De versie BOB 50 Expert en de Expert modus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De versie BOB 50 Expert en de Expert modus"

Transcriptie

1 De versie Expert en de Expert modus Expert BO B 5 Sch Living, breathing business

2 Het programma vormt nu reeds 10 jaar de onbetwistbare standaard voor boekhoudsoftware. De constante innovatie in het beleid van Sage beoogt de vereenvoudiging en verbetering van het financieel beheer van de ondernemingen en dit alles met het behoud van de uiterst essentieële nauwkeurigheid. De Accountants en Erkende boekhouders spelen hierin een belangrijke rol, want het zijn zij die garant staan voor de kwalitatieve diensten die de ondernemingen mogen verwachten zodat alle opgelegde vervaldagen door de administratie vervuld worden. In deze missie worden er door Sage enorme inspanningen geleverd om hun in deze taak zo goed mogelijk te ondersteunen. Het volgende document zal u wegwijs maken in de laatste essentiële ontwikkelingen waarin we de fiduciaires, Accountants en Erkende boekhouders tegemoetkomen. De versie Expert is het programma exclusief ontworpen voor de werkzaamheden van de fiduciaires, Accountants en Erkende boekhouders. Deze versie heeft 2 belangrijke hoofdlijnen: Het vereenvoudigen van het dossierbeheer via de transversale en duidelijke navigatie doorheen alle dossiers. De planning van alle taken die door de medewerkers uitgevoerd moeten worden en de opvolging hiervan zodat we zeker zijn dat alle taken uitgevoerd worden. Naast deze exclusieve versie werden er ook een aantal specifieke functies ontwikkeld die u zullen bijstaan in de supervisie van de boekhouding van de KMO s of het volledige beheer van hun dossiers op uw eigen site. Deze specifieke functies zijn eveneens beschikbaar in de boekhouding van de producten KMO en Expert. De toegang tot deze functies zijn echter gereserveerd voor u als Accountant en Erkende boekhouder en werden samengebracht in een Expert modus met zijn specifiek menu. Later in dit document vindt u de volledige toelichting van deze mogelijkheid.

3 Expert modus Als Accountant of Erkende boekhouder kent u beter dan wie ook de werkwijze van de boekhouding. Het bent u als accountant die de boekhouding organiseert, de rekeningen rechtzet en het bedrijf voorlicht over de werkelijke toestand op financieel, economisch en fiscaal vlak. Hierbij kan het zijn dat u enkel de boekhouding superviseert of de volledige boekhouding van een bedrijf intern bij de fiduciaire bijhoudt. In beide gevallen is het belangrijk dat u kan ingrijpen indien de ingeboekte documenten in de verkeerde periode werden ingegeven, of indien op de verkeerde rekening werd ingeboekt of een verkeerdelijk BTWuitsplitsing,... De Expert modus is het antwoord op deze problematiek. Deze modus geeft u als Accountant en Erkend boekhouder toegang tot de volgende nieuwe opties: 1. Boekhoudkundige audit 2. Audit nota s 3. Verwijderen van boekingen 4. Decentralisatie van boekingen 5. Herberekenen van balansen 1. Boekhoudkundige audit Als Accountant of Erkend boekhouder is het één van uw hoofdtaken om de juistheid van de rekeningen te controleren en procedures te respecteren. Als extern accountant zal u zeker een groot aantal specifieke punten controleren tijdens uw interventie bij de onderneming. Met name de controle van het saldo en de bewegingen ingeboekt op bepaalde rekeningen zoals de wachtrekeningen, de salarissen, de financiële transacties, de coherentie van de BTW ingaven, de dubieuzen, enz Het is natuurlijk mogelijk om met al deze controles op een efficiënte en eenvoudige manier individueel te realiseren en dit dankzij de duidelijke en gedetailleerde raadplegingen en afdrukken. In het menu Expert biedt de optie Boekhoudkundige audit u de mogelijkheid om het geheel van deze controles uit te voeren via één enkele verrichting en een gedetailleerd rapport op te stellen met de gevonden onregelmatigheden. U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functie terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers.

4 2. Audit nota s Tijdens de controle van de boekhouding van uw klanten kan het nodig zijn dat u een specifieke nota opslaat in een dossier en dat deze nota permanent raadpleegbaar blijft. biedt u de mogelijkheid om nota s te bewaren, gelinkt aan een periode, op verschillende niveau s zoals documenten, dagboeken, derden of zelfs nog algemener gelinkt aan een periode of een boekjaar. U kan op elk moment het geheel van audit nota s relatief aan een periode of fiscaal boekjaar raadplegen en afdrukken. De optie Audit nota s in het menu Expert biedt u de mogelijkheid om dit soort nota s toe te voegen en in elk scherm zal het contextueel menu u dezelfde mogelijkheid bieden. U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functie terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers. 3. Verwijderen van boekingen Het heeft zich al zeker voorgedaan dat een klant een rekeninguittreksel in de verkeerde periode heeft geboekt of een verrichting tweemaal heeft ingeboekt. Bovendien werd het grootboek al bijgewerkt voor deze periode. Dit is uitermate vervelend maar met de Expert modus kan u gebruik maken van de functie Verwijderen van boekingen. Via de raadpleegmodus kan u boeking per boeking verwijderen. En via de assistent kan u boekingen verwijderen voor een selectie boekingen bv. voor een bepaalde periode, Hiermee kan u de desbetreffende boeking(en) verwijderen uit de grootboeken om deze nadien opnieuw in te geven. Indien er reeds officiële documenten zoals de BTW-aangifte werd opgesteld voor deze periode, dan houdt u als Accountant en Erkend boekhouder uiteraard rekening met de gevolgen van deze tussenkomst. Om de verschillen tussen de BTW-aangifte en de omzetrekeningen op te sporen, beschikt u over de lijst Overeenstemming omzetcijfer. Deze optie is toegankelijk via het menu Aangiften Overeenstemming omzetcijfer. Na het verwijderen van één of meerdere boekingen moet er ook rekening gehouden worden met de coherentie van de documentnummers en kan u via het menu van de Dagboekenlijst de volgorde van de nummering van de boekhouding opnieuw instellen. U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functie terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers.

5 4. Decentralisatie van boekingen Bij de klanten die hun boekhouding zelf bijhouden kan het al eens mislopen en heeft de bediende bijvoorbeeld een aankoopfactuur op de verkeerde rekening geboekt. De klant heeft reeds gecentraliseerd en alles werd in de grootboeken opgenomen. Om deze boekingen recht te zetten opteert u in de Expert modus voor de optie Decentralisatie van boekingen. Hier kan u alle types van dagboeken selecteren, dus de decentralisatie is eveneens beschikbaar voor de financiële en diverse dagboeken. Hier bestaat eveneens de mogelijkheid om ofwel via de raadpleegmodus of via de assistent de geselecteerde boeking(en) te decentraliseren. Na deze actie kan u de rekening aanpassen in het tijdelijke dagboek via het menu Ingaven. Uiteraard worden alle gegevens op niveau van de balansen enz. automatisch bijgewerkt. Indien er reeds officiële documenten voor deze periode werden opgesteld dan houdt u als Accountant of Erkend boekhouder uiteraard rekening met de gevolgen van deze tussenkomst. U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functie terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers. 5. Herbereken van balansen Indien er een incoherentie is ontstaan tussen de balansen en de historieken door het toepassen van verschillende acties zoals het verwijderen en decentraliseren van boekingen dan kan u ten alle tijden de balans laten herbereken om het evenwicht te herstellen. U kan deze functie toepassen voor de algemene rekeningen, klanten/leveranciers en analytische balansen voor alle periodes of periodiek. U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functie terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers.

6 Precentralisatie van derden boekingen Expert Volgens de deontologie van de boekhouding is het centraal dagboek ongetwijfeld het meest instructieve dagboek. In het begin van het boekjaar worden de openingsverrichtingen hierin geregistreerd en worden meteen alle grootboekrekeningen geopend. Vanuit het aankoopdagboek, het verkoopdagboek en de financiële dagboeken worden de centralisaties er periodiek in verwerkt. Het komt er dus op neer dat in het aankoopdagboek bv. chronologisch alle aankopen worden ingeschreven: handelsgoederen, investeringen, dienstverleningen Met de centralisatie worden ze gegroepeerd tot één journaalpost in het centraal dagboek en tegelijk op de respectieve grootboekrekeningen ingeschreven. Schoo Voor de bedrijven waar u de boekhouding superviseert raadt u misschien aan om de boekingen niet te centraliseren alvorens ze door u als Accountant of Erkend boekhouder werden nagekeken. Dit veroorzaakt echter een belangrijk nadeel in het dagelijkse beheer van bedrijven omdat zij hierdoor hun financiële verrichtingen niet voor honderd procent kunnen opvolgen. biedt de oplossing met de optie precentralisatie van de derden rekeningen en behoort dit obstakel tot het verleden. Eénmaal deze optie geactiveerd is, worden de verrichtingen op de klanten- leveranciersrekeningen direct weggeschreven in de historiek en kan men de financiële verrichtingen zonder problemen afpunten. En hierdoor kunnen we van dag tot dag alle lopende zaken uitstekend opvolgen (aanmaningen, betalingen, kredietlimiet, ). Opgelet, voor bestaande dossiers zal deze functie via de Opties van de Algemene configuratie ingesteld moeten worden. Op niveau van de leveranciershistoriek kan de gebruiker alle boekingen, inclusief de tijdelijke boekingen, die herkenbaar zijn aan het symbool in de eerst kolom, raadplegen. In het tabblad D/C van de signalitiek wordt eveneens rekening gehouden met de tijdelijke boekingen. Opgelet, om dit laatste resultaat te bekomen dient u de optie Berekening balansen derden met geprecentraliseerde boekingen te activeren. U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functies terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers. Politiek omtrent de centralisatie van de boekingen Volgens de deontologie van de boekhouding zijn de grootboeken na centralisatie onveranderlijk en dus definitief. Zoals we hierboven al hebben aangehaald kan de niet ervaren gebruiker nu dankzij de optie precentralisatie zijn boekingen al in de historieken raadplegen en toch nog hierna de nodige controles laten uitvoeren door de Accountant of Erkend boekhouder. De ondernemingen kunnen dus bijgevolg al hun verrichtingen ivm de derden uitvoeren zonder te moeten wachten op de komst van hun boekhouder. Ze kunnen hun afpuntingen uitvoeren, hun aanmaningsbrieven versturen, hun leveranciers betalen, het kredietlimiet perfect opvolgen. De gebruikers die de centralisatie gedurende een hele tijd uitstellen, moeten er wel rekening mee houden dat de toegang tot de ingaven kan vertragen. We moedigen dus toch wel aan om niet te lang te wachten met de centralisatie zeker aangezien u nu als Accountant of Erkend boekhouder in de en Expert beschikt over de mogelijkheid om achteraf boekingen te decentraliseren en de fouten recht te zetten.

7 Wist u dat in Expert Van alle afdrukken via een simpele knop een pdf document kan aanmaken en dit via mail aan uw klanten kan bezorgen. De belangrijkste actieknoppen altijd beschikbaar zijn via de rechtermuisknop. Verschillende afdrukken in een reeks kan plaatsen om deze bijvoorbeeld maandelijks af te drukken en deze in één pdf aan uw klant bezorgen. Een Migration kit bestaat om Software dossiers in versie 3.3 en gelijktijdig te beheren. In enkele minuten kan u alle taken aanmaken voor alle dossiers. Een controle op dubbels kan laten uitvoeren zodat u vermijdt om hetzelfde document opnieuw te boeken voor dezelfde periode. Tijdens de ingaven altijd het detail van de historiek en de derden kan opvragen om een informatie op te vragen. Via lijstmodus klanten- en of leveranciersgegevens gehergroepeerde wijzigingen kan uitvoeren. De niet gecentraliseerde dagboeken kan afdrukken voor controle. Compatibel is met FiSta, het product voor het neerleggen van uw jaarrekeningen.

8 MigrationKit De MigrationKit werd ontwikkeld om op een eenvoudige manier de volgende verrichtingen uit te voeren: Software dossiers te converteren naar de Expert versie (activeer de kolom Sel. en To Convert). De lijst met gebruikers en de toegekende toegangsrechten over te zetten naar de Expert versie. Om dossiers beheerd in Software weer te geven in het dashboard van de versie om op deze manier de takenplanning voor deze dossiers te kunnen beheren (activeer enkel de kolom Sel.). U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functies terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers. Expert Modus versus Software In onze aanbod Software is het voor u als Accountant of Erkend boekhouder eveneens mogelijk om de Expert modus te activeren via de rechtermuisknop indien de optie op niveau van het dossier geactiveerd is en als de nodige toegangsrechten werden toegekend. U verkrijgt dan het menu Expert met de volgende mogelijkheden: Verwijderen van boekingen via raadpleegmodus of assistent Decentralisatie van boekingen voor de dagboeken aankopen en verkopen Herberekenen balansen U vindt de handleiding voor het gebruik van deze functies terug via onze website gereserveerd voor de gebruikers.

9 Demo Sessions Vanaf 23 november organiseert Sage Roadshows over heel België en Luxemburg om u de laatst nieuwe versie van Expert voor te stellen. U zal weldra uitgenodigd worden om u in te schrijven op data en stad van uw keuze. Wenst u datums en bijkomende informatie over de Expert en zijn functionaliteiten dan brengen wij u graag in contact met één van onze gecertifieerde partners. U kan ook altijd een kijkje nemen op onze website waar u aan de hand van korte filmpjes kan kennismaken met de verschillende modules van. De Sage groep in de wereld Sage, s werelds nummer 1 in beheersoftware voor KMO s, steunt op de ervaring en kennis van zijn werknemers en een netwerk van verdelers om: Meer dan 5,5 miljoen klanten wereldwijd een eenvoudig beheer te garanderen. Oplossingen aan te bieden die aangepast zijn aan de grootte van ondernemingen in alle sectoren. In deze missie werkt Sage nauw samen met de accountants en erkende boekhouders om de kwaliteit van de boekhouding voor de KMO s steeds te verbeteren en te laten evolueren. Sage op de Belgische en Luxemburgse markt Met onze drie kantoren in Gent, Zaventem en Luik, en meer dan 40 medewerkers waarvan 20 voor de ontwikkeling en de ondersteuning van de producten, garandeert Sage u de expertise en souplesse van een lokaal bedrijf. Sage biedt u langetermijnoplossingen die u bij uw groei zullen begeleiden. Onze constante investeringen in Research & Development zijn voor u de zekerheid dat u over producten beschikt die steeds aangepast zijn aan de wettelijke, fiscale en technologische ontwikkelingen. Excelsiorlaan Zaventem Phone +32 (2) Fax +32 (2) info@sage.be

Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert. Handleiding Expert modus

Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert. Handleiding Expert modus Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert Handleiding Expert modus INHOUD De Expert modus... 3 1. Boekhoudkundige audit... 4 2. Audit nota s... 9 3. Verwijdering van boekingen... 13 4. Decentralisatie van

Nadere informatie

Sage BOB 50 Expert. Expertise in het kwadraat! De professionele tool voor Accountants en Erkende boekhouders

Sage BOB 50 Expert. Expertise in het kwadraat! De professionele tool voor Accountants en Erkende boekhouders Sage BOB 50 Expert Expertise in het kwadraat! De professionele tool voor Accountants en Erkende boekhouders Geniet van zijn hoge gebruiksvriendelijkheid, ongeëvenaarde ergonomie en grote doeltreffendheid

Nadere informatie

Sage BOB 50 Expert. Expertise in het kwadraat! De professionele tool voor Accountants en Erkende boekhouders

Sage BOB 50 Expert. Expertise in het kwadraat! De professionele tool voor Accountants en Erkende boekhouders Sage Expert Expertise in het kwadraat! De professionele tool voor Accountants en Erkende boekhouders Geniet van zijn hoge gebruiksvriendelijkheid, ongeëvenaarde ergonomie en grote doeltreffendheid Living

Nadere informatie

Aanmaken grootboekrekeningen in programma 1.14.1 INBRENGEN GROOTBOEKREKENINGEN of het standaard rekeningplan uit SERVICO laten overnemen.

Aanmaken grootboekrekeningen in programma 1.14.1 INBRENGEN GROOTBOEKREKENINGEN of het standaard rekeningplan uit SERVICO laten overnemen. OPSTARTEN SERVICOUNT Aanmaken grootboekrekeningen in programma 1.14.1 INBRENGEN GROOTBOEKREKENINGEN of het standaard rekeningplan uit SERVICO laten overnemen. Een titelrekening is een rekening waarop niet

Nadere informatie

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN!

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! Voorstelling van de nieuwe versie 3.3 We stellen u vandaag met trots de nieuwe versie 3.3 van BOB Software voor. Ons doel: uw gebruik van het programma vereenvoudigen

Nadere informatie

Opstarten van de Analytische boekhouding

Opstarten van de Analytische boekhouding Opstarten van de Analytische boekhouding 1 Welkom in de module Analytische boekhouding van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u te kennis te laten maken met de Analytische boekhouding in WinBooks

Nadere informatie

HOE EEN FACTUUR INGEVEN DIE ENKEL BTW BEVAT?

HOE EEN FACTUUR INGEVEN DIE ENKEL BTW BEVAT? HOE EEN FACTUUR INGEVEN DIE ENKEL BTW BEVAT? INLEIDING De geïmporteerde goederen die langs de douane passeren geven soms aanleiding tot 2 boekingen : de ene boeking heeft betrekking op de aankoop van een

Nadere informatie

«Nieuwigheden Sage BOB 50 3.0»

«Nieuwigheden Sage BOB 50 3.0» «Nieuwigheden Sage BOB 50 3.0» Voor het gebruik van de end-users Sage BOB 50 DE NIEUWIGHEDEN VAN DE VERSIE 3.0 VAN SAGE BOB 50 Het nieuwe beheer van het boekhoudplan Met de versie Sage BOB 50 3.0, innoveert

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Afpunten klanten/leveranciers

Afpunten klanten/leveranciers Inhoud Afpunten klanten/leveranciers... 2 Voorbeelden:... 3 Hoe punt je een betaling tov een factuur af?... 3 Hoe link je een factuur en creditnota aan mekaar?... 4 Hoe punt je een factuur en creditnota

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

Sage BOB 50 Expert EIR - JGR Modus

Sage BOB 50 Expert EIR - JGR Modus Algemeen Tarief Sage BOB 50 Expert EIR - JGR Modus April 2013 BELANGRIJK Commercialiseringsmode JGR (Jaarlijks Gebruiksrecht) Elk programma gecommercialiseerd in JGR-modus houdt zowel de inschrijving voor

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes INHOUD I. Inleiding... 3 II. Algemene voorstelling... 4 III. Algemene modaliteiten van aanmaningen... 5 IV. Aanmaningscategorieën... 6 a.

Nadere informatie

Archivering Versie 2.5 Maart0 2003

Archivering Versie 2.5 Maart0 2003 Archivering Versie 2.5 Maart0 2003 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Praktisch Dossier... 4 Archivering van een fiscaal boekjaar... 4 Archivering van de gegevens... 4 Transfer naar een verplaatsbare eenheid...

Nadere informatie

Jaarafsluiting Lucas@win 1

Jaarafsluiting Lucas@win 1 Jaarafsluiting Lucas@win 1 Voorwoord : Vooraleer men in een nieuw boekjaar kan boeken, dient het vorige afgesloten te zijn. Deze afsluiting is niet definitief voor de algemene rekeningen. Na de jaarafsluiting

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

Boekjaar 2018 openen in WINBOOKS CLASSIC met automatische report van de saldo's & hernummeren van de documenten

Boekjaar 2018 openen in WINBOOKS CLASSIC met automatische report van de saldo's & hernummeren van de documenten 1 Boekjaar openen in WINBOOKS CLASSIC met automatische report van de saldo's & hernummeren van de documenten In WinBooks kan u per dossier twee opeenvolgende actieve boekjaren hebben. Dit geldt voor het

Nadere informatie

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 Expert EIR - JGR Modus

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 Expert EIR - JGR Modus Algemeen Tarief Sage BOB 50 Expert EIR - JGR Modus Januari 2013 BELANGRIJK Commercialiseringsmode JGR (Jaarlijks Gebruiksrecht) Elk programma gecommercialiseerd in JGR-modus houdt zowel de inschrijving

Nadere informatie

UBL import in Expert M/Plus. Versie 2.5

UBL import in Expert M/Plus. Versie 2.5 UBL import in Expert M/Plus Versie 2.5 UBL import in Expert M/Plus Inhoudsopgave 1. Introductie... 2 2. Export uit Billit... 2 3. Import in Expert M/Plus: éénmalig parameters instellen... 3 4. UBL verwerking...

Nadere informatie

De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding

De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Configuratie van de nieuwigheden... 4 3. Basisbestanden... 5 Fiches van derden... 5 Beperkte

Nadere informatie

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count.

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count. Vero Count (Kluwer) Vero steunt E-invoicing met e-fff UBL (Universal Business Language) Een veel gestelde vraag aan MyBreex Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten)

Nadere informatie

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN?

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? INLEIDING De Intrastat aangifte is de verplichte aangifte van bewegingen van goederen (verkopen en aankopen) die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor andere lidstaten

Nadere informatie

Opleidingen op afstand van Sage

Opleidingen op afstand van Sage Opleidingen op afstand van Sage CATALOGUS JUNI 2011 V.2.0. BOB 50 BOB 50 Inhoud FINANCIELE MODULES Algemene boekhouding Ingavemogelijkheden van boekhoudkundige documenten 3 Verrichtingen begin/einde boekjaar

Nadere informatie

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Omschrijving... 3 Licentie... 3 Transfer methode... 4 Beveiliging... 5 Dagboeken bestemd voor de ingaven op afstand... 5 Tabellen Derden

Nadere informatie

Aandachtspunten en praktische tips bij de overgang naar het nieuwe boekhoudplan

Aandachtspunten en praktische tips bij de overgang naar het nieuwe boekhoudplan Aandachtspunten en praktische tips bij de overgang naar het nieuwe boekhoudplan Geraldine Mattens, Vlaamse Sportfederatie vzw Sylvia Thienpont, SBB Accountants & Adviseurs 1 Aandachtspunten en praktische

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Trimestriële afsluiting

Trimestriële afsluiting Trimestriële afsluiting Woord vooraf. Deze handleiding is gericht aan de afdelingen van de VPW s die onderhevig zijn aan BTW kwartaalaangiften die zelf instaan voor het voeren ven de boekhouding van hun

Nadere informatie

LOGISTIEK Factuurcontrole

LOGISTIEK Factuurcontrole LOGISTIEK Factuurcontrole WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Factuurcontrole INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 WERKING 2.1. Verrichtingen ontvangsten 4 2.2. Verrichtingen vooraf 5 2.3.

Nadere informatie

Boekjaar 2016 openen in WINBOOKS met automatische report van de saldo's

Boekjaar 2016 openen in WINBOOKS met automatische report van de saldo's Boekjaar openen in WINBOOKS met automatische report van de saldo's In WinBooks kan u per dossier twee opeenvolgende actieve boekjaren hebben. Dit geldt voor het boeken. Alle vorige boekjaren kunnen nog

Nadere informatie

Nieuw Financieel. Inhoud

Nieuw Financieel. Inhoud Nieuw Financieel Inhoud 1. Financieel beheer... 2 1.1. Algemeen... 2 1.2 Overzicht afdrukken... 3 2. Financieel uittreksel... 4 2.1 Hoofd financieel uittreksel... 4 2.2 Detail financieel uittreksel...

Nadere informatie

Sage BOB 30. De meest eenvoudige en doeltreffende monogebruikeroplossing. kleine ondernemingen. Omdat kleine bedrijven ook grote ambities hebben!

Sage BOB 30. De meest eenvoudige en doeltreffende monogebruikeroplossing. kleine ondernemingen. Omdat kleine bedrijven ook grote ambities hebben! Sage BOB 30 Omdat kleine bedrijven ook grote ambities hebben! De meest eenvoudige en doeltreffende monogebruikeroplossing voor kleine ondernemingen De beheer- en boekhoudsoftware die uw uitdagingen ondersteunt

Nadere informatie

EINDEJAARSVERRICHTINGEN

EINDEJAARSVERRICHTINGEN EINDEJAARSVERRICHTINGEN Tijdens de overgang van het oudejaar naar het nieuwe jaar dienen er een aantal handelingen verricht te worden, teneinde er voor te zorgen dat deze overgang ook voor Uw programma

Nadere informatie

Nieuwigheden i.v.m. facturen in DC-Account

Nieuwigheden i.v.m. facturen in DC-Account Nieuwigheden i.v.m. facturen in DC-Account 1 Algemeen... 2 1.1 Update... 2 1.2 Handleiding... 2 2 Instellingen voor facturen... 2 2.1 Gegevens op facturen... 2 2.2 Dossierbeheer Instellingen Facturen...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Als u in Intramed wilt gaan boekhouden, is het belangrijk dat u de beginbalans goed instelt. U stelt dan het beginsaldo op de bank- en of girorekening

Nadere informatie

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 KMO EIR - JGR Modus

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 KMO EIR - JGR Modus Algemeen Tarief Sage BOB 50 KMO EIR - JGR Modus April 2013 BELANGRIJK Commercialiseringsmode JGR (Jaarlijks Gebruiksrecht) Elk programma gecommercialiseerd in JGR-modus houdt zowel de inschrijving voor

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be Betalingen leveranciers

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : BOB-cash

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : BOB-cash Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : BOB-cash INHOUD I Inleiding... 3 II Algemene voorstelling... 4 III Beheer van openstaande posten klant... 5 a. Vervaldagbalans klant raadplegen... 5 b. Analyse

Nadere informatie

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid.

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid. Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 PRINCIPE IN EXPERT/M PLUS... 3 WERKWIJZE... 4 DOSSIERGEGEVENS... 4 AAN- EN VERKOOPDAGBOEKEN... 5 INSTELLINGEN...

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

Expert/M Plus. Analytische module.

Expert/M Plus. Analytische module. Expert/M Plus Analytische module www.kluwersoftware.be Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 OPSTARTEN VAN EEN ANALYTISCHE BOEKHOUDING... 2 EEN NIEUW EXPERT/M PLUS DOSSIER MET ANALYTISCHE VERWERKING... 2 EEN BESTAAND

Nadere informatie

Inhoud. Update

Inhoud. Update Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Diverse boeking via zoek model: omschrijving... 2 Investeringen hernummeren: nu ook per deeldossier... 2 Vervaldagbalansen klanten en leveranciers... 2 Afpunten nulfacturen...

Nadere informatie

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 VZW en Onderwijsinstellingen. EIR-JGR Modus

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 VZW en Onderwijsinstellingen. EIR-JGR Modus Algemeen Tarief Sage BOB 50 VZW en Onderwijsinstellingen EIR-JGR Modus April 2013 BELANGRIJK Commercialiseringsmode JGR (Jaarlijks Gebruiksrecht) Elk programma gecommercialiseerd in JGR-modus houdt zowel

Nadere informatie

Inhoudstafel 7. DEEL 1 Gevallenstudie: voorstelling van de onderneming Protoy Fictivo BVBA

Inhoudstafel 7. DEEL 1 Gevallenstudie: voorstelling van de onderneming Protoy Fictivo BVBA Inhoudstafel 7 Inhoudstafel DEEL 1 Gevallenstudie: voorstelling van de onderneming Protoy Fictivo BVBA 1 De start... 13 2 Een boekhoudpakket kiezen en van start gaan... 14 2.1 De keuze van het boekhoudpakket...

Nadere informatie

«Praktische gids» BTW Brieven

«Praktische gids» BTW Brieven 11/09/01 50E/v2.31/F/PG001.01 «Praktische gids» BTW Brieven Financieel Voor het gebruik door de end-users van Sage BOB 50 Expert Oplossing Sage BOB 50 Expert 2 Hoewel aan deze uitgave de grootst mogelijke

Nadere informatie

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Dit document is bestemd voor de klanten van J&M VvE Beheer. Het beschrijft hoe een lid van een VvE inzage heeft in de administratie, reparatieverzoeken

Nadere informatie

Upgrade 6.11 Febr. 2012

Upgrade 6.11 Febr. 2012 Upgrade 6.11 Febr. 2012 1. De volgorde van de af te drukken schermen wijzigen De volgorde van de af te drukken schermen kan u aanpassen. Dat gebeurt rechtstreeks in de boomstructuur van het scherm Voorbereiding

Nadere informatie

HANDLEIDING C O N S O L I D A T I E

HANDLEIDING C O N S O L I D A T I E HANDLEIDING C O N S O L I D A T I E 1 Algemene werking De bedoeling van een consolidatiemodule is om toe te laten gegevens van verschillende vennootschappen samen te voegen (te 'consolideren'). In eerste

Nadere informatie

6 Wijzigingen in de Info-programma's

6 Wijzigingen in de Info-programma's 6 Wijzigingen in de Info-programma's 6.1 Info Balans Er is een nieuw info-programma (menu: 'Info Balans') beschikbaar waarmee u direct de balansen op het scherm kunt tonen. Het betreft de: Kolommenbalans;

Nadere informatie

Hoofdproces: 120 Boekhouding

Hoofdproces: 120 Boekhouding Hoofdproces: 120 Boekhouding Onderdeel: 120.010 Algemeen Handleiding: 120.010.020 Maand en jaarafsluitingen Programmaversie: HSP 3.32 4 november 2014 1 Doel Het definitief afsluiten van periodes in de

Nadere informatie

NAZICHT FISCALE ENTITEIT

NAZICHT FISCALE ENTITEIT NAZICHT FISCALE ENTITEIT Om op facturen en rapporten de juiste kantoorgegevens te kunnen vermelden, is elke boekhouding gekoppeld aan de fiche van een identiteit. In Kleos wordt deze aangeduid als de fiscale

Nadere informatie

De boekhouding voor natuurlijke personen is beschikbaar met de de versie 3.1 SE en wordt als een module gecommercialiseerd.

De boekhouding voor natuurlijke personen is beschikbaar met de de versie 3.1 SE en wordt als een module gecommercialiseerd. Boekhouding voor Natuurlijke Personen. De boekhouding voor natuurlijke personen is beschikbaar met de de versie 3.1 SE en wordt als een module gecommercialiseerd. Deze module werkt alse en gewoon POPSY

Nadere informatie

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat CRM Accountancy WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat ACCOUNTANCY CRM INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Wings CRM Accountancy algemeen 3 PRESTATIES 2.1. Wings CRM Accountancy login 4 2.1.1. Het inloggen

Nadere informatie

Handleiding Jaarrekening - 1 -

Handleiding Jaarrekening - 1 - - 1 - Handleiding 1 Investeringsfiches...3 1.1 Investeringsfiche aanmaken = planning... 3 1.2 Boeken op investeringsrekeningen = uitvoering... 5 1.3 Investeringsfiches afdrukken... 6 2...8 2.1 Voorbereidingen

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

Expert/M Plus Handleiding UBL Import.

Expert/M Plus Handleiding UBL Import. Expert/M Plus Handleiding UBL Import www.kluwer.be/software Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE... 2 3. INSTELLING IN CENTRAAL DOSSIERBEHEER... 2 4. CONFIGURATIE UBL IMPORT...

Nadere informatie

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 In Count-e 3.0 is niet alleen de lay-out veranderd maar zijn er ook inhoudelijk verschillende functionaliteiten gewijzigd. In dit formulier geven we een overzicht van

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal!

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! Sage CRM Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer Innovatie, gebruiksgemak en efficiëntie verenigd CRM Beheer en ontwikkel uw verkoop

Nadere informatie

Ford Vehicle Billing. Handleiding

Ford Vehicle Billing. Handleiding Ford Vehicle Billing Handleiding INHOUD: 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OMSCHRIJVING... 3 2 FORDBCMINTERFACE... 4 2.1 OMSCHRIJVING... 4 2.2 MODELGEGEVENS... 4 2.3 COMMERCIËLE GEGEVENS... 4 2.4 OPTIES VAN DE WAGEN...

Nadere informatie

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn:

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn: Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

«Praktische gids» Installatie didactische versie

«Praktische gids» Installatie didactische versie 12/09/01 B50/v3.10/F/PG016.01 «Praktische gids» Installatie didactische versie Systeem Voor het gebruik door de end-users van Sage BOB 50 School Edition 2012-2013 Oplossing Sage BOB 50 2 Hoewel aan deze

Nadere informatie

V O L U M E 1 PRAKTISCHE INLEIDING TOT DE BOEKHOUDING. Fernand TOUSSAINT. met de medewerking van Niek VERSTRAETE MET HET SOFTWAREPAKKET

V O L U M E 1 PRAKTISCHE INLEIDING TOT DE BOEKHOUDING. Fernand TOUSSAINT. met de medewerking van Niek VERSTRAETE MET HET SOFTWAREPAKKET V O L U M E 1 PRAKTISCHE INLEIDING TOT DE BOEKHOUDING Fernand TOUSSAINT met de medewerking van Niek VERSTRAETE MET HET SOFTWAREPAKKET PRAKTISCHE INLEIDING TOT DE BOEKHOUDING INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 VOORWOORD

Nadere informatie

ISABEL 6. VLOTTE SAMENWERKING

ISABEL 6. VLOTTE SAMENWERKING ISABEL 6. VLOTTE SAMENWERKING TEAMWORK IMPROVED VLOT SAMENWERKEN IN ALLE VEILIGHEID: IDEAAL, OOK VOOR UW BEDRIJF. BETER TEAMWERK DANKZIJ ISABEL 6. Isabel 6 is speciaal ontworpen voor bedrijven zoals het

Nadere informatie

Toegang tot de WINexpert+:

Toegang tot de WINexpert+: Toegang tot de WINexpert+: U krijgt toegang tot de WINexpert+ na (tenminste 2 letters van) uw naam èn uw toegangscode ingetypt te hebben. Deze toegangscode vindt u op de factuur van uw gebruikerslicentie.

Nadere informatie

LOGISTIEK Self-billing

LOGISTIEK Self-billing LOGISTIEK Self-billing WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Self-billing INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 WERKING 2.1. Beheer-Instellingen 4 2.2. Verrichtingen-voorbeeld 8 Wings Self-billing

Nadere informatie

EDIVAT Versie 2.5 Januari 2003

EDIVAT Versie 2.5 Januari 2003 EDIVAT Versie 2.5 Januari 2003 Inhoudsopgave Algemeen...3 Werking...3 TOEGANG TOT EDIVAT...4 Praktisch Dossier...5 Configuratie...5 Aanmaken van de BTW-aangifte...6 Transfer EDIVAT van de BTW AANGIFTE...7

Nadere informatie

WINexpert+ Boekhouding

WINexpert+ Boekhouding Centrum voor Informatica, Research en Ontwikkeling bvba Beukendreef 15, 9080 Lochristi, Telefoon: 09 / 355.76.37, email: info@ciro.be WINexpert+ Boekhouding Inhoudsopgave BTW - afrekening: 1. Afrekening

Nadere informatie

Finfisc@Web Nieuwsbrief

Finfisc@Web Nieuwsbrief Finfisc@Web Nieuwsbrief Aanpassingen versie 3.3.9 Aanpassing rapporten aan Vat package In deze versie zijn de rapporten voorzien van de nieuwe ventilatiecodes ivm de VAT package Aanpassingen versie 3.3.8

Nadere informatie

SAGE WHITEPAPER WAAROM U BEST EEN BOEKHOUDSOFTWARE AANSCHAFT EN HOE U DEZE MOET KIEZEN?

SAGE WHITEPAPER WAAROM U BEST EEN BOEKHOUDSOFTWARE AANSCHAFT EN HOE U DEZE MOET KIEZEN? SAGE WHITEPAPER WAAROM U BEST EEN BOEKHOUDSOFTWARE AANSCHAFT EN HOE U DEZE MOET KIEZEN? 1 WAAROM U BEST EEN BOEKHOUDSOFTWARE AANSCHAFT? Wettelijke verplichting. De boekhouding van een onderneming wordt

Nadere informatie

Dagelijkse verrichtingen Eenvoudige boekingen. BOB versie 3.3 HA Alle handelsafdelingen Annie Vanroose Thom Van Sas Werkgroep Handel 2008

Dagelijkse verrichtingen Eenvoudige boekingen. BOB versie 3.3 HA Alle handelsafdelingen Annie Vanroose Thom Van Sas Werkgroep Handel 2008 Dagelijkse verrichtingen Eenvoudige boekingen BOB versie 3.3 HA-6042-05 Alle handelsafdelingen Annie Vanroose Thom Van Sas Werkgroep Handel 2008 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Inhoud. Update januari 2019

Inhoud. Update januari 2019 Update 4.16.0 Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Afdrukken openstaande klanten en rappels versneld... 2 Afpuntingen: enkele verbeteringen... 2 Klantenfiches fusioneren... 2 Aanpassing lijst gemeenten:

Nadere informatie

Importeren diverse verrichtingen WingsDiv

Importeren diverse verrichtingen WingsDiv Importeren diverse verrichtingen WingsDiv WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat IMPORT DIVERSEN INLEIDING 1.1. Algemeen 3 1.2. Specifiek INSTALLATIE & GEBRUIK 2.1. Vooraf 4 2.2. Gebruik-Voorbereiding

Nadere informatie

Jaarlijkse afsluiting in Winbooks

Jaarlijkse afsluiting in Winbooks Verenigingen der Parochiale Werken Jaarlijkse afsluiting in Winbooks De presentatie start om 19h30. Blijf aangelogd. Indien je in het blauwe vakje bovenaan het 3 de icoontje aanklikt, dat krijg je onderaan

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

WinBooks Versie 4 What s New?

WinBooks Versie 4 What s New? WinBooks Versie 4 What s New? 1. Goedkeuring van de facturen vóór betaling... 2 2. Afpunten van de openstaande posten... 8 3. Prints : BTW Formulieren 2007... 10 4. Prints : Dagboeken : overzicht van de

Nadere informatie

SOFTWARE VOOR FIETSZAKEN

SOFTWARE VOOR FIETSZAKEN SOFTWARE VOOR FIETSZAKEN Omschrijving "Software voor fietszaken" is een uiterst compleet en gebruiksvriendelijk pakket voor het dagelijks beheer van een fietszaak. Het programma is volledig geïntegreerd

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

sportadministratie Hoe werken met lidgelden

sportadministratie Hoe werken met lidgelden sportadministratie Hoe werken met lidgelden sportadministratie 2 Inhoud 1 Hoe worden de lidgelden berekend... 3 1.1 Clublid gekoppeld aan actieve groep, geen lidgeld laten betalen... 4 1.2 Ander tarief

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen INHOUD I. Inleiding... 3 II. Algemene voorstelling... 4 III. Installatie van de standaard te gebruiken waarden... 5 a. Referenties van de

Nadere informatie

Beheer uw vaste activa en al uw afschrijvingen in SAP Business One

Beheer uw vaste activa en al uw afschrijvingen in SAP Business One Beheer uw vaste activa en al uw afschrijvingen in SAP Business One Bij veel bedrijven worden de vaste activa nog beheerd in uitgebreide Excelbestanden. Bij aanschaf van een nieuw vast actief moet de boekhouder

Nadere informatie

Nieuwigheden in DC-Account

Nieuwigheden in DC-Account Nieuwigheden in DC-Account 1 Algemeen... 2 1.1 Update... 2 1.2 Instellingen aanpassen voor verder te werken... 2 2 Hypotheekboekingen doen en toch maar 1 factuur maken... 2 2.1 Principe... 2 2.2 Chronologie...

Nadere informatie

GDPR. e2e N.V. Bruiloftstraat Gent België Tel.: +32 (0) Fax: +32(0) Website:

GDPR. e2e N.V. Bruiloftstraat Gent België Tel.: +32 (0) Fax: +32(0) Website: GDPR e2e N.V. Bruiloftstraat 127-9050 Gent België Tel.: +32 (0)9 267 64 70 Fax: +32(0)9 267 64 80 E-mail: info@e2e.be Website: http://www.e2e.be 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Introductie...

Nadere informatie

Voorkom dubbel werk en reduceer de kans op fouten

Voorkom dubbel werk en reduceer de kans op fouten Choose a building block. Author Mark Harmsma Product Marketing Twinfield Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands Twinfield Concept boekingen meenemen in de btw-aangifte Voorkom dubbel werk en reduceer

Nadere informatie

Trimestriële afsluiting

Trimestriële afsluiting Verenigingen der Parochiale Werken Trimestriële afsluiting BTW odes op Aankopen (Zalen) 26 december 2015 Verenigingen der Parochiale Werken 2 BTW odes op Aankopen (Parochies) GN21 is voor bedragen op aankoopfacturen

Nadere informatie

ERO VNG WIJZIGINGEN. Er is een nieuwe versie beschikbaar voor VERO VNG. U kunt deze update installeren indien u al gebruik maakt van: Algemeen

ERO VNG WIJZIGINGEN. Er is een nieuwe versie beschikbaar voor VERO VNG. U kunt deze update installeren indien u al gebruik maakt van: Algemeen ERO VNG Terug naar overzicht Er is een nieuwe versie beschikbaar voor VERO VNG. U kunt deze update installeren indien u al gebruik maakt van: WIJZIGINGEN Algemeen Basecone, een volwaardig systeem voor

Nadere informatie

Deze handleiding is geschikt voor gebruikers van Rekeningbeheren.nl en S4Dunning. Rekeningbeheren.nl is de basis applicatie voor het uitvoeren van acties in batches en kan worden gezien als de lite versie

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

BouwOffice HIGHLIGHTS. Versie Enkele belangrijke wijzigingen. Januari 2018

BouwOffice HIGHLIGHTS. Versie Enkele belangrijke wijzigingen. Januari 2018 BouwOffice Versie 3.6.0.8 HIGHLIGHTS Enkele belangrijke wijzigingen Januari 2018 Onze missie: KPD Services n.v. wil een preferente informaticapartner zijn voor alle Belgische bouw-, wegenbouw-, en installatiebedrijven.

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

EQUISIS EXECUTIVE v2.1

EQUISIS EXECUTIVE v2.1 INSTALLATIEHANDLEIDING EQUISIS EXECUTIVE v2.1 Release 6 Maart 2009 INLEIDING Deze release 6 van EQUISIS EXECUTIVE 2.1, enkel beschikbaar om te downloaden, is eerst en vooral een tussenversie nodig voor

Nadere informatie

Vlajo. Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach. Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan.

Vlajo. Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach. Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan. Vlajo Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach 1. Praktische informatie 1.1 Webadres www.vlajoboekhouding.be 1.2 Login en paswoord Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan.

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software Boekhouding Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008 Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software INHOUD INHOUD EENVOUDIGE JAARAFSLUITING MET MAMUT BUSINESS SOFTWARE 1 EENVOUDIGE JAARAFSLUITING... 2 2 JAARAFSLUITING

Nadere informatie

Eindejaarsverwerking E-Account Exact (Globe) voor Windows

Eindejaarsverwerking E-Account Exact (Globe) voor Windows pagina 1 van 6 Inleiding De jaarafsluiting betekent dat de financiële administratie voor een bepaald boekjaar volledig gereed gemaakt moet worden. Zaken die in dit proces een rol spelen zijn onder andere:

Nadere informatie

Handleiding Profielen, filters en gebruikersbeheer

Handleiding Profielen, filters en gebruikersbeheer 1 Inleiding... 2 2 Enkele algemeenheden... 3 3 Opzetten van een systeem van profielen en rechten: voorbereiding... 5 4 Profielen aanmaken en rechten toekennen... 6 4.1 Schermen indelen in (sub)categorieën...

Nadere informatie