«Nieuwigheden Sage BOB »

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "«Nieuwigheden Sage BOB 50 3.0»"

Transcriptie

1 «Nieuwigheden Sage BOB » Voor het gebruik van de end-users Sage BOB 50

2 DE NIEUWIGHEDEN VAN DE VERSIE 3.0 VAN SAGE BOB 50 Het nieuwe beheer van het boekhoudplan Met de versie Sage BOB , innoveert en introduceert Sage het totaal nieuwe beheer van het boekhoudplan met als doelstelling het werk van groepen van ondernemingen en hun boekhoudkundige bediendes te vereenvoudigen. Als een grootschalige ontwikkeling, is het nieuwe beheer van het boekhoudplan gebaseerd rond 4 hoofdpunten: het opkuisen van het boekhoudplan, de verbinding met het model boekhoudplan, het aanmaken van nieuwe rekeningen en de volledige conversie. Bij het opeenvolgende gebruik, vormen deze functies een extreem efficiënte tool die u tijd laat winnen in helderheid, in kwaliteit van de informatie en de ingaventijd. Gebruikmakend van de opkuisfunctie, begint u met het verwijderen van de niet-gebruikte rekeningen in uw huidige boekhoudplan in enkele kliks. Ze zijn talrijk en creëren twijfel en nodeloze verspreiding van de informatie. Verbind vervolgens uw dossier met een model boekhoudplan, specifiek voor uw activiteit of algemeen, dat uzelf opgesteld heeft of dat u via de bibliotheek van Sage BOB 50 bent bekomen. Als u nu een nieuwe rekening nodig heeft, stelt Sage BOB 50 u automatisch de juiste rekening voor uit het gekozen model en zal in uw plaats de noodzakelijke informatie in de signalitiek aanvullen. In drie klikken, is uw rekening operationeel en kan u deze gebruiken. Gemakkelijk, snel en u wint in samenhang over het geheel van uw dossiers. Overtuigd? Zin om nog een stap verder te gaan? De volgende stap bestaat eruit, om met behulp van de specifieke tool BOB-accountconverter, dossier per dossier de overblijvende rekeningen van het oude boekhoudplan om te zetten naar het model. Gedaan met verschillende boekhoudplannen voor elk dossier : met uitzondering van de specifieke rekeningen die eigen zijn aan de onderneming en aan zijn activiteit, hebben alle andere rekeningen voortaan hetzelfde nummer en omschrijving, en dit op niveau van alle dossiers.

3 De vereenvoudigde ingaven van de rekeninguittreksels Standaard in Sage BOB 50. Sage BOB 50 stelt 5 nieuwe mogelijkheden ter beschikking om de rekeninguittreksels in de financiële dagboeken in te boeken. Dankzij de geavanceerde opzoekmogelijkheid, vindt Sage BOB 50 voor u makkelijk het betrokken document dat overeenkomt met de verrichting van het rekeninguittreksel, en dit op basis van één enkel gegeven met keuze uit: het bedrag, de naam van de derde, het rekeningnummer, de mededeling of het documentnummer. Het is niet meer nodig om u zorgen te maken indien de informatie op hry rekeninguittreksel niet volledig of niet duidelijk is : Sage BOB 50 kan deze opzoekingen doen op basis van een gedeelte van de gegevens. En dit is niet alles: éénmaal het document is teruggevonden, zal Sage BOB 50 dit automatisch met de betaling koppelen en de boekingslijn volledig invullen. U moet dus enkel overgaan naar de volgende verrichting. En indien de verrichting geen betaling van een klant of leverancier is, zal Sage BOB 50 u de lijst met de laatste gebruikte rekeningen voorstellen. Dit resulteert in veel tijdwinst en vermindert het risico op fouten. De werkomgeving «Bankverrichtingen» De werkomgeving «Bankverrichtingen» verzamelt in één enkel scherm alle functionaliteiten die verbonden zijn aan de bankmodule van Sage BOB 50. U kan voortaan vanuit dit scherm uw betalingsbestanden aanmaken, uw domiciliëringsbestanden beheren en uw rekeninguittreksels ontvangen. U heeft meerdere rekeningen? Geen probleem, de werkomgeving past zich aan, herkent de formaten en registreert de verrichtingen automatisch in de juiste dagboeken en dit op een duidelijke en vlotte wijze. De ingebruikname is dan ook intuïtief en snel onder de knie : de werkomgeving «Bankverrichtingen» is gebaseerd op hetzelfde model als de andere werkomgevingen in Sage BOB 50, die reeds gebruikt en erg gewaardeerd worden. Dankzij de verbonden functies, de acties en het contextmenu is er een specifieke interactie mogelijk met de software : enkel de nuttige functies met betrekking tot de bank worden duidelijk en precies aan de gebruiker voorgesteld. Het navigatievenster en de tabbladen geven u de mogelijkheid om op een transparante manier te navigeren doorheen de verschillende beschikbare informatie en het gewenste niveau te bepalen.

4 Opvolging van betalingen Optioneel in Sage BOB 50 «Commercieel beheer». Sage BOB vergemakkelijkt de opvolging van de klantenrelaties voor een onderneming die gebruik maakt van het commercieel beheer onafhankelijk van de boekhouding, dankzij de functie «opvolging van betalingen». In een specifiek scherm kan de gebruiker de gedeeltelijke of volledige betaling van de commerciële documenten aanduiden, zonder dat hij op de informatie van de fiduciaire moet wachten. Op deze manier kan hij reeds zijn aanmaningen aan zijn klanten versturen. Indien er reeds bankverrichtingen werden ingegeven kan de gebruiker deze zien en heeft dus alle informatie die hij nodig heeft ter beschikking. Als het dossier van de fiduciaire terugkomt, met de gecentraliseerde documenten, dan kan de gebruiker een vergelijking van de afpuntingen maken en manueel de juistheid hiervan bepalen. De verbeterde zichtbaarheid van de werkomgevingen Standaard in Sage BOB 50. Het echte slagschip van de filosofie van de «Proactive Interface» van Sage, de werkomgevingen, werden benadrukt in Sage BOB Elke gebruiker heeft voortaan toegang tot deze werkomgevingen vanuit het bureaublad van Sage BOB 50 : dankzij de iconen die naar eigen keuze op zijn bureaublad verschijnen, kan hij in één enkele oogopslag zijn meest gebruikte functionaliteiten oproepen. De informatie en de links onder deze iconen helpen de klant om de prioriteiten in zijn taken te bepalen en de opvolging van zijn werk te beheren. Het fiduciaire platform Het fiduciaire platform, dat beschikbaar is onder de vorm van een «werkomgeving», heeft als doelstelling de communicatie en het versturen van documenten tussen de onderneming en zijn boekhouder, en omgekeerd, te verbeteren. De uitwisselingen van deze gegevens zijn volledig beveiligd en gebruiken een systeem dat onafhankelijk is van alle elektronische mails. Op deze manier zijn er geen beperkingen meer in de limieten van de grootte van de bestanden en geen risico meer op verlies of klassering in de ongewenste mails. De onderneming kan op deze manier zijn commerciële documenten die zijzelf heeft ingegeven, of andere documenten, op een transparante manier doorsturen. De boekhouder kan, op zijn beurt, de nodige wijzigingen uitvoeren en daarna de documenten centraliseren om ze terug door te sturen naar de onderneming. De configuraties van de respectievelijke software kunnen eveneens via het fiduciaire platform uitgewisseld worden. In het geval dat er gelijktijdig aan hetzelfde document

5 gewerkt wordt, beheert Sage BOB 50 perfect de conflicten en stelt de gebruikers de aangepaste oplossingen voor. De link tussen Sage BOB 50 en Sage CRM Het zal voortaan voor ondernemingen die Sage BOB 50 en Sage CRM gebruiken mogelijk zijn om de basisbestanden «Ondernemingen» en «Contactpersonen» tussen beide softwares te synchroniseren. De gebruiker behoudt de hand in deze synchronisatie : de gegevens in Sage BOB 50 hebben altijd prioriteit, en elke wijziging die uit Sage CRM komt, moet bevestigd worden. Anderzijds kan men in Sage CRM een serie van gegevens uit Sage BOB 50 raadplegen dankzij query functies, zoals bijvoorbeeld de lopende bestellingen of de openstaande posten voor een bepaalde klant. Rapporten in PDF formaat kunnen ook zeer eenvoudig aangemaakt worden. Het centraal derden beheer Dankzij het centraal beheer van de signaletiek van derden, zal Sage BOB 50 u het werk vereenvoudigen indien u meerdere dossiers beheert. In feite, kan u via deze functie een derden fiche instellen als gemeenschappelijk voor al uw dossiers. Op deze manier zal u tijdens het toevoegen van een derde, die gemeenschappelijk is aan alle dossiers, de referentie opzoeken in de gecentraliseerde derdenfiches. Bovendien zullen alle aangebrachte wijzigingen overgebracht worden op het geheel van de dossiers waarvoor het gecentraliseerd beheer actief is.

6 Andere functionele verbeteringen Sage BOB bevat eveneens een reeks van functionele verbeteringen die het dagdagelijks gebruik van de software vergemakkelijken en die beantwoorden aan de behoefte van de eindgebruikers. In «Boekhouding en Financiën» : o De nummering van de boekhoudkundige documenten in de dagboeken kan op basis van een periode of een burgerlijk boekjaar ingesteld worden. o Het is voortaan mogelijk om rekeninguittreksels in CODA formaat rechtstreeks in de financiële ingaven in te lezen. Enkel beschikbaar met de optie Pack bank. o Het is mogelijk om de diverse verrichtingen met bijhorende auditnota s, op één enkel document af te drukken. In «Commercieel beheer» : o De grid van de commerciële documenten is voortaan personaliseerbaar. o Het is mogelijk om voor elke klantenbestelling een productieorder op te stellen. In «Verkooppunt» : o Het veld « adres» werd toegevoegd in de klantenfiche en kan tijdens het toevoegen van een nieuwe klant ingevuld worden. o Een aanvraag voor bevoorrading kan rechtstreeks uit het verkooppunt verstuurd worden. o Sage BOB 50 Verkooppunt is gecertificeerd voor «Banksys». De betalingsgegevens kunnen voortaan rechtstreeks van de software naar de terminal verstuurd worden. Optioneel in Sage BOB 50 «Verkooppunt». In de module BOB-ole : o De notie verschuiving en lengte van het fiscaal boekjaar werden toegevoegd aan de formules. Het menu Help : o U heeft nu direct toegang tot de klantenzone via het menu Help in Sage BOB 50, en dit zonder dat u uw login en paswoord moet ingeven.

«Praktische handleiding» Bankverrichtingen

«Praktische handleiding» Bankverrichtingen 12/01/31 B50/v3.00/F/PH006.01 «Praktische handleiding» Bankverrichtingen Financieel Voor het gebruik door de end-users van Sage BOB 50 Oplossing Sage BOB 50 2 Hoewel aan deze uitgave de grootst mogelijke

Nadere informatie

De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding

De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Configuratie van de nieuwigheden... 4 3. Basisbestanden... 5 Fiches van derden... 5 Beperkte

Nadere informatie

Sage BOB 50. De meest performante en rendabele oplossing voor KMO s. Buitengewone prestaties binnen handbereik! BOB

Sage BOB 50. De meest performante en rendabele oplossing voor KMO s. Buitengewone prestaties binnen handbereik! BOB Sage Buitengewone prestaties binnen handbereik! De meest performante en rendabele oplossing voor KMO s De software voor commercieel beheer en boekhouding die pragmatische innovatie, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid

Nadere informatie

«Praktische handleiding» Analytische boekhouding

«Praktische handleiding» Analytische boekhouding 11/05/01 B50/v2.31/F/PH004.02 «Praktische handleiding» Analytische boekhouding Financieel Voor het gebruik door de end-users van Sage BOB 50 Oplossing Sage BOB 50 2 Hoewel aan deze uitgave de grootst mogelijke

Nadere informatie

«Praktische gids» Commissiefiches

«Praktische gids» Commissiefiches 10/06/01 B50/v2.20/F/PG002.01 «Praktische gids» Commissiefiches Financiën Voor het gebruik van de end-users van Sage BOB 50 Oplossing Sage BOB 50 Hoewel aan deze uitgave de grootst mogelijke zorg werd

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen INHOUD I. Inleiding... 3 II. Algemene voorstelling... 4 III. Installatie van de standaard te gebruiken waarden... 5 a. Referenties van de

Nadere informatie

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be v2014.1 Handleiding http://www.kashexpert.be Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Kennismaking 3 2.1 installeren.................................... 4 2.2 opstarten..................................... 4 2.2.1

Nadere informatie

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be v2014.1 Handleiding http://www.kashexpert.be Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Kennismaking 3 2.1 installeren.................................... 4 2.2 opstarten..................................... 4 2.2.1

Nadere informatie

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be v2014.1 Handleiding http://www.kashexpert.be Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Kennismaking 3 2.1 installeren.................................... 4 2.2 opstarten..................................... 4 2.2.1

Nadere informatie

Inhoud. Accounting... 4. ... meer dan boekhouding... 5. Multi... én wijzigbaar... 6. Digitaal Dossier... 7. Aankopen... 8. ... met integratie...

Inhoud. Accounting... 4. ... meer dan boekhouding... 5. Multi... én wijzigbaar... 6. Digitaal Dossier... 7. Aankopen... 8. ... met integratie... ORAS Accounting Inhoud Accounting........................................... 4... meer dan boekhouding........................... 5 Multi... én wijzigbaar................................ 6 Digitaal Dossier......................................

Nadere informatie

Leerlingenfacturatie in Count-e

Leerlingenfacturatie in Count-e 1 Inleiding... 2 2 Leerling als klant in de boekhouding... 3 2.1 Overhalen leerlingen vanuit Wis@d naar Count-e... 3 Voor je start bepalen welke leerlingen je nodig hebt?... 3 Leerlingen ophalen vanuit

Nadere informatie

TIP INTEGRAL R/10 PERSONAL. Het Boekhoud en Beheer programma. Département commercial Verantwoordelijke uitgever : T.I.P Group N.V.

TIP INTEGRAL R/10 PERSONAL. Het Boekhoud en Beheer programma. Département commercial Verantwoordelijke uitgever : T.I.P Group N.V. 2015 TIP INTEGRAL R/10 PERSONAL Het Boekhoud en Beheer programma Département commercial Verantwoordelijke uitgever : T.I.P Group N.V. 01/01/2011 1 Het boekhoudprogramma Meer dan een eenvoudig boekhoudprogramma,

Nadere informatie

Wist u dit Al? komt eraan! Wist u dit al? Accounting 6.0. get a life. Get Winbooks.

Wist u dit Al? komt eraan! Wist u dit al? Accounting 6.0. get a life. Get Winbooks. Nummer 18, Juni 2013 News@WinBooks Wist u dit al? Een aantal handigheidjes in uw softwarepakketten maken het u gemakkelijker Accounting 6.0 komt eraan! Maak nu al kennis met drie van deze nieuwe functies

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...10 INSTALLATIE VAN HET PROGRAMMA...11 FUNCTIES VAN HET PROGRAMMA...14 ERGONOMIE VAN MERCATOR...18

INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...10 INSTALLATIE VAN HET PROGRAMMA...11 FUNCTIES VAN HET PROGRAMMA...14 ERGONOMIE VAN MERCATOR...18 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...10 INSTALLATIE VAN HET PROGRAMMA...11 FUNCTIES VAN HET PROGRAMMA...14 ERGONOMIE VAN MERCATOR...18 HERINNERING AAN EEN AANTAL CONVENTIES DIE EIGEN ZIJN AAN WINDOWS...18

Nadere informatie

EQUISIS ALGEMENE, ANALYTISCHE EN BUDGETTAIRE BOEKHOUDING - 1 - Equisis v2 - août 98

EQUISIS ALGEMENE, ANALYTISCHE EN BUDGETTAIRE BOEKHOUDING - 1 - Equisis v2 - août 98 EQUISIS ALGEMENE, ANALYTISCHE EN BUDGETTAIRE BOEKHOUDING Equisis v2 - août 98-1 - MANUEL DE REFERENCE INHOUDSOPGAVE 1. WAARSCHUWING... 6 2. INSTALLATIE...7 3. OPSTARTEN...8 A. INSTELLING VAN HET BOEKJAAR...10

Nadere informatie

Het pakket voor de verzekeringsmakelaar. Versie 7

Het pakket voor de verzekeringsmakelaar. Versie 7 Het pakket voor de verzekeringsmakelaar Versie 7 Inleiding 2 Totale integratie 3 Paperless office 3 Universele berichtgeving 4 Commerciële tool 5 Communicatie 6 AS/2 integratie 7 Geïntegreerde boekhouding

Nadere informatie

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk:

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: Inleiding Twinfield koppeling Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: - U neemt deel aan Zorg in Zicht.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Fiscale boekhouding

Inhoudsopgave Fiscale boekhouding Inhoudsopgave Fiscale boekhouding 1. Algemeenheden 2 1.1. Boekjaren... 2 1.2. Dagboeken... 4 1.3. Algemene rekeningen... 5 1.4. Rappelbrieven... 6 1.5. Klanten en leveranciers... 7 1.6. Algemene instellingen...

Nadere informatie

DLex, een krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor een beheer van uw advocatenkantoor

DLex, een krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor een beheer van uw advocatenkantoor 11-12 DLex, een krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor een beheer van uw advocatenkantoor Beheer Dossierbeheer p.06 Contactbeheer p.09 Elektronisch documentbeheer (EDM) p.12 Time management p.18

Nadere informatie

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Mamut Kennisreeks Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software 1 Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Inhoud Welkom... 3 Werkbalken op vensterniveau... 4 Aan de

Nadere informatie

Handleiding online boekhouden. 2000-2012 Admisol nv

Handleiding online boekhouden. 2000-2012 Admisol nv Handleiding online boekhouden I Admisol, online boekhouden Inhoud 1 Intro 1 2 Quick start 2 3 Basisfuncties 3 1 Het... scherm 3 2 Navigatie... 5 3 Ingave... 5 4 Lijstjes... (grids) 6 Nieuw... 7 Opvragen...

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

TOGA. Advocatensoftware TOGA TOGANET TOGA INCASSO TOGA CURATOR

TOGA. Advocatensoftware TOGA TOGANET TOGA INCASSO TOGA CURATOR TOGA Advocatensoftware TOGA TOGANET TOGA INCASSO TOGA CURATOR INHOUD TOGA TOGA: een korte introductie 3 DOSSIERSCHERM VERSUS MODULE: een overzicht in twee richtingen 4 MODULES Dossier- en contactenbeheer

Nadere informatie

WinBooks. Glashelder voor iedereen.

WinBooks. Glashelder voor iedereen. WinBooks. Glashelder voor iedereen. WinBooks accounting 1 WatWinBooks zo exclusief maakt Primeurs, troeven en innoverende functionaliteiten maken van WinBooks een software die op zijn tijd vooruitloopt.

Nadere informatie

PAPYRUS TOPICS (handleiding PAPYRUS Windows)

PAPYRUS TOPICS (handleiding PAPYRUS Windows) Pagina 1 PAPYRUS TOPICS (handleiding PAPYRUS Windows) Inhoud INSTALLATIE VAN PAPYRUS VOOR WINDOWS... 3 VERWIJDEREN VAN PAPYRUS WINDOWS SOFTWARE VAN DE PC... 7 OPSTARTEN VAN PAPYRUS WINDOWS VOOR DE EERSTE

Nadere informatie

elightvzw.be Inloggen Startup Keuze Rekeningplan (stap 1) Aanmaken boekjaar (stap 2) Aanmaken dagboek (stap 3) PRODUCTFOLDER

elightvzw.be Inloggen Startup Keuze Rekeningplan (stap 1) Aanmaken boekjaar (stap 2) Aanmaken dagboek (stap 3) PRODUCTFOLDER elightvzw.be PRODUCTFOLDER Inloggen Inloggen op elightvzw.be doe je door te surfen naar www.elightvzw.be. Je kiest voor inloggen. Vervolgens geef je de gebruikersnaam en het paswoord in. Na klikken op

Nadere informatie

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 KMO EIR - JGR Modus

Algemeen Tarief. Sage BOB 50 KMO EIR - JGR Modus Algemeen Tarief Sage BOB 50 KMO EIR - JGR Modus April 2013 BELANGRIJK Commercialiseringsmode JGR (Jaarlijks Gebruiksrecht) Elk programma gecommercialiseerd in JGR-modus houdt zowel de inschrijving voor

Nadere informatie

SEPA Service Center Gebruikersgids

SEPA Service Center Gebruikersgids SEPA Service Center Gebruikersgids Aanmelden op het SEPA platform... 4 Beheren van uw klantenprofiel... 5 Activeren van nieuwe mandaten... 11 Het activeren van een individueel mandaat op het platform...12

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVODATA (INTERIM)

HANDLEIDING ADVODATA (INTERIM) HANDLEIDING ADVODATA (INTERIM) Versie 8.9.x 11 MAART 2015 ADVODATA COMPUTER SERVICES 1. Berekeningen A. Invorderingen Via het bovenstaande menu item kan de nieuwe versie van de invorderingberekening module

Nadere informatie