Overwegende dat: Dit jaar volledig voor het gebruik van de Vrijhof zaal moet worden betaald.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overwegende dat: Dit jaar volledig voor het gebruik van de Vrijhof zaal moet worden betaald."

Transcriptie

1 Besluitenlijst Januari 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Apollo voor de organisatie van Balfolk Enschede 2013 voor 150 toe te kennen uit sponsorfonds Grolsch. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van D.A.V. Kronos voor de Campusloop 2013 toe te kennen voor 200,- uit het sponsorfonds Pepsi. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Audentis voor de organisatie van Inspire to Connect toe te kennen voor 500,- uit het subsidiefonds Algemeen. Dit is een garantieregeling in tegenstelling tot de sponsorfondsen. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Apollo voor het EAR-resistival voor 400,- toe te kennen uit het Sponsorfonds Grolsch. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Joni Terpstra voor de studiereis Ladies in engineering tour 2013 niet toe te kennen. De activiteit staat niet open voor alle studenten en de selectie voor deelname is al gedaan. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van D.B.V. de Stretchers voor het unihockeytoernooi toe te kennen voor 350,- uit het sponsorfonds Pepsi. Besluit Begroting Themapresentatie Kick-In 2013 Begroting Themapresentatie Kick-In 2013 Begroting Themapresentatie Kick-In 2012 Realisatie Themapresentatie Kick-In 2012 Toelichting Themapresentatie Kick-In 2013 Wouter de Vries Penningmeester Kick-In 2013 Dit jaar volledig voor het gebruik van de Vrijhof zaal moet worden betaald. Onder voorwaarde dat: Dat er voor uitgaven boven de begroting toestemming nodig is van de Portefeuillehouder Financiën van de Student Union. Besluit het bestuur van de Student Union: De begroting voor de themapresentatie van de Kick-In 2013 goed te keuren en de Kick-In commissie toestemming te geven om uitgaven, die binnen de begroting vallen, vrij uit te geven.

2 Kick-In Februari Besluit Begroting Februari Kick-In 2013 Begroting Febrauri Kick-In 2013 Begroting Februari Kick-In 2012 Realisatie Febrauri Kick-In 2012 Toelichting Februari Kick-In 2013 Wouter de Vries Penningmeester Kick-In 2013 De huur van de Mensa dit jaar betaald moet worden De Bastille in 2013 niet standaard op zondag is geopend Onder voorwaarde dat: Dat er voor uitgaven boven de begroting toestemming nodig is van de Portefeuillehouder Financiën van de Student Union. Besluit het bestuur van de Student Union: De begroting voor de Februari Kick-In 2013 goed te keuren en de Kick-In commissie toestemming te geven om uitgaven, die binnen de begroting vallen, vrij uit te geven. Februari 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van v.v. Drienerlo voor het evenement DD-cup goed te keuren uit het SFP voor een bedrag van 400,- Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van D.B.V. Diok voor het evenement Gluttel 2013 goed te keuren uit SFP voor een bedrag van 400,-. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van H.V. Ockham voor het wijzigen van de statuten goed te keuren uit SFA voor een bedrag van 397,49. Besluit ICT ondersteuning Commissiekamer Student Union - Voorstel nieuwe ICT ondersteuning commissiekamer - Create tomorrow commissie - De huidige ICT ondersteuning niet voldoet aan de standaard, waardoor productief werken wordt belemmerd. Besluit de Student Union: Het voorstel om in de commissiekamer twee desktops en één laptop aan te schaffen te ondersteunen en te betalen.

3 Maart 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van SNT voor het wijzigen van de statuten goed te keuren uit het SFA voor een bedrag van 330. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Paradoks voor het wijzigen van de statuten goed te keuren uit het SFA voor een bedrag van 459,80. Besluit Stg. Borrelbeheer Zilverling: De stichting zelf is geen Uniondeelnemer van de SU maar de deelnemende verenigingen wel. Geen Uniondeelnemer als stichting zijnde, wil je aanspraak maken op subsidie-,sponsoring dan eerst Uniondeelnemer worden. De aanvraag wordt niet in behandeling genomen omdat Stg. Borrelbeheer Zilverling geen Union deelnemer is. Niet toekennen maar hen op de hoogte stellen over de mogelijkheid tot Union deelname. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Arriba voor het Breedtetoernooi goed te keuren uit het SFP voor een bedrag van 230. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Arriba voor het evenement FlaBa niet te honoreren omdat de aanvraag te laat is ingediend. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Stress voor het evenement ESTIEM niet te honoreren. Het evenement is niet voor iedereen toegankelijk maar voor een specifieke groep. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van SHOT niet te honoreren. SHOT kan bij Apollo subsidie aanvragen en niet bij de Student Union. Besluit Onder voorbehoud van de genoemde wijzigingen en aanpassingen in het stukje aansprakelijkheid besluit het bestuur van de Student Union het Afsprakendocument SU Bestuur en Kick-In Commissie 2013 goed te keuren. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit om Thomas Hommes te benoemen tot vicevoorzitter van de Student Union. Besluit De akoestische aanpassingen in het Atrium voor een meerwaarde van de ruimte zorgen - De ruimte hiermee goed bruikbaar wordt voor een breed scala aan activiteiten - De minste invloed op de gehele ruimte wordt bewerkstelligd met offerte 1 en er een groter oppervlak wordt bereikt. - De RvT toestemming heeft verleend om dit plan uit te voeren. - Er een significant bedrag in het bestemde Eigen Vermogen van de Union staat voor aanpassingen in de Bastille. - ArtPanel door de Universiteit Twente al vaker in de arm is genomen, men bekend is met de Universiteit.

4 - De offertes van ArtPanel - De mogelijkheden in voorgaande Bestuursvergaderingen omtrent het uitvoeren van akoestische aanpassingen in het atrium. - Delano Keuter (Student Advanced Technology) - Ysbrant Wijnand (Hoogleraar Akoestiek CTW) - Frits de Groot (ArtPanel) Besluit het bestuur van de Student Union: Akkoord te gaan met de uitvoering van de akoestische aanpassingen in het Atrium zoals aangegeven op offerte 1 van Artpanel om een nagalmtijd van 1,25s te bewerkstelligen. April 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van D.A.V. Kronos voor het evenement Johan Knaap Games 2013 toe te kennen uit het SFP voor een bedrag van 150. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van v.v. Harambee voor het evenement Senior Beach Circuit 2013 toe te kennen uit het SFP voor een bedrag van 70. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van v.v. Drienerlo voor het evenement BSIT 2013 toe te kennen uit SFG-Stender voor een bedrag van 400. Zij zullen het logo van de SU en het logo van Stender gebruiken als promo-materiaal. Dit moet kort gesloten worden met v.v. Drienerlo. Rhodé zal zorgen voor een Stender vlag en logo ap. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van ZPV Piranha voor het evenement NSZK Zwemmen 2013 nog niet in behandeling te nemen. Er zijn nog een aantal onduidelijkheden m.b.t. de begroting. Jeroen zal contact met hen opnemen ap. De aanvraag wordt in de volgende subsidie, sponsorronde behandelt. Besluit Het bestuur van Student Union besluit de aanvraag van P.k.v.v. Fact nog niet in behandeling te nemen. Zij zijn nog geen officieel Union-erkende vereniging. Jeroen zal contact met hen opnemen ap. De aanvraag zal in de volgende subsidie,-sponsorronde behandelt worden. Besluit Het bestuur van Student Union besluit de aanvraag van S.G. Daedalus voor één op te leiden BHV-er toe te kennen uit SFA voor een bedrag van 387. Besluit Erkenning Christian Fellowship - de missie van de Student Union, - dat de stichting heeft aangegeven als deelnemer toe te willen treden tot de Student Union, - dat de stichting een waardevolle aanvulling is op het aanbod aan verenigingen en stichtingen aan de Universiteit Twente, - dat de stichting voldoet aan de in het Erkenningsreglement deelnemers Student Union gestelde voorwaarden met uitzondering van art. 5.4, i.e. de samenstelling van het bestuur, - de ingezonden brief van Paul van Dijk met toelichting over de bestuurlijke constructie van de stichting, opgenomen in bijlage 1 van de erkenningsverklaring, - het positieve advies van haar Raad van Toezicht,

5 Besluit: - af te wijken van art. 5.4 van het Erkenningsreglement deelnemers Student Union op basis van art. 2, Hardheidsclausule, van het Basisreglement Student Union, - de stichting te erkennen als deelnemer van de Student Union volgens het Erkenningsreglement deelnemers Student Union voor de periode tot en met , - de stichting in te delen in sector e (overig) en categorie 3 (overige deelnemers). Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van commissie Balfolk Enschede voor het Balfolk dansfeest goed te keuren uit het SF Grolsch voor een bedrag van 150, met kanttekening dat dit de laatste toekenning is voor het collegejaar 2012/2013. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Messed Up voor het Exxellence Vrienden Toernooi 2013 goed te keuren uit het SF Pepsi voor een bedrag van 306. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van TIMUN voor het TIMUN 2013 onder voorbehoud van specificering van de begroting goed te keuren uit het SFG voor een bedrag van 400. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van KIVI NIRIA voor het KIVI NIRIA Students Twente 2013 goed te keuren uit het SF Grolsch voor een bedrag van 400. Mei 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van HV Cabezota voor het Cabezota BeachHandbal Toernooi 2013 goed te keuren uit het SF Pepsi voor een bedrag van 250. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Harambee voor de statutenwijziging goed te keuren uit het SF Algemeen voor een bedrag van 455 onder voorwaarde dat Harambee een duidelijk factuur van de notaris inlevert. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van ZPV Piranha voor het Internationale Waterpolo Toernooi 2013 goed te keuren uit het SF Grolsch voor een bedrag van 300. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van D.R.V. Hippocampus voor de Stedelijke Ontmoeting Hippocampus goed te keuren uit het SF Grolsch Stender voor een bedrag van 400. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van AEGEE-Enschede voor het Mario Kartspel goed te keuren uit het SF Grolsch voor een bedrag van 400. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van D.B.V. Diok voor het BT-UTK 2013 goed te keuren uit het SF Grolsch Stender voor een bedrag van 400. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van ZPV Piranha voor het NSZK Zwemmen goed te keuren uit het SF Grolsch voor een bedrag van 400. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Linea Recta voor het NSK Springen 2013 goed te keuren uit het SF Grolsch-Stender voor een bedrag van 300.

6 Besluit Gezien - Totaal overzicht Begroting Kick-In Toelichting Begroting Kick-In De mogelijkheid om de gehele begroting te zien (U:\Kick-In\KIC2013\Financien\Begroting ter goedkeuring SU (KIC13)\April 2013) Gehoord - Dat de begroting op realistische waarde is gebaseerd - Wouter de Vries, penningmeester Kick-In 2013 Overwegende dat - De Kick-In vrij kan handelen binnen de begroting. Onder voorwaarde dat - De Kick-In-Commissie uitgaven boven de 5.000,- voorlegt aan het Student Union-bestuur. - De Kick-In-Commissie overeenkomsten boven de 1.000,- ondertekent met twee commissieleden. - De Kick-In-Commissie verschuivingen van meer dan 500,- of groter dan 10% in de begroting voorlegt aan het Student Union-bestuur. - Het bestemde eigen vermogen van de Kick In niet verder moet groeien. Besluit de Student Union De begroting Kick-In 2013, zoals aangeboden aan het bestuur op 2 mei 2013, goed te keuren. Besluit De verkoop van de Xtra-card en fitnesscard tot nu toe - De financiële situatie van sport en cultuur voor studenten - Sanne Kleinenberg-Schoon - Mark Weirath - De per mei 2013 een werkgroep Xtra-card de verkoop mogelijkheden van de Xtra-card en campuscard op de UT onderzoekt Besluit het bestuur van de Student Union: De prijs van de Xtra-card en fitnesscard zoals gehanteerd in handhaaft. Tot 21 oktober 2013 kost de Xtra-card jaarkaart 65,- en daarna 75,-. De fitnesscard jaarkaart kost 75,- Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de SU erepenning toe te kennen aan Hannah de Vries, hoofd cultuur, als dank voor haar inzet voor de SU, bij gelegenheid van haar afscheid van de UT. Besluit Gezien - Het voorstel van CJP (samenwerking-, geheimhoudingsovereenkomst en bevestigingsmail bestellingen); - Het aanbod van de CJP kaart; - De ervaring met CJP in het collegejaar Gehoord - Walter Groenen, directie CJP; - Truus, SU.

7 Overwegende dat - CJP geen andere manier van werkwijze, welke de werkdruk voor de SU vermindert, aanbiedt; - CJP de samenwerking met ISIC heeft vervangen voor samenwerking met Knaek. Besluit de Student Union De samenwerking met CJP stop te zetten en de samenwerking zoals voorgesteld in de nieuwe samenwerkingsovereenkomst niet aan te gaan. Besluit Gehoord - Norbert Hesse - Tex-o-fun; - Mark Mes - Promoshirts; - Vincent Baas Red Drop Design. Overwegende dat - Promoshirts studenten niet als hoofddoelgroep heeft; - Red Drop Design een studentenonderneming is; - Een studentenonderneming een streepje voor heeft op een externe partij (Tex-o-fun) vanwege onze visie en missie; Besluit de Student Union Een samenwerking met Red Drop Design aan te gaan, waarbij Red Drop Design de mogelijkheid krijgt om hun service aan te bieden in de UnionShop. Besluit The Student Union, Taking into consideration: - the Student Union s mission, - that the association has indicated that it wants to join the Student Union as a participant, - that the association is a valuable addition to the University of Twente s associations. - that the association meets the requirements of the recognition regulation (Dutch: Erkenningsreglement deelnemers Student Union). Has decided: - to recognize the association as a participant of the Student Union until according to the recognition regulation, - to classify the association in sector e (other) en category 4 (International). The association declares: - to be informed about the recognition regulation for associations, - to meet the regulation s obligatory requirements for recognized associations, - to meet the statutes requirements for participants. The Student Union declares: - to respect the association s freedom of finance and policy, - not to represent the association in possible sponsoring opportunities. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Iranian Network at University of Twente voor het opstellen van statuten goed te keuren uit het SF Algemeen voor een bedrag van 500.

8 Besluit De Student Union, Overwegende: - de missie van de Student Union, - dat de vereniging ITC-SAB heeft aangegeven als deelnemer toe te willen treden tot de Student Union, - dat de vereniging ITC-SAB een waardevolle aanvulling is op het aanbod aan verenigingen aan de Universiteit Twente - dat de vereniging ITC-SAB voldoet aan de in het Erkenningsreglement Verenigingen gestelde voorwaarden. Besluit: - de vereniging ITC-SAB te erkennen als deelnemer van de Student Union volgens het Erkenningsreglement deelnemers Student Union voor de periode tot en met , - de vereniging in te delen in sector e (overig) en categorie 4 (Internationaal), - de indeling van de vereniging in goed overleg tussen beide partijen te heroverwegen voor het opstellen van een erkenning voor onbepaalde tijd. Besluit De Student Union, overwegende: - de missie van de Student Union, - dat Sander Clahsen een goed functionerend commissie lid van de Kick-In 2012 commissie is geweest, - dat de Student Union vorig jaar heeft toegezegd de mogelijkheden te bekijken voor de compensatie van Sander, besluit: - Sander wordt gecompenseerd voor 4 activisme beurzen (1064,- euro) Besluit Gehoord - Overwegingen Leendert Starreveld, portefeuillehouder Externe Betrekkingen (2012); - Notariskantoor Hofsteenge & Wesseling; Overwegende dat - Hofsteenge & Wesseling de goedkoopste is in vergelijking met andere notariskantoren in Enschede; - De meeste Uniondeelnemers al klant zijn bij Hofsteenge & Wesseling; - Normale statutenwijzigingen gemiddeld 650,- kosten; Besluit de Student Union Een samenwerking met Hofsteenge & Wesseling aan te gaan zoals beschreven in de Service Level Agreement (SLA). Besluit Gezien - Overzicht partnerpakketten Solar Team Twente Gehoord - Jeroen Endhoven, teamleider Solar Team - Ed Brinksma, rector magnificus en interim-voorzitter

9 Overwegende dat - Het Solar Team Twente de Universiteit Twente op een bijzondere manier uit draagt. Onder voorwaarde dat - Dit een eenmalige sponsoring is - Het bedrag alleen gehonoreerd wordt als het gat van K 100 gevuld is. Besluit: Het bestuur van de Student Union sponsort het Solar Team Twente met pakket Klein Rood Juni 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van W.S.G. Isaac Newton voor het wijzigen van de statuten goed te keuren uit het SFA voor een bedrag van 484. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van ZPV Piranha voor het evenement NSK Bommetje niet te honoreren, de aanvraag is te laat ingediend. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van HV Cabezota voor het evenement FlatBH 2013 niet te honoreren, de aanvraag is te laat ingediend. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Harambee voor het evenement King & Queen 2013 niet te honoreren, de aanvraag is te laat ingediend en het evenement heeft reeds plaatsgevonden. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van S.K.V. Vakgericht voor het Flako toernooi 2013 niet te honoreren, de aanvraag is te laat ingediend. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Apollo voor het UT eindfeest 2013 goed te keuren uit SFG voor een bedrag van 400. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit beide aanvragen van v.v. Drienerlo voor het Beachsoccer toernooi 2013 niet te honoreren, de aanvragen zijn te laat ingediend. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Apollo voor het Balkfolk Enschede goed te keuren uit het SFG voor een bedrag van 150. Besluit Het plan Student Union Investeringen Jeroen Enthoven, portefeuillehouder Financiën - De Student Union een eigen vermogen heeft dat bestemd is voor de studentengemeenschap; - De hoogte van het eigen vermogen groter is dan de wenselijke natuurlijke buffer; Besluit de Student Union: Het stuk Student Union Investeringen goed te keuren en spreekt het SUb de intentie uit om de plannen te maken en uit te gaan voeren.

10 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit het voorstel voor de extra en incidentele FOBOS beurzen goed te keuren. Besluit De studentenaanbiedingen vanuit Kook & Co; - René Kolkman, eigenaar van Kook & Co; - De aanbiedingen ten goede komen aan de studentengemeenschap op de UT; - De Student Union extra korting krijg voor catering van Kook & Co. Besluit de Student Union: Om een samenwerking met Kook & Co aan te gaan onder de voorwaarde van de beschreven aanbiedingen en de extra korting die de Student Union krijgt op catering. Besluit De Student Union, overwegende: - de missie van de Student Union, - dat de Stichting Borrelbeheer Zilverling heeft aangegeven als deelnemer toe te willen treden tot de Student Union, - dat de Stichting Borrelbeheer Zilverling een waardevolle aanvulling is op het aanbod aan verenigingen aan de Universiteit Twente, - dat de Stichting Borrelbeheer Zilverling voldoet aan de in het Erkenningsreglement deelnemers Student Union gestelde voorwaarden met uitzondering van art. 5.4, i.e. de samenstelling van het bestuur, besluit: - af te wijken van art. 5.4 van het Erkenningsreglement deelnemers Student Union op basis van art. 2, Hardheidsclausule, van het Basisreglement Student Union, - de Stichting Borrelbeheer Zilverling te erkennen als deelnemer van de Student Union volgens het Erkenningsreglement deelnemers Student Union voor de periode tot en met , - de Stichting Borrelbeheer Zilverling in te delen in sector e (overig) en categorie 3 (overig). Juli 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van S.K.V. Vakgericht voor het Vakgericht Enschede Toernooi 2013 niet te honoreren. De aanvraag is te laat ingediend. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van AEGEE-Enschede voor Summer University 2013 niet te honoreren. De aanvraag is te laat ingediend. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van ConcepT voor één op te leiden BHV-er te honoreren uit het SFA voor een bedrag van 387. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van High Tech Hitters voor Double Swing 2013 toe te kennen uit het SFG voor een bedrag van 400. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Isaac Newton voor de Newton Stunt 2013 toe te kennen uit het SFG voor een bedrag van 400.

11 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van S.G. Daedalus voor op te leiden BHV-ers niet te honoreren. S.G. Daedalus heeft het max. aantal op te leiden personen voor 2013 bereikt. Besluit Nameting akoestiek Atrium - Frits de Groot, Incatro - De kosten voor de aanpassing op het totale project klein zijn. (k 1.5 tov k 40) - De artpanelen er jaren (10-15) dienen te hangen - De huidige situatie onaf en als half werk voelt Besluit Besluit het Student Union bestuur om de print te vervangen en goed te laten uitlijnen zodat het geheel er passend uit komt te zien. Besluit De wens om in september een bachelor opdracht ten behoeve van de Xtra-card te starten. - Elisa Stieglmeier; - Pieter Cornelissen; - Mark Tempelman. - Een Engelstalig onderzoek geen bezwaar is; - Elisa Stieglmeier geschikt lijkt te zijn voor dit onderzoek. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit Elisa Stieglmeier opdracht te geven tot een (bachelor)onderzoek naar de (informatie)behoefte omtrent de Xtra-card onder UT studenten. Augustus 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van Stg. Borrelbeheer Zilverling voor het wijzigingen van de statuten uit het SFA voor een bedrag van max. 500 toe te kennen. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van VGST voor het opleiden van BHV ers niet te honoreren. VGST is geen Union erkende vereniging. Besluit Het bestuur van Student Union besluit de aanvraag van T.C. Ludica voor één op te leiden BHV-er toe te kennen uit SFA voor een bedrag van 387.

12 Besluit Beleidsnota SUN; Personeel van MSL; Adviesgroep SUN; Overwegende: Dat SUN zal zorgen voor een betere website voor de SU; Dat SUN de mogelijkheid biedt de functionaliteiten van SKI (i.e. Xtra-card registratie) over te nemen; Dat SUN de eventueel geplande toegangspoorten in het Sportcentrum mogelijkerwijs kan ondersteunen; Besluit: Te starten met de pilot voor SUN en hiervoor de benodigde middelen vrij te maken; De pilot te evalueren in week 48; Op basis van de evaluatie een besluit te nemen over verdere doorgang van SUN. Besluit De activiteiten kalender van de Student Union; - De kalender nationale (feest)dagen; - De jaarcirkel van de UT. - Truus Peerik. Besluit De Student Union besluit om de controle data voor Xtra-card en Campuscard voor het collegejaar als volgt vast te stellen: - 1 e controle: woensdag 16 oktober e controle: woensdag 15 januari e controle: woensdag 12 maart e controle: woensdag 14 mei 2014

13 September 2013 Besluit De raad van toezicht - Oud SU bestuurders Overwegende: - Nergens duidelijk de procedure van sollicitatie en inwerken staat omschreven - Door mondelinge overdracht veel informatie verloren gaat. Besluit: Het Student Union bestuur besluit het document sollicitatie inwerkprocedure op te nemen in de inwerk map voor nieuwe voorzitter en ter informatie voor te leggen aan de Raad van Toezicht van de Student Union. Besluit De raad van toezicht - Oud SU bestuurders Overwegende: - Het belangrijk is om duidelijk op papier te hebben wat je rechten en plichten als SU bestuurder zijn. Besluit: Het Student Union bestuur besluit het document werkafspraken op te nemen in de inwerkmap voor de nieuwe Student Union bestuurders en in de toekomst deze bij het inwerken met hen door te nemen. Besluit Pim Fij interim manager sport - Demian Roelofs - MSG Overwegende: - Leegstand van de ruimte waarin MSG is gevestigd ongewenst is. - De SportSubsidiepot hiervoor niet aangesproken kan worden. Besluit: Het Student Union bestuur dat vanuit de subsidie bestemd voor huisvesting dit jaar maximaal k 8 bijgedragen wordt aan de huisvesting van MSG. Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van de Navigators voor één op te leiden BHV-er toe te kennen uit het SFA voor een bedrag van 387 Oktober 2013 Besluit Het bestuur van de Student Union besluit de sponsoraanvraag van RSK voor het evenement Dine with the Dutch niet te honoreren. De aanvraag is te laat binnengekomen, de promotie voor het evenement is inmiddels afgerond.

14 Besluit Gezien - Het huidige subsidiereglement voor studentondernemers in de Bastille (2008); Overwegende dat - Het huidige subsidiereglement niet meer actueel is; - Er niet aan het huidige reglement wordt gehouden; Onder voorwaarde dat - Het nieuwe subsidiereglement voor studentondernemers relevanter is voor de huidige situatie; - De naleefbaarheid van het nieuwe subsidiereglement gehoopt wordt te vergroten; Besluit de Student Union Het subsidiereglement voor studentondernemers in de Bastille, welke stamt uit 2008, te updaten en te herzien om deze relevant te maken voor de huidige situatie. Besluit FB en CvB - Dat er vanaf nu de helft van het totale bedrag (2 ruimtes) betaald moet worden voor de zolder - Het ingezet wordt ten behoeve van de eigen opslag en opslag van verenigingen. Onder voorwaarde dat: - Er efficiënter met de ruimte wordt omgegaan. Besluit het bestuur van de Student Union: Dat de huidige situatie omtrent de huur van de zolder wordt aangehouden met de helft van de totale kosten, waarbij er actief wordt gekeken om studenten en verenigingen te ondersteunen met hun opslag.

Algemeen bestuur Artikel 2. Lid 1. De volgende studentensportorganisaties zijn lid van het algemeen bestuur van de stichting Sportkoepel UT:

Algemeen bestuur Artikel 2. Lid 1. De volgende studentensportorganisaties zijn lid van het algemeen bestuur van de stichting Sportkoepel UT: Huishoudelijk Reglement der Sportkoepel UT. Studentensportorganisaties Artikel 1. De rechten van de studentensportorganisaties als omschreven in artikel 3 der statuten zijn: a. het recht om een afgevaardigde

Nadere informatie

Besluiten december 2009 Besluit 516.3 Besluit 514.2 Besluit 514.1 Besluiten november 2009 Besluit 513.1 Besluit 511.3 Besluit 511.

Besluiten december 2009 Besluit 516.3 Besluit 514.2 Besluit 514.1 Besluiten november 2009 Besluit 513.1 Besluit 511.3 Besluit 511. Besluitenlijst Student Union 2009 Besluiten december 2009 Besluit 516.3 Gehoord: - Hoofd Sportcentrum - Hoofd Cultuurcentrum - Saxion Hogescholen - Medewerkers SU - Oud-portefeuillehouder sport & cultuur

Nadere informatie

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Datum 19-08-2013 Aanvang 15.00 uur Locatie Atrium, Bastille Aanwezigen Student Union Bestuur: Annemarie Huijink (vz), Berend Feldbrugge, Thomas Hommes, Rhodé

Nadere informatie

Informatie Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente

Informatie Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente Informatie Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente Kenmerk: volgt 5 De subsidiefondsen van de Student Union zijn in drie categorieën ingedeeld, volgens onderstaand figuur. Per categorie staat

Nadere informatie

Reglement Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente

Reglement Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente Reglement Subsidiefondsen Student Union Universiteit Twente 1. More Than A Degree Initiatievenfonds Dit fonds wordt beschikbaar gesteld door de Student Union, Grolsch en Vrumona en draagt bij aan initiatieven

Nadere informatie

Besluiten Januari 2011

Besluiten Januari 2011 Besluiten Januari 2011 Besluit 567.1 Het bestuur van de Student Union besluit de aanvraag van D.B.V. Diok voor het ISBT uit het SFPO voor 250 toe te kennen. Besluit 567.2 Het bestuur van de Student Union

Nadere informatie

Jaarcirkel sportcentrum 2012 2013 Laatst bijgewerkt: 18 2 2013

Jaarcirkel sportcentrum 2012 2013 Laatst bijgewerkt: 18 2 2013 Wk Dag Evenement Organisator Tijd Locatie Aantal 36 03/09 08/09 Volleybal trainingsweekend Protos SH1 SH2 09/09 37 10/09 15/09 16/09 Voorbereidingstoernooi Harambee SH1 SH2 SZ1 SZ2 38 17/09 23/09 39 24/09

Nadere informatie

Reglement Subsidiefondsen Student Union

Reglement Subsidiefondsen Student Union Kenmerk: SU 08/098 Reglement Subsidiefondsen Student Union Artikel 1. Algemene bepalingen 1.1 Het Basisreglement Student Union is op dit reglement van toepassing. 1.2 In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Een Union erkenning is een erkenning die de Student Union afgeeft waarna je van vele voordelen op de universiteit gebruik kan maken.

Een Union erkenning is een erkenning die de Student Union afgeeft waarna je van vele voordelen op de universiteit gebruik kan maken. Een Union erkenning is een erkenning die de Student Union afgeeft waarna je van vele voordelen op de universiteit gebruik kan maken. Wanneer je een nieuwe vereniging opricht is het handig om bij de oprichting

Nadere informatie

Reglement Subsidiefonds Cultuur

Reglement Subsidiefonds Cultuur Reglement Subsidiefonds Cultuur Februari 2015 Reglement Subsidiefonds Cultuur Artikel 1. Definities 1.1 Apollo: Cultuurkoepel van de Universiteit Twente en beheerder van het fonds. 1.2 Algemene Vergadering

Nadere informatie

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Datum 20-02-2013 Aanvang 19.00 uur Locatie Atrium, Bastille Aanwezigen Student Union Bestuur: Annemarie Huijink (vz), Berend Feldbrugge, Leendert Starreveld,

Nadere informatie

JAARPLAN 2014 ANNUAL PLAN 2014

JAARPLAN 2014 ANNUAL PLAN 2014 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARPLAN 2014 ANNUAL PLAN 2014 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE BASTILLE, KAMER 332 POSTBUS 217 7500 AE ENSCHEDE T: +31 (0) 53-4898006 F: +31 (0) 53-4894433 E: STUDENTUNION@UNION.UTWENTE.NL

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITY OF TWENTE JAARPLAN 2013 ANNUAL PLAN University of Twente

STUDENT UNION UNIVERSITY OF TWENTE JAARPLAN 2013 ANNUAL PLAN University of Twente STUDENT UNION UNIVERSITY OF TWENTE JAARPLAN 2013 ANNUAL PLAN 2013 University of Twente Colofon colophon Jaarplan 2013 Student Union Oplage 300 Design Xander Peuscher Lay-out Anika Siepel Drukkerij Gildeprint

Nadere informatie

Student Union Investments 2013-2018

Student Union Investments 2013-2018 Student Union Investments 2013-2018 Student Union juni 2013 Inhoud... 1 1. Inleiding... 3 2. Kaders & doelen... 4 2.1 Doel... 4 3. Projecten... 5 3.1 Activisme binnen het TOM... 5 3.2 Sport & cultuur transitie...

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

Erkenningsreglement Deelnemers

Erkenningsreglement Deelnemers Erkenningsreglement Deelnemers STICHTING STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE Algemene bepalingen Artikel 1. Algemene bepalingen 1.1. In dit reglement wordt verstaan onder: a) Student Union: Stichting Student

Nadere informatie

1. De UnionCard februari 2014

1. De UnionCard februari 2014 1. De UnionCard februari 2014 Door de Student Union en de Eenheid Campus. De Campus van de Universiteit Twente is dé plek waar studenten en medewerkers kunnen wonen, leven, werken, studeren en ontspannen.

Nadere informatie

VERSLAG 19e Deelnemersraad Student Union d.d. 21 januari 2009 Locatie: Atrium, Bastille

VERSLAG 19e Deelnemersraad Student Union d.d. 21 januari 2009 Locatie: Atrium, Bastille VERSLAG 19e Deelnemersraad Student Union d.d. 21 januari Locatie: Atrium, Bastille 5 10 15 Aanwezigen SU Bestuur: Sophie van der Ham (vz.), Esther Sanders, Judith Kreuzen, Anne-Fleur Wijlens, Thomas Mensink,

Nadere informatie

2. Notulen Deelnemersraadvergadering d.d. 14 juni 2010 Geen opmerkingen. De notulen worden goedgekeurd.

2. Notulen Deelnemersraadvergadering d.d. 14 juni 2010 Geen opmerkingen. De notulen worden goedgekeurd. VERSLAG 23e Deelnemersraad Student Union d.d. 11 januari Locatie: Atrium, Bastille 5 10 15 20 Aanwezigen Student Union Bestuur: Maarten Aertsen (vz.), Ellis Schrijen, Suzanne van Haagen, Laurens Eijking,

Nadere informatie

TEKST VAN DE REGELING

TEKST VAN DE REGELING Opbouw Regelingen: als onderdeel van het Profileringsfonds ex art. 7.51 WHW Hoofdstuk 1: Algemeen Hoofdstuk 2: Regeling Tegemoetkoming Overmacht Hoofdstuk 3: Regeling Activismebeurzen Hoofdstuk 4: Regeling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SSA

Huishoudelijk reglement SSA Huishoudelijk reglement SSA Laatst gewijzigd: januari 2017 Inhoud 1 Afkortingen... 3 2 Algemene bepalingen... 3 3 Doel van SSA... 3 4 Bestuur... 4 5 Bestuursfuncties... 4 6 Werving nieuw bestuur... 5 7

Nadere informatie

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union

Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Notulen deelnemersraadvergadering Student Union Datum 21-05-2015 Aanvang 19.00 uur Locatie Bastille, Atrium Aanwezigen Student Union Bestuur: Jerom van Geffen (vz), Laura Koot, Sophie Ligtenstein, Lisette

Nadere informatie

JAARPLAN 2015 ANNUAL PLAN 2015

JAARPLAN 2015 ANNUAL PLAN 2015 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE JAARPLAN 2015 ANNUAL PLAN 2015 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE BASTILLE, KAMER 332 POSTBUS 217 7500 AE ENSCHEDE T: +31 (0) 53-4898006 F: +31 (0) 53-4894433 E: STUDENTUNION@UNION.UTWENTE.NL

Nadere informatie

Colofon. Jaarverslag 2008 Student Union. Oplage 350 exemplaren. Layout M.W. Titulaer. Drukker VDA Groep, Enschede

Colofon. Jaarverslag 2008 Student Union. Oplage 350 exemplaren. Layout M.W. Titulaer. Drukker VDA Groep, Enschede Colofon Jaarverslag 2008 Student Union Oplage 350 exemplaren Layout M.W. Titulaer Drukker VDA Groep, Enschede Adres Student Union Universiteit Twente Bastille, hèt studentengebouw, kamer 332 Postbus 217

Nadere informatie

(voorheen Regeling Afstudeersteun ) thans Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten (FOBOS). als onderdeel van het Profileringsfond

(voorheen Regeling Afstudeersteun ) thans Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten (FOBOS). als onderdeel van het Profileringsfond (voorheen Regeling Afstudeersteun ) thans Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten (FOBOS). als onderdeel van het Profileringsfonds ex art. 7.51 WHW Opbouw Regelingen: Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Openbaar. Datum beslissing B & W B MT PB RE S. Akkoord Bespreken. Registratienummer

Openbaar. Datum beslissing B & W B MT PB RE S. Akkoord Bespreken. Registratienummer Datum beslissing B & W B MT PB RE S Akkoord Bespreken Openbaar Aan Status Registratienummer Onderwerp Programma/Speerpunt Portefeuillehouder Beslispunten Afdeling Retour afdeling Adviseur/telefoonnummer/e(mail

Nadere informatie

Communicatievisie 2014 More Than a Degree

Communicatievisie 2014 More Than a Degree Communicatievisie 2014 More Than a Degree Definitielijst SU: Student Union SUb: Student Union bestuur Student: Student aan de Universiteit Twente UT: Universiteit Twente TOM: Twents Onderwijs Model MTAD:

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 INLEIDING Voor u ligt het financieel jaarverslag van de Student Union van het boekjaar 2014. Het financieel jaarverslag is zo opgesteld dat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen In de statuten van de stichting Gilde Ede, d.d. 07 februari 1992, staat in artikel 15 dat het bestuur reglementen kan vaststellen, dat noch in strijd mag zijn

Nadere informatie

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016 Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie Geldig vanaf januari 2016 1 Inhoud 1. Aanvraag start- en/of stimuleringsubsidie 3 2. Hoogte van de bijdrage 4 3. Onderbouwing van de aanvraag 4 4. Publiciteit

Nadere informatie

Het subsidiereglement der Stichting Studentensport Amsterdam is geldig van 1 oktober 2016 tot 30 september 2017.

Het subsidiereglement der Stichting Studentensport Amsterdam is geldig van 1 oktober 2016 tot 30 september 2017. Subsidiereglement Stichting Studentensport Amsterdam Het subsidiereglement der Stichting Studentensport Amsterdam is geldig van 1 oktober 2016 tot 30 september 2017. Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1 Definities:

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011 Colofon colophon Financieel Jaarplan 2011 Student Union also available in english Oplage/ circulation Lay-out Anika Siepel

Nadere informatie

LISA-ARCHIVE INLEIDING

LISA-ARCHIVE INLEIDING LISA-ARCHIVE AAN ONDERWERP KENMERK Lijst voor het selecteren van te bewaren en/of te vernietigen documenten (bestanden) binnen het archief van een (studenten) VERSIE [Version] DATUM 2018-09-12 AUTEUR(S)

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ROC MONDRIAAN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ROC MONDRIAAN REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ROC MONDRIAAN Inhoudsopgave Preambule 2 0. Definities 2 1. Status en werkingsduur 3 2. Vergaderingen 3 3. Informatievoorziening 3 4. Evaluatie 4 5. Taakverdeling 4 6. Commissies

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0103 Rv. nr.: 11.0103 B en W-besluit d.d.: 11-10-2011 B en W-besluit nr.: 11.0995 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Statutenwijziging Stichting Openbaar Primair en Speciaal

Nadere informatie

Subsidiereglement. Nijmeegse Studenten Sport Raad

Subsidiereglement. Nijmeegse Studenten Sport Raad Subsidiereglement Nijmeegse Studenten Sport Raad Dit subsidiereglement van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) bevat de richtlijnen waarop de bij de NSSR ingediende subsidieaanvragen worden beoordeeld,

Nadere informatie

BIJLAGE : MODEL SERVICE LEVEL AGREEMENT

BIJLAGE : MODEL SERVICE LEVEL AGREEMENT BIJLAGE : MODEL SERVICE LEVEL AGREEMENT Behorende bij Aanbestedingsdocument Cat 2014 Versie 0.1 d.d. 15 augustus 2014 status Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Partijen 2 1.2 Doel van de SLA 2 1.3

Nadere informatie

Het rapport is tot stand gekomen na gesprekken met betrokkenen. De lijst van betrokkenen maakt onderdeel uit van dit rapport.

Het rapport is tot stand gekomen na gesprekken met betrokkenen. De lijst van betrokkenen maakt onderdeel uit van dit rapport. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 13G200183 503016 / 503016 ONDERWERP Onderzoeksrapport OSG. L. de Jong SAM Lie AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA 01

Nadere informatie

ZPV PIRANHA Presents

ZPV PIRANHA Presents ZPV PIRANHA Presents NSK BOMMETJE & NSZK IV ENSCHEDE 14 en 15 juni 2013 ZPV PIRANHA organiseert dit jaar de laatste competitiewedstrijd van het NSZK seizoen 2012-2013. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK AMHK. BJZ Drenthe. GGD Drenthe. Mei 2013

PLAN VAN AANPAK AMHK. BJZ Drenthe. GGD Drenthe. Mei 2013 PLAN VAN AANPAK AMHK STAPPEN VOOR REALISATIE VAN HET ADVIES EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING IN DRENTHE OP 1 JANUARI 2015 BJZ Drenthe & GGD Drenthe Mei 2013 OPDRACHT EN UITWERKING Opdracht:

Nadere informatie

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Hoofdstukken: Pagina Doelstelling. Invulling. Uitgangspunten. 2 Organisatie en werkwijze. o Het bestuur 3 o Taken van het bestuur 3

Nadere informatie

Dynamic Tennis Bond Nederland

Dynamic Tennis Bond Nederland TOERNOOIREGLEMENT DYNAMICTENNIS BOND NEDERLAND (DTBN) Vastgesteld op de ALV d.d. 24 april 2010 en van kracht m.i.v. 01-01-2012 BEGRIPPEN Artikel 1 toernooi Een samenstel van wedstrijden en/of meerkampen

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP SPORTSTIMULERINGSFONDS. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP SPORTSTIMULERINGSFONDS. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP SPORTSTIMULERINGSFONDS vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 Dit reglement is onlosmakelijk verbonden met de statuten en overige reglementen van de

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6948 Onderwerp : scheiding bestuur en toezicht Stichting Scholengroep OPRON Stadskanaal, 5 april 2013 Beslispunten 1. Instemmen met de gewijzigde

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 Dorpscomite De Hoef

Financieel verslag 2017 Dorpscomite De Hoef Stichting Dorpscomité De Hoef + p/a 2 e Hoefweg 3 1426 AV De Hoef ( 0297-282640 info@dehoef.info www.dehoefinfo.nl twitter: @dehoef_utrecht Financieel verslag 2017 Dorpscomite De Hoef De Hoef, 24 september

Nadere informatie

Toelichting Reglement Permanente Educatie (PE) Toelichting bij het Reglement Permanente Educatie per 1 januari 2016

Toelichting Reglement Permanente Educatie (PE) Toelichting bij het Reglement Permanente Educatie per 1 januari 2016 Toelichting Reglement Permanente Educatie (PE) Toelichting bij het Reglement Permanente Educatie per 1 januari 2016 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Overige standaarden Opgesteld door: Bureau

Nadere informatie

Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d

Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d. 19-12-2016 1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering en geeft aan trots te zijn op het feit dat er zoveel (potentiële) nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014

JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014 JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014 STICHTING HET ERFDEEL Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Raad van Toezicht van Stichting Het Erfdeel. Hiermee legt de RvT verantwoording af over haar wijze

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Connect Secure 365

Dienstbeschrijving Connect Secure 365 Dienstbeschrijving Connect Secure 365 CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Versie: 1 Maand: Februari 2018 Versie log Versie Datum Door Opmerking 1 26-2-2018

Nadere informatie

VERSLAG Deelnemersraadvergadering Student Union d.d. 12 juni 2002

VERSLAG Deelnemersraadvergadering Student Union d.d. 12 juni 2002 C O N C E P T Kenmerk: SU02/802 5 VERSLAG Deelnemersraadvergadering Student Union d.d. 12 juni 2002 Locatie: Collegezalencomplex CC-4 10 15 20 25 30 Aanwezigen namens de Deelnemersraad: W.S.G. Abacus (J.J.

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

Sportcentrum. Titel hoofdproces: Verenigingenbeleid en reglement en bijbehorende formats. Universiteit van Tilburg. Paraaf kwaliteitsfunctionaris

Sportcentrum. Titel hoofdproces: Verenigingenbeleid en reglement en bijbehorende formats. Universiteit van Tilburg. Paraaf kwaliteitsfunctionaris Titel hoofdproces: Verenigingenbeleid en reglement en bijbehorende formats Sportcentrum Universiteit van Tilburg Proceseigenaar: Inge Schepers Paraaf kwaliteitsfunctionaris Versie nr.: 9 Bijlagen: 1. Verenigingenbeleid

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Datum: 28 maart 2017 Tijd: 20:00 uur Locatie: RKBS Sint Jan, Dongen Aanwezig: Leerkrachten: Iris, Marieke Ouders: Ingrid, Inge (voorzitter), Barbara Vanuit GMR: Mark Wempe Verslag

Nadere informatie

Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht

Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht 01. Inleiding Om te komen tot nog meer eenheid en duidelijkheid omtrent een aantal zaken voor Kumite scheidsrechters en Kata Judges is er een nieuw protocol / werkafspraken,

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies Samenvatting: Inleiding: De gemeenteraad van Heusden heeft op 11 november 2008 de Kadernota Subsidiebeleid Gemeente Heusden 2008 vastgesteld. In deze nota is vastgelegd dat er diverse soorten subsidies

Nadere informatie

Raad van Toezicht Quickscan en checklist

Raad van Toezicht Quickscan en checklist Raad van Toezicht Quickscan en checklist Stade Advies BV Kwaliteit van samenleven Quickscan Raad van Toezicht (0 = onbekend; 1 = slecht; 2 = onvoldoende; 3 = voldoende; 4 = goed; 5 = uitstekend) 1. Hoe

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

Beleidsplan 2011-2012

Beleidsplan 2011-2012 Beleidsplan 2011-2012 Hanging Up, is not an option for Messed Up. Let s CONNECT! Eva Beltman Marjolein van Swinderen Tim Nuninga Sarah Eberl Sven van der Heide Marc Zaadnoordijk Thomas van Berkel Henk

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BOFF 2016 / 2017

Huishoudelijk Reglement BOFF 2016 / 2017 Huishoudelijk Reglement 2016 / 2017 Badminton Opleiding Flying Feathers INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1. Algemeen Blz. 1.1. Doel en Status. 3 1.2. Wijzigingen Huishoudelijk Reglement 3 1.3. Geldigheidsduur 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie

Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie Service Level Agreement 2005 Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie Afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer over de te leveren diensten en producten in jaar 20045

Nadere informatie

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Deel A. De SRC Artikel 1. Namen 1. De commissie draagt de naam Studiereizencommissie, hierna af te korten tot SRC. De SRC is een commissie van

Nadere informatie

Concept Overeenkomst. Tussen. <Naam Opdrachtgever> <Naam Opdrachtnemer> project DIG-1924

Concept Overeenkomst. Tussen. <Naam Opdrachtgever> <Naam Opdrachtnemer> project DIG-1924 Concept Overeenkomst Voor de levering, implementatie en het onderhoud van een systeem voor aansluiten op het stelsel van Basisregistraties en een gegevensmagazijn voor interne opslag en distributie Tussen

Nadere informatie

Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 20 september 2013 Corr. nr.: 2013.14572

Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 20 september 2013 Corr. nr.: 2013.14572 Preadvies Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 20 september 2013 Corr. nr.: 2013.14572 Onderwerp : Voorstel inzake afbouw exploitatiesubsidie buitensportverenigingen Programma : 6.

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

Bedrijvenpakket Glazen Huis 2008

Bedrijvenpakket Glazen Huis 2008 Bedrijvenpakket Glazen Huis 2008 S.G. Daedalus S.G. Daedalus is de studievereniging van de opleiding Industrieel Ontwerpen (IO) aan de Universiteit Twente. Momenteel telt zij 550 leden, waarvan ruim een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST Het bestuur De stichting heeft een bestuur bestaande uit een oneven aantal leden met een minimum aantal van 5 personen. Bestuursleden

Nadere informatie

DIRECTIESTATUUT VAN WONINGSTICHTING BARNEVELD TE BARNEVELD

DIRECTIESTATUUT VAN WONINGSTICHTING BARNEVELD TE BARNEVELD DIRECTIESTATUUT VAN WONINGSTICHTING BARNEVELD TE BARNEVELD Het bestuur Artikel 1 Conform artikel 5 lid 1 van de statuten wordt het bestuur van de stichting gevormd door de directeur. De directeur is belast

Nadere informatie

Het University Fund Wageningen (UFW) heeft als doel het bevorderen van de bloei van Wageningen UR.

Het University Fund Wageningen (UFW) heeft als doel het bevorderen van de bloei van Wageningen UR. Het University Fund Wageningen (UFW) heeft als doel het bevorderen van de bloei van Wageningen UR. STIMULERINGSREGELING STUDENTENACTIVITEITEN De stimuleringsregeling studentenactiviteiten van het UFW richt

Nadere informatie

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur.

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 663 (100 procent) Aanwezig Vestia Groep VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof Woningen 1. Opening De

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Toelichting Reglement Permanente Educatie (PE) Toelichting bij het Reglement Permanente Educatie per 1 januari 2016

Toelichting Reglement Permanente Educatie (PE) Toelichting bij het Reglement Permanente Educatie per 1 januari 2016 Toelichting Reglement Permanente Educatie (PE) Toelichting bij het Reglement Permanente Educatie per 1 januari 2016 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Overige standaarden Opgesteld door: Bureau

Nadere informatie

Bestuursreglement Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College versie 20 januari 2015

Bestuursreglement Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College versie 20 januari 2015 Bestuursreglement Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College versie 20 januari 2015 Goedgekeurd door de Raad van Toezicht d.d. 20 januari 2015 1 Bestuursreglement Stichting Regionaal Opleidingencentrum

Nadere informatie

ALGEMEEN. Hoofdstuk 3 Regeling Internationaliseringssubsidies A & B INTERNATIONALE SUBSIDIE A

ALGEMEEN. Hoofdstuk 3 Regeling Internationaliseringssubsidies A & B INTERNATIONALE SUBSIDIE A Hoofdstuk 3 Regeling Internationaliseringssubsidies A & B ALGEMEEN Artikel 1. Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. De universiteit, de RUG: de Rijksuniversiteit

Nadere informatie

1. Profileringsfonds. 2. Aanvraag

1. Profileringsfonds. 2. Aanvraag 1. Profileringsfonds Het profileringsfonds is een door de Hanzehogeschool Groningen (HG) opgesteld fonds waar bestuurlijk actieve studenten aanspraak op kunnen maken. Het doel van het profileringsfonds

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad.

Aan de Gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 20 april 2016 Commissievergadering d.d. : 13 april 2016 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder T. van Rijnberk Programmaonderdeel

Nadere informatie

SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011

SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011 SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011 FLITS OFFICIEEL ORGAAN VAN T.C.EENDRAGT JAARGANG: Vijf en twintig NUMMER: 4 Flits Officieel orgaan Van T.C. Eendragt www.tceendragt.nl Voorzitter Ron Joosten

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR REGIONAAL OPLEIDINGEN CENTRUM DRENTHE, OOK GENAAMD: DRENTHE COLLEGE. gevestigd te 7825 SG Emmen, Stadionplein 5

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR REGIONAAL OPLEIDINGEN CENTRUM DRENTHE, OOK GENAAMD: DRENTHE COLLEGE. gevestigd te 7825 SG Emmen, Stadionplein 5 REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR REGIONAAL OPLEIDINGEN CENTRUM DRENTHE, OOK GENAAMD: DRENTHE COLLEGE gevestigd te 7825 SG Emmen, Stadionplein 5 In de statuten van het Drenthe College is bepaald dat het College

Nadere informatie

Bestuursreglement Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College

Bestuursreglement Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College Bestuursreglement Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. 22 april 2009 ingestemd door de Medezeggenschapsraad d.d. 31 maart 2009 1 Bestuursreglement

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Luyckx en Struijlaart en loco-secretaris Slagter Secretaris Schadé

Nadere informatie

Aanmeldingsprocedure Wedstrijdkalender

Aanmeldingsprocedure Wedstrijdkalender Landjuweel 62 Postbus 326 Tel. 0318-559343 www.bowlen.nl Ons kenmerk: 3905 PH Veenendaal 3900 AH Veenendaal Fax. 0318-559349 info@bowlen.nl A016-012/RdG Aan alle verenigingen en toernooiorganisatoren Aanmeldingsprocedure

Nadere informatie

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is SPORTDIENST pagina 1/5 ERKENNINGSFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN INLEIDING Dit formulier is een verplichte bijlage van het erkenning- en subsidiereglement voor sportverenigingen. Zij moet correct en volledig

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Aan de raad, Beslispunt: Waar gaat dit voorstel over?

Aan de raad, Beslispunt: Waar gaat dit voorstel over? Agendapunt : 5. Voorstelnummer : 05-027 Raadsvergadering : 12 mei 2011 Naam opsteller : Astrid van Mierlo Informatie op te vragen bij : Astrid van Mierlo Portefeuillehouders : Hetty Hafkamp Onderwerp:

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes!

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes! Geacht bestuur, Voor jullie ligt het nieuwe document voor het profileringsfonds van het bestuursjaar 2014-2015. In dit document zijn alle criteria, de puntentelling en de indeling van de map opgenomen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming...

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming... CUOS-REGELING INCIDENTELE SUBSIDIE Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 2 Begripsbepalingen...2 Doelstelling...3 Uitgangspunten en subsidieplafond...3 Hoofdstuk 2. Aanvragen... 4 Aan te leveren informatie...4

Nadere informatie

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011

STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011 STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 ANNUAL REPORT 2011 Colofon colophon Financieel Jaarplan 2011 Student Union also available in english Oplage/ circulation Lay-out Anika Siepel

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid Treasury. Gemeente Emmen 2016

Uitvoeringsbeleid Treasury. Gemeente Emmen 2016 Uitvoeringsbeleid Treasury Gemeente Emmen 2016 Vastgesteld in het college van 5 juli 2016 Geldend vanaf 1 januari 2016 Inhoudsopgave A) Algemene kaders en uitgangspunten... 3 B) Betalingsverkeer... 3 C)

Nadere informatie

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 BESLUITENLIJST (41) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba. Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4. Errata

Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba. Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4. Errata Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4 Errata Balans Beginbalans per 31-08-2013 Mutatie Eindbalans per 31-08-2014 Vlottende

Nadere informatie