Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders"

Transcriptie

1 Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders

2 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik zien waarom ik voor deze leerdoelen gekozen heb. EERSTE LEERDOEL Wat wil ik leren met dit project? Ik wil mij meer bezighouden met de visuals van onder andere onze website (zowel de desktop versie, als de mobiele versie). Wat zullen mijn activiteiten zijn in dit project om dit doel te bereiken? Samen met de visual designers in mijn groep om de tafel zitten en in Photoshop designs bedenken. Wat zal het resultaat zijn van deze activiteiten, aan de hand waarvan je kunt beoordelen of ik dit doel heb bereikt? Wanneer mensen naar ons magazine kijken en het visueel aantrekkelijk vinden. Ik wil het wow effect bereiken. We willen dan ook afstappen van het normale en een nieuwe weg inslaan. Hoe kunnen mijn teamgenoten mij hierbij helpen? Aangezien mijn groepsgenoten allemaal gekozen hebben voor de specialisatie Visual Design, kunnen zij mijn werk goed bekritiseren en mij wijzen op verbeterpunten. Op welke momenten in het project zal ik aan dit doel werken? Van begin tot eind, maar vooral in de conceptfase van de website. TWEEDE LEERDOEL Wat wil ik leren met dit project? Ik wil blijven oefenen met het schrijven van vlotte en fijn leesbare teksten of artikelen. Wat zullen mijn activiteiten zijn in dit project om dit doel te bereiken? Het is sowieso mijn bedoeling om artikelen voor in het magazine zelf te gaan schrijven. Daarnaast wil ik deze periode ook schrijfoefeningen doen. Wat zal het resultaat zijn van deze activiteiten, aan de hand waarvan je kunt beoordelen of ik dit doel heb bereikt? Een aantal mensen, die mijns inziens, veel van taal weten en hier affiniteit mee hebben, mijn teksten laten lezen en positieve feedback hierop krijgen.

3 Hoe kunnen mijn teamgenoten mij hierbij helpen? Zij kunnen mij controleren, want een dubbel check kan nooit kwaad! Op welke momenten in het project zal ik aan dit doel werken? Van begin tot eind. DERDE LEERDOEL Wat wil ik leren met dit project? Ik wil in dit project wat meer dingen uit handen geven. Vooral op tekstgebied, aangezien ik vaak dit soort dingen controleer. Wat zullen mijn activiteiten zijn in dit project om dit doel te bereiken? Ook anderen laten schrijven en hun artikelen niet geheel herschrijven, maar subtiele aanpassingen aankaarten. Wat zal het resultaat zijn van deze activiteiten, aan de hand waarvan je kunt beoordelen of ik dit doel heb bereikt? Wanneer andere groepsgenoten een tekst geschreven hebben, ik deze nagekeken heb en zij nog steeds tevreden zijn over hun eigen werk, zonder dat ik mijn stempel hierop heb gedrukt. Hoe kunnen mijn teamgenoten mij hierbij helpen? Mij afremmen wanneer ik teveel hun teksten verander en/of herschrijf. Op welke momenten in het project zal ik aan dit doel werken? Van begin tot eind.

4 2 Tussentijdse reflectie leerdoelen Eerste leerdoel Ik wil mij meer bezighouden met de visuals van onder andere onze website (zowel de desktop versie, als de mobiele versie). Fase 1 Ervaring: Tot nu toe heb ik helaas nog weinig dingen gedaan met Photoshop en Illustrator. Ik zit met een drie visual designers in de groep die, vanzelfsprekend, veel visuele taken op zich nemen. Wel heb ik meegedacht over het design: in de Pressure Cooker week hebben we allemaal wireframes getekend van hoe wij de website voor ons zagen. Uiteindelijk zijn er veel dingen van mijn ontwerpen overgenomen. Fase 2 Terugblikken: Door de stress die de Pressure Cooker week met zich meebracht, hebben we weinig gedacht over de rollenverdeling. Dat wil zeggen, we hebben wel taken verdeeld, maar niet zozeer vier verschillende categoriën aangehouden (visual, concept, user experience en content). Fase 3 Bewustwording: Na het tweede feedbackmoment van de opdrachtgever, kwamen we er zelf ook achter dat we duidelijke taken moeten verdelen. We hebben nu afgesproken dat iedereen een eigen taak krijgt en zich hier voornamelijk mee bezighoudt. Fase 4 Alternatieven: Zoals ik net al zei gaat iedereen zich bezighouden met zijn eigen taak. Daarnaast hebben we wel afgesproken elkaar te ondersteunen, wanneer er moeilijkheden optreden. Ik zelf ga mij toch vooral bezighouden met de content van het magazine. Fase 5 Uitproberen: De volgende presentaties ga ik meer op mij nemen, waarbij ik dan ook de powerpoints ga designen. Op deze manier kan ik onze huisstijl toch op een creatieve manier verwerken en ben ik alsnog bezig met visuele dingen. Tweede leerdoel Ik wil blijven oefenen met het schrijven van vlotte en fijn leesbare teksten of artikelen. Fase 1 Ervaring: We hebben tot nog toe niet veel teksten hoeven schrijven, maar hetgeen er opgeleverd moest worden kwam vooral bij mij vandaan. Hierbij gaat het vooral om korte stukjes tekst, waar het concept uitgelegd wordt. Fase 2 Terugblikken: Op de teksten die geschreven zijn, heb ik weinig tot geen commentaar gekregen. Volgens mijn groepsgenoten was het goed en duidelijk geschreven. Zo heb ik een uitgebreide persona met scenario geschreven en ook de debriefing kwam van mijn hand. Fase 3 Bewustwording: Ik wil op dezelfde manier doorgaan met schrijven. Zo heb ik nu ook het schrijven van een artikel op mij genomen en ga ik deze uitwerken voor het nulnummer. De content ga ik dus vooral op mij nemen, aangezien dit ook perfect aansluit op mijn specialisatie. Fase 4 Alternatieven: Ik heb op het moment niet echt alternatieven nodig voor het uitvoeren van dit leerdoel. Juist doordat ik met drie visual designers in de groep

5 zit, ben ik automatisch meer bezig met content en daarbij dus het schrijven van aritkelen en tekst in het algemeen. Fase 5 Uitproberen: Wel heb ik besloten wat meer te experimenteren met andere schrijfstijlen. Ik ben hier nu ook mee bezig bij het vak Content Creation en zo kan ik deze twee vakken combineren. Derde leerdoel Ik wil in dit project wat meer dingen uit handen geven. Vooral op tekstgebied, aangezien ik vaak dit soort dingen controleer. Fase 1 Ervaring: Ik heb bij de besprekingen en brainstormsessies wel veel het voortouw genomen. Een aantal keer heb ik iedereen even bij de les moeten roepen en ik heb ook geprobeerd de boel een beetje in beweging te zetten. Op tekstgebied is er, zoals ik bij mijn vorige leerdoel al zei, nog niet zoveel geproduceerd. Fase 2 Terugblikken: Naast mijn persona, zijn er door de andere groepsgenoten ook nog persona s geschreven. Die heb ik wel nagekeken, maar niet echt verbeterd. Juist omdat ik wil dat het niet alleen mijn project wordt, maar van onze hele projectgroep. Fase 3 Bewustwording: Op het moment dat er meer en grotere teksten geschreven moeten gaan worden, ga ik het denk ik wel moeilijk vinden om dit uit handen te geven. Toch wil ik proberen mij minder te bemoeien met de schrijfstijlen van anderen. Iedereen schrijft op zijn of haar manier. Fase 4 Alternatieven: Zoals ik al zei, moet ik meer uit handen gaan geven op tekstgebied. Het project in goede banen leiden is denk ik prima om te doen, aangezien er toch iemand als projectleider op moet staan. Wellicht ook omdat Lisa, Marjolein en Paul elkaar erg goed kennen en ik iets objectiever binnen de groep ben. Fase 5 Uitproberen: Ik ga onder andere de uitwerking van de rubrieken uit handen geven, maar ook het schrijven van het projectplan gaat iemand anders doen. Op deze manier kan ik mij bezighouden met andere dingen en kunnen mijn groepsgenoten hun schrijfprestaties verder ontwikkelen.

6 3 Uiteindelijke reflectie leerdoelen Eerste leerdoel Ik wil mij meer bezighouden met de visuals van onder andere onze website (zowel de desktop versie, als de mobiele versie). Fase 1 Ervaring: Uiteindelijk ben ik nog aardig bezig geweest met de visuele aspecten van ons project. Zo heb ik tweemaal de presentatie gemaakt en ben ik verantwoordelijk voor een paar uitingen. Met de visuals van de website daarentegen heb ik mij minder bemoeid. Dat wil zeggen, ik heb uiteraard mijn mening laten horen, maar ben zelf niet aan het ontwerpen gegaan voor de site. Fase 2 Terugblikken: Na onze tussentijdse reflectie begrepen mijn groepsgenoten ook dat ik wat visuele aspecten van dit project op mij wilde nemen. Dit moest natuurlijk wel goed geregeld worden, aangezien ik met drie visual designers in de groep zat. Door middel van het ontwerpen van een aantal uitingen heb ik toch weer kunnen oefenen met vooral Illustrator. Fase 3 Bewustwording: Zoals ik al zei, was het lastig om mij de website te laten ontwerpen, aangezien ik met drie visual designers zat. Hier heb ik mij dan ook bij neergelegd en samen zijn we tot een oplossing gekomen. Fase 4 Alternatieven: Het alternatief dat wij gevonden hebben, is het verdelen van de visuele taken over twee mensen. De website werd ontworpen en gebouwd door Lisa, terwijl ik veel van de overige visuele uitingen voor mijn rekening nam. Fase 5 Uitproberen: Voor een volgend project ga ik denk ik met minder of geen visual designers zitten, zodat ik mij hier juist op kan focussen. Ik merk aan mijzelf dat ik dit namelijk steeds interessanter en leuker ga vinden. Op deze manier wil ik meer uit mijn creatieve kant halen. Tweede leerdoel Ik wil blijven oefenen met het schrijven van vlotte en fijn leesbare teksten of artikelen. Fase 1 Ervaring: Uiteindelijk moest er veel meer geschreven worden. In ons nulnummer moesten namelijk drie artikelen komen en uiteraard moesten er ook nog rubrieken en dergelijke uitgewerkt worden. Fase 2 Terugblikken: Allereerst heb ik voor één van onze rubrieken een artikel geschreven, maar uiteindelijk hebben wij dit niet gebruikt. We hebben ervoor gekozen om de artikelen uit te besteden aan studenten Journalistiek. Wel ben ik bezig geweest met het uitschrijven van rubrieken en ook de feedbackverwerking kwam iedere keer van mijn hand. Fase 3 Bewustwording: De teksten of geschreven stukken die ik afgeleverd heb tijdens dit project, waren volgens mij ruim voldoende. Mijn groepsgenoten gaven aan dat stukken goed geschreven waren en ook tijdens de presentaties aan de opdrachtgever was, volgens mij, duidelijk wat ik vertelde. Fase 4 Alternatieven: Nog steeds heb ik het idee dat ik geen alternatieven nodig heb voor dit leerdoel. Ik doe alleen meer schrijfoefeningen. Dit heb ik in combinatie

7 met het vak Content Creation erg leren waarderen, omdat teksten op deze manier makkelijker op papier te zetten zijn. Fase 5 Uitproberen: De schrijfoefeningen blijf ik zeker doen, ik merk dat het goed is voor mijn schrijfstijl. Ik laat onnodige woorden steeds meer weg en schrijf zo een beter leesbare tekst. Dit laatste hoor ik vooral van mijn docent Content Creation. Derde leerdoel Ik wil in dit project wat meer dingen uit handen geven. Vooral op tekstgebied, aangezien ik vaak dit soort dingen controleer. Fase 1 Ervaring: Ook ver na de tussentijdse reflectie vond iedereen het prima dat ik een beetje het voortouw nam tijdens besprekingen en dergelijke. Op tekstgebied heb ik toch weer een hoop gedaan, maar dit kwam dus ook door de taakverdeling die we hebben gemaakt. Fase 2 Terugblikken: Het projectplan heb ik volledig uit handen gegeven, daar ben ik niet meer op teruggekomen. De rubrieken heb ik in eerste instantie ook aan iemand anders overgelaten, maar die moesten later toch nog aangepast worden. Uiteindelijk heb ik mij daar dus toch nog mee beziggehouden. Fase 3 Bewustwording: Ik heb toch weer gemerkt dat ik het lastig vind om dingen op tekstueel gebied uit handen te geven. Vooral wanneer het over dingen gaat die ik later zelf moeten presenteren. Dan wil ik toch al gauw dat het op mijn manier gaat en ga ik dingen snel herschrijven. Fase 4 Alternatieven: Bij volgende projecten moet ik mijzelf nog meer dwingen om teksten van anderen niet te verbeteren. Ik merk heel erg dat ik het op mijn manier wil hebben en dat is binnen een projectgroep uiteraard niet de bedoeling. Het is namelijk geven en nemen met zo n project, want iedereen moet zich in het concept kunnen vinden. Fase 5 Uitproberen: Ik ga mijn alternatief de volgende keer nog beter inzetten. Meer schrijfopdrachten uit handen geven en meer verantwoordelijkheid bij mijn groepsgenoten neerleggen.

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen Lisa van Ginkel 1571514 Leerdoelen Wat wil ik leren met dit project? Ik wil beter worden in mijn visuele vaardigheden. Ik wil beter worden in Photoshop, Illustrator

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014. Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De

Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014. Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014 Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De Docent: Janne de Kan Datum: 30-10-2014 1. Groepsverslag 1.1

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

Reflectiedocument. Proces. CMDG Maarten Bijnens (Groep 5)

Reflectiedocument. Proces. CMDG Maarten Bijnens (Groep 5) Reflectiedocument CMDG Maarten Bijnens (Groep 5) Proces Ons proces verliep goed ondanks enkele blokkades. Onze groep was zodanig gemengd dat niemand eerder al met elkaar had gewerkt wat natuurlijk dan

Nadere informatie

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1 Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759 24 september 2013 Versie 1 Aanleiding en probleemomschrijving: Het project wordt uitgevoerd omdat

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers Plan van aanpak NDD periode - B Maaike Janssen - 1598513 Marc Gooris - 1605893 CMD 2014-2015 Neelke Laarakker - 1602659 Laura Hellegers - 1603189 Inhoudsopgave Wie zijn wij Achtergrond Uitgangspunten Onderzoeksvragen

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Roy van de Vathorst (2556746) Thomas Gruben (2554243) Informatie, Multimedia en Management Project Interactive Multimedia

Nadere informatie

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden.

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden. Wie Citaat feedback Wat? (Interpreteren) Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Wat & waarom? (Vervolg vraag) Goed volume in je stem. Het volume van mijn stem is zodanig dat de informatie goed te horen

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 Reflectie De uitdaging die ik mijzelf gesteld had ontwerp een super hero heb ik met beide armen ontarmd. Het onderwerp heb ik dicht bij mij zelfgehouden om met

Nadere informatie

CONCEPT TOOL ONTWERPEN IN BEELD VOOR EIGEN GEBRUIK

CONCEPT TOOL ONTWERPEN IN BEELD VOOR EIGEN GEBRUIK 1 Leerdoelen verhelderen 1A Hoe ziet de vaardigheid eruit? Neem een vaardigheid die in komende project of les belangrijk gaat zijn. Schrijf de vaardigheid op een groot vel en verdeel de rest van het vel

Nadere informatie

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren.

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren. ingevuld door :. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren Aanpak kiezen en planning maken Ik verdiep me in een opdracht zodat ik overzicht heb. Ik kan een passende aanpak

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

Plan van aanpak. Wij zetten de puntjes op de i. Opdrachtgever: Rolf den Otter

Plan van aanpak. Wij zetten de puntjes op de i. Opdrachtgever: Rolf den Otter Wij zetten de puntjes op de i Plan van aanpak Opdrachtgever: Rolf den Otter Denise van der Burg Rozemarijn Thys Enneke Flinterman Nina Annaert Thien Bui Project Vloeken in de kerk Ontwerp schetsen Logo

Nadere informatie

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Danique Voorthuijzen Docent BKV Jaar 3 Minor cultuureducatie Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Marly Brust - Docent Nederlands Jochum Sipma - Docent Geschiedenis Naomi Spoelstra

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Programma deze week # In de werkgroep vandaag: Het visual designproces, de uitwerkingsfase

Nadere informatie

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Werkwijze bij het ontwikkelen van een huisstijl Een huisstijl laten maken doe je niet elke dag. In deze beschrijving staat

Nadere informatie

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4 DesignThis! 2 Create fase Michelle Plaisier 0848133 - CMD3C Kwartaal 4 REC VER INHOUD Inleiding 4 Concept 5 Mijn proces - visualisatie 6 Mijn proces - toelichting 7 Feedback test DareThis 9 Tutorials 10

Nadere informatie

SLC opdrachten. Opdracht 1-6. Student: Chi-Wai Ip Studentennr.: Klas: MT1C Docent: Jan van der Horst Versie 1

SLC opdrachten. Opdracht 1-6. Student: Chi-Wai Ip Studentennr.: Klas: MT1C Docent: Jan van der Horst Versie 1 SLC opdrachten Opdracht 1-6 Student: Chi-Wai Ip Studentennr.: 0854673 Klas: MT1C Docent: Jan van der Horst Versie 1 1.Leerdossier: Inhoudsopgave en planning voor het vullen Voor het 1 e jaar wil ik een

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam

Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam Naam student: Roos Wiggelendam Klas: 2A2 Studentnummer: 500634829 Docent: D. Kronenburg Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam Datum: 14/06/2013 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Casus Blz. 4 Leerdoelen

Nadere informatie

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development Persoonlijke reflectie Project Agile Development Naam: Dewi van Aalderen Project: WaagSociety Team: WGS10 Inleverdatum: 12 juni 2017 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Bijdrage... 3 3. Waar ben ik trots op?...

Nadere informatie

Urenverantwoording Ewout Boers. Datum activiteit opmerkingen tijd besteed projectles Introductieles, 2,5 uur. groep, taken verdelen

Urenverantwoording Ewout Boers. Datum activiteit opmerkingen tijd besteed projectles Introductieles, 2,5 uur. groep, taken verdelen Urenverantwoording Datum activiteit opmerkingen tijd besteed 04-09-2009 projectles Introductieles, groep, taken verdelen 07-09-2009 Vergaderd over het PvA en de presentatie 08-09-2009 Planning voor het

Nadere informatie

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Projectleider: Opdrachtgever: Plan van aanpak Schoolkrant Mediacollege Mei 2015 - Versie 1 Noortje Jansen Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Mediacollege Amsterdam +31208509500 info@ma-web.nl

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG & voorbeeld reflectieverslag Naam: - Betreft: Intake gesprek Datum: 2010 Inleiding: Op vrijdag vond mijn intake gesprek plaats bij dhr Wijnberg. De aanleiding tot dit bezoek komt voort uit dat op zeventien

Nadere informatie

Digitaal Portfolio: Ontwerp je eigen website CMD project: Jaar 1, kwartaal 2 (winter, 2007-2008)

Digitaal Portfolio: Ontwerp je eigen website CMD project: Jaar 1, kwartaal 2 (winter, 2007-2008) Digitaal Portfolio: Ontwerp je eigen website CMD project: Jaar 1, kwartaal 2 (winter, 2007-2008) Hogeschool Rotterdam Media aan de Maas Opleiding: Communication & Multimedia Design Auteur(s): Bas Leurs

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering Aanleiding en probleemomschrijving Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Financieele Dagblad (FD). Het FD is dé dagelijkse kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Het

Nadere informatie

Voordoen (modelen, hardop denken)

Voordoen (modelen, hardop denken) week 11-12 maart 2012 - hardop-denktekst schrijven B Voordoen (modelen, hardop denken) Waarom voordoen? Net zoals bij lezen, leren leerlingen heel veel over schrijven als ze zien hoe een expert dit (voor)doet.

Nadere informatie

Portfolio. van Maarten Zilverberg

Portfolio. van Maarten Zilverberg Portfolio van Maarten Zilverberg Spoorzoeker, welk dier was hier? In opdracht van Staatsbosbeheer is in 2014 een app voor ios en Android ontwikkeld waarmee een jonge doelgroep wordt aangespoord om naar

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Brochure. Contactpersoon. Royal Webbers. Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht

Brochure. Contactpersoon. Royal Webbers.  Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht Brochure Royal Webbers Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht info@royalwebbers.com www.royalwebbers.com Contactpersoon Amar Muric 06 247 103 04 muric@royalwebbers.com 2 Over Royal Webbers 3 Al meer dan 150

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

Jawel, omdat ik vooral grafisch werk zijn fysieke producten ook een mooie aanwinst voor mijn portfolio

Jawel, omdat ik vooral grafisch werk zijn fysieke producten ook een mooie aanwinst voor mijn portfolio Naam student: Teake Naam feedbackgever: Bart Omdat de invalshoek mij interessant leek en de mogelijkheid tot extra portfoliowerk. Samenwerken aan een product of dienst Ja hij heeft de opdracht geformuleerd

Nadere informatie

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen 15 Professional Skills, Opdracht samenwerken Teake Kastelein, 348344 Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen Behoeftes _ Ambities Mijn ambitieniveau ligt dit jaar erg hoog. Omdat ik geen

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: Jeugdjournaalfilmpje kijken

Waarom ga je schrijven: Jeugdjournaalfilmpje kijken Les 1: Een stripverhaal schrijven Waarom ga je schrijven: Jeugdjournaalfilmpje kijken 1. Bekijk het Nieuwsbegripfilmpje van het Jeugdjournaal op www.nieuwsbegrip.nl over Donald Duck. 2. Er wordt veel verteld

Nadere informatie

Peerfeedback 1. Reflectie op leerproces gedurende de colleges 1. GLOBALE KENNIS VAN COMMUNICATIE/EDUCATIEPRODUCTEN GEBASEERD OP, INTERACTIEVE

Peerfeedback 1. Reflectie op leerproces gedurende de colleges 1. GLOBALE KENNIS VAN COMMUNICATIE/EDUCATIEPRODUCTEN GEBASEERD OP, INTERACTIEVE Peerfeedback 1 Reflectie op leerproces gedurende de colleges Ontwerpvaardigheden bij aanvang van de cursus Mijn ontwerpvaardigheden bij aanvang van de cursus waren beperkt tot het ontwerpen van presentaties

Nadere informatie

P R O F I E L : V R I J W I L L I G E R S 5 5 +

P R O F I E L : V R I J W I L L I G E R S 5 5 + P R O F I E L : V R I J W I L L I G E R S 5 5 + PLAN VAN AANPAK 14-02-2011 Groepsnaam: CAAJ Groepsnummer:5 Teamleden : Jorge Jager E-mail: j.jager1985@gmail.com 0614 430 721 osairis pengel email: uzzie_breakjam@hotmail.com

Nadere informatie

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig.

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig. Les 1: Een Wikitekst schrijven Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje over koningin Beatrix op www.nieuwsbegrip.nl 1. Schrijf tijdens het

Nadere informatie

LESSENSERIE 4: CKV-NL Recensie schrijven Lesplannen

LESSENSERIE 4: CKV-NL Recensie schrijven Lesplannen LESSENSERIE 4: CKV-NL Recensie schrijven Lesplannen Algemene gegevens Docent Evah den Boer School Helen Parkhurst Titel lessenserie Recensie schrijven CKV/NETL Klas (en niveau) 4 vwo Aantal leerlingen

Nadere informatie

Gespreksvaardigheden Naam: Nathalie Kombolitis Klas: VD-1H2 Docent: Osiriscode: VD-A240-07 Inleverdatum: 20-01-2011

Gespreksvaardigheden Naam: Nathalie Kombolitis Klas: VD-1H2 Docent: Osiriscode: VD-A240-07 Inleverdatum: 20-01-2011 Gespreksvaardigheden Naam: Nathalie Kombolitis Klas: VD-1H2 Docent: Osiriscode: VD-A240-07 Inleverdatum: 20-01-2011 Reflectieverslag eindpresentatie Handelen Gespreksvaardigheden Ik wilde door de geleerde

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

Usability Engineering en User Experience 2012/2013

Usability Engineering en User Experience 2012/2013 Usability Engineering en User Experience 2012/2013 Opdracht 3 Persona s Uitleg en begeleiding Deze opdracht gaat over usability testing met behulp van persona s. De persona s ontwerp je zelf en gebruik

Nadere informatie

WORKSHOP 02. Typography is what language looks like Ellen Lupton. Vormgeving CMD P2013-2014 Nicole Frank

WORKSHOP 02. Typography is what language looks like Ellen Lupton. Vormgeving CMD P2013-2014 Nicole Frank WORKSHOP 02 Typography is what language looks like Ellen Lupton Vormgeving CMD P2013-2014 Nicole Frank Programma Les 1: start opdracht vormgeving onderzoeken Les 2: bezoek museum Les 3: inleveren pdf van

Nadere informatie

Individuele reflectie Project PAD. Cindy Fransen ETI Eindreflectie PAD

Individuele reflectie Project PAD. Cindy Fransen ETI Eindreflectie PAD Individuele reflectie Project PAD Cindy Fransen ETI01 500730897 Eindreflectie PAD Cindy Fransen ETI01 500730897 Bijdragen aan het team Nadat ik werd overgeplaatst naar ETI01 was het bijna tijd voor de

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 05! Presenteren en vastleggen van vormgeving. Bron: http://www.flickr.com/photos/radmegan/5052063542/in/photostream/

Vormgeving Werkgroep 05! Presenteren en vastleggen van vormgeving. Bron: http://www.flickr.com/photos/radmegan/5052063542/in/photostream/ Vormgeving Werkgroep 05! Presenteren en vastleggen van vormgeving Bron: http://www.flickr.com/photos/radmegan/5052063542/in/photostream/ Onderwerpen" Eindpresentatie Hoe presenteer ik mijn definitief ontwerp

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Evaluatierapport Module 2 Energie en Materialen

Evaluatierapport Module 2 Energie en Materialen Evaluatierapport Module 2 Energie en Materialen 201500272 Dr. ir. T. Bor Disclaimer Samenvatting Voor de samenvattingen per moduleonderdeel in dit rapport geldt het volgende: De samenvattingen bevatten

Nadere informatie

Plan van aanpak, 17 september 2014

Plan van aanpak, 17 september 2014 Plan van aanpak, 17 september 2014 DEP WORKS B.V. / DEP WORKS office & management support / DEP WORKS MEET&GREET Marnick de Groot Milan van der Maaten Luuk Roordink Afdeling: Marketing & Communicatie Contactpersonen:

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

Wiskunde Lesperiode 1

Wiskunde Lesperiode 1 Wiskunde Lesperiode 1 Proefwerk analyse & Voorbereiding op de herkansing of hoe je je wiskunde materiaal ook kunt gebruiken. Wat gaan we doen? Overzicht creëren. Planning maken. Fouten opsporen en verbeteren.

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij Overige notulen Projectles Edwin Rooseman week 2 Na de presentatie van ons team en de feedback daarop zijn we verder gaan kijken over welke specifieke doelgroep we gaan kiezen. We zijn een aantal vragen

Nadere informatie

Paragraaf 9.7 Opdracht 15

Paragraaf 9.7 Opdracht 15 Paragraaf 9.7 Opdracht 15 Voorbeelden van verbeterde schrijfopdrachten Het eerste voorbeeld is de uitkomst van een opdracht uitgevoerd door studenten Taalwetenschap (Duale Master NT2-UvA). Concreet zag

Nadere informatie

Stage Atom-Retail. Arwen de Vries MC4O 10/09/18-16/11/18

Stage Atom-Retail. Arwen de Vries MC4O 10/09/18-16/11/18 Stage Atom-Retail. Arwen de Vries 217856 2MC4O 10/09/18-16/11/18 Voorwoord. In dit verslag vertel ik over hoe mijn stageperiode is verlopen, wat ik geleerd heb en welke keuzes ik gemaakt heb. Deze stages

Nadere informatie

project: Voorlichting geven

project: Voorlichting geven project: Colofon Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Postbus 1056 7940 KB Meppel Tel.: 0522-235235 Fax: 0522-235222 E-mail: info@edu-actief.nl Internet: www.edu-actief.nl Annyttsje Pruim en ROC Mondriaan

Nadere informatie

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr J.P.M. Tromp Studentenummer: 13015176 Datum: 26-06-2015 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Jaron Stam 3) Joris van Rossem 360-graden

Nadere informatie

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Docent: Soort gesprek: Manon Kessels Voortgangsgesprek 1. Wat is het doel van het gesprek en heb je dit bereikt? Het doel van het

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 MAVO

Beroepenwerkstuk 3 MAVO Beroepenwerkstuk 3 MAVO 2016 2017 1 INLEIDING Het beroepenwerkstuk: Een van de onderdelen van het programma beroepenoriëntatie in 3 mavo is het maken van een beroepenwerkstuk en het presenteren hiervan

Nadere informatie

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Planning Wat is mijn planningssysteem? Ik gebruik een agenda om deadlines van projecten en opdrachten te noteren. Vervolgens kijk ik hoeveel weken ik voor een taak heb voordat

Nadere informatie

360 graden feedback formulieren

360 graden feedback formulieren 360 graden feedback formulieren Propedeuse blok 3 360 graden feedback formulier Auteur: Wouter van Zoest Positief: 1. Initiatief Toont veel initiatief om dingen aan te pakken en heeft naar mijn mening

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

Thema: Publiciteit voor je opleiding Audiovisuele vormgeving en productie, 2D en 3D vormgeving en productie, Interactieve vormgeving en productie

Thema: Publiciteit voor je opleiding Audiovisuele vormgeving en productie, 2D en 3D vormgeving en productie, Interactieve vormgeving en productie Project 5 Profieldelen: Keuzedelen: Competenties: Thema: Publiciteit voor je opleiding Audiovisuele vormgeving en productie, 2D en 3D vormgeving en productie, Interactieve vormgeving en productie Fotografie

Nadere informatie

Het Kievitlied. Ik heb met groep 5 een klassenlied bedacht en opgenomen. Het lied heet het Kievitlied omdat de groep de Kievit heet.

Het Kievitlied. Ik heb met groep 5 een klassenlied bedacht en opgenomen. Het lied heet het Kievitlied omdat de groep de Kievit heet. Het Kievitlied Ik heb met groep 5 een klassenlied bedacht en opgenomen. Het lied heet het Kievitlied omdat de groep de Kievit heet. Lesdoelen: De kinderen krijgen bij deze opdracht een muzikale uitdaging.

Nadere informatie

Pepernoten warenonderzoek Groep 5&6

Pepernoten warenonderzoek Groep 5&6 Pepernoten warenonderzoek Groep 5&6 Auteur/ontwikkelaar: Suzanne Diederiks Begeleider: Welmoet Damsma (opleider Pabo HvA) Pepernoten warenonderzoek Groep 5&6 Onderwerp De kinderen gaan een vergelijkend

Nadere informatie

sietzevergeer@gmail.com pascalrops@planet.nl f.verloop@gmail.com Namens de opdrachtgever (gemeente Rotterdam) is er het verzoek gekomen het al bruisende uitgaansleven van de haven stad nog wat verder uit

Nadere informatie

PVA. Team: J.A.R. Project Branded experiences. Josja de Greef: Student nummer: 0804506 josjadegreef@gmail.com

PVA. Team: J.A.R. Project Branded experiences. Josja de Greef: Student nummer: 0804506 josjadegreef@gmail.com Project Branded experiences Team: J.A.R Josja de Greef: Student nummer: 0804506 josjadegreef@gmail.com Raoul Rugebregt Student nummer: 0842139 raoulrugebregt@gmail.com Aron: Student nummer: 0804506 aronvs1991@hotmail.com

Nadere informatie

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. BLZ. 1/3 Naam: Mesam Sarwary Klas: WH13.a.2. Groep: 12 Mentor: Dhr. T.B. Salcedo Rahola Studentenummer: 13015176 Datum: 5-11-2014 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Hans Knibbe 3) Geert Smedes

Nadere informatie

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. 1/5 Fase 1: Wat wilde ik bereiken? Handelen/ ervaring opdoen Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. De opdracht wilde ik zo ontwikkelen,

Nadere informatie

Uitgeschreven interviews van groep tien

Uitgeschreven interviews van groep tien Uitgeschreven interviews van groep tien Dejonghe Lisa Lannoye Eva Van Damme Sieglinde Interview voor leerling Marie : Schrijfleven van een leerling Ben jij iemand die graag schrijft? Zoja, wat schrijf

Nadere informatie

Hoe krijg en hou ik alle kikkers in de kar? kikkerexpert?

Hoe krijg en hou ik alle kikkers in de kar? kikkerexpert? Hoe krijg en hou ik alle kikkers in de kar? kikkerexpert? Het Fontys webvernieuwingsproject Echte webvernieuwing? Dan ook alles op de schop! Groot en veelomvattend: enig idee? Project Samenwebben ( 2010-2012)

Nadere informatie

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein Opdracht Teamrollen Samenwerken door teamrollen in te zetten 8.4.2016 - Teake Kastelein 348344 1 Inhoud Belbin test... 3 5 situaties teamrollen... 4 Vergaderingen... 5 Analyse Functioneren... 5 Leerpunten

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam

Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam Persoonlijke gegevens Geboortedatum Burgerlijke staat Nationaliteit Rijbewijs Robert de Pijper 01031982 Ongehuwd Nederlandse Ja Adres Postcode Woonplaats Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam Telefoon Email

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Tellen Meten Meetkunde

Tellen Meten Meetkunde Veters Hoe lang moet een veter zijn voor een schoen met 12 gaatjes? Titel Veters Groep / niveau Groep 4 Leerstofaspecten Bedoeling Benodigdheden Tellen Meten Meetkunde In deze activiteit gaat het erom

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Research for Design. Communication and Multimedia Design Amsterdam - Research for Design- B1 WC1 introductie - 29 08 2011

Research for Design. Communication and Multimedia Design Amsterdam - Research for Design- B1 WC1 introductie - 29 08 2011 Research for Design Docent Research for Design Maaike van Cruchten m.van.cruchten@hva.nl kamer 04A12 audio visueel design protoptyping ANDERS LEREN KIJKEN onderzoeken van de gebruiker binnen de context

Nadere informatie

Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding

Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding Inleiding De checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F is ontwikkeld voor leerlingen die moeten leren schrijven op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht

Nadere informatie

Zelfmanagement. & Communicatie. Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B

Zelfmanagement. & Communicatie. Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B Zelfmanagement 10-1-2016 Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B Inhoudsopgave: Opdracht 1: Motivaties Pagina 2 Opdracht 2: Het Leerteam Pagina 2 Opdracht 3:

Nadere informatie

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is.

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. BVMBO organiseert de wedstrijd Beste rekenidee mbo voor rekendocenten uit het mbo. Een idee kan bestaan uit bijvoorbeeld inspirerende materialen voor rekenlessen

Nadere informatie

Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk

Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk Presentatie Vakdidactisch Eindwerkstuk (Bieger, 2016) 'Hoe houd ik droge voeten?' Student Els Buitenhuis Studentnummer 296201 NHL e-mailadres buit1200@student.nhl.nl Opleiding Lerarenopleiding Aardrijkskunde

Nadere informatie

100% presence reflectie (logboek)

100% presence reflectie (logboek) 100% presence reflectie (logboek) Naam: Thomas Meiborg Klas: 1C Groep: 11 Naam Groep: Team 14 Andere Groepsleden: Valérie den Besten, Olaf van Boetzelaer, Rik Geersing, Tobias Roquas, Terry Tanke Module:

Nadere informatie

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn.

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn. Werkstukwijzer Deze werkstukwijzer helpt je om een werkstuk in elkaar te zetten. Je vult eerst een formulier in. Op dit formulier komt te staan waar je werkstuk over gaat en hoe je het aanpakt. Met behulp

Nadere informatie

PLP-IF 1 (1,2,3 of 4)

PLP-IF 1 (1,2,3 of 4) PLP-IF 1 (1,2,3 of 4) Leerdoelen Wat wil je in deze IF leren? En binnen welke focusgebieden / tegels past jouw leerraag? Benoem hier je leerdoelen waaraan je wilt werken zo: Als (je rol/functie) wil ik

Nadere informatie

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215 PIM 2013 VU One day in Amsterdam Martijn van der Burg 2527162 MBG215 Achtergrond Dit essay is geschreven in opdracht voor het vak Interactieve Multimedia voor de studie IMM aan de Vrije universiteit. Het

Nadere informatie

Essay Interactieve Multimedia. Richard de Bock im Juni

Essay Interactieve Multimedia. Richard de Bock im Juni Essay Interactieve Multimedia Richard de Bock im0915 23 Juni 2009 http://www.few.vu.nl/~im0915 Inhoudsopgave Inleiding...4 Titel...4 Concept...4 Scenario...5 Maken van de film...6 XIMPEL...7 Documentatie...7

Nadere informatie

Gefeliciteerd!! Wat gaan jullie doen?

Gefeliciteerd!! Wat gaan jullie doen? UNESCO project 3A1A 2012 Gefeliciteerd!! Jullie zijn de trotse winnaars van de UNESCO scholengame 2012! Door het spel te spelen hebben jullie kennis verzameld over het werk en de doelen van UNESCO. Jullie

Nadere informatie