BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend secretaris mw. P.A. Groen-Krijger, ambtelijk secretaris Afwezig: P.M. Bruinooge 1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 1 maart 2016 wordt vastgesteld. 2. Besluiten openbaar Dijkman Deelname van Alkmaar aan EU-INTERREG programma Via het netwerk van Energy Valley (EV) krijgt Alkmaar de mogelijkheid om als consortiumpartner deel te nemen aan het project: Strategic transnational Cluster Cooperation unlocking the potential for regional innovation. Dit is onderdeel van het Northern Connectionsprogramma van INTERREG Vb North Sea Region (NSR). Het project richt zich op werkgelegenheidsgroei via duurzame energie door versterking van proeftuinen (living labs) en het ondersteunen van MKB-ers bij het innoveren. Deadline van indiening is 14 maart. Dit Europese project biedt Alkmaar de mogelijkheid om Europese subsidie te krijgen voor projecten die we in het kader van de programma s Kennisregio Alkmaar en Duurzaamheid toch al doen. 1. In te stemmen met deelname aan het Northern Connectionsprogramma. 2. Bijgevoegde Letter of Intent (ofwel intentieverklaring) te ondertekenen Nagengast Motie inzake Ontheffing binnenstad tussen en 7.00 digitaal mogelijk maken, ook voor GPK houders Tijdens de raadsvergadering van 2 februari 2016 is door de gemeenteraad een motie aangenomen met betrekking tot Ontheffing binnenstad tussen en 7.00 uur digitaal mogelijk maken, ook voor GPK houders. Met deze nota wordt de inhoud van de brief aan de gemeenteraad ter beantwoording vastgesteld.

2 In te stemmen met bijgaande beantwoording Nagengast Raadsvragen OPA inzake Veiligheid buschauffeurs Het lid van de Raad, Pascal Schipper, heeft ons bij brief van vragen gesteld inzake de veiligheid van buschauffeurs. In te stemmen met bijgaande beantwoording Penvoerderschap ESF t.b.v. VSO en PrO scholen in NHN Voor de uitvoering en verantwoording van de regeling Actieve Inclusie Europees Sociaal Fonds (ESF) over de periode en ESF Actie Jeugd in de periode tot heeft de gemeente Alkmaar, als centrumgemeente, afspraken gemaakt en een overeenkomst afgesloten met één organisatie, welke, als penvoerder, kan optreden namens de uitvoerende VSO en PrO scholen. Voor de uitvoering van de eerste 2 jaar van de ESF regeling was dat met de vereniging PrO-Werk. De leden van de vereniging PrO-Werk hebben besloten de vereniging te gaan ontbinden per Dit betekent dat de vereniging PrO-Werk vanaf niet meer aan haar verplichtingen in het kader van de genoemde overeenkomsten kan blijven voldoen. De Stichting Ronduit is bereid gevonden de taken van de vereniging PrO-Werk over te nemen per 1 januari Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming aan te bieden aan de Raad. 2. Besluiten tot het aangaan van de overeenkomsten, genoemd onder 3 resp. 4, nadat de Raad het onder 1 genoemde raadsvoorstel heeft vastgesteld. Burgemeester 3. Wethouder mw. E. Konijn, na vaststelling van het onder 1 genoemde raadsvoorstel, volmacht te verlenen om de overeenkomst Bevordering arbeidstoeleiding in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord te ondertekenen met Rondom Onderwijsondersteuning. 4. Wethouder mw. E. Konijn, na vaststelling van het onder 1 genoemde raadsvoorstel, volmacht te verlenen om de overeenkomst Actie Jeugdwerkgelegenheid 2 te ondertekenen met Rondom Onderwijsondersteuning Resultaten bestuurlijke conferentie Jeugdhulp en WMO Op 30 oktober 2015 heeft er een bestuurlijke conferentie plaatsgevonden tussen de wethouders Jeugdhulp en Wmo van de regio Alkmaar. Op deze bestuurlijke conferentie is er gesproken over de samenwerking 2016 en verder. Ook is er aandacht besteed aan inhoudelijke onderwerpen zoals 18-/+, de transformatieagenda Jeugdhulp. Dit voorstel zet de afspraken en opdrachten op een rij.

3 1. In te stemmen met de afspraken en opdrachten zoals beschreven in dit voorstel. 2. Het voorstel ter informatie aan te bieden aan de Raad Rapportage taakstelling huisvesting vergunninghouders 2015 De gemeenten in de regio Alkmaar hebben voor de eerste en tweede helft 2015 een taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden gekregen van de minister voor Wonen en Rijksdienst en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Destijds is in het PORA Wonen afgesproken dat de gemeenteraden (ieder halfjaar) geïnformeerd zullen worden over de realisatie van de taakstelling in de regio Alkmaar. De rapportage voor de regio Alkmaar bestaat uit cijfermatige gegevens van het COA van de 6 gemeenten in de regio; een korte toelichtingen op de resultaten en activiteiten van de ingestelde Stuurgroep en projectgroep Taakstelling vergunninghouders; en conclusies en aanbevelingen. In 2015 is in de regio Alkmaar de taakstelling in feite gerealiseerd. Op 1 januari 2016 was er een (administratieve) achterstand van 9 personen. 1. De Rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders in de regio Alkmaar in 2015 vast te stellen. 2. De rapportage aan de gemeenteraad aan te bieden via bijgevoegde brief Ter visie leggen geharmoniseerde Welstandsnota Door de samenvoeging van Graft de Rijp, Schermer en Alkmaar moeten de verschillende welstandsnota s voor (geharmoniseerd) vastgesteld worden. De welstandsnota s van Graft de Rijp en Schermer zijn getransformeerd naar het Alkmaarse model waarbij tevens een aantal technische en standaardmodellen zijn doorgevoerd. De welstandscriteria vormen het toetsingskader en zijn kort en krachtig geformuleerd terwijl tegelijkertijd de verantwoordelijkheid meer bij de burger komt te liggen. De burgers krijgen meer ruimte voor eigen initiatief. 1. In te stemmen met het bijgaande concept van de Welstandsnota. 2. De concept-welstandsnota vrij te geven voor de inspraak Intrekken besluit d.d. 25 juni 2015 Locatie Stoop Op 17 december 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State haar besluit van 30 oktober 2015, inzake het raadsbesluit van 25 juni 2015 tot het niet vaststellen van het bestemmingsplan Locatie Stoop, heroverwogen (zie bijlage). Het verzet van Zeeman Real Estate B.V. is gegrond verklaard, waaruit volgt dat de uitspraak van 30 oktober 2015 is vervallen. Hierdoor wordt het raadsbesluit van 25 juni 2015, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving door de Raad van State, aangemerkt als een besluit in de zin van artikel 1:3, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht. Dit heeft tot gevolg dat er nu twee besluiten bestaan ten aanzien van

4 het niet vaststellen van het bestemmingsplan Locatie Stoop. Voorgesteld wordt om het raadsbesluit van 25 juni 2015 in te trekken. Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming aan te bieden aan de Raad Beslissing op bezwaar kapvergunningen Van Everdingenstraat Op het terrein aan de Van Everdingenstraat 15, waar nu Huize Augustinus staat, is nieuwbouw gepland. De bouw vindt plaats in 2 fasen: in de eerste fase worden 18 nieuwbouwwoningen opgericht ter plaatse van het huidige Huize Augustinus, dat gesloopt zal worden. Voor deze eerste fase zijn alle benodigde vergunningen verleend. De nieuwbouw in de tweede fase is gepland op de plek waar nu nog het parkeerterrein is. Voor de bouwplannen in deze tweede fase zijn nog geen vergunningen aangevraagd of verleend. Voordat echter met bouwen kan worden gestart, zullen de bomen op het terrein gekapt moeten worden. Daartoe zijn twee vergunningen verleend, die toestemming geven in totaal 40 bomen te kappen. Tegen deze vergunningen hebben veel bewoners uit de Emmastraat, Julianastraat, Van Everdingenstraat, Toussaintstraat en Steijnstraat bezwaar gemaakt. Op 17 februari 2016 is een hoorzitting georganiseerd waarbij de externe bezwaarschriftencommissie de bezwaarmakers heeft gehoord. De commissie heeft advies uitgebracht. 1. In te stemmen met het advies van de externe bezwaarschriftencommissie. 2. De bezwaarschriften van mevrouw D. Scholten, mevrouw S. Winder (mede ondertekend door de bewoners van Julianastraat 2, 4, 7, 10, 12, 13, 18, 21, 22, 23, 26, en 36), de heer J. Wierenga, mevrouw I. de Boer, mevrouw L. Nijgh, de heer L. Plomp, de heer F.J. Schoone, de heer of mevrouw P.J. Helsloot, de heer H.G.C. Mooij en mevrouw W.C. Mooij-Van Schooten, de heer of mevrouw M.J.J. Kreeke, mevrouw P. van Duivenvoorde (mede ondertekend door de bewoners van Toussaintstraat 2, 4 en 10), de heer A. Zeinstra, mevrouw L. van den Berg, de heer T.B. Andringa en mevrouw L. Al nietontvankelijk te verklaren; 3. de overige, ontvankelijke bezwaarschriften ongegrond te verklaren en de bestreden besluiten in stand te laten, onder herstel van de in het advies van de commissie genoemde motiveringsgebreken; 4. in de vergunning voor fase 2 een voorschrift op te nemen dat met de uitvoering van de kap niet mag worden gestart tot nadat de overige benodigde vergunningen zijn verleend Afwijzen planschadeverzoek Oosteinde 30 De Rijp Samenvatting / bestuurlijke presentatie: Bij de gemeente Alkmaar is op 29 januari 2015 een aanvraag ingekomen om tegemoetkoming in schade ex artikel 6.1 Wro met betrekking tot een perceel grond naast Oosteinde 30 te De Rijp. Het verzoek is ingediend namens Taste of Honey B.V., eigenaar van het betreffende perceel grond. Op 24 februari 2016 heeft extern adviseur Antea Group definitief geadviseerd ten aanzien van het verzoek, inhoudende dat het bestemmingsplan Graft en De Rijp niet heeft geleid tot planologisch nadeel of schade voor verzoeker. Voorgesteld wordt het verzoek af te wijzen.

5 Te nemen besluit: 1. Het verzoek om tegemoetkoming in planschade in relatie tot de inwerkingtreding van het bestemmingsplan Graft en De Rijp af te wijzen, in overeenstemming met het advies van extern adviseur Antea Group d.d. 24 februari Mandaat te verlenen aan de Unitmanager Ruimte 2 het daartoe benodigde besluit te nemen.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 Aanwezig Afwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn- mw. A.J.A.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26-09-2017 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. M. drs. M. L. Hagen mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30-10-2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman, C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 augustus 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 augustus 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 augustus 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 oktober 2010

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 oktober 2010 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 oktober 2010 Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 december 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Adviesformulier. ^ Het college van B. en W. Reg.nr. Par manager: f"j^j

Adviesformulier. ^ Het college van B. en W. Reg.nr. Par manager: fj^j Adviesformulier ^ Het college van B. en W. D De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam Agendanummer: Datum: 8 maart 2016 Afdeling/team: BP/VROM Adviseur: M CC Peereboom Reg.nr. Par manager:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. College V200901170 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Advies: Wij stellen u

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 Aanwezig Afwezig drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvoorstel Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvergadering: 02-06-2016 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte J.P. Nagengast MBA Samenvatting - bestuurlijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOTH20 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand besluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18-06-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade.

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 14 juli 2009 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/45 Datum : 30 juni 2009 Onderwerp : Tweede behandeling bezwaarschrift Jeremiasse tegen

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Verzoek om rechtstreeks beroep Conceptbesluit: De raad voor te stellen om het verzoek van bezwaarde om de bezwarenprocedure

Nadere informatie

Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB RV

Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB RV Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB14.00422 RV2014.026 Gemeente Bussum Niet vaststellen van het postzegelbestemmingsplan Centrum - Scapino De Nieuwe Brink

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Zaaknummer: OLOGYD35 Onderwerp: bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Collegevoorstel Inleiding Op 25 mei 2012 is een omgevingsvergunning verleend voor een

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Zaaknummer 00432185 Onderwerp BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Collegevoorstel Inleiding Op 7 november 2014 is een omgevingsvergunning verleend voor het legaliseren van een aanbouw

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

gericht tegen het besluit tot afwijzing van een verzoek om vergoeding van geleden planschade.

gericht tegen het besluit tot afwijzing van een verzoek om vergoeding van geleden planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 16 september 2008 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2008/54 Datum : 26 augustus 2008 Onderwerp : Nemen van een beslissing op een bezwaarschrift

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvoorstel Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvergadering: 23-06-2016 agendapunt : bijlage nr. : 2016-1052 Commissie: Portefeuillehouder: Sociaal

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (26) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015

BESLUITENLIJST (26) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015 BESLUITENLIJST (26) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

De raadsvragen van de PvdA beantwoorden middels bijgaande raadsbrief.

De raadsvragen van de PvdA beantwoorden middels bijgaande raadsbrief. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 oktober 2014 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig De heer F.J. Tollenaar De heer B. Marinussen

Nadere informatie

OVERZICHT CONFORMBESLUITEN van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2012

OVERZICHT CONFORMBESLUITEN van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2012 OVERZICHT CONFORMBESLUITEN van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2012 Aanwezig: J. Heijkoop, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 APRIL 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijsten van de vergaderingen van 27 augustus en 31 augustus-1september 2010 worden vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijsten van de vergaderingen van 27 augustus en 31 augustus-1september 2010 worden vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 september 2010 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mevr. ir. A. van Dam drs. N.M.C. Alsemgeest W.A.J. van Veen mr. P. de Baat J.P.,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING VASTGESTELD No. 04 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.30 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK R.J. VERMEER E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie

Gemeente Leeuwarderadeel

Gemeente Leeuwarderadeel Gemeente Leeuwarderadeel 25 februari 2013 Inhoudsopgave Inleiding 2 pagina Hoofdstuk 1 Procedure 3 Hoofdstuk 2 Zittingen 5 Hoofdstuk 3 Besluiten op bezwaar 8 Hoofdstuk 4 Termijnen 9 Hoofdstuk 5 Conclusies

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 07/12/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Commissie bezwaarschriften

Commissie bezwaarschriften Commissie bezwaarschriften JAARVERSLAG 2016 GEMEENTE KATWIJK MAART 2017 2 Inhoudsopgave Voorwoord 3 De samenstelling en werkwijze van de commissie 4 Aantal ingekomen en behandelde bezwaarschriften 5 Uitkomst

Nadere informatie

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e maal een advies inzake de bezwaarschriften van de heer B.J.H. Brugge, De Goedemeent 15 en de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 3 maart 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Het bezwaarschrift overeenkomstig het advies van de VONSSbezwaarschriftencommissie

Het bezwaarschrift overeenkomstig het advies van de VONSSbezwaarschriftencommissie Z/19/124493-187999 Concept besluitenlijst van de B&W vergadering van 5 februari 2019 Vaststellen van de concept besluitenlijst van de B&W vergadering van 5 februari 2019. Het vastgestelde openbare deel

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 15 februari 2005 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 3 maart 2005 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Referendabel: ja nee Verzoek om planschadevergoeding.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Bezwaarschriftencommissie gemeente Leeuwarderadeel

JAARVERSLAG 2013. Bezwaarschriftencommissie gemeente Leeuwarderadeel JAARVERSLAG 2013 Bezwaarschriftencommissie gemeente Leeuwarderadeel Stiens, 15 maart 2014 Inhoudsopgave Inleiding 2 pagina Hoofdstuk 1 Procedure 3 Hoofdstuk 2 Zittingen 6 Hoofdstuk 3 Besluiten op bezwaar

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

2.2 Financieringsstatuut ( ) Besloten wordt:

2.2 Financieringsstatuut ( ) Besloten wordt: OVERZICHT CONFORMBESLUITEN van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: J. Heijkoop, burgemeester A.J. Flach, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde,

Nadere informatie

Akkoord-geparafeerde agendapunten Wethouder S. Satijn

Akkoord-geparafeerde agendapunten Wethouder S. Satijn Wethouder S. Satijn Beh.team MOPIO Reg.nr. 14-11741 Openbaar Ja, uitgesteld (één week) Onderwerp Financiële afwikkeling gymnastiekonderwijs 2014. Advies 1. De schoolbesturen van het primair- en speciaal

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen

Collegevoorstel. Zaaknummer: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen Zaaknummer: 00352408 Onderwerp: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen Collegevoorstel Inleiding De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 29 mei 2013 uitspraak gedaan

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden

van de vergadering van het college van Heusden Nr.: 21 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 23 mei 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo dr.

Nadere informatie

1 VVH Handhavingsverzoek geluidsoverlast sportschool Korenmolenplein Goirle. 2 VVH Handhavingsverzoek afvoerpijp eetcafé Kerkstraat Goirle

1 VVH Handhavingsverzoek geluidsoverlast sportschool Korenmolenplein Goirle. 2 VVH Handhavingsverzoek afvoerpijp eetcafé Kerkstraat Goirle Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 20 maart 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Handhavingsverzoek geluidsoverlast sportschool Korenmolenplein Goirle Mevrouw

Nadere informatie

Van 11 maart 2014 openbaar

Van 11 maart 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 februari 2014. Akkoord. BW-006926 2 Onderwerp Subsidie aanvraag voor traject financiering Gilde Praktijk Opleidingen. I Voor het jaar 2013 maximaal 18

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen gehouden op vanaf uur.

Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen gehouden op vanaf uur. Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen gehouden op 25-01-11 vanaf 13.30 uur. Aanwezig: Aantekeningen: C.W.H.M. Klaverdijk, burgemeester F.J.R. Pekema, wethouder

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 8 Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Mevrouw D. van Damme-Fassaert Week / / / Vaststellen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 12 juni 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 12 juni 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 12 juni 2018 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden. Nr. B&W Onderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven mw. P.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst College (Noordwijk)

Besluitenlijst College (Noordwijk) Datum 29-01-2019 Tijd 9:00-14:00 enlijst College (Noordwijk) Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting Gemeentehuis Noordwijk J.H.M. Hermans-Vloedbeld J.P. van den Berg, R. ter Hark, J.H.M. Hermans-Vloedbeld,

Nadere informatie

besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang

besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang College Onderwerp besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang HHVFW02 Collegevoorstel Inleiding Op 26 februari 2009 heeft het college van Heusden besloten om bestuursdwang toe te passen

Nadere informatie

Aan een inhoudelijke afweging kan uw college dan ook niet toekomen. Daarmee kan het bezwaar niet-ontvankelijk worden verklaard.

Aan een inhoudelijke afweging kan uw college dan ook niet toekomen. Daarmee kan het bezwaar niet-ontvankelijk worden verklaard. Samenvatting: Inleiding: De heer Van Veghel heeft namens zijn moeder, een inwoonster van onze gemeente, bezwaar gemaakt tegen de afgifte van een kapvergunning, verleend aan Woonveste, voor een notenboom

Nadere informatie