Voer of scan het verkoopnummer of pasje in, die beschikbaar is gesteld door het bedrijf en druk op Enterknop.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voer of scan het verkoopnummer of pasje in, die beschikbaar is gesteld door het bedrijf en druk op Enterknop."

Transcriptie

1 Kassa handleiding

2 Opstarten Zet het kassasysteem aan met de powerknop op de computer Eerst verschijnt het inlaadscherm in beeld en daarna..verschijnt het inlogscherm van StoreControl Cloud Voer of scan het verkoopnummer of pasje in, die beschikbaar is gesteld door het bedrijf en druk op Enterknop. Het scherm schuift open. Het kassascherm komt nu automatisch tevoorschijn.

3 Uitleg functie knoppen op het kassascherm: Belangrijke knop! Met de Escapeknop ga je weer terug Enterknop, bevestiging van een actie Aanpassen van de prijs in de geselecteerde verkoopregel Artikel aantal wijzigen, in de geselecteerde verkoopregel Kortingspercentage in de geselecteerde verkoopregel Druk op deze Barcodeknop en je komt altijd weer in het scangedeelte Klanten Met deze knop kom je bij het zoekscherm klanten Zoek artikel: Met deze knop kom je bij het zoekscherm voorraad In en uitloggen andere gebruikers, zoals bedrijfsleider Kassascherm tijdelijk op slot zetten Helemaal Afsluiten van het kassasysteem, gevolgd door de Enterknop Display vensters Rechtsboven in het kassascherm zit het display. Tijdens het gebruik van de kassa, wordt de display blauw, fel blauw, grijs en soms rood. In het display venster staat op dat moment dan ook een melding of gegevens. Grijs display = Standaard, er gebeurt nog niks Blauw display = Actief, tijdens invoer (scannen e.d.) Fel blauw display = Er wordt gewacht op een invoer Rood display = Fout melding LET OP!! Altijd goed opletten, wat er in de Display venster staat! Er wordt soms nog om een invoer handeling gevraagd!

4 Kassascherm Bovenaan, achter verkoper, staat nu de naam van de verkoper. Om een verkoop te beginnen, druk je eerst op de knop Nieuwe Verkoop Het bovenste venster wordt nu blauw en er verschijnt een cursor. Dit wil zeggen dat er nu een product gescand kan gaan worden. Als een artikel gescand wordt en deze is onbekend, komt de Melding onbekende barcode. Druk dan op de Enterknop en probeer opnieuw te scannen.

5 Na het scannen van het artikel, komt er in het blauwe venster het nummer van de barcode te staan en de gegevens van het artikel. Aan de linkerkant van het scherm, op de bon (witte gedeelte), verschijnt de verkoopregel met de barcode/product omschrijving/aantal/korting en prijs. LET OP!! Als de barcode handmatig wordt ingetoetst, dan moet er nog op de Enterknop gedrukt worden, voordat de verkoopregel in het grote venster verschijnt!

6 Verkeerd artikel in de kassa gescand Scan je per ongeluk nog een keer het zelfde artikel of een fout artikel, of druk je op de enterknop, dan heb je het artikel dus dubbel of fout aangeslagen. De verkoopregel die er dubbel of fout instaat, kan op de volgende manier aangepast worden: Ga op deze productregel staan (muis/aanraken) en druk op de regelretour knop In de kassa komt nu een extra artikelregel te staan in het rood Er is nu een tegenboeking gemaakt (-1x) voor het verkeerd aangeslagen artikel. Hierna kan weer verder gegaan worden met de rest van de verkoop. Let Op!! Deze regels komen niet op de kassabon te staan, maar blijven wel zichtbaar op het kassascherm!!!

7 Verkoop knoppen Naast het inscannen van artikelen via de barcode, is er een andere mogelijkheid om artikelen in de kassa te selecteren. Dit gebeurt via de verkoop knoppen. Onder deze knoppen kunnen o.a. diverse producten of producten zonder maat waar grotere aantakllen van op voorraad zijn, worden neergezet! Deze indeling is samen met de bedrijfsleider en StoreControl op maat ingesteld. Hierboven een voorbeeld van 3 Knoppen (groepen). Wanneer er op 1 groepsknop wordt gedrukt, verschijnen er allemaal aangemaakte productknoppen. Met het knopje Volgende, ga je naar de 2 de (of 3 de ) pagina en met Exit ga je weer terug naar de kassa. Druk tijdens de verkoop op de artikelknop naar keuze en het kassascherm komt weer in beeld! De geselecteerde productknop, komt nu op het kassascherm, in een verkoopregel te staan!

8 Prijs of kortingspercentage aanpassen Om een korting aan een artikel te geven, druk dan na het scannen op de percentage knop in de kassa. Nu verschijnt in het display venster een klein venster! Toets nu op het numerieke gedeelte het gewenste percentage in en druk op de Enterknop. Nu wordt de verkoopregel aangepast en staat het kortingspercentage erbij! Met het aanpassen van de verkoopprijs, werkt het op dezelfde manier. Druk dus op de euroknop en voer direct via het numerieke gedeelte, het juiste bedrag in. Druk op de Enterknop en de verkoopprijs van het artikel wordt aangepast in de verkoopregel. Met de X-knop kan het aantal gewijzigd worden. Zodra er op de X-knop wordt gedrukt komt er automatisch i.p.v. de esc knop een plus/min knop te staan. Hiermee wordt het aantal min of weer plus. Kan dus ook met een retour aanslag gebruikt worden!! LET OP!! In samenspraak met de bedrijfsleider en/of eigenaar is het wel of niet mogelijk om de prijs en/of korting aan te passen. Hiervoor moet de bedrijfsleider inloggen om de prijs en percentage aan te passen.

9 Producten in de Voorraad zoeken Via de Zoek producten knop kan er direct, bovenaan in het blauwe venster, een naam kleur e.d. ingegeven worden. Daarna weer gevolgd door de Enterknop en dan komt het productenoverzicht scherm naar voren. Zonder iets in te geven en alleen op de Enterknop te drukken kom je ook in het productenoverzicht scherm. Bovenaan bij Zoekopdracht, kan er dus een zoekopdracht gegeven worden (of barcode gescand) en daarna met de knop Zoeken verschijnen de artikelregels in beeld. Druk 1 x op de gezochte product regel en. je ziet direct welke maten per filiaal / webshop van deze artikelen nog aanwezig zijn. Indien er van een bepaald product meer informatie nodig is kan er heel eenvoudig eerst op de betreffende maat 1x gedrukt worden (wordt blauw) en daarna op de informatie knop gedrukt worden.

10 Nu is alle informatie met betrekking tot het gezochte product zichtbaar! Wanneer er toch een ander product bekeken moet worden, druk op de knop Exit (rechtsonder) en het productenoverzicht komt weer terug en kan het volgende product gezocht gaan worden. Met de knop Terug ga je weer naar het eerste scherm bij Productenoverzicht. Klaar voor een andere zoekopdracht! Combinaties voor zoekopdrachten zijn: Merknaam en kleur Merknaam en seizoen en kleur Merknaam en soort Druk dus altijd op de knop zoeken na het invoeren van de zoekopdracht! Met de knop sluiten, kom je weer terug in de kassa.

11 Product retour zonder bon In sommige gevallen, met name bij klachten, komen er producten retour en hier is vaak geen verpakking of kassabon meer van. Op de volgende manier kan het product terug gezocht worden en retour aangeslagen worden. Er is zelfs een mogelijkheid om de betreffende bon opnieuw te printen. Je gaat eerst weer een zoekopdracht starten en komt uiteindelijk weer uit bij het product die gezocht wordt Selecteer de juiste regel (let op de datum) De regel wordt blauw en achteraan de regel verschijnen 2 knoppen: Open bon: hier kan de bon nog een keer geprint worden Artikel retour: Met artikel retour, wordt het product in een nieuwe kassabon geplaatst als retour en kan de bon verder verwerkt worden.

12 Klant aanmaken Druk op de klantknop Druk daarna direct op de enterknop Nu verschijnt de klanten pagina. Hierin kunnen alle klantgegevens worden ingevoerd

13 Druk na het invullen van alle klantgegevens eerst op de knop Opslaan en als deze klant ook aan de verkoop gekoppeld moet gaan worden, druk dan op de middelste knop koppel klant aan verkoop Klanten selecteren aan de verkoop Na het ingeven van klanten, ontstaat er een klanten bestand. Tijdens de verkoop kan de ingevoerde klant op een makkelijke manier opgezocht worden en gekoppeld worden. Dit werkt op de volgende manier: Druk na het scannen op de klantknop Bovenaan verschijnt een zoek venster met de tekst: Druk op enter voor een nieuwe klant. Hier kan dus de achternaam van de klant worden ingetoetst. Druk op Enterknop en

14 Alle klantnamen met dezelfde achternaam, verschijnen in beeld! Druk op de juiste klantnaam regel (wordt blauw). Onderaan verschijnen de aankopen van deze klant. Als deze klant aan de nieuwe bon gekoppeld moet worden, druk dan op de knop selecteerklant. Nu komt links onderaan de bon de klantnaam te staan. LET OP!! Ook zonder een verkoop, kan er met het klantenscherm gewerkt worden! Om te zoeken, druk gewoon op de klantenknop in de kassa en daarna de achternaam intoetsen op de enterknop en wil je een nieuwe klant toevoegen dan ga je naar de klantenknop en direct met de enterknop kom je in een leeg klantenscherm.

15 Bon in de wacht Er is een mogelijkheid om de kassabon, voor het afrekenen, te parkeren. Meestal wordt een bon tijdelijk geparkeerd omdat de klant toch nog even terug de winkel in loopt. Een bon kan dus tijdelijk in de wacht gezet worden via de knop Bon in wacht Na het drukken op deze knop verdwijnt de bon en kan er een nieuwe bon aangemaakt worden voor een andere klant. Wanneer de bon weer uit de wacht gehaald moet worden, druk dan op de knop Openstaande bonnen Hierin staan regels met de nog openstaande bonnen per verkoper. Druk weer op de juiste regel, deze wordt blauw en druk op de knop Open bon De bon wordt weer teruggeplaatst in de kassa en er kan weer verder gegaan worden met deze bon.

16 Meer functies Met de knop Meer functies kom je bij de extra mogelijkheden van de kassa. Hier is onder andere de Zoek bon en Retour knop ondergebracht. Druk op Zoek bon en er verschijnen allemaal regels met verkopen: Onderaan het scherm is er een mogelijkheid tot bladeren in de bonnen. Hier kan ook een kopie bon geprint worden met de knop Print Bon

17 Retour Ga via de meer functies knop naar de Retour knop. Hier kan een retourkassabon ingescand of handmatig (via het numerieke gedeelte) geselecteerd worden. Geef aan welke artikelen retour komen of via de knop Hele bon retour (de gehele bon) om er vervolgens een nieuwe bon van te maken. Dus scan de bon en het onderstaand scherm verschijnt. Selecteer nu per verkoopregel welke artikelen retour komen! Deze worden dan direct blauw en komen weer rechts in het scherm te staan. Druk vervolgens op OK knop en de retour artikelen komen op een nieuwe bon te staan. Met de knop Hele bon retour, worden alle artikelen retour gezet op een nieuwe bon. Onder meerfuncties vindt je ook de kasopmaak en kasuitgaven knoppen! Hierover meer bij de Kasopmaak uitleg.

18 Meerfuncties tijdens de verkoop Bij meerfucties kan er tijdens de verkoop (dus voor het afrekenen), bijvoorbeeld de bon ook worden verwijderd, met de Verwijder bon knop. Hiervoor moet wel autorisatie zijn van de bedrijfsleider. Setprijs en combineren van producten In de kassa is er een mogelijkheid om producten te combineren, zodat er een setprijs gemaakt kan worden Ga eerst de producten scannen die voor een setprijs in aanmerking komen. Druk daarna op de Meer functies knop. Hier in staat de knop Set prijs Als hierop gedrukt wordt verschijnt het onderstaand scherm Selecteer de verkoopregels (op drukken) met de producten die gecombineerd moeten gaan worden. Deze worden blauw en verschijnen aan de rechterkant in het scherm.

19 Er zijn 3 mogelijkheden om de setprijs te verwerken: Aangepaste prijs = Hier kan zelf de totaalprijs worden aangegeven Percentage korting = Hier kan een totale kortingspercentage worden aangegeven Goedkoopste gratis = Het goedkoopste wordt van het totaal bedrag afgetrokken Na het aangeven van de setprijs, druk je op de knop OK en kom je weer terug in de kassa! Met de knop Annuleren, ga je uit de Setprijs, terug naar de kassa en kun je verder gaan. Afrekenen Nadat alle producten zijn gescand en de klant is geselecteerd, is het tijd om de betaalwijzen aan te geven en de bon af te sluiten. Druk op de betaalknop en het betaal gedeelte wordt geopend Bovenin het blauwe venster staat het totaal te betalen bedrag.

20 Onderaan in het betaalscherm, staan de betaalmogelijkheden: Contant / Electronisch / Op Rekening Betaalwijze knoppen Printen wel of niet Druk op de gewenste betaalwijze en op Enterknop en daarna op de Printerknop. Nu is de betaling vastgelegd en wordt de kassabon geprint. Combinatie betaling: Druk eerst op de Contant knop en vul in het blauwe venster, het gewenste bedrag in bij Te verwerken bedrag. Bij Bedrag te gaan staat het nog te betalen bedrag. Druk vervolgens op Electronisch/Pin knop (of op rekening) en druk daarna weer op de Enterknop en daarna op de printerknop. Nu is de betaling vastgelegd en wordt de kassabon weer geprint Blinde bon bij kado artikelen Met deze printknop, worden er 2 bonnen geprint, 1 x normale kassabon en 1 x een bon zonder artikel info en prijzen. Deze tweede bon kan, bijvoorbeeld bij het geven van cadeau artikelen, worden mee gegeven aan de uiteindelijke ontvanger! Afbreken betaling

21 Voor het uitprinten van een kassabon, kan er altijd weer een stap terug gedaan worden. Met de Stopknop ga je uit het betaalscherm om eventueel nog wat toe te voegen aan de verkoop. Fashioncheque Na het drukken op de Fashioncheque knop, komen de volgende knoppen in beeld Fashioncheque knop wordt gebruikt als een klant aan het afrekenen is en een kaart van fashioncheque heeft, kan deze barcode ingescand worden en wordt het bedrag van het totaal afgetrokken. Tegoedbonnen uitgifte Soms moet er geld terug gegeven worden aan een klant (bij retouren) Hiervoor kan dan ook een Tegoedbon worden uitgedraaid. Druk op de Tegoedbon knop, indien er bij een retour een negatief te betalen bedrag overblijft! Daarna op de printknop Bonnen: Er komt nu uit de printer een dubbele bon! 1 x een normale bon met alle gegevens en de artikelen die retour zijn gekomen en 1 x bon met alleen Tegoed er op en een de waarde ervan. Hier staat ook een unieke QR-barcode op, zodat deze tegoedbon ook in een ander filiaal ingeleverd kan worden

22 Tegoedbonnen inname Uitgegeven Tegoedbonnen kunnen tijdens de verkoop ingescand worden op de regel. Het bedrag Tegoed wordt dan direct verekend! Uitgegeven Tegoedbonnen kunnen ook worden ingescand tijdens het afrekenen. Als er dan eerst op de Tegoedbon knop wordt gedrukt, komt er in het blauwe display venster te staan; scan de tegoedbon in. Op dat moment wordt het bedrag van de tegoedbon van het totaal te betalen afgehaald en kan daarna weer verder met de rest betaling worden gegaan.

23 Klantenbestellingen (optioneel alleen met een extra A4 printer) Als er artikelen besteld moet worden voor een klant, dan gaat het in de kassa als volgt: Eerst verkoopnummer ingeven, artikelen scannen, klant opzoeken en selecteren. Daarna naar betaalwijze toe en druk nu op de knop rechtsboven: Bestelling Als de klant een deel gaat aanbetalen, druk dan op de electronisch of contant knop en vul het aan te betalen bedrag in. Druk daarna op de print knop en er wordt een bestelbon op de A4 printer afgedrukt. Hier op staan o.a. de ordernummer, klantgegevens en wat er nog voldaan moert worden

24 Afrekenen van de klantbestelling Dit kan op 2 manieren. Via de Openstaande bonnen knop op de kassa of via het Klantenscherm Openstaande bonnen scherm Ga indien je verkoopnummer al boven de bon staat naar ESC knop Druk onderaan op de openstaande bonnen knop Deze staat standaard op In Wacht. Druk op de knop Bestellingen (ernaast) Nu staan alle klantenbestellingen in het scherm. Druk weer op de betreffende bestelling regel, zodat deze weer in de kassa zichtbaar wordt. Vervolgens kun je deze verkoop weer afmaken door op de knop afrekenen te drukken en in de kassa weer op betaalwijze drukken en de restant bedrag afrekenen LET OP!! Deze bon wordt ook weer op de A4 printer uitgeprint.

25 Klantenscherm Ga indien je verkoopnummer al boven de bon staat naar ESC knop Druk nu op de zoek klant knop en ga deze klant opzoeken Nu verschijnt de betreffende klant Standaard staan nu rechtsonderaan alle aankopen van deze klant. Druk op de knop bestellingen en de bestellingen komen onderaan te staan Druk op de juiste order regel en daarna op knop Afrekenen en je komt weer terug in het normale kassascherm. Nu kun je de bon verder afmaken d.m.v. Btaalwijze selecteren en bon printen Heel belangrijk: Er moet voor deze bestelmodule, altijd een A4 printer op de kassa zijn geinstalleerd!!!

26 Kasopmaak Met de Meerfuncties knop kun je naar de kasopmaak De kasopmaak gaat als volgt Maak met de knop Open lade de kassa la open voor het tellen van het kasgeld. Ga nu het aantal munten (links) en papiergeld (rechts) invoeren van wat er in de kassalade zit. Begin: Met het selecteren van het eerste veldje waar 0 staat (word blauw) Nu via numerieke gedeelte het aantal stuks invoeren en met de Enterknop naar het volgende veld. Rechts onder in het blauwe gedeelte staat het Saldo volgens het systeem.

27 Indien alles goed is geteld en ingevoerd, komt er als het goed is bij Kasverschil 0,00 te staan. Is dit niet het geval, ga het dan controleren en opnieuw tellen. Er kan een fout zijn gemaakt! Als alles klopt, moet er op de knop Dag afsluiten worden gedrukt! Vervolgens komt er uit de bonprinter een Kasopmaak uitdraai met de telling, omzet, betaalwijzes en btw. Deze uitdraai moet ook ondertekend worden. Op moment van printen, worden alle invoervelden in de kasopmaak gereset (weer op nul gezet) en kan er op sluiten worden gedrukt! In het systeem is er een vast wisselgeld bedrag ingezet. Hiermee wordt elke dag weer gestart en het stortingsbedrag wordt automatisch vastgelegd. Er kan ook met een niet vast wisselgeld gewerkt worden. Dit houd in dat er iedere dag een stortingsbedrag zelf bepaald moet worden, tijdens de kasopmaak: Opstart kastelling in de ochtend, Er kan ingesteld worden dat er een controle telling, vóór opening van de winkel, van het wisselgeld plaats vind. Deze controlestrook moet dan geprint en ondertekend worden door de controlerende werknemer! Let Op!! Opstart met kastelling moet gebeuren, voordat de kassa gebruikt kan worden!!

28 Settings of Instellingen menu In de meeste gevallen, kan een bedrijfsleider of manager van de winkel, bij de instellingen om afsluitteksten, wisselgeld e.d. aan te passen of in te stellen. Vanuit de kassa (niet tijdens het verwerken van een kassabon) ga je via meerfuncties naar de Config knop. Nu verschijnt het Settings scherm. De volgende onderdelen kunnen samen met de StoreControl medewerker, hier ingesteld worden: Register alle Kassa instellingen o.a. wisselgeld en pinkoppeling

29 Receipt wat moet er op de bon komen? o.a. afsluittekst De 4 onderstaande instellingen, worden gedaan door de StoreControl medewerker: Connection Verbindings instellingen. Printer Instellingen voor de printers Miscellaneous Instellingen voor o.a. Fashioncheque en Spotting Config Bedrijfsgegevens

30 Artikelkaarten vullen In de meeste gevallen, kan een bedrijfsleider of manager van de winkel, artikelkaarten aanmaken of aanpassen met zijn login. Deze artikelkaarten komen als groepsknoppen in de kassa te staan. Via meerfuncties, kom je met de knop Vul kaarten bij het volgende scherm Selecteer eerst bij Productkaarten (rechtboven) de juiste Productknop. Nu verschijnt de betreffende Productkaart, met alle reeds gekoppelde artikelen. Selecteer nu in het lege gedeelte, een wit vlak.

31 Deze wordt direct blauw en druk op de knop Nieuwe knop. Het blauwe knopje veranderd in een zwart knopje met tekst Naam en Prijs Ga nu het artikel zoeken, om deze als knop in te stellen. Bij Button settings, kan er een barcode ingetoetst/gescand worden, daarna op de TAB toets (toetsenbord) en het artikel naam en prijs verschijnen in de velden onder barcode De Naam en prijs op de nieuwe knop worden nu ook aangepast. Druk op opslaan en de knop is klaar voor gebruik!

32 Knop aanpassen of van plaats veranderen Om de knop op een andere plek te verplaatsen, kan er met behulp van de muis, in de rechter bovenhoek van de knop gedrukt worden en verschijnt er een verplaatsing teken. Hou de muisknop ingedrukt tijdens het verplaatsen. De knop kan ook groter gemaakt worden d.m.v. verschuiven. Verschuiven kan, indien er voldoende ruimte is, ook weer met de muis en dan via de rand van de knop vast houden en schuiven. Bovenstaand een voorbeeld tijdens het verschuiven naar boven. Na het loslaten van de muis, wordt de knop op de goede plek gezet. Let Op!! Zorg er wel voor dat de knop aan de linkerkant en bovenkant genoeg ruimte heeft om te kunnen schuiven.

33 Afsluiten Aan het eind van de dag, na de kastellingen, moet er afgesloten worden. Dit afsluiten werkt op de volgende manier: In het kassascherm zit rechts onderaan een rode afsluitknop Druk hierop en de volgende melding verschijnt: Druk nu op de enterknop en de kassa wordt afgesloten en gaat helemaal uit! EINDE

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4.

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4. De Kassa opstarten: Start uw computer op en wacht tot uw zandloper uit beeld is. Om de kassa op te starten: dubbel klik met de linkermuisknop op het kassa icoontje in uw scherm U krijgt in beeld een inlogscherm.

Nadere informatie

Wilmar Retail Kassa Handleiding

Wilmar Retail Kassa Handleiding Wilmar Retail Kassa Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 1.1 Verschillende kassa s... 3 2. Automatisch uitloggen... 5 3. Afrekenen... 5 3.1 Kassagroepen... 6 3.2 Afrekenen via

Nadere informatie

Pagina 2 van 27. Kassa software

Pagina 2 van 27. Kassa software Laatste wijziging: 13-02-2008 Pagina 2 van 27 Kassa software Inhoudsopgave De Kassa... 5 De Schermopbouw... 6 Bediende inlogscherm... 6 Werken vanuit het hoofdscherm... 7 Gast invoeren... 18 Bestaande

Nadere informatie

Inhoud. Er kan van vormgeving veranderd worden door het volgende te doen:

Inhoud. Er kan van vormgeving veranderd worden door het volgende te doen: Horeca Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Overzicht van het POS scherm... 4 Betekenis knoppen kassascherm... 5 Een tafel openen... 7 Een bestelling invoeren op een tafel... 12 Een tafel

Nadere informatie

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING Versie 0.1 Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Betekenis knoppen kassascherm... 4 Aanslaan & Afrekenen... 6 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)... 6 Betaalwijze

Nadere informatie

BALIEVERKOPEN HET STARTEN VAN EEN KASSAVERKOOP

BALIEVERKOPEN HET STARTEN VAN EEN KASSAVERKOOP BALIEVERKOPEN Het starten van de balie onder Windows kan doormiddel van het aanklikken van het ICOON BALIE. Vervolgens verschijnt onderstaand venster. Als er voor verkoper nul wordt gekozen, dan zal er

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

HANDLEIDING WINPOS KASSA

HANDLEIDING WINPOS KASSA HANDLEIDING WINPOS KASSA DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 13-08-2007 First draft Joshua Willems Marc Hermans 29-08-2007 Final version Freek Sengers Marc Hermans INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De kassa opstarten

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Bar Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 8 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu in het

Nadere informatie

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST 1 INHOUDSOPGAVE Aanmelden bij het kassasysteem... 3 Bestelling opnemen... 4 Contante betaling... 5 Pin betaling... 6 Sportpas betaling... 7 Opwaarderen Sportpas Bijstorten

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze gebruikershandleiding leest u hoe er met de kassa gewerkt kan worden. Het basisgebruik van de kassa kunt u hier terug vinden. U vindt hier onder andere

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Handleiding Kassasysteem Afosto

Handleiding Kassasysteem Afosto Handleiding Kassasysteem Afosto Inhoud Instellen kassa op apparaat... 3 Producten verkopen... 6 Producten opzoeken... 6 Afrekenen... 7 Korting geven... 9 Productkorting... 9 Bonkorting... 9 Klanten aan

Nadere informatie

QLINE BASIS HANDLEIDING

QLINE BASIS HANDLEIDING QLINE BASIS HANDLEIDING Versie 1.1 Inhoud Kassa opstarten...3 Aanmelden medewerker...3 Betekenis knoppen kassascherm...5 Aanslaan & Afrekenen...7 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)...7 Betaalwijze Contant...9

Nadere informatie

Handleiding kassa software Ctrlbase BV

Handleiding kassa software Ctrlbase BV Handleiding kassa software Ctrlbase BV Inhoud Inloggen in de kassa Pag. 1 Scannen van artikelen Pag. 2 Zoeken van artikelen Pag. 3 Zoeken algemeen exposant nummer Pag. 3 (alleen voor Shop in Shop) Aanpassingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook consumpties voor eigen gebruik door de bardienst, commissies, bestuur, etc Ook gevallen flesjes en bederf

Nadere informatie

Releasenotes OctoPOS 79

Releasenotes OctoPOS 79 Releasenotes OctoPOS 79 Inleiding In OctoPOS 79 zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en onvolkomenheden gecorrigeerd. Daarnaast is functionaliteit toegevoegd. De aanpassingen en de benodigde instellingen

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. KTS-Smart Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 18 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu

Nadere informatie

KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs

KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs BLZ. 1-18 KASSA...1 Gebruikersgids...1 HANDLEIDING van het kassaprogramma...3 MediaPos...3 Opstarten van MediaPos:...3 Verkoop van een boek:...5 Wijziging van een verkooplijn...9

Nadere informatie

Q1205 Mplus Cadeaupas

Q1205 Mplus Cadeaupas Q1205 Mplus Cadeaupas Inleiding 3 Beheer 4 Cadeaupas-types definieren 4 Alias (verander de term cadeaupas) 5 Cadeaupas-knop in POS 6 POS 7 Cadeaupas uitgifte 7 Afrekenen met een cadeaupas 10 Niet kunnen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding Online Kassa. Maart 2010

Handleiding Online Kassa. Maart 2010 Handleiding Online Kassa Maart 2010 2 Inhoudsopgave handleiding Online Kassa Verkopen Pagina 5 Dagstaat Pagina 7 Periodestaat Pagina 8 Omzet per Periode Pagina 9 Artikelen Pagina 10 Relaties Pagina 11

Nadere informatie

HANDLEIDING KASSASYSTEEM

HANDLEIDING KASSASYSTEEM INLEIDING Dit is een instructie voor het gebruik van het kassasysteem. De betalingswijzen bij deze kassa zijn: Met de KNLTB pas die daarvóór via de kassa is opgewaardeerd met pin of online met ideal Met

Nadere informatie

Handleiding kassasysteem

Handleiding kassasysteem Handleiding kassasysteem 0 Handleiding kassasysteem Auteur: VuurwerkPOS Versie: 1.2 Datum: 04112015 1 Inhoudsopgave Onderdeel Pagina Inleiding Installeren Licenties Inloggen Menubalk Bonschermen Classic

Nadere informatie

Releasenotes OctoPOS versie 74

Releasenotes OctoPOS versie 74 In zijn verschillende verbeteringen aangebracht en extra functionaliteit toegevoegd. Handleiding Vanaf OctoPOS 74 is de gebruikershandleiding beschikbaar via internet en kan worden gekoppeld aan een van

Nadere informatie

Sioges Voorraadbeheer

Sioges Voorraadbeheer Programmeren artikelen: Sioges Voorraadbeheer Druk op PRG Artikelen & Tarieven Artikelen In het scherm verschijnen de Hoofdgroepen en gekoppelde Artikelen: Druk aan de linkerkant van het scherm op de juiste

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 2 Configuratie...4 2.1Klantenkaart instellingen...4 2.1.1Waardes...4

Nadere informatie

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Handleiding untill Voor installaties vanaf 95.8.R.8211 Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Inhoudsopgave: 1 Overzicht knoppen 3 1.1 Overzicht knoppen Startscherm 3 1.2 Overzicht knoppen Bestelscherm

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Untill Kassa. Inloggen als de pc opnieuw opgestart is

Gebruiksaanwijzing Untill Kassa. Inloggen als de pc opnieuw opgestart is Gebruiksaanwijzing Untill Kassa Inloggen als de pc opnieuw opgestart is De kassa staat in principe altijd aan en, zal als hij evt. opnieuw opgestart moeten worden altijd in het zelfde beginscherm (1) komen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen...

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Datum: 02-11-2010 1 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Klanten in kassa...4 Kies Klant knop...4 Aanmelden klant...4 Klantenbeheer overzicht in kassa...5 Klant saldo...6 Klantenbeheer

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module

Nadere informatie

QLINE BASIS HANDLEIDING

QLINE BASIS HANDLEIDING QLINE BASIS HANDLEIDING Versie 2.1 Juni 2017 Inhoud 1.1 Kassa opstarten...4 1.2 Aanmelden medewerker...4 1.3 Betekenis knoppen kassascherm...4 1.4 Aanslaan & Afrekenen...6 1.4.1 Betaalwijze Pin (gekoppelde

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. TAMPOS Kassasyteem

Handleiding. Inhoud. TAMPOS Kassasyteem Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 29-01-2019 Versie : V2019.01.26 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 TAMPOS Kassasysteem starten... 2 1.1 Programma Afsluiten... 2 1.2

Nadere informatie

Weborders. Versie 1.1

Weborders. Versie 1.1 Weborders Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Weborders afhandelen via de back-office... Blz. 3 2. Weborders afhandelen via de kassa...blz. 9 3. Webshop omzet inzien... Blz. 13 1. Weborders afhandelen via de back-office

Nadere informatie

QLINE Q1400 TAFELREGISTRATIE

QLINE Q1400 TAFELREGISTRATIE QLINE Q1400 TAFELREGISTRATIE Versie 1.1 Inhoud Op tafel bestellen...3 Tafel op naam...5 Verplaatsen tafel / Splitsen producten...6 Tussenbon printen...8 Bereidingswijze selecteren...9 Bereidingswijze koppelen

Nadere informatie

Werken met de kassa, per stap uitgelegd

Werken met de kassa, per stap uitgelegd Werken met de kassa, per stap uitgelegd Dit is een uitgebreide handleiding waar alle stappen in detail beschreven zijn. Heb je aan een korte handleiding genoeg? Lees dan de aparte handleiding Verkorte

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

S S BALIEVERKOPEN. (Afbeelding 1)

S S BALIEVERKOPEN. (Afbeelding 1) BALIEVERKOPEN Om de balieverkopen (kassaverkopen) te doen dient Abis als balie te zijn opgestart. Doe dit door balienummer 1 of 2 te geven maar geen 0 want dat is kantoor (zie afbeelding 1). (Afbeelding

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa...4 Kassa layout knoppen toevoegingen...4 Order aanmaken...5 Order afrekenen...6 Order aanpassen...7 Producten toevoegen...7

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Werken met de kassa, per stap uitgelegd

Werken met de kassa, per stap uitgelegd Werken met de kassa, per stap uitgelegd Dit is een verkorte handleiding over het kassa-systeem. Wil je alle informatie lezen, ga dan naar de Uitgebreide Handleiding Werken met de Kassa Inleiding Het kassa-systeem

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

Handleiding Great Front-office

Handleiding Great Front-office Handleiding Great Front-office VE Copyright: L-Kwadraat / Greatpos Disclaimer: deze handleiding is met zorg samengesteld. Beschreven procedures en functies kunnen ter verduidelijking, aangevuld zijn met

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria

HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa knoppen/functies...4 Bestelbon aanmaken...5 Bestelbon opties...6 Bestelbon aanpassen...6 Bestelbon annuleren...7 Bestelbon

Nadere informatie

Viva 3 Online Handleiding Kascontrole

Viva 3 Online Handleiding Kascontrole Viva 3 Online Handleiding Kascontrole CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoud 1. Kascontrole... 2 1.1 Betaling

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (logistiek) References Project : 17V13688 v1.0 Intelly B.V. Datum : 1 augustus 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Handleiding voor WinPOS Kassa Versie 1.03

Handleiding voor WinPOS Kassa Versie 1.03 Handleiding voor WinPOS Kassa Versie 1.03 1. HOE WERKT DE KASSA? 1.1 Aanmelden Wanneer u de kassa wilt gaan gebruiken, dient u zich eerst aan te melden. Dit aanmelden doet u door uw code in te geven die

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER)

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) Versie 0.1 Algemene instellingen Klantenkaart > Spaarpunten: Geactiveerd: Hiermee wordt de spaarpunten optie volledig in- of uitgeschakeld.

Nadere informatie

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING WINKEL QT 6100

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING WINKEL QT 6100 HANDLEIDING WINKEL QT 6100 A. DE TOETSEN : ESC/SKIP: dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken CLEAR: Om een foutieve getal ingave te annuleren X: Om buiten een bewerking

Nadere informatie

Handleiding E-Shop Kpn

Handleiding E-Shop Kpn Handleiding E-Shop Kpn Inhoudsopgave 1. Inloggen... 2 2. Bestellen... 4 3. Winkelwagen... 4 4. Service... 8 5. RMA aanvragen.8 Handleiding Webshop Kpn 1 1. Inloggen De webshop is bereikbaar via onderstaande

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T4000 Zelfbedieningskassa www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Configuratie bewerken...4 2.1.1Zelfbedieningskassa

Nadere informatie

Kascontrole. VIVA 3.0 Kascontrole

Kascontrole. VIVA 3.0 Kascontrole Kascontrole VIVA 3.0 Kascontrole CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Kascontrole... 2 2. Kastelling...

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1410 Grafische Tafelregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1410 Grafische Tafelregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1410 Grafische Tafelregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1 Doel...3 2 Configuratie...4 2.1 Configuratie bewerken...4 2.1.1

Nadere informatie

Online bestellen bij Langerak de Jong

Online bestellen bij Langerak de Jong Online bestellen bij Langerak de Jong www.langerakdejong.nl Augustus 2015 Inhoudsopgave online bestellen bij Langerak de Jong 1. Aanmelden voor online bestellen... 3 2. Inloggen... 5 3. De bestelsite...

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1400 Tafelregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1400 Tafelregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1400 Tafelregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Hoe er mee te werken...4 2.1Op rekening betalen...4 2.2Financiële

Nadere informatie

Handleiding Cashr v1.6.2.4

Handleiding Cashr v1.6.2.4 Kasopmaak Inleiding De functie Kasopmaak helpt u bij het beheren en controleren van de geldstromen op uw kassa. Zo kunt u per betaalwijze zien welke bedragen er op de kassa zijn aangeslagen en kunt u controleren

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER)

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) Algemene instellingen Klantenkaart > Spaarpunten: Geactiveerd: Hiermee wordt de spaarpunten optie volledig in- of uitgeschakeld. Standaard

Nadere informatie

Kasopmaak INHOUDSOPGAVE

Kasopmaak INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 2 KASREKENING & KASSAGROEP... 3 GLOBAAL OVERZICHT... 4 ONDERDELEN VAN DE KASOPMAAK... 4 Algemeen... 4 Verkopen... 5 Contant... 5 Afstorting... 5 Betaalwijze... 5 Eigen verbruik...

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Web Shop. Handleiding

Web Shop. Handleiding Web Shop Handleiding 1 Inhoudsopgave Website pagina 3 Inloggen pagina 4 Facturen bekijken pagina 7 Orders maken pagina 12 Orders bekijken Pagina 23 2 U gaat naar de website www.straathof.nl Daar klikt

Nadere informatie

Handleiding gebruik kassaterminal

Handleiding gebruik kassaterminal Handleiding gebruik kassaterminal Oktober 2015 Inhoudsopgave Het aanzetten van de kassaterminal... 3 Storten daggeld in kassalade... 3 Werking kassaterminal... 4 Correctie omzetboeking... 5 Clubcard DeetosSnel...

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Releasenotes OctoPOS 76

Releasenotes OctoPOS 76 Releasenotes OctoPOS 76 Inleiding In OctoPOS 76 zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast is functionaliteit toegevoegd. De aanpassingen en de benodigde instellingen zijn in dit document

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ 09/01/2009 DE TOETSEN : Dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken Om een foutieve getal ingave te annuleren Om

Nadere informatie

Sioges Rapporten [1] Pag Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag Rapporten 2.1 Programmering Lijst Slepen & sorteren

Sioges Rapporten [1] Pag Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag Rapporten 2.1 Programmering Lijst Slepen & sorteren Sioges Rapporten Pag. 01 Inhoudsopgave Pag. 02 1.0 Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag. 06 2.0 Rapporten 2.1 Programmering Lijst Pag. 07 Slepen & sorteren Pag. 08 Data filteren Pag. 09 2.1.1

Nadere informatie

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES Versie 1.1 Inhoud Kies Klant afrekenen...3 Aanmelden medewerker...3 Klantenbeheer Overzicht kassa...4 Klantenbeheer Saldo Instellingen...5 Tegoed opwaarderen...6 Saldo

Nadere informatie

VIVA2.0 VISITEBRIEF. VIVA2.0 Visitebrief

VIVA2.0 VISITEBRIEF. VIVA2.0 Visitebrief VISITEBRIEF VIVA2.0 VIVA2.0 Visitebrief CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

Mediq Medeco. Handleiding Bestelmodule. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer

Mediq Medeco. Handleiding Bestelmodule. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Mediq Medeco Handleiding Bestelmodule pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Inhoud 1. Inrichten voorraadruimte 2. Inloggen online bestelmodule 3. Invoeren van de voorraadlijst... a. met behulp van

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Handleiding Beweegbare Bodem Manager

Handleiding Beweegbare Bodem Manager Handleiding Beweegbare Bodem Manager Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inloggen... 3 Reset noodstop... 4 Cilinder naam veranderen... 5 Menu knop... 6 Inloggen OPGELET! Lees het document aandachtig voordat

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Werkorder programma. Het aanmaken van een nieuwe order

Werkorder programma. Het aanmaken van een nieuwe order Werkorder programma Het werkorderprogramma is een multifunctioneel programma en fungeert als centraal programma binnen Easy-work voor het maken van werkorders, het maken van fakturen en offertes en het

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Snelstarthandleiding SchoolWise

Snelstarthandleiding SchoolWise Snelstarthandleiding SchoolWise Flevomeer Bibliotheek augustus 2015 Inhoud Inloggen... 2 Lenen en uitlenen... 3 Catalogus... 5 Reserveren... 6 Het koppelen van uw boeken.... 7 Maken en printen van de rugetiketten...12

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Handleiding. KMO-beheer. Kassa

Handleiding. KMO-beheer. Kassa Handleiding KMO-beheer Kassa G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be 1. I N H O U D 1. Inhoud... 1 2. Doel van

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1020 Sales & Acties

HANDLEIDING Q1020 Sales & Acties HANDLEIDING Q1020 Sales & Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Salesprijs aanmaken...4 Salesprijs velden op artikelkaart plaatsen...5 Salesprijzen artikelkaart autoriseren...7 Salesprijs van/voor

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Bonnen Print App CCV Shop Instructies 1.0

Bonnen Print App CCV Shop Instructies 1.0 Werking van de Bonnen Print app voor CCV Shop. De CCV Bonnen Print app kan automatisch orderbonnen printen op Google Cloud gekoppelde printers. Dit proces verloopt bij klassieke printers via uw PC (Chrome

Nadere informatie