BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris mw. P.A. Groen-Krijger, ambtelijk secretaris Afwezig: P.M. Bruinooge 1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 27 september 2016 wordt vastgesteld. 2. Besluiten openbaar Bruinooge Raadsvragen OPA inzake Nucleair transport in Alkmaar Het lid van de raad Jan Hoekzema, heeft ons bij brief van 20 augustus 2016 vragen gesteld inzake nucleair transport door de gemeente Alkmaar. In te stemmen met bijgaande beantwoording Bruinooge Jaarverslag bezwaar en beroep 2015 Bijgaand treft u het jaarverslag 2015 aan inzake bezwaar en beroep. Het jaarverslag bevat cijfers over ontvangen bezwaar- en beroepschriften. Tevens worden er een aantal aanbevelingen gedaan. De voorzitter van de externe commissie heeft aangeboden in gesprek met de burgemeester (als portefeuillehouder) te gaan over het jaarverslag van de commissie. 1. In te stemmen met het jaarverslag inclusief de aanbevelingen van de externe commissie. 2. In te stemmen met het verzoek van de voorzitter van de externe commissie om het jaarverslag met de burgemeester te bespreken.

2 Kloos Voortzetten buurtbemiddeling in 2017 en 2018 De huidige overeenkomst eindigt 31 december Alle betroken partijen willen de samenwerking met De Bemiddelingskamer voortzetten. Partijen zijn zeer tevreden over de resultaten die door De bemiddelingskamer zijn behaald. 1. In te stemmen met de jaarrapportage 2015 Prettig wonen doen we samen en de halfjaar rapportage 2016 Zo doen wij dat in Alkmaar van de bemiddelingskamer. 2. In te stemmen om gebruik te blijven maken van de dienst van de Bemiddelingskamer voor de jaren 2017 en Raadsvragen Groep Keskin inzake Gelijke beloning vrouwen Het lid van de Raad, M. Keskin, heeft ons bij brief van 31 augustus 2016 vragen gesteld inzake Gelijke beloning voor vrouwen. In te stemmen met bijgaande beantwoording Raadsvragen Groep Keskin inzake Onvoorziene onderzoeken Het lid van de Raad, M. Keskin, heeft ons vragen gesteld inzake Onvoorziene onderzoeken. In te stemmen met bijgaande beantwoording Programmabegroting De programmabegroting is opgesteld met als basis de vastgestelde voorjaarsnota In de periode tussen vaststelling voorjaarsnota en opstellen begroting zijn nog ontwikkelingen geweest die hebben geleid tot bijstelling van het financieel kader. Dit financieel kader is in voorliggende begroting structureel en reëel in evenwicht N/V Financieel kader vanuit Voorjaarsnota V Totaal regelgeving BBV N Raads- en B&W besluiten N Totaal overige onderwerpen N/V Financieel kader inclusief mutaties V/N herstel kasschuif voorjaarsnota N/V Financieel kader voor aanpassingen b&w V

3 Nog af te wegen: Garantiebanen pm pm N Aanvullend budget Stadswerk a.g.v. o.a. 280 pm pm pm N areaaluitbreidingen saldo incl garantiebanen en tekort SW Een ingrijpende verandering betreft de vernieuwing Besluit en Begroting en Verantwoording (BBV). Daarnaast zijn 2 programma s geheel anders ingericht teneinde de begroting meer toegankelijk en transparant te maken. 1. In te stemmen met de concept Programmabegroting en deze ter vaststelling voor te leggen aan de raad in zijn vergadering van 31 oktober Voor het realiseren van garantiebanen een bedrag op te nemen van in 2017 en in 2018 en dit te dekken binnen het financieel kader. 3. De directie de opdracht te geven om een plan op te stellen met betrekking tot de totstandkoming van de garantiebanen. 4. In te stemmen met het opnemen van een extra budget voor Stadswerk in verband met onder andere areaaluitbreidingen en hiervan te dekken vanuit het financieel kader, het resterende deel ad binnen het product Afvalinzameling en verwerking door een extra verhoging van het tarief met 1,5% Stresstest Financiële Weerbaarheid Februari jl. is door de fracties BAS en SPA ondersteuning verzocht voor het uitvoeren van een stresstest aangaande de financiële weerbaarheid van de gemeente Alkmaar. Voor de zomer is afgesproken de stresstest voor het college uit te voeren en is toegezegd deze vervolgens aan te bieden aan de Auditcommissie voor hun vergadering van 16 september a.s. en in kopie te verstrekken aan de raad. 1. Kennis te nemen van de Stresstest 2016 getiteld Stresstest Kengetallen jaarrekening 2015 Gemeente Alkmaar. 2. De stresstest aan te bieden aan de Auditcommissie. 3. De stresstest in kopie ter kennisname aan te bieden aan de raad Planschaden De Pauw In 2014 zijn negen verzoeken ingediend om tegemoetkoming in de geleden planschade, als gevolg van het bestemmingsplan De Pauw. In de aanvragen wordt gesteld dat de schade is geleden in de vorm van waardevermindering door de woningbouw in De Pauw van fase 1 en door de toekomstige woonbebouwing in fase 2, 3 en 4. Door de toekomstige woningbouw is een waarde drukkende effect op het onroerend goed ontstaan. De voormalige gemeente Graft-De Rijp heeft SAOZ gevraagd de verzoeken om planschade te onderzoeken. SAOZ heeft de planologische situatie beoordeeld en heeft 9 adviezen uitgebracht. Er wordt geconcludeerd dat de woningbouwontwikkeling De Pauw voor de aanvragers, ten tijde van de aankoop van hun woning, voorzienbaar was. Het advies is om de ingediende verzoeken om tegemoetkoming in planschade af te wijzen.

4 In te stemmen met het advies van Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) en de verzoeken om planschadevergoeding aan de eigenaren van De Reiger 1, De Reiger 2, De Reiger 3, De Reiger 4, Oosterpark 17, Zuideinde 11, Zuideinde 29, Zuideinde 31 en Zuideinde 43A af te wijzen Alkmaarse bruggen aansluiten op het Brug Management Systeem (BMS) Provincie Noord-Holland wil met Alkmaar een samenwerkingsovereenkomst afsluiten voor het operationaliseren van het provinciaal Brug Management Systeem inclusief toestemming om brugcontacten aan te mogen leggen in de Alkmaarse bruggen. Eén van de doelen in het programma Beter Benutten van Provincie Noord-Holland is het verbeteren van de doorvaart op alle hoofdvaarwegen. Om dit doel te bereiken is het project Blauwe Golf opgezet. In het kader van dit project worden vaarpadplannen opgesteld. Zo'n plan geeft advies aan de schipper over vertrek- een doorvaarttijden, waarbij zij/hij mag verwachten dat er weinig oponthoud zal zijn bij bruggen en sluizen in het traject. Uitgangspunt hierbij is dat het wegverkeer geen extra hinder mag ondervinden. Om voor de schippers de vaarpadplannen te organiseren wil de provincie aan alle brugbedienaren (digitaal) openingsmomenten adviseren. Bij dit brugopeningsadvies wordt rekening gehouden met het wegverkeer, meldingen van hulpdiensten en het openbaar vervoer. Om de openingsmomenten te kunnen adviseren zijn digitale signalen nodig uit de betreffende civiel technische kunstwerken (bruggen en sluizen). Deze signalen worden verzameld in het provinciaal Brug Management Systeem (BMS). 1. Bijgaande samenwerkingsovereenkomst met Provincie Noord-Holland, voor de aansluiting op het provinciaal Brug Management Systeem, aan te gaan. 2. In te stemmen met het aanbrengen van brugcontacten in de bruggen van Alkmaar. Burgemeester 3. Machtigt mw. drs L. Henstra, Unitmanager ruimte, om de bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst Blauwe Golf, tussen gemeente Alkmaar en Provincie Noord-Holland, versie 16 juli 2016, te ondertekenen Reactie zienswijze GS op ontwerpverordening VTH Met de regionaal afgestemde VTH-verordening wordt geborgd dat de basistaken Wabo in regionaal verband door de RUD volgens uniforme regels worden uitgevoerd. Daarbij zullen de landelijke kwaliteitscriteria 2.1. worden toegepast. Gedeputeerde Staten verzoeken deze verstrekkende kwaliteitseisen ook toe te passen bij vergunningverlening, toezicht en handhaving van de overige Wabo taken. De wet laat echter nadrukkelijk ruimte om daarbij met lokale omstandigheden rekening te houden. Overeenkomstig de bijgevoegde concept-reactie op de zienswijze van Gedeputeerde Staten te reageren.

5 Harmonisatie Aanwijzingsbesluit Verordening openbaar water Op 2 juni 2016 heeft de gemeenteraad, in het kader van de harmonisatie, de Verordening openbaar water vastgesteld. Dit betekent dat het college het Aanwijzingsbesluit Verordening openbaar water kan vaststellen. Het gaat hierbij om een nadere uitwerking van het Verordening openbaar water, meer in het bijzonder om locaties waarbij uitsluitend pleziervaartuigen en passagiersvoertuigen met een bepaalde lengte een ligplaats mogen innemen. Door de specifieke aanwijzing van deze vaartuigen wordt het watertoerisme bevorderd. Het Aanwijzingsbesluit Verordening openbaar water vast te stellen Harmonisatie afvalstoffenverordening Het is noodzakelijk om de afvalstoffenverordeningen van de voormalige gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer op korte termijn te harmoniseren. Er is een inspraakprocedure doorlopen ten aanzien van de frequentie van inzameling en de inzameling nabij elk perceel conform artikel 8 van de Ontwerp Afvalstoffenverordening gemeente Alkmaar De twee ingebrachte zienswijzen vormen geen aanleiding om artikel 8 van de afvalstoffenverordening aan te passen. 1. In te stemmen met bijgevoegd eindverslag inspraak ontwerp Afvalstoffenverordening gemeente Alkmaar 2016 voor kennis aan te nemen. 2. Bijgaand raadsvoorstel Harmonisatie afvalstoffenverordening ter besluitvorming aan te bieden aan de Raad Intentieovereenkomst klimaatadaptatie De Partijen in het gebied Noord Kennemerland Noord hebben het voornemen om nauwer samen te werken met als doel dat klimaatbestendig en waterrobuust inrichten uiterlijk 2020 integraal onderdeel is van beleid. Middels een Intentieverklaring Klimaatadaptatie Noord Kennemerland Noord willen gemeenten (Uitgeest, Castricum, Heiloo, Bergen, Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard), het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het drinkwaterbedrijf PWN zich verenigen om gezamenlijk invulling te geven aan deze ambitie. 1. Met de gemeenten Uitgeest, Castricum, Heiloo, Bergen, Langedijk en Heerhugowaard, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het drinkwaterbedrijf PWN, de intentieverklaring Klimaatadaptatie Noord Kennemerland Noord af te sluiten. Burgemeester 2. Wethouder volmacht te verlenen om de intentieverklaring Klimaatadaptatie Noord Kennemerland Noord namens de gemeente Alkmaar te ondertekenen.

6 Machtiging/mandatering gemeente Leiden om verlenging ontheffing Inwoners en bedrijven ervaren overlast door meeuwen, vooral tijdens het broedseizoen. Gemeente Alkmaar gaat deze overlast op diverse manieren tegen. Samen met gemeenten Haarlem en Leiden beschikten wij over een ontheffing van het ministerie van Economische Zaken, op grond van artikel 75, voor artikelen 10, 11 en 12 uit de Flora- en Faunawet. Met deze ontheffing wordt o.a. zogeheten nestbeheer uitgevoerd; het met maisolie insmeren van meeuweneieren waardoor deze niet uitkomen of het verwisselen van meeuweneieren met nepeieren. Na juridische procedures tussen de Staatssecretaris van Economische Zaken, de gemeenten Alkmaar, Haarlem en Leiden enerzijds en Stichting Faunabescherming anderzijds zijn wij,in hoger beroep, door Raad van State in het gelijk gesteld. Door de uitspraak van de Raad van State d.d. 17 augustus 2016 is de ontheffing weer van kracht. De ontheffing heeft als einddatum van 30 januari 2017 en dient derhalve verlengd te worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). De gemeente Leiden coördineert de aanvraag tot verlenging van de ontheffing en dient de aanvraag namens gemeenten Leiden, Haarlem en Alkmaar in bij RvO. Gemeente Alkmaar dient de gemeente Leiden daartoe te machtigen/mandateren. 1. De gemeente Leiden, vertegenwoordigd door mevrouw M. van Daalen, te machtigen/mandaat te verlenen om verlenging van de ontheffing FF/75A/2013/051 op grond van artikel 75 Flora- en Faunawet namens de gemeente Alkmaar, aan te vragen. 2. De Unitmanager Ruimtelijke Ordening en Milieu / Ruimte 2, Vakgroep Groen en Dieren, te machtigen/mandateren om de gemeente Leiden daarvan in kennis te stellen Overdracht P+R terreinen aan openbare ruimte Per 1 januari van dit jaar is de functie van de P+R terreinen gestopt. De terreinen, en daarmee het onderhoudsbudget van , worden overgedragen aan beheer openbare ruimte. Omdat het budget wordt overgedragen van het ene programma naar een ander moet uw college tot deze financiële wijziging besluiten. 1. Een bedrag ad over te hevelen van het product parkeren naar beheer openbare ruimte. 2. Het bovenstaande bij eerstvolgende begrotingswijziging 2016 te verwerken Konijn- Vermaas Aanpassen Huisvestingsverordening Het college ontvangt hierbij een raadsvoorstel tot aanpassing van de Huisvestingsverordening. Dit voorstel gaat vooral om het toevoegen van een hoofdstuk over wijzigingen in de woningvoorraad (onttrekken, samenvoegen, omzetten of vormen van woningen). Voor dat soort ingrepen wordt een vergunning verplicht gesteld. Daarnaast worden enkele redactionele aanpassingen doorgevoerd en een besluit genomen in het kader van de

7 harmonisatie. Zie de uitgebreide toelichting in de bijlage. Dit voorstel maakt onderdeel uit van een pakket aan besluiten dat nodig is om het nieuwe beleid voor splitsing/kamerverhuur in te voeren. Dat gebeurt via een drietraps-raket: 1. Huisvestingsverordening aanpassen: Aan de verordening wordt een hoofdstuk toegevoegd over het wijzigen van de woningvoorraad. De verordening geeft aan voor welke ingrepen een vergunning nodig is. De raad is bevoegd om de verordening aan te passen. Daarover gaat bijgevoegd voorstel. 2. Kaders voor beleid vaststellen: De raad stelt de kaders vast voor de vergunningplicht. Zie het separate voorstel aan de raad over de Kadernota kamerverhuur en splitsingsbeleid. 3. Beleidsregels vaststellen: Nadat de raad de verordening heeft aangepast en de kaders heeft vastgesteld, kan het college de beleidsregels vaststellen. Daarin is uitgewerkt onder welke voorwaarden de vergunning kan worden afgegeven. De B&W-nota over de beleidsregels wordt in procedure gebracht na de raadsbesluiten. Bedoeling is dat het nieuwe hoofdstuk over wijzigingen in de woningvoorraad plus de bijbehorende beleidsregels van kracht worden per 1 januari De overige aanpassingen in de verordening krijgen een ingangsdatum met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015 cq. 1 juli De raad bijgevoegd voorstel aan te bieden tot aanpassen van de Huisvestingsverordening. 2. Het mandaat aan de unitmanager Ruimte 1 om te beslissen op aanvragen om toepassing van de hardheidsclausule bedoeld in artikel 7 van de Huisvestingsverordening Alkmaar in te trekken, onder voorwaarde dat de raad de wijziging van artikel 7 vaststelt zoals opgenomen in het raadsvoorstel (omzetten hardheidsclausule naar standaardregel). 3. Het besluit van de raad en het besluit onder 2. op de gebruikelijke wijze te publiceren Van de Ven Nota kadernota kamerverhuur en woningsplitsing De Kadernota kamerverhuur en woningsplitsing gaat in op de mogelijkheid om een woning op te splitsen en/of in gebruik te nemen als kamerverhuurpand. Uitgangspunt is dat het kamerverhuur- en splitsingsbeleid een goed evenwicht biedt aan meerdere belangen: het belang van goede en voldoende huisvesting voor onder andere eenpersoonshuishoudens en het belang van het beschermen van de leefbaarheid van de stad. Bijgaand raadsvoorstel Kadernota kamerverhuur en woningsplitsing ter besluitvorming aan te bieden aan de Raad Van de Ven Garantie Filmhuis Alkmaar Op 11 augustus 2015 heeft het college besloten tot een garantie aan het bestuur van Filmhuis Alkmaar voor het jaar Bij tegenvallende resultaten en bij een tegenvallende bijdrage van de winst op horeca aan de exploitatie in het aanloopjaar 2016 is afgesproken dat er een aanvullende subsidie verstrekt wordt. In het tweemaandelijks monitoringsgesprek met het bestuur van Filmhuis Alkmaar van

8 15 juli 2016 is naar voren gekomen dat de resultaten achterblijven bij de prognose en het jaar met een tekort op de exploitatie zal worden afgesloten. Gevraagd wordt om de garantiestelling te activeren middels het verstrekken van een extra subsidie van voor de exploitatie van het Filmhuis Alkmaar in In te stemmen met het onttrekken van aan het Algemeen subsidiebudget 2016 uit programma 9, product 61 Versterken sociale Kracht van de Stad, deze toe te voegen aan de begroting 2016, programma 7 product 14 Cultuur en kunst, Filmhuis Alkmaar en dit te verwerken in de eerstvolgende begrotingswijziging Van de Ven Raadsvragen Groep Keskin inzake Toegenomen gevallen van kanker in Alkmaar Het lid van de raad, M. Keskin, heeft ons bij brief van 31 augustus 2016 vragen gesteld inzake toegenomen gevallen van kanker in de regio. In te stemmen met bijgaande beantwoording..

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvoorstel Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvergadering: 23-06-2016 agendapunt : bijlage nr. : 2016-1052 Commissie: Portefeuillehouder: Sociaal

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18-06-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 Aanwezig Afwezig drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 december 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30-10-2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman, C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 Aanwezig Afwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn- mw. A.J.A.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvoorstel Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvergadering: 26 maart 2015 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte mw. E.C. Konijn-Vermaas Samenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

AB-Besluit AB RUD NHN. Aan: Datum vergadering: 8 maart C. van den Tempel (controller) Actualisatie Begroting e Begrotingswijziging 2018

AB-Besluit AB RUD NHN. Aan: Datum vergadering: 8 maart C. van den Tempel (controller) Actualisatie Begroting e Begrotingswijziging 2018 AB-Besluit Aan: Datum vergadering: Auteur: Onderwerp: AB RUD NHN 8 maart 2018 C. van den Tempel (controller) Actualisatie Begroting 2018 1 e Begrotingswijziging 2018 Agendapunt: 8 Aanleiding: In de algemene

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PURHEREHO RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1d 11flflO Datum: 23 januari 2014 Behandeld door: G. van der Meer-Trompetter Afdeling / Team: VTH / VTS Onderwerp: toestemming aansluiting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 17 januari 2012

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 17 januari 2012 1 B&W-vergadering d.d. 17 januari 2012 Corsa.reg.nr. : 12.01389 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Hamerstukken openbaar

Hamerstukken openbaar ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 10 januari 2017, week 2 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes en H.J.W. Raat, wethouders, drs. H.H. Winthorst,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders:

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders: VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent mevrouw D.H. Schmalschläger de heer H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 05-02-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit:

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit: Besluitenlijst: B&W-vergadering Datum: 09/01/2018 Aanwezig: Burgemeester Loco-gemeentesecretaris Afwezig: Secretaris A.B. Blase G.E. Oude Kotte V.C.M. Stam-de Nijs L.H.M. Dickhoff H.J. Leemhuis A.S. Meijer

Nadere informatie

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 16 18 april 2017 Datum 18 april 2017 Aanvang Aanwezig Afwezig 12:00 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J. Knol wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 12 FEBRUARI 2013 besluitenlijst Openbare besluitenlijst van de vergadering van Burgemeester en wethouders van de Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Raadsvoorstel *Z010C0D5F16* Aan de raad Documentnummer : INT-14-11233 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Inleiding Sinds 2010 is de gemeente Beverwijk aangesloten

Nadere informatie

Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht

Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 7 juli 2016 Agendanummer : Datum : 17 mei 2016 Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Aan de leden van de raad,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43

Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43 Embargo tot vrijdag 6 maart 2015 Onderwerp Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43 Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Aan Van Onderwerp. P.C. van Esseveld, W. Koning

Aan Van Onderwerp. P.C. van Esseveld, W. Koning Aan Van Onderwerp Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Directie Overzicht stemronden financiële stukken tijdens vergadering Algemeen Bestuur 3 oktober 2014 Datum 15 oktober 2014 CC P.C.

Nadere informatie

V E R G A D E R I N G BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 17 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

V E R G A D E R I N G BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 17 FEBRUARI 2015. besluitenlijst Gemeente UITGEEST V E R G A D E R I N G V A N BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 17 FEBRUARI 2015 = besluitenlijst Organisatie-eenheid: Middelen Besluitnummer: B2015.0191 Betreft: De heer C.J.J. Krom heeft

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 10-05-2005 Onderwerp: Verzoek om planschade ten gevolge van het nieuwe bestemmingsplan "bedrijvenpark Oostermeentherand" Conceptbesluit:

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

Van 29 mei 2012 Openbaar

Van 29 mei 2012 Openbaar 1. Onderwerp Notulen B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004672 2. Onderwerp Jaarverslag Gilde Opleidingen en verklaring rechtmatigheid en doelmatigheid 2011 I Advies Vaststellen van het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering

Besluitenlijst B&W vergadering Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven (burgemeester) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer P.J.M. Vogels (wethouder) De heer R.G.M. Thomassen

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale gemeente Langedijk Datum 12 september 2017 Agendanummer 3 Adviseur L.A.M. (Leonie) Bruin Afdeling I team BP/Projecten en Economische Zaken Vertrouwelijk Nee Onderwerp Ondertekening overeenkomsten t.b.v.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 3 maart 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 6

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 6 Raadsvoorstel Agendapunt 11 Raadsvergadering 19 december 2018 Portefeuillehouder Stuurgroep arbeidsmigranten: Burgemeester Beenakker, wethouders Melissen, Brink en Groen Begrotingsprogramma Ruimtelijke

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld Datum: 19 november 2013 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester J. Krieger, Wethouder B. Daan, Wethouder G. Nijenhuis, Wethouder R.J. Helm, Wethouder M.J.H. Smulders, Secretaris A. Heiner, Adviseur/notulist B.

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Verzoek om rechtstreeks beroep Conceptbesluit: De raad voor te stellen om het verzoek van bezwaarde om de bezwarenprocedure

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Samenvatting: Inleiding: Op 15 december 2006 is op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat 14 te Oudheusden.

Nadere informatie

Datum vergadering 15 mei 2012

Datum vergadering 15 mei 2012 Gemeente Langedijk Datum vergadering 15 mei 2012 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 september 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw. M.

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 15.0011754 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris drs. J.W.F. Compagne Wethouder A.C.P.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Nummer 9 Locatie Gemeentehuis Den Burg Datum 28 februari 2017 Aanwezig De heer M.C. Uitdehaag (voorzitter) De heer R. van

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/18/02708 Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 22 mei 2018. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Besluitenlijst: Collegevergadering

Besluitenlijst: Collegevergadering Besluitenlijst: Collegevergadering Datum 13-11-2018 Aanvang 10:00 Locatie Collegekamer Secretatis W. Heeg Voorzitter burgemeester F. Ossel Aanwezigen J.H. Boermans, J. Klink, J.J. de Kloet, F. Ossel, R.M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 67285 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Gooise Meren

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voor raadsvergadering d.d.: 21-06-2011 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie