Hunter CRM. POS Documentatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hunter CRM. POS Documentatie"

Transcriptie

1 Hunter CRM POS Documentatie

2 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling en annulering (p. 12) 7. Routes en klanten (p. 14) 8. Nota's op rekening zetten (p. 16) 9. PLU Lijst bewerken (p. 17)

3 1. Hoofdmenu Kassa Overzicht hoofdmenu: 1.1. Home knop Deze knop sluit het kassa scherm, en gaat terug naar het hoofdmenu van Hunter Desktop 1.2. Route / Halte selectie Wordt behandeld bij: 7. Routes en klanten Lijst met artikelen Toont de lijst met artikelen die afgerekend zullen worden, handelingen die effect hebben op, of gebruik maken van de lijst met artikelen worden behandeld bij: 2. Artikelen toevoegen, 3. Aangepaste artikelen, 4. Artikelen corrigeren, 6. Nota afhandeling en annulering en 8. Nota's op rekening zetten Status bericht Toont berichten over de laatst uitgevoerde actie.

4 1.5. Invoer keypad Wordt gebruikt voor invoer in de kassa, wordt behandeld bij: 2. Artikelen toevoegen, 3. Aangepaste artikelen en 4. Artikelen corrigeren en 5. Betalingen PLU Lijst Wordt gebruikt om snel artikelen te selecteren, wordt behandeld bij: 2. Artikelen toevoegen en 9. PLU Lijst bewerken Gewicht, Aantal, Prijs Deze knoppen worden gebruikt om meerdere artikelen tegelijk toe te voegen, gewogen artikelen toe te voegen, en de prijs van artikelen te wijzigen, worden behandeld bij: 3. Aangepaste artikelen Betalen Deze knop wordt gebruikt om betalingen te verwerken, wordt behandeld bij: 5. Betalingen Correctiescan en Herstel knoppen Deze knoppen worden gebruikt om artikelen weg te halen uit de lijst met artikelen (3), worden behandeld bij: 4. Artikelen corrigeren Overzicht bedragen. Hier worden meerdere bedragen getoond: Totaal Het totaal bedrag dat betaald moet worden Contant Het totaal bedrag dat contant betaald is Pin Het totaal bedrag dat met PIN betaald is Betaald Het totaal dat contant en met PIN betaald is Te Betalen Het totaal bedrag dat nog betaald moet worden Wisselgeld Het bedrag wat er in totaal aan wisselgeld gegeven moet worden

5 2. Artikelen toevoegen Er zijn 3 manieren om artikelen toe te voegen aan de lijst met artikelen Scannen Een artikel scannen is de simpelste optie PLU Code Een artikel toevoegen via PLU code kan sneller zijn dan deze scannen, echter vereist dit wel dat de PLU code bekend is. Om dit te doen voert u de PLU code in via het keypad en drukt u daarna op de "PLU" knop. Om de invoer te wissen kunt u op de "C" knop drukken.

6 2.3. PLU Lijst Een artikel toevoegen via PLU lijst vereist net als de PLU code niet dat een artikel gescand word, echter ook niet dat de code bekend is. Om de PLU lijst te openen drukt u op de "PLU LIJST" knop in het hoofdmenu. U krijgt dan een lijst met PLU lijsten te zien, met de volgende knoppen: Artikelgroepen De eerste 7 knoppen zijn de artikelgroepen Populair Deze knop toont een PLU lijst voor populaire artikelen < Deze knop gaat naar de vorige pagina > Deze knop gaat naar de volgende pagina Terug Deze knop gaat terug naar het hoofdmenu van de kassa.

7 Als u op een artikelgroep of de knop populair drukt wordt er een artikel lijst geopend. Knoppen op dit scherm: SLUIT Deze knop sluit de PLU lijst << Deze knop gaat naar de 1e pagina < Deze knop gaat naar de vorige pagina > Deze knop gaat naar de volgende pagina >> Deze knop gaat naar de laatste pagina BEWERK Deze knop wordt behandeld bij: 9. PLU Lijst bewerken Artikelen De overige knoppen zijn de artikelen, met bovenaan de PLU code van dit artikel, daaronder (mits ingevoerd in systeem) een plaatje van het artikel, en onderaan de naam van het artikel. Om een artikel toe te voegen aan de nota drukt u op de knop van dat artikel, de PLU lijst wordt dan gesloten, en het artikel toegevoegd.

8 3. Aangepaste artikelen 3.1 Gewogen artikelen toevoegen. Om een gewogen artikel toe te voegen voert u het gewicht in gram in met de keypad. Daarna drukt u op de "GEWICHT/AANTAL" knop, en voegt u het artikel toe door het te scannen. (zie 2.1) 3.2 Meerdere artikelen toevoegen. Meerdere artikelen tegelijk toevoegen doet u op de zelfde manier als gewogen artikelen. (zie 3.1) 3.3 Prijs van artikelen wijzigen. Als de prijs van artikelen op een nota niet klopt, kunt u een nieuwe prijs in centen invoeren met de keypad, en daarna op de "PRIJS" knop drukken en een artikel inscannen. (zie 2.1) De prijs wordt dan voor het laatste artikel van de betreffende soort in de huidige transactie vervangen door wat ingevoerd is.

9 4. Artikelen corrigeren Er zijn 2 manieren om artikelen van de lijst met artikelen te verwijderen Correctiescan Om een artikel via correctiescan te verwijderen drukt u op de "CORRECTIESCAN" knop, en scant u daarna het artikel dat u wilt verwijderen in Herstel De "HERSTEL" knop verwijderd het laatst toegevoegde artikel van de lijst.

10 5. Betalingen Er zijn 2 manieren om betalingen van klanten in te boeken. Om dit te doen drukt u eerst op de "BETALEN" knop. Er worden dan knoppen getoond waar u mee kunt aangeven met wat voor valuta betaald is. In deze lijst zijn meerdere knoppen te vinden: ,- Deze knop voegt 50 euro toe aan het geselecteerde bedrag. Dit bedrag is ook handmatig aan te passen via de keypad (zie 2.2) ,- Deze knop voegt 20 euro toe aan het geselecteerde bedrag ,- Deze knop voegt 10 euro toe aan het geselecteerde bedrag ,- Deze knop voegt 50 euro toe aan het geselecteerde bedrag.

11 5.5. CONTANT Wanneer u deze knop gebruikt wordt de betaling contant afgehandeld. Het opgegeven bedrag wordt als betalingsbedrag gebruikt PIN Wanneer u deze knop gebruikt wordt de betaling via PIN afgehandeld. Het opgegeven bedrag wordt extra bijgepind OP REKENING Deze knop wordt behandeld bij: 8. Nota's op rekening zetten TERUG Deze knop gaat terug naar het hoofdmenu.

12 6. Nota afhandeling en annulering Om de nota af te handelen, of te annuleren drukt u op de lijst met artikelen. U krijgt dan een keuzescherm wat u met deze nota doen wilt Dit scherm heeft 5 knoppen: 6.1 Bon afdrukken Deze knop verwerkt de nota, en print een bon voor de klant. Ook wordt er een nieuwe lege nota aangemaakt voor een volgende klant.

13 6.2 Niet afdrukken Deze knop doet hetzelfde als bij 6.1 maar print geen bon voor de klant. 6.3 Op rekening Deze knop doet hetzelfde als 5.7 en wordt behandeld bij: 8. Nota's op rekening zetten. 6.4 Verwijderen Deze knop annuleert de nota, en maakt een nieuwe lege nota aan. 6.5 Annuleren Deze knop sluit dit keuzescherm.

14 7. Routes en klanten Om een nota aan een klant te koppelen moet er eerst een route gekozen worden. Dit doet u met de route knop, waar standaard "KIES ROUTE" op staat. Er wordt dan een lijst met routes getoond, kies uw selectie en druk op de groene knop, het venster wordt nu gesloten en de "KIES ROUTE" knop toont de geselecteerde route. Naast de route wordt nu de huidige stop getoond, deze kunt u veranderen met de "+ " knop welke 1 halte verder gaat en de "-" knop die 1 halte terug gaat. Als er een halte gekozen is kunt u op de knop met informatie over de halte drukken. (In afbeelding aangeduid als Stop: 1 Halle-heideweg CG HALLE)

15 Nu krijgt u een lijst met klanten bij die halte te zien. Nadat een klant gekozen is wordt de huidige nota aan die klant gekoppeld, dit wordt aan de rechter kant van het hoofdmenu getoond. Er kan nu op de normale manier een nota worden aangemaakt voor deze klant.

16 8. Nota's op rekening zetten Wanneer een klant aan een nota gekoppeld is kan deze op rekening van de klant gezet en later betaald worden. 8.1 Nota's op rekening zetten Om dit te doen maakt u eerst de nota aan, maar handelt u geen betalingen af. Nu drukt u op de lijst met artikelen, net als bij 6. Nota afhandeling en annulering. Echter nu kiest u de actie "OP REKENING". Er worden nu twee bonnen geprint. Eén voor de winkelier met een barcode en vak voor ondertekening door klant. En één bonnetje voor de klant. Bewaar de bon met de barcode goed, deze kan later gebruikt worden om de transactie af te rekenen. 8.2 Betalingen op rekening afbetalen. Om betalingen op rekening af te rekenen neemt u alle bonnen die u wilt afrekenen, en scant u deze in via de barcode aan de bovenkant van de bon. Deze wordt nu toegevoegd aan de lijst "Aankopen" gevolgd door de datum van de originele transactie. Deze nota kan als normaal betaald worden. (niet op rekening gezet)

17 9. PLU Lijst bewerken Het is mogelijk te kiezen welke artikelen getoond worden op de PLU lijst. Om dit te doen opent u eerst de PLU lijst zoals in 2.3. Eenmaal op de PLU lijst drukt u op de "BEWERK" knop. U komt nu op een soortgelijk scherm als de originele PLU Lijst. Op dit scherm zitten de volgende knoppen: 9.1 Terug Als u op deze knop drukt gaat u terug naar de PLU Lijst. 9.2 << Werkt hetzelfde als op PLU lijst, zie < Werkt hetzelfde als op PLU lijst, zie > Werkt hetzelfde als op PLU lijst, zie >> Werkt hetzelfde als op PLU lijst, zie Deze knop voegt een nieuw artikel toe aan de PLU lijst, indien nodig wordt hier een nieuwe pagina voor aangemaakt.

18 9.7 - Deze knop haalt het laatste artikel van de PLU lijst weg. 9.8 Artikelen De resterende knoppen zijn net als op de PLU Lijst een overzicht van de artikelen. Als u in het bewerk scherm op een van de artikel knoppen drukt krijgt u een overzicht van alle artikelen die in het systeem bekend zijn. Voor deze lijst word het gebruik van een stylus of muis aangeraden. Artikelen kunnen gekozen worden via de groene knop, zie voor meer informatie over de andere knoppen de documentatie van Hunter Desktop. Na op de groene knop gedrukt te hebben wordt de gekozen plek in de PLU Lijst vervangen door het gekozen artikel.

Handleiding Online Kassa. Maart 2010

Handleiding Online Kassa. Maart 2010 Handleiding Online Kassa Maart 2010 2 Inhoudsopgave handleiding Online Kassa Verkopen Pagina 5 Dagstaat Pagina 7 Periodestaat Pagina 8 Omzet per Periode Pagina 9 Artikelen Pagina 10 Relaties Pagina 11

Nadere informatie

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Handleiding untill Voor installaties vanaf 95.8.R.8211 Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Inhoudsopgave: 1 Overzicht knoppen 3 1.1 Overzicht knoppen Startscherm 3 1.2 Overzicht knoppen Bestelscherm

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum.

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum. Instructiekaart: Sjablonen beheer- Standaard documenten. Kaartnummer: 06 Versie: 0106 Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie

Nadere informatie

UNIFORM-Financieel Handleiding

UNIFORM-Financieel Handleiding UNIFORM-Financieel Handleiding Inhoudsopgave 1 DAGBOEKEN... 3 1.1 DAGBOEKINSTELLINGEN... 3 1.1.1. Algemeen... 3 1.1.2. Dagboeken... 3 1.1.3. BTW... 4 1.1.4. Eenheid... 5 1.1.5. Vennoot... 5 1.2 Kasboek

Nadere informatie

Tabby FrontOffice Software Retail

Tabby FrontOffice Software Retail Tabby FrontOffice Software Retail De onderstaande handleiding is geldig voor Tabby FrontOffice Software Retail V2.00. Inhoudsopgave Pag. 3 1.0 Tabby FrontOffice starten Pag. 4 1.1 Schermtoetsen Aanpassen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DARP v1.05

Gebruikershandleiding DARP v1.05 Gebruikershandleiding DARP v1.05 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Copyright 2006 Alle rechten voorbehouden. Pagina 1 1.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Horeca versie 2.0

Gebruikershandleiding. Horeca versie 2.0 Gebruikershandleiding Horeca versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Algemeen 4 1.1 Introductie 4 1.2 Spanningsuitval / accu 4 1.3 Onderhoud 5 2. Kassa en printer in de praktijk 6 2.1 in gebruik name starten van de

Nadere informatie

Tutorial: Snelle start voor AutomaaT

Tutorial: Snelle start voor AutomaaT Tutorial: Snelle start voor AutomaaT Inleiding Deze snelle start is gemaakt om enkele basishandelingen eenvoudig uit te leggen. De tutorial beschrijft maar een heel klein deel van het totale programma

Nadere informatie

Introductie tot Mamut Kassa

Introductie tot Mamut Kassa // Mamut Business Software Introductie tot Mamut Kassa Introductie tot Mamut Kassa Inhoud Nieuw in Mamut Kassa versie 3.5... 3 Over Mamut Kassa... 4 Definities van woorden en uitdrukkingen in het programma...

Nadere informatie

23. Standaardbrieven (MailMerge)

23. Standaardbrieven (MailMerge) 23. Standaardbrieven (MailMerge) In deze module leert u: 1. Wat een standaardbrief is. 2. Hoe u een standaardbrief maakt. 3. Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan een standaardbrief. 4. Hoe u een

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Declareren via VECOZO

Declareren via VECOZO Declareren via VECOZO Voor podotherapie Intramed versie 8.2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding...1 Hoofdstuk 2 Algemene instellingen...2 2.1 Praktijk AGB-code controleren / invullen...2 2.2 AGB-code instellen

Nadere informatie

SpinOffice handleiding

SpinOffice handleiding SpinOffice handleiding Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van de software. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand met documentbeheer

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken.

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Instructiehandleiding FM module versie 1.1 Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Wat doen we

Nadere informatie

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken.

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Instructiehandleiding FM module versie 1.6 Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Wat doen we

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Autoverkopen. Verkoop van een Marge auto en auto inruil

Autoverkopen. Verkoop van een Marge auto en auto inruil Autoverkopen Verkoop van een Marge auto en auto inruil De autoverkopen zijn te vinden onder Handelingen, Autoverkopen. Autoverkopen kan gebruikt worden voor het verkopen van auto s, inkopen van auto s

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

DNS Beheer tool. Dienstbeschrijving. Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 16

DNS Beheer tool. Dienstbeschrijving. Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 16 DNS Beheer tool Dienstbeschrijving Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Introductie... 3 1.1. Waar vind ik de DNS beheer tool?... 3 1.2. Openen van de DNS

Nadere informatie

UNIFORM-Agri Handleiding Management. Versie 4.x

UNIFORM-Agri Handleiding Management. Versie 4.x UNIFORM-Agri Handleiding Management Versie 4.x INHOUD 1. INSTALLATIE- EN OPSTARTPROCEDURE 3 1.1 INSTALLATIE 3 1.2 OPSTARTEN VAN HET PROGRAMMA 3 1.3 WERKEN MET DE GEGEVENS VAN UW BEDRIJF 3 1.4 REGISTRATIE

Nadere informatie

FRS/Mediabank Demo script

FRS/Mediabank Demo script Stap 1: Log in Als u niet in het bezit bent van uw eigen account: Klik op Log in als demogebruiker op de inlogpagina. Nu wordt u automatisch ingelogd. Als u in het bezit bent van een eigen gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding voor de ledenadministratie

Handleiding voor de ledenadministratie Handleiding voor de ledenadministratie Deze handleiding is specifiek gericht op ledenadministratie en bedoeld voor verenigingen en stichtingen. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Aan de slag. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Aan de slag. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Aan de slag www.deutschebank.nl Internet Bankieren Aan de slag 2 Inhoud 1. Systeemvereisten 3 2. Inloggen op Internet Bankieren 4 3. Mijn bank:

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie