Handleiding voor WinPOS Kassa Versie 1.03

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor WinPOS Kassa Versie 1.03"

Transcriptie

1 Handleiding voor WinPOS Kassa Versie 1.03

2 1. HOE WERKT DE KASSA? 1.1 Aanmelden Wanneer u de kassa wilt gaan gebruiken, dient u zich eerst aan te melden. Dit aanmelden doet u door uw code in te geven die in de WinPOS Manager reeds ingevoerd is. Stel uw code is 1234, dan kunt u die code ingeven met behulp van het toetsenbord of indien u over een touchscreen beschikt, dan kunt u de code rechtstreeks op het scherm aangeven. Nadat u de code heeft ingetoetst, drukt u op Enter. De kassa is nu open en u kunt beginnen! 1.2 Indeling scherm Links op het scherm ziet u de bon en rechts ziet u het rekenkundige gedeelte. (Voor de linkshandigen onder u is dit dan andersom.) Het bongedeelte ziet er zo uit:

3 U ziet bovenaan het nummer van de bon, ( in dit geval 1006), de standaard valuta ( hier NLG), de omschrijving van de artikelen die u verkoopt en dan in het grijze gedeelte het subtotaal, het BTWbedrag, het te betalen bedrag en het aantal verkochte artikelen. Rechts op het scherm ziet u zoals gezegd het rekenkundig gedeelte: 1.3 Ingeven artikels Zoals u kunt zien op het bovenstaande plaatje, geeft de kassa in het zwarte scherm al aan wat u kunt doen. Wanneer u 1 artikel wilt ingeven, kunt u dit doen door de PLU code van het artikel in te toetsen, het artikel te scannen of door het artikel te zoeken met de knop: Wanneer u het artikel gevonden heeft drukt u o.k., en de omschrijving van het artikel verschijnt op het linker gedeelte. Wanneer u meerdere gelijke artikels in 1 keer wilt aanslaan, drukt u eerst op het aantal (bijv. 3) en dan zoekt u het artikel. WinPOS kassa geeft dan 3 x de prijs van het betreffende

4 artikel aan. Wanneer u een scanner gebruikt geeft u ook eerst het aantal en dan scant u het artikel. De kassa geeft dan ook 3 x de prijs van het betreffende artikel. Wanneer u werkt met de PLU codes, toetst u de PLU code in en drukt dan enter, vervolgens vraagt de kassa u dan het aantal. U geeft nu het gewenste aantal in en drukt op enter. Op de bon in het linker gedeelte ziet het dan zo uit: 1.4 Betalen Wanneer u nu alle artikelen die de klant wil kopen gescand of ingetoetst heeft, gaat u naar het betaalveld door op de knop betalen te drukken. (U kunt het totaal bedrag en de eventuele BTW ook al zien op het grijze linkergedeelte.) Wanneer u op deze knop gedrukt heeft, geeft de kassa het te betalen bedrag weer. Ook nu zegt de kassa u reeds wat de volgende stap is. Stel de klant betaalt met een briefje van 25 NLG. U drukt dan 25 in en kiest als betaalwijze de knop KONTANT. De kassa geeft nu zelf het wisselgeld aan.

5 Wanneer de klant met zijn of haar pinpas betaalt of met een cheque, is het nog eenvoudiger. Er staat op het scherm dat het te betalen bedrag 17,95 NLG bedraagt. U hoeft nu niet het bedrag in te toetsen, u drukt direct op respectievelijk de knop pinpas of cheque en er verschijnt dit: U kunt nu eventueel nog alles controleren, want om deze bon af te sluiten en daadwerkelijk te printen, moet u op de knop TOTAAL drukken. Zolang u nog niet op de knop TOTAAL gedrukt heeft, staat de bon nog open en kunt nog wijzigingen aanbrengen. Wanneer u op de bovenstaande knop gedrukt heeft, verschijnt direct een nieuwe bon ofwel valt de kassa in het slot en moet u of uw collega zich opnieuw aanmelden bij de volgende klant. Dit is afhankelijk van de instellingen in de WinPOS Manager. We hebben nu heel beknopt de werking van de kassa behandeld, in het volgende hoofdstuk gaan we dieper op verschillende functies in.

6 2. HET GEBRUIK VAN DE VERSCHILLENDE FUNCTIES 2.1 Menu Het menu is vooral bedoeld voor artikelen die om een of andere reden geen barcode hebben of kunnen hebben en voor artikelen die zogenaamde hardlopers zijn. Met hardlopers bedoelen we artikelen die het meeste verkocht worden gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld rond Kerstmis) of gewoon het hele jaar door. Verder is het voor sommige artikelen onmogelijk om een barcode te hebben, denk bijvoorbeeld aan een kleine sleutelhanger. Het is mogelijk om deze artikelen of desgewenst ook andere artikelen in dit menu te zetten (via de Manager). Wanneer u op de knop menu drukt, komt u in het volgende veld terecht: De gele toetsen zijn verschillende pagina s, die ieder diverse artikelen bevatten. In ons voorbeeld zitten we in de pagina DIV GIDSEN 17,5 %, zoals aan de kop van de pagina kunt zien. In deze pagina zitten een aantal artikelen zoals de gids Trekkershutten, Wadden arrangementen etc. Wanneer u nu op de knop Waddenarrangementen drukt, verschijnt op het linker gedeelte de gids Wadden arrangementen met de prijs. Wanneer u meer exemplaren van deze gids wilt verkopen, kunt u de knop blijven vasthouden en u ziet dan een teller verschijnen. Wanneer u het gewenste aantal bereikt heeft, laat u de knop los. Om te bladeren in de pagina s kunt u op de dikke rode pijltjes toetsen, wanneer u wilt bladeren in de artikels van een bepaalde pagina dan drukt u op de dunne rode pijltjes. Wanneer de klant nog meer artikelen wil kopen die niet in het menu staan, drukt u op de knop START waardoor u weer in het beginveld terugkomt. U kunt nu weer artikels aanslaan door PLU codes in te geven of door te zoeken of te scannen. Wanneer u alle artikels gehad heeft die de klant wil kopen, drukt u op de knop BETALEN en zo komt u dan in het betaalveld. (Zie hoofdstuk 1).

7 2.1 Groepen Met deze knop kunt u eventueel op groepen boeken. Dit is afhankelijk van de manier waarop de artikelen zijn ingedeeld, het kan ook zijn dat er niet met groepen gewerkt wordt. Dan zult u deze knop niet nodig hebben. Wanneer er wel met groepen gewerkt wordt, dan is de procedure heel eenvoudig. U geeft het te betalen bedrag in (bijvoorbeeld 50 NLG), drukt op de knop groepen en zoekt de betreffende groep uit. Denk bijvoorbeeld aan een modezaak die de laatste exemplaren van een blauwe coltrui die niet meer opnieuw binnenkomt, niet als apart artikel boekt, maar gewoon in een groep truien onderbrengt. Wanneer u de betreffende groep gevonden heeft, drukt u o.k.. U ziet de groep TRUIEN op dit plaatje, met daarbij het nummer van de groep en het nummer van het BTW-tarief. Wanneer u op o.k. gedrukt heeft, verschijnt dit op het rechter gedeelte:

8 Op het linker gedeelte ziet u dan dit: U kunt nu eventueel weer verder gaan met de volgende artikels die de klant wil kopen, of wanneer dit het enige artikel is dat de klant koopt doorgaan naar het betaalscherm door op de knop BETALEN te drukken. 2.3 Wachtrij Door op de knop wachtrij te drukken, kunt u een bon tijdelijk bevriezen. U kunt alvast doorgaan met een volgende bon en later de bon in de wachtrij terug halen en afhandelen. Hier hangt geen tijdlimiet aan, u kunt de bon zolang in de wachtrij laten staan als u zelf wil. (Dit is natuurlijk niet aan te raden) U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een klant die zijn of haar beurs in de auto heeft laten liggen en even gaat halen etc. Het terughalen van de bon uit de wachtrij gebeurt door wederom op de knop wachtrij te drukken, de betreffende bon uit te kiezen indien er meerdere bonnen in wacht staan, en op OPHALEN te drukken. Naast OPHALEN ziet u AFBREKEN, hiermee kunt u de wachtrij weer verlaten zonder een bon terug te halen.

9 2.4 KL Kaart Met deze knop kunt u aangeven welke klantenkaart de klant heeft. Wanneer u op deze knop duwt, vraagt de kassa u om het nummer van de klantenkaart in te geven of te scannen. Het is mogelijk dat klanten met een klantenkaart korting krijgen op een bepaald artikel. Wanneer dit het geval is, zal de WinPOS kassa de korting weergeven indien u alvorens de bon te sluiten aangegeven heeft dat de klant beschikt over een klantenkaart. Wanneer u het nummer ingetoetst of gescand heeft, drukt u op enter. U ziet het klantenkaartnummer verschijnen onderaan het scherm. Wanneer u ziet dat u zich vergist bij het intoetsen van het nummer, kunt u met het hele nummer verwijderen, of met het laatste nummer verwijderen. Wanneer alle klantenkaartnummers geregistreerd zijn in de WinPOS Manager, kunt u ook zoeken met behulp van de KIES knop. Wanneer u een klantenkaart heeft die als identificatie ook tekst bevat, kunt u deze intoetsen met behulp van er verschijnt dan namelijk een toetsenbord. Wanneer u op STOP drukt, verdwijnt het klantenkaart scherm.

10 2.5 Info Met deze knop kunt informatie inwinnen over een artikel zonder dat het daardoor al aangeslagen wordt. Wanneer een klant bijvoorbeeld wil weten wat een bepaald artikel kost, zonder dat hij/zij het meteen wil kopen, biedt deze knop uitkomst. U drukt op deze knop en zoekt of scant dan het artikel. U kunt ook op de Info-knop drukken en dan de PLU code van het artikel ingeven indien u deze code uit uw hoofd weet. Er verschijnt nu alle voorradige informatie over het artikel. Er kan eventueel een foto bij zitten of bijvoorbeeld een schriftelijke gebruiksaanwijzing. Hier ziet u de info over de posters die met 3 stuks in een koker verkocht worden voor 10 NLG. Wanneer u de info heeft gelezen, drukt u op o.k. en het scherm verdwijnt. Het artikel staat nu ook op de kassa, wil de klant het hebben dan dient u het artikel nogmaals aan te slaan, maar dan zonder de infoknop.

11 2.6 Extra Door op deze knop te drukken, belandt u in het menu met de extra functies. Deze functies benadrukken nogmaals de vele mogelijkheden van de WinPOS kassa. We zullen de extra functies hierna een voor een even doorlopen Klantenkaart Deze toets geeft u de mogelijkheid om aan te geven dat de klant een klantenkaart bezit en welke dat is. U kunt het nummer intoetsen of scannen. Zie ook Wissen kaart Met deze toets kunt het vorige weer ongedaan maken Valuta Het grijze gedeelte van de bon op het scherm staat ingesteld op de standaard valuta. In het onderstaande voorbeeld is dat NLG. Wanneer u nu klanten heeft die de bon in een andere valuta willen hebben en dit is niet in strijd met het beleid van de/uw onderneming, dan kunt u de valuta met deze knop omwisselen. U drukt op de knop en kiest de gewenste valuta uit en drukt dan op o.k. Om de gewenste valuta te zoeken kunt u eventueel bladeren met de rode pijltjes. Wanneer u bij nader inzien de valuta van de bon toch niet wilt wijzigen, drukt u op AFBREKEN. Stel u wilt de bon in Belgische Francs hebben, dan drukt u op de knop VALUTA, zoekt Belgische Francs en drukt op o.k. De bon ziet er op het scherm dan zo uit: Alle artikelen die u nu gaat aanslaan, worden gelijk omgerekend naar Belgische Francs. Wanneer u dit aan het doen bent en de klant bedenkt zich en wil toch de hele bon in Nederlandse Guldens hebben, dan kunt u tussentijds gewoon nogmaals op de knop VALUTA drukken en de bon weer terug zetten op NLG.

12 2.6.4 Debiteur Wanneer u een klant heeft die geregistreerd staat als zijnde debiteur en die misschien speciale prijsafspraken of andere voorwaarden heeft, kunt u hem makkelijk zoeken met deze knop. U drukt erop en u komt terecht in het volgende scherm: U kunt de debiteur zoeken op nummer, zoekcode, kaartnummer, postcode of op adres. Met de rode pijltjes kunt u bladeren door het debiteurenbestand. Wanneer u de gewenste debiteur gevonden heeft, drukt u o.k. Wanneer de debiteur nu artikelen koopt waar hij korting op krijgt bijvoorbeeld, zal de kassa dat automatisch aangeven. Beneden op het kassascherm ziet u ook de naam van de debiteur staan, nadat u op o.k. gedrukt heeft. Wanneer de klant niet als debiteur geregistreerd staat en u hem dus niet kunt vinden, drukt u op AFBREKEN om dit scherm af te sluiten. De klant zal dan eerst in de WinPOS Manager ingebracht moeten worden als zijnde debiteur Wis debiteur Met deze knop kunt u het vorige ongedaan maken. De kassa weet nu dat de klant geen geregistreerde debiteur is en eventuele prijsafspraken zullen niet meer gelden Begin dienst De tekst van deze knop spreekt al voor zich. Wanneer u hier op drukt, zal de WinPOS Manager een nieuwe dienst aanmaken Einde dienst Wanneer deze knop gebruikt wordt, zal WinPOS Manager de dienst afsluiten en de kassa gaat ook op slot. De (nieuwe) gebruiker zal zich eerst moeten aanmelden alvorens de kassa te kunnen gebruiken Training Deze knop wordt in de volgende release actief, hij is bedoeld om met de kassa te kunnen oefenen. De gemaakte transacties worden niet verwerkt, er wordt niets in de historie opgeslagen en er wordt niets afgeschreven van de voorraad. Alle gebruikers kunnen dan al aan de kassa wennen en ermee oefenen Opos

13 Deze functie geeft u de mogelijkheid om de laatst gemaakte kassabon nog een keer te printen door op REDU te drukken Uitgifte Met deze knop heeft u de mogelijkheid om goederen uit te geven van het ene naar het andere filiaal zonder dat er een kastransactie plaats vindt. Wel worden de goederen van de voorraad afgeschreven. U drukt op deze knop en dan verschijnt het volgende venster: Hier kunt u nu het gewenste filiaalnummer ingeven. Daarna zoekt u de artikelen of scant ze ofwel geeft u de PLU code in met de gewenste aantallen van de betreffende artikelen die van uw filiaal naar een ander filiaal gaan. U ziet nu ook dat de knop betalen grijs blijft en u daar nu geen gebruik van kunt maken. U kunt de bon nu afsluiten door op totaal te drukken als u klaar bent Ontvangst Met deze knop kunt u artikelen die u van een ander filiaal ontvangt registreren zonder dat er een kastransactie plaatsvindt. Wanneer u op de knop ontvangst drukt, verschijnt het volgende venster:

14 U kunt hier het filiaalnummer en documentnummer ingeven. Daarna geeft u aan welke artikelen u ontvangt en hoeveel. Vervolgens ziet u ook hier dat de betaalknop niet geactiveerd is en dat u de bon kunt afsluiten door op totaal te drukken. Het aantal goederen dat u van het andere filiaal ontvangen heeft, wordt netjes bij uw voorraad geteld. 2.7 Door op de bovenstaande knop te drukken verwijdert u het laatst aangeslagen artikel. 2.8 Door op deze knop te drukken verwijdert u alle gegevens in het venster. 2.9 Korting Wanneer u een of meerdere artikels heeft aangeslagen heeft u de mogelijkheid om korting te geven. U kunt dit doen op een bepaald aangeslagen artikel of op de hele bon. Wanneer u korting wilt geven op een artikel dat u aangeslagen heeft, gaat u als volgt te werk: U klikt of drukt (indien u een touchscreen heeft) op het artikel aan de bonzijde zodat het blauw wordt.

15 Stel u wilt 0,50 NLG korting geven op deze envelop. U drukt dan op korting en u ziet op het scherm dat de kassa een nieuwe prijs vraagt. U wil echter een bedrag aan korting geven, daarom drukt U op enter. De kassa vraagt nu een percentage, dit wilt u ook niet en nogmaals drukt U op enter. Nu vraagt de kassa een bedrag en u geeft in 0,50 en drukt op Enter. Er verschijnt dan een volgend venster : U kunt nu eventueel ook een kortingsreden aangeven, die dan wel in de Manager ingesteld moet zijn. Wanneer u hier geen gebruik van wil maken, drukt u op afbreken. Vervolgens zult U zult zien dat er op de envelop nu 0,50 cent korting komt. Wanneer u een percentage korting had willen hebben, dan drukt u dus eerst op het artikel, dan op korting en dan vraagt de kassa eerst naar een nieuwe prijs, vervolgens drukt U op enter en kunt U een percentage ingeven.

16 Wanneer u nu korting wil geven op de totale bon dan doet u het volgende: U klikt of toetst ergens op het grijze gedeelte van de bon op het venster en drukt dan op Korting. Het principe bedrag, nieuwe prijs of percentage korting blijft nu hetzelfde. Wanneer u op de kortingsknop heeft gedrukt, vraagt de kassa een nieuwe prijs, wilt u een bedrag of percentage korting geven dan drukt u eerst op Enter en dan vraagt de kassa een percentage. Stel we willen 10% korting geven op de totale bon. Zoals gezegd klikt of drukt u ergens op het grijze gedeelte van de bon en dan op korting. De kassa vraagt nu een nieuwe prijs, u drukt dus op enter en dan vraagt de kassa om een percentage. Hier geeft u 10 en drukt dan op Enter.

17 Vervolgens ziet u dit: U kunt zien dat de korting dit keer gegeven wordt op het totaal bedrag en niet op een apart artikel Slot Door op deze knop te drukken valt de kassa in het slot, dat betekent niet dat de dienst verandert, die blijft hetzelfde. Door uw toegangscode in te geven kunt u weer verder werken. De kassa kan ook ingesteld zijn op automatisch sluiten na iedere bon, dan zult u zich na iedere bon weer opnieuw moeten aanmelden Bon/Slip Deze knop is bedoeld om aan te geven met welke kassabon u werkt. U kunt namelijk een bon uitprinten en dan staat de knop op bon of u kunt een slipprinter gebruiken en dan een slip uitprinten. De knop staat dan op slip A.Z Wanneer u tekst wil invoeren bijvoorbeeld bij een PLU-code die uit (cijfers en) letters bestaat, dan kunt u dit doen met behulp van deze toets. Wanneer u hierop drukt verschijnt namelijk een toetsenbord. U kunt het weer sluiten door op het rode kruisje te drukken.

18 2.13 Retour boekingen Wanneer de klant een artikel komt terugbrengen of ruilen, dan kunt u een artikel terugboeken door eerst het minteken in te toetsen en dan het betreffende artikel te scannen of te zoeken. Op de kassa zal dit dan zo uit zien: De tekst op het bon gedeelte wordt dan ook in rode kleur weergegeven. Wanneer u nu naar het betalen veld gaat, zal hier staan dat u de klant het bedrag van het retour gebrachte artikel aan wisselgeld terug kunt geven. Ofwel slaat u een ander artikel aan als de klant alleen zou mogen ruilen en gaat u daarna naar het betaalveld waar de kassa zal aangeven of de klant nog moet bijbetalen of niet. Het teruggeboekte artikel zal nu ook weer automatisch bij de voorraad bijgeschreven worden.

19 3. VREEMDE VALUTA ALS BETAALMIDDEL Een van de mooie dingen van de WinPOS Kassa is dat u geen rekenmachientje meer hoeft te gebruiken wanneer er buitenlandse klanten in uw onderneming iets willen kopen. U hoeft niet meer te zitten tellen om iets om te rekenen in buitenlandse valuta, dat doet de WinPOS Kassa nu voor u! In hoofdstuk 2, paragraaf heeft al kunnen lezen hoe u de hele kassabon kunt omzetten in vreemde valuta. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg, want dankzij het zwevende valuta systeem kunt u probleemloos omschakelen van Nederlandse Guldens naar Belgische Francs of Duitse Marken etc. U kunt ook van Duitse Marken naar Franse Francs of een gedeelte betalen in Nederlandse Guldens en een ander gedeelte in Duitse Marken, al naar gelang de vreemde valuta die in uw onderneming geaccepteerd worden. Hoe werkt het in de praktijk? U heeft een aantal artikelen gescand of op een andere manier aangeslagen. U drukt nu op de knop BETALEN en belandt in het betaalveld. De kassa zegt nu: te betalen bedrag. Stel de klant vraagt of hij/zij in Belgische Francs kan betalen en hoeveel dat dan is. In ons voorbeeld is het te betalen bedrag 45,00 NLG. Om te weten hoeveel dit is in Belgische francs drukt u op de knop Belgische Francs. De kassa zegt dan: te betalen BEF: 882. De klant is akkoord en geeft u een briefje van 1000 BEF. U drukt nu 1000 in en duwt vervolgens weer op de knop Belgische Francs. De kassa geeft nu aan dat het wisselgeld 118 BEF is. Het is echter zo dat u wel Belgische francs accepteert maar niet kunt teruggeven in Belgische Francs en daarom Nederlandse Guldens wil teruggeven. U drukt daarom nu op de knop Nederlandse Gulden en de kassa geeft aan hoeveel het wisselgeld in NLG bedraagt. (In ons voorbeeld 6,00 NLG). U geeft de klant 6 NLG terug en drukt op de TOTAAL knop om de bon daadwerkelijk te printen en af te sluiten. Zo kunt u dit met alle valuta doen die in uw onderneming geaccepteerd worden. Stel een Duitse klant moet een bedrag betalen van 100 NLG. Hij heeft echter nog maar 50 NLG op zak en voor de rest beschikt hij over 300 BEF en nog wat Duitse Marken. Hij vraagt u of u ook DM en BEF accepteert, indien dat het geval is zal de situatie er zo uit zien. U bent in het betaalveld van de kassa en de kassa geeft aan dat het te betalen bedrag 100 NLG is. De klant geeft alvast 50 NLG en wil verder graag zijn 300 BEF kwijt en de rest bijpassen in DM. U drukt dan 50 in en duwt op de knop NLG (Contant). De kassa zegt dan vervolgens dat het te betalen bedrag 50 NLG bedraagt (100 NLG - 50 NLG). U geeft 300 in en drukt dan op de knop Belgische Francs. Het te betalen bedrag bedraagt nu nog 34,70 NLG (50 NLG BEF). De klant vraagt hoeveel hij nog moet bijleggen in Marken. Om dat te weten drukt u nu op de knop Duitse Marken. De kassa vertelt u dat het nog te betalen bedrag in DM 32,74 bedraagt. U zegt dit aan de klant die u 35 DM geeft. U drukt in 35 en duwt dan op de knop Duitse Marken. Het wisselgeld bedraagt dan 2,26 DM, u heeft echter geen Duits kleingeld en u wil de klant het wisselgeld gewoon in Nederlandse Guldens teruggeven. Hiervoor drukt u op de knop NLG en de kassa zegt u dat het wisselgeld 2,40 bedraagt. Dit alles lijkt een lang verhaal, maar in de praktijk is dit maar een kwestie van seconden.

20 De bon zal er wat betreft de betaling zo uitzien:

HANDLEIDING WINPOS KASSA

HANDLEIDING WINPOS KASSA HANDLEIDING WINPOS KASSA DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 13-08-2007 First draft Joshua Willems Marc Hermans 29-08-2007 Final version Freek Sengers Marc Hermans INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De kassa opstarten

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze gebruikershandleiding leest u hoe er met de kassa gewerkt kan worden. Het basisgebruik van de kassa kunt u hier terug vinden. U vindt hier onder andere

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Uittreksel Sharp XE-A217

Uittreksel Sharp XE-A217 Uittreksel Sharp XE-A217 Uittreksel Sharp XE-A217 Algemeen 1) Datum/tijd instellen Druk op MODE en ga naar 6 PGM FUNCTIE, gevolgd door KONTANT. Ga nu naar 2 INSTELLEN met behulp van, gevolgd door KONTANT.

Nadere informatie

WinPOS Update versie 2.7

WinPOS Update versie 2.7 WinPOS Update versie 2.7 DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 2-9-2009 1.0 D. Dirven / M. Hermans M. Hermans Inleiding...3 Algemene aanpassingen...4 Nieuwe splash afbeelding... 4 Aangepaste taakbalk omschrijvingen...

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Handleiding Online Kassa. Maart 2010

Handleiding Online Kassa. Maart 2010 Handleiding Online Kassa Maart 2010 2 Inhoudsopgave handleiding Online Kassa Verkopen Pagina 5 Dagstaat Pagina 7 Periodestaat Pagina 8 Omzet per Periode Pagina 9 Artikelen Pagina 10 Relaties Pagina 11

Nadere informatie

Sioges Voorraadbeheer

Sioges Voorraadbeheer Programmeren artikelen: Sioges Voorraadbeheer Druk op PRG Artikelen & Tarieven Artikelen In het scherm verschijnen de Hoofdgroepen en gekoppelde Artikelen: Druk aan de linkerkant van het scherm op de juiste

Nadere informatie

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4.

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4. De Kassa opstarten: Start uw computer op en wacht tot uw zandloper uit beeld is. Om de kassa op te starten: dubbel klik met de linkermuisknop op het kassa icoontje in uw scherm U krijgt in beeld een inlogscherm.

Nadere informatie

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook consumpties voor eigen gebruik door de bardienst, commissies, bestuur, etc Ook gevallen flesjes en bederf

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Bar Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 8 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu in het

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. KTS-Smart Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 18 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu

Nadere informatie

Handleiding kassa software Ctrlbase BV

Handleiding kassa software Ctrlbase BV Handleiding kassa software Ctrlbase BV Inhoud Inloggen in de kassa Pag. 1 Scannen van artikelen Pag. 2 Zoeken van artikelen Pag. 3 Zoeken algemeen exposant nummer Pag. 3 (alleen voor Shop in Shop) Aanpassingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Klanten in kassa...4 Kies Klant knop...4 Aanmelden klant...4 Klantenbeheer overzicht in kassa...5 Klant saldo...6 Klantenbeheer

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ 09/01/2009 DE TOETSEN : Dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken Om een foutieve getal ingave te annuleren Om

Nadere informatie

HartCom Software V.O.F.

HartCom Software V.O.F. HartCom Software V.O.F. Frielinkstraat 10 7615 NV Dr. Schaepmanstr. 102 2032 GM Harbrinkhoek Haarlem Tel. 0546 473 679 Tel. 023 533 2921 FACTUREREN HartCom 07 Fax Mobiel 0546 873 200 06 49128614 Inhoudsopgave

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Pagina 2 van 27. Kassa software

Pagina 2 van 27. Kassa software Laatste wijziging: 13-02-2008 Pagina 2 van 27 Kassa software Inhoudsopgave De Kassa... 5 De Schermopbouw... 6 Bediende inlogscherm... 6 Werken vanuit het hoofdscherm... 7 Gast invoeren... 18 Bestaande

Nadere informatie

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING WINKEL QT 6100

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING WINKEL QT 6100 HANDLEIDING WINKEL QT 6100 A. DE TOETSEN : ESC/SKIP: dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken CLEAR: Om een foutieve getal ingave te annuleren X: Om buiten een bewerking

Nadere informatie

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING Versie 0.1 Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Betekenis knoppen kassascherm... 4 Aanslaan & Afrekenen... 6 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)... 6 Betaalwijze

Nadere informatie

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER)

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) Versie 0.1 Algemene instellingen Klantenkaart > Spaarpunten: Geactiveerd: Hiermee wordt de spaarpunten optie volledig in- of uitgeschakeld.

Nadere informatie

Handleiding Wilmar Retail Werken met kasverschil

Handleiding Wilmar Retail Werken met kasverschil Handleiding Wilmar Retail Werken met kasverschil Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Beginnen met het bijhouden van kasverschil... 4 Voorbeeld winkel... 4 Kassanamen aanmaken... 5 Kasverschil

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA 03/12/2008 INHOUD: INLEIDING BACK TO BASIC PROGRAMMATIE 3 PROGRAMMATIE SCHERM OP QT6100 4 UITLEG VAN DE TOETSEN 5 11 PROGRAMMATIE 12 AANMAKEN VAN ARTIKELS

Nadere informatie

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER)

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) Algemene instellingen Klantenkaart > Spaarpunten: Geactiveerd: Hiermee wordt de spaarpunten optie volledig in- of uitgeschakeld. Standaard

Nadere informatie

KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs

KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs BLZ. 1-18 KASSA...1 Gebruikersgids...1 HANDLEIDING van het kassaprogramma...3 MediaPos...3 Opstarten van MediaPos:...3 Verkoop van een boek:...5 Wijziging van een verkooplijn...9

Nadere informatie

Installation Manual Mobile Dispencer Point ~ PayCon II

Installation Manual Mobile Dispencer Point ~ PayCon II Mobile Dispencer Point ~ PayCon II Installation Manual Mobile Dispencer Point ~ PayCon II Product Version: 4.12 Version of this manual: 1.1.0 2014 Inepro B.V. All rights reserved Table of Contents Introductie

Nadere informatie

Handleiding gebruik kassaterminal

Handleiding gebruik kassaterminal Handleiding gebruik kassaterminal Oktober 2015 Inhoudsopgave Het aanzetten van de kassaterminal... 3 Storten daggeld in kassalade... 3 Werking kassaterminal... 4 Correctie omzetboeking... 5 Clubcard DeetosSnel...

Nadere informatie

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Handleiding untill Voor installaties vanaf 95.8.R.8211 Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Inhoudsopgave: 1 Overzicht knoppen 3 1.1 Overzicht knoppen Startscherm 3 1.2 Overzicht knoppen Bestelscherm

Nadere informatie

Handleiding Basis Scannen software. CASIO QT-6000 en QT-6100

Handleiding Basis Scannen software. CASIO QT-6000 en QT-6100 Handleiding Basis Scannen software CASIO QT-6000 en QT-6100 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Registratiescherm... 4 1.1. Registratie op groepsniveau... 4 1.2. Registratie met barcode... 4 1.3. Registratie

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T4000 Zelfbedieningskassa www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Configuratie bewerken...4 2.1.1Zelfbedieningskassa

Nadere informatie

Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13

Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13 Handleiding Terminal Inhoud Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13 -Betaalpas...14 -PIN...16 -Contant...17 -Wegboeken...18 Saldo

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS BROODJES/SNACK

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS BROODJES/SNACK GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS BROODJES/SNACK 09/01/2009 INHOUD: INLEIDING BACK TO BASIC PROGRAMMATIE 3 PROGRAMMATIE SCHERM OP QT6100 4 UITLEG VAN DE TOETSEN 5 13 PROGRAMMATIE 14 AANMAKEN

Nadere informatie

Releasenotes OctoPOS versie 74

Releasenotes OctoPOS versie 74 In zijn verschillende verbeteringen aangebracht en extra functionaliteit toegevoegd. Handleiding Vanaf OctoPOS 74 is de gebruikershandleiding beschikbaar via internet en kan worden gekoppeld aan een van

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Inhoudsopgave van deze FAQ

Inhoudsopgave van deze FAQ Inhoudsopgave van deze FAQ Vraag 1:...2 Ik kan mijn registratie codes niet invoeren...2 Het programma start niet meer op...2 Ik krijg en melding bij het opstarten: U heeft de applicatie langer dan 42 dagen

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

8. Accenten en Trema's

8. Accenten en Trema's 8. Accenten en Trema's In deze module leert u letters met een accent of trema op uw scherm te krijgen. Eén mogelijkheid heeft u al gezien in Module 4 van de Basiscursus 1: het woord fout typen en het dan

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1500 Voorraad Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module uitleg... 3 1.1Doel...

Nadere informatie

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING HORECA QT 6100

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING HORECA QT 6100 HANDLEIDING HORECA QT 6100 A. DE TOETSEN : ESC/SKIP: dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken CLEAR: Om een foutieve getal ingave te annuleren X: Om buiten een bewerking

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Softwear. Technisch handboek. Inventarisatie

Softwear. Technisch handboek. Inventarisatie Softwear Technisch handboek Inventarisatie Inleiding Er zijn vele manieren om te inventariseren. Deze handleiding leidt u stap voor stap door één van de methodes: Inventariseren online dan wel offline.

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale

MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale de nieuwste manier van bellen voor het MKB Inhoudsopgave > Inleiding... 3 > Managed PBX opties... 4 > Codes die worden gebruikt wanneer u niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7

Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7 4. TELLINGEN IMPORTEREN UIT EEN TEKSTBESTAND 8 5. INVENTARISEREN MET EEN BARCODESCANNER

Nadere informatie

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer Windows 10 W014 Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer In dit document kunt U lezen hoe U een Pincode ( 4 cijfers ) kunt invoeren in Windows 10 als een

Nadere informatie

Handleiding Unieke Barcode

Handleiding Unieke Barcode Handleiding Unieke Barcode a) Algemene Info Vanaf 1 juli 2004 mag de farmaceutische industrie geen verpakkingen meer verspreiden zonder unieke barcode en vanaf 1 januari 2005 mogen in de apotheken geen

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding Bank invoer Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International N.V.

Nadere informatie

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST 1 INHOUDSOPGAVE Aanmelden bij het kassasysteem... 3 Bestelling opnemen... 4 Contante betaling... 5 Pin betaling... 6 Sportpas betaling... 7 Opwaarderen Sportpas Bijstorten

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding Cashr v1.6.2.4

Handleiding Cashr v1.6.2.4 Kasopmaak Inleiding De functie Kasopmaak helpt u bij het beheren en controleren van de geldstromen op uw kassa. Zo kunt u per betaalwijze zien welke bedragen er op de kassa zijn aangeslagen en kunt u controleren

Nadere informatie

Hoe werkt ZIG? Met dit document willen wij u inzicht geven in de basisfuncties van de ZIG.

Hoe werkt ZIG? Met dit document willen wij u inzicht geven in de basisfuncties van de ZIG. INTRODUCTIE Het moeilijkste aan een computerprogramma is het schrijven van de verkoopbrochure. Volgens sommige lezers is dit zo n beetje de slechtste openingszin die je kunt bedenken. Volgens anderen is

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING HORECA QT 6000

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING HORECA QT 6000 HANDLEIDING HORECA QT 6000 A. DE TOETSEN : ESC/SKIP: dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken CLEAR: Om een foutieve getal ingave te annuleren X: Om buiten een bewerking

Nadere informatie

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING HORECA QT 6600

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING HORECA QT 6600 HANDLEIDING HORECA QT 6600 A. DE TOETSEN : ESC/SKIP: dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken CLEAR: Om een foutieve getal ingave te annuleren X: Om buiten een bewerking

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Handleiding Recip-e. 15 december 2016 Stijn De Jaeger en Heleen Verkooij

Handleiding Recip-e. 15 december 2016 Stijn De Jaeger en Heleen Verkooij Handleiding Recip-e 15 december 2016 Stijn De Jaeger en Heleen Verkooij Gebruikershandleiding Versienummer software: 5.2.6 Revisienummer handleiding: 2 Datum: 15 december 2016 Adres Corilus NV Hogenakkerhoek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren Om een nieuwe Debiteur aan te maken klikt u op het pictogram. U geeft allereerst een niet bestaand nummer aan uw debiteur. Indien u een reeds bestaand nummer ingeeft, zal het pakket u waarschuwen dat dit

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Uitgestelde betaling instellingen...4

Nadere informatie

Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit?

Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit? Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul uw naam, voornaam en

Nadere informatie

Vragen? info@onepayroll.nl of bel: 020-8451074. HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

Vragen? info@onepayroll.nl of bel: 020-8451074. HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Inloggen Zodra u inloggegevens heeft ontvangen voor de webservices kunt u inloggen om gebruik te maken van het My One urenportaal. U kunt inloggen op onze website www.onepayroll.nl

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering Compad Bakkerij Facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 oktober 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe met Compad Bakkerij kunt

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

BALIEVERKOPEN HET STARTEN VAN EEN KASSAVERKOOP

BALIEVERKOPEN HET STARTEN VAN EEN KASSAVERKOOP BALIEVERKOPEN Het starten van de balie onder Windows kan doormiddel van het aanklikken van het ICOON BALIE. Vervolgens verschijnt onderstaand venster. Als er voor verkoper nul wordt gekozen, dan zal er

Nadere informatie

WinGym Ledenadministratie

WinGym Ledenadministratie WinGym Ledenadministratie Bovenstaand scherm ziet u wanneer u op F4 drukt of op de knop Leden klikt of via menu Leden en dan menu item Aangemelden aanklikt. U kunt hier de alle relevante gegevens kwijt

Nadere informatie

VinGa handleiding. Inhoudsopgave. 1 Inleiding. Vinga 1.1 www.vingerafdrukherkenning.nl Pagina 1 van 7

VinGa handleiding. Inhoudsopgave. 1 Inleiding. Vinga 1.1 www.vingerafdrukherkenning.nl Pagina 1 van 7 VinGa handleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Mogelijkheden van VInGa... 2 2.1 Bij binnenkomst van gasten... 2 2.2 2.3 Na afloop van de avond... 2 De ledenlijst... 2 2.4 De ledenpas (niet in VinGa

Nadere informatie

Serieberekeningen. Serieberekenen in het kort. Inhoud

Serieberekeningen. Serieberekenen in het kort. Inhoud Serieberekeningen Inhoud Serieberekenen in het kort...1 Voordelen serieberekenen...2 Geen loonsoorten (maand, week) door elkaar...2 Serieberekening in Loon...3 Resultaten Serieberekening...6 Serieberekening

Nadere informatie

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten Handleiding ZeelandPas voor acceptanten VERSIE 0.1 DATUM 12 februari 2016 1 ZeelandPas Algemeen Met de ZeelandPas bieden we gasten extra vakantiebeleving door voordeel en vervoer. Een ZeelandPas (persoonspas

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Contact en Informatie: Henk-Jan Raaijmakers henk-jan@rago.nl www.rago.nl/pos Als eerste U plaatst de ontvangen intelligente Excelsheet in de documentenmap

Nadere informatie

Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk T 014/26.01. 11 - F 014/26.00.26 info@dynamic.be www.dynamic.be RPR Turnhout - TVA 0427.759.

Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk T 014/26.01. 11 - F 014/26.00.26 info@dynamic.be www.dynamic.be RPR Turnhout - TVA 0427.759. Inhoud Algemeen... 2 Mercedes/Ford/Andere... 3 Nieuw document... 3 Bestaand document... 4 Renault... 6 Werkorder... 6 Nieuwe... 6 Bestaande werkorder... 9 Andere documenten... 9 Nieuwe... 9 Bestaande...

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 2 Configuratie...4 2.1Klantenkaart instellingen...4 2.1.1Waardes...4

Nadere informatie

Handleiding Terminal

Handleiding Terminal Handleiding Terminal Inhoud ü Inschakelen terminal...3 ü Aanmelden terminal...4 ü Hoofdscherm...5 ü Producten aanslaan...7 ü Producten afrekenen...12 ü ü ü ü - Betaalpas...13 - Contant...16 - Wegboeken...17

Nadere informatie

S S BALIEVERKOPEN. (Afbeelding 1)

S S BALIEVERKOPEN. (Afbeelding 1) BALIEVERKOPEN Om de balieverkopen (kassaverkopen) te doen dient Abis als balie te zijn opgestart. Doe dit door balienummer 1 of 2 te geven maar geen 0 want dat is kantoor (zie afbeelding 1). (Afbeelding

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik QHConnect online bestel systeem van Quinton Hazell Nederland B.V.

Handleiding voor gebruik QHConnect online bestel systeem van Quinton Hazell Nederland B.V. Handleiding voor gebruik QHConnect online bestel systeem van Quinton Hazell Nederland B.V. 1. Bestellen via QHConnect Als eerste ziet u het aanmeldingscherm, hier dient u uw gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn voor Windows V1.2.4 d.d. 1 November 2003 pagina 1 Inleiding Na vele jaren te hebben gewerkt met Poeltuyn voor Dos wordt nu met trots ons nieuwe Poeltuyn

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten Handleiding ZeelandPas voor acceptanten VERSIE 0.2 DATUM 1 februari 2017 1 ZeelandPas Algemeen Met de ZeelandPas bieden we gasten extra vakantiebeleving door middel van voordeel en vervoer. Een ZeelandPas

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G E L V 1 5

H A N D L E I D I N G E L V 1 5 H A N D L E I D I N G E L L @ V 1 5 INHOUD Revision Data... 2 Introductie... 3 Ell@ Layout... 4 Aanzetten Ell@... 5 Unlocken van Ell@... 5 Hoofdmenu... 5 Raadplegen planning... 6 Invoeren prestatie...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Releasenotes OctoPOS 79

Releasenotes OctoPOS 79 Releasenotes OctoPOS 79 Inleiding In OctoPOS 79 zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en onvolkomenheden gecorrigeerd. Daarnaast is functionaliteit toegevoegd. De aanpassingen en de benodigde instellingen

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF

GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA LE CREDIT SPORTIF ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook verbruik consumpties bar/keukendienst en gevallen flesjes ( zie betaalmethode wegboeken ) Let op! ETEN

Nadere informatie

Handleiding kassasysteem

Handleiding kassasysteem Handleiding kassasysteem 0 Handleiding kassasysteem Auteur: VuurwerkPOS Versie: 1.2 Datum: 04112015 1 Inhoudsopgave Onderdeel Pagina Inleiding Installeren Licenties Inloggen Menubalk Bonschermen Classic

Nadere informatie

Debiteuren Handleiding

Debiteuren Handleiding Debiteuren Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze debiteuren handleiding leest u hoe u gebruik kunt maken van de debiteurenmodule. Omdat de mogelijkheden en werkwijze vrijwel eindeloos zijn zullen wij

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie