Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen"

Transcriptie

1 Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat is het tabblad Werkblad en het tabblad Verzenden 2 3 De kaart gebruiken 3 4 Het grondgebruik van een perceel opgeven of wijzigen opgeven 4 5 De vorm van een perceel aanpassen 5 6 Een perceel splitsen 6 7 Een perceel in een perceel tekenen 7 8 Akkerranden intekenen 8 9 Percelen samenvoegen 9 10 Een nieuw perceel toevoegen Een perceel wissen Fouten herstellen Hulp bij intekenen 13

2 1 Wat ziet u op het scherm Het scherm voor het wijzigen van uw grondgebruik bestaat uit twee delen. Aan de linkerkant van het scherm staat een lijst met de percelen en de gegevens per perceel. Aan de rechterkant staat een luchtfoto met de intekening van de percelen. De lijst en ingetekende percelen zijn gebaseerd op de meest actuele situatie zoals u die aan Dienst Regelingen heeft doorgegeven. Voorbeeld

3 2 Wat is het tabblad Werkblad en het tabblad Verzenden Boven de lijst van de percelen (aan de linkerkant van uw scherm) staan twee tabbladen: Werkblad en Verzenden. Werkblad U gebruikt het tabblad Werkblad om percelen te bekijken, te wijzigen, te verwijderen en toe te voegen. Iconen achter de percelen Achter elk perceel in het Werkblad staat een icoon. Als u met de muis over de icoon heen gaat wordt er een detailscherm getoond waarin overzichtelijk de perceelsgegevens worden getoond, zoals de oppervlakte, de gewascode etc. Standaard worden de percelen getoond met een blauw icoon:. Staat er een oranje icoon:? Dan betekent dit dat er nog iets aan de hand is met de registratie van dit perceel bij Dienst Regelingen. Het perceel overlapt bijvoorbeeld met een perceel van een andere gebruiker of het perceel overlapt met een perceel van uzelf. U kunt gerust doorgaan met het wijzigen van dit perceel, let er alleen extra op dat het perceel goed is ingetekend en pas dit eventueel aan. = U moet de gegevens van dit perceel nog bevestigen. = Er is iets aan de hand met dit perceel. Bijvoorbeeld, het overlapt een ander perceel. = U heeft iets aan dit perceel gewijzigd en u moet de gegevens van dit perceel nog invoeren en bevestigen. = U heeft de gegevens van dit perceel bevestigd. Het perceel en de perceelsgegevens zijn opgenomen in het tabblad Opgave Verzenden U gebruikt het tabblad Verzenden om wijzigingen in uw perceelsgebruik door te geven aan Dienst Regelingen. De gewaspercelen die u in het tabblad Werkblad heeft bevestigd en die een groen vinkje hebben, zijn automatisch overgenomen in het tabblad Verzenden. Vanuit dit tabblad kunt u uw gewijzigde/opgegeven gewaspercelen verzenden. U doet dat door links onder de lijst met percelen op de knop Ja te klikken.

4 3 De kaart gebruiken Boven de luchtfoto aan de rechterkant van uw scherm staat een knoppenbalk. Met de knoppen in deze balk kunt u de kaart verschuiven en het beeld groter of kleiner maken. De knoppen in de knoppenbalk hebben de volgende functie: Vergroten. Klik daarna op de kaart om in te zoomen. Verkleinen. Klik daarna op de kaart om uit te zoomen. Schuiven met de kaart. Klik daarna op de kaart en houd tijdens het bewegen van uw muis de muisknop ingedrukt. Toon alle percelen Selecteer een perceel. Klik daarna met de muisknop op een perceel om de gegevens van dit perceel in te zien. U kunt met deze knop zowel uit de lijst van de percelen (links) als in de kaart (rechts) percelen selecteren. Verder staan in de knoppenbalk twee knoppen die aanvullende informatie op de kaart laten zien. Raster. Met deze knop legt u een raster over de kaart. Hiermee kunt u afstanden en afmetingen beter bepalen. Met deze knop selecteert u verschillende kaartlagen: de grondsoortenkaart, topografische oppervlaktes en de verschillende probleemgebieden. Topografische oppervlakte Wilt u de oppervlakte gegevens inzien van percelen zoals deze bij ons bekend zijn, selecteer dan de kaartlaag "Topografische oppervlakte". Per topografisch perceel wordt dan het perceelsnummer en de oppervlakte getoond. In een aantal gevallen hebben wij (waarschijnlijk) niet de juiste oppervlakte gegevens. In dat geval is de oppervlakte in rood gekleurd met een * (bv: 5.76 ha*). Controleer ook hier altijd de beteelde oppervlakte. Vul de werkelijke situatie in en neem niet zo maar de oppervlakte over zoals op het scherm getoond wordt. De overige knoppen in deze knoppenbalk hebben te maken met het intekenen. Deze komen verderop in deze handleiding aan bod.

5 4 Het grondgebruik van een perceel opgeven of wijzigen Hoe geef ik een perceel op? Links ziet u een lijst van uw percelen zoals u geregistreerd staat bij Dienst Regelingen. U kunt via deze lijst percelen toevoegen, wijzigen, verwijderen enzovoort. Als de vorm van een perceel in orde is, kunt u het grondgebruik van dat perceel invoeren of wijzigen. Wilt u de vorm wel wijzigen, zie hoofdstuk 3b. Veranderen werkt zo: 1. Klik in de percelenlijst op het perceel waarvan u het grondgebruik wilt wijzigen of invoeren. 2. Klik op de knop Wijzig 3. Een nieuw scherm opent zich: vul daarop de gevraagde gegevens in (en/of verbeter de gegevens die niet meer kloppen). 4. Kies OK om de gegevens te bewaren: de gegevens worden gecontroleerd en het perceel wordt automatisch toegevoegd aan het tabblad Verzenden. In de percelenlijst verschijnt een groen vinkje achter het perceel.

6 5 De vorm van een perceel aanpassen Bij het wijzigen van een perceel heeft u ook de mogelijkheid de vorm van een perceel aan te passen. Bijvoorbeeld als er kortgeleden een ruilverkaveling is geweest, een nieuwe weg is aangelegd of een sloot is gedempt. U past de vorm van een perceel aan door knikpunten te verplaatsen, toe te voegen of te verwijderen. Knikpunten worden op de kaart aangegeven met gele vierkantjes. Let op Als u de vorm van een perceel wijzigt en hierbij een topografische grens overschrijdt, dan vraagt het programma u om hiervoor een reden op te geven. Als het perceel bij Dienst Regelingen bekend is als niet actueel (zie hiervoor de kaartlaag: topografische oppervlakte, Hoofdstuk 3) dan hoeft u geen reden op te geven. Onder de kaart ziet u staan of een perceel niet-actueel is. Hoe pas ik de vorm aan? 1. Ga naar het tabblad Werkblad. 2. Selecteer het perceel. Klik links in de lijst of rechts in de kaart op het perceel dat u wilt veranderen. 3. Klik in de lijst bij het geselecteerde Voorbeeld perceel op de knop Wijzig. In de kaart (rechts) verschijnt een gele lijn om het perceel. Op deze lijn, de perceelsgrens, staan de knikpunten. 4. U kunt een knikpunt verplaatsen door het naar een andere plek te slepen. Klik hiervoor met de muisknop op het knikpunt en houdt de muisknop ingedrukt terwijl u het knikpunt naar de juiste plaats beweegt. Laat dan de muisknop los.

7 Voorbeeld 5. U kunt een knikpunt toevoegen door met de rechter muisknop op de gele lijn te klikken op het punt waar u een knikpunt wilt toevoegen. Kies voor Toevoegen knikpunt. Ook toegevoegde knikpunten kunt u verplaatsen zoals hierboven staat uitgelegd. 7. Bent u klaar met het aanpassen van de vorm van het perceel? Vul dan de perceelsgegevens in op de lijst aan de linkerkant van het scherm, zoals uitgelegd in hoofdstuk 4. Let op Wijzig ook de oppervlakte als die is veranderd. 6. U kunt een knikpunt verwijderen door met de rechter muisknop op het betreffende knikpunt te klikken. Kies voor Weghalen knikpunt.

8 6 Een perceel splitsen In de knoppenbalk boven de luchtfoto in de rechterkant van uw scherm staan vijf knoppen die te maken hebben met het intekenen van de percelen. Deze knoppen hebben de volgende functie: Splitsen van een perceel Perceel in perceel Akkerrand Percelen samenvoegen Herstel laatste actie Hoe splits ik een perceel? Als u een perceel wilt splitsen, bijvoorbeeld omdat u op één perceel twee gewassen verbouwt, dan neemt u de volgende stappen: 1. Ga naar het tabblad Werkblad. 2. Selecteer het perceel. Klik links in de lijst of rechts in de kaart op het perceel dat u wilt splitsen. 3. Klik op Splits perceel in de knoppenbalk boven de kaart. 4. U splitst een perceel door er een splitslijn doorheen te trekken. Deze lijn moet buiten het perceel beginnen en ook buiten het perceel eindigen. Klik op een punt buiten het perceel waar u de splitslijn wilt beginnen. 5. Beweeg uw muis door het perceel waar de splitslijn moet komen. U kunt tijdens het maken van de splitslijn ook knikpunten aan de splitslijn toevoegen. U klikt hiervoor op het punt waar u het knikpunt wilt plaatsen. 6. Geef het eind van de splitslijn aan door weer buiten het perceel te klikken. 7. Klik vervolgens met de rechter muisknop. Kies voor splitsing uitvoeren. Op deze manier stopt u het intekenen van de splitslijn. In de gesplitste delen verschijnen de nieuwe oppervlaktes. Als de oppervlaktes kloppen kunt u de splitsing opslaan. U doet dit door boven de kaart te klikken op de knop Bewaar de gesplitste percelen. Beide delen van het perceel verschijnen nu als aparte percelen op de bedrijfskaart en in de lijst aan de linkerkant van uw scherm. Klopt de splitslijn niet, dan kunt u het splitsen ongedaan maken door aan te klikken. Als de oppervlaktes niet kloppen, dan kunt u de splitslijn verschuiven. Om de splitslijn te verschuiven neemt u de volgende stappen: 1. U klikt met de muisknop op één van de knikpunten van de splitslijn en houdt de muisknop ingedrukt. 2. U verschuift het knikpunt naar de juiste plaats. Tijdens het verschuiven worden de oppervlaktes van de beide perceelsdelen automatisch aangepast. 3. Zodra het knikpunt op de juiste plaats staat laat u de muisknop los. 4. Zodra de nieuwe perceelsvormen kloppen kunt u deze opslaan. U doet dit door boven de kaart te klikken op de knop Bewaar de gesplitste percelen. Beide delen van het perceel verschijnen nu als aparte percelen op de kaart en in de lijst aan de linkerkant van uw scherm. 5. Bent u klaar met het aanpassen van de vorm van het perceel? Vul dan de perceelsgegevens in op de lijst aan de linkerkant van het scherm, zoals uitgelegd in hoofdstuk 4.

9 7 Een perceel in een perceel tekenen Als u een perceel in een perceel wilt opgeven, bijvoorbeeld omdat u op één perceel het gewas heeft omzoomd, dan neemt u de volgende stappen: 1. Ga naar het tabblad Werkblad. 2. Selecteer het perceel. Klik links in de lijst of rechts in de kaart op het perceel dat u wilt veranderen. 3. Klik op Perceel in perceel in de knoppenbalk boven de kaart. 4. Klik met de muisknop op een punt binnen het perceel: hier begint het nieuwe perceel. Blijf bij het intekenen minimaal 3 meter van de grens van het buitenliggende perceel. 5. Beweeg de muis naar het volgende punt binnen het perceel en klikt met de muisknop. Op deze manier voegt u een volgend hoekpunt aan het nieuwe perceel toe. 6. Herhaal dit tot alle hoekpunten van het nieuwe perceel zijn toegevoegd. 7. Als u alle hoekpunten van het nieuwe perceel heeft ingetekend, klikt u met de rechter muisknop. Kies voor splitsing uitvoeren. 8. In de twee delen ziet u de nieuwe oppervlaktes verschijnen. Controleer of deze kloppen. 9. Als de oppervlaktes niet kloppen, dan kunt u de hoekpunten van het perceel verschuiven. Klik met de muisknop op het hoekpunt dat u wilt verschuiven en houdt de muisknop ingedrukt. Vervolgens schuift u het hoekpunt naar de juiste plaats. Als het hoekpunt op de juiste plaats staat laat u de muisknop los. Als de nieuwe perceelsvormen kloppen kunt u deze opslaan. U doet dit door boven aan de kaart te klikken op de knop Bewaar de gesplitste percelen. Beide delen van het perceel verschijnen nu als aparte percelen op de kaart en in de lijst aan de linkerkant. Bent u klaar met het aanpassen van de vorm van het perceel? Vul dan de perceelsgegevens in op de lijst aan de linkerkant van het scherm, zoals uitgelegd in hoofdstuk 4. Akkerrand Met de knop Akkerrand intekenen kunt u automatisch een akkerrand laten maken. Er wordt dan rondom het perceel een rand ingetekend. Het verschil tussen Perceel in perceel en Akkerrand intekenen is dat een akkerrand overal even breed is, terwijl dit bij Perceel in perceel niet zo hoeft te zijn.

10 8 Akkerranden intekenen Als u aan één zijde van een perceel een akkerrand wilt aangeven dan gebruikt u de knop Splitsen (zie hoofdstuk 7). Als u een akkerrand rondom het perceel wilt intekenen, dan neemt u de volgende stappen: 1. Ga naar het tabblad Werkblad. 2. Selecteer het perceel. Klik links in de lijst of rechts in de kaart op het perceel dat u wilt veranderen. 3. Klik op Akkerrand in de knoppenbalk boven de kaart. Dit opent een nieuw scherm. 4. In dit scherm geeft u de breedte van de akkerrand (in meters) op. Vervolgens klikt u op de knop maak akkerrand. De breedte van een akkerrand moet voor de intekening minimaal 3.1 meter zijn, anders kan het programma de lijnen niet uit elkaar houden. 5. Het programma maakt nu automatisch een akkerrand aan en splitst het perceel hiermee in twee delen. In de twee delen ziet u de nieuwe oppervlaktes verschijnen. 6. Controleer of de oppervlaktes kloppen. Kloppen ze niet, dan kunt u de hoekpunten verschuiven. U klikt hiervoor met de linker muisknop op het hoekpunt dat u wilt verschuiven en houdt de muisknop ingedrukt. Vervolgens schuift u het hoekpunt naar de juiste plaats. Zodra het hoekpunt op de juiste plaats staat kunt u de muisknop loslaten. Als de nieuwe perceelsvormen kloppen kunt u deze opslaan. U doet dit door boven de kaart te klikken op de knop Bewaar de gesplitste percelen. Beide delen van het perceel verschijnen nu als aparte percelen op de kaart en in de lijst aan de linkerkant. 7. Bent u klaar met het aanpassen van de vorm van het perceel? Vul dan de perceelsgegevens in op de lijst aan de linkerkant van het scherm, zoals uitgelegd in hoofdstuk 4.

11 9 Percelen samenvoegen U wilt percelen samenvoegen, bijvoorbeeld omdat u op beide percelen hetzelfde gewas wilt verbouwen. U kunt alleen aangrenzende percelen samenvoegen. Deze percelen mogen niet gescheiden worden door sloten, paden, wegen etc. Percelen waar een groene lijn tussen staat, kunt u niet samenvoegen. U kunt alleen percelen toevoegen die in het tabblad Werkblad staan. Staat een perceel dat u wilt samenvoegen hier nog niet in, klik het perceel dan aan op de kaart. Het perceel wordt in de lijst gezet. Als u percelen wilt samenvoegen dan neemt u de volgende stappen: 1. Ga naar het tabblad Werkblad. 2. Selecteer het perceel. Klik links in de lijst of rechts in de kaart op het perceel dat u wilt veranderen. 3. Houdt de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt. 4. Klik op het perceel waarmee u wilt samenvoegen. Dit kan in de kaart of links in de lijst met perceelsgegevens. 5. Als u alle percelen die u met elkaar wilt samenvoegen heeft geselecteerd, laat u de Ctrl-toets los. 6. Klik op Percelen samenvoegen in de knoppenbalk boven de kaart. 7. Vul per daarna voor het samengevoegde perceel de perceelsgegevens in, zoals uitgelegd in hoofdstuk 4.

12 10 Een nieuw perceel toevoegen Om een nieuw perceel toe te voegen neemt u de volgende stappen: 1. Ga naar het tabblad Werkblad. 2. Selecteer het perceel. Klik in de kaart op het perceel dat u wilt toevoegen. 3. Staat het perceel niet in de kaart, dan kunt u de kaart met de knop Schuiven met de kaart verschuiven. U kunt ook via de knop Zoek gebied het perceel opzoeken. 4. Vul per perceel de perceelsgegevens in, zoals uitgelegd in hoofdstuk 4.

13 11 Een perceel wissen U wilt een perceel uit het tabblad wissen. Bijvoorbeeld omdat u een verkeerd perceel heeft toegevoegd. Als u een perceel wilt wissen dan volgt u de volgende stappen: 1. Ga naar het tabblad Werkblad. 2. Selecteer het perceel. Klik links in de lijst of rechts in de kaart op het perceel dat u wilt wissen uit de lijst. 3. Klik bij het geselecteerde perceel in de lijst op de knop Wis. 4. Klik in het scherm dat verschijnt op OK. Let op! Percelen die al op uw naam geregistreerd staan worden door wissen niet uit uw registratie verwijderd.

14 12 Fouten herstellen U kunt altijd de laatste actie die u heeft gedaan ongedaan maken met de knop Herstel laatste actie

15 13 Hulp bij intekenen Heeft u vragen of wilt u graag ondersteuning van Dienst Regelingen bij het intekenen/wijzigen van uw gewaspercelen? Lees voor het wijzigen eerst de handleiding. Lees de informatie bij help in het hoofdmenu. Wilt u daarna meer informatie? Kijk dan op Of bel met Het LNV-Loket: (op werkdagen tussen 8.30 en uur). De medewerkers van Het LNV-Loket kunnen desgewenst meekijken op uw scherm. Hoe dat werkt, legt de medewerker graag voor u uit.

Handleiding opgeven gewaspercelen

Handleiding opgeven gewaspercelen Handleiding opgeven gewaspercelen Gecombineerde opgave 2014 Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw gewaspercelen gaat opgeven en intekenen in het onderdeel Percelen en beheereenheden van de Gecombineerde

Nadere informatie

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het SNL Subsidiestelsel Natuur-

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2 - Starten... - 2 - Overzicht percelen...

Nadere informatie

Handleiding Raadplegen en wijzigen percelen

Handleiding Raadplegen en wijzigen percelen Dienst Regelingen Ministerie van Economische Zaken Handleiding Raadplegen en wijzigen percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen via Mijn dossier van Dienst Regelingen.

Nadere informatie

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL)

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor natuur- en landschapsbeheer SNL.

Nadere informatie

Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet

Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor (agrarisch) natuur-

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2

Nadere informatie

Instructies m.b.t. SNLA

Instructies m.b.t. SNLA Instructies m.b.t. SNLA Digitaal machtigen van WLD Ga naar www.mijn.rvo.nl; Ga naar inloggen, rechts bovenin uw scherm, nog boven het logo van de Rijksdienst voor Vul uw inloggegevens in: gebruik hiervoor

Nadere informatie

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen Mijn percelen. Overzicht van veranderingen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding FlatFix Fusion

Handleiding FlatFix Fusion Handleiding FlatFix Fusion Esdec B.V. Versie 1.4.8 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Toolbar... 3 1.3 Resultaten... 4 1.4 Functie toetsen... 4 2. Keuze zonnepaneel... 5 2.1 Zonnepaneel selecteren...

Nadere informatie

Tekeninstructie. voor de bedrijfskaart bij het formulier Wijziging registratie van uw percelen

Tekeninstructie. voor de bedrijfskaart bij het formulier Wijziging registratie van uw percelen Percelen agrarisch ondernemer Tekeninstructie voor de bedrijfskaart bij het formulier Wijziging registratie van uw percelen U geeft een wijziging door voor de registratie van de percelen die u op uw bedrijf

Nadere informatie

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt: A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:. Klik op de site www.thegreeneyes.com op de link aanmelden

Nadere informatie

HANDLEIDING SNapp.

HANDLEIDING SNapp. HANDLEIDING SNapp www.vlm.be INHOUD 1 SNapp openen... 3 2 Startscherm SNapp... 4 3 Selectie van percelen voor bemonstering... 5 3.1 Staalnamepakket selecteren 6 3.2 Percelen selecteren 6 3.2.1 Percelen

Nadere informatie

Handleiding Gecombineerde opgave

Handleiding Gecombineerde opgave Handleiding Gecombineerde opgave Grondgebonden regelingen Deze handleiding kan u helpen bij het opgeven van uw percelen voor grondgebonden regelingen. Zo laten we met schermafbeeldingen zien hoe u uitbetaling

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

Handleiding FlatFix Fusion Calculator (BETA 1.3.1)

Handleiding FlatFix Fusion Calculator (BETA 1.3.1) 1. Inleiding 1.1 Inloggen 1.2 Toolbar 1.3 Resultaten 1.4 Functie toetsen Inhoudsopgave: 2. Dak 2.1 Dak tekenen 2.2 Dakmaten aanpassen 2.3 Dakvlakken samenvoegen 2.4 Dak verplaatsen 2.5 Dak roteren 2.6

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

DGT Dynamics 2 - Handleiding

DGT Dynamics 2 - Handleiding DGT Dynamics 2 - Handleiding 1. Aanmelden 1. Ga naar http://dgtdynamics.digitopia.be/ (of http://www.pharmatopia.be voor apothekers) 2. Vul uw gebruikersnaam (e-mailadres) en uw paswoord in. De home pagina

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Stap 1: Na het inloggen op het beheerdersgedeelte komt u uit op uw dashboard. Van daaruit kunt u aan de linkerkant uw muis

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Handleiding registreren coördinaten

Handleiding registreren coördinaten Handleiding registreren coördinaten 1. Open het gebruikersregister voor radiozendamateurs. 2. Kies voor Mijn gegevens. 3. Log in met uw DigiD. Op de pagina registreren radiozendamateurs van de website

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding overnemen ANLb-beheereenheden /percelen in mijn.rvo.nl Versie 12 december 2016

Handleiding overnemen ANLb-beheereenheden /percelen in mijn.rvo.nl Versie 12 december 2016 Handleiding overnemen ANLb-beheereenheden /percelen in mijn.rvo.nl Versie 12 december 2016 Inleiding De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) controleert de digitale intekening van de Collectieven

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

TESonline handleiding Antibiotica

TESonline handleiding Antibiotica Inleiding TESonline handleiding Deze handleiding geeft weer hoe u behandelingen van antibiotica kunt vastleggen bij de dieren. Mocht u desondanks vragen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Handleiding Intus Planning voor vrijwilligers Deel 1 Algemene uitleg over Intus Planning Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Groen Geel heeft een overeenkomst

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN A. Registreren Om percelen in te kunnen tekenen op www.mijnakker.nl registreert u zichzelf eerst. Registreren is gratis, u doet dit als volgt: 1. Ga naar

Nadere informatie

SNEL WERKEN MET EXCEL

SNEL WERKEN MET EXCEL SNEL WERKEN MET EXCEL 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Snel werken met Excel C O M P

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Handleiding tellingen reewild in FRS

Handleiding tellingen reewild in FRS Handleiding tellingen reewild in FRS Jaarlijks vinden in het voorjaar de schemertellingen reeën volgens het landelijk telprotocol plaats. De reewildcommissies organiseren de tellingen en verzorgen de verwerking

Nadere informatie

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Mapsource handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Inhoud deel 1 Schermindeling Menu s Werkbalken Statusbalk tabbladen Kaartmateriaal Kaartmateriaal selecteren Kaartmateriaal verwijderen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Afbeeldingen Module 11

Afbeeldingen Module 11 11. Afbeeldingen Er zijn veel manieren waarop u een afbeelding in kunt voegen in een tekst. U kunt bijvoorbeeld plaatjes die met een ander programma zijn gemaakt in uw documenten opnemen. Zo kunt u met

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Versie 2.6.5. Handleiding Digitaal Logboek COPD

Versie 2.6.5. Handleiding Digitaal Logboek COPD Versie 2.6.5 Handleiding Digitaal Logboek COPD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3 2. INLOGGEN...4 2.1. INLOGPROBLEMEN...6 3. HOMEPAGE...7 4. ZELFMANAGEMENT...9 4.1. INVOEREN CCQ OF MRC VRAGENLIJST...9 5. UITGEVOERDE

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

De tekst staat nu aan de linkerkant. De tekst staat nu aan de rechterkant. De tekst staat nu in het midden.

De tekst staat nu aan de linkerkant. De tekst staat nu aan de rechterkant. De tekst staat nu in het midden. 1. Uitlijnen Uitlijnen: De manier waarop een regel wordt getoond. Dit kan op vier verschillende manieren. We geven hieronder vier voorbeelden. A. Links uitlijnen De tekst staat nu aan de linkerkant. B.

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Voornaam. Achternaam. adres

Voornaam. Achternaam.  adres Klik op: Voornaam Achternaam Vul de gegevens in en klik op: Email adres Geef een wachtwoord op. Herhaal het wachtwoord (niet knippen en plakken) blz.1 van 10 Hier volgt een aantal voorbeelden van de mogelijkheden

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Bouwplan. akkerweb.nl. De bouwplan app is de centrale applicatie van akkerweb. Vanuit het bouwplan worden de meeste app s op akkerweb aangestuurd.

Bouwplan. akkerweb.nl. De bouwplan app is de centrale applicatie van akkerweb. Vanuit het bouwplan worden de meeste app s op akkerweb aangestuurd. Bouwplan De bouwplan app is de centrale applicatie van akkerweb. Vanuit het bouwplan worden de meeste app s op akkerweb aangestuurd. 1 Klik op het Bouwplan icoon om het bouwplan te openen en kies dan voor

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

KORTE Instructie Kluwer. voor Tekst & Commentaar juni 2014

KORTE Instructie Kluwer. voor Tekst & Commentaar juni 2014 KORTE Instructie Kluwer. voor Tekst & Commentaar juni 2014 2 Inhoud 1. Korte uitleg van de Kluwer Creator voor T&C... 5 2. Webbrowser... 5 3. Inloggen... 5 4. De interface... 6 5. De bewerkingseenheid...

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET Algemeen Met CROP online kunt u uw teeltregistratie bijhouden en direkt beschikbaar stellen aan TV DE SCHAKEL. Als u geen managementsysteem op de eigen computer heeft en/of de gegevens daarmee niet op

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager)

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van WorkTimer. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Gebruik voor deze "lessen" het gratis programma FastStone Image Viewer vanaf versie 4.0. (Zie de downloadlink op blz. 4)

Gebruik voor deze lessen het gratis programma FastStone Image Viewer vanaf versie 4.0. (Zie de downloadlink op blz. 4) Let op: Deze les is gemaakt in 2010. Dat betekent dat de Link naar FastStone veranderd kan zijn. Google dus voor alle zekerheid op internet naar FastStone. Ook zal er wel een nieuwere versie bestaan, dus

Nadere informatie

Handleiding formulier vangstopgave aal

Handleiding formulier vangstopgave aal Handleiding formulier vangstopgave aal Open uw internetbrowser en ga naar de website van het DR-Loket: www.drloket.nl. Klik op Mijn dossier in de zwarte balk. Vul in dit scherm uw Gebruikerscode en Wachtwoord

Nadere informatie

Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen

Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen 1. Open de Zwijsen Software Manager via het Startmenu: selecteer onder Programma s de optie Zwijsen Startmenu en vervolgens Zwijsen Software

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

DE HA DLEIDI G Welkom op de Faunaschade Registratie.

DE HA DLEIDI G Welkom op de Faunaschade Registratie. Welkom op de Faunaschade Registratie. Wat kan ik met http://www.faunaschade.nl/ Dit is met ingang van 1 april 2012 het protaal waar u uw machtiging aanvraagt en uw schades kunt melden. Voor de ontheffingen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5).

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5). HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN VOOR COACHES AANVRAGEN VIA DE SMART CLIENT A. Voor coaches die aangesloten zijn bij uw club Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie