THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION"

Transcriptie

1 THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Roy van de Vathorst ( ) Thomas Gruben ( ) Informatie, Multimedia en Management Project Interactive Multimedia Inleiding Wij zijn Roy van de Vathorst en Thomas Gruben en doen dit project voor onze universitaire opleiding. Beide studeren wij de studie Informatie, multimedia en management op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het laatste vak in het eerste jaar van deze opleiding is Project Interactive Multimedia. Voor dit vak moeten wij een interactieve video maken met bijpassende essay en trailer. Verder moeten wij een portfolio genereren waarop alles betreft ons project weergegeven moet worden. In dit essay geven wij u een duidelijk beeld van hoe ons project er inhoudelijk uitziet, hoe en waarom wij bepaalde keuzes hebben gemaakt en uiteraard onze mening over het vak. Verder krijgt u een overzicht van onze taakverdeling en planning die wij hebben gehanteerd tijdens alle ontwikkelingen van ons project. Ons project Ons project is ontstaan vanuit de eerste lezing die wij in het vak Project Interactive Multimedia hebben moeten volgen. Hierin heeft de heer Jan Jacob vertelt over zijn bedrijf en hoe hij managers opleidt. Zijn verhaal motiveerde ons om het project wat wij moesten ontwikkelen ook op het management te baseren. Doordat Jan Jacob mensen traint in het op het gebied van negatieve feedback, kwamen wij op het idee om te kijken naar positieve feedback. Er kan namelijk veel fout gaan als hier op de werkvloer niet goed mee word omgegaan. Als een manager het te enthousiast overbrengt kan een werknemer zichzelf gaan overschatten of word hij juist lui. Als de manager het te koelbloedig overbrengt zal de werknemer gedemotiveerd worden en denken dat hij niet helemaal serieus genomen word. Toen wij ons hier mee bezig gingen houden zagen wij ook mogelijkheden vanuit het werknemersperspectief. Stel een werknemer reageert enorm enthousiast, zal de manager de werknemer minder serieus nemen. Als de werknemer te koelbloedig reageert op positieve feedback, zal de manager de werknemer ondankbaar vinden. Uiteindelijk hebben wij besloten om aan het begin van onze interactieve video een optie te maken waar mensen kunnen kiezen tussen werknemer of manager.

2 Het doel van onze interactieve video is het trainen van werknemers en/of managers op gebied van positieve feedback. Hoe je dit zo subtiel en effectief mogelijk kan geven en hoe je hier zo subtiel mogelijk op kan reageren kan allemaal duidelijk worden gemaakt door onze interactieve video. The Wolf of Wall Street Wij hebben gekozen om alles in ons project te baseren op de film The Wolf of Wall Street. Eén van de redenen waarom wij voor deze film hebben gekozen is dat de film onder al onze leeftijdsgenoten bekend is. Als een student deze film niet heeft gezien, moet hij of zij daar minstens van gehoord hebben. Verder hebben wij voor deze film gekozen omdat de achterliggende gedachten overeenkomen. Er zit namelijk humor in de film, wat wij ook proberen in onze interactieve video. Tegelijkertijd is de film wel zakelijk en heb je een goede kijk op het management van een bedrijf. Dit is uiteraard ook ons einddoel van de video. Alle beelden die wij gebruiken bevatten niet de geluidsfragmenten vanuit de film. Wij hebben zelf stemfragmenten opgenomen en die op een zo nauwkeurig mogelijke wijze gemonteerd onder de beelden uit de film. Portfolio Voor het project hebben wij ook een portfolio moeten ontwikkelen, wat dient als een verzamelpagina voor alles wat wij hebben gemaakt. De volgende concepten zijn te vinden in ons portfolio: - Informatie over ons en over ons project - De trailer - Een storyboard (kleine strip) - De storygraph - Het script (met bijbehorende stappen uit storygraph) - De interactieve video (ons eindwerk)

3 Taakverdeling & planning ROY VAN DE VATHORST THOMAS GRUBEN VOORTGANG WEE K 1 Roy heeft naar aanleiding van de presentatie in het eerste hoorcollege een concept bedacht en ontworpen en is begonnen aan een storygraph. Thomas is direct begonnen met het maken van een zogeheten strip. Hij heeft hiervoor eerst een schets gemaakt en is daarna op creatieve wijze tot het eindwerk gekomen. Het doel van deze week was gericht op het bedenken van het concept en een grote opzet maken. Dit is ons beide gelukt. WEE K 2 Roy heeft zijn focus deze week volledig gelegd op het creëren van een definitief script met bijbehorende storygraph. Thomas is deze week druk bezig geweest met het online zetten van ons portfolio. Naast het feit dat alles online moest, moest ook alles werkend zijn en goed worden weergegeven. Deze week was het vooral belangrijk dat alles af zou zijn wat nodig was om de eindwerken (interactieve video en trailer) te kunnen ontwikkelen. Dit is gelukt, in week 3 kunnen we ons volledig focussen op ons eindwerk. WEE K 3 Roy is deze week begonnen aan het essay en heeft samen met Thomas aan de trailer gewerkt voor ons definitieve eindwerk. Thomas heeft deze week zijn focus gelegd op de trailer die ingeleverd moest worden. Deze week lag de focus vooral op de trailer die ingeleverd moest worden. Deze trailer is naar onze zeggen erg mooi geworden en hier zijn wij dus ook zeer tevreden over.

4 WEE K 4 Roy heeft deze week het essay afgemaakt en heeft wat puntjes op de i gezet bij de trailer van onze interactieve video, zoals aftiteling en online zetten. Verder heeft hij samen met Thomas aan de interactieve video werk geleverd. Thomas heeft deze een goed begin gemaakt aan ons eindwerk en heeft hij zijn reflectieverslag voor in de essay geschreven. Verder heeft hij samen met Roy aan de interactieve video werk geleverd. Deze week lag de focus volledig op het maken van de essay en de uiteindelijke interactieve video. Hoewel we het redelijk onderschat hebben is alles toch op tijd ingeleverd en kunnen wij zelf zeer tevreden zijn over het resultaat.

5 Reflectie van Roy Aan het begin van het vak kwam mijn mening grotendeels met de mening van Thomas overeen. Waar gaat dit vak nou precies over? Wat is het doel nou precies? oftewel, het was allemaal best onduidelijk. Echter, toen ik meer duidelijkheid kreeg over wat we precies moesten doen kon ik het doel van het vak ook beter begrijpen. Het is de bedoeling dat we een interactieve video maken en een bijbehorende storygraph die uiteindelijk in een redelijk uitgebreid portfolio online moet komen te staan. Het doel van het vak was in mijn ogen gewoon dat we moesten leren hoe je een goede video kon maken en hoe iets interactiefs te maken was. Toen we presentaties moesten gaan geven en het project echt vorm begon te krijgen zag ik in dat we nog veel meer leerden. We hebben geleerd om goed in het Engels te kunnen presenteren en in een korte tijd onze plannen en project goed te kunnen overbrengen naar publiek. Verder hebben wij wat technische vaardigheden geleerd en waren de colleges erg interessant waardoor wij ook zeker meer kennis hebben opgedaan. Het enige kritiekpunt wat ik wel ter sprake zou willen brengen is de website waarop alle leerlingen terecht kunnen om informatie te vinden over het vak. Ondanks dat ik het interactieve perspectief begrijp, is het wel gewoon onduidelijk. Dit zorgde bij mij vaak voor verwarring over inleverdata bijvoorbeeld. Misschien is het een verbeterpunt om de website uiteraard wel interactief te houden, maar de kern, in dit geval de belangrijke gegevens, toch duidelijker weer te geven. Verder ben ik enorm tevreden over de kwaliteit die ik samen met Thomas geleverd heb tijdens dit vak. Alles is volgens planning gelopen, de samenwerking ging goed en onze resultaten zijn boven verwachting geworden. Ik kan zeker merken dat ik wat geleerd heb en kan ook nog is de interactieve video gebruiken voor mijn werk op dit moment. Hiervoor ga ik nu een nieuwe interactieve video ontwikkelen op het gebied van Social Media gevaren. Dit had ik niet gekund als ik geen kennis zou hebben opgedaan tijdens dit vak.

6 Reflectie van Thomas In het begin vond ik het vak eerlijk gezegd een beetje onduidelijk en vaag. Niet alleen de doelen van het vak waren mij niet duidelijk maar ook de informatie die wij kregen en de bron waar wij alle informatie vandaan moeten halen was vaag. Om deze reden startten wij best laat pas met echt productief werk te leveren en ons project ontwikkelen. Uiteindelijk was mij duidelijk wat er moest gebeuren en konden we echt aan de slag gaan. We zijn begonnen met alle kleine dingen en startten pas met de interactieve video in de vierde week van dit vak. Ik denk dat het werk aan de bijzaken zoals de storygraph, storyboard en essay best snel onderschat kan worden. Hier hebben wij van te voren niet van gedacht dat het aardig wat tijd in beslag neemt. Na de bijzaken gedaan te hebben zijn wij direct begonnen aan het ontwikkelen van de trailer. Voordat we begonnen met beelden te werken hebben wij samen goed overwogen op welke manier we het zouden gaan. We hadden de keuze om zelf beelden te maken waardoor we konden zeggen wat we wilden en de fragmenten konden maken zoals we zelf wilden. Verder konden we ervoor kiezen om beelden uit bepaalde films te halen en dan zelf onze eigen stemmen erachter te zetten. Uiteindelijk hebben wij gekozen om beelden uit films te halen en dan zelf onze eigen stemmen erachter te zetten. We waren het wel snel eens met elkaar om beelden uit één film te halen om er toch een goed geheel van te maken, in plaats van een bij elkaar geraapte zooi. Het vak is mij erg goed bevallen, vooral door de creatieve wijze die wij zelf mogen hanteren. We worden best wel los gelaten in het ontwikkelen van ons eigen project. De zelfstandigheid word getest. Ik had wel de website graag wat duidelijker gezien. Uiteraard moet het representatief zijn voor het vak en daarom interactief. Maar dit is in mijn ogen gewoon onduidelijk.

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Het doel van project interactieve multimedia is om een interactieve video te maken met als thema het leveren van negatieve feedback aan anderen.

Nadere informatie

WERELDMUZIEK VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM. Inleiding. Ons project. Informatie, Multimedia en Management Project Interactieve Multimedia A.P.W.

WERELDMUZIEK VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM. Inleiding. Ons project. Informatie, Multimedia en Management Project Interactieve Multimedia A.P.W. WERELDMUZIEK VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Gelmer van den Noort (2575629) Bo Smit (2576143) Judith Wouters (2577938) Informatie, Multimedia en Management Project Interactieve Multimedia A.P.W. Eliens Inleiding

Nadere informatie

Project Interactieve multimedia

Project Interactieve multimedia Project Interactieve multimedia Jerney van Schagen Inleiding: Het eerste idee van het project bij mij was dat het een vrij breed project zou worden, maar in een van de eerste colleges kwam ik er al gauw

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215 PIM 2013 VU One day in Amsterdam Martijn van der Burg 2527162 MBG215 Achtergrond Dit essay is geschreven in opdracht voor het vak Interactieve Multimedia voor de studie IMM aan de Vrije universiteit. Het

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Culture Shock -PIM. GROEP 7 ESRA ATESCELIK STUDENT NR: 1783262 JUNI 2009 Eak500@few.vu.nl. Esra Atescelik juni 2009 1

Culture Shock -PIM. GROEP 7 ESRA ATESCELIK STUDENT NR: 1783262 JUNI 2009 Eak500@few.vu.nl. Esra Atescelik juni 2009 1 GROEP 7 ESRA ATESCELIK STUDENT NR: 1783262 JUNI 2009 Eak500@few.vu.nl Esra Atescelik juni 2009 1 Inhoudsopgave 1. Concept Culture Shock.3 1.1 Definitief concept 4 1.2 Interactief gedeelte van de film..4

Nadere informatie

- Interactieve video -

- Interactieve video - - Interactieve video - Naam: Ayse Yüksel Studentnr: 1756192 Groep: IMM 08302 0 Inhoud: Inleiding 2 Concept 3 Script / storyboards 3 Filmen 4 Montage 6 Ximpel 7 Slot 8 blz. 1 Inleiding Voor het vak multimedia

Nadere informatie

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren.

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren. ingevuld door :. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren Aanpak kiezen en planning maken Ik verdiep me in een opdracht zodat ik overzicht heb. Ik kan een passende aanpak

Nadere informatie

Naam: Abdurrahman AKIN St.nr: 1595148 Stud.: Informatica

Naam: Abdurrahman AKIN St.nr: 1595148 Stud.: Informatica Naam: Abdurrahman AKIN St.nr: 1595148 Stud.: Informatica Inhoudsopgave Inleiding... 3 Realisatie... 4 Concept, Scenario s, Story graph... 5 Video na veranderingen..... 6 Conclusie/ervaringen... 7 Bijlagen......

Nadere informatie

Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014. Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De

Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014. Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014 Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De Docent: Janne de Kan Datum: 30-10-2014 1. Groepsverslag 1.1

Nadere informatie

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101 INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : 1400576 GROEP: IMM08101 Inleiding Als opdracht voor het vak Inleiding multimedia moest er een kort interactief filmpje gemaakt worden over de topics

Nadere informatie

Februari juni Toelichting aanpak. Claudia Tjia GROEP F M42

Februari juni Toelichting aanpak. Claudia Tjia GROEP F M42 Februari juni 2016 Toelichting aanpak Claudia Tjia GROEP F M42 Dit document bevat informatie over het onderdeel SCRUM binnen de proftaak. SCRUM is de methode die wij als groep moesten hanteren om het project

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 18-19 VMBO-3 Kaderb lw. SiNTLUCAS vmbo 3 Studie: VMBO-3 Kaderb lw. Vak: 3D vormgeving en realisatie Praktijk Onderzoeken 2 Onderzoek doen naar doelgroep, materialem, vormen en kleuren. Praktijk

Nadere informatie

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Abstract In dit essay zal ik uitleg geven over het samenwerken en wat ik vooral geleerd hebt. Verder zal ik uitleggen over mijn interactieve

Nadere informatie

Evaluatie Beeld en beroep

Evaluatie Beeld en beroep Evaluatie Beeld en beroep Inhoud Introductie 1 Respondenten 2 Gegeven cijfer 2 De online informatie over het Project Beeld van het Beroep via innovationlab.nhl.nl was duidelijk 3 Er was voldoende variatie

Nadere informatie

Case study Radboud Universiteit. Studenten zijn veel beter voorbereid

Case study Radboud Universiteit. Studenten zijn veel beter voorbereid Case study Radboud Universiteit Studenten zijn veel beter voorbereid Beginnen bij het begin Het gat tussen het leren van de theorie en het toepassen in de praktijk was te Het is de basis, maar wel een

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders 1594657 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik

Nadere informatie

PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 4 BESCHRIJVING

PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 4 BESCHRIJVING PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 4 Maarten Hoogendoorn mhn296 Eric Nieuwenhuijsen enn430 BESCHRIJVING Voor opdracht 2 willen wij een interactief videospel maken dat gebruik maakt van de data

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES

LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES Inhoud In de introductieles gaat u met de leerlingen aan de slag met het thema duurzaam en eerlijk eten. Samen met de leerlingen bekijkt u drie filmpjes die uitleggen

Nadere informatie

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg naam student: Stan Verhees.. A1 CREËREND VERMOGEN 1 De student kan zelfstandig een beeldend proces op gang brengen, dit proces kwalitatief

Nadere informatie

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS 31/10/ 13 INTRODUCTIE Welkom! Vandaag gaan we gezamenlijk ervaringen delen over de vorige bijeenkomst. Jullie hebben in groepjes

Nadere informatie

SECTORPROJECT 4 VMBO - T

SECTORPROJECT 4 VMBO - T SECTORPROJECT 4 VMBO - T 2016-2017 handleiding leerlingen inhoud: inleiding stappenplan logboek beoordelingsformulier tijdpad 1 INLEIDING SECTORPROJECT VOOR 4 VMBO-T Alle leerlingen van het vmbo theoretische

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering Aanleiding en probleemomschrijving Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Financieele Dagblad (FD). Het FD is dé dagelijkse kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Het

Nadere informatie

Introductie. Het concept. De website

Introductie. Het concept. De website Gijs Bos IM1109 Project Interactieve Multimedia 28 juni 2011 Introductie Het project begonnen wij met een ander concept, deze zou gaan over een eerstejaars student die zijn eerste stappen op de Universiteit

Nadere informatie

Essay Interactieve Multimedia. Richard de Bock im Juni

Essay Interactieve Multimedia. Richard de Bock im Juni Essay Interactieve Multimedia Richard de Bock im0915 23 Juni 2009 http://www.few.vu.nl/~im0915 Inhoudsopgave Inleiding...4 Titel...4 Concept...4 Scenario...5 Maken van de film...6 XIMPEL...7 Documentatie...7

Nadere informatie

Oranje Nassau is een vindplaatsschool voor wetenschap en techniek.

Oranje Nassau is een vindplaatsschool voor wetenschap en techniek. Oranje Nassau is een vindplaatsschool voor wetenschap en techniek. Het schooljaar is nu bijna voorbij. Afgelopen jaar was voor de Oranje Nassau een bijzonder jaar, ze zijn namelijk vindplaatsschool geworden!

Nadere informatie

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij Overige notulen Projectles Edwin Rooseman week 2 Na de presentatie van ons team en de feedback daarop zijn we verder gaan kijken over welke specifieke doelgroep we gaan kiezen. We zijn een aantal vragen

Nadere informatie

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Danique Voorthuijzen Docent BKV Jaar 3 Minor cultuureducatie Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Marly Brust - Docent Nederlands Jochum Sipma - Docent Geschiedenis Naomi Spoelstra

Nadere informatie

Introduceren thema Broeikaseffect. Startopdracht. gekeken. http://bit.ly/1vqs19u. Thema: Broeikaseffect. laten stoppen? centraal:

Introduceren thema Broeikaseffect. Startopdracht. gekeken. http://bit.ly/1vqs19u. Thema: Broeikaseffect. laten stoppen? centraal: Natuur & Techniek het broeikaseffect Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Broeikaseffect In deze les staan de volgende hogere- orde denkvragen centraal: 1. Hoe zou je het broeikaseffect kunnen

Nadere informatie

UNIVERSITEIT DER DROMEN

UNIVERSITEIT DER DROMEN UNIVERSITEIT DER DROMEN INTERAKTIEVE VIDEO Student: Stas Ivakha Vrije Universiteit Amsterdam Vak: Inleiding multimedia Opdracht: Essay Interactieve Media Studentennummer: 1774573 Inleverdatum: 16 mei 2008

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

100% presence reflectie (logboek)

100% presence reflectie (logboek) 100% presence reflectie (logboek) Naam: Thomas Meiborg Klas: 1C Groep: 11 Naam Groep: Team 14 Andere Groepsleden: Valérie den Besten, Olaf van Boetzelaer, Rik Geersing, Tobias Roquas, Terry Tanke Module:

Nadere informatie

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door:

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door: HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI Media Outlook 2 CDMMOU02-2 Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt Goedgekeurd door: (namens curriculumcommissie) Datum: MARKETING MET INTERACTIEVE MEDIA 6-5 -

Nadere informatie

1. Management samenvatting

1. Management samenvatting Voorwoord Het plan van aanpak dat hier zal worden weergegeven is een voorbereiding op de ontwikkelingen van het project voor ICT en Media Design van Semester 6. Hierin gaan wij in een groep van 5 studenten

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat.

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat. Klantbeoordelingen 2015 - zakelijke taaltrainingen januari t/m december 2015, n = 1.247 Klantenwaardering Vraagstelling Uitstekend Goed Voldoende Onvoldoende Slecht Wat vindt u van het gebruikte lesmateriaal?

Nadere informatie

Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO

Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO Inleiding Tijdens de BPV-periode heeft de deelnemer recht op gesprekken. Afhankelijk van de duur van de opleiding zal de

Nadere informatie

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4 DesignThis! 2 Create fase Michelle Plaisier 0848133 - CMD3C Kwartaal 4 REC VER INHOUD Inleiding 4 Concept 5 Mijn proces - visualisatie 6 Mijn proces - toelichting 7 Feedback test DareThis 9 Tutorials 10

Nadere informatie

CKV Rubric Rembrandt College Veenendaal december 2007

CKV Rubric Rembrandt College Veenendaal december 2007 Rubric CKV op het Rembrandt College Veenendaal (in ontwikkeling) Domeinen in CKV: A. Culturele activiteiten B. Kennis van Kunst en Cultuur C. Praktische activiteiten D. Reflectie en Kunstdossier We kiezen

Nadere informatie

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes Naam: Saskia Arends Datum: 16-09-2016 Realisatiekracht Beginner Kan nog geen ideeën snel omzetten tot prototypes Zet ideeën om tot werkende prototypes Zet in een kort cyclisch proces ideeën om tot werkende

Nadere informatie

WPO Interactief. Sanne van Hoof 13 juni 2013

WPO Interactief. Sanne van Hoof 13 juni 2013 Sanne van Hoof 13 juni 2013 WPO Interactief Inhoud 1. SBCM-methodiek WPO 2. Van WPO naar WPO Interactief 3. Uitgangspunten E-learning voor SW 4. Concept en opbouw WPO Interactief 5. Voorbeeld 6. Praktische

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen Lisa van Ginkel 1571514 Leerdoelen Wat wil ik leren met dit project? Ik wil beter worden in mijn visuele vaardigheden. Ik wil beter worden in Photoshop, Illustrator

Nadere informatie

Powerful Presentations Incompany

Powerful Presentations Incompany Incompany Wat levert het voor jouw organisatie op als medewerkers beter dan ooit in staat zijn om met meer impact te spreken? De klant koopt het product Er worden nieuwe stappen gezet Collega s worden

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

Reflectiedocument. Proces. CMDG Maarten Bijnens (Groep 5)

Reflectiedocument. Proces. CMDG Maarten Bijnens (Groep 5) Reflectiedocument CMDG Maarten Bijnens (Groep 5) Proces Ons proces verliep goed ondanks enkele blokkades. Onze groep was zodanig gemengd dat niemand eerder al met elkaar had gewerkt wat natuurlijk dan

Nadere informatie

21ST CENTURY SKILLS PROFESSIONELE ONTWIKKELING ICT - GELLETERDHEID THOMAS DEBELDER, 1IMDC. 3-4 januari 2017

21ST CENTURY SKILLS PROFESSIONELE ONTWIKKELING ICT - GELLETERDHEID THOMAS DEBELDER, 1IMDC. 3-4 januari 2017 21ST CENTURY SKILLS PROFESSIONELE ONTWIKKELING THOMAS DEBELDER, 1IMDC 3-4 januari 2017 ICT - GELLETERDHEID Ik heb voor mijn eerste 21st century skill gekozen om mij bij te benen voor het vak Inleiding

Nadere informatie

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt Evaluatie minor SportTechnologie 2006 Respons: 20 van 25 deelnemers (80%) Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Nadere informatie

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner Bij iedere vraag uit de veranderplanner is hier een korte toelichting gegeven. Dit kan helpen bij het invullen van de vragen van de Veranderplanner. 1.

Nadere informatie

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Les 3 Camera, Set, Action! Les 1 Camera, Set, Action! Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Groep 6 90 minuten Samenvatting van de les De leerlingen

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Essay: : Nick Oude Lenferink Studentnummer : VUnetID : nok600. : Project Interactieve Multimedia

Essay: : Nick Oude Lenferink Studentnummer : VUnetID : nok600. : Project Interactieve Multimedia Essay: Project Interactieve Multimedia Naam : Nick Oude Lenferink Studentnummer : 1837869 VUnetID : nok600 Vak : Project Interactieve Multimedia Groepsnummer : im0923 Partner : Stefan Bruins (sbs202) Datum

Nadere informatie

Introduceren thema Op vakantie in Europa. centraal rondom vakantie in Europa: Thema: Op vakantie in Europa

Introduceren thema Op vakantie in Europa. centraal rondom vakantie in Europa: Thema: Op vakantie in Europa Aardrijkskunde Op vakantie in europa Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Op vakantie in Europa Introduceren thema Op vakantie in Europa In dit thema staan de volgende

Nadere informatie

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren.

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren. Fase 1 Reflectie week 1 Wat gedaan De eerste week meteen alleen voor een nieuwe klas en een nieuwe les opstarten. Hoe zullen de leerlingen reageren? Hoe hoog is het niveau? Hoe is de werkhouding? Zijn

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project Essay Project Interactieve Multimedia Lukas Hulsbergen Groep 06 The Beeckestijn Project Abstract In dit essay wil ik dieper ingaan op de motivatie van het maken van het project en meer inzicht geven over

Nadere informatie

VORMGEVERRPC/ SIGNSPECIALIST

VORMGEVERRPC/ SIGNSPECIALIST NAAM: KLAS: VAK: PROJECT MEDIA & RECLAME CODE: PRO 271 LEERJAAR: 2 PERIODE: 7 TIJD: 22 OPDRACHT: Deze periode ga je tijdens de lessen PRO 7 weken werken aan het project MEDIA & RECLAME. Het project bestaat

Nadere informatie

Analyse document. Motion Graphic. Naam: Fabio D Apice student nummer: Docent:Bart Dijkman Datum: Klas: CAVI B

Analyse document. Motion Graphic. Naam: Fabio D Apice student nummer: Docent:Bart Dijkman Datum: Klas: CAVI B Analyse document Motion Graphic Naam: Fabio D Apice student nummer: 512466 Docent:Bart Dijkman Datum: 26-02-14 Klas: CAVI B INHOUDSOPGAVE Inleiding Onderwerp Doel opdracht Kwaliteitseisen Gebruikers/ kijkers

Nadere informatie

Praktijkboek CKV onderzoek

Praktijkboek CKV onderzoek Praktijkboek CKV onderzoek Actief onderzoekend Nieuwsgierig naar kunst Inhoud 10 stappen voor de onderzoeksopdracht Overzichtsschema CKV onderzoek Wat ga ik onderzoeken? Invulblad 1 onderwerp en vraag,

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 10. Het eindproduct AV-03-10-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 10. Het eindproduct AV-03-10-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond. OPDRACHTKAART AV-03-10-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond. Intro: Nu het eindproduct klaar is, kun je de commercial presenteren aan de klas en aan je docent. Alle commercials zullen

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals boeken, tijdschriften, video, audio etc. Zo

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Thema: Publiciteit voor je opleiding Audiovisuele vormgeving en productie, 2D en 3D vormgeving en productie, Interactieve vormgeving en productie

Thema: Publiciteit voor je opleiding Audiovisuele vormgeving en productie, 2D en 3D vormgeving en productie, Interactieve vormgeving en productie Project 5 Profieldelen: Keuzedelen: Competenties: Thema: Publiciteit voor je opleiding Audiovisuele vormgeving en productie, 2D en 3D vormgeving en productie, Interactieve vormgeving en productie Fotografie

Nadere informatie

Het Sectorwerkstuk 2015-2016

Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Inhoud Inleiding... 3 Het Sectorwerkstuk... 4 De opbouw... 4 De voorbereiding... 5 Het onderzoek... 6 De verwerking... 7 De presentatie... 7 Het filmpje... 7 Het werkstuk...

Nadere informatie

1. Mobiliteitscoach, van idee tot project: Inleiding

1. Mobiliteitscoach, van idee tot project: Inleiding 1. Mobiliteitscoach, van idee tot project: Inleiding De afsluitende bijeenkomst van het Leonardo-project Key to Mobility vond plaats in september 2011. Het resultaat van het project was een trainingscursus

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL Vaardigheidstraining Mediator in de Markt: Ondernemen met hart en ziel Introductie Je bent mediator. Je bent enthousiast, gemotiveerd en kundig. Maar nu?

Nadere informatie

kinderrechten Aardrijkskunde kinderrechten gehoord? Met welke kinderrechten hebben zij te

kinderrechten Aardrijkskunde kinderrechten gehoord? Met welke kinderrechten hebben zij te Aardrijkskunde kinderrechten Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Kinderrechten In dit thema staat de volgende hogere orde denkvraag centraal: Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Portfolio. Naam: Sten Duindam studentnummer: Intake procedure. Onderwijsinstelling. Soort opleiding. Inschrijvingsvorm

Portfolio. Naam: Sten Duindam studentnummer: Intake procedure. Onderwijsinstelling. Soort opleiding. Inschrijvingsvorm Portfolio Naam: Sten Duindam studentnummer: 3019434 Intake procedure Opleidingsnaam (instelling) Opleidingsnaam (landelijk) Onderwijsinstelling Plaats Soort opleiding Inschrijvingsvorm Opleidingsvorm HKU

Nadere informatie

1/1/2013 KIJKWIJZER VIDOEMATERIAAL MARC VAN ROODEN HVA. Kijkwijzer videomateriaal Marc van Rooden

1/1/2013 KIJKWIJZER VIDOEMATERIAAL MARC VAN ROODEN HVA. Kijkwijzer videomateriaal Marc van Rooden 1/1/2013 HVA KIJKWIJZER VIDOEMATERIAAL MARC VAN ROODEN Kijkwijzer videomateriaal Marc van Rooden Link naar video: http://youtu.be/ez443nzmixg Omschrijving van de les: Deze kijkwijzer bevat een aantal fragmenten

Nadere informatie

Weblectures & Organisatie

Weblectures & Organisatie Weblectures & Organisatie Wat komt er allemaal bij kijken als u weblectures in de instelling wilt introduceren? Klaus Hoven Academy for Leisure NHTV Breda Weblectures & Organisatie Meeste docenten hebben

Nadere informatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie 7 september 2010 Versie 1 Opdrachtgever: School: Instituut: Opleiding: Vak: Will Goderie Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding

Nadere informatie

STUDEREN EN ONDERNEMEN

STUDEREN EN ONDERNEMEN STUDEREN EN ONDERNEMEN Essay Topondernemen GRACHELLE ELSKAMP Inhoud Stelling: Ondernemen gaat ten koste van je studie.... 2 Argument voor:... 2 Argument tegen:... 3 Conclusie... 4 Bibliografie... 5 Julien

Nadere informatie

Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk

Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk (Bieger, 2016) 'Hoe houd ik droge voeten?' Student Els Buitenhuis Studentnummer 296201 NHL e-mailadres buit1200@student.nhl.nl Opleiding Lerarenopleiding Aardrijkskunde

Nadere informatie

Tweede wereldoorlog:

Tweede wereldoorlog: geschiedenis Tweede wereldoorlog: Kleding Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Tweede Wereldoorlog - Kleding Introduceren thema Tweede Wereldoorlog - Kleding In dit

Nadere informatie

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden.

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Je herkent je in de volgende punten: Je wilt meer weten over talent, hoogbegaafdheid

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

Lean management vaardigheden

Lean management vaardigheden Lean management vaardigheden Lean management : meer dan tools Je gaat met Lean aan de slag of je bent er al mee bezig. Je ziet dat Lean over een set prachtige tools beschikt en je beseft dat het ook een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6

Inhoudsopgave. Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6 2 Voorwoord Dit document dient ter verduidelijking

Nadere informatie

The DOOMED. life of the computer scientist. Door: Kees van Gelder en Bas Lonnée

The DOOMED. life of the computer scientist. Door: Kees van Gelder en Bas Lonnée The DOOMED life of the computer scientist Door: Kees van Gelder en Bas Lonnée Inhoudsopgave Voorwoord Pagina 3 Scenario s Pagina 4 Schetsen Pagina 5&6 Evaluatie (en implementatie) Pagina 7&8 Conclusie

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

De Romeinen in nederland

De Romeinen in nederland geschiedenis De Romeinen in nederland Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: De Romeinen in Nederland Introduceren thema De Romeinen in Nederland In dit thema staan

Nadere informatie

Unieke 2-daagse training

Unieke 2-daagse training Unieke 2-daagse training Spreken in het openbaar, voor een zaal, voor een kleine groep of voor een camera en microfoon het kan spanningen oproepen waar je mee moet leren omgaan Speciaal voor marketing,

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 Bedrijf: Itarget Media Plaats: Ede Werkzaamheden: Vormgever Periode: Stageperiode #4 Duur: 6 Maanden In dit verslag ga ik uitgebreid in op mijn leerdoelen voor

Nadere informatie