Gemeenteraad Zitting van 29 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraad Zitting van 29 november 2016"

Transcriptie

1 Gemeenteraad Notulen Zitting van 29 november 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer, voorzitter; de heer Dirk Pieters, burgemeester; de heer Marc Snoeck; de heer Eddy Buelinckx; de heer Guy Nechelput; mevrouw Peggy Massien; mevrouw Dieuwertje Poté; de heer Christophe Merckx; de heer Johan Servé; de heer Pieter Busselot; de heer Marc Devillé; mevrouw Anne Mattot; de heer Frans Dereymaeker; mevrouw Jacqueline Muyldermans; de heer Hedwig Van Rossem; de heer Jean-Jacques Fastenaekels; mevrouw Anja Deridder; de heer Marc Picalausa; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Marc Sluys; de heer Sven Vranken; mevrouw Mennem Dibe; mevrouw Nelly Lanis; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Brigitte Moyson; de heer Rogier Lindemans; de heer Richard Severijns; mevrouw Anne- Marie Mestdag; de heer Sven Pletincx; mevrouw Sonia Christiaens, stadssecretaris Verontschuldigd: mevrouw Joke Ots; de heer Jo Lories; de heer Dries Devillé 29 november :01 -De voorzitter opent de openbare zitting OPENBARE ZITTING Administratie notulen _GR_00270 Notulen - Zitting van de gemeenteraad dd. 25 oktober Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt de notulen van de raad van 25 oktober 2016 goed. Beschrijving Aanleiding en doel De notulen van de gemeenteraadszitting van 25 oktober 2016 worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

2 Advies en motivering Niet van toepassing. Juridische gronden Artikel 33 van het Gemeentedecreet: de gemeenteraad keurt, mits eventuele aanpassingen, de notulen van de vorige gemeenteraadszitting goed. Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid. Besluit Artikel 1 De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting dd. 25 oktober 2016 goed. Begraafplaatsen _GR_00254 Begraafplaats Halle centrum park 2 - Renovatie wegenis - Eindafrekening - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met algemene stemmen. Beschrijving Aanleiding en doel Op 28 april 2015 keurde de gemeenteraad het bestek, raming en wijze van gunnen goed met betrekking tot het dossier 'Begraafplaats Halle centrum park 2 - renovatie wegenis'. De werken zijn voltooid en bijgevolg kan het eindafrekeningdossier voorgelegd worden. Advies en motivering Bij raadsbesluit van 28 april 2015 werd het lastenboek voor het dossier 'Begraafplaats Halle centrum park 2 - renovatie wegenis' goedgekeurd met een geraamde uitgave ten indicatieve titel en een vermeerderingscoëfficiënt van ,10 euro incl. btw en 5% herziening, waarvan ,38 euro ten laste van de stad Halle en ,72 euro ten laste van TMVW. Het College van Burgemeester en Schepenen gunde in zitting van 18 december 2015 de opdracht aan de firma nv De Dender, Kolonel Bourgstraat 40 te 1030 Brussel voor een bedrag van ,62 euro incl. BTW, waarvan ,14 euro ten laste van de stad en ,48 euro ten laste van TMVW. Alle werken zijn afgerond en bijgevolg kan er

3 overgegaan worden tot de eindafrekening van het dossier. Tijdens de uitvoering der werken is gebleken dat er een aantal aanpassingen noodzakelijk waren en kwamen enkele leemtes in het lastenboek naar de oppervlakte. Hieronder worden de afwijkingen en onvoorziene posten opgesomd met hierbij de nodige motivering. - post 5: onderfundering type II; dikte 20cm: voor aanvang van de werken werd er geopteerd om een dikkere platine te gebruiken dan voorgeschreven in het lastenboek, omwille van de zware voertuigen en de korte draaicirkels op de begraafplaats. Een dikker bestratingsmateriaal zal minder snel losgereden worden, alsook minder snel verzakken. Er werd ook gekozen voor een dikkere fundering, waardoor de voorziene onderfundering overbodig werd en deze post niet werd uitgevoerd. Dit zorgt voor een minprijs van euro excl. BTW ten laste van de stad. - OP1: supplement wijziging platines 8 à 10cm i.p.v. 6 à 8cm: voor aanvang van de werken werd er geopteerd om een dikkere platine te gebruiken dan voorgeschreven in het lastenboek, omwille van de zware voertuigen en de korte draaicirkels op de begraafplaats. Een dikker bestratingsmateriaal zal minder snel losgereden worden, alsook minder snel verzakken. Dit zorgt voor een meerprijs van 7.434,44 euro excl. BTW ten laste van de stad. - OP2: supplement wijziging fundering 25cm i.p.v. 20cm: voor aanvang van de werken werd er geopteerd om een dikkere platine te gebruiken dan voorgeschreven in het lastenboek, omwille van de zware voertuigen en de korte draaicirkels op de begraafplaats. Een dikker bestratingsmateriaal zal minder snel losgereden worden, alsook minder snel verzakken. Er werd ook gekozen voor een dikkere fundering. Dit zorgt voor een meerprijs van 4.390,06 euro excl. BTW ten laste van de stad. - OP3: leveren en plaatsen van een geweven geotextiel: de post werd niet opgenomen bij de opmaak van het lastenboek, maar was wel van toepassing. Dit zorgt voor een meerprijs van 2.869,78 euro excl. BTW ten laste van de stad Deze aanpassingen geven een totale meerkost van 6.781,34 euro excl. BTW ten laste van de stad. Hiernaast werden ook een aantal posten in meer en minder hoeveelheden uitgevoerd. De eindafrekening, opgemaakt betreffende de eigenlijke wegenwerken ten laste van de stad, sluit met een eindbedrag van ,80 euro excl. BTW, verlaagd met de herziening van 844 euro en verhoogd met de BTW ten bedrage van ,08 euro, hetzij een totaal van ,80 euro incl. herziening en BTW. De eindafrekening, opgemaakt betreffende de eigenlijke wegenwerken ten laste van TMVW, sluit met een eindbedrag van ,05 euro excl. BTW, verlaagd met de herziening van 70,74 euro, hetzij een eindbedrag van ,31 euro incl. herziening. Wanneer dit vergeleken wordt met de vastgelegde kredieten kunnen we besluiten dat we dit project eindigen met een tekort van 3.199,70 euro incl. BTW en herziening ten laste van de stad en een overschot van 1.679,17 euro euro ten laste van TMVW dat voor andere doeleinden kan aangewend worden.

4 Juridische gronden - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 57, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen. - De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. - Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. - De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. - Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen. - Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 2. - Collegebeslissing dd. 3 april 2015 Begraafplaatsen Halle centrum park 2 renovatie wegenis lastvoorwaarden, wijze van gunning. - Raadsbeslissing dd. 28 april Begraafplaatsen Halle centrum park 2 renovatie wegenis lastvoorwaarden, wijze van gunning. - Collegebeslissing dd. 3 april 2015 Begraafplaatsen Halle centrum park 2 renovatie wegenis. - Collegebeslissing dd. 18 december Begraafplaatsen Halle centrum - park 2 - renovatie wegenis - gunning. - Collegebeslissing dd. 29 juli Begraafplaatsen Halle centrum park 2 renovatie wegenis - bevel aanvang der werken. - Collegebeslissing dd. 4 november Visum verleend ND-1419/001/003/001/ Beleidsinformatie 3 - Duurzaam beheer van openbaar domein en stedelijke infrastructuur > 1 - Een goed onderhouden, veilig en toegankelijk openbaar domein > 3 - herinrichting en onderhoud begraafplaatsen Advies Financiële dienst Gunstig onder voorwaarden Vastlegging 2802 ter waarde van ,14 euro werd verhoogd naar ,80 euro. In totaal bedraagt de kredietoverschrijding ,61 euro op registratiesleutel

5 0990-nd- 1419/001/003/001/ Dit is echter wel enkel op niveau van de vastlegging. In totaal werd er ,14 krediet voorzien waarvan er momenteel 0 euro is aangerekend. Besluit Artikel 1 De opgemaakte eindafrekening inzake het project 'Begraafplaats Halle centrum park 2- renovatie wegenis' met het respectievelijk bedrag van ,80 euro incl. herziening en BTW ten laste van de stad en ,31 euro incl. herziening ten laste van TMVW wordt goedgekeurd. Bijlagen 1. eindstaat.pdf Cultuurcentrum _GR_00244 vzw CC 't Vondel - Algemene vergadering dd. 30 november Agenda - Kennisneming Notulen stemresultaten KENNIS GENOMEN De Gemeenteraad heeft kennis genomen van volgend besluit. Beschrijving Aanleiding en doel Het gemeentedecreet voorziet dat de vertegenwoordiger van de stad in de algemene vergadering van de vzw CC 't Vondel, in casu schepen Snoeck, "handelt conform de instructies van de gemeenteraad" (art GD). Daartoe wordt de agenda van de algemene vergadering vooraf voorgelegd aan de gemeenteraad. Advies en motivering De agenda van de algemene vergadering van de vzw CC 't Vondel van 30 november 2016 wordt als volgt vastgesteld 1. Goedkeuring verslag 14/03/ Verslag van de controleurs rekening Goedkeuring van de rekening Kennisneming werkingsverslag varia Aan de raad wordt voorgesteld kennis te nemen van de agenda dd. 30 november Juridische gronden - Artikel 10 van de statuten vzw CC 't Vondel: de agenda van de algemene vergadering wordt ter kennis gegeven aan de gemeenteraad binnen een tijdsbestek dat garanties biedt dat de gemeenteraad kennis heeft kunnen nemen van de vooropgestelde agendapunten.

6 - Beslissing gemeenteraad dd. 28 januari 2014: goedkeuring gewijzigde statuten vzw CC 't Vondel. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 28 oktober Niet van toepassing. Beleidsinformatie 7 - Vrijetijdsbeleid voor allen > 4 - Eigen, complementair vrijetijdsaanbod > 6 - Een lokaal verankerd cultuurcentrum met regionale uitstraling Advies Raad van bestuur CC 't Vondel Gunstig advies Raad van bestuur 20/09 - goedkeuring agenda Besluit Artikel 1 Kennis te nemen van de agenda van de algemene vergadering van de vzw CC 't Vondel dd. 30 november _GR_00243 vzw CC 't Vondel - Rekening Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt het volgend besluit goed met 29 stemmen bij 1 onthouding (Groen). Beschrijving Aanleiding en doel De rekening van CC 't Vondel vzw wordt aan de gemeenteraad voorgelegd vóór ze op de algemene vergadering van de vzw wordt besproken, conform het gemeentedecreet en art. 10 van de statuten van de vzw. De algemene vergadering staat gepland op 30 november De raad van bestuur heeft de rekening goedgekeurd op 20 september De controleurs aangesteld door de algemene vergadering hadden geen opmerkingen. Advies en motivering Art. 13 van de samenwerkingsovereenkomst bepaalt omdat het kasoverschot boven de euro moet teruggestort worden aan de stad Halle.

7 Het kasoverschot na het werkingsjaar bedraagt 3387,31 euro bijgevolg dient er niets te worden teruggestort. De penningmeester / boekhouder van de vzw, Didier Decooman, leidt de financiële verrichtingen en maakt de documenten op. Juridische gronden - Statuten van de vzw cc 't Vondel. art. 12 over samenkomst van de AV om rekening goed te keuren art. 10 en 13 van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Stad Halle en de vzw CC 't Vondel, overdracht eventueel overschot en de jaarlijkse voorlegging van de rekening maximum 6 maand na de afsluiting ervan (30/05/2016) aan de gemeenteraad. - Samenwerkingsovereenkomst stad Halle/vzw CC 't Vondel. - Raad van bestuur vzw CC 't Vondel dd. 20 september Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 28 oktober CC-1419/001/007/004/006 Beleidsinformatie 7 - Vrijetijdsbeleid voor allen > 4 - Eigen, complementair vrijetijdsaanbod > 6 - Een lokaal verankerd cultuurcentrum met regionale uitstraling Advies Raad van bestuur CC 't Vondel Gunstig advies Financiële dienst Gunstig advies Kennis genomen. Besluit Artikel 1 De rekening van de vzw CC 't Vondel wordt goedgekeurd. Artikel 2 Kennis te nemen dat de rekening van Cultuurcentrum 't Vondel vzw geen aanleiding geeft tot terugstorting van een kasoverschot.

8 Gemeenteraad _GR_00256 Gemeenteraadscommissie vrije tijd en welzijn - Ontslag commissielid de heer Pieter Busselot - Vervanging - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 27 stemmen, bij 2 onthoudingen. Beschrijving Aanleiding en doel In zitting van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 werd de heer Pieter Busselot aangesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie vrije tijd en welzijn. Met de brief dd. 23 oktober 2016 neemt de heer Pieter Busselot ontslag als stemgerechtigd lid van deze gemeenteraadscommissie. Met de voordrachtakte wordt de heer Marc Devillé namens de CD&V fractie voorgesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie vrije tijd en welzijn ter vervanging van de heer Pieter Busselot. Advies en motivering De aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn dient te gebeuren door de gemeenteraad. De nieuwe afgevaardigde maakt deel uit van deze gemeenteraadscommissie na goedkeuring door de gemeenteraad. Juridische gronden - Artikel 39 van het Gemeentedecreet. - Beslissing van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 houdende de aanduiding van de leden van de gemeenteraadscommissies. - Voordrachtakte kandidaat-stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 4 november Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid. Gaat bij geheime stemming over tot de aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn.

9 Besluit Artikel 1 Gemeenteraadslid Marc Devillé wordt aangeduid als afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn ter vervanging van ontslagnemend commissielid de heer Pieter Busselot _GR_00257 Gemeenteraadscommissie openbare werken en mobiliteit - Ontslag commissielid de heer Pieter Busselot - Vervanging - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 26 stemmen, bij 2 onthoudingen. Beschrijving Aanleiding en doel In zitting van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 werd de heer Pieter Busselot aangesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie openbare werken en mobiliteit. Met de brief dd. 23 oktober 2016 neemt de heer Pieter Busselot ontslag als stemgerechtigd lid van deze gemeenteraadscommissie. Met de voordrachtakte wordt mevrouw Jacqueline Muyldermans namens de CD&V fractie voorgesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie openbare werken en mobiliteit ter vervanging van de heer Pieter Busselot. Advies en motivering De aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie openbare werken en mobiliteit dient te gebeuren door de gemeenteraad. De nieuwe afgevaardigde maakt deel uit van deze gemeenteraadscommissie na goedkeuring door de gemeenteraad. Juridische gronden - Artikel 39 van het Gemeentedecreet. - Beslissing van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 houdende de aanduiding van de leden van de gemeenteraadscommissies. - Voordrachtakte kandidaat-stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie openbare werken en mobiliteit. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 4 november Niet van toepassing.

10 Beleidsinformatie overig beleid. Gaat bij geheime stemming over tot de aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie openbare werken/mobiliteit. Besluit Artikel 1 Gemeenteraadslid Jacqueline Muyldermans wordt aangeduid als afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie openbare werken en mobiliteit ter vervanging van ontslagnemend commissielid de heer Pieter Busselot _GR_00258 Gemeenteraadscommissie infrastructuur, patrimonium en monumenten - Ontslag commissielid de heer Pieter Busselot - Vervanging - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 28 stemmen, bij 2 onthoudingen. Beschrijving Aanleiding en doel In zitting van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 werd de heer Pieter Busselot aangesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie infrastructuur, patrimonium en monumenten. Met de brief dd. 23 oktober 2016 neemt de heer Pieter Busselot ontslag als stemgerechtigd lid van deze gemeenteraadscommissie. Met de voordrachtakte wordt de heer Frans Dereymaeker namens de CD&V fractie voorgesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie infrastructuur, patrimonium en monumenten ter vervanging van de heer Pieter Busselot. Advies en motivering De aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie infrastructuur, patrimonium en monumenten dient te gebeuren door de gemeenteraad. De nieuwe afgevaardigde maakt deel uit van deze gemeenteraadscommissie na goedkeuring door de gemeenteraad. Juridische gronden - Artikel 39 van het Gemeentedecreet. - Beslissing van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 houdende de aanduiding van de leden van de gemeenteraadscommissies. - Voordrachtakte kandidaat-stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie infrastructuur, patrimonium en monumenten.

11 - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 4 november Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid. Gaat bij geheime stemming over tot de aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie infrastructuur, patrimonium en monumenten. Besluit Artikel 1 Gemeenteraadslid Frans Dereymaeker wordt aangeduid als afgevaardigde van de CD&V fractie in de gemeenteraadscommissie infrastructuur, patrimonium en monumenten ter vervanging van ontslagnemend commissielid de heer Pieter Busselot _GR_00255 Gemeenteraadscommissie vrije tijd en welzijn - Wijziging afgevaardigde N-VA fractie ingevolge ontslag van mevrouw Conny Roekens als gemeenteraadslid - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 28 stemmen, bij 2 onthoudingen. Beschrijving Aanleiding en doel In zitting van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 werd mevrouw Conny Roekens aangesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie vrije tijd en welzijn. Ingevolge haar ontslag als gemeenteraadslid dient mevrouw Conny Roekens vervangen te worden in deze gemeenteraadscommissie. Met de voordrachtakte wordt de heer Sven Pletincx, gemeenteraadslid, namens de N-VA fractie voorgesteld als stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie vrije tijd en welzijn. Advies en motivering De aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de N-VA fractie in de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn dient te gebeuren door de gemeenteraad. De nieuwe afgevaardigde maakt deel uit van deze gemeenteraadscommissie na goedkeuring door de gemeenteraad.

12 Juridische gronden - Artikel 39 van het Gemeentedecreet. - Beslissing van de gemeenteraad dd. 26 februari 2013 houdende de aanduiding van de leden van de gemeenteraadscommissies. - Voordrachtakte kandidaat-stemgerechtigd lid van de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 4 november Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid. Gaat bij geheime stemming over tot de aanduiding van de nieuwe afgevaardigde van de N- VA fractie in de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn. Besluit Artikel 1 Gemeenteraadslid de heer Sven Pletincx wordt aangeduid als afgevaardigde van de N-VA fractie in de gemeenteraadscommissie vrije tijd/welzijn ter vervanging van ontslagnemend gemeenteraadslid Conny Roekens. Huisvesting _GR_00259 Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Woonbeleid Zennevallei - Decreet Grond- en Pandenbeleid - Gemeentelijk Actieprogramma - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 28 stemmen, bij 2 onthoudingen (UF + GROEN). Beschrijving Aanleiding en doel Elke gemeente/stad moet aantonen dat er voldoende inspanningen worden geleverd ter realisatie van sociaal woningaanbod. Eén van de instrumenten die hiervoor wordt aangereikt door het decreet Grond en Pandenbeleid is het gemeentelijk actieprogramma. Artikel van het Decreet Grond en Pandenbeleid verplicht elke gemeente, voor haar grondgebied, de gezamenlijke oppervlakte van onbebouwde bouwgronden en kavels in eigendom van Vlaamse publieke besturen en optioneel ook die van Vlaamse semipublieke rechtspersonen te berekenen.

13 De opmaak van het gemeentelijk actieprogramma is opgenomen in de uit te voeren acties voor 2016 in het subsidiedossier van de Intergemeentelijke samenwerking Woonbeleid Zennevallei. Advies en motivering Artikel van het Grond- en Pandendecreet bepaalt dat een kwart van de inventaris van de totale bebouwbare oppervlakte in handen van publieke besturen dient aangewend te worden voor sociale woningbouw. In het ontwerpdecreet dat begin oktober werd goedgekeurd door het Vlaams Parlement vervalt deze 25% norm en is deze enkel nog van toepassing op gemeenten die onvoldoende inspanningen leveren. De verplichting om een gemeentelijk actieprogramma op te maken met betrekking tot de inzet van deze gronden voor de realisatie van het bindend sociaal objectief, blijft wel van toepassing. 1) In eerste instantie dient men de bebouwbare bouwgronden te inventariseren in handen van Vlaamse overheden en facultatief deze van Vlaamse semipublieke rechtspersonen. 2) De gronden die niet kunnen worden bebouwd om één van de decretaal bepaalde of andere redenen worden eveneens opgenomen in deze inventarisatie. 3) Op basis van deze gegevens wordt het gesprek aangegaan met de besturen om uit te maken wat zij met deze gronden van plan zijn en welke gronden kunnen gebruikt worden ter realisatie van sociale woningbouw De uitsluitingsgrond voor onbebouwde percelen in eigendom van sociale woonorganisaties en Vlabinvest apb wordt eveneens geschrapt in het goedgekeurde ontwerpdecreet. Indien het zou volstaan om de gronden van sociale woonorganisaties in te zetten om het Bindend Sociaal Objectief te behalen, is het niet noodzakelijk om gronden in handen van Vlaamse besturen aan te wenden in functie van die doelstelling. In afwachting van de inwerkingtreding van de gewijzigde wetgeving werden deze gronden alvast mee in rekening gebracht in de huidige inventaris en actieprogramma. Het is namelijk in elk geval interessant om een zicht te hebben op de reservegronden van de sociale woonorganisaties. Het huidige voorgelegde actieprogramma maakt een grafische voorstelling van de percelen in handen van publieke besturen. Bebouwbare percelen worden in het groen aangeduid, de op termijn bebouwbare percelen worden in het geel aangeduid en de niet bebouwbare percelen zijn in het rood gemarkeerd. Hiernaast is er een gedetailleerde bespreking van de percelen of clusters van percelen per publiek bestuur. In het totaal zijn er 109 percelen opgenomen in de huidige inventaris. Hiervan zijn 21 percelen in handen van publieke besturen die in aanmerking komen voor bebouwing en 1 perceel van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Er zal contact worden opgenomen met de besturen die eigenaar zijn van deze bebouwbare percelen om een zicht te verkrijgen op de plannen met deze gronden. Juridische gronden - Artikel van het Decreet Grond en Pandenbeleid. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 4 november 2016.

14 Niet van toepassing. Beleidsinformatie 4 - Investeren in leefbaarheid en integrale veiligheid > 6 - Een ruimtelijke ordening gericht op leefbaarheid > 6 - Grond - en pandenbeleid met het oog op betaalbaar wonen Besluit Artikel 1 Het actieprogramma onbebouwde percelen in eigendom van Vlaamse overheden en semipublieke rechtspersonen - Grond- en Pandendecreet, wordt goedgekeurd. Artikel 2 Akkoord te gaan om contact op te nemen met de publieke besturen die eigenaar zijn van bebouwbare percelen. Bijlagen 1. ROP HALLE Vlaamse publieke besturen en sociale woonorganisaties).xlsx Integrale veiligheid _GR_00245 Gemeentelijke administratieve sancties - Protocolakkoord tussen de stad Halle en de Procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Brussel, afdeling Halle-Vilvoorde betreffende de G.A.S. in geval van gemengde inbreuken en inbreuken op stilstaan en parkeren - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 28 stemmen, bij 2 onthoudingen (UF + GROEN). Beschrijving Aanleiding en doel Naar aanleiding van de opstart van de meergemeentenzone politiezone Zennevallei werden de algemene politieverordeningen van de gemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw en de stad Halle in de mate van het mogelijke op elkaar afgestemd. Sinds 1 juli 2016 is de nieuwe algemene politieverordening van kracht. Een belangrijke wijziging is dat in de nieuwe politieverordening het mogelijk gemaakt wordt om bepaalde verkeersinbreuken via het stelsel gemeentelijke administratieve sancties af te handelen. Voor de inbreuken op stilstaan en parkeren kan dit enkel op voorwaarde dat er een protocolakkoord afgesloten wordt tussen de stad en de bevoegde

15 Procureur des Konings. Ook voor de gemengde inbreuken is het aangewezen om een protocolakkoord af te sluiten in functie van een efficiënt vervolgingsbeleid. Er werd geopteerd om één protocolakkoord af te sluiten waarin zowel de gemengde inbreuken als de inbreuken op stilstaan en parkeren zijn opgenomen. Naar analogie met de uniforme algemene politieverordening werd ook het protocolakkoord opgesteld in overleg met de gemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw en met de stad Halle. Advies en motivering Zoals werd vermeld is een protocolakkoord wettelijk verplicht indien gekozen wordt om verkeersinbreuken zoals bedoeld in artikel 3, 3 van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties op te nemen in de algemene politieverordening. Voor het behandelen van dossiers betreffende gemengde inbreuken niet-verkeer is een protocolakkoord niet bij wet verplicht doch wel te verkiezen met het oog op het vervolgingsbeleid. Het voorliggend voorstel tot protocolakkoord betreft bijgevolg zowel de afhandeling van dossiers inzake verkeersinbreuken stilstaan en parkeren als de afhandeling van dossiers inzake gemengde inbreuken. Het voorstel werd nagekeken en positief geadviseerd door de juridische diensten van de respectievelijke besturen. De korpschef van de Politezone Zennevallei, HCP Mark Crispel, geeft positief advies betreffende de implementatie van het protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties in geval van gemengde inbreuken. De volledige tekst van het advies bevindt zich in bijlage van deze nota. De Procureur des Konings bevestigde dat het huidige voorstel kan voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad in functie van de formele goedkeuring. Nadien dient het protocolakkoord ondertekend te worden door de diverse betrokken partijen met het oog op inwerkingtreding op 1 januari De volledige tekst van het protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties in geval van gemengde inbreuken en inbreuken op stilstaan en parkeren bevindt zich in bijlage. Rechtzetting opheffingsbepaling Algemene politieverordening 24 mei 2016 In de huidige algemene politieverordening dd. 24 mei 2016 dient een rechtzetting te gebeuren m.b.t. artikel inzake de opheffing van de voorgaande politieverordening. Het artikel Het reglement gemeentelijke administratieve sancties dd. 27 augustus 2012 alsook het algemeen politiereglement dd. 14 januari 1988, met uitzondering van art.15 tot 16; 18; 22; 24; 30 tot 36; 38 tot 40; 46; 82bis tot 123; 148 tot 150; 163; 166; 169 tot 171; 187 tot 235; 301 tot

16 367; 368 tot 372, worden opgeheven wordt vervangen door artikel Vanaf de inwerkingtreding van deze politieverordening wordt de algemene politieverordening van opgeheven. Juridische gronden - Wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. - Koninklijk Besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de nadere voorwaarden en het model van het protocolakkoord in uitvoering van artikel 23 van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. - Beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen van 12 februari 2016 betreffende de afhandeling gemengde parkeerinbreuken. - Beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen van 29 april Beslissing van de Gemeenteraad dd. 24 mei 2016, houdende de goedkeuring van de algemene politieverordening. - Algemene politieverordening Halle zoals goedgekeurd door de Gemeenteraad op 24 mei Beslissing college van burgemeester en schepenen van 28 oktober Beleidsinformatie 4 - Investeren in leefbaarheid en integrale veiligheid > 2 - Veiligheid > 5 - overlastbeleid (GAS en cameratoezicht) Advies PZ Zennevallei - Korpschef HCP Mark Crispel Gunstig advies Besluit Artikel 1 Het protocolakkoord tussen de stad Halle en de Procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Brussel, afdeling Halle-Vilvoorde, betreffende de gemeentelijke administratieve sancties in geval van gemengde inbreuken en inbreuken op stilstaan en parkeren, waarvan de tekst integraal deel uit maakt van dit besluit, wordt goedgekeurd. Artikel 2 Akkoord te gaan met de wijziging van artikel van de huidige politieverordening. Het nieuwe artikel zal als volgt worden opgenomen: Vanaf de inwerkingtreding van deze politieverordening wordt de algemene politieverordening van opgeheven.

17 Bijlagen 1. Protocolakkoord.pdf Intergemeentelijke samenwerking _GR_00246 FINILEK - Buitengewone algemene vergadering dd. 16 december Agenda - Vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 19 stemmen, bij 11 onthoudingen (N-VA + GROEN). Beschrijving Aanleiding en doel Finilek houdt een buitengewone algemene vergadering op vrijdag 16 december 2016 om 19u. in Technopolis, zaal Kegel, Technologielaan te Mechelen. Agenda: - Bespreking in het kader van het artikel 44 van het decreet op de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2017 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting Statutaire benoemingen. - Statutaire mededelingen. Advies en motivering De agenda van de buitengewone algemene vergadering dd. 16 december 2016 en de vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde dient goedgekeurd door de gemeenteraad. Ingevolge de wijziging van het decreet intergemeentelijke samenwerking moet de gemeenteraad met betrekking tot de jaarvergaderingen nog enkel de agenda van deze buitengewone algemene vergadering goedkeuren en het mandaat van de afgevaardigde vaststellen. Ter info: schepen Christophe Merckx werd door de gemeenteraad op 28 mei 2013 aangesteld om de stad Halle te vertegenwoordigen op de jaarvergaderingen van Finilek voor de volledige legislatuur Schepen Dieuwertje Poté werd aangesteld als zijn plaatsvervanger. Juridische gronden - Het Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking zoals gewijzigd door het decreet van 18 januari Artikels 42 en 43 van het Gemeentedecreet inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 28 oktober Niet van toepassing.

18 Beleidsinformatie overig beleid. Besluit Artikel 1 De agenda van de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Finilek op vrijdag 16 december 2016 wordt goedgekeurd: - Bespreking in het kader van het artikel 44 van het decreet op de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2017 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting Statutaire benoemingen. - Statutaire mededelingen. Artikel 2 De vertegenwoordiger van de stad Halle die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering op 16 december 2016 op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de vergadering van heden inzake voormeld artikel _GR_00247 CIPAL - Algemene vergadering dd. 9 december Agenda - Vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 19 stemmen, bij 11 onthoudingen (N-VA + GROEN). Beschrijving Aanleiding en doel De dienstverlenende vereniging CIPAL houdt een algemene vergadering op vrijdag 9 december 2016 om 10u.30 in het seminariecomplex De Vesten - Kanaalweg 6/1 te 2430 Laakdal. Agenda: - Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers. - Bespreking en goedkeuring van de begroting 2017 (met inbegrip van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie). - Vervanging van de op voordracht van de gemeente Brasschaat benoemde bestuurder. - Benoeming en vervanging van leden van het adviescomité. - Rondvraag. - Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering. Advies en motivering De agenda van de algemene vergadering op 9 december 2016 en de vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde dient goedgekeurd door de gemeenteraad. Ingevolge de wijziging van het decreet intergemeentelijke samenwerking moet de gemeenteraad met betrekking tot de jaarvergaderingen nog enkel de agenda van deze

19 algemene vergadering goedkeuren en het mandaat van de afgevaardigde vaststellen. Ter info: gemeenteraadslid Anja Deridder werd door de gemeenteraad op 27 mei 2014 aangesteld om de stad Halle te vertegenwoordigen op de jaarvergaderingen van Cipal voor de volledige legislatuur Schepen Christophe Merckx werd aangesteld als haar plaatsvervanger. Juridische gronden - Het Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking zoals gewijzigd door het Decreet van 18 januari Artikels 42 en 43 van het Gemeentedecreet inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad. - Beslissing van de gemeenteraad dd. 27 mei 2014 houdende de aanduiding van de afgevaardigde van de stad Halle in de algemene vergaderingen van CIPAL. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 28 oktober Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid. Besluit Artikel 1 De agenda van de algemene vergadering van CIPAL op 9 december 2016 wordt goedgekeurd: - Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers. - Bespreking en goedkeuring van de begroting 2017 (met inbegrip van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie). - Vervanging van de op voordracht van de gemeente Brasschaat benoemde bestuurder. - Benoeming en vervanging van leden van het adviescomité. - Rondvraag. - Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering. Artikel 2 De vertegenwoordiger van de stad Halle die zal deelnemen aan de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL op 9 december 2016 op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de vergadering van heden inzake voormelde activiteiten. Artikel 3 Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan CIPAL.

20 _GR_00248 Haviland Intercommunale IgSv - Buitengewone algemene vergadering dd. 14 december Agenda - Vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 19 stemmen, bij 11 onthoudingen (N-VA + GROEN). Beschrijving Aanleiding en doel Haviland Intercommunale IgSv houdt een buitengewone algemene vergadering op woensdag 14 december 2016 om 18 uur in de "Salons Romree" - Beiaardlaan 31 te 1850 Grimbergen. Agenda: - Notulen van de gewone algemene vergadering van 22 juni 2016: goedkeuring. - De te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie en begroting 2017: goedkeuring. - Toetreding autonome gemeentebedrijven (art. 8): goedkeuring. - Oprichting opdrachthoudende afvalintercommunale: status. Advies en motivering De agenda van de buitengewone algemene vergadering dd. 14 december 2016 en de vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde dient goedgekeurd door de gemeenteraad. Ingevolge de wijziging van het Decreet intergemeentelijke samenwerking moet de gemeenteraad met betrekking tot de jaarvergaderingen nog enkel de agenda van deze buitengewone algemene vergadering goedkeuren en het mandaat van de afgevaardigde vaststellen. Ter info: gemeenteraadslid Hedwig Van Rossem werd door de gemeenteraad op 28 mei 2013 aangesteld om de stad Halle te vertegenwoordigen op de jaarvergaderingen van Haviland voor de volledige legislatuur De heer Bertrand Demiddeleer, voorzitter gemeenteraad, werd aangesteld als zijn vervanger. Juridische gronden - Het Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking zoals gewijzigd door het Decreet van 18 januari Artikels 42 en 43 van het Gemeentedecreet inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad. - Beslissing van de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 houden de aanduiding van de afgevaardigde van de stad Halle in de algemene vergaderingen van Haviland. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 28 oktober Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid.

21 Besluit Artikel 1 De agenda van de buitengewone algemene vergadering van Haviland Intercommunale IgSv op woensdag 14 december 2016 wordt goedgekeurd: - Notulen van de gewone algemene vergadering van 22 juni 2016: goedkeuring. - De te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie en begroting 2017: goedkeuring. - Toetreding autonome gemeentebedrijven (art. 8): goedkeuring. - Oprichting opdrachthoudende afvalintercommunale: status. Artikel 2 De vertegenwoordiger van de stad Halle die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Haviland Intercommunale IsGv op woensdag 14 december 2016 op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de vergadering van heden inzake voormelde artikelen. Artikel 3 Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan Haviland _GR_00260 I.W.V.B. - Buitengewone algemene vergadering dd. 20 december Agenda - Vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 18 stemmen, tegen 1 (UF) bij 11 onthoudingen (N- VA + GROEN). Beschrijving Aanleiding en doel I.W.V.B. houdt een buitengewone algemene vergadering op dinsdag 20 december 2016 om 18 uur in de kantoren van de gewestelijke exploitatiezetel Asse van TMVW - Huinegem 47 te Asse. Agenda: - Strategie 2017 en alarmbelprocedure. - Benoemingen en aanstellingen. - Varia en mededelingen. Toelichting bij het agendapunt strategie 2017 en alarmbelprocedure: Saneringsplan De Raad van Bestuur van I.W.V.B. werd in 2011 voor het eerst geconfronteerd met de alarmbelprocedure: het netto actief was gedaald tot minder dan de helft van het vast gedeelte van het kapitaal. Diverse saneringsplannen werden telkens afgewezen door de buitengewone algemene vergaderingen van I.W.V.B. De verlenging van I.W.V.B., einde van de lopende legislatuur aan de orde, had onvoldoende

22 draagvlak met de vroegtijdige vereffening tot gevolg. De raad van bestuur keurde op 23 juni 2015 de nota "Toekomstperspectief I.W.V.B. - voorstel tot concrete aanpak" goed. Tevens werd beslist de vennoten te consulteren met betrekking tot de vroegtijdige stopzetting van de activiteiten en ontbinding van I.W.V.B. Er werd een voldoende grote bereidheid bij de vennoten gevonden om desgevallend over te gaan tot vroegtijdige vereffening. In het kader van de vroegtijdige vereffening van I.W.V.B. werd KPMG, als onafhankelijke trekker aangesteld als facilitator teneinde een marktconsultatie op te zetten gericht op de drinkwatervoorziening in de toekomst, op individueel niveau of geclusterd. In de tussentijd dient I.W.V.B. ervoor te zorgen dat het investeringsbeleid en de exploitatie zo zuinig mogelijk worden opgezet. Zo zal onder meer voor elk investeringsproject aan de gemeentelijke vennoot voorgesteld worden om de uitvoering van de werken te laten verlopen via een door marktconsultatie aangestelde aannemer. Het betreft hier een permanente opdracht van de deelnemende maatschappij TMVW enerzijds, VIVAQUA anderzijds. Zij dienen ter zake continu uitdagende voorstellen aan te reiken. Tariefplan De opmaak van het tariefplan wordt gebaseerd op alle elementen die het drinkwatertarief mee bepalen: investeringsplannen, economische vooruitzichten, demografische ontwikkelingen, verwachtingen rond het verbruikspatroon. Volgende elementen bepalen mee het tariefplan: - Grote delen van het Vlaamse waterdistributienetwerk komen door hun ouderdom in aanmerking voor vervanging. Deze investeringen gebeuren tegen een achtergrond van dalende verbruiken. - Er zijn steeds meer inspanningen nodig op vlak van controle en preventie, voornamelijk in de grijze zone rond niet aangegeven grondwaterputten en wanverbindingen tussen regenwater- en drinkwaterinstallaties. - De dalende jaarverbruiken, als gevolg van een rationeel waterverbruik en door het aanwenden van alternatieve bronnen (zoals hemelwater), samen met de hoge piekverbruiken tijdens langere droogteperiodes, vergen inspanningen op het vlak van kwaliteitsborgingen het ontwerp van nieuwe infrastructuur. - Het opstellen van Water Safety Plans (risicoanalyses) en de acties die hieruit voorvloeien, vragen continu bijkomende middelen. - Gekende evoluties op vlak van demografie, armoedebestrijding (sociale kortingen) en economische conjunctuur worden in het tariefplan mee opgenomen. - Voldoende financiële ruimte creëren voor innovatie is onontbeerlijk voor een duurzame watervoorziening. - Het verhogen van de dienstverlening aan de klanten blijft een topprioriteit, net zoals een snelle actie bij storingen of leidingbreuken en minder hinder bij werken. - De drinkwaterbedrijven investeren natuurlijk in hun klanten, maar ook in de eigen werknemers en in de samenwerking met de gemeenten en steden in hun verzorgingsgebied. Op basis van deze werd een tariefpad over 6 jaar ( ) en concrete tarieven, vóór inflatie, afgeleid. Dit werd ingediend einde juli Een beslissing wordt verwacht voor het einde van 2016.

23 Sanering I.W.V.B. - status en planning korte termijn Ingevolge de niet-verlenging van I.W.V.B. dienen de verliezen van het verleden te worden aangezuiverd. De algemene vergadering van I.W.V.B. van 30 juni 2016 heeft de tussenkomst in het verlies als structurele saneringsinspanning niet goedgekeurd. Een unanieme goedkeuring was nodig wegens de noodzakelijke verdeelsleutel onder de vennoten. De gemeenten Sint-Genesius- Rode en Zaventem hebben het voorstel afgekeurd. De andere gemeenten keurden globaal goed, zij het onder voorbehoud van voorwaarden. Gevolg van deze zoveelste afkeuring van een saneringsplan is dat I.W.V.B. de Vlaamse overheid hiervan op de hoogte diende te brengen, met name in het kader van de zich reeds jaren aanslepende alarmbelprocedure. I.W.V.B. bevindt zich hierdoor onder een financieel "infuus", met name via de rekening courant TMVW-I.W.V.B., zoals voorzien in de statuten. De raad van bestuur van TMVW besliste in zitting van 1 juli 2016 om de voeding van de rekening- courant te behouden tot eind september 2016, teneinde de bevoegde Vlaamse minister de tijd te geven om te antwoorden op de brief van I.W.V.B. hierboven vermeld. Tegelijk laat dit toe de voortgang te evalueren van de lopende marktconsultatie, door KPMG gefaciliteerd. Deze oefening moet toelaten elke gemeentelijke vennoot een toekomst inzake drinkwatervoorziening te geven. In het kader van de lopende marktconsultatie, door KPMG gefaciliteerd, werd een overleggroep samengesteld die kortelings met VIVAQUA gesprekken gaat starten omtrent een aantal onduidelijkheden en onzekerheden. Om deze redenen heeft de raad van bestuur van TMVW beslist om de voeding van de rekening- courant te behouden tot eind december Advies en motivering De agenda van de buitengewone algemene vergadering dd. 20 december 2016 en de vaststelling van het mandaat van de afgevaardigde dient goedgekeurd door de gemeenteraad. Ingevolge de wijziging van het decreet intergemeentelijke samenwerking moet de gemeenteraad met betrekking tot de jaarvergaderingen nog enkel de agenda van deze buitengewone algemene vergadering goedkeuren en het mandaat van de afgevaardigde vaststellen. Ter info: gemeenteraadslid Anne Mattot werd door de gemeenteraad op 26 november 2013 aangesteld om de stad Halle te vertegenwoordigen op de jaarvergaderingen van I.W.V.B. voor de volledige legislatuur De heer Bertrand Demiddeleer, gemeenteraadslid/voorzitter van de gemeenteraad werd aangesteld als haar plaatsvervanger. Juridische gronden - Het Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking zoals gewijzigd door het decreet van 18 januari Artikels 42 en 43 van het Gemeentedecreet inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad. - Besluit van de gemeenteraad dd. 26 november 2013 houdende aanduiding van de afgevaardigde in de algemene vergaderingen van I.W.V.B. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 4 november 2016.

24 Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid. Besluit Artikel 1 De agenda van de buitengewone algemene vergadering van I.W.V.B. op dinsdag 20 december 2016 wordt goedgekeurd: - Strategie 2017 en alarmbelprocedure. - Benoemingen en aanstellingen. - Varia en mededelingen. Artikel 2 De vertegenwoordiger van de stad Halle die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van I.W.V.B. op dinsdag 20 december 2016 op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de vergadering van heden inzake voormelde activiteiten. Artikel 3 Het besluit van de gemeenteraad dd. 26 november 2013 houdende de aanduiding van gemeenteraadslid mevrouw Anne Mattot als afgevaardigde van de stad Halle in de algemene vergaderingen van I.W.V.B. en de aanduiding van de heer Bertrand Demiddeleer, voorzitter van de gemeenteraad/gemeenteraadslid, als plaatsvervanger wordt bevestigd. Artikel 4 Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan I.W.V.B _GR_00261 Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Halle vzw - Algemene vergadering - Aanstelling nieuwe afgevaardigde van de stad Halle - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 28 stemmen, bij 2 onthoudingen. Beschrijving Aanleiding en doel Mevrouw Conny Roekens werd in zitting van 23 april 2013 door de gemeenteraad aangesteld als afgevaardigde van de stad Halle, namens de N-VA fractie, in de algemene vergadering van de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Halle.

25 Ingevolge haar ontslag als gemeenteraadslid dient er een nieuwe afgevaardigde van de N- VA fractie te worden aangesteld. Deze afgevaardigde moet niet noodzakelijk deel uit maken van de gemeenteraad. Advies en motivering Namens de N-VA fractie wordt mevrouw Brigitte Moyson, gemeenteraadslid, voorgedragen als lid van de algemene vergadering van de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Halle. De aanstelling van de nieuwe afgevaardigde, namens de N-VA fractie, dient te gebeuren door de gemeenteraad. Juridische gronden - Beslissing van de gemeenteraad dd. 23 april 2013 houdende de aanstelling van mevrouw Conny Roekens als afgevaardigde van de stad Halle, namens de N-VA fractie, in de algemene vergadering van de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Halle. - Beslissing van het college van burgemeester en schepenen dd. 4 november Niet van toepassing. Beleidsinformatie overig beleid. Gaat bij geheime stemming over tot de aanstelling van de nieuwe afgevaardigde van de stad Halle, namens de N-VA fractie, in de algemene vergadering van de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Halle. Besluit Artikel 1 Mevrouw Brigitte Moyson, gemeenteraadslid, wonende te 1501 HALLE (BUIZINGEN) - A. Bosmansstraat 7, wordt aangesteld als afgevaardigde van het stadsbestuur, namens de N-VA fractie, als lid van de algemene vergadering van de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Halle _GR_00269 Oprichting opdrachthoudende vereniging voor afvalbeheer - Voorstel van het overlegorgaan - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 28 stemmen, bij 2 onthoudingen (Raadslid M. Demesmaeker + GROEN).

26 Beschrijving Aanleiding en doel De intercommunale Haviland wordt geherstructureerd waarbij de afvalactiviteiten statutair en structureel worden gescheiden van de overige dienstverlening en streekontwikkeling. Volgens de raad van bestuur van Haviland is het wenselijk om de taken van ophaling en verwerking van afval te laten uitvoeren door een nieuw op te richten opdrachthoudende verenging. Dit is een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid, onderworpen aan de bepalingen van het Decreet Intergemeentelijke Samenwerking. Het statuut van een opdrachthoudende vereniging biedt de mogelijkheid om de afvalactiviteit buiten het toepassingsgebied van de vennootschapsbelasting te voeren. Bovendien heeft de organisatie van de afvalactiviteit binnen een opdrachthoudende vereniging ook de voorkeur op juridisch vlak en op organisatorisch vlak. Conform het decreet intergemeentelijke samenwerking werd een overlegorgaan opgericht met als opdracht een studie uit voeren van de mogelijkheden tot intergemeentelijke samenwerking, middels de oprichting van een opdrachthoudende vereniging voor afvalbeheer. Het resultaat van die studie-opdracht is positief. Het overlegorgaan stelt voor om de taken van ophaling en verwerking van afval, die vandaag worden uitgevoerd door Haviland Intercommunale, in de toekomst te laten uitvoeren door een opdrachthoudende vereniging voor afvalbeheer, "Intradura" genoemd. Op basis van het gevoerde onderzoek en de gesprekken binnen het overlegorgaan, kan besloten worden dat er een breed draagvlak is onder de deelnemende gemeenten om de bestaande intergemeentelijke samenwerking verder te zetten en te intensifiëren binnen de structuur van een nieuwe opdrachthoudende vereniging. Het overlegorgaan heeft dit voorstel uitgewerkt in vier kerndocumenten die decretaal deeluitmaken van de informatiebundel: motiveringsnota, het bestuursplan, het ondernemingsplan en het ontwerp van statuten. Deze documenten vormen het informatiebundel dat decretaal beschreven wordt en geven inzicht in het juridisch kader van de nieuwe opdrachthoudende vereniging, de doelstellingen, activiteiten, de wijze van financiering, personeel, samenstelling bestuursorganen, enz. De betrokken gemeenteraden hebben drie mogelijkheden: akkoord te gaan met het voorstel van het overlegorgaan, ofwel akkoord te gaan onder de voorwaarde dat bepaalde wijzigingen worden aangebracht aan het voorstel ofwel afzien van verdere deelname aan het oprichtingsproces. Uit de motiveringsnota bij het oprichtingsdossier blijkt dat de opdrachthoudende vereniging de beste beheersvorm is voor de op te richten intergemeentelijke samenwerking. Nadat alle betrokken gemeenteraden zich over het voorstel hebben uitgesproken, zal het overlegorgaan in consensus beslissen over eventuele aanpassingen van de vier documenten en zal pas dan het definitieve voorstel kunnen overmaken aan de betrokken gemeenteraden.

27 Bij de oprichting van de opdrachthoudende vereniging dienen de deelnemende gemeenten minstens met betrekking tot de uitvoering van volgend basispakket activiteiten het beheer over te dragen: - preventie en duurzaamheid; - huis-aan-huisophaling van restafval - huis-aan-huisophaling van papier en karton - huis-aan-huisophaling van PMD - inzameling van glas - verwerking van restafval - verwerking van grofvuil - verwerking Fost Plus fracties (papier en karton, PMD, glas) - samenaankoop afvalrecipiënten (zakken, glasbollen, containers,...). Van de deelnemers aan de nieuwe opdrachthoudende vereniging worden bijdragen verwacht inzake exploitatiekosten, algemene werkingskosten, preventie en duurzaamheid en het reservefonds. De gemeenteraad dient zich, overeenkomstig artikel 27 van het Decreet Intergemeentelijke Samenwerking, in het kader van de voorbereidende fase over het voorstel uit te spreken. Advies en motivering Op basis van het gevoerde onderzoek en de gesprekken binnen het overlegorgaan, kan besloten worden dat er een breed draagvlak is onder de deelnemende gemeenten om de bestaande intergemeentelijke samenwerking verder te zetten en te intensifiëren binnen de structuur van een nieuwe opdrachthoudende vereniging. Voordelen van een opdrachthoudende afvalintercommunale voor de vennoten: 1/ Continuïteit inzake dienstverlening in alle activiteiten, operationele werking, verdere optimalisatie van de ophaalronden, inzetbaarheid van het personeel, financiële ontwikkelingen. 2/ Fiscaal statuut: een intergemeentelijk samenwerkingsverband blijft enkel onderworpen aan de rechtspersonenbelasting indien zij geen onderneming exploiteert, zich niet met verrichtingen van winstgevende aard bezighoudt of geen winstoogmerk heeft. De nieuw op te richten opdrachthoudende vereniging die zich enkel bezig houdt met afvalbeheer ten behoeve van haar deelnemers kan in principe onderworpen worden aan de rechtspersonenbelasting. M.a.w. de vennootschapsbelasting met een impact van + 33% is hier dan niet van toepassing (geen bijkomende last voor de vennoten). 3/ BTW: de nieuwe opdrachthoudende vereniging zal niet BTW-plichtig zijn. M.a.w. er is geen BTW van 21% verschuldigd door de opdrachthoudende intercommunale aan de vennoten.

28 4/ Twee belangrijke kostenvoordelen en efficiëntiewinsten: - optimalisatie van de ronden: de kalenderbepaling zal voortaan gebeuren per zone (cluster) van naburige gemeenten. Dit betekent een kostenbesparing op het aantal in te zetten interims, minder vrachtwagens (brandstof, onderhoud, kilometerheffing,..), minder afschrijvingen. - samenaankoop: gebruikmakend van het schaaleffect van 20 vennoten voor bvb. samenaankoop van afvalzakken, compostvaten, containers (bvb. ondergrondse containers). 5/ Strategisch beleid: bepaalde beleidsvraagstukken kunnen op heden grondig voorbereid, uitgevoerd en opgevolgd worden. Gezien de duur van de opdrachthoudende intercommunale vastgelegd is op 18 jaar, kunnen bepaalde beleidsvraagstukken behandeld worden: - hoe creëren we een milieuzone, waarbij de nadruk gelegd wordt op afvalpreventie, verhoogde recyclage van afvalfracties,..? Welke doelstellingen bepalen we voor de regio en voor elk afzonderlijk lid? - watertransport levert op heden een belangrijke bijdrage aan het klimaat. Dit proefproject is op heden lopende. Hoe kunnen we dit verder optimaliseren? - welke actieve rol kan de nieuwe opdrachthoudende intercommunale uitoefenen op het vlak van circulaire economie? 6/ Investeringsbeleid: gezien de duur van de opdrachthoudende vereniging vastgelegd is op 18 jaar, kan een investeringsbeleid op middellange en lange termijn gevoerd worden. Naast projecten uit het strategisch beleid, wordt gedacht aan vraagstukken omtrent het logistiek beheer van vrachtwagens (onderzoek naar CNG-toepassingen - aardgas onder druk), aankoop versus uitbesteden van vrachtwagens, investeringspolitiek in ondergrondse containers (met inbegrip van milieudoelstelling). 7/ Ristorno's naar de gemeenten die grotere inspanningen leveren om de afvalconsumptie per inwoner substantieel te verminderen. 8/ Reglementerende bevoegdheid blijft bij de gemeente. Toelichting bij de voorliggende kerndocumenten die deel uitmaken van de informatiebundel: 1/ Motiveringsnota: Beschrijft ondermeer de decretale verplichtingen en het juridisch kader m.b.t. de oprichting van een nieuwe opdrachthoudende intercommunale, de wijze van oprichting (= verkoop van de bedrijfstak afvalbeheer), de te volgen procedure en de doelstellingen. 2/ Bestuursplan: Omvat een gedetailleerde beschrijving van: - het maatschappelijk doel: de preventie en het beheren van afvalstoffen. - de activiteiten preventie en duurzaamheid, huis-aan-huisophaling van restafval, huis-aanhuisophaling van papier en karton, huis-aan-huisophaling van PMD, inzameling van glas, verwerking restafval, verwerking grofvuil, verwerking Fost Plus fracties (papier en karton, PMD, glas,..), samenaankoop afvalrecipiënten (zakken, glasbollen, containers,...) - vennoten: de vraag om deel te nemen in de nieuwe opdrachthoudende vereniging wordt gericht aan de 20 vennoten die allen vertegenwoordigd zijn in het overlegorgaan (Asse, Beersel, Bever, Dilbeek,

29 Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel). - personeel: principe en uitgangspunt is de continuïteit garanderen voor het personeel tewerkgesteld in Drogenbos en voor de personeelsleden die "gemeenschappelijk" ingezet worden in Haviland en in de opdrachthoudende intercommunale. - bestuursorganen. 3/ Ondernemingsplan: Behandelt fundamenteel de financiële vraagstukken, de wijze van berekening van activa en passiva (aan boekwaarde) en de wijze waarop de jaarrekening van de nieuwe opdrachthoudende intercommunale opgemaakt worden. Beschrijft de bijdragen van de vennoten ter financiering van de exploitatie, algemene werking, werking van preventie en duurzaamheid en investeringen (reservefonds). Met uitzondering van de bijdrage tot exploitatie, worden de overige bijdragen voornamelijk bepaald op basis van het aantal inwoners. De bepaling van de bijdrage tot exploitatie is rechtstreeks gerelateerd met het verminderen van de afvalconsumptie/inwoner/gemeente. 4/ Statuten - kernelementen: Naam: nog te bepalen. Zetel: Drogenbos Rechtsvorm: Opdrachthoudende vereniging Duur: 18 jaar Deelnemers: Gemeenten en andere opdrachthoudende verenigingen (Latere toetreding mogelijk. Geen uittreding mogelijk tijdens de duur van de vereniging). Kapitaal bij oprichting: euro. Aandelen: A-aandelen (gemeenten) - B-aandelen (andere opdrachthoudende verenigingen). Bijdragen - vergoeding werkingskosten: Principes van kostendeling/solidariteit/vervuiler betaalt. Raad van bestuur: Evenveel bestuurders als gemeenten. Elke gemeente heeft recht één kandidaat- bestuurder voor te dragen. Maximum 5 leden van de oppositie met raadgevende stem in het bestuur. Directiecomité: Maximum 1/3 bestuurders kan deel uitmaken van het directiecomité. Algemene vergadering: Alle deelnemers. Stemrecht volgens aandelen. Vergoedingen: Wordt bepaald door de algemene vergadering binnen de grenzen van het Decreet. Verkoop van de bedrijfstak afvalbeheer door Haviland aan de nieuwe opdrachthoudende intercommunale: De bedrijfstak afvalbeheer wordt verkocht tegen een prijs die overeenstemt met de waarde van de bedrijfstak, d.w.z. de waarde van de activa verminderd met de overgedragen schulden en eventuele buitenbalansverplichtingen. Er is uitgegaan van ongeveer 7 miljoen euro als prijs voor de overdracht van de bedrijfstak. Hierbij moet de BTW-heffing nog bepaald worden ter vermeerdering van de waarde van de bedrijfstak. De definitieve prijs zal vastgesteld worden op basis van de balans per 31 december 2016 van Haviland Intercommunale. De verkoopprijs zal niet onmiddellijk in geld worden betaald aangezien Intradura hiervoor niet over voldoende liquide middelen zal beschikken.

30 De schuldig gebleven prijs zal worden omgezet in obligaties. De uitgifte van de obligaties geldt dan als betaling van de koopprijs. Vervolgens zal Haviland Intercommunale deze obligaties uitkeren aan de gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant middels een éénmalige dividenduitkering. De gemeenten en de provincie worden dan schuldeiser van Intradura. Deze uitkering vereist een afwijking op het statutair verbod op dividenduitkeringen dat op 17 februari 2016 is ingevoerd. De gemeenten die deelnemen in Intradura zullen tenslotte het kapitaal van Intradura verhogen door de inbreng in natura van de obligaties. Financiële aspecten bij de toetreding tot de nieuwe opdrachthoudende intercommunale: 1/ Kapitaalinbreng: Bij de oprichting van de opdrachthoudende vereniging zullen de deelnemende gemeenten een beperkte financiële inbreng doen in het vast kapitaal ( euro) a rato van 3 euro per A- aandeel of 0,14 euro per inwoner. Voor Halle: euro. 2/ Bijdragen: De continuïteit van dienstverlening moet gepaard gaan zonder een substantiële verhoging van de kostprijs ervan voor de betrokken gemeenten. Om deze continuïteit op financieel gebied te garanderen wordt in een overgangsperiode uitgegaan van een verderzetting van de financiële afspraken opgenomen in de thans lopende overeenkomsten inzake afvalbeleid. Met uitzondering van de bijdrage tot exploitatie, worden de overige bijdragen voornamelijk bepaald op basis van het aantal inwoners. De bepaling van de bijdrage tot exploitatie is rechtstreeks gerelateerd met het verminderen van de afvalconsumptie/inwoner/gemeente. 2/1 Bijdrage in de exploitatiekosten In een overgangsperiode zullen de financiële afspraken tussen de bedrijfstak afvalbeleid van Haviland IC en de gemeenten door Intradura met betrekking tot de vergoeding voor de diverse activiteiten inzake ophaling, transport en verwerking van afval, beheer van recyclageparken en kolkenruiming en slibverwerking gerespecteerd worden. Na het einde van de looptijd van de huidige overeenkomsten zal de aanrekening van de exploitatiekosten gebeuren op basis van nieuwe tarieven vastgesteld door de raad van bestuur op basis van het principe van kostendeling. De basis van de tarifering vormt een aanrekening aan kostprijs van de verschillende diensten, na verrekening van de eventuele bijdragen van de inwoners. Daarbij worden volgende parameters gehanteerd: - voor huis-aan-huis-ophaling: aantal inwoners, aantal ophaalpunten en afstand tussen de ophaalpunten - voor de verwerking: aantal kilo per afvalfractie - voor het beheer van de recyclageparken: openingsuren en ingezamelde hoeveelheden - voor de ruiming van straatkolken en verwerking van slib: aantal straatkolken en aantal kilo slib. 2/2 Bijdrage in algemene werkingskosten De tarieven op basis waarvan de aanrekening van de exploitatiekosten gebeuren, zullen deels rekening houden met de algemene werkingskosten. Deze zullen verrekend worden in de

31 tarieven voor de ophaling en verwerking van restafval en grofvuil. Daarnaast zal een afzonderlijke bijdrage in de algemene werkingskosten worden aangerekend, statutair bepaald op maximum 1,5 euro per inwoner. In het ondernemingsplan is rekening gehouden met een bijdrage van 1 euro per inwoner. Raming voor Halle: euro. 2/3 Bijdrage voor preventie en duurzaamheid Er zal nog meer ingezet worden op afvalvoorkoming. Het opvoeren van de activiteiten van de afdeling Preventie en duurzaamheid van de nieuwe afvalintercommunale in samenwerking met de gemeenten, heeft prioriteit. Voor de financiering van de afdeling Preventie en duurzaamheid is een statutair maximum bedrag van 1,5 euro per inwoner vastgesteld. In het ondernemingsplan is rekening gehouden met een bijdrage van 0,75 euro per inwoner. Raming voor Halle: euro. 2/4 Bijdrage in het reservefonds Om een voldoende financiële autonomie en slagkracht te behouden dient de vereniging financiële reserves aan te leggen. Gezien de achterliggende gedachte van kostendeling en omdat de vennoten bij vereffening aanspraak maken op het vermogen (inclusief de reserves) wordt ervoor geopteerd om het reservefonds te voeden via een bijdrage van de vennoten op basis van een bedrag per inwoner. De bijdrage wordt jaarlijks opgevraagd zolang de raad van bestuur oordeelt dat dit voor de financiële positie van de vereniging vereist is. Daarbij is het streefdoel om een solvabiliteit van 30% te bekomen. Statutair is een maximum bedrag van 1 euro per inwoner vastgesteld. In het ondernemingsplan wordt deze maximale bijdrage in rekening gebracht tot de vereniging aan de solvabiliteit- en liquiditeitsvereisten voldoet. 3/ Obligaties: Intradura zal obligaties uitgeven ten belopen van het bedrag van de verkoopprijs van de bedrijfstak afvalbeleid. Haviland zal vervolgens intekenen op deze obligaties als betaling van de prijs van de verkoop van de bedrijfstak afvalbeleid. In het ondernemingsplan wordt uitgegaan van een totale obligatielening van ca. 7 miljoen euro. Er wordt voorgesteld om obligaties met een nominale waarde van 195 euro uit te geven. Aan de buitengewone algemene vergadering van Haviland Intercommunale zal vervolgens voorgesteld worden om deze obligatie uit te keren aan de gemeentelijke deelnemers (Aaandeelhouders) via een (uitzonderlijke) dividenduitkering. Ingevolge deze beslissing zal Halle obligaties ontvangen met een nominale waarde van 195 euro per obligatie wat neerkomt op een bedrag van euro. Verdere planning in het proces tot oprichting van de nieuwe opdrachthoudende intercommunale, rekening houdend met de decretale verplichtingen: - periode 18 oktober tot 14 december 2016: goedkeuring van het voorliggend voorstel van het overlegorgaan, door de gemeenteraden van de 20 aangesloten vennoten. - periode februari tot maart 2017: definitieve goedkeuring van het voorstel van het overlegorgaan, door de gemeenteraden van de 20 aangesloten vennoten. - april 2017: info-momenten voor de colleges van burgemeester en schepenen en syndicale partners. - april 2017: oprichting van de nieuwe opdrachthoudende intercommunale.

32 - juni 2017: goedkeuring statutenwijziging door de algemene vergadering van Haviland. - tot september 2017: procedure goedkeuring door toezicht Agentschap Binnenlands Bestuur. - november 2017: oproeping bijzondere algemene vergadering - dividendenuitkering. - december 2017: algemene vergadering opdrachthoudende vereniging. - Advies: De activiteiten zoals omschreven in het bestuursplan vormen als het ware een "menukaart", waaruit de deelnemende gemeenten kunnen kiezen. Het is de verwachting dat de gemeenten voor alle afvalactiviteiten waarvoor ze vandaag beroep doen op de dienstverlening van Haviland Intercommunale een beheersoverdracht aan de nieuwe opdrachthoudende intercommunale zullen doen. Daarnaast moet het de ambitie van de opdrachthoudende vereniging zijn om op termijn alle vermelde activiteiten voor alle deelnemende gemeenten uit te oefenen. Als basisprincipe wordt de continuïteit van de dienstverlening van de huidige bedrijfstak afvalbeleid van Haviland ten aanzien van de 20 deelnemende gemeenten vooropgesteld. In zitting van 10 september 2013 keurde de gemeenteraad de overeenkomsten met Haviland goed inzake inzameling van het huishoudelijk afval, verwerking van huishoudelijk GFT en de exploitatie en beheer van het recyclagepark. Zelfs door een onvoorwaardelijke goedkeuring van het voorstel van het overlegorgaan en de bijhorende documenten zijn de betrokken gemeenten nog niet definitief gehouden tot toetreding tot de intergemeentelijke samenwerking. De eerste beslissingen van de gemeenteraden moeten eerst nog worden voorgelegd aan het overlegorgaan dat in consensus zal beslissen over eventuele aanpassingen van de documenten en waarbij de vertegenwoordigers van de afhakende gemeenten geen deel meer zullen nemen aan deze besluitvorming van het overlegorgaan. De aangepaste documenten worden vervolgens nogmaals eerst ter goedkeuring aan de overblijvende gemeenten voorgelegd, waarbij de gemeenteraad dan enkel kan beslissen die documenten goed te keuren of af te keuren. Een positieve beslissing geldt dan als principieel akkoord met de oprichting. Juridische gronden - Artikels 26 en 27 van het Dereet Intergemeentelijke Samenwerking van 6 juli Artikels 35 en 42 van het Gemeentedecreet. - Besluit van de gemeenteraad dd. 22 maart 2016 houdende goedkeuring en deelname aan het overlegorgaan in het kader van de oprichting van een opdrachthoudende vereniging afvalbeheer. - Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 4 november Visum verleend Onder voorwaarde dat de nodige kredieten worden voorzien in de wijziging van de MJP en in het budget 2017 ( euro op jaarbasis in exploitatie euro deelname in kapitaal)

33 Beleidsinformatie 4 - Investeren in leefbaarheid en integrale veiligheid > 3 - Afvalbeleid conform het principe de vervuiler betaalt Advies Financiële dienst Gunstig onder voorwaarden uiteraard onder voorwaarde dat de nodige kredieten worden voorzien in de wijziging van de MJP en in het budget 2017 ( euro op jaarbasis in exploitatie euro deelname in kapitaal) Duurzaamheidsambtenaar Gunstig advies Inhoudelijk spitst het zich vooral toe op een hervorming van de huidige afvaldiensten met het oog op financiële winsten en zie ik niet onmiddellijk winst op vlak van duurzaamheid. Vanuit duurzaamheid wil ik graag opperen dat men de beoogde financiële winsten zou aanwenden voor het verder uitbouwen van het aanbod aan preventiediensten rond sensibilisatie naar meer duurzame thema s zoals voorkomen van voedselverspilling, verantwoord consuminderen,... Dienst Openbare Werken, Mobiliteit en Milieu Gunstig advies De dienst OMM juicht de transformatie van een dienstverlenende naar een opdrachthoudende afvalintercommunale toe. Naast de financiële voordelen kijkt de dienst OMM vooral uit naar een mogelijke politieke afstemming tussen de vennoten onderling op het vlak van afvalbeheer. Deze transformatie betekent idealiter een opstap naar een gelijkvormige prijspolitiek inzake de taxatie van burgers, eenvormigheid in het gebruik van afvalrecipiënten, gemeentegrensoverschrijdend gebruik van recyclageparken,... de voordelen zijn legio. Het streven naar een gelijkvormigheid tussen de vennoten maakt het afvalbeleid van iedere gemeente des te sterker met een grote overtuigingskracht als gevolg. De dienst OMM hoopt dan ook dat deze transitie zich vergaand doorzet en het niet louter een financiële optimalisatie betreft. Dienst Beleidsondersteuning Gunstig onder voorwaarden Hierbij de belangrijkste bedenkingen: - Het gaat om de oprichting van een opdrachthoudende vereniging; waarbij een beheersoverdracht vanuit de stad hoort. Dat is behoorlijk verregaand; het houdt in dat de stad mbt het afvalbeheer (in de ruime zin) voor de volledige duur van de intercommunale (18 jaar) geen opdrachten meer zelf kan uitvoeren. Dergelijke structuur waarmee Haviland haar activiteiten in overeenstemming brengt met het decreet betreffende de intergemeentelijke samenwerking, houdt ontegensprekelijk een aantal voordelen in (efficiëntie, schaalvergroting, fiscale gevolgen). Tegelijk moet de stad

34 goed beseffen dat zij door de beheersoverdracht haar bevoegdheden inzake afvalbeheer afstaat, met alle gevolgen vandien. Indien vanuit de nieuwe intercommunale beslist wordt om vb. het diftarsysteem in te voeren, de prijs van de huisvuilzakken aan te passen, de ophaalkalender aan te passen dient de stad hierin mee te gaan. - De beheersoverdracht slaat op het afvalbeheer in de ruime zin. Er zijn oi een aantal raakpunten met de bevoegdheden van de stad inzake duurzaamheid, aankoop, communicatie inzake afvalbeleid. Deze dienen duidelijk afgebakend te worden zodat duidelijk is waarop de beheersoverdracht inzake duurzaamheid en samen aankoop precies slaat. - Daarnaast is mi bijkomende verduidelijking nodig ivm de gevolgen van de toepassing van het zogenaamde solidariteitsprincipe tussen de deelnemende gemeenten. Besluit Artikel 1 Akkoord te gaan met het voorstel van het overlegorgaan tot oprichting van een opdrachthoudende vereniging voor afvalbeheer, zoals uiteengezet in de motiveringsnota, het bestuursplan, het ondernemingsplan en het ontwerp van statuten. Landbouw _GR_00262 Erosiecoördinator - Samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Halle en de provincie Vlaams-Brabant en afsprakennota - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met algemene stemmen. Beschrijving Aanleiding en doel Op 26 januari 2016 keurde de gemeenteraad het ontwerp-erosiebestrijdingsplan Halle goed. Op 9 mei 2016 ontving de stad de definitieve goedkeuring (met enkele bemerkingen) van de dienst Land en Bodembescherming van de Vlaamse overheid voor het erosiebestrijdingsplan Halle. Op 24 mei 2016 ontving de stad Halle de definitieve versie van het erosiebestrijdingsplan, aangepast aan de laatste bemerkingen van het ALBON, van de provincie Vlaams-Brabant. Voor de verdere opvolging en uitvoering van dit erosiebestrijdingsplan stelt de provincie Vlaams- Brabant een erosiecoördinator ter beschikking van de deelnemende gemeenten. Hiertoe dient de stad een samenwerkingsovereenkomst met de provincie Vlaams- Brabant voor de aanstelling van de erosiecoördinator af te sluiten en een afsprakennota

35 erosiecoördinator goed te keuren. Op 6 september 2016 ontving de stad Halle de definitieve versie van de ontwerp afsprakennota erosiecoördinator, met de definitieve nominatieve vermelding van de aangestelde erosiecoördinator voor de regio Halle bij de provincie Vlaams-Brabant. Advies en motivering Op 26 januari 2016 keurde de gemeenteraad het ontwerp-erosiebestrijdingplan Halle goed. Voor de opmaak van dit erosiebestrijdingsplan sloot de stad Halle een samenwerkingsovereenkomst af met de provincie Vlaams-Brabant en diende hiertoe een subsidieaanvraag in bij de Vlaamse overheid. De uiteindelijk toegekende subsidie bedroeg ,00 euro, de kosten voor de opmaak van het erosiebestrijdingsplan ,00 euro. Op 15 februari 2016 diende de stad het door de gemeenteraad goedgekeurde erosiebestrijdingsplan in bij de Vlaamse overheid (LNE, Land en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke Rijkdommen - ALBON) evenals een aanvraag tot uitbetaling van de subsidie. Op 9 mei 2016 werd de stad door de dienst ALBON op de hoogte gebracht van de goedkeuring van het erosiebestrijdingsplan en de definitieve uitbetaling van de subsidie ten bedrage van ,00 euro. Op basis van deze goedkeuring en een aantal bijkomende bemerkingen ontvingen we op 24 mei 2016 het definitieve erosiebestrijdingsplan van de provincie Vlaams-Brabant. Op basis van de beschreven knelpunten en voorgestelde oplossingen in het erosiebestrijdingsplan moeten in de loop van de komende jaren concrete erosiebestrijdingsmaatregelen uitgevoerd worden op het terrein. Het erosiebesluit van 2001 bepaalt enerzijds dat de gemeenten met een goedgekeurd erosiebestrijdingsplan een subsidie kunnen aanvragen bij de Vlaamse overheid voor het aanstellen van een erosiecoördinator die als opdracht heeft de voorgestelde maatregelen uit het erosiebestrijdingsplan uit te voeren en/of te coördineren. De subsidie is gelijk aan de subsidie die de gemeente ontving voor de opmaak van het erosiebestrijdingsplan. Daarnaast kan de gemeente ook nog een subsidie aanvragen voor de effectieve uitvoering van de projecten en dit ten belope van 75% van de totale kosten (BTW in). De provincie stelt eveneens nog een subsidie ter beschikking ten belope van 15% (met een maximum van ,00 euro) zodat voor de uitvoering van de erosiemaatregelen de gemeente slechts 10% van de kosten moet dragen. De subsidieregeling is van toepassing op werken gelegen in een knelpuntgebied van het goedgekeurd erosiebestrijdingsplan. Aangezien zowel het aanstellen van een erosiecoördinator in eigen dienst en over een lange periode, als het voorbereiden en uitvoeren van de erosiebestrijdingsprojecten en het bekomen van de verschillende subsidies een zware administratieve last betekent voor de individuele gemeenten komt de provincie ook in deze tegemoet aan de gemeenten. De provincie heeft namelijk zelf een erosiecoördinator in dienst gesteld en stelt deze ter beschikking van de gemeenten met een goedgekeurd erosiebestrijdingsplan :

36 - De provincie stelt een erosiecoördinator ter beschikking van de samenwerkende gemeenten en betaalt de loonkost van deze persoon. - De provincie factureert de prestaties van de erosiecoördinator aan de gemeente, maar zorgt dat het factuurbedrag de subsidie niet overstijgt en dat er pas gefactureerd wordt na het ontvangen van de subsidie. - De stad dient dus enkel de subsidie aan te vragen. - De erosiecoördinator kan optreden als ontwerper van kleine, eenvoudige erosiebestrijdingsmaatregelen. Voor grote werken is een ontwerper nodig en komen de kosten ten laste van de stad (Vlaamse overheid voorziet 7% van het totale aannemingskost als subsidieerbare kost voor ontwerp). - De erosiecoördinator volgt de planning en uitvoering van de erosiemaatregelen zoals beschreven in het erosiebestrijdingsplan op. Om te kunnen genieten van de ondersteuning van een provinciale erosiecoördinator moet een samenwerkingsovereenkomst en een afsprakennota opgemaakt worden. De overeenkomst en afsprakennota maken deel uit van de definitieve subsidieaanvraag voor de erosiecoördinator die bij de dienst Land en Bodembescherming ingediend moet worden. Deze subsidieaanvragen kunnen ingediend worden voor einde juni of einde december van elk kalenderjaar. Vooraleer er bijgevolg kan gestart worden met de effectieve uitvoering van het goedgekeurd erosieplan is het aangewezen een erosiecoördinator aan te stellen en om de hierboven aangehaalde redenen is het te verkiezen om hiervoor beroep te doen op de provinciale erosiecoördinator. Daartoe moet de 'overeenkomst erosiecoördinator Vlaams-Brabant' en de 'afsprakennota erosiecoördinator' goedgekeurd worden. Juridische gronden Het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu en alle latere wijzigingen. Het besluit van de Vlaamse regering van 23 juli 1998 tot vaststelling van de nadere regels ter uitvoering van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu. Besluit van de Vlaamse regering van 21 oktober 2005 betreffende het sluiten van beheerovereenkomsten in uitvoering van de Verordening (EG) nr. 1257/1999 van de raad van 17 mei 1999 inzake steun voor plattelandsontwikkeling. Besluit van de Vlaamse regering van 8 mei 2009 betreffende de erosiebestrijding, gewijzigd bij besluit van de Vlaamse regering van 26 februari 2010 en bij besluit van de Vlaamse regering van 7 februari Besluit van de Gemeenteraad van Halle van 26 januari 2016 houdende goedkeuring van het erosiebestrijdingsplan Halle. Besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 4 november 2016.

37 Beleidsinformatie duurzaam beheer van het openbaar domein en de stedelijke infrastructuur. Besluit Artikel 1 De samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Halle en de provincie Vlaams-Brabant voor de aanstelling van de provinciale erosiecoördinator, waarvan de tekst integraal deel uitmaakt van dit besluit, wordt goedgekeurd: Tussen de provincie Vlaams-Brabant, hierna de dienstverlener genoemd, vertegenwoordigd door Marc Collier, provinciegriffier, Lodewijk De Witte, provinciegouverneur en Monique Swinnen, gedeputeerde voor waterlopen en landbouw, en de stad Halle, hierna de stad genoemd, vertegenwoordigd door de heer Bertrand Demiddeleer, voorzitter van de gemeenteraad en mevr. Sonia Christiaens, secretaris, handelend in uitvoering van de gemeenteraadsbeslissing van... WORDT OVEREENGEKOMEN WAT VOLGT : 1 Voorwerp De stad en de dienstverlener werken samen aan de uitvoering van de erosiebestrijdende maatregelen, vermeld in het goedgekeurd gemeentelijk erosiebestrijdingsplan. De stad kent de opdracht van erosiecoördinator toe aan de dienstverlener. De dienstverlener neemt de maatregelen die nodig zijn om de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren. De dienstverlener stelt een erosiecoördinator aan, die ondersteund wordt door een tweede persoon. De namen van die personen staan vermeld in de afsprakennota tussen de stad en de dienstverlener. Een kopie van de afsprakennota bezorgt de dienstverlener samen met de samenwerkingsovereenkomst erosiecoördinator in tweevoud, aan de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond, Natuurlijke Rijkdommen (ALBON) van de Vlaamse Overheid. Wanneer de dienstverlener een andere persoon aanstelt als erosiecoördinator, past hij de afsprakennota aan en legt hij de aangepaste afsprakennota ter goedkeuring voor aan de stad. Na de goedkeuring door de stad wordt een kopie van de ondertekende afsprakennota aan ALBON bezorgd. Tussen de dienstverlener en de andere gemeenten die de opdracht van erosiecoördinator aan dezelfde dienstverlener toekennen, worden afzonderlijke samenwerkingsovereenkomsten gesloten.

38 Het doel van het samenwerkingsverband is de versnelde en gecoördineerde bestrijding van bodemerosie door water in alle deelnemende gemeenten. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de snelle uitvoering van de klein-schalige erosie-bestrijdings-maatregelen, vermeld in het goedgekeurd erosiebestrijdingsplan van de deelnemende gemeenten. Indien de stad ermee akkoord gaat, kan de erosie-coördinator ook activiteiten uitvoeren die niet rechtstreeks voorzien zijn in het Erosiebesluit, maar wel bijdragen tot de bestrijding van erosie. Voorbeelden daarvan zijn activiteiten van informatie en sensibilisering die leiden tot beheerovereen-komsten met de Vlaamse Land-maatschappij (VLM), of de voorbereiding en begeleiding van klein-schalige erosie-bestrijdings-maatregelen die niet gesubsidieerd worden door het Erosiebesluit. 2 Duur Deze samenwerkingsovereenkomst wordt van kracht zodra de stad bericht gekregen heeft dat de subsidieaanvraag voor de diensten van erosiecoördinator is goedgekeurd. De samenwerkingsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 3 jaren en wordt daarna jaarlijks stilzwijgend verlengd. Zowel de stad als de dienstverlener kunnen schriftelijk een einde stellen aan de overeenkomst, na een daartoe strekkende beslissing van de gemeenteraad of van het bevoegde orgaan van de dienstverlener. De stad kan een einde stellen aan de overeenkomst bij te beperkte resultaten van de door de dienstverlener uitgevoerde opdrachten, namelijk wanneer de resultaten niet in een voldoende verhouding staan tot het aantal gepresteerde en gefactureerde mandagen. De stad en de dienstverlener leggen de volgende objectieve criteria vast die aanleiding kunnen geven tot het beëindigen van de overeenkomst: - Per schijf van 20 gepresteerde en gefactureerde mandagen moet minstens één ontvankelijk dossier worden ingediend bij de administratie (dienst Land en Bodembescherming van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie): hetzij een definitieve aanvraag voor een subsidie voor de uitvoering van erosiebestrijdingswerken, hetzij een aanvraag voor de betaling van het saldo van een goedgekeurde subsidie voor de uitvoering van erosiebestrijdingswerken (of het totaalbedrag indien er geen voorschot werd gevraagd); - Per schijf van 20 gepresteerde en gefactureerde mandagen moeten minstens vijf overeenkomsten met eigenaars of gebruikers zijn afgesloten voor de uitvoering van erosiebestrijdingswerken in het kader van het Erosiebesluit. De stad kan ook een einde stellen aan de overeenkomst indien de dienstverlener tijdens het voorbije jaar minder dan de helft van het geraamde aantal mandagen effectief heeft gepresteerd. Indien de stad de overeenkomst vroegtijdig wenst te beëindigen, kan elke partij dienaangaande het advies van de administratie (dienst Land en Bodembescherming) vragen.

39 De dienstverlener factureert alle geleverde prestaties tot op het ogenblik dat de beëindiging van de samenwerkingsovereenkomst aan de dienstverlener is meegedeeld. 3 Taken De taken van de erosiecoördinator, zoals beschreven in het Besluit van de Vlaamse Regering van 8 mei 2009 betreffende de erosiebestrijding, hebben in hoofdzaak betrekking op de uitvoering van gemeentelijke erosiebestrijdingswerken. In het bijzonder zal de erosiecoördinator volgende gesubsidieerde taken uitvoeren: - informeren en sensibiliseren over de erosieproblematiek, - beschikbaar zijn als aanspreekpunt voor alle betrokkenen, - administratief voorbereiden en opvolgen van subsidieaanvragen en goedgekeurde subsidies, - doorverwijzen naar de juiste personen en diensten voor maatregelen die niet via het Erosiebesluit worden gesubsidieerd. De erosiecoördinator neemt deel aan de door ALBON georganiseerde workshops voor erosiecoördinatoren. Deze workshops beogen de uitwisseling van informatie, technieken en ervaringen tussen de erosiecoördinatoren. Door actieve deelname aan aangepaste vormingsactiviteiten en andere initiatieven zal de erosiecoördinator op de hoogte blijven van actuele inzichten in het domein van bodemerosie en erosiebestrijding, zodat de kwaliteit van de dienstverlening op elk ogenblik gewaarborgd blijft. 4 Tijdsbesteding Jaarlijks zal de erosie-coördinator voldoende tijd vrij maken voor het uitvoeren van de taken, vermeld in het artikel 3 hierboven. De geraamde tijdsbesteding van de erosie-coördinator voor de stad staat vermeld in de afsprakennota. Deze raming is indicatief. Naargelang van de behoeften ligt de werkelijke tijdsbesteding het ene jaar hoger en het andere jaar lager. Indien de beoogde erosiebestrijding een grote aanpassing van de geraamde tijdsbesteding vereist, past de dienstverlener de afsprakennota aan en bezorgt hij de aangepaste afspraken-nota aan de gemeente en aan ALBON. 5 Rapportering en facturatie Jaarlijks maakt de dienstverlener een activiteitenverslag waarin de werkelijke prestaties vermeld staan. De geleverde prestaties worden jaarlijks aan de stad gefactureerd. De stad voegt de factuur van de subsidieerbare prestaties bij de aanvraag tot uitbetaling van de subsidie, die zij richt aan ALBON, tot uitputting van de toegekende subsidie. De bijzondere bepalingen met betrekking tot facturatie en betaling staan vermeld in de afsprakennota.

40 6 Standplaats Zowel de dienstverlener als de stad stellen een lokaal en werkmiddelen ter beschikking van de erosiecoördinator. De werkadressen van de erosie-coördinator staan vermeld in de afsprakennota. 7 Uitwisseling van informatie Tussen de stad en de dienst-verlener wordt op eenvoudig verzoek kennis en knowhow uitgewisseld en ter beschikking gesteld. De stad bezorgt de dienst-verlener een kopie van alle briefwisseling die zij ontvangt van ALBON, tenzij in de briefwisseling vermeld staat dat ALBON reeds een kopie naar de dienst-verlener gestuurd heeft, of op een andere wijze duidelijk is dat de dienst-verlener over de meegedeelde informatie beschikt. Aldus opgemaakt in 2 originele exemplaren. De stad en de dienstverlener verklaren een ondertekend exemplaar ontvangen te hebben. Voor de dienstverlener Namens de deputatie Marc COLLIER Lodewijk DE WITTE Monique Swinnen provinciegriffier provinciegouverneur gedeputeerde voor waterlopen en landbouw Voor de gemeente, Sonia Christiaens De secretaris Bertrand Demiddeleer voorzitter van de gemeenteraad Artikel 2 De 'afsprakennota erosiecoördinator' over de organisatie van de werkzaamheden van de erosiecoördinator, waarvan de tekst integraal deel uitmaakt van dit besluit wordt goedgekeurd : 1 doel Deze afspraken-nota bevat nadere bepalingen over de organisatie van de werkzaamheden van de erosie-coördinator.

41 2 aangestelde erosie-coördinatoren De dienstverlener stelt Elke Artels aan als erosiecoördinator. Deze persoon zal ondersteund worden door Katleen Gillijns en Stefanie Bourgeois. Deze personen zijn vertrouwd met de erosieproblematiek en zullen instaan voor het uitvoeren van de taken vermeld in art. 3 van de overeenkomst. Op vraag van de stad kunnen deze personen ook ingeschakeld worden voor andere activiteiten die niet rechtstreeks voorzien zijn in het Erosiebesluit maar die wel bijdragen tot de bestrijding van erosie. 3 tijdsbesteding Jaarlijks zal de erosie-coördinator voldoende tijd vrij maken voor het uitvoeren van de taken, vermeld in het artikel 3 van de samenwerkings-overeenkomst. De tijdsbesteding van de erosie-coördinator voor de stad Halle wordt geraamd op 104 uur per jaar. 4 - standplaats Zowel de dienstverlener als de stad stellen een lokaal en werkmiddelen ter beschikking van de erosiecoördinator. Het adres voor alle briefwisseling is dat van de dienstverlener. Het werkadres van de erosie-coördinator bij de dienstverlener is: Provincie Vlaams-Brabant, dienst waterlopen, Provincieplein 1, 3010 Leuven, Het werkadres van de erosie-coördinator bij de stad is: Stadhuis Halle, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle. Het adres van de erosie coördinator is: erosie@vlaamsbrabant.be Het telefoonnummer van de erosiecoördinator is: 016/ (Elke) of 016/ (Katleen) of 016/ (Stefanie) 5 werkingskosten Alle werkingskosten die rechtstreeks verbonden zijn met de activiteiten van de erosiecoördinator (administratieve ondersteuning, verplaatsingskosten, , inschrijvingsgelden voor vorming,...) zijn ten laste van de dienstverlener. Alle werkingskosten die rechtstreeks verbonden zijn met het werkadres (gebruik lokalen en voorzieningen, vergaderkosten, ) zijn ten laste van degene die het lokaal ter beschikking stelt. Deelnemers aan activiteiten, georganiseerd door de erosie-coördinator, ontvangen daarvoor geen presentiegelden of onkostenvergoeding.

42 6 Bijzondere bepalingen met betrekking tot de facturatie en betaling De dienstverlener factureert de geleverde prestaties jaarlijks aan de stad. Bij de factuur wordt een waarheidsgetrouw activiteitenverslag gevoegd. De facturatie gebeurt op basis van de effectieve tijdsbesteding, uitgedrukt in uren. De gepresteerde uren worden aangerekend tegen het uurtarief van 40 euro per uur. Bij de facturatie wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de uitgevoerde taken die conform het besluit van de Vlaamse Regering van 8 mei 2009 subsidieerbaar zijn en alle andere activiteiten die niet rechtstreeks voorzien zijn in het besluit maar die wel bijdragen tot de bestrijding van erosie. Aldus opgemaakt in 2 originele exemplaren. De stad en de dienstverlener verklaren een ondertekend exemplaar ontvangen te hebben. Een kopie van de afsprakennota bezorgt de dienstverlener samen met de samenwerkingsovereenkomst erosiecoördinator in tweevoud, aan de Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond, Natuurlijke Rijkdommen (ALBON) van de Vlaamse Overheid. De afsprakennota kan slechts gewijzigd worden met het akkoord van de stad. De dienstverlener bezorgt ALBON een kopie van de aangepaste afsprakennota, voor akkoord ondertekend door de gemeente. Namens de dienstverlener, Marc Collier Lodewijk De Witte Monique Swinnen provinciegriffier waterlopen en Namens de gemeente, Sonia Christiaens stadssecretaris gemeenteraad provinciegouverneur gedeputeerde voor Bertrand Demiddeleer voorzitter van de

43 Mobiliteit _GR_00249 Aanvullend politiereglement - Kazernestraat - Sluiten voor gemotoriseerd verkeer (m.u.v. bromfietsen Klasse a) - Goedkeuring GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten De Gemeenteraad keurt volgend besluit goed met 29 stemmen bij 1 onthouding (GROEN). Beschrijving Aanleiding en doel De Kazernestraat is een gemeenteweg die langs het kasteeldomein loopt. Ze verbindt het centrum van Lembeek enerzijds met het kanaal (aansluiting jaagpad), anderzijds gaat de weg verder over de Malheidebrug en Malheideweg. Momenteel is de straat slechts toegankelijk voor autoverkeer tot aan het overstort (= brug over de Zenne). Een paaltje in het midden van de weg belet wagens over de Malheidebrug te rijden. Deze weg wordt zowel functioneel als toeristisch gebruikt door fietsers en wandelaars. Verschillende wandelingen leiden over de Kazernestraat, joggers maken gretig gebruik van deze verkeersarme straat en fietsers verkiezen de Kazernestraat veelal als verbindingsweg tussen het kanaal en Lembeek centrum. Het college van burgemeester en schepenen is in zitting van 10 juni 2016 principieel akkoord gegaan met een aangepast ontwerpplan. In deze context is het aangewezen dat de straat gesloten wordt voor alle gemotoriseerd verkeer met uitzondering van fietsers, bromfietsen klasse A en vergunningshouders. Advies en motivering Wij adviseren om de straat te sluiten voor alle verkeer met uitzondering van fietsers en bromfietsers klasse a en vergunninghouders.

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER 6 2016_GR_00042 Gemeentebelasting op de opslagplaats van schroot, gebruikte autobanden en voertuigen buiten gebruik -

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 VRIJE TIJD _GR_00020 Jeugdcentrum De Kazerne - Zalenverhuurreglement - Wijziging - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 VRIJE TIJD _GR_00020 Jeugdcentrum De Kazerne - Zalenverhuurreglement - Wijziging - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 VRIJE TIJD 12 2016_GR_00020 Jeugdcentrum De Kazerne - Zalenverhuurreglement - Wijziging - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER 4 2016_GR_00053 Gemeentebelasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein voor het uitvoeren van bouw,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER 9 2016_GR_00045 Gemeentebelasting op tweede verblijven - Aanpassing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER 10 2016_GR_00048 Retributiereglement op huisvuilrecipiënten - Aanpassing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluit. t, i '''.i.' HALLE. Samenstelling:

Gemeenteraad Besluit. t, i '''.i.' HALLE. Samenstelling: t, i '''.i.' HALLE Gemeenteraad Besluit GOEDGEKEURD Zitting van 24 april 2018 WELZIJN, ONDERWIJS & BURGER 9 2018 GR OOO73 Voorschoolse kinderopvang - Subsidiereglement - Ondersteuning zelfstandige voorschoolse

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 17 december 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 17 december 2013 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 17 december 2013 Aanwezig : Demiddeleer Bertrand, Voorzitter, Pieters Dirk, Burgemeester, Snoeck Marc, Buelinckx Eddy, Nechelput Guy, Massien Peggy,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 16 2016_GR_00024 Aanvullend politiereglement - O. de Kerchove d'exaerdestraat - Biezeput - Zenneweg - Verkeersmaatregelen

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 WELZIJN, ONDERWIJS & BURGER

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 WELZIJN, ONDERWIJS & BURGER Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 januari 2016 WELZIJN, ONDERWIJS & BURGER 24 2016_GR_00012 Subsidiereglement sociale economie ondernemingen Stad Halle - Verlenging en wijziging - Goedkeuring

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 17 december 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 17 december 2013 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 17 december 2013 Aanwezig : Demiddeleer Bertrand, Voorzitter, Pieters Dirk, Burgemeester, Snoeck Marc, Buelinckx Eddy, Nechelput Guy, Massien Peggy,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER _GR_00044 Gemeentebelasting op motoren - Aanpassing - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER _GR_00044 Gemeentebelasting op motoren - Aanpassing - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER 8 2016_GR_00044 Gemeentebelasting op motoren - Aanpassing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_GR_00035 Notulen - Zitting van de gemeenteraad dd. 22 januari 2019 - Cultuurcentrum 2 2019_GR_00074 Buurtrestaurant

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 09 september 2014

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 09 september 2014 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT arron^^ement Halte' Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 09 september 2014 HALLE Aanwezig : Demiddeleer Bertrand, Voorzitter, Pieters Dirk, Burgemeester,

Nadere informatie

Zitting van 27 november 2018

Zitting van 27 november 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 27 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer, voorzitter; de heer Dirk Pieters, burgemeester; de heer Marc Snoeck; de heer Eddy Buelinckx; de

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 24 mei 2016 VRIJE TIJD _GR_00114 Gebruikersreglement stedelijke openbare bibliotheek - Wijziging - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 24 mei 2016 VRIJE TIJD _GR_00114 Gebruikersreglement stedelijke openbare bibliotheek - Wijziging - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 24 mei 2016 VRIJE TIJD 2 2016_GR_00114 Gebruikersreglement stedelijke openbare bibliotheek - Wijziging - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 25 juni 2019 STADSONTWIKKELING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 25 juni 2019 STADSONTWIKKELING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 25 juni 2019 STADSONTWIKKELING 33 2019_GR_00216 Alsembergsesteenweg (site garage Don Bosco) - Combidossier verlegging voetweg nr. 20 op Halle en nr. 19 op Beersel

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 maart 2019 STADSONTWIKKELING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 maart 2019 STADSONTWIKKELING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 maart 2019 STADSONTWIKKELING 27 2019_GR_00097 Aanvullend politiereglement - Beerstestraat en Pachtersweg - Plaatsen van twee tractorsluizen - Goedkeuring

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER 5 2016_GR_00041 Gemeentebelasting op de voor het publiek toegankelijke ruimten van commerciële vestigingen in het centrum

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 februari 2016 FINANCIEEL BEHEERDER 3 2016_GR_00054 Gemeentebelasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein voor handelsactiviteiten - Aanpassing

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

_GR_00064 Aanvullend politiereglement - Kruiskensheide - Invoering

_GR_00064 Aanvullend politiereglement - Kruiskensheide - Invoering ,LI i \ll HALLE Gemeenteraad Besluit GOEDGEKEURD Zitting van 24 april 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 10 2018_GR_00064 Aanvullend politiereglement - Kruiskensheide - Invoering parkeer- en snelheidsregeling

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Notulen Zitting van 26 maart 2019

Notulen Zitting van 26 maart 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 26 maart 2019 Samenstelling: Afwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de heer Rogier Lindemans; mevrouw

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad MAANDAG 4 FEBRUARI 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers, Philippe

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 januari 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 22 2018_CBS_00023 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Dr Spitaelslaan - maatregelen

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 juni 2016 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 juni 2016 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 juni 2016 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 30 2016_GR_00156 Stedelijk reglement inzake inname van het openbaar domein - Tegeltuintjes - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 17 december 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 17 december 2013 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 17 december 2013 Aanwezig : Demiddeleer Bertrand, Voorzitter, Pieters Dirk, Burgemeester, Snoeck Marc, Buelinckx Eddy, Nechelput Guy, Massien Peggy,

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie