De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren,"

Transcriptie

1 De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning datum 18 september 2006 behandeld door Griffie ons kenmerk -- doorkiesnummer faxnummer onderwerp Uitnodiging vergadering PMV op 28 september 2006 Geachte dames en heren, Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van een openbare vergadering van het Platform Maatschappelijke Verkenning, te houden op donderdag 28 september 2006 om uur in de raadzaal. Een agendavoorstel met toelichting en bijlagen is bijgevoegd. De raadzaal is telefonisch bereikbaar onder nummer Hoogachtend, Platform Maatschappelijke Verkenning, E.J. Schotting, Plv. voorzitter.

2 Voorstel agenda Platform Maatschappelijke Verkenning voor de vergadering van 28 september Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Vaststelling van het verslag van de vergadering van 29 juni Het conceptverslag treft u bijgaand aan. 4. Ter inzage gelegde stukken en mededelingen. Er zijn geen stukken om ter inzage te leggen. Er zijn geen mededelingen. 5. Signalen uit de samenleving. 6. Burgerschapsprogramma scholen / politiek en jongeren. Terugblik op de themadag van 29 augustus jl. over politiek en jongeren, georganiseerd door het Willem de Zwijger College. 7. Adoptie raadsleden door vrijwilligers. Stand van zaken. 8. Voedselbank. Bijgaand de notitie, welke op de Lijst van Ingekomen Stukken van de raadsvergadering van 21 september 2006 is geplaatst. 9. Debat over doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen. Vervolgbijeenkomst met ouders, verzorgers, ouderraden en medezeggenschapsraden van scholen. Zie bijgevoegde conceptposter. 10. Contact met wijkplatforms. 11. Inventarisatie afgelegde bezoeken. Zie bijgevoegd overzicht. 12. Inventarisatie nieuw af te leggen bezoeken. 13. Doornemen van de actiepunten 2

3 Situatie per 29 juni 2006 a. Verordening PMV; b. Stand van zaken starterswoningen; c. De heren Schotting en Lichtenberg nemen het stokje over wat betreft het burgerschapsprogramma scholen; d. Bezoek aan Ondernemersvereniging door mevrouw Vergeer en de heren Lichtenberg en Hoogland; e. Bezoek aan basketballvereniging Flush door mevrouw Vergeer en de heer Lichtenberg; f. Bezoek aan de Vereniging van Hondenbezitters door de dames Vergeer en Bokma; g. Bezoek aan de Modelbouwvereniging door de heren Rietveld en Schotting; h. Nota Vrijwilligersbeleid. 14. Sluiting. 3

4 Notitie betreffende de Voedselbank Vrijwilligers van de Voedselbank hebben gedurende de vergadering van het Platform Maatschappelijke Verkenning op donderdag 29 juni 2006 ingesproken tijdens het agendapunt Signalen uit de Samenleving. Reeds eerder, namelijk op 24 mei jl., hebben leden van het Platform een bezoek aan de Voedselbank gebracht. Toen kwam aan de orde dat het wekelijkse voedselpakket die naam eigenlijk als zodanig niet verdient. De inhoud is zodanig dat er nooit een maaltijd van gemaakt kan worden terwijl de samenstelling zelden vlees, groenten, aardappelen en fruit bevat. De leden van het PMV hebben toen de vrijwilligers uitgenodigd hun verhaal tijdens de vergadering van 29 juni te houden. Zoals aangegeven hebben vier vrijwilligers die handschoen opgepakt en een warm pleidooi gehouden voor extra steun aan de ca. vijftig personen die wekelijks een voedselpakket ontvangen. Ze lieten gedurende de vergadering zien wat de inhoud van het die dag samengestelde pakket is. In het verslag, dat ze die avond overhandigden (zie bijlage), staat aangegeven dat de Voedselbank als het ware de restjes van Rotterdam krijgt en dat bleek wel uit het pakket. Aan zaken als Slim Fast heeft de gemiddelde gebruiker van het pakket niet echt behoefte. Het pleidooi tijdens de vergadering richtte zich vooral op een financiële ondersteuning zodat de pakketten aangevuld kunnen worden met eerste levensbehoeften als aardappelen, groenten, vlees en fruit. In het kader van het nog vast te stellen Armoedebeleid is er wellicht een mogelijkheid een deel van de te besteden gelden te reserveren voor de Voedselbank. Het behoeft geen betoog dat de Voedselbank goed werk verricht en de vrijwilligers zelf op velerlei wijzen trachten de pakketten via particulier initiatief en sponsoring aan te vullen. Tijdens de vergadering van het PMV deden de leden van het platform hen daaromtrent tips aan de hand. Duidelijk was de leden van het PMV wel dat er mogelijk op het terrein van subsidiëring, in het kader van armoedebeleid, sprake kan zijn van een stuk financiële ondersteuning om de positie van de door de Voedselbank ondersteunde gezinnen/personen met name op het terrein van de eerste levensbehoeften te kunnen verbeteren. De leden van het PMV adviseren plaatsing op de Lijst van Ingekomen Stukken van de gemeenteraadsvergadering van 21 september 2006, met het advies dit ter afdoening in handen te stellen van het college.

5 GEEF UW MENING OVER KINDEROPVANG, PEUTERSPEELZALEN EN BASISONDERWIJS! Op 12 oktober 2006 organiseert het Platform Maatschappelijke Verkenning een discussiebijeenkomst met als thema Doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen Het Platform Maatschappelijke Verkenning bestaat uit vertegenwoordigers van de zeven raadsfracties en deze raadsfracties willen graag uw mening horen. Het is belangrijk dat kinderen zo goed mogelijk op kunnen groeien in Papendrecht. Als Papendrechtse politiek kijken we hoe we dit het beste kunnen vormgeven. We kijken hierbij nu naar de opvang en het onderwijs aan kinderen van 0 jaar tot en met de basisschoolleeftijd. Hoe zou dit georganiseerd worden? De discussiebijeenkomst begint 12 oktober 2006 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt 11 te Papendrecht. Er wordt gediscussieerd aan de hand van vijf stellingen: 1. Peuterspeelzalen horen bij een basisschool, het is een basisvoorziening die in iedere wijk aanwezig moet zijn. 2. Kinderopvang hoort open te zijn van uur tot uur en op minstens één plek in Papendrecht hoort 24-uursopvang te zijn. 3. De leiding van het overblijven op basisscholen hoort gediplomeerd te zijn. 4. Tarieven voor peuterspeelzalen horen minstens net zo laag te zijn als voor kinderopvang. 5. Basisscholen, buitenschoolse opvang, kinderopvang, overblijf en peuterspeelzalen moeten opgaan in een brede school, die open is van uur tot uur. Wij nodigen u uit de bijeenkomst te bezoeken. Omdat niet alles aan bod kan komen tijdens de discussieavond, nodigen wij u uit uw bijdrage op papier te zetten en deze in te leveren bij de griffie van de gemeenteraad: p/a Nelly van Dijk, assistente griffier, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht of per nelly.vdijk@papendrecht.nl. Namens het PMV, R.V. van Engelen, voorzitter PMV.

6 OVERZICHT AFGELEGDE/NOG AF TE LEGGEN BEZOEKEN in 2006 Vergadering Organisatie/vereniging bezoekers verslag Voedselbank A. Bokma, J. Vos en E. Schotting Ondernemersvereniging N. Vergeer, E. Lichtenberg en M. Hoogland Overlegorgaan Kerken Papendrecht A. Rietveld en M. Hoogland Basketbalvereniging Flush N. Vergeer en E. Lichtenberg Vereniging van Hondenbezitters N. Vergeer en A. Bokma Modelbouwvereniging A. Rietveld en E. Schotting X ( ) - X ( )

Afwezig met kennisgeving: De heer M.C. Hoogland (wordt vervangen door de heer C. de Kraker); De heer F. Welschen van het Willem de Zwijger college.

Afwezig met kennisgeving: De heer M.C. Hoogland (wordt vervangen door de heer C. de Kraker); De heer F. Welschen van het Willem de Zwijger college. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 1 februari 2007 vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur. Aanwezig: De heer R.V. van Engelen, voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw A. Bokma; PMV lid;

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 26 juni 2007 vanaf uur tot uur, gehouden op locatie bij Modelbouwvereniging Papendrecht.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 26 juni 2007 vanaf uur tot uur, gehouden op locatie bij Modelbouwvereniging Papendrecht. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 26 juni 2007 vanaf 20.00 uur tot 22.25 uur, gehouden op locatie bij Modelbouwvereniging Papendrecht. Aanwezig: De heer R.V. van Engelen, voorzitter; Mevrouw N.M.

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Aanwezig: De heer E. Schotting, plv. voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw N.M. Vergeer, PMV

Nadere informatie

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren,

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren, De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning datum 11 juni 2012 behandeld door Griffie ons kenmerk -- doorkiesnummer 078-7706211 faxnummer - onderwerp Uitnodiging vergadering PMV op 21 juni 2012

Nadere informatie

De Papendrechtse politiek wil klaar zijn als er landelijk nieuw beleid komt, zodat er snel en goed op ingespeeld kan worden.

De Papendrechtse politiek wil klaar zijn als er landelijk nieuw beleid komt, zodat er snel en goed op ingespeeld kan worden. Verslag van de discussiebijeenkomst Doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen georganiseerd door het Platform Maatschappelijke Verkenning, gehouden op 12 oktober 2006 van 20.00 uur tot 22.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

GRz TWK/MX. GR3 06.o5.2oio 0029 x Papendrecht. Postbus 619 3300 AP DORDRECHT. Regiogriffie. Geachte heer, mevrouw,

GRz TWK/MX. GR3 06.o5.2oio 0029 x Papendrecht. Postbus 619 3300 AP DORDRECHT. Regiogriffie. Geachte heer, mevrouw, illll IIIII IIIll Iliil IIIll Illtt IIIll tllli IIIII Illfl IIÜ! 11111 lllfl Uil 1111 MPGR32010050609440029 GRz TWK/MX GR3 06.o5.2oio 0029 x Papendrecht Regiogriffie Postbus 619 3300 AP DRDRECHT datum

Nadere informatie

1. Opening De plv. VOORZITTER opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt het wijkplatform voor de ontvangst.

1. Opening De plv. VOORZITTER opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt het wijkplatform voor de ontvangst. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 4 april 2013 bij wijkplatform Kraaihoek/Middenpolder vanaf 20.00 uur tot 21.20 uur. Aanwezig: De heer A. Rietveld, plv. voorzitter; De heer A.P.M.A.F. Bergmans,

Nadere informatie

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Besluiten en afsprakenlijst van de vergadering van het Platform Maatschappelijke Verkenning (PMV) op donderdag 5 februari 2003 van 20.00 tot 22.45 uur in de raadzaal. Aanwezig: Voorzitter: De heer R. V.

Nadere informatie

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren,

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren, De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning datum 19 januari 2007 behandeld door Griffie ons kenmerk -- doorkiesnummer 078-6418322 faxnummer 078-6418316 onderwerp Uitnodiging vergadering PMV

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren,

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren, De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning datum 05 november 2012 behandeld door Griffie ons kenmerk -- doorkiesnummer 078-7706211 faxnummer - onderwerp Uitnodiging vergadering PMV op 15 november

Nadere informatie

ONS KENMERK 07UIT05041 DOORKIESNUMMER 010-2465455

ONS KENMERK 07UIT05041 DOORKIESNUMMER 010-2465455 gemeente Schiedam Aan de leden van de gemeenteraad van Schiedam Burgemeester en wethouders Postbus 1501 3100EA SCHIEDAM Stadskantoor Stadserf 1 3112DZ SCHIEDAM T 010 246 55 55 F 010 473 59 78 W www.schiedam.nl

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 17 juni 2010 vanaf 20.00 uur tot 21.40 uur.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 17 juni 2010 vanaf 20.00 uur tot 21.40 uur. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 17 juni 2010 vanaf 20.00 uur tot 21.40 uur. Aanwezig: Mevrouw J. Vos, voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw C.A. Verver-Van Geesbergen,

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5).

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). Vergadering Gemeenteraad 24-05-2007 Plaats: Raadshuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 18:30 Voorzitter: De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

dinsdag 20 februari 2001

dinsdag 20 februari 2001 De leden van de commissie Welzijn, raadsleden en geabonneerden Onderwerp : vergadering van dinsdag Ons kenmerk : Bijlagen : diverse Inlichtingen bij: de heer B.C.A. Poiesz Neerijnen, 14 februari 2001 Geachte

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar.

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar. De voorzitter van de opiniërende bijeenkomst nodigt u uit voor de opiniërende bijeenkomst van dinsdag 25 februari. Aanvang 20.00 uur, raadzaal in het Raadhuis, Dr. Langeveldplein 30, Sliedrecht Voorafgaand

Nadere informatie

Onderwerp: 1. Verordening op de rekenkamercommissie Borger-Odoorn Evaluatie Rekenkamercommissie

Onderwerp: 1. Verordening op de rekenkamercommissie Borger-Odoorn Evaluatie Rekenkamercommissie *11.00145* Behandelend ambtenaar: F. Koenders Afdeling/cluster: BCO/VSO Telefoonnr.: 0591-535447 Portefeuillehouder: Presidium HERZIEN VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Registratienummer: 11.00145 Onderwerp:

Nadere informatie

ons kenmerk: PC15-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 17-04-2015 behandeld door: C.M.J. Onckels telefoonnummer: 0411-650366

ons kenmerk: PC15-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 17-04-2015 behandeld door: C.M.J. Onckels telefoonnummer: 0411-650366 Aan de beleidsmedewerkers Wsw c.a. van de aan WSD deelnemende gemeenten ons kenmerk: PC15-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 17-04-2015 Aanbieding financiële stukken WSD aan Raad en/of College

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 januari vanaf uur tot uur.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 januari vanaf uur tot uur. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 januari vanaf 20.00 uur tot 21.40 uur. Aanwezig: De heer A. Rietveld, voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw A. Bokma, PMV lid; Mevrouw

Nadere informatie

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsbijeenkomst Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 5 april 2011 20:00-23:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Piet IJssels 1 Inloopuurtje politieke partijen vanaf 19.00 uur De raadsbijeenkomst

Nadere informatie

Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert

Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert Geachte heer/mevrouw, Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert Indien u gebruik wilt maken van de TSO op

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Geachte commissieleden, Namens de plv.

Nadere informatie

3. Vaststelling van het verslag van de vergadering van 20 januari 2011.

3. Vaststelling van het verslag van de vergadering van 20 januari 2011. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 7 april 2011 vanaf 19.30 uur tot 22.10 uur, op locatie bij de AugustinusSchool. Aanwezig: Mevrouw J. Vos, voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV;

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Plaats: DRU-complex, Hutteweg 24 te Ulft Tijdstip: vrijdag 10-3-2017, 10.30-13.00 uur, incl. lunch en overleg met college/raad. Agenda voor de Bestuursvergadering

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Gemeentehuis Apeldoorn. Marktplein1, 7311 LG Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag 20-01-2017 Agenda voor de Bestuursvergadering van 20-01-2017 1. Opening

Nadere informatie

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Aanwezig: Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Afwezig: René, Marieke Agenda 1 Opening Spreekuur voor gast om situatie brede

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND 10 10e vergadering: 3 oktober 2006. Agenda voor de raad van de gemeente Helmond Ik heb de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van een vergadering van de gemeenteraad op dinsdag

Nadere informatie

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsbijeenkomst Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 1 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Anton Barske 1 Inloopuurtje politieke partijen vanaf 19.00 uur De raadsbijeenkomst

Nadere informatie

Verslag WWB-raad (vastgesteld)

Verslag WWB-raad (vastgesteld) Verslag WWB-raad (vastgesteld) Datum : 27 november 2013 Tijd : 19.30 21.30 uur Plaats : raadhuis Ede A 301 Aanwezig : mevrouw N. Abdi mevrouw E. Aerts (Gehandicaptenraad) de heer G. Bozkurt (Jongerenraad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Varsseveld, 9 december 2015 betreft: VERPLICHTE RECLAMEBELASTING PER 2016. Geachte medeondernemer,

Varsseveld, 9 december 2015 betreft: VERPLICHTE RECLAMEBELASTING PER 2016. Geachte medeondernemer, Varsseveld, 9 december 2015 betreft: VERPLICHTE RECLAMEBELASTING PER 2016 Geachte medeondernemer, Vorige week donderdag werd in een raadsrotonde door de politieke partijen gesproken over de invoering van

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 19 november 2009 vanaf uur tot uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Papendrecht.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 19 november 2009 vanaf uur tot uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Papendrecht. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 19 november 2009 vanaf 20.00 uur tot 21.35 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Papendrecht. Aanwezig: De heer A. Rietveld, voorzitter; Mevrouw N.M. van

Nadere informatie

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Ontslag lid Rekenkamer West-Brabant

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

ZAAK-/PROJECTNR AFDELING/TEAM. DATUM VERZONDEN P. van Oosten

ZAAK-/PROJECTNR AFDELING/TEAM. DATUM VERZONDEN P. van Oosten GRIFFIE Aan de leden van de Raad GEMEENTE WESTLAND Postadres: Postbus 1 50 2670 AD NAALDWIJK Bezoekadres: Stokdijkkade 2 2671 GW NAALDWIJK T14 0174 F(0174) 673 600 Egriffie@gemeentewestland n I www.gemeentewestland.nl

Nadere informatie

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg Agenda Gemeenteraad *De agendacommissie heeft een aantal agendapunten op de zogenaamde verzamelagenda geplaatst, ter bevordering van efficiënt vergaderen. Een politiek debat over deze agendapunten blijft

Nadere informatie

Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen.

Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen. Raad VOORBLAD Onderwerp Vaststellen gewijzigde welstandsnota Stedenbouwkundig plan & beeldkwaliteit Op de Bleek. Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Met de kadernota WSD 2017 is de planning vastgesteld voor de behandeling van de financiële stukken in De hoofdlijn van deze planning is:

Met de kadernota WSD 2017 is de planning vastgesteld voor de behandeling van de financiële stukken in De hoofdlijn van deze planning is: Aan de beleidsmedewerkers Wsw c.a. van de aan WSD deelnemende gemeenten ons kenmerk: PC16-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 29-03-2016 Aanbieding financiële stukken WSD aan Raad en/of College

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0004., d.d. 12-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Advies aanbesteding accountant BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Kennis te nemen van het aan de Gemeenteraad uit te brengen

Nadere informatie

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda?

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda? Burgerinitiatief Heeft u een concreet idee of plan? En wilt u hier serieus werk van maken? Denk dan eens aan het indienen van een burgerinitiatief bij uw gemeenteraad. Burgerinitiatief Heeft u wel eens

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Werkwijzen vergaderstelsel gemeenteraad

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Werkwijzen vergaderstelsel gemeenteraad Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Werkwijzen vergaderstelsel gemeenteraad Voorstel: 1. Vanaf 1 april 2013 overgaan tot een maandelijkse cyclus van raadsvergaderingen. 2. In de

Nadere informatie

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren,

De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning. Geachte dames en heren, De leden van het Platform Maatschappelijke Verkenning datum 27 maart 2012 behandeld door Griffie ons kenmerk -- doorkiesnummer 078-7706211 faxnummer - onderwerp Uitnodiging vergadering PMV op 5 april 2012

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013 Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III Dordrecht, 08 mei 2013 Onderwerp : uitnodiging algemene ledenvergadering Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 25-09-2008 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 20:00 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 24 april 2008, aanvang 19.30 uur.

Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 24 april 2008, aanvang 19.30 uur. Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 24 april 2008, aanvang 19.30 uur. Aanwezig: De heer C.J.M. de Bruin, voorzitter; De dames A.J. van der Beek-Baas

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 8 n.v.t.

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 8 n.v.t. svoorstel categorie/agendanr. stuknr. 2010 RA10.0091 B 8 n.v.t. Onderwerp: Initiatiefvoorstel bezuinigingsbijeenkomsten Portefeuillehouder: n.v.t. Dienst Ondersteuning Communicatie en juridische zaken

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

VERGADERVERSLAG (kort)

VERGADERVERSLAG (kort) VERGADERVERSLAG (kort) Van : Bijeenkomst evaluatie dualisme Datum : 23 januari 2006 Aanwezig : de heer M. Visser de heer T.C.C. den Braanker de heer D. Van Meeuwen mevrouw G.J. Visser-Schlieker de heer

Nadere informatie

Gemeentelijk nieuws van 17 januari 2012

Gemeentelijk nieuws van 17 januari 2012 Gemeentelijk nieuws van 17 januari 2012 NIEUWS VAN DE RAAD De raad van de gemeente Winsum heeft op 10 januari 2012 voor het eerst vergaderd volgens de nieuwe vergaderstructuur. Met eerst een informerende

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Pag.1 Datum vergadering 15 september 2008 Nr. Omschrijving agendapunt Voorstel tot behandelen van ingekomen stukken en mededelingen Samenvatting n.v.t. Aan de Commissie Samenleving, A. Geadviseerd wordt

Nadere informatie

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen! Aan: De burgemeesters De gemeenteraadsleden en ondersteuners van de fracties De griffiers en medewerkers van de griffie De lokale bestuurders van politieke partijen Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging

Nadere informatie

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen! Aan: De burgemeesters De gemeenteraadsleden en ondersteuners van de fracties De griffiers en medewerkers van de griffie De lokale bestuurders van politieke partijen Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging

Nadere informatie

18 december 2014. Onderzoek: Armoede en de Voedselbank

18 december 2014. Onderzoek: Armoede en de Voedselbank 18 december 2014 Onderzoek: Armoede en de Voedselbank Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad d.d

Verslag Wmo-raad d.d Verslag Wmo-raad d.d. 3-10-2017 Aanwezige leden: M. Lemeer, A.J. van de Berg, H. Vaasen, J. Verbeet, G. Maas, P. Kerkhofs, Mevr. M. Kaak-Pels, L. Lemmens, Mevr. M. Walczak, Ph. Frenken, R. Roelofs, P.

Nadere informatie

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsbijeenkomst Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 2 december 2014 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Anton Barske 0 Inloopuurtje politieke partijen vanaf 19.00 uur De raadsbijeenkomst

Nadere informatie

De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Raadsinformatiebrief programma onderwijshuisvesting Geachte raadsleden,

De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Raadsinformatiebrief programma onderwijshuisvesting Geachte raadsleden, De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1094921 Uw kenmerk: Contact: L.D.M. van der Poel Bijlage(n): 3 Doorkiesnummer: E-mailadres: L.v.d.Poel@ridderkerk.nl Datum: Betreft: Raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 21 januari 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

1. Opening De VOORZITTER opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom.

1. Opening De VOORZITTER opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 21 juni 2012 vanaf 20.00 uur tot 22.15 uur. Aanwezig: Mevrouw J. Vos, voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw E.Z.M. Blom-Korteland, PMV lid;

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Sinds 2007 verzorgt Kinderopvang Rivierenland de Tussenschoolse opvang op de CPOB scholen in Tiel Omdat de oude situatie (2007) op scholen nogal verschillend was qua tarieven, heeft

Nadere informatie

De gemeenteraad, helder in woord en daad!

De gemeenteraad, helder in woord en daad! De gemeenteraad, helder in woord en daad! Communicatieplan 2006-2010 gemeenteraad Haaren 1. Inleiding Sinds de invoering van het duale stelsel is de kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende

Nadere informatie

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsbijeenkomst Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 30 september 2014 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Anton Barske 0 Inloopuurtje politieke partijen vanaf 19.00 uur De raadsbijeenkomst

Nadere informatie

Rapport Rekenkamercommissie BBLM Recreatief handhaven? Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie.

Rapport Rekenkamercommissie BBLM Recreatief handhaven? Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Raad VOORBLAD Onderwerp Rapport Rekenkamercommissie BBLM Recreatief handhaven? Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal Informerende Commissie

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

Notitie functioneringsgesprekken

Notitie functioneringsgesprekken Notitie functioneringsgesprekken In de handreiking voor functioneringsgesprekken met burgemeesters, enkele jaren terug opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer: 08 september 205 Nieuwsbrief In dit nummer: Schoolreis Op dinsdag 5 september a.s. zullen de groepen 3 t/m 8 op schoolreis naar de Efteling gaan. De kinderen worden om 08.30 uur in de klas verwacht, waarna

Nadere informatie

Geachte heer / mevrouw,

Geachte heer / mevrouw, From: Stichting Burger Sent: Thursday, January 18, 2018 4:01:52 PM To: 'Stichting Burger' Cc: Subject: Dichter Bij De Burger met Stichting Burger: bericht aan de leden van de

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan;

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan; Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan; Indien u gebruik wilt maken van de TSO op contractbasis voor vaste dagen per week, verzoeken wij u

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 21 mei 2013 20.00 uur B.J. Schouten Plaats vergadering Doorkiesnummer Raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agendapunt Onderwerp 1. Opening 2

Nadere informatie

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag (concept) Overleg Commissie Samenleving Datum 7 januari 2010 Aanwezig B. van Aalst (plv. voorzitter), J. van den Brink (SGP), R. van Leeuwen (VVD), L. Versteeg (CDA), A. Brand (D66), H. Brosky

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Gemeenteraad Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de openbarevergadering van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, op donderdag 6 oktober 2011 om 19.30 uur in de raadzaal van hetcultuurhuis

Nadere informatie

Door contact met ons op te nemen voorkomt u dat u zelf hard aan de slag gaat en later van ons hoort dat het eigenlijk anders had gemoeten.

Door contact met ons op te nemen voorkomt u dat u zelf hard aan de slag gaat en later van ons hoort dat het eigenlijk anders had gemoeten. Burgerinitiatief Leiderdorp U wilt een plek in uw buurt waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, een skatebaan of een plantsoen voor meer groen? U heeft een idee hoe de gemeente zijn dienstverlening kan

Nadere informatie

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger,

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger, Introductie Beste ouder/verzorger, U staat op het punt om een vragenlijst over het educatieve partnerschap tussen u en uw school in te vullen. Met educatief partnerschap wordt de relatie tussen ouders/verzorgers

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie. Wijzigingen in structuur van Stichting SPOOR (openbaar onderwijs in de regio)

Raadsvoorstel. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie. Wijzigingen in structuur van Stichting SPOOR (openbaar onderwijs in de regio) Titel Nummer 11-71 Datum 17 oktober 2011 Programma Maatschappelijke participatie Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075

Nadere informatie

Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake harmonisatie verhuurbeleid buurthuizen

Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake harmonisatie verhuurbeleid buurthuizen College Onderwerp: V200900988 Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake harmonisatie verhuurbeleid buurthuizen Collegevoorstel Inleiding: De fractie Heusden Eén heeft op 1 september 2009

Nadere informatie

Met ingang van 1 januari 2014 ontslag te verlenen aan mevrouw mr. drs. A.M.M. van Breugel als lid van de Rekenkamer West-Brabant.

Met ingang van 1 januari 2014 ontslag te verlenen aan mevrouw mr. drs. A.M.M. van Breugel als lid van de Rekenkamer West-Brabant. I. 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Ontslag lid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR WORMERWIEKEN 2012-2013

Huishoudelijk reglement MR WORMERWIEKEN 2012-2013 Huishoudelijk reglement MR WORMERWIEKEN 2012-2013 Dit is het huishoudelijk reglement van de MR van Interconfessionele Basisschool WormerWieken te Wormer. Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter

Nadere informatie

Wie o wie heeft mij gewekt uit mijn zeshonderd jarige slaap. dat ik, Jan van Arkel, eeuwen later in Goriks Heim verschijnen moet

Wie o wie heeft mij gewekt uit mijn zeshonderd jarige slaap. dat ik, Jan van Arkel, eeuwen later in Goriks Heim verschijnen moet Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 20 april 2011 19:30-23:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Piet IJssels 1 a Opening Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Welkom bij de gemeenteraad

Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad De gemeenteraad is het hoogste orgaan van onze gemeente. De raad vertegenwoordigt u, als inwoner van de gemeente Raalte en neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Benoeming leden Raad van Toezicht van de stichting Orchidee Scholengroep. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Benoeming leden Raad van Toezicht van de stichting Orchidee Scholengroep. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Benoeming leden Raad van Toezicht van de stichting Orchidee Scholengroep Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de basisschool; De Koningin Beatrix in Buren De Daverhof in Kerk Avezaath Indien u gebruik wilt maken van de TSO op contractbasis

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: inrichting presidium. Voorstel Te besluiten om:

Raadsvoorstel: Onderwerp: inrichting presidium. Voorstel Te besluiten om: Raadsvoorstel: 2015-1406 Onderwerp: inrichting presidium Datum: 9 juni 2015 Portefeuillehouder: G. Veldhuijzen Raadsbijeenkomst: 8 september Raadsvergadering: 24 september 2015 Programma: Bestuur Opsteller:

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw. L.P.C.M. Barské-van

Nadere informatie