Zaakgericht werken. Adviesrapport Peel en Maas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaakgericht werken. Adviesrapport Peel en Maas"

Transcriptie

1 Zaakgericht werken Adviesrapport Peel en Maas Ed Vullings juni 2012

2 Inhoud Samenvatting 3 1 Inleiding Huidige situatie Doelstelling 4 2 Voorwaarden zaakgericht werken Organisatorische voorwaarden Definitie zaakgericht werken is bekend en de organisatie weet hoe er gewerkt gaat worden Produkten en diensten zijn benoemd in zaaktypen Zaakstatussen zijn benoemd Zaakgericht werken is opgenomen in het informatiebeleidsplan Er is draagvlak voor zaakgericht werken Er is budget voor de uitrol en begeleiding van zaakgericht werken Er is een keuze gemaakt voor de implementatie van zaakgericht werken Technische voorwaarden Er kan digitaal gewerkt worden Er is een zaaksysteem aanwezig De IT-architectuur is in kaart gebracht De koppelingen met back-office-applicaties zijn bekend en benoemd De ICT-techniek is op orde Juridische voorwaarden Machtiging tot vervanging Archiefwettelijke verplichtingen 10 3 Archiveringsvraagstukken Vullen zaakdossiers Omzetten in archiefwaardig formaat Bewaartermijn van gerelateerde zaakdossiers Bezwaar- en beroepsprocedure Brondatum vernietigingstermijn 12 4 Tijdsplanning 13 5 BIJLAGEN 14 Bijlage I: Generiek proces 15 Bijlage II: checklist zaaktypen 16 Bijlage III: Archief KPI s voor Peel en Maas 17

3 Zaakgericht werken in Peel en Maas 3 Samenvatting Wat moet Peel en Maas doen om zaakgericht te werken? Deze vraag wordt beantwoordt in dit advies. De gemeente is al goed op weg maar sommige punten vragen nog aandacht. Het benoemen van de zaaktypen bijvoorbeeld. Aan deze voorwaarde wordt nog niet volledig voldaan. Ook de manier van werken en het draagvlak voor zaakgericht werken vragen nog de nodige aandacht. Het management van Peel en Maas zal ook consequenter moeten gaan sturen op de afhandeling van zaken. De performance van het zaaksysteem Verseon is nog niet optimaal, hier zal verbetering in op moeten treden, dit zal zeker zorgen voor meer draagvlak. Om de archivering ook zaakgericht en digitaal te mogen uitvoeren is een besluit tot vervanging nodig. Hiervoor dient een handboek digitale vervanging opgesteld te worden.

4 Zaakgericht werken in Peel en Maas 4 1 Inleiding 1.1 Huidige situatie Om de dienstverlening te verbeteren wil Peel en Maas digitaal zaakgericht gaan werken in een papierloos kantoor vanaf het 3 e kwartaal van Vanaf 1 januari 2010 digitaliseert de gemeente haar ingekomen post en is men begonnen met digitaal werken. Per 5 maart 2012 is het zaaksysteem Verseon ingevoerd en is het de bedoeling dat de medewerkers zaakgericht gaan werken. Het principe van zaakgericht werken is echter bij veel medewerkers nog niet ingeburgerd. Digitaal zaakgericht werken impliceert ook digitaal zaakgericht archiveren. Het zaaksysteem Verseon is hier ook geschikt voor, de uitvoering ligt echter in hoge mate bij de discipline van de medewerkers. Zij moeten immers zaken vormen en afhandelen. Team Documentaire Informatievoorziening (DIV) kan vervolgens de afgehandelde zaken gaan archiveren. Verreweg de meeste medewerkers zijn gewend om met papieren dossiers te werken, met digitale dossiers hebben ze weinig ervaring. Dit geldt ook voor de medewerkers van team DIV. Een grote verandering die zaakgericht werken met zich meebrengt is dat bij de registratie van een zaak ook meteen de vorming van het zaakdossier start. In de praktijk heeft team DIV inmiddels een flinke digitale werkvoorraad te archiveren zaken en documenten opgebouwd. Om digitaal te archiveren zal de gemeente een besluit tot vervanging moeten nemen. In de afstudeeropdracht De ambtenaar gaat in zaken is in kaart gebracht wat een gemeente allemaal moet regelen wil ze succesvol zaakgericht gaan werken. De conclusie is dat voldaan moet worden aan voorwaarden, deze zijn onder te verdelen in organisatorische, technische en juridische voorwaarden. Naast genoemde voorwaarden heeft zaakgericht werken ook veel consequenties voor het archiveringssysteem, ook deze komen in dit adviesrapport aan de orde. 1.2 Doelstelling De doelstelling van dit adviesrapport voor de directie en management van de gemeente Peel en Maas is een beschrijving van de stappen die de gemeente moet nemen om te komen tot zaakgericht werken voor de gehele organisatie.

5 Zaakgericht werken in Peel en Maas 5 2 Voorwaarden zaakgericht werken In dit hoofdstuk wordt beschreven aan welke voorwaarden voldaan moet worden wil Peel en Maas zaakgericht kunnen werken. De voorwaarden zijn onderverdeeld in organisatorische, technische en juridische voorwaarden. De genoemde voorwaarden zijn gefilterd uit literatuuronderzoek en interviews met gemeenten. In sommige gevallen voldoet Peel en Maas al aan de gestelde voorwaarde, er is dan beschreven hoe de gemeente deze voorwaarde invulling heeft gegeven. In een conclusie wordt vervolgens aangegeven of de gemeente voldoet aan de voorwaarde en zo niet, wat ze moet doen om wel aan de voorwaarde te kunnen voldoen. 2.1 Organisatorische voorwaarden Definitie zaakgericht werken is bekend en de organisatie weet hoe er gewerkt gaat worden Peel en Maas heeft voor de inrichting van haar zaaksysteem Verseon een generiek proces ontwikkeld. Dit proces is vastgesteld door de directie op (nummer 1894/2011/53778). Het proces is ontwikkeld door een groep vertegenwoordigers uit de teams (ambassadeurs). Op deze manier is geprobeerd om organisatiebreed draagvlak te creëren voor zaakgericht werken. De gehele organisatie heeft een cursus gevolgd waarin het principe van zaakgericht werken en het generieke proces (BIJLAGE I) zijn uitgelegd. Helaas blijkt in de praktijk dat dit nog niet ingeburgerd is. Conclusie: Er zal geïnvesteerd moeten worden in begeleiding van medewerkers in hoe ze zaakgericht moeten werken. Het principe van zaakgericht werken en zaakdossiers moet helder worden uitgelegd. Met name medewerkers die werkzaamheden verrichten die moeilijker in een zaaktype te vangen zijn (bijv. projecten) vergen veel aandacht. De begeleiding kan ingevuld worden door ambassadeurs zaakgericht werken en team DIV.

6 Zaakgericht werken in Peel en Maas Produkten en diensten zijn benoemd in zaaktypen Peel en Maas heeft momenteel 330 zaaktypen benoemd in de Zaaktypecatalogus (ZTC). De ZTC van Peel en Maas is vastgelegd in lokale navigatiestructuur van de I-Navigator. I- Navigator is een digitaal hulpmiddel voor informatiemanagement. Naast de lokale navigatiestructuur bevat I-Navigator nog twee structuren waarin meer dan 700 mogelijke werkprocessen (=zaaktypen) beschreven zijn. De GEMMA-zaaktypecatalogus is integraal opgenomen in de I-Navigator. Mocht een produkt of dienst niet in een van de zaaktypen uit I-Navigator passen dan kan een lokaal zaaktype aangemaakt worden. De reeds door Peel en Maas benoemde zaaktypen zijn ontstaan vanaf 1 januari 2010 toen gestart is met digitaal werken in Docman. Een inventarisatie van de produkten en diensten van de gemeente heeft echter nooit plaatsgevonden. Dit zal op korte termijn moeten gebeuren. Conclusie: Per team zal een verzoek tot inventarisatie van produkten en diensten uitgezet worden. Zodra het team de inventarisatie heeft afgerond, wordt in een projectgroepje met medewerkers van het team en een DIV-medewerker geprobeerd om de produkten en diensten in een zaaktype te vatten. Hulpmiddel hierbij is de I-Navigator. Voor de invulling van de metagegevens van een zaaktype kan een checklist gebruikt worden (BIJLAGE II) Zaakstatussen zijn benoemd Een status is een aanduiding van de stand van zaken van een zaak op basis van een betekenisvol behaald resultaat voor de initiator van de zaak. In het generiek proces van Peel en Maas worden de volgende statussen onderscheiden: Ontvangen: Het stuk is ontvangen door de gemeente Peel en Maas; Geregistreerd: Het stuk is ingevoerd en gekoppeld aan een zaak in het zaaksysteem; In behandeling: De zaak is in behandeling genomen door de behandelend ambtenaar; Afgehandeld: De behandelend ambtenaar heeft de zaak afgedaan, het resultaat is bekend; Gearchiveerd: De zaak is opgenomen in het archief van de gemeente Peel en Maas. Conclusie: aan deze voorwaarde is voldaan Zaakgericht werken is opgenomen in het informatiebeleidsplan Het college van B&W heeft op het Besluit informatiebeheer gemeente Peel en Maas 2012 (nummer 1894/2012/230) vastgesteld. Hierin staat vermeld dat er zaakgericht gewerkt wordt en dat medewerker er zelf verantwoordelijk voor zijn dat alle gegevens van de zaak worden vastgelegd. Conclusie: aan deze voorwaarde is voldaan.

7 Zaakgericht werken in Peel en Maas Er is draagvlak voor zaakgericht werken Draagvlak voor zaakgericht werken is nog onvoldoende aanwezig. Dit hangt onder meer samen met het al in paragraaf gememoreerde feit dat het zaakgericht werken nog niet ingeburgerd is. Zaakgericht werken is opgenomen in het kwaliteitsplan van de gemeente en wordt gedragen door directie en management. De aansturing van medewerkers om ook daadwerkelijk zaakgericht te gaan werken is echter onvoldoende. Conclusie: Draagvlak is nog onvoldoende aanwezig. Het zal moeten ontstaan door begeleiding in de manier van werken en al doende de voordelen ervan te ontdekken. Communicatie over de voordelen van zaakgericht werken moet simpel worden gehouden. Ook het betrekken van medewerkers in het benoemen van hun zaaktypes zal het draagvlak vergroten, zaakgericht werken wordt dan immers iets wat ze zelf mee ontwikkeld hebben. Het management zal moeten gaan sturen op zaakafhandeling Er is budget voor de uitrol en begeleiding van zaakgericht werken Peel en Maas heeft zaakgericht werken benoemd als een project (nr ) en heeft hier tot 2025 een substantieel budget voor beschikbaar. Conclusie: aan deze voorwaarde is voldaan Er is een keuze gemaakt voor de implementatie van zaakgericht werken Peel en Maas heeft gekozen om zaakgericht werken met een Big Bang neer te zetten. Dit is gebeurd op 5 maart Er is gekozen voor de Dordtse variant, vijf statussen zijn benoemd en er wordt volgens een generiek proces (BIJLAGE I) gewerkt. Conclusie: aan deze voorwaarde is voldaan. 2.2 Technische voorwaarden Er kan digitaal gewerkt worden De definitie van digitaal werken is: het ontvangen en vervolgens digitaal bewerken, beheren, behandelen, benutten en/of versturen van informatie. In Peel en Maas gaat post digitaal de organisatie in en kunnen medewerkers deze bijna volledig digitaal afhandelen. Alleen het principe van de elektronisch handtekening is nog niet ingevoerd. Conclusie: De elektronische handtekening moet ingevoerd worden. Raadpleeg hiervoor de Wet elektronische handtekeningen en de Wet elektronisch bestuurlijk verkeer Er is een zaaksysteem aanwezig Peel en Maas heeft gekozen voor Verseon 2.0. Conclusie: aan deze voorwaarde is voldaan.

8 Zaakgericht werken in Peel en Maas De IT-architectuur is in kaart gebracht Peel en Maas heeft de IT-architectuur beschreven en de verantwoordelijkheden van het beheer zijn belegd. Op onderstaande afbeelding is de IT-architectuur van de organisatie in beeld gebracht: Conclusie: aan deze voorwaarde is voldaan De koppelingen met back-office-applicaties zijn bekend en benoemd In principe komt elke applicatie waar documenten mee gegenereerd worden in aanmerking om te koppelen met het zaaksysteem. Momenteel is echter alleen de koppeling met Squit- XO (de backoffice-applicatie voor vergunningen) een feit en deze koppeling is nog verre van optimaal. Voor de koppeling met de basisgegevens is inmiddels een projectgroep in het leven geroepen die de eisen aan de koppeling in kaart gaat brengen. Conclusie: Er moet een overzicht komen van alle applicaties die gekoppeld moeten worden met het zaaksysteem. Vervolgens zal een tijdsplanning gemaakt worden waar de koppelingen met betreffende applicaties in komen te staan. Voor elke koppeling zal een projectgroep in het leven geroepen worden die vervolgens de gewenste koppeling in kaart gaat brengen. Hulpmiddel hierbij kan de cursus Masterclass of engineering zijn.

9 Zaakgericht werken in Peel en Maas De ICT-techniek is op orde Peel en Maas heeft ook haar ICT-netwerk in kaart gebracht: Speciaal voor de implementatie van het Verseon zaaksysteem Is srvapp03 vervangen door srvapp16 (produktie-omgeving) en srvapp17 (testomgeving). Helaas zijn er nog steeds problemen met de performance van het zaaksysteem. Dit zal toch verder onderzocht moeten worden. Conclusie: De performance van het zaaksysteem zal moeten verbeteren, dit kan in overleg met de leverancier van het zaaksysteem en deskundigen op het gebied van het ICT-netwerk. Een verbetering van de performance zal het draagvlak voor zaakgericht werken positief beïnvloeden.

10 Zaakgericht werken in Peel en Maas Juridische voorwaarden Machtiging tot vervanging De machtiging tot vervanging van te bewaren archiefbescheiden die een gemeente moet aanvragen bij GS (artikel 7 Archiefwet) zal op termijn vervallen. De verwachting van de VNG is dat dit per 1 januari 2013 in een wijziging van het Archiefbesluit zal plaatsvinden. (VNG, 2011). Conclusie: Een machtiging tot vervanging is niet meer nodig. De gemeente moet aan het werk met de Archief KPI s, hierin wordt overigens ook verwezen naar de Model Beleidsregel LOPAI. Met behulp hiervan kan een handboek vervanging opgesteld worden Archiefwettelijke verplichtingen Met behulp van de Archief KPI s kan in kaart worden gebracht in hoeverre de gemeente voldoet aan haar archiefwettelijke verplichtingen Voor Peel en Maas zijn deze KPI s doorgenomen (BIJLAGE III). De vragen die een actiepunt oproepen in relatie met zaakgericht werken, komen hieronder aan de orde (met vermelding van het KPI-nummer). 3.1 Geordend overzicht: De zaaktypecatalogus (ZTC) is de ordeningsstructuur. Aangezien de ZTC nog niet compleet is, zal hier actie ondernomen moeten worden (punt is al opgenomen onder organisatorische voorwaarden) 3.3 Systeem voor toegankelijkheid: Door de archiveringsachterstand sinds 2010 kan de toegankelijke staat niet meer gegarandeerd worden. Zaken moeten zo snel mogelijk in een duurzaam formaat worden opgeslagen. 4.3 Aanvullende metagegevens: Worden opgenomen in de ZTC, is echter nog niet compleet (zie KPI-nummer 3.1) 4.4 Opslagformaten. Voor tekstdocumenten wordt PDF/A-1b gebruikt. Voor niet tekstdocumenten moeten nog formaten benoemd worden. 5.3 Vervanging, besluiten en verklaringen: Er is op dit moment door het college, voor justitiële documenten in het zaaktype drank- en horecavergunningen toestemming voor vervanging gegeven. Vanaf 1 januari 2010 werd een aanvraag voor de vervanging, van de papieren documenten vanaf 2010, bij Gedeputeerde Staten en het college van Burgemeester en Wethouders voorbereid. Een handboek digitale vervanging volgens de Model Beleidsregel LOPAI zal hiervoor opgesteld moeten worden. 7.4 E-depot: De gemeente beschikt met Verseon 2.0 over de mogelijkheid tot een E-depot. Dit is echter een module die nog aangeschaft moet worden. Bekeken moet worden aan welke eisen het E-depot moet voldoen Mensen, kwalitatief tbv. Beheer: Bijscholing is nodig ten aanzien van de veranderende rol van DIV. De volgende competenties zijn voor DIV-medewerkers van belang: communicatief, pro-actief, affiniteit met IT, informatie-analytisch.

11 Zaakgericht werken in Peel en Maas 11 3 Archiveringsvraagstukken Zaakgericht werken heeft alles te maken met beheer en beschikbaarstelling van procesgebonden informatie en is dus een wezenlijk onderdeel van het archiveringssysteem van Peel en Maas. In dit hoofdstuk volgen oplossingen voor de in de scriptie De ambtenaar gaat in zaken onderkende vraagstukken. 3.1 Vullen zaakdossiers Omdat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor het vullen van het zaakdossier is het belangrijk dat ze begeleid worden in het vormen van dossiers. Welke informatie stop je wel in het zaakdossier en welke niet? Ook moeten de medewerkers getraind worden in het logisch benoemen van documenten in een zaakdossier. Een hulpmiddel voor het logisch ordenen van documenten kan de toekomstige NEN-norm 2084: Taxonomie van documenttypen zijn. Deze is echter nog in ontwikkeling. De medewerkers van team DIV kunnen dankzij hun kennis en kunde op het gebied van informatievoorziening deze begeleidingsrol op zich nemen. 3.2 Omzetten in archiefwaardig formaat De meest logische oplossing voor het tijdstip van omzetten naar open standaardformaten is het moment dat de zaak wordt opgenomen in het archief en dus overgaat naar de Records Management Applicatie (RMA). De zaak is dan afgehandeld, het onmiddellijk nut is dus voorbij. Het risico dat bestandsformaten niet meer leesbaar zijn gedurende de looptijd van een zaak is vrijwel nihil en er wordt op deze manier ruimschoots voldaan aan de eis uit de Archiefregeling dat digitale archiefbescheiden uiterlijk op het tijdstip van overbrenging worden opgeslagen in een valideerbaar en volledig gedocumenteerd bestandsformaat dat voldoet aan een open standaard. Deze formaten moeten nog wel worden vastgelegd voor Peel en Maas.

12 Zaakgericht werken in Peel en Maas Bewaartermijn van gerelateerde zaakdossiers Bij omgevingsvergunningen heeft de gemeente te maken met het verschil tussen enkelvoudige en meervoudige omgevingsvergunningen. Bij de enkelvoudige aanvraag is sprake van één activiteit waarvoor een omgevingsvergunning wordt aangevraagd. Op basis van een transponeringstabel kan worden nagegaan welke oude toestemming ten grondslag ligt aan deze activiteit. Op basis van deze oude toestemming kan de bewaar- of vernietigtermijn van het zaakdossier worden bepaald. Een meervoudige aanvraag vraagt om een andere benadering voor het bepalen van de bewaar- en vernietigtermijnen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoofd- en deelzaken. De aanvraag is de hoofdzaak. Voor iedere activiteit wordt een deelzaak aangemaakt. Hiervan wordt achterhaald welke oude toestemming hieraan ten grondslag ligt. Op deze wijze wordt per deelzaak duidelijk wat de bewaartermijn is. Wanneer dit voor alle deelzaken is gedaan kan ook de bewaartermijn voor het gehele zaakdossier worden bepaald. Het dossier wordt bewaard tot het moment dat de deelzaak met de langste bewaartermijn wordt opgeschoond. Daarnaast kan er ook nog sprake zijn van een vervolgzaak, bijvoorbeeld houden toezicht omgevingsvergunning, deze vervolgzaak wordt gestart nadat de omgevingsvergunning verleend is. Dit houdt in dat deze zaken een verschillende afhandelingstermijn hebben en dus ook een afzonderlijke bewaartermijn. Het worden dus twee zaakdossiers die wel aan elkaar gerelateerd zijn. 3.4 Bezwaar- en beroepsprocedure Een bezwaarzaak is altijd gerelateerd aan een bestaande zaak. Het is een vervolgzaak op bijvoorbeeld een vergunningszaak. Mocht de bezwaarzaak aanleiding geven om de verleende vergunning te herzien, dan wordt de vergunningszaak heropend. Het besluit van de bezwaarzaak wordt in de vergunningszaak opgenomen. Dit is nodig omdat volgens de gemeentelijke selectielijst een bezwaarzaak na zeven jaar vernietigd wordt. De vergunning kan een langere bewaartermijn hebben en de gemeente moet kunnen verantwoorden waarom de vergunning verleend of niet verleend is. Op deze manier zit alle benodigde informatie in de vergunningszaak en kan er een nieuw besluit worden genomen. 3.5 Brondatum vernietigingstermijn Zodra een zaak afgehandeld is, kan ze worden gearchiveerd. Door bij zaakgericht archiveren gebruik te maken van een dynamische en semi-statische fase kunnen afgehandelde zaken waarvan de vernietigingstermijn nog niet begint te lopen (bijvoorbeeld omdat het een lopende vergunning betreft) gearchiveerd worden als dynamisch dossier. Zodra het belang van de zaak vervalt, kan het dossier overgeplaatst worden naar de semistatische fase en begint de vernietigingstermijn te lopen.

13 Zaakgericht werken in Peel en Maas 13 4 Tijdsplanning In onderstaande tijdsplanning is aangegeven welke activiteiten wanneer uitgevoerd moeten worden. Jaar Kwartaal 3e 4e 1e 2e 3e 4e 1e 2e Activiteit Begeleiden van medewerkers Benoemen en inrichten zaaktypen Draagvlak creëren Electronische handtekening Koppelingen backoffice Verbeteren performance Handboek vervanging Archiveringsachterstanden Opslagformaten benoemen E-depot Bijscholing DIV In de planning is er vanuit gegaan dat begeleiden medewerkers en draagvlak creëren een continu proces is. De overige activiteiten behoren volgens de planning uiterlijk kwartaal 1 van 2014 klaar te zijn. Mocht er om een of andere reden een vertraging in de planningsuitvoering optreden, dan is er nog een buffer van een kwartaal.

14 Zaakgericht werken in Peel en Maas 14 5 BIJLAGEN

15 Zaakgericht werken in Peel en Maas 15 Bijlage I: Generiek proces

16 Zaakgericht werken in Peel en Maas 16 Bijlage II: checklist zaaktypen Voor welke produkten en diensten is het team verantwoordelijk? Is het betreffende produkt/dienst opgenomen in de ZTC? (zo ja, gebruik dit zaaktype en pas de metagegevens waar nodig aan. Is het niet opgenomen, maak dan een lokaal zaaktype aan). Wat is de aanleiding van de zaak, via welke kanalen kan de zaak gestart worden? Is het een interne, uitgaande of inkomende zaak? Welke mogelijke resultaten kent de zaak en welke bewaartermijn hoort daarbij? Wanneer start de bewaartermijn? (datum afhandeling zaak, ingangsdatum bij de zaak vastgelegd besluit, vervaldatum bij de zaak vastgelegd besluit, ander datumkenmerk van de zaak) Welke autorisaties gelden voor de zaak (wie is er betrokken), is er sprake van vertrouwelijkheid? Welke informatie moet vastgelegd worden bij de intake van de zaak (NAW, BSN, BAGnummer etc.) Welke documenten kunnen voorkomen in de zaak en welke documenten moeten voorkomen in de zaak? Welke (wettelijke) afhandeltermijn geldt voor de zaak? Zijn er gerelateerde zaken? Als bovenstaande vragen beantwoord zijn, kunnen de metagegevens aan het zaaktype worden meegegeven.

17 Zaakgericht werken in Peel en Maas 17 Bijlage III: Archief KPI s voor Peel en Maas 1. Lokale regelingen 1.1. Verordening archiefzorg. Archiefverordening gemeente Peel en Maas (nr. 1894/2010/41351) 1.2. Verordening toezicht archiefbeheer Archiefverordening gemeente Peel en Maas (nr. 1894/2010/41351) 1.3. Besluit informatiebeheer. Besluit informatiebeheer gemeente Peel en Maas 2012 (nr. 1894/2012/230) 1.4. Wijziging overheidstaken: Nog niks over vastgelegd Gemeenschappelijke regelingen. Voorzieningen zijn nog niet getroffen. Er is wel een overzicht van de gemeenschappelijke regelingen (nr. 1894/2012/76708) 1.6. Mandaatregeling archiefzorg. Mandaatregeling Peel en Maas (nr. 1894/2010/8977) en Besluit ondermandaat team I&A (nr. 1894/2010/20100) 1.7. Uitbesteden archiefbeheerstaak. Besluit om het te vernietigen papieren archief van de voormalige gemeenten Helden en Maasbree op te slaan bij firma Allbidigit in Echt (nr. 1894/2010/7215). 2. Interne kwaliteitszorg en toezicht 2.1. Kwaliteitssysteem archiefbeheer: RODIN is ingevuld. Het Documentair Structuur Plan is volgens zaaktypen ingericht en per proces op maat gemaakt voor Peel en Maas Gekwalificeerde gemeentearchivaris: Is benoemd en in bezit van diploma Verslag toezicht archiefbeheer: Zal in 2012 voor het eerst worden gemaakt Verslag beheer archiefbewaarplaats: Zal in 2012 voor het eerst worden gemaakt. 3. Ordening, authenticiteit, context, toegankelijkheid en duurzaamheid papieren en digitale archiefbescheiden 3.1. Geordend overzicht: Overzicht zaaktypen is in opbouw (Zaaktypecatalogus) Authenticiteit en context: Zaaktypecatalogus. In het Besluit Informatiebeheer en het generiek proces voor de ingekomen post worden regels gesteld Systeem voor toegankelijkheid: Zaakgericht werken in Verseon Duurzame materialen en gegevensdragers: De digitale zaken worden gefaciliteerd met scanners die PDF/A documenten maakt en de omzetting van Office documenten kan op elke werkplek met een voorgeprogrammeerde Bullzipprinter naar PDF/A-1b formaat. Formaten voor niet tekstdocumenten moeten nog benoemd worden Duurzame verpakkingsmaterialen bij opslag: De papieren zaken zijn in duurzame materialen opgeborgen volgens ICN normen.

18 Zaakgericht werken in Peel en Maas De statische archieven zijn het laatste decennium opnieuw verpakt, m.u.v. het statisch archief van Helden en Maasbree Het Heldense archief ondergaat nu een herverpakking en conservering- en restauratietraject. Het project is op de helft. Het Maasbreese archief is daarna aan de beurt. Er wordt 6 dagdelen in de week gewerkt aan conservering. (vrijwilligers) 4. Specifieke eisen aan digitale duurzaamheid 4.1. Opbouw digitaal informatiebeheer: Voor het grootste deel werkt de gemeente op basis van Rodin Functionele eisen: Verseon 2.0. voldoet aan NEN 2082 en wordt op dit moment ook als zodanig ingericht en geïmplementeerd Aanvullende metagegevens: Ja, worden vastgelegd in de ZTC Opslagformaten: PDF/A-1 en straks inclusief PDF/A-2 is de norm tenzij Voorzieningen compressie en encryptie: Compressie en encryptie wordt niet toegepast Converteren en migreren: Er zijn conversiedocumenten voor de overgang van de vier gemeenten naar Docman en daarna van Docman naar Verseon. Er is ook een conversietabel van de gebruikte systemen Filtrak, IRS, Docman naar Verseon. 5. Vernietiging, vervanging en vervreemding van archiefbescheiden 5.1. Archiefselectielijst en stukkenlijst : In de ZTC is de selectielijst geïntegreerd. Er is geen aanvullende stukkenlijst. In het documentair structuurplan is/wordt alles per zaaktype vastgelegd Vernietiging en verklaringen: Jaarlijks vindt vernietiging plaats van papieren dossiers die op grond van de selectielijst voor vernietiging in aanmerking komen. Van elke vernietiging wordt een verklaring opgemaakt die aan de wettelijke voorschriften voldoet Vervanging, besluiten en verklaringen: Er is op dit moment door het college voor justitiële documenten in het zaaktype drank- en horecavergunningen toestemming voor vervanging gegeven. Vanaf 1 januari 2010 wordt een aanvraag voor de vervanging, van de papieren documenten vanaf 2010, bij Gedeputeerde Staten en het college van Burgemeester en Wethouders voorbereid Vervreemding, besluiten en verklaringen: Peel en Maas heeft nog geen verzoek voor vervreemding behandeld. 6. Overbrenging van archiefbescheiden naar de archiefbewaarplaats Overbrenging na 20 jaar: Het semi-statisch archief van de voormalige gemeente Maasbree en de voormalige gemeente Kessel bevat dossiers die ouder zijn dan 20 jaar. De inventarisatie en overbrenging is gepland in een project dat loopt tot Verklaringen van overbrenging 6.3. Niet overbrengen vanwege bedrijfsvoering: Er is geen machtiging tot opschorting aangevraagd.

19 Zaakgericht werken in Peel en Maas Archiefbewaarplaatsen, archiefruimten en E-depots 7.1. Archieforganisatie/kwaliteitszorg/benchmark: Beheer van de archieven is binnen de gemeente Peel en Maas als volgt geregeld: de historische archieven en collecties (archiefbewaarplaats) staan onder beheer van de gemeentearchivaris. De niet overgedragen archieven (archiefruimte en archiefmagazijnen) vallen onder de verantwoording van de teammanager I&A. Uitvoering van dit beheer vindt plaats door team DIV. Binnen het gemeentelijke archiefbeheer is geen sprake van een kwaliteitszorgsysteem en er vindt geen deelname plaats aan landelijke benchmarking Archiefbewaarplaats: Ja, aanwezig in gemeentehuis Archiefruimten: Ja, deze ruimte is gehuurd bij de firma Allbidigit in Echt E-depot: De gemeente beschikt met Verseon 2.0 over de mogelijkheid tot een E- depot. E.e.a. zal nog verder ingericht moeten worden. Digitale reproducties van papieren archiefbescheiden (Helden, Kessel, Maasbree en Meijel) worden duurzaam gekoppeld aan de dossiers via Verseon. Digitale reproducties die te omvangrijk zijn worden totdat er een betere oplossing is opgeslagen op een aparte server / harde schijf, met verwijzingen over en weer in Verseon en een overzichtsdocument. De nieuwe zaken (Peel en Maas-zaken) worden via de ordening van het documentair structuurplan in Verseon opgeslagen. 8. Ter beschikking stelling van naar de archiefbewaarplaats overgebrachte archiefbescheiden Beschikbaarheid originelen en dubbelen: Aan alle gestelde eisen wordt voldaan Beperking openbaarheid na 20 jaar: 8.3. Beperking openbaarheid na 75 jaar: Is niet van toepassing Afwijzing raadpleging of gebruik: Is nog niet voorgekomen. We proberen met behulp van restauratie en digitalisering afwijzingen te voorkomen Uitleningen aan overheidsorgaan en deskundige instelling: 8.6. Regulering fysiek bezoek en gebruik: Er is nog geen eigen Reglement voor het fysieke bezoek. Het Heldense Reglement wordt toegepast. Een kwaliteitshandvest wordt niet gebruikt en aan een monitor dienstverlening is nog niet deelgenomen Regulering digitaal bezoek en gebruik: Zie voor regulering digitaal bezoek en gebruik.

20 Zaakgericht werken in Peel en Maas Rampen, calamiteiten en veiligheid 9.1. Onderdeel gemeentelijk rampenplan: In het informatiebeveiligingsplan is het papieren archief en de bewaarplaatsen en het digitale archief opgenomen Plan veiligheid, calamiteiten en ontruiming: Een ontruimingsplan is er niet. Op de deur van de archiefbewaarplaats is aan de buitenkant een actuele lijst van instanties en hun bereikbaarheid vermeld die bij calamiteiten direct moeten worden ingeschakeld. Een verzamelplaats zullen we in 2012 aanwijzen Regionaal en landelijk veiligheidsnetwerk: In 2012 zullen we regelen dat de gemeente meedoet aan het veiligheidsnetwerk van erfgoedinstellingen in de Provincie Limburg. 10. Middelen en mensen Middelen: De middelen zijn niet geoormerkt en komen uit het totale budget van team I&A Mensen, kwantitatief tbv. Beheer: Er is 0.8 fte beschikbaar voor het archief (inclusief toezichtstaken). Met behulp van team DIV en vrijwilligers wordt het overgedragen archief in goede staat gehouden. Op deze taken zijn geen aanmerkingen vanuit de provincie gekomen Mensen, kwalitatief tbv. Beheer: Bijscholing is altijd mogelijk. Er zijn geen aanmerkingen vanuit de provincie Mensen, kwantitatief tbv. Toezicht: Zie De archivaris is vanaf dagelijks betrokken bij de inrichting van het zaakgewijs werken en digitale informatiehuishouding.

Verslag archief- en informatiebeheer GR Ferm Werk

Verslag archief- en informatiebeheer GR Ferm Werk Verslag archief- en informatiebeheer 2015 GR Ferm Werk Vastgesteld door het dagelijks bestuur van Ferm Werk op 9 juni 2016 Inleiding Als archiefzorgdrager legt het dagelijks bestuur van Ferm Werk verantwoording

Nadere informatie

Uitwerking KPI-vragen

Uitwerking KPI-vragen Bijlage 2 bij verslag Archiefzorg en -beheer 2013 / 2014 Uitwerking KPI-vragen 1 LOKALE REGELINGEN Voldoen de gemeentelijke regelingen aan de wettelijke eisen? Aw art. 30.1 Aw art. 32.2 Model- Besluit

Nadere informatie

Archiefzorg en beheer 2013/2014

Archiefzorg en beheer 2013/2014 T Archiefzorg en beheer 2013/2014 Verslag aan de raad ten behoeve van de horizontale verantwoording van de zorg over en het beheer van (analoge en digitale) archieven conform de Archiefwet 1995 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Boxtel over 2015/2016

Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Boxtel over 2015/2016 Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Boxtel over 2015/2016 Versie d.d. 10 oktober 2016 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d... oktober 2016 1 Inleiding

Nadere informatie

Waterschap [WET REVITALISERING GENERIEK TOEZICHT]

Waterschap [WET REVITALISERING GENERIEK TOEZICHT] Waterschap ei [WET REVITALISERING GENERIEK TOEZICHT] Verslag toepassing Wet Revitalisering Generiek Toezicht Kritische Prestatie Indicatoren (KPľs) p. 2-7 p. 8-17 Wet Revitalisering Generiek Toezicht (WRGT)

Nadere informatie

Wetgeving Regeling/Model Kwaliteitscriteria Oordeel gemeenteraad. archiefzorg. Medegedeeld aan GS. Informatiebeheer tbv archiefbeheer

Wetgeving Regeling/Model Kwaliteitscriteria Oordeel gemeenteraad. archiefzorg. Medegedeeld aan GS. Informatiebeheer tbv archiefbeheer Publieke verantwoording gemeentelijke archiefzorg en -beheer Wetgeving /Model Kwaliteitscriteria Oordeel art. 30 art. 32 Algemene wet bestuursrecht titel 10.1. Gemeentewet art. 160-169 Burgerlijk Wetboek

Nadere informatie

Verbeteringen KPI- rapportage Gemeente Zederik juli 2014 t.o.v. rapportage november 2013

Verbeteringen KPI- rapportage Gemeente Zederik juli 2014 t.o.v. rapportage november 2013 Verbeteringen KPI- rapportage Gemeente Zederik juli 2014 t.o.v. rapportage november 2013 = Taakverwaarlozing op grond van Archiefwetgeving Ja: groene arcering. Gemeente voldoet aan de norm Deels: oranje

Nadere informatie

Er is een Archiefverordening Delfland 2011 deze is per 05-11-2011 in werking getreden en medegedeeld aan Gedeputeerde Staten

Er is een Archiefverordening Delfland 2011 deze is per 05-11-2011 in werking getreden en medegedeeld aan Gedeputeerde Staten = Taakverwaarlozing op grond van Archiefwetgeving ( Dit geldt alleen voor de onderwerpen in de kolom ) : rode arcering. Waterschap voldoet niet aan de norm (Indien op het punt waarbij staat vermeld negatief

Nadere informatie

Verslag toezicht archief- en informatiebeheer gemeente Renswoude 2015

Verslag toezicht archief- en informatiebeheer gemeente Renswoude 2015 Verslag toezicht archief- en informatiebeheer gemeente Renswoude 2015 Opsteller Vincent Robijn - gemeentearchivaris T.a.v. College Datum 18-06-15 Registratienummer 1. Algemeen Zoals voorgeschreven in artikel

Nadere informatie

Interne Memo nr. INT14-1518

Interne Memo nr. INT14-1518 Interne Memo nr. INT14-1518 Aan: college van B&W van Heerhugowaard Van: Johan Hoogewerf Datum: 30 juni 2014 Onderwerp: Verslag archief-kpi s gemeente Heerhugowaard 2014 Afschrift aan: 1. LOKALE REGELGEVING

Nadere informatie

Verslag archief- en informatiebeheer GR Ferm Werk

Verslag archief- en informatiebeheer GR Ferm Werk Verslag archief- en informatiebeheer 2016 GR Ferm Werk 6 juli 2017 Inleiding Als archiefzorgdrager legt het dagelijks bestuur van Ferm Werk verantwoording af aan het algemeen bestuur en Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Archiefinspectie RHC Alkmaar. Verslag archief-kpi s Heerhugowaard 2015

Archiefinspectie RHC Alkmaar. Verslag archief-kpi s Heerhugowaard 2015 Archiefinspectie RHC Alkmaar Verslag archief-kpi s Heerhugowaard 2015 Bijlage bij de brief van de gemeentelijke archiefinspectie aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard,

Nadere informatie

2. Interne kwaliteitszorg en toezicht Werkt de gemeente structureel aan de kwaliteitsverbetering van haar informatiehuishouding?

2. Interne kwaliteitszorg en toezicht Werkt de gemeente structureel aan de kwaliteitsverbetering van haar informatiehuishouding? Bijlage 1. Beantwoording van de KPI-vragen Hieronder volgen de relevante antwoorden op de KPI-vragen. Het schematische overzicht van de archief-kpi s met beantwoording in het kort is als bijlage 2 aan

Nadere informatie

Horizontale verantwoording gemeentelijke archiefketen. Lydia Jongmans senior cultuur en media VNG 2011

Horizontale verantwoording gemeentelijke archiefketen. Lydia Jongmans senior cultuur en media VNG 2011 Horizontale verantwoording gemeentelijke archiefketen Lydia Jongmans senior cultuur en media VNG 2011 Van specifiek naar generiek toezicht Thans: specifiek toezicht door GS op B&W op basis van Archiefwet,

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer Raadsinformatiebrief Datum: 14 juni 2017 Registratienummer: Documentnummer: 17.0017258 Portefeuillehouder: Mark Buijs Contactpersoon: Bart Ensing, B.Ensing@MijnGemeenteDichtbij.nl, 073-5531107 Onderwerp

Nadere informatie

RAPPORTAGE FOLLOW-UP ONDERZOEK ARCHIEFBEHEER GEMEENTE VALKENSWAARD 2016 SCOPE: BEHEER NIET-OVERGEBRACHTE ARCHIEFBESCHEIDEN

RAPPORTAGE FOLLOW-UP ONDERZOEK ARCHIEFBEHEER GEMEENTE VALKENSWAARD 2016 SCOPE: BEHEER NIET-OVERGEBRACHTE ARCHIEFBESCHEIDEN RAPPORTAGE FOLLOW-UP ONDERZOEK ARCHIEFBEHEER GEMEENTE VALKENSWAARD 2016 SCOPE: BEHEER NIET-OVERGEBRACHTE ARCHIEFBESCHEIDEN 4 oktober 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Memorie van toelichting Algemeen Informatie is een van de belangrijkste bedrijfsmiddelen van een gemeente. Toegankelijke en betrouwbare overheidsinformatie is essentieel voor behoorlijk bestuur : voor

Nadere informatie

TIEN KEY PERFORMANCE INDICATORS/KPI S oftewel KRITISCHE PRESTATIE INDICATOREN GEMEENTELIJKE ARCHIEFKETEN

TIEN KEY PERFORMANCE INDICATORS/KPI S oftewel KRITISCHE PRESTATIE INDICATOREN GEMEENTELIJKE ARCHIEFKETEN - Bijlage bij VNG-ledenbrief Horizontale verantwoording gemeentelijke archiefketen, 21 juli 2011- VNG-MODEL TIEN KEY PERFORMANCE INDICATORS/KPI S oftewel KRITISCHE PRESTATIE INDICATOREN GEMEENTELIJKE ARCHIEFKETEN

Nadere informatie

Archiefinspectie RHC Alkmaar. Verslag archief-kpi s Bergen (N-H) 2015

Archiefinspectie RHC Alkmaar. Verslag archief-kpi s Bergen (N-H) 2015 Archiefinspectie RHC Alkmaar Verslag archief-kpi s Bergen (N-H) 2015 Bijlage bij de brief van de gemeentelijke archiefinspectie aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH),

Nadere informatie

Verslag Horizontaal Toezicht Archiefbeheer 2016

Verslag Horizontaal Toezicht Archiefbeheer 2016 Verslag Horizontaal Toezicht Archiefbeheer 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Wettelijke regeling voor dynamisch en semi-statisch archief. 3 Kwaliteitszorg 4 Ordening, authenticiteit, context, toegankelijkheid,

Nadere informatie

Burgemeester Gelok. Stemt in met rapportage en maatregelen informatie- en archiefbeheer: opstellen Handboek, ordeningsstructuur en metadataschema

Burgemeester Gelok. Stemt in met rapportage en maatregelen informatie- en archiefbeheer: opstellen Handboek, ordeningsstructuur en metadataschema Advies B&W tģļļ flj/j ^ĩorsële B&W 22 januari 2013 Beslissing Akkoord Bespreken Registratienummer Burgemeester Gelok Raadsinformatiebijeenkomst n.v.t. Secretaris Van den Berge yy y Gemeenteraadsbijeenkomst

Nadere informatie

Voortgangsrapportage archiefbeheer. gemeente Scherpenzeel

Voortgangsrapportage archiefbeheer. gemeente Scherpenzeel Voortgangsrapportage archiefbeheer gemeente Scherpenzeel 2014/2015 Voortgangsrapportage archiefbeheer gemeente Scherpenzeel 2014/2015 (Volgens de systematiek van kritische prestatie indicatoren voor achief-

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Memorie van toelichting Algemeen De Archiefwet 1995 en de gemeenschappelijke regeling bepalen dat het Dagelijks Bestuur zorg draagt voor de archiefbescheiden die de Veiligheidsregio ontvangt en creëert

Nadere informatie

Horizontaal Toezicht. Paul Huismans BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum)

Horizontaal Toezicht. Paul Huismans BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum) Horizontaal Toezicht Paul Huismans BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum) BHIC Generiek Toezicht Horizontale verantwoording College / DB legt verantwoording af aan raad / AB Bron: www.broodenbrij.nl

Nadere informatie

rhc 1 6MRT 2016 Of m UKJ regionaal tiistorisch centrum eindhoven

rhc 1 6MRT 2016 Of m UKJ regionaal tiistorisch centrum eindhoven rhc regionaal tiistorisch centrum eindhoven 1510936 1 6MRT 2016 Of m UKJ Raiffeisenstraat 18, 5611 CH Eindhoven Postbus 191 5600 AD Eindhoven 040-264 99 40 040-264 99 77 info@rhc-eindhoven.nl wwv/.rhc-eindhoven.nl

Nadere informatie

Wordt er voldaan aan de norm. Het "Besluit Informatiebeheer van de gemeente Zuidhorn 2010" is vastgesteld in de B&W-vergadering van 2 februari 2010.

Wordt er voldaan aan de norm. Het Besluit Informatiebeheer van de gemeente Zuidhorn 2010 is vastgesteld in de B&W-vergadering van 2 februari 2010. * UITWERKING KPI'S GEMEENTELIJKE ARCHIEFKETEN Wordt er voldaan aan de norm Norm (onderdeel) 1. LOKALE REGELINGEN Hoofdvraag: Voldoen de gemeentelijke regelingen aan de wettelijke eisen? 1.1 Verordening

Nadere informatie

KPI verslag Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) Uitvoering toezicht op het archief- en informatiebeheer 2017

KPI verslag Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) Uitvoering toezicht op het archief- en informatiebeheer 2017 KPI verslag Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) Uitvoering toezicht op het archief- en informatiebeheer 2017 West-Brabants Archief (WBA) januari 2018 Inleiding: Hierbij ontvangt u het KPI-verslag

Nadere informatie

Besluit Informatiebeheer van de gemeenschappelijke regeling DCMR Milieudienst Rijnmond

Besluit Informatiebeheer van de gemeenschappelijke regeling DCMR Milieudienst Rijnmond Het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling DCMR Milieudienst Rijnmond: Gelezen het voorstel van de secretaris; Gelet op artikel 4 van de Arehiefverordening gemeenschappelijke regeling DCMR

Nadere informatie

Archiefinspectie Archiefdienst

Archiefinspectie Archiefdienst Archiefinspectie Archiefdienst Verslag over de periode april 2011-maart 2012 betreffende de uitoefening van het toezicht van de archivaris op het beheer van de informatie, welke niet is overgebracht naar

Nadere informatie

Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer

Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats

Nadere informatie

KPI- rapportage Gemeente Dinkelland

KPI- rapportage Gemeente Dinkelland KPI- rapportage Gemeente Dinkelland Norm T Wordt er voldaan aan de norm Te ondernemen actie door zorgdrager 1. Lokale Regelingen Hoofdvraag: Voldoen de gemeentelijke regelingen aan de wettelijke eisen?

Nadere informatie

De Archiefwet 1995 bepaalt dat het college van burgemeester en wethouders zorg draagt

De Archiefwet 1995 bepaalt dat het college van burgemeester en wethouders zorg draagt Memorie van toelichting Algemeen De Archiefwet 1995 bepaalt dat het college van burgemeester en wethouders zorg draagt voor de archiefbescheiden die een gemeente ontvangt en creëert vanwege haar taken

Nadere informatie

Hierbij stuur ik u als waterschapsarchivaris het Archief KPI-verslag toe van 2014.

Hierbij stuur ik u als waterschapsarchivaris het Archief KPI-verslag toe van 2014. Wjlprich.ip [ j Rijn en Ij'.snl 15.03649 Waterschap Rijn en IJssel t.a.v. Dijkgraaf en Heemraden Liemersweg 2 7006 GG DOETINCHEM Waterschap Rijn en IJssel ingekomen - 8 APR, 2015 Doetinchem Ons kenmerk

Nadere informatie

Besluit Informatiebeheer 2015

Besluit Informatiebeheer 2015 15.0002092 Besluit Informatiebeheer 2015 Het dagelijks bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek, gelet op artikel 6 van de Archiefverordening Regio Gooi en Vechtstreek 2015, Overwegende dat: - de voortschrijdende

Nadere informatie

noord-hollands archief

noord-hollands archief noord-hollands archief Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Heemstede Gemeente Heemstede Postbus 352 2100 AJ HEEMSTEDE -6 % ' ^ Datum: Onderwerp: Uw kenmerk: Ons kenmerk: 1 augustus 2012

Nadere informatie

Bijlage bij collegevoorstel IBT (Interbestuurlijk Toezicht)

Bijlage bij collegevoorstel IBT (Interbestuurlijk Toezicht) Bijlage bij collegevoorstel IBT (Interbestuurlijk Toezicht) VERANTWOORDING U treft aan het verslag van de coördinator DIV met betrekking tot het archief van de Gemeente Achtkarspelen. Daarmee worden zowel

Nadere informatie

Opgesteld door: A. van der Meulen Kwaliteitsmedewerker DIV Afdeling GSD&F. Verslag archief 2015

Opgesteld door: A. van der Meulen Kwaliteitsmedewerker DIV Afdeling GSD&F. Verslag archief 2015 Opgesteld door: A. van der Meulen Kwaliteitsmedewerker DIV Afdeling GSD&F Verslag archief 2015 2 Inhoudsopgave MANAGEMENTSAMENVATTING 3 DIV 2015 3 POSTBEHANDELING EN DIGITALISERING POSTSTROMEN 3 INTERBESTUURLIJK

Nadere informatie

Verslag archiefzorg en -beheer Gemeente Zuidhorn

Verslag archiefzorg en -beheer Gemeente Zuidhorn * PA201 400694* Post en Archief 201400694 Verslag archiefzorg en -beheer 2012-2013 Gemeente Zuidhorn Gemeente Zuidhorn Samenvatting Voor u ligt het verslag Archiefzorg en -beheer 2012-2013 gemeente Zuidhom.

Nadere informatie

Statenmededeling. Jaarverslag zorgplicht archieven 2013-2014. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant. Kennisnemen van

Statenmededeling. Jaarverslag zorgplicht archieven 2013-2014. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant. Kennisnemen van Statenmededeling Onderwerp Jaarverslag zorgplicht archieven 2013-2014 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van Jaarverslag Zorgplicht archieven 2013-2014 Aanleiding In november 2013 is

Nadere informatie

KPI- rapportage Gemeente Tubbergen

KPI- rapportage Gemeente Tubbergen KPI- rapportage Gemeente Tubbergen Norm Wordt er voldaan aan de norm Te ondernemen actie door zorgdrager 1. Lokale Regelingen Hoofdvraag: Voldoen de gemeentelijke regelingen aan de wettelijke eisen? 1.1

Nadere informatie

KPI rapportage gemeente Steenbergen 2017

KPI rapportage gemeente Steenbergen 2017 KPI rapportage gemeente Steenbergen 2017 Verslag ten behoeve van horizontale verantwoording van de zorg over en het beheer van archieven. Uitvoering conform de Archiefwet 1995 op basis a KPI s (kritische

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSVERSLAG INFORMATIEHUISHOUDING 2016 OLST-WIJHE (Van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad)

VERANTWOORDINGSVERSLAG INFORMATIEHUISHOUDING 2016 OLST-WIJHE (Van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad) 16.022752 VERANTWOORDINGSVERSLAG INFORMATIEHUISHOUDING 2016 OLST-WIJHE (Van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad) INLEIDEND Net als in 2014 en 2015 leggen we, op basis van artikel

Nadere informatie

KPI- rapportage Gemeente Dinkelland

KPI- rapportage Gemeente Dinkelland KPI- rapportage Gemeente Dinkelland 2018-2019 Norm T Wordt er voldaan aan de norm Te ondernemen actie door zorgdrager 1. Lokale Regelingen Hoofdvraag: Voldoen de gemeentelijke regelingen aan de wettelijke

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgang op het Plan van Aanpak archief KPI s Nummer: 861619

Onderwerp: Voortgang op het Plan van Aanpak archief KPI s Nummer: 861619 COLLEGE VAN DIJKGRAAF EN HOOGHEEMRADEN COMMISSIE BMZ ALGEMEEN BESTUUR Agendapunt 5.2.C BIJLAGE 2 Onderwerp: Voortgang op het Plan van Aanpak archief KPI s Nummer: 861619 In D&H: 16-09-2014 Steller: drs.

Nadere informatie

Resultaten toetsing Kritische Prestatie Indicatoren (KPI s) ARCHIEFWET Versie: definitief, 2 mei Verordening archiefzorg

Resultaten toetsing Kritische Prestatie Indicatoren (KPI s) ARCHIEFWET Versie: definitief, 2 mei Verordening archiefzorg Resultaten toetsing Kritische Prestatie Indicatoren (KPI s) ARCHIEFWET 1995 Versie: definitief, 2 mei 2016 Norm(onderdeel) 1.1 Verordening archiefzorg Beschikt de gemeente over een geactualiseerde, door

Nadere informatie

*13.077867* 13.077867

*13.077867* 13.077867 *13.077867* 13.077867 Onderwerp Advies Dossiercode kwaliteitsplan digitaal archief Corsakwaliteitsplan digitaal archief Corsa MEMO INTERN Van : Jean-Luc Rouvroye Aan : zaakgericht werken Datum : 20 november

Nadere informatie

GEMEENTE TERSCHELLING VERSLAG VERANTWOORDING ARCHIEF- EN

GEMEENTE TERSCHELLING VERSLAG VERANTWOORDING ARCHIEF- EN GEMEENTE TERSCHELLING VERSLAG VERANTWOORDING ARCHIEF- EN INFORMATIEBEHEER 2014-2015 Inleiding Sinds 1 oktober 2012 is de Wet Revitalisering Generiek Toezicht (Wet RGT) in werking getreden. De invoering

Nadere informatie

III MPGSD2O1 4012110580338

III MPGSD2O1 4012110580338 t 4 R E G I O N A A L ti[archief t DORDRECHT III MPGSD2O1 4012110580338 GSD 21.01.2014 0338 OPIPP1177791.1PIP 11/11 aonderdeel VAN 00RORECHTS MUSEUM Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Gemeente Sliedrecht

Nadere informatie

Verdere handelingen /uitleg. website beschikbaar. Is deze medegedeeld aan gedeputeerde staten? nee ja Exemplaar meesturen op medegedeeld

Verdere handelingen /uitleg. website beschikbaar. Is deze medegedeeld aan gedeputeerde staten? nee ja Exemplaar meesturen op medegedeeld Cat. knmrk 1. In te vullen door: Wet. Grondslag / modellen Categorie Deelvraag Taakverwaarlozingscriteria 1. Lokale regelgeving. Voldoen de gemeentelijke regelingen aan de wettelijke eisen? Ja/ Verdere

Nadere informatie

Nota van Bevindingen Aspectinspectie overbrenging + Raad voor de Transportveiligheid

Nota van Bevindingen Aspectinspectie overbrenging + Raad voor de Transportveiligheid Nota van Bevindingen Aspectinspectie overbrenging + Raad voor de Transportveiligheid december 2004-januari 2005 Rijksarchiefinspectie Basisgegevens 1 Naam organisatie Raad voor de Transportveiligheid (RVTV)

Nadere informatie

Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998;

Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998; CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR44079_1 21 november 2017 BESLUIT INFORMATIEBEHEER GRONINGEN Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998; BESLUITEN: vast

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling IGUO Nr. 591 23 april 2018 Beheerregeling informatiebeheer Bedrijfsvoeringsorganisatie (BVO) De Connectie 2018 De directeur

Nadere informatie

Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Meppel over 2014

Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Meppel over 2014 Nr. 950100 Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Meppel over 2014 Versie d.d. 14 oktober 2015 Vastgesteld door B&W d.d. 8 december 2015 Ter kennisname naar de Raad d.d. 17 december

Nadere informatie

Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbescheiden van de

Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbescheiden van de Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbescheiden van de gemeentelijke organen, voor zover deze archiefbescheiden niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats Wetstechnische informatie

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016, kenmerk ,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016, kenmerk , VERORDENING INFORMATIEBEHEER GEMEENTE GRONINGEN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016, kenmerk 5972394, gelet op de artikelen 30, eerste

Nadere informatie

JAARVERSLAG INFORMATIEVOORZIENING GEMEENTE TYNAARLO

JAARVERSLAG INFORMATIEVOORZIENING GEMEENTE TYNAARLO JAARVERSLAG INFORMATIEVOORZIENING GEMEENTE TYNAARLO 2017 Vries 2018 INHOUDSOPGAVE 0. Inleiding 3 1. Samenvatting 3 2. Kwaliteitssysteem 3 2.1 Interne regelgeving 3 2.2 Digitale archiefbescheiden 3 2.3

Nadere informatie

UW WATERSCHAP Aan d&h 19 maart 2018

UW WATERSCHAP Aan d&h 19 maart 2018 waterschap vallei en veluwe UW WATERSCHAP Aan d&h 19 maart 2018 Adres Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn Telefoon (055) 527 29 11 E-Mail info@vallei-veluwe.nl Website www.vallei-veluwe.nl

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard gelet op artikel 7 van de Archiefverordening 2006

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard gelet op artikel 7 van de Archiefverordening 2006 Besluit Informatiebeheer Valkenswaard 2011 Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard gelet op artikel 7 van de Archiefverordening 2006 Besluiten vast te stellen de navolgende: Voorschriften

Nadere informatie

2. Deze voorziening wordt getroffen zoveel mogelijk overeenkomstig de bepalingen van deze wet.

2. Deze voorziening wordt getroffen zoveel mogelijk overeenkomstig de bepalingen van deze wet. Notitie Inrichting archiefbeheer en informatievoorziening bij samenwerkingsverbanden, ofwel Verbonden Partijen Welke afspraken te maken tussen de Verbonden Partij en de deelnemers? Werkgroep LOPAI / sectie

Nadere informatie

o 1 NOV Uw kenmerk Uw brief Onderwerp:

o 1 NOV Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: 1 Gemeente ļj įí Berçen Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom III II III II III INI III IIII o 1 NOV. 2013 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Verslag Kritische

Nadere informatie

Horizontaal Toezicht Informatiebeheer en -zorg (digitaal) archief gemeente Eemsmond. Rapportage KPI-meting 2015

Horizontaal Toezicht Informatiebeheer en -zorg (digitaal) archief gemeente Eemsmond. Rapportage KPI-meting 2015 Horizontaal Toezicht Informatiebeheer en -zorg (digitaal) archief gemeente Eemsmond Rapportage KPI-meting 2015 1 2 1. LOKALE REGELINGEN Hoofdvraag: Voldoen de gemeentelijke regelingen aan de wettelijke

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL VERBETERPLAN DOCUMENTAIRE INFORMATIEVOORZIENING

GEMEENTE LEUDAL VERBETERPLAN DOCUMENTAIRE INFORMATIEVOORZIENING In het verslag van de archivaris zijn per Kritische Prestatie Indicator aandachtspunten geformuleerd. Deze aandachtspunten vormen de basis voor de in dit plan opgenomen verbeteracties en planning hiervan.

Nadere informatie

Archiefinspectie Noord-Hollands Archief

Archiefinspectie Noord-Hollands Archief Archiefinspectie Noord-Hollands Archief Verslag betreffende de uitoefening van het toezicht van de archivaris op het beheer van de informatie, die niet is overgebracht naar de archiefbewaarplaats Samenstelling

Nadere informatie

Verslag post en archief gemeente Boxmeer over de periode 2009-2010

Verslag post en archief gemeente Boxmeer over de periode 2009-2010 Verslag post en archief gemeente Boxmeer over de periode 2009-2010 Boxmeer, 3 februari 2012 O-ID Inhoudsopgave 1. Opdracht 2. Postbehandeling 3. Archieven 3.1 Inleiding 3.2 Dynamische archieven 3.3. Semi

Nadere informatie

Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer

Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2015 van het beheer van de archiefbewaarplaats

Nadere informatie

Nota van Bevindingen Aspectinspectie overbrenging + Koninklijke Akademie van Wetenschappen

Nota van Bevindingen Aspectinspectie overbrenging + Koninklijke Akademie van Wetenschappen Nota van Bevindingen Aspectinspectie overbrenging + Koninklijke Akademie van Wetenschappen december 2004-januari 2005 Rijksarchiefinspectie Basisgegevens 1 Naam organisatie Koninklijke Nederlandse Akademie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 16R.00535

RAADSVOORSTEL 16R.00535 RAADSVOORSTEL 16R.00535 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 september 2016 Portefeuillehouder(s): burgemeester Portefeuille(s): Bestuurlijke en juridische zaken

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 januari 2016, gelet op de artikelen 30, eerste lid en 32, tweede lid van de Archiefwet 1995,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 januari 2016, gelet op de artikelen 30, eerste lid en 32, tweede lid van de Archiefwet 1995, Archiefverordening gemeente Gooise Meren De raad van de Gemeente Gooise Meren, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 januari 2016, gelet op de artikelen 30, eerste lid en 32, tweede

Nadere informatie

Verslag en verantwoording over 2014 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer

Verslag en verantwoording over 2014 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2014 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2014 van het beheer van de archiefbewaarplaats

Nadere informatie

Norm 1: Bestuur en Beleid

Norm 1: Bestuur en Beleid Norm 1: Bestuur en Beleid De verantwoordelijkheden die het lijnmanagement namens het college van burgemeester en wethouders draagt voor de duurzame toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie zijn

Nadere informatie

*ZE99C6E6C79* Gemeenteraad Postbus 14 9550 AA SELLINGEN

*ZE99C6E6C79* Gemeenteraad Postbus 14 9550 AA SELLINGEN *ZE99C6E6C79* = Gemeenteraad Postbus 14 9550 AA SELLINGEN = = datum: 30 april 2014 ons kenmerk: ZA.14-26938/DU.14-20279 doorkiesnummer: (0599) 320 183 uw brief van: uw kenmerk: onderwerp: verslag en verantwoording

Nadere informatie

Verslag van het beheer

Verslag van het beheer Verslag van het beheer Overgebracht archief Gemeente Haarlem 2017 Auteurs: Klaartje Pompe, afdelingshoofd Publiek Patrick Vlegels, afdelingshoofd Archief- en Collectiebeheer Datum: 14 juni 2018 1 Verslag

Nadere informatie

Rapportage KPI's Archief en Informatiebeheer. Gemeente Krimpen aan den IJssel

Rapportage KPI's Archief en Informatiebeheer. Gemeente Krimpen aan den IJssel Yü Streekarchief b Midden-Holland Rapportage KPI's Archief en Informatiebeheer Gemeente Krimpen aan den IJssel Samenvatting Overzicht van de score op de verschillende onderdelen van de tien KPI's : Voldoet

Nadere informatie

Model Archiefverordening Gemeenten zonder benoemde archivaris

Model Archiefverordening Gemeenten zonder benoemde archivaris Model Archiefverordening Gemeenten zonder benoemde archivaris Archiefverordening gemeente De raad van ; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ; Gelet op de artikelen 30,

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten

Besluit van Provinciale Staten Besluit van Provinciale Staten Vergaderdatum Januari 2015 Nummer 6772 Onderwerp Vaststelling van de Archiefverordening Provincie Zuid- Holland 2014 1 Besluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Structuur in digitale chaos

Structuur in digitale chaos Structuur in digitale chaos een lijst van procesnamen is alles wat je nodig hebt! 23 september 2010 Ben de Jong 2 3 4 Risico: authenticiteit 5 Risico: onbetrouwbare toegang ondeskundig gebruik 2. Betrouwbaarheid

Nadere informatie

Verslag en verantwoording over 2016 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer

Verslag en verantwoording over 2016 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2016 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2016 van het beheer van de archiefbewaarplaats

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op artikel 7 van de Archiefverordening; BESLUITEN:

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op artikel 7 van de Archiefverordening; BESLUITEN: BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op artikel 7 van de Archiefverordening; BESLUITEN: vast te stellen het Besluit Informatiebeheer gemeente Voorst 2014, Inhoudende voorschriften betreffende

Nadere informatie

Verslag van de gemeentearchivaris betreffende de toestand. van de informatiehuishouding in de gemeente Alblasserdam

Verslag van de gemeentearchivaris betreffende de toestand. van de informatiehuishouding in de gemeente Alblasserdam Verslag van de gemeentearchivaris betreffende de toestand van de informatiehuishouding in de gemeente Alblasserdam over 2014 Uitgevoerd door de gemeentelijke archiefinspectie Dordrecht R. Lassche BMIC,

Nadere informatie

Informatie- en archiefbeheer 2015 Gemeente Gouda

Informatie- en archiefbeheer 2015 Gemeente Gouda Rapportage Informatie- en archiefbeheer 2015 Gemeente Gouda Gouda, april 2016 Auteur: Maro Pas Managementsamenvatting De gemeente Gouda hecht belang aan een gemeentebrede aanpak van het informatiebeheer.

Nadere informatie

noord-hollands archief 23 JUNI20H Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Heemstede Postbus 352 2100 AJ HEEMSTEDE

noord-hollands archief 23 JUNI20H Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Heemstede Postbus 352 2100 AJ HEEMSTEDE noord-hollands archief Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Heemstede Postbus 352 2100 AJ HEEMSTEDE 23 JUNI20H Datum: Onderwerp: Uw kenmerk: Ons kenmerk: 18juni 2014 Jaarverslag

Nadere informatie

Behandeling in de raadscommissie

Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 12G201781 PORT.HOUD: Schelberg ONDERWERP: Horizontale verantwoording archiefbeheer 2012. Griffie-advies voor behandeling in commissie

Nadere informatie

Model Archiefverordening Gemeenten met een benoemde archivaris

Model Archiefverordening Gemeenten met een benoemde archivaris Model Archiefverordening Gemeenten met een benoemde archivaris Archiefverordening gemeente De raad van ; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ; Gelet op de artikelen

Nadere informatie

rhc regionaal historisch centrum eindhoven

rhc regionaal historisch centrum eindhoven rhc regionaal historisch centrum eindhoven Raiffeisenstraat 18 Eindhoven Postbus 191 5600 AD Eindhoven i 040-264 99 40 I 040-264 99 77 B info@rhc-eindhoven.nl www.rhc-eindhoven.nl Aan het College van Burgemeester

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Actualisatie Archiefverordening Utrechtse Heuvelrug

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Actualisatie Archiefverordening Utrechtse Heuvelrug Behoort bij raadsvoorstel 2016-310, titel: Actualisatie Archiefverordening Utrechtse Heuvelrug De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

M. Schreurs, W.v.d. Wetering, S. Nicolasen, E. van Leeuwen

M. Schreurs, W.v.d. Wetering, S. Nicolasen, E. van Leeuwen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. Paap Tel nr: 8878 Nummer: 15A.00433 Datum: 15 juli 2015 Team: Informatiebeleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 5 Afschrift aan: M. Schreurs,

Nadere informatie

JAARVERSLAG ARCHIEF 2014. Auteur Marja Disveld Functie Beleidscoördinator DIV Datum 26 november 2015 Versienummer definitief JAARVERSLAG

JAARVERSLAG ARCHIEF 2014. Auteur Marja Disveld Functie Beleidscoördinator DIV Datum 26 november 2015 Versienummer definitief JAARVERSLAG JAARVERSLAG ARCHIEF 2014 Auteur Marja Disveld Functie Beleidscoördinator DIV Datum 26 november 2015 Versienummer definitief JAARVERSLAG Inleiding Het voorliggende KPI-verslag gemeente Aalten is gebaseerd

Nadere informatie

Verslag en verantwoording over 2017 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer

Verslag en verantwoording over 2017 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2017 van het beheer van de archiefbewaarplaats en het gevoerde archief- en informatiebeheer Verslag en verantwoording over 2016 van het beheer van de archiefbewaarplaats

Nadere informatie

Beheersregeling document- en archiefbeheer OPTA 2008

Beheersregeling document- en archiefbeheer OPTA 2008 Beheersregeling document- en archiefbeheer OPTA 2008 De voorzitter van het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit besluit vast te stellen het volgende: Besluit voor het beheer

Nadere informatie

heeft het voorstel van burgemeester en wethouders gelezen van 10 januari 2017 DIR/IDA (nr );

heeft het voorstel van burgemeester en wethouders gelezen van 10 januari 2017 DIR/IDA (nr ); GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 29857 1 maart 2017 Archiefverordening gemeente Amersfoort 2016 De raad van de gemeente Amersfoort; heeft het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Model Besluit Informatiebeheer gemeenten zonder benoemde archivaris

Model Besluit Informatiebeheer gemeenten zonder benoemde archivaris Model Besluit Informatiebeheer gemeenten zonder benoemde archivaris Besluit Informatiebeheer gemeente Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente, Gelet op artikel van de Archiefverordening

Nadere informatie

Digitalisering en duurzame toegankelijkheid van informatie bij de provincie Noord-Brabant

Digitalisering en duurzame toegankelijkheid van informatie bij de provincie Noord-Brabant Startnotitie informatie bij de provincie Noord-Brabant 1. Inleiding Duurzame toegankelijkheid van informatie hangt af van de manier waarop informatiedragers, zoals nota s, brieven en emailberichten worden

Nadere informatie

Raadsbrief. wethouders aan de gemeenteraad. Aan de hand van de KPI s kan beoordeeld worden waar de gemeente staat.

Raadsbrief. wethouders aan de gemeenteraad. Aan de hand van de KPI s kan beoordeeld worden waar de gemeente staat. wethouders aan de gemeenteraad. Aan de hand van de KPI s kan beoordeeld worden waar de gemeente staat. Raadsbrief Onderwerp: Verslag archiefzorg en -beheer 2015 Registratienummer: 5688565 Datum: 19 juli

Nadere informatie

(Besluit Informatiebeheer gemeente Coevorden 1998)

(Besluit Informatiebeheer gemeente Coevorden 1998) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelet op artikel 8 van de Archiefverordening besluit vast te stellen de navolgende: Voorschriften betreffende het beheer van de documenten van

Nadere informatie

Verslag Archief- en informatiebeheer

Verslag Archief- en informatiebeheer Verslag Archief- en informatiebeheer 2017-2018 - Gemeente Westvoorne t.a.v. college van Burgemeester en wethouders Postbus 550 3235 ZH ROCKANJE contact drs. A.A. (Aart) van der Houwen T. 0181 478 992 E.

Nadere informatie

Documentair StructuurPlan. Een handleiding naar informatie over informatie

Documentair StructuurPlan. Een handleiding naar informatie over informatie Documentair StructuurPlan Een handleiding naar informatie over informatie Handleiding en model Documentair StructuurPlan Inhoudsopgave Inleiding...3 De onderdelen van een Documentair StructuurPlan...5

Nadere informatie

Toezichtinformatie Toezichtindicatoren Archiefwet

Toezichtinformatie Toezichtindicatoren Archiefwet Toezichtinformatie Toezichtindicatoren Archiefwet Versie april 2013 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Leeswijzer... 4 3. Matrix Archiefwet... 5 Auteur: Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING)

Nadere informatie

Besluit Informatiebeheer. Bedrijfsvoeringsorganisatie Havenschap Moerdijk

Besluit Informatiebeheer. Bedrijfsvoeringsorganisatie Havenschap Moerdijk Besluit Informatiebeheer Bedrijfsvoeringsorganisatie Havenschap Moerdijk 2017 Vastgesteld door het Dagelijks Bestuur van Havenschap Moerdijk In de vergadering van 7 december 2016 Mij bekend, De secretaris

Nadere informatie

Portefeuillehouder: nvt Openbaar: ii ja / nee

Portefeuillehouder: nvt Openbaar: ii ja / nee alyph- v noordzeekanaalgebied AB-vergadering: 09-01-2013 DB-vergadering: Agendapunt: 10 Onderwerp: Archiefverordening Omgevingsdienst Portefeuillehouder: nvt Openbaar: ii ja / nee Bijlagen: 1 Samenvatting:

Nadere informatie

Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbewaarplaats en het beheer van de documenten (Besluit informatiebeheer RUD Zuid-Limburg).

Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbewaarplaats en het beheer van de documenten (Besluit informatiebeheer RUD Zuid-Limburg). HET DAGELIJKS BESTUUR VAN DE RUD ZUID-LIMBURG Gelet op artikel 8 van de Archiefverordening RUD Zuid-Limburg BESLUIT: Vast te stellen de navolgende: Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbewaarplaats

Nadere informatie