Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 10e Algemene Ledenvergadering op donderdag 5 april 2018 in Aller Erf, aanvang uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 10e Algemene Ledenvergadering op donderdag 5 april 2018 in Aller Erf, aanvang uur."

Transcriptie

1 Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 10e Algemene Ledenvergadering op donderdag 5 april 2018 in Aller Erf, aanvang uur. AGENDA 1) Opening 2) Mededelingen en ingekomen stukken 3) Notulen Algemene Ledenvergadering van maandag 3 april 2017 (bijlage 1) 4) Jaarverslag 2017 secretaris (bijlage 2) 5) Jaarverslag 2017 technische commissie (bijlage 3) 6) Jaarrekening 2017 en begroting 2019 (bijlage 4) a. Toelichting op de jaarrekening (bijlage 5) b. Verslag financiële commissie c. Decharge penningmeester en overige leden van het bestuur voor het gevoerde financiële beleid 7) Begroting 2019 en voorstel contributie 2019 (bijlage 6) 8) Samenstelling financiële commissie ) Bestuursverkiezing Dick Mous is statutair aftredend en tevens op grond van de statuten niet meer herkiesbaar. Het bestuur stelt voor om Joke Zeegers tot zijn opvolger te benoemen. Daarnaast is Albert Stoffer reglementair aftredend, hij stelt zich herkiesbaar. Tegenkandidaten kunnen schriftelijk worden voorgedragen, ondersteund door tenminste 22 leden, tot 22 maart 2018 bij de secretaris. 10) Voorstel invoering NBB club-ranking systeem (bijlage 7) 11) Rondvraag 12) Sluiting U ontvangt hierbij ter kennisname een bijlage met uitleg over de butler telling (bijlage 8). Het bestuur verzoekt u vriendelijk om deze uitnodiging met bijlagen op de vergadering mee te brengen. Na afloop zal er gespeeld worden om de Bert Komduurbeker. U kunt alleen aan de drive deelnemen als u de gehele vergadering hebt bijgewoond. U dient zich daartoe voor aanvang in te schrijven op de presentielijst. Namens het bestuur, Dick Mous, secretaris.

2 Bijlage 1: Notulen vorige ALV Notulen van de negende Algemene Ledenvergadering van de Veenendaalse Bridge Vereniging, gehouden op maandag 3 april 2017 in Aller Erf. Aanvang uur. 1 Opening Voorzitter Jan Dam heet de 97 aanwezige leden van harte welkom. Hiervan nemen 90 leden deel aan de strijd om de Bert Komduur beker. 2 Mededelingen en ingekomen stukken De secretaris vermeldt de namen van 17 leden die zich hebben afgemeld. Voorzitter geeft aan dat er geen verdere mededelingen zijn. 3 Notulen Algemene Ledenvergadering van donderdag 17 april 2016 Annette Bosman komt bij punt 10 Rondvraag terug op de suggestie van de secretaris om onder de leden van donderdag een enquête te houden over 8 x 3 versus 6 x 4. Waarom is dit niet gebeurd vraagt zij. Voorzitter geeft aan dat er uitvoerig overleg is geweest met de TC van donderdag en dat deze voor het bestuur goede argumenten had om dit niet te doen. Uiteindelijk bepaalt de TC van elk speelmoment hoe er gespeeld wordt. Rob Bosman is van mening dat de weergave in de notulen niet juist is en dat de voorzitter toegezegd heeft om een enquête te houden. Secretaris bestrijdt dit, echter Rob geeft aan dat dit op een later moment wel degelijk door de voorzitter is bevestigd. Joop Kalsbeek vraagt daarop wat de reden is dat het bestuur van opvatting is gewijzigd. Voorzitter geeft nogmaals aan dat het bestuur zich heeft laten overtuigen door de TC van donderdag. Tieneke Komduur vraagt welke argumenten de TC van donderdag hiervoor had. Secretaris geeft aan dat het weinig zinvol is de hele discussie met de donderdag TC hier opnieuw aan de orde te stellen. Astrid Pagels geeft te kennen het toch te betreuren dat er geen enquête is gehouden. 4 Jaarverslag secretaris over 2016 Hier zijn vanuit de vergadering geen vragen of opmerkingen over. 5 Jaarverslag 2016 van de technische commissie De vergadering gaat akkoord met dit verslag, 6 Financieel jaarverslag 2016 Waarnemend penningmeester Theo van Breevoort geeft aan dat dit verslag in goede samenwerking met Willem Woudstra tot stand is gekomen en dat er sprake is van een financieel gezonde situatie. Roelof Santing vraagt daarop tot hoever de financiële buffer mag uitgroeien. Theo geeft aan dat dit maximaal de jaarcontributie bedraagt. Hierna geeft Aad Vos aan als voorzitter van de financiële commissie de jaarstukken op zeven onderdelen getoetst en in orde te hebben gevonden. Hij stelt dan ook aan de leden voor om penningmeester en bestuur décharge te verlenen voor het gevoerde financiële beleid over De vergadering stemt hier middels een applaus mee in. 7 Begroting en contributie voorstel Penningmeester geeft aan dat er geen reden is om de contributie aan te passen. Rob Bosman geeft aan dat er een nieuwe contributie afdracht is naar de Bond en dat er niet meer voor meesterpunten hoeft te worden betaald. Theo geeft aan hiermee rekening te hebben gehouden.

3 8 Samenstelling financiële commissie Hans van Putten zou tot deze commissie toetreden, maar gelet op zijn kandidatuur voor penningmeester is dit niet meer wenselijk. Aad Vos treedt af en Cees Hoogendijk wordt in principe de nieuwe voorzitter. Theo van Breevoort stelt zich beschikbaar als lid en Astrid Pagels als reserve lid. 9 Bestuursverkiezing Voorzitter dankt Theo van Breevoort voor de bereidheid om het penningmeesterschap tijdelijk waar te nemen en overhandigt hem daarvoor een fles wijn. Hij nodigt Hans van Putten uit om als de vergadering daarmee akkoord gaat de plaats van Theo achter de bestuurstafel in te nemen. Vergadering laat een instemmend applaus horen. Daarna dankt de voorzitter de leden en vooral ook alle bestuursleden waar hij mee gewerkt heeft. Tot slot draagt hij een op bridge toegesneden gedicht voor met tips over een goed partnerschap. Secretaris dankt daarna voorzitter Jan Dam en memoreert dat hij de initiator en stuwende kracht is geweest bij het tot stand komen van VBV. Onder zijn leiding is VBV uitgegroeid naar een gezonde, grote vereniging waarbij op drie speelmomenten in een goede sfeer bridge wordt gespeeld. Secretaris heeft de voorzitter leren kennen als een echte teamspeler, die niet zo nodig op de voorgrond hoeft te treden, maar wel scherp op de organisatie let en de vinger aan de pols houdt. Namens bestuur en alle leden dankt hij de voorzitter voor zijn grote inzet. De vergadering gaat vervolgens akkoord met Adri van de Braak als nieuwe voorzitter. Adri introduceert zich daarna bij de aanwezige leden en geeft aan dat hij er is voor de topbridgers maar ook voor de recreatiebridgers in onze vereniging. Als er wat is kan men altijd via mail of telefoon contact met hem opnemen. 10 Rondvraag De nieuwe voorzitter treedt meteen in werking en vraagt wie er nog iets voor de rondvraag heeft. Peet van Ojik zou graag wat meer vrouwen in het bestuur zien, waar onze nieuwe voorzitter mee instemt. Hij had ook liever een vrouwelijke voorzitter gezien. 11 Sluiting Voorzitter dankt alle leden voor het in hem gestelde vertrouwen en sluit daarna de vergadering. Vervolgens geeft hij het woord aan de wedstrijdleider Rob Bosman, die iedereen uitnodigt voor de bridgestrijd om de Bert Komduur beker.

4 Bijlage 2: Jaarverslag 2017 secretaris In 2017 vonden een aantal belangrijke veranderingen plaats. Allereerst traden Jan Dam en Theo van Breevoort af - grondleggers van VBV - na ruim 10 jaar de functie van voorzitter, resp. penningmeester te hebben vervuld. Adri van de Braak en Hans van Putten namen in april het stokje over. Een ingrijpende wijziging onderging ook onze website, waardoor deze veel gebruiksvriendelijker werd. Dank voor jullie inzet hierbij Albert en Ingrid. Een andere belangrijke wijziging was de overgang van het restaurant van Willem Geerts naar de familie Bom, hetgeen positief is ervaren. Met de Stichting Aller Erf zijn inmiddels door het bestuur nieuwe afspraken gemaakt over huurprijs en contractduur. In 2017 werden door de NBB ook de nieuwe spelregels geïntroduceerd, die per 1 september 2017 van kracht werden. Voor de doorsnee bridger heeft dit tot weinig consequenties geleid, voor de arbitrage was het best een pittige aanvulling. Het bestuur heeft het belang van correct gedrag aan de bridgetafel onder de aandacht van de leden willen brengen door tweemaal een stickeractie te houden met daarop gedragsregels. Als proef staat dit seizoen ook aan het begin en einde een butlercompetitie op het programma. Voor met name de minder ervaren bridgers bleek hierbij de telling nogal ondoorgrondelijk. Twee leden van zowel bestuur als TC bezochten een voorlichtingsbijeenkomst over het ranking systeem, dat bij steeds meer clubs ingang vindt. Men keerde met een positief gevoel hierover terug. Een punt van zorg blijft de aanwas van nieuwe leden. Zowel door Aad Vos als door Roelof Santing wordt veel energie gestopt in de lessen, maar het rendement voor onze vereniging blijft laag. Veel cursisten stappen over naar clubjes die geen lid van de Bond zijn. Wij willen in september weer een nieuwe cursus starten, maar willen voorkomen dat we opleiden voor andere clubs. Tot slot namens het bestuur dank aan al onze vrijwilligers, die ook dit jaar weer elk op hun eigen wijze hebben bijgedragen aan het bridgeplezier van onze leden. Persoonlijk wil ik graag alle TC leden en alle bestuursleden bedanken voor de prettige en constructieve wijze van samenwerking in de afgelopen 10 jaar. Dick

5 Bijlage 3: Jaarverslag Technische Commissie Bezetting TC De TC kent drie subcommissies: Maandag: Rob Bosman (voorzitter), Perry van Assen, Joyce Pondaag Woensdag: Dick Mous (voorzitter), Vic Ütermöhlen Donderdag: Jan van den Berg (voorzitter), Vic Ütermöhlen,, Geeske Visser, Gijs van de Waerdt In het verslagjaar is de samenstelling van de TC ongewijzigd gebleven. Ondersteuning TC De TC kent op verschillende gebieden en op verschillende speelmomenten een goede ondersteuning. De zaalvoorbereiding en -opruiming werden in 2017 gedaan door TC-leden ondersteund door Bep van den Berg (tevens onderhoud bridgekleedjes), Theo van Breevoort, Carla van Geest, Dick Mous, Bets Roks, Marijke Ütermöhlen, Tuus Voormolen en Alja van de Waerdt. De arbitrage wordt vooral uitgevoerd door Perry van Assen, Jan van den Berg, Rob Bosman, Cees Hoogendijk, Rob Labij en Dick Mous. Indien nodig kunnen we bovendien een beroep doen op Corry Huberts, Joop Kalsbeek, Roelof Santing en Aad Vos. Ook voor het dupliceren van de spellen hebben we ook in 2017 kunnen rekenen op maar liefst 17 vrijwilligers: Jan en Bep van den Berg, Rob Bosman, Allard Bron, Rien van Dijk, Rob Gadella, Carla van Geest, Hans Kets, Jan Kloosterman, Rienk van der Meulen, Han Oskam, Gerth Peters, Joyce Pondaag, Vic Ütermöhlen, Geeske Visser, Aad Vos en Gijs van de Waerdt. Allen hartelijk dank voor de medewerking! Butler (parencompetitie met IMP-telling) In vorig seizoen werd als punt van zorg gemeld dat met name aan de randen van het speelseizoen veel mensen met vakantie zijn, waardoor onderbezetting dreigt. De TC is van mening dat in een parencompetitie een top van twaalf het minimum moet zijn. Met een top van acht of zelfs zes zoals we tweemaal meemaakten wordt de wedstrijd een loterij. Als oplossing voor dit probleem is besloten om de eerste en de laatste competitie van seizoen een andere telling toe te passen (IMP), die verwant is aan de viertallen-telling. Daarmee wordt het probleem van de te lage top tot op zekere hoogte ondervangen. Inmiddels zien we dat de bezetting vooral op de donderdag- ook op andere momenten grillig is, en doet zich het fenomeen van te kleine lijnen ook op andere momenten in het seizoen zich voor. Dus moeten we omzien naar andere oplossingen. De TC komt daarop in overleg met het bestuur terug. Daarmee is niet gezegd dat we de Butler als competitievorm weer bij het oud vuil zetten deze telling heeft tenslotte zijn eigen charmes al beseffen we dat niet iedereen (en zeker beginnende bridgers niet) die kan waarderen. Maandag Op maandag zijn naast zes parencompetities in drie lijnen twee viertallencompetities in twee lijnen georganiseerd. Op maandag zijn Hermien van Ravenswaaij en Willem Woudstra niet alleen clubkampioen geworden (de derde prolongatie van hun titel), maar ze sleepten voor het eerst ook de slemtrofee in de wacht. De viertallencompetities worden door de leden over het algemeen met veel enthousiasme gespeeld. De beide edities werden in de A-lijn gewonnen door VBV 1 (Hermien van Ravenswaaij-Willem

6 Woudstra met Dita Kelder-Joop Kalsbeek). In de B-lijn werd de eerste editie gewonnen door Sibbel (echtparen Sibbel en Vervat), terwijl de tweede editie voor van Assen was (Tracey Bos-Perry van Assen met Afke van Wieren-Anja de Wit). Net als in voorgaande seizoenen deden ook viertallen afkomstig van de donderdag mee. Woensdag Na zeven parencompetities in twee lijnen zijn Clubkampioen Woensdag geworden Evert de Gooijer en Aad Vos, terwijl het slemkampioenschap naar Pim en Anneke Beijneveld ging. Centraal staat in een ontspannen sfeer samen een middag gezellig parenbridge spelen. Natuurlijk wordt er voor een goed resultaat gespeeld maar daarnaast is het van belang dat dit in een prettige sfeer gebeurt. Uiteraard is de woensdag solidair met de rest van de vereniging, dus ook hier spelen we de eerste en de laatste competitie van het seizoen Butler. Er is nog altijd voldoende plaats op de woensdag en met het klimmen van de gemiddelde leeftijd van onze leden moeten er toch steeds meer zijn die niet meer in beslag worden genomen door arbeidsactiviteiten. Vic Ütermöhlen wordt bedankt voor zijn trouwe, bescheiden maar erg deskundige inzet op de woensdagmiddag. Daarnaast zijn Jan van den Berg en Aad Vos altijd beschikbaar voor ondersteuning, waarvoor hartelijk dank. Donderdag Op donderdag zijn zeven parencompetities georganiseerd in vier lijnen. Clubkampioen op donderdag zijn, voor de zesde maal op rij, geworden Hermien van Ravenswaaij en Willem Woudstra. Net als op de maandagavond namen zij dit jaar ook op donderdag voor de eerste keer de slemtrofee mee naar huis. Zomercompetitie 2017 In mei t/m augustus is een zomercompetitie gehouden met een individuele totaalstand. De individuele winnaars zijn geworden: Maandag: Willem Woudstra met 59.14% Woensdag: Han Oskam en Rienk van der Meulen met 61.48% Donderdag: Willem Woudstra met 64.35% We kunnen dus zeggen dat Wilem Woudstra opnieuw de zomerkampioen is geworden, waarmee we hem uiteraard van harte feliciteren. Feestdrives Er zijn per speelmoment een kerstdrive en een paasdrive gehouden en een gemeenschappelijke oliebollendrive. Ook dit jaar konden we weer rekenen op Cobie Dam, die als geen ander sponsors weet te werven voor de prijzentafel. Hartelijk dank, Cobie! Bondsviertallencompetities In het verslagjaar werd aan de bondsviertallencompetitie deelgenomen door drie viertallen. VBV 1 kwam uit in de hoofdklasse district M&O Gelderland. De overige viertallen van VBV spelen in district Utrecht. Resultaten Veenendaal 1 [Dita Kelder-Joop Kalsbeek, Hermien van Ravenswaaij-Willem Woudstra en Dick Mous-Han Oskam] werd eerste in de hoofdklasse M&O Gelderland en is gepromoveerd naar de tweede divisie (groep 2 Oost). Veenendaal 2 [Rob Bosman-Hans Kroon met Jan Dam-Jan van Schagen en vaste invaller Rob Slegers] kwamen uit in de tweede klasse van district Utrecht en behaalden een vierde plaats. Veenendaal 3 [Joyce Pondaag-Theo van Breevoort met Lidy en Daan Obertop] kwamen uit in de tweede klasse van district Utrecht en behaalden een vijfde plaats.

7 In verband met de promotie naar de tweede divisie heeft het paar Oskam-Mous zich uit VBV 1 teruggetrokken. Han Oskam komt nu uit voor de Bennekomse Bridge Club in de Hoofdklasse van M&O Gelderland. In de lopende competitie doen weer vijf viertallen van VBV mee. Een nieuwgevormd viertal VBV 2 [Christa Feddema-Roelof Santing met Marianne Timmer-Annette Bosman] komt uit in de eerste klasse van district Utrecht 1, terwijl VBV 5 [Anke Hemminga-Nico Vaandrager met Roger Roelfsma-Aad Vos] is toegevoegd aan de tweede klasse in dit district. 1 Christa en Roelof speelden het voorafgaande seizoen in de hoofdklasse in Midden en Oost Gelderland voor Interbridge, hetgeen een belangrijke reden was om dit viertal een eerste klasse-plaats toe te kennen.

8 Bijlage 4: Jaarrekening 2017 Balans x 1 prognose 31/12/ /12/2017 Activa 31/12/2018 Inventaris - - PM ABNAMRO rekening courant , ABNAMRO spaarrekening 27, , , , , Passiva 31/12/ /12/ /12/2018 Eigen Vermogen 17, , , Vervangingsreserve inventaris 4, , , Reserve lustrum , , , Reserve bridgecursus Overlopende posten en kosten - VBV drives zaalhuur NBB cursus 2016/ cursus 2017/2018-1, Staat van inkomsten en uitgaven 27, , , Werkelijk Begroting x Ontvangsten ALV 2018 ALV 2019 Contributies 25, , , , , Zomerdrive en diversen Cursussen PM Rente Incidentele baten Totaal inkomsten 26, , , , , Uitgaven Zaalhuur 11, , , , , NBB contributie 5, , , , , NBB bonds- en districtscompetities NBB meesterpunten TC en onderhoud website 1, , , , , VBV drives 3, , , , , Vereniging- en bestuurskosten Bankkosten Diverse kosten , , , , , Toevoeging reserve cursus Reservering / vervanging inventaris Aanpassing website Resultaat voorgaand jaar , , , , , Reservering lustrum , , Overschot Tekort Totaal 26, , , , ,900.00

9 Bijlage 5: Toelichting op de jaarrekening 1 Samenvatting Over 2017 is een positief exploitatieresultaat ad geboekt ( ). Er was begroot 500. Op dit resultaat komen incidentele lasten ad (begroot: nihil) in mindering wegens: (1) het bij VBV gebruikelijke systeem van directe afschrijving op aangeschafte inventaris (2017: laptop); (2) de kosten ad 937 van een noodzakelijke aanpassing van de VBV website; (3) nagekomen kosten minus baten uit Van het aldus overblijvende saldo is (begroot 500) toegevoegd aan de reserve lustrum 2019 en 24 (begroot nihil) aan het eigen vermogen. 2 Balans Toelichting op de belangrijkste posten Liquide middelen De liquide middelen worden bij de ABNAMRO Bank aangehouden. De rente op de spaarrekening is in het afgelopen jaar belangrijk afgenomen als gevolg van de lagere vergoeding. Wegens nog te betalen kosten Kerstdrive en reeds ontvangen cursusgeld voor een in 2018 doorlopende cursus is ultimo te betalen c.q. te verrekenen. Eigen vermogen In 2017 is uit het resultaat 24 toegevoegd. Dit eigen vermogen is toereikend voor het betalen van de zaalhuur en de contributie bijdrage aan de Nederlandse Bridgebond voor één jaar. Wij achten de financiële positie van onze vereniging voor de naaste toekomst dan ook voldoende, zij het met de kanttekening, dat in 2019 geldmiddelen nodig zijn voor de viering van het lustrum Ultimo 2017 was hiervoor gereserveerd. De wijze van viering van het 2 e lustrum en daarmee ook de kosten zijn op het moment van het schrijven van deze toelichting niet bekend en mitsdien evenmin de invloed hiervan op het eigen vermogen. Reserveringen vervanging inventaris (na aanschaf laptop in 2017 ad 523) lustrum bridgecursus Staat van inkomsten en uitgaven Toelichting op de belangrijkste posten 3a Ontvangsten Contributie Dit bedrag is iets hoger dan de begroting ad Ten opzichte van 2016 zijn de ontvangsten ruim 950 lager als gevolg van minder leden bij aanvang van het boekjaar. Per 1 september 2017 zijn 21 cursisten lid geworden. Zij hebben over de maanden nadien een gemitigeerde contributie betaald aangezien zij op hun speelavonden in 2017/2018 niet aanwezig zijn wegens het volgen van hun (derde) cursus op die avond. Ingaande 2018 betalen zij de volledige contributie. Cursussen 923 In 2017 waren er drie cursussen, waarvan één cursus in 2018 doorloopt. De belangstelling voor de cursussen was groot, waardoor over 2017 een positief resultaat over de twee afgesloten cursussen is geboekt (na verrekening van de directe kosten). Er was in de begroting hiervoor geen bedrag

10 opgenomen. Het (naar verwachting) positieve resultaat over de in het 2 e kwartaal 2018 af te sluiten cursus wordt in 2018 verantwoord. 3b Uitgaven Zaalhuur Aller Erf (begroot ) Ingaande april 2017 is de huur met 2% verhoogd. In 2017 zijn nieuwe afspraken met de verhuurder gemaakt over het huren van extra ruimten voor de cursussen en de NBB districtscompetitie. De kosten hiervan ( 25 per avond) zijn ten laste van de respectievelijke inkomsten c.q. als kosten districtscompetitie NBB verantwoord. Contributie afdracht NBB (begroot 5.250) In 2017 heeft de NBB de bijdrage regelingen gewijzigd. Als gevolg hiervan zijn de kosten iets lager uitgekomen dan de begroting en de werkelijke kosten over Diverse VBV drives (begroot 3.350) Onder deze post zijn de kosten verantwoord van de in 2017 gehouden Paas-, Zomer,- Kersten Oliebollendrive alsmede van de Kerstborrel. Voorts zijn hieronder de kosten van de bekers aan de winnaars van de drie interne competities begrepen. De kosten zijn iets hoger dan in 2016 ( 3.369). Aanpassing VBV website 937 (niet begroot) Onze website voldeed niet meer aan de wensen en eisen. Met behulp van de nieuwe website kunnen de leden snel en doeltreffend informatie over onze vereniging vinden. Overige uitgaven (begroot 2.550; ) Hieronder vallen onder meer de kosten van de teams die deelnemen aan de regionale en landelijke NBB competitie ( 763), aanschaf bridge materiaal en onderhoud website ( 1.264) en verenigings- en bestuurskosten ( 434).

11 Bijlage 6: Toelichting op de begroting 2019 en contributievoorstel 1 Begroting 2019 De onderliggende posten zijn opgenomen in de staat van inkomsten en uitgaven in bijlage 4. De ontvangsten zijn begroot op , dit bedrag bestaat nagenoeg geheel uit contributies. Het begrote bedrag voor contributies is lager dan het over 2018 naar verwachting te ontvangen bedrag ad (stand per ). In de laatste maanden van 2017 zijn wij namelijk geconfronteerd met meer opzeggingen dan gebruikelijk. Voorts hebben een aantal leden aangegeven, dat zij op minder speelmomenten willen gaan spelen. Wij zijn voornemens door middel van een in september 2018 te starten beginnerscursus en via andere acties het ledental weer te doen toenemen. De uitgaven voor 2019 worden op begroot (2017 realiteit ). Een specificatie van dit bedrag is opgenomen in bijlage 4. De toename houdt mede verband met een hogere bijdrage aan de NBB en een doorwerking van een hogere huur voor de zalen. Voorts zijn enkele kosten aangepast wegens de te verwachten inflatie. Er is geen rekening gehouden met een reservering / kosten voor het lustrum De begroting 2019 sluit al met al met een negatief saldo van 400,-- 2 Contributie voorstel 2019 Op grond van de behoorlijke financiële positie per ultimo 2017 is het naar de mening van het bestuur verantwoord de contributie in 2019 (opnieuw) op hetzelfde peil te houden, ondanks het voor 2019 geraamde tekort van 400. Graag vertrouwt het bestuur u hiermee akkoord.

12 Bijlage 7: Voorstel invoering clubranking Steeds meer bridgeverenigingen stappen over op het zogenaamde clubranking-systeem van de Nederlandse Bridgebond. De Bond wil dit ook bevorderen, met name omdat het in dit competitiesysteem geen probleem meer is als iemand één of meerder competitierondes afwezig is wegen vakantie of om andere redenen. Het bestuur stelt, na overleg met de leden van de Technische Commissies, voor om komend seizoen volgens dit nieuwe systeem te gaan spelen. De TC s kunnen zich hier helemaal in vinden. Op dit moment is de gebruikte clubcompetitie gebaseerd op meerdere competitierondes bestaande uit vijf (soms vier) zittingen. Na deze vier/vijf zittingen vindt er promotie en degradatie plaats op basis van de behaalde percentages in de vier of vijf zittingen. Met NBB-Clubranking worden op basis van het behaalde resultaat (percentage) van elke zitting rankingpunten toegekend. De ranking wordt voor elke speler bepaald over zijn of haar 5, 6 of 7 (naar wens van de club) meest recente resultaten. Dat zijn de laatste zittingen die een speler aanwezig was. Als iemand een zitting niet speelt, dan verandert zijn/haar ranking niet, die blijft gewoon staan. De clubavond heeft dus geen opkomstplicht meer. Elke week is er een ranking voor elke speler en paar op basis van de laatste resultaten. Op grond van deze ranking wordt de indeling in lijnen voor de volgende zitting gemaakt. Uiteindelijk speel je elke zitting tegen spelers die het de afgelopen tijd ongeveer even goed hebben gedaan. De voordelen op een rij: 1. Geen aanwezigheidsplicht; vakantie of ziekte heeft geen invloed op degradatie naar een lagere lijn. 2. Invallers kunnen meedoen en komen met hun eigen ranking automatisch op de goede plek terecht. 3. De lijnen veranderen sneller (wekelijks); men komt meer verschillende mensen binnen de club tegen. 4. Nieuwgevormde paren of combiparen binnen de club worden automatisch op de juiste plek ingedeeld, 5. Het clubkampioenschap is eenvoudig te bepalen. De speler of het paar met de beste gerankte prestaties gedurende het seizoen wint. 6. Er is maximaal één stilzittafel per zitting. De TC s zorgen ervoor dat een eventuele stilzit wisselt tussen de verschillende lijnen. Het ranking systeem biedt tevens het grote voordeel dat op eenvoudige wijze wordt bereikt dat binnen een lijn altijd voldoende paren spelen. Het betekent wél dat het aantal lijnen per zitting kan variëren. Als er erg veel afmeldingen zijn valt het rankingsysteem automatisch terug op minder lijnen. NB: Het NBB-Clubranking systeem heeft geen enkele invloed op de speelwijze, de gescoorde percentages en het behaalde aantal meesterpunten. De verplichting om je af te melden als je verhinderd bent blijft onverminderd bestaan. Bij de voorbereiding moet de TC kunnen weten op hoeveel deelnemers ze moeten rekenen voor de voorbereiding van de betreffende zitting.

13 Bijlage 8: Toelichting scoreberekening op basis van IMP s Achtergrond De IMP-telling wordt standaard in een viertallenwedstrijd toegepast en meer en meer ook op drives en toernooien. Bij steeds meer bridgeverenigingen wordt de IMP-telling ook bij de parencompetitie gebruikt we noemen dat dan butlertelling. Het bestuur van de VBV heeft, in overleg met de TC s, begin 2017 besloten om de leden met deze telling kennis te laten maken. In de eerste competitieronde van het nieuwe seizoen is met deze telling gespeeld. Waarom Butler/IMP s? Bridge is een denksport, voor sommigen zelfs een wetenschap. Deze telling legt de nadruk op goed en veilig bieden, goed afspel en scherp tegenspel. Een voordeel van de telling met IMP s is, dat daarmee sterk het gokelement in het spel wordt verminderd: een overslag levert in de butlertelling weinig op, terwijl het niet halen van het contract flink afgestraft wordt. De IMP s telling heeft nog een belangrijk voordeel: als er weinig paren in een lijn spelen (hetgeen vaak aan begin en einde van de competitie het geval is) geeft de uitslag een veel reëler beeld dan de parentelling. Ervaringen Na afloop van de eerste competitieronde heeft het bestuur de gevoelens geïnventariseerd, door gesprekken met de leden en door de leden van de drie Technische Commissies te horen. De reacties varieerden van positief tot zeer negatief. Als oorzaken van de negatieve gevoelens werden genoemd: - De uitslag in internationale matchpunten zegt de clubleden niets. - Het begrip datumscore is onduidelijk. - In de score kastjes (bridgemates) werd geen tussenstand gegeven. Conclusie: ondanks alle voorbereidingen, blijkt dat we in de voorlichting vooraf, tekort geschoten zijn. Hoe verder? Aan het einde van het nu lopende seizoen gaan we, zoals gepland, de laatste competitieronde opnieuw de IMP-telling toepassen. Daarna zullen we opnieuw evalueren. Uitleg vooraf: IMP punten: globaal komen in een wedstrijd van 24 spellen vier punten overeen met 1%. Dus +24 IMP s komt overeen met ca. 56% {50+(24/4)} en -30 IMP s is ongeveer 42,5% {50-(30/4)}. Datumscore: de datumscore is de gemiddelde score van alle deelnemers op een spel (waarbij de meest extreme scores worden genegeerd of iets minder zwaar meetellen). Het verschil van de eigen score van een paar met de datumscore wordt via een tabel (zie bijlage) omgezet in IMP. Heb je een betere score dan gemiddeld, dan verdien je punten is je score slechter dan gemiddeld, dan verlies je punten. Vandaar ook dat als je aan het eind van de avond 0 punten hebt, je precies gemiddeld hebt gespeeld (dus alsof je in een gewone parenwedstrijd 50% zou hebben gescoord).

14 In april/mei zullen in de bridgemates de tussenstanden worden getoond, waarbij men zich moet bedenken dat deze standen een slechts een benadering zijn en bovendien in procenten worden getoond. De echte uitslag zal enigszins kunnen afwijken. We hopen dat na bovenstaande uitleg met meer plezier de eindcompetitie wordt gespeeld.

Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur.

Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur. UITNODIGING : Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur. Na afloop van de vergadering zal er gespeeld

Nadere informatie

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB MAG DAT TE HEEZE Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE 1. Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden.

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Competitie reglement Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Artikel 1: Begrippen Begrippen welke in dit reglement gebruikt worden zijn als volgt

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014.

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. Technische commissie De voorzitter van de Technische Commissie (TC) is lid van het bestuur. De TC wordt gevormd

Nadere informatie

Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club

Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club Indeling van de competitie 1. Indeling van de lijnen geschiedt na toepassing van promotie en degradatie volgens het bereikte resultaat uit de voorgaande

Nadere informatie

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge 5 september 2018 Algemeen Dit is het clubwedstrijdreglement van de B.C. Interbridge. In dit reglement worden zaken geregeld die nodig zijn voor een goed verloop van de clubavond. Dit reglement is vastgesteld

Nadere informatie

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Definities NBB: Nederlandse Bridgebond Vereniging: Niet-Rokers Bridge Vereniging Beter Zicht Bestuur: Zoals bedoel in artikel 18 van het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE COMPETITIEREGLEMENT Bridgeclub "Stania" Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Algemeen...2 2. Competitie...2 3. Samenstelling van de paren...2 4. Ranking...3 5. Groepsindeling...3 6. Clubkampioenschap...3

Nadere informatie

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen INHOUD LBC - Landsmeerse Bridge Club Wedstrijd- en Competitie-Reglement Doel van het Reglement Het reglement geeft richtlijnen om in een speel-seizoen de wedstrijden voor het club-kampioenschap te organiseren.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Artikel 1. Opkomst Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Leden dienen op het vastgestelde tijdstip aanwezig te zijn. Aan leden die op dat tijdstip niet aanwezig zijn, kunnen door de WL

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGEVERENIGING ALERT CULEMBORG. BV Alert, versie maart / 9

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGEVERENIGING ALERT CULEMBORG. BV Alert, versie maart / 9 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGEVERENIGING ALERT CULEMBORG 2017 BV Alert, versie maart 2017 1 / 9 I N H O U D 1. Algemeen... 3 1.1. Instelling vaste commissies:... 3 1.2. Technische commissie (TC):... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1 Wedstrijdreglement Algemene bepalingen Art.1 Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de verschillende soorten speelavonden van Bridgeclub De Vriendschap. Art.2 BC De

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 06-11-2017 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Ledenadministratie Ton Schinck Marianne Freke Robert Cornelisse Danny Ahrens

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater

REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater 1. Dit reglement is van toepassing op de parencompetitie met ingang van het seizoen 2016/2017 2. De parencompetitie wordt gespeeld op de dinsdag

Nadere informatie

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking 1 Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse Bridgebond (NBB), en het door de NBB vastgestelde Wedstrijdreglement (aanvulling

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn

WEDSTRIJDREGLEMENT. van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn WEDSTRIJDREGLEMENT van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn Den Hoorn, juli 2012 Gewijzigd op 24 januari 2014: artikel 2, Taken van de wedstrijdleider Inhoudsopgave Artikel 1... 3 Artikel 2 - Leiding...

Nadere informatie

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities Competitie Reglement Artikel 1: Toepassing van definities Het reglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne parenwedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers

Nadere informatie

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR Agenda 1. Opening door de voorzitter 2. Algemene mededelingen en/of ingekomen stukken 3. Goedkeuring van de notulen van de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015

Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015 Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015 1. ALGEMENE BEPALINGEN. 1.1 Spelregels: Alle wedstrijden, georganiseerd door of namens B.C. Groen Wit worden gespeeld volgens de geldende spelregels van de

Nadere informatie

Een door het Bestuur ingestelde en door haar benoemde commissie, bestaande uit een aantal leden welke het Bestuur adviseert omtrent wedstrijdzaken.

Een door het Bestuur ingestelde en door haar benoemde commissie, bestaande uit een aantal leden welke het Bestuur adviseert omtrent wedstrijdzaken. Artikel 1 Toepassing van definities Het wedstrijdreglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne wedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers deelnemen. Voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 (zie artikel 11 van de statuten) De taken van de bestuursleden zijn als volgt: a. De voorzitter leidt de vergaderingen en verzorgt de algemene leiding van de vereniging.

Nadere informatie

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL I-1 a. Spelregels voor wedstrijdbridge alsmede het wedstrijdreglement (aanvulling op de spelregels) zijn, voor zover bindend

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I.

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I. WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 Artikel I. Lid 1.01 Lid 1.02 Lid 1.03 Lid 1.04 ALGEMENE BEPALINGEN Doel Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de zittingen van

Nadere informatie

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout.

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Het wedstrijdreglement omvat naast algemene afspraken en bepalingen de nodige regelingen voor het spelen van parencompetitie, viertallencompetitie, topintegraalcompetitie

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2)

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk

COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk Competitiereglement WBC, versie 17 maart 2016 COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk Ingegaan op 1 augustus 1996. Herzien op 22 februari 2007, op

Nadere informatie

Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT

Bridgeclub De Vlissingse Fles SPEELREGLEMENT Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT Art 1 ORGANISATIE 1. Het bestuur organiseert elk speelseizoen, in overleg met de technische commissie, hierna de T.C. genoemd, de interne competities. Deze

Nadere informatie

District Groningen 2017 / 2018

District Groningen 2017 / 2018 BC Groningen, clubavond, vlnr: Pieter Ausma, Willem Struik, Wim Stel, Sjors Oosterbaan District Groningen 2017 / 2018 ALV 15 september 2018 1 Informatie over NBB en district Groningen De Nederlandse Bridge

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2)

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2) Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Bridge club. Clubranking. flexibele en prettige opzet van bridgewedstrijden. Hoog - Laag

Bridge club. Clubranking. flexibele en prettige opzet van bridgewedstrijden. Hoog - Laag Bridge club Hoog - Laag Clubranking flexibele en prettige opzet van bridgewedstrijden Deelname op clubavond (donderdag) loopt terug opkomstplicht bij parencompetitie lastig om vervangers te vinden kwetsbaarheid

Nadere informatie

Bridge Club Zuidlaren

Bridge Club Zuidlaren Bridge Club Zuidlaren Competitie-reglement 1. Indeling in groepen 2. Afmelden en verhindering 3. Spelen in een andere groep 4. Promotie/degradatie 5. Systeemkaarten 6. Speeltempo 7. Algemeen 8. Spelregels

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 27-05-2018 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Aad Kaandorp Tineke Klaver Robert Cornelisse Ton Schinck Algemene informatie

Nadere informatie

Met de volgende tabel kunnen we drie belangrijke knoppen of instellingen toelichten.

Met de volgende tabel kunnen we drie belangrijke knoppen of instellingen toelichten. Het NBB-ClubRanking systeem: hoe werkt het nu precies? Vorig seizoen heeft een proef plaatsgevonden tijdens de laatste vijf clubavonden op dinsdag en met de opgedane ervaring kunnen we de werking van het

Nadere informatie

Technisch clubreglement

Technisch clubreglement Technisch clubreglement Technisch clubreglement Blad 1 van 12 Inhoud: 1. Definities 3 2. Basisafspraken.. 4 3. Afdeling woensdag.. 6 4. Afdeling maandag.. 10 5. Zomercompetitie 11 6. Slotbepaling 12 Technisch

Nadere informatie

Leiderdorpse B.C. Speelreglement

Leiderdorpse B.C. Speelreglement Leiderdorpse B.C. Speelreglement In de bijlage vindt u een aantal praktische aspecten en invulling van deze speelreglementen. Hoofdstuk 1: Definities en algemene bepalingen Artikel 1.1 In dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JUMP'85 April 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JUMP'85 April 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT JUMP'85 April 2017 Inhoud en inwerkingtreding Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de vereniging Jump '85 omvat: Een algemeen reglement, waarin de verplichtingen zijn opgenomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCW

Huishoudelijk Reglement BCW Huishoudelijk Reglement BCW Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Weert (verder omschreven als vereniging): opgericht op `19 juni 1969, als fusieclub van BCW (opgericht 27 augustus 1952) en BCL (opgericht

Nadere informatie

Ingaande 1 september 2018 met bijlage protestcommissie. Begripsbepaling pag. 2. I. 1 Algemeen pag Invallersregeling pag.

Ingaande 1 september 2018 met bijlage protestcommissie. Begripsbepaling pag. 2. I. 1 Algemeen pag Invallersregeling pag. WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB WILHELMINAPARK Ingaande 1 september 2018 met bijlage protestcommissie Inhoudsopgave Begripsbepaling pag. 2 I. 1 Algemeen pag. 2 1 2 2 Invallersregeling pag. 3 3 4 3 Spelen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Blad 1 van 7 Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse

Nadere informatie

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement.

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement. Bridge Reglementen Hoofdstuk A - Algemeen - Artikel A1 / A11 Hoofdstuk B - Programma - Artikel B1 / B3 Hoofdstuk C - Scores, lijnen - Artikel C1 / C3 Hoofdstuk D - Vervangende scores, promotie en degradatie

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem

Huishoudelijk Reglement en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem A.B.C.D. 23 nov. 53 ALGEMENE BR IDGECLUB DOETINCHEM Versie 2018 van de vereniging A.B.C.D. Op een speciale vergadering, na de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

De niveau- lijnen te beginnen bij de A-lijn 5 competitieronden (in een seizoen), waarvoor promotie- en degradatieregels gelden

De niveau- lijnen te beginnen bij de A-lijn 5 competitieronden (in een seizoen), waarvoor promotie- en degradatieregels gelden WEDSTRIJDREGLEMENT van BC SANS FUMEURS Wageningen Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Indeling in poules 3. Scores 4. Klassering, promotie, degradatie, kampioenschap en meesterpunten 5. Overige bepalingen 6.

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Waar liggen de kansen? Meer bekende problemen? Opmerking enquête Doelen voor een flexibele competitie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Waar liggen de kansen? Meer bekende problemen? Opmerking enquête Doelen voor een flexibele competitie Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

Bekende problemen? Meer bekende problemen? De flexibele clubcompetitie. Opmerkingen Enquête 2014 (1/2)

Bekende problemen? Meer bekende problemen? De flexibele clubcompetitie. Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) De flexibele clubcompetitie Bekende problemen? (Kaderdag District Noord en Midden Limburg 14 november Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij

Nadere informatie

Beleidskader

Beleidskader Beleidskader 2015-2016-2017 201 VOORBEELD Secretariaat: contactgegevens MISSIE VISIE STRATEGIE Inleiding Het Bestuur van de Bridgeclub X heeft in 2015 uitvoerig gesproken over diverse actuele problemen,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1 WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BC 'T HUUFKE Aanvangstijdstip 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur met

Nadere informatie

BC Epse versie 19 april 2019

BC Epse versie 19 april 2019 BC Epse versie 19 april 2019 Wedstrijdreglement bij Clubranking Artikel 1 Algemeen 1. Het wedstrijdreglement van de Bridgeclub Epse (onderdeel van de Sportvereniging Epse) is gebaseerd op het wedstrijdreglement

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2)

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2) Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VERENIGING BRIDGECLUB 'OOST BRABANT' I BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN.

WEDSTRIJDREGLEMENT VERENIGING BRIDGECLUB 'OOST BRABANT' I BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN. WEDSTRIJDREGLEMENT VERENIGING BRIDGECLUB 'OOST BRABANT' I BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN. In dit reglement wordt aangeduid met: de vereniging: de bridgeclub "Oost Brabant" te Oss, geregistreerd bij de

Nadere informatie

BRIDGECLUB VIANEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Huishoudelijk Reglement Bridge Club Vianen, versie pag.1 van 11

BRIDGECLUB VIANEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Huishoudelijk Reglement Bridge Club Vianen, versie pag.1 van 11 BRIDGECLUB VIANEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2018 Huishoudelijk Reglement Bridge Club Vianen, versie 07-06-2018 pag.1 van 11 Inhoud: 1. Algemeen 1.1. Instelling vaste commissies 1.2. Technische commissie

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE"

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB 't HUUFKE WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE" Organisatie 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE Societeit De Hereeniging Deventer, afd. Bridge Laatste wijziging: september 2018 Inhoudsopgave Definities... 2 1. Algemeen... 2 2. Competitie... 2 3. Zitting... 4 4. Scoreberekening...

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst.

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst. WEDSTRIJDREGLEMENT Artikel 1 Algemeen 1. Het wedstrijdreglement van de Bridgeclub Zutphen is gebaseerd op het Wedstrijdreglement van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en bevat aanvullende bepalingen voor

Nadere informatie

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Algemene bepalingen Art. 1 Wedstrijden, georganiseerd door de bridgeclub "Larsheim", worden gespeeld volgens de spelregels voor wedstrijdbridge

Nadere informatie

Programma. Introductie. Butler. Ondersteuning. Wie zijn de sprekers. Uitleg butler telling. NBB, District, Overig

Programma. Introductie. Butler. Ondersteuning. Wie zijn de sprekers. Uitleg butler telling. NBB, District, Overig Butler Introductie Programma Wie zijn de sprekers Butler Uitleg butler telling Ondersteuning NBB, District, Overig Bauke Schoustra De sprekers District-competitieleider / Wedstrijdleider Bestuurslid diverse

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Status :

WEDSTRIJDREGLEMENT. Status : WEDSTRIJDREGLEMENT Status : Geaccordeerd in Algemene Leden Vergadering d.d. 2 september 2013 Hoofdstuk 1 Algemene Bepalingen Artikel 1.1 De Technische Commissie ( TC) bestaat uit minimal drie en maximaal

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van het Museum. Princessehof. Financieel verslag 2015. Begroting 2016

Vereniging Vrienden van het Museum. Princessehof. Financieel verslag 2015. Begroting 2016 Vereniging Vrienden van het Museum Princessehof Financieel verslag 2015 Begroting 2016 Vereniging Vrienden van het Museum Princessehof Inhoud Blz. Balans per 31 december 2015 3 Exploitatierekening 2015

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen

Wedstrijdreglement. Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen Wedstrijdreglement Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen Algemeen Art. 1. 1.1 Dit reglement is gebaseerd op art. 18 van de statuten en op art. 1 van het huishoudelijk reglement van B.Z.R. Art.

Nadere informatie

1.2 Toepasselijkheid NBB-reglementen Er wordt gespeeld volgens de spelregels en reglementen van de Nederlandse Bridgebond ( NBB ).

1.2 Toepasselijkheid NBB-reglementen Er wordt gespeeld volgens de spelregels en reglementen van de Nederlandse Bridgebond ( NBB ). COMPETITIEREGLEMENT 2018 1. ALGEMEEN 1.1 Definities Dit reglement is opgesteld door de Technische Commissie ( TECO ) en geldt voor de interne competities van Bridgeclub Nieuwstadt 2000 ( BCN ). 1.2 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Met een aantal initiatiefnemers in de vorm van een Bestuur is er dus nu sprake van een heuse club die haar naam waar maakt!

Met een aantal initiatiefnemers in de vorm van een Bestuur is er dus nu sprake van een heuse club die haar naam waar maakt! Historie Bridgeclub Gezelligheid Troef! is ontstaan vanuit de behoefte om bridge te kunnen spelen op een zeer ontspannen wijze op de dag. Steeds meer mensen haken af om s avonds de deur uit te willen,

Nadere informatie

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 Secretariaat: Westbroekerweg 81 1991 LX Velserbroek Tel. 023-5389451 e-mail adres: michael@dejump.nl Hierbij nodigen wij U uit tot het bijwonen van de jaarlijkse

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Zomerzorg. Seizoen 2008/2009:

Wedstrijdreglement Bridgeclub Zomerzorg. Seizoen 2008/2009: Wedstrijdreglement Bridgeclub Zomerzorg Seizoen 2008/2009: De volgende Etiquette dienen tijdens de clubavonden in acht te worden genomen (de spelers die op de Noord en Oost plaats zitten zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

IVN Noord-Kennemerland

IVN Noord-Kennemerland IVN Noord-Kennemerland Rapport inzake jaarbericht 2015 3 maart 2016 Pagina 1 van 14 Blad Inhoudsopgave Jaarbericht 2015 3 Jaarverslag van het bestuur 4 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 2015 (inclusief

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC

Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC Afkortingen en definities... 1 A. ALGEMEEN... 2 Artikel A1 Deelclubs... 2 Artikel A2 Toepasselijke reglementen... 2 Artikel A3 Niet-leden... 2 Artikel A4 Systeemkaarten

Nadere informatie

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering Het bestuur van Bridgeclub De Lachende Vis nodigt u graag uit, aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering, die gehouden zal worden op woensdag 4 oktober

Nadere informatie

BRIDGECLUB LIMMEN REGLEMENTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT LIDMAATSCHAP REGLEMENT VAN ORDE WEDSTRIJDREGLEMENT REGLEMENT BONDSACTIVITEITEN

BRIDGECLUB LIMMEN REGLEMENTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT LIDMAATSCHAP REGLEMENT VAN ORDE WEDSTRIJDREGLEMENT REGLEMENT BONDSACTIVITEITEN BRIDGECLUB LIMMEN REGLEMENTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT LIDMAATSCHAP REGLEMENT VAN ORDE WEDSTRIJDREGLEMENT REGLEMENT BONDSACTIVITEITEN bijgewerkt september 2014 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB SCHOLLEVAAR

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB SCHOLLEVAAR WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB SCHOLLEVAAR 1. Organisatie Dit wedstrijdreglement is van toepassing op alle wedstrijden die onder de verantwoordelijkheid van Bridgeclub Schollevaar gehouden worden. De vereniging

Nadere informatie

Jaarverslag 2012/2013

Jaarverslag 2012/2013 Jaarverslag 2012/2013 het bestuur Vereniging Vrienden van De Nederlandse Opera, Amsterdam Inhoudsopgave Algemeen 1 Algemene opmerkingen 2 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar 2 Bijlagen Jaarrekening

Nadere informatie

Het rankingsysteem: de oplossing voor groeiende afwezigheid

Het rankingsysteem: de oplossing voor groeiende afwezigheid Het rankingsysteem: de oplossing voor groeiende afwezigheid Bridgeclub Jump 85 uit Lochem maakt sinds september 2010 voor de indeling van de parenwedstrijd in groepen, gebruik van een rankingsysteem. Dit

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

BRIDGECLUB VIANEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Huishoudelijk Reglement Bridge Club Vianen, versie ; pag.1 van 11

BRIDGECLUB VIANEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Huishoudelijk Reglement Bridge Club Vianen, versie ; pag.1 van 11 BRIDGECLUB VIANEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017 Huishoudelijk Reglement Bridge Club Vianen, versie 08-06-2017; pag.1 van 11 I N H O U D : 1.0 Algemeen 1.1 Instelling vaste commissies 1.2 Technische commissie

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement DE WEDSTRIJDLEIDING Artikel 1 De leiding van de wedstrijden is in handen van de wedstrijdleider. Tijdens de wedstrijd dienen de leden de aanwijzingen van de wedstrijdleider strikt op te volgen. DE WEDSTRIJDLEIDER

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 penningmeester

Financieel verslag 2017 penningmeester Financieel verslag 2017 penningmeester De Vereniging tot Behoud van Anna s Hoeve en omgeving is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met als doelstelling het bevorderen van de instandhouding

Nadere informatie

Het secretariaat van de vereniging is gevestigd ten huize van de secretaris.

Het secretariaat van de vereniging is gevestigd ten huize van de secretaris. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BRIDGECLUB KLAVERTOP In dit huishoudelijk reglement worden nadere regels gegeven conform artikel 22 van de Statuten van Bridgeclub KlaverTop, gevestigd te Heemstede.

Nadere informatie

Wedstrijdleider maandag: Carla Hendrikx: tel: Afmelden voor alle lijnen vóór uur

Wedstrijdleider maandag: Carla Hendrikx: tel: Afmelden voor alle lijnen vóór uur NBC Nieuwsbrief Website: www.nbbportal.nl/22018 Uitgave van de Nootdorpse Bridgeclub. Opgericht in 1980 37 e jaargang / nummer 3, oktober 2016. www.gerarddebruijn.nl www.bruna.nl Wedstrijdleider maandag:

Nadere informatie

t Robbertje Een nieuw initiatief IN DIT NUMMER

t Robbertje Een nieuw initiatief IN DIT NUMMER Bridgeclub De Robber 4 april 2018 Jaargang 1, editie 1 t Robbertje Een nieuw initiatief Statutair gezien heeft BC de Robber tot doel het bridgespel in de meest uitgebreide zin des woords te bevorderen.

Nadere informatie

Bridgeclub Wateringen

Bridgeclub Wateringen Bridgeclub Wateringen COMPETITIEREGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd, ALV, bestuur dd oktober 2014 V7 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement geldt voor de interne competitie van de Bridgeclub Wateringen (BCW). 1.2

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Tabellenboekje. Meesterpunten. (behorend bij Handleiding)

Tabellenboekje. Meesterpunten. (behorend bij Handleiding) Tabellenboekje Meesterpunten (behorend bij Handleiding) 1 2 Inhoud Voorwoord... 5 Inleiding... 7 Clubwedstrijden Tabel 1a Parencompetities in groepen, Categorie 1... 9 Tabel 1b Parencompetities in groepen,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT. Uitgave september 2016.

BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT. Uitgave september 2016. BZN BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT Uitgave september 2016. 1 INTERNE CLUBCOMPETITIE... 3 ARTIKEL 1. COMMISSIES.... 3 ARTIKEL 2. SPEELAVOND - AANVANG... 3 ARTIKEL 3. COMPETITIESCHEMA.... 3 ARTIKEL

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Moet t roer om? Wat te doen met die frustraties door knellende regeltjes in het wedstrijdreglement?

Moet t roer om? Wat te doen met die frustraties door knellende regeltjes in het wedstrijdreglement? Moet t roer om? Wat te doen met die frustraties door knellende regeltjes in het wedstrijdreglement? Frustraties die vóór komen?... de promotie-, / degradatieregeling gevolgen aan/afwezigheid op scoregemiddelden

Nadere informatie

AANVULLEND WEDSTRIJD REGLEMENT. BC De Witte Hinde

AANVULLEND WEDSTRIJD REGLEMENT. BC De Witte Hinde AANVULLEND WEDSTRIJD REGLEMENT van BC De Witte Hinde Inclusief Reglement Slemkampioenschap Vastgesteld in de algemene ledenvergadering van 6 september 2016. 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. ALGEMENE BEPALINGEN...

Nadere informatie

District Groningen 2015 / 2016

District Groningen 2015 / 2016 APIH, clubavond District Groningen 2015 / 2016 ALV 25 september 2015 Bestuur district Groningen 1 Informatie over NBB en district Groningen De Nederlandse Bridge Bond (NBB) heeft sinds 2010 de bridge verenigingen

Nadere informatie