Deelopdracht 1: Beginsituatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deelopdracht 1: Beginsituatie"

Transcriptie

1 Deelopdracht 1: Beginsituatie Interview en observeer de persoon (fitnessdeelnemer/klant/ sporter) waarmee je dit gedeelte van de Proeve van Bekwaam gaat uitvoeren en werk de volgende opdrachten uit: A. Geef een omschrijving van jezelf en je ervaringen als fitnessinstructeur/ fysieke trainer weer B. Geef naam, leeftijd, geslacht en korte historische achtergrond van jouw sporter weer. C. Omschrijf de fysieke trainingsvraag waarmee deze sporter bij jou is gekomen. D. Geef zijn/haar relevante blessurehistorie weer. E. Omschrijf duidelijk en overzichtelijk je plan van aanpak voor het exact bepalen en analyseren van de beginsituatie. F. Geef aan met welke personen je in contact gaat treden en welke relatie deze met de sporter hebben.

2 Deelopdracht 2 : Beginsituatie en Doelstelling In de eerste deelopdracht heb je de globale beginsituatie moeten beschrijven. Het is nu belangrijk om deze om te zetten in een trainingsbeginsituatie. Werk de volgende zaken uit om hiervan een inzicht te geven. Het is de bedoeling om uiteindelijk een zo compleet mogelijk beeld te krijgen om dan een concreet geformuleerde doelstelling te kunnen geven. A. Omschrijf de totale achtergrond van de casus (bijv.: indien je een volleyballer gaat begeleiden om zijn afzet voor de smash te verbeteren (fysiek), dien je hier een omschrijving van volleybal als sport te geven of als je iemand gaat begeleiden die gewicht wil verliezen, dan dien je hier een omschrijving van afvallen te geven. (beschrijf de sport dus). B. Geef het leidende energiesysteem voor de trainingen en onderbouw dit, maak duidelijk door plaatjes en schema s. C. Welke 3 grondmotorische eigenschappen zijn het meest wezenlijk en geef hiervan een onderbouwing (gebruik plaatjes ter verduidelijking). D. Geef een bewegingsanalyse van de activiteit die jij wilt verbeteren in deze casus (denk aan, bewegingssnelheid, hoeksnelheid, ondergrond, soort materiaal, contractievorm, spieractiviteit/voorbereidende fase, hoofdfase, eindfase). Geef hiervan een onderbouwing. E. Beschrijf nu de totale beginsituatie zodanig dat iemand die niet bekend is met jouw situatie begrijpt waar het over gaat (cognitief, sociaal affectief, motorisch). F. Formuleer nu een specifieke (S), meetbare (M), aannemelijke (A), tijdsgebonden (T) doelstelling met een concreet resultaat. Zowel op lange (jaar) als op korte (1,5 maand) termijn. G. Geef aan welke methode(n) je gebruikt om te controleren of straks ook de doelstelling behaald is (evaluatiemethode) en onderbouw deze. H. Geef aan met welke personen je in contact bent getreden om tot deze doelstellingen te komen en welke relatie deze met de sporter hebben.

3 Deelopdracht 3: De Periodisering Nu je de doelstelling voor kortere en langere termijn hebt gesteld, is het belangrijk dit te vertalen naar een periodisering cq lange termijnplanning. A. Voor welk periodiserings- cq planningsmodel heb je gekozen? B. Leg uit wat de specifieke kenmerken zijn van het model. C. Waarom heb je juist voor dit model gekozen voor jouw deelnemer? D. Welke fases kun je onderscheiden in het model? Geef per fase aan wat de specifieke kenmerken zijn. Werk dit in hoofdlijnen uit op macro-niveau (lange termijn). E. Werk voor een fase van 6 tot 10 weken een volledig en gedetailleerd trainingsplan uit (meso-cyclus). F. Onderbouw uitvoerig het bij 3 e gekozen trainingsplan (opbouw, oefenstof, intensiteit etc.). G. Welke literatuur heb je geraadpleegd voor het maken van je periodisering op macro- en mesoniveau. Waarom heb je juist hiervoor gekozen?

4 Deelopdracht 4: Het Trainingsprogramma Nu je de macroplanning ontwikkeld hebt, is het zaak deze tot een concreet trainingsplan (meso- /micro-planning) uit te werken, zodat je daadwerkelijk kunt beginnen met de trainingen. Het plan moet tussen de 1,5 en 2 maand(en) duren en op basis van de eerdere periodisering gemaakt worden geef duidelijk aan waar binnen de periodisering dit trainingsprogramma valt. A. Omschrijf je trainingsprogramma (lessenreeks). B. Geef een totale onderbouwing van de opzet en de inhoud van het gemaakte trainingsprogramma. C. Geef een uitwerking op een lesvoorbereidingsformulier (LVF) van 1 training uit elke week van je trainingsprogramma (dus minimaal 6 uitgewerkte lessen; bij een trainingsprogramma van 1,5 maand). Het mag hier niet gaan om een repeterende training (daar je minimaal 3x per week traint, moet het dus mogelijk zijn dat je steeds voor een afwijkende training kiest).

5 Deelopdracht 5: Uitvoering trainingsprogramma Je gaat nu het uitgewerkte trainingsprogramma daadwerkelijk aanbieden en begeleiden. De volgende opdrachten dienen tijdens het uitvoeren steeds bijgehouden (=logboek) en bijgewerkt te worden. 1. Geef na elke training een korte omschrijving van de volgende zaken: A. Hoe was de fysieke gesteldheid van je deelnemer en waar blijkt dat uit? B. Hoe is de training en trainingsperiode verlopen? Wat ging goed en wat is voor verbetering vatbaar? Heb je de verschillende (specifieke) doelstelling(en) behaald? Waarom wel/niet? C. Hoe was de samenwerking tussen de deelnemer en jou? Wat ging goed en wat is voor verbetering vatbaar? D. Welke zaken heb je gedurende de trainingen aangepast en waarom? ( bv. doelstelling, oefenstof, intensiteit, manier van begeleiden/coachen) 2. Wat heb je in het bijzonder geleerd tijdens het begeleiden van jouw deelnemer? Wat zou je volgende keer hetzelfde doen en wat zou je anders aanpakken? Geen hierop een uitgebreide toelichting. A. Geef aan met welke personen je tijdens de uitvoering van dit trainingsprogramma contact hebt onderhouden en welke relatie deze met de sporter hebben.

6 Deelopdracht 6: Extra begeleiding Tijdens het begeleiden van een fitnessdeelnemer zijn er vaak diverse interne en externe factoren die een rol (kunnen) spelen bij het behalen van de doelstelling(en). Het is belangrijk dat je je als trainer hiervan bewust bent, rekening mee houdt en -indien mogelijk- positief weet te beïnvloeden. Bovendien is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kennis opdoet door gebruik te maken van de aanwezige expertise en literatuur. A. Welke personen hebben een sterke invloed op het al dan niet behalen van de doelstelling(en) van jouw deelnemer en waarom? B. Welke acties heb je ondernomen om je verder te verdiepen in het onderwerp (bv. contact trainer, literatuur raadplegen, voedingsadvies)? C. Wat hebben deze acties je concreet opgeleverd wat betreft de trainingsinhoud en invullingen hiervan en het behalen van je doelstellingen?

7 Deelopdracht 7: Evaluatie en conclusies voor de toekomst In de hiervoor gemaakte opdrachten heb je een trainingsplan ontwikkeld en uitgevoerd. De onderstaande opdrachten gaan over de component leren. Hoe is het gegaan, wat heb je geleerd en hoe ga je het in de toekomst anders doen. 1. Vraag aan je fitnessdeelnemer, je begeleider, je leidinggevende of de manager/coördinator, de verantwoordelijke (sport)trainer, begeleidend fysiotherapeut om de bijgevoegde 360 graden feedback in te vullen en doe dit zelf ook. Voeg deze in het portfolio. 2. Evalueer voor jezelf (o.a. aan de hand van de bij 7.1 aangeleverde feedback) het complete proces van het ontwikkelen van het trainingsprogramma tot het praktisch afronden van dit programma en werk hierbij de volgende zaken uit: A. Noem minimaal 4 onderdelen waar jij tevreden over bent. B. Noem minimaal 4 onderdelen die je anders had moeten aanpakken. C. Geef een uitgebreide onderbouwing wat jij volgende keer op dezelfde wijze zal aanpakken en wat jij volgende keer anders zou doen. 3. Schrijf een advies voor de toekomst voor jouw sporter. Denk hierbij aan de volgende aspecten: A. Hoe zou het trainingsplan er -in hoofdlijnen- uit komen te zien- nadat jij gestopt bent met de begeleiding? B. Wat zijn belangrijke zaken waar de deelnemer rekening mee moet houden bij het al dan/niet behalen van de doelstelling(en)? (kansen en bedreigingen) C. Wat is de belangrijkste feedback die je aan jouw deelnemer zou willen meegeven als hij/zij zelfstandig verder zal gaan trainen? D. Ben jij van plan om de deelnemer ook in de toekomst te blijven begeleiden? Waarom wel/niet?

8 Deelopdracht 8 : Beoordeling van praktische uitvoering Deze opdracht bestaat uit het beoordelen en invullen van: A. Beoordelingsformulier deelopdracht 8 B. Beoordelingsmodel 1: Trainingsvoorbereiding C. Beoordelingsmodel 2: Het uitvoeren van de trainingen Beoordeling van deze praktijksituatie wordt door de stagebegeleider gedaan conform beoordelingsinstructie voor de examentoets onderdeel Portfolio.

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B, niveau 4 Verwerven competenties Portfolio Fitnesstrainer

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU4 INFORMATIE VOOR DE WERKGEVER / FITNESSONDERNEMER

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU4 INFORMATIE VOOR DE WERKGEVER / FITNESSONDERNEMER Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU4 INFORMATIE VOOR DE WERKGEVER / FITNESSONDERNEMER Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B, niveau 4 Verwerven competenties Portfolio

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR HET OPLEIDINGSINSTITUUT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR HET OPLEIDINGSINSTITUUT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR HET OPLEIDINGSINSTITUUT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B, niveau 4 Verwerven competenties Portfolio Fitnesstrainer

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Oosterhout, september 2014 CURSISTENHANDLEIDING FITNESSTRAINER-B Opleidingen 2000 2 Stappenplan examen Fit!vak

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B, Niveau 4 Verwerven competenties Portfolio Fitnesstrainer

Nadere informatie

CURSISTENHANDLEIDING FIT!VAK FITNESSTRAINER B PERSONAL TRAINER NIVEAU

CURSISTENHANDLEIDING FIT!VAK FITNESSTRAINER B PERSONAL TRAINER NIVEAU CURSISTENHANDLEIDING FIT!VAK FITNESSTRAINER B PERSONAL TRAINER NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Geertruidenberg, oktober 2015 CURSISTENHANDLEIDING FITNESSTRAINER-B Opleidingen 2000

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B, niveau 4 Portfolio Fitnesstrainer B Fit!vak

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B, Niveau 4 Portfolio Fitnesstrainer B Fit!vak Deelopdrachten

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR HET OPLEIDINGSINSTITUUT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR HET OPLEIDINGSINSTITUUT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 INFORMATIE VOOR HET OPLEIDINGSINSTITUUT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B, niveau 4 Portfolio Fitnesstrainer B Fit!vak Deelopdrachten

Nadere informatie

PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4

PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 TOETSING Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer B Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio & Praktijkbeoordeling Evaluatie en Panelgesprek Portfolio

Nadere informatie

Handleiding portfolio

Handleiding portfolio 2019 2020 Niveau 4 Handleiding portfolio Copyright NL Actief Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch

Nadere informatie

HANDBOEK FITNESSTRAINER B

HANDBOEK FITNESSTRAINER B 3 Handleiding portfolio Handboek Fitnesstrainer B HANDBOEK FITNESSTRAINER B (3) HANDLEIDING PORTFOLIO NL Actief brancheorganisatie Postbus 275 6710 BG EDE pagina 1 Copyright NL Actief Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 (3) HANDLEIDING PORTFOLIO

FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 (3) HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 (3) HANDLEIDING PORTFOLIO januari 2017 Fit!vak brancheorganisatie Postbus 275 6710 BG EDE pagina 1 Inhoudsopgave 3.1. Inleiding... 3 3.2. DEELOPDRACHTEN... 5 DEELOPDRACHT 1: BEGINSITUATIE...

Nadere informatie

PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4

PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 PORTFOLIO FITNESSTRAINER B NIVEAU 4 BEOORDELINGSDOCUMENTEN Inhoudsopgave: Beoordelingsinstructie voor de examentoets onderdeel Portfolio:... 3 Beoordelingsformulier deelopdracht 1: Beginsituatie... 4 Beoordelingsformulier

Nadere informatie

HANDBOEK FITNESSTRAINER B BEOORDELINGSPROTOCOL

HANDBOEK FITNESSTRAINER B BEOORDELINGSPROTOCOL HANDBOEK FITNESSTRAINER B (5) BEOORDELINGSPROTOCOL Copyright NL Actief Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Niveau 4. Beoordelingsprotocol

Niveau 4. Beoordelingsprotocol 2019 2020 Niveau 4 Beoordelingsprotocol Copyright NL Actief Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesdocent Portfolio Groepslesdocent Fit!vak Deelopdrachten 1: Het

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesinstructeur A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer A Verwerven competenties Theorie-examen Portfolio Praktijkexamen

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 LESGEVER ZWEM-ABC 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als Lesgever Zwem-ABC (Water Safety Instructor) in een

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH

HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Beweegdeskundige Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Verwerven competenties

Nadere informatie

P: Positief. Maak je doel PRISMA! P = Positief formuleren: omschrijving doel

P: Positief. Maak je doel PRISMA! P = Positief formuleren: omschrijving doel Maak je doel PRISMA! P: Positief P = Positief formuleren: omschrijving doel Formuleer je doel zo positief mogelijk. Het is belangrijk te formuleren wat je wél wilt. En het universum geeft je waar je om

Nadere informatie

OPDRACHTEN 3b ALH WSI 2 - Handleiding document

OPDRACHTEN 3b ALH WSI 2 - Handleiding document OPDRACHTEN 3b ALH WSI 2 - Handleiding document Dit document is beschikbaar in meerdere bestandsformaten. Start met het juiste document! Beschikbaar zijn: Adobe:.PDF (Acrobat Reader - alleen lezen, niet

Nadere informatie

Informatie over de KNDB-opleidingen Damtrainer 2 Damtrainer 3

Informatie over de KNDB-opleidingen Damtrainer 2 Damtrainer 3 Informatie over de KNDB-opleidingen Damtrainer 2 en Damtrainer 3 Inleiding Sinds 2009 kent de KNDB nieuwe opleidingen voor Damtrainer 2 (vergelijkbaar met het oude Damleider A) en Damtrainer 3 (was vroeger

Nadere informatie

PVB 3.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Competentie-opdrachten

Competentie-opdrachten Competentie-opdrachten Deel 3 B: Lesgever Zwem-ABC van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Lesopbouw. Observeer een willekeurige les voor het Zwem-abc en maak

Nadere informatie

OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3

OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3 OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3 OPZET De opleiding VT3 leidt op tot een zelfstandige volleybaltrainer die werkzaam is binnen de breedtesport. Het werkterrein van de volleybaltrainer 3 is de volleybalvereniging

Nadere informatie

Naam: Stageplek: Klas:

Naam: Stageplek: Klas: Naam: Stageplek: Klas: Inhoudsopgave Naam stagebegeleider Telefoonnummer stagebegeleider Mailadres stagebegeleider Adres stage bedrijf Naam stagebegeleider (als er 2 zijn) Telefoonnummer stagebegeleider

Nadere informatie

KOL Bijeenkomst Casus

KOL Bijeenkomst Casus KOL Bijeenkomst 12 12-13 Casus Terugblik bijeenkomst 11 Theorie (ontwikkelings-)psychologie Probleemverklaring feedback Feedback casus in 2tallen Opdracht: bestuderen toegewezen ontwikkelingspsychologen.

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesinstructeur Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio Praktijkexamen

Nadere informatie

Oriëntatie op ondernemerschap

Oriëntatie op ondernemerschap O 4 3 Portfolio-opdracht 3 1 2 Oriëntatie op ondernemerschap De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 1, 2, 3, 4 Oriëntatie op ondernemerschap Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

Handleiding portfolio

Handleiding portfolio 2019 2020 Niveau 3 Handleiding portfolio Copyright NL Actief Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

HANDBOEK FITNESSTRAINER A HANDLEIDING PORTFOLIO

HANDBOEK FITNESSTRAINER A HANDLEIDING PORTFOLIO HANDBOEK FITNESSTRAINER A (3) HANDLEIDING PORTFOLIO Copyright NL Actief Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ...

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ... nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC w e r k m a p naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie...... 1 Controleformulier Naam cursist Organisatie / Vereniging In deze werkmap

Nadere informatie

Interpersoonlijk competent

Interpersoonlijk competent Inhoudsopgave Inhoudsopgave...0 Inleiding...1 Interpersoonlijk competent...2 Pedagogisch competent...3 Vakinhoudelijk & didactisch competent...4 Organisatorisch competent...5 Competent in samenwerken met

Nadere informatie

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave COACHEN EN TRAINEN Korte weergave Geschreven door: Freek Verbeet Body2Coach 1. Wat is coaching? In mijn eigen nieuwe boek, waar ik nog mee bezig ben, schrijf ik over coaching. Door middel van verschillende

Nadere informatie

PvB 3.1 Geven van trainingen

PvB 3.1 Geven van trainingen PvB 3.1 Geven van trainingen PVB 3.1 Geven van trainingen Deelkwalificatie van trainer goalball 3 Inleiding Om het door Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF erkende diploma trainer goalball 3 te behalen,

Nadere informatie

VOORWOORD. De opbouw van de leereenheden

VOORWOORD. De opbouw van de leereenheden VOORWOORD Angerenstein SB (Sport en Bewegen) is een complete serie leermiddelen voor het kwalificatiedossier Sport en Bewegen. Angerenstein SB bestaat uit boeken met theorie en opdrachten, online verdiepingsstof

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A INFORMATIE VOOR DE STAGE-BEGELEIDER Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio Praktijkexamen les-

Nadere informatie

Handleiding Voor de Personeelscyclus!

Handleiding Voor de Personeelscyclus! Handleiding Voor de Personeelscyclus! Om goede professionele kinderopvang te blijven bieden moeten we ons blijven ontwikkelen. In deze handleiding lees je hoe we dat doen. We doorlopen elke twee jaar een

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB Academie. Trainer - Coach II. Logboek voor "Het jaarplan" juli 2008 seizoen 2008/'09

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB Academie. Trainer - Coach II. Logboek voor Het jaarplan juli 2008 seizoen 2008/'09 KNVB Trainer - Coach II Logboek voor "Het jaarplan" juli 2008 seizoen 2008/'09 LOGBOEK HET JAARPLAN Het maken van een jaarplan is voor een trainer letterlijk en figuurlijk de voetbalgids die hem leidt

Nadere informatie

Proces beoordeling portfolio

Proces beoordeling portfolio Proces beoordeling portfolio 2016-2017 Beoordelingsinstrument portfolio 2016-2017 1 Inhoud Beoordeling proces portfolio... 3 Overzicht inhoud beoordeling portfolio... 4 Leerlijn portfolio (per IO)... 6

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Handleiding examinering student eind stage

Handleiding examinering student eind stage Handleiding examinering student eind stage Handleiding voor het uitvoeren van examinering in de beroepspraktijk. Medewerker Beheer ICT P2-K1: Ondersteunen van gebruikers P2-K1-W1: Opstellen van instructies

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:...

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:... Module 2 SPORT en Conditie Datum:... Leerling:... Klas:... Dit ga je doen Je leert vanuit de theorie wat er precies bedoeld wordt met conditie, en waarom het zo belangrijk is. Want wanneer is je conditie

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

TRAININGSOPBOUW VOLLEYBAL

TRAININGSOPBOUW VOLLEYBAL Inleiding: Bron: http://www.voltraweb.be/w%20d%20r%20-%20trainingsopbouw.doc TRAININGSOPBOUW VOLLEYBAL Hoe bouw je een training op? Een training staat niet alleen. Er zijn veel bijkomende factoren die

Nadere informatie

Workshophandleiding Thematisch werken BBL PW, niveau 4

Workshophandleiding Thematisch werken BBL PW, niveau 4 Workshophandleiding Thematisch werken BBL PW, niveau 4 Werkproces: 1.1: Inventariseert de situatie en wensen van het kind Werkproces: 1.2: Stelt een activiteitenprogramma op. Werkproces: 2.4 Biedt de cliënt

Nadere informatie

Initiatief nemen en uitvoeren van een oplossing voor een probleem

Initiatief nemen en uitvoeren van een oplossing voor een probleem O 4 Portfolio-opdracht 3 3 Initiatief nemen en uitvoeren van een oplossing voor een probleem De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 3-4 Ondernemend gedrag Alle

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student:

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student: Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC CE3 van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker Naam student: Opdracht: 1 e kans 2 e kans Cijfer Cijfer 3A 3B 3C 3D NPZ Cijfer (gemiddelde van

Nadere informatie

Opdrachten bij hoofdstuk 1

Opdrachten bij hoofdstuk 1 Opdrachten bij hoofdstuk 1 1.1 Het portfolio op jouw opleiding Ga na met welke portfolio s er binnen jouw pabo gewerkt wordt. Probeer in handboeken en studiegidsen van je opleiding omschrijvingen van het

Nadere informatie

(Docentenhandleiding) Rollenspel

(Docentenhandleiding) Rollenspel (Docentenhandleiding) Rollenspel Een rollenspel is als het ware een klein toneelstukje. In een rollenspel komen personages aan bod die bepaalde eigenschappen of een doel in het verhaal hebben. De bedoeling

Nadere informatie

Wat is sportpsychologie? Voorstellen. Programma. Doelstelling. Cursus Mentale Training Rogier Hoorn sportpsycholoog VSPN

Wat is sportpsychologie? Voorstellen. Programma. Doelstelling. Cursus Mentale Training Rogier Hoorn sportpsycholoog VSPN Voorstellen drs. Rogier Hoorn, sportpsycholoog VSPN Sinds 2003 praktijk Hilversum en Papendal Sporters, teams, coaches, Cursus Mentale Training Rogier Hoorn sportpsycholoog VSPN bedrijfsleven, LVNL, Luchtmacht

Nadere informatie

PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN

PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN SOCIAAL WERK Opdracht 3: DE VRAAG SIGNALEREN Sociaal werk Student: Studentennummer: Klas: Stagebegeleider: SLB er: KD Sociaal Werk Crebo 23185 Afname periode leerjaar

Nadere informatie

Richtlijnen portfolio zeilinstructeur 3

Richtlijnen portfolio zeilinstructeur 3 Richtlijnen portfolio zeilinstructeur 3 Uitgegeven door: Beste instructeur in opleiding, Omdat het maken van een portfolio voor ZI-3 bij verschillende mensen toch een hoop vragen opriepen en er behoefte

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2 (Teambegeleider) PORTFOLIO OPDRACHT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2.1

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2 (Teambegeleider) PORTFOLIO OPDRACHT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2.1 KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2 (Teambegeleider) PORTFOLIO OPDRACHT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2.1 Portfolioopdracht 2.1; Zelfanalyse Naam Adres Vereniging Praktijkbegeleider Docent

Nadere informatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie Controleformulier Naam cursist Vereniging / organisatie In deze werkmap zijn opgenomen: Voor Zwemleider A+: Kopie geldig legitimatiebewijs (origineel mee naar groepsgesprek) ja / nee Kopie diploma Zwem-C

Nadere informatie

Systematische analyse van een casus met Soft Systems Methodologie. De vier stappen van SSM

Systematische analyse van een casus met Soft Systems Methodologie. De vier stappen van SSM De vier stappen van SSM FORMULIER 1 Beschrijving van de casus of situatie SSM Stap 1 Titel casus of situatie: RIJK PLAATJE Maak een tekening van de situatie: maak een plaatje van de betrokkenen, hun activiteiten,

Nadere informatie

Programma Training Scenario Denken Train de trainer

Programma Training Scenario Denken Train de trainer Programma Training Scenario Denken Train de trainer Scenario s zijn een combinatie van realisme en verbeeldingskracht. DWS Training 8 juni 2016 Pagina 1 van 5 Leusden, 11 maart 2016 Geachte deelnemer,

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

PRAKTIJKOPDRACHT 1 DOelgroepanalyse

PRAKTIJKOPDRACHT 1 DOelgroepanalyse PRAKTIJKOPDRACHT 1 DOelgroepanalyse SOCIAAL WERK Sociaal werk Student: Studentennummer: Klas: Stagebegeleider: SLB er: KD Sociaal Werk Crebo 23185 Afname periode leerjaar 1 periode 2 WERKPROCES P2-K1-W1:

Nadere informatie

Deel = Overige onderdelen

Deel = Overige onderdelen Deel = Overige onderdelen In dit hoofdstuk staat een aantal overige onderdelen die je kunt toevoegen aan de scriptie. Het gaat om de Bijlagen (paragraaf 5.1), de Reflectie (paragraaf 5.2) en het Nawoord

Nadere informatie

Mijn doelen voor dit jaar

Mijn doelen voor dit jaar Mijn doelen voor dit jaar Een nieuw schooljaar betekent nieuwe kansen. Aan het begin van een nieuw kalenderjaar maken veel mensen goede voornemens. Dat gaan wij nu ook doen: het maken van voornemens of

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Persoonlijke ontwikkeling Portfolio ~ POP ~ PAP

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Persoonlijke ontwikkeling Portfolio ~ POP ~ PAP BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Inleiding en leerdoelen Het begrip portfolio komt oorspronkelijk uit de wereld van kunst en architectuur. Kunstenaars en architecten kunnen bij hun sollicitaties

Nadere informatie

Je trainingen en trainingsproces doelmatig vorm geven

Je trainingen en trainingsproces doelmatig vorm geven Titel Subtitel Je trainingen en trainingsproces doelmatig vorm geven Door Brendan Troost Dag van de Atletiek Zaterdag 18 maart 2 Doel en inhoud van deze presentatie Verbeteren kennis van het vormgeven

Nadere informatie

Voorbereidingsopdrachten voor de bijeenkomsten van de basistraining

Voorbereidingsopdrachten voor de bijeenkomsten van de basistraining Voorbereidingsopdrachten voor de bijeenkomsten van de basistraining Bij de trainingsbijeenkomsten hoort telkens een voorbereidingsopdracht. Het uitvoeren en (op papier) meenemen hiervan is noodzakelijk

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1 COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1 INTRODUCTIE: INSTRUCTIE EN ZWEMACTIVITEITEN 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lesgever Zwem-ABC en/of

Nadere informatie

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk HAVO/ VWO

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk HAVO/ VWO Beoordelingsmodel Profielwerkstuk HAVO/ VWO 201-201 Begeleider: Naam: Examennummer: Profielvak: Het profielwerkstuk is een onderdeel van het examendossier en wordt beoordeeld met een cijfer. Het is een

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID Kwalificatieprofiel : Sign Specialist Uitstroom: Naam: Crebocode: 91541/91542 Klas: Leerweg / Niveau: BOL/niveau 4 Kerntaak: 4: Voert projectleiding uit Cohort: 2014-2017 Werkproces: 4.1-4.2-4.3-4.4-4.5

Nadere informatie

Lesvoorbereidingsmodel

Lesvoorbereidingsmodel Gegevens student Gegevens basisschool Naam Naam Groep Voltijd Deeltijd Dagavond Plaats Studiejaar/periode Sem 1 Sem 2 Soort onderwijs Regulier Montessori Dalton OGO Studentnummer Stagementor(en) Email

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel kwalificatieprofiel: Nordic Walkingtrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Geven van training (KSS 3.1) Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3 Onderdelen PVB en tijdsduur...

Nadere informatie

PORTFOLIO SKI- OF SNOWBOARD INSTRUCTEUR NIVEAU 2 NAAM: DATUM:

PORTFOLIO SKI- OF SNOWBOARD INSTRUCTEUR NIVEAU 2 NAAM: DATUM: PORTFOLIO SKI- OF SNOWBOARD INSTRUCTEUR NIVEAU 2 NAAM: DATUM: INHOUDSOPGAVE DAGVERSLAG CURSUSDAG 1 3 DAGVERSLAG CURSUSDAG 2 4 DAGVERSLAG CURSUSDAG 3 5 VIDEO ANALYSE 6 FEEDBACK OP JE LES & LVF 7 LVF (KOPIE

Nadere informatie

Porfolio. Politie Vormingscentrum

Porfolio. Politie Vormingscentrum Porfolio 1. Inleiding 2. Wat is een portfolio? Hoe gebruik je het portfolio Reflectieverslagen Persoonlijke leerdoelen formuleren Werkwijze en denkmodel om opgaven/problemen op te lossen 1. INLEIDING Ligt

Nadere informatie

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Uitwerking Domein Gezondheidszorg Hogeschool Utrecht Honoursforum GZ Onderwerp / thema: Naam student: Studentnummer: Opleiding: Studiejaar

Nadere informatie

Periode 1 & 2. Manier van inleveren.

Periode 1 & 2. Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 1 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 1 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met een probleemanalyse van een merk/bedrijf naar keuze. Je kiest een merk/bedrijf

Nadere informatie

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je?

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je? Stagedossier Leerjaar 2 Verpleegkunde Naam: Klas: Leerjaar: PS-nummer: SLB er BPV-docent: Stage organisatie: evt. afdeling: Stage adres: Stageperiode: Naam werkbegeleider: Functie werkbegeleider: Van..

Nadere informatie

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K0440 3. INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR Versie 1.1 31.10.2016 INHOUD Inleiding... 3 Het examen... 3 Cesuur... 3 Afronding... 4 BIJLAGEN... 5 BIJLAGE 1a

Nadere informatie

Verwerkingsopdrachten Sociaal-Cultureel Werk; saw 4 ISBN 97890 8524 0983 Thema 4 Methodisch en projectmatig werken

Verwerkingsopdrachten Sociaal-Cultureel Werk; saw 4 ISBN 97890 8524 0983 Thema 4 Methodisch en projectmatig werken Verwerkingsopdrachten Sociaal-Cultureel Werk; saw 4 ISBN 97890 8524 0983 Thema 4 Methodisch en projectmatig werken Verwerkingsopdrachten thema 4 Sociaal-Cultureel Werk; saw 3 & 4 pagina 1 Opwarmen en oriënteren

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud Inleiding... 3 De basis... 4 Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige... 4 Overview persoonlijk ontwikkelplan... 4 1e Fase persoonlijk

Nadere informatie

[STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding en examinering.

[STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding en examinering. 2014/2015 ROC van Amsterdam studieloopbaanbergeleiding en examinering leerjaar 3 Schooljaar 2014/2015 Annika Morrice, Ali el Amraoui [STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding

Nadere informatie

Opbrengstgericht omgaan met verschillen. Bijeenkomst 1 Oriëntatie opbrengstgericht differentiëren en stellen van doelen

Opbrengstgericht omgaan met verschillen. Bijeenkomst 1 Oriëntatie opbrengstgericht differentiëren en stellen van doelen Opbrengstgericht omgaan met verschillen Bijeenkomst 1 Oriëntatie opbrengstgericht differentiëren en stellen van doelen Hoe gaan we met elkaar om? Maak contact Vertrouwelijkheid Niets is gek Zorg goed voor

Nadere informatie

A3 Formuleren van SMART doelen voor projecten

A3 Formuleren van SMART doelen voor projecten A3 Formuleren van SMART doelen voor projecten Doel Het formuleren van doelen van projecten in termen van concrete resultaten. Vragen waarop het instrument antwoord geeft Hoe formuleren we doelen voor projecten?

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 13 Gehandicaptenzorg en samenleving profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN: Om aan deze leereenheid

Nadere informatie

Colofon. Uitgeverij: Edu Actief b.v Auteur: Marijke Willems. Inhoudelijke redactie: Jo-Anne Schaaf

Colofon. Uitgeverij: Edu Actief b.v Auteur: Marijke Willems. Inhoudelijke redactie: Jo-Anne Schaaf BPV BPV MZ basis Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0- info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Marijke Willems Inhoudelijke redactie: Jo-Anne Schaaf Titel: BPV MZ basis ISBN: 978907 Edu Actief b.v.

Nadere informatie

Lesbrief: Sporten met een doelgroep Thema: Waar ga ik heen?

Lesbrief: Sporten met een doelgroep Thema: Waar ga ik heen? Lesbrief: Sporten met een doelgroep Thema: Waar ga ik heen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Sporten met een doelgroep Inleiding Sporten is goed voor iedereen. Je blijft

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 2

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 2 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT TOEZICHTHOUDER 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad, een

Nadere informatie

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K0440 2. INFORMATIE VOOR DE STUDENT Versie 1.0 31.05.2016 Informatie Deze informatie is voor jou omdat je examen gaat doen in het keuzedeel Verrijking

Nadere informatie

Fit!vak Fitnesstrainer A P ORTFOLIO. Voorwaardelijke toetsing voor deelname Kerntaak 1 Afsluiting Kerntaak 2&3

Fit!vak Fitnesstrainer A P ORTFOLIO. Voorwaardelijke toetsing voor deelname Kerntaak 1 Afsluiting Kerntaak 2&3 Fit!vak Fitnesstrainer A P ORTFOLIO Voorwaardelijke toetsing voor deelname Kerntaak 1 Afsluiting Kerntaak 2&3 Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer A Portfolio Fitnesstrainer A Fit!vak

Nadere informatie

beeldende vakken CPE GL en TL handenarbeid

beeldende vakken CPE GL en TL handenarbeid Examen VMBO-GL en TL 2014 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL handenarbeid Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen bestaat uit de onderdelen A, B, C, D, E en F. Je moet

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader

PVB 3.4 Aansturen van sportkader PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je vier kerntaken op niveau 3 beheersen.

Nadere informatie

Periode 1 & 2. Deelopdrachten: Periode 1:

Periode 1 & 2. Deelopdrachten: Periode 1: Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met een probleemanalyse van je stagebedrijf. Allereest bepaal je wat je

Nadere informatie

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 Beste student, De afgelopen periode ben je bezig geweest met het ontwikkelen

Nadere informatie

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview.

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview. Wielrentrainer 3 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot het maken van een jaarplan

Nadere informatie

MINIMUMNORMEN VOOR HET MAILVERKEER MET COACH

MINIMUMNORMEN VOOR HET MAILVERKEER MET COACH MINIMUMNORMEN VOOR HET MAILVERKEER MET COACH Aanvullend op het mailverkeer dat de cursist wellicht spontaan zal versturen, beschrijven we in dit document de mailprocedure die de cursist dient te volgen

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Hoofdstuk 18 Extra informatie Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is bedoeld om een medewerker persoonlijk in de gelegenheid te stellen in eigen woorden te vertellen

Nadere informatie