BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend secretaris mw. P.A. Groen-Krijger, ambtelijk secretaris 1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 12 mei 2015 wordt vastgesteld. 2. Besluiten openbaar Bruinooge Jaarstukken Regionaal Historisch Centrum Alkmaar Het bestuur van het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar biedt de jaarrekening 2014 en de begroting 2016 ter beoordeling aan met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen Raadvragen PvdA inzake Villapark De Rijp Het lid van de Raad, de heer Van Etten, heeft op 27 januari vragen gesteld inzake het Overdrachtsdossier Villapark de Rijp. In te stemmen met bijgaande beantwoording Jaarrekening 2014, begrotingswijziging 2015 en begroting 2016 Recreatieschappen Landschap Waterland, Geestmerambacht, Alkmaarder- en Uitgeestermeer Namens de Dagelijkse Besturen van Recreatieschap Landschap Waterland (TW), Recreatieschap Geestmerambacht (GAB) en van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM) is door Recreatie Noord-Holland NV de jaarrekening 2014, de begrotingswijziging 2015 en de begroting 2016 aangeboden. De gemeente Graft-De

2 Rijp nam deel aan de gemeenschappelijke regeling Landschap Waterland. Na de fusie met de gemeente Graft-De Rijp per 1 januari 2015 zitten de financiële stukken in het zienswijzen traject van de gemeente Alkmaar. Deze documenten zijn geagendeerd voor de vergadering van het Algemene Bestuur van het GAB van 10 juni 2015, voor de vergadering van het Algemeen Bestuur van het RAUM van 17 juni 2015 en voor de vergadering van het Algemeen Bestuur Landschap Waterland van 18 juni Aan de behandeling daarvan gaat een zienswijzen traject in de raden vooraf Jaarrekening 2014 Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland De relatie tussen de gemeenteraden en het werkvoorzieningsschap is geregeld in de gemeenschappelijke regeling Werkvoorzieningsschap Noord Kennermerland (WNK) In artikel 21 is de werkwijze aangaande begroting en jaarrekening opgenomen. In dit artikel is bepaald dat de gemeenteraden omtrent de concept jaarrekening hun zienswijze kenbaar kunnen maken. Het Dagelijks Bestuur dient de zienswijze bij de ontwerp jaarrekening te voegen en voor te leggen aan Algemeen Bestuur. Het Algemeen Bestuur van WNK Personeelsdiensten heeft de jaarrekening op 8 april 2015 in concept vastgesteld. Voordat het Algemeen Bestuur van WNK (AB WNK) de jaarrekening2014 definitief vaststelt, kunnen de raden van de deelnemende gemeenten dus hun zienswijze geven Begroting 2016 Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Conform de Wet Gemeenschappelijke Regeling (GR) bieden wij de gemeenteraad hierbij de begroting 2016 van het Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland (WNK) aan. Het Algemeen Bestuur van WNK Bedrijven heeft de ontwerpbegroting op 8 april 2015 in concept vastgesteld. Voordat het Algemeen Bestuur van WNK (AB WNK) de begroting definitief vaststelt, kunnen de raden van de deelnemende gemeenten hun zienswijze geven. Bijgaand raadsvoorstelling ter vaststelling voor te leggen aan de Raad Motie inzake Buurtbussen In de raadsvergadering van 23 maart 2015 is door de Raad een motie aangenomen inzake weekendbussen Schermer/De Rijp. In bijgaande brief wordt deze motie beantwoord. In te stemmen met bijgaande beantwoording.

3 Konijn- Vermaas Wijziging Gemeenschappelijke regeling Halte werk Op grond van de Wet algemene regels herindeling (Wet Arhi) dienen binnen een periode van zes maanden na vorming van de nieuwe gemeente de deelnemers de gemeenschappelijke regeling te controleren op mogelijke gevolgen van de fusie voor de regeling en zo nodig voorzieningen te treffen. Als gevolg van de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen per 1 januari 2015 wordt tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt een aantal tekstuele wijzigingen voor te stellen. Ingevolge artikel 1 tweede en derde lid van de Wet gemeenschappelijke regelingen dient de gemeenteraad toestemming te verlenen aan het college tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Halte werk. De integrale tekst van de Gemeenschappelijke regeling Halte werk zoals deze komt te luiden na de wijziging is als bijlage bijgevoegd. 1. Vast te stellen de 1e wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Halte werk conform bijlage, onder voorbehoud van toestemming daartoe van de gemeenteraad Konijn- Vermaas Begroting 2015 en 2016 GR BVO Halte werk Per 1 januari 2015 is de Gemeenschappelijke regeling Bedrijfsvoering organisatie (GR BVO) Halte Werk in werking getreden. In deze GR nemen de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk deel, met als taakgebied het uitvoeren van de Participatiewet en daaraan verwante regelingen. De gemeenschappelijke regeling behartigt de belangen van de deelnemers gezamenlijk en van ieder deelnemer afzonderlijk met de betrekking tot de in medebewind opgedragen wetten, voor zover de bevoegdheid daartoe de deelnemer toekomt en voor zover deze aan Halte Werk is gemandateerd. Voor u liggen de ontwerpbegrotingen 2015 en 2016 van de Gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoering organisatie Halte Werk is het eerste jaar waarin het samenwerkingsverband Halte Werk volledig operationeel zal functioneren. Leidend voor de activiteiten en daarbij horende financiële doelstellingen die Halte Werk de komende jaren zal verrichten voor haar deelnemende partijen zijn: - de uitgangspunten voor een dienstverleningsmodel dat door de stuurgroep ISD HAL is vastgesteld in haar vergadering van 7 mei de conceptbegroting voor de ISD HAL ( bijlage 4 raadsvoorstel Besluitvorming ISD HAL oktober 2014). 1. De concept ontwerpbegroting voorzien van bijgevoegde zienswijzen voorleggen aan de gemeenteraad. 2. De hogere lasten in 2015 ad ,- thans eenmalig te dekken uit de transitiereserve Sociaal Domein en de onder uitputting op product 62, Programma 9 aan het einde van 2015 toe te voegen aan die transitiereserve Sociaal Domein. 3. De hogere lasten in 2016 en verder ad op te nemen in de Voorjaarsnota op Programma 10, Werk en inkomen, product Inkomensondersteuning.

4 Van de Ven Omgevingsvergunning bouw 14 appartementen Oterlekerweg 20 Stompetoren Het plan betreft de bouw van een appartementencomplex van 14 woningen op het perceel Oterlekerweg 20 te Stompetoren. De aanvraag is in strijd met het bestemmingsplan voor het aantal te bouwen woningen. Gevraagd wordt medewerking te verlenen aan een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan (ingrijpende planologische afwijking). 1. Medewerking te verlenen aan de realisatie van een appartementencomplex voor 14 appartementen op het perceel Oterlekerweg 20 te Stompetoren. 2. De ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage te leggen conform artikel 3.10 Wabo juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht. 3. Alvorens de procedure te starten een planschadeverhaalovereenkomst met de aanvrager af te sluiten Van de Ven Maximale reserve Theater de Vest en Stedelijk Museum Tijdens het proces voor de verzelfstandiging van Theater De Vest met Grote Sint Laurenskerk en Stedelijk Museum in 2013 heeft over een aantal aspecten vooraf geen besluitvorming plaatsgevonden. Voor de meeste daarvan kon alsnog in 2014 worden besloten, maar nog niet de maximaal aan te houden reserve. Hiervoor wordt thans een voorstel voorgelegd, dat is gebaseerd op de nota Cultuur zonder grenzen 2.0. Voor de Stichting Theater De Vest en Grote Sint Laurenskerk en de Stichting Stedelijk Museum Alkmaar een maximale reserve van 15% van de eigen begroting toe te staan, waarbij voorzieningen voor onderhoud en sociale premiedruk, sponsorverplichtingen en reserveringen voor zeer grote activiteiten in latere jaren niet worden betrokken Dijkman Aanwijzingsbesluit heffings- en invorderingsambtenaar Op 1 januari 2015 is er een nieuwe gemeente ontstaan. Door deze wijziging dient een nieuw Aanwijzingsbesluit heffings- en invorderingsambtenaar te worden genomen. Het aanwijzingsbesluit heffings- en invorderingsambtenaar van de nieuwe gemeente Alkmaar vast te stellen conform de bijlage Dijkman Veegbesluit Legestabel behorende bij de Legesverordening Alkmaar 2015 Op 2 januari 2015 is door de nieuwe Raad de (geharmoniseerde) Legesverordening Alkmaar 2015 vastgesteld. In de bij deze verordening behorende legestabel zitten een aantal omissies die met dit besluit worden gecorrigeerd.

5 1. In te stemmen met het besluit Eerste wijziging Legesverordening Alkmaar De Raad voor te stellen het onder 1. genoemde besluit vast te stellen en daarbij te bepalen dat: a. het besluit een onlosmakelijk onderdeel is van de Legesverordening Alkmaar 2015; b. de toegevoegde en gewijzigde tarieven met terugwerkende kracht per 1 januari 2015 ingaan.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 25 april 2016 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 25 april 2016 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvoorstel Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvergadering: 02-06-2016 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte J.P. Nagengast MBA Samenvatting - bestuurlijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvoorstel Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvergadering: 23-06-2016 agendapunt : bijlage nr. : 2016-1052 Commissie: Portefeuillehouder: Sociaal

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : 31 mei 2016 Agendanummer : 9 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N. Fintelman : Beleid en Projecten : E.J. (Eric) van Tatenhove Voorstel aan de raad Onderwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 Aanwezig Afwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 december 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 Aanwezig Afwezig drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Uitbrengen van geformuleerde zienswijze van ontwerpbegroting 2017 van de Gemeenschappelijke regeling Bedrijfsvoering organisatie Halte Werk.

Uitbrengen van geformuleerde zienswijze van ontwerpbegroting 2017 van de Gemeenschappelijke regeling Bedrijfsvoering organisatie Halte Werk. Raadsvoorstel Uitbrengen van geformuleerde zienswijze van ontwerpbegroting 2017 van de Gemeenschappelijke regeling Bedrijfsvoering organisatie Halte Werk. agendapunt : bijlage nr. : 2016-1049 Raadsvergadering:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn- mw. A.J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 08-01-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver,

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Financiën : F. Ooyevaar Voorstel aan de raad Onderwerp : Jaarrekening 2012 (concept),

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

X Besluitenlijst d.d vaststellen. 2. N.v.t. N.v.t. Mededelingen - 3. Mans BVO Algemene plaatselijke verordening Het college besluit:

X Besluitenlijst d.d vaststellen. 2. N.v.t. N.v.t. Mededelingen - 3. Mans BVO Algemene plaatselijke verordening Het college besluit: Agenda van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 15 januari 2019 Openbare gedeelte besluitenlijst Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, secretaris Dhr. R.A. de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18-06-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W.

Nadere informatie

Datum vergadering 15 mei 2012

Datum vergadering 15 mei 2012 Gemeente Langedijk Datum vergadering 15 mei 2012 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30-10-2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman, C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2009 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2009 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2009 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter J.C. Meijer drs. S.H. Binnendijk W.A.J. van Veen drs. N.M.C. Alsemgeest mevr. ir. A.

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. M. drs. M. L. Hagen mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest d.d. 15 januari 2019

besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest d.d. 15 januari 2019 besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest d.d. 15 januari 2019 Aanwezig: - Burgemeester mevrouw W.J.A. Verkleij - Wethouder C.M. Beentjes - Wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en Braass e m gehouden op: 13 januari 2009, om 9.30 uur in het Gemeentehuis te Kaag en Braassem Aanwezig:

Nadere informatie

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 *Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Besluitnummer Onderwerp Besluit Z.47161/D.2347 Overeenkomsten arbeidsontwikkeling en werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Aan de raad, Beslispunt: 1. Waar gaat dit voorstel over?

Aan de raad, Beslispunt: 1. Waar gaat dit voorstel over? Agendapunt : 17. Voorstelnummer : 06-050 Raadsvergadering : 25 juni 2015 Naam opsteller : Eline van Braak Informatie op te vragen bij : Eline van Braak Portefeuillehouder(s) : weth. J. Mesu Zaaknummer

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei (Week 19)

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei (Week 19) Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei 2017. (Week 19) Aanwezig: Afwezig: H. van der Sleen, loco-burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, W.I.J.M. Vrijhoef,

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 september 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw. M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit:

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit: Besluitenlijst: B&W-vergadering Datum: 09/01/2018 Aanwezig: Burgemeester Loco-gemeentesecretaris Afwezig: Secretaris A.B. Blase G.E. Oude Kotte V.C.M. Stam-de Nijs L.H.M. Dickhoff H.J. Leemhuis A.S. Meijer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 augustus 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 augustus 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 augustus 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel Gemeente jñ Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé Locosecretaris

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 7 november 2017 No. 2017-41 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten wethouders G.P. van den Anker, mevr. J.H.A. Sørensen, J.H.L.M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 11 maart 2014 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 11 maart 2014 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 maart 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 645692 Datum: Behandeld door: 18 januari 2012 M. Hijstee Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Economie Onderwerp: Verklaring van geen bezwaar

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Regionale raadsavond

Regionale raadsavond Regionale raadsavond Kadernota s gemeenschappelijke regelingen 6 februari 2019, Heerhugowaard www.regioalkmaar.nl Welkomstwoord burgemeester Blase Opzet avond Kennis nemen van zienswijzen, verduidelijkende

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening 18ini01372 Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster, Van de Wardt, Sluiter en Hengeveld Secretaris : Mevrouw Verstappen Datum: : 15 mei 2018 (week 20)

Nadere informatie

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Raadsvoorstel *Z010C0D5F16* Aan de raad Documentnummer : INT-14-11233 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Inleiding Sinds 2010 is de gemeente Beverwijk aangesloten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB97 Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012. Voorgenomen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Onderwerp : Wijziging van de gemeenschappelijke regeling Ability in de Gemeenschappelijke regeling Participatie Noord-Groningen

Onderwerp : Wijziging van de gemeenschappelijke regeling Ability in de Gemeenschappelijke regeling Participatie Noord-Groningen Nummer : 10-05.2016 Onderwerp : Wijziging van de gemeenschappelijke regeling Ability in de Gemeenschappelijke regeling Participatie Noord-Groningen Korte inhoud : De colleges van Bedum, De Marne, Eemsmond

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O (22-05-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvoorstel Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvergadering: 26 maart 2015 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte mw. E.C. Konijn-Vermaas Samenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december 2016 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Dhr. G. Veldhuijzen 0 Zeepkist Drie insprekers tijdens de Zeepkist: -

Nadere informatie

Besluit: In te stemmen met de rapportage Trends in Alkmaar.

Besluit: In te stemmen met de rapportage Trends in Alkmaar. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 april 2010 Aanwezig: P.M., voorzitter J.C. Meijer drs. S.H. Binnendijk W.A.J. van Veen drs. N.M.C. Alsemgeest mevr. ir. A. van Dam

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 25 juni 2013 Agendanummer : 16 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Veiligheid, Vergunningen en Handhaving : E. Plomp Voorstel aan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven mw. P.A.

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 71 Haarlem, 9 oktober 2001 Onderwerp: aanpassing gemeenschappelijke regelingen recreatieschappen Bijlagen: Wijziging gemeenschappelijke regeling, inclusief

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 12 juni 2017 Week 24 Aanwezig: L. Bromet, G. Bekhuis,, J. Kes en N. van Ginkel No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken?

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken? Raadsvoorstel Agendanr: CS5 Kenmerk: 15-0120932 Datum collegevergadering: 26 mei 2015 Onderwerp: jaarverslag en jaarrekening 2014 en de concept meerjarenbegroting 2016-2019 van Baanbrekers 0.Samenvatting:

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie