Productencatalogus Biblionet Drenthe PLUSPAKKET 2012 Daar waar geen prijzen worden vermeld, geldt een prijsopgave op basis van offerte!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Productencatalogus Biblionet Drenthe PLUSPAKKET 2012 Daar waar geen prijzen worden vermeld, geldt een prijsopgave op basis van offerte!"

Transcriptie

1 Productencatalogus Biblionet Drenthe PAKKET 2012 Daar waar geen prijzen worden vermeld, geldt een prijsopgave op basis van offerte! Advies en beleid Huisvesting: (nieuw)bouwproject HR: HRM-advisering (complex) Strategie & beleid: Beleidsadvisering; maatwerk Projectmanagement Algemene zaken/bevo Bevoorrading vestigingen extra Distributie materialen van derden (folders, flyers, etc.) Collectiebeheer en -verwerking Collectiebeheer: Titelbeheer centrale catalogus - invoer losse titels Wisselcollecties: zorgcentra e.d. Communicatie Marketingacties op maat Onderzoek m.b.t. klanttevredenheid Redactie website & overige communicatiemiddelen Vormgeving en DTP Digitale Bibliotheek Selfservice Webontwikkeling met G!DS-informatie Financiën Beleidsgestuurde contractfinanciering (BCF) Financiële projectverantwoording Maatwerk Management Informatie Urenregistratie ICT Projecten Leespromotie Educatieve dienstverlening en onderwijs Leespromotie; leespromotie en school Mediawijsheid onderwijsdingen Secretariaat Aanvullende ondersteuning

2 ADVIES; HUISVESTING (NIEUW)BOUWPROJECT Bibliotheekmanagers. Projectleiding op het vlak van nieuwbouw, verbouw en multifunctionele ontwikkelingen. De dienstverlening omvat de volgende onderdelen: - communicatie met bestuur bibliotheek. - opstellen programma van eisen. - maken van (deel)begrotingen. - budgetbewaking (administratie en rapportage FA van Biblionet) op basis van het bestuursmandaat. - tekenen opdrachtbevestigingen naar aannemers en leveranciers. - contact leveranciers (wordt per keer bekeken wie wat doet). - 1e contactpersoon voor architect. - advisering t.a.v. maken van keuzes bij herinrichting en retail. - contactpersoon voor leveranciers. - maken van opdrachtbevestigingen naar aannemers en leveranciers. - bijhouden bouwmap op secretariaat (alle originele stukken worden opgeborgen in het archief op het secretariaat). - begeleiden van een eventuele startbijeenkomst voor alle medewerkers. - bouwvergaderingen. - oplevering. LEVERINGSGARANTIES - bewaking van de provinciale standaard /huisstijl handboek en handboek gebouwen DNB. - op basis van separate afspraken, afhankelijk van het project. Oplevering binnen gemandateerd budget. De bibliotheekmanager zorgt voor een mandaat van het bestuur opdat de adviseur tekeningsbevoegd is. Gerrit Spiekman: (0592) Paulien Schreuder: (0592)

3 ADVIES; HR HRM-ADVIES M.B.T. PERSONELE VRAAGSTUKKEN (COMPLEX) Bibliotheekmanagers en afdelingsmanagers. Het ondersteunen van het management bij ontwikkelingsvraagstukken m.b.t. personeel en/of organisatieonderdeel. Advisering op verzoek m.b.t. complexere (meer dan 4 uur tijdsbesteding) personeels- en organisatievraagstukken, bijvoorbeeld: - HR-gesprekscyclus. - leer- en opleidingsvraagstukken. - lokale personeelsplannen, bijvoorbeeld in samenspraak met de manager opstellen of diepgaand adviseren, aan de hand van strategische personeelsplanning-instrumenten. - complexe teamvraagstukken (bijvoorbeeld vanuit het Koersmodel teamtrainingen begeleiden). - complexe individuele vraagstukken (bijvoorbeeld begeleiden ontwikkeltrajecten, verbetertrajecten, loopbaantrajecten, individuele ondersteunende coaching. In onderling overleg vast te stellen, voorzien van een realistische tijdsplanning. Dienstverlening geschiedt veelal in meeruren. Afstemming over het tijdpad is noodzakelijk. Opdrachtgeversrol oppakken (offerte vragen, additionele kosten begroten). Dit product is in ontwikkeling. Kleinere adviesvraagstukken vallen onder het HRM advies (kleinschalig) basispakket of strategisch HRM-advies. Personeelsconsulent eigen organisatieonderdeel. Ellen Poortenga: (0592)

4 ADVIES; STRATEGIE EN BELEID BELEIDSADVISERING Bibliotheekmanagers. Beleidsmatige ondersteuning bij bibliotheekinhoudelijke kwesties. Voor bibliotheekinhoudelijke adviezen kan een beroep worden gedaan op de beleidsmedewerker. Zijn taak is het adviesvraag helder te krijgen en vervolgens te bepalen waar deze vraag binnen de organisatie thuis hoort. Naast zijn (eventueel) eigen aandeel heeft hij de taak van spelverdeler en procesbewaker. Bij afdelingsoverschrijdende adviesvragen en voor het maatwerkadvies betrekt de beleidsmedewerker diverse deskundige medewerkers uit de organisatie erbij. Voorbeelden: maken van een beleidsplan; advisering inzake Brede School-ontwikkelingen, enz. - De beleidsmedewerker komt een termijn en datum overeen met de desbetreffende manager voor de oplevering van het advies. - De beleidsmedewerker checkt na oplevering of het aan de vooraf afgesproken verwachtingen voldoet. De bibliotheekmanager omschrijft zo duidelijk mogelijk de opdracht inclusief de verwachte resultaten. Een adviesvraag die voor alle bibliotheken geldt, is een basisproduct. Een adviesvraag die op één bibliotheek van toepassing is, is een plusproduct. Voorbeeld: schrijven van beleid voor ouderen > basisproduct; het schrijven van een beleidsplan voor een bibliotheek > plusproduct. Anne van der Wal: (0592) Lenie van der Werf: (0592)

5 ADVIES; STRATEGIE EN BELEID PROJECTMANAGEMENT Bibliotheekmanagers. In opdracht van bibliotheekmanagers of bibliotheekdirecties uitvoeren van het projectmanagement voor een specifiek project. De Digitale Bibliotheek Drenthe werkt deels projectmatig voor de uitvoering van haar taken en de realisatie van haar resultaten. Kennis en kunde op het gebied van projectmanagement kunnen ingezet worden bij projecten, waarvoor bibliotheken de projectopdracht verstrekken. De oplevering van het projectresultaat vindt plaats op basis van het door de opdrachtgever Leendert den Heijer: (0592) Leendert den Heijer: (0592)

6 ALGEMENE ZAKEN/BEVOORRADING BEVOORRADING VESTIGINGEN EXTRA Medewerkers bibliotheken. Efficiënte levering van bibliotheekbenodigdheden en media vanuit het verdeelcentrum in het gebouw van Biblionet Drenthe. Extra bevoorrading van bibliotheekvestigingen. - de honorering van extra bevoorrading is afhankelijk van de beschikbare routecapaciteit. - op basis van een vast werkrooster. Zie informatie op intranet. Het is ook mogelijk een extra bevoorrading van alleen het leenverkeer af te nemen. Anne de Roos, bevoorrading vrachtwagen: (06) Jan Grolleman, bestelauto leenverkeer: (06) Manager Media (0592)

7 ALGEMENE ZAKEN/BEVOORRADING DISTRIBUTIE MATERIALEN VAN DERDEN Organisaties die materiaal willen verspreiden via de bibliotheken. Efficiënt verspreiden van materialen (bijv. folders, posters, etc.) naar de bibliotheken. Organisaties kunnen materialen laten verspreiden via de interne bevoorradingsdienst van de bibliotheken. Zij zorgen ervoor dat deze communicatiemiddelen beschikbaar gesteld worden aan de bezoekers van de bibliotheek. Uiterlijk één week na aflevering bij Biblionet Drenthe zijn de materialen in de gewenste bibliotheken. - Het aanleveren van materialen kan op werkdagen tussen uur en uur bij Biblionet Drenthe (Brunelstraat 77, 9404 KB Assen, ). - Het drukwerk wordt verdeelklaar afgeleverd. D.w.z.: per bibliotheekvestiging zijn de folders etc. gebundeld en geadresseerd. De aanbieder stelt dus zelf de pakketten samen. - De aanbieder weegt zelf de totale aanbieding. - Posters worden opgerold aangeleverd. - Voordat het materiaal wordt afgeleverd, vult de aanbieder het formulier: distributieaanvraag op de website van Biblionet in. Deze print hij zelf in tweevoud uit en levert deze in bij de afgifte van de materialen. - Met dit formulier geeft de aanbieder ook een eenmalige machtiging tot incasso van het verschuldigde bedrag. Contante betaling of pinbetaling is niet mogelijk. - BND is niet aansprakelijk voor schade van welke aard dan ook. - Voor het aanbieden en/of ophangen van het drukwerk is de lokale bibliotheekmanager of vestigingsleider verantwoordelijk. Zij bepalen of het aangeboden wordt aan de klanten van de desbetreffende vestiging. Men kan kiezen uit diverse mogelijkheden: - Alle bibliotheekvestigingen ontvangen een pakket van gelijke omvang. - Alle bibliotheekvestigingen ontvangen een pakket, maar de omvang varieert (afhankelijk van b.v. de grootte van de gemeente). - Een aantal geselecteerde bibliotheken ontvangt een pakket van gelijke omvang.

8 - Een aantal geselecteerde bibliotheken ontvangt een pakket, waarvan de omvang varieert. Elk pakket dient geadresseerd te zijn, behalve in het eerste geval. Biblionet Drenthe verzorgt de distributie door heel Drenthe, dus ook naar de bibliotheken in Assen en Hoogeveen. Het aantal vestigingen bedraagt momenteel 51. PRIJS Let op: Dit product is gratis, totdat Biblionet Drenthe naar De Nieuwe Kolk is verhuisd (planning april 2012). Dan geldt onderstaande prijsstelling. De kosten bedragen per keer 20.- voor verspreiding tot 8 kg. Voor zwaardere zendingen zijn de tarieven als volgt: kg.: 2,50 per kg kg.: Boven 750 kg.: toeslag per 100 kg. De administratiekosten bedragen in alle gevallen 10.- Prijzen zijn exclusief 19 % BTW. Jaarlijks kan een tariefaanpassing worden doorgevoerd. De aanbieder weegt zelf en vermeldt het gewicht op de distributieaanvraag. Jan Kuipers: (0592) Hoofd Media, AZ en Bibliobussen: (0592)

9 COLLECTIEBEHEER EN VERWERKING; COLLECTIEBEHEER TITELBEHEER CENTRALE CATALOGUS - INVOER LOSSE TITELS Bibliotheken. Het invoeren van losse titels, d.w.z. titels die niet deel uitmaken van het reguliere NBD-aanbod. Bibliotheken verkrijgen (uit schenkingen, erfenissen) en/of kopen materialen die zij graag opgenomen zien in catalogus. - Voor de beschrijving en verwerking van een grote partij boeken wordt met de desbetreffende bibliotheek een termijn overeengekomen. - Materialen worden vervolgens uitleenklaar gemaakt. Eenvoudige verwerking omvat boekhoek, rugetiket, label en RFID; uitgebreide verwerking omvat ook plastificeren (wat uitbesteed wordt). De materialen die in aanmerking komen voor opname worden door de afnemer beschikbaar gesteld. Voor titels die niet in Bicat staan, wordt een tarief gehanteerd. Hans Spandaw: (0592) Trijny Nijmeijer: (0592) Manager Media (0592)

10 COLLECTIEBEHEER EN VERWERKING; COLLECTIEBEHEER WISSELCOLLECTIES: ZORGCENTRA E.D. (Verzorgings)tehuizen, zorgcentra en aanverwante instellingen. Leveren collecties Groot Letterboeken (GLB) en romans in normale druk. Er worden vaste collecties aangeboden. Vast wil zeggen dat een collectie wordt samengesteld uit die boeken die de meeste bibliotheken zouden willen ontvangen en dat de collectie in die vaste samenstelling rouleert. Er kan niet worden voldaan aan individuele wensen. Daarvoor kan een instellingenabonnement bij de plaatselijke bibliotheek aangeschaft worden. Op contractbasis. In de collectie opgenomen boeken zijn niet ouder dan twaalf jaar. Een collectie Nederlandstalige romans normale druk wordt niet binnen 3 jaar naar eenzelfde afnemer gestuurd. Voor GLB geldt: niet binnen 2 à 2,5 jaar. Levering van de collecties vindt plaats op basis van een reglement dat op aanvraag beschikbaar is. - De afnemer heeft de keuze uit de genres: Grootletterboeken (GLB) en Nederlandstalige romans in normale druk. - 2 à 4 weken voor wisseling ontvangt de afnemer een overzicht van te ontvangen/te verzenden collecties. - Mutaties dienen een half jaar vóór een wisseling doorgegeven te worden. Contracten verlopen via de bibliotheekvestigingen. Etty de Boer: (0592) Manager Media: (0592)

11 COMMUNICATIE MARKETINGACTIES OP MAAT Pr-medewerkers en bibliotheekmanagers. Afleveren van een marketingactie op maat. - Redigeren tekst. - Vormgeving. - Drukwerk. - Uitvoering volgens planning. - Vormgeving in huisstijl Drentse Bibliotheken. - Bibliotheek levert de benodigde informatie/teksten. - De afnemer is verantwoordelijk voor de oplage. - De afnemer is eindverantwoordelijk voor de eindcontrole. - De afnemer is verantwoordelijk voor de follow-up. - PRIJS Op basis van offerte. PRIJSSLEUTEL In te vullen door Ellen. Pam Miedema: (0592) Petra Schaub: (0592)

12 COMMUNICATIE ONDERZOEK Bibliotheken. De dienstverlening van de bibliotheek is optimaal afgestemd op de wensen van de klant. Middels onderzoek krijgt de bibliotheek een representatief beeld van klantgedrag en mate van klanttevredenheid m.b.t. collectie, dienstverlening, huisvesting, personeel etc. Het klanttevredenheidsonderzoek (KTO) is van belang in het kader van de INK-cyclus en certificering. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de basisbibliotheken. Het is van belang dat de bibliotheek regelmatig een representatief beeld krijgt van klantgedrag en de mate van klanttevredenheid en dat dit bevraagd wordt op een dusdanige manier dat de bibliotheekorganisatie er ook daadwerkelijk iets mee kan doen. - Biblionet plant elk najaar i.o.m. de bibliotheekmanagers en directeuren de uit te voeren onderzoeken voor het daaropvolgende kalenderjaar. - Uitgebreide onderzoeken worden uitbesteed aan Cubiss. Coördinatie, aanleveren klantgegevens, afspraken omtrent de rapportage en bestudering van de resultaat in het kader van kwaliteitszorg gebeurt door Biblionet. - Eindrapportage binnen 6 weken na aanvang van het onderzoek. - het is de verantwoordelijkheid van de bibliotheekmanager / -directeur dat de onderzoeksspreiding certificeringsproof is. - uitvoering van evt. verbeterplannen op basis van de onderzoeksresultaten is de verantwoordelijkheid van de bibliotheekmanager/-directeur. De mogelijkheid om zelf m.b.v. een online survey tool te doen wordt onderzocht. Pam Miedema: (0592) Anne van der Wal: (0592)

13 LEESBEVORDERING & COMMUNICATIE REDACTIE WEBSITE & OVERIGE COMMUNICATIEMIDDELEN Bibliotheken en PSO. Maatwerk voor de bibliotheken / PSO op het gebied van communicatie en PR, zowel analoog als digitaal. De communicatieve uitingen zijn conform de wens van de klant en hebben betrekking op: - (digitale) nieuwsbrief lokaal. - Maken van teksten (voor o.a. beleidsplan, jaarverslag). - Maken van digitale presentaties. - Schrijven van persberichten. - Redigeren van teksten. Aflevering conform offerte. Toepassing huisstijl DNB. De manager verstrekt de opdracht. Kees van Kuik: (0592) Annet Krol: (0592)

14 COMMUNICATIE VORMGEVING EN DTP Bibliotheken en PSO. Drukwerk, digitale nieuwsbrieven en websites zijn vormgegeven conform de huisstijl van de Drentse bibliotheken of in de huisstijl van de (externe) opdrachtgever. Het bieden van maatwerk op het gebied van vormgeving van drukwerk en andere publicitaire uitingen in de huisstijl van de Drentse bibliotheken. Als basis dient het Handboek Huisstijl Bibliotheken. Daarnaast is het ook mogelijk maatwerk te verzorgen in de huisstijl van een externe opdrachtgever of samenwerkingspartner. Te denken valt aan: - Affiches en flyers. - Jaarstukken. - Brochures. - (Digitale) nieuwsbrieven. - Bewegwijzering in bibliotheken. - Onderdelen van websites zoals persoonlijke pagina s, banners e.d. Drukwerk: Via intranet (>bestelformulieren) is het drukwerk te bestellen. De leveringsgaranties zijn afhankelijk van het soort drukwerk en staan vermeld op het formulier of volgens afspraak met de opdrachtgever. Conform offerte. - Drukwerk: Bestelling drukwerk via opdrachtformulier op intranet. Voor meer gespecialiseerde opdrachten graag contact opnemen met Dick Pots. - De manager/directie is verantwoordelijk voor de opdracht. - Eindcontrole. - De afnemer is verplicht de voorgeschreven huisstijl toe te passen. Op basis van offerte.

15 Dick Pots: (06) Annet Krol: (0592)

16 DIGITALE BIBLIOTHEEK SELFSERVICE Bibliotheken. Projectleiding de implementatie van selfservice. Bibliotheken geven de opdracht om de voorgenomen plannen voor selfservice uit te voeren. De dienstverlening bestaat uit: - Opstellen projectplan. In het projectplan worden alle facetten van het project beschreven. Alle voorbereidende activiteiten (o.a. programma van eisen, offertes, planning) worden met de opdrachtgever besproken en vastgelegd in het projectplan. - Uitvoeren van het projectplan. Leveringsgaranties en andere specificaties worden in het projectplan beschreven. - - Lammie van der Tuuk: (0592) Lammie van der Tuuk: (0592)

17 DIGITALE BIBLIOTHEEK WEBONTWIKKELING MET G!DS-INFORMATIE Bibliotheken. Bouw van databeheer voor diverse informatieloketten in opdracht van bibliotheken. G!ds is een landelijke database, waarin een bibliotheek (of elke andere instelling) lokale informatie kan vestleggen. De database ondersteunt lokale websites, die de G!DS-informatie ontsluit. Dit zijn specifieke websites (informatieloketten). Het G!dsteam: - voert de aangeleverde gegevens in, in de G!dsdatabase. - voert periodiek controles uit op de juistheid van de ingevoerde gegevens. - begeleidt lokale redacteuren bij de invoer van gegevens. - geeft workshops G!ds. - voert projecten (bouw websites met toepassing van G!ds). Datacontrole vindt 2 maal per jaar plaats. Zie verder het document Richtlijnen G!DS Drenthe, te beschouwen als SLA. - Robert ten Caat: (0592) Gerrit Elzenga: (0592)

18 FINANCIËN BELEIDSGESTUURDE CONTRACTFINANCIERING (BCF) Bibliotheekmanagers. Het ondersteunen bij de totstandkoming van beleidsgestuurde contract financiering in de gemeente (BCF). I.s.m. de bibliotheekmanager vorm en inhoud geven aan BCF-cyclus met de gemeente, door financiële en besturingskennis in te brengen in de gesprekken met de gemeente, door een offerte op te stellen en realisatie te monitoren. Conform in overleg opgestelde doelstellingen en tijdslijnen. Actieve betrokkenheid van de bibliotheekmanager is noodzakelijk. Het betreft maatwerk dat mede bepaald wordt door wensen van de desbetreffende gemeente. Ellen Poortenga: (0592) Ellen Poortenga: (0592)

19 FINANCIËN; FINANCIËLE ADMINISTRATIE FINANCIELE PROJECTVERANTWOORDING Management van Biblionet Drenthe. Het i.s.m. manager inrichten en opstellen van de financiële verantwoording van projecten die met aparte subsidies gefinancierd worden. De dienstverlening bestaat uit: - verantwoording uren, uitgaven en inkomsten op projectbasis. - tussentijdse rapportage projectuitgaven op kwartaalbasis. - eindverantwoording financieel projectresultaat. - gevraagd en ongevraagd leveren van financieel en fiscaal advies. Conform subsidiebeschikking subsidieverstrekker. - Aanlevering input (o.a. urenverantwoording bij projecten) uiterlijk 2 weken na afloop kwartaal - In projectsubsidie dient rekening gehouden te worden met de kostenpost administratieve lasten ter financiering van de financiële projectverantwoording. - Boeken die ten laste komen van het projectbudget, dienen via de NBD te worden besteld. Bovenstaande betreft de planning- en controlcyclus betreffende projectsubsidies. Het betreft projectsubsidies die bijv. via de Digitale Bibliotheek Drenthe, lokale bibliotheken en/of Leespromotie & Communicatie beschikbaar komen. Voor een sluitende urenverantwoording op projecten adviseert financiën Timewriter (zie pluspakket Financiën) in te richten en te gebruiken. PRIJS Voor projecten zonder accountantsverklaring: 5% van de projectsubsidie. Voor projecten met accountantsverklaring: op offerte basis. Financieel medewerker eigen bedrijfsonderdeel.

20 Ellen Poortenga: (0592)

21 FINANCIËN MAATWERK MANAGEMENTINFORMATIE Management van Biblionet Drenthe, Marketingmanager, projectmanagers en RvB. Aanleveren van management informatie uit BicatWise op verzoek van klant die niet in de standaard kwartaalrapportages is opgenomen. De dienstverlening kan bestaan uit: - ondersteuning bij vraagformulering. - opleveren rapportage en handleiding (eenmalig of periodiek). - analyse van de informatie (vergelijkingen in tijd, met andere vestigingen etc.). Conform afgestemde vraag en offerte. Indien betrokkenheid HKA noodzakelijk is kan er helaas op voorhand geen garantie worden verstrekt over de leveringstermijn. Schriftelijke toelichting voldoet aan de volgende eisen: - definities kolommen en regels worden toegelicht. - totaaltellingen worden gecontroleerd (vierkantstelling). - opvallende punten worden belicht. - zwakke punten in het rapport worden toegelicht. - de mate van detail is afgestemd op de klant (RvB krijgt meer geaggregeerde informatie dan vestigingsleider). De vraag dient minimaal 5 tot 30 werkdagen voor gewenste opleverdatum aangeleverd, e.e.a. afhankelijk van de complexiteit van de rapportage. In de vraag moet duidelijk zijn omschreven: - in welke context het verzoek wordt gedaan (achterliggende reden wordt duidelijk). - welke de gewenste selectiecriteria zijn; ze moeten worden benoemd (gestructureerde opdrachtverstrekking). - Coördinator managementinformatie.

22 Ellen Poortenga: (0592)

23 FINANCIËN URENREGISTRATIE Management van Biblionet Drenthe. Het inrichten en beheren van een urenregistratiesysteem (Timewriter) zodat de tijdsbesteding per product/project zichtbaar wordt. De dienstverlening bestaat uit: - inrichten Timewriter conform standaard inrichting Biblionet Drenthe. - communicatie/uitleg verzorgen voor medewerkers/manager. - beheren Timewriter. Inrichting binnen 3 maanden na aanvraag, antwoord op vragen m.b.t. beheer binnen 4 werkdagen. De manager is verantwoordelijk voor sturing op uren en het vervaardigen van urenrapportages. Technische haalbaarheid is mede afhankelijk van ICT netwerk specificaties. Valentina Dijkstra: (0592) Ellen Poortenga: (0592)

24 ICT PROJECTEN Opdrachtgevers en medewerkers (gebruikers) van de ICT-systemen van Biblionet Drenthe. Maatwerk advies en projectuitvoering. De dienstverlening bestaat uit: - Advies met betrekking tot ICT. - Projectleiding van ICT-gerelateerde projecten. - Projectuitvoering van ICT-gerelateerde projecten. - Leveren van hardware en software op offertebasis. - Implementeren software infrastructuur. LEVERINGSGARANTIES Per project worden afspraken gemaakt. Tijdige aanmelding van projecten (1 maand van tevoren voor kleine projecten, 3 maanden van tevoren voor grote projecten). Aanmelden projecten via de Servicedesk ICT. Aanspreekpunt tijdens het project is de voor het project aangewezen projectleider. Paulien Schreuder: (0592)

25 LEESPROMOTIE EDUCATIEVE DIENSTVERLENING EN ONDERWIJS Bibliotheken, onderwijs, voorschoolse instellingen. Het bieden van optimale ondersteuning aan bibliotheken, voorschoolse instellingen en onderwijs om van kinderen mondige informatiegebruikers en gretige lezers te maken. De Educatieve Dienst ondersteunt en adviseert voorschoolse instellingen, onderwijs en bibliotheken op het gebied van: - De bibliotheek in de school. - Educat. - Schoolmediatheekwerk. - Mediawijsheid (advies, voorlichting, instructie leerlingen/docenten, productontwikkeling). - Implementatie nieuwe programma s en (onderwijs)concepten zoals Biebsearch. - Leesbevordering (advies, voorlichting, instructie, productontwikkeling). - Implementatie van leesbevorderingsprogramma s zoals BoekStart, MLP en Boekenpret. - Ondersteuning van jeugdspecialisten / leescoördinatoren bij organisatie en uitvoering Gemeentelijke Leesbevorderingsplatforms. - Verzorgen van provinciale (scholings)bijeenkomsten. - Samenstellen (wissel)collecties (buiten het aanbod van de Doorgaande Leeslijn). - De Educatieve Dienst signaleert nieuwe landelijke ontwikkelingen, informeert bibliotheken/onderwijs en vertaalt deze naar de Drentse situatie. Schrijversbezoeken: - Organisatie en coördinatie. - Collecties. - Ondersteunend materiaal zoals lesbrieven. Bovenstaande diensten m.b.t. schrijversbezoeken kunnen afzonderlijk afgenomen worden. - Een adviesvraag die op één bibliotheek van toepassing is en meer dan 4 uur per vraag kost, is een plusproduct. - De diensten en producten worden gebundeld in een jaarlijks verschijnende Doorgaande Leeslijn op basis van separate afspraken. - De Doorgaande Leeslijn nieuwe schooljaar is uiterlijk klaar in mei. - De dienstverlening aan het onderwijs gebeurt rechtstreeks zonder tussenkomst van de bibliotheek. De bibliotheek wordt altijd over de contacten geïnformeerd.

26 - Schrijversbezoeken: voor de zomervakantie vindt een inventarisatie plaats onder de bibliotheken of ze schrijversbezoeken centraal willen laten organiseren in het komende schooljaar. De Educatieve Dienst bepaalt het aanbod van de schrijver (in overleg met de opdrachtgever). Levering conform opgestelde offerte. De planning van de schrijversbezoeken is te vinden op intranet. - Onderwijs: Licentie Educat B + afnemen projectcollecties is verbonden aan lidmaatschap Educatieve Dienst. - Adviesaanvraag: de afnemer is verantwoordelijk voor de uitvoering van het advies. - Schrijversbezoek: wanneer de organisatie wordt uitbesteed dan moet dit minstens 4 maanden voor het geplande bezoek zijn doorgegeven aan de contactpersoon. Wil men alleen de collecties centraal laten samenstellen, dan dient dit minstens 3 maanden voorafgaand aan het bezoek te worden doorgegeven. Dit geldt ook voor de levering van ondersteunend materiaal zoals lesbrieven. De afnemer is verantwoordelijk voor de uitvoering van het bezoek. Prijs: Scholen zijn lid van de Educatieve Dienst ( 75,00 schooljaar ). Licentie Educat B + lidmaatschap Educatieve Dienst ( 170,00 schooljaar ). Overige diensten op basis van offerte. Voorschools: Greta Galama (0592) Primair onderwijs: Tineke Oliemans (0592) Voortgezet onderwijs: Marion Loos (0593) Educatieve Dienst: (06) Annet Krol: (0592)

27 LEESPROMOTIE; LEESPROMOTIE EN SCHOOL MEDIAWIJSHEID ONDERWIJSDINGEN Personeel van scholen. Kan van onderwijsdingen geen digitale productbeschrijving vinden. Het aanbieden van een cursus om het onderwijzend personeel mediawijzer te maken. De cursus behandelt toepassingen ( onderwijsdingen ), die via het Internet worden aangeboden en die door iedereen kunnen worden gebruikt of toegepast in onderwijssituaties. Per cursus wordt het aantal onderwijsdingen behandeld. Er worden in totaal 6 cursussen (modules) aangeboden. De cursus wordt ondersteund door een website ( Aanmelding op basis van inschrijving. Minimaal 12 deelnemers per cursus PRIJS 123,- per cursist. PRIJSSLEUTEL - Marion Loos Annet Krol: (0592)

28 SECRETARIAAT AANVULLENDE ONDERSTEUNING Bibliotheekmanagers en stichtingsbesturen. Leveren van aanvullende secretariële ondersteuning. De dienstverlening kan bestaan uit: - Het notuleren van (bestuurs)vergaderingen. - Agendabeheer. - Secretariële/administratieve ondersteuning (ter plaatse). - Redigeren van brieven en officiële stukken. - (Ondersteuning bij) organisatie van lokale bijeenkomsten. - Ondersteuning bij de opzet van een lokaal archief. LEVERINGSGARANTIES Op basis van vooraf overeengekomen termijnen. - Voor notuleren geldt de vergadertijd x 2 (incl. voor- & nawerk, excl. reistijd) Wemie de Lange: (0592) Wemie de Lange: (0592)

Productencatalogus 2014. Pluspakket

Productencatalogus 2014. Pluspakket Productencatalogus 2014 Pluspakket 1 Inhoud Advies en beleid HR: Personele vraagstukken p.2 Huisvesting: (nieuw)bouwproject p.3 Strategie & beleid: Beleidsadvisering p.5 Financiële advisering projecten

Nadere informatie

Technisch projectmedewerker

Technisch projectmedewerker Technisch projectmedewerker Doel Bijdragen aan de uitvoering van projecten vanuit de eigen discipline, uitgaande van een projectplan en onder verantwoordelijkheid van een Projectmanager/ -leider, zodanig

Nadere informatie

Productencatalogus 2014. Basispakket

Productencatalogus 2014. Basispakket Productencatalogus 2014 Basispakket PAKKET PRODUCTENCATALOGUS 2014 Advies & ondersteuning Strategie & beleid: Advisering financiële & business control p. 5 Beleidsadvisering p. 6 HR-planning p. 7 HR strategisch

Nadere informatie

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Doel Voorbereiden en opzetten van en bijbehorende projectorganisatie, alsmede leiding geven aan de uitvoering hiervan, binnen randvoorwaarden van kosten,

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

Bibliotheken & Over het wat, hoe en wanneer van de Bibliotheek op school

Bibliotheken & Over het wat, hoe en wanneer van de Bibliotheek op school Bibliotheken & Over het wat, hoe en wanneer van de Bibliotheek op school Aanleiding Wat is dbos? De Bibliotheek op school is een gezamenlijke strategische aanpak van de bibliotheken, primair onderwijs

Nadere informatie

Dienstenpakket De Rendant

Dienstenpakket De Rendant Dienstenpakket De Rendant A. Administratie en Financiën 1. Het uitvoeren van het administratief beheer, naar beste weten en kunnen en met inachtneming van de belangen van de vereniging. Ledenbestand en

Nadere informatie

Productencatalogus 2015. Basispakket

Productencatalogus 2015. Basispakket Productencatalogus 2015 Basispakket Versie 16.04.2014 Herzien 02.04.2015 PAKKET PRODUCTENCATALOGUS 2015 Advies & ondersteuning Strategie & beleid: 1. Advisering financiële & business control 2. Beleidsadvisering

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Ons kantoor en onze diensten... 3 3. Waarom dit dienstverleningsdocument?... 4 4. Onze gegevens... 4 5. Wat mag u van ons verwachten... 5 6.

Nadere informatie

De algemene voorwaarden zijn bij Kamer Van Koophandel in depot genomen onder nummer 01142807

De algemene voorwaarden zijn bij Kamer Van Koophandel in depot genomen onder nummer 01142807 De algemene voorwaarden zijn bij Kamer Van Koophandel in depot genomen onder nummer 01142807 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden gelden voor alle geleverde diensten, aanbiedingen

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Marketing en Communicatie Functiecode: 0602

Functieprofiel: Medewerker Marketing en Communicatie Functiecode: 0602 Functieprofiel: Communicatie Functiecode: 0602 Doel Verzorgen van activiteiten op het gebied van communicatie en/of voorlichting voor Hogeschool Utrecht of onderdelen daarvan, aan verschillende in- en

Nadere informatie

Voortgezet onderwijs. Leesbevordering en leespromotie

Voortgezet onderwijs. Leesbevordering en leespromotie Voortgezet onderwijs Leesbevordering en leespromotie Schooljaar 2012 2013 Inleiding De rode draad bij de samenstelling van het programma Leesbevordering en boekenpromotie in het voortgezet onderwijs is

Nadere informatie

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014.

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. Algemene voorwaarden Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. 1) Definities 1.1 Opdrachtgever Onder opdrachtgever

Nadere informatie

Mediawijsheid & In opdracht van SIOB

Mediawijsheid & In opdracht van SIOB Mediawijsheid & In opdracht van SIOB Nationaal Mediawijsheid Congres 2012-28 maart 2012 Wat is dbos? De Bibliotheek op school is een gezamenlijke strategische aanpak van de bibliotheken, primair onderwijs

Nadere informatie

1.) Definities. 2.) Toepasbaarheid

1.) Definities. 2.) Toepasbaarheid 1.) Definities a.) Hares Web Design, ontwerpbureau voor webdesign te Kajuit 8, 1319 AN te Almere met KvK nummer 32144407. b.) Opdrachtgever, de particulier of rechtspersoon met wie Hares Web Design een

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Vertaler/Tolk. Context. Doel

Vertaler/Tolk. Context. Doel Vertaler/Tolk Doel Zorgdragen voor de acquisitie, organisatie, coördinatie en/of uitvoering van vertaal-, tolk-, redactiewerk en de productie van cursusmateriaal, alsmede evalueren en (mede)verbeteren

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 2019

Algemene voorwaarden 2019 Algemene voorwaarden 2019 BOUNCE BACK Coaching, begeleiding en advies Website: www.bounce-back.nl E-mail: info@bounce-back.nl Telefoon: 06-338 371 81 Dit document hoeft niet ondertekend te worden mits

Nadere informatie

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG)

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG) In dit document vind je nadere informatie over: 1. de voorwaarden voor deelname 2. de stage opdracht per module 3. de keuze tussen volledige opleiding of losse modules 4. de investering per module en de

Nadere informatie

BEDRIJFSPLAN 2015-2016

BEDRIJFSPLAN 2015-2016 BEDRIJFSPLAN 2015-2016 MELDPUNT DISCRIMINATIEVOORZIENING DRENTHE gemeenschappelijke anti discriminatievoorziening (ADV) in Drenthe. Assen, 3 september 2014 MELDPUNT DISCRIMINATIEVOORZIENING DRENTHE Het

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse opvang OBS de DIJK

Reglement Tussenschoolse opvang OBS de DIJK Reglement Tussenschoolse opvang OBS de DIJK Artikel 1. Definities Ouders: Leerlingen: TSO: TSO-coördinator: TSO-kracht: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven.

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Aanbod. laaggeletterdheid en inburgering

Aanbod. laaggeletterdheid en inburgering Aanbod laaggeletterdheid en inburgering voor Organisaties voor volwasseneneducatie 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding...2 Aanbod algemeen Kernaanbod...3 Aanvullend aanbod: wisselcollecties...4 Aanvullend

Nadere informatie

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014 FUNCTIEDOCUMENT CONTEXT De afdeling Planning & Control richt zich op de effectieve en efficiënte uitvoering van planning & controlcyclus governance, financiering & treasury en risicomanagement. De medewerker

Nadere informatie

AANGEPAST Schematisch overzicht activiteiten ProBiblio 2015 in Noord-Holland

AANGEPAST Schematisch overzicht activiteiten ProBiblio 2015 in Noord-Holland AANGEPAST Schematisch overzicht activiteiten ProBiblio 2015 in Noord-Holland De nummers van de activiteiten corresponderen met de nummers in het document Beschrijving van de activiteiten ProBiblio 2015.

Nadere informatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie Recht op uw doel af FenceWorks heeft dankzij de combinatie van haar printtitels, contacten

Nadere informatie

Programmaplan Dienstverlening

Programmaplan Dienstverlening Naam programma Naam auteur Code Soort programma Opmerkingen Programmaplan Dienstverlening Dienstverlening Tanja Koekebakker Organisatiebreed Versie/status: info Raad Datum: 3 maart 2008 Kerngegevens Aanleiding

Nadere informatie

Officemanager FUNCTIE-INFORMATIE

Officemanager FUNCTIE-INFORMATIE Officemanager FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Officemanager Codering Organisatie Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire Salarisschaal 6 Indelingsniveau IIIb Werkterrein Onderwijsproces>onderwijsorganisatie

Nadere informatie

4.8. Aanvullende communicatiediensten

4.8. Aanvullende communicatiediensten 4.8. Aanvullende communicatiediensten De afdeling Communicatie acteert als een full service communicatiebureau voor strategie en creatie zowel offline als online. Door de jarenlange ervaring van onze professionals

Nadere informatie

Overzicht dienstverlening SNPI januari 2011

Overzicht dienstverlening SNPI januari 2011 Uw aanspreekpunt voor Financiële Participatie door Werknemers Overzicht dienstverlening SNPI januari 2011 1 Over de Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI) Het SNPI is Het SNPI is een non-profit

Nadere informatie

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB.

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB. TIAB Uw persoonlijk adviseur Maak kennis met TIAB TIAB Uw persoonlijk adviseur TIAB DETACHERING Wij zijn uw persoonlijk adviseur, waar u op terug kunt vallen, in iedere discipline TIAB OPLEIDINGEN TIAB

Nadere informatie

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen De VASMO (Vereniging voor Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen) heeft een 3 deling in de niveaus voor ambtelijk secretarissen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas

PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas 11 juni versienummer 1.3 Uitgave: Versie: 1.1 Datum: 10 mei Opsteller: Projectleider: Opdrachtgever: Nicolette van Ham Nicolette van Ham Coen van Hoogdalem Wijziging

Nadere informatie

Partijen; opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk

Partijen; opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities; begrippen gebruikt in deze algemene voorwaarden A B C D E.nl levert diensten op het gebied van (verminderde) fertiliteit, coaching, workshops, dagevents, en fertiliteitsmassagetherapie.

Nadere informatie

Unicoz Onderwijsgroep ICT Beleidskader

Unicoz Onderwijsgroep ICT Beleidskader Unicoz Onderwijsgroep ICT Beleidskader In opdracht van: Unicoz Stuurgroep ICT Opsteller: Peter de Haas Datum: 14-10- 2015 Versie : 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorgestelde beleidskaders ICT...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden 2012 VOF van Hesteren Pagina 1 van 5 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal

Nadere informatie

SCHULDHULPVERLENING Een eerste doorkijk

SCHULDHULPVERLENING Een eerste doorkijk SCHULDHULPVERLENING Een eerste doorkijk Doorrekening kosten Kompas Januari 2011, versie 3.0 Kenmerk: MLK/2011/1841 Colofon: Document Aanbieder Afnemer Auteur(s) : Doorrekening kosten kompas voor uitvoering

Nadere informatie

Functieprofiel: Secretaris Functiecode: 0300

Functieprofiel: Secretaris Functiecode: 0300 Functieprofiel: Secretaris Functiecode: 0300 Doel Uitvoeren van werkzaamheden op secretarieel, bestuurlijk-organisatorisch en beleidsvoorbereidend gebied voor een bestuurs-, advies of medezeggenschapsorgaan

Nadere informatie

Levensloop. Het dienstverleningspakket van Doorneweerd Assurantiën bv. voor de werkgever. Een uniek werkgeverspakket.

Levensloop. Het dienstverleningspakket van Doorneweerd Assurantiën bv. voor de werkgever. Een uniek werkgeverspakket. Levensloop Het dienstverleningspakket van Doorneweerd Assurantiën bv voor de werkgever Een uniek werkgeverspakket. Uw werknemers ontvangen een persoonlijke begeleiding bij de juiste keuze. De werkzaamheden

Nadere informatie

Productencatalogus Basispakket

Productencatalogus Basispakket Productencatalogus 2016 pakket Maart 2016 Inhoudsopgave basispakket productencatalogus 2016 Advies & ondersteuning Strategie & beleid: 1. Advisering financiële & business control 2. Beleidsadvisering 3.

Nadere informatie

Artikel 1. Definities; begrippen in deze algemene voorwaarden

Artikel 1. Definities; begrippen in deze algemene voorwaarden Algemene voorwaarden voor het leveren van diensten door Je team voor elkaar Opgemaakt 1 januari 2017 Artikel 1. Definities; begrippen in deze algemene voorwaarden Je team voor elkaar, ingeschreven in de

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

Deze voorwaarden gelden voor alle geleverde diensten, aanbiedingen en iedere overeenkomst.

Deze voorwaarden gelden voor alle geleverde diensten, aanbiedingen en iedere overeenkomst. Algemene voorwaarden Disclaimer De informatie op mijn website is met zorgvuldigheid samengesteld. Typisch-M wijst alle aansprakelijkheid voor onvolkomenheden, onjuistheden en de gevolgen hiervan af. Aan

Nadere informatie

Standaardfunctiereeksen leidinggevenden BESLUITEN

Standaardfunctiereeksen leidinggevenden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie SWMG B&W- nr.: 05.1211 d.d. 08-11-2005 Onderwerp Standaardfunctiereeksen leidinggevenden BESLUITEN Onderstaande drie standaardfunctiereeksen en de bijbehorende waardering

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 BVR Groep B.V. Roosendaal, 20-06-2014. Auteur(s): H. Schrauwen, Energie & Technisch adviseur. Geaccordeerd door: M. Soenessardien, INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1

Nadere informatie

FysioXcellenT. Serviceclub voor fysiotherapie. Pakketoverzicht. Marketing & Communicatie

FysioXcellenT. Serviceclub voor fysiotherapie. Pakketoverzicht. Marketing & Communicatie FysioXcellenT Serviceclub voor fysiotherapie Pakketoverzicht Marketing & Communicatie Fysio X Press - Online catalogus Fysio X Press is uw eigen online catalogus met al uw verschillende professioneel vormgegeven

Nadere informatie

Presentatie Uitzendkracht contracten met Olympia en Randstad

Presentatie Uitzendkracht contracten met Olympia en Randstad Presentatie Uitzendkracht contracten met Olympia en Randstad 8 en 9 december 2009 Delft University of Technology Challenge the future Agenda Opening (P&O: Kees Schotsman/Wil Schuite) Introductie nieuwe

Nadere informatie

AOIB (administratieve organisatie en interne beheersing)

AOIB (administratieve organisatie en interne beheersing) AOIB (administratieve organisatie en interne beheersing) Stichting Week van de Chronisch Zieken 1 Algemeen... 2 2 Organisatiestructuur... 2 2.1 Projectmanagement... 2 2.2 Functiescheiding... 3 3 Richtlijnen...

Nadere informatie

Wise, nu al voor de bibliotheek van morgen. Henk Kuijpers - HKA

Wise, nu al voor de bibliotheek van morgen. Henk Kuijpers - HKA Wise, nu al voor de bibliotheek van morgen Henk Kuijpers - HKA HKA Systeemleverancier voor Openbare Bibliotheken Maatwerk voor Nederland Wise Standaard software Integraal / Modulair Koppelvlakken Bouwstenen

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen STUDIO Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving. SPECIALISATIE Studio Font is gespecialiseerd in het vormgeven van magazines, tijdschriften,

Nadere informatie

Prestatiesubsidieovereenkomst 2013

Prestatiesubsidieovereenkomst 2013 Prestatiesubsidieovereenkomst 2013 Stichting Openbare Bibliotheekvoorzieningen Gemeente Langedijk Over het format: Gemeente en instelling maken afspraken over de aandachtsgebieden veld 1 tot en met veld

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN VOOR DE STRUCTUUR VAN DE WETENSCHAPPELIJKE INFORMATIEVOORZIENING AAN DE RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN

UITGANGSPUNTEN VOOR DE STRUCTUUR VAN DE WETENSCHAPPELIJKE INFORMATIEVOORZIENING AAN DE RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN UITGANGSPUNTEN VOOR DE STRUCTUUR VAN DE WETENSCHAPPELIJKE INFORMATIEVOORZIENING AAN DE RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN I. ORGANISATIESTRUCTUUR Er is één bibliotheekvoorziening binnen de universiteit. Deze

Nadere informatie

2. Workshop Bewust maken Bewust worden Bewust zijn

2. Workshop Bewust maken Bewust worden Bewust zijn Algemene voorwaarden 1. Definities 1.1 Workshop(s), advies, begeleiding, coaching (sessie) of enige andere bijeenkomst met als doel het overbrengen van kennis en/of vaardigheden. 1.2 Deelnemer/opdrachtgever/cliënt:

Nadere informatie

Samenwerking Bibliotheek en Voortgezet Onderwijs

Samenwerking Bibliotheek en Voortgezet Onderwijs Samenwerking Bibliotheek en Voortgezet Onderwijs Naar een landelijke aanpak SAMENVATTING Marleen Wijnen in opdracht van Kunst van Lezen september 2012 Samenvatting De bibliotheek op school voortgezet onderwijs

Nadere informatie

School of Foresight Algemene voorwaarden

School of Foresight Algemene voorwaarden School of Foresight Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist:

Nadere informatie

Specifieke voorwaarden 2Value bv

Specifieke voorwaarden 2Value bv Specifieke voorwaarden 2Value bv Reiskosten en extra overleg Bij de aanbieding is rekening gehouden met een gespecificeerd aantal overlegmomenten op locatie klant in Nederland voor afstemming en akkoord

Nadere informatie

Aandacht voor de zwakke lezer in Kennemerwaard. Van collecties naar communities

Aandacht voor de zwakke lezer in Kennemerwaard. Van collecties naar communities Aandacht voor de zwakke lezer in Kennemerwaard Van collecties naar communities 10 jaar MLP en 4YOU! 17 mei 2013 2 Mooie plekken in de bibliotheek 17 mei 2013 Aandacht voor de zwakke lezer in Kennemerwaard

Nadere informatie

Tarievenlijst 2017 Business Post Limburg

Tarievenlijst 2017 Business Post Limburg Tarievenlijst 2017 Business Post Limburg Business Post Limburg hanteert de volgende tarieven: 1 Postbezorging Business Post Limburg. 2 Frankeren PostNL 3 Postbusservice. 4 Ophalen poststukken. 5 Brengen

Nadere informatie

Projectplan. Informatie arrangementen als app. s-hertogenbosch, 6 december 2011

Projectplan. Informatie arrangementen als app. s-hertogenbosch, 6 december 2011 Projectplan Informatie arrangementen als app s-hertogenbosch, 6 december 2011 i Versiebeheer Algemene gegevens Projectnaam Informatie arrangementen als app Uitgave Final Datum 6 december 2011 Auteurs Projectleider

Nadere informatie

BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching

BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching Europese aanbesteding Netwerkinfrastructuur Hardware, service en ondersteuning BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching Niet openbare procedure Selectiecriteria met een gewogen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden schooljaar 2016/2017

Algemene voorwaarden schooljaar 2016/2017 Algemene voorwaarden schooljaar 2016/2017 PEP coach Coaching, begeleiding en advies in het onderwijs Website: www.pepcoachsusan.nl E-mail: info@pepcoachsusan.nl Telefoon: 06-12713919 Dit document hoeft

Nadere informatie

Functieprofiel: Redacteur Functiecode: 0601

Functieprofiel: Redacteur Functiecode: 0601 Functieprofiel: Redacteur Functiecode: 0601 Doel Uitvoeren van redactionele werkzaamheden voor de totstandkoming van diverse in- en/of externe publicaties, alsmede het bewaken van de kwaliteit van de publicaties,

Nadere informatie

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties Welkom bij VvE Compleet! Allereerst danken wij u voor uw interesse in VvE Compleet. Goed beheer van een vereniging van eigenaren begint volgens ons bij u, de eigenaar-bewoner. Dat dit een hele opgave is,

Nadere informatie

centrale administratie l bestuursbureau onderwijs

centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs

Nadere informatie

Over het Online programma Gebouwinzicht in 4 maanden

Over het Online programma Gebouwinzicht in 4 maanden Voor de Vastgoed Manager Over het Online programma Gebouwinzicht in 4 maanden Drie redenen waarom dit online programma interessant is voor jouw gebouwbeheerders: Je beseft dat een goed gebouwdossier noodzakelijk

Nadere informatie

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad BESTEMD VOOR BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad STATUS Openbaar DATUM BESTUURLIJKE Wethouder F. Strik OPDRACHTGEVER AMBTELIJKE OPDRACHTGEVER H. Damen hoofd Afdeling Beleid

Nadere informatie

Redacteur. Context. Doel

Redacteur. Context. Doel Redacteur Doel (Doen) uitvoeren van redactionele werkzaamheden voor de totstandkoming van diverse in- en/of externe publicaties, alsmede het bewaken van de kwaliteit van de publicaties, conform de vastgelegde

Nadere informatie

In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende begrippen, zowel in enkelvoud als in meervoud, de volgende betekenis:

In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende begrippen, zowel in enkelvoud als in meervoud, de volgende betekenis: Algemene Voorwaarden Artikel 1. Inleiding Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen SiteStunt en de afnemer met betrekking tot het leveren van een website en bijbehorende

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Directeur bedrijfsvoering Codering Organisatie Scholengemeenschap Bonaire Salarisschaal Indelingsniveau

Nadere informatie

De top 10 van Biblionet Drenthe in Jaarverslag ingekort tot tien speerpunten

De top 10 van Biblionet Drenthe in Jaarverslag ingekort tot tien speerpunten De top 10 van Biblionet Drenthe in 2015 Jaarverslag ingekort tot tien speerpunten 1 Onderwijs: Succesvolle projecten en een sterk netwerk Biblionet Drenthe draagt bij aan het verbeteren van de lees- en

Nadere informatie

ARTIKEL 1. DEFINITIES EN BEGRIPPEN

ARTIKEL 1. DEFINITIES EN BEGRIPPEN Algemene Voorwaarden Kirsten Nelis ARTIKEL 1. DEFINITIES EN BEGRIPPEN 1.1 Klant: de persoon of personen ten behoeve van wie Kirsten Nelis haar diensten verleent. De opdrachtgever en de klant kunnen dezelfde

Nadere informatie

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben Toelichting beschrijving processen + verdeling taken/bevoegdheden Vereniging Wikimedia Nederland Utrecht, 13 september 2012 - herziene versie bestuursweekend 7 april 2013 Wikimedia Nederland heeft er voor

Nadere informatie

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Aanleiding aanbesteding ehrm Contract huidige leverancier loopt af Het willen optimaliseren en verbeteren van de HR processen Het willen digitaliseren van de HR processen

Nadere informatie

Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie

Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie Service Level Agreement 2005 Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie Afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer over de te leveren diensten en producten in jaar 20045

Nadere informatie

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Het online platform is altijd en overal te raadplegen! Bekijk interessante voorstellen via het Marktforum! Het vakblad brengt onmisbare artikelen en interviews!

Nadere informatie

Checklist Secretarieel

Checklist Secretarieel Secretarieel 1 E mail E mail: lezen, filteren, beantwoorden algemene inbox E mail: lezen, filteren, beantwoorden persoonlijke inbox E mail: opschonen, ordenen E mail: backup maken Agenda 2 Agenda Agenda:

Nadere informatie

Medewerker audiovisuele technieken (regie)

Medewerker audiovisuele technieken (regie) technieken (regie) Doel (Regisseren van het) vervaardigen van (audio)visuele en/of multimedia producties, alsmede terzake adviseren van opdrachtgevers en begeleiden van externe uitvoerders, teneinde een

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Functieprofiel Projectleider Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Projectleider Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Projectleider Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Voorbereiden en opzetten van projecten en bijbehorende projectorganisatie, alsmede leiding geven aan de uitvoering hiervan, binnen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor het leveren van diensten door Buro Kort&Krachtig

Algemene voorwaarden voor het leveren van diensten door Buro Kort&Krachtig Algemene voorwaarden voor het leveren van diensten door Buro Kort&Krachtig Buro Kort&Krachtig Durendaal 52 6715 JR Ede info@burokortenkrachtig.nl www.burokortenkrachtig.nl KvK: 09179673 BTW nummer: NL

Nadere informatie

VrijdagOnline Leonard Springerlaan KB Groningen t e. w. vrijdagonline.nl

VrijdagOnline Leonard Springerlaan KB Groningen t e. w. vrijdagonline.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Werkwijze... 4 Stap 1: Offerte aanvragen... 4 Stap 2: Opdracht geven... 4 Stap 3: Opdrachtbevestiging + installatie... 4 Stap 4: Teksten en logo aanleveren...

Nadere informatie

Instructie indienen einddeclaratie ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven e tijdvak

Instructie indienen einddeclaratie ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven e tijdvak Instructie indienen einddeclaratie ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven 2015 2 e tijdvak U heeft het project dat u heeft uitgevoerd met ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid afgerond en nu is het van belang

Nadere informatie

Algemene voorwaarden New Resolution

Algemene voorwaarden New Resolution Art 1: Definities New Resolution onderscheidt in deze Algemene Voorwaarden "open cursussen", "maatwerkopdrachten", "werkgroepen", "documentatie" en coaching. Onder "open cursussen" worden verstaan al de

Nadere informatie

brancheabonnement automatische incassomachtiging communicatiematerialen workshops trainingen en presentaties op maat Versie 1.

brancheabonnement automatische incassomachtiging communicatiematerialen workshops trainingen en presentaties op maat Versie 1. brancheabonnement automatische incassomachtiging communicatiematerialen workshops trainingen en presentaties op maat Versie 1.2-120502 Opstartkosten aanmeldformulier brancheabonnement Met een abonnement

Nadere informatie

De klant of cliënt is de persoon of personen ten behoeve van wie Roux Communicatie haar diensten verleent.

De klant of cliënt is de persoon of personen ten behoeve van wie Roux Communicatie haar diensten verleent. Artikel 1. Definities; begrippen in deze algemene voorwaarden Tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 65043960, levert diensten op het gebied

Nadere informatie

Voorwaarden: onderhavige algemene voorwaarden. ARTIKEL 3: Inschrijven en bevestigen workshop.

Voorwaarden: onderhavige algemene voorwaarden. ARTIKEL 3: Inschrijven en bevestigen workshop. ARTIKEL 1: Definities. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een workshop is gesloten. Workshop deelnemer: de natuurlijke persoon

Nadere informatie

De situatie zoals hieronder beschreven geldt in de verbouwde Binding.

De situatie zoals hieronder beschreven geldt in de verbouwde Binding. Prestatiesubsidieovereenkomst bibliotheekwerk 2019 Deel 1: Beschrijving vijf kernfuncties openbaar bibliotheekwerk In de Wet Stelsel Openbare Bibliotheekvoozieningen (Wsob) uit 2014 wordt het stelsel van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden TOEPASSELIJKHEID VAN DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene Voorwaarden TOEPASSELIJKHEID VAN DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1. DEFINITIES EN BEGRIPPEN 1.1 Klant: de persoon of personen ten behoeve van wie Je zaak voor Elkaar haar diensten verleent. De opdrachtgever en de klant kunnen dezelfde zijn

Nadere informatie

Algemenevoorwaarden. Winschoten, 30 oktober 2011. Inhoudsopgave

Algemenevoorwaarden. Winschoten, 30 oktober 2011. Inhoudsopgave Algemenevoorwaarden Inhoudsopgave Algemeen...2 Onderhoud van de website...2 Aanbiedingen en offertes...2 Prijzen, facturatie en betaling...2 Verplichtingen...3 Uitvoering van de overeenkomst...3 Wijzigingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Awerso Webdiensten, per 1 december 2011 - Pagina 1

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Awerso Webdiensten, per 1 december 2011 - Pagina 1 Algemene voorwaarden 1. Definities In de algemene voorwaarden worden onderstaande definities met diens betekenis gebruikt, tenzij anders aangegeven. 1. Awerso Webdiensten: handelsnaam van Awerso, ingeschreven

Nadere informatie

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software SEPA en uw PxPlus/ProvideX software CLIEOP vervalt, SEPA komt hiervoor in de plaats Nederland gaat op 1 februari 2014 over op het Europese betalingssysteem, SEPA (Single Euro Payments Area). We gaan niet

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

Kenmerk : Betreft : Offerte Contractbeheer Hulp bij het Huishouden Noord- en Midden Limburg

Kenmerk : Betreft : Offerte Contractbeheer Hulp bij het Huishouden Noord- en Midden Limburg Gemeente Peel en Maas T.a.v. de heer R. Genders Postbus 7000 5980 AA Panningen Amsterdam, Kenmerk : Betreft : Offerte Contractbeheer Hulp bij het Huishouden Noord- en Midden Limburg Geachte heer Genders,

Nadere informatie

Kerkstraat 5 tel:

Kerkstraat 5 tel: Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1. DEFINITIES EN BEGRIPPEN 1.1 Klant: de persoon of personen ten behoeve van wie Lagom Coaching haar diensten verleent. De opdrachtgever en de klant kunnen dezelfde zijn maar

Nadere informatie

EUKnet. Deze Algemene Contractvoorwaarden voor het Vervoer van Zendingen;

EUKnet. Deze Algemene Contractvoorwaarden voor het Vervoer van Zendingen; Algemene Contractvoorwaarden EUKnet Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Contractvoorwaarden Deze Algemene Contractvoorwaarden voor het Vervoer van Zendingen; Dienst

Nadere informatie