Besluitenlijst van de gemeenteraad 8 juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de gemeenteraad 8 juni 2015"

Transcriptie

1 Aanwezig: Afwezig: Dhr. G. J. de Graaf (voorzitter) en de heer R.M. Jongedijk (raadsgriffier) en de leden: dhr. E.J.M. van der Aa, dhr. N. van den Berg, dhr. M. Braber, mevr. A.A. Broekman-Veltman, mevr. Z. Ceben, dhr. J. Diepemaat, dhr. V.H.A. van Dijk, dhr. P. van Ek, mevr. J.E.L. Futselaar, mevr. A.J. Haveman, mevr. M.A. van Hees, dhr. M.C. Hoeksema, mevr. J.M.J. Joosten, dhr. J. Kampman, dhr. J. Kerkwijk, mevr. A. Koç, dhr. J. Kort, dhr. R.R. Kreeft, dhr. M. Lagen, dhr. M.A. van Luttikhuizen, dhr. J.G.A. Nijhuis, dhr. C. Örnek, dhr. B. Overink, dhr. H. de Roode, mevr. A. Sempel, dhr. J. Sundaram, dhr. W. Tekkelenburg, dhr. M.G.B. Teutelink, mevr. A.J. ten Thije, dhr. G.J.S. Tillema, dhr. W van der Veen, dhr. L.P.W van der Velde, dhr. A.G.J. ten Vergert, mevr. G. Visser-Voorn, dhr. R. Wessels, dhr. W.J.J. Wijfjes, dhr. A. Yilmaz dhr. B.J. Sanders, mevr. J.D. de Jager 1. Opening 2. Vragenhalfuur (zie art. 39 Reglement van Orde) 1) dhr. Kort, GroenLinks, inzake CAO Sociale werkvoorziening 3. Vaststellen van de agenda Dhr. Teutelink, namens BBE, vraagt een actuele motie met het onderwerp gratis wegbrengen groen afval, toe te voegen aan de agenda. Op voorstel van de voorzitter wordt de motie aangehouden in afwachting van de agendering van het onderwerp in de stedelijke commissie. De betreffende wethouder geeft voorts aan dat er oog is voor het veiligheidsaspect dat het huidige maaibeleid met zich meebrengt en dat er vanuit stadsdeelmanagement hierop geanticipeerd wordt. 4. a) Vaststellen besluitenlijst van de raadsvergadering van 20 april 2015 Dhr. Wessels merkt op dat er een (verworpen) amendement ontbreekt op de besluitenlijst van 20 april jl. Daarnaast verzoekt hij om bij stemverklaringen bij de hamerstukken te vermelden of het om een voor of tegen stem gaat. Beide punten worden door de griffie opgepakt. 5. Bespreekpunten onderwerp verzonden nummer behandeld in E 1 Actualisatie Cultuurplan Sted. cie Een eenmalige verlichting van de bezuinigingslast in het culturele domein in 2016 met euro; 2. De eenmalige verlichting in 2016 te dekken uit het budget Flankerend Beleid; 3. Een structurele bezuiniging op de subsidie aan TwentseWelle met euro per 1 januari 2017; 4. Een structurele bezuiniging op de subsidie aan de Openbare Bibliotheek Enschede met euro per 1 januari Dhr. Braber onthoudt zich van stemming over het raadsvoorstel en de ingediende moties en amendementen onder verwijzing naar art. 28 gemeentewet. Hij verlaat de raadzaal bij stemming.

2 Verworpen amendement A Mevr. Sempel (GL) ea Bezint eer ge bezuinigd Verworpen met 14 stemmen voor (GL, SP, PvdA, OPA, EA), 1 onthouding (Braber D66) en 22 stemmen tegen (de rest) Toezegging: wethouder Hatenboer zegt toe de raad actief te informeren (bij voorkeur in de reguliere rapportages) over de voortgang van het bezuinigingstraject. Conform voorstel met 14 stemmen tegen (GL, SP, PvdA, OPA en EA) 1 onthouding (Braber D66) en 22 stemmen voor (de rest) Aangenomen motie Motie 1, dhr. van Dijk (D66) ea, bibliotheek van de toekomst, inhoudende: Te waarborgen dat de bibliotheekfunctie in de wijken laagdrempelig toegankelijk is voor iedereen en in het bijzonder voor: schoolbezoeken kinderen ouderen mensen met een taalachterstand mensen die gebonden zijn aan huis of zorginstelling De bibliotheek van de benodigde ondersteuning te voorzien bij het komen tot een bibliotheek van de toekomst, met veel aandacht voor: mediawijsheid laaggeletterdheid de vraag vanuit de stad en in het bijzonder de wijken gebruik in relatie tot doelgroepen samenwerkingsverbanden Stemverklaring PvdA Besluit: Motie 1 is aangenomen met 8 stemmen tegen (GL, SP, EA) 1 onthouding (Braber D66) en 22 stemmen voor (de rest) Motie 2, ingediend door dhr. vd Veen (OPA), wordt ingetrokken en niet in stemming gebracht. R 1 Rekenkamerrapport Armoede, participatie en beleid in Enschede betreffende armoedebeleid Sted. cie De conclusies en aanbevelingen uit het rekenkamerrapport "Armoede, participatie en beleid in Enschede" over te nemen. 2. Het college van burgemeester en wethouders op te dragen uitvoering te geven aan de volgende aanbevelingen: 1. Armoedeproblematiek in beeld brengen. 2. Beleidstheorie opstellen. 3. Armoedeval niet centraal stellen. 4. Beleid periodiek evalueren. 5. Implementatiestrategie uitwerken. 6. Hulpverleners stimuleren om fraude vroegtijdig te signaleren. 7. Bereik bijzondere bijstand vergroten. 8. Op gerichte punten doelgroepenbeleid heroverwegen.

3 Aangenomen amendement Amendement B, Dhr. van Dijk (D66) ea, aanbevelingen rekenkamerrapport Armoedebeleid, inhoudende: Besluit om: beslispunt 1 De conclusies en aanbevelingen uit het rekenkamerrapport "Armoede, participatie en beleid in Enschede" over te nemen. te wijzigen in De conclusies en aanbevelingen uit het rekenkamerrapport "Armoede, participatie en beleid in Enschede" over te nemen met uitzondering van aanbeveling 3, 4 en 7 beslispunt 2.3 Armoedeval niet centraal stellen te wijzigen in Heroverweeg het centraal stellen van de armoedeval binnen het armoedebeleid, beslispunt 2.4 Beleid periodiek evalueren. te wijzigen in Evalueer het armoedebeleid periodiek. Stel effectiviteit van bestaande en nieuwe armoedeinstrumenten hierbij centraal en besteed onder meer aandacht aan de balansen rechtmatigheid-doelmatigheid en generiek-maatwerk., beslispunt 2.7 Bereik bijzondere bijstand vergroten te wijzigen in Overweeg mogelijkheden om het bereik van het armoedebeleid te vergroten, Besluit: Amendement B is aangenomen met 5 stemmen tegen (SP, EA) en 32 stemmen voor (de rest) Conform voorstel met inachtneming van het aangenomen amendement B met 37 stemmen voor (unaniem) B 1 Gemeenterekening Rekening. Cie De Gemeenterekening 2014 vast te stellen 2. In te stemmen met de bestemming van het voordelig jaarrekeningresultaat 2014 van 13,1 miljoen euro. 3. In te stemmen met mutaties in de reserves resulterend in een afname van de reserves met 14,7 miljoen euro. 4. In te stemmen met de aanpassing van het normenkader rechtmatigheid 2014 van de gemeente Enschede. 5. In te stemmen met de technische wijziging op het MPG Conform voorstel met 36 stemmen voor (unaniem)* * dhr. Ornek (PvdA) afwezig bij stemming B 2 Actieplan duurzaamheid Sted. cie het Actieplan duurzaamheid vast te stellen; 2. hierbij als doelstelling voor het energiebeleid vast te leggen dat het aandeel duurzame energie -in het voor 2050 voorziene energiegebruik- in 2030 ten minste 12 procent en in 2050 minimaal 27 procent bedraagt; 3. de realisatie van de onder 2 geformuleerde doelstelling planologisch mogelijk te maken; 4. het duurzaamheidsbeleid in 2018 te evalueren. Amendement C, dhr. Wessels (GL) ea, energievoorziening in 2050 volledig duurzaam, inhoudende: Besluit: Aan het dictum toe te voegen:

4 - 2a: hierbij als ambitie voor het energiebeleid vast te leggen dat Enschede in 2050 geheel op duurzame energie draait, die zoveel mogelijk lokaal wordt opgewekt. En hiervoor de regionale samenwerking te zoeken; - de tekst van het actieplan overeenkomstig te wijzigen. Het amendement is niet in stemming gebracht. De toezegging van de wethouder,mbt het koesteren van de ambitie, wordt opgenomen in het besluit. Stemverklaring BBE; Stemverklaring EA; Conform voorstel met 37 stemmen voor (unaniem) met dien verstande dat wethouder Eerenberg in de raad van 8 juni 2015 heeft uitgesproken dat bij de uitvoering van het energiebeleid de ambitie wordt gekoesterd om in 2050 op een volledig duurzame wijze in de Enschedese energiebehoefte te voorzien en, voor zover er binnen de gemeente Enschede te weinig ruimte beschikbaar is om voldoende duurzame energie op te wekken, hiervoor de samenwerking buiten onze gemeentegrenzen aan te gaan. Aangenomen moties Motie 3, dhr. Wessels (GL) ea, verpakkingsvrije supermarkt, inhoudende: - zich ervoor in te zetten dat er in Enschede een verpakkingsvrije supermarkt wordt gevestigd; - hiervoor het gesprek aan te gaan met zowel bestaande verpakkingsvrije supermarkten in Nederland en het duitse grensgebied, als met bestaande (ecologische) supermarkten in onze regio. Besluit: Motie 3 is aangenomen met 4 stemmen tegen (VVD, BBE 1 lid) en 33 stemmen voor (de rest) Motie 4, dhr. Wessels (GL) ea, zonneweiden op daken, inhoudende: - met eigenaren van grote (aaneengesloten) dakoppervlakken in gesprek te gaan om hun daken beschikbaar te stellen voor het grootschalig opwekken van zonne-energie; - daarbij daken van (eigen) maatschappelijk vastgoed actief te betrekken; - deze raadsperiode te streven naar minimaal 15 ha zonneweiden op daken te ontwikkelen. Besluit: Motie 4 is aangenomen met 37 stemmen voor (unaniem) Motie 5, dhr. Nijhuis (VVD) ea, energievoorziening duurzaam, inhoudende: - Om de mogelijkheid te onderzoeken om de voorgestelde maatregelen dan wel eventuele alternatieven die minimale dezelfde resultaten opleveren als gesteld in het Actieplan Duurzaamheid, om te komen tot de 12% duurzame energie opwekking voor 2030 te realiseren op de gronden genaamd de Boeldershoek ; - de andere aandeelhouders van Twence voor te stellen deze actie van harte te ondersteunen in het belang van alle inwoners van Twente. Besluit: Motie 5 is aangenomen met 4 stemmen tegen (BBE) en 33 stemmen voor (de rest) F 1 Bouwen aan Burgerkracht: Stedelijk welzijnsimplementatieplan voor de stadsdelen Sted. cie 19-05

5 1. In te stemmen met het welzijnsimplementatieplan voor de stadsdelen waarin opgenomen: - de verdeling van het flexibel budget over de stadsdelen; - de inzet van het budget burgerkracht op basis van werkprogramma s; - de inzet van het budget van 2016 voor de inkoop van professionele ondersteuning; - in 2016 Alifa in de gelegenheid stellen mee te offreren op de geformuleerde opdrachten. - Wethouder van Houdt geeft aan dat er vóór 1 juli 2016 wordt geëvalueerd. - Wethouder van Houdt zegt toe dat de maatstaven zoals vermeld in het ingediende amendement E Kwaliteitseisen worden gehanteerd en betrokken worden bij de evaluatie. Verworpen en ingetrokken amendement D E Dhr. van Luttikhuizen (SP) Dhr. Örnek (PvdA) ea Bouwen aan burgerkracht Kwaliteitseisen Verworpen met 4 stemmen voor (SP) en 32 stemmen tegen (de rest) (Kort afwezig bij stemming) Ingetrokken na de toezegging van de wethouder dat de maatstaven zoals vermeld in het amendement E worden gehanteerd en deze betrokken gaan worden bij de evaluatie. Conform voorstel met inachtneming van de toezegging van wethouder van Houdt met 36 stemmen voor (unaniem)* * dhr. Kort (GL) afwezig bij stemming 6. Hamerstukken onderwerp verzonden nummer behandeld in B 3 Goed verbonden, leidraad sourcen en regie. Inclusief beleidskaders voor Verbonden partijen en Gesubsidieerde instellingen Sted. cie Het afwegingskader, als onderdeel van 'Goed verbonden, leidraad sourcen en regie' vast te stellen. 2. Het 'Beleidskader Gesubsidieerde instellingen' vast te stellen. 3. Het 'Beleidskader Verbonden partijen' vast te stellen. 4. In te stemmen met het procesvoorstel ten aanzien van de uitvoeringsagenda. C 1 Voetbalvergunning betaald voetbal SDC Noord de Algemene plaatselijke verordening gemeente Enschede 2009 te wijzigen overeenkomstig bijgevoegd besluit. C 2 Definitief Ontwerp HOV fase SDC Noord ) het definitief ontwerp voor de HOV Hengelosestraat fase 5 vast te stellen.

6 C 3 Parkeertarief voor openbare oplaadplekken Sted. cie Vanaf 1 juli 2015 het reguliere parkeertarief toe te passen voor oplaadplekken voor elektrische auto's in betaald parkeerzones op straat. 2. De aangepaste "Verordening Parkeerbelastingen 2015" vast te stellen. 3. De tweede helft van 2015 te gebruiken om inzicht te krijgen in de parkeerinkomsten bij de oplaadplekken en in het eerste kwartaal van 2016 een voorstel te doen hoe deze parkeerinkomsten in te zetten bij de verdere uitrol van openbare oplaadpalen. 4. De periode tot aan het vervolgvoorstel de subsidie van , --, die door de provincie Overijssel is toegekend voor de stimulering van het plaatsen van oplaadpalen, in te zetten voor het gemeentelijke deel van de uitvoeringskosten die gepaard gaan met de stadsbrede plaatsing van 20 nieuwe, openbare oplaadpalen. 5. De begroting 2015 te wijzigen. C 4 Impuls stadsdeelgewijs werken: werken vanuit de benadering van de samenleving Sted. cie In te stemmen met het zetten van de volgende stap op het terrein van het stadsdeelgewijs werken door nog meer dan in de afgelopen jaren te werken vanuit de benadering van de samenleving waarin de rol van de stadsdeelcommissie en stadsdeelwethouder meer nadruk krijgen, we meer ruimte geven aan bewonersinitiatieven en meer invloed voor bewoners op de begroting door de stadsconsultatie in de stadsdelen. 2. In te stemmen met het vierjaarlijks opstellen van de wijkprogramma's - inclusief financiële paragraaf en digitale kaart door bewoners, partners en gemeentelijke organisatie. Deze wijkprogramma s worden per jaar vertaald in de jaarafspraken waarin weergeven welke acties bewoners, partners en gemeente uitvoeren. We betrekken hierbij ook de uitkomsten van de jaarlijkse stadsconsultaties. De jaarafspraken worden aan de stadsdeelcommissie voorgelegd en zijn de basis voor de inkoop vanuit budget burgerkracht. 3. In te stemmen met de optimalisering van het huidige model wijkbudgetten (invulling amendement bestemming vrije keuzeruimte en nieuwe beheerssysteem wijkbudgetten). D 1 Uitwerking motie m.b.t. bezuiniging Volksuniversiteit Enschede Sted. cie In te stemmen met de invulling van de structurele bezuiniging van , - op de subsidie van de Volksuniversiteit Enschede conform het plan van de Volksuniversiteit Enschede. 2. In te stemmen met het gefaseerd invullen van de bezuiniging. Dat wil zeggen dat de subsidie in 2016 met , - wordt teruggebracht, in met , - en vanaf 2018 structureel met ; 3. De mogelijkheden voor het inzetten van remwegmiddelen vanuit het budget Flankerend Beleid te benutten om de gefaseerde invoering van de bezuiniging mogelijk te maken. 4. De definitieve besluitvorming over de inzet van de remwegmiddelen vanuit het budget Flankerend Beleid te betrekken bij de integrale afweging van de Zomernota. FB 1 Bouwen aan een duurzaam en solide sociaal stelsel

7 1. het kader voor de transformatieagenda maatschappelijke ondersteuning - investeringsprogramma vast te stellen; 2. in te stemmen met de gebundelde inzet van de geoormerkte externe geldstromen voor het uitvoeren van het programma; 3. in te stemmen met het instellen van een bestemmingsreserve transformatieagenda MO en dit gebundelde budget daaraan toe te voegen; 4. dit in de Zomernota 2015 te bestendigen. R 2 Benoeming extern lid rekenkamercommissie De benoeming van dhr. J.A.M. de Kruif, op voordracht van een unaniem besluit van de rekenkamercommissie, als extern lid van de rekenkamercommissie voor de resterende duur van de raadsperiode plus een periode van negen maanden daarna. ***

Besluitenlijst van de gemeenteraad 21 oktober 2014

Besluitenlijst van de gemeenteraad 21 oktober 2014 Aanwezig: Afwezig: De heer P.E.J. den Oudsten (voorzitter) en de heer R.M. Jongedijk (raadsgriffier) en de leden: Dhr. J. van Agteren, dhr. N. van den Berg, dhr. K. Boz,dhr. M. Braber, mevr. A.A. Broekman-Veltman,

Nadere informatie

Bestuurlijke nota onderzoek armoedebeleid

Bestuurlijke nota onderzoek armoedebeleid 1 Bestuurlijke nota onderzoek armoedebeleid Inleiding In haar jaarplan 2017 heeft de rekenkamercommissie een onderzoek naar het armoedebeleid aangekondigd. De armoedeproblematiek is lastig in kaart te

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 oktober 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 oktober 2016 Aanwezig: Afwezig: E. Eerenberg, loco-burgemeester M.J.M. Meijs, gemeentesecretaris J. van Agteren

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst vergadering van de Raad op 11 november 2013 (vast te stellen in de raadsvergadering op 3 februari 2013)

Concept-besluitenlijst vergadering van de Raad op 11 november 2013 (vast te stellen in de raadsvergadering op 3 februari 2013) Aanwezig: Afwezig: De heer P.E.J. den Oudsten (voorzitter) en de heer R.M. Jongedijk (raadsgriffier) en de leden: A.S. Arι, N. van den Berg, A.K. Boersma, D. Bouwman, K. Boz, mw. A.A. Broekman-Veltman,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 Voorstelnr. Inhoud Besluit Aanwezig: Berg, van der, W. Biesheuvel, A. Boersma-Zandbergen, W. Dagniaux, M.G. Dekker-Groen, A.M. Dijk-Hessing,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 april 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 april 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 april 2017 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris J. van

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 15 februari 2010

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 15 februari 2010 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 15 februari 2010 1 Aanwezig: De leden: K. Agricola, P.G.K. Batterink-van Berkum, A.J. van Dijk, J.M.A. Eilert-Herbrink,

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst vergadering van de Raad op 16 december 2013 (vast te stellen in de raadsvergadering op 3 februari 2013)

Concept-besluitenlijst vergadering van de Raad op 16 december 2013 (vast te stellen in de raadsvergadering op 3 februari 2013) Aanwezig: Afwezig: De heer P.E.J. den Oudsten (voorzitter) en de heer R.M. Jongedijk (raadsgriffier) en de leden: A.S. Arι, N. van den Berg, A.K. Boersma, K. Boz, D. Bouwman, mw. A.A. Broekman-Veltman,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Notulen De notulen van de vergaderingen van 8 juni 2015 worden ongewijzigd vastgesteld. Begroting 2016 van de GR Werkvoorzieningschap KDB besluit: (Met algemene

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016.

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. 1 2 3 a Omschrijving van het voorstel Opening en mededelingen. Vaststelling van de agenda Programmabegroting 2017 Algemene beschouwingen Besluit Mevr. Rachak,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Vaststellen hamerstukken voor de eerstvolgende raadsvergadering

Vaststellen hamerstukken voor de eerstvolgende raadsvergadering Voorzitter: Secretaris: Deelnemers vergadering: Afwezig m.k. E.G.H. Westerbeek & mevr. A.A. Broekman-Veltman (bij agendapunt II-b) A. van Loon & J.G.M. Heuvel (bij agendapunt II-b) PvdA: G.C. Hanna, K.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 22 november 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 22 november 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 22 november 2016 Aanwezig: Afwezig: E. Eerenberg, loco-burgemeester M.J.M. Meijs, gemeentesecretaris J. van

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders J. de Jonge, A. Vader, D. Verboom, S. Stroosnijder 1 e loco-secretaris R.W. Schiettekatte (tot

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

De historische loop van de windmolens vanaf reces 2007

De historische loop van de windmolens vanaf reces 2007 De historische loop van de windmolens vanaf reces 2007 24 september 2007: Als punt 11 op de agenda staat het voorstel windenergie: Het voorstel: - Instemmen met toestaan van windturbines in de gemeente

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd.

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 28 januari 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 25 juli 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 25 juli 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 25 juli 2017 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris E. Eerenberg

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 13 mei 2015 J.E.M. Bannenberg

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 13 mei 2015 J.E.M. Bannenberg POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 7133 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR J.E.M. Bannenberg UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER --- --- (053)

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg.

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg. De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datum donderdag 7 december 2006 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP)

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

R a a d s v e r s l a g E n s c h e d e. maandag 9 maart 2015 om uur

R a a d s v e r s l a g E n s c h e d e. maandag 9 maart 2015 om uur R a a d s v e r s l a g E n s c h e d e maandag 9 maart 2015 om 21.00 uur Extra vergadering van de Raad van de gemeente Enschede op maandag 9 maart 2015 om 21:00 uur ------ VOORZITTER: RAADSGRIFFIER: mevr.

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016 2.1.8 Financiële verwerking Moties & Amendementen Begroting 2017 1 Dossier 1056 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1056 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

Voorstel / besluit: Wij verzoeken de gemeenteraad het beleidskader Schuldhulpverlening 2018 vast te stellen.

Voorstel / besluit: Wij verzoeken de gemeenteraad het beleidskader Schuldhulpverlening 2018 vast te stellen. Raadsvergadering: 19 dec 2017 Besluit: Unaniem Aangenomen* Met inachtneming van Amendement B Stemverklaring: SP Agendanr.: 14 Voorstelnr.: RB2017114 Onderwerp: Beleidskader Schuldhulpverlening 2018 Programma:

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 27 oktober 2011 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Frank Duijnhouwer 1 Opening Belangstellenden zijn van harte welkom de

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 Voorzitter: Griffier: dhr. S.W. van t Erve, burgemeester mw. M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen:

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 29 november 2018 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 25 oktober en 8 november

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal)

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal) Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 juli en 9 juli 2019 Aanwezig: mw. Bette-van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van Braak (ChristenUnie), dhr. Van de Braak (PvdA),

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 22 juni 2017 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Aanwezigen op tribune: 6 Aanwezige pers: Vaststellen agenda

Aanwezigen op tribune: 6 Aanwezige pers: Vaststellen agenda BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE BESLUITVORMENDE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN OP DONDERDAG 12 APRIL 2007, AANVANG 20.10 UUR, IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS

Nadere informatie

Geachte leden van de Raad,

Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de Gemeenteraad TELEFOON DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 15 december 2015 1500125409 J.E.M. Bannenberg UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 7.4. Onderwerp: Nota Speelruimtebeleid Spelen in Moerdijk

RAADSVOORSTEL Agendanummer 7.4. Onderwerp: Nota Speelruimtebeleid Spelen in Moerdijk VANWEGE STAKEN VAN STEMMEN BIJ HET AMENDEMENT VAN ONAFHANKELIJK MOERDIJK OVER DIT ONDERWERP WORDT DIT OPNIEUW GEAGENDEERD IN DE RAADSVERGADERING VAN 25 FEBRUARI 2010. RAADSVOORSTEL Agendanummer 7.4 Raadsvergadering

Nadere informatie

Raadsvergadering. Basis van de besluitvorming Collegeagenda Binden en Bewegen. Visie Sociaal Domein en de Beleidsagenda Sociaal Domein

Raadsvergadering. Basis van de besluitvorming Collegeagenda Binden en Bewegen. Visie Sociaal Domein en de Beleidsagenda Sociaal Domein RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 juni 2017 17-049 Onderwerp Transformatieplan Sociaal Domein 2017-2018 Aan de raad, Onderwerp Transformatieplan Sociaal Domein 2017-2018 Voorstel 1. Het Transformatieplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon

Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon gemeente Den Helder Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon Van afdeling: Griffie Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar: R. De Jonge Rapport van de Rekenkamercommissie

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

Gemeenteraad Coevorden

Gemeenteraad Coevorden Gemeenteraad Coevorden Besluiten Gemeenteraad van 7 november 2017 (met algemene stemmen, tenzij anders vermeld) Aanwezig: mevrouw J. Streur, de heer D. ten Berge, de heer E. Holties, mevrouw B. Karsten,

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018 1.Opening en vaststelling van de agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 28 maart 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 28 maart 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 28 maart 2017 Aanwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris E. Eerenberg (B)

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 10 december 2015

Besluitenlijst raad 10 december 2015 Besluitenlijst raad 10 december 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen De heer Metz (fractie ZVV) heeft zich afgemeld voor deze vergadering. 2 Vaststelling van de agenda De

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 21 maart 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 21 maart 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 21 maart 2017 Aanwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris E. Eerenberg (B)

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 519428 De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting 2018-2021 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. In te stemmen met de voorliggende Programmabegroting

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal.

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal. Nr. 017.091.0006 Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal. Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Afwezige leden: A.E.H.

Nadere informatie

Voorstel Gemeenteraad VII- C

Voorstel Gemeenteraad VII- C Voorstel Gemeenteraad VII- C Onderwerp Portefeuillehouder Oprichten Onderhoud Enschede BV Hans van Agteren agendaletter (C)) Programma LO Aangeboden aan Raad 18 september 2015 Stuknummer Corsanummer 1500098188

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 8 december 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 29 januari 2019 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid Raadsvoorstel *Z0298FEAD10* Aan de raad Documentnummer : INT-16-25262 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid 2012- en kadernota minimabeleid 2016-2019 Inleiding Het minimabeleid

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis.

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis. Besluitenlijst van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om 16.00 uur in het stadhuis. "24. Renovatie en Ontwikkeling Goffertbad 203/2004 Raadsvoorstel d.d. 20

Nadere informatie

OVERZICHT MOTIES & AMENDEMENTEN 2011 (waar geen corsanr vermeld staat, zie besluitenlijst betreffende vergadering)

OVERZICHT MOTIES & AMENDEMENTEN 2011 (waar geen corsanr vermeld staat, zie besluitenlijst betreffende vergadering) OVERZICHT MOTIES & AMENDEMENTEN 2011 (waar geen corsanr vermeld staat, zie besluitenlijst betreffende vergadering) Aangenomen Amendementen nr/ letter Corsanr Partij(en) inhoud Stemverhouding status 27-1

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 7 februari 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 7 februari 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 7 februari 2017 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris E. Eerenberg

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats:

Nadere informatie