Standaardfunctiereeksen leidinggevenden BESLUITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Standaardfunctiereeksen leidinggevenden BESLUITEN"

Transcriptie

1 Behoudens advies van de commissie SWMG B&W- nr.: d.d Onderwerp Standaardfunctiereeksen leidinggevenden BESLUITEN Onderstaande drie standaardfunctiereeksen en de bijbehorende waardering vast te stellen: 1. strategische leidinggevenden (bijlage 1) 2. operationeel leidinggevenden/aansturenden van een klein onderdeel (bijlage 2) 3. operationeel leidinggevenden van een groot onderdeel (bijlage 3) Samenvatting De gemeente Leiden werkt met standaardfuncties, in dit kader zijn nu drie leidinggevende reeksen vastgesteld.

2 Standaardfunctiereeks strategische leidinggevenden 1. Doelstelling van de gemeente: Binnen het kader van de wettelijke taken optimaliseren van de gemeentelijke bestuurlijke en ruimtelijke infrastructuur, het voorzieningenniveau en de dienstverlening aan de inwoners door: - een pro actieve beleidsvorming gericht op de maatschappelijke en sociale behoeften op langere termijn en het vertalen hiervan naar concrete uitvoering; - het afstemmen van de producten en diensten van de gemeente en de kwaliteit ervan op de wensen en behoeften van de afnemers enerzijds en het afwegen en expliceren van het algemeen belang en het private belang anderzijds; - een efficiënte uitvoering van de gemeentelijke taken en een verantwoord beheer van de middelen. 2. Doelstelling strategische leidinggevenden: De strategische leidinggevende geeft leiding aan minimaal 5 medewerkers 1. Betrokkene werkt (mee) aan het bepalen van de strategische richting voor de organisatie en helpt zo direct het doel van de gemeente een nadere invulling te geven. Door de voorbeeldfunctie van de leidinggevende wordt bovendien bereikt, dat de organisatie optimaal functioneert. Als alle leidinggevenden heeft ook deze leidinggevende tevens tactische werkzaamheden. Onderscheid tussen strategische leidinggevenden functies: Functie Strategische leidinggevende 11 Strategische leidinggevende 11a Strategische leidinggevende 12 Strategische leidinggevende 13 Strategische leidinggevende 14 Strategische Taak Geeft vanuit de gemeentebrede kaders leiding aan een afdeling, waar ook beleidsmatig werk verricht wordt. Het beleidsmatige werk vraagt een wat minder zware opleiding en is wat vaker tactisch van aard. Bewaakt hierbij de gemeentebrede samenhang. Geeft vanuit de gemeentebrede kaders leiding aan een afdeling, waar beleidsmatig werk verricht wordt. Het beleid is naast strategisch ook tactisch. Bewaakt hierbij de gemeentebrede samenhang. Geeft vanuit de gemeentebrede kaders leiding aan een relatief zware afdeling, waar veel beleidsmatig werk verricht wordt. Het beleid is vaak strategisch. Bewaakt hierbij de gemeentebrede samenhang. Geeft vanuit de gemeentebrede kaders leiding aan een relatief groot deel van de organisatie en/of aan programma s en projecten. Het beleid is vaak strategisch en soms ook multidisciplinair. Bewaakt hierbij de gemeentebrede samenhang. Geeft vanuit de gemeentebrede kaders leiding aan een relatief groot deel van de organisatie en/of aan programma s en projecten. In de aangestuurde delen is sprake van een zware met name beleidsmatige verantwoordelijkheid, doordat het beleid in het algemeen strategisch en multidisciplinair is en grote financiële consequenties kent. Bewaakt hierbij de gemeentebrede samenhang. Heeft bijna de hoogste leidinggevende positie van een groter/belangrijk 1 dit betreft de optelling van de medewerkers, waaraan direct leiding gegeven wordt en de medewerkers waaraan indirect leidinggegeven wordt gedeeld door 5.

3 leidinggevende 15 Strategische leidinggevende 16 organisatieonderdeel. Heeft plaatsvervangend verantwoordelijkheid voor het mede bepalen van het gemeentebrede beleid. Geeft vanuit de gemeentebrede verantwoordelijkheid leiding aan programma s en projecten. Is de hoogste leidinggevende van een groter/belangrijk organisatieonderdeel. Heeft verantwoordelijkheid voor het mede bepalen van het gemeentebrede beleid. Geeft evt. vanuit de gemeentebrede verantwoordelijkheid leiding aan programma s en projecten.

4 4. Waardering met onderbouwing Functie Opleiding Code Beslissingsvrijheid Code Strategische HBO + leidinggevende korte 11 aanvulling en ervaring of lange aanvulling Strategische Academisch leidinggevende werk-en 11a denkniveau Strategische Academisch leidinggevende e opleiding 12 met korte aanvulling of ervaring Strategische Academisch leidinggevende e opleiding 13 met korte aanvulling en ervaring of lange aanvulling Strategische Academisch leidinggevende e opleiding 14 met korte aanvulling en ervaring of lange aanvulling Strategische Academisch leidinggevende e opleiding 15 met lange aanvulling en ervaring 24 c rechts van het midden In deze functie wordt beslist, gehandeld en geoordeeld aan de hand van een relatief klein aantal gegeven richtlijnen resp. hoofdlijnen inzake doel van de functie en het te volgen beleid en aan de hand van regelgeving. Binnen deze grenzen bestaat vrij ruime beslissingsvrijheid inzake functionele doelen. c47 26 c rechts c53 In deze functie wordt beslist, gehandeld en geoordeeld aan de hand van een relatief klein aantal gegeven richtlijnen resp. hoofdlijnen inzake bedrijfsdoelen en het te volgen beleid. Binnen deze grenzen bestaat zeer ruime beslissingsvrijheid inzake functionele doelen en het te volgen beleid. 29 d links d60 In deze functie wordt beslist, gehandeld en geoordeeld aan de hand van een klein aantal hoofdlijnen inzake bedrijfsdoelen en te volgen beleidslijnen. Binnen deze grenzen bestaat een grote beslissingsvrijheid inzake functionele doelen en het te volgen beleid van het betrokken onderdeel. 30 d midden In deze functie wordt beslist, zelfstandig gehandeld en geoordeeld volgens een klein aantal hoofdlijnen, af te leiden uit een algemene organisatiegerichte doelstelling inzake strategie en aan de hand van politieke beleidskaders en het bedrijfsplan. Binnen deze grenzen bestaat vrij ruime beslissingsvrijheid inzake te bereiken doelen en beleidslijnen van het betrokken onderdeel. d68 30 d rechts d74 In deze functie wordt beslist, zelfstandig gehandeld en geoordeeld volgens een klein aantal hoofdlijnen, af te leiden uit een algemene organisatiegerichte doelstelling inzake strategie en aan de hand van politieke beleidskaders en het bedrijfsplan. Binnen deze grenzen bestaat vrij ruime beslissingsvrijheid inzake doelen, beleidslijnen en strategie van het betrokken onderdeel. 31 e links e80 In deze functie wordt zelfstandig beslist, gehandeld en geoordeeld volgens een klein aantal hoofdlijnen, af te leiden uit een algemene organisatiegerichte doelstelling inzake strategie en aan de hand van politieke beleidskaders. Binnen deze grenzen bestaat ruime beslissingsvrijheid

5 inzake de organisatiedoelen en het organisatiebeleid. Bovendien is er een ruime beslissingsvrijheid inzake de ontwikkeling van de strategie van het onderdeel. Strategische Academisch 31 e links van het midden e86 leidinggevende e opleiding In deze functie wordt zelfstandig beslist, gehandeld en 16 met lange geoordeeld volgens een zeer klein aantal hoofdlijnen, af te aanvulling leiden uit de politieke beleidskaders. Binnen deze grenzen en ervaring bestaat ruime beslissingsvrijheid inzake de organisatiedoelen, het organisatiebeleid en de strategie van de organisatie.

6 Functie niet-hiërarchisch contact Code Strategische leidinggevende 11 Strategische leidinggevende 11a Strategische leidinggevende 12 Strategische leidinggevende 13 Strategische leidinggevende 14 Strategische leidinggevende 15 Strategische leidinggevende 16 De aard van de in- en externe contacten varieert van informatief tot J11 overtuigen en omvormen van meningen van anderen tot eigen opvattingen in situaties, waarbij vaak sprake is van kritisch tegenspel. De aard van de in- en externe contacten varieert van informatief tot J11 overtuigen en omvormen van meningen van anderen tot eigen opvattingen in situaties, waarbij vaak sprake is van kritisch tegenspel. De aard van de in- en externe contacten varieert van informatief tot K12 overtuigen en omvormen van meningen van anderen tot eigen opvattingen in situaties waarbij sprake kan zijn van controverses. De aard van de in- en externe contacten varieert van informatief tot K12 overtuigen en omvormen van meningen van anderen tot eigen opvattingen in situaties waarbij soms sprake kan zijn van controverses. De aard van de in- en externe contacten varieert van informatief tot K12 overtuigen en omvormen van meningen van anderen tot eigen opvattingen in situaties waarbij soms sprake kan zijn van controverses. De aard van de in- en externe contacten varieert van informatief tot K13 overtuigen en omvormen van meningen van anderen tot eigen opvattingen in situaties waarbij sprake is van controverses. De aard van de in- en externe contacten varieert van informatief tot K14 overtuigen en omvormen van meningen van anderen tot eigen opvattingen in situaties waarbij regelmatig sprake is van controverses. Functie Puntentotaal voor waardering schaal Strategische leidinggevende 11 Strategische leidinggevende 11a Strategische leidinggevende 12 Strategische leidinggevende 13 Strategische leidinggevende 14 Strategische leidinggevende 15 Strategische leidinggevende c 47 B2 3 tot D 2 6 J c 53 B2 3 tot D 2 6 J a 29 d 60 B2 3 tot D 2 6 K d 68 B2 3 tot D 2 6 K d 74 B2 3 tot D 2 6 K e 80 B2 3 tot D 2 6 K e 86 B2 3 tot D 2 6 K Vastgesteld door: datum:

7 P.I.M. van den Wijngaart gemeentesecretaris

8 GEMEENTE LEIDEN standaardfunctieprofiel nr Functie: Strategische leidinggevende Doelstelling van de functie: De strategische leidinggevende 11 is lid van een managementteam en geeft daarbij input aan de hogere leidinggevende m.b.t. de verantwoordelijkheid in de aansturing van programma s en projecten. De strategische leidinggevende 11 geeft leiding aan een afdeling, waar ook beleidsmatig gewerkt wordt. Het beleidsmatige werk is wat vaker tactisch van aard. De ondersteuning van het bestuur om op een zo goed mogelijke wijze de dienstverlening naar de burger gestalte te geven komt tot uiting in de beantwoording van door de politiek gestelde vragen en het inspelen op en attenderen op de actuele ontwikkelingen / gewijzigde omstandigheden. Op deze wijze vindt een zo goed mogelijke afstemming plaats van ontwikkeling en uitvoering op het algemeen belang en op de wensen van externe en interne afnemers. Gemeentebrede samenwerking is hierbij een belangrijk item om samenhang te realiseren tussen het beleid en de uitvoering binnen het eigen werkterrein en met andere beleidsvelden. 2. Resultaatgebieden 2.1. Lidmaatschap van een managementteam de beleidsmatige en afstemming tussen de onderdelen en andere delen van de organisatie het opstellen van bedrijfsplan(nen) de bijdragen van de onderdelen aan de begrotingsvoorbereiding de jaarlijkse en periodieke rapportages in het kader van de planning- en controlcyclus.. duidelijke en uitvoerbare adviezen, waarin de samenhang tussen vakgebieden voldoende aandacht krijgt.. eigen vernieuwende bijdragen, die rekening houdt met externe invloeden.. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. consistentie en samenhang. relevante inbreng 2.2. Leidinggeven aan programma s en projecten: Is verantwoordelijk voor de beleidsadvisering van het onderdeel door: * het ontwikkelen van voorstellen voor nieuwe kleine programma s * het aanpassen/ helpen beëindigen van bestaande programma's * sturing van kleinere projecten via projectleiders * inpassen van concernbrede projecten. de coördinatie van de ontwikkeling en uitvoering van de beleidstaken de implementatie en de uitvoering van het beleid.

9 :. smart werken d.w.z. specifiek meetbaar acceptabel r ealistisch tijdgebonden. voldoende initiatief. duidelijke opdrachten. goede samenwerking. afstemming op externe ontwikkelingen en wensen van klanten (extern en intern). samenhang van beleid 2.3. Leidinggeven aan deel organisatie: het geven van aanwijzingen hoe het werk verricht moet worden, rekening houdend met de arborichtlijnen het verdelen van het werk en het houden van werkoverleg het zorgen voor de dagelijkse begeleiding. zorgen voor werving en selectie het houden van functionerings-, beoordelings-, verzuim- en ontwikkelingsgesprekken stelt P&O plan voor eigen medewerkers op zorgt voor gegevens voor planning en control over het eigen onderdeel bewaakt het eigen budget. evt. wordt ook leidinggegeven aan medewerkers, die andere medewerkers aansturen.. de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt en krijgt de gelegenheid om zich in zijn functie te ontwikkelen.. er is overzicht over het eigen gedeelte m.b.t. de personele capaciteit en het budget.. tijdig aanleveren van de benodigde informatie Product eigen afdeling: evalueert en vernieuwt periodiek de werkwijze, informatievoorziening, systemen en procedures draagt bij aan een vernieuwingsgerichte en extern georiënteerde cultuur en samenwerkingsverhoudingen geeft gevraagd en ongevraagd en beleidsmatige adviezen over kwesties, die vallen binnen de verantwoordelijkheid van de afdeling. zorgt voor de planning en de organisatie van het werk, bewaakt de voortgang en de kwaliteit. zorgt voor beleids- en adviezen, die vanuit de optiek van het bestuur belangrijk zijn. De adviezen worden gevraagd en ongevraagd gegeven. draagt zorg voor rapportage van planning en resultaat. :. haalbaarheid plannen en realisatie. goed functionerend team. tevreden team en klanten. voorbeeldfunctie voor team. initiërende bijdrage 2.5. Communicatie: zorgt voor goed overleg met burgers en andere belanghebbenden

10 zorgt voor een duidelijke communicatie over genomen besluiten, plannen e.d. zorgt dat collega s planning en resultaat van het onderdeel kennen en hier in hun planning rekening mee kunnen houden. :. betrokkenheid van belanghebbenden. bekendheid en duidelijkheid van besluiten e.d. 3. Contacten - In de contacten is het nodig om anderen te overtuigen, hierbij is vaak sprake van kritisch tegenspel. 4. Kritieke situaties - De leidinggevende moet alert zijn op signalen, zodat zo goed mogelijke adviezen tot stand komen. - De leidinggevende moet zorgen voor vroegtijdig inspelen op externe ontwikkelingen, een goede afstemming en draagkracht voor adviezen binnen de afdeling. - De leidinggevende moet zorgen voor een goede verantwoording. - De leidinggevende moet alert zijn op signalen van medewerkers, zodat de medewerker maximaal gemotiveerd het werk kan verrichten. 5. Kennis en ervaring - HBO-opleiding en korte aanvulling en ervaring of lange aanvulling.

11 GEMEENTE LEIDEN standaardfunctieprofiel nr Functie: Strategische leidinggevende 11a 1. Doelstelling van de functie: De strategische leidinggevende 11a is lid van een managementteam en geeft daarbij input aan de hogere leidinggevende m.b.t. de verantwoordelijkheid in de aansturing van programma s en projecten. De strategische leidinggevende 11a geeft leiding aan een afdeling, waar beleidsmatig werk wordt uitgevoerd. Het beleid is naast strategisch ook tactisch. De ondersteuning van het bestuur om op een zo goed mogelijke wijze de dienstverlening naar de burger gestalte te geven komt tot uiting in de beantwoording van door de politiek gestelde vragen en het inspelen op en attenderen op de actuele ontwikkelingen / gewijzigde omstandigheden. Op deze wijze vindt een zo goed mogelijke afstemming plaats van ontwikkeling en uitvoering op het algemeen belang en op de wensen van externe en interne afnemers. Gemeentebrede samenwerking is hierbij een belangrijk item om samenhang te realiseren tussen het beleid en de uitvoering binnen het eigen werkterrein en met andere beleidsvelden. 2. Resultaatgebieden 2.1. Lidmaatschap van een managementteam de beleidsmatige en afstemming tussen de onderdelen en andere delen van de organisatie het opstellen van bedrijfsplan(nen) de bijdragen van de onderdelen aan de begrotingsvoorbereiding de jaarlijkse en periodieke rapportages in het kader van de planning- en controlcyclus.. duidelijke en uitvoerbare adviezen, waarin de samenhang tussen vakgebieden voldoende aandacht krijgt.. eigen vernieuwende bijdragen, die rekening houdt met externe invloeden.. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. consistentie en samenhang. relevante inbreng 2.2. Leidinggeven aan programma s en projecten: Is verantwoordelijk voor de beleidsadvisering van het onderdeel door: * het ontwikkelen van voorstellen voor nieuwe kleinere programma s * het aanpassen/beëindigen van bestaande programma's * sturing van kleinere projecten via projectleiders * inpassen van concernbrede projecten. de coördinatie van de ontwikkeling en uitvoering van de beleidstaken de implementatie en de uitvoering van het beleid.

12 :. smart werken d.w.z. specifiek meetbaar acceptabel r ealistisch tijdgebonden. voldoende initiatief. duidelijke opdrachten. goede samenwerking. afstemming op externe ontwikkelingen en wensen van klanten (extern en intern). samenhang van beleid 2.3. Leidinggeven aan deel organisatie: het geven van aanwijzingen hoe het werk verricht moet worden, rekening houdend met de arborichtlijnen het verdelen van het werk en het houden van werkoverleg het zorgen voor de dagelijkse begeleiding. zorgen voor werving en selectie het houden van functionerings-, beoordelings-, verzuim- en ontwikkelingsgesprekken stelt P&O plan voor eigen medewerkers op zorgt voor gegevens voor planning en control over het eigen onderdeel bewaakt het eigen budget. evt. wordt ook leidinggegeven aan medewerkers, die andere medewerkers aansturen.. de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt en krijgt de gelegenheid om zich in zijn functie te ontwikkelen.. er is overzicht over het eigen gedeelte m.b.t. de personele capaciteit en het budget.. tijdig aanleveren van de benodigde informatie Product eigen afdeling: evalueert en vernieuwt periodiek de werkwijze, informatievoorziening, systemen en procedures draagt bij aan een vernieuwingsgerichte en extern georiënteerde cultuur en samenwerkingsverhoudingen geeft gevraagd en ongevraagd en beleidsmatige adviezen over kwesties, die vallen binnen de verantwoordelijkheid van de afdeling. zorgt voor de planning en de organisatie van het werk, bewaakt de voortgang en de kwaliteit. zorgt voor beleids- en adviezen, die vanuit de optiek van het bestuur belangrijk zijn. De adviezen worden gevraagd en ongevraagd gegeven. draagt zorg voor rapportage van planning en resultaat. :. haalbaarheid plannen en realisatie. goed functionerend team. tevreden team en klanten. voorbeeldfunctie voor team. initiërende bijdrage 2.5. Communicatie: zorgt voor goed overleg met burgers en andere belanghebbenden zorgt voor een duidelijke communicatie over genomen besluiten, plannen e.d.

13 zorgt dat collega s planning en resultaat van het onderdeel kennen en hier in hun planning rekening mee kunnen houden. :. betrokkenheid van belanghebbenden. bekendheid en duidelijkheid van besluiten e.d. 3. Contacten - In de contacten is het nodig om anderen te overtuigen, hierbij is vaak sprake van kritisch tegenspel. 4. Kritieke situaties - De leidinggevende moet alert zijn op signalen, zodat zo goed mogelijke adviezen tot stand komen. - De leidinggevende moet zorgen voor vroegtijdig inspelen op externe ontwikkelingen, een goede afstemming en draagkracht voor adviezen binnen de afdeling. - De leidinggevende moet zorgen voor een goede verantwoording. - De leidinggevende moet alert zijn op signalen van medewerkers, zodat de medewerker maximaal gemotiveerd het werk kan verrichten. 5. Kennis en ervaring - Academisch werk- en denkniveau

14 GEMEENTE LEIDEN standaardfunctieprofiel nr Functie: Strategische leidinggevende Doelstelling van de functie: De strategische leidinggevende 12 is lid van een managementteam en geeft daarbij input aan de hogere leidinggevende m.b.t. de verantwoordelijkheid in de aansturing van programma s en projecten. De strategische leidinggevende 12 geeft leiding aan een zware afdeling waar veel beleidsmatig werkt wordt verricht. Het beleid is vaak strategisch. De ondersteuning van het bestuur om op een zo goed mogelijke wijze de dienstverlening naar de burger gestalte te geven komt tot uiting in de beantwoording van door de politiek gestelde vragen en het inspelen op en attenderen op de actuele ontwikkelingen / gewijzigde omstandigheden. Op deze wijze vindt een zo goed mogelijke afstemming plaats van ontwikkeling en uitvoering op het algemeen belang en op de wensen van externe en interne afnemers. Gemeentebrede samenwerking is hierbij een belangrijk item om samenhang te realiseren tussen het beleid en de uitvoering binnen het eigen werkterrein en met andere beleidsvelden. 2. Resultaatgebieden 2.1. Lidmaatschap van een managementteam de beleidsmatige en afstemming tussen de onderdelen en andere delen van de organisatie het opstellen van bedrijfsplan(nen) de bijdragen van de onderdelen aan de begrotingsvoorbereiding de jaarlijkse en periodieke rapportages in het kader van de planning- en controlcyclus.. duidelijke en uitvoerbare adviezen, waarin de samenhang tussen vakgebieden voldoende aandacht krijgt.. eigen vernieuwende bijdragen, die rekening houdt met externe invloeden.. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. consistentie en samenhang. relevante inbreng 2.2. Leidinggeven aan programma s en projecten: Is verantwoordelijk voor de beleidsadvisering van het onderdeel door: * het ontwikkelen van voorstellen voor nieuwe programma s * het aanpassen/beëindigen van bestaande programma's * sturing van projecten via projectleiders * inpassen van concernbrede projecten. de coördinatie van de ontwikkeling en uitvoering van de beleidstaken de implementatie en de uitvoering van het beleid.

15 :. smart werken d.w.z. specifiek meetbaar acceptabel r ealistisch tijdgebonden. voldoende initiatief. duidelijke opdrachten. goede samenwerking. afstemming op externe ontwikkelingen en wensen van klanten (extern en intern). samenhang van beleid 2.3. Leidinggeven aan deel organisatie: het geven van aanwijzingen hoe het werk verricht moet worden, rekening houdend met de arborichtlijnen het verdelen van het werk en het houden van werkoverleg het zorgen voor de dagelijkse begeleiding. zorgen voor werving en selectie het houden van functionerings-, beoordelings-, verzuim- en ontwikkelingsgesprekken stelt P&O plan voor eigen medewerkers op zorgt voor gegevens voor planning en control over het eigen onderdeel bewaakt het eigen budget. evt. wordt ook leidinggegeven aan medewerkers, die andere medewerkers aansturen.. de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt en krijgt de gelegenheid om zich in zijn functie te ontwikkelen.. er is overzicht over het eigen gedeelte m.b.t. de personele capaciteit en het budget.. tijdig aanleveren van de benodigde informatie Product eigen afdeling: evalueert en vernieuwt periodiek de werkwijze, informatievoorziening, systemen en procedures draagt bij aan een vernieuwingsgerichte en extern georiënteerde cultuur en samenwerkingsverhoudingen geeft gevraagd en ongevraagd en beleidsmatige adviezen over kwesties, die vallen binnen de verantwoordelijkheid van de afdeling. zorgt voor de planning en de organisatie van het werk, bewaakt de voortgang en de kwaliteit. zorgt voor beleids- en adviezen, die vanuit de optiek van het bestuur belangrijk zijn. De adviezen worden gevraagd en ongevraagd gegeven. draagt zorg voor rapportage van planning en resultaat. :. haalbaarheid plannen en realisatie. goed functionerend team. tevreden team en klanten. voorbeeldfunctie voor team. initiërende bijdrage 2.5. Communicatie: zorgt voor goed overleg met burgers en andere belanghebbenden

16 zorgt voor een duidelijke communicatie over genomen besluiten, plannen e.d. zorgt dat collega s planning en resultaat van het onderdeel kennen en hier in hun planning rekening mee kunnen houden. :. betrokkenheid van belanghebbenden. bekendheid en duidelijkheid van besluiten e.d. 3. Contacten - In de contacten is het nodig om anderen te overtuigen, hierbij is soms sprake van controverses. 4. Kritieke situaties - De leidinggevende moet alert zijn op signalen, zodat zo goed mogelijke adviezen tot stand komen. - De leidinggevende moet zorgen voor vroegtijdig inspelen op externe ontwikkelingen, een goede afstemming en draagkracht voor adviezen binnen de afdeling. - De leidinggevende moet zorgen voor een goede verantwoording. - De leidinggevende moet alert zijn op signalen van medewerkers, zodat de medewerker maximaal gemotiveerd het werk kan verrichten. 5. Kennis en ervaring - Academische opleiding met korte aanvulling of ervaring

17 GEMEENTE LEIDEN standaardfunctieprofiel nr Functie: Strategische leidinggevende Doelstelling van de functie: De strategische leidinggevende 13 is lid van een managementteam en geeft daarbij input aan de hogere leidinggevende m.b.t. de gemeentebrede verantwoordelijkheid in de aansturing van programma s en projecten. De strategische leidinggevende 13 geeft leiding aan een organisatieonderdeel. Het beleid is vaak strategisch en soms ook multidisciplinair. De ondersteuning van het bestuur om op een zo goed mogelijke wijze de dienstverlening naar de burger gestalte te geven komt tot uiting in de beantwoording van door de politiek gestelde vragen en het inspelen op en attenderen op de actuele ontwikkelingen / gewijzigde omstandigheden. Op deze wijze vindt een zo goed mogelijke afstemming plaats van ontwikkeling en uitvoering op het algemeen belang en op de wensen van externe en interne afnemers. Gemeentebrede samenwerking is hierbij een belangrijk item om samenhang te realiseren tussen het beleid en de uitvoering binnen het eigen werkterrein en met andere beleidsvelden. 2. Resultaatgebieden 2.1. Lidmaatschap van een managementteam de beleidsmatige en afstemming tussen de onderdelen en andere delen van de organisatie het opstellen van bedrijfsplan(nen) de bijdragen van de onderdelen aan de begrotingsvoorbereiding de jaarlijkse en periodieke rapportages in het kader van de planning- en controlcyclus. draagt door advies aan de hogere leidinggevende bij aan het gemeentebrede strategische beleid. duidelijke en uitvoerbare adviezen, waarin de samenhang tussen vakgebieden voldoende aandacht krijgt.. eigen vernieuwende bijdragen, die rekening houdt met externe invloeden.. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. consistentie en samenhang. relevante inbreng 2.2. Leidinggeven aan programma s en projecten: Is verantwoordelijk voor de beleidsadvisering van het onderdeel door: * het ontwikkelen van voorstellen voor nieuwe programma s * het aanpassen/beëindigen van bestaande programma's * directe aansturing van programmateams * sturing van projecten via projectleiders * inpassen van concernbrede projecten.

18 de coördinatie van de ontwikkeling en uitvoering van de beleidstaken de implementatie en de uitvoering van het beleid. :. smart werken d.w.z. specifiek meetbaar acceptabel r ealistisch tijdgebonden. voldoende initiatief. duidelijke opdrachten. goede samenwerking. afstemming op externe ontwikkelingen en wensen van klanten (extern en intern). samenhang van beleid 2.3. Leidinggeven aan deel organisatie: het geven van aanwijzingen hoe het werk verricht moet worden, rekening houdend met de arborichtlijnen het verdelen van het werk en het houden van werkoverleg het zorgen voor de dagelijkse begeleiding. zorgen voor werving en selectie het houden van functionerings-, beoordelings-, verzuim- en ontwikkelingsgesprekken stelt P&O plan voor eigen medewerkers op zorgt voor gegevens voor planning en control over het eigen onderdeel bewaakt het eigen budget. evt. wordt ook leidinggegeven aan medewerkers, die andere medewerkers aansturen.. de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt en krijgt de gelegenheid om zich in zijn functie te ontwikkelen.. er is overzicht over het eigen gedeelte m.b.t. de personele capaciteit en het budget.. tijdig aanleveren van de benodigde informatie Product eigen deel van de organisatie: evalueert en vernieuwt periodiek de werkwijze, informatievoorziening, systemen en procedures draagt bij aan een vernieuwingsgerichte en extern georiënteerde cultuur en samenwerkingsverhoudingen geeft gevraagd en ongevraagd en beleidsmatige adviezen over kwesties, die vallen binnen de verantwoordelijkheid van het organisatieonderdeel. zorgt voor de planning en de organisatie van het werk, bewaakt de voortgang en de kwaliteit. zorgt voor beleids- en adviezen, die vanuit de optiek van het bestuur belangrijk zijn. De adviezen worden gevraagd en ongevraagd gegeven. levert een bijdrage aan ontwikkeling bestuursinstrumentarium en organisatie. draagt zorg voor rapportage van planning en resultaat. :. haalbaarheid plannen en realisatie. goed functionerend team. tevreden team en klanten. voorbeeldfunctie voor team

19 . initiërende bijdrage 2.5. Communicatie: zorgt voor goed overleg met burgers en andere belanghebbenden zorgt voor een duidelijke communicatie over genomen besluiten, plannen e.d. zorgt dat collega s planning en resultaat van het onderdeel kennen en hier in hun planning rekening mee kunnen houden. :. betrokkenheid van belanghebbenden. bekendheid en duidelijkheid van besluiten e.d. 3. Contacten - In de contacten is het nodig om anderen te overtuigen, hierbij is soms sprake van controverses.

20 4. Kritieke situaties - De leidinggevende moet alert zijn op signalen, zodat zo goed mogelijke adviezen tot stand komen. - De leidinggevende moet zorgen voor vroegtijdig inspelen op externe ontwikkelingen, een goede afstemming en draagkracht voor adviezen binnen de organisatie eenheid. - De leidinggevende moet zorgen voor een goede verantwoording. - De leidinggevende moet alert zijn op signalen van medewerkers, zodat de medewerker maximaal gemotiveerd het werk kan verrichten. 5. Kennis en ervaring - Academische opleiding met korte aanvulling en ervaring of lange aanvulling

21 GEMEENTE LEIDEN standaardfunctieprofiel nr Functie: Strategische leidinggevende Doelstelling van de functie: De strategische leidinggevende 14 is lid van een managementteam en geeft daarbij input aan de hogere leidinggevende m.b.t. de gemeentebrede verantwoordelijkheid in de aansturing van programma s en projecten. De strategische leidinggevende 14 geeft leiding aan een relatief groot organisatieonderdeel. Het gemaakte beleid is in het algemeen strategisch en multidisciplinair en kent grote financiële consequenties. De ondersteuning van het bestuur om op een zo goed mogelijke wijze de dienstverlening naar de burger gestalte te geven komt tot uiting in de beantwoording van door de politiek gestelde vragen en het inspelen op en attenderen op de actuele ontwikkelingen / gewijzigde omstandigheden. Op deze wijze vindt een zo goed mogelijke afstemming plaats van ontwikkeling en uitvoering op het algemeen belang en op de wensen van externe en interne afnemers. Gemeentebrede samenwerking is hierbij een belangrijk item om samenhang te realiseren tussen het beleid en de uitvoering binnen het eigen werkterrein en met andere beleidsvelden. 2. Resultaatgebieden 2.1. Lidmaatschap van een managementteam de beleidsmatige en afstemming tussen de onderdelen en andere delen van de organisatie het opstellen van bedrijfsplan(nen) de bijdragen van de onderdelen aan de begrotingsvoorbereiding de jaarlijkse en periodieke rapportages in het kader van de planning- en controlcyclus. draagt door advies aan de hogere leidinggevende bij aan het gemeentebrede strategische beleid. duidelijke en uitvoerbare adviezen, waarin de samenhang tussen vakgebieden voldoende aandacht krijgt.. eigen vernieuwende bijdragen, die rekening houdt met externe invloeden.. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. consistentie en samenhang. relevante inbreng 2.2. Leidinggeven aan programma s en projecten: Is verantwoordelijk voor de beleidsadvisering van het onderdeel door: * het ontwikkelen van voorstellen voor nieuwe programma s * het aanpassen/beëindigen van bestaande programma's * directe aansturing van programmateams

22 * sturing van projecten via projectleiders * inpassen van concernbrede projecten. de coördinatie van de ontwikkeling en uitvoering van de beleidstaken de implementatie en de uitvoering van het beleid. :. smart werken d.w.z. specifiek meetbaar acceptabel r ealistisch tijdgebonden. voldoende initiatief. duidelijke opdrachten. goede samenwerking. afstemming op externe ontwikkelingen en wensen van klanten (extern en intern). samenhang van beleid

23 2.3. Leidinggeven aan deel organisatie: het geven van aanwijzingen hoe het werk verricht moet worden, rekening houdend met de arborichtlijnen het verdelen van het werk en het houden van werkoverleg het zorgen voor de dagelijkse begeleiding. zorgen voor werving en selectie het houden van functionerings-, beoordelings-, verzuim- en ontwikkelingsgesprekken stelt P&O plan voor eigen medewerkers op zorgt voor gegevens voor planning en control over het eigen onderdeel bewaakt het eigen budget. evt. wordt ook leidinggegeven aan medewerkers, die andere medewerkers aansturen.. de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt en krijgt de gelegenheid om zich in zijn functie te ontwikkelen.. er is overzicht over het eigen gedeelte m.b.t. de personele capaciteit en het budget.. tijdig aanleveren van de benodigde informatie Product eigen deel van de organisatie: evalueert en vernieuwt periodiek de organisatie, werkwijze, informatievoorziening, systemen en procedures zorgt voor vernieuwingsgerichte en extern georiënteerde cultuur en samenwerkingsverhoudingen geeft gevraagd en ongevraagd en beleidsmatige adviezen over kwesties, die vallen binnen de verantwoordelijkheid van het organisatieonderdeel. is verantwoordelijk voor de planning, de voortgang en de kwaliteitsbewaking. zorgt voor beleids- en adviezen, die vanuit de optiek van het bestuur belangrijk zijn. De adviezen worden gevraagd en ongevraagd gegeven. levert een bijdrage aan ontwikkeling bestuursinstrumentarium en organisatie. draagt zorg voor rapportage van planning en resultaat. :. haalbaarheid plannen en realisatie. goed functionerend team. tevreden team en klanten. voorbeeldfunctie voor team. initiërende bijdrage 2.5. Communicatie: zorgt voor goed overleg met burgers en andere belanghebbenden zorgt voor een duidelijke communicatie over genomen besluiten, plannen e.d. zorgt dat collega s planning en resultaat van het onderdeel kennen en hier in hun planning rekening mee kunnen houden.

24 :. betrokkenheid van belanghebbenden. bekendheid en duidelijkheid van besluiten e.d. 3. Contacten - In de contacten is het nodig om anderen te overtuigen, hierbij is soms sprake van controverses.

25 4. Kritieke situaties - De leidinggevende moet alert zijn op signalen, zodat zo goed mogelijke adviezen tot stand komen. - De leidinggevende moet zorgen voor vroegtijdig inspelen op externe ontwikkelingen, een goede afstemming en draagkracht voor adviezen binnen de organisatie eenheid. - De leidinggevende moet zorgen voor een goede verantwoording. - De leidinggevende moet alert zijn op signalen van medewerkers, zodat de medewerker maximaal gemotiveerd het werk kan verrichten. 5. Kennis en ervaring - Academische opleiding met korte aanvulling en ervaring of lange aanvulling

26 GEMEENTE LEIDEN standaardfunctieprofiel nr Functie: Strategische leidinggevende Doelstelling van de functie: De strategische leidinggevende 15 heeft bijna de hoogste leidinggevende positie van een groter/belangrijk organisatieonderdeel. De strategische leidinggevende 15 is plaatsvervangend lid van het gemeentelijke managementteam en heeft daardoor een gemeentebrede verantwoordelijkheid in de aansturing van programma s en projecten. De ondersteuning van het bestuur om op een zo goed mogelijke wijze de dienstverlening naar de burger gestalte te geven komt tot uiting in een bijdrage aan het goed vormgeven van en een bijdrage aan het leidinggeven aan de gemeentelijke organisatie. De eenheid van de gemeente en de gemeentebrede samenwerking worden hierbij bewaakt. 2. Resultaatgebieden 2.1. Plaatsvervangend lidmaatschap gemeentelijk managementteam, lidmaatschap van een managementteam: levert een bijdrage aan de ontwikkeling van strategisch beleid, door integraal advies aan het college inzake de vertaling van het collegeprogramma in een strategisch plan. Levert een bijdrage aan de vertaling van het strategische plan in een voortschrijdend concernbedrijfsplan en onderbouwt dit financieel in de vorm van de meerjarenbegroting en de jaarlijkse productbegroting. levert een bijdrage aan een permanente bestuurlijke en beleidsmatige ondersteuning van het college. de beleidsmatige en afstemming tussen de onderdelen en andere delen van de organisatie de bijdragen van de onderdelen aan de begrotingsvoorbereiding de jaarlijkse en periodieke rapportages in het kader van de planning- en controlcyclus.. duidelijke en uitvoerbare adviezen, waarin vakgebieden geïntegreerd voorkomen en afgestemd zijn.. eigen vernieuwende bijdragen, die rekening houdt met externe invloeden.. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. consistentie en samenhang. relevante inbreng 2.2. Leidinggeven aan programma s en projecten: Is binnen de politieke beleidskaders, het strategische plan verantwoordelijk voor de vervulling van de initiatief- en opdrachtgeversrol bij het realiseren van het concernbeleid: het opstellen en doen uitvoeren van bedrijfsplannen

27 de coördinatie van de ontwikkeling en uitvoering van de beleidstaken de implementatie en de uitvoering van het beleid. :. smart werken d.w.z. specifiek meetbaar acceptabel r ealistisch tijdgebonden. voldoende initiatief. duidelijke opdrachten ook buiten het eigen team.. goede samenwerking. afstemming op externe ontwikkelingen en wensen van klanten (extern en intern). samenhang van beleid

28 2.3. Leidinggeven aan deel organisatie: het geven van aanwijzingen hoe het werk verricht moet worden, rekening houdend met de arborichtlijnen het verdelen van het werk en het houden van werkoverleg het zorgen voor de dagelijkse begeleiding. zorgen voor werving en selectie het houden van functionerings-, beoordelings-, verzuim- en ontwikkelingsgesprekken stelt P&O plan voor eigen medewerkers op zorgt voor gegevens voor planning en control over het eigen onderdeel bewaakt het eigen budget. evt. wordt ook leidinggegeven aan medewerkers, die andere medewerkers aansturen.. de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt en krijgt de gelegenheid om zich in zijn functie te ontwikkelen.. er is overzicht over het eigen gedeelte m.b.t. de personele capaciteit en het budget.. tijdig aanleveren van de benodigde informatie Product eigen deel van de organisatie: is mede verantwoordelijk voor de planning, de voortgang en de kwaliteitsbewaking. zorgt voor beleids- en adviezen, die vanuit de optiek van het bestuur belangrijk zijn. De adviezen worden gevraagd en ongevraagd gegeven. levert een bijdrage aan ontwikkeling bestuursinstrumentarium en organisatie. bewaakt de optimalisering van beleids- en managementinformatie. zorgt voor aanpassingen bij wijzigen van de besturingsfilosofie. evalueert en vernieuwt periodiek de organisatie, werkwijze en informatievoorziening. zorgt mede voor een vernieuwingsgerichte, extern georiënteerde cultuur en aanpassing van de cultuur aan de besturingsfilosofie. zorgt voor goede samenwerkingsverhoudingen. draagt zorg voor rapportage van planning en resultaat. :. haalbaarheid plannen en realisatie. goed functionerend team. tevreden team en klanten. voorbeeldfunctie voor team. initiërende bijdrage 2.5. Communicatie: zorgt voor goed overleg met burgers en andere belanghebbenden zorgt indien nodig als plaatsvervanger voor goed overleg in verband met de medezeggenschap van medewerkers zorgt voor een duidelijke communicatie over genomen besluiten, plannen e.d. zorgt dat collega s planning en resultaat van het onderdeel kennen en hier in hun planning rekening mee kunnen houden.

29 :. betrokkenheid van belanghebbenden. bekendheid en duidelijkheid van besluiten e.d. 3. Contacten In de contacten is het nodig om anderen te overtuigen, hierbij is sprake van controverses.

30 4. Kritieke situaties - De leidinggevende moet alert zijn op signalen, zodat zo goed mogelijke adviezen tot stand komen. - De leidinggevende moet zorgen voor vroegtijdig inspelen op externe ontwikkelingen, een goede afstemming en draagkracht voor adviezen binnen de organisatie. - De leidinggevende moet zorgen voor een goede verantwoording. 5. Kennis en ervaring - Academische opleiding, lange aanvulling en ervaring

31 GEMEENTE LEIDEN standaardfunctieprofiel nr Functie: Strategische leidinggevende Doelstelling van de functie: De strategische leidinggevende 16 is de hoogste leidinggevende van een groter/belangrijk organisatieonderdeel. De strategische leidinggevende 16 is lid van het gemeentelijke managementteam en heeft daardoor een gemeentebrede verantwoordelijkheid in de aansturing van programma s en projecten. De ondersteuning van het bestuur om op een zo goed mogelijke wijze de dienstverlening naar de burger gestalte te geven komt tot uiting in het goed vormgeven van en leidinggeven aan de gemeentelijke organisatie. De eenheid van de gemeente en de gemeentebrede samenwerking worden hierbij bewaakt. 2. Resultaatgebieden 2.1. Lidmaatschap gemeentelijk managementteam: ontwikkelt strategisch beleid, door integraal advies aan het college inzake de vertaling van het collegeprogramma in een strategisch plan. Vertaalt het strategische plan in een voortschrijdend concernbedrijfsplan en onderbouwt dit financieel in de vorm van de meerjarenbegroting en de jaarlijkse productbegroting. draagt zorg voor een permanente bestuurlijke en beleidsmatige ondersteuning van het college. is ambtelijk eindverantwoordelijk voor de door het gemeentelijk apparaat verrichte concernbedrijfsvoering.. duidelijke en uitvoerbare adviezen, waarin vakgebieden geïntegreerd voorkomen en afgestemd zijn.. eigen vernieuwende bijdragen, die rekening houdt met externe invloeden.. efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. consistentie en samenhang. relevante inbreng 2.2. Leidinggeven aan programma s en projecten: Is binnen de politieke beleidskaders, het strategische plan verantwoordelijk voor de vervulling van de initiatief- en opdrachtgeversrol bij het realiseren van het concernbeleid: het opstellen en doen uitvoeren van bedrijfsplannen de coördinatie van de ontwikkeling en uitvoering van de beleidstaken de implementatie en de uitvoering van het beleid. :

32 . smart werken d.w.z. specifiek meetbaar acceptabel r ealistisch tijdgebonden. voldoende initiatief. duidelijke opdrachten ook buiten het eigen team.. goede samenwerking. afstemming op externe ontwikkelingen en wensen van klanten (extern en intern). samenhang van beleid 2.3. Leidinggeven aan deel organisatie: het geven van aanwijzingen hoe het werk verricht moet worden, rekening houdend met de arborichtlijnen het verdelen van het werk en het houden van werkoverleg het zorgen voor de dagelijkse begeleiding. zorgen voor werving en selectie het houden van functionerings-, beoordelings-, verzuim- en ontwikkelingsgesprekken stelt P&O plan voor eigen medewerkers op zorgt voor gegevens voor planning en control over het eigen onderdeel bewaakt het eigen budget. evt. wordt ook leidinggegeven aan medewerkers, die andere medewerkers aansturen.. de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt en krijgt de gelegenheid om zich in zijn functie te ontwikkelen.. er is overzicht over het eigen gedeelte m.b.t. de personele capaciteit en het budget.. tijdig aanleveren van de benodigde informatie Product eigen deel van de organisatie: is verantwoordelijk voor de planning, de voortgang en de kwaliteitsbewaking. zorgt voor beleids- en adviezen, die vanuit de optiek van het bestuur belangrijk zijn. De adviezen worden gevraagd en ongevraagd gegeven. levert een bijdrage aan ontwikkeling bestuursinstrumentarium en organisatie. bewaakt de optimalisering van beleids- en managementinformatie. zorgt voor aanpassingen bij wijzigen van de besturingsfilosofie. evalueert en vernieuwt periodiek de organisatie, werkwijze en informatievoorziening. zorgt voor een vernieuwingsgerichte, extern georiënteerde cultuur en aanpassing van de cultuur aan de besturingsfilosofie. zorgt voor goede samenwerkingsverhoudingen. draagt zorg voor rapportage van planning en resultaat. :. haalbaarheid plannen en realisatie. goed functionerend team. tevreden team en klanten. voorbeeldfunctie voor team. initiërende bijdrage 2.5. Communicatie: zorgt voor goed overleg met burgers en andere belanghebbenden

33 zorgt voor goed overleg in verband met de medezeggenschap van medewerkers zorgt voor een duidelijke communicatie over genomen besluiten, plannen e.d. zorgt dat collega s planning en resultaat van het onderdeel kennen en hier in hun planning rekening mee kunnen houden. :. betrokkenheid van belanghebbenden. bekendheid en duidelijkheid van besluiten e.d. 3. Contacten - In de contacten is het nodig om anderen te overtuigen, hierbij is vaak sprake van controverses. 4. Kritieke situaties - De leidinggevende moet alert zijn op signalen, zodat zo goed mogelijke adviezen tot stand komen. - De leidinggevende moet zorgen voor vroegtijdig inspelen op externe ontwikkelingen, een goede afstemming en draagkracht voor adviezen binnen de organisatie. - De leidinggevende moet zorgen voor een goede verantwoording. 5. Kennis en ervaring - Academische opleiding, lange aanvulling en ervaring

34 Standaardfunctiereeks leidinggevenden/aansturenden van een klein onderdeel: 1. Doelstelling van de gemeente: Binnen het kader van de wettelijke taken optimaliseren van de gemeentelijke bestuurlijke en ruimtelijke infrastructuur, het voorzieningenniveau en de dienstverlening aan de inwoners door: - een pro actieve beleidsvorming gericht op de maatschappelijke en sociale behoeften op langere termijn en het vertalen hiervan naar concrete uitvoering; - het afstemmen van de producten en diensten van de gemeente en de kwaliteit ervan op de wensen en behoeften van de afnemers enerzijds en het afwegen en expliceren van het algemeen belang en het private belang anderzijds; - een efficiënte uitvoering van de gemeentelijke taken en een verantwoord beheer van de middelen. 2. Doelstelling leidinggevenden/aansturenden van een klein onderdeel: De leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel geeft leiding of aansturing aan medewerkers. Betrokkene werkt mee aan het reguliere werk van het onderdeel, dit meewerken vindt gedurende meer tijd plaats als het onderdeel kleiner is. Het onderdeel verricht meer uitvoerende werkzaamheden, vast omschreven zaken, waarbij een product geleverd wordt. De leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel maakt ten behoeve van het werk operationeel beleid of draagt hiervoor bij andere medewerkers ideeën aan. Het werk van de leidinggevende/aansturende is ten dele ook tactisch van aard. Bepalen plaats van de functies van leidinggevenden/aansturenden van een klein onderdeel De leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel werkt mee aan het product van de afdeling. Daardoor is het niveau van de functie van leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel tevens afhankelijk van het te leveren product. Het te leveren product wordt verder in dit stuk niet tussen aanhalingstekens geplaatst. Het betreft een materieel product d.w.z. iets maken, uitvoeren etc., het is geen beleidsmatig product. De leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel heeft meestal een functie, die even hoog of wat hoger is dan de hoogst ingeschaalde medewerker. Als de leidinggevende/aansturende een klein onderdeel heeft, dan zal hij zelf meer inhoudelijk werk verrichten. Voor onderdelen van 20 medewerkers of meer, die leiding krijgen, wordt verwezen naar de reeks leidinggevenden van een groot onderdeel of de reeks strategische leidinggevenden. De taken van de leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel m.b.t. het product worden afgeleid van de meer inhoudelijke functie en taken van de medewerkers. Het product van het onderdeel is dan ook het sterkst bepalend voor het functieniveau van de leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel. In een drietal functies van

35 leidinggevenden/aansturenden van een klein onderdeel kan ook sprake zijn van het toezicht houden op de uitvoering door derden in die gevallen is het door derden uitgevoerde werk sterk bepalend voor het functieniveau van de leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel. De opleiding van de leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel is even hoog of net iets hoger dan van de medewerkers evt. de ingehuurde derden, dit geldt ook voor het beslissingsniveau en de niet-hiërarchische contacten. Daarnaast krijgt de leidinggevende/aansturende van een klein onderdeel een waardering voor de beïnvloeding van ondergeschikten. Deze waardering is sterk afhankelijk van; de omvang van het onderdeel en van het alleen coördineren/aansturen of van het geheel leidinggeven (d.w.z. inclusief functionerings- en beoordelingsgesprekken) van medewerkers.

36 Onderscheid tussen de functies van leidinggevenden/aansturenden van een klein onderdeel: Functie leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 5 leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 6 leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 7 leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 8 leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 9 leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 10 leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 10a leidinggevende/aansturen de (klein onderdeel) 11 Taak Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor de realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt zelf altijd mee met het onderdeel. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt mee met het onderdeel en legt administratief verantwoording af. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt mee met het onderdeel en verbetert waar mogelijk het productieproces. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt mee met het onderdeel en verbetert waar mogelijk het productieproces. Het product vraagt het blijven ontwikkelen van de kennis van de medewerkers. Tevens kan sprake zijn van het coördineren van eenvoudige werkzaamheden door derden. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt mee met het onderdeel en verbetert waar mogelijk het productieproces. Het product vraagt het blijven ontwikkelen van de kennis van de medewerkers, bovendien is sprake van het inschatten van kosten en het beheren van het budget. Tevens kan sprake zijn van het coördineren van werkzaamheden door derden. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt mee met het onderdeel en verbetert waar mogelijk het productieproces. Het product vraagt het blijven ontwikkelen van de kennis van de medewerkers, bovendien is sprake van het inschatten van kosten en het beheren van het budget. Tevens wordt geprobeerd om negatieve gevolgen van de productie te vermijden. Tevens kan sprake zijn van het coördineren van meer complexe werkzaamheden door derden. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt mee met het onderdeel en verbetert waar mogelijk het productieproces. Het product vraagt het blijven ontwikkelen van de kennis van de medewerkers, bovendien is sprake van het inschatten van kosten en het beheren van het budget. Tevens wordt geprobeerd om negatieve gevolgen van de productie te vermijden. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor realisatie van de producten van het onderdeel. Werkt mee met het onderdeel en verbetert waar mogelijk het productieproces. Het product vraagt het blijven ontwikkelen van de kennis van de medewerkers, bovendien is sprake van het inschatten van kosten en het beheren van het budget. Tevens wordt geprobeerd om negatieve gevolgen van de productie te vermijden. Stuurt medewerkers aan, coördineert werkzaamheden en draagt zorg voor

standaardfuncties beleidsmedewerkers BESLUITEN De functiereeks beleidsmedewerkers en de bijbehorende waardering vast te stellen.

standaardfuncties beleidsmedewerkers BESLUITEN De functiereeks beleidsmedewerkers en de bijbehorende waardering vast te stellen. Aanbiedingsformulier Onderwerp standaardfuncties beleidsmedewerkers In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.0720/11 06 2004 Dienst :

Nadere informatie

Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid en adviseren op één of meerdere aandachtsgebieden/beleidsterreinen ten behoeve

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Stichting Kinderopvang Op Kop Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Door dhr. R. Terpstra Datum 5 december 2014 Functieomschrijving coördinator kinderopvang Algemene

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Binnen O2A5 staat een belangrijke verandering voor de deur, namelijk de invoering van zgn. onderwijsteams. Voor een succesvolle implementatie van deze organisatieverandering

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Versie 0.10 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W- nr.: d.d Standaardfunctiereeks facilitair en juridisch.

BESLUITEN. B&W- nr.: d.d Standaardfunctiereeks facilitair en juridisch. B&W- nr.: 06.0163 d.d. 07-02-2006 Onderwerp Standaardfunctiereeks facilitair en juridisch. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie SWMG De standaardfunctiereeksen: facilitair medewerkers (bijlage 1)

Nadere informatie

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL FORMULIER FUNCTIEPROFIEL Basisgegevens Datum 9-6-2015 Naam van de functie: HR Manager Plaats in de organisatie Rapporteert aan of werkt onder leiding van: directie Geeft leiding aan: afdeling P&O Doel

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement dd. Functie tactisch manager Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub dd Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Wonen

Functiebeschrijving manager Wonen Functiebeschrijving manager Wonen Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Wonen, waartoe behoren het Klantcontactcentrum (KCC), Verhuur, Wijkaanpak, Individuele zorg en Dagelijks Onderhoud. Kern en uitdaging

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Pagina 1 van 5 Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Doel Het vastleggen van taken, verantwoordelijkheden van een functionaris, met inbegrip van opleidingseisen en salarisindicatie. Van

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling:

Nadere informatie

Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304

Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304 Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304 Doel Bijdragen aan de formulering van het strategische en tactische (financieel-)economische beleid van de instelling of onderdelen daarvan, alsmede vorm en

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Halderberge. Nr. 63039 13 juli 2015 Organisatieregling gemeente Halderberge 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge; gelet

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Personeelsbeleid

Functiebeschrijving Manager Personeelsbeleid Functiebeschrijving Manager Personeelsbeleid Binnen O2A5 staat een belangrijke verandering voor de deur, namelijk de invoering van zgn. onderwijsteams. Voor een succesvolle implementatie van deze organisatieverandering

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

Functieprofiel Locatiedirecteur

Functieprofiel Locatiedirecteur Functieprofiel Locatiedirecteur Functie-informatie Functienaam Locatiedirecteur Organisatie INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda Salarisschaal 11 Indelingsniveau Vb FUWASYS-advies 11 - Vb Werkterrein

Nadere informatie

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie:

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie: Functienaam: Sector: Afdeling: teammanager Klant Klant & Strategie Klant Plaats in de organisatie: De teammanager Klant verricht zijn werkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de manager Klant &

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Adviseur IV Normfunctienaam Adviseur IV Code Peildatum N03.01.08 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen

Nadere informatie

Facilitair accountmanager

Facilitair accountmanager Facilitair accountmanager Doel Inventariseren en analyseren van de wensen en ervaringen van klanten van de dienst ten aanzien van de dienstverlening en het uitzetten van daaruit voorvloeiende activiteiten,

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Management: Functiegroep Strategisch II: Overwegende functiekenmerken:

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Management: Functiegroep Strategisch II: Overwegende functiekenmerken: Functiebeschrijving Functienaam Strategisch manager II Normfunctienaam Strategisch manager II Code Peildatum N02.02.04 1-1-2013 Functiereeks Management Leidinggeven aan en organiseren van activiteiten

Nadere informatie

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Doel Voorbereiden en uitvoeren van het beleid van in het algemeen en van de eigen service in het bijzonder, alsmede het leidinggeven aan de werkzaamheden

Nadere informatie

Finance & Control. Plaats in de organisatie:

Finance & Control. Plaats in de organisatie: Functienaam: Sector: Afdeling: teammanager Financiën Finance & Control Financiën Plaats in de organisatie: De teammanager Financiën verricht zijn werkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de manager

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017 Directeur bedrijfsvoering Doel Zorgdragen voor de beleidsontwikkeling en, na vaststelling van het te voeren beleid door anderen, voor beleidsimplementatie en -evaluatie van (deel)processen in de bedrijfsvoering

Nadere informatie

Functiebeschrijving- en waardering Onderwijsgroep Amersfoort

Functiebeschrijving- en waardering Onderwijsgroep Amersfoort Functie-informatie Functienaam Directeur Speciaal Onderwijs Organisatie Cluster-4 onderwijs Salarisschaal 15 Indelingsniveau Ve Fuwasys-advies 15 - Ve Werkterrein Management -> Directie/bestuur Activiteiten

Nadere informatie

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement.

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement. Verpleegkundig Hoofd Zorgeenheid / Manager 10 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plaats in de organisatie/oriëntatie:

Nadere informatie

Basisgegevens. Algemene karakteristieken

Basisgegevens. Algemene karakteristieken Basisgegevens Functiebenaming: Beleidsmedewerker Dienstonderdeel/post: Ambassade Washington Functieniveau: 09 Aantal uren: Min/Max AO 2040 uur per week Formatieplaatsnr: bovenformatief (tijdelijke functie

Nadere informatie

Concept FUNCTIEBOEK STICHTING BAASIS FUNCTIE-INFORMATIE FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR B. Indelingsniveau Vb FUWASYS-advies 11-Vb

Concept FUNCTIEBOEK STICHTING BAASIS FUNCTIE-INFORMATIE FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR B. Indelingsniveau Vb FUWASYS-advies 11-Vb Concept FUNCTIEBOEK STICHTING BAASIS DIRECTEUR B FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Directeur B Codering BAA18-12 Organisatie Stichting Baasis Onderdeel Onderwijs Salarisschaal 11 [DB] Indelingsniveau Vb FUWASYS-advies

Nadere informatie

DIRECTIESTATUUT VAN WONINGSTICHTING BARNEVELD TE BARNEVELD

DIRECTIESTATUUT VAN WONINGSTICHTING BARNEVELD TE BARNEVELD DIRECTIESTATUUT VAN WONINGSTICHTING BARNEVELD TE BARNEVELD Het bestuur Artikel 1 Conform artikel 5 lid 1 van de statuten wordt het bestuur van de stichting gevormd door de directeur. De directeur is belast

Nadere informatie

Functieprofiel voorzittend directeur organisatorische eenheid (OE)

Functieprofiel voorzittend directeur organisatorische eenheid (OE) Functieprofiel voorzittend directeur organisatorische eenheid (OE) Functie-informatie Functienaam Voorzitter directeur organisatorische eenheid (OE) Organisatie INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda

Nadere informatie

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris.

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris. 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Leidinggevend Strategisch Beleidscoördinator Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator A4 Datum

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Adjunct-algemeen directeur januari 2013 Opdrachtgever Nieuwstraat 23 A 1621 EA Hoorn Auteur P.P.J.G. Janssen Project 5POBA4560 1 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Adjunct-algemeen

Nadere informatie

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur)

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) De gemeente Deurne zoekt een: De afdeling Ruimte en Samenleving heeft een vacature: Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) Deurne is een centrumgemeente in de Peel, gelegen in de provincie Noord-Brabant.

Nadere informatie

Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen

Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen Alles lijkt lichter en makkelijker te gaan: iedereen kent zijn of haar rol, beleid- en besluitvorming verloopt één keer goed en er is veel minder behoefte aan afstemming.

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Adviseur III Normfunctienaam Adviseur III Code Peildatum N03.01.06 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen

Nadere informatie

Functiebeschrijving medewerker projecten

Functiebeschrijving medewerker projecten Functiebeschrijving projecten Doel Is verantwoordelijk voor de realisatie van de aan hem/haar toegewezen (deel-)projecten en voor technische ondersteuning van projectleiders en projectontwikkelaars. Plaats

Nadere informatie

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Vastgesteld in de bestuursvergadering van 24 mei 2007 PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Binnen de voor de stichting geldende statuten en reglementen, is het College van Bestuur het bevoegd gezag van de stichting,

Nadere informatie

Juridisch Adviseur (36 uur)

Juridisch Adviseur (36 uur) De gemeente Deurne is voor de afdeling Bedrijfsvoering op zoek naar een: Juridisch Adviseur (36 uur) schaal 10a, HR21 normfunctie Adviseur III De organisatie De gemeente Deurne is een gemeente in de provincie

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Functiebeschrijving Directeur PO

Functiebeschrijving Directeur PO Functiebeschrijving Directeur PO Functie-informatie: Functienaam Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Directeur Conform CAO Management -> Overig management Beleid voorbereiden, ontwikkelen, implementeren

Nadere informatie

Functieprofiel: Beleidsmedewerker Functiecode: 0301

Functieprofiel: Beleidsmedewerker Functiecode: 0301 Functieprofiel: Beleidsmedewerker Functiecode: 0301 Doel Ontwikkelen, implementeren, evalueren en bijstellen van beleid op één of meerdere aandachtsgebieden/beleidsterreinen ten behoeve van de instelling,

Nadere informatie

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het extern profileren van de organisatie door het in de media/via social media positioneren van de organisatie en haar activiteiten, passend bij het gewenste imago. Welke

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Locatiemanager

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Locatiemanager FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Locatiemanager januari 2013 Opdrachtgever Nieuwstraat 23 A 1621 EA Hoorn Auteur P.P.J.G. Janssen Project 5POBA4560 1 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Locatiemanager Organisatie

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING AFDELINGSHOOFD VERSIE 4 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING AFDELINGSHOOFD VERSIE 4 APRIL 2017 Afdelingshoofd Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van één of meerdere werkprocessen, binnen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Datum : 20 februari 2012 Functiebeschrijving : Teamleider Vastgesteld besluit CvB : 27 maart Waardering Salarisschaal 12

FUNCTIEBESCHRIJVING. Datum : 20 februari 2012 Functiebeschrijving : Teamleider Vastgesteld besluit CvB : 27 maart Waardering Salarisschaal 12 FUNCTIEBESCHRIJVING Datum : 20 februari 2012 Functiebeschrijving : Teamleider Vastgesteld besluit CvB : 27 maart 2012 Waardering Salarisschaal 12 Context - Organisatorische eenheid: Onderwijscluster -

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Bedrijfsvoering, waartoe behoren datakwaliteit, informatisering en analyse, registratie en boekhouding, compliance

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitgangspunten en structuur ambtelijke organisatie

Hoofdstuk 1 Uitgangspunten en structuur ambtelijke organisatie CVDR Officiële uitgave van Reusel-De Mierden. Nr. CVDR303252_1 9 januari 2018 Organisatiebesluit Reusel-De Mierden 2013 Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden; gelet op artikel 160

Nadere informatie

Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305

Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305 Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305 Doel Het verrichten van werkzaamheden voor een eenheid op beleidsuitvoerend en ondersteunend gebied, van administratieve, uitvoerende en secretariële

Nadere informatie

Afdelingscoördinator (m/v) 1,0 fte

Afdelingscoördinator (m/v) 1,0 fte Januari 2014 : 14 01 (INTERN+EXTERN) De Veiligheidsregio Limburg-Noord fungeert als samenwerkende partij van 15 gemeenten voor rampenbestrijding, crisisbeheersing, brandweer en publieke gezondheid. Politie

Nadere informatie

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control Unitmanager EAD Organisatiecontext Het Baken wil een werkomgeving bieden die plezierig, inspirerend en lerend is. Wij zien onze medewerkers als mensen met talenten, competenties, passie en ambities, die

Nadere informatie

van onderwijs en onderwijsondersteuning binnen Directeur onderwijsinstituut

van onderwijs en onderwijsondersteuning binnen Directeur onderwijsinstituut Opleidingsmanager Doel Ontwikkelen van programma( s) van wetenschappenlijk onderwijs en (laten) uitvoeren en organiseren van onderwijs en onderwijsondersteuning binnen de faculteit, uitgaande van een faculteitsplan

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.3 Projectmanagement

FUNCTIEFAMILIE 5.3 Projectmanagement Doel van de functiefamilie Leiden van projecten en/of deelprojecten de realisatie van de afgesproken projectdoelstellingen te garanderen. Context: In lijn met de overgekomen normen in termen van tijd,

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten)

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten) Doel van de functiefamilie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven aan externe klanten deze klanten oplossingen aan te reiken of maximaal te ondersteunen in het vinden van een

Nadere informatie

Functieprofiel: Faculteitsdirecteur Functiecode: 0205

Functieprofiel: Faculteitsdirecteur Functiecode: 0205 Functieprofiel: Faculteitsdirecteur Functiecode: 0205 Doel Voorbereiden en uitvoeren van het beleid van de hogeschool in het algemeen en van de in het bijzonder, alsmede het leidinggeven aan de werkzaamheden

Nadere informatie

Bijlage taak-functieomschrijving schoolleider

Bijlage taak-functieomschrijving schoolleider Bijlage taak-functieomschrijving schoolleider Schoolleider DA De schoolleider legt verantwoording af aan het bestuur. In het managementstatuut zijn (gedetailleerd) de taken en bevoegdheden van de schoolleider

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs Horizon College Beleidsmedewerker Onderwijs Sector BMO Alkmaar C70) Afdeling Communicatie en Onderwijs (C&O) Contract: Vervanging wegens zwangerschapsverlof Periode: 1 mei 2015 tot 1 oktober 2015 Omvang:

Nadere informatie

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van:

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van: RIS112296_09-01-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk /2003.963 RIS 112296 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Organisatie 1. Omschrijving van het beleidsterrein

Nadere informatie

FUNCTIEBOEK STICHTING BAASIS

FUNCTIEBOEK STICHTING BAASIS FUNCTIEBOEK STICHTING BAASIS DIRECTEUR FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Directeur Codering BAA17-13b Organisatie Stichting Baasis Onderdeel Onderwijs Salarisschaal 11 [DB] Indelingsniveau Vb FUWASYS-advies

Nadere informatie

P&O-adviseur. Context. Doel

P&O-adviseur. Context. Doel P&O-adviseur Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en/of de uitvoering van het personeel- en organisatiebeleid voor faculteit(en), diensten of de instelling, binnen de kaders van, wettelijke bepalingen

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement cc. Functie strategisch manager Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub cc Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

P&O-adviseur. Context. Doel

P&O-adviseur. Context. Doel P&O-adviseur Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en/of de uitvoering van het personeel- en organisatiebeleid voor faculteit(en), dienst(en) of de instelling, binnen de kaders van, wettelijke bepalingen

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker A

Functiebeschrijving administratief medewerker A Functiebeschrijving administratief medewerker A 1. Doel van de functie De administratief medewerker A werkt vanuit een specifiek vakspecialisme of op basis van senioriteit en is verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen I Normfunctienaam Medewerker systemen I Code Peildatum N05.02.02 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Organisatie en functieprofiel. Bestuurder/rector De Breul

Organisatie en functieprofiel. Bestuurder/rector De Breul Organisatie en functieprofiel Bestuurder/rector De Breul April, 2014 1. INFORMATIE OVER DE ORGANISATIE De Breul is een katholieke scholengemeenschap voor VMBO-tl, HAVO, Atheneum en Gymnasium in Zeist.

Nadere informatie

Word jij onze collega?

Word jij onze collega? Word jij onze collega? Senior projectleider Wonen Thuisvester is op zoek naar twee senior projectleiders (36 uur en 32 uur). De senior projectleider maakt onderdeel uit van de afdeling Wonen en adviseert

Nadere informatie

SAMENWERKINGSSTICHTING KANS & KLEUR. Algemeen. Context FUNCTIEPROFIEL: CONCERNCONTROLLER. Functieprofiel: Concerncontroller

SAMENWERKINGSSTICHTING KANS & KLEUR. Algemeen. Context FUNCTIEPROFIEL: CONCERNCONTROLLER. Functieprofiel: Concerncontroller SAMENWERKINGSSTICHTING KANS & KLEUR FUNCTIEPROFIEL: CONCERNCONTROLLER Algemeen Samenwerkingsstichting Kans & Kleur is verantwoordelijk voor alle basisscholen in de gemeente Wijchen. Daaronder vallen scholen

Nadere informatie

Informatiemanager. Doel. Context

Informatiemanager. Doel. Context Informatiemanager Doel Ontwikkelen, in stand houden, evalueren, aanpassen en regisseren van het informatiemanagement, de digitale informatievoorziening en de ICT-facilitering van de instelling en/of de

Nadere informatie

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a Wat is het doel/de bestaansreden van de functie? : Het leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en ervoor zorgen dat strategische projecten geïmplementeerd

Nadere informatie

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F 03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F Assisteren van de projectcoördinator bij de uitvoering van activiteiten binnen het gehele project. Voert assisterende werkzaamheden uit met betrekking tot logistiek, archiveren,

Nadere informatie

FUNCTIEBOEK GOMARUS SCHOLENGEMEENSCHAP

FUNCTIEBOEK GOMARUS SCHOLENGEMEENSCHAP FUNCTIEBOEK GOMARUS SCHOLENGEMEENSCHAP FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Directeur onderwijs Codering GOM13-102 Organisatie Gomarus Scholengemeenschap Onderdeel Directie Salarisschaal 14 Indelingsniveau Ve

Nadere informatie

FUNCTIEDOCUMENT. Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1

FUNCTIEDOCUMENT. Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1 FUNCTIEDOCUMENT RWS Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1 CONTEXT RWS heeft vier afdelingen (Strategie & Beleid, Klant, Vastgoed en Bedrijfsvoering). Deze afdelingen

Nadere informatie

Technisch projectmedewerker

Technisch projectmedewerker Technisch projectmedewerker Doel Bijdragen aan de uitvoering van projecten vanuit de eigen discipline, uitgaande van een projectplan en onder verantwoordelijkheid van een Projectmanager/ -leider, zodanig

Nadere informatie

FU02 Schoolleider Saltho Onderwijs. Management -> Schoolmanagement Management -> Overig management

FU02 Schoolleider Saltho Onderwijs. Management -> Schoolmanagement Management -> Overig management FUWA-PO Sessie Functie-informatie Blz. 1 Functienaam Codering CONCEPT 1 Organisatie Saltho Onderwijs Onderdeel Koraal Groep Salarisschaal 12 Indelingsniveau Vc FUWASYS-advies 12 - Vc Werkterrein Management

Nadere informatie

REGELING AMBTELIJKE ORGANISATIE GEMEENTE HILLEGOM. Vastgesteld in vergadering van het college van de gemeente Hillegom op 5 oktober 2004, B&W nummer..

REGELING AMBTELIJKE ORGANISATIE GEMEENTE HILLEGOM. Vastgesteld in vergadering van het college van de gemeente Hillegom op 5 oktober 2004, B&W nummer.. REGELING AMBTELIJKE ORGANISATIE GEMEENTE HILLEGOM Vastgesteld in vergadering van het college van de gemeente Hillegom op 5 oktober 2004, B&W nummer.. HOOFDSTUK 1 Artikel 1 De structuur van de ambtelijke

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUUR STICHTING SYMPANY EN SYMPANY+

REGLEMENT BESTUUR STICHTING SYMPANY EN SYMPANY+ REGLEMENT BESTUUR STICHTING SYMPANY EN SYMPANY+ Artikel 1 Bestuurstaak 1. Het bestuur bestuurt de stichting onder toezicht van de raad van toezicht. 2. Het bestuur dient primair het belang van de stichting

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Directeur bedrijfsvoering Codering Organisatie Scholengemeenschap Bonaire Salarisschaal Indelingsniveau

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Organisatie Januari 2012 nvt 18 Januari 2012 Zelfevaluatie Raad van Toezicht Organisatie/Zelfevaluatie Inhoudsopgave 1. PROCEDURE ZELFEVALUATIE RAAD

Nadere informatie

Functiebeschrijving en -waardering

Functiebeschrijving en -waardering Functiebeschrijving en -waardering Directeur opvang nieuwkomers 14 maart 2016 Opdrachtgever opdrachtgever Kenmerk Kenmerk/initialen Adviseur(s) J.L.P. Bustin Projectnummer projectnummer Functie informatie

Nadere informatie

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier De functie van kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de raad van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier kent twee opeenvolgende

Nadere informatie

Gezocht: Krachtige Stafmanager Financiën en Bedrijfsvoering. Voel jij je aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Primair Onderwijs?

Gezocht: Krachtige Stafmanager Financiën en Bedrijfsvoering. Voel jij je aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Primair Onderwijs? Gezocht: Krachtige Stafmanager Financiën en Bedrijfsvoering Voel jij je aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Primair Onderwijs? Ben jij de krachtige, financiële duizendpoot die behalve

Nadere informatie

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01 Functieomschrijving office-coördinator Taken en Werkzaamheden Tot de aandachtsgebieden van office-coördinator behoren 'Beleid', Externe contacten, Communicatie en Relatiebeheer, Financiën, Advisering,

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Functiebeschrijving Teammanager VGE Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts met goedkeuring van LIMOR

Nadere informatie

Profielbeschrijving Voorzitter College van Bestuur. Pagina 1

Profielbeschrijving Voorzitter College van Bestuur. Pagina 1 Profielbeschrijving Voorzitter College van Bestuur Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015

Nadere informatie

bevordert en draagt zorg voor de ontwikkeling en implementatie van beleids- en beheersinstrumenten

bevordert en draagt zorg voor de ontwikkeling en implementatie van beleids- en beheersinstrumenten CVDR Officiële uitgave van Súdwest-Fryslân. Nr. CVDR330570_1 10 oktober 2017 HR21 functies Gemeente Súdwest-Fryslan HR21 functies Gemeente Súdwest-Fryslân 1 januari 2013 Lokale Griffier Functiereeks Politiek

Nadere informatie

Controlstatuut Havensteder

Controlstatuut Havensteder Controlstatuut Havensteder Vastgesteld door het Bestuur d.d.: 29 november 2016 Goedgekeurd door de RvC d.d.: 16 december 2016 Inhoud 0. Inleiding... 3 1. Verankering... 3 1.1. Plaats van de controlfunctie

Nadere informatie

Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire is op zoek naar een ervaren

Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire is op zoek naar een ervaren VACATURE Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire is op zoek naar een ervaren Teamleider (1 fte) Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire (EOZ) biedt ondersteuning en begeleiding aan leerlingen

Nadere informatie

Instructie gemeentesecretaris gemeente Overbetuwe 2011

Instructie gemeentesecretaris gemeente Overbetuwe 2011 Onderwerp: Instructie gemeentesecretaris gemeente Overbetuwe 2011 Ons kenmerk: 11BWB00022 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op artikel(en) 103, tweede lid van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Medewerker administratieve processen en systemen

Medewerker administratieve processen en systemen processen en systemen Doel Voorbereiden, analyseren, ontwerpen, ontwikkelen, beheren en evalueren van procedures en inrichting van het administratieve proces en interne controles, rekening houdend met

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht Bestuursbureau Postbus 245, 6710 BE Ede Bovenbuurtweg 27, 6717 XA Ede 088 020 70 00 aeres.nl info@aeres.nl Doel van de functie De Raad van Toezicht staat het College

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Marketing en Communicatie Functiecode: 0602

Functieprofiel: Medewerker Marketing en Communicatie Functiecode: 0602 Functieprofiel: Communicatie Functiecode: 0602 Doel Verzorgen van activiteiten op het gebied van communicatie en/of voorlichting voor Hogeschool Utrecht of onderdelen daarvan, aan verschillende in- en

Nadere informatie

Leeswijzer functieboek. Dienst Dommelvallei. Definitieve versie 15 oktober 2013 Pagina 1 van 11

Leeswijzer functieboek. Dienst Dommelvallei. Definitieve versie 15 oktober 2013 Pagina 1 van 11 Leeswijzer functieboek Dienst Dommelvallei Definitieve versie 15 oktober 2013 Pagina 1 van 11 Inhoud leeswijzer 1. Algemeen... 3 1.1 Werkwijze... 3 1.2 Doel en inhoud leeswijzer... 3 2. Generiek (algemeen)

Nadere informatie

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement.

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement. Verpleegkundig Hoofd Zorgeenheid / Manager 11 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plaats in de organisatie/oriëntatie:

Nadere informatie

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context Functie Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Unitleider LD en evt. arbeidsmarkttoelage Management -> Overig management Beleid mede voorbereiden, ontwikkelen, implementeren en evalueren Coördinatie van

Nadere informatie

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Doel Plannen en organiseren van de werkzaamheden en aansturen van de medewerkers binnen een team, binnen het vastgestelde beleid van een overkoepelende eenheid

Nadere informatie