BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend secretaris mw. P.A. Groen-Krijger, ambtelijk secretaris 1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 19 januari 2016 wordt vastgesteld. 2. Besluiten openbaar Bruinooge Raadsvragen VVD inzake Straatnaamgeving Vroonermeer Noord Het lid van de Raad, Stefan de Haan, heeft ons bij brief van 5 januari vragen gesteld over straatnaamgeving Vroonermeer Noord. In te stemmen met bijgaande beantwoording Bruinooge Ambtelijke en bestuurlijke inzet en kosten naar aanleiding van raadsmotie nieuwjaarsbrand Op 2 januari 2015 heeft de raad in het kader van de nieuwjaarsbrand op de Langestraat met algemene stemmen een motie aangenomen waarin zij het college opdraagt om al het mogelijke in het werk te stellen om procedures rondom vergunningverlening zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen en alle beschikbare krachten aan te wenden voor aanspraken op mogelijke provinciale, landelijke of Europese fondsen voor wederopbouw. Thans, een jaar na dato, kan in beeld worden gebracht welke kosten zijn voortgevloeid uit de archeologische verplichting en het gemeentelijk aanbod om daar de lead in te nemen, alsmede overige kosten die tot dusver zijn voortgevloeid uit deze specifieke groene golfaanpak. 1. In te stemmen met het, via een raadsmemo (bijlage 1), openbaar maken van de totale kosten van het archeologisch onderzoek, zonder daarbij -met het oog op privacy- de specifieke door elk van de drie ondernemers te dragen kosten te noemen, daarnaast ook de overige kosten die de gemeente draagt, zoals de kosten voortvloeiend uit de specifieke groene golfaanpak, in beeld te brengen.

2 2. Alvorens de Raad te informeren en te starten met het terugvorderen van de voorschotten, de drie ondernemers uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek in aanwezigheid van burgemeester en wethouder Van der Ven, teneinde hen persoonlijk te informeren over de bekendmaking aan de Raad en het feit dat de gemeente conform overeenkomst per direct zal starten met de terugvordering van de voorschotten, waarbij tevens een afbetalingsregeling wordt aangeboden. Tevens reikt de burgemeester tijdens deze bijeenkomst de beschikking van B&W inzake de subsidieaanvraag van Nordemann/Spaander uit Paardenparade, paard voor Overstad De Paardenparade is een kunst- en cultuurroute. De route voert langs cultuurhistorische plekken en wordt gemarkeerd door paarden die door professionele kunstenaars beschilderd of bewerkt zijn. Overstad mag in die route niet ontbreken. Daarom wordt voorgesteld om ook op Overstad een Paard te plaatsen. Taskforce Financiën De Taskforce adviseert het college in te stemmen met het voorstel, maar de dekking te zoeken binnen de exploitatiebudgetten. Dit betreft namelijk geen investering waarover afgeschreven dient te worden. 1. In het kader van de Paardenparade een Paard te plaatsen op Overstad. 2. In te stemmen met het in de bijlage omschreven voorstel. 3. Daartoe een bedrag van ,- beschikbaar te stellen en te dekken uit het krediet Bovenwijkse voorzieningen Overstad jaarschijf Inkoop traject Start Optima van Ondernemen Werkt! Tijdens het PORA EZ in september 2015 hebben de gemeenten Alkmaar, Bergen, Langedijk, Castricum en Uitgeest ingestemd met het aanbieden van het traject Start Optima van Ondernemen Werkt! aan de startende ondernemers van hun gemeenten. De gemeente Alkmaar heeft in 2013 het initiatief genomen om met dit traject te starten in de vorm van een pilot. Als centrumgemeente heeft Alkmaar de toezegging gedaan de indirecte kosten van de regio voor haar rekening te nemen. Start Optima biedt een compleet traject gedurende 23 weken, waarbij een groep ondernemers wekelijks workshops en trainingen volgen. Daarnaast krijgen zij individuele begeleiding van een ondernemersadviseur. 1. In te stemmen met de offerte Ondernemen Werkt! voor In 2016 een werkbudget ad beschikbaar te stellen ten behoeve van de indirecte kosten voor Ondernemen Werkt! in de Regio Alkmaar, en dit te bekostigen uit het budget Ondersteuning startende ondernemers uit het programma Economie. 3. In 2016 een budget ad beschikbaar te stellen ten behoeve van startende ondernemers uit de gemeente Alkmaar die deelnemen aan trajecten van Ondernemen Werkt! en dit te bekostigen uit het budget Ondersteuning startende ondernemers uit het programma Economie.

3 16.39 Overheveling budget BGS naar 2016 In 2015 zijn er twee bewonersinitiatieven, te weten het verbeteren van het aangezicht van de gevel van de parkeergarage Karperton en het renoveren van een speelplek aan de Spelerstraat gehonoreerd. In totaal is hiervoor een bedrag van gereserveerd. Om moverende redenen konden deze initiatieven niet in 2015 worden uitgevoerd. Het verzoek is om dit bedrag over te hevelen naar Daarnaast is er voor de woonkernen de Graft/de Rijp en de Schermer pas in september 2015 door de gemeenteraad een budget van beschikbaar gesteld, zodat bewonersinitiatieven ook hier financieel kunnen worden ondersteund. Eind 2015 was er nog een resterend budget van over. Voorstel is om dit budget over te hevelen naar De regiegroepen van de Graft/Rijp en De Schermer zijn in oktober 2015 opgericht en zullen na vaststelling van de gemeentelijke subsidieverordening in het voorjaar als formele regiegroep functioneren. Na vaststelling van de gemeentelijke subsidieverordening wordt bedrag ad bij de regiegroepen van de Graft/ De Rijp en de Schermer ondergebracht. Het voorstel is om in totaal een bedrag van naar het jaar 2016 over te hevelen. 1. De budgetten voor de twee bewonersinitiatieven á ,-, te weten het aankleden van de gevel van parkeergarage de Karperton en het renoveren van een speelplaats aan de Spelerstraat over te hevelen naar Het restant budget ter grootte van ,- ten behoeve van bewonersinitiatieven voor de woonkernen Graft/ De Rijp en de Schermer over te hevelen naar Het bedrag uit besluit 2, na vaststelling van de gemeentelijke subsidieverordening in het voorjaar van 2016, bij de regiegroepen Graft/De Rijp onder te brengen Halteplaats kaasmarktbussen De huidige halteplaats van de kaasmarktbussen is aan de Kanaalkade. Conform B&W-besluit van heeft vanaf de Molenbuurt op basis van proef gefungeerd als halteplaats voor de kaasmarktbussen. De intentie was de tijdelijke locatie aan de Molenbuurt na evaluatie met de bewoners/ondernemers om te zetten naar definitieve halteplaats kaasmarktbussen. 1. Met ingang van 25 maart 2016 de Molenbuurt aan te wijzen als permanente halteplaats voor de kaasmarktbussen, met inachtneming van de te voeren procedure rond het nemen van het verkeersbesluit, waarbij de Kanaalkade op drukke dagen kan worden ingezet als overloopmogelijkheid. 2. De inzet van meer verkeersregelaars ad 8.000,- ten laste te brengen van product 44 Markten en Evenementen ( ). 3. Het bestaande draaiboek Halteplaats kaasmarktbussen Molenbuurt uit te werken in een integraal plan voor zowel kaasmarktbussen als individuele bezoekers tot een draaiboek verkeerssituaties tijdens kaasmarkten, waarbij de structurele invulling Molenbuurt met gastvrije onthaallocatie en ontmoetingspunt wordt meegenomen, onder regie van de Kaasmarktregisseur.

4 Nagengast Afvalbeleidsplan In verband met het aflopen van het vorige plan, de fusie en nieuwe landelijke doelstellingen is een nieuw afvalbeleidsplan opgesteld. Het verhogen van het percentage afvalscheiding staat hierin centraal. Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming voor te leggen aan de Raad Nagengast Motie Warm welkom in Alkmaar In de raadsvergadering van 12 november 2015 is door de Raad een motie aangenomen inzake het aanleggen van looproutes van NS station naar het centrum. In bijgaande brief wordt deze motie beantwoord. In te stemmen met bijgaande beantwoording Rapport Studentenhuisvesting In het coalitieakkoord Het wordt zomer staat: a. dat de coalitie zich wil inzetten voor studentenhuisvesting in de stad en dat daarvoor de vraag en mogelijkheden in kaart worden gebracht; b. wanneer de vraag wordt aangetoond, zal de coalitie aanjagen dat er extra studentenhuisvesting komt in Alkmaar. Aan de raad is gemeld dat deze de inventarisatie zoals bedoeld onder a. ontvangt voor 1 februari Studenten van InHolland hebben in opdracht van de gemeente met betrekking tot studentenhuisvesting een onderzoek uitgevoerd. Zie bijgevoegd Rapport Studentenhuisvesting. Zij constateren daarin dat er vraag is naar studentenhuisvesting en dat die vraag groter is dan het huidige aanbod. Volgens het rapport zou er daarom meer aanbod van studentenwoningen moeten komen. Het ligt daarom voor de hand dat het college een vervolg geeft aan dit onderzoek door een Plan van Aanpak Studentenhuisvesting op te stellen. Daar dienen in ieder geval de woningbouwcorporaties bij te worden betrokken. Voorgesteld wordt het rapport en de uitgangspunten voor het Plan van Aanpak Studentenhuisvesting opiniërend voor de Commissie Ruimte te agenderen. Daarvoor is bijgevoegd commissievoorstel opgesteld. 1. Het Rapport Studentenhuisvesting dat is gemaakt door studenten van Hogeschool Inholland vast te stellen. 2. De Commissie Ruimte het Rapport Studentenhuisvesting middels bijgevoegd commissievoorstel opiniërend aan te bieden.

5 16.35 Afwegingskader BPV Jeugdhulp In 2015 is gefocust op de zachte landing van de Jeugdhulp, een soepele overgang van de bestaande cliënten naar de gemeente. Hierdoor is echter voor een deel de oude regelgeving overgenomen. Daarom is nu voor de Begeleiding, Persoonlijke Verzorging en Kortdurend Verblijf in de Jeugdhulp een nieuw afwegingskader ontwikkeld die meer past bij de gewenste transformatie. Het afwegingskader is gebaseerd op de principes maatwerk, eigen kracht en ruimte aan de professional. Het afwegingskader BPV Jeugdhulp vast te stellen en over een half jaar te evalueren Nadere regels Jeugdhulp 2016 Conform de Verordening Jeugdhulp Alkmaar 2015 kan het College van B&W een aantal zaken regelen door middel van nadere regels. Deze nadere regels Jeugdhulp moeten worden aangepast vanwege twee ontwikkelingen: de ontwikkeling van het afwegingskader BPV Jeugdhulp en een wijziging in de berekening van de tarieven voor de pgb s van Jeugdhulp. 1. De Nadere Regels Jeugdhulp 2015 en het Financieel Besluit Jeugdhulp 2015 in te trekken per 1 februari De Nadere Regels Jeugdhulp 2016 vast te stellen conform bijlage 1, per 1 februari 2016 in werking te laten treden en ter informatie te verstrekken aan de Raad. 3. Het Financieel Besluit Jeugdhulp 2016 vast te stellen conform bijlage 2, per 1 februari 2016 in werking te laten treden en ter informatie te verstrekken aan de Raad Uitgangspunten regionale aanbesteding leerlingenvervoer en mandaat Alkmaar Ten behoeve van de regionale aanbesteding van het leerlingenvervoer vanaf schooljaar 2016/2017 hebben de portefeuillehouders in het PORA van 6 januari 2016 ingestemd met het document Uitgangspunten Regionale aanbesteding leerlingenvervoer. Mandatering aan de gemeente Alkmaar is onderdeel van deze uitgangspuntennotitie. Het document is startpunt voor de regionale aanbesteding en bevat de kernpunten die noodzakelijk zijn om de aanbesteding te kunnen opstarten. Door besluitvorming in de afzonderlijke colleges van B&W dient de aanbestedingsstrategie bestuurlijk formeel nog te worden vastgesteld. Concreet betekent dit dat ingestemd moet worden met de uitgangspunten inclusief mandaat aan de gemeente Alkmaar.

6 In te stemmen met de uitgangspunten regionale aanbesteding leerlingenvervoer inclusief verlening van mandaat door de regiogemeenten, zoals benoemd in de uitgangspuntennotitie Konijn Verzoek om bijdrage voor Langestraat 58 De heer Nordemann is eigenaar van Langestraat 58. Dit is een van de panden die in de nacht van 1 januari 2015 zijn afgebrand. Voor de locatie is een nieuwbouwplan gemaakt voor realisatie van een winkel en 14 appartementen. De heer Nordemann vraagt de gemeente per brief van 15 december 2015 om een bijdrage voor de appartementen. Het verzoek om een bijdrage van dhr. Nordemann af te wijzen en daarvoor bijgevoegd besluit te verzenden Van de Ven Nadere regels peuteropvang en VVE Op 27 augustus 2015 heeft de gemeenteraad van Alkmaar het document Beleidskader Peuteropvang Alkmaar vanaf 2016 en de bijbehorende subsidieverordening vastgesteld. Hiermee is een gewenste en toekomstgerichte financieringswijze voor peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie in de gemeente Alkmaar gerealiseerd. In de verordening is onder artikel 3 opgenomen dat het college nadere regels kan opstellen. Omdat het noodzakelijk is te subsidiëren activiteiten en voorwaarden nader te omschrijven wordt het college voorgesteld nadere regels vast te stellen. 1. De nadere regels peuteropvang en VVE vast te stellen. 2. Deze nota ter informatie aan te bieden aan de commissie Sociaal Van de Ven Sloop pand Eilandswal 26 Het pand Eilandswal 26 verkeerd al vele jaren in slechte bouwkundige staat. Het vervallen pand trekt zwervers, hangjongeren en spelende kinderen aan. Vanuit de buurt ontvangen wij hierover vele klachten, omdat het een doorn in het oog is (staat van het pand) en voor veel overlast zorgt. In het stafoverleg van 11 januari 2016 is aangegeven dat het gewenst is om het pand te slopen via een bestuursrechtelijke aanschrijving. Zie onder financiële aspecten de kosten voor de sloop van het pand. 1. Over te gaan tot sloop van het pand Eilandswal De kosten van sloop ad en het mogelijk waterdicht aftimmeren te dekken uit de post onvoorzien en bij 2e begrotingswijziging 2016 te verwerken.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 Aanwezig Afwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn- mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 december 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvoorstel Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvergadering: 02-06-2016 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte J.P. Nagengast MBA Samenvatting - bestuurlijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 Aanwezig Afwezig drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18-06-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W.

Nadere informatie

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen "partijen";

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen partijen; Datum: 6 maart 2014 Versie 1.1 CONCEPT Dienstverleningsovereenkomst Centrumregeling ambtelijke samenwerking Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer ten behoeve

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvoorstel Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvergadering: 26 maart 2015 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte mw. E.C. Konijn-Vermaas Samenvatting

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 05-02-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver,

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30-10-2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman, C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 04-12-2018 Aanwezig Afwezig P.F. Dijkman, voorzitter C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. M. drs. M. L. Hagen mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 11 maart 2014 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 11 maart 2014 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 maart 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 23 juni 2015, week Ongewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 23 juni 2015, week Ongewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 30 juni 2015 Week 27 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon,, L. Bromet,, en T. van den Berg No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Vaststelling subsidie Huis voor de Binnenstad Programma Economie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 18 augustus 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 18 augustus 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 18 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Mw. drs. E. Hollenberg-Logchies, wet

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen Collegevoorstel Inleiding In april 2014 verzocht de eigenaar van de Drunense molen Hertogin Johanna van Brabant de gemeente Heusden om een bijdrage in de restauratie daarvan. Hij vroeg om een aanvulling

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N. Fintelman : Beleid en Projecten : G. (Gerhard) Schutten Voorstel aan de raad Onderwerp : Oprichting en

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014 Aanwezig: - E.A. van Zuijlen burgemeester Afwezig: - J. Velthuis - L. Veenstra - J. Batelaan - R. Vos wethouders - H. van der Wal secretaris

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

B - Terugblik Brabant 5 hedenochtend - Ministerieel overleg bekosting beschermd wonen

B - Terugblik Brabant 5 hedenochtend - Ministerieel overleg bekosting beschermd wonen ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 15 september 2015 De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Regionale Samenwerking Regio Alkmaar

Jaarverslag 2013. Regionale Samenwerking Regio Alkmaar Jaarverslag 2013 Regionale Samenwerking Regio Alkmaar Pagina 2 van 14 Inhoud Voorwoord pag. 4 Inhoudelijke terugblik pag. 6 Waar is aan gewerkt? pag. 8 Financieel pag.10 Vooruit! pag.12 Pagina 3 van 14

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 8 november 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad

Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 1 september 2015 sloot de indieningstermijn

Nadere informatie

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Raadsvoorstel *Z010C0D5F16* Aan de raad Documentnummer : INT-14-11233 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Inleiding Sinds 2010 is de gemeente Beverwijk aangesloten

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 11 FEBRUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 11 FEBRUARI 2014. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 11 FEBRUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0372 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00 uur

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00 uur Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18-04-2017 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer F.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 08-01-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

CONCEPT. Centrumregeling ambtelijke samenwerking. Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer

CONCEPT. Centrumregeling ambtelijke samenwerking. Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer Datum: 6 maart 2014 Versie concept 1.1 CONCEPT Centrumregeling ambtelijke samenwerking Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer ten behoeve van inkoop gedecentraliseerde

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 september 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw. M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit:

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit: Besluitenlijst: B&W-vergadering Datum: 09/01/2018 Aanwezig: Burgemeester Loco-gemeentesecretaris Afwezig: Secretaris A.B. Blase G.E. Oude Kotte V.C.M. Stam-de Nijs L.H.M. Dickhoff H.J. Leemhuis A.S. Meijer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 28 november 2017

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 28 november 2017 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 38093 (Openbaar na een week) evaluatie van de pilot mengvormen winkels / horeca ('blurring') 1. kennis te nemen van de evaluatie van de pilot mengvormen winkels

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst: Collegevergadering

Besluitenlijst: Collegevergadering Besluitenlijst: Collegevergadering Datum 13-11-2018 Aanvang 10:00 Locatie Collegekamer Secretatis W. Heeg Voorzitter burgemeester F. Ossel Aanwezigen J.H. Boermans, J. Klink, J.J. de Kloet, F. Ossel, R.M.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 13 mei 2014 KDK/00873/i.00437 9.3. Datum: 18 maart 2014 Verzonden: 1 mei 2014

RAADSVOORSTEL. 13 mei 2014 KDK/00873/i.00437 9.3. Datum: 18 maart 2014 Verzonden: 1 mei 2014 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering van kenmerk Agendapunt 13 mei 2014 KDK/00873/i.00437 9.3 Datum: 18 maart 2014 Verzonden: 1 mei 2014 Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Financien projectorganisatie 3 Decentralisaties

Nadere informatie

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvoorstel Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvergadering: 23-06-2016 agendapunt : bijlage nr. : 2016-1052 Commissie: Portefeuillehouder: Sociaal

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 25 april 2016 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 25 april 2016 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

*1766 * Onderwerp: Uitvoeringsplan schuldhulpverlening Vergadergegevens. Vervolgbehandeling. Toetsing voorafgaand aan B&W-vergadering

*1766 * Onderwerp: Uitvoeringsplan schuldhulpverlening Vergadergegevens. Vervolgbehandeling. Toetsing voorafgaand aan B&W-vergadering Documentnummer: REFNUMBER *1766 * Openbaar Vergadergegevens Datum vergadering: 18-12-2018 Portefeuillehouder: Leo Bosland Vervolgbehandeling Primaat, afdeling: Vervolg, afdeling: Vervolg na B&W: Toetsing

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven mw. P.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 16 december 2014 Weeknr. 51 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 16 december 2014 Weeknr. 51 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, Drs. W.S. Seuren de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Subsidie restauratie monumenten Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing

Nadere informatie

Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN

Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN AB-Besluit Aan: AB RUD NHN Datum vergadering: 15 mei 2015 (Schriftelijke ronde) Auteur: Onderwerp: Damir Štajcer Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN Agendapunt: -- Aanleiding / Kern

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld

B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 22 september 2015 De besluitenlijsten vaststellen. B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 15 december 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A.

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 Reg.nr:Z.08126 / Int.07935 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 AAN DE RAAD Onderwerp: Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd

Nadere informatie

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders:

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders: VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent mevrouw D.H. Schmalschläger de heer H.

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Onderwerp: Modernisering WSW en Op/maat: overgangsjaar 2008 Financiële dekking: WSW-budget

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 19/11/2013 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

A.J. Gerritsen 25 september 2014

A.J. Gerritsen 25 september 2014 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.J. Gerritsen 25 september 2014 Datum voorstel 15 juli 2014 Agendapunt Onderwerp Publicatie van gemeentelijke kennisgevingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Jaarverslag Regionale Samenwerking Regio Alkmaar

Jaarverslag Regionale Samenwerking Regio Alkmaar Jaarverslag 2012 Regionale Samenwerking Regio Alkmaar A. Verburg, Secretaris Regionale Samenwerking Regio Alkmaar Pagina 2 van 14 Inhoud Voorwoord pag. 4 Inhoudelijke terugblik pag. 6 Waar is aan gewerkt?

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Transformatieaanpak Binnenstad Programma Economie & Werk Portefeuillehouder B. van

Nadere informatie

Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014. Nummer: Aanwezig:

Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014. Nummer: Aanwezig: Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014 Aanwezig: Nummer: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij,

Nadere informatie