Stoer & Robuust. Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: KVK nummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stoer & Robuust. Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: 965304747 KVK nummer: 27280272"

Transcriptie

1 Stoer & Robuust Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: KVK nummer: Versie nummer: maart 2016

2 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam: Stoer en Robuust Datum: Maart 2016

3 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen en waarden Omgaan met bijzondere kinderen - Op weg naar een zelfstandig bestaan - De buitenwereld binnen halen - Geen angst voor ongebaande paden Mogelijkheden voor persoonlijke en sociale ontwikkeling - Kind met ander kinderen Sociale ontwikkeling Zomaar een dag wat maakt jullie locatie uniek? Groepssamenstelling (werkwijze, maximale omvang, leeftijdsopbouw van de basisgroepen) Wennen Signaleren & Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Incidenteel afnemen van extra dag(deel) Activiteiten Achterwacht & half- en drie- uursregeling Ondersteuning doorandere volwassenen Bijlagen: 1. Vervoersplan scholen

4 Met alle respect Emotionele veiligheid Als volwassenen kinderen respect en vertrouwen kunnen geven, kunnen kinderen zelfrespect en zelfvertrouwen opbouwen. Kinderen gedijen in een klimaat waarin volwassenen hen respecteren en vertrouwen. En onvoorwaardelijk van hen houden. Wij spannen ons in om uw kind vanuit zijn of haar perspectief te zien. Dat wij oog hebben voor de eigen talenten en mogelijkheden van ieder afzonderlijk kind. Daarom zijn wij voorzichtig met interpretaties en oordelen en beginnen wij met kijken en luisteren. Wij laten kinderen merken dat we waardering hebben voor de eigenaardigheden van ieder kind. Zo stimuleren wij het zelfvertrouwen van kinderen. Met alle respect binnen onze naschoolse opvang:

5 Allemaal anders Overdracht normen en waarden Het ene kind is het andere niet. Kinderen hebben op verschillende gebieden hun eigen tempo. We scheren kinderen niet over een kam, maar kijken naar de individuele ontwikkeling en de draagkracht van ieder kind. Het eigen unieke ontwikkelingstempo van ieder kind is maatgevend voor ons. Allemaal anders binnen onze naschoolse opvang: Bij Stoer en Robuust mag je jezelf zijn. Al hebben we twee groepsruimtes en twee leeftijdsgroepen, de deuren staan altijd open zodat kinderen kunnen gaan kijken/spelen in een in een andere groep. We starten met de jongste kinderen op in de linker zaal. De oudste kinderen starten op in de rechter zaal. Daarna kunnen de kinderen in beide zalen spelen. In beide zalen is een pedagogisch medewerker aanwezig.

6 Op weg naar een zelfstandig bestaan Op eigen benen staan Om kinderen te laten opgroeien tot zelfstandige wezens, is het goed hen te stimuleren op hun eigen houtje dingen te ondernemen. Om situaties te creëren, waarin ze zonder tussenkomst van volwassenen met zelfgekozen zaken bezig kunnen zijn. Om hen uit te nodigen verantwoordelijkheid te nemen voor uitdagingen die ze zijn aangegaan. Op weg naar een zelfstandig bestaan binnen onze naschoolse opvang: Bij Stoer en Robuust kunnen ouders er voor kiezen om zelfstandigheidscontracten te tekenen. Hierin kunnen zij er voor kiezen om bijv. kinderen zelfstandig naar huis te laten gaan of zelfstandig naar een sportclub. Ook mogen de oudere kinderen zelf buiten spelen zonder toezicht op het terrein. Natuurlijk is dit altijd in overleg met ouders. De kinderen gaan op deze leeftijd steeds meer hun eigen leven krijgen. Sport- en hobbyclubjes horen hierbij. Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen hun eigen leven door kunnen leiden, brengen wij de kinderen in overleg de kinderen naar clubjes. Vaak is dit aan het einde van de middag, om ouders te ontzorgen en kinderen goed toegerust naar de sportclubjes te sturen, bieden wij de mogelijkheid om een warme maaltijd af te nemen.

7 De buitenwereld binnen halen Vaste grond onder de voeten Kinderen maken deel uit van hun omgeving en de gebeurtenissen in de wereld om hen heen. Wij laten kinderen ervaren hoe ze op een plezierige manier in de wereld (kunnen) staan. Voorwaarden is wel dat wij de buitenwereld voor hen binnenhalen. We geven hen een realistische kijk op mensen, dieren, natuur en culturen. De buitenwereld binnen halen binnen onze naschoolse opvang: Stoer en Robuust heeft veel buitenruimte, en hier genieten we van. We proberen zoveel mogelijk stoere activiteiten buiten te organiseren.

8 Geen angst voor ongebaande paden Mogelijkheden voor persoonlijke en sociale ontwikkeling Kinderen laten ontdekken en uitproberen. Kinderen hebben ruimte nodig hun eigen weg te gaan en wij hebben ruimte nodig om voor ieder kind een passende aanpak te kiezen. Binnen de grenzen van veiligheid moet er ruimte zijn voor het kind en voor ons, ruimte om fouten te maken, ruimte om een weg in te slaan die later weer wordt verlaten. Geen angst voor ongebaande paden binnen onze naschoolse opvang: Op Stoer en Robuust mag je vuil worden en ontdekken, Wij willen niet alle gevaren uit de weg gaan, maar willen de kinderen leren hoe hier mee om te gaan. als je zwemdiploma hebt en zelfstandig naar buiten mag, mag je ook spelen bij de sloot. Bij de sloot is veel te ontdekken, dat een kind een keer in de sloot valt vinden wij een acceptabel risico. Je mag niet spelen op de houten balken achter het gebouw want dit is gevaarlijk. Op stoer en Robuust organiseren we stoere activiteiten. Op stoer en Robuust vinden we het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om te ontdekken en te leren. Kinderen krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

9 Kind met andere kinderen Sociale ontwikkeling Kinderen laten ontdekken en uitproberen. Ieder kind moet zich veilig kunnen voelen om een goede relatie te ontwikkelen met andere kinderen en volwassenen. In een stabiele omgeving kan een kind zich beter aanpassen aan zijn (sociale) omgeving, kan een kind zich hechten en positieve sociale ervaringen en vaardigheden op doen. Kind met andere kinderen binnen onze naschoolse opvang:

10 Zomaar een dag wat maakt onze naschoolse opvang uniek Stoer en Robuust is ruimte, ruimte om te spelen, ruimte om te ravotten, ruimte om te leren en ruimte om te groeien. We bieden op stoer en Robuust uitdagende en stoere activiteiten aan.

11 Groepssamenstelling werkwijze, leeftijdsopbouw, basisgroepen Er zijn duidelijke regels voor het maximaal aantal kinderen dat één pedagogisch medewerker mag opvangen; het gaat dan om het aantal gelijktijdig aanwezige kinderen. Kinderen en ouders moeten weten in welke basisgroep hun kind zit en welke pedagogisch medewerkers bij welke groep horen. Deze pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk op vaste groepen ingezet, behoudens ziekte, verlof of vakantie. De aanbieder heeft tegelijkertijd voor een goed bedrijfsvoering een zekere flexibiliteit nodig. Daarom is een open deurenbeleid mogelijk waar dit op verantwoorde wijze kan. Kinderen maken dan gebruik van verschillende ruimtes en verlaten hun basisgroep. Het pedagogisch beleid geeft aan in welke situaties dat gebeurt en valt onder het open deurenbeleid. Het uitgangspunt is: verantwoorde buitenschoolse opvang met vaste groepen kinderen, waarbij een open deurenbeleid mogelijk is. Kinderen maken gebruik van verschillende ruimtes, verlaten hun basisgroep en gaan soms meteen vanuit school naar een activiteit buiten de eigen basisgroep. Groepssamenstelling binnen onze naschoolse opvang : Op stoer en Robuust spelen ongeveer dertig kinderen per dag. Er zijn twee groepsruimten een groepsruimte voor de 8+ groep en een ruimte voor de kinderen van 4 tot 8 jaar. De deuren op stoer en robuust zijn altijd open zodat kinderen op ontdekking kunnen gaan. Buiten hebben we er wel voor gekozen om de buitenruimte voor de jongste kinderen uit veiligheidsoverwegingen goed af te sluiten zodat de jongste kinderen niet in de buurt van de sloot kunnen komen. De jongste kinderen spelen altijd onder toezicht buiten. De oudste kinderen mogen als het zelfstandigheidscontract is getekend door de ouders zelfstandig op het veld spelen.

12 Wennen Het wenbeleid beschrijft hoe wordt omgegaan met kinderen die instromen op een kindercentrum of doorstromen van de ene naar een andere groep binnen een kindercentrum. Er wordt voldoende tijd en aandacht besteed aan de versoepeling van de overgang naar een nieuwe situatie voor het kind. Daarnaast is vastgelegd hoeveel kinderen maximaal tegelijkertijd wennen en hoeveel uren per dag dit mogelijk is. Het wenbeleid is in overleg met de oudercommissie vastgelegd. Wennen binnen onze naschoolse opvang Nieuwe kinderen koppelen aan een 7+ kind, die andere kinderen begeleid op de opvang. Ook is er een medewerker die een oogje in het zeil houdt en extra zorg draagt voor de geborgenheid en veiligheid op de opvang. Na het intakegesprek worden er afspraken gemaakt met de ouders over het wennen van hun kinderen bij de opvang. Vaak kiezen we ervoor om de ouders de eerste keer de kinderen zelf te laten brengen en de tweede keer halen we de kinderen van school op. De eerste dagen is er altijd een pedagogisch medewerker die zich ontfermt over een kind en hem/haar wegwijs maakt binnen de opvang.

13 Signaleren & Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Opgroeien, opvoeden en ontwikkelen gaat met vallen en opstaan. Bij ieder kind. Door alert te reageren op gedrag van jonge kinderen, stimuleren we hen. We geven ruimte aan talenten en steun bij vragen. Moderne kinderopvang is niet alleen opvang. We zijn parttime opvoeders, werken samen met ouders en doen alles wat nodig is om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Medewerkers van Vlietkinderen dragen een eigen verantwoordelijkheid voor het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling en ook voor het ondernemen van actie. Pedagogisch werkers hebben hierin een duidelijke taak. Zij zien de kinderen regelmatig en kunnen opvallend en afwijkend gedrag signaleren. Wat is kindermishandeling. De definitie van kindermishandeling luidt: Elke vorm van voor een minderjarige bedreigende of gewelddadige interactie van fysieke, psychische of seksuele aard, die de ouders of andere personen ten opzichte van wie de minderjarige in een relatie van afhankelijkheid staat, actief of passief opdringen, waardoor ernstige schade wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan de minderjarige in de vorm van fysiek of psychisch letsel. Signaleren & De Meldcode binnen onze naschoolse opvang

14 Incidenteel afnemen van extra dag (deel) Het kan zijn dat ouders incidenteel een extra dag(deel) willen afnemen welke buiten de vaste contacturen valt. Dit is mogelijk wanneer de maximale basisgroepgrootte evenals het aantal pedagogisch medewerkers per aantal kinderen gehandhaafd blijft (PKR). Deze incidentele opvangdag vindt in principe binnen de eigen basisgroep van het kind plaats. Partijen zijn van mening dat geborgenheid en gevoel van veiligheid voor het kind en voor de basisgroep als geheel voorop staan. De mogelijkheid om een extra opvangdag of ruildag buiten de basisgroep af te nemen, indien geen plaats is op de eigen groep, wordt in overleg met de ouders van het betreffende kind besproken en schriftelijk vastgelegd. De wijze waarop de ondernemer omgaat met de mogelijkheid tot het afnemen van extra dagdelen wordt vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan. Incidenteel afnemen van extra dag (deel) binnen onze naschoolse opvang Klanten krijgen incidenteel te maken met studiedagen van school kunnen gebruik maken van extra dagdelen. Wij bieden voor deze klanten opvang aan. We werken nauw samen met NSO Casa Mia en de Zeppelin, zodat we op de locatie allerlei activiteiten kunnen aanbieden mochten er kinderen extra komen. Daarnaast is het bijna altijd mogelijk om extra te komen op reguliere opvangdagen op de eigen locatie.

15 Activiteiten Bij activiteiten met meer dan dertig kinderen wordt in het pedagogisch beleidsplan aandacht besteed aan de omgang met de basisgroep; De kinderen kunnen bij activiteiten de basisgroepen verlaten; dan wordt de maximale omvang van de basisgroep tijdelijk losgelaten. Wel blijft het aantal kinderen per pedagogisch medewerker van kracht, toegepast op het totaal aantal aanwezige kinderen op de locatie. In principe hebben alle kinderen een vaste basisgroep. Wel kan worden besloten om kinderen in een andere ruimte te ontvangen of weer op te halen waarbij een pedagogisch medewerker aanwezig is. Voor zowel kinderen als ouders moet inzichtelijk zijn welke ruimte dit is; Indien het kindaantal het toelaat, kunnen basisgroepen worden samengevoegd. Voor zowel kinderen als ouder moet inzichtelijk zijn welke ruimte en basisgroep dit is. Activiteiten binnen onze naschoolse opvang Bij Stoer en Robuust werken we samen met DOEN kids. Maandelijks maken we voor de kinderen een gevarieerd activiteitenprogramma. Kinderen ontvangen deze vooraf zodat zij weten wat ze gaan doen op de BSO.

16 Achterwacht & half- en drie- uursregeling Indien er slechts één pedagogisch medewerker aanwezig is op het kindercentrum en de PKR wordt niet overschreden, zoals tijdens de drie-uursregeling het geval is, dan is een achterwachtregeling van toepassing. Deze regeling houdt in dat in geval van calamiteiten er een achterwacht beschikbaar dient te zijn die binnen 15 minuten in het kindercentrum aanwezig kan zijn. Inzichtelijk moet zijn wie deze persoon is en waar deze te bereiken is. Tevens dient deze achterwacht tijdens de openingstijden van het kindercentrum bereikbaar te zijn. Gedurende reguliere schoolweken kunnen voor de buitenschoolse opvang ten hoogste een half uur per dag minder pedagogisch medewerkers worden ingezet dan volgens de PKR is vereist, maar nooit minder dan de helft van het aantal benodigde pedagogisch medewerkers. Is er in zo n situatie slechts één pedagogisch medewerker in het kindercentrum, dan is er ter ondersteuning tenminste één andere volwassene aanwezig. In de informatie voor ouders wordt expliciet beschreven hoe invulling wordt gegeven aan de inzet van pedagogisch medewerkers aan de randen van de dag. Er wordt concreet aangegeven op welke tijdstippen wordt afgeweken van de vereiste PKR. Beslaat de opvang van de kinderen de gehele dag (bijvoorbeeld tijdens vakanties), dan geldt voor de afwijking van de PKR hetzelfde als bij de dagopvang, namelijk de drie-uursregeling. Achterwacht & half en drie- uursregeling binnen onze naschoolse opvang Op Stoer en Robuust zijn kan het voorkomen dat aan het begin van de dag en aan het einde van de dag nog maar 1 pedagogisch medewerker aanwezig is. Bij nood kunnen zij bellen naar de locatie Pinkeltje Van deze locatie kan altijd iemand binnen 10 minuten aanwezig zijn in het geval van een calamiteit.

17 Ondersteuning door andere volwassenen Bij basisgroepen die uitsluitend bestaan uit kinderen van 8 tot en met 12 jaar, geldt dat in plaats van een beroepskracht een extra volwassene kan worden ingezet als derde beroepskracht. Bijvoorbeeld dertig kinderen met twee pedagogisch medewerkers en een extra volwassene, die meewerkt in het primaire proces; Ook kan er op andere manieren gebruik gemaakt worden van andere volwassenen. Ondersteuning door andere volwassenen binnen onze naschoolse opvang In principe werken we op Stoer en Robuust niet met ondersteuning van andere volwassenen als de pedagogisch medewerkers. In sommige gevallen kan het zo zijn dat we voor bepaalde grotere activiteiten die veel begeleiding nodig hebben gebruik maken van vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn nooit alleen met de kinderen.

STOER & ROBUUST. Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : KvK :

STOER & ROBUUST. Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : KvK : STOER & ROBUUST Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : 367731368 KvK : 27280272 Versie nummer : 01-4 - 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele

Nadere informatie

Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer :110802615 KvK :27280272 Versie nummer: 29-05-2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid -

Nadere informatie

Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK :

Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK : Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK :27280272 Versie 26 juli 2016 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht

Nadere informatie

Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: KVK nummer:

Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: KVK nummer: Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: 193959331 KVK nummer: 27280272 Versie nummer: april 2016 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam: Het Spektakel Datum:

Nadere informatie

De Vlieger. Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272

De Vlieger. Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272 De Vlieger Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272 Versie nummer: 15-03-2016 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam De Vlieger Datum 15-03-2016

Nadere informatie

Goed toegerust op ontdekkingsreis

Goed toegerust op ontdekkingsreis PE DAGO G I S C H B E L E I D S PL A N Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave INLEIDING Voor alle duidelijkheid 5 Colofon SAMENVATTING Goed toegerust op ontdekkingsreis 7 TEKST Vlietkinderen UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : 223212349 KvK :27280272 Versie nummer:juni 2016 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal

Nadere informatie

De Boot. Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg. Versie nummer. LRK nummer: KVK nummer:

De Boot. Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg. Versie nummer. LRK nummer: KVK nummer: De Boot Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg LRK nummer: 606284345 KVK nummer:27280272 Versie nummer Pedagogisch werkplan PSZ De Boot Naam de Boot Datum: maart 2016 Inhoudsopgave : Uitgangspunten

Nadere informatie

Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: KvK: V1/2015. Pukkie

Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: KvK: V1/2015. Pukkie Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: 300242864 KvK: 0000 11672439 V1/2015 Pukkie Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen

Nadere informatie

RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier

RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier Locatie :RKAVV Adres :Sportparkweg 4, 2263 SX Leidschendam LRK-nummer : 330104706 KvK :27280272 Versie nummer: mei 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave Inleiding Welkom! 5 Colofon Uitgangspunten Met alle respect 9 Tekst Vlietkinderen Allemaal anders 11 Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

Goed toegerust op ontdekkingsreis

Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis 1 Colofon Tekst Anneke van de Berg, 5D Ellen Bakker, Vlietkinderen Vormgeving Manon Hofstra, Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in

Nadere informatie

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : 223212349 KvK :27280272 Versie nummer: mei 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal

Nadere informatie

Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: KvK: V.2/2016. Piggelmee

Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: KvK: V.2/2016. Piggelmee Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: 218503222 KvK: 000011672250 V.2/2016 Piggelmee Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen en

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

Plons. Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg

Plons. Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg Plons KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg LRKnummer: 234315155 KVK nummer 27280272 Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: Inhoudsopgave Zomaar een dag wat maakt onze locatie

Nadere informatie

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang Wet- en regelgeving opvang in groepen De Wet Kinderopvang stelt eisen aan de kinderopvang voor wat betreft het opvangen van kinderen in stamgroepen/basisgroepen. U vindt hier de tekst uit de Beleidsregels

Nadere informatie

Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : KvK :

Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : KvK : Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : 193959331 KvK : 27280272 Versie nummer: april 2017 Het Spektakel zit in een mooi sfeervol oud gebouw, samen met Scouting

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal

Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Peuterdam Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Datum: april 2016 Adres: De Tol 251a, 2266 EE Leidschendam LRK nummer: KVK nummer:27280272 1 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (BSO) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer 190241433

Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (BSO) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer 190241433 Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (BSO) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer 190241433 Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport MikMak (BSO) Ringelesteinstraat 2 4158CP DEIL Registratienummer 152199810

Inspectierapport MikMak (BSO) Ringelesteinstraat 2 4158CP DEIL Registratienummer 152199810 Inspectierapport MikMak (BSO) Ringelesteinstraat 2 4158CP DEIL Registratienummer 152199810 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Tiel In opdracht van gemeente: Geldermalsen Datum inspectie: 19-01-2015

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Pedagogische werkwijze Index Inhoud

Nadere informatie

Inspectierapport De Boomhut (BSO) Langelaan 4a 9231 EN Surhuisterveen Registratienummer

Inspectierapport De Boomhut (BSO) Langelaan 4a 9231 EN Surhuisterveen Registratienummer Inspectierapport De Boomhut (BSO) Langelaan 4a 9231 EN Surhuisterveen Registratienummer 230302245 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Achtkarspelen Datum inspectie: 03-12-2018 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Kindercampus (BSO) Willem Bontekoestraat 34 1212CB Hilversum. Dit is een publicatie van:

Inspectierapport BSO Kindercampus (BSO) Willem Bontekoestraat 34 1212CB Hilversum. Dit is een publicatie van: Inspectierapport BSO Kindercampus (BSO) Willem Bontekoestraat 34 1212CB Hilversum Dit is een publicatie van: 15.0000286 Inspectierapport BSO Kindercampus (BSO) Willem Bontekoestraat 34 1212CB Hilversum

Nadere informatie

Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan CS Voorburg LRK-nummer : Kvk :

Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan CS Voorburg LRK-nummer : Kvk : Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan 4 2273 CS Voorburg LRK-nummer : 186288189 Kvk : 27280272 Versie nummer : 2-2016 Pedagogisch werkplan kinderdagverblijf Naam Pinkeltje Datum 16

Nadere informatie

Inspectierapport Sport BSO de Hooiberg (BSO) Henry Stanleystraat 1 1363LB ALMERE Registratienummer 296402485

Inspectierapport Sport BSO de Hooiberg (BSO) Henry Stanleystraat 1 1363LB ALMERE Registratienummer 296402485 Inspectierapport Sport BSO de Hooiberg (BSO) Henry Stanleystraat 1 1363LB ALMERE Registratienummer 296402485 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 02-11-2015 Type

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7 Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang (Groen van Prinsterer) Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Vandaag Suderhiem (BSO) t Suderhiem 35 10 9203 HS DRACHTEN Registratienummer 165909651

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Vandaag Suderhiem (BSO) t Suderhiem 35 10 9203 HS DRACHTEN Registratienummer 165909651 Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Vandaag Suderhiem (BSO) t Suderhiem 35 10 9203 HS DRACHTEN Registratienummer 165909651 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Smallingerland Datum

Nadere informatie

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen 1 Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen KDV KieKeBoe Bianca Wegbrands 2012/2013 Akkoord leidsters 02/01/2012 Vastgesteld door de OWG De opvang vindt plaats in stamgroepen. Toelichting: voor de

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Driehoek (BSO) Koestraat 69 5081BT HILVARENBEEK Registratienummer 194147447

Inspectierapport BSO Driehoek (BSO) Koestraat 69 5081BT HILVARENBEEK Registratienummer 194147447 Inspectierapport BSO Driehoek (BSO) Koestraat 69 5081BT HILVARENBEEK Registratienummer 194147447 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: HILVARENBEEK Datum inspectie: 10-07-2014

Nadere informatie

Inspectierapport Sport BSO Olympus (BSO) Olympus 11 3524WB Utrecht

Inspectierapport Sport BSO Olympus (BSO) Olympus 11 3524WB Utrecht Inspectierapport Sport BSO Olympus (BSO) Olympus 11 3524WB Utrecht Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie: 25-03-2016 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg EX SINT-ANNALAND Registratienummer

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg EX SINT-ANNALAND Registratienummer Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg 7 4697 EX SINT-ANNALAND Registratienummer 229422494 Toezichthouder: GGD Zeeland In opdracht van gemeente: THOLEN Datum

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Zo aan de Schoolstraat Schoolstraat 27 4693 BE POORTVLIET Registratienummer 148962439

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Zo aan de Schoolstraat Schoolstraat 27 4693 BE POORTVLIET Registratienummer 148962439 Inspectierapport Buitenschoolse opvang Zo aan de Schoolstraat Schoolstraat 27 4693 BE POORTVLIET Registratienummer 148962439 Toezichthouder: GGD Zeeland In opdracht van gemeente: Tholen Datum inspectie:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Convenant Kwaliteit Kinderopvang

Convenant Kwaliteit Kinderopvang Convenant Kwaliteit Kinderopvang April 2012 1 Inhoudsopgave pagina Woord vooraf 4 Achtergrond en aanleiding 5 1. Dagopvang en buitenschoolse opvang 7 1.1. Starterseisen dagopvang en buitenschoolse opvang

Nadere informatie

De Vuurtoren. Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer : KvK :

De Vuurtoren. Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer : KvK : De Vuurtoren Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer :202551489 KvK :27280272 Versie nummer:02.2017 Inhoudsopgave Met alle respect Allemaal anders Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Belle Fleur Etten-Leur BV (BSO) Lambertusstraat 3 4872XA ETTEN-LEUR

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Belle Fleur Etten-Leur BV (BSO) Lambertusstraat 3 4872XA ETTEN-LEUR Inspectierapport Buitenschoolse opvang Belle Fleur Etten-Leur BV (BSO) Lambertusstraat 3 4872XA ETTEN-LEUR Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: ETTEN-LEUR Datum inspectie: 19-06-2014

Nadere informatie

Inspectierapport Octo-Kids (BSO) Zuiderdreef 3 22 4616AJ Bergen op Zoom

Inspectierapport Octo-Kids (BSO) Zuiderdreef 3 22 4616AJ Bergen op Zoom Inspectierapport Octo-Kids (BSO) Zuiderdreef 3 22 4616AJ Bergen op Zoom Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Bergen op Zoom Datum inspectie: 26-02-2015 Type onderzoek: Onderzoek voor

Nadere informatie

Inspectierapport Torentje (BSO) Nieuwe Laantjes 44 2584 RW 'S-GRAVENHAGE

Inspectierapport Torentje (BSO) Nieuwe Laantjes 44 2584 RW 'S-GRAVENHAGE Inspectierapport Torentje (BSO) Nieuwe Laantjes 44 2584 RW 'S-GRAVENHAGE Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: S GRAVENHAGE Datum inspectie: 08-12-2014 Type onderzoek: Onderzoek voor

Nadere informatie

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Inleiding Wij vinden het belangrijk dat u uw kind met een gerust hart naar één van onze kindercentra brengt. In deze brochure laten wij u zien dat wij

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016.

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016. Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang Oranje Nassau 2016 2018 Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage XC BERLICUM NB Registratienummer

Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage XC BERLICUM NB Registratienummer Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage 24 5258XC BERLICUM NB Registratienummer 132140603 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Borus (BSO) Deltaweg 115 2134XS HOOFDDORP Registratienummer 767113676

Inspectierapport BSO Borus (BSO) Deltaweg 115 2134XS HOOFDDORP Registratienummer 767113676 Inspectierapport BSO Borus (BSO) Deltaweg 115 2134XS HOOFDDORP Registratienummer 767113676 Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 20-04-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Okidoki (BSO) Lange Kavel LS EMMER-COMPASCUUM Registratienummer

Inspectierapport BSO Okidoki (BSO) Lange Kavel LS EMMER-COMPASCUUM Registratienummer Inspectierapport BSO Okidoki (BSO) Lange Kavel 50 7881LS EMMER-COMPASCUUM Registratienummer 229993370 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: EMMEN Datum inspectie: 03-12-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Weemeweide

Pedagogisch werkplan BSO Weemeweide Pedagogisch werkplan BSO Weemeweide Koningshof 6 7672 GE Vriezenveen 0546-562588 weemeweide@kovdecirkel.nl Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van de BSO-vestiging waar uw kind naartoe gaat.

Nadere informatie

Inspectierapport Kids&Zoo kinderopvang en BSO (KDV) Brinkenhalte HX Emmen Registratienummer

Inspectierapport Kids&Zoo kinderopvang en BSO (KDV) Brinkenhalte HX Emmen Registratienummer Inspectierapport Kids&Zoo kinderopvang en BSO (KDV) Brinkenhalte 24 7812HX Emmen Registratienummer 156694414 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Emmen Datum inspectie: 20-06-2017 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Thialf (BSO) Dullertstraat 25 6828HJ Arnhem

Inspectierapport Kinderopvang Thialf (BSO) Dullertstraat 25 6828HJ Arnhem Inspectierapport Kinderopvang Thialf (BSO) Dullertstraat 25 6828HJ Arnhem Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: Arnhem Datum inspectie: 12-05-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Rakkertjes Kinderopvang (KDV) Klifrakplantsoen 33 3544RG UTRECHT Registratienummer 159073303

Inspectierapport Rakkertjes Kinderopvang (KDV) Klifrakplantsoen 33 3544RG UTRECHT Registratienummer 159073303 Inspectierapport Rakkertjes Kinderopvang (KDV) Klifrakplantsoen 33 3544RG UTRECHT Registratienummer 159073303 Toezichthouder: GG&GD Utrecht In opdracht van gemeente: UTRECHT Datum inspectie: 27-11-2014

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Index Inhoud Welkom bij unit Waterwiebels... 3 De groepen

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Combisport Delft. Naderonderzoek

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Combisport Delft. Naderonderzoek rapport bso Combiwerk 2010 Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Combisport Delft Naderonderzoek Toezichthouder: Mw. A. Stassen Datum inspectiebezoek: 8 maart 2010 GGD Zuid-Holland West Buitenschoolse

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN Algemene gegevens Naam locatie: School of Understanding Amstelveen Adres: Pandora 4a-5, 1183 KK Amstelveen Telefoonnummer: 06 29075172 E-mailadres: amstelveen@schoolofunderstanding.nl

Nadere informatie

Kindcentrum Koningin Emma

Kindcentrum Koningin Emma Kindcentrum Koningin Emma Graaf Florislaan 2 1405 BT Bussum 035-2062020 Koppeling aan scholen Kindcentrum Koningin Emma is er voor kinderen van basisschool Koningin Emma. Openingstijden Schooldagen Vakanties

Nadere informatie

Inspectierapport Creche Hermelijntje BV XI (BSO) Sir Winston Churchillln 245 2282JT Rijswijk

Inspectierapport Creche Hermelijntje BV XI (BSO) Sir Winston Churchillln 245 2282JT Rijswijk Inspectierapport Creche Hermelijntje BV XI (BSO) Sir Winston Churchillln 245 2282JT Rijswijk Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Rijswijk Datum inspectie: 11-03-2016 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Het Erf (BSO) Hoogeveenseweg 43a 7933PE Pesse Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang Het Erf (BSO) Hoogeveenseweg 43a 7933PE Pesse Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang Het Erf (BSO) Hoogeveenseweg 43a 7933PE Pesse Registratienummer 228357123 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Hoogeveen Datum inspectie: 15-03-2018 Type

Nadere informatie

Inspectierapport KC. Oes Plekkie (KDV) Mej. A. Talmaweg PE WITTEVEEN Registratienummer

Inspectierapport KC. Oes Plekkie (KDV) Mej. A. Talmaweg PE WITTEVEEN Registratienummer Inspectierapport KC. Oes Plekkie (KDV) Mej. A. Talmaweg 2 9439PE WITTEVEEN Registratienummer 508979419 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Midden-Drenthe Datum inspectie: 12-08-2016 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen 92 1325SX Almere Registratienummer 308647944 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 12-07-2018

Nadere informatie

Inspectierapport Naam (BSO) straat postcode plaats Registratienummer

Inspectierapport Naam (BSO) straat postcode plaats Registratienummer Toezichthouder: In opdracht van gemeente: Datum inspectie: Type onderzoek : Status: Inspectierapport Naam (BSO) straat postcode plaats Registratienummer Inhoudsopgave Het onderzoek... 3 Observaties en

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG

BUITENSCHOOLSE OPVANG Bijlage 2: Afwegingsoverzicht buitenschoolse opvang BUITENSCHOOLSE OPVANG Kinderopvang in de zin van de Wet kinderopvang Termijn Prio Herstel Bestraffend Kinderopvang in de zin van de wet De opvang vindt

Nadere informatie

Inspectierapport BSO BuitenGewoon Sport Theater & Dans (BSO) Europaweg 48A 3451HG Vleuten

Inspectierapport BSO BuitenGewoon Sport Theater & Dans (BSO) Europaweg 48A 3451HG Vleuten Inspectierapport (BSO) Europaweg 48A 3451HG Vleuten Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie: 19-01-2016 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Kleine Beer (BSO) Hoefijzer XB LEUSDEN

Inspectierapport BSO De Kleine Beer (BSO) Hoefijzer XB LEUSDEN Inspectierapport BSO De Kleine Beer (BSO) Hoefijzer 18 3833XB LEUSDEN Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: LEUSDEN Datum inspectie: 17-07-2014 Type onderzoek: Onderzoek voor registratie

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Rollebol Faktorij 129 1825 HC ALKMAAR Registratienummer 101450977

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Rollebol Faktorij 129 1825 HC ALKMAAR Registratienummer 101450977 Inspectierapport Buitenschoolse opvang Rollebol Faktorij 129 1825 HC ALKMAAR Registratienummer 101450977 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: ALKMAAR Datum inspectie: 10 februari

Nadere informatie

Inspectierapport De Notedop - Beukenoot (BSO) Peppelkade 48 3992AK HOUTEN Registratienummer 176037020

Inspectierapport De Notedop - Beukenoot (BSO) Peppelkade 48 3992AK HOUTEN Registratienummer 176037020 Inspectierapport De Notedop - Beukenoot (BSO) Peppelkade 48 3992AK HOUTEN Registratienummer 176037020 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: HOUTEN Datum inspectie: 26-06-2014 Type

Nadere informatie

Inspectierapport De Boomhut (BSO) Langelaan 4a 9231 EN Surhuisterveen Registratienummer

Inspectierapport De Boomhut (BSO) Langelaan 4a 9231 EN Surhuisterveen Registratienummer Inspectierapport De Boomhut (BSO) Langelaan 4a 9231 EN Surhuisterveen Registratienummer 230302245 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Achtkarspelen Datum inspectie: 25-01-2018 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Jabadoo (BSO) Eemsgolaan DW GRONINGEN Registratienummer

Inspectierapport BSO Jabadoo (BSO) Eemsgolaan DW GRONINGEN Registratienummer Inspectierapport BSO Jabadoo (BSO) Eemsgolaan 11 9727DW GRONINGEN Registratienummer 156185015 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 19-11-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport De Telle (BSO) Meester Geertswei GL Wijnjewoude

Inspectierapport De Telle (BSO) Meester Geertswei GL Wijnjewoude Inspectierapport De Telle (BSO) Meester Geertswei 4 9241 GL Wijnjewoude Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Opsterland Datum inspectie: 14-09-2015 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Burgemeester (KDV) Burgemeester Rauppstraat 30 5037MH Tilburg Registratienummer 105578228

Inspectierapport KDV Burgemeester (KDV) Burgemeester Rauppstraat 30 5037MH Tilburg Registratienummer 105578228 Inspectierapport KDV Burgemeester (KDV) Burgemeester Rauppstraat 30 5037MH Tilburg Registratienummer 105578228 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 07-12-2015

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Tuindorp (BSO) Nunspeetstraat 11 5045MA TILBURG Registratienummer 107414776

Inspectierapport BSO Tuindorp (BSO) Nunspeetstraat 11 5045MA TILBURG Registratienummer 107414776 Inspectierapport BSO Tuindorp (BSO) Nunspeetstraat 11 5045MA TILBURG Registratienummer 107414776 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: TILBURG Datum inspectie: 02-09-2014 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Sport - BSO (BSO) Heemradenlaan 13 3403NK IJSSELSTEIN UT Registratienummer 107595801

Inspectierapport Sport - BSO (BSO) Heemradenlaan 13 3403NK IJSSELSTEIN UT Registratienummer 107595801 Inspectierapport Sport - BSO (BSO) Heemradenlaan 13 3403NK IJSSELSTEIN UT Registratienummer 107595801 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: IJsselstein Datum inspectie: 05-03-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Club van Belle Fleur Sonate (BSO) Hobodreef XB Etten-Leur

Inspectierapport Club van Belle Fleur Sonate (BSO) Hobodreef XB Etten-Leur Inspectierapport Club van Belle Fleur Sonate (BSO) Hobodreef 5 4876XB Etten-Leur Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Etten-Leur Datum inspectie: 30-07-2018 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Hoeve Ackerdijk (KDV) Rotterdamseweg 223 2636KC Schipluiden

Inspectierapport Hoeve Ackerdijk (KDV) Rotterdamseweg 223 2636KC Schipluiden Inspectierapport Hoeve Ackerdijk (KDV) Rotterdamseweg 223 2636KC Schipluiden Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Midden-Delfland Datum inspectie: 07-12-2015 Type onderzoek: Onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport SNO Woudenberg (BSO) De Bosrand AP Woudenberg

Inspectierapport SNO Woudenberg (BSO) De Bosrand AP Woudenberg Inspectierapport SNO Woudenberg (BSO) De Bosrand 15 3931AP Woudenberg Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Woudenberg Datum inspectie: 13-07-2015 Type onderzoek: Onderzoek voor registratie

Nadere informatie

Inspectierapport BSO 't IJsseldijkje (SKIJ) (BSO) Planetenbaan 42 3402HP IJsselstein

Inspectierapport BSO 't IJsseldijkje (SKIJ) (BSO) Planetenbaan 42 3402HP IJsselstein Inspectierapport BSO 't IJsseldijkje (SKIJ) (BSO) Planetenbaan 42 3402HP IJsselstein Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: IJsselstein Datum inspectie: 06-08-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Zevensprong, Weezenhof 30

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Zevensprong, Weezenhof 30 Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Zevensprong, Weezenhof 30 Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze

Nadere informatie

Inspectierapport Het Klokhuis (BSO) Walcherenstraat DB Duiven

Inspectierapport Het Klokhuis (BSO) Walcherenstraat DB Duiven Inspectierapport Het Klokhuis (BSO) Walcherenstraat 7 6922DB Duiven Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: Duiven Datum inspectie: 20-01-2015 Type

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Kolmenscate (BSO) Venninkweg 1 7421GP DEVENTER Registratienummer 151880712

Inspectierapport BSO Kolmenscate (BSO) Venninkweg 1 7421GP DEVENTER Registratienummer 151880712 Inspectierapport BSO Kolmenscate (BSO) Venninkweg 1 7421GP DEVENTER Registratienummer 151880712 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Deventer Datum inspectie: 03-03-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport BSO de Cocon (BSO) Kerkweg CS Klundert

Inspectierapport BSO de Cocon (BSO) Kerkweg CS Klundert Inspectierapport BSO de Cocon (BSO) Kerkweg 39 4791CS Klundert Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Moerdijk Datum inspectie: 30-08-2017 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie

Nadere informatie

Artikel 2. Inventarisatie van risico s met betrekking tot veiligheid en gezondheid

Artikel 2. Inventarisatie van risico s met betrekking tot veiligheid en gezondheid Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 29 mei 2012, nr. KO/2012/7794, tot uitvoering van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (Regeling kwaliteit kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Auteur: Ingeborg van der Zanden Bartels Datum: 05 januari 2015 Plaats: Kerkdriel Versie: 0.1 Pedagogisch beleidsplan BSO VillaDriel 12 april 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn BSO Enkstraat (BSO) Enkstraat VA Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn BSO Enkstraat (BSO) Enkstraat VA Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn BSO Enkstraat (BSO) Enkstraat 69 8012VA Zwolle Registratienummer 264848032 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 15-06-2017 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Villa Mundial (BSO) W M Dudokstraat 38 1333LS ALMERE Registratienummer 212547495

Inspectierapport Villa Mundial (BSO) W M Dudokstraat 38 1333LS ALMERE Registratienummer 212547495 Inspectierapport Villa Mundial (BSO) W M Dudokstraat 38 1333LS ALMERE Registratienummer 212547495 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: ALMERE Datum inspectie: 27-01-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Onder de Pannen BV (BSO) Brabantlaan JH Vught Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang Onder de Pannen BV (BSO) Brabantlaan JH Vught Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang Onder de Pannen BV (BSO) Brabantlaan 75 5262JH Vught Registratienummer 197311362 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Vught Datum inspectie: 02-02-2016

Nadere informatie

Pedagogisch beleid en werkplan BSO Versiedatum: 27 september 2016

Pedagogisch beleid en werkplan BSO Versiedatum: 27 september 2016 Pedagogisch beleid en werkplan BSO Versiedatum: 27 september 2016 Het pedagogisch beleid van KomKids is gebaseerd op de volgende uitgangspunten: Samenwerken met ouders Werken met kinderen houdt in dat

Nadere informatie

Pedagogische Visie en Beleid

Pedagogische Visie en Beleid Pedagogische Visie en Beleid Inleiding Voor ouders, medewerkers en alle anderen die betrokken zijn bij, en geïnteresseerd zijn in onze kinderopvang. Voor verantwoorde kinderopvang is veel nodig, om te

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Villa Vrolijk VOF Noordpoort 8 4695 BX Sint-Maartensdijk Registratienummer 143860884

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Villa Vrolijk VOF Noordpoort 8 4695 BX Sint-Maartensdijk Registratienummer 143860884 Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Villa Vrolijk VOF Noordpoort 8 4695 BX Sint-Maartensdijk Registratienummer 143860884 Toezichthouder: GGD Zeeland In opdracht van gemeente: Tholen Datum

Nadere informatie

Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat EG DONGEN Registratienummer

Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat EG DONGEN Registratienummer Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat 62 5104EG DONGEN Registratienummer 604565811 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: DONGEN Datum inspectie: 01-12-2014

Nadere informatie

Inspectierapport Bengels/Bende van boven (BSO) Meulenberg 6 4641CL Ossendrecht

Inspectierapport Bengels/Bende van boven (BSO) Meulenberg 6 4641CL Ossendrecht Inspectierapport Bengels/Bende van boven (BSO) Meulenberg 6 4641CL Ossendrecht Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Woensdrecht Datum inspectie: 17-08-2015 Type onderzoek: Onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg 7 4697 EX SINT-ANNALAND Registratienummer 146589865

Inspectierapport Kinderdagverblijf Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg 7 4697 EX SINT-ANNALAND Registratienummer 146589865 Inspectierapport Kinderdagverblijf Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg 7 4697 EX SINT-ANNALAND Registratienummer 146589865 Toezichthouder: In opdracht van gemeente: Datum inspectie: Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Kleine Ikke (BSO) Melis Stokelaan GL HARDERWIJK Registratienummer

Inspectierapport Kleine Ikke (BSO) Melis Stokelaan GL HARDERWIJK Registratienummer Inspectierapport Kleine Ikke (BSO) Melis Stokelaan 93 3842 GL HARDERWIJK Registratienummer 201082536 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Harderwijk Datum inspectie: 10-08-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Lumiar (BSO) Langendijk 56a 4132AL Vianen

Inspectierapport Lumiar (BSO) Langendijk 56a 4132AL Vianen Inspectierapport Lumiar (BSO) Langendijk 56a 4132AL Vianen Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Vianen Datum inspectie: 15-10-2015 Type onderzoek: Onderzoek voor registratie Status:

Nadere informatie

Inspectierapport Burgt Actief Vest (BSO) Blekersdijk LG DORDRECHT Registratienummer

Inspectierapport Burgt Actief Vest (BSO) Blekersdijk LG DORDRECHT Registratienummer Inspectierapport Burgt Actief Vest (BSO) Blekersdijk 94 3311LG DORDRECHT Registratienummer 164483822 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: Dordrecht Datum inspectie: 04-06-2015

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Tuindorp (BSO) Nunspeetstraat MA Tilburg Registratienummer

Inspectierapport BSO Tuindorp (BSO) Nunspeetstraat MA Tilburg Registratienummer Inspectierapport BSO Tuindorp (BSO) Nunspeetstraat 11 5045MA Tilburg Registratienummer 107414776 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 03-12-2015 Type

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO)

Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO) Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO) Relatie ander beleid: Zorgkinderen Protocol seksueel misbruik door beroepskracht Route bij grensoverschrijdend gedrag tussen

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Inspectierapport De Koppoter (KDV) Hildo Kropstraat 8 1328BC ALMERE Registratienummer 150248192

Inspectierapport De Koppoter (KDV) Hildo Kropstraat 8 1328BC ALMERE Registratienummer 150248192 Inspectierapport De Koppoter (KDV) Hildo Kropstraat 8 1328BC ALMERE Registratienummer 150248192 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 13-07-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

Op de voordracht van Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van [[Datum openlaten]], nr. [[nr invullen]];

Op de voordracht van Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van [[Datum openlaten]], nr. [[nr invullen]]; Ontwerpbesluit van [[ ]] tot het stellen van eisen aan de kwaliteit van de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk (Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzaalwerk) Op de voordracht van Onze Minister

Nadere informatie