Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: KVK nummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: KVK nummer:"

Transcriptie

1 Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: KVK nummer: Versie nummer: april 2016

2 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam: Het Spektakel Datum: april 2016 Het Spektakel zit in een mooi sfeervol oud gebouwd dat pas helemaal verbouwd is. Het gebouw bestaat uit 2 verdiepingen en met veel bijzondere ruimtes, waaronder een atelier waar kinderen lekker kunnen knutselen. Buiten op het speelplein van de school (de Maria Bernadette), kunnen de kinderen heerlijk spelen in de natuurtuin. We bieden opvang van 4 tot 13 jaar.

3 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen en waarden Omgaan met bijzondere kinderen - Op weg naar een zelfstandig bestaan - De buitenwereld binnen halen - Geen angst voor ongebaande paden Mogelijkheden voor persoonlijke en sociale ontwikkeling - Kind met ander kinderen Sociale ontwikkeling Zomaar een dag wat maakt jullie locatie uniek? Doel 2016 Groepssamenstelling (werkwijze, maximale omvang, leeftijdsopbouw van de basisgroepen) Wennen Signaleren & Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Incidenteel afnemen van extra dag(deel) Activiteiten Achterwacht & half- en drie- uursregeling Ondersteuning door andere volwassenen: oudercommissie Bijlagen: Fietsbeleid voor 8+ kinderen Activiteiten beleid.

4 Met alle respect Emotionele veiligheid Als volwassenen kinderen respect en vertrouwen kunnen geven, kunnen kinderen zelfrespect en zelfvertrouwen opbouwen. Kinderen gedijen in een klimaat waarin volwassenen hen respecteren en vertrouwen. En onvoorwaardelijk van hen houden. Wij spannen ons in om uw kind vanuit zijn of haar perspectief te zien. Dat wij oog hebben voor de eigen talenten en mogelijkheden van ieder afzonderlijk kind. Daarom zijn wij voorzichtig met interpretaties en oordelen en beginnen wij met kijken en luisteren. Wij laten kinderen merken dat we waardering hebben voor de eigenaardigheden van ieder kind. Zo stimuleren wij het zelfvertrouwen van kinderen. Met alle respect binnen onze naschoolse opvang: Bij het Spektakel zorgen de pedagogische medewerkers ervoor dat de kinderen zich vertrouwd en gehoord voelen. Dit doen wij door kinderparticipatie toe te passen bij bijvoorbeeld onze kind commissie, waarbij het kind centraal staat. Ook staan wij open voor gebeurtenissen en gevoelens van het kind, dit gebeurt meestal bij het ophalen en tijdens spel momenten.

5 Allemaal anders Overdracht normen en waarden Het ene kind is het andere niet. Kinderen hebben op verschillende gebieden hun eigen tempo. We scheren kinderen niet over een kam, maar kijken naar de individuele ontwikkeling en de draagkracht van ieder kind. Het eigen unieke ontwikkelingstempo van ieder kind is maatgevend voor ons. Allemaal anders binnen onze naschoolse opvang: Op het Spektakel zijn alle kinderen gelijk: dik, dun, geel, donker, wit, klein, groot. Ieder kind mag zijn eigen tempo bepalen om zichzelf te ontwikkelen. Kinderen die nog niet aan de 8+ groep toe zijn mogen natuurlijk nog eventjes bij de 8- spelen. Ook bieden wij ontwikkeling gerichte activiteiten aan, zo komt het wel eens voor dat een 7 jarige met een 8+ activiteit mee doet omdat het kind al verder is in zijn ontwikkeling.

6 Op weg naar een zelfstandig bestaan Op eigen benen staan Om kinderen te laten opgroeien tot zelfstandige wezens, is het goed hen te stimuleren op hun eigen houtje dingen te ondernemen. Om situaties te creëren, waarin ze zonder tussenkomst van volwassenen met zelfgekozen zaken bezig kunnen zijn. Om hen uit te nodigen verantwoordelijkheid te nemen voor uitdagingen die ze zijn aangegaan. Op weg naar een zelfstandig bestaan binnen onze naschoolse opvang: Het Spektakel stimuleert de kinderen om zelfredzaam te zijn/worden. De kinderen mogen zelf hun jas en tas ophangen, de kleintjes stimuleren wij hierin en helpen waar nodig is. De 8+ kinderen mogen zelf hun drinken en fruit pakken en klaarmaken. De 8- eten het fruit in groepsverband en daarbij stimuleren wij dat de kinderen het fruit doorgeven aan degene die naast hun zitten. Vervolgens moeten de kinderen hun beker en schillen van het fruit opruimen in de keuken boven. De 8+ fietsen onder begeleiding van school naar het Spektakel, sommige kinderen mogen zelfstandig nadat hiervoor is getekend door ouders/ verzorgers. De 8- stimuleren we onder andere om zelf hun schoenen aan te trekken en het speelgoed waarmee ze gespeeld hebben op te ruimen.

7 De buitenwereld binnen halen Vaste grond onder de voeten Kinderen maken deel uit van hun omgeving en de gebeurtenissen in de wereld om hen heen. Wij laten kinderen ervaren hoe ze op een plezierige manier in de wereld (kunnen) staan. Voorwaarden is wel dat wij de buitenwereld voor hen binnenhalen. We geven hen een realistische kijk op mensen, dieren, natuur en culturen. De buitenwereld binnen halen binnen onze naschoolse opvang: Wij doen veel leerzame activiteiten buiten het Spektakel, bijvoorbeeld een boswandeling maken om kastanjes te zoeken en daarna er een knutselwerkje mee maken. Wij gaan regelmatig samen met de kinderen boodschappen doen voor het middageten of voor de activiteiten. Hierdoor leren de kinderen hoe het er in de buitenwereld aan toe gaat.

8 Geen angst voor ongebaande paden Mogelijkheden voor persoonlijke en sociale ontwikkeling Kinderen laten ontdekken en uitproberen. Kinderen hebben ruimte nodig hun eigen weg te gaan en wij hebben ruimte nodig om voor ieder kind een passende aanpak te kiezen. Binnen de grenzen van veiligheid moet er ruimte zijn voor het kind en voor ons, ruimte om fouten te maken, ruimte om een weg in te slaan die later weer wordt verlaten. Geen angst voor ongebaande paden binnen onze naschoolse opvang: Regels zijn er om soms te doorbroken te worden zodat er grenzen opgezocht kunnen worden en kinderen zich kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld, kinderen mogen met hun handen verven in plaats van met een kwast. Bij ruzies stimuleren wij de kinderen om het eerst zelf op te lossen, zodat ze leren tot een oplossing te komen zonder hulp van een volwassene.

9 Kind met andere kinderen Sociale ontwikkeling Kinderen laten ontdekken en uitproberen. Ieder kind moet zich veilig kunnen voelen om een goede relatie te ontwikkelen met andere kinderen en volwassenen. In een stabiele omgeving kan een kind zich beter aanpassen aan zijn (sociale) omgeving, kan een kind zich hechten en positieve sociale ervaringen en vaardigheden op doen. Kind met andere kinderen binnen onze naschoolse opvang: Kinderen krijgen op het Spektakel genoeg mogelijkheden om met andere kinderen te praten en te spelen. Zo is er tijdens het fruitmoment om met elkaar de dag op school door te nemen of het weekend. Na het fruitmoment kunnen de kinderen met elkaar gaan knutselen, buiten spelen, binnen in de hoeken spelen. De 8+ kinderen leren wij op het Spektakel rekening te houden met de 8- kinderen, en de 8- kinderen leren weer van de 8+ kinderen. De 8+ kinderen ontfermen zich over de 8- kinderen als er iets gebeurd is zoals kindje dat gevallen is, verdrietig is enz. Bij het cracker moment smeren zowel de 8+ kinderen als de wat 8- kinderen samen de cracker of rijstwafel voor alle andere kinderen.

10 Zomaar een dag wat maakt onze naschoolse opvang uniek We halen kinderen met de fiets en lopend op en de kinderen dragen daarbij ook een hesje van Vlietkinderen. Na het binnenkomen pakken de 8+ kinderen zelf fruit en drinken, want ze komen op verschillende tijden het Spektakel binnen. Na het fruit eten mogen de kinderen vrij spelen, zoals naar buiten (onder begeleiding), boven spelen, knutselkamer. De 8- kinderen gaan boven in de ruimte gezamenlijk fruit eten en drinken. Na het fruitmoment mogen de kinderen vrij spelen nadat ze hun beker en schilletjes hebben opgeruimd. Op het Spektakel worden activiteiten aangeboden voor verschillende leeftijden zoals: rappen, schaatsen, long boarden, gitaarles, boksen. Daarnaast zorgen wij dat kinderen naar sportactiviteiten kunnen gaan zoals: hockey, tennis, zwemmen mits de kinderen op de fiets zijn. Aan het einde van de dag smeren een paar kinderen met elkaar in de keuken een cracker of rijstwafel voor de andere kinderen.

11 Doel 2016 Meer respect hebben voor elkaar. Dit uit zich bijvoorbeeld door niet te roepen naar kinderen en volwassenen maar er naar toe lopen als je iets te zeggen hebt. Kinderen en volwassen uit laten spreken en niet in de rede vallen. Dit doen we in principe al maar het mag meer diepgang krijgen, dit geven we ook aan de kinderen mee.

12 Groepssamenstelling werkwijze, leeftijdsopbouw, basisgroepen Er zijn duidelijke regels voor het maximaal aantal kinderen dat één pedagogisch medewerker mag opvangen; het gaat dan om het aantal gelijktijdig aanwezige kinderen. Kinderen en ouders moeten weten in welke basisgroep hun kind zit en welke pedagogisch medewerkers bij welke groep horen. Deze pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk op vaste groepen ingezet, behoudens ziekte, verlof of vakantie. De aanbieder heeft tegelijkertijd voor een goed bedrijfsvoering een zekere flexibiliteit nodig. Daarom is een open deurenbeleid mogelijk waar dit op verantwoorde wijze kan. Kinderen maken dan gebruik van verschillende ruimtes en verlaten hun basisgroep. Het pedagogisch beleid geeft aan in welke situaties dat gebeurt en valt onder het open deurenbeleid. Het uitgangspunt is: verantwoorde buitenschoolse opvang met vaste groepen kinderen, waarbij een open deurenbeleid mogelijk is. Kinderen maken gebruik van verschillende ruimtes, verlaten hun basisgroep en gaan soms meteen vanuit school naar een activiteit buiten de eigen basisgroep. Groepssamenstelling binnen onze naschoolse opvang : Op het Spektakel hebben wij plek voor 70 kinderen. De 8+ kinderen zijn verdeeld onder de pedagogisch medewerkers en dit noemen wij tutorgroepen. Bij de 8- werken wij met stamgroepen. De groep 4 tot 5 jaar zijn de boefjes. De groep 6 tot 7 jaar zijn binkies. De groep van 8 tot 12 jaar zijn de bikkels. Dit houdt in dat de kinderen in vaste ruimtes eten/ drinken en spelen. Zowel de groep van de 8- als die van de 8+ hebben vaste pedagogisch medewerkers. Zo is er voor de kinderen altijd een vast gezicht aanwezig en is er continuïteit op de groep. De kinderen van de 8- spelen boven in de twee linker ruimtes en mocht er een activiteit zijn in het atelier dan mogen ze naar beneden met een pedagogisch medewerker van de 8-. De 8+ kinderen spelen beneden in de ruimtes en boven in het rechter achterste gedeelte. Alle groepen mogen naar buiten om op het schoolplein te spelen samen met een pedagogisch medewerker.

13

14 Wennen Het wenbeleid beschrijft hoe wordt omgegaan met kinderen die instromen op een kindercentrum of doorstromen van de ene naar een andere groep binnen een kindercentrum. Er wordt voldoende tijd en aandacht besteed aan de versoepeling van de overgang naar een nieuwe situatie voor het kind. Daarnaast is vastgelegd hoeveel kinderen maximaal tegelijkertijd wennen en hoeveel uren per dag dit mogelijk is. Het wenbeleid is in overleg met de oudercommissie vastgelegd. Wennen binnen onze naschoolse opvang Kinderen mogen 2x een dag komen wennen wanneer hier behoefte aan is. Wanneer er een ouder komt voor een intake gesprek, gaat het kind vaak ook mee en went dan meteen aan de nieuwe omgeving en pedagogisch medewerkers. Kinderen komen er dan vaak achter dat er wel vriendjes en vriendinnetjes op de opvang zijn, waardoor het meteen minder spannend voor ze wordt.

15 Signaleren & Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Opgroeien, opvoeden en ontwikkelen gaat met vallen en opstaan. Bij ieder kind. Door alert te reageren op gedrag van jonge kinderen, stimuleren we hen. We geven ruimte aan talenten en steun bij vragen. Moderne kinderopvang is niet alleen opvang. We zijn parttime opvoeders, werken samen met ouders en doen alles wat nodig is om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Medewerkers van Vlietkinderen dragen een eigen verantwoordelijkheid voor het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling en ook voor het ondernemen van actie. Pedagogisch werkers hebben hierin een duidelijke taak. Zij zien de kinderen regelmatig en kunnen opvallend en afwijkend gedrag signaleren. Wat is kindermishandeling. De definitie van kindermishandeling luidt: Elke vorm van voor een minderjarige bedreigende of gewelddadige interactie van fysieke, psychische of seksuele aard, die de ouders of andere personen ten opzichte van wie de minderjarige in een relatie van afhankelijkheid staat, actief of passief opdringen, waardoor ernstige schade wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan de minderjarige in de vorm van fysiek of psychisch letsel. Signaleren & De Meldcode binnen onze naschoolse opvang Wanneer er signalen zijn binnen het centrum van afwijkend en opvallend gedrag of vermoedens van kindermishandeling, dan zullen wij dit bespreken binnen het team en met onze clustermanager. Daarna zal er een melding gemaakt worden op kantoor van Vlietkinderen bij de desbetreffende persoon en directie. Dit zijn wij verplicht. Wij als pedagogische medewerkers zullen altijd zorg dragen voor uw kind en alle signalen van uw kind serieus nemen en met de ouders bespreken. Pedagogisch medewerkers kunnen voor vragen of twijfel (anoniem) bij het AMK terecht. Op het Spektakel ligt het protocol kindermishandeling en huiselijk geweld. Alle pedagogische medewerkers hebben de cursus kindermishandeling gevolgd.

16 Incidenteel afnemen van extra dag (deel) Het kan zijn dat ouders incidenteel een extra dag(deel) willen afnemen welke buiten de vaste contacturen valt. Dit is mogelijk wanneer de maximale basis groepgrootte evenals het aantal pedagogisch medewerkers per aantal kinderen gehandhaafd blijft (PKR). Deze incidentele opvangdag vindt in principe binnen de eigen basisgroep van het kind plaats. Partijen zijn van mening dat geborgenheid en gevoel van veiligheid voor het kind en voor de basisgroep als geheel voorop staan. De mogelijkheid om een extra opvangdag of ruildag buiten de basisgroep af te nemen, indien geen plaats is op de eigen groep, wordt in overleg met de ouders van het betreffende kind besproken en schriftelijk vastgelegd. De wijze waarop de ondernemer omgaat met de mogelijkheid tot het afnemen van extra dagdelen wordt vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan. Incidenteel afnemen van extra dag (deel) binnen onze naschoolse opvang Wij willen graag dat de klant tevreden is! Wanneer er plek is en de formatie het toelaat, dan zijn wij altijd bereid om een dag te ruilen of dat er een extra dag afgenomen mag worden. Ouders dienen dit via het ouderportaal Konnect van Vlietkinderen aan te vragen. In de vakanties kunnen ouders ook ruilen of een extra dag aanvragen voor hun kind. Wij krijgen hier een melding van en keuren deze daarna goed mits kind ratio en formatie het toelaat. Als naschoolse opvang hanteren wij de vakanties die de gemeente Leidschendam- Voorburg hanteren. Mocht u buiten deze vakanties om opvang nodig hebben voor bijvoorbeeld, een studiedag, dan kunt u dit ook ten alle tijden aanvragen via Konnect. Deze zal dan buiten uw reguliere opvangkosten vallen, hiervoor ontvangt u dan een aparte rekening.

17 Activiteiten Bij activiteiten met meer dan dertig kinderen wordt in het pedagogisch beleidsplan aandacht besteed aan de omgang met de basisgroep; De kinderen kunnen bij activiteiten de basisgroepen verlaten; dan wordt de maximale omvang van de basisgroep tijdelijk losgelaten. Wel blijft het aantal kinderen per pedagogisch medewerker van kracht, toegepast op het totaal aantal aanwezige kinderen op de locatie. In principe hebben alle kinderen een vaste basisgroep. Wel kan worden besloten om kinderen in een andere ruimte te ontvangen of weer op te halen waarbij een pedagogisch medewerker aanwezig is. Voor zowel kinderen als ouders moet inzichtelijk zijn welke ruimte dit is; Indien het kindaantal het toelaat, kunnen basisgroepen worden samengevoegd. Voor zowel kinderen als ouder moet inzichtelijk zijn welke ruimte en basisgroep dit is. Activiteiten binnen onze naschoolse opvang Bij het Spektakel zorgen wij voor diversiteit bij onze activiteiten. Zo zorgen wij dat alle ontwikkelingen bij de kinderen tijdens een activiteitenprogramma aan bod komen. Wij bieden zowel in de schoolweken als vakantieweken activiteiten aan. Activiteiten binnen de schoolweken zijn onder andere long boarden, schaatsen, gitaar spelen, boksen, theater enz. De vakantie programma van het Spektakel maken de pedagogische medewerkers via doenkids, daarna wordt deze naar ouders gestuurd via Vlietkinderen-Konnect. In de vakantie hebben wij activiteiten gericht op de leeftijd. Wisselend in het aanbod bijvoorbeeld: koken, sport, theater, spel en creatief.

18 Achterwacht & half- en drie- uursregeling Indien er slechts één pedagogisch medewerker aanwezig is op het kindercentrum en de PKR wordt niet overschreden, zoals tijdens de drie-uursregeling het geval is, dan is een achterwachtregeling van toepassing. Deze regeling houdt in dat in geval van calamiteiten er een achterwacht beschikbaar dient te zijn die binnen 15 minuten in het kindercentrum aanwezig kan zijn. Inzichtelijk moet zijn wie deze persoon is en waar deze te bereiken is. Tevens dient deze achterwacht tijdens de openingstijden van het kindercentrum bereikbaar te zijn. Gedurende reguliere schoolweken kunnen voor de buitenschoolse opvang ten hoogste een half uur per dag minder pedagogisch medewerkers worden ingezet dan volgens de PKR is vereist, maar nooit minder dan de helft van het aantal benodigde pedagogisch medewerkers. Is er in zo n situatie slechts één pedagogisch medewerker in het kindercentrum, dan is er ter ondersteuning tenminste één andere volwassene aanwezig. In de informatie voor ouders wordt expliciet beschreven hoe invulling wordt gegeven aan de inzet van pedagogisch medewerkers aan de randen van de dag. Er wordt concreet aangegeven op welke tijdstippen wordt afgeweken van de vereiste PKR. Beslaat de opvang van de kinderen de gehele dag (bijvoorbeeld tijdens vakanties), dan geldt voor de afwijking van de PKR hetzelfde als bij de dagopvang, namelijk de drieuursregeling. Achterwacht & half en drie- uursregeling binnen onze naschoolse opvang Bij het Spektakel zorgen wij ervoor dat er altijd genoeg pedagogisch medewerkers op locatie zijn. Mocht dit niet het geval zijn, wordt er eerst intern gekeken of er een collega van een andere locatie bijvoorbeeld Kajuit, Zevensprong, Piggelmee bij ons kan komen werken of tijdelijk kan helpen. Bij eventuele calamiteiten gaan wij naar Piggelmee die tevens ook onze achterwacht is.

19 Ondersteuning door andere volwassenen Bij basisgroepen die uitsluitend bestaan uit kinderen van 8 tot en met 12 jaar, geldt dat in plaats van een beroepskracht een extra volwassene kan worden ingezet als derde beroepskracht. Bijvoorbeeld dertig kinderen met twee pedagogisch medewerkers en een extra volwassene, die meewerkt in het primaire proces; Ook kan er op andere manieren gebruik gemaakt worden van andere volwassenen. Ondersteuning door andere volwassenen binnen onze naschoolse opvang Onze oudercommissie helpt graag mee om feesten te organiseren, zoals het zomerfeest wat elk jaar weer een groot succes is. De oudercommissie heeft ook ondersteuning gegeven bij het vernieuwen van dit pedagogisch werkplan. De oudercommissie bestaat uit leden van de kinderen van alle leeftijden, de leden komen om de 6 weken bij elkaar om te vergaderen, en om mee te denken over het wel en wee van het Spektakel. Ook kunt u met vragen terecht bij de oudercommissie. Op het Spektakel hebben wij buiten onze eigen activiteiten ook activiteiten die door mensen van buiten Vlietkinderen worden georganiseerd. Deze mensen zijn allemaal in bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag). We werken ook samen met S en W. (Sport en Welzijn), hierbij komen er ook stagiaires die ons helpen met het uitvoeren van de activiteit. Onze klusjesman is ook vaak te zien op het Spektakel, ook hij is in bezit van een VOG.

Stoer & Robuust. Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: 965304747 KVK nummer: 27280272

Stoer & Robuust. Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: 965304747 KVK nummer: 27280272 Stoer & Robuust Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: 965304747 KVK nummer: 27280272 Versie nummer: maart 2016 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam: Stoer en

Nadere informatie

STOER & ROBUUST. Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : KvK :

STOER & ROBUUST. Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : KvK : STOER & ROBUUST Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : 367731368 KvK : 27280272 Versie nummer : 01-4 - 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele

Nadere informatie

Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer :110802615 KvK :27280272 Versie nummer: 29-05-2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid -

Nadere informatie

Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK :

Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK : Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK :27280272 Versie 26 juli 2016 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht

Nadere informatie

Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : KvK :

Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : KvK : Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : 193959331 KvK : 27280272 Versie nummer: april 2017 Het Spektakel zit in een mooi sfeervol oud gebouw, samen met Scouting

Nadere informatie

De Vlieger. Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272

De Vlieger. Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272 De Vlieger Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272 Versie nummer: 15-03-2016 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam De Vlieger Datum 15-03-2016

Nadere informatie

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : 223212349 KvK :27280272 Versie nummer:juni 2016 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal

Nadere informatie

Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: KvK: V1/2015. Pukkie

Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: KvK: V1/2015. Pukkie Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: 300242864 KvK: 0000 11672439 V1/2015 Pukkie Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen

Nadere informatie

RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier

RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier Locatie :RKAVV Adres :Sportparkweg 4, 2263 SX Leidschendam LRK-nummer : 330104706 KvK :27280272 Versie nummer: mei 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten

Nadere informatie

De Boot. Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg. Versie nummer. LRK nummer: KVK nummer:

De Boot. Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg. Versie nummer. LRK nummer: KVK nummer: De Boot Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg LRK nummer: 606284345 KVK nummer:27280272 Versie nummer Pedagogisch werkplan PSZ De Boot Naam de Boot Datum: maart 2016 Inhoudsopgave : Uitgangspunten

Nadere informatie

Goed toegerust op ontdekkingsreis

Goed toegerust op ontdekkingsreis PE DAGO G I S C H B E L E I D S PL A N Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave INLEIDING Voor alle duidelijkheid 5 Colofon SAMENVATTING Goed toegerust op ontdekkingsreis 7 TEKST Vlietkinderen UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Goed toegerust op ontdekkingsreis

Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis 1 Colofon Tekst Anneke van de Berg, 5D Ellen Bakker, Vlietkinderen Vormgeving Manon Hofstra, Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave Inleiding Welkom! 5 Colofon Uitgangspunten Met alle respect 9 Tekst Vlietkinderen Allemaal anders 11 Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : 223212349 KvK :27280272 Versie nummer: mei 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal

Nadere informatie

Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: KvK: V.2/2016. Piggelmee

Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: KvK: V.2/2016. Piggelmee Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: 218503222 KvK: 000011672250 V.2/2016 Piggelmee Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen en

Nadere informatie

Plons. Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg

Plons. Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg Plons KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg LRKnummer: 234315155 KVK nummer 27280272 Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: Inhoudsopgave Zomaar een dag wat maakt onze locatie

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016.

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016. Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang Oranje Nassau 2016 2018 Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal

Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Peuterdam Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Datum: april 2016 Adres: De Tol 251a, 2266 EE Leidschendam LRK nummer: KVK nummer:27280272 1 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid

Nadere informatie

De Vuurtoren. Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer : KvK :

De Vuurtoren. Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer : KvK : De Vuurtoren Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer :202551489 KvK :27280272 Versie nummer:02.2017 Inhoudsopgave Met alle respect Allemaal anders Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7 Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang (Groen van Prinsterer) Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Pedagogische werkwijze Index Inhoud

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan CS Voorburg LRK-nummer : Kvk :

Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan CS Voorburg LRK-nummer : Kvk : Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan 4 2273 CS Voorburg LRK-nummer : 186288189 Kvk : 27280272 Versie nummer : 2-2016 Pedagogisch werkplan kinderdagverblijf Naam Pinkeltje Datum 16

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Kwaliteit & pedagogiek

Kwaliteit & pedagogiek Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang Kwaliteit & pedagogiek Bij de rakkers is kwaliteit een continu verbeterproces;. Dit houdt in dat wij ons (pedagogisch) beleid en werkwijzen periodiek evalueren,

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang Wet- en regelgeving opvang in groepen De Wet Kinderopvang stelt eisen aan de kinderopvang voor wat betreft het opvangen van kinderen in stamgroepen/basisgroepen. U vindt hier de tekst uit de Beleidsregels

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:vrijbuiters Datum: 02-11-2017 Ingevuld door:tessa Murre Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:bso Sportkidz Datum: 22 december 2017/22-02-2018 Ingevuld door: Lorette Hildebrand Onderwerp

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO de Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Polderkids Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7

Ruimte om te groeien. Polderkids Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7 Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang Polderkids 2016 2018 Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van locatie:

Nadere informatie

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Kinderen laten wennen op de opvang Wennen is belangrijk voor kinderen om ze een gevoel van vertrouwen en veiligheid te geven. In de wenperiode krijgt het kind

Nadere informatie

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen 1 Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen KDV KieKeBoe Bianca Wegbrands 2012/2013 Akkoord leidsters 02/01/2012 Vastgesteld door de OWG De opvang vindt plaats in stamgroepen. Toelichting: voor de

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Appendix bij Pedagogisch Beleidsplan voor Buiten Schoolse Opvang

Appendix bij Pedagogisch Beleidsplan voor Buiten Schoolse Opvang Appendix bij Pedagogisch Beleidsplan voor Buiten Schoolse Opvang INLEIDING Algemeen: Om tegemoet te komen aan de vraag van ouders vervullen wij op dezelfde locatie ook een BSO functie. Zij dit wel in beperkte

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse opvang

Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse opvang Arnhemseweg 160, 7335 DN Apeldoorn Roerdompweg 3, 7331 CL Apeldoorn Telefoon 055-5424503 Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse opvang Deel 1: Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kinderdagverblijf de Harlekijn

Pedagogisch beleid Kinderdagverblijf de Harlekijn 1 Inhoud Inleiding... 3 Visie Kinderdagverblijf de Harlekijn... 4 Een gevoel van emotionele veiligheid en geborgenheid bieden... 5 Veiligheid en geborgenheid... 5 Persoonlijke competentie... 7 Ieder kind

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Pedagogische werkwijze. BSO Kanjers en BSO Beekbrug augustus 2015

Pedagogisch werkplan. Pedagogische werkwijze. BSO Kanjers en BSO Beekbrug augustus 2015 Pedagogisch werkplan BSO Kanjers en BSO Beekbrug augustus 2015 BSO Kanjers is gevestigd in het gebouw van hockeyclub Hisalis in Lisse. De BSO telt veertig kindplaatsen. De kinderen die de BSO bezoeken

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan Versie oktober 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel...

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Kindcentrum Koningin Emma

Kindcentrum Koningin Emma Kindcentrum Koningin Emma Graaf Florislaan 2 1405 BT Bussum 035-2062020 Koppeling aan scholen Kindcentrum Koningin Emma is er voor kinderen van basisschool Koningin Emma. Openingstijden Schooldagen Vakanties

Nadere informatie

Inspectierapport 't Olefantje BSO Groen (BSO) Nieuwegracht LS Utrecht Registratienummer

Inspectierapport 't Olefantje BSO Groen (BSO) Nieuwegracht LS Utrecht Registratienummer Inspectierapport 't Olefantje BSO Groen (BSO) Nieuwegracht 30 3512LS Utrecht Registratienummer 146399377 Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie:

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Pancratius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Pancratius BSO Pancratius is

Nadere informatie

Op de voordracht van Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van [[Datum openlaten]], nr. [[nr invullen]];

Op de voordracht van Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van [[Datum openlaten]], nr. [[nr invullen]]; Ontwerpbesluit van [[ ]] tot het stellen van eisen aan de kwaliteit van de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk (Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzaalwerk) Op de voordracht van Onze Minister

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan BSO In de Manne

Pedagogisch Werkplan BSO In de Manne Pedagogisch Werkplan BSO In de Manne Inhoud: 1. Inleiding 2. Indeling van de groepen 3. Dagindeling 4. Het team 5. Emotionele veiligheid 6. Persoonlijke competentie 7. Sociale competentie 8. Waarden en

Nadere informatie

Inspectierapport Puk (KDV) Moensplein ER BEVERWIJK Registratienummer

Inspectierapport Puk (KDV) Moensplein ER BEVERWIJK Registratienummer Inspectierapport Puk (KDV) Moensplein 5 1942ER BEVERWIJK Registratienummer 149693941 Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: BEVERWIJK Datum inspectie: 10-11-2014 Type onderzoek : Regulier

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Amarant Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Amarant BSO Amarant heeft alles

Nadere informatie

2

2 2 1. 2. 3 4 5 6 7 8 1 9 10 11 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 12 13 3 3 14 15 16 17 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers 18 Verlaten van de basisgroep 19 20 Beroepskracht-kind-ratio (BKR)

Nadere informatie

o o 1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn BSO Provincieroute (BSO) Provincieroute GB ZWOLLE Registratienummer

Inspectierapport Doomijn BSO Provincieroute (BSO) Provincieroute GB ZWOLLE Registratienummer Inspectierapport Doomijn BSO Provincieroute (BSO) Provincieroute 143 8016GB ZWOLLE Registratienummer 143677160 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: ZWOLLE Datum inspectie: 28-08-2014

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

, Babybeleid Hoera kindercentra

, Babybeleid Hoera kindercentra Inhoud Babybeleid Hoera kindercentra... 3 De opvang van baby s bij Hoera... 4 Uitgangspunten in het Baby specialistisch kindercentrum... 4 A: Continuïteit en vaste gezichten van Hoera babyspecialisten...

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: BSO de Frodo s Datum: 11 december 2017 Ingevuld door: Jolanda Brinkhorst Onderwerp

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan 1: Inleiding 2: De Visie 3: Doelstelling 4: Uitgangspunten 5: Hygiëne en verzorging 6: Activiteiten 7: communicatie met ouders. 8: Feesten 1 1. Inleiding: Het pedagogische beleidsplan

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Versiedatum : 30 augustus 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Coole Kikkers

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kraaiennest Datum: 5 - juli - 2018 Door:Tessa Murre Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: BSO het Piratennest Datum: 11 december 2017 Ingevuld door: Jolanda Brinkhorst Onderwerp

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Werkplan Buitenschoolse opvang

Werkplan Buitenschoolse opvang Werkplan Buitenschoolse opvang Locatie: BSO Sterrenpret Datum: 14-12-2017eidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang SKH De Grote Beer Grote Beer ES HOORN NH Registratienummer

Inspectierapport Buitenschoolse opvang SKH De Grote Beer Grote Beer ES HOORN NH Registratienummer Inspectierapport Buitenschoolse opvang SKH De Grote Beer Grote Beer 2 1622 ES HOORN NH Registratienummer 143852449 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: HOORN Datum inspectie:

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN Algemene gegevens Naam locatie: School of Understanding Amstelveen Adres: Pandora 4a-5, 1183 KK Amstelveen Telefoonnummer: 06 29075172 E-mailadres: amstelveen@schoolofunderstanding.nl

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018 1 Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster November 2018 2 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking en wennen... 5 4.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Sport BSO Weidevenne Savannestraat WB Purmerend Operationeel manager Monique van den Oever

Pedagogisch werkplan Sport BSO Weidevenne Savannestraat WB Purmerend Operationeel manager Monique van den Oever Pedagogisch werkplan Sport BSO Weidevenne Savannestraat 51-1448 WB Purmerend - 06-19998651 Operationeel manager Monique van den Oever Over het pedagogisch werkplan Onze algemene werkwijze is gebaseerd

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

OPEN DEUREN BELEID 2017

OPEN DEUREN BELEID 2017 OPEN DEUREN BELEID 2017 Welkom op onze groep! (Dit document zal in 2017 geïntegreerd worden in het beleidsplan) Inhoud Voorwoord... 3 De term opendeurenbeleid... 4 Uitgangspunten van het opendeurenbeleid...

Nadere informatie

Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat EG DONGEN Registratienummer

Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat EG DONGEN Registratienummer Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat 62 5104EG DONGEN Registratienummer 604565811 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: DONGEN Datum inspectie: 01-12-2014

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage XC BERLICUM NB Registratienummer

Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage XC BERLICUM NB Registratienummer Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage 24 5258XC BERLICUM NB Registratienummer 132140603 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Inspectierapport K.D.V. Pinokkio Lauwers 4 (KDV) Lauwers BL ASSEN Registratienummer

Inspectierapport K.D.V. Pinokkio Lauwers 4 (KDV) Lauwers BL ASSEN Registratienummer Inspectierapport K.D.V. Pinokkio Lauwers 4 (KDV) Lauwers 4 9405BL ASSEN Registratienummer 223041798 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: ASSEN Datum inspectie: 27-01-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen.

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Tarieven en toeslagen SWW Kinderopvang Met ingang van 1 januari 2019 hebben wij nieuwe tarieven. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor: Kinderopvang Buitenschoolse opvang Voorschoolse opvang Peuteropvang

Nadere informatie

Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid

Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid Inleiding Het algemeen pedagogisch beleid van Norlandia kinderopvang B.V. (hierna te noemen Norlandia)bevat een overzicht waar Norlandia voor staat als het

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Kindercentrum Harkelein (BSO) Fugelkamp 10a 9281 MA HARKEMA Registratienummer 994631443

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Kindercentrum Harkelein (BSO) Fugelkamp 10a 9281 MA HARKEMA Registratienummer 994631443 Inspectierapport Buitenschoolse opvang Kindercentrum Harkelein (BSO) Fugelkamp 10a 9281 MA HARKEMA Registratienummer 994631443 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: ACHTKARSPELEN Datum

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Wammes Waggel (BSO) Schoolstraat ND BUITENPOST Registratienummer

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Wammes Waggel (BSO) Schoolstraat ND BUITENPOST Registratienummer Inspectierapport Buitenschoolse opvang Wammes Waggel (BSO) Schoolstraat 16 9285 ND BUITENPOST Registratienummer 135454190 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: ACHTKARSPELEN Datum inspectie:

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan omdat ieder kind kei belangrijk is bso INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Doelstelling 2.1 Algemene doelstelling 2.2 Onze visie op kinderen en hun ontwikkeling 2.3 Onze visie op buitenschoolse

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Inspectierapport De Boomhut (BSO) Groenesteinlaan 20b 9722BX GRONINGEN Registratienummer 203338534

Inspectierapport De Boomhut (BSO) Groenesteinlaan 20b 9722BX GRONINGEN Registratienummer 203338534 Inspectierapport De Boomhut (BSO) Groenesteinlaan 20b 9722BX GRONINGEN Registratienummer 203338534 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 22-10-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Beleid veiligheid en gezondheid. Inhoud

Beleid veiligheid en gezondheid. Inhoud Beleid veiligheid en gezondheid Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en doel... 2 3. Grote risico s... 2 4. Kleine risico s... 3 4. Risico- inventarisatie en beleidscyclus... 4 5. Grensoverschrijdend

Nadere informatie