TITEL Intrekken verordening tot instelling van de regionale programmaraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TITEL Intrekken verordening tot instelling van de regionale programmaraad"

Transcriptie

1

2 Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : Aan : Gemeenteraad Datum : 6 november 2013 Portefeuillehouder : Agendapunt : B&W-vergadering : De Ronde : Agenda Het Besluit : Vastgesteld besluit : TITEL Intrekken verordening tot instelling van de regionale programmaraad BESLISPUNTEN De verordening tot instelling van de regionale programmaraad Eemland (reg.nr ) per 1 januari 2014 in te trekken. AANLEIDING De eerste Kamer heeft op 5 november 2013 de wijziging Mediawet 2008 aangenomen. De wijziging heeft tot gevolg dat de wettelijke taak van de programmaraden komt te vervallen per 1 januari De programmaraden adviseerden de kabelexploitant over het analoge basispakket van radio- en tv-zenders in de betreffende gemeentes. In 1998 hebben de gemeenteraden van Amersfoort, Leusden, Bunschoten en Soest de Programmaraad Eemland ingesteld. Vanuit elke gemeente zaten er vertegenwoordigers in de programmaraad. Veranderende markt Aanleiding voor wijziging van de Mediawet is de sterk veranderende markt in de televisiedistributie. In 2008, toen de Mediawet werd vastgesteld, keek bijna 100% analoog via de kabel. De programmaraad adviseerde over welke televisie- en radiozenders in de betreffende regio via de kabel werden uitgezonden. Tegenwoordig kijkt het merendeel van de mensen digitaal. De nieuwe Mediawet legt vast dat het digitale standaardpakket niet kleiner mag zijn dan 30 televisiezenders. In het standaardpakket zijn de belangrijkste publieke televisie- en radiozenders van Nederland en Vlaanderen, een regionale en lokale zender opgenomen. Voor het overige deel kunnen pakketaanbieders zelf bepalen wat de samenstelling is van het standaardpakket. Boven dit aantal mogen de pakketaanbieders zenders spreiden over pluspakketten. Digitale pakketten bestaan momenteel uit zenders. Voor radio geldt, afgezien van de verplichte doorgifte geen minimum aantal zenders Andere reden voor wijziging van de Mediawet zijn de toenemende bezwaren tegen het systeem van de programmaraden. De advisering van de programmaraden is omslachtig, soms ondoorzichtig, past niet meer bij de bovenregionale exploitatie van kabelnetwerken en geeft aanleiding tot steeds meer geschillen die eindigen bij het Commissariaat voor de Media of de rechter. De Europese Commissie heeft ook bezwaren omdat de programmaraden onvoldoende transparantie en rechtszekerheid zouden bieden. BEOOGD EFFECT Het opheffen van de programmaraad Eemland, conform de gewijzigde Mediawet ARGUMENTEN 1.1 De wettelijke taak van de programmaraad Eemland is komen te vervallen In de gewijzigde Mediawet hebben de 49 regionale programmaraden geen wettelijke taak meer. Hierdoor eindigen de werkzaamheden van de regionale programmaraad Eemland. De verordening tot instelling van Inlichtingen bij: F. Verwers, MO/ZCS, (033)

3 raadsvoorstel pagina 2 Gemeente Amersfoort de programmaraad is destijds door de gemeenteraden van Amersfoort, Leusden, Soest en Bunschoten vastgesteld. Deze verordening trekken de betrokken gemeenteraden nu formeel in. KANTTEKENINGEN Programmaraad Eemland heeft naar aanleiding van de gewijzigde Mediawet en het opheffen van de programmaraden een memo geschreven voor de betrokken gemeentes. Zie bijlage. FINANCIËN Voor het instellen en in stand houden van de programmaraad Eemland is geen specifiek budget in de begroting opgenomen. De leden van de programmaraad konden bij de gemeente die hij/zij vertegenwoordigde vragen om een vergoeding van 50 per vergadering met een maximum van vier vergaderingen per jaar. VERVOLG Op 3 juni 2013 is de programmaraad Eemland voor het laatst bijeen geweest. De leden hebben de voorzitter en secretaris van de programmaraad Eemland het mandaat gegeven om datgene te doen dat nodig is voor de uitoefening van de taken van de programmaraad Eemland. Bijgevoegd is het memo van de voorzitter en secretaris waarin zij de gemeente informeren over het opheffen van de programmaraad Eemland. Vanuit de vier betrokken gemeentes zijn de programmaraadsleden bedankt voor hun inzet. BETROKKEN PARTIJEN Programmaraad Eemland, gemeentes Leusden, Bunschoten en Soest Burgemeester en wethouders van Amersfoort, de secretaris, de burgemeester, Bijlagen - Brief van regionale Programmaraad Eemland

4 raadsbesluit pagina 1 Gemeente Amersfoort RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Amersfoort; Reg.nr op basis van het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 mei 2013, sector MO/ZCS (nr ); b e s l u i t: De verordening tot instelling van de regionale programmaraad Eemland (reg.nr ) per 1 januari 2014 in te trekken. Vastgesteld in de openbare vergadering van de griffier de voorzitter

5 Regionale Programmaraad Eemland p/a secretariaat: Vivaldiweg HA Bunschoten-Spakenburg Aan de Colleges van Burgemeester en Wethouders, Aan de Gemeenteraden, van de gemeenten Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest. Amersfoort, 12 juli Betreft: opheffing Regionale Programmaraad Eemland Geachte dames en heren, Recent heeft de Tweede Kamer het voorstel tot wijziging van de Mediawet aangenomen, waarmee de grondslag voor de programmaraden zal komen te vervallen. De verwachting is dat dit voorstel na de zomer door de Eerste Kamer zal worden behandeld en aansluitend in werking zal treden. In het verlengde daarvan kan de Regionale Programmaraad Eemland worden opgeheven. In deze brief willen wij stilstaan bij de achtergrond en doelstelling van de programmaraden, de wijze waarop wij hieraan invulling hebben gegeven, de ontwikkelingen die hebben geleid tot de voorgestelde wetswijziging en de toekomst van consumenten invloed. Pluriformiteit en lokale behoeften De Programmaraden zijn in het leven geroepen als middel om de consument invloed te geven op het radio- en televisie aanbod via de kabel. De wetgever was van mening dat de positie van de kabelexploitanten dermate dominant was, dat de inbreng van kijkers en luisteraars in de keuze van de door te geven televisie- en radiozenders in de wet verankerd diende te worden. De toename van het aantal beschikbare zenders, gekoppeld aan de beperkte ruimte op de (analoge) kabel, leidde ertoe dat keuzes gemaakt moesten worden welke zenders wel en welke niet doorgeven konden worden. De Programmaraden kregen als taak een advies uit te brengen over de samenstelling van een wettelijk Basispakket van 15 televisie- en 25 radiokanalen. Binnen dat pakket dienden verplicht de zenders van de landelijke, regionale en lokale publieke omroep opgenomen te worden, plus een aantal zenders van de Vlaamse publieke omroep (de zogenaamde must-carry zenders). Bij het opstellen van het advies voor het Basispakket, dienen de Programmaraden zorg te dragen voor een pluriform aanbod, dat tegemoet komt aan de lokale behoeften.

6 Regionale Programmaraad Eemland, brief van 12 juli 2013, blz. 2 De Regionale Programmaraad Eemland is in het leven geroepen door de gemeenten Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest, en brengt advies uit over het wettelijke Basispakket dat via het Ziggo kabelnet wordt verspreid. Het advies over het wettelijke Basispakket is zwaarwegend. Dit betekent dat de kabelexploitant hier slechts om zwaarwegende redenen van af kan wijken. In geval van de regio Eemland is dat de afgelopen jaren enkele keren gebeurd, waarbij als argument werd aangegeven dat de betreffende zender contractueel niet meer beschikbaar was voor verspreiding in het analoge pakket. Op verzoek van Ziggo heeft de Regionale Programmaraad Eemland over de afgelopen jaren ook telkens een vrijblijvend advies uitgebracht over de overige zenders. Hoewel Ziggo hier formeel naar eigen goeddunken van af kon wijken, zijn de gegeven adviezen meestentijds volledig opgevolgd. Waar andere programmaraden via beroepszaken voor het Commissariaat voor de Media en via de rechter de uitvoering van hun adviezen moesten bevechten, wist de Regionale Programmaraad Eemland op basis van argumenten en in goede verstandhouding met Ziggo vaak betere resultaten voor kijkers en luisteraars te bereiken. Televisie Het uitbrengen van een advies in een situatie van schaarste betekent dat keuzes gemaakt moeten worden. Zoals aangegeven was de Wetgever van mening dat de belangen van kijkers- en luisteraars ermee gediend zouden zijn als een deel van die keuzes door een onafhankelijke Programmaraad gemaakt zouden worden. Hoewel pluriformiteit een belangrijk uitgangspunt vormde bij het vaststellen van de adviezen, was het niet altijd mogelijk de belangen van kleinere groepen veilig te stellen. Daarvoor was het aanbod aan zenders te groot en de beschikbare capaciteit te klein. De uitbreiding van het aantal Nederlandse commerciële televisiezenders, maar ook het inkrimpen van het aantal analoge kanalen ten behoeve van digitale televisie en internet, maakte het steeds moeilijker om aan de wensen van het publiek tegemoet te komen. De Programmaraad is zich er altijd terdege van bewust geweest dat bepaalde groepen zich benadeeld voelden als hun zender niet in het advies voor het wettelijke basispakket of zelfs het vrijblijvende advies voor de overige zenders werd opgenomen. Met name het dreigende verdwijnen van de Duitse publieke zenders ARD, ZDF en WDR3, het Spaanse TVE, de Turkse zender TRT en de Italiaanse RAI leverden veel vaak emotionele- reacties op. Het geeft aan dat kijkers zich vaak zeer verbonden voelden met deze zenders. Op inspraakavonden werden verhitte discussies gevoerd en waar mogelijk heeft de Programmaraad Eemland deze zenders via het advies voor het Basispakket en de overige zenders in het aanbod proberen te handhaven. Daarin is de Programmaraad Eemland in vergelijking met andere regio s redelijk succesvol geweest. Zenders als TVE, TRT en RAI konden daardoor langer analoog bekeken worden.

7 Regionale Programmaraad Eemland, brief van 12 juli 2013, blz. 3 Radio Hoewel op het gebied van Radio minder ingrijpende keuzes nodig waren, heeft de Programmaraad Eemland ook voor dat deel van het advies altijd nauwgezet rekening gehouden met de pluriformiteit van het aanbod en de behoeften van de lokale luisteraars. Dat ook radiozenders een sterke binding met luisteraars hebben, bleek wel toen de Programmaraad een aantal jaren geleden de regionale radiozender Golfbreker Radio buiten het advies Basispakket wilde laten. In korte tijd werden handtekeningen verzameld, waarna de zender alsnog een vaste plek kreeg in het Basispakket. Digitalisering en diversificatie De afgelopen jaren kenmerken zich door een snelle ontwikkeling van het medialandschap. Twee belangrijke ontwikkelingen zijn digitalisering en diversificatie. Inmiddels is de analoge televisie via aardse zenders al volledig vervangen door digitale verspreiding en voor radio voltrekt zich eenzelfde beweging. Ook op de kabel wordt analoog vervangen door digitaal. Door de digitalisering kunnen meer zenders met een betere beeld- en geluidskwaliteit beschikbaar worden gesteld. Inmiddels heeft een ruime meerderheid van de kijkers via de kabel de beschikking over een digitale ontvanger. Dit betekent dat het advies van de Programmaraad over het analoge pakket sterk aan belang heeft ingeboet. Tegelijkertijd is sprake van een diversificatie ten aanzien van de verspreiding van televisie en radio programma s. Waar de kabel een paar jaar geleden nog een zeer dominante positie innam, heeft de consument tegenwoordig diverse opties. Naast Digitenne en satelliet, zorgt vooral de glasvezel ervoor dat de consument iets te kiezen heeft. Tot slot is nog het toenemende gebruik van vast en mobiel internet het vermelden waard. Radio en televisie programma s zijn op afroep beschikbaar en de consument bepaalt zelf waar, hoe en wanneer hij kijkt en luistert. Nieuwe situatie De Wetgever is van mening de consument in dit nieuwe medialandschap voldoende keuzevrijheid heeft. Door de digitalisering is er veel minder schaarste en de diversificatie heeft ertoe geleid dat gekozen kan worden uit een meerdere aanbieders. Daarbij is de gedachte dat aanbieders er als gevolg van de concurrentie belang bij hebben goed te luisteren naar de wensen van het publiek en op basis daarvan een adequaat pakket zullen aanbieden. Bij die redenering zijn wel wat vraagtekens te zetten. Ten eerste moet vastgesteld worden aanbieders door de marktwerking vooral ook grote groepen kijkers en luisteraars willen bereiken met een redelijk breed aanbod. Pluriformiteit in de vorm van programma s voor kleinere doelgroepen, maar ook het bieden van een zeker verdieping, komt daarbij op het tweede plan. Het risico bestaat dat zenders die zich hierop richten buiten het populaire standaard pakket terecht komen. Hetzelfde geldt voor nieuwe initiatieven die zich nog niet hebben bewezen. Ten tweede zullen digitalisering en diversificatie mogelijk leiden tot schaalvergroting bij het vaststelling van het aanbod. Bij de uitrol van glasvezel zien we dat aanbieders doorgaans een landelijke marktbenadering kiezen, met standaard pakketten waarin weinig of geen ruimte is voor lokale en regionale behoeften.

8 Regionale Programmaraad Eemland, brief van 12 juli 2013, blz. 4 Ten derde zien we vooral bij glasvezelaanbieders een concentratie tendens, waarbij aanbieders worden opgekocht en samengevoegd met als gevolg harmonisatie van pakketten. Ten vierde maken consumenten via kabel en glasvezel vaak gebruik van zogeheten drie-in-een pakketten. Als de consument voor een andere televisie- en radio aanbieder kiest zal hij ook met telefoon en internet willen overstappen, wat de drempel voor verandering erg hoog maakt. Ondanks onze vraagtekens hopen we dat de consument ook in de toekomst een voldoende pluriform aanbod tegemoet kan zien, dat ook tegemoet komt aan de onder lokale en regionale kijkers en luisteraars levende behoeften. Het is aan de overheid om hiervoor randvoorwaarden te scheppen, maar de belangrijke verantwoordelijkheid ligt toch bij de exploitanten van kabel en glasvezel, die bij het aanbieden van hun producten het (lokale) consumentenbelang uitdrukkelijke mee moeten wegen. Tot slot De leden van de Regionale Programmaraad Eemland hebben zich de afgelopen jaren ingezet om binnen de mogelijkheden van de Mediawet te komen tot een optimale invulling van hun adviestaak voor het televisie en radio aanbod op het regionale kabelnet. De beperking tot het analoge aanbod en de daarmee samenhangende toenemende schaarste maakte het onmogelijk om aan alle onder het publiek levende wensen te voldoen. Niettemin zijn wij van mening dat we door onze advisering met succes hebben bijgedragen aan een pluriform televisie- en radio aanbod op de kabel, rekening houdend met de behoeften van kijkers en luisteraars in Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest. Met de aankomende wijziging van de Mediawet zal de grondslag aan het functioneren van de Regionale Programmaraad Eemland ontvallen. Daarop aansluitend kan de Regionale Programmaraad Eemland worden opgeheven. Aan de gemeenteraden wordt gevraagd hiertoe te besluiten. Rest ons nog u te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen gedurende de afgelopen jaren. Regionale Programmaraad Eemland, Erno de Groot (voorzitter) John Stribos (secretaris)

9

10

11

12

13

14

Datum 15 maart 2011 Betreft Kamervragen lid Van Dijk over problemen met kabelexploitanten

Datum 15 maart 2011 Betreft Kamervragen lid Van Dijk over problemen met kabelexploitanten a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven Even voorstellen Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven in een bijzonder dynamische markt. In deze wereld van snelle ontwikkelingen ontplooien zij zich als vernieuwende en betrouwbare leveranciers

Nadere informatie

12. KABELEXPLOITANTEN

12. KABELEXPLOITANTEN Inleiding * Kabelexploitanten zijn van oudsher veelal stichtingen zonder winstoogmerk. Nog steeds bestaat een groot aantal van de kabelexploitanten in deze vorm. Veel kabelabonnees zijn echter klant van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3802123v2 Aan : Gemeenteraad Datum : 14 juni 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Agendapunt : HB-6 B&W-vergadering : 31-05-2011

Nadere informatie

Jaarverslag Regionale Programmaraad Breda e. o. 2011

Jaarverslag Regionale Programmaraad Breda e. o. 2011 Jaarverslag Regionale Programmaraad Breda e. o. 2011 Onze Regio Er worden zes gemeenten vertegenwoordigd in de Regionale Programmaraad Breda en Omstreken: Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Etten-Leur,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Neerijnen

Raadsvoorstel. Neerijnen Raadsvoorstel Aan : De gemeenteraad Datum vergadering : 5 februari 2015 Agenda nummer : 2015-1-18283 Portefeuillehouder : Burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen Onderwerp : Aanwijzen Stichting Regio

Nadere informatie

Onderwerp Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG): benoeming 3 nieuwe leden programmaraad Groningen/Drenthe van Essent Kabelcom.

Onderwerp Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG): benoeming 3 nieuwe leden programmaraad Groningen/Drenthe van Essent Kabelcom. Aan de gemeenteraad Agendapunt Roden, 18 januari 2005 Onderwerp Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG): benoeming 3 nieuwe leden programmaraad Groningen/Drenthe van Essent Kabelcom. Voorstel - 3 voorgedragen

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP Benoeming leden in de programmaraad Ziggo Fryslân VOORSTEL De programmaraad Ziggo Fryslân benoemen op grond van art. 6.15 Mediawet Nummer agendapunt : 7 Programma : Algemeen

Nadere informatie

Besluit om: 1. Het Commissariaat voor de Media positief te adviseren over zendtijdtoewijzing aan Stichting Stadsomroep Tiel

Besluit om: 1. Het Commissariaat voor de Media positief te adviseren over zendtijdtoewijzing aan Stichting Stadsomroep Tiel Raadsvoorstel Agendapunt 07b Raadsvergadering 21 februari 2018 Portefeuillehouder M. Melissen Begrotingsprogramma Programma 3: vitale en aantrekkelijke stad Onderwerp Advies over zendtijdtoewijzing aan

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00E4962E38* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer 323 Directeur: mevr. S. van Heeren Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.15-15691 Datum: 16 februari 2016 Afdeling Maatschappelijke

Nadere informatie

Datum 5 december 2011 Betreft Wijziging Mediawet i.v.m. distributie wettelijk minimumpakket radio en televisie

Datum 5 december 2011 Betreft Wijziging Mediawet i.v.m. distributie wettelijk minimumpakket radio en televisie a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

5. Met e-mail van 12 maart 2014 is door KPN nog een overzicht verstrekt met het huidige zenderaanbod van Digitenne.

5. Met e-mail van 12 maart 2014 is door KPN nog een overzicht verstrekt met het huidige zenderaanbod van Digitenne. Besluit Kenmerk: 619878/623042 Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek van KPN B.V. om ontheffing van de doorgifteverplichting

Nadere informatie

Datum 17 augustus 2011 Betreft Vragen van het lid Van Dijk (SP) over problemen met kabelbedrijf Ziggo (ingezonden 15 juli 2011)

Datum 17 augustus 2011 Betreft Vragen van het lid Van Dijk (SP) over problemen met kabelbedrijf Ziggo (ingezonden 15 juli 2011) a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 3328 Vragen van het lid

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG. Datum 22 juni 2015 Betreft Uitvoering motie 'à la carte menu'

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG. Datum 22 juni 2015 Betreft Uitvoering motie 'à la carte menu' >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Media en Creatieve Industrie IPC 3400 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375

Nadere informatie

Voorgestelde besluit: de nieuwe leden voor de Programmaraad conform voorstel, vermeld in ontwerpraadsbesluit, benoemen.

Voorgestelde besluit: de nieuwe leden voor de Programmaraad conform voorstel, vermeld in ontwerpraadsbesluit, benoemen. Vergadering: 21 maart 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar F. Huisman, 0595-447711 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Huisman) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Benoeming nieuwe

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen

RAADSVOORSTEL. 22 februari januari Middelen RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 februari 2018 454713 16 januari 2018 Afdeling Middelen Onderwerp Programma Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale publieke media-instelling

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/RO/BS Opsteller: C. Rijsbosch User-id: RIJC Tel: 4428 Onderwerp: ADVIES BEGROTINGSWIJZIGING 2013 EN CONCEPT- BEGROTING 2014 RECREATIESCHAP UTRECHTSE HEUVELRUG Toelichting:

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ ho H.F. Ottenhoff (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ ho H.F. Ottenhoff (035) AANTEKENEN Programmaraad Friesland t.a.v. het bestuur, Postbus 3 9062 ZH OENKERK Datum Onderwerp 5 februari 2004 verzoek ex artikel 82k, tweede lid, Mediawet Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 202 203 33 426 Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met de verspreiding van televisie- en radioprogrammakanalen door middel van omroepnetwerken en omroepzenders

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 26574/2012006262 Betreft: Beslissing op bezwaar tegen de vaststelling toezichtskosten 2011 NostalgieNet b.v. Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit van 9 december

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4355488 Aan : Gemeenteraad Datum : 11 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Agendapunt : B&W-vergadering : De Ronde : Agenda

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Verordening reclamebelasting 2011

RAADSVOORSTEL. TITEL Verordening reclamebelasting 2011 RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3686069v4 Aan : Gemeenteraad Datum : 20 april 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Wethouder G. Boeve Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt

Nadere informatie

RADIOADVIES 2008 Regionale Programmaraad Midden Utrecht

RADIOADVIES 2008 Regionale Programmaraad Midden Utrecht 1 CONCEPT RADIOADVIES 2008 Regionale Programmaraad Midden Utrecht De Regionale Programmaraad Midden Utrecht heeft in 2004 voor het laatst een radioadvies uitgebracht aan Casema. Hierbij treft u een nieuw

Nadere informatie

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar Stichting Algemene Programma Raad (APR) p/a Hellingman Bunders advocaten t.a.v. mr. M. Bunders Postbus 75401 1070 AK AMSTERDAM Datum Onderwerp 18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007;

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 32 827 Toekomst mediabeleid Nr. 101 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

ProgrammaRaad Utrecht Oost

ProgrammaRaad Utrecht Oost ProgrammaRaad Utrecht Oost Gemeente Zeist T.a.v. de gemeenteraad Postbus 53 3700 AM ZEIST Geachte leden van de gemeenteraad van de gemeente Zeist, De Eerste Kamer heeft, zoals verwacht, ingestemd met een

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 426 Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met de verspreiding van televisie- en radioprogrammakanalen door middel van omroepnetwerken en

Nadere informatie

ECSD/U201400750 Lbr. 14/025

ECSD/U201400750 Lbr. 14/025 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Aandachtspunten voor gemeentelijk mediabeleid uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201400750 Lbr. 14/025 bijlage(n)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 20 202 32 033 Mediabeleid Nr. 0 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Inleiding. Oorsprong gebruiksbeperkingen

Inleiding. Oorsprong gebruiksbeperkingen Toelichting Inleiding Op 31 augustus 2017 lopen de vergunningen af die de Minister van Economische Zaken heeft verleend voor commerciële radio-omroepen. Het gaat om vergunningen voor gebruik van het spectrum

Nadere informatie

MODELREGLEMENT PROGRAMMARADEN

MODELREGLEMENT PROGRAMMARADEN MODELREGLEMENT PROGRAMMARADEN Het Commissariaat voor de Media heeft bij gelegenheid van de Conferentie Programmaraden op 19 januari 2001 een concept-modelreglement gepresenteerd, dat zowel de samenstelling

Nadere informatie

Gezamenlijke Verordening op de Programmaraad IJmond-Noord 2004

Gezamenlijke Verordening op de Programmaraad IJmond-Noord 2004 Gezamenlijke Verordening op de Programmaraad IJmond-Noord 2004 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Gezamenlijke Verordening

Nadere informatie

*Z012E6DB877* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS. Geachte raad,

*Z012E6DB877* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS. Geachte raad, Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z012E6DB877* Registratienummer : Z -13-01400 / 739 Agendanummer : Portefeuillehouder : Wethouder De Jong Raadsvergadering : 25 april

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 januari 2014 13-117 Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014 Aan de raad, Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften

Nadere informatie

Verordening Programmaraad Rijnland Bollenstreek

Verordening Programmaraad Rijnland Bollenstreek Verordening Programmaraad Rijnland Bollenstreek voor de gemeenten Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude voorzover deze

Nadere informatie

Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid en benoeming nieuw lid

Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid en benoeming nieuw lid 15/2003 Registratienummer 2.62145 Opgesteld door, telefoonnummer Paula Croonen, 2261 Programma Cultuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid

Nadere informatie

Nota. Wijk- en Stadszaken. Cultuur, kennis en economie. Doorkiesnummers: Telefoon 015-2602387 Fax 015-2602866

Nota. Wijk- en Stadszaken. Cultuur, kennis en economie. Doorkiesnummers: Telefoon 015-2602387 Fax 015-2602866 Wijk- en Stadszaken Cultuur, kennis en economie Doorkiesnummers: Telefoon 015-2602387 Fax 015-2602866 Aan Nota voor burgemeester en wethouders Afschrift aan Nota Datum 04-12-2008 Ons kenmerk 910894 Opsteller

Nadere informatie

ARTIKEL I. WIJZIGING VAN DE MEDIAWET 2008 In de Mediawet 2008 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

ARTIKEL I. WIJZIGING VAN DE MEDIAWET 2008 In de Mediawet 2008 worden de volgende wijzigingen aangebracht: Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met de verspreiding van televisie- en radioprogrammakanalen door middel van omroepnetwerken en omroepzenders en de vaststelling van de minimale omvang van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

2) Instemmen met de benoeming van de voorgedragen leden van de Raad van Toezicht van de Stichting openbaar onderwijs Marenland;

2) Instemmen met de benoeming van de voorgedragen leden van de Raad van Toezicht van de Stichting openbaar onderwijs Marenland; Gemeente Appingedam Raadsvoorstel Raadsagenda d.d.: 14 maart 2016 Voorstel nummer : 8 Behandelend ambtenaar : Willem van der Oest Telefoonnummer : 0596 691194 E-mailadres : w.vanderoest@appingedam.nl Portefeuillehouder

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG. Datum 24 mei 2017 Toekomst mediabeleid; omroepdistributie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG. Datum 24 mei 2017 Toekomst mediabeleid; omroepdistributie >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap datum 5 juli 2013 Betreffende wetsvoorstel: 33426

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-04-2015 15-020 Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Gevraagde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.00 Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 13-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0401 Naam programma +onderdeel: Werk en inkomen Onderdeel Wet sociale werkvoorziening (Productnummer 6.11.05)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 426 Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met de verspreiding van televisie- en radioprogrammakanalen door middel van omroepnetwerken en

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Burgemeester A. Callewaert - de Groot Onderwerp : Fusie BLOS-Kempen TV Betreffend onderdeel

Nadere informatie

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Regionale programmaraad Zuidoost Brabant 06-53775317 Postbus 1744 info@programmaraadzuidoostbrabant.nl 5602 BS EINDHOVEN giro 4896818 Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Definitief radioadvies #29,

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening De raad van de gemeente Leusden; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders gelezen van d.d. 27 mei 2008, nr 2008/5875: vindt het nodig dat er regels komen voor de manier waarop Wsw-geïndiceerden

Nadere informatie

07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten)

07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten) 07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten) Inhoudsopgave 07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten)... 2 Amendement Toekomst Stichting Media Houten, beschikbaar stellen subsidiebedrag....

Nadere informatie

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling.

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling. Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 12.00268 vergaderdatum raad 1 maart 2012 jaar/nummer P. Melzer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 15R R.00717

RAADSVOORSTEL 15R R.00717 RAADSVOORSTEL 15R.00717 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 november 2015 Portefeuillehouder(s): Bob Duindam Portefeuille(s): Onderwijs Contactpersoon: E. van Andel

Nadere informatie

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Grave *Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststellen Verordening behandeling bezwaarschriften Grave 2014 Datum college : 29 april 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Agendapunt: )1. portefeuillehouder. ,dat m akkoord. lq:5-:10,6 datum akkoord

Agendapunt: )1. portefeuillehouder. ,dat m akkoord. lq:5-:10,6 datum akkoord 1 Gemeente Zandvoort -7" Verordening Nadere regels Beleidsnota Overig Vergadering B. en W. 2 4 MEI 2016 Agendapunt: )1 Na besluit (B&W/Raad): Uitgaande brief verzenden Stukken retour Digitale publicatie

Nadere informatie

Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren beleidsstukken Gooise Meren 2016.

Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren beleidsstukken Gooise Meren 2016. Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. : 4 januari 2016 Raadsvoorstelnummer : RV16.007 Portefeuillehouder : Stuurgroep Datum raadsverzending : 15 december 2015 Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 426 Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met de verspreiding van televisie- en radio programmakanalen door middel van omroepnetwerken en

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

Dinsdag 12 februari 2008...2. Dinsdag 25 maart 2008. 5. Dinsdag 10 juni 2008.8. 11 november 2008.11

Dinsdag 12 februari 2008...2. Dinsdag 25 maart 2008. 5. Dinsdag 10 juni 2008.8. 11 november 2008.11 Utrechtse Programmaraad Agenda's en verslagen vergaderingen 2008 Dinsdag 12 februari 2008....2 Dinsdag 25 maart 2008. 5 Dinsdag 10 juni 2008.8 11 november 2008.11 1 Dinsdag 12 februari 2008 Tijd: 20.00

Nadere informatie

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Regionale programmaraad Zuidoost Brabant 06-53775317 Postbus 1744 info@programmaraadzuidoostbrabant.nl 5602 BS EINDHOVEN giro 4896818 Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Definitief TV advies #30,

Nadere informatie

Besluit op handhavingsverzoek

Besluit op handhavingsverzoek Besluit op handhavingsverzoek Kenmerk: 25752/2011015822 Betreft: bestuursrechtelijke handhaving Het Commissariaat voor de Media Gezien het verzoek van de Programmaraad Alblasserdam, Bergschenkhoek, Capelle

Nadere informatie

Raadsvoorstel 40 Vergadering 21 mei 2019 Gemeenteraad

Raadsvoorstel 40 Vergadering 21 mei 2019 Gemeenteraad Raadsvoorstel 40 Vergadering 21 mei 2019 Gemeenteraad Onderwerp Uitwerking Fusie Omroep Helmond - DitIsOnzeWijk Portefeuillehouder M.J.A. Maas Afdeling AOG, BJO, COM, FIN en IVA B&W besluit 23 april 2019

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0072 Rv. nr..: 08.0072 B&W-besluit d.d.: 15-07-2008 B&W-besluit nr.: 08.0653 Naam programma +onderdeel: Programma 1, Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Verklaring omtrent de representativiteit

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00A2FAE6FA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/14-00235 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07632 Datum: 19 november 2014 Afdeling

Nadere informatie

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum.

Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Raadsvergadering 26 november 2018 Nr.: 15 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Advies Commissariaat voor de Media inzake lokale omroep voor Loppersum. Portefeuillehouder: Wethouder drs. R.A.C. Slager. Ter inzage

Nadere informatie

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep INTRODUCTIE Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw gebruik van radio en televisie. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 1. Wat zijn de 4 cijfers van uw postcode? BLOK 1 : Radio 2. Luistert

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders en gemeenteraad van de deelnemende gemeentes van de Programmaraad Breda e.o.

Aan het college van Burgemeester en Wethouders en gemeenteraad van de deelnemende gemeentes van de Programmaraad Breda e.o. Gemeente Drimmabn Reg. nr. KìaĽS. nr. Regionale Programmaraad Breda e.o. Postbus 8789 4820 BB Breda E-mail: info@programmaraadbreda.nl Website : www, pro gram maraadbreda. n 1 ingekomen ap 2 6 FEB. 2013

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 6

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 6 Raadsvoorstel Agendapunt 11 Raadsvergadering 19 december 2018 Portefeuillehouder Stuurgroep arbeidsmigranten: Burgemeester Beenakker, wethouders Melissen, Brink en Groen Begrotingsprogramma Ruimtelijke

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 De raad van de gemeente Leusden; heeft het voorstel van burgemeester en wethouders dd. 1 augustus 2017, zaaknummer L140681, gelezen;

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Middelen. Hugo van Nijnanten (0318) Aan de leden van de raad,

RAADSVOORSTEL. Middelen. Hugo van Nijnanten (0318) Aan de leden van de raad, RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstel nummer Datum Onderwerp Programma 3 maart 2016 2016.00010 2 februari 2016 Verdagen van de beslistermijnen inzake de bezwaarschriften m.b.t. het raadsbesluit 'proef

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer - ZKZ do mr. D. Oudenaarden (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer - ZKZ do mr. D. Oudenaarden (035) Programmaraad Amstelveen t.a.v. Het Bestuur Postbus 4 1180 BA AMSTELVEEN Datum Onderwerp 10 juli 2007 verzoek handhaving artikel 82k Mediawet jegens Casema Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

De maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2015, zoals weergegeven in bijlage 1, vast te stellen.

De maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2015, zoals weergegeven in bijlage 1, vast te stellen. RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4850899 Aan : Gemeenteraad Datum : 5 januari 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 13-01-2015 De Ronde

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. Status: besluitvormend. Agendapunt: * Instelling Jongerenraad. Datum: 22 juni 2015. Decosnummer: 361

Initiatiefvoorstel. Status: besluitvormend. Agendapunt: * Instelling Jongerenraad. Datum: 22 juni 2015. Decosnummer: 361 Initiatiefvoorstel Status: besluitvormend Agendapunt: * Onderwerp: Instelling Jongerenraad Datum: 22 juni 2015 Portefeuillehouder: drs. H.C.P. Noten Decosnummer: 361 Informant: Jan Rooijakkers j.rooijakkers@dalfsen.nl

Nadere informatie

Raad V200901121 versie 1 december 2009

Raad V200901121 versie 1 december 2009 Raadsvoorstel Inleiding: Sinds 2002 worden de vergaderingen van de gemeenteraad door camera geregistreerd en integraal uitgezonden op het televisiekanaal van de Heusdense lokale omroep HTR. Sinds de vaststelling

Nadere informatie

Raadsvoorstel b B 9b onderwerp. Benoeming van de leden van de programmaraad Groningen-Drenthe van Essent Kabelcom

Raadsvoorstel b B 9b onderwerp. Benoeming van de leden van de programmaraad Groningen-Drenthe van Essent Kabelcom Raadsvoorstel jaar bijlagenr. commissie(s) categorie/agendanr. 2002 88b B 9b onderwerp Benoeming van de leden van de programmaraad Groningen-Drenthe van Essent Kabelcom Aan de raad Op 5 juli 1997 is in

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek Juli 2017 Ralph Sluis & Marjolein de boer Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten social media overige informatiebronnen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Aanvulling revolverend fonds Duurzaamheidslening

RAADSVOORSTEL. TITEL Aanvulling revolverend fonds Duurzaamheidslening Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4311288 Aan : Gemeenteraad Datum : 7 februari 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9.

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9. Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 mei 2014 Portefeuillehouder Dhr. H.A. Driessen Begrotingsprogramma 8 Onderwerp Beleidskader Sturing, Bekostiging en Inkoop nieuwe gemeentelijke taken Jeugdwet

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening

Verordening cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Verordening cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Het algemeen bestuur van de Meergroep; gelezen het voorstel van de algemeen directeur d.d. 17 juni 2008; gelet op artikel 2, derde lid, en artikel

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ ho H.F. Ottenhoff (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ ho H.F. Ottenhoff (035) Programmaraad Culemborg T.a.v. drs. G.J.P. Staals Putterweg 9 4105 WP CULEMBORG Datum Onderwerp 7 november 2006 verzoek handhaving art. 82k Mediawet Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ZENDERS

AANVRAAGFORMULIER ZENDERS In deze bijlage is een voorbeeld opgenomen voor een aanvraagformulier (verzoek tot opname in advies) dat programmaraden kunnen gebruiken om informatie van zenders te krijgen ten behoeve van opname in het

Nadere informatie

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht RTV Papendrecht Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht Inhoud: RTV Papendrecht is de lokale radio- en televisiezender van Papendrecht. Het aanbod bestaat uit radio-uitzendingen op Papendrecht

Nadere informatie

BESLISPUNTEN 1. Het subsidieplafond 2014 voor de Subsidieregeling Buurtbudget 2014 vast te stellen op 331.200.

BESLISPUNTEN 1. Het subsidieplafond 2014 voor de Subsidieregeling Buurtbudget 2014 vast te stellen op 331.200. RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4540779 Aan : Gemeenteraad Datum : 26 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder R.G.H. van Muilekom Agendapunt : B&W-vergadering : De Ronde :

Nadere informatie

Besluit op handhavingsverzoek

Besluit op handhavingsverzoek Besluit op handhavingsverzoek Kenmerk: 25607/2011014233 Betreft: bestuursrechtelijke handhaving Het Commissariaat voor de Media Gezien het verzoek van de Programmaraad Amstelveen bij brief van 8 juni 2011

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5)

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDS REGIO UTRECHT De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten:

Nadere informatie

Gemeente Woerden. dit besluit de dag na bekendmaking in werking te laten treden en terug te laten werken tot 1 juli 2014.

Gemeente Woerden. dit besluit de dag na bekendmaking in werking te laten treden en terug te laten werken tot 1 juli 2014. RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 14R.00473 ^ gemeente WOERDE Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 4 november 2014 Portefeuillehouder(s): J.I.M. Duindam Portefeuille(s): Economische zaken

Nadere informatie

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren.

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren. 7, ^ j Raadsvoorstel Vergadering d.d. 31 mei 2016 Agendapunt: 10. R 16-20 Datum B&W 19 april 2016 Portefeuillehouder ATH DoGument-nr Opsteller pkolũl Fusie Streekomroep met BLOS Voorgesteld wordt aan het

Nadere informatie

Onderwerp: Toewijzen zendtijd aan de Stichting Lokale Omroep Woerden (SLOW/RPL)

Onderwerp: Toewijzen zendtijd aan de Stichting Lokale Omroep Woerden (SLOW/RPL) -^r RAADSVOORSTEL 16R.00567 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 september 2016 Portefeuillehouder(s): Wethouder Haring Portefeuille(s): Cultuur Contactpersoon: M.

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 0419 ZKZ ho H.F. Ottenhoff (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 0419 ZKZ ho H.F. Ottenhoff (035) AANTEKENEN Programmaraad Friesland t.a.v. het bestuur Jan de Wittstraat 23 9062 EW OENTSJERK Datum Onderwerp 23 juni 2004 bezwaarschrift Programmaraad Friesland Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Raadsvergadering Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017.

Raadsvergadering Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-085 Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017. Aan de raad, Onderwerp Verordening kwaliteit

Nadere informatie

Raadsvoorstel OP.09A

Raadsvoorstel OP.09A Raadsvoorstel OP.09A Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : C.J. Schreuders Onderwerp : aanpassen Eigen bijdragen Wmo Aan de raad,

Nadere informatie

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd.

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd. GEWIJZIGD EXEMPLAAR Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 95/2008 15 mei 2008 SZW/BB 2008/84-84 Verordening Wsw-raad Aan de Raad der gemeente Haarlem Inhoud van het voorstel Per 1 januari

Nadere informatie

SEZ/JOC/2003004930 Lbr. 03/176

SEZ/JOC/2003004930 Lbr. 03/176 Brief aan de leden T.a.v. het college frontoffice tel. (070) 3738022 onderwerp wetswijzigingen inzake de kabel Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk SEZ/JOC/2003004930 Lbr. 03/176 bijlage(n) datum 19 december

Nadere informatie

gezien het advies van Provinciale Staten van Groningen van 24 april 2013;

gezien het advies van Provinciale Staten van Groningen van 24 april 2013; Besluit Kenmerk: 28133/2013005884 Betreft: Aanwijzing van de Stichting Regionale Televisie Noord als regionale publieke mediainstelling voor de provincie Groningen en afwijzing van de aanwijzingsaanvraag

Nadere informatie

De Verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 gewijzigd vast te stellen en met terugwerkende kracht in te voeren per 1 januari 2013.

De Verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 gewijzigd vast te stellen en met terugwerkende kracht in te voeren per 1 januari 2013. Datum: 26-2-13 Onderwerp Wijziging verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 Status Besluitvormend Voorstel De Verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 gewijzigd vast te stellen en met terugwerkende

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681 meppel.nl Raadsvoorstel Agendapunt: VII/9. Meppel, 2 juni 2015 Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681 Onderwerp: Invoering Model Raad van Toezicht Stichting Promes Voorgesteld besluit 1. In te stemmen

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Onderwerp Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr. 2012-004 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel 23 december 2011 Opiniërende raad 31

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 15 IZ 084 Beslisnota Subsidie rebound voorziening De Zandroos 2015 en 2016 (blok A) Wijchen, 21 juli 2015 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het doorzetten van de eenmalige

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000018939 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie