GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten"

Transcriptie

1 Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de heer M.A.J.B. Fiering Raadsleden aanwezig bij de opening van de vergadering CDA: de heren J.F.J.A. van Geenen, P.J. Frenken, J.H.J. Wessels, G.J. Assink, B.G.J. Mateman, F.B. Diersen en mevrouw Z.E. van Alstede. Progressieve Partij: de heren G.H. Migchelbrink, G.I. Uland en J.C. Wikkerink GemeenteBelangen: de heren A. Walter, J.J. Bulsink R.J. Wossink en mevrouw M.B.J. Rensink-Althof. PvdA: mevrouw W. Oort-Löwenthal VVD: de heren H.H. Navis en M.J. Veldhuizen. CU: de heer J. Pennings en mevrouw J.L. Noorman. HenkMeerdinkVolksvertegenwoordiging: de heren H.J. Meerdink en D.W. Bruil. Wethouders aanwezig bij de opening van de vergadering De wethouders D.W. Luiten, T.M.M. Kok en H.J. Rijks. Afwezig met kennisgeving -- Agenda Opening Primus bij hoofdelijke stemming: de heer P.J. Frenken (CDA) Vaststellen agenda Op voorstel van de voorzitter wordt besloten om agendapunt 3 (ontheffing ingezetenenschap beoogd wethouder Wiltink) na de benoeming van de heer Wiltink als wethouder te behandelen. De gewijzigde agenda wordt overeenkomstig vastgesteld. Agendapunt 4. Voorstel tot instellen van een commissie voor het onderzoeken van de overgelegde documenten en benoeming van de heer H. Wiltink als wethouder. De fractie van de ChristenUnie heeft de heer H. Wiltink voorgedragen als kandidaat-wethouder. De commissie uit de raad heeft de overlegde documenten onderzocht en in orde bevonden. De heer Wiltink is benoemd tot wethouder van de gemeenteraad van Aalten. Schriftelijke stemming:15 stemmen vóór, 3 tegen en 3 blanco.

2 Agendapunt 3. Voorstel tot verlenen van de ontheffing van het vereiste van ingezetenschap aan beoogd wethouder H. Wiltink. Voorgesteld wordt om aan de heer Wiltink ontheffing te verlenen van ingezetenschap voor de periode van 1 jaar. Stemgedrag: 21 stemmen vóór t.w. mevrouw Rensink-Althof, de heren Wossink, Walter en Agendapunt 7 Vragenuur De fractie van HMV vraagt naar het standpunt van het college ten aanzien van het verzoek van COA om in Barlo het AZC te heropenen. Wethouder Kok antwoordt dat het college nog geen standpunt heeft ingenomen. Voordat het college een ruimtelijke afweging maakt moet er eerst duidelijkheid en zekerheid komen van het COA over de financiële verantwoordelijkheid met betrekking tot de inwerkingtreding van nieuwe wetgeving op het gebied van o.a. de jeugdzorg. De fractie van het CDA vraagt naar de stand van zaken met betrekking het voornemen van de gemeente Montferland om uit de samenwerkingsverband Regio Achterhoek te stappen. Wethouder Luiten geeft aan dat de gemeente Montferland haar standpunt binnenkort in het algemeen bestuur van de Regio Achterhoek zal toelichten. Het bestuur van de Regio Achterhoek zal de gevolgen hiervan uiteraard bespreken. De fractie van GemeenteBelangen vraagt hoe het staat met het realiseren van een beachvolleybalveld in Dinxperlo. Wethouder Luiten geeft aan dat er verschillende gesprekken zijn gevoerd met de volleybalvereniging. De gesprekken hebben niet geleid tot een goede oplossing. Het college heeft vanochtend besloten om met de eigenaar van het sportcafé in gesprek te gaan om te komen tot realisatie van een beachvolleybalveld in Dinxperlo. Bespreekstukken Agendapunt 8. Voorstel tot instemmen met Preventie- en handhavingsplan Alcohol gemeente Aalten. Per 1 januari 2014 is de DHW (Drank- en Horecawet) opnieuw gewijzigd. De leeftijdsgrenzen in de DHW zijn verhoogd van 16 naar 18 jaar. In de gewijzigde DHW is de verplichting voor gemeenten opgenomen, dat gemeenten voortaan iedere vier jaar een preventie- en handhavingsplan alcohol moeten opstellen. Hiermee wil de wetgever stimuleren dat gemeenten actief nadenken over en uitvoer geven aan het verbinden van de beleidsterreinen Volksgezondheid (voorlichting en bewustwording) en Openbare Orde en Veiligheid (beleid en handhaving) als het gaat om alcoholpreventie bij jongeren en jongvolwassen. De overheid wil het alcoholgebruik bij jongeren terugdringen. Met dit preventie- en handhavingsplan wordt de focus gelegd op de jeugd en gaan het college voor een duidelijke en consequente handhavingstrategie.

3 Agendapunt 9. Voorstel tot vaststelling van de Nota Vastgoed. De huidige nota Grondbeleid dateert van 15 november Gewijzigde marktomstandigheden en nieuwe inzichten zijn aanleiding geweest om de nota Grondbeleid te vervangen door een actuele nota. De Nota Vastgoed Gemeente Aalten voorziet hierin. Een van de belangrijkste uitgangspunten van de Nota Vastgoed Gemeente Aalten is dat de gemeente Aalten een passief grondbeleid gaat voeren. Daarnaast is in deze nota ook aandacht voor het beleid omtrent bestaand bebouwd en onbebouwd onroerend goed. Voorgesteld wordt de nota vast te stellen. In de nota wordt door het college aangeven dat in het belang van de realisatie van gewenste ruimtelijke ontwikkelingen het soms noodzakelijk kan zijn dat het college de mogelijkheid heeft om snel en slagvaardig te kunnen handelen. Door de fractie van de VVD is een amendement ingediend waarin werd voorgesteld om dit onderdeel te schrappen omdat de raad gaat over de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen. Dit amendement is niet in stemming gebracht omdat het college heeft toegezegd dat mocht gebruik worden gemaakt van deze mogelijkheid zij de raad in dergelijke gevallen vroegtijdig zal informeren. De fractie van HMV heeft in een motie het college gevraagd om in het op te stellen beleid voor het gebruik van gemeentegrond voor het houden van kermissen/volksfeesten in de gemeente Aalten, op te nemen dat er geen kosten voor het gebruik van gemeentegrond in rekening worden gebracht. Het voorstel is met 19 stemmen vóór en 2 stemmen tegen aangenomen. Stemgedrag: 19 stemmen vóór t.w. mevrouw Rensink-Althof, de heren Walter, Wossink en fractie CU), mevrouw Oort (fractie PvdA), de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD) en de heren Wikkerink, Uland en Migchelbrink 2 stemmen tegen t.w. de heren Meerdink en Bruil (allen fractie HMV) Motie HMV is met 2 stemmen vóór en 19 stemmen tegen verworpen. Stemgedrag: 2 stemmen vóór t.w. de heren Meerdink en Bruil (allen fractie HMV) 19 stemmen tegen t.w. mevrouw Rensink-Althof, de heren Walter, Wossink en Bulsink (allen fractie GB) mevrouw Van Alstede, de heren Van Geenen, Frenken, Wessels, Assink, Diersen en Mateman (allen fractie CDA), de heer Pennings en mevrouw Noorman (allen fractie CU), mevrouw Oort (fractie PvdA), de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD) en de heren Wikkerink, Uland en Migchelbrink

4 Agendapunt 10. Voorstel tot vaststelling van de Nota Reserve en Voorzieningen. In de financiële verordening van de Gemeente Aalten ex artikel 212 van de Gemeentewet is opgenomen dat minimaal één keer per vier jaar de nota Reserves en Voorzieningen moet worden geactualiseerd. De vorige nota is in juni 2011 vastgesteld maar het college wil deze nota gelijkertijd met de nota Vastgoed aanbieden. Hamerstukken Agendapunt 11. Voorstel tot vaststellen van de Financiële verordening gemeente Aalten (artikel 212 Gemeentewet). Eens in de vier jaar wordt de Financiële verordening 212 herzien. Basis hiervoor is de voorbeeldverordening van de VNG. De verordening gaat over de uitgangspunten voor het financieel beleid, alsmede de regels voor het financieel beheer en voor de inrichting van de financiële organisatie van de gemeente Aalten (ex artikel 212 Gemeentewet). Agendapunt 12. Voorstel tot vaststellen van het Treasurystatuut. Het huidige treasurystatuut is geactualiseerd. De belangrijkste aanpassing is de verwerking van de gevolgen van het schatkistbankieren voor decentrale overheden. Daarnaast is in dit statuut een verwijzing opgenomen naar de in 2013 door het college vastgestelde notitie garantstelling geldleningen. Deze notitie is destijds via een raadsmededeling (162/2013) ter kennisname voorgelegd en nu bij de vaststelling van het treasurystatuut op een tweetal plekken aangepast. Voorgesteld wordt om het nieuwe treasurystatuut vast te stellen.

5 Sluiting. De voorzitter sluit om uur de vergadering.

Vaststellen agenda Op voorstel van de fractie van HMV wordt agendapunt 16 een bespreekstuk. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld.

Vaststellen agenda Op voorstel van de fractie van HMV wordt agendapunt 16 een bespreekstuk. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld. Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 15 december 2015 Plaats Begintijd Voorzitter Griffier Vergaderruimte Elim te Aalten 19.30 uur burgemeester G. Berghoef voorzitter de heer M.A.J.B.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B.

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B. Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 10 juni 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur de heer G. Berghoef de heer M.A.J.B. Fiering

Nadere informatie

Voorstemmer : de heer P.J. Frenken Volgorde van sprekers: GemeenteBelangen, CU, Progressieve Partij, PvdA, VVD, CDA en HMV.

Voorstemmer : de heer P.J. Frenken Volgorde van sprekers: GemeenteBelangen, CU, Progressieve Partij, PvdA, VVD, CDA en HMV. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 25 november 2014 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 21 maart 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten.

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

: de heer G. Berghoef, burgemeester

: de heer G. Berghoef, burgemeester Notulen van de openbare vergadering van de raad van de Gemeente Aalten op 10 juni 2014 om 19:30 uur in het gemeentehuis aan De Markt te Aalten. Voorzitter Griffier Notulist : de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

de heer mr. A.B. Stapelkamp Griffier : de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer mr. A.B. Stapelkamp Griffier : de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 20 februari 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: de heer mr. A.B. Stapelkamp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

Voorstemmer: mevrouw J.L. Noorman. Volgorde van sprekers: Progressieve Partij, CDA, VVD, HMV, ChristenUnie, PvdA, GemeenteBelangen.

Voorstemmer: mevrouw J.L. Noorman. Volgorde van sprekers: Progressieve Partij, CDA, VVD, HMV, ChristenUnie, PvdA, GemeenteBelangen. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 februari 2016 om 19.30 uur in vergaderzaal Elim, Landstraat 20 te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 19 september 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

: de heer H.J. Meerdink (plaatsvervangend voorzitter.)

: de heer H.J. Meerdink (plaatsvervangend voorzitter.) Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 september 2014 om 19:30 uur in het gemeentehuis aan De Markt te Aalten. Voorzitter Griffier Notulist : de heer H.J. Meerdink

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland)

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland) Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 25 mei 2010 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G.

Nadere informatie

Voorstemmer: de heer Uland. Volgorde van sprekers: CDA, GemeenteBelangen, Progressieve Partij, VVD, CU, HMV.

Voorstemmer: de heer Uland. Volgorde van sprekers: CDA, GemeenteBelangen, Progressieve Partij, VVD, CU, HMV. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 december 2014 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Voorstemmer: de heer G.H. Migchelbrink. Volgorde van sprekers: HMV, GemeenteBelangen, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Progressieve Partij.

Voorstemmer: de heer G.H. Migchelbrink. Volgorde van sprekers: HMV, GemeenteBelangen, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Progressieve Partij. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 20 april 2016 om 19.30 uur in Partycentrum t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist:

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 22 mei 2019 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

2 december 2013 11 2013/ n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien

2 december 2013 11 2013/ n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 2 december 2013 11 2013/ n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Kenmerk 13.027053

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

1. Opening. De voorzitter opent om uur de vergadering. Hij heet een ieder welkom.

1. Opening. De voorzitter opent om uur de vergadering. Hij heet een ieder welkom. AGENDACOMMISSIE Besluitenlijst van de vergadering van 16 februari 2015 OPENBAAR Aanvang 19.30 uur. Aanwezig: Burgemeester G. Berghoef (voorzitter) en de heer J. Storm (agendapunt 8) De leden: Mevrouw Oort,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) 4. ADV/M/14/00230 Z/M/14/09990 Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 Gedeputeerde staten van Noord-Brabant hebben de Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 in ontwerp vastgesteld.

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 Voorzitter: Griffier: dhr. S.W. van t Erve, burgemeester mw. M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen:

Nadere informatie

Notulen van de extra openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 april 2010 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten

Notulen van de extra openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 april 2010 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Notulen van de extra openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 april 2010 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 24-11-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17)

Nadere informatie

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam GemeenteWATERLAND Besluitenlijst openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering Vergadering gehouden op: 26 maart 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam Aanwezigen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Met inachtneming van de gemaakte opmerkingen wordt de agenda vastgesteld.

Met inachtneming van de gemaakte opmerkingen wordt de agenda vastgesteld. Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 8 november 2011 om 18.00 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

Voorstemmer: de heer H.J. Meerdink Volgorde van sprekers: CDA, ChristenUnie, HMV, Progressieve Partij, VVD, PvdA, GemeenteBelangen.

Voorstemmer: de heer H.J. Meerdink Volgorde van sprekers: CDA, ChristenUnie, HMV, Progressieve Partij, VVD, PvdA, GemeenteBelangen. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 15 maart 2016 om 19.30 uur in vergaderzaal Elim, Landstraat 20 te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 24 november 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Plaatsvervangend voorzitter: de heer H.J. Meerdink. de heer M.A.J.B. Fiering. mevrouw E.J.A.H. Smit

Plaatsvervangend voorzitter: de heer H.J. Meerdink. de heer M.A.J.B. Fiering. mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 oktober 2012 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Plaatsvervangend voorzitter: de heer H.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

Gemeente De Wolden. Agenda Gemeenteraad 1 / 5

Gemeente De Wolden. Agenda Gemeenteraad 1 / 5 Agenda Gemeenteraad Om 19.30 uur begint de Openbare Raadsavond met een presentatie van de bibliotheekplannen door mevrouw De Haas, bibliotheekmanager Drenthe. Aansluitend vindt de Openbare Raadsvergadering

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën

R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 8 september 2015 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: Dhr. Frenken Leden: de heren Holtman (agendapunt 1) Bulsink

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 De raadsvergadering is live te volgen op TV (via kanaal van Weert FM) en via

Nadere informatie

de heer G. Berghoef, burgemeester

de heer G. Berghoef, burgemeester Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 april 2013 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: de heer G. Berghoef, burgemeester Griffier:

Nadere informatie

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen Raad :27 maart 2012 Agendapunt : Besluitenlijst van de openbare gezamenlijke informerende en besluitvormende vergadering van de raden van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland op 28 februari

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad. De besluiten- en actielijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad. De besluiten- en actielijst wordt ongewijzigd vastgesteld. BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 12 oktober 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Voorzitter: de heer G. Berghoef, burgemeester. Griffier: de heer M.A.J.B. Fiering. Notulist: mevrouw E.J.A.H. Smit

Voorzitter: de heer G. Berghoef, burgemeester. Griffier: de heer M.A.J.B. Fiering. Notulist: mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare meningsvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 21 februari 2012 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Dit voorstel geeft invulling aan de wettelijke verplichting genoemd onder punt 2.

Dit voorstel geeft invulling aan de wettelijke verplichting genoemd onder punt 2. RAADSVOORSTEL Datum: 23 december 2014 Nummer: Onderwerp: Vaststellen preventie- en handhavingsplan alcohol 2015-2017 Voorgesteld raadsbesluit: Het preventie- en handhavingsplan alcohol 2015-2017 vast te

Nadere informatie

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland)

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland) Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten gehouden op 15 april 2008 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: :

Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: : Zaaknummer : 189300 Raadsvergadering : 19 september 2017 Onderwerp : Vaststellen fractievergoedingen Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: : 0545-250

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Omschrijving van het voorstel

Omschrijving van het voorstel PS2009-552 Ontwerpbesluitenlijst Provinciale Staten van Gelderland Vergadering op 1 en 8 juli 2009 Omschrijving van het voorstel Besluit 1. Opening en mededelingen van de voorzitter 2. Vaststelling van

Nadere informatie

Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst 26 april 2018.

Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst 26 april 2018. Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 24 mei 2018 Plaats : Raadzaal Aanvangstijd : 19.00 uur Aanwezig : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en de heren H. Evers, C.J. Jansen, J. Klein Lenderink, W.J.G.

Nadere informatie

behagen Stuknummer: Besluitenlijst gemeenteraad Datum 15 december 2015

behagen Stuknummer: Besluitenlijst gemeenteraad Datum 15 december 2015 Stuknummer: 16.014183 n I GEMEENTE behagen Besluitenlijst gemeenteraad Datum 15 december 2015 Tijdstip 19.30 uur Locatie Raadzaal gemeente Schagen Voorzitter Mevrouw M.J.P. van Kampen-Nouwen Griffier Mevrouw

Nadere informatie

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 17 april 2012 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie