Nieuwsbrief. Beste leden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Beste leden,"

Transcriptie

1

2 Beste leden, In de najaarsvergadering van 2010 van het Huurdersplatform WOONopMAAT, werd mij gevraagd of ik de door omstandigheden aftredende voorzitter, Fred Koops, zou willen opvolgen. Ik stond daar niet onwelwillend tegenover en heb mij dus kandidaat gesteld, onder de voorwaarde dat ik tot de voorjaarsvergadering van 2011 deze tijd zou kunnen besteden als verkenningsperiode. Na een algemeen akkoord van het Huurdersplatform ben ik onder deze voorwaarde gestart. Wat mij in deze tijd direct opviel is dat ik, om kennis van zaken omtrent de organisatie te vergaren, veel steun kreeg van het gehele Huurdersplatform. De aanwezige kennis van het dagelijks bestuur en de overige leden van het platform hebben mij dan ook over de streep getrokken. Met op de achtergrond de wetenschap dat ik bij hen de nodige steun zou kunnen vinden die ik nodig zou hebben om te kunnen functioneren zoals ik mij dit had voorgesteld. Nadat ik volgens de regels was gekozen, heb ik dan ook op 14 april 2011 mijn eerste vergadering geleid als voorzitter. In deze vergadering werd mij ook duidelijk dat de complexiteit groter was dan ik had gedacht. Maar wat ik op deze avond ook ondervond, was dat een ieder aan de vergadertafel zich voor meer dan 100% inzet ten aanzien van zijn/haar taak en meer dan dat. Het is echt geen makkelijke taak om naar ieders tevredenheid te functioneren als tussenpaus tussen WOONopMAAT en de huurders. Dit zal ook niet altijd lukken, maar de uitvoerders van deze taak staan voor hun verantwoording. WOONopMAAT is een organisatie dat, vooral in deze tijd, aan de weg zal moeten timmeren. Dit zal niet altijd door iedere huurder worden begrepen, maar ik ben er van overtuigd dat het Huurdersplatform altijd aan uw zijde zal blijven staan om u zo goed mogelijk te kunnen assisteren en van dienst te kunnen zijn. Met vriendelijke groet, Voorzitter Huurdersplatform WoM Frans Wevers Deze taak zal voor ons gemakkelijker zijn als we nog meer leden hebben. Maak dus uw buren lid, wanneer ze nog geen lid zijn. Het lidmaatschap kost tenslotte niets. Ik wens u allen langs deze weg veel positiviteit en een gezonde gedachtegang toe en tot ziens op onze Algemene Ledenvergadering van 20 oktober a.s. Nieuwsbrief Het Huurdersplatform is aan het brainstormen om de Nieuwsbrief digitaal te gaan verzenden. Vaak is het nieuws (al enigszins) achterhaald. Het totale traject heeft enige weken aan tijd nodig, het verzamelen van onderwerpen, de drukkerij, het sealen en de bezorging. De uitnodiging voor een Algemene Ledenvergadering is bij uitstek geschikt om deze per toe te zenden. Tevens is de Nieuwsbrief een grote uitgave met betrekking tot het budget. Wij zijn ons er terdege van bewust dat niet alle huurders een internet aansluiting hebben en zoeken voor hen een goede oplossing. Suggesties zijn welkom. Wij houden u op de hoogte.

3 Algemene Ledenvergadering Op 20 oktober 2011 aanvang uur wordt er een Algemene Ledenvergadering gehouden van de vereniging Huurdersplatform van WOONopMAAT. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. Leden kunnen 12 en 19 oktober tijdens het spreekuur de vergaderstukken ophalen. De Bewonerscommissies ontvangen de vergaderstukken per post. Daarnaast zijn de vergaderstukken in de zaal aanwezig. De vergadering wordt gehouden in een zaal bij de Vredevorst Kerk, Laan der Nederlanden 152, 1945 AC in Beverwijk. Om uur is de zaal open en is er ontvangst met koffie. Agenda: 1. Opening / vaststellen agenda 2. Mededelingen 3. Vaststellen activiteitenplan Reglement Wijkbudget 1 5. Thema: Gemengde complexen (de positie van huurders in gemengde huur- koopcomplexen) Spreker, Frank Agterkamp van de Woonbond 6. Rondvraag 7. Sluiting Vanaf uur tot uur is er nog ruimte voor een informeel samenzijn. Wist u dat de nieuwe huurregels uit Brussel op 1 januari 2011 zijn in gegaan? wie meer verdient dan op jaarbasis komt alleen nog in aanmerking voor een woning met een huurprijs boven de 652,52 per maand? (vrije sector) WOONopMAAT het bedrag verhoogd heeft naar op jaarbasis? deze verhoging een zeer genereus gebaar is van WoM? WOONopMAAT jammer geen genoeg uitzondering wenst te maken voor huurders met een inkomen van meer dan die verplicht moeten verhuizen door bv. sloop en daardoor ongewild direct in de vrije sector terechtkomen? WOONopMAAT dan alleen naar het inkomen kijkt? (zie blad thuis van WOONopMAAT, voorjaar) het Huurdersplatform het betreurt dat met het beleid van 2 corporaties welke werkzaam zijn in deze regio, alleen huurders van WoM, helaas in het nadeel zijn? Minister Donner van de Tweede kamer opdracht heeft gekregen om het gesprek met Europa aan te gaan over het wijzigen van de inkomensgrenzen? de inzet van de Woonbond (gesteund door een onderzoek van de VROM-raad) is om de grens generiek te verhogen naar ? voor twee persoonshuishoudens zou de grens op moeten komen en voor gezinnen met kinderen op ? Minister Donner onlangs liet weten dat hij de motie niet wil uitvoeren? (wordt vervolgd) 1 Door tijdgebrek is de nieuwe tekst nog niet geplaatst in deze Nieuwsbrief. Op 12 en 19 oktober a.s. kan deze opgehaald worden tijdens het spreekuur.

4 Activiteitenplan Hierbij op hoofdpunten het activiteitenplan Het activiteitenplan maakt onderdeel uit van het Beleidsplan In de Algemene vergadering van 20 oktober a.s. zal het beleidsplan worden uitgereikt en zal het activiteitenplan integraal aan de orde worden gesteld. Het bestuur van het Huurdersplatform heeft haar taken verdeeld over commissies / werkgroepen. De volgende commissies/werkgroepen zijn actief: Participatie; Externe- en interne Communicatie (EIC); Spreekuurhouders; Algemene Ledenvergadering; Wijkinformatiebijeenkomsten (WIB). De commissie Participatie zal zich vooral bezighouden met: Initiëren en hulp bij opstarten van nieuwe Bewonerscommissies; Administratie m.b.t. aanwezigheid en samenstelling Bewonerscommissies actueel houden Afstemmen aanwezigheid en samenstelling Bewonerscommissies in verband met VVV-bonnen. Contacten onderhouden met bestaande Bewonerscommissies Interviews met Individuele huurders Zoveel mogelijk actieve huurders betrekken bij diverse activiteiten De commissie Externe- en Interne Communicatie zal zich vooral bezighouden met: Website actueel houden; Wij zijn voornemens gebruik te gaan maken van de mogelijkheden van de Woonbond, dit vooral ingegeven uit kostenoverwegingen; Tweemaal per jaar het uitbrengen van een Nieuwsbrief; Redactiecontact Thuis in de IJmond ; Huurderspreekuur wekelijks op woensdagochtend. De werkgroep Wijkinformatiebijeenkomsten (WIB s) houdt zich bezig met: Het organiseren van de voorjaarswib s, dit samen met WOONopMAAT; Het bezoeken van Bewonerscommissies, dit ook samen met WOONopMAAT; Dit als alternatief voor de najaarswib s. In 2012 zal deze nieuwe werkwijze geëvalueerd worden. De werkgroep Spreekuurhouders heeft de volgende taken: Afstemming van kwesties die hebben gespeeld vanuit de spreekuren en telefonische meldingen. Van elkaar leren, zodat een ieder op een hoger plan komt. De werkgroep: Algemene Ledenvergadering houdt zich bezig met: Het voorbereiden van de Algemene Ledenvergadering in het voor- en najaar. Nieuwe activiteiten: Minimaal eenmaal per jaar een gezamenlijke vergadering met de Raad van Commissarissen. Behandelen advies- en instemmingverzoeken krachtens de nieuwe Overlegwet. (In 2011 adviesrecht gebruikt over verkoop van de Pantalon, elders in deze Nieuwsbrief kunt u hier meer over lezen).

5 Voorgenomen verkoop appartementen Pantalon Op 8 juni 2011 heeft het Huurdersplatform van WOONopMAAT een schrijven ontvangen over de verkoop van de appartementen De Pantalon. WOONopMAAT geeft hier in aan dat zij het beheer van dit complex niet als één van haar kerntaken ziet en het daarom wil verkopen. Dit ook omdat WOONopMAAT het bezit in de vrije sector niet tot haar core business als woningcorporatie ziet. Aan ons is gevraagd onze zienswijze te geven over deze voorgenomen verkoop. Het Huurdersplatform heeft WOONopMAAT laten weten de volle 6 weken te willen benutten om tot een afgewogen advies te komen. In dit proces heeft het Huurdersplatform zich laten bijstaan door de Woonbond. Verder is het Huurdersplatform in contact getreden met de Bewonerscommissie De Pantalon. Visie Huurdersplatform: Het Huurdersplatform deelt de visie dat WOONopMAAT zich zo volledig mogelijk moet richten op de sociale huursector en de vrije sector niet tot haar core business moet beschouwen. Dit vooral om verliesgevende huurexploitaties door de opbrengsten uit de sociale huursector te laten compenseren. Advies Huurdersplatform: Het Huurdersplatform WOONopMAAT heeft positief geadviseerd over de verkoop van de appartementen De Pantalon onder de volgende voorwaarden: De overgang mag niet ten koste gaan van de huurders van de Pantalon (geen negatieve beïnvloeding); Beheer en Onderhoud van de appartementen van huurders moeten op het zelfde niveau blijven (WOONopMAAT blijft beheerder tot alle appartementen verkocht zijn, indien hier overeenstemming komt met de VvE = Vereniging van Eigenaars); De nieuwe eigenaar continueert het overleg met de huidige Bewonerscommissie op hetzelfde niveau als overleg tussen de Bewonerscommissie en WOONopMAAT. Wist u dat.... door bemiddeling van het Huurdersplatform geen administratiekosten meer worden berekend bij een nieuwe huurovereenkomst in de herstructurering, dit scheelt de bewoner 150,- bij het nieuwe huurcontract? alle voormalige huurders van de Torenflat een bericht hebben ontvangen van WOONopMAAT en dat zij de reeds betaalde administratiekosten van 150,- terug ontvangen? door bemiddeling van het Huurdersplatform tot stand is gekomen, huurgewenning bij huurtoeslag? En dat WOONopMAAT de reeds verhuisde huurders van de Torenflat die huurtoeslag ontvangen een brief heeft gestuurd dat zij alsnog óók in aanmerking komen voor de ingevoerde huurgewenning? bewoners van de Torenflat, die in aanmerking willen komen voor een koopwoning binnen het project, gebruik kunnen maken van de 75%-regeling?

6 Bewonersinitiatieven worden beloond. Excursie naar L flat in Zeist en De Kersentuin Leidsche Rijn 24 juni 2011 Zeist Na ontvangst met koffie en thee door leden van de bewonerscommissie L-flat was er een presentatie over de grootscheepse renovatie van de L-flat. De L-flat in Zeist met 13 etages en 728 woningen aan de Laan van Vollenhove in Zeist was bij de bouw in 1968/69 de grootste galerijflat van Europa. In 35 jaar is er niet echt een grootscheepse renovatie geweest. Tot nu! Op 25 maart is corporatie De Kombinatie van start gegaan met de renovatie met veel energiebesparende maatregelen. Met als verwacht resultaat een energiebesparing van 50%. De woningen gaan van energielabel G naar B en C. De woningen hadden nog enkel glas vanaf de grond tot aan het plafond en een collectief verwarmingssysteem zonder individuele bemetering. Er zijn ongeveer 55 nationaliteiten. Vele huurders stookten dag en nacht en het verbruik werd hoofdelijk omgeslagen. Het verbruik en de kosten waren enorm hoog. De BC heeft contact gelegd met de corporatie en de Woonbond. De Energiebus kwam langs. De energiebus van de Woonbond heeft geanalyseerd en een advies uitgebracht. Isolatie voor vloeren, dak, gevels en borstweringen. Ramen en deuren H++ glas. Een nieuwe collectieve ketel en individuele meters aan de radiatoren. Voorstel een kleine huurverhoging met een garantie van een lager bedrag aan stookkosten. Om te kunnen starten met een opknapbeurt is het nodig dat 70% van de bewoners instemt met de werkzaamheden en de huurverhoging De BC en de corporatie hebben hard gewerkt om iedereen te bereiken. Na een aantal bewonersbijeenkomsten in samenwerking met de Woonbond ging uiteindelijk 77 procent van de bewoners akkoord met het renovatievoorstel. Tevens komt er een opknapbeurt aan galerijen, balkons en liften. Met de renovatie is een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid. Men was zeer te spreken over de Woonbond. ( lovende woorden ook vanuit de zaal ) De renovatie is in volle gang. Er is een zeer goede samenwerking met de corporatie en een goed contact tussen de bewoners en de opzichters. Wanneer bewoners thuis last hebben van de werkzaamheden, dan kan men overdag terecht in de ontspanwoningen die de corporatie aanbiedt. Drie ontspanwoningen zijn ingericht als een woning met radio, televisie, internet en keuken, bed en werkplek. De enorme hoeveelheid aan woningen, 8 centrale ingangen, 16 liften. Prachtig gelegen, midden in het bos en een enorm mooi uitzicht aan beide kanten van de flat. Met een eigen cafetaria aan het begin van de flat. Een school achter de flat midden in het bos. De rondgang in en om het gebouw was zeer indrukwekkend.

7 Leidsche e Rijn Een bezoek aan het Informatiecentrum Leidsche Rijn. Leidsche Rijn is een vinex-locatie. Tot 2025 worden er in de vinexlocatie woningen gebouwd voor ongeveer mensen. Bovendien komen er uiteindelijk zo'n mensen te werken. Het is het gebied waar oud en nieuw samenkomen. Centraal gelegen, dicht bij de snelwegen en de stad Utrecht. De Kersentuin De Kersentuin in Leidsche Rijn is een unieke buurt van bijna honderd huur-en koopwoningen, die door de bewonersvereniging De Kersentuin zelf is opgezet. Corporatie Portaal heeft een aantal (huur) woningen in de Kersentuin gerealiseerd. Zo is bijvoorbeeld veel aandacht gegeven aan energiezuinig bouwen, waardoor de woningen circa 25% zuiniger zijn dan reguliere nieuwbouwwoningen. Ook is veel aandacht voor flexibel, compact, levensloopbestendig en uitbreidbaar bouwen. Voor ons als bezoekers was er eerst een presentatie en daarna een rondwandeling. De Kersentuin: 100% bewonersinitiatief De Kersentuin is met recht een uniek project te noemen, niet alleen vanwege de brede opvatting van (sociale en technische) duurzaamheid, maar ook omdat de bewoners zélf de plannen voor deze wijk hebben ontwikkeld. Ze zijn daarvoor georganiseerd in bewonersvereniging De Kersentuin. De woningen zijn duurzaam, flexibel, compact, levensloopbestendig en uitbreidbaar gebouwd, terwijl de buurt gedifferentieerd, autoluw, en kindvriendelijk is vormgegeven, met vloeiende overgangen tussen openbaar, semi-openbaar en privé-gebied. Zonder de steun van een corporatie was de Kersentuin er niet gekomen. Desondanks was er ook veel kritiek vanuit de Kersentuin op de woningcorporatie. In één zin: "De Kersentuin is ontstaan ondanks Portaal maar ook dankzij Portaal. De totstandkoming van de Kersentuin is een proces van zeven jaar geweest. De bouw van het project startte net voor de zomer van 2002 en is eind 2003 afgerond. De Kersentuin spoort mensen aan het heft in handen te nemen: er is meer mogelijk dan menigeen denkt; de eigen buurt is veel maakbaarder dan menigeen denkt. De Kersentuin toont dat aan, in vrijwel alle opzichten. De conclusie is na 2 locaties te hebben bezocht: Bewonersinitiatieven worden beloond! Met goede ideeën en eventuele ondersteuning van de Woonbond kan men een corporatie overtuigen om tot een goed energiezuinig resultaat te komen. Frans Wevers Ina Kloosterman (voorzitter Huurdersplatform) (bestuurslid Huurdersplatform)

8 Spreekuur Inloopspreekuur elke woensdag van 9.30 tot 11.00uur. Na alleen op afspraak. Dit is op verzoek van huurders die graag wat meer privacy willen hebben. Vereniging ing Huurdersplatform WOONopMAAT De vereniging is een zelfstandige en onafhankelijke vereniging van huurders. Het doel van de verenging is het behartigen van de belangen van alle huurders. Bijdrage leveren aan leefbaarheid en kwaliteit van het wonen. Dienstverlening: informatie en voorlichting over voor huurders relevante zaken. Vergaderingen met huurders worden bijgewoond, advies en ondersteuning wordt gegeven in het kader van herstructurering, groot onderhoud en renovatie projecten. Bestaande en nieuw op te richten bewonerscommissies kunnen ondersteuning krijgen van de werkgroep Participatie. Wensen en knelpunten van huurders worden met WoM besproken. Als u iets wilt vragen, of klachten heeft en u komt er zelf niet uit met WOONopMAAT, schroom dan niet en kom naar het spreekuur. Kortom, het Huurdersplatform kan u met raad en daad terzijde staan! Tip Het Huurdersplatform wil u attenderen dat u alles over Huurrecht kunt opzoeken/lezen in het Burgerlijk Wetboek 7. Huurdersrecht; 200 vragen en antwoorden over huur van woonruimte, onderhoud en renovatie, huurprijs en servicekosten, huisvestingvergunning, etc., te bestellen bij de Woonbond. Links Ministerie van VROM Wetboek Online (wetboek 7 Huurrecht) Nederlandse Woonbond Woonbond Huurwijzer Huurtoeslag Huurdersvereniging Nederland Verbeter uw huurwoning Bewonerscommissies sies kunnen nen tijdens het spreekuur gratis kopiëren. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Van der Hoopstraat 76, 1945 TT Beverwijk Antwoordnummer 328, 1940 VB Beverwijk Tel: Inloopspreekuur preekuur elke woensdag van 9.30 tot uur. Na uur alleen op afspraak. huurdersplatformwom@hetnet.nl

Beste leden, Ik wens u tot slot als lid en huurder veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Fred Koops, voorzitter Huurdersplatform WoM

Beste leden, Ik wens u tot slot als lid en huurder veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Fred Koops, voorzitter Huurdersplatform WoM Beste leden, Met enige trots mag ik zeggen dat de ledenwerving die wij dit jaar hebben gehouden een enorm succes is geweest. De bestuursleden die hier verantwoordelijk voor zijn geweest komt alle lof toe,

Nadere informatie

KE K R E S R T ED E I D TIE I

KE K R E S R T ED E I D TIE I KERST EDITIE Beste huurders, Sint-Nicolaas / Kerstmis / Jaarwisseling: Deze feestdagen hebben voor een ieder van ons dezelfde betekenis, maar de belevenis van deze dagen is voor iedereen anders. De decemberdagen

Nadere informatie

Beste leden, Tot zover mijn bijdrage en ik wens u veel leesplezier met deze Nieuwsbrief.

Beste leden, Tot zover mijn bijdrage en ik wens u veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Beste leden, In de najaarsvergadering heb ik aangegeven te (moeten) stoppen als voorzitter van het Huurdersplatform, omdat ik niet meer woonachtig ben in een huis van Woon op Maat en dat is namelijk een

Nadere informatie

Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider.

Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider. Beste lezers, Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider. Het is fijn om binnen een team goed te kunnen functioneren

Nadere informatie

Beste huurders van WOONopMAAT

Beste huurders van WOONopMAAT Beste huurders van WOONopMAAT Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Huurdersplatform op 29 oktober 2009 heb ik namens het bestuur de toezegging gedaan dat wij op korte termijn met een actieve ledenwerfcampagne

Nadere informatie

Beste leden, Eveneens dank aan alle leden die zich al die jaren hebben ingezet.

Beste leden, Eveneens dank aan alle leden die zich al die jaren hebben ingezet. Beste leden, Het voorwoord in deze Nieuwsbrief zal naar mijn idee gedeeltelijk moeten bestaan uit de sociale problemen welke zijn ontstaan door het beleid van de regering. Het advies van alternatieve ideeën

Nadere informatie

Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT

Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief, 1 e jaargang, nr. 2, oktober2009 Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Beste leden Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf is de redactiecommissie met grote voortvarendheid aan de gang

Nadere informatie

Met o.a. de UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 april 2016

Met o.a. de UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 april 2016 Met o.a. de UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 april 2016 Vereninging Huurdersplatform WOONopMAAT Niieuwsbriief,, 8 sst tee jjaargang,, nr.. 15,, apriill 2016 Voorwoord We staan aan de vooravond

Nadere informatie

Het Huurdersplatform is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering op donderdag 23 april a.s.

Het Huurdersplatform is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering op donderdag 23 april a.s. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief,, 7 ddee jaargang,, nr.. 12,, april 2015 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 23 april 2015 in de Vredevorstkerk, Laan der Nederlanden 152 te Beverwijk

Nadere informatie

Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..)

Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..) Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..) Definities: Bewonerscommissie: Contactpersoon: Wijkinformatiebijeenkomst: Complex: Huurdersplatform: Budgetcommissie:

Nadere informatie

~ 1 ~ Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform van WOONopMAAT

~ 1 ~ Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform van WOONopMAAT ~ 1 ~ Beleidsplan Vereniging Huurdersplatform van WOONopMAAT 2011-2014 ~ 2 ~ Inhoudsopgave Samenvatting 1. Inleiding 1.1 Algemeen 1.2 Doelstellingen en opbouw beleidsplan 1.3 Visie 2. Strategisch beleid.

Nadere informatie

Ledenraadpleging zeggenschap huurders

Ledenraadpleging zeggenschap huurders Ledenraadpleging zeggenschap huurders Van maandag 15 september tot en met zondag 5 oktober 2014 hield de Woonbond een digitale raadpleging onder lidorganisaties en persoonlijke leden van de Woonbond. Onderwerp

Nadere informatie

Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging

Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging huurcommissie, meer ouderen belanden na val op eerste hulp.

Nadere informatie

Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT 2010-2014

Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT 2010-2014 Beleidsplan Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT 2010-2014 Beleidsplan Huurdersplatform WoM, concept voor Algemene Ledenvergadering de dato 29-10-2009 Pagina 1 Inhoudsopgave 0 Samenvatting 1. Inleiding

Nadere informatie

In deze editie o.a.: voorwoord voorzitter, kerstattentie bewonerscommissies, prestatieafspraken 2018, begrip huurtoeslag, foto impressie 25 jarig

In deze editie o.a.: voorwoord voorzitter, kerstattentie bewonerscommissies, prestatieafspraken 2018, begrip huurtoeslag, foto impressie 25 jarig In deze editie o.a.: voorwoord voorzitter, kerstattentie bewonerscommissies, prestatieafspraken 2018, begrip huurtoeslag, foto impressie 25 jarig bestaan van appartementencomplex t Overloo Beste huurders,

Nadere informatie

Medezeggenschap bij scheiden wonen en zorg. Simone Bovenhorst consulent regio Noord-Oost Nederlandse Woonbond

Medezeggenschap bij scheiden wonen en zorg. Simone Bovenhorst consulent regio Noord-Oost Nederlandse Woonbond Medezeggenschap bij scheiden wonen en zorg Simone Bovenhorst consulent regio Noord-Oost Nederlandse Woonbond 1 Wat ga ik vertellen? Huidige regelgeving: - huurprijs en servicekosten - Wmcz - Wohv (Overlegwet)

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

Tweede Kamer akkoord met wetsvoorstel energieprestatievergoeding voor nul-op-de-meter-woning

Tweede Kamer akkoord met wetsvoorstel energieprestatievergoeding voor nul-op-de-meter-woning Regelingen en voorzieningen CODE 4.1.7.90 Tweede Kamer akkoord met wetsvoorstel energieprestatievergoeding voor nul-op-de-meter-woning bronnen aedes.nl, Kamer neemt wetsvoorstel energieprestatievergoeding

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemengde complexen. 10 oktober 2017

Themabijeenkomst gemengde complexen. 10 oktober 2017 Themabijeenkomst gemengde complexen 10 oktober 2017 Wat gaan we doen vanavond: 19.30-20.00 u.: Algemene informatie en ontwikkelingen gemengde complexen 20.00-20.45 u.: Aanpassing Modelreglement en commentaar

Nadere informatie

Beste huurders, Ik zie u op de Algemene Ledenvergadering van 11 april a.s. Annette Leeuw

Beste huurders, Ik zie u op de Algemene Ledenvergadering van 11 april a.s. Annette Leeuw Beste huurders, Op 11 april a.s. is het weer zover en houden wij onze Algemene Ledenvergadering. Ons jaarlijks uitje met onder andere de huurders. Het Huurdersplatform heeft weer veel werk verricht. In

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

Verslag bewonerscommissieavond. Thema: overlegwet. Presentatie

Verslag bewonerscommissieavond. Thema: overlegwet. Presentatie Verslag bewonerscommissieavond Thema: overlegwet Plaats: Wijkcentrum Titus Brandsma (Tweede Oudeheselaan) Datum: maandag 6 februari 2012 Aanwezig: 14 personen Commissies: BHPP, Delsenhof, Leuvensehof,

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Reglement participatie van Bewonerscommissies Staedion Overwegingen dat de verhuurder Staedion met dit reglement nadere invulling

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Huurder. in een. VvE Complex

Huurder. in een. VvE Complex Huurder in een VvE Complex Wonen met huurders en eigenaren in een appartementencomplex Het komt vaak voor dat huurders en huiseigenaren samen in een appartementencomplex wonen. Dit noemen wij een gemengd

Nadere informatie

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort HBVA-AMERSFOORT SNEEUWUIL 85 3815XS AMERSFOORT TEL:033-4653164 SECR@VERENIGINGHUURDERSBELANGEN.NL WWW.VERENIGINGHUURDERBSELANGEN.NL

Nadere informatie

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Bewonersavond in april overbodig De Huurderswerkgroep Surinamestraat e.o. heeft aangegeven, dat een bewonersavond in april niet zinvol zou

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 Nieuwsbrief najaar 2015 Velen van u zullen gemerkt hebben dat de woningen aan de Purmerlaan een metamorfose hebben ondergaan. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier bij stilgestaan. Ondertussen zijn de

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Huren bij WOONopMAAT juli 2009

Huren bij WOONopMAAT juli 2009 Huren bij WOONopMAAT juli 2009 Inhoud Welkom bij WOONopMAAT 2 Huur Huurovereenkomst 2 Een goede huurder zijn 2 Huurbetaling 2 Huurachterstand 3 Huurverhoging 3 Huurtoeslag 3 Huuropzegging 3 Onderhoud Onderhoudsrechten

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

Huren bij WOONopMAAT augustus 2016

Huren bij WOONopMAAT augustus 2016 Huren bij WOONopMAAT augustus 2016 Inhoud Welkom bij WOONopMAAT 2 Huur Huurovereenkomst 2 Een goede huurder zijn 2 Huurbetaling 2 Huurachterstand 3 Huurverhoging 3 Huurtoeslag 3 Huuropzegging 3 Onderhoud

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

Nieuwe woningwaarderingsstelsel. (puntenstelsel) en het energielabel

Nieuwe woningwaarderingsstelsel. (puntenstelsel) en het energielabel 19 april 2010, HBV Maaskant Nieuwe woningwaarderingsstelsel (puntenstelsel) en het energielabel Susan Huijbregts Campagnemedewerker energieteam Waarom energie besparen? Woonlasten verlagen (de afgelopen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING op 22 november 2016

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING op 22 november 2016 VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING op 22 november 2016 Aanwezig: HOP bestuur - G. Beekmans, C. Schults, W. Schults-van der Dennen, L. de Wal Patrizia - E. Beets, S. Zwart, E. van der Plaat MVGM - T. Kwant,

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016

Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016 Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016 Agenda Welkom Opening door wethouder van Wonen, mevrouw Van Vroonhoven Presentatie: achtergronden prestatieafspraken Korte pauze Wat is uw mening over: - betaalbaarheid

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010

Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010 ~ 1 ~ Beverwijk, 30 april 2010 Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010 Aanwezig: Het bestuur Huurdersplatform: Fred Koops (voorzitter), Lars Witkamp, Annette de Leeuw,

Nadere informatie

De huurder in een VVE

De huurder in een VVE De huurder in een VVE in vogelvlucht Huurdersvereniging Staedion Huurdersvereniging Staedion 1 Opstart VVE Als een of meer woningen van een complex verkocht gaan worden aan huurders of nieuwe eigenaars,

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst WBV Arnemuiden en bewonersorganisatie De Hoogaars.

Samenwerkingsovereenkomst WBV Arnemuiden en bewonersorganisatie De Hoogaars. Samenwerkingsovereenkomst WBV Arnemuiden en bewonersorganisatie De Hoogaars. Ondergetekenden, WBV Arnemuiden, hierna te noemen de verhuurder en Bewonersorganisatie Arnemuiden De Hoogaars, hierna te noemen

Nadere informatie

Beleidsplan 2010-2015

Beleidsplan 2010-2015 Beleidsplan 2010-2015 In dit beleidsplan vindt u onderwerpen waaraan de huurdersvereniging werkt en wil blijven werken. Voor een deel staan in dit plan uitgangspunten vermeld die u terugvindt in de Statuten

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Handboek huurdersorganisaties. Deel 8: De bewonerscommissie

Handboek huurdersorganisaties. Deel 8: De bewonerscommissie Handboek huurdersorganisaties Deel 8: De bewonerscommissie Handboek huurdersorganisaties Deel 8 De bewonerscommissie Succesvolle voorbeelden uit de praktijk Handboek huurdersorganisaties Deel 8: De bewonerscommissie

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld 12 november 2015 19.30 uur tot ca. 21.00 uur Aanwezig: Bestuur Huurdersvereniging Domesta Hoogeveen - Alya Assen - Karin Koers (Domesta) - Huurders: dhr.

Nadere informatie

handleiding

handleiding Er zijn op dit moment ongeveer 110 bewonerscommissies die samen met Eigen Haard actief zijn. De meeste bewonerscommissies zijn actieve, zelfstandige groepen die niet alleen met Eigen Haard samenwerken,

Nadere informatie

Concept Beleidsplan 2014-2018. Huurdersvereniging Brederode

Concept Beleidsplan 2014-2018. Huurdersvereniging Brederode Concept Beleidsplan 2014-2018 Huurdersvereniging Brederode 1 1. Voorwoord In dit beleidsplan vindt u onderwerpen waaraan de huurdersvereniging werkt en wil blijven werken. Voor een deel staan in dit plan

Nadere informatie

Kerst editie Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief, 6d d e e jaargang, nr. 11, december 2014

Kerst editie Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief, 6d d e e jaargang, nr. 11, december 2014 Kerst editie Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief,, 6 ddee jaargang,, nr.. 11,, december 2014 Beste leden / huurders, Allereerst wil ik u namens het gehele team fijne feestdagen toewensen,

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV)

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Flatgebouwen Vogelwijk, complex Koolmeesstraat 1-70, Leiderdorp Verzoeker Naam: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nadere informatie

Welkom! Programma. 18 juni 2015. Welkom. Presentatie visitatierapport. Voor welke uitdagingen staan we? Kort filmpje. Borrel en informeel contact

Welkom! Programma. 18 juni 2015. Welkom. Presentatie visitatierapport. Voor welke uitdagingen staan we? Kort filmpje. Borrel en informeel contact Welkom! 1 Programma Welkom Presentatie visitatierapport Voor welke uitdagingen staan we? Kort filmpje Borrel en informeel contact 2 1 van bekend naar nieuw van naar 3 Waar gaat het naar toe? Verkleining

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders

Prestatieafspraken Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders Prestatieafspraken -2020 Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders Inleiding Per 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet van kracht geworden. Hoeksteen van deze hervorming is de lokale verankering

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Activiteitenplan VHB 2013

Activiteitenplan VHB 2013 Activiteitenplan VHB 2013 De Vereniging HuurdersBelangen (VHB) heeft tot taak: het behartigen van de belangen van de huurder die in een woning van de Alliantie regio Amersfoort woont. Wat zijn de belangen

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Voorwoord: Proces om te komen tot Prestatieafspraken. Inleiding

Voorwoord: Proces om te komen tot Prestatieafspraken. Inleiding Speciale Editie Informatie extra Algemene Leden Vergadering Vereniigiing Huurderspllatform WOONopMAAT Niieuwsbriief,, 7 ddee jjaargang,, nr.. 13,, okt.. 2015 Voorwoord: In deze extra Nieuwsbrief gaan we

Nadere informatie

DENK MEE MET MITROS. Uitkomsten onderzoek Toekomstplannen Mitros 2010-2030

DENK MEE MET MITROS. Uitkomsten onderzoek Toekomstplannen Mitros 2010-2030 DENK MEE MET MITROS Uitkomsten onderzoek Toekomstplannen Mitros 2010-2030 Mitros heeft een plan opgesteld met doelstellingen voor de periode 2010-2030. In dit plan staat wat Mitros de komende twintig jaar

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Huurders Organisatie Patrizia VAN HUURDERS VOOR HUURDERS We werken voor de belangen van alle huurders Ons streven: U BENT TEVREDEN MET HOE U WOONT

Nadere informatie

Wonen in de Wever. 52 appartementen aan de Weverstraat

Wonen in de Wever. 52 appartementen aan de Weverstraat Wonen in de Wever 52 appartementen aan de Weverstraat Wonen in De Wever Mooiland realiseert vernieuwbouw huurappartementen in de Weverstraat in Gennep. Gennep is een stadje in de provincie Limburg waar

Nadere informatie

Jaarplan 2016 concept HBV Leiden

Jaarplan 2016 concept HBV Leiden Jaarplan 2016 concept HBV Leiden CONCEPT Jaarplan HBV Leiden 2016 1 Actuele ontwikkelingen Nieuwe Woningwet De nieuwe Woningwet heeft grote impact op de corporaties. De corporatie moet zich richten op

Nadere informatie

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr.

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. Verslag Vergadering Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Datum Woensdag 9 mei 2018, aanvang 19.00 uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. 1 t/m 8 Aanwezig Zie presentielijst Afwezig

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Hoflaan oneven 101-167, Weidehof nrs 33-56 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben we van u gehoord? Wat zijn de voorgenomen plannen? Wanneer willen we dat doen en

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Meer huur voor minder huis. Gereguleerde huren in de commerciële sector

Meer huur voor minder huis. Gereguleerde huren in de commerciële sector Meer huur voor minder huis Gereguleerde huren in de commerciële sector Gereguleerde huren in de commerciële sector Meer huur voor minder huis AANLEIDING Corporaties en commerciële verhuurders bieden beiden

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Rapport Huurdersraadpleging 2017

Rapport Huurdersraadpleging 2017 Rapport Huurdersraadpleging 2017 Wouter Slokker Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemene vragen... 3 Inkomen en betaalbaarheid... 5 Van Groot naar Beter... 8 Bewonerscommissies... 9 Huurdersvereniging...

Nadere informatie

Werkplan Accio 2017 (2018)

Werkplan Accio 2017 (2018) Werkplan Accio 2017 (2018) Voorwoord 1. Accio: ontwikkeling van de vereniging 2. Participatie: beïnvloeden van woonbeleid 3. Bestuur en besturing: werken aan goed bestuur 4. Communicatie en relatie: contact,

Nadere informatie

Reglement participatie van Bewonerscommissies

Reglement participatie van Bewonerscommissies Reglement participatie van Bewonerscommissies Definities Omnia Wonen: Stichting Omnia Wonen, gevestigd te Harderwijk Bewoner of huurder: een meerderjarig persoon die met betrekking tot een woongelegenheid

Nadere informatie

Participatie en zelfbeheer. ALV STOK Trevor James 31 mei 2016

Participatie en zelfbeheer. ALV STOK Trevor James 31 mei 2016 Participatie en zelfbeheer ALV STOK Trevor James 31 mei 2016 Woningwet 2015 Woonvisie & prestatieafspraken Verandering in relatie huurdersorganisatie, woningcorporatie en gemeente Woonvisie en prestatieafspraken:

Nadere informatie

Activiteitenplan VHB 2014

Activiteitenplan VHB 2014 Activiteitenplan VHB 2014 De Vereniging HuurdersBelangen (VHB) heeft tot taak: het behartigen van de belangen van de huurder die in een woning van de Alliantie regio Amersfoort woont. Wat zijn de belangen

Nadere informatie

Reglement participatie van Bewonerscommissies

Reglement participatie van Bewonerscommissies Reglement participatie van Bewonerscommissies Definities Omnia Wonen: Stichting Omnia Wonen, gevestigd te Harderwijk Bewoner of huurder: een meerderjarig persoon die met betrekking tot een woongelegenheid

Nadere informatie

Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk

Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk Geert-Jan Persoon Adviseur woningkwaliteit Vereniging Nederlandse Woonbond Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam 020-5517784 www.woonbond.n www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl

Nadere informatie

Energiebesparing. Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties

Energiebesparing. Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Energiebesparing Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Eerste druk, november 2007 ENERGIEBESPARING Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Eerste druk, november 2007 2007, Nederlandse

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2017

ACTIVITEITENPLAN 2017 HUURDERSNETWERK MITROS ACTIVITEITENPLAN 2017 Januari 2017 1 - Inleiding In 2016 heeft HNM zich nadrukkelijk gepresenteerd. Op diverse manieren. Dat doen we ook in 2017, maar we zetten er wel wat tandjes

Nadere informatie

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken;

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken; Werkplan STOK 2017 De prioriteiten van STOK STOK is de stedelijke organisatie van huurders bij de Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex. Bewonerscommissies, actief op de wooncomplexen vormen de leden van vereniging.

Nadere informatie

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel

Bewonersscan 2015. T.b.v. Waardwonen. Karima Chafia. Presentatie. Klantlogo aanpassen in diamodel Bewonersscan 2015 Presentatie T.b.v. Waardwonen Karima Chafia Klantlogo 1 Onderzoeksverantwoording 2 Dienstverlening 3 Woning 4 Buurt en leefbaarheid 5 Conclusies Methode onderzoek In totaal zijn er 844

Nadere informatie

HOOD. Beleidsplan 2010

HOOD. Beleidsplan 2010 HOOD Beleidsplan 2010 Inhoudsopgave Voorwoord Doelstelling en interne activiteiten Doelstelling Bestuur Bewonerscommissies Werkgroepen Overlegonderwerpen Middelen Activiteiten met Ons Doel Overleg met

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat Informatieavond. 19 februari 2014

Spatter-Fortuinstraat Informatieavond. 19 februari 2014 Spatter-Fortuinstraat Informatieavond 19 februari 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Toekomst complex Hoezo? We gaan een besluit nemen We willen hiervoor zo veel mogelijk draagvlak creëren We onderbouwen

Nadere informatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie Bijlage 4b Communicatie en participatie INHOUD 1 Op weg naar een Definitief Ontwerp voor Kerckebosch... 3 2 Informeren en betrekken... 3 3 Participatie... 4 Communicatie en participatie 2 Op weg naar een

Nadere informatie

Gecombineerde huur/koop complexen

Gecombineerde huur/koop complexen onderwerp Gecombineerde huur/koop complexen Datum april 2013 Aan Van 1 INLEIDING In de vastgoedportefeuille van Maasdelta Groep ontstaan door de verkoop van huurwoningen steeds meer complexen waarin huurders

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Er zijn verder geen opmerkingen op het verslag. Het verslag wordt vastgesteld. 3 Mededelingen & actualiteiten

Er zijn verder geen opmerkingen op het verslag. Het verslag wordt vastgesteld. 3 Mededelingen & actualiteiten Verslag Overleg Huurdersfederatie Alert en Eigen Haard Maandag 25 maart 2019 19.00 uur 21.00 uur Aanwezig namens Alert: mevrouw van Rijn, mevrouw Groenhof, de heer Dil, mevrouw de Ligter, de heer van Oudenaren,

Nadere informatie

Handleiding voor bewonerscommissies

Handleiding voor bewonerscommissies Handleiding voor bewonerscommissies I. Inleiding... 3 II. Visie op participatie... 3 III. Een bewonerscommissie oprichten... 3 A. Oprichten, hoe doe ik dat?... 4 B. De leden... 4 IV. Overleg... 5 A. Overleg

Nadere informatie

1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen.

1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen. Huurverhoging 2016 1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen. In de gesprekken met de corporaties is de insteek

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Beleidsplan Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016

Beleidsplan Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016 Beleidsplan 2017-2018. Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016 Opgemaakt door het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen Zuid Limburg. Bestemd voor: Voorzitter Bewonerscommissies aangesloten bij SHZL.

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Krijtland Wonen en Huurdersvereniging De Hoogste Top.

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Krijtland Wonen en Huurdersvereniging De Hoogste Top. Samenwerkingsovereenkomst Stichting Krijtland Wonen en Huurdersvereniging De Hoogste Top. Partijen Stichting Krijtland Wonen, hierna te noemen de verhuurder, in deze vertegenwoordigd door haar bestuur,

Nadere informatie

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR Profielschets Bestuur Huurdersplatform SOR 1 november 2018 Inhoud 1. Inleiding op SOR en het bestuur van het Huurdersplatform 3 1.1 Beschrijving SOR 3 1.2 Beschrijving (bestuur) Huurdersplatform SOR 3

Nadere informatie

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen A) WONINGWET: ALGEMEEN 1. Wat is de nieuwe Woningwet? De nieuwe Woningwet geeft nieuwe regels voor de sociale huursector. Met de herziening wil de overheid

Nadere informatie

JAARPLAN. 29 december 2016

JAARPLAN. 29 december 2016 JAARPLAN 2017 29 december 2016 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 2 Ambities voor de Bewonersvereniging Rijswijk 3 2.1 Oprichten werkgroepen 3 2.2 Werving nieuwe bestuursleden 3 2.3 Werving nieuwe leden 3 2.4

Nadere informatie

Voorwoord. Annemieke Beerse Voorzitter a.i.

Voorwoord. Annemieke Beerse Voorzitter a.i. Voorwoord Allereerst wil ik mijn waardering uitspreken voor het vele werk dat door de bestuursleden in het afgelopen jaar is verzet. Het feit dat het kantoor van de Huurdersvereniging twee dagdelen per

Nadere informatie

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g Sociaal Plan Jeruzalem 2009 S a m e n v a t t i n g De eerste palen voor een nieuwe wijk gaan de grond in (foto: Gemeente Archief). Sociaal Plan Jeruzalem 2009 samenvatting 2 De huidige situatie, ruim

Nadere informatie