Notulen deelnemersraadvergadering Student Union

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen deelnemersraadvergadering Student Union"

Transcriptie

1 Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Datum Aanvang uur Locatie Atrium, Bastille Aanwezigen Student Union Bestuur: Annemarie Huijink (vz), Berend Feldbrugge, Thomas Hommes, Rhodé Betting, Pieter Beem en Jeroen Enthoven Aanwezigen verenigingen: Youri Boink (Abacus), Thijs Veldhuizen (AEGEE-Enschede), Cor Koomen (Alembic), Theo Miltenburg (Aloha) Daan Egberts (Apollo), Michiel Hamer (Arashi), Imke Smedema (Audentis), Emma Knijn (Contramime), Caroline Balvers (Dimensie), Stefan Witkamp (Fact), Michel van Hees (Gascogne), Freeke Porte (Harambee), Christine Triphaus (Hippocampus), Christopher Klöppner (Isaac Newton), Tim Doornkamp (Linea Recta), Luca Wisse (Ludica), Inge Tensen (Messed Up), Laura Zendman (Nest), Derk de Graaf (Overleg Studieverenigingen OS), Marjanne Luinstra (Paradoks), Ton Nguyen (Kivi Niria), Astrid Hoving (Skeuvel), Daniel Jansen (Taste) Dominique Vletor (TSAC) Lydia den Otter (VGST). Notulist: Nathalie van Ek 1. Opening Annemarie opent de vergadering om uur en heet iedereen welkom. De agenda wordt doorgenomen. Daarna legt Annemarie de structuur van de Student Union uit. Ook wordt de huidige Raad van Toezicht genoemd. 2. Notulen deelnemersraadvergadering Er zijn geen vragen over de notulen. Er is geen bezwaar tegen de goedkeuring van de notulen, dus de notulen worden goedgekeurd. 3. Mededelingen a) P-activisme prijs Mogelijkheid voor alle verenigingen om te nomineren b) Deelnemers Geen mededelingen 4. Jaarverslag 2012 Highlights (Annemarie Huijink) - De FOBOS regeling is vastgesteld - De eerste editie van SOFA heeft plaatsgevonden - Besluit tot verbouwing van de Pakkerij - Pilot studieplekken Wallstreet is geslaagd en gaat door - Visie Sport 2014 is tot stand gekomen - Pits is Unite geworden. Vraag Overleg studieverenigingen (Derk de Graaf): Is het doel waarmee SOFA ooit is opgezet behaald? Student Union (Annemarie): Het doel van SOFA is een evenement, naast de Kick-In om activisme te promoten. De activiteiten die tijdens die dag worden gelinkt aan bepaalde verenigingen en niet alle verenigingen komen aan bod. Het hangt dus af per koepel en vereniging of het doel is nagestreefd.

2 Stand van zaken 2013 (Annemarie Huijink) Speerpunten voor dit jaar zijn Sport & Cultuur en de invoering van SUN, daarnaast geeft Annemarie een update over lopende projecten. Vraag van Nest (Laura Zendman): Wat is precies de definitie van actief? Student Union (Thomas): Onder activisme verstaan wij actief zijn naast je studie in de breedste zin van het woord. Hierbij kun je denken aan ondernemen, actief zijn binnen een commissie/bestuur, een bijbaan etc. Vraag van Audentis (Imke Smedema): Weten jullie of er al iets bekend is over de roosters van TOM, geldt voor iedere studie dat er fulltime gestudeerd moet worden? Student Union (Thomas): Het idee van TOM is inderdaad dat er fulltime gestudeerd wordt. Voor iedere studie geldt dus dat er 40 uur per week gestudeerd wordt. Er gaat waarschijnlijk veel tijd in projecten zitten. Speerpunt Sport en Cultuur (Berend Feldbrugge) Er zijn een aantal wisselingen op functies geweest. Bezuinigingen bij sport en cultuur worden verder doorgevoerd. De mogelijkheden tot bezuinigingen worden gezocht door een kleiner aanbod van sportverenigingen. Een andere verdeling van de subsidies voor sport- en cultuurverenigingen. Cultuurkoepel Apollo verhuist naar een nieuwe plek in de Vrijhof. Vraag van Taste (Daniël Janson): De vier verenigingen die geen subsidie meer ontvangen, kunnen die nog blijven bestaan? Student Union (Berend): Dit wisselt per vereniging. We willen als Student Union natuurlijk sport niet de das om doen, dus proberen we een goede manier te vinden om de verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen ook al krijgen ze geen subsidie meer. Vraag van Taste (Daniël Janson): Hoe gaan jullie deze verenigingen ondersteunen? Student Union (Berend): De subsidie wordt in twee delen langzaam afgebouwd. Dit betekend dat ze vanaf 2016 geen subsidie meer ontvangen. Het is dus niet zo dat ze van het een op het andere moment niks meer ontvangen, op deze manier proberen we er voor te zorgen dat de vereniging niet in een keer in een diep dal valt. Vraag van Aegee (Thijs Veldhuizen): Hoe is het vooruitzicht? Student Union (Berend): Helaas hebben er bezuinigingen plaats moeten vinden. De Student Union zal zich er hard voor maken dat verenigingen toch kunnen blijven bestaan. Student Union (Thomas): Het bedrag wat bezuinigd moest worden is gemaximeerd, dus als dit zo blijft hoeven er geen bezuinigingen meer plaats te vinden. Vraag van Apollo (Daan Egberts): Is de Student Union alleen verantwoordelijk voor de sportverenigingen of ook voor cultuur? Student Union (Berend): Wij zijn ook verantwoordelijk voor cultuur, hier moeten dus ook duidelijke afspraken voor worden gemaakt.

3 Speerpunt Student Union Netwerk (SUN) (Pieter Beem & Rhodé Betting) Dit jaar zal de pilotfase worden gestart in samenwerking met een aantal verenigingen. Deze pilotfase zal uitgebreid geëvalueerd worden. Lopende projecten - Buddy - Flextoren - More than a degree - Bestuursminor - Huurauto - evenementen Activisme monitor (Thomas Hommes) Een aantal gegevens welke uit de monitor naar voren zijn gekomen: 1 Studenten studenten hebben deelgenomen - Hiervan is 60% actief, 20% niet actief en 20% is actief geweest - Van de 20% niet actief, wil 70% wel 1-2 dagdelen actief zijn - 60% van de studenten vindt dat de UT activisme te weinig stimuleert 2 Verenigingen - 51 verenigingen hebben deelgenomen - Bestuurders & actieve leden, afname van 15% in 3 jaar - 60% heeft moeite met vullen van commissies & besturen - 55% van de verenigingen heeft actie ondernomen om het activisme te bevorderen. Invloeden op het activisme zijn: - TOM, fulltime studeren is de norm. Dit is een bedreiging voor middelgroot activisme - Sociaal leenstelsel. Dit is een bedreiging voor groot en middelgroot activisme - Beperkte financiële ondersteuning. Toekomst van activisme: - Oplossingen worden gezocht door het organiseren in klein en groot activisme, gebruik maken van de bestuursminor en focussen op de leerervaring. - Op 27 september heeft het Student Union Forum de toekomst van het activisme als onderwerp. Vraag Overleg Studieverenigingen (Derk de Graaf): Het U-fonds wat is opgezet, kent dat een vervolg? Student Union (Thomas Hommes): De Universiteit Twente kent de regeling FOBOS. In het nieuwe TOM-model, wordt activisme niet echt ondersteund. Wanneer de Student Union een ander fonds opricht, geven wij een ander signaal dan de UT. De SU gaat er nog wel mee aan de slag, om te kijken naar een goede invulling. Vraag Overleg Studieverenigingen (Derk de Graaf): Er zijn meer mogelijkheden om besturen tegemoet te komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken het organiserende gedeelte te vergemakkelijken. Bijv. door een secretaresse aan te nemen die kan notuleren op vergaderingen. Zo kun je overhead uitbesteden. Student Union (Thomas Hommes): Dit is zeker een interessante invulling en het zal worden meegenomen. Vraag van Taste (Daniël Janson): Heeft de bestuursminor invloed op het aantal afstudeermaanden wat je krijgt als bestuurder?

4 Student Union (Thomas Hommes): De bestuursminor staat los van het aantal afstudeermaanden dat je krijgt. Dus het heeft geen invloed op elkaar. Het is ook mogelijk om de minor te doen zonder dat je een fulltime bestuursfunctie vervult. Vraag van Taste (Jennifer Bendsneijder): Wanneer je als bestuur wisselt in februari, is het dan nog mogelijk om deel te nemen aan de bestuursminor? Student Union (Thomas Hommes): Ik kan hier nu nog niet iets met zekerheid over zeggen, wanneer je een stuurt kan ik je verder helpen. Vraag van Paradoks (Marianne Luinstra): Bestaat de competentiegids nog? Student Union (Thomas Hommes): De competentiegids bestaat nog steeds. We willen de gids nu ook gaan promoten onder de studieadviseurs, zodat zij studenten beter kunnen helpen wanneer zij aangeven actief te willen zijn naast hun studie. Vraag van VGST (Lydia den Otter): De regeling college geld vrij besturen, is daar nog naar gekeken? Student Union (Thomas Hommes): De vraag is hoeveel mensen er gebruik van gaan maken. Financieel gezien levert het weinig op. De Student Union denkt dat er weinig animo voor is. Voor de universiteit is er een grote groep nodig om het door te laten gaan. Taste (Jennifer Bendsneijder): Ik weet toevallig dat er in Groningen twee studenten geïnteresseerd in zijn. Student Union (Annemarie): Ik weet niet of het het waard is om de strijd aan te gaan. Voor de UT is het namelijk niet simpel. Taste (Daniël Janson): De regeling is financieel gezien en qua studie niet optimaal. 5. Charge/decharge Raad van Toezicht (B) De huidige Raad van Toezicht: Pieter Willems (vz) Teun Groeneweg Floris de Vries Jurgen Klein Gilles Meijer Frits Lagendijk Marc Venerius Jelle Ferwerda studie sport gezelligheid cultuur bedrijfsleven UT afgevaardigde bedrijfsleven UT internationalisering Pieter Willems gaat stoppen. Annemarie stelt voor om Pieter Willems te dechargeren als vertegenwoordiger vanuit de koepel studie en Joni Terpstra te chargeren als vertegenwoordigster koepel studie. Jurgen Klein zal Pieter opvolgen als voorzitter van de Raad van Toezicht. Is hier bezwaar tegen? Er is geen bezwaar. 6. W.v.t.t.k. Er zijn geen punten. 7. Rondvraag Overleg Studieverenigingen wil graag Pieter Willems bedanken voor zijn inzet bij de Raad van Toezicht. Taste (Jennifer Bendsneijder): Hebben de bestuurders die gaan wisselen een leuk jaar gehad? Berend: Hectisch jaar, wel veel geleerd. Pieter: Goed jaar, met een leuk team. Ik houd er en goed gevoel aan over. Jeroen: Ik sluit mij aan bij Pieter.

5 Wanneer krijgen we de nieuwe opvolgers te zien? De opvolgers zijn Sietske, Demian en Thomas. Deze maand worden ze ingewerkt en ze zullen vanaf nu bij alle activiteiten aanwezig zijn. Op 19 september kan je kennismaken tijdens de constitutieborrel. 8. Sluiting Annemarie sluit de vergadering om uur en nodigt iedereen uit voor de borrel.

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Datum 20-02-2013 Aanvang 19.00 uur Locatie Atrium, Bastille Aanwezigen Student Union Bestuur: Annemarie Huijink (vz), Berend Feldbrugge, Leendert Starreveld,

Nadere informatie

Besluiten december 2009 Besluit 516.3 Besluit 514.2 Besluit 514.1 Besluiten november 2009 Besluit 513.1 Besluit 511.3 Besluit 511.

Besluiten december 2009 Besluit 516.3 Besluit 514.2 Besluit 514.1 Besluiten november 2009 Besluit 513.1 Besluit 511.3 Besluit 511. Besluitenlijst Student Union 2009 Besluiten december 2009 Besluit 516.3 Gehoord: - Hoofd Sportcentrum - Hoofd Cultuurcentrum - Saxion Hogescholen - Medewerkers SU - Oud-portefeuillehouder sport & cultuur

Nadere informatie

Communicatievisie 2014 More Than a Degree

Communicatievisie 2014 More Than a Degree Communicatievisie 2014 More Than a Degree Definitielijst SU: Student Union SUb: Student Union bestuur Student: Student aan de Universiteit Twente UT: Universiteit Twente TOM: Twents Onderwijs Model MTAD:

Nadere informatie

Algemeen bestuur Artikel 2. Lid 1. De volgende studentensportorganisaties zijn lid van het algemeen bestuur van de stichting Sportkoepel UT:

Algemeen bestuur Artikel 2. Lid 1. De volgende studentensportorganisaties zijn lid van het algemeen bestuur van de stichting Sportkoepel UT: Huishoudelijk Reglement der Sportkoepel UT. Studentensportorganisaties Artikel 1. De rechten van de studentensportorganisaties als omschreven in artikel 3 der statuten zijn: a. het recht om een afgevaardigde

Nadere informatie

2. Notulen Deelnemersraadvergadering d.d. 14 juni 2010 Geen opmerkingen. De notulen worden goedgekeurd.

2. Notulen Deelnemersraadvergadering d.d. 14 juni 2010 Geen opmerkingen. De notulen worden goedgekeurd. VERSLAG 23e Deelnemersraad Student Union d.d. 11 januari Locatie: Atrium, Bastille 5 10 15 20 Aanwezigen Student Union Bestuur: Maarten Aertsen (vz.), Ellis Schrijen, Suzanne van Haagen, Laurens Eijking,

Nadere informatie

2) Notulen Deelnemersraadvergadering 11-01-2011

2) Notulen Deelnemersraadvergadering 11-01-2011 Verslag Deelnemersraadvergadering Datum: Woensdag 29 juni 2011 Aanvang: 19.00 uur Locatie: Atrium, Bastille Aanwezigen Student Union Bestuur: Maarten Aertsen (vz.), Lianne Schmidt, Hanneke van der Horst,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Datum 21-05-2015 Aanvang 19.00 uur Locatie Bastille, Atrium Aanwezigen Student Union Bestuur: Jerom van Geffen (vz), Laura Koot, Sophie Ligtenstein, Lisette

Nadere informatie

Overwegende dat: Dit jaar volledig voor het gebruik van de Vrijhof zaal moet worden betaald.

Overwegende dat: Dit jaar volledig voor het gebruik van de Vrijhof zaal moet worden betaald. Besluitenlijst Januari 2013 Besluit 659.1 Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Apollo voor de organisatie van Balfolk Enschede 2013 voor 150 toe te kennen uit sponsorfonds Grolsch.

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARVERSLAG 2014

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARVERSLAG 2014 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARVERSLAG 2014 Colofon Jaarverslag 2014 Student Union Opmaak Myrthe Lamme Adres Student Union University Twente Bastille room 332 P.O. Box 217 7500AE Enschede T: +31

Nadere informatie

VERSLAG Deelnemersraadvergadering Student Union d.d. 12 juni 2002

VERSLAG Deelnemersraadvergadering Student Union d.d. 12 juni 2002 C O N C E P T Kenmerk: SU02/802 5 VERSLAG Deelnemersraadvergadering Student Union d.d. 12 juni 2002 Locatie: Collegezalencomplex CC-4 10 15 20 25 30 Aanwezigen namens de Deelnemersraad: W.S.G. Abacus (J.J.

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

Activismemogelijkheden op de UT, What s in it for me?! Inhoudsopgave. Wat is activisme?

Activismemogelijkheden op de UT, What s in it for me?! Inhoudsopgave. Wat is activisme? AAN DE SLAG! Inhoudsopgave 1. Activismemogelijkheden op de UT, What s in it for me?!... 3 1.1. Wat is activisme?... 3 2. Wat leer je van activisme?... 4 2.1. Stel je eens voor dat...... 4 2.2. Competenties...

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

JAARPLAN 2014 ANNUAL PLAN 2014

JAARPLAN 2014 ANNUAL PLAN 2014 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARPLAN 2014 ANNUAL PLAN 2014 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE BASTILLE, KAMER 332 POSTBUS 217 7500 AE ENSCHEDE T: +31 (0) 53-4898006 F: +31 (0) 53-4894433 E: STUDENTUNION@UNION.UTWENTE.NL

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

TEKST VAN DE REGELING

TEKST VAN DE REGELING Opbouw Regelingen: als onderdeel van het Profileringsfonds ex art. 7.51 WHW Hoofdstuk 1: Algemeen Hoofdstuk 2: Regeling Tegemoetkoming Overmacht Hoofdstuk 3: Regeling Activismebeurzen Hoofdstuk 4: Regeling

Nadere informatie

Reglement Subsidiefonds Cultuur

Reglement Subsidiefonds Cultuur Reglement Subsidiefonds Cultuur Februari 2015 Reglement Subsidiefonds Cultuur Artikel 1. Definities 1.1 Apollo: Cultuurkoepel van de Universiteit Twente en beheerder van het fonds. 1.2 Algemene Vergadering

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

VERSLAG 19e Deelnemersraad Student Union d.d. 21 januari 2009 Locatie: Atrium, Bastille

VERSLAG 19e Deelnemersraad Student Union d.d. 21 januari 2009 Locatie: Atrium, Bastille VERSLAG 19e Deelnemersraad Student Union d.d. 21 januari Locatie: Atrium, Bastille 5 10 15 Aanwezigen SU Bestuur: Sophie van der Ham (vz.), Esther Sanders, Judith Kreuzen, Anne-Fleur Wijlens, Thomas Mensink,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk:

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201705-11 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 11 mei 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

(voorheen Regeling Afstudeersteun ) thans Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten (FOBOS). als onderdeel van het Profileringsfond

(voorheen Regeling Afstudeersteun ) thans Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten (FOBOS). als onderdeel van het Profileringsfond (voorheen Regeling Afstudeersteun ) thans Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten (FOBOS). als onderdeel van het Profileringsfonds ex art. 7.51 WHW Opbouw Regelingen: Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Behoefteonderzoek Resultaten

Behoefteonderzoek Resultaten Behoefteonderzoek Resultaten 5 10 Inleiding Dit jaar is er voor het eerst een grootschalig Dimensie behoefteonderzoek gedaan onder alle (huidige) studenten Psychologie, Onderwijskunde en EST. Dit om te

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 INLEIDING Voor u ligt het financieel jaarverslag van de Student Union van het boekjaar 2014. Het financieel jaarverslag is zo opgesteld dat

Nadere informatie

Erkenningsreglement Deelnemers

Erkenningsreglement Deelnemers Erkenningsreglement Deelnemers STICHTING STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE Algemene bepalingen Artikel 1. Algemene bepalingen 1.1. In dit reglement wordt verstaan onder: a) Student Union: Stichting Student

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITY OF TWENTE JAARPLAN 2013 ANNUAL PLAN University of Twente

STUDENT UNION UNIVERSITY OF TWENTE JAARPLAN 2013 ANNUAL PLAN University of Twente STUDENT UNION UNIVERSITY OF TWENTE JAARPLAN 2013 ANNUAL PLAN 2013 University of Twente Colofon colophon Jaarplan 2013 Student Union Oplage 300 Design Xander Peuscher Lay-out Anika Siepel Drukkerij Gildeprint

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening. 2. Post in/uit

Agenda. 1. Opening. 2. Post in/uit Meibergdreef AZ Amsterdam (00) studentenraad@amc.uva.nl studentenraad.nl/amc Aanwezig Afwezig Gast - Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, juli 0 Joyce Veld (voorzitter), Annabelle

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Samenwerken met DELFT

Samenwerken met DELFT Samenwerken met DELFT AEGEE AEGEE AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l Europe / European Students Forum) is gesticht in 1985 in Parijs, Frankrijk met idee van een verenigd Europa.

Nadere informatie

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten,

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten, 1. Jurriaan Vogel Als derdejaarsstudent Bedrijfseconomie mag ik dit jaar al namens Student Party ECCO in de faculteitsraad van Tilburg School of Economics and Management plaatsnemen. Hier hebben we al

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht.

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Aanwezig: 16 personen waren aanwezig: Regioleden: Ir. J.F.S. de Jongh Ir. J. van den Berg F.C.H.D. van den

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 1 februari 2016 Locatie: obs Het Sterrenschip Aanwezig/Afwezig Oudergeleding Personeelsgeleding Overig José Hoekstra

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 1 ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

JAARPLAN 2015 ANNUAL PLAN 2015

JAARPLAN 2015 ANNUAL PLAN 2015 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARPLAN 2015 ANNUAL PLAN 2015 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE BASTILLE, KAMER 332 POSTBUS 217 7500 AE ENSCHEDE T: +31 (0) 53-4898006 F: +31 (0) 53-4894433 E: STUDENTUNION@UNION.UTWENTE.NL

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103:

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103: Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken Kenmerk S&OA/2013/1817 datum 14-05-2013 Verslag van de 82e OLC- IT vergadering d.d. 23 april 2013 Aanwezig: Havinga (vz),boersma,

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARVERSLAG 2012

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARVERSLAG 2012 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARVERSLAG 2012 Colofon colophon Jaarverslag 2012 Student Union Oplage 400 Lay-out Anika Siepel Drukkerij Gildeprint Adres Student Union University Twente Bastille room

Nadere informatie

College van Bestuur Lijst Calimero Dagtekening: 17 december 2014 Notitie Studeren in het buitenland

College van Bestuur Lijst Calimero Dagtekening: 17 december 2014 Notitie Studeren in het buitenland Adresgegevens Oude Kijk in t Jatstraat 39 9712 EB GRONINGEN E: contact@lijstcalimero.nl I: www.lijstcalimero.nl KvK Groningen 50004271 ING Bank NV 5061564 Aan: College van Bestuur Van: Lijst Calimero Dagtekening:

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

1. Opening, mededelingen en vaststellen agenda

1. Opening, mededelingen en vaststellen agenda Notulen Bezoekadres Meander 501 6825 MD Arnhem Postbus 5022 6802 EA Arnhem t. 026 352 55 00 f. 026 352 55 05 support@sidn.nl www.sidn.nl Datum 17 maart 2014 Aan Leden van de raad van toezicht van SIDN

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Deel A. De SRC Artikel 1. Namen 1. De commissie draagt de naam Studiereizencommissie, hierna af te korten tot SRC. De SRC is een commissie van

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 3. Notulist

Datum Nummer nr. 3. Notulist MR de Burijn NOTULEN Datum 6-3-2017 Nummer 2016-2017 nr. 3 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Manon Horsthuis Petra Godschalk Michael Bunink Plaats De Burijn Mireille Lefebre & Frans Larooi (v.a.

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

1. Opening Jonas opent de vergadering om 18:04. 2. Notulen en actielijst De notulen worden met enkele aanpassingen vastgesteld. 3.

1. Opening Jonas opent de vergadering om 18:04. 2. Notulen en actielijst De notulen worden met enkele aanpassingen vastgesteld. 3. Vergadering PV 25 september 2014 Tijd 18:00 Voorzitter Jonas Lodewegen Aanwezig Els Aarts, Thomas Adrian, Ysbrand Galama, Tim Hoogeveen, Balint Kalista Lammes, Zazo Meijs, Annelieke Muller, Jorn Peters,

Nadere informatie

Student Union Investments 2013-2018

Student Union Investments 2013-2018 Student Union Investments 2013-2018 Student Union juni 2013 Inhoud... 1 1. Inleiding... 3 2. Kaders & doelen... 4 2.1 Doel... 4 3. Projecten... 5 3.1 Activisme binnen het TOM... 5 3.2 Sport & cultuur transitie...

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering Maandag 1 oktober 2018 Aanvang: uur

Notulen MR-vergadering Maandag 1 oktober 2018 Aanvang: uur Notulen MR-vergadering Maandag 1 oktober 2018 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Pieter Vlooswijk Ron van Lijf Marc Jansen Maurien van Mechelen Natalie Hol Odette Houweling Renzo Verheul Marieke Lansbergen (notulen)

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving Gemeente Haarlem Jack Chr. van der Hoek Wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Sport, Dienstverlening & Communicatie Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten Datum: 1 oktober 2009 Locatie: Langeveld E036, Langeveldgebouw, Heidelberglaan 1, 3584 CS Utrecht Aanwezig: Tineke

Nadere informatie

Conceptnotulen PV 6 november 2017

Conceptnotulen PV 6 november 2017 Spuistraat VB Amsterdam (0) fsr-fgw@uva.nl studentenraad.nl/fgw Conceptnotulen PV november Aanwezig Afwezig Bauke Kok, Elisa Janssen, Saskia Haverkamp, Rachel Meijers, Eva Nivard, Melle Koletzki, Wouter

Nadere informatie

Verslag. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld.

Verslag. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 10 december 2018 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : Kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT18.0948 Kenmerkcode

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 05-07- 16 Aanwezig: Jeroen, Linda, Doortje, Vivian, Hadeline (vz), Anne, Natacha, Daniëlle, Cariëlle en Sep (secr) Afwezig: Jeroen Mols 1. OPENING EN MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Informatie Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente

Informatie Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente Informatie Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente Kenmerk: volgt 5 De subsidiefondsen van de Student Union zijn in drie categorieën ingedeeld, volgens onderstaand figuur. Per categorie staat

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

Sports Centre UT. Pagina 1 van 7. Visie Sporten op de Universiteit Twente

Sports Centre UT. Pagina 1 van 7. Visie Sporten op de Universiteit Twente Visie Sporten op de Universiteit Twente Sports Centre UT Leeswijzer Voor u ligt de visie Sporten op de Universiteit Twente van het Sportcentrum, de Sportkoepel en de Student Union. Dit document bevat de

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Facultaire Studentenraad studentenraad.nl/fnwi ~

Facultaire Studentenraad studentenraad.nl/fnwi ~ Vergadering PV 15 maart 2016 Tijd 18.00 Voorzitter Micha de Groot Aanwezig Micha de Groot, Catharina de Weerd, Sybrig Smit, Tycho van der Ouderaa, Johnny Vogel, Reimer van den Hoek, Ya gel Schoonderbeek,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken.

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken. Notulen MR-vergadering 8 december 2014. Aanwezig: ouders en leerkrachten van de MR Afwezig: 2 ouders en 1 leerkracht Deel 1: met directie 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

!!!!!! Integrand Groningen 2014 2015. Dan bereik je meer.

!!!!!! Integrand Groningen 2014 2015. Dan bereik je meer. Integrand Groningen 2014 2015 Dan bereik je meer. INHOUD VAN DE BROCHURE 1. VOORWOORD 2. WAT IS INTEGRAND 3. WAT HOUDT EEN BESTUURSJAAR IN? 4. FUNCTIES 5. SOLLICITATIEPROCEDURE 6. MEER INFORMATIE Beste

Nadere informatie

Twente 2014 2015. De student bekend maken met het bedrijfsleven. Integrand Twente 2014 2015, De student bekend maken met het bedrijfsleven!

Twente 2014 2015. De student bekend maken met het bedrijfsleven. Integrand Twente 2014 2015, De student bekend maken met het bedrijfsleven! Twente 2014 2015 De student bekend maken met het bedrijfsleven Inhoud brochure 1. VOORWOORD 2. WAT IS INTEGRAND 3. WAT HOUDT EEN BESTUURSJAAR IN? 4. FUNCTIES 5. SOLLICITATIEPROCEDURE 6. MEER INFORMATIE

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering 24 november 2014

Notulen bestuursvergadering 24 november 2014 Datum Locatie Flynth HHW Aanwezig P. Komen (PK) voorzitter Afwezig H. Oosterink (HO) A. Lof (AL) F. Achterbosch (FA) R. Broer (RB) T. Pouwels (TP) T. Groot (TG) Gast(en) Geen Cc. Notulen D.Dekker (DD)

Nadere informatie

1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda: Audrey opent om uur. Speciaal welkom voor Ineke D als toehoorder (voor het eerst)!

1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda: Audrey opent om uur. Speciaal welkom voor Ineke D als toehoorder (voor het eerst)! Notulen Bestuursvergadering Valley Voices donderdag 25 augustus 2016 Aanvang 19.45 uur bij Emma Daniels Aanwezig: Corrie, Ineke vrp, Ineke D, Toos, Doris, Emma, Audrey Afwezig: 1. Opening, mededelingen

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Programma uur Ontvangst met koffie/thee + cake uur Korte uitleg over De Wenum Hoeve en rondleiding. 21.

Programma uur Ontvangst met koffie/thee + cake uur Korte uitleg over De Wenum Hoeve en rondleiding. 21. Donderdag 19 april aanstaande organiseert Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Voor deze avond nodigen wij de bestuurders van alle verenigingen die lid zijn

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later.

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later. MR AGENDA EN NOTULEN Datum: 21-01-13 Soort vergadering: MR Tijd: 20.00u-21.45u met uitloop tot 22.00u Nr. agendapunt status bijlagen Aandachtspunten Afspraken/besluiten 1 Welkom 2 Mededelingen informerend

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Beleidsplan 2011-2012

Beleidsplan 2011-2012 Beleidsplan 2011-2012 Hanging Up, is not an option for Messed Up. Let s CONNECT! Eva Beltman Marjolein van Swinderen Tim Nuninga Sarah Eberl Sven van der Heide Marc Zaadnoordijk Thomas van Berkel Henk

Nadere informatie

Irene Eijkelenboom Vice Praeses der Landelijke Kamer van Verenigingen 2013-2014

Irene Eijkelenboom Vice Praeses der Landelijke Kamer van Verenigingen 2013-2014 Beste PKvV s, Sinds 2012 is het volgens de wet mogelijk voor onderwijsinstellingen om Collegegeldvrij Besturen aan te bieden aan studenten die een fulltime bestuursfunctie vervullen. De Landelijke Kamer

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling:

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling: Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Mevr. Scheltema (alleen 18 april) Dhr. de Wilde (alleen 18 april) Namens de MR: Oudergeleding:

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening. 2. Post. 3. Vaststellen notulen. 4. Mededelingen

Agenda. 1. Opening. 2. Post. 3. Vaststellen notulen. 4. Mededelingen Spuistraat 0 VB Amsterdam (00) fgw@studentenraad.nl studentenraad.nl/fgw Aanwezig Afwezig Notulen bijeenkomst facultaire studentenraad FGw augustus 0 Lisa Koks, Tom Lotten, Susanne Schotanus, Anne Louise

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 06 december 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, S42B

Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 06 december 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, S42B Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 06 december 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, 3211.-S42B De agenda is onder voorbehoud als volgt: 1. Opening 2. Vaststellen van

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Colofon. Page Turner is het clubblad van D.S.T. Pegasus

Colofon. Page Turner is het clubblad van D.S.T. Pegasus Colofon Page Turner is het clubblad van D.S.T. Pegasus Bestuur D.S.T. Pegasus Bianca Willems, Elke Miedema, Fieke Beemster & Thomas Schotte Vormgeving & Eindredactie Elke Miedema Judith van Tol, Marcel

Nadere informatie

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom.

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom. betreft : TKC Afgevaardigden-vergadering aanwezig / afwezig m.k. / afwezig z.k. : Brink, Oud Ootmarsum, Wilskracht, Nijstad, Hertme, Gunne, HKV / Lattrop Breklenkamp / Soasel locatie : Café van Olffen,

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011 Colofon colophon Financieel Jaarplan 2011 Student Union also available in english Oplage/ circulation Lay-out Anika Siepel

Nadere informatie