Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014. Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De"

Transcriptie

1 Hogeschool INHolland Haarlem Procesverslag Bewegen en leefstijl, 2014 Namen: Bregman, Sandra Hollander, Joost Den Joosten, Max With, Steffen De Docent: Janne de Kan Datum:

2 1. Groepsverslag 1.1 Reflectie op het proces van taak- en resultaatgerichte samenwerking. Hoe is het werkproces verlopen? Het werkproces is goed verlopen, onduidelijkheden zijn in de projectgroep niet voorgekomen. Alle projectleden reageerden altijd positief op elkaar en er werd hard voor elkaar gewerkt. De taken zijn eerlijk verdeeld onder de projectleden, waardoor deze tijdig klaar waren. Het werk werd ook door iedereen gecontroleerd wat was gemaakt, zodat de gehele projectgroep tevreden was met het product dat werd ingeleverd. Hoe is de planning en taakverdeling verlopen? De planning is iedere keer door Sandra (de voorzitter) gemaakt. Zij stuurde iedere week een mail naar alle projectleden met daarin de taken en een verdeling hiervan. Iedereen wist aan het begin van de week waar hij/zij aan toe was en kon de taken tijdig en zorgvuldig uitvoeren. Hoe is de samenwerking verlopen? De samenwerking is goed verlopen. Voor iedere opdracht zijn koppels gevormd, zodat samen gewerkt kon worden, om fouten toto een minimum te beperken. Door de goede samenwerking in de koppels en tussen de koppels, waren discussies niet nodig. Door goed overleg waren projectleden het met elkaar eens. Iedereen werkte altijd hard voor elkaar en probeerde elkaar naar een hoger niveau te tillen. Dus de samenwerking is meer dan goed verlopen. Welke verbeterpunten zijn er? Verbeterpunten zijn dat iedereen elkaars taken na moet kijken en van feedback moet voorzien. Op die manier wordt het werk al door de groep beoordeeld en gecontroleerd om zo alles zo goed mogelijk af te kunnen leveren. Hoe worden de individuele bijdragen gewaardeerd en beoordeeld? Iedereen werd gelijk beoordeeld en gelijk gewaardeerd. Iedereen uit de groep had even veel taken gekregen en had daar dus evenveel werk aan. Doordat iedereen hard werkte is dus geen uitzondering gemaakt om iemand beter of slechter te beoordelen. Alle projectleden hebben zich aan de afspraken gehouden en alle taken zijn zorgvuldig en goed uitgevoerd.

3 1.2 Overzicht te maken producten 2.5. Projectactiviteiten Activiteit: Fase 1: Evidence-based Het zoeken naar evidence-based progrmma s en artikelen die bijdragen aan het passen bij de programmadoelen van de interventie. Hierbij telt verdieping in methodes en strategieën om tot een interventie te komen. Uitgevoerd door: Iedereen Wanneer: Van Tot Week 1 Week 2 Fase 2: Ontwikkeling Ontwikkelen van strategieën om de programmadoelen te bereiken. Iedereen Week 2 Week 4 Fase 3: Implementatieplan Het ontwikkelen van een implementatieplan voor de interventie. Iedereen Week 4 Week 6 Fase 4: Evaluatieplan Het ontwikkelen van een evaluatieplan voor het product en voor het proces van de interventie. Hierbij gelet op het gebruik van gevalideerde en betrouwbare reflectie methoden (Preffi 2.0) Iedereen Week 7 Week 8

4 2. Individuele verslagen 2.1 Max Joosten Overzicht taken Taken: Tijdsbesteding : Reflectie op taken: Resultaat: 1. Opzoek gegaan naar bestaande interventies en artikelen. Gericht op attitude. 100min Steffen en ik zijn opzoek gegaan naar de eerste 7 interventies en die zijn toen gecontroleerd en aangevuld door Joost en Sandra 2. Presentatie voorbereide over stap 4 hoe wij onze doelen hebben opgesteld. 3. Strategieën en methoden verder uitgeschreven 4. Joost en Sandra ondersteunt en informatie gezocht bij het schrijven van de interventie ontwikkeling 130 min Steffen en ik hebben de interventies netjes neergezet en hier doelen bij opgesteld en de presentatie heeft Sandra toen gegeven. 60 min De methode beschreven hoe we deze verder moeten gaan uitwerken en hoe dat er in de praktijk komt uit te zien. 100 min. Met ze alle goed gekeken naar het beoordeling criteria en deze tot in het puntje uitgewerkt. De taak verdeling had nog wel iets beter gekund, soms waren de taken oneerlijk verdeeld. Ze vonden het goede artikelen en we hebben ze gebruikt. Enieke was erg enthousiast over de presentatie en zei dat we op de goede weg waren De groep ging akkoord met de methode en strategieën. Uiteindelijk was iedereen tevreden met het resultaat en hebben we het ingeleverd. 5. Andere implementatie plannen opgezocht 6. Samen met Steffen implementatie plan geschreven en met Joost en Sandra nagekeken. 7. Met ze alle het evaluatie plan geschreven, en ik het meeste aan het proces evaluatie gewerkt 8. Alles nog een keer door gelezen 60 min Ik misschien ook buitenlandse moeten vergelijken met Nederlandse. 280 min Alle punten uit het beoordelingscriteria zijn er in verwerkt en de vragen die in het Preffi bestand stonden zijn beantwoord. 200 min De taak verdeling had misschien beter gemoeten en beter overleg had tot een duidelijker resultaat geleid. 100 min Punten van het beoordelingsformulier goed doorgelopen Het resultaat wasduidelijk en overzichtelijk en we wisten waar we aan moesten beginnen. Tijdens de feedback in de klas was iedereen tevreden over ons plan.. Tijdens de methodologie les was ons idee van het evaluatie plan met positief bestempeld. De groepsgenoten waren tevreden hierover.

5 2.1.2 Verloop van de samenwerking: Wat er goed ging tijdens het project dat er een duidelijke planning iedere week werd opgesteld in overleg. Iedereen hield zich goed aan de deadlines en de afspraken werden nagekomen. Er werd goed tijd voor elkaar vrij gemaakt om elkaar te kunnen helpen als er vragen of moeilijkheden waren. Wat minder goed ging was de communicatie via de mail. Soms werd er via google drive gewerkt, soms via de mail en ook af en toe via WhatsApp. Dit was af en toe verwarrend wanneer je waar moest kijken. Dit leidde soms tot wat discussies maar deze discussies waren niet tijdens het maken van het project. Dit kwam omdat er verschillende meningen waren over wat iemand fijn vond werken. Sommige vonden google drive lekker werken maar de andere juist helemaal niet en deed alles via de mail. Toen is er een vergadering geweest en is er besloten om alles maar via de mail te doen omdat iedereen hier goed mee overweg kon Reflectie op uitvoering van de taken: Wat er goed ging tijdens het uitvoeren van de taken was dat iedereen voor elkaar klaar stond. Als je iets niet snapte of als je ergens even geen tijd voor had werd dit altijd over genomen door een ander. Een soort wisselwerking was het eigenlijk het gehele project, maar de taakverdeling bleef wel altijd eerlijk zodat iedereen altijd even veel deed. Wat er minder goed ging was dat niet iedereen elkaars stukken even goed na keek. Soms dachten we allemaal het vorige stuk had hij of zij ook goed geschreven dan zou dit ook wel van een goed kwaliteit zijn. Hier werden we allemaal een beetje lui en laks in. Dit kwam omdat we elkaar kende van de afgelopen jaren en weten dat de kwaliteit redelijk hoog is die we altijd afleveren. Dit hebben we aan het einde van de periode met elkaar besproken en iedereen moest verplicht alles nog een keer nalezen en verbeteren waar hij of zij fouten in zag.

6 2.1.4 Verbeteringen voor een volgend project: Wat zou je het volgende project hetzelfde doen? Het volgende project zou ik weer iedere maandag van de week een planning sturen en daar met ze alle overleggen of dit haalbaar is. Wat zou je anders doen? Wat ik het volgende project anders zou doen, is dat we één communicatie middel gebruiken. Dus bijvoorbeeld alleen maar via de mail zodat er geen onenigheid ontstaat wie wat nou waar heeft gestuurd en zodat je ook geen bestandjes kan kwijt raken Leerdoelen volgende project Aan het einde van mijn afstudeerstage wil ik alleen een gedragsverandering project hebben laten plaats vinden bij kinderen met een aangeboren hartafwijking. Aan het eind van mijn afstudeerstage wil ik een goed en volledig portfolio kunnen maken.

7 2.2 Steffen de With Overzicht taken Taken: Tijdsbesteding : Reflectie op taken: Resultaat: 1.Opzoek gegaan naar bestaande interventies en onderzoeken. Gericht op kennis en attitude. 100min Max en ik zijn opzoek gegaan naar de eerste 7 interventies en die zijn toen gecontroleerd en aangevuld door Joost en Ze waren tevreden over de gevonden interventies, zij hebben deze toen 2.Presentatie voorbereide over stap 4 hoe wij onze doelen hebben opgesteld. 3.Strategieën en methoden uitgewerkt Sandra 130 min Max en ik hebben de interventies netjes weergegeven de doelen opgesteld voor onze eigen interventie, Sandra heeft de presentatie gegeven. 60 min De methode beschreven, hoe we deze moeten gaan uitwerken en hoe dat in de praktijk tot zijn recht komt. aangevuld Enieke was erg enthousiast over de presentatie en zei dat we op de goede weg waren, wel moesten we rekening houden dat we niet dingen overslaan De groep ging akkoord met de methode en strategieën. 4.Joost en Sandra ondersteunt bij het schrijven van de interventie ontwikkeling en het zoeken naar relevante artikelen 5.Andere implementatiestrategieën en -plannen opgezocht 6.Samen met Max het implementatie plan geschreven en in overleg met Joost en Sandra nagekeken. 7.Met de gehele projectgroep het evaluatieplan geschreven. 8.Alles nog een keer door gelezen 100 min. Met de hele groep gekeken naar de beoordeling criteria en deze tot in de details uitgewerkt. De taak verdeling had nog wel iets beter gemogen. 60 min Wellicht hadden we ook buitenlandse implementatiestrategieën moeten opzoeken en toepassen in ons plan. 280 min Alle punten uit het beoordelingscriteria zijn er in verwerkt en de vragen die in het Preffi bestand stonden zijn beantwoord. 200 min De taak verdeling had misschien beter gemoeten en beter overleg had tot een duidelijker resultaat geleid. 100 min Punten van het beoordelingsformulier goed doorgelopen Toen iedereen tevreden was met het resultaat is het stuk ingeleverd. Het resultaat was echter wel duidelijk en overzichtelijk. We wisten waar we aan moesten beginnen. Tijdens de feedback in de klas was iedereen tevreden over ons plan. Tijdens de methodologie les was ons idee van het evaluatie plan met positief bestempeld. De groepsgenoten waren tevreden hierover.

8 2.2.2 Verloop van de samenwerking: Wat er goed ging tijdens het project dat er een vooraf een goede en duidelijke planning werd opgesteld in overleg met de projectgroep. Iedereen hield zich goed aan de deadlines en de afspraken werden nagekomen. Er werd genoeg goed tijd voor elkaar vrij gemaakt om elkaar van feedback te kunnen voorzien en elkaar te hulp schieten als er vragen of moeilijkheden waren. Er was soms wat verwarring in de communicatie, omdat dit op veel verschillende manieren gebeurde. Daardoor was het soms even puzzelen wat op welke manier gecommuniceerd moest worden. Dit had geen effect op het groepsproces en op de kwaliteit van het verslag. Dit kwam omdat er verschillende meningen zijn over de manier van communiceren en op welke wijze dit het gemakkelijkste is voor sommige projectleden. Uiteindelijk is alles goed gekomen en is het project naar ieders tevredenheid afgerond Reflectie op uitvoering van de taken: Wat er goed ging tijdens het uitvoeren van de taken was dat iedereen voor elkaar klaar stond. Als een iemand van de projectgroep iets niet snapte of als je ergens even geen tijd voor had werd dit altijd over genomen door een ander lid. Een soort wisselwerking was het eigenlijk het gehele project, maar de taakverdeling bleef wel altijd eerlijk zodat iedereen altijd even veel deed. Wat er minder goed ging was dat de groepsleden er soms vanuit gingen dat de stukken goed waren en niet gecontroleerd hoefden te worden. Daardoor glipten er soms kleine foutjes tussendoor, welke wel meetellen voor de beoordeling. Dit kwam doordat wij als projectgroep elkaar al goed kennen en weten wat wij aan elkaar hebben en dat we kunnen vertrouwen op de kwaliteit die wordt afgeleverd door de individuele projectleden. Als oplossing hebben we op het einde alles nog een keer grondig doorgenomen en fouten uit de tekst gehaald en delen die ontbraken aangevuld met juiste informatie Verbeteringen voor een volgend project: Wat zou je het volgende project hetzelfde doen? Het volgende project zou ik weer precies zo aanpakken als dit project. Het voordeel is dat er een duidelijke planning was voor iedereen met de doelen en afspraken waar iedereen zich moest houden. Wat zou je anders doen? Wat ik het volgende project anders zou doen is het bepalen van één vast communicatie middel, waar iedereen goed mee overweg kan. Daarnaast zou ik een grotere planning willen

9 maken met betrekking op de stukken, zodat er aan het einde iets meer ruimte is om alles rustig te kunnen controleren Leerdoelen volgende project Aan het einde van mijn afstudeerstage wil ik een implementatieplan hebben geschreven voor het gebruik van zit/sta meubilair voor kantoorpersoneel om zo een gedragsverandering te laten plaats vinden, waarbij de kosten voor de werkgever naar beneden gaan en de werknemers langer en duurzamer inzetbaar zijn. Aan het eind van mijn afstudeerstage wil ik volledig portfolio kunnen maken, waarin is af te zien wie ik ben, wat ik kan en waarom een werkgever voor mij als werknemer zou moeten kiezen.

10 2.3 Sandra Bregman Overzicht taken Taken Tijdsbesteding Reflectie op taken Resultaat 1.Opzoek gegaan naar bestaande interventies 100 min Joost en ik hebben effectief gezocht via verschillende We hebben 4 interventies en onderzoeken. Gericht zoekmethoden. gevonden die op de eigen effectiviteit gericht waren op het verhogen van de eigen effectiviteit bij onze doelgroep. 3. Alle gevonden interventies samengevat en in een tabel overzichtelijk weergeven. 4. Presenteren stap 4: hoe wij onze doelen hebben opgesteld. 4.Strategieën en methoden uitgewerkt 90 min Alle interventies stonden met een link onder elkaar, ik heb het overzichtelijk kunnen weergeven, om het zo ook netjes in ons interventieplan te kunnen zetten. 10 min Max en Steffen hebben de interventie weergeven en de doelen opgesteld, ik heb dit werk gepresenteerd. 60 min De methode beschreven, hoe we deze moeten gaan uitwerken en hoe dat in de praktijk tot zijn recht komt. Een tabel waarin alle interventies doe aansloten bij onze doelgroep en doel weergeven zijn. Enieke was erg enthousiast over de presentatie en zei dat we op de goede weg waren, wel moesten we rekening houden dat we niet dingen overslaan. De groep ging akkoord met de methode en strategieën. 4.Uitschrijven interventie ontwikkelen (met Joost) 5.Andere implementatiestrategieën en -plannen opgezocht 6.De bijeenkomsten van onze interventie plan uitgeschreven. 180 min. Via het beoordelingsformulier stap voor stap de ontwikkeling van de interventie uitgeschreven. Steffen en Max hebben ons ondersteund. 60 min Wellicht hadden we ook buitenlandse implementatiestrategieën moeten opzoeken en toepassen in ons plan. 180 min Via de methoden die we hebben besproken heb ik 12 lessen die we tijdens de interventie uit gaan voeren uitgewerkt. Toen iedereen tevreden was met het resultaat is het stuk ingeleverd. Het resultaat was echter wel duidelijk en overzichtelijk. We wisten waar we aan moesten beginnen. Het is een duidelijke weergave geworden waarin per les alle doelen ook naar voren komen.

11 7.Met de gehele projectgroep het evaluatieplan geschreven. 8.Alles nog een keer door gelezen 200 min De taak verdeling had misschien beter gemoeten en beter overleg had tot een duidelijker resultaat geleid. 100 min Punten van het beoordelingsformulier goed doorgelopen Tijdens de methodologie les was ons idee van het evaluatie plan met positief bestempeld. De groepsgenoten waren tevreden hierover Verloop van de samenwerking: Het is erg goed met de planning gegaan. We hebben er bewust voor gekozen om iets voor te lopen op de planning van het werkboek zodat we aan het einde van de periode niet meer hoefden te focussen op het groepsproject en we onze tijd konden gebruiken voor het afronden van andere vakken en ons konden voorbereiden op de tentamens. Ook hebben we super effectief gewerkt door direct te kijken naar het beoordelingsformulier. Wat minder goed ging deze periode was dat er binnen de projectgroep veel zelfstandig (of in tweetallen) werd gewerkt. In plaats van dat we één groep vormden werden onze individuele stukken bij elkaar gezet en is dat het eindproduct geworden. Er werd weinig gecontroleerd op elkaars stukken. Dit kwam omdat wij dit een fijne vorm van werken vonden. Echter zijn we er wel achter gekomen dat door deze werkvorm weinig feedback wordt geleverd: er worden veel stukken geleverd door 2 projectleden en daardoor zijn we ervanuit gegaan dat de kwaliteit goed was, zonder dit daadwerkelijk te controleren Reflectie op uitvoering van de taken: De taken werden zorgvuldig uitgevoerd en iedereen zette zijn beste beentje voor om een stuk te leveren van goede kwaliteit. Waar nodig werd hulp geboden om zo de taken goed uit te kunnen voeren. Wat minder goed ging betreft de uitvoering van de taken was dat er weinig feedback aan elkaar gegeven werd. Dat kwam doordat er veel taken werden uitgevoerd in tweetallen. Er werd een beetje vanuit gegaan dat dan de kwaliteit wel goed zou zijn. Door elkaar te vertrouwen op elkaars werk is er weinig feedback gegeven Verbeteringen voor een volgend project: Wat zou je het volgende project hetzelfde doen? Het volgende project zou ik weer voor willen lopen op het werkboek. Dit brengt rust mee aan het einde van de periode, hierdoor heb je meer tijd over voor andere deadlines, tentamens en projecten.

12 Wat zou je anders doen? Ik zou een volgend project wat meer bijeenkomsten plannen met de projectgroep. Hierin kan worden aangegeven hoe de zaken ervoor staan. Iedereen kan dan nadenken over mogelijke problemen en kan er met de hele groep een oplossing worden gevonden. Ook kun je tijdens deze bijeenkomsten de taken verdelen, in plaats van dit te doen via de mail/whatsapp Leerdoelen volgende project Aan het einde van mijn afstudeerstage wil ik zelfstandig een onderzoeksrapport ontwikkelen, waarbij ik zelf verantwoordelijk ben voor het verzamelen van data. Dit wil ik bereiken door alles wat ik tijdens de lessen methodologie geleerd heb toe te passen. Aan het eind van mijn afstudeerstage wil ik volledig portfolio kunnen maken, waarin is af te zien wie ik ben, wat ik gedaan heb, wat ik kan en waarom een werkgever voor mij als werknemer zou moeten kiezen.

13 2.4 Joost den Hollander Overzicht taken Taken Tijdsbesteding Reflectie op taken Resultaat 1.Opzoek gegaan naar bestaande interventies 100 min Sandra en ik hebben effectief gezocht via verschillende We hebben 4 interventies en onderzoeken. Gericht zoekmethoden. gevonden die op de eigen effectiviteit gericht waren op het verhogen van de eigen effectiviteit bij onze doelgroep. 5. Alle gevonden interventies samengevat en in een tabel overzichtelijk weergeven. 4.Strategieën en methoden uitgewerkt 30 min Sandra een beetje geholpen met het in elkaar en onder elkaar zetten van de gevonden interventies 60 min De methoden werden beschreven en de strategieën zijn uitgewerkt. Dit in overleg met de rest van de groep. Een tabel waarin alle interventies doe aansloten bij onze doelgroep en doel weergeven zijn. De groep ging akkoord met de methode en strategieën. 4.Uitschrijven interventie ontwikkelen (met Sandra) 5.Andere implementatiestrategieën en -plannen opgezocht en hiervan een voor ons passende implementatiestrategie gemaakt 6.Werken aan het interventieplan 7.Met de gehele projectgroep het evaluatieplan geschreven. 8.Alles nog een keer door gelezen 180 min. Via het beoordelingsformulier stap voor stap de ontwikkeling van de interventie uitgeschreven. Steffen en Max hebben ons ondersteund. 150 min We hadden nog meer zonder oogkleppen moeten zoeken naar strategieën. Nu te gefocust op bepaalde gezondheidsstrategien. 240 min Samen met Sandra aan het interventieplan gezeten. Ik heb voornamelijk gewerkt aan het schrijven van het hoofdstuk en het opstellen van het interventieplan. 200 min De taak verdeling had misschien beter gemoeten en beter overleg had tot een duidelijker resultaat geleid. 30 min Punten van het beoordelingsformulier goed doorgelopen Toen iedereen tevreden was met het resultaat is het stuk ingeleverd. Uiteindelijk tevreden over het resultaat. Uiteindelijk een duidelijk plan die de intermediairs gelijk kunnen uitvoeren. Tijdens de methodologie les was ons idee van het evaluatie plan met positief bestempeld. De groepsgenoten waren tevreden hierover.

14 2.4.2 Verloop van de samenwerking: Er zijn een paar dingen die ik goed vond gaan. Allereerst de effectiviteit waarmee we gewerkt hebben. We keken gelijk naar wat er moest gedaan worden en wie van ons de kwaliteiten bezat om bepaalde taken uit te voeren. Daarnaast werd er heel veel geaccepteerd van elkaar wat de samenwerking ten goede kwam. Ik vind persoonlijk dat we taken wat meer groepsgewijs hadden moeten maken. Nu werden de taken uitbesteed kwamen we soms tot de conclusie dat sommige zaken niet met elkaar rijmde en dit moest dan weer worden hersteld. Ieder lid van onze projectgroep heeft naast school een eigen leven en daardoor is het lastig geweest om tijd te vinden waarbij we allemaal beschikbaar waren. Hierdoor waren de taken verdeeld en kon iedereen dit in zijn eigen tijd maken Reflectie op uitvoering van de taken: Persoonlijk vind ik dat de kwaliteit van het project hoog is. Er is over nagedacht en vloeit goed in elkaar over. Ik vind dat er te weinig feedback is gegeven op elkaars werk. Ondanks dat de kwaliteit hoog is zijn er altijd verbeterpunten en daar zullen we nu helaas pas achter komen bij de beoordeling. Ik denk dat er teveel vanuit is gegaan dat het werk van de anderen wel goed zou zijn. In veel gevallen is dit ook het geval maar daarom is het ook verstandig om in groepen te werken zodat iedereen elkaars werk makkelijker kan controleren.

15 2.4.4 Verbeteringen voor een volgend project: Wat zou je het volgende project hetzelfde doen? Het volgende project zou ik het voorzitterschap weer aan een ander over laten. In het verleden heb ik deze rol vaak op mij genomen met als gevolg dat ik teveel met randzaken bezig ben geweest en mijn eigen stukken niet van voldoende kwaliteit was. Dat is deze keer beter gegaan. Wat zou je anders doen? Ik zou voor de volgende keer wat meer bijeenkomsten met elkaar plannen. Zeker als je weinig met elkaar samenwerkt is dit van belang om op de hoogte te blijven van waar iedereen mee bezig is en hoe de zaken ervoor staan Leerdoelen volgende project Aan het einde van mijn afstudeerstage heb ik een HBO-waardig onderzoeksrapport ingeleverd, waarbij ik erop let dat dit voor elkaar is gekregen door het systematisch doorlopen van de te volgen stappen. Aan het eind van mijn afstudeerstage heb ik een persoonlijk portfolio ontwikkeld, waarbij ik erop let dat dit representatief is voor alles wat ik de afgelopen vier jaar gedurende de studie heb uitgevoerd.

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Procesverslag tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Individuele en groepsreflectie periode 12 uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 2-6-2014

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen Lisa van Ginkel 1571514 Leerdoelen Wat wil ik leren met dit project? Ik wil beter worden in mijn visuele vaardigheden. Ik wil beter worden in Photoshop, Illustrator

Nadere informatie

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders 1594657 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

360 graden feedback formulieren

360 graden feedback formulieren 360 graden feedback formulieren Propedeuse blok 3 360 graden feedback formulier Auteur: Wouter van Zoest Positief: 1. Initiatief Toont veel initiatief om dingen aan te pakken en heeft naar mijn mening

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij Overige notulen Projectles Edwin Rooseman week 2 Na de presentatie van ons team en de feedback daarop zijn we verder gaan kijken over welke specifieke doelgroep we gaan kiezen. We zijn een aantal vragen

Nadere informatie

DATUM WIE? TAKEN RESULTATEN & OPMERKINGEN

DATUM WIE? TAKEN RESULTATEN & OPMERKINGEN DATUM WIE? TAKEN RESULTATEN & OPMERKINGEN 26-02-2018 David Zoeken naar meerdere mogelijke opdrachtgevers. De bedrijven Ruesink en Marku bouw leken ons wel wat als eventuele opdrachtgever, als de andere

Nadere informatie

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Roy van de Vathorst (2556746) Thomas Gruben (2554243) Informatie, Multimedia en Management Project Interactive Multimedia

Nadere informatie

Plan van aanpak. Integrale opdracht blok 2.4. De Haagse Hogeschool

Plan van aanpak. Integrale opdracht blok 2.4. De Haagse Hogeschool De Haagse Hogeschool Plan van aanpak Integrale opdracht blok 2.4 Het opzetten en uitvoeren van een voorlichtingsactiviteit ter preventie van overgewicht. Docent: H. Feenstra Studenten Nathalie Kombolitis

Nadere informatie

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Danique Voorthuijzen Docent BKV Jaar 3 Minor cultuureducatie Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Marly Brust - Docent Nederlands Jochum Sipma - Docent Geschiedenis Naomi Spoelstra

Nadere informatie

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development Persoonlijke reflectie Project Agile Development Naam: Dewi van Aalderen Project: WaagSociety Team: WGS10 Inleverdatum: 12 juni 2017 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Bijdrage... 3 3. Waar ben ik trots op?...

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8

Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8 Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8 Student(en): Debby Aloserij 500618648 Patty Beenakker 500620935 Martine de Bruin 500618063 Sabine Giesen 500544626 Amy Groot 500622407 Adinda de Jong

Nadere informatie

Darling Dong :49 Formatted: Position:Horizontal: Right, Relative to: Margin, Vertical: 0 cm, Relative to: Paragraph, Wrap Around

Darling Dong :49 Formatted: Position:Horizontal: Right, Relative to: Margin, Vertical: 0 cm, Relative to: Paragraph, Wrap Around 1 2 3 4 5 6 7 8 9 * De opbouw en het onderwerp 3x * Dat ik nu meer over iets totaal onbekends weet 2x * Samenwerken (5x) * een nieuwe religie leren kennen * Yoga onderzoeken, dieper erop ingaan en meditatieles

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d PLAN VAN AANPAK Project conceptipedia animatie Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Het project...3 1.1 Achtergronden...3 1.2 Conceptbeschrijving...3 1.3 Opdrachtomschrijving...3

Nadere informatie

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen 15 Professional Skills, Opdracht samenwerken Teake Kastelein, 348344 Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen Behoeftes _ Ambities Mijn ambitieniveau ligt dit jaar erg hoog. Omdat ik geen

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam Erik Oord Studienummer 16086600 Datum (versie) 20-06-2017 SLB-er Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, eerstejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

SECTORPROJECT 4 VMBO - T

SECTORPROJECT 4 VMBO - T SECTORPROJECT 4 VMBO - T 2016-2017 handleiding leerlingen inhoud: inleiding stappenplan logboek beoordelingsformulier tijdpad 1 INLEIDING SECTORPROJECT VOOR 4 VMBO-T Alle leerlingen van het vmbo theoretische

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

R E F L E C T I E V A N KORTHAGEN

R E F L E C T I E V A N KORTHAGEN 1/5 Reflectievragen van Korthagen Fase 1: Handelen / ervaring opdoen Wat wilde ik bereiken? Ik wilde een leerling gaan begeleiden bij haar huisartsenstage, van het begin tot het eind van de stage en als

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

CMD AAN PROCESVERSLAG

CMD AAN PROCESVERSLAG CMD AAN PROCESVERSLAG Team: One Soul Teamnummer: 01 zwart Teamleden: Wesley Versteegen, Arjen Tienkamp, Zenja Gammer, Emir Bajric, Cynthia van Asperen Website: http://stap.iam.hva.nl/~tienkaa001/cmdaan/

Nadere informatie

15 16 Evaluatie Korte Docentencursus Zuyd, april Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

15 16 Evaluatie Korte Docentencursus Zuyd, april Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 15 16 Evaluatie Korte Docentencursus Zuyd, april 2016 Inhoudsopgave 1...1 2 Hoofdsectie...2 1 Geef bij de onderstaande stellingen aan of u ermee zeer mee oneens/oneens/eens/zeer mee eens bent, dan wel

Nadere informatie

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr J.P.M. Tromp Studentenummer: 13015176 Datum: 26-06-2015 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Jaron Stam 3) Joris van Rossem 360-graden

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2012-2013

Sectorwerkstuk 2012-2013 Sectorwerkstuk 2012-2013 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 10. Het eindproduct AV-03-10-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 10. Het eindproduct AV-03-10-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond. OPDRACHTKAART AV-03-10-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond. Intro: Nu het eindproduct klaar is, kun je de commercial presenteren aan de klas en aan je docent. Alle commercials zullen

Nadere informatie

Testrapport. Professionals vs Amateurs

Testrapport. Professionals vs Amateurs Testrapport Professionals vs Amateurs Groepsleden: Erkan Kaman Fabio D Apice JesseOtten Lynn Gommans Mauke Rodermond Nadia van den Bosch Pieter Croese Roy Strikkeling Skip van der Lande Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Procesevaluatie Effectief Actief 2013. Drs. L. Ooms Dr. C.Veenhof

Procesevaluatie Effectief Actief 2013. Drs. L. Ooms Dr. C.Veenhof Procesevaluatie Effectief Actief 2013 Drs. L. Ooms Dr. C.Veenhof VOORWOORD Effectief Actief (EA) is een programma geïnitieerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Het heeft als doel

Nadere informatie

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Aantal gerealiseerde stages/projecten: 29 (intern: 2, extern: 27). 13 studenten hebben een evaluatieformulier ingevuld

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam: Erik Oord Studienummer: 16086600 Datum: (versie) 25-01-2019 SLB-er: Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, derdejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 12 / PBSD 9 Coördinatie, kwaliteit en voorlichting, profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN:

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Communicatie enzo. Over autisme en communicatie. Periode 4 Communicatie en Organisatie. Aline de Vries

Communicatie enzo. Over autisme en communicatie. Periode 4 Communicatie en Organisatie. Aline de Vries Communicatie enzo. Over autisme en communicatie Periode 4 Communicatie en Organisatie Aline de Vries aldevries@rocfriesepoort.nl Inhoud Inleiding...3 1 De opdracht...4 1.1 Het onderzoek...4 1.2 De casus...4

Nadere informatie

Verstoppingsproof station

Verstoppingsproof station Vragen over de opdracht Stel ze dan eerst aan je docent. Als hij/zij jullie Vragen over de Eureka!Day Mail deze naar: info@eurekacup.nl START OPDRACHTGEVER OPDRACHT AANPAK MEER... OPDRACHTGEVER Het Nederlandse

Nadere informatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie 7 september 2010 Versie 1 Opdrachtgever: School: Instituut: Opleiding: Vak: Will Goderie Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding

Nadere informatie

Wordt de peer assessment schriftelijk en/of mondeling gegeven aan de student met betrekking tot feedback en eventueel de beoordeling?

Wordt de peer assessment schriftelijk en/of mondeling gegeven aan de student met betrekking tot feedback en eventueel de beoordeling? Organisatie peer-, co- of self-assessment Wat verwacht je van de studenten? Het moet voor de studenten duidelijk zijn wat je van ze verwacht. Het is belangrijk dat je duidelijk omschrijft wat de bedoeling

Nadere informatie

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Docent: Soort gesprek: Manon Kessels Voortgangsgesprek 1. Wat is het doel van het gesprek en heb je dit bereikt? Het doel van het

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren.

Rubrics voor de algemene vaardigheden - invulblad. 1. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren. ingevuld door :. Zelfstandig leren Het kunnen sturen van het leerproces en daarop reflecteren Aanpak kiezen en planning maken Ik verdiep me in een opdracht zodat ik overzicht heb. Ik kan een passende aanpak

Nadere informatie

Beoordeling: Parkinson

Beoordeling: Parkinson Projectgroep 1 Debby Aloserij 500618648 Hogeschool van Amsterdam Leon Borst 500643824 Januari 2014 Hellen Brakkee 500653051 HB- erpleegkunde Carolien Büdgen 500617279 Docent: Josanne Kers Joyce Stuijt

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

Alarmschijf. 360 graden feedback

Alarmschijf. 360 graden feedback Alarmschijf 360 graden feedback 11021411 Daan Boks 11065044 Casper Ottema 12076864 Martijn van Paassen 12050342 Jorrit de Jong 12091251 Martijn Hoogeboom 11030542 Carlos Quandt 12111376 Jens Hanemaaijer

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Architectuur. Naam: Klas:

Architectuur. Naam: Klas: Naam: Klas: inhoud Inhoud Planning Blz. 1 Opdracht 1 - Een eigen huis Blz. 2 Opdracht 2 - Schetsen Blz. 3 Opdracht 3-3D ontwerpen Blz. 4 informatie - Aan de slag met Cura Blz. 5 Opdracht 4 - Dossier &

Nadere informatie

sietzevergeer@gmail.com pascalrops@planet.nl f.verloop@gmail.com Namens de opdrachtgever (gemeente Rotterdam) is er het verzoek gekomen het al bruisende uitgaansleven van de haven stad nog wat verder uit

Nadere informatie

T & T Portfolio. Loes. Klas ---

T & T Portfolio. Loes. Klas --- T & T Portfolio Loes Klas --- Inhoud In dit document leest uw over mijn persoonlijke informatie, ook ziet uw over mijn competenties en hoe ik daar in gegroeid ben. Uw ziet bewijs stukken van hoe de competenties

Nadere informatie

Individuele reflectie Project PAD. Cindy Fransen ETI Eindreflectie PAD

Individuele reflectie Project PAD. Cindy Fransen ETI Eindreflectie PAD Individuele reflectie Project PAD Cindy Fransen ETI01 500730897 Eindreflectie PAD Cindy Fransen ETI01 500730897 Bijdragen aan het team Nadat ik werd overgeplaatst naar ETI01 was het bijna tijd voor de

Nadere informatie

Project Kwantitatief onderzoek Module 12 HDT H830-11

Project Kwantitatief onderzoek Module 12 HDT H830-11 Project Kwantitatief onderzoek Module 12 HDT H830-11 Onderzoeksplan Bernice Havermans 10016112 b.l.havermans@gmail.com Esmee Kramer 10012478 esmeeschiedam@hotmail.com Birgit Nieuwenburg 09035168 birgit-nieuwenburg@hotmail.com

Nadere informatie

De DOELSTELLING van de kunstbv-opdrachten & De BEOORDELING:

De DOELSTELLING van de kunstbv-opdrachten & De BEOORDELING: beeldende vorming De DOELSTELLING van de -opdrachten & De BEOORDELING: Doelstellingen van de opdrachten. Leren: Thematisch + procesmatig te werken Bestuderen van het thema: met een open houding Verzamelen

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 26-01-2017 Coach: Dhr. A. Verkuilen, Email: A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept.

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept. BPV werkboek Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: 25262 Naam student: BPV-werkboek 25262/versie sept. 16 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 1.1 Begin en

Nadere informatie

Het Sectorwerkstuk 2015-2016

Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Inhoud Inleiding... 3 Het Sectorwerkstuk... 4 De opbouw... 4 De voorbereiding... 5 Het onderzoek... 6 De verwerking... 7 De presentatie... 7 Het filmpje... 7 Het werkstuk...

Nadere informatie

pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een object Naam: Klas: CV Integrale opdracht Verpakking periode 3

pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een object Naam: Klas: CV Integrale opdracht Verpakking periode 3 pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een object Naam: Klas: pagina 2 Inleiding De opleiding Creatief Vakman kenmerkt zich door het werken met integrale opdrachten. Alle schoolvakken

Nadere informatie

Vergadering Week 2. Datum: Maandag 5 September Tijd: Aanwezig

Vergadering Week 2. Datum: Maandag 5 September Tijd: Aanwezig Vergadering Week 2 Datum: Maandag 5 September Tijd: 14.30 14.45 In de les van maandag 5 september van Remco van Bebberen hebben we rollen ingedeeld voor het komende project. zal de rol van voorzitter innemen,

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Kuijpers Installaties in de OK Leerjaar 2, schooljaar

Kuijpers Installaties in de OK Leerjaar 2, schooljaar Kuijpers Installaties in de OK Leerjaar 2, schooljaar 2017-2018 1. De opdrachtgever In het Rijksmuseum worden de installaties van de nachtwacht continue gecontroleerd. Er mag niet te veel licht op schijnen,

Nadere informatie

PERSOONLIJK DOSSIER. TINPRJ01 2 Activitybot Periode 2

PERSOONLIJK DOSSIER. TINPRJ01 2 Activitybot Periode 2 PERSOONLIJK DOSSIER TINPRJ01 2 Activitybot Periode 2 Plaats en datum: 02/02/2016 te Rotterdam Opdrachtgever: Albert Heijn Projectgroep: Epsilon Prime Klas: TI1B Projectleden: Collin Acquah 0901516 Damian

Nadere informatie

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D Workshop Portfolio Linsey Meenken 0930123 CMD2D 16-11-2017 Portfolio STARR-t Situatie Voorbereiden voor stage met een eigen portfolio maken, voorbereiden op solliciteren en informatie verzamelen hierover.

Nadere informatie

Studiewijzer Natuur en techniek OA2 P

Studiewijzer Natuur en techniek OA2 P Studiewijzer Natuur en techniek OA2 P3 2014-2015 Inleiding en verantwoording In de lessen Natuur en techniek leer je tot conclusie te komen door onderzoek en experimenteren. Dit veronderstelt een nieuwsgierige

Nadere informatie

productlijn Integrale (3) voor een product van hout Praktijkvakken Integrale opdracht

productlijn Integrale (3) voor een product van hout Praktijkvakken Integrale opdracht pagina opdracht periode 5 en 6 productlijn Integrale (3) voor een product van hout Praktijkvakken Productontwikkeling Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht CAD/Digilab pagina 2 Verdeling in

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een product van hout en leer/textiel Praktijkvakken Integrale opdracht

opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een product van hout en leer/textiel Praktijkvakken Integrale opdracht pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een product van hout en leer/textiel Praktijkvakken Productontwikkeling Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht CAD/Digilab pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Aan welke eisen moet het evenement voldoen:

Aan welke eisen moet het evenement voldoen: Opdracht nr 5 Organiseren biologische fair Inleiding De komende weken gaan jullie het evenement biologische fair organiseren. Maar wat is een evenement nu eigenlijk? Is een verjaardagsfeest een evenement?

Nadere informatie

Evaluatie Laat ze lezen!

Evaluatie Laat ze lezen! Evaluatie Laat ze lezen! Interne en externe evaluatie van de eerste regiobijeenkomst op 01-11-2018 Deelnemende bibliotheken: Amstelland BplusC Haarlemmermeer Zuid- Kennemerland Voorbereiding Positief:

Nadere informatie

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Lesmateriaal Kindersekstoerisme Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Opdracht voor 4 personen HBO ECPAT Nederland ECPAT wereldwijd actief ter bescherming van kinderen tegen seksuele

Nadere informatie

Cursus. Evalueren begeleiding van activiteiten

Cursus. Evalueren begeleiding van activiteiten Cursus Evalueren begeleiding van activiteiten Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Nienke Koopman Inhoudelijke redactie: Napona Smid Titel: Cursus

Nadere informatie

PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes

PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes Groep: Hipdesign Voorbereid door: Ivan Rodriguez (opsekee@gmail.com) Sietze Vergeer (sietzevergeer@gmail.com) Pascol Rops (pascalrops@planet.nl) Floris Verloop (f.verloop@gmail.com)

Nadere informatie

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Lesmateriaal Kindersekstoerisme Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Opdracht voor 1 persoon HBO ECPAT Nederland ECPAT wereldwijd actief ter bescherming van kinderen tegen seksuele

Nadere informatie

Marokko en Nederland. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Marokko en Nederland. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Anne Barnas 23 March 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/74092 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11 SLC Opdracht 3 & 4 Soulia Moor 0853637 CMD- 1B 29/11/ 11 1 Inhoud Individuele leerstijlen... 3 Leerstijl... 3 SWOT- analyse... 3 SMART- doelstellingen... 3 Reflectie... 4 Timemanagement... 5 Stappenplan

Nadere informatie

Dia 1. Dia 2. Dia 3. Thema: 1. N5U

Dia 1. Dia 2. Dia 3. Thema: 1.   N5U Dia 1 Thema: 1 Dia 2 https://www.youtube.com/watch?v=9ygcgvf7 N5U Dia 3 Jolijn volgt de opleiding sport en bewegen op niveau 4 met als profiel sport, bewegen en gezondheid. Jolijn wil voor haar BPV stage

Nadere informatie

Wat Doel Voorbereiding TL overleg Actie / gedrag tijdens overleg Afronding

Wat Doel Voorbereiding TL overleg Actie / gedrag tijdens overleg Afronding Week 1 Vorig 1 Reflectie / evaluatie lln 1 Huidig Terugkoppelen van leerlingevaluatie aan experts. Door middel van reflectie lln evalueren. Terugkoppeling opbrengsten evaluatie. Je kunt iets vertellen

Nadere informatie

Studenten maken de rubric zelf Comparative Judgement als methode om studenten succescriteria en standaarden te laten formuleren

Studenten maken de rubric zelf Comparative Judgement als methode om studenten succescriteria en standaarden te laten formuleren Studenten maken de rubric zelf Comparative Judgement als methode om studenten succescriteria en standaarden te laten formuleren Festival Leren van Toetsen 7 juni 2019 Elly Vermunt, Monique van Rooijen,

Nadere informatie

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit Kusters Scholing & Training Venray. Datum rapport:

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit Kusters Scholing & Training Venray. Datum rapport: Datum rapport: 15-01-2013 Auditrapport Blik op Werk Keurmerk Resultaten cliëntenaudit 2012 Kusters Scholing & Training Venray Kiwa Nederalnd BV. Statiosnpark 45 4462 DZ Goes Telefoon 0113 253434 Fax 0113

Nadere informatie

VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN DOCENT

VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN DOCENT VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN DOCENT EEN FEEDBACK INSTRUMENT VOOR DOCENTEN EEN FEEDBACK INSTRUMENT VOOR DOCENTEN CHRISTEL WOLTERINCK C.H.D.WOLTERINCK@UTWENTE.NL CHRISTEL C.H.D.WOLTERINCK@UTWENTE.NL

Nadere informatie

Evaluatie Beeld en beroep

Evaluatie Beeld en beroep Evaluatie Beeld en beroep Inhoud Introductie 1 Respondenten 2 Gegeven cijfer 2 De online informatie over het Project Beeld van het Beroep via innovationlab.nhl.nl was duidelijk 3 Er was voldoende variatie

Nadere informatie

Studiewijzer geschiedenis OA2 P3 2014-2015

Studiewijzer geschiedenis OA2 P3 2014-2015 Studiewijzer geschiedenis OA2 P3 2014-2015 GESCHIEDENIS: Leerinhouden tien tijdvakken 1 Kennis van de kerndoelen Tijd van het basisonderwijs 2 Tijdsbalk 3 Kennis van de 10 tijdsvakken 4 Kennis van de 50

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

360 graden Peerfeedback

360 graden Peerfeedback 360 graden Peerfeedback Naam: Han van de Donk Klas: 1D SLB-docent: S. Brukx Datum: 25/01/2015 360 graden feedback Professioneel Gedrag Student: Han van de Donk... SLB Docent: Sarina Brukx... Ingevuld door

Nadere informatie

De opdracht voor jullie luidt: Ontwerp een eigen Sjerp voor om de middel in de Spaanse Flamenco stijl.

De opdracht voor jullie luidt: Ontwerp een eigen Sjerp voor om de middel in de Spaanse Flamenco stijl. Hallo Iedereen van groep B, Ook wij groep dans van groep B hebben een leuke excursie voor jullie georganiseerd. Omdat wij dans hebben gekozen en het ons leuk leek om onszelf en jullie te verdiepen in eens

Nadere informatie

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A Plan van Aanpak TI1A 1 Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteit... 5 Projectgrenzen... 6 Tussenresultaten... 7 Kwaliteit... 8 Projectorganisatie... 9 Planning... 10 Kosten

Nadere informatie

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt Evaluatie minor SportTechnologie 2006 Respons: 20 van 25 deelnemers (80%) Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Nadere informatie

Waarnemen! wat zie je? Het groeidocument als gespreksverslag. Introductie 22-10-2015

Waarnemen! wat zie je? Het groeidocument als gespreksverslag. Introductie 22-10-2015 Het groeidocument als gespreksverslag Bijeenkomst 1 6 oktober 2015 Voor IB-ers met weinig HGW-ervaring Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken Blijf ik denken zoals ik altijd dacht Als ik blijf

Nadere informatie