BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris mw. P.A. Groen-Krijger, ambtelijk secretaris Afwezig: J.P. Nagengast MBA 1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 6 juni 2017 wordt vastgesteld. 2. Besluiten openbaar Verkenning zonering prostitutie Achterdam Op 24 maart 2016 heeft de Raad het initiatiefvoorstel tot herontwikkeling van de Achterdam vastgesteld en het college de opdracht gegeven om in overleg met de belanghebbenden de mogelijkheden te verkennen en in beeld te brengen om de Achterdam te zoneren in twee zones; één voor prostitutie en één voor wonen en werken (waar prostitutie niet is toegestaan). Het resultaat dient te worden aangeboden aan de Raad, zodat op grond van de resultaten nadere discussie en/of besluitvorming kan plaatsvinden. In november 2016 is de Verkenning van start gegaan. Na gesprekken met pandeigenaren, exploitanten, Rijks Vastgoed Bedrijf (RVB), politie en gemeentelijke vakafdelingen zijn de voorwaarden waaronder de zonering tot stand kan komen en de risico s in beeld gebracht. De voorwaarden zijn complex en de risico s zijn groot voor de gemeente. Het advies is dat de gemeente de panden niet aankoopt van RVB om de zonering mogelijk te maken. De gemeente steunt actief de initiatieven van de pandeigenaren en exploitanten, die bijdragen aan de zonering van prostitutie. De Verkenning opiniërend voor te leggen aan de raadscommissie Bestuur en Middelen zodat de commissie kennis kan nemen van de resultaten van de Verkenning en kan bepalen wat de volgende stap zal zijn.

2 Regeling briefadres Alkmaar 2017 In 2015 is de Regeling briefadres Alkmaar 2015 vastgesteld. Het ministerie heeft onlangs een circulaire uitgebracht over de BRP en briefadres. Daarin wordt aandacht gevraagd om het voor kwetsbare groepen mogelijk te maken in te schrijven op een briefadres, zodat deze groep gebruik kan maken van sociale voorzieningen. In de nieuwe Regeling briefadres zijn regels opgenomen over de inschrijving op een briefadres van kwetsbare groepen. 1. De Regeling briefadres Alkmaar 2017, conform de bijlage, vast te stellen. 2. De Regeling briefadres Alkmaar 2015 in te trekken. 3. Dat de besluiten vermeld onder 1 en 2 in werking treden op de dag na de bekendmaking daarvan Uitvoering motie Verruiming openingstijden Achterdam De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 15 december 2016 een motie aangenomen met betrekking tot verruiming openingstijden Achterdam. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 24 januari 2017 aan de gemeenteraad bevestigd deze motie uit te voeren en over de uitkomst voor 1 juli 2017 te rapporteren. In te stemmen met de uitvoering van de motie Kloos Resultaten onderzoek 'Vervolgenquete 50-plusbeleid gemeente Alkmaar' In het coalitieakkoord van 2015 wordt expliciet een enquête onder Alkmaarse 50- plussers aangekondigd. De bedoeling van dit onderzoek is om de mening en betrokkenheid van de doelgroep te peilen in navolging van een enquête die in 2013 is uitgevoerd. In deze vervolgenquête van 2017 zijn waar mogelijk de relevante vragen op het thema arbeid en bekendheid met het 50-plusbeleid uit 2013 herhaald, en aangevuld met enige vragen die extra informatie opleveren over waar 50-plussers tegen aan lopen in relatie tot het onderwerp werk. De resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in een onderzoeksrapport en een samenvattende factsheet. In te stemmen met het ter kennisname aanbieden van de onderzoeksresultaten aan de Raadscommissie Sociaal Ontwerpbestemmingsplan, stedenbouwkundig plan en ontwikkelperspectief Op 6 oktober 2016 heeft de gemeenteraad van Alkmaar de vaststellingsovereenkomst met het ziekenhuis vastgesteld voor vernieuwbouw op de huidige locatie in de Alkmaarderhout. Deze overeenkomst is de basis geweest voor het opstellen van het voorontwerp bestemmingsplan dat op 28 maart is vrijgegeven voor inspraak. In het vervolg hierop heeft het ziekenhuis zijn masterplan voor de vernieuwbouw medio april

3 2017 afgerond en zijn er reacties van de leden van de klankbordgroep en van derden op het voorontwerp bestemmingsplan binnengekomen. Deze reacties en het masterplan zijn in voorliggende stukken meegewogen. Parallel aan het bestemmingsplanproces is er een stedenbouwkundigplan opgesteld. Het stedenbouwkundig plan maakt de effecten van de ontwikkeling op de ruimtelijke context inzichtelijk, zodat er heldere keuzes over de stedenbouwkundige uitgangspunten kunnen worden gemaakt om de inpassing van een nieuw ziekenhuis in zijn omgeving goed mogelijk te maken. Tot slot is er een ontwikkelingsperspectief voor het ziekenhuisterrein Noordwest Ziekenhuisgroep en omgeving opgesteld. Dit perspectief schetst een beeld van mogelijke ontwikkelingen van het gehele gebied met de daarbij behorende kwaliteiten voor de komende twintig jaar. Tevens worden in dit perspectief de kansen en mogelijkheden voor de komende achttien jaar aangegeven. Het ontwerpbestemmingsplan, concept stedenbouwkundig plan en concept ontwikkelingsperspectief kunnen na besluitvorming ter inzage worden gelegd. 1. In te stemmen met de Nota Inspraakreacties voorontwerp bestemmingsplan Noordwest Ziekenhuis Alkmaar. 2. In te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan Noordwest Ziekenhuis Alkmaar en deze gedurende zes weken ter visie te leggen voor zienswijzen. 3. In te stemmen met het stedenbouwkundig plan voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis, met bijbehorende welstandscriteria en deze vrij te geven voor inspraak. 4. In te stemmen met de nota ontwikkelingsperspectief ziekenhuisterrein Noordwest Ziekenhuisgroep en omgeving en deze vrij te geven voor inspraak. 5. Op grond van artikel 2.9 lid 1 sub b van de Crisis- en herstelwet (Chw) en artikel 8 lid 1 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, de Chw op de planologische procedure van toepassing te verklaren. 6. De bovengenoemde stukken voor een opiniërende bespreking aan te bieden aan de commissie Ruimte. 7. Kennis te nemen van bijgevoegd persbericht Jaarrekening Alkmaar Sport N.V. De naamloze vennootschap Alkmaar Sport N.V. heeft zijn jaarrekening 2016 vastgesteld. De N.V. heeft een positief resultaat behaald: Aan het college als prioriteitsaandeelhouder wordt gevraagd in te stemmen met het reserveringsvoorstel van de directie. Het college, te dezen namens de gemeente het stemrecht uitoefenend als houder van een prioriteitsaandeel in Alkmaar Sport N.V.: 1. Goed te keuren het besluit van de directie van Alkmaar Sport N.V. om de voor de uitkering vatbare winst ad toe te voegen aan de reserves, bestemd voor onderhoud. 2. De geconsolideerde jaarrekening 2016 van Alkmaar Sport N.V. en de Poster Alkmaar Sport ter informatie aan te bieden aan de commissie Sociaal.

4 Wijziging bevoegdhedenregister Het is voor medewerkers in de organisatie niet in alle gevallen duidelijk welke functionaris(sen) opdrachten groter dan 1 mln. mogen tekenen. In het bevoegdhedenregister staan deze bevoegdheden wel opgenomen, maar blijkbaar is dit niet bij alle collega s die bestellingen voorbereiden bekend. Om het proces transparanter en eenvoudiger te maken wordt aan u het voorstel voorgelegd dat directeuren tot 5 miljoen besluiten tot het aangaan van een overeenkomst en boven de 5 miljoen dat de directeuren kunnen ondertekenen na besluit college tot het aangaan van de overeenkomst. Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester, ieder voor zover betreffend zijn eigen bevoegdheid en gelet op afdeling van de Algemene wet bestuursrecht en op boek 3 titel 3 van het Burgerlijk wetboek, besluiten: 1. Bevoegdheid te verlenen conform bijlage De bevoegdheid in te trekken conform bijlage Dat de besluiten onder 1 en 2 in werking treden op de dag van bekendmaking en terugwerken tot 1 januari Te bepalen dat bovenstaande besluiten worden verwerkt in het bevoegdhedenregister Beantwoording mondelinge vragen aan commissie ruimte naar aanleiding van brief ADAPT Stichting Adapt! heeft op 2 februari 2017 aan de commissie Ruimte een brief met vragen over de besluitvorming rondom het vernieuwbouw van het ziekenhuis gestuurd. Naar aanleiding van deze brief zijn door fracties van SPA en PVDA in de commissie Ruimte aan het College mondelinge vragen gesteld. Gevraagd is om in een memo antwoord te geven op de gestelde vragen. In de bijgevoegde memo zijn de antwoorden opgenomen. 1. In te stemmen bijgaande beantwoording van de mondelinge vragen van de commissie Ruimte. 2. De memo over besluitvorming over vernieuwbouw Noordwest Ziekenhuisgroep ter informatie aan te bieden aan de commissie Ruimte Konijn- Vermaas Extra impuls klantprofielen Alkmaar krijgt als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio een voortrekkersrol en budget om het matchen op werk vanuit de werkgeversservicepunten in de arbeidsmarktregio te versterken. Voor het realiseren van een match is inzicht in de vaardigheden, interesses en competenties van kandidaten voor werkgevers van groot belang. Deze extra middelen zijn bedoeld voor het opstellen en beschikbaar maken van (gemeentelijke) klantprofielen in de regio Noord Holland Noord. Middelen in de algemene uitkering die bestemd zijn voor de regio, zijn geen algemeen dekkingsmiddel.

5 1. Uitwerking te geven aan de vraag van het ministerie tot het opstellen en beschikbaar maken van (gemeentelijke) klantprofielen in de werkgeversservicepunten in de arbeidsmarktregio. 2. De extra middelen die hiertoe via het gemeentefonds beschikbaar gesteld worden (meicirculaire) ad te bestemmen voor het doel genoemd in beslispunt 1 en dit te verwerken in de eerstvolgende begrotingswijziging op Programma 10 Werk en inkomen. 3. De uitvoering door het RPAnhn te laten gebeuren via het project Regionaal Werkbedrijf. 4. De nota ter informatie aan te bieden aan de commissie Sociaal Van de Ven Voorontwerp bestemmingsplan Dorpscentrum Stompetoren Er is jaren gesproken over de plannen om aan de Oterlekerweg een nieuw centrum voor Stompetoren te realiseren. In samenspraak met diverse partijen is gekomen tot een nieuwe inrichting van het dorpsplein. In het nieuwe plan is ruimte voor een dorpsplein, supermarkt, horecagebouw, woningen en parkeergelegenheid. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan Dorpscentrum Stompetoren opgesteld. Het voorontwerp bestemmingsplan is ambtelijk voorbereid en is klaar voor de start van de wettelijk voorgeschreven procedure. De procedure start met het verplichte vooroverleg met een aantal instanties en bedrijven en met de participatie. 1. In te stemmen met het voorontwerp bestemmingsplan Dorpscentrum Stompetoren. 2. Het voorontwerp bestemmingsplan Dorpscentrum Stompetoren via de (digitale) officiële mededelingen te publiceren. 3. Het voorontwerp bestemmingsplan Dorpscentrum Stompetoren in het kader van de participatie en het wettelijk vooroverleg gedurende vier weken ter inzage te leggen. 4. Het voorontwerp bestemmingsplan ter kennisname aan te bieden aan de commissie Ruimte. 5. De portefeuillehouder te machtigen ondergeschikte wijzigingen in het voorontwerp aan te brengen Van de Ven Aanwijzing toezichthouders Wabo en Apv Als gevolg van de nieuwe HR21-functie van medewerker toezicht I moeten de bij de unit Vergunning- en subsidieverlening werkzame constructeurs opnieuw worden aangewezen als toezichthoudende ambtenaren. Dit komt een effectieve en efficiënte handhaving ten goede. Overeenkomstig het bijgevoegde aanwijzingsbesluit de medewerkers toezicht I (de constructeurs) van de unit Vergunning- en Subsidieverlening aan te wijzen als ambtenaar belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Woningwet, de Wet ruimtelijke ordening, de Erfgoedverordening Alkmaar en de Algemene plaatselijke verordening.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 Aanwezig Afwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 Aanwezig Afwezig drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 december 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 9

AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 9 AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009 Pagina 1 van 9 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2009.0.071.903 Datum Zaaknummer 2009-08-00863

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18-06-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W.

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Team OV. gfedcb. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. adj.secr. gem.secr.

Team OV. gfedcb. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. adj.secr. gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team OV Aanwijzingsbesluit toezichthouders Olst-Wijhe, Raalte en Deventer 1- Notagegevens Notanummer 725438 Datum 17-7-2012 Programma: 02. Openbare orde en

Nadere informatie

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Openbaar Onderwerp Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Programma Veiligheid Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Er dienen toezichthouders te worden aangewezen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. mw.

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit toezichthouders RUD Limburg-Noord

Aanwijzingsbesluit toezichthouders RUD Limburg-Noord GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 35215 29 maart 2016 Aanwijzingsbesluit toezichthouders RUD Limburg-Noord Het college van burgemeester en wethouders van Roermond besluit gelet

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het. college van burgemeester en wethouders. op

GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het. college van burgemeester en wethouders. op GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 21-06-2011 Aanwezig: Burgemeester Van der Velden Wethouder Arbouw Wethouder Meeuwis

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorblad Astrid van Dijk (036) 5277377 7 January 2016 Pagina 1/9 Parafen: Onderwerp Aanvulling op de Aanvulling van het Aanwijzingsbesluit toezichthouders Afdeling

Nadere informatie

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening Onderwerp Volgnr. 2014-001 Delegatie vaststelling Exploitatieplan art. 6.12 lid 3 Wet ruimtelijke ordening Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter Ambtenaar S. Ouwerkerk Afdeling Ruimte Datum voorstel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 5 februari 2013 Akkoord. Hamerstukken openbaar.

Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 5 februari 2013 Akkoord. Hamerstukken openbaar. ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 12 februari 2013, week 7 Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, drs. J.P.W. Groot, mr. J.A. Koops- Scheele, J.E. Levie en H.J.W. Raat,

Nadere informatie

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad Raadsinformatiebrief > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijsten van de vergaderingen van 7 en 9 juni 2011 worden vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijsten van de vergaderingen van 7 en 9 juni 2011 worden vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30-10-2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman, C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 2 mei 2017 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 2 mei 2017 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 2 mei 2017 om 9.00 uur Afwezig: burgemeester Beenakker en wethouder Melissen (verlof) Onderwerpen voorzien van

Nadere informatie

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden)

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden) B&W-voorstel Onderwerp Ontwerpbestemmingsplan De Leyens en Noordhove Zaaknummer -2012-000562 Documentnummer DOC-2012-003664 Versie Auteur Mw. L.M.H. Springeling l.m.springeling@zoetermeer.nl 079-3469815

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Hamerstukken openbaar

Hamerstukken openbaar ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 10 januari 2017, week 2 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes en H.J.W. Raat, wethouders, drs. H.H. Winthorst,

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig mr. M. Veeningen, wethouder

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig mr. M. Veeningen, wethouder ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 21 april 2015, week 17 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes en H.J.W. Raat, wethouders, mr. R.J.T. Schurink,

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord.

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord. ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 31 maart 2015, week 14 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes, H.J.W. Raat en mr. M. Veeningen, wethouders, mr.

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016 RAADSBESLUIT Vaststelling bestemmingsplan "Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen" 28 september 2016 De raad van de gemeente Rucphen, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 juli 2016, overwegende

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum vergadering: 21 augustus 2018 Aanwezig: de heer Dirk Heijkoop, burgemeester; mevrouw Trudy Baggerman, wethouder;

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

Historische Linten. Wethouder Rosier. Wethouder Paalvast

Historische Linten. Wethouder Rosier. Wethouder Paalvast B&W voorstel Onderwerp Collegevoorstel terinzagelegging ontwerpbeeldkwaliteitsplan Historische Linten Zaakid 0637337235 Versie Auteur de.vaal, M Gemeentesecretaris Directeur Huykman, B.J.D. Nood, R. van

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? 11111111111 1111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Programma Economie & Werk Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Het ministerie

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Zaaknummer : 117548 Raadsvergaderin : 7 april 2015 Agendapunt : g Commissie : Ruimte Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Collegevergadering : 24 februari 2015 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/11052016 Documentnr.: RV16.0045 Roden, 4 mei 2016 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden" en aanpassen welstandsnota voor dit

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Voorstel aan College van B&W

Voorstel aan College van B&W Voorstel aan College van B&W Onderwerp Aanwijzingsbesluit toezichthouders Afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving en Brandweer Flevoland 2013 Parafen (met datum) Portefeuillehouder(s) E. Anker, 7

Nadere informatie

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding.

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding. Riedsútstel Informatiecarrousel : 18 oktober 2012 Status : Informerend Agindapunt : 5 Portefúljehâlder : J. Lammers Amtner : mw. M. Streefkerk Taheakke : Bijlage 1 Procedurevarianten bestemmingsplannen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders:

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders: VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent mevrouw D.H. Schmalschläger de heer H.

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00124 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 12 juni 2017 Week 24 Aanwezig: L. Bromet, G. Bekhuis,, J. Kes en N. van Ginkel No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9 Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan Hoofdweg, Nieuwerkerk aan den IJssel' R17.000011 raadsvergadering 20 juni 2017 portefeuillehouder J. Hordijk behandelend ambtenaar M. Buining/L, Fassotte-Bams

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018 BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018 1. Bestemmingsplan Zernike Campus Groningen 7043576 1. het voorontwerpbestemmingsplan Zernike Campus Groningen overeenkomstig

Nadere informatie

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorblad

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorblad Voorblad Astrid van Dijk (036) 5277377 Onderwerp Programma Portefeuillehouder(s) Soort Stuk Voorgesteld besluit Aanvulling op de Aanvulling van het Aanwijzingsbesluit toezichthouders Afdeling Vergunningen,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de zienswijzen met betrekking

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 september 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw. M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

Ontwerpvoorstel aan de raad

Ontwerpvoorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Kenmerk 14.058294 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 7 oktober 2014 Vaststelling Bestemmingsplan KPN Campus Fockema Andrealaan, Rubenslaan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 06 NOVEMBER 2018 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 06 NOVEMBER 2018 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: No. 45 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER M. BORSBOOM-TURABAZ B.D. LUGTHART J.J. VAN DER POL

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo Aan de Raad Made, 7 september 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 november 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 november 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 november 2017 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201887 394266 / 394266 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststelling best.plan Deurningerstr.-Schaepmanstr. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Datum aanmaak: 9 augustus 2017 Directie 2017019086 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven mw. P.A.

Nadere informatie

Van 5 februari 2013 openbaar

Van 5 februari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering van 29 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005538 2 Onderwerp Prestatieverslag inburgering 2012 I Advies 1. Kennisnemen van het bijgevoegde Prestatieverslag inburgering

Nadere informatie