PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 4 BESCHRIJVING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 4 BESCHRIJVING"

Transcriptie

1 PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 4 Maarten Hoogendoorn mhn296 Eric Nieuwenhuijsen enn430 BESCHRIJVING Voor opdracht 2 willen wij een interactief videospel maken dat gebruik maakt van de data van de Facebook account van een gebruiker en vervolgens aan de gebruiker verschillende vragen over zijn of haar vrienden stelt. Als de vragen beantwoord zijn krijgt de gebruiker een score waaruit blijkt hoe goed je elkaar kent. Het primaire doel van deze applicatie is om mensen er van bewust te maken dat door de opkomst van sociale media mensen elkaar minder goed kennen. Mensen denken helemaal niet meer na bij een verjaardag omdat ze toch verwachten een te ontvangen van Facebook. En in plaats van langs te gaan bij iemand zetten mensen gewoon een bericht op een Facebook wall. De doelgroep van ons spel zijn voornamelijk jongeren omdat de kans groter is dat zij gebruik maken van Facebook en waarschijnlijk eerder geïnteresseerd zijn in een dergelijk spel. Oudere mensen kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de applicatie maar doordat zij vaak minder vrienden hebben op Facebook is er minder informatie om uit te putten. De interactie in de video gebeurt door middel van verschillende vragen, deze vragen worden aangemaakt uit data die via Facebook uit het profiel van de gebruiker gehaald wordt. Als de gebruiker de applicatie start wordt nadat hij/zij toestemming heeft gegeven de XIMPEL-playlist aangemaakt. De vragen die in de playlist gezet worden hangen af van de beschikbare data, als de vrienden van de gebruiker weinig of geen informatie delen zullen er minder en andere vragen gesteld worden. Door gebruik te maken van een interactieve video verwachten wij dat door het interactieve gedeelte mensen meer plezier hebben in het gebruik van de applicatie. Doordat er door gebruikers actief met de gegevens gewerkt wordt onthouden zij data beter en krijgen zij misschien het gevoel dat ze opnieuw met een vriend/vriendin opnieuw contact zoeken. De interactie helpt ook om het geheel leuk te houden voor de gebruikers zodat het niet een simpele vragenlijst wordt.

2 SCENARIO Omdat wij het grootste deel van de XML playlist door middel van de data die van facebook komt genereren, is de volgorde van de vragen elke keer wanneer de video wordt afgespeeld anders. Het scenario bestaat globaal gezien uit drie delen: 1. Het eerste deel is een introductie, waarin de speler uitleg krijgt over hoe hij met de interactive video moet omgaan. 2. Het tweede deel is de daadwerkelijke quiz. De speler moet vragen beantwoorden op basis van foto's en video's, en krijgt feedback in de vorm van een foto/filmpje waarin wordt aangegeven wat het juiste antwoord is. Bij een correct antwoord wordt een vrijwel identiek filmpje getoond, dat alleen afwijkt m.b.t. het juich of ahh geluid dat respectievelijk bij een juist of onjuist antwoord afgespeeld wordt. 3. In het laatste deel wordt een samenvatting gegeven van hoe goed jij je vrienden kent. Indien de tijd het toelaat, zouden we per vriend een score kunnen bijhouden, zodat je per vriend weet hoe goed je deze kent. Het eerste en derde deel is vrij triviaal; hier kunnen we niet veel verschillende branches genereren. Verder is dit deel vrijwel gelijk voor iedere speler (natuurlijk afgezien van de eindscore(s)). Het tweede deel is meer interessant: het bevat de daadwerkelijke quiz. We weten nog niet precies hoe we door de vragen gaan lopen, maar we zien de volgende opties: steeds herhalend verschillende vragen over één vriend stellen, of de vragen willekeurig door elkaar stellen. Indien het mogelijk blijkt, zouden we ook een href attribuut aan ximpel kunnen toevoegen, zodat we nieuwe vragen kunnen genereren op basis van hoe eerdere antwoorden zijn beantwoord. Een voorbeeld voor dit laatste geval is: je weet niet in welke stad een vriend woont noch wat zijn verjaardag is, dan kun je waarschijnlijk ook geen andere vragen over hem beantwoorden. We vinden het gebruik van de <question>-tag niet praktisch, en zijn daarom van plan om alleen maar overlays' te gebruiken. De vragen zelf zullen altijd door een foto of een video ondersteund worden. Deze kan van het facebook profiel van de speler worden gehaald, maar mogelijk ook van youtube worden gehaald op basis van zoekwoorden die bij de speler passen.

3 STORYGRAPH

4 De applicatie begint met een introductievideo die aangemaakt wordt vanuit informatie van het Facebookprofiel. We zijn er nog niet helemaal uit wat dit wordt maar waarschijnlijk wordt er iets van een caroussel getoond met informatie van de gebruiker. Daarna kan de gebruiker kiezen uit een vriend om vragen over te beantwoorden. Vervolgens worden er vragen gesteld over deze vriend en daarna komt er een zelfde soort menu om de tweede vriend om vragen over te beantwoorden te kiezen. Nadat de punten geteld zijn wordt er bij goed resultaat eerst een stuk uit The Social Network getoond en bij een slecht resultaat wordt er een waarschuwing getoond door Beatrix. Daarna is het spel beëindigd.

5 VISUELE ERVARING GEBRUIKER Als de gebruiker voor het eerst bij de applicatie aankomt, krijgt hij/zij een scherm met een grote Connect with Facebook button getoond. Dit zal er ongeveer zo uit gaan zien: Na de intro wordt vervolgens een menu getoond wat er ongeveer zo uit gaat zien:

6 Daarna kan de gebruiker vragen gaan beantwoorden over de geselecteerde persoon die er zo uit zouden kunnen zien:

7 DESIGN DECISIONS Tijdens het bouwen van onze applicatie hebben we mede door limitaties in Ximpel enkele keuzes moeten maken. Zo waren wij in eerste instantie van plan om als iemand meerdere vragen fout had de gebruiker de keuze te geven om een ander persoon te kiezen, dit hebben we uiteindelijk niet meer gedaan omdat de story graph daardoor erg groot werd en Ximpel er nu al erg lang over doet om te laden. Mede daarom houden we het op vier vragen per gebruiker zodat je niet te lang vast zit met vragen beantwoorden over iemand die je niet kent. Het aantal gebruikers dat je in het hoofdmenu ziet (zes) is niet zo maar uit de lucht geplukt. Wij hebben voor zes gebruikers gekozen omdat dit er beter goed uit ziet met het opbouwen van een menu en omdat wij denken dat er bij zes gebruikers voldoende mensen getoond worden dat de gemiddelde Facebook gebruiker niet zes mensen ziet die hij/zij allemaal niet goed genoeg kent. De keuze voor vier vragen komt gedeeltelijk door het feit dat wij niet willen dat mensen zich gaan vervelen en dus halverwege het spel wegklikken maar ook door het beperkte videomateriaal dat beschikbaar is. Doordat Ximpel geen laadscherm kan tonen bij het laden van de XML zagen wij onszelf genoodzaakt om het ophalen van media en andere relevante data te beperken tot een minimum zodat de playlist snel geladen zou zijn. Minder vragen betekent ook dat we minder media nodig hadden en dat zodoende de playlist genereren sneller zou gaan. Tijdens de presentaties van ons is er ook geopperd dat je vragen over een willekeurige Facebook vriend zou krijgen zodat je over bijv. 10 verschillende vrienden vragen zou krijgen. Wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen omdat iedereen op zijn of haar Facebook wel vrienden heeft die hij/zij misschien een keer gesproken heeft. Dit zorgt er dus voor dat je een lage score kunt krijgen terwijl je deze score misschien helemaal niet verdiend hebt. Je kan dan namelijk ongeluk hebben en precies die vrienden treffen die je niet zo vaak / nooit spreekt. Onze oorspronkelijke idee was om afbeeldingen tot video s om te vormen en deze te gaan gebruiken om vragen op te baseren. Bijv. een onscherpe foto met is vriend X getagd op deze foto? Naar aanleiding van suggesties die tijdens de presentatie zijn gegeven hebben wij besloten om deze video s/ afbeeldingen aan de kant te schuiven en video s op te halen die een Facebook vriend al dan niet geliked heeft. Al met al zijn we blij met deze wat technischere insteek van dit vak. Het was leuk om op deze manier meer de informatie kant te verbinden met de multimedia kant en niet alleen wat te knippen en plakken in video s. Door de keuze voor het gebruik van Facebook hebben wij een applicatie weten te maken die niet alleen interactief is voor een gebruiker maar ook nog eens verschilt per gebruiker en per keer dat de gebruiker het speelt. Zo blijft het leuk en krijgt de gebruiker elke keer een andere ervaring.

PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 3 BESCHRIJVING

PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 3 BESCHRIJVING PROJECT INTERACTIEVE MULTIMEDIA ASSIGNMENT 3 Maarten Hoogendoorn mhn296 Eric Nieuwenhuijsen enn430 BESCHRIJVING Voor opdracht 2 willen wij een interactief videospel maken dat gebruik maakt van de data

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Het doel van project interactieve multimedia is om een interactieve video te maken met als thema het leveren van negatieve feedback aan anderen.

Nadere informatie

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215 PIM 2013 VU One day in Amsterdam Martijn van der Burg 2527162 MBG215 Achtergrond Dit essay is geschreven in opdracht voor het vak Interactieve Multimedia voor de studie IMM aan de Vrije universiteit. Het

Nadere informatie

Essay: : Nick Oude Lenferink Studentnummer : VUnetID : nok600. : Project Interactieve Multimedia

Essay: : Nick Oude Lenferink Studentnummer : VUnetID : nok600. : Project Interactieve Multimedia Essay: Project Interactieve Multimedia Naam : Nick Oude Lenferink Studentnummer : 1837869 VUnetID : nok600 Vak : Project Interactieve Multimedia Groepsnummer : im0923 Partner : Stefan Bruins (sbs202) Datum

Nadere informatie

Essay Interactieve Multimedia. Richard de Bock im Juni

Essay Interactieve Multimedia. Richard de Bock im Juni Essay Interactieve Multimedia Richard de Bock im0915 23 Juni 2009 http://www.few.vu.nl/~im0915 Inhoudsopgave Inleiding...4 Titel...4 Concept...4 Scenario...5 Maken van de film...6 XIMPEL...7 Documentatie...7

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6

Inhoudsopgave. Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6 2 Voorwoord Dit document dient ter verduidelijking

Nadere informatie

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101 INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : 1400576 GROEP: IMM08101 Inleiding Als opdracht voor het vak Inleiding multimedia moest er een kort interactief filmpje gemaakt worden over de topics

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

Ga naar de inhoud van je arrangement Sleep het contentelement 'video' naar de juiste plaats in je arrangement.

Ga naar de inhoud van je arrangement Sleep het contentelement 'video' naar de juiste plaats in je arrangement. Een filmpje opnemen in je arrangement Ga naar de inhoud van je arrangement Sleep het contentelement 'video' naar de juiste plaats in je arrangement. Er opent zich een popup-scherm. Ga nu in je browser

Nadere informatie

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Abstract In dit essay zal ik uitleg geven over het samenwerken en wat ik vooral geleerd hebt. Verder zal ik uitleggen over mijn interactieve

Nadere informatie

Interactieve Multimedia

Interactieve Multimedia Interactieve Multimedia Interactieve video groep 15 en mijn ervaringen met het vak en project. "De dag van het tentamen" Naam: Mathijs Willems. Studie: IMM. Studentnr: 1714996. VU-net id: mws710. Datum:

Nadere informatie

Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof

Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof Herbeleef WO2 Welke keuzes zou jij maken? Gemaakt door: Kevin van Werkhooven & Timo Nijhof Doel: Het doel van deze interactieve video is voornamelijk educatie. Je zult door middel van het spelen, bewuster

Nadere informatie

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home Voorstel website Uiterlijke kenmerken - De site moet een aantrekkelijk, moderne uitstraling hebben met een duidelijke koppeling naar PvdA. (misschien in de vorm van een roos). - De site moet overzichtelijk

Nadere informatie

Practicum Interactieve Video 18 januari 2008 - Beta Dag Vrije Universiteit Amsterdam door Winoe Bhikharie. Deel 1: Spelen met Interactieve Video

Practicum Interactieve Video 18 januari 2008 - Beta Dag Vrije Universiteit Amsterdam door Winoe Bhikharie. Deel 1: Spelen met Interactieve Video Practicum Interactieve Video 18 januari 2008 - Beta Dag Vrije Universiteit Amsterdam door Winoe Bhikharie In dit practicum krijg je een introductie over interactieve video. Met interactieve video wordt

Nadere informatie

Foto presentaties en toepassingen 1

Foto presentaties en toepassingen 1 Foto presentaties en toepassingen 1 Foto in documenten Power Point presentatie met foto's en (video) Windows media player Windows live foto gallery/ live movie maker K-Media (Nero) Pinnacle DVD video 1

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Location Based Media

Location Based Media Location Based Media Introductie met 7scenes Minor Create Your Future Nieuwe Media 2028 Studiejaar 2011-2012 Inhoud 1 Inleiding en uitleg opdracht... 3 1.1 Wat gaan we doen?... 3 1.2 Over 7scenes... 3

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Foto & Film bewerking

Foto & Film bewerking Foto & Film bewerking Leren werken met : - - Windows Movie Maker - Youtube Workshop deel 1: De te nemen stappen: - Zorg voor materiaal om te monteren. Individueel een filmpje maken op basis van script

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

QUICKSTART GUIDE. webinar organiseren WEBINARGEEK.COM

QUICKSTART GUIDE. webinar organiseren WEBINARGEEK.COM QUICKSTART GUIDE webinar organiseren WEBINARGEEK.COM LIVE WEBINAR ORGANISEREN Bij een live webinar nodig je mensen vooraf uit om deel te nemen aan het webinar. Op het afgesproken tijdstip logt iedereen

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

1.0 - Inleiding 3. 2.0- Onderzoek 4. 2.1 Resultaten 4. 2.2 Probleemstelling 4. 2.3 Bronnen 5. 3.0 - Doelgroep 6. 3.1 Persona 7

1.0 - Inleiding 3. 2.0- Onderzoek 4. 2.1 Resultaten 4. 2.2 Probleemstelling 4. 2.3 Bronnen 5. 3.0 - Doelgroep 6. 3.1 Persona 7 Inhoudsopgave 1.0 - Inleiding 3 2.0- Onderzoek 4 2.1 Resultaten 4 2.2 Probleemstelling 4 2.3 Bronnen 5 3.0 - Doelgroep 6 3.1 Persona 7 4.0 - User requirements en functies van het product 8 4.1 De functies

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

Product Backlog. Als gebruiker wil ik een foto van mijzelf kunnen maken, omdat ik foto s wil laten zien aan andere mensen.

Product Backlog. Als gebruiker wil ik een foto van mijzelf kunnen maken, omdat ik foto s wil laten zien aan andere mensen. Product Backlog MUST HAVE Als gebruiker wil ik een foto van mijzelf kunnen maken, omdat ik foto s wil laten zien aan andere mensen. Als gebruiker wil ik dat mijn foto automatisch versierd wordt aan de

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Quick Guide

Gebruikers Handleiding Quick Guide Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.0 Versie: 1.1 Datum: 18 maart 2010 Auteur(s): M.H.M. van het Bolscher B.A. Kooy M.J.R. Verbiesen R. Scheffer Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3

Nadere informatie

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten?

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? MMIO Verslag Groepsopdracht week 1 Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? Door David Arisz 11044772 Rob Dekker 11020067 Devin Hillenius 11018070 Joep Straatman 11035307 Concept

Nadere informatie

Inhoudsopgave" Inleiding" 2" TIP: Inlognamen op de basisschool" 3" Gereedschap - Graphics" 4" Gereedschap - Wall" 5" Gereedschap - Video" 6"

Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Publiceren en/of Opslaan 8 Pagina 1-9 Inleiding! Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Index Inleiding... 3 Eerste keer opstarten... 4 Ondersteuning door CtrlWORK... 8 Interventies uitstellen...10 Profiel instellingen wijzigen...11 Hulp nodig?...15 Support...16 www.efficiencysoftware.nl

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CtrlWORK

Gebruikershandleiding CtrlWORK Gebruikershandleiding CtrlWORK Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding... 1 2. Eerste keer opstarten... 2 3. Ondersteuning door CtrlWORK... 6 4. Interventies uitstellen... 8 5. Profiel instellingen wijzigen... 9

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

BROdeLuxe Recepten. BROdeLuxe Recepten:

BROdeLuxe Recepten. BROdeLuxe Recepten: : Werkomgeving BROdeLuxe Nieuw recept maken Recept Wizard Bestaande recepten aanpassen Recept Suggestie Persoonlijke Recepten Database BROdeLuxe s Public Library Recepten distribueren Boodschappenlijst

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Roy van de Vathorst (2556746) Thomas Gruben (2554243) Informatie, Multimedia en Management Project Interactive Multimedia

Nadere informatie

Het vormt de basis om de andere oefenprogramma s te kunnen volgen.

Het vormt de basis om de andere oefenprogramma s te kunnen volgen. Aanbod van computer oefenprogramma s KBO Prinsenbeek. 1. Basis Windows. Hierbij leert u de basisbeginselen van het besturingssysteem Windows. Na het volgen hiervan kunt u de computer op de juiste manier

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Project Interactieve multimedia

Project Interactieve multimedia Project Interactieve multimedia Jerney van Schagen Inleiding: Het eerste idee van het project bij mij was dat het een vrij breed project zou worden, maar in een van de eerste colleges kwam ik er al gauw

Nadere informatie

15 Interactie Ontwerpen

15 Interactie Ontwerpen 15 Interactie Ontwerpen Kenrick Fontijne 0909758 1A Inhoud Product backlog Sitemap Navigatie model Activity diagram Wireframes Content areas Styleguide Tone of voice Product Backlog MUST HAVE Als gebruiker

Nadere informatie

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing. Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD)

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing.   Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD) Educaplay Doel Begrippen herkennen Korte beschrijving Tool waarmee verschillende soorten educatieve puzzels gemaakt kunnen worden. De studenten kunnen een omschrijving geven van de belangrijkste begrippen

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen

Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen Beheer uw eigen site, en bepaal eigen regels, voor een regio of specifieke groep op het domein van Advertentiewereld.com Copyright 2014 Advertentiewereld.com

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

CLE 3: BRAINSTORM. Door: Rodney van den Berg, Damien Abbema, Roy Sijnesael en Levi Laaper (MT1B/D) Datum:

CLE 3: BRAINSTORM. Door: Rodney van den Berg, Damien Abbema, Roy Sijnesael en Levi Laaper (MT1B/D) Datum: CLE 3: BRAINSTORM Door: Rodney van den Berg, Damien Abbema, Roy Sijnesael en Levi Laaper (MT1B/D) Datum: 15-02-2016 1 Inleiding Wij gaan komende periode een interactieve muziek game maken die in principe

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

Hardware-eisen Pentium 133Mhz., 32 Mb RAM, Windows 95 of hoger, 8 speed cd-rom-speler, geluidskaart, (hoofdtelefoon), boxen

Hardware-eisen Pentium 133Mhz., 32 Mb RAM, Windows 95 of hoger, 8 speed cd-rom-speler, geluidskaart, (hoofdtelefoon), boxen De klant en u Vak/onderwerp management, klantvriendelijkheid en commercie Hardware-eisen Pentium 133Mhz., 32 Mb RAM, Windows 95 of hoger, 8 speed cd-rom-speler, geluidskaart, (hoofdtelefoon), boxen Algemeen

Nadere informatie

Handleiding CMS EWall

Handleiding CMS EWall Handleiding CMS EWall Inhoud: 1. Inleiding 2 2. Hoe log ik in op mijn EWall account? 3 3. Werken in groepen 4 4. Hoe plaats ik tekst achter een tegel? 5 5. Hoe plaats ik een foto achter een tegel? 6 6.

Nadere informatie

Design Patterns V Eindopdracht

Design Patterns V Eindopdracht Design Patterns V1-1516 Eindopdracht Romy van der Beek 500707995 V101 Docent: Harm van Vugt 27-10-2015 A design pattern is a formal way of documenting a solution to a common design problem. Inhoudsopgave

Nadere informatie

C. Social Media Beleid in enkele stappen

C. Social Media Beleid in enkele stappen C. Social Media Beleid in enkele stappen 1. Stel doelen op! Je bent nu klaar met het instellen van Facebook en Twitter. Om jezelf een duidelijk beeld te stellen van wat je wilt bereiken met je Social Media

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Onderzoeks verslag. social media. Martijn Wiendels

Onderzoeks verslag. social media. Martijn Wiendels Onderzoeks verslag social media Martijn Wiendels Introductie Het project genaamd 2Story is tot stand gekomen naar aanleiding van de negatief berichtgeving over vluchtelingen in de media. Met een digitaal

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project Essay Project Interactieve Multimedia Lukas Hulsbergen Groep 06 The Beeckestijn Project Abstract In dit essay wil ik dieper ingaan op de motivatie van het maken van het project en meer inzicht geven over

Nadere informatie

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Facebook wordt steeds belangrijker om gevonden te worden op internet. Wist je dat...25% van de consumenten hun informatie vindt op Facebook? En dat Facebook

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus The Facebook pagina van NKBV 50 Plus https://www.facebook.com/nkbv50plus/ Waarom hebben we een Facebook pagina voor NKBV 50 Plus? Een Facebook pagina is een extra manier om onze sectie onder de aandacht

Nadere informatie

Wij willen het dagelijkse ritme voor thuiswonende mensen met dementie verbeteren en mantelzorgers ontlasten.

Wij willen het dagelijkse ritme voor thuiswonende mensen met dementie verbeteren en mantelzorgers ontlasten. Conversieplan Inhoud Doel... 3 Doelstelling... 3 Boodschap... 3 KPI s... 3 Wie bereiken we... 4 Algemeen bereik... 4 Specifieke doelgroep... 4 Overtuigingsprincipe... 5 Triggers van de overtuigingsprincipes...

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

INFORMATIE

INFORMATIE INFORMATIE WWW.NUTRACKER.NL INFO@NUTRACKER.NL 030807151 Inhoud Snelstart... 2 Account aanmaken... 2 Het koppelen van de Nut... 3 Het oproepen van de Nut... 3 Het oproepen van je Smartphone... 4 Overige

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 2, deel 17 (versie 1.0 NL 18-12-2010) Interactieve multimedia door Serge de Beer Inleiding Foto s, video en geluid zijn allemaal prachtige media om mee te leren. Maar nog

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl

Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl 1. Algemeen Voor alle jeugdteams hebben we een extra site aangemaakt via www.ditismijnteam.nl. Via deze site kan elk team zijn of haar

Nadere informatie

WERELDMUZIEK VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM. Inleiding. Ons project. Informatie, Multimedia en Management Project Interactieve Multimedia A.P.W.

WERELDMUZIEK VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM. Inleiding. Ons project. Informatie, Multimedia en Management Project Interactieve Multimedia A.P.W. WERELDMUZIEK VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Gelmer van den Noort (2575629) Bo Smit (2576143) Judith Wouters (2577938) Informatie, Multimedia en Management Project Interactieve Multimedia A.P.W. Eliens Inleiding

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet.

Nadere informatie

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing.

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing. Educaplay Doel Begrippen herkennen Korte beschrijving Tool waarmee verschillende soorten educatieve puzzels gemaakt kunnen worden. De studenten kunnen een omschrijving geven van de belangrijkste begrippen

Nadere informatie

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013 Richtlijn gebruik social media Interne en Externe Communicatie Voor studenten Collegejaar 2012-2013 Directie Onderwijs & Opleidingen Team Communicatie & Voorlichting Juli 2012 Social Media 1 Inleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FHI en de FEDA bieden de exposanten van de World of Technology & Science de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een profiel gecreëerd, met

Nadere informatie

Instellingen Facebook

Instellingen Facebook Instellingen Facebook Facebook is razend populair in de wereld van sociale media. Er zijn ongeveer 2 miljard gebruikers in de (jan. 18). De laatste jaren vluchten jongeren echter steeds meer naar Instagram.

Nadere informatie

06 Wat kun je met Office365 Forms

06 Wat kun je met Office365 Forms Wat is het Met Office365 forms kun je vragenlijsten (bijvoorbeeld enquetes) maken, maar je kunt Office365 Forms óók gebruiken voor interactieve oefeningen. Bovendien is het ook nog eens erg eenvoudig.

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet. De bibliotheek helpt u daar

Nadere informatie

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site.

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. Zie ook de instructiefilm die op de site staat onder Redacteuren

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Magic hands doet Orivouwi

Magic hands doet Orivouwi Magic hands doet Orivouwi Project interactieve multimedia - einddocument Niels Groot Obbink Studentnummer 1820591 Groep 12 Abstract In dit paper zal ik ingaan op onze interactieve applicatie. Als laatste

Nadere informatie

Inhoud! Taak 1.3.6 Joomla en zo Door Paul van der Linden. Taak 1.3.6 Joomla en zo

Inhoud! Taak 1.3.6 Joomla en zo Door Paul van der Linden. Taak 1.3.6 Joomla en zo Inhoud! Taak 1.3.6 Joomla en zo Inhoud!... 1 Voorwoord... 2 Joomla 1.5...3 Website...4 Menu s...5 Artikelen...6 Componenten...7 Extensies...8 Tools...9 Conclusie... 10 Bronvermelding... 11 1 Voorwoord

Nadere informatie

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with. 1/11

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with.   1/11 Webdesign made with http://beacon.by/magazine/pdf/surf-plank/webdesign?type=print 1/11 Inhoud 1. Introductie 2. Website 3. Wat is inbegrepen? 4. Eventuele aanvullingen 5. Zij gingen je voor 6. Waarom Surf

Nadere informatie

Kaart maken met Google Maps

Kaart maken met Google Maps Kaart maken met Google Maps Open https://mapsengine.google.com/map/ en log in met je Google account. Klik op 'Nieuwe kaart maken'. Page 1 Je kaart een naam geven Klik op 'Naamloze kaart' linksboven. Een

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie