Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0"

Transcriptie

1 Count-e Onderwijs wijzigingen In Count-e 3.0 is niet alleen de lay-out veranderd maar zijn er ook inhoudelijk verschillende functionaliteiten gewijzigd. In dit formulier geven we een overzicht van de verschillende nieuwe functies en lay-out aanpassingen in Count-e Nieuwigheden lay-out 1.1. Het Lint (Ribbon) Ongetwijfeld is de grootste en meest zichtbare verandering het Lint ( ook wel Ribbon genoemd). Het doel van het lint is om de verschillende functies te groeperen in één taakbalk. Bij het openen van een scherm worden enkel de functies die op dat moment mogelijk zijn, opgelicht in het lint. Er zijn 4 verschillende onderdelen: Connectie Dit onderdeel geeft de mogelijkheden: o Connecties maken / beheren met de server o Aan- en afmelden in Count-e o Count-e afsluiten Start Het onderdeel Start bevat de meest gebruikte functies. Voorkeuren Het onderdeel Voorkeuren bevat de functies voor de gebruikersinstellingen en schermlay-out.

2 Hulpmiddelen Dit onderdeel bevat de knoppen die te maken hebben met gegevens exporteren, aanmaken of bijwerken van formulieren. Aan de rechterkant van het lint is een knop om het lint te mini- en te maximaliseren. Het lint kan geminimaliseerd worden zodat enkel de 4 onderdelen zichtbaar zijn. Als een onderdeel dan wordt aangeklikt, verschijnen de functies van het onderdeel. Het lint toont in zijn gemaximaliseerde vorm alle onderdelen met hun functies Modules Bij de modules die te vinden zijn in het Lint onder het onderdeel Start, is er niet veel veranderd. Enkel dat Extra een bijkomende module is geworden Thema s Het scherm Algemeen onder voorkeurinstellingen (onderdeel Voorkeuren) is lichtjes aangepast omdat hier een beschikbaar thema kan gekozen worden. Een thema geeft de volledige lay-out van de client een andere kleur en omgeving. Het is eveneens mogelijk om niet met een thema te werken. Ook is er de extra optie Lint tonen die je kan uitvinken om terug een ouderwetse menubalk te krijgen.

3 1.4. Formulieren Vanaf Count-e 3.0 zal de oude formuliergenerator niet meer kunnen communiceren met de count-e server. Dit wil zeggen dat vanaf deze versie ook de formulieren die met deze formuliergenerator gemaakt werden, niet meer gebruikt kunnen worden. De standaard formulieren in het programma werden de voorbije jaren reeds omgezet naar het nieuwe formaat (.arf). Indien u zelf eigen formulieren (.wrp) gemaakt had, moeten deze ook omgezet worden. 2. Functionaliteiten (inhoudelijk) 2.1. Boekhouden Boekhouden - Klanten - Fiche - Bij ontbreken van telecom-record met volgnummer 1, wordt er automatisch een record gecreëerd.

4 Boekhouden - Betalingen - Betalingsopdrachten - In het overzicht verschijnt voortaan ook het totaal bedrag van de opdracht. Boekhouden - Betalingen - Binnenkomende betalingen - De volgende fout is gecorrigeerd : Trying to store a string of length 13 into a field that can only contain 12. Die fout kwam voor indien het om een betaling ging met betrekking tot domiciliëringen, en wel indien een getal van 13 tekens lang stond ingevuld bij de referentie client Afdrukken Afdrukken - Dagboeken - De afdrukken van de verschillende types dagboeken zijn voortaan gescheiden. Dat geeft de mogelijkheid om soortgelijke formulieren bij te voegen. - Bij de Diversen en Financieel is er nu ook de mogelijkheid om slechts één enkel uittreksel af te drukken. Afdrukken - Begroting - Begroting analytisch-algemeen - Er is nu ook de mogelijkheid om analytische codes te groeperen vertrekkende vanaf een bepaalde positie en een lengte. Zie tabblad 'Sleutel analytische rekeningen en groepen'. - Tevens bestaat nu ook de mogelijkheid om de afdruk te beperken tot de titelrekeningen en de totalen van de rekeningen. Afdrukken - Historieken - Fiscaal attest kinderopvang - Voorbereiding fiscaal attest - Er is een rechtstreekse afdruk mogelijk van de eventueel gegenereerde meldingen. Afdrukken - Openstaande - Openstaande klanten - Voortaan wordt ook de eventuele bus afgedrukt bij het straatnummer Constanten Constanten - Dossier - Op het tabblad Facturatie is er volgende keuze bijgekomen : 'Boodschap aanpassing prijs bij nieuwe detaillijn'. Die aanpassing slaat op het inbrengen van documenten in de orderadministratie. Er wordt geen boodschap meer gegenereerd :. indien optie N. indien het over een nieuwe lijn gaat. de prijs dient automatisch aangepast naar aanleiding van een aanpassing van aantal, voorbeeld

5 van 1 naar 10 stuks. In alle andere gevallen blijft de boodschap op scherm verschijnen Import Import - Ophaling via WisAd - Leerlingen Voortaan worden enkel de velden beïnvloed die vanuit de Wis@d komen. Ook worden nu naast het officieel adres eventueel andere mailingadressen overgehaald. Opgelet : adressen worden overschreven in de boekhouding maar niet verwijderd. Een bankrekeningnummer en/of domiciliëringsnummer wordt geschrapt in de boekhouding indien het niet meer aanwezig is op de leerlingenfiche in Wis@d. - De bankrekening komt terecht in het record met volgnummer 1. - Het domiciliëringsnummer komt terecht in het record met volgnummer 2. Klasgegevens worden niet meer overschreven indien in vrije datum 1 de datum groter is dan de loopbaandatum van de te importeren klasgegevens. Eventuele nieuwe landen, gemeentes, aansprekingen, type adressen worden automatisch gecreëerd. De import van personeelsleden vanuit WisAd is gelijkaardig aangepast Orderadministratie Lotnummers Aankopen Er is nu ook de mogelijkheid tot gebruik van een lotnummer (maximum 17 tekens). Is enkel mogelijk bij een type 6- of 7-lijn. De mogelijkheid om een lotnummer in te brengen, is ook voorzien bij de leveringen en creditnota's. Indien met leveringen gewerkt wordt, moet het lotnummer daar reeds worden ingebracht. Verkopen Er is de mogelijkheid tot selecteren van een bestaand lotnummer na selectie van een artikel. Bij de selectie van een lotnummer wordt ook getoond hoeveel stuks er nog zijn voor dat lotnummer. Het resterende aantal wordt automatisch berekend naar analogie van de stock :. Bij aankopen (leveringen, facturen of creditnota's) wordt het aantal verhoogd.. Bij verkopen (leveringen, facturen of creditnota's) wordt het aantal terug verlaagd. Eenmaal het aantal gelijk is aan nul, wordt het lotnummer niet meer getoond in de selectielijst, tenzij bijvoorbeeld aan de aankoopzijde het aantal wordt verhoogd (of verlaagd). Een

6 vermindering of vermeerdering aan de verkoopzijde, zorgt er ook voor dat een lotnummer terug in de selectielijst komt. Opmerking : het aantal wordt maar bijgewerkt bij het bewaren van het detail, en dus niet onmiddellijk bij selectie. Het lotnummer wordt op een aparte lijn afgedrukt bij afdruk van een factuur. De mogelijkheid om een lotnummer in te brengen en af te drukken is eveneens voorzien bij de leveringen en creditnota's. Opmerking : de optie lotnummers dient geactiveerd te worden. Indien gewenst neem dan contact op met de helpdesk. Btw-voeten Er is een wijziging gebeurd wat betreft de btw-voet : indien op de klantenfiche uitdrukkelijk een btw-voet is opgenomen (zie tabblad Specifiek) en die btw-voet slaat niet terug op een lokaal tarief, dan wordt de btwvoet niet overschreven door de eventueel ingevulde btw-voeten bij een artikel. Voorbeelden :. Een klant heeft btw-voet 21% Belgische btw. Indien bij artikel een btw-voet van 6% staat genoteerd, zal die 6% de 21% overschrijven.. Een klant heeft btw-voet 8A Intracommunautaire goederen. Omdat het niet over een lokaal tarief gaat (zie Constanten-Btw-tarieven : het veldje Type) wordt die voet niet overschreven door de btw-voet van het artikel. Hetzelfde principe is voorzien met betrekking tot de aankopen. Overdracht naar de boekhouding Voortaan is ook de overdracht mogelijk van aankoopfacturen met btw naar de boekhouding waar geen btw wordt bijgehouden. Het gaat om de dossiers waar in Constanten-Dossier de optie 'Btw administratie in boekhouding' afstaat, en op het tabblad Facturatie de optie 'Btw bij aankopen' aanstaat. Het overdrachtprogramma verdeelt de btw in evenredigheid over de aankooprekeningen en houdt rekening met eventueel meerdere btwpercentages. Correctie Bij ingave van een artikellijn met tegenboeking, werd de tegenboeking leeggemaakt nadat men een kijkje ging nemen bij stock. Dat is nu gecorrigeerd. Aanpassing aankoopprijs Indien de aankoopprijs van een artikel gebaseerd is op de prijs in een document, wordt de aankoopprijs nu ook aangepast vanuit offertes/aanvragen en bestellingen, afhankelijk van de datum van het document. Indien de verkoopprijs gebaseerd is op de aankoopprijs, wordt die ook automatisch meegewijzigd. Standaardeenheid artikel

7 Voortaan wordt de standaardeenheid van het artikel vermeld bij het tabblad stock. Overzicht documenten Voortaan is er ook een kolom voorzien voor de leveringsadressen. Verkopen - Afdrukken : Boekhoudkundige totalen Via die afdrukken is er mogelijkheid tot inzicht in de analytische verdelingen van de verkopen. Dezelfde afdrukken zijn ook voorzien voor de aankopen. Opmerking : bij de afdruk van Algemeen-Analytisch wordt in het totaal van de algemene rekening een bedrag maar één keer opgenomen in het geval het bedrag tweemaal analytisch is uitgesplitst (twee analytische plannen). Verkopen - Aanmaak verzamelfacturen Voortaan kan ook een vaste mededeling bij de afdruk worden meegegeven. Dezelfde mogelijkheid is voorzien bij de aankopen en de volgende programma's :. Aanmaak documenten op basis van dagregistraties. Aanmaak verzamelfacturen projecten. Aanmaak facturen op basis van contracten Extra Extra - Controle data : Niet analytisch uitgesplitst Ten onrechte werden debet-boekingen die correct uitgesplitst waren, gemeld. Dat is nu rechtgezet.

Het document waarvan sprake in voorwaarde 6 hierboven, kan vanuit Count-e worden afgedrukt. Hiervoor moet je enkele stappen doorlopen.

Het document waarvan sprake in voorwaarde 6 hierboven, kan vanuit Count-e worden afgedrukt. Hiervoor moet je enkele stappen doorlopen. 1. Inleiding... 1 2. Optie kinderopvang fiscaal attest activeren... 3 3. Algemene rekening in verband brengen met kinderopvang... 3 4. Klantenfiche (leerlingen)... 4 5. Inbrengen van de gegevens... 5 5.1.

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Handleiding Update Update

Handleiding Update Update Update 3.17.0 1 Overhalen documenten van offerte bestelbon levering - factuur.. 2 1.1 Overhalen documenten... 2 1.2 Documenten van meerdere leveranciers/klanten selecteren.... 4 2 Afboeking openstaande

Nadere informatie

Update en

Update en Update 4.20.0 en 4.20.3 Inhoud Inhoud... 1 Update 4.20.3... 2 Import leerlingen Informat... 2 Afdrukken facturen op papier indien POM is geactiveerd... 2 Boekhouden... 2 Opstaande klanten: export naar

Nadere informatie

Leerlingenfacturatie in Count-e

Leerlingenfacturatie in Count-e 1 Inleiding... 2 2 Leerling als klant in de boekhouding... 3 2.1 Overhalen leerlingen vanuit Wis@d naar Count-e... 3 Voor je start bepalen welke leerlingen je nodig hebt?... 3 Leerlingen ophalen vanuit

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding...2 2 Beheer gegevens schuldeiser...2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 3.3 Klantenfiche... 5 4 Migratie...6 4.1

Nadere informatie

Inhoud. Update

Inhoud. Update Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Opstaande klanten: export naar Excel... 2 Grootboek: afdruk voornaam bij personen... 2 Afdrukken Openstaande klanten/rappels: openstaande per groep... 2 Afdrukken Historieken

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen)

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat 1 Algemeen De bedoeling van deze aanvulling is enkele voorbeelden te geven van vrije velden op verrichtingen. Hiermee

Nadere informatie

Handleiding. Opstart boekhouding voor kerkbesturen - 1 -

Handleiding. Opstart boekhouding voor kerkbesturen - 1 - - 1 - 1 Voorbereiding: basisgegevens invullen... 3 1.1 Constanten - dossier... 3 1.2 Bankrekeningen invullen... 4 1.3 Het beheer van het rekeningstelsel... 5 1.3.1 De algemene rekeningen: Klasse 1 tot

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013

NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013 1 NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013 1.CONTROLE BLOKKERING ALGEMENE/ANALYTISCHE REKENING Na ingave van een algemene of analytische rekening (in Commerce en Finance) wordt er een controle uitgevoerd

Nadere informatie

Inhoud. Update

Inhoud. Update Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Diverse boeking via zoek model: omschrijving... 2 Investeringen hernummeren: nu ook per deeldossier... 2 Vervaldagbalansen klanten en leveranciers... 2 Afpunten nulfacturen...

Nadere informatie

Fiscaal Attest. 5 maart 2012. WISA helpdesk

Fiscaal Attest. 5 maart 2012. WISA helpdesk Fiscaal Attest 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Fiscaal Attest 2 1.1 Voorbereiding................................... 3 1.1.1 Artikelen................................. 3 1.1.2 Leveringen................................

Nadere informatie

FAQ. Flexibel, efficiënt & accuraat

FAQ. Flexibel, efficiënt & accuraat FAQ WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Melding - Periode is te laat Cfr. Nieuwsbrief 2/1 03/2004 In Wings wordt gebruik gemaakt van twee actieve boekjaren. Hierdoor heb je de mogelijkheid om

Nadere informatie

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat Logistiek Voorschotten WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat VOORSCHOTTEN INLEIDING 1.1. Wings Voorschotten 3 Algemeen Specifiek INSTELLINGEN 2.1. Wings Voorschotten Instellingen Voorschot (1)

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Handleiding Jaarrekening - 1 -

Handleiding Jaarrekening - 1 - - 1 - Handleiding 1 Investeringsfiches...3 1.1 Investeringsfiche aanmaken = planning... 3 1.2 Boeken op investeringsrekeningen = uitvoering... 5 1.3 Investeringsfiches afdrukken... 6 2...8 2.1 Voorbereidingen

Nadere informatie

WinBooks Versie 4 What s New?

WinBooks Versie 4 What s New? WinBooks Versie 4 What s New? 1. Goedkeuring van de facturen vóór betaling... 2 2. Afpunten van de openstaande posten... 8 3. Prints : BTW Formulieren 2007... 10 4. Prints : Dagboeken : overzicht van de

Nadere informatie

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen)

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat 1 Algemeen De bedoeling van deze aanvulling is enkele voorbeelden te geven van vrije velden op verrichtingen. Hiermee

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

HANDLEIDING O F F E R T E S

HANDLEIDING O F F E R T E S HANDLEIDING O F F E R T E S 1 Algemene werking De fertemodule van Wings laat u toe om op een eenvoudige manier een ferte samen te stellen en indien gewenst te verwerken naar een order. De gebruiker kan

Nadere informatie

Inhoud. Update januari 2019

Inhoud. Update januari 2019 Update 4.16.0 Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Afdrukken openstaande klanten en rappels versneld... 2 Afpuntingen: enkele verbeteringen... 2 Klantenfiches fusioneren... 2 Aanpassing lijst gemeenten:

Nadere informatie

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN?

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? INLEIDING De Intrastat aangifte is de verplichte aangifte van bewegingen van goederen (verkopen en aankopen) die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor andere lidstaten

Nadere informatie

Bij de maximumfactuur wordt er een onderscheid gemaakt tussen de scherpe en minder scherpe maximumfactuur.

Bij de maximumfactuur wordt er een onderscheid gemaakt tussen de scherpe en minder scherpe maximumfactuur. Maximumfactuur Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Opzet in Count-e... 2 2.1 Bedragen maximumfactuur... 2 2.2 Aanduiden kleuter of lager onderwijs... 2 2.3 Beheer artikelen... 3 3 Rapportering en opvolging bedragen

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

Ford Vehicle Billing. Handleiding

Ford Vehicle Billing. Handleiding Ford Vehicle Billing Handleiding INHOUD: 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OMSCHRIJVING... 3 2 FORDBCMINTERFACE... 4 2.1 OMSCHRIJVING... 4 2.2 MODELGEGEVENS... 4 2.3 COMMERCIËLE GEGEVENS... 4 2.4 OPTIES VAN DE WAGEN...

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Aanmaningscampagnes INHOUD I. Inleiding... 3 II. Algemene voorstelling... 4 III. Algemene modaliteiten van aanmaningen... 5 IV. Aanmaningscategorieën... 6 a.

Nadere informatie

1.21 ANALYTISCHE BOEKHOUDING

1.21 ANALYTISCHE BOEKHOUDING 1.21 ANALYTISCHE BOEKHOUDING 1. KOSTENPLAATSEN EN -DRAGERS. 2. BEHEER VERDEELSLEUTELS. 3. DIVERSE ANALYTISCHE BOEKINGEN. 4. JOURNAAL ANALYTISCHE BOEKINGEN. 5. GLOBAAL RAPPORT ANALYTISCHE BOEKHOUDING. 6.

Nadere informatie

Inhoud. Update

Inhoud. Update Inhoud Inhoud... 1 Algemeen... 2 Documenten afpunten: nieuwe mogelijkheden... 2 Inboeken aankoopfacturen: opzoeken code of omschrijving in 1 veld... 2 Vergrendelde investeringsfiches niet meer wijzigen

Nadere informatie

Opstarten van de module Voorraadbeheer

Opstarten van de module Voorraadbeheer Opstarten van de module Voorraadbeheer 1 Welkom in de module Voorraadbeheer van WinBooks on Web De Voorraad module van WinBooks on Web zou ook de Inventaris module kunnen genoemd worden. Deze module is

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN!

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! Voorstelling van de nieuwe versie 3.3 We stellen u vandaag met trots de nieuwe versie 3.3 van BOB Software voor. Ons doel: uw gebruik van het programma vereenvoudigen

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding... 2 2 Beheer gegevens schuldeiser... 2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 4 Migratie... 6 4.1 Algemeen... 6 4.2

Nadere informatie

Inhoud. Update

Inhoud. Update Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Afpunting: fase 2 financieel... 2 Afdrukken rappels: bankrekeningnummer onthouden... 2 Codabestanden: optimalisatie verwerking... 2 Leerlingenrekeningen... 3 Afdrukken

Nadere informatie

VZW boekhouding. Handleiding

VZW boekhouding. Handleiding VZW boekhouding Handleiding 1 Inleiding... 2 2 Dossier voorbereiden... 2 2.1 Dossiergegevens... 2 2.2 Rekeningstelsel... 3 2.3 Dagboeken aanmaken... 6 2.4 Klanten en Leveranciers fiches... 6 Algemeen...

Nadere informatie

Opstarten van de Analytische boekhouding

Opstarten van de Analytische boekhouding Opstarten van de Analytische boekhouding 1 Welkom in de module Analytische boekhouding van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u te kennis te laten maken met de Analytische boekhouding in WinBooks

Nadere informatie

Fietsvergoedingen via de webtoepassing van Count-e

Fietsvergoedingen via de webtoepassing van Count-e Fietsvergoedingen via de webtoepassing van Count-e Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Activatie van fietsvergoedingen via het web... 3 2.1 Zichtbaar maken van fietsvergoedingen in de webtoepassing... 3 2.2 Aanmaak

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

Handleiding. Copyright Link \ Manage bvba 2006. - 2 -

Handleiding. Copyright Link \ Manage bvba 2006. - 2 - - 1 - Handleiding Het programma starten en aanmelden... 3 1 Opbouw van de schermen - Functionaliteiten... 4 1.1 Schermen... 4 Het Modulescherm... 4 Een Overzichtscherm... 4 Het Structuur menu... 5 Een

Nadere informatie

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in.

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in. v 3.0.2.37 - Indien u met stocklokalisaties werkt kan u in de productfiche de stock Wijzigen per lokalisatie. Die stockaanpassingen kunnen ook een decimale waarde zijn. - De stocktransfer is nu ook mogelijk

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie en V 7 2 0

Aanpassingen flexigar Versie en V 7 2 0 Aanpassingen flexigar Versie 7 1 18 en V 7 2 0 Inhoud Algemeen... 2 Etiketten voor stockage winter/zomerbanden afdrukken vanuit het wagenpark.... 2 Mogelijkheid om ondernemingsnummer van vrije beroepen

Nadere informatie

topadmin Release Notes www.kluwer.be/software Lenterelease 2013.1 7.02.422 21/03/2013

topadmin Release Notes www.kluwer.be/software Lenterelease 2013.1 7.02.422 21/03/2013 topadmin Release Notes Lenterelease 2013.1 7.02.422 21/03/2013 www.kluwer.be/software 1 Inhoud Druk CTRL+Klik op de titel om er naartoe te springen. 1 Inhoud...2 2 Nieuwe functionaliteiten Lenterelease

Nadere informatie

LOGISTIEK Factuurcontrole

LOGISTIEK Factuurcontrole LOGISTIEK Factuurcontrole WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Factuurcontrole INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 WERKING 2.1. Verrichtingen ontvangsten 4 2.2. Verrichtingen vooraf 5 2.3.

Nadere informatie

Inhoud. Update

Inhoud. Update Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Afdrukken openstaande klanten en rappels... 2 Rappels via e-mail... 2 Afdruk bankrekening op mandaat... 2 Afdrukken dagboeken: export csv... 2 Domiciliëringen: percentage

Nadere informatie

Afdrukken van gegevens

Afdrukken van gegevens Afdrukken van gegevens 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Afdrukken van gegevens 2 1.1 Een afdruk maken................................ 3 1.1.1 Afdrukken vanuit een scherm......................

Nadere informatie

Proforma werking Logistiek

Proforma werking Logistiek Proforma werking Logistiek WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat WINGS PRO FORMA INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN 1.1. Doelstelling 3 SPECIFIEK 2.1. Wings voorzieningen 4 2.2. Wings instellingen 5 WINGS

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

Technische nota AbiFire CODA

Technische nota AbiFire CODA Laatste revisie : 15 maart 2012 Inleiding De link met maakt het mogelijk om rekeninguittreksels elektronisch in te lezen in de modules Interventie, Ambulance en Preventie van AbiFire. Deze link is gekoppeld

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

HANDLEIDING E-DOCUMENTEN

HANDLEIDING E-DOCUMENTEN HANDLEIDING E-DOCUMENTEN 1 Algemene werking E-documenten van Wings maakt het mogelijk om i.p.v. een papieren factuur een factuur in elektronisch formaat naar een klant te zenden. Hiertoe wordt er een uitvoerbestand

Nadere informatie

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Module Scoda Handleiding oktober 2012 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Inhoud 1. Doel van de module Scoda... 3 2. Schematisch Overzicht... 4 3. Het verkrijgen van CODA-bestanden... 5 4. Het downloaden

Nadere informatie

Getrouwheidskaart. Configuratie van de kaart. Open daarvoor de cliëntfiche en klik onderaan op de knop Getrouwheidskaart.

Getrouwheidskaart. Configuratie van de kaart. Open daarvoor de cliëntfiche en klik onderaan op de knop Getrouwheidskaart. Getrouwheidskaart Configuratie van de kaart Open daarvoor de cliëntfiche en klik onderaan op de knop Getrouwheidskaart. In het nieuwe venster selecteert u onderaan Configureren. Het volgende venster verschijnt.

Nadere informatie

Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert. Handleiding Expert modus

Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert. Handleiding Expert modus Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert Handleiding Expert modus INHOUD De Expert modus... 3 1. Boekhoudkundige audit... 4 2. Audit nota s... 9 3. Verwijdering van boekingen... 13 4. Decentralisatie van

Nadere informatie

Begroting - meerjarenplan

Begroting - meerjarenplan Begroting - meerjarenplan 1. Begroting en meerjarenplan inbrengen... 2 1.1. Inbrengen van budget en meerjarenplan... 2 1.2. Aanpassen begrotingscijfers van ingelezen Excel bestanden... 3 1.3. Afdrukken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen Gebruikershandleiding Beheer Enveloppen Inleiding Via Beheer Enveloppen kunt u heel eenvoudig een groot aantal betalingsbestanden voorbereiden, waarvan niet noodzakelijk alle gegevens al gekend en ingevuld

Nadere informatie

Leerlingenfacturatie in Count-e

Leerlingenfacturatie in Count-e 1 Inleiding... 3 2 Overzicht belangrijke aandachtspunten... 4 2.1 Leerlingenfacturatie en boekhouding in één systeem... 4 2.2 Facturatiemodule ook voor andere facturen dan leerlingenfacturen... 4 2.3 Aparte

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.30

Documentatie voor update SNDwin 12.30 Documentatie voor update SNDwin 12.30 I. Verbeteringen... 3 1. Aankoop onbetaalde facturen... 3 2. Aankoop toevoegen factuur (periode)... 3 3. Aankoop - toevoegen factuur (mededeling)... 3 4. Individuele

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS... 1 1.1 Inventaris afdrukken... 1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)... 3 1.3 Inventaris importeren... 3 1.4 Inventaris

Nadere informatie

HANDLEIDING MEERVOUDIGE PRODUCTEN

HANDLEIDING MEERVOUDIGE PRODUCTEN HANDLEIDING MEERVOUDIGE PRODUCTEN 1 Algemene werking In tegenstelling tot een enkelvoudig product bestaat een meervoudig product uit een aantal componenten. Wings kent twee soorten meervoudige producten:

Nadere informatie

Versie B03b d.d. 13 november 2012. CASH Financieel

Versie B03b d.d. 13 november 2012. CASH Financieel Versie B03b d.d. 13 november 2012 CASH Financieel Printercode toegevoegd in blok lay out! In het scherm Formulier Algemeen is de rubriek Printercode toegevoegd, zodat net als bij de regel lay out een vaste

Nadere informatie

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het belgisch staatsblad van 20.12.2007 pag 63112 en volgende. Vakbondspremie

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

1.4 INSCHRIJVEN AANKOOPFACTUREN

1.4 INSCHRIJVEN AANKOOPFACTUREN 1.4 INSCHRIJVEN AANKOOPFACTUREN De nummering van de aankoopfacturen verloopt automatisch, en kan in geen geval gewijzigd worden. Het nummer bestaat uit : nummer aankoopjournaal/ volgnummer in dit aankoopjournaal.

Nadere informatie

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule Opstarten van de GRATIS facturatiemodule 1 Welkom in het gratis facturatieprogramma van WinBooks on Web Het gratis facturatieprogramma is ontworpen om u kennis te laten maken met de interessante functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding kasten Extern documentenbeheer

Handleiding kasten Extern documentenbeheer Handleiding kasten 1. Inleiding... 3 2. Voorbereiding en organisatie... 4 2.1. Fysieke locatie van de kast(en) bepalen... 4 2.1.1. Ftp of http-server instellingen... 4 2.1.2. Locatie op je eigen boekhoudserver

Nadere informatie

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid.

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid. Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 PRINCIPE IN EXPERT/M PLUS... 3 WERKWIJZE... 4 DOSSIERGEGEVENS... 4 AAN- EN VERKOOPDAGBOEKEN... 5 INSTELLINGEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS 1 Algemene werking Vanaf de uitgave Professional voorziet Wings Logistiek de mogelijkheid om stockgegevens in te lezen via één of meerdere ASCII-bestanden (Verrichting Inventaris

Nadere informatie

BouwOffice HIGHLIGHTS. Versie Enkele belangrijke wijzigingen. Januari 2018

BouwOffice HIGHLIGHTS. Versie Enkele belangrijke wijzigingen. Januari 2018 BouwOffice Versie 3.6.0.8 HIGHLIGHTS Enkele belangrijke wijzigingen Januari 2018 Onze missie: KPD Services n.v. wil een preferente informaticapartner zijn voor alle Belgische bouw-, wegenbouw-, en installatiebedrijven.

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Isabel 6 Een overzicht van de nieuwigheden in versie 2.1

Isabel 6 Een overzicht van de nieuwigheden in versie 2.1 Isabel 6 Een overzicht van de nieuwigheden in versie 2.1 Beste Isabel-gebruiker, Isabel 6 versie 2.1 bevat heel wat nieuwigheden. Dankzij uw opmerkingen via de helpdesk of via tevredenheidsenquêtes, hebben

Nadere informatie

Expert/M Plus. Analytische module.

Expert/M Plus. Analytische module. Expert/M Plus Analytische module www.kluwersoftware.be Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 OPSTARTEN VAN EEN ANALYTISCHE BOEKHOUDING... 2 EEN NIEUW EXPERT/M PLUS DOSSIER MET ANALYTISCHE VERWERKING... 2 EEN BESTAAND

Nadere informatie

HANDLEIDING GEKOPPELDE-PRODUCTEN

HANDLEIDING GEKOPPELDE-PRODUCTEN HANDLEIDING GEKOPPELDE-PRODUCTEN 1 Algemene werking Deze module van Wings zal een product koppelen met een of meerdere product(en) en deze gekoppelde producten ook automatisch laten verschijnen in de verrichtingen.

Nadere informatie

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 SPECIFIEK 1.2. Overzicht instellingen 4 WERKING MONITOR VERRICHTINGEN 2.1. De monitor en de selecties 5 2.2.

Nadere informatie

Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs

Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs 20 maart 2014 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2 Voorbereidend

Nadere informatie

Importeren in de WINexpert+ Boekhouding - aanwijzingen voor de gebruiker:

Importeren in de WINexpert+ Boekhouding - aanwijzingen voor de gebruiker: Centrum voor Informatica, Research en Ontwikkeling bvba Beukendreef 15 9080 Lochristi BTW BE 0427.728.725 RPR Gent ARGENTA 979 2143505 04 IBAN BE10 9792 1435 0504 BIC ARSPBE22 Telefoon: 09.355.76.37 E-mail:

Nadere informatie

Release Notes Sage BOB 50c Versie van 04/04/2017

Release Notes Sage BOB 50c Versie van 04/04/2017 Derdenbestand Boekhouding & Financiën Bestand Klanten Boekhouding & Financiën Bestand Leveranciers Boekhouding & Financiën Bestand Relaties ondernemingen De verbinding met Google Maps in de derdenfiches

Nadere informatie

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Omschrijving... 3 Licentie... 3 Transfer methode... 4 Beveiliging... 5 Dagboeken bestemd voor de ingaven op afstand... 5 Tabellen Derden

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

Handleiding. Opstart Meerjarenplan en budget - 1 -

Handleiding. Opstart Meerjarenplan en budget - 1 - - 1 - Het programma starten en aanmelden... 3 1 Opbouw van de schermen - Functionaliteiten... 4 1.1 Schermen... 4 Het Modulescherm... 4 Een Overzichtscherm... 4 Het Structuur menu... 5 Een Detailscherm...

Nadere informatie

HANDLEIDING TE-BESTELLEN PRODUCTEN

HANDLEIDING TE-BESTELLEN PRODUCTEN HANDLEIDING TE-BESTELLEN PRODUCTEN Algemeen Het programma Wings Logistiek biedt onder meer een bestelbeheer leveranciers aan. Binnen de verrichtingen vinden we de menuoptie Te bestellen producten. Deze

Nadere informatie

Handleiding FORFAITAIRE BEREKENINGSBLADEN

Handleiding FORFAITAIRE BEREKENINGSBLADEN Handleiding FORFAITAIRE BEREKENINGSBLADEN 1 Algemene werking Deze module laat toe om zelf een forfaitair berekeningsblad af te drukken overeenkomstig de normen van de Administratie. Deze forfaitaire rapporten

Nadere informatie

PGCS & DREU. Handleiding

PGCS & DREU. Handleiding PGCS & DREU Handleiding INDEX RENAULT : DREU --------------------------------------------------------------------------------------------------3 A. PARAMETERS -------------------------------------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

Versturen van elektronische facturen

Versturen van elektronische facturen Versturen van elektronische facturen 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 versturen van elektronische facturen 2 1.1 Van start gaan.................................. 2 1.1.1 Mail instellingen op

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

HANDLEIDING V E R Z A M E L F A C T U R E N

HANDLEIDING V E R Z A M E L F A C T U R E N HANDLEIDING V E R Z A M E L F A C T U R E N 1 Algemene werking Als je over regelmatige afnemers beschikt, kan het nuttig zijn om alle leveringen aan deze klanten te verzamelen op één enkele factuur. Hiertoe

Nadere informatie

Nieuw Financieel. Inhoud

Nieuw Financieel. Inhoud Nieuw Financieel Inhoud 1. Financieel beheer... 2 1.1. Algemeen... 2 1.2 Overzicht afdrukken... 3 2. Financieel uittreksel... 4 2.1 Hoofd financieel uittreksel... 4 2.2 Detail financieel uittreksel...

Nadere informatie

Afpunten klanten/leveranciers

Afpunten klanten/leveranciers Inhoud Afpunten klanten/leveranciers... 2 Voorbeelden:... 3 Hoe punt je een betaling tov een factuur af?... 3 Hoe link je een factuur en creditnota aan mekaar?... 4 Hoe punt je een factuur en creditnota

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders

Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders 1/14 Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders Inleiding Marius Software Ontwikkeling bvba is gespecialiseerd in software voor kinderopvang. Het programma Winkind is ontwikkeld in

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01 Release Notes Afdrukdatum: 2011/05/01 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

EINDEJAARSVERRICHTINGEN

EINDEJAARSVERRICHTINGEN EINDEJAARSVERRICHTINGEN Tijdens de overgang van het oudejaar naar het nieuwe jaar dienen er een aantal handelingen verricht te worden, teneinde er voor te zorgen dat deze overgang ook voor Uw programma

Nadere informatie

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Interne facturatie wordt vaak gedaan in grotere bedrijven om boekhoudkundig bedragen binnen verschillende afdelingen over te halen. Instellen

Nadere informatie

Opstarten van de Algemene boekhouding

Opstarten van de Algemene boekhouding Opstarten van de Algemene boekhouding 1 Welkom in de module Algemene Boekhouding van WinBooks on Web Met de module Algemene Boekhouding kunt u: uw aan- en verkoopverrichtingen beheren uw bank- en kasverrichtingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie