Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer : KvK :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer : KvK :"

Transcriptie

1 Locatie :NSO de Luchtballon Adres :van Lodensteijnstraat 6 Voorburg LRK-nummer : KvK : Versie nummer:

2 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen en waarden Omgaan met bijzondere kinderen - Op weg naar een zelfstandig bestaan - De buitenwereld binnen halen - Geen angst voor ongebaande paden Mogelijkheden voor persoonlijke en sociale ontwikkeling - Kind met ander kinderen Sociale ontwikkeling Zomaar een dag wat maakt jullie locatie uniek? Groepssamenstelling (werkwijze, maximale omvang, leeftijdsopbouw van de basisgroepen) Wennen Signaleren & Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Incidenteel afnemen van extra dag(deel) Activiteiten Achterwacht & half- en drie-uursregeling Ondersteuning door andere volwassenen Bijlagen:

3 Met alle respect Emotionele veiligheid Als volwassenen kinderen respect en vertrouwen kunnen geven, kunnen kinderen zelfrespect en zelfvertrouwen opbouwen. Kinderen gedijen in een klimaat waarin volwassenen hen respecteren en vertrouwen. En onvoorwaardelijk van hen houden. Wij spannen ons in om uw kind vanuit zijn of haar perspectief te zien. Dat wij oog hebben voor de eigen talenten en mogelijkheden van ieder afzonderlijk kind. Daarom zijn wij voorzichtig met interpretaties en oordelen en beginnen wij met kijken en luisteren. Wij laten kinderen merken dat we waardering hebben voor de eigenaardigheden van ieder kind. Zo stimuleren wij het zelfvertrouwen van kinderen. Met alle respect binnen onze naschoolse opvang:

4 Allemaal anders Overdracht normen en waarden Het ene kind is het andere niet. Kinderen hebben op verschillende gebieden hun eigen tempo. We scheren kinderen niet over een kam, maar kijken naar de individuele ontwikkeling en de draagkracht van ieder kind. Het eigen unieke ontwikkelingstempo van ieder kind is maatgevend voor ons. Allemaal anders binnen onze naschoolse opvang:

5 Op weg naar een zelfstandig bestaan Op eigen benen staan Om kinderen te laten opgroeien tot zelfstandige wezens, is het goed hen te stimuleren op hun eigen houtje dingen te ondernemen. Om situaties te creëren, waarin ze zonder tussenkomst van volwassenen met zelfgekozen zaken bezig kunnen zijn. Om hen uit te nodigen verantwoordelijkheid te nemen voor uitdagingen die ze zijn aangegaan. Op weg naar een zelfstandig bestaan binnen onze naschoolse opvang: De kinderen van de 7+ schenken hun eigen drinken in en snijden hun eigen fruit. Vanaf de leeftijd van 8 jaar en ouder, mogen de kinderen onder toezicht meefietsen, van en naar de locatie.

6 Wij vinden het belangrijk dat kinderen zelf proberen zodat ze ervan leren. Fouten maken is niet erg en als de kinderen hulp nodig hebben, staan wij uiteraard voor hun klaar en helpen ze mee. Motto: Van proberen, kun je leren.

7 De buitenwereld binnen halen Vaste grond onder de voeten Kinderen maken deel uit van hun omgeving en de gebeurtenissen in de wereld om hen heen. Wij laten kinderen ervaren hoe ze op een plezierige manier in de wereld (kunnen) staan. Voorwaarden is wel dat wij de buitenwereld voor hen binnenhalen. We geven hen een realistische kijk op mensen, dieren, natuur en culturen. De buitenwereld binnen halen binnen onze naschoolse opvang: Met zijn allen de natuur ontdekken! Links: een bezoek aan de kinderboerderij. De kinderen voeren de kippen en mogen lekker verkoeling zoeken in het water. Onder: een bezoekje aan een groen/blauwe speeltuin in Leidschendam. Spelen met natuurlijke materialen! Tijdens de Feestdagen en dergelijke werken we tijdens de NSO met Thema s. Sinterklaas, Kerst, lente, zomer etc.

8 Geen angst voor ongebaande paden Mogelijkheden voor persoonlijke en sociale ontwikkeling Kinderen laten ontdekken en uitproberen. Kinderen hebben ruimte nodig hun eigen weg te gaan en wij hebben ruimte nodig om voor ieder kind een passende aanpak te kiezen. Binnen de grenzen van veiligheid moet er ruimte zijn voor het kind en voor ons, ruimte om fouten te maken, ruimte om een weg in te slaan die later weer wordt verlaten. Geen angst voor ongebaande paden binnen onze naschoolse opvang:

9 Kind met andere kinderen Sociale ontwikkeling Kinderen laten ontdekken en uitproberen. Ieder kind moet zich veilig kunnen voelen om een goede relatie te ontwikkelen met andere kinderen en volwassenen. In een stabiele omgeving kan een kind zich beter aanpassen aan zijn (sociale) omgeving, kan een kind zich hechten en positieve sociale ervaringen en vaardigheden op doen. Kind met andere kinderen binnen onze naschoolse opvang: Samen koekjes bakken. Het is belangrijk dat de kinderen leren om samen te spelen en samen te delen en om elkaar te helpen als je ziet dat iemand jouw hulp nodig heeft. En vooral trots zijn op wie je bent en wat je doet! (Of wat je samen doet.)

10 Zomaar een dag wat maakt onze naschoolse opvang uniek Wij proberen zoveel mogelijk de groep van 4 tot 7 jaar andere activiteiten/speelruimte aan te bieden, dan aan de kinderen van 7 jaar en ouder. Deze twee leeftijdsgroepen zijn verschillend in ontwikkeling en hebben andere interesses en wij vinden het belangrijk om daar gehoor aan te geven. Wij luisteren naar de behoefte van de groepen en spelen hierop in qua activiteiten en het aanbieden van de ruimte. Zoals op de foto te zien is, zijn de kinderen van 7 jaar en ouder aan het spelen in het park (links) en de kinderen van 4 tot 7 jaar zijn binnen aan het spelen (rechts). Zo creëren we voldoende speelruimte voor ieder kind. Wat maakt onze opvang nog meer uniek? Sinds maart 17 heeft de school (OBS de Parachute) een nieuw blauw/groen schoolplein waar wij als naschoolse opvang ook gebruik van mogen maken. Klimmen en klauteren, spelen in de zandbak, moestuintjes verzorgen (nog in aanbouw), hangen aan de rekstokken of gewoon een stukje fietsen. Alles is mogelijk op dit mooie, nieuwe schoolplein. Ook ligt er naast de naschoolse opvang een mooi, groot speelpark op 2 minuten loopafstand. Bij goed weer gaan wij ook soms naar het park om hier te spelen/picknicken. Verder heeft onze naschoolse opvang de mogelijkheid om te spelen in de speelzaal van school. Wij maken veel gebruik van deze ruimte om kleine sport/spellen aan te bieden bij bijvoorbeeld slecht weer. Zo hebben de kinderen altijd een ruimte waar ze kunnen rennen en kunnen bewegen.

11

12 Groepssamenstelling werkwijze, leeftijdsopbouw, basisgroepen Er zijn duidelijke regels voor het maximaal aantal kinderen dat één pedagogisch medewerker mag opvangen; het gaat dan om het aantal gelijktijdig aanwezige kinderen. Kinderen en ouders moeten weten in welke basisgroep hun kind zit en welke pedagogisch medewerkers bij welke groep horen. Deze pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk op vaste groepen ingezet, behoudens ziekte, verlof of vakantie. De aanbieder heeft tegelijkertijd voor een goed bedrijfsvoering een zekere flexibiliteit nodig. Daarom is een open deurenbeleid mogelijk waar dit op verantwoorde wijze kan. Kinderen maken dan gebruik van verschillende ruimtes en verlaten hun basisgroep. Het pedagogisch beleid geeft aan in welke situaties dat gebeurt en valt onder het open deurenbeleid. Het uitgangspunt is: verantwoorde buitenschoolse opvang met vaste groepen kinderen, waarbij een open deurenbeleid mogelijk is. Kinderen maken gebruik van verschillende ruimtes, verlaten hun basisgroep en gaan soms meteen vanuit school naar een activiteit buiten de eigen basisgroep. Groepssamenstelling binnen onze naschoolse opvang : Er komen ongeveer op de maandag, dinsdag en donderdag kinderen per week naar de opvang. Op de woensdag zijn dit er ongeveer 10 en op de vrijdag ongeveer 20 kinderen. De kinderen die komen zijn van de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Er zijn kinderen aanwezig van de volgende scholen: OBS de Parachute (de kinderen worden lopend opgehaald) De Lusthofschool (de kinderen worden opgehaald met de Stint) De Driemaster (de kinderen worden opgehaald met de Stint) Ludwinaschool per schooljaar 2017/2018 (de kinderen worden opgehaald met de Stint) De twee basisgroepen bij NSO de Luchtballon zijn de 4-7 jarigen en de 7-12 jarigen. Deze twee basisgroepen zijn onder verdeeld in stamgroepen. Dit houdt in dat de kinderen zijn gekoppeld aan een kleur, welk aangeeft in welke stamgroep zij ingedeeld zitten. Deze stamgroepkleuren heeft één of meerdere leidsters. Bij vragen kunnen ouders deze stellen aan de pedagogisch medewerker welk gekoppeld staat aan de stamgroep van zijn/haar kind. Verder worden er in deze stamgroepen activiteiten aangeboden en tijdens eet- en drinkmomenten komen zij ook samen.

13 De Luchtballon beschikt over twee grote lokalen, een speelzaal en een groot, vernieuwde speelplaats met speelgoed en toestellen. Het groen/blauwe voorplein van school, waar wij uiteraard ook gebruik van maken, is totaal vernieuwd in Vanuit de Brede School is het ook mogelijk om als kind deel te nemen aan één van de buitenschoolse activiteiten. Wij zorgen er voor dat de kinderen hier naar toe gebracht worden en weer worden opgehaald. Activiteiten die vanuit de Brede School worden aangeboden zijn o.a. freerunning, kickboks, koken, yoga, en acteer les. Iedere 6 weken veranderd dit schema en dit wordt gecommuniceerd naar de ouders. Hieronder ziet u een voorbeeld van het inschrijfformulier.

14 Wennen Het wenbeleid beschrijft hoe wordt omgegaan met kinderen die instromen op een kindercentrum of doorstromen van de ene naar een andere groep binnen een kindercentrum. Er wordt voldoende tijd en aandacht besteed aan de versoepeling van de overgang naar een nieuwe situatie voor het kind. Daarnaast is vastgelegd hoeveel kinderen maximaal tegelijkertijd wennen en hoeveel uren per dag dit mogelijk is. Het wenbeleid is in overleg met de oudercommissie vastgelegd. Wennen binnen onze naschoolse opvang Nieuwe kinderen worden goed begeleid door één van de pedagogisch medewerkers aan het begin, zodat ze goed weten hoe de dag verloopt en wat er van ze verwacht wordt. Het is ook mogelijk om voor de geplande startdatum een wendag te plannen. Wij hanteren meestal een wendag van uur op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. En op de woensdag van uur.

15 Signaleren & Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Opgroeien, opvoeden en ontwikkelen gaat met vallen en opstaan. Bij ieder kind. Door alert te reageren op gedrag van jonge kinderen, stimuleren we hen. We geven ruimte aan talenten en steun bij vragen. Moderne kinderopvang is niet alleen opvang. We zijn parttime opvoeders, werken samen met ouders en doen alles wat nodig is om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Medewerkers van Vlietkinderen dragen een eigen verantwoordelijkheid voor het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling en ook voor het ondernemen van actie. Pedagogisch werkers hebben hierin een duidelijke taak. Zij zien de kinderen regelmatig en kunnen opvallend en afwijkend gedrag signaleren. Wat is kindermishandeling. De definitie van kindermishandeling luidt: Elke vorm van voor een minderjarige bedreigende of gewelddadige interactie van fysieke, psychische of seksuele aard, die de ouders of andere personen ten opzichte van wie de minderjarige in een relatie van afhankelijkheid staat, actief of passief opdringen, waardoor ernstige schade wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan de minderjarige in de vorm van fysiek of psychisch letsel. Signaleren & De Meldcode binnen onze naschoolse opvang

16 Incidenteel afnemen van extra dag (deel) Het kan zijn dat ouders incidenteel een extra dag(deel) willen afnemen welke buiten de vaste contacturen valt. Dit is mogelijk wanneer de maximale basisgroepgrootte evenals het aantal pedagogisch medewerkers per aantal kinderen gehandhaafd blijft (PKR). Deze incidentele opvangdag vindt in principe binnen de eigen basisgroep van het kind plaats. Partijen zijn van mening dat geborgenheid en gevoel van veiligheid voor het kind en voor de basisgroep als geheel voorop staan. De mogelijkheid om een extra opvangdag of ruildag buiten de basisgroep af te nemen, indien geen plaats is op de eigen groep, wordt in overleg met de ouders van het betreffende kind besproken en schriftelijk vastgelegd. De wijze waarop de ondernemer omgaat met de mogelijkheid tot het afnemen van extra dagdelen wordt vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan. Incidenteel afnemen van extra dag (deel) binnen onze naschoolse opvang Klanten krijgen incidenteel te maken met roostervrije dagen van school en kunnen gebruik maken van extra dagdelen. Wij bieden voor deze klanten opvang aan. Dit dient door de ouders zelf aangevraagd te worden via het ouderportaal (Konnect). De extra dag(delen) worden dan automatisch gefactureerd via ons hoofdkantoor. Tijdens een roostervrije dag van de Lusthofschool, is de locatie van NSO de Vlieger open. Met deze locatie werken wij nauw samen op dit soort dagen en in de vakantie. De kinderen dienen hier ook gebracht te worden in de ochtend van een roostervrije dag. Tijdens een roostervrije dag van de andere scholen is de locatie van NSO de Luchtballon open, mits er van te voren aanmeldingen zijn. Als er geen kinderen van te voren zijn aangemeld via het ouderportaal, gaat de locatie niet open.

17 Activiteiten Bij activiteiten met meer dan dertig kinderen wordt in het pedagogisch beleidsplan aandacht besteed aan de omgang met de basisgroep; De kinderen kunnen bij activiteiten de basisgroepen verlaten; dan wordt de maximale omvang van de basisgroep tijdelijk losgelaten. Wel blijft het aantal kinderen per pedagogisch medewerker van kracht, toegepast op het totaal aantal aanwezige kinderen op de locatie. In principe hebben alle kinderen een vaste basisgroep. Wel kan worden besloten om kinderen in een andere ruimte te ontvangen of weer op te halen waarbij een pedagogisch medewerker aanwezig is. Voor zowel kinderen als ouders moet inzichtelijk zijn welke ruimte dit is; Indien het kindaantal het toelaat, kunnen basisgroepen worden samengevoegd. Voor zowel kinderen als ouder moet inzichtelijk zijn welke ruimte en basisgroep dit is. Activiteiten binnen onze naschoolse opvang Binnen onze NSO wordt er iedere dag één activiteit aangeboden. Het activiteitenprogramma wordt voor een aantal weken gecommuniceerd via ons communicatiesysteem Konnect. Het activiteitenprogramma is erg divers en we houden er rekening mee dat allerlei soorten aan bod komen. Hieronder ziet u een voorbeeld van ons activiteitenschema: Verder kunt u uw kind ook opgeven voor de activiteiten van de Brede School. Deze activiteiten worden rondom de locatie van NSO de Luchtballon aangeboden. Meer informatie over de Brede School activiteiten vind u terug onder het kopje Groepssamenstelling.

18 Achterwacht & half- en drie-uursregeling Indien er slechts één pedagogisch medewerker aanwezig is op het kindercentrum en de PKR wordt niet overschreden, zoals tijdens de drie-uursregeling het geval is, dan is een achterwachtregeling van toepassing. Deze regeling houdt in dat in geval van calamiteiten er een achterwacht beschikbaar dient te zijn die binnen 15 minuten in het kindercentrum aanwezig kan zijn. Inzichtelijk moet zijn wie deze persoon is en waar deze te bereiken is. Tevens dient deze achterwacht tijdens de openingstijden van het kindercentrum bereikbaar te zijn. Gedurende reguliere schoolweken kunnen voor de buitenschoolse opvang ten hoogste een half uur per dag minder pedagogisch medewerkers worden ingezet dan volgens de PKR is vereist, maar nooit minder dan de helft van het aantal benodigde pedagogisch medewerkers. Is er in zo n situatie slechts één pedagogisch medewerker in het kindercentrum, dan is er ter ondersteuning tenminste één andere volwassene aanwezig. In de informatie voor ouders wordt expliciet beschreven hoe invulling wordt gegeven aan de inzet van pedagogisch medewerkers aan de randen van de dag. Er wordt concreet aangegeven op welke tijdstippen wordt afgeweken van de vereiste PKR. Beslaat de opvang van de kinderen de gehele dag (bijvoorbeeld tijdens vakanties), dan geldt voor de afwijking van de PKR hetzelfde als bij de dagopvang, namelijk de drie-uursregeling. Achterwacht & half en drie- uursregeling binnen onze naschoolse opvang Kinderdagverblijf Pukkie is achterwacht voor Kindercentrum de Luchtballon Pukkie is gelegen in de van Sevenbergestraat 43 in Voorburg Telefoonnummer

19 Ondersteuning door andere volwassenen Bij basisgroepen die uitsluitend bestaan uit kinderen van 8 tot en met 12 jaar, geldt dat in plaats van een beroepskracht een extra volwassene kan worden ingezet als derde beroepskracht. Bijvoorbeeld dertig kinderen met twee pedagogisch medewerkers en een extra volwassene, die meewerkt in het primaire proces; ook kan er op andere manieren gebruik gemaakt worden van andere volwassenen. Ondersteuning door andere volwassenen binnen onze naschoolse opvang Via het Mondriaan en/of het ID college zijn er jaarlijks stagiaires die de opleiding volgen aan stage lopen op de groep. Ook is er een actieve oudercommissie die meehelpt en denkt bij verschillende onderwerpen. Mocht u het leuk vinden om ook deel te nemen in onze oudercommissie, dan kunt u dit aangeven bij één van onze pedagogisch medewerkers. Op de foto ziet u Roxanne, stagiaire van het jaar 2016/2017. Zij werkt op maandag en dinsdag bij de naschoolse opvang. De oudercommissie van deze opvang bestaat uit ouders van kinderen van: - OBS de Parachute - De Lusthofschool - Pius X Wij zijn altijd nog op zoek naar enthousiaste ouders die het leuk vinden om deel te nemen aan de oudercommissie. Meer informatie kunt u opvragen bij één van de pedagogisch medewerkers.

Stoer & Robuust. Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: 965304747 KVK nummer: 27280272

Stoer & Robuust. Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: 965304747 KVK nummer: 27280272 Stoer & Robuust Locatie: Stoer & Robuust Adres: Veurselaan 15,2272 AP Voorburg LRK nummer: 965304747 KVK nummer: 27280272 Versie nummer: maart 2016 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam: Stoer en

Nadere informatie

STOER & ROBUUST. Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : KvK :

STOER & ROBUUST. Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : KvK : STOER & ROBUUST Locatie : Stoer en Robuust Adres : Veurselaan 13, 2272 AP Voorburg LRK - n ummer : 367731368 KvK : 27280272 Versie nummer : 01-4 - 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele

Nadere informatie

Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK :

Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK : Locatie :NSO de Fontein Adres :Heeswijkstraat 2, 2275 EE Voorburg LRK-nummer KvK :27280272 Versie 26 juli 2016 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht

Nadere informatie

Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: KVK nummer:

Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: KVK nummer: Locatie: Het Spektakel Adres: van Ruysdaellaan 97, 2264TA, Leidschendam LRK nummer: 193959331 KVK nummer: 27280272 Versie nummer: april 2016 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam: Het Spektakel Datum:

Nadere informatie

De Vlieger. Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272

De Vlieger. Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272 De Vlieger Locatie :De Vlieger Adres :Lusthofstraat 9a 2271 Voorburg LRK-nummer :200674006 KvK :27280272 Versie nummer: 15-03-2016 Pedagogisch werkplan naschoolse opvang Naam De Vlieger Datum 15-03-2016

Nadere informatie

Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: KvK: V1/2015. Pukkie

Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: KvK: V1/2015. Pukkie Adres: van Sevenbergestraat 43, 2274 PJ Voorburg LRK: 300242864 KvK: 0000 11672439 V1/2015 Pukkie Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen

Nadere informatie

De Boot. Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg. Versie nummer. LRK nummer: KVK nummer:

De Boot. Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg. Versie nummer. LRK nummer: KVK nummer: De Boot Adres Duivesteijnstraat 22, 2272 AN Voorburg LRK nummer: 606284345 KVK nummer:27280272 Versie nummer Pedagogisch werkplan PSZ De Boot Naam de Boot Datum: maart 2016 Inhoudsopgave : Uitgangspunten

Nadere informatie

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : 223212349 KvK :27280272 Versie nummer:juni 2016 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal

Nadere informatie

RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier

RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier RKAVV ruim, kindvriendelijk, avontuurlijk, vrolijk, vertier Locatie :RKAVV Adres :Sportparkweg 4, 2263 SX Leidschendam LRK-nummer : 330104706 KvK :27280272 Versie nummer: mei 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten

Nadere informatie

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK :

Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : KvK : Locatie : NSO DE Zeppelin Adres : Wijkerlaan 10, 2271 EP, Voorburg LRK-nummer : 223212349 KvK :27280272 Versie nummer: mei 2017 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal

Nadere informatie

Goed toegerust op ontdekkingsreis

Goed toegerust op ontdekkingsreis PE DAGO G I S C H B E L E I D S PL A N Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave INLEIDING Voor alle duidelijkheid 5 Colofon SAMENVATTING Goed toegerust op ontdekkingsreis 7 TEKST Vlietkinderen UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Goed toegerust op ontdekkingsreis

Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis 1 Colofon Tekst Anneke van de Berg, 5D Ellen Bakker, Vlietkinderen Vormgeving Manon Hofstra, Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave Inleiding Welkom! 5 Colofon Uitgangspunten Met alle respect 9 Tekst Vlietkinderen Allemaal anders 11 Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: KvK: V.2/2016. Piggelmee

Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: KvK: V.2/2016. Piggelmee Adres: Dobbelaan 2, 2262EA, Leidschendam LRK: 218503222 KvK: 000011672250 V.2/2016 Piggelmee Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid - Allemaal anders Overdracht normen en

Nadere informatie

Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : KvK :

Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : KvK : Locatie : Het Spektakel Adres : van Ruysdaellaan 97, 2264 TA, Leidschendam LRK-nummer : 193959331 KvK : 27280272 Versie nummer: april 2017 Het Spektakel zit in een mooi sfeervol oud gebouw, samen met Scouting

Nadere informatie

Plons. Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg

Plons. Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg Plons KDV Plons: Fonteijnenburglaan 5a 2275CX Voorburg LRKnummer: 234315155 KVK nummer 27280272 Adres: Fontijenburghlaan 5a 2275 cx voorburg LRK: KvK: Inhoudsopgave Zomaar een dag wat maakt onze locatie

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Pedagogische werkwijze Index Inhoud

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN Algemene gegevens Naam locatie: School of Understanding Amstelveen Adres: Pandora 4a-5, 1183 KK Amstelveen Telefoonnummer: 06 29075172 E-mailadres: amstelveen@schoolofunderstanding.nl

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal

Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Peuterdam Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Datum: april 2016 Adres: De Tol 251a, 2266 EE Leidschendam LRK nummer: KVK nummer:27280272 1 Inhoudsopgave Uitgangspunten - Met alle respect Emotionele veiligheid

Nadere informatie

De Vuurtoren. Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer : KvK :

De Vuurtoren. Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer : KvK : De Vuurtoren Locatie :De Vuurtoren Adres :Ciceropad 10, 2493 ZK, Den Haag LRK-nummer :202551489 KvK :27280272 Versie nummer:02.2017 Inhoudsopgave Met alle respect Allemaal anders Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan CS Voorburg LRK-nummer : Kvk :

Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan CS Voorburg LRK-nummer : Kvk : Locatie :kinderdagverblijf Pinkeltje Adres : Delflandlaan 4 2273 CS Voorburg LRK-nummer : 186288189 Kvk : 27280272 Versie nummer : 2-2016 Pedagogisch werkplan kinderdagverblijf Naam Pinkeltje Datum 16

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Versiedatum : 30 augustus 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Coole Kikkers

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016.

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016. Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang Oranje Nassau 2016 2018 Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang Wet- en regelgeving opvang in groepen De Wet Kinderopvang stelt eisen aan de kinderopvang voor wat betreft het opvangen van kinderen in stamgroepen/basisgroepen. U vindt hier de tekst uit de Beleidsregels

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (BSO) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer 190241433

Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (BSO) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer 190241433 Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (BSO) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer 190241433 Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie:

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Index Inhoud Welkom bij unit Waterwiebels... 3 De groepen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Kimme opgemaakt d.d.: 24 mei 2013 door: Dita Langenberg Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Kimme. De

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 30 kinderen per dag worden opgevangen op De Hoek De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Sprinkhanen geopend op maandag,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Kleine Jager opgemaakt: 22-07-2014 door: Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden opgevangen.

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: BSO De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: juni 2014 door: Ineke van der Haak Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Vijf

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7 Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang (Groen van Prinsterer) Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Informatiegids

Informatiegids Informatiegids 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 1.1 Openingstijden 1.2 Brengen en halen 1.3 Dagindeling 1.4 Speelruimte 1.5 Afwezigheid 1.6 Trakteren 1.7 Uitstapjes 1.8 Noodsituaties 1.9

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen 92 1325SX Almere Registratienummer 308647944 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 12-07-2018

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen 1 Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen KDV KieKeBoe Bianca Wegbrands 2012/2013 Akkoord leidsters 02/01/2012 Vastgesteld door de OWG De opvang vindt plaats in stamgroepen. Toelichting: voor de

Nadere informatie

Inspectierapport Sport BSO Olympus (BSO) Olympus 11 3524WB Utrecht

Inspectierapport Sport BSO Olympus (BSO) Olympus 11 3524WB Utrecht Inspectierapport Sport BSO Olympus (BSO) Olympus 11 3524WB Utrecht Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie: 25-03-2016 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp PEDAGOGISCH WERKPLAN Thea en Priscilla Pompert Boterzwin 3435 1788 WH Julianadorp Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. 1. Inleiding 2. 2. Visie 3. 3. Algemene informatie 4. 3.1 Groepssamenstelling 4. 3.2 Dagritme

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

Inspectierapport Rakkertjes Kinderopvang (KDV) Klifrakplantsoen 33 3544RG UTRECHT Registratienummer 159073303

Inspectierapport Rakkertjes Kinderopvang (KDV) Klifrakplantsoen 33 3544RG UTRECHT Registratienummer 159073303 Inspectierapport Rakkertjes Kinderopvang (KDV) Klifrakplantsoen 33 3544RG UTRECHT Registratienummer 159073303 Toezichthouder: GG&GD Utrecht In opdracht van gemeente: UTRECHT Datum inspectie: 27-11-2014

Nadere informatie

Kindcentrum Koningin Emma

Kindcentrum Koningin Emma Kindcentrum Koningin Emma Graaf Florislaan 2 1405 BT Bussum 035-2062020 Koppeling aan scholen Kindcentrum Koningin Emma is er voor kinderen van basisschool Koningin Emma. Openingstijden Schooldagen Vakanties

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Ukkie 2016 maatwerk kinderopvang voor elk gezin Voorwoord Dit pedagogisch beleid is met het doel geschreven om de inhoud van een pedagogisch beleidsplan duidelijk

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Ratjetoe Leudal - Horn (BSO) Gravin Annastraat CJ Horn Registratienummer

Inspectierapport BSO Ratjetoe Leudal - Horn (BSO) Gravin Annastraat CJ Horn Registratienummer Inspectierapport BSO Ratjetoe Leudal - Horn (BSO) Gravin Annastraat 12 6085CJ Horn Registratienummer 142563584 Toezichthouder: GGD Limburg-Noord In opdracht van gemeente: Leudal Datum inspectie: 22-11-2017

Nadere informatie

Kwaliteit & pedagogiek

Kwaliteit & pedagogiek Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang Kwaliteit & pedagogiek Bij de rakkers is kwaliteit een continu verbeterproces;. Dit houdt in dat wij ons (pedagogisch) beleid en werkwijzen periodiek evalueren,

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 1. De locatie BSO locatie de Koningstraat bestaat uit twee

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Burgemeester (KDV) Burgemeester Rauppstraat 30 5037MH Tilburg Registratienummer 105578228

Inspectierapport KDV Burgemeester (KDV) Burgemeester Rauppstraat 30 5037MH Tilburg Registratienummer 105578228 Inspectierapport KDV Burgemeester (KDV) Burgemeester Rauppstraat 30 5037MH Tilburg Registratienummer 105578228 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 07-12-2015

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse opvang

Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse opvang Arnhemseweg 160, 7335 DN Apeldoorn Roerdompweg 3, 7331 CL Apeldoorn Telefoon 055-5424503 Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse opvang Deel 1: Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg EX SINT-ANNALAND Registratienummer

Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg EX SINT-ANNALAND Registratienummer Inspectierapport Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Stap Voor Stap Molendijkseweg 7 4697 EX SINT-ANNALAND Registratienummer 229422494 Toezichthouder: GGD Zeeland In opdracht van gemeente: THOLEN Datum

Nadere informatie

Inspectierapport SNO Woudenberg (BSO) John F. Kennedylaan XM WOUDENBERG Registratienummer

Inspectierapport SNO Woudenberg (BSO) John F. Kennedylaan XM WOUDENBERG Registratienummer Inspectierapport SNO Woudenberg (BSO) John F. Kennedylaan 116 3931XM WOUDENBERG Registratienummer 118814771 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: WOUDENBERG Datum inspectie: 30-09-2014

Nadere informatie

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Kinderen laten wennen op de opvang Wennen is belangrijk voor kinderen om ze een gevoel van vertrouwen en veiligheid te geven. In de wenperiode krijgt het kind

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage XC BERLICUM NB Registratienummer

Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage XC BERLICUM NB Registratienummer Inspectierapport BSO De Berenburcht, locatie Berenburcht (BSO) Bunzinghage 24 5258XC BERLICUM NB Registratienummer 132140603 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Inspectierapport De Hoven (BSO) Allegroweg AH ROSMALEN Registratienummer

Inspectierapport De Hoven (BSO) Allegroweg AH ROSMALEN Registratienummer Inspectierapport De Hoven (BSO) Allegroweg 2 5245AH ROSMALEN Registratienummer 612219045 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: S HERTOGENBOSCH Datum inspectie: 29-07-2014 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Sterrenbosch (BSO) Eimeren 22a 5235DV 'S-HERTOGENBOSCH Registratienummer

Inspectierapport Sterrenbosch (BSO) Eimeren 22a 5235DV 'S-HERTOGENBOSCH Registratienummer Inspectierapport Sterrenbosch (BSO) Eimeren 22a 5235DV 'S-HERTOGENBOSCH Registratienummer 183442593 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: S HERTOGENBOSCH Datum inspectie: 02-09-2014

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Okidoki (BSO) Lange Kavel LS EMMER-COMPASCUUM Registratienummer

Inspectierapport BSO Okidoki (BSO) Lange Kavel LS EMMER-COMPASCUUM Registratienummer Inspectierapport BSO Okidoki (BSO) Lange Kavel 50 7881LS EMMER-COMPASCUUM Registratienummer 229993370 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: EMMEN Datum inspectie: 03-12-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Speelleerplein De Fonkeling Ingevuld door: Trees

Nadere informatie

Inspectierapport Merijn (KDV) Molstraat 58a 2611EN DELFT Registratienummer

Inspectierapport Merijn (KDV) Molstraat 58a 2611EN DELFT Registratienummer Inspectierapport Merijn (KDV) Molstraat 58a 2611EN DELFT Registratienummer 171416119 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: DELFT Datum inspectie: 21-02-2014 Type onderzoek: Regulier

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Wammes Waggel (BSO) Schoolstraat ND BUITENPOST Registratienummer

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Wammes Waggel (BSO) Schoolstraat ND BUITENPOST Registratienummer Inspectierapport Buitenschoolse opvang Wammes Waggel (BSO) Schoolstraat 16 9285 ND BUITENPOST Registratienummer 135454190 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: ACHTKARSPELEN Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport De Koppoter (KDV) Hildo Kropstraat 8 1328BC ALMERE Registratienummer 150248192

Inspectierapport De Koppoter (KDV) Hildo Kropstraat 8 1328BC ALMERE Registratienummer 150248192 Inspectierapport De Koppoter (KDV) Hildo Kropstraat 8 1328BC ALMERE Registratienummer 150248192 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 13-07-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Inspectierapport Chr. kinderopvang `Natuurlijk' locatie BSO De Bosmuis (BSO) Vordenseweg PA WARNSVELD Registratienummer

Inspectierapport Chr. kinderopvang `Natuurlijk' locatie BSO De Bosmuis (BSO) Vordenseweg PA WARNSVELD Registratienummer Inspectierapport Chr. kinderopvang `Natuurlijk' locatie BSO De Bosmuis (BSO) Vordenseweg 13 7231 PA WARNSVELD Registratienummer 179379100 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Locatie Leeuwerik

Locatiebeschrijving Locatie Leeuwerik Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Algemene gegevens Leeuwerik 9 2295 PE Kwintsheul Tel. Nummer (0174) 615151 LRK nummer

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO de Klimroos Karekietpark HV Purmerend Operationeel manager: Monique van den Oever

Pedagogisch werkplan BSO de Klimroos Karekietpark HV Purmerend Operationeel manager: Monique van den Oever Pedagogisch werkplan BSO de Klimroos Karekietpark 26-1444 HV Purmerend 0299-437714 Operationeel manager: Monique van den Oever Over het pedagogisch werkplan Onze algemene werkwijze is gebaseerd op het

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Jabadoo (BSO) Eemsgolaan DW GRONINGEN Registratienummer

Inspectierapport BSO Jabadoo (BSO) Eemsgolaan DW GRONINGEN Registratienummer Inspectierapport BSO Jabadoo (BSO) Eemsgolaan 11 9727DW GRONINGEN Registratienummer 156185015 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 19-11-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO de Klimroos Karekietpark HV Purmerend Operationeel manager: Nick Entius

Pedagogisch werkplan BSO de Klimroos Karekietpark HV Purmerend Operationeel manager: Nick Entius Pedagogisch werkplan BSO de Klimroos Karekietpark 26-1444 HV Purmerend 0299-437714 Operationeel manager: Nick Entius Over het pedagogisch werkplan Onze algemene werkwijze is gebaseerd op het pedagogisch

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Driehoek (BSO) Koestraat 69 5081BT HILVARENBEEK Registratienummer 194147447

Inspectierapport BSO Driehoek (BSO) Koestraat 69 5081BT HILVARENBEEK Registratienummer 194147447 Inspectierapport BSO Driehoek (BSO) Koestraat 69 5081BT HILVARENBEEK Registratienummer 194147447 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: HILVARENBEEK Datum inspectie: 10-07-2014

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn BSO Enkstraat (BSO) Enkstraat VA Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn BSO Enkstraat (BSO) Enkstraat VA Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn BSO Enkstraat (BSO) Enkstraat 69 8012VA Zwolle Registratienummer 264848032 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 15-06-2017 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Yonathan Buiten ZIJN (BSO) Boedelhofweg 108 7211 BT EEFDE Registratienummer 117956235

Inspectierapport Yonathan Buiten ZIJN (BSO) Boedelhofweg 108 7211 BT EEFDE Registratienummer 117956235 Inspectierapport Yonathan Buiten ZIJN (BSO) Boedelhofweg 108 7211 BT EEFDE Registratienummer 117956235 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: LOCHEM Datum inspectie: 25-02-2014

Nadere informatie