voor senioren Maak kennis met de Compaan, de tablet speciaal ontwikkeld voor senioren, simpel in gebruik en mooi van vorm. De Compaan is de tablet waarmee senioren makkelijk

Nadere informatie

De Popularisering van het Internet in Nederland Trendrapport Internetgebruik 2011

De Popularisering van het Internet in Nederland Trendrapport Internetgebruik 2011 De Popularisering van het Internet in Nederland Trendrapport Internetgebruik 2011 Prof. Dr. Jan A.G.M. van Dijk Vakgroep Media, Communicatie en Organisatie Trendrapport Computer en Internetgebruik 2010

Nadere informatie

Dit zijn de mediatoren voor dit schooljaar,

Dit zijn de mediatoren voor dit schooljaar, Dit zijn de mediatoren voor dit schooljaar, De mediatoren die vorige jaar in groep 7 zaten hebben hulp gekregen van nieuwe mediatoren uit de groepen 7 en 8. Deze leerlingen hebben dezelfde trainingen ontvangen

Nadere informatie

KLANTONDERZOEK. Meest risicovolle aanname Consument wil interactief nieuws tot zich nemen

KLANTONDERZOEK. Meest risicovolle aanname Consument wil interactief nieuws tot zich nemen KLANTONDERZOEK Meest risicovolle aanname Consument wil interactief nieuws tot zich nemen Meerdere testvormen 1. Een heel specifiek doelgroeponderzoek. We beperken onze doelgroep tot tussen de 20 en 25-jarige

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS

DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS Müllerhoofd groep 9 Orlando Duivestein CMGT1a Inleiding BattleBoats is een tof concept maar zit de doelgroep daar wel op te wachten? En wie is de doelgroep eigenlijk? Door

Nadere informatie

OP WELKE SOCIAL MEDIA BEREIK JE VERSCHILLENDE GENERATIES

OP WELKE SOCIAL MEDIA BEREIK JE VERSCHILLENDE GENERATIES OP WELKE SOCIAL MEDIA BEREIK JE VERSCHILLENDE GENERATIES Intensief gebruik van Facebook is voor veel Nederlanders verleden tijd, vooral voor de jongste generaties. Toch zijn we social media nog lang niet

Nadere informatie

Doelgroep onderzoek. Elian van der Heiden Animatie. Kenrick Fontijne A

Doelgroep onderzoek. Elian van der Heiden Animatie. Kenrick Fontijne A Doelgroep onderzoek Elian van der Heiden Animatie Kenrick Fontijne 0909758 1A 1 Inhoud Interview opdrachtgever 3 Desk research 5 Onderzoeksvraag 10 Doelgroep interview 1 11 Doelgroep interview 2 13 Conclusie

Nadere informatie

Belangrijkste bevindingen

Belangrijkste bevindingen Inleiding In dit rapport de bevindingen en de aanbevelingen aan de hand van de enquête die we hebben afgenomen onder mensen uit de doelgroep. Aan de hand van dit rapport worden gepaste reclame uitingen

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM?

INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM? INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM? Sabeth Keek een beetje tegen het project op omdat het om een applied game ging. het leek mij een moelijke doelgroep. Het leek mij wel lastiger om in te leven

Nadere informatie

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school Samen zijn we SBO Horizon Hoe we omgaan met elkaar op school 2 3 Fijn dat u dit leest. In dit boekje vertellen we hoe we met elkaar omgaan op SBO Horizon. Samen zijn we SBO Horizon Bij ons op school hebben

Nadere informatie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE Masterproef Propositie Tom Knevels Communicatie & MultimediaDesign 2011-2012 KERNWOORDEN Online in combinatie met offline kopen, beleving/ervaring, vertrouwen, kledij

Nadere informatie

Verslag Opdracht Artis. Andreas Vos Sidney de Vries Mehran aghazadeh Olivier van t Hof. Concept

Verslag Opdracht Artis. Andreas Vos Sidney de Vries Mehran aghazadeh Olivier van t Hof. Concept Verslag Opdracht Artis Andreas Vos Sidney de Vries Mehran aghazadeh Olivier van t Hof Concept Artis wil het Groote Museum in het dierenpark nieuw leven inblazen. Het gebouw wordt momenteel gerenoveerd

Nadere informatie

HET EFFECT VAN WHEELIEPOP OP SMARTPHONEGEBRUIK TIJDENS HET FIETSEN

HET EFFECT VAN WHEELIEPOP OP SMARTPHONEGEBRUIK TIJDENS HET FIETSEN HET EFFECT VAN WHEELIEPOP OP SMARTPHONEGEBRUIK TIJDENS HET FIETSEN Een kwantitatief onderzoek onder jongeren in opdracht van het Interprovinciaal Overleg JEROEN HERMANS KJELL MASSEN AMSTERDAM, JULI 2017

Nadere informatie

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215 PIM 2013 VU One day in Amsterdam Martijn van der Burg 2527162 MBG215 Achtergrond Dit essay is geschreven in opdracht voor het vak Interactieve Multimedia voor de studie IMM aan de Vrije universiteit. Het

Nadere informatie

ONTWERPEN IN DE SOCIALE

ONTWERPEN IN DE SOCIALE MENSGERICHT ONTWERPEN IN DE SOCIALE PSYCHIATRIE DR. JOB VAN T VEER VEERJ@NHL.NL MENS GERICHT INNOVEREN Technologische innovatie in de zorg begint bij..? Wat is mensgericht innoveren? Waarom is het nodig?

Nadere informatie

www.ijsfontein.nl Evert Hoogendoorn Strateeg / Game Designer

www.ijsfontein.nl Evert Hoogendoorn Strateeg / Game Designer www.ijsfontein.nl Evert Hoogendoorn Strateeg / Game Designer Spelen heeft een hoge mate van intrinsieke motivatie. Door een speelse situatie te creëren kunnen we gedrag sturen, nieuwsgierigheid opwekken

Nadere informatie

42 reacties. Overzicht. Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Welke social media kent u? Dit formulier bewerken. Alle reacties weergeven

42 reacties. Overzicht. Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Welke social media kent u? Dit formulier bewerken. Alle reacties weergeven gerl1202@student.nhl.nl Dit formulier bewerken 42 reacties Alle reacties weergeven Overzicht Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Linkedin 19 15% Twitter 8 7% Facebook 27 22% MSN 3 2% YouTube 20 16%

Nadere informatie

Utrecht, maart Rutgers Arthur van Schendelstraat MJ Utrecht Postbus GA Utrecht

Utrecht, maart Rutgers Arthur van Schendelstraat MJ Utrecht Postbus GA Utrecht Arthur van Schendelstraat 696 3511 MJ Utrecht Postbus 9022 3506 GA Utrecht +31(0)30 231 34 31 office@rutgers.nl www.rutgers.nl www.rutgers.international Utrecht, maart 2017 BIC ABNA NL 2A IBAN NL18 ABNA

Nadere informatie

Resultaten Taxbus Enquête 2011

Resultaten Taxbus Enquête 2011 Resultaten Taxbus Enquête 2011 Collectief vraagafhankelijk vervoer Eindhoven Auteurs: Sylvie van Dijk Caro Goudriaan Dit onderzoek kon plaats vinden dankzij de medewerking van een groot aantal vrijwilligers.

Nadere informatie