Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur."

Transcriptie

1 UITNODIGING : Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang uur. Na afloop van de vergadering zal er gespeeld worden om de Bert Komduurbeker. U kunt alleen aan deze drive deelnemen als u de gehele vergadering hebt bijgewoond. Daartoe dient u zich voor aanvang van de vergadering in te schrijven. Deze inschrijflijst dient tevens als presentielijst van deze vergadering. AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken a. Bericht van verhindering b. overige mededelingen 3. Notulen Algemene Ledenvergadering van maandag 13 april 2015 (bijlage 1) 4. Jaarverslag 2015 secretaris ( bijlage 2 ) 5. Jaarverslag 2015 technische commissie ( bijlage 3 ) 6. Financieel jaarverslag 2015 ( bijlage 4 en 5 ) a. Toelichting penningmeester b. Verslag financiële commissie c. Decharge penningmeester en overige leden van het bestuur voor het gevoerde financiële beleid. 7. Begroting en contributievoorstel 8. Samenstelling financiële commissie Bestuursverkiezing : Willem Woudstra en Hermien van Ravenswaaij zijn statutair aftredend en beiden stellen zich herkiesbaar. Tegenkandidaten kunnen schriftelijk worden voorgedragen, ondersteund door tenminste 24 leden, tot 9 april 2016 bij de secretaris 10. Rondvraag 11. Sluiting Het bestuur verzoekt u vriendelijk om deze per verzonden uitnodiging alsmede de bijlagen op de vergadering mee te nemen. Namens het bestuur, Dick Mous secretaris

2 Bijlage 1 Notulen van de zevende algemene ledenvergadering van de Veenendaalse Bridge Vereniging, gehouden op maandag 13 april 2015 in Aller Erf. Aanvang uur. 1 Opening Voorzitter Jan Dam heet de 66 aanwezige leden van harte welkom. 2 Mededelingen en ingekomen stukken. Er zijn geen ingekomen stukken. Wel is er van 28 leden bericht van verhindering ontvangen. Er zijn ook geen andere agendapunten ingebracht, waardoor de voorlopige agenda nu definitief wordt. Voorzitter deelt mede dat onze vereniging komende woensdag 15 april in Utrecht om de derde plaats voor de districtsbeker gaat spelen. 3 Notulen van de algemene ledenvergadering van 10 april Hier zijn geen op- of aanmerkingen zodat ze bij dezen zijn goedgekeurd. 4 Jaarverslag 2014 van de secretaris. Vanuit de vergadering zijn ook hier geen opmerkingen of vragen over. 5 Jaarverslag 2014 technische commissie. Hier zijn eveneens geen opmerkingen over, zodat TC voorzitter Aad Vos zich kan beperken tot het bedanken van alle TC medewerkers. 6 Financieel jaarverslag Penningmeester geeft voor de laatste keer een korte toelichting op de cijfers. Hans van Putten merkt op dat hij niet kan zien wat de kosten en baten van de huidige cursus zijn. Dit komt in het overzicht van 2015 aan de orde. Wel is er door de vereniging 1000,-- bijgedragen. Astrid Pagels laat namens de financiële commissie weten dat alles in orde is bevonden en stelt dan ook voor om de penningmeester en de overige bestuursleden decharge te verlenen voor het over 2014 gevoerde financiële beleid. De vergadering laat middels applaus weten hiermee in te stemmen. Voorzitter bedankt beide leden voor hun werk. 7 Begroting en contributievoorstel. Penningmeester geeft aan dat de reserves weer zijn aangevuld. Hans van Putten vindt het weinig zinvol om elk jaar 450,-- te reserveren voor een lustrumfeest. Je moet geen potjes vormen. Willem Woudstra merkt op dat dit juist wel nodig is omdat je anders een heel vertekend beeld krijgt in het jaar dat het lustrum wordt gehouden.

3 Penningmeester geeft aan dat een kleine verhoging van de contributie met 2,50 voor de komende jaren gewenst is. Er komt geen enkele vraag of opmerking hierover uit de vergadering. 8 Samenstelling financiële commissie Frans van Raavens treedt af en Astrid Pagels wordt voorzitter. Aad Vos wordt nu lid. Cees Hoogendijk stelt zich na enige aandrang van de vergadering beschikbaar als reserve lid. 9 Bestuursverkiezing. Theo van Breevoort treedt na 15 jaar af als penningmeester en wordt daarom door de voorzitter nadrukkelijk bedankt voor zijn inzet en grote bestuurlijke kwaliteit. Hij zal met name de specifieke humor van Theo bij de vergaderingen gaan missen. Hij biedt Theo 2 speciale flessen wijn aan. Zeker tot verrassing van de penningmeester zelf wordt hij daarna toegesproken door de voorzitter van het district Utrecht, de heer Theo van Munnen. Deze komt Theo namens de Bridge Bond een kei aanbieden voor het vele werk dat hij in die 15 jaar voor onze vereniging heeft gedaan. Hierna gaat de vergadering akkoord met de benoeming van Willem Woudstra als zijn opvolger. Voorzitter licht nog even toe waarom Albert Stoffer na één jaar statutair af moest treden. Hij is echter beschikbaar voor een volgende periode. Ook hier stemt de vergadering met applaus mee in. 10 Rondvraag. Hier wordt geen gebruik van gemaakt. 11 Sluiting. Voorzitter dankt de aanwezige leden en sluit om uur de vergadering.

4 Bijlage 2 Jaarverslag 2015 van de secretaris van de Veenendaalse Bridgevereniging. We kunnen met een goed gevoel terug kijken op het jaar De in september 2014 gestarte basiscursus met 38 leden werd in 2015 afgesloten met een verbredingscursus, waarbij theorie en praktijkavonden elkaar afwisselden. In totaal namen maar liefst 43 cursisten hieraan deel. Een ongekend aantal en een compliment voor Aad Vos met zijn staf. Geweldig!! De opzet een boost voor de maandag is hiermee meer dan geslaagd te noemen. Hetzelfde team dat vorig jaar verrassend de districtsbeker in de wacht wist te slepen moest dit jaar met minder genoegen nemen. Het werd toch nog een fraaie derde prijs voor Joop-Dita, Hermien-Willem, Han en Dick. Het interne viertallen verliep op de maandag tot tevredenheid, maar riep op de donderdag de nodige frustratie op. Dit heeft er toe geleid dat het interne viertallen niet meer op de donderdag plaats vindt. Daarentegen steeg de belangstelling voor het externe viertallen behoorlijk. Het aantal teams groeide van 2 naar 5. Hiervan spelen er 4 teams in het district Utrecht en ons eerste team speelt hoofdklasse in district Gelderland Midden en Oost. Wij namen dit jaar afscheid van onze penningmeester Theo van Breevoort, die voor zijn jarenlange verdienste voor de club een onderscheiding ( Kei ) uit handen van de voorzitter van het district mocht ontvangen. Willem Woudstra nam zijn taak over. De inmiddels traditionele fietsbridgedrive onder leiding van Aad en Annette vond ook dit jaar tot grote tevredenheid van de deelnemers plaats. Een woord van dank aan Rien van Dijk voor zijn trouwe dienst als TC lid op de woensdag en maandag. Na ruim 10 jaar vond Rien het genoeg. Rien heel hartelijk dank voor je grote inzet!!dank ook aan onze materiaalcommissaris Jan van den Berg die er steeds voor zorgt dat alle materialen aangevuld en vernieuwd worden wanneer dit nodig is. Hij houdt dit onopvallend maar zeer nauwgezet in de gaten. Grote klasse Jan. Ook een woord van dank aan Ingrid die onze website up-to-date houdt. Moet u zeker weer eens naar gaan kijken! Ook dank aan alle andere vrijwilligers die helpen met opruimen en indelen, kaartjes voor zieke leden verzorgen, spellen wekelijks dupliceren, zij maken samen met TC leden dat u wekelijks kunt genieten van uw favoriete bridgespel. Dick Mous, secretaris.

5 Bijlage 3 Jaarverslag 2015 Technische Commissie (TC) Bezetting TC De TC kent drie subcommissies: Maandag: Rob Bosman (voorzitter), Rien van Dijk, Joyce Pondaag Woensdag: Dick Mous (voorzitter), Rien van Dijk, Vic Utermöhlen Donderdag: Aad Vos (voorzitter), Jan van den Berg, Geeske Visser, Vic Utermöhlen Rien van Dijk is eind 2015 helaas gestopt met zijn werkzaamheden. Jan van den Berg is tevens materiaalcommissaris. Aad Vos is de coördinator tussen de verschillende subcommissies. Kaderleden Onze vereniging is goed bemeten voor wat betreft het technisch kader (zie de website). Arbitrage De arbitrage werd in 2015 op alle speelmomenten uitgevoerd door de TC commissieleden, aangevuld met Perry van Assen, Rob Labij en Cees Hoogendijk. Ondersteuning TC De TC kent op verschillende gebieden en op verschillende speelmomenten een goede ondersteuning. De zaalvoorbereiding en -opruiming werden in 2015 gedaan door TC-leden ondersteund door Bep van den Berg (tevens onderhoud bridgekleedjes),theo van Breevoort, Carla van Geest, Frans van Raavens, Bets Roks, Tuus Voormolen, Henny Vos en Marijke Utermöhlen. Ook voor het dupliceren van de spellen hebben we in 2015 kunnen rekenen op een groot aantal vrijwilligers: Jan en Bep van den Berg, Rob Bosman, Allard Bron, Rien van Dijk, Rob Gadella, Carla van Geest, Jan Kloosterman, Rienk van der Meulen, Han Oskam, Gerth Peters, Joyce Pondaag, Geeske Visser en Aad Vos. TC - algemeen In de reguliere jaarlijkse TC vergadering in februari 2015 is o.a. aan de orde geweest: evaluatie viertallen (wat geleid heeft tot het niet meer opnemen van de viertallencompetitie op de donderdag), aantal ronden en opvang cursisten in de zomercompetitie. Daarnaast hebben de TC s per speelmoment apart vergaderd of onderling afgestemd waar en wanneer dat nodig was. Clubkampioen seizoen Maandag Hermien van Ravenswaaij en Willem Woudstra

6 Woensdag Dick Mous en Marijke Willemsen Donderdag Hermien van Ravenswaaij en Willem Woudstra Slemkampioen seizoen Maandag Rob Bosman en Joop Kalsbeek Woensdag Henny van Ravenswaaij en Marrij van Ravenswaaij Donderdag Gert ten Haaft en Mirjam ten Haaft Interne viertallencompetitie - maandag Eind 2015: 2 avonden, 2 lijnen, 18 viertallen. Winnaar A-lijn: viertal Joop Kalsbeek en Dita Kelder samen met Hermien van Ravenswaaij en Willem Woudstra. Winnaar B- lijn: viertal Cobie en Jan Dam samen met Ellen en Hans Kets. Interne viertallencompetitie - donderdag Begin 2015: 2 avonden, 2 lijnen, 18 viertallen. Winnaar A-lijn: viertal Gert en Mirjam ten Haaft samen met Annette Bosman en Rob Slegers. Winnaar B-lijn: viertal Cees en Tineke Hoogendijk samen met Henny Vos en Joke Zeegers. Feestdrives Er is per speelmoment een kerstdrive en een paasdrive gehouden en een gemeenschappelijke oliebollendrive. De aankleding van de tafel, prijzen en presentjes waren prachtig verzorgd door Cobie Dam, wat toch ieder jaar de nodige voorbereiding kost. Zomeravonddrives In mei t/m augustus is een zomercompetitie gehouden met een individuele totaalstand. De individuele winnaars zijn geworden: Maandag cursistenlijn: Gijs van de Waerdt met 62,98% Maandag: Roelof Santing met 63,45% Woensdag: Han Oskam met 61,16% Donderdag: Hermien van Ravenswaaij gelijk met Willem Woudstra: 61,73% Districtsviertallencompetitie In het verslagjaar werd aan de districtsviertallencompetitie deelgenomen door: Veenendaal 1: Rob Bosman en Hans Kroon met Jan Dam en Jan van Schagen behaalden de 4 e plaats in hun poule in de 1 e klasse en handhaven zich in de 1 e klasse. Veenendaal 2: Theo van Breevoort en Joyce Pondaag met Lidy en Daan Overtop en met Annette Bosman en Rob Slegers behaalden de 3 e plaats in hun poule in de 2 e klasse en handhaven zich in de 2 e klasse. In het seizoen wordt VBV vertegenwoordigd door 5 viertallen.

7 Bijlage 4 ACTIVA 31/12/ /12/2014 PASSIVA 31/12/ /12/2014 inventaris/materialen - - Eigen Vermogen 17,369 17,156 liquide middelen reserves spaarrekening 26,000 24,000 vervanging materialen 3,400 3,400 rek crt lustrum , Bridgecursussen - 1,000 Fiets-Bridgedrive Vooruitontvangen - 1,600 Nog te betalen 2, TOTAAL ACTIVA 26,179 24,001 TOTAAL PASSIVA 26,179 24,001 RESERVES VERVANGING MATERIALEN saldo ,400 mutaties - saldo ,400 LUSTRUMRESERVE saldo mutaties 2,000 saldo ,500 BRIDGECURSUSSEN saldo ,000 ontvangsten 4,885 uitgaven -4,899 toegevoegd aan EV saldo FIETS- BRIDGEDRIVE saldo mutaties - saldo

8 ONTVANGSTEN/UITGAVEN 2015 EN BEGROTINGEN ONTVANGSTEN werkelijk 2015 werkelijk 2014 Begroting 2015 Begroting 2016 Begroting 2017 Contributies 22,014 21,995 21,400 23,500 23,750 Zomerdrives Rentebaten incidentele baten ,004 22,680 22,000 23,700 23,900 UITGAVEN zaalhuur 11,000 11,000 11,300 11,300 11,600 contributie-afdracht NBB 4,379 4,402 4,300 5,050 5,250 meesterpunten TC en materialen 1,416 1, ,400 1,400 Paas, Kerst, zomerdrives 2,904 2,995 2,750 3,000 3,100 overige bijzondere drives districtscompetitities opleidingskosten bestuurskosten bankkosten overige uitgaven reserve vervanging materialen reserve lustrum , reserve bridgecursussen reserve fiets- bridgedrive saldo tekort/overschot ,004 22,680 22,000 23,700 23,900 Cursussen 2015 ONTVANGSTEN UITGAVEN inschrijfgelden totaal 4,470 leesboek Flits aanschaf boeken 684 zaalhuur 1,575 honorarium docent 2,000 kosten begeleiders 335 kerstdrive 305 saldo tekort/overschot -15 4,884 4,884

9 Bijlage 5 Toelichtingen op de jaarcijfers Voor het eerst in vele jaren heeft er een sterke stijging plaatsgevonden van het aantal leden. Ultimo 2014 bedroeg dit 208 leden en ultimo 2015 was dat 240 leden. Deze grote stijging heeft alles te maken met de cursussen die gegeven zijn voor beginnende bridgers. De afgelopen 2 jaar heeft een groep leden onder de bezielende leiding van Aad Vos aan ongeveer 40 mensen de beginselen van het bridgespel bijgebracht. Van deze groep heeft een groot aantal zich aangesloten bij onze vereniging om wekelijks van het bridgespel in competitieverband te genieten. Onze dank gaat uit naar alle leden die zich hebben ingespannen om deze boost van het ledenbestand te realiseren. De komende tijd gaat het bestuur zich beraden hoe we deze nieuwe leden op een zo goed mogelijke manier laten integreren in onze vereniging. Ook zal er worden bekeken of er meer cursussen kunnen worden aangeboden aan nieuwe en/of bestaande leden. Aan contributiegelden is iets meer ontvangen dan begroot. Een afwijking is er in de ontvangen inschrijfgelden voor de zomerdrives. Deze wijkt af omdat vele cursisten ook gebruik hebben gemaakt van deze drives tegen een gereduceerd tarief. De uitgaven bewegen zich rond de begroting. De reserve voor cursusgelden is op nihil gezet. Dit zal zeker niet inhouden dat er voorlopig geen cursussen meer gegeven zullen worden. De noodzaak voor een reserve ontbreekt echter. Om de reserve voor het lustrum op een goed niveau te krijgen is er dit jaar meer aan toegevoegd dan gebruikelijk. Het eigen vermogen inclusief reserves is goed te noemen. Een goed uitgangspunt is om eenmaal de jaarlijkse uitgaven als reserve te hebben. Onze vereniging voldoet aan deze norm. De bondscontributie is in 2016 gestegen van 21,00 naar 21,50. Deze stijging hoeft in 2017 niet te worden doorberekend. Mede vanwege de stijging van het aantal leden is een aanpassing van de contributie niet noodzakelijk. Het bestuur stelt dus voor om deze op het niveau van 2016 te handhaven. Veenendaal, 7 maart 2016 Willem Woudstra, penningmeester

Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 10e Algemene Ledenvergadering op donderdag 5 april 2018 in Aller Erf, aanvang uur.

Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 10e Algemene Ledenvergadering op donderdag 5 april 2018 in Aller Erf, aanvang uur. Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 10e Algemene Ledenvergadering op donderdag 5 april 2018 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur. AGENDA 1) Opening 2) Mededelingen en ingekomen stukken

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR Agenda 1. Opening door de voorzitter 2. Algemene mededelingen en/of ingekomen stukken 3. Goedkeuring van de notulen van de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 Secretariaat: Westbroekerweg 81 1991 LX Velserbroek Tel. 023-5389451 e-mail adres: michael@dejump.nl Hierbij nodigen wij U uit tot het bijwonen van de jaarlijkse

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Van het bestuur. Info nr e jaargang. Interessante informatie: Beste bridgevrienden,

Nieuwsbrief mei Van het bestuur. Info nr e jaargang. Interessante informatie: Beste bridgevrienden, mei 2017 Info nr. 2 24 e jaargang Van het bestuur Interessante informatie: Competitieavonden op pagina 3 Algemene Ledenvergadering op pagina 2 Beste bridgevrienden, Op dinsdag 23 mei staat de algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Blad 1 van 7 Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse

Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse Opgericht op 10 september 1964 Gevestigd te Spijkenisse Commissiereglement BC Spijkenisse d.d. 28 april 2014 Pagina 1 Index: Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Vaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts nieuwsbrief@bridgedocent.nl Bekijk het archief online Nieuwsbrief 53 december 2016 Kerst- en Nieuwjaarsgroet Beste bridgedocent(e), Met veel plezier kijken we graag samen

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Toelichting op de agenda ALV 24 2018 Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Eventuele mededelingen

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2015

VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2015 VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Pagina: 1. Bestuur 1.1 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordiging 3 1.2 Bestuursverslag 2015 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans 2015 4 2.2 Staat van Baten &

Nadere informatie

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Basketbalvereniging Jump 80 Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Agenda: Welkom en opening Verslag seizoen 2013/2014 Financieel verslag seizoen 2013/2014 Doelstellingen seizoen 2014/2015 Begroting

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Beleidskader

Beleidskader Beleidskader 2015-2016-2017 201 VOORBEELD Secretariaat: contactgegevens MISSIE VISIE STRATEGIE Inleiding Het Bestuur van de Bridgeclub X heeft in 2015 uitvoerig gesproken over diverse actuele problemen,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering LTC De Drieslag, gehouden op 27 januari 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering LTC De Drieslag, gehouden op 27 januari 2014 CONCEPT Verslag Algemene Ledenvergadering LTC De Drieslag, gehouden op 27 januari 2014 Agenda: 01. Opening 02. Mededelingen 03. Notulen A.L.V. van 28 januari 2013 (Bijlage 1) 04. Ingekomen stukken 05.

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 4 april 2017 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017.

CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017. CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017. Aanwezig: van het bestuur: Dhr. G. v/d Ven (voorzitter) Dhr. A. Sijben (vice-voorzitter/clubadviseur) Dhr. A. van Cruchten (secretaris) Dhr. H. Sleven

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Wedstrijdleider maandag: Carla Hendrikx: tel: Afmelden voor alle lijnen vóór uur

Wedstrijdleider maandag: Carla Hendrikx: tel: Afmelden voor alle lijnen vóór uur NBC Nieuwsbrief Website: www.nbbportal.nl/22018 Uitgave van de Nootdorpse Bridgeclub. Opgericht in 1980 37 e jaargang / nummer 3, oktober 2016. www.gerarddebruijn.nl www.bruna.nl Wedstrijdleider maandag:

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

District Groningen 2017 / 2018

District Groningen 2017 / 2018 BC Groningen, clubavond, vlnr: Pieter Ausma, Willem Struik, Wim Stel, Sjors Oosterbaan District Groningen 2017 / 2018 ALV 15 september 2018 1 Informatie over NBB en district Groningen De Nederlandse Bridge

Nadere informatie

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV Amsterdam Centrum Jaarrekening 2014 Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV 1 Inleiding Voor u ligt de eerste versie van het financieel jaarverslag over 2014 van de afdeling Amsterdam Centrum van

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Convocatie A.L.V. 16 oktober 2014 blad 1 BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Algemene Leden Vergadering Donderdag 16 oktober 2014 te Leiden Bowling Vereniging Leiden Zuid-West Convocatie A.L.V. 16 oktober

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 14 NOVEMBER 2011 1 Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 1. Opening door de voorzitter en mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 11 april 2011.

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Notulen van de Algemene ledenvergadering, gehouden op dinsdag 8 september 2015 in Cultureel Centrum de Kinkel te Bemmel

Notulen van de Algemene ledenvergadering, gehouden op dinsdag 8 september 2015 in Cultureel Centrum de Kinkel te Bemmel Notulen van de Algemene ledenvergadering, gehouden op dinsdag 8 september 2015 in Cultureel Centrum de Kinkel te Bemmel 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Henny van Gogh, heet iedereen hartelijk

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 06-11-2017 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Ledenadministratie Ton Schinck Marianne Freke Robert Cornelisse Danny Ahrens

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom bij deze ALV (noot secretaris: 22 leden incl. het bestuur hebben

Nadere informatie

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015 BOC Jaarvergadering 2015 BCC Zutphen, 17 januari 2015 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag ALV 2014 jaarvergadering 4. Verslag secretaris 5. Verslag penningmeester 6. Kascommissie,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Donderdag 19 juni 2017 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad

Nadere informatie

Uitvaartvereniging "De Laatste Eer" Koedijk Jaarverslag 2016

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Koedijk Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Versie: 1.0 Datum: 7 februari 2017 Opgesteld door: F. Ploeger en J. Emmerik Functie: Secretaris en Penningmeester Inleiding Dit jaarverslag bestaat uit twee delen, het bestuursverslag

Nadere informatie

AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS

AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS Schiedam, maart 2014 AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS 01 Opening 02 Notulen 96ste Algemene Ledenvergadering d.d. 17 april 2013 03

Nadere informatie

Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012

Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012 Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012 Opening Terugblik 2011-2012 Vooruitblik 2013 Veel bestuurlijke mutaties Financiële positie niet makkelijk Sportief perspectief Agenda Opening Notulen ledenvergadering

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering HSV Naarden-Bussum

Algemene Leden Vergadering HSV Naarden-Bussum Algemene Leden Vergadering HSV Naarden-Bussum Notulist: Elly Brandenburg. Onderwerp: ALV HSV Naarden-Bussum. Locatie: Sporthal De Lunet in Naarden. Datum: 21-03-2017 Aanwezig: Ca. 25 Leden en het bestuur

Nadere informatie

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 )

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) Inleiding De Probusclub Zeewolde te Zeewolde is opgericht op 14 januari 2009, op initiatief van Probusclub Nijkerk. Installatie door Probus Nederland

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Beste bridgevrienden, Na een milde winter die de naam winter niet waard was begint de herfst over te gaan in de lente.

Beste bridgevrienden, Na een milde winter die de naam winter niet waard was begint de herfst over te gaan in de lente. mei 2016 Info nr. 2 23 e jaargang Van het bestuur Interessante informatie: Competitieavonden op pagina 3 Algemene Ledenvergadering op pagina 2 Beste bridgevrienden, Na een milde winter die de naam winter

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

LTO Noord, Afdeling Veluwerand

LTO Noord, Afdeling Veluwerand LTO Noord, Afdeling Veluwerand Agenda Jaarvergadering 1. Opening en mededelingen 2. Notulen 3. Jaarverslag 4. Jaarrekening 2015 5. Verkiezingen 6. Pauze 7. Fusie voorstel 8. Rondvraag 9. Sluiting Agenda

Nadere informatie

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel NOTULEN ALG. LEDENVERGADERING 8 April 2016 2015/2016 1) OPENING Een Half uurtje later dan gepland kon Cees v Eijk de vergadering openen. Niet iedereen was op tijd en de beamer werkte niet. De opkomst was

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 27-05-2018 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Aad Kaandorp Tineke Klaver Robert Cornelisse Ton Schinck Algemene informatie

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

Historische Kring tussen Rijn en Lek

Historische Kring tussen Rijn en Lek Financieel verslag 2018 Inhoud: Balans Toelichting op de balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten Begroting 2019 Overige gegevens Houten, maart 2018 Namens het bestuur:

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari 2018

Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari 2018 Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari Aanwezig: R. Kobes, P. Zijlstra, W. Luchtenburg, H. De Boer, A. Kuperus, Kl. Ten Have, Hielke v/d Veen, J. Kloosterman-Luchtenburg, J.J.

Nadere informatie

Bridgeseizoen 2014-2015

Bridgeseizoen 2014-2015 Bridgeseizoen 2014-2015 Maak uw clubagenda met hulp van de NBB Beloning na gedane arbeid! Ruitenboertoernooi Uw clubavond is de voorronde! Districtscompetities Leuk om mee te doen Bridgecongres Zorg dat

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

2. Ingekomen stukken. Van een aantal leden en enkele bestuursleden is bericht van verhindering ontvangen.

2. Ingekomen stukken. Van een aantal leden en enkele bestuursleden is bericht van verhindering ontvangen. NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING dd. 30 november 2018 Datum: 30 november 2018 Plaats: Utrecht; Spoorwegmuseum. Tijd: 12.45 15.00 uur 1. Opening en mededelingen. De heer Heijmans, voorzitter van onze vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart 2017 Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Locatie Complex La Finca te Benalmádena 1. Voorzitter opent om 11,00 uur de

Nadere informatie

Van het hoofdbestuur André van Helden

Van het hoofdbestuur André van Helden Week 46, 2013 46e jaargang http://usvhercules.nl/argo Van het hoofdbestuur André van Helden November en december zijn de maanden waarin de ledenvergaderingen worden gehouden van de afdelingen en algemeen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Woensdag 30 september 2015 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag vergadering : Datum : 30 mei 2013 Tijd : 13.30 uur Algemene Ledenvergadering (ALV) Locatie : Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag Kenmerk : V-13-59 Notulist : Amber Cornelissen 1. Opening en mededelingen

Nadere informatie