Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics"

Transcriptie

1 Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3. De conversie van je AdWords campagnes verbeteren Conversie optimalisatie van je content De impact bepalen van je site functionaliteiten op de conversie Conversie optimalisatie van je check-out De conversie van je SEO campagnes verbeteren De conversie van je campagnes verbeteren Afsluitende tips... 26

2 Google Analytics is een uitgebreid statistieken systeem om mee te werken. De meetmogelijkheden zijn zeer divers. Dat is natuurlijk interessant, maar deze uitgebreide mogelijkheden maakt het er niet eenvoudiger op voor de gemiddelde gebruiker. Toch kun je zeer actiegerichte informatie via Google Analytics achterhalen. In deze whitepaper laat ik je 8 voorbeelden zien uit de eigen praktijk. Ik hoop dat je hieruit inspiratie haalt om de conversie van je eigen site te verbeteren met Google Analytics. Deze praktijkvoorbeelden zijn onderverdeeld in 3 categorieën: 1. Implementatie; 2. Campagne optimalisatie; 3. Site optimalisatie; Naast de praktijkvoorbeelden deel ik aan het einde van deze whitepaper rapportages die je direct op je eigen site statistieken kunt gaan toepassen. Welke praktijkvoorbeelden mag je verwachten in deze handleiding? 1. Het instellen van macro en micro doelen; 2. Het instellen van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen; 3. De conversie van je AdWords campagnes verbeteren; 4. Conversie optimalisatie van je content; 5. De impact van je site functionaliteiten op de conversie gaan bepalen. 6. Conversie optimalisatie van je check-out. 7. De conversie van je SEO campagnes verbeteren; 8. De conversie van je campagnes verbeteren. Tot slot deel ik enkele tips met do s en dont s om actiegerichte informatie via Google Analytics te achterhalen. Klaar om te starten met het 1ste praktijkvoorbeeld?

3 1. Het instellen van macro en micro doelen Het instellen van je doelen is een cruciaal onderdeel binnen je implementatie. Macrodoelen zoals een bestelling of aangevraagde offerte stellen de meeste gebruikers wel in. Micro-doelen ontbreken echter in bijna iedere implementatie die ik te zien krijg. Dit maakt het er niet eenvoudiger op om conversie optimalisatie toe te passen op je website. Voorbeelden van micro-doelen zijn de producttoevoegingen aan de winkelwagen voor een webshop en de doorklik naar een aanvraag formulier voor een leadgeneratie website. Onderstaande weergave is een implementatie van macro en micro doelen: Wat kun je concreet door het instellen van macro en micro doelen? Het % klikken op de call-to-action knoppen naar de formulieren vergelijken met de conversie op het formulier;

4 De conversie ontwikkeling per maand van je macro en micro doelen bepalen. Onderstaande weergave is een voorbeeld van een dergelijke analyse: In bovenstaand voorbeeld kun je zien dat het % klikken op de CTA brochure vanaf juli (07) hoger is dan in de maanden daarvoor. Daarnaast kun je constateren dat de conversie van het formulier tegen de 30% ligt. Kortom: actiegerichte informatie waarmee je een conversie optimalisatie traject kunt starten!

5 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen In het vorige voorbeeld heb ik doelen ingesteld op basis van unieke bedank-url s voor de behaalde macro- en micro doelen. Deze methode adviseer ik ook om aan te houden bij het implementeren van macro en micro doelen. Helaas beschikken veel websites niet over unieke bedank-url s om doelen in te stellen. In het volgende voorbeeld was de situatie nog lastiger: 1. De website beschikte over URL-fragmenten binnen de gehele site. (#) Google Analytics registreert niet automatisch bekeken pagina s met URLfragmenten 2. De website beschikte niet over een unieke bedank-url voor de ingevulde formulieren om een proefabonnement aan te vragen. Allereerst hebben we een meting ingesteld voor de URL-fragmenten op de site: Vervolgens hebben we deze variabele ingesteld binnen de reguliere Google Analytics tag:

6 Binnen het veld page hebben we de waarde pagina pad (page path) gecombineerd met de variabele # {{Pagina fragment}} Nu krijg je wel de paginavertoningen met URL-fragment te zien in Google Analytics:

7 Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk het implementeren van een doel voor de aanvragers van een proefabonnement. Hiervoor hebben we onderstaande tag ingericht om een virtuele paginavertoning in te stellen voor de aanvragers van een proefabonnement: We voegen hierbij achter de variabele # {{Pagina fragment}} de volgende virtuele URL: /proefabonnement-afgesloten Tot slot hebben we onderstaande trigger ingesteld om de succesvolle klikken op de verzendbutton te kunnen meten:

8 De click classes btn btn-primary col xs-12 activeert deze tag, wanneer de bezoeker een proefabonnement succesvol heeft aangevraagd. Dankzij deze implementatie via Google Tagmanager waren we in de gelegenheid om onderstaand doel in te stellen binnen Google Analytics:

9 3. De conversie van je AdWords campagnes verbeteren Veel website/webshop eigenaren zetten AdWords in om hun conversie te verbeteren. Onderstaande weergave zijn de AdWords resultaten van één van mijn opdrachtgevers dit jaar in vergelijking met afgelopen jaar: Je kunt zien dat de conversie vanuit macro en micro doelen significant zijn gestegen. Hoe hebben we de conversie vanuit de AdWords campagnes verbeterd? Specifieke landingspagina s laten schrijven gericht op body (generieke) en longtail (specifieke) zoekwoorden. Daarnaast hebben we de huidige landingspagina s aangepast op basis van muis en klikgedrag vanuit heatmaps. Een voorbeeld hiervan is een landingspagina gericht op de functionaliteiten met een call-to-action naar een module pagina i.p.v. een conversiegerichte call-to-action zoals brochure/offerte aanvraag. De insteek hierachter is om de bezoeker eerst iets te geven voordat je direct om zijn/haar gegevens vraagt. Onderstaande weergave zijn de resultaten voor de nieuwe landingspagina s dit jaar:

10 Advertentieteksten laten schrijven gericht op de belangrijkste voordelen voor de gebruiker i.p.v. de belangrijkste kenmerken van het product. Onderstaande weergave is het doorklikratio voor de branded (met bedrijfsnaam) advertentieteksten:

11 Ingespeeld op groter zoekvolume met aanvullende advertentiegroepen + specifiekere insteek van de huidige advertentiegroepen. Onderstaande weergave is een voorbeeld van de advertentiegroepen zonder bedrijfsnaam (non-branded):

12 Vooral het % klikken op de CTA brochure is opvallend. Deze communiceren we namelijk pas op een dieper gelegen pagina binnen de site. Het belangrijkste leerpunt is daarom ook wel dat je goed dient te kijken naar de fase in het koopproces van de bezoeker. Een call-to-action op een AdWords landingspagina hoeft niet altijd een definitieve actie te zijn, maar mag ook verwijzen naar een informatie gerelateerde pagina, zodat je ook iets kan geven aan de bezoeker i.p.v. direct om zijn/haar gegevens te vragen via een aanvraag formulier. 4.Conversie optimalisatie van je content De content is de basis van je website. Daarom adviseer ik om hier als 1ste naar te kijken om de conversie van je site naar een hoger niveau te tillen. Samen met een opdrachtgever kozen we op een bepaald moment om een site onderdeel toe te voegen aan de website: functionaliteiten. De hypothese hiervoor was dat door de focus te leggen op de functionaliteiten deze een grote impact op de conversie zal hebben. Maar hoe bepaal je nu welke impact een site onderdeel op de conversie heeft? Onderstaande weergave geeft antwoord op bovenstaande hypothese:

13 Vervolgens wil je de conversie per maand gaan bepalen. Wat is de conversie ontwikkeling dit jaar geweest voor het site onderdeel functionaliteiten? De conversieontwikkeling is zeer positief. In de maanden april en mei was de paginawaarde minder dan 20 euro. In de 2de helft van het jaar is deze paginawaarde significant gestegen.

14 Hoe kun je nu kleine verbeterpunten achterhalen om je conversie te verbeteren? Bijvoorbeeld door te kijken naar heatmaps:

15 Uit bovenstaand voorbeeld kun je afleiden dat meer bezoekers hun aandacht richten op functionaliteit 4 dan 3. Daarom communiceren we voortaan functionaliteit 4 prominenter dan functionaliteit 3. Het verbeteren van de conversie voor de klikken op je call-to-action knoppen Naast de content binnen de site wil je ook het maximale halen uit je call-to-actions en formulieren. Daarom is het ook zo belangrijk om zowel macro als micro doelen in te stellen. Onderstaande weergave is een vergelijking van het afgelopen half jaar met het 1ste half jaar: Uit bovenstaand voorbeeld kun je afleiden dat de brochure aanvragen significant zijn gestegen. De stijging vanuit de % klikken op de call-to-action brochure is hiervoor verantwoordelijk. Dat is een positieve ontwikkeling, aangezien we veel aandacht hebben geschonken aan de samenhang tussen de teksten en de call-to-action knoppen op de site. Kortom: het belangrijkste leerpunt is dat je goed dient te kijken naar de samenhang tussen je teksten en de call-to-actions die je communiceert op je landingspagina s en dieper gelegen pagina s op je site.

16 5.De impact bepalen van je site functionaliteiten op de conversie De conversiewaarde van je content bepalen is natuurlijk een goede 1 ste stap. Vervolgens wil je ook de impact van de functionaliteiten op de conversie gaan bepalen. Een opdrachtgever heeft de volgende functionaliteiten geïmplementeerd op de site: Video-slider op de homepage; Een postcode check om de prijs voor je eigen regio te bekijken; De call-to-action werking op de homepage; De tabjes op de homepage met uitleg over het product + de voordelen. Onderstaande weergave zijn de resultaten over het gebruik en de impact van deze site functionaliteiten op de conversie: Daarnaast hebben we deze resultaten ook uitgesplitst per kanaal:

17 Welke inzichten hebben we uit bovenstaande data gehaald? De meerderheid van de bezoekers gebruiken de postcode check. Echter, het % klikken op de CTA prijsopgave + kostenberekening is lager dan voor de overige functionaliteiten. De conversie van de tabjes op de homepage is zeer positief. Echter zeer weinig gebruikers maken gebruik van deze functionaliteit. De gebruikers maken relatief weinig gebruik van de video slider. Toch staat deze video-slider op ieder pagina. Het % klikken op de CTA prijsopgave + kostenberekening is meer dan 50% vanuit de functionaliteiten tabjes homepage/cta werking homepage en interactie video slider. Echter, de conversie van het formulier ligt maar net boven de 20% Welke actiepunten hebben we aan deze inzichten gekoppeld? Geef aan welke informatie de gebruiker te zien krijgt na het invullen van de postcode check;

18 Communiceer alleen de video-slider op de pagina s waar de content overeenkomt met de getoonde video s. Communiceer binnen de tabjes in op opsommingen de voordelen voor de gebruiker om het product te gaan gebruiken. Communiceer een exit-enquête op het formulier prijsopgave/kostenberekening om te achterhalen waarom zoveel bezoekers dit formulier niet invullen. 6. Conversie optimalisatie van je check-out Dankzij de mogelijkheden van de Enhanced (verbeterde) E-commerce module kun je de winkelwagen en check-out conversie gaan bepalen. Een opdrachtgever stelde mij de volgende vraag: Waar lekt er omzet weg in de winkelwagen en check-out? Onderstaande weergave zijn de data uit deze analyse: De verschillen qua producttoevoegingen aan de winkelwagen vanuit productcategorie 2 en 3 zijn niet heel groot. Echter, de check-out conversie vanuit productcategorie 3 is veel lager dan de overige productcategorieën.

19 Je kunt er dan voor kiezen om een exit-enquête in de check-out te plaatsen voor deze productcategorie om de reden(en) voor deze lage check-out conversie te achterhalen. Inspelen op afhakers in de winkelwagen Het grote voordeel van Universal Analytics is dat je op individueel gebruikersniveau kunt gaan meten. Dit is (helaas) alleen mogelijk voor je inloggers. Wat mij betreft, is deze user-id weergave voor een E- commerce site een must-have. Je kunt deze user-id weergave bijvoorbeeld gebruiken voor het samenstellen van een /retargeting campagne gericht op de gebruikers die de winkelwagen voortijdig verlaten: In bovenstaand voorbeeld zie je de winkelwagen verlaters voor een bepaalde productcategorie. Hierin zijn alleen de gebruikers meegenomen, die meer dan 10 x een product aan de winkelwagen hebben toegevoegd, maar geen bestelling hebben geplaatst.

20 Je kunt ervoor kiezen om een campagne/retargeting te richten op deze gebruikers. Ze hebben ten slotte meer dan gemiddelde interesse getoond in een bepaalde productcategorie. 7. De conversie van je SEO campagnes verbeteren Voor iedere website is SEO een belangrijk acquisitie kanaal. Voor mijn blog is SEO ook verantwoordelijk voor een zeer groot bezoekersvolume. Mijn doelstelling dit jaar was om de SEO bezoeken en conversie te verbeteren. Onderstaande weergave is een vergelijking tussen het afgelopen half jaar en de periode hiervoor: Het is natuurlijk een positieve ontwikkeling dat de SEO bezoeken en conversie zijn gestegen. Al is de stijging voor het % bezoekers die meer dan de helft van het artikel lezen minder groot dan de stijging van het % aantal bezoeken. Bovenstaande data is geaggregeerd zonder context. Ik wil ook context kunnen geven aan de SEO resultaten. Daarom gaan we nu kijken naar de conversiewaarde per site onderdeel vanuit SEO:

21 Uit bovenstaande data kun je afleiden dat SEO bezoekers vooral op zoek zijn naar blogs over de rapportage en analyse mogelijkheden en in veel mindere mate naar informatie over de implementatie. Dat is vrij opvallend, aangezien ik zeer veel vragen per mail ontvang over de implementatie. Daarnaast kun je concluderen dat de paginawaarde vanuit de handleidingen hoger is in vergelijking met de blog categorieën en de wekelijkse Google Analytics tips. Welke actiepunten kun je hieraan koppelen? Leg de focus op de blogs over de rapportage mogelijkheden binnen Google Analytics. Kijk kritisch naar je blogs over de analyse mogelijkheden in Google Analytics. Komt jouw content overeen met de informatie behoefte van de gebruiker? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een feedback pop-up te gaan communiceren binnen deze blogs om de informatie behoefte te achterhalen.

22 Blijf handleidingen schrijven over Google Analytics onderwerpen. Het kan interessant zijn om E-books toe te voegen die gaan over meerdere onderwerpen. Tip: kijk naar je indexaties binnen het SEO hulpprogramma Search Console. Dit geeft je een overzicht van de pagina s die de spiders van Google registreren: 8. De conversie van je campagnes verbeteren Naast SEO is een zeer belangrijk acquisitiekanaal voor mijn blog. Ik wil mijn resultaten met je delen, omdat ik merk dat een zeer ondergewaardeerd kanaal is in vergelijking met bijvoorbeeld een kanaal zoals Google AdWords of Facebook. Op dit moment zet ik 3 lijsten in om de loyaliteit aan mijn blog te stimuleren: 1. De maandelijkse nieuwsbrief; 2. De blogupdate waarbij abonnees tweemaandelijks een mail ontvangen wanneer een nieuwe blog is gepubliceerd. 3. De wekelijkse Google Analytics tip. Allereerst dien je natuurlijk abonnees te werven voor je campagnes. Dit kun je doen via een statisch nieuwsbrief formulier op je website of via pop-ups.

23 Ik gebruik hiervoor de Listbuilder en Scrollbar van Sumo-Me. Onderstaande weergave is de ontwikkeling van het aantal nieuwe abonnees in dit jaar: Ter aanvulling op bovenstaande informatie: 10 abonnees hebben zich uitgeschreven voor mijn nieuwsbrieven in deze periode. Abonnees binnenhalen is natuurlijk stap 1. Vervolgens wil je de impact van je abonnees op het aantal bezoeken en conversie gaan bepalen:

24 Vervolgens wil je dit ook per lijst kunnen bepalen. Welke lijst heeft de meeste impact op het aantal bezoeken en de conversie?

25 Welke informatie achterhaal je hiermee? De maandelijkse nieuwsbrief heeft een vrij lage CTR, maar wel een hoger dan gemiddelde conversie per klik (RPC) De blogupdate is verantwoordelijk voor een zeer hoge CTR en de meeste sessies, terwijl deze lijst kleiner is dan GA-cursus of de maandelijkse nieuwsbrief. De mailings gericht op loyale/nieuwe abonnees is zeer opvallend met een hoge CTR en een hoger dan gemiddelde conversie per klik. De loyale abonnees zijn de top 20 abonnees qua geopende mailings en de welkomstmail is gericht op nieuwe abonnees. Welke actiepunten kun je hieraan koppelen? Verstuur vaker een mailing naar loyale abonnees en mail wekelijks je nieuwe abonnees om hen te bedanken voor hun inschrijving. Publiceer niet tweemaandelijks, maar wekelijks een blog over Google Analytics.

26 Afsluitende tips In deze whitepaper heb ik je 8 succesverhalen met Google Analytics laten zien. Ik hoop dat je hieruit inspiratie haalt om actiegerichte informatie via je eigen site statistieken te achterhalen. Enkele tips tot slot: Kijk kritisch naar je eigen implementatie. Gebruik in ieder geval alle macro en micro doelen binnen je aanvraag proces om het succes van je website te bepalen. Kijk kritisch naar het rendement van je AdWords campagnes. Gebruik hiervoor deze rapporten. Ook indien je met een bureau werkt, heb je deze informatie nodig om je bureau of adviseur aan te sturen. Stel paginaregels in voor je belangrijkste site onderdelen. Zo kun je de impact van je site onderdelen op de conversie gaan bepalen. Mijn advies is om dit aangepaste rapport te gebruiken voor je conversie per site onderdeel. Indien je de Enhanced E-commerce module hebt geïmplementeerd, adviseer ik je om de productlijsten te gebruiken om de impact van je productcategorieën op de conversie te gaan bepalen. Gebruik dit rapport om je SEO resultaten per maand te monitoren. Daarnaast adviseer ik je om gebruik te maken van de informatie uit Search Console, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de pagina indexaties. Gebruik dit rapport voor de resultaten vanuit je campagnes. Tip: importeer je campagne statistieken zoals verzonden mails + klikken vanuit je mailingsysteem. Tot slot adviseer ik je om vooral aangepaste dashboards en rapporten te gebruiken i.p.v. de standaard rapporten. Je wilt namelijk informatie achterhalen gericht op de statistieken die impact hebben op je conversie.

27 Heb je aanvullende vragen of onduidelijkheden over deze whitepaper? Neem gerust contact met mij op!

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3.

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1.Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen.. 5

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Inhoudsopgave Basisbeginselen e-mail marketing met Google Analytics... 3 De implementatie van de metingen voor je e-mail campagnes... 3 Haal actiegerichte

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Handleiding berekende statistieken

Handleiding berekende statistieken Handleiding berekende statistieken Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uitleg berekende statistieken... 3 Welke onderdelen van je implementatie heb je nodig om met berekende statistieken aan de slag te kunnen?...

Nadere informatie

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics!

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Inhoudsopgave Inleiding... 2 De implementatie: must-have onderdelen om de meerwaarde van je content te kunnen bepalen!... 3 Content

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen actiegerichte dashboards... 3 Dashboards in Google Data Studio: instructie + tips... 5 Afsluitende tips voor de

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Basisbeginselen segmenten... 3 Wat zijn segmenten?... 3 Welke segmentatiemogelijkheden heb je binnen Google Analytics?... 5 Hoe integreer je segmenten

Nadere informatie

Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave

Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave Actiegerichte inzichten halen met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen event tracking... 2 Ken de basisbeginselen van event tracking... 3 Categoriseer je belangrijkste gebeurtenissen...

Nadere informatie

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doelen voor alle conversie stappen... 3 De oriënterende fase... 3 De vergelijkende fase...

Nadere informatie

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Do s en dont s van Lifetime value (klantwaarde)... 2 Het nieuwe lifetime value rapport: uitleg + tips...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 De basisbeginselen van conversie attributie... 3 Wat is conversie attributie?... 5 Wanneer is conversie attributie van meerwaarde?... 6 Wat

Nadere informatie

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is de conversie ontwikkeling van je AdWords campagnes?... 4 Welke AdWords campagnes leveren een bijdrage aan de conversie?...

Nadere informatie

Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics

Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoe werkt de gebruikers-verkenner?... 2 Gebruik segmenten binnen de gebruikersverkenner... 5 Afsluitende tips... 6 5 praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave Basisbeginselen Aangepaste rapporten... 3 Waarom dien je eigenlijk aangepaste rapporten te gebruiken?... 3 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?...

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

Handleiding Google Analytics voor webshops

Handleiding Google Analytics voor webshops Handleiding Google Analytics voor webshops Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van de implementatie: de 5 must-have onderdelen... 2 Maatwerkrapportages gericht op je belangrijkste doelen...

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 Segmentbuilder... 3 Uitgebreide analysemogelijkheden... 4 Ingebouwde segmenten... 4 Hoe werken deze gebruikerssegmenten?... 4 Gebruik segmenten bij de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn?

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn? Handleiding HotJar Inhoudsopgave Inleiding basisbeginselen HotJar... 2 Implementatie HotJar... 2 Heatmaps: waar richten de meeste gebruikers hun aandacht op?... 4 Polls: Met welk doel bezoeken de meeste

Nadere informatie

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van een user-id weergave... 3 Voor wie is een user-id weergave

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 2 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Mobiele rapporten... 10 Benchmarking

Nadere informatie

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 Dashboards in Google Analytics... 4 Onmisbare

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 Whitepaper Handleiding Conversie attributie Datum: September 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 2. Wanneer dien je conversie attributie toe

Nadere informatie

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport...

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport... DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave 1.1 KPI s instellen voor Google Analytics... 3 1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10 1.3. De Google Analytics rapporten...

Nadere informatie

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwerpen Google Analytics training... 2 2. Doelen... 2 3. Het instellen van filters... 3 4. Uitleg site statistieken... 4 5. Rapportage mogelijkheden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 1 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Cohort rapport... 10 Mobiele rapporten...

Nadere informatie

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave DOELGROEPSRAPPORT... 2 GEDRAGSRAPPORTEN... 3 MOBIELE RAPPORTEN... 5 INHOUDSRAPPORTEN...7 VERKEERSBRONNEN...

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten Google Analytics

Handleiding aangepaste rapporten Google Analytics Handleiding aangepaste rapporten Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?... 5 Welke typen statistieken en dimensies dien je met elkaar te combineren?...

Nadere informatie

Handleiding concurrentieanalyses met Google Analytics en SimilarWeb

Handleiding concurrentieanalyses met Google Analytics en SimilarWeb Handleiding concurrentieanalyses met Google Analytics en SimilarWeb Inhoudsopgave Inleiding... 2 Concurrentieanalyses met Google Analytics... 3 Concurrentieanalyses met SimilarWeb... 5 Afsluitende tips...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Onderwerpen Google Analytics training... 2 3. Werkwijze training... 5 1 1. Inleiding Google Analytics is net als Excel gratis te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Wanneer dien je conversie attributie toe te passen?... 3 2. Wat zijn multi-channel trechters?... 4 2.1. Aangepaste kanaalgroepen

Nadere informatie

maand 2019

maand 2019 www.website.nl maand 219 Inhoudsopgave Uren registratie Zoekwoorden Concurrenten Linkbuilding On-Page SEO Analytics Kanalen - tra c per kanaal Adwords - alle campagnes Search Console - sleutelwoorden Uren

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 1 1.1. Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. Profiel instellingen... 7 1.3. E-commerce module... 11 1.4. Doormeten

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. De Google Analytics kwaliteitsscore... 7 1.3. Rapportage weergave instellingen...

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten met Google Tagmanager... 8 Meerdere domeinen doormeten met Universal

Nadere informatie

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics 17 juni, Mark van Kasteren GAUC 2015 Result driven online marketing Welkom! Result driven online marketing Google Analytics Nerd Beweging sensor die

Nadere informatie

Kennissessie Google Analytics.

Kennissessie Google Analytics. Kennissessie Google Analytics. Analytics Consultant Google Analytics, Adobe Reports & Analytics Webanalist sinds juni 2011 MA Bedrijfscommunicatie & Digitale Media BSc Bedrijfseconomie LinkedIn Wat verwachten

Nadere informatie

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii Inhoud Wat is Google Analytics? 1 De mogelijkheden van Google Analytics 2 Universal Analytics 2 Implementatie Universal Analytics 3 Maak een meetplan voordat je aan de slag gaat 3 De insteek van dit boek

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

10 tips om uw Adwords

10 tips om uw Adwords 10 tips om uw Adwords campagne te verbeteren Beste relatie, Bedankt voor uw interesse in het e-book: 10 tips om uw Google Adwords campagne te verbeteren Omdat u het druk heeft, hebben wij alle tips kort

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen Google AdWords Tips Adverteren in Google is een lucratieve business voor Google: alleen al in het 2e kwartaal van 2015 werd er een omzet van meer dan 16 miljoen dollar verdiend aan advertentie inkomsten.

Nadere informatie

De digitale speurtocht naar de optimalisatie van het aankoopproces

De digitale speurtocht naar de optimalisatie van het aankoopproces De digitale speurtocht naar de optimalisatie van het aankoopproces 1 21/6/13 1 Wie zijn jullie? 1. Wie is markt onderzoeker / marketeer / online marketeer / web analist 2. Wie gebruikt er web analytics

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Road2Belgium. 9 maart 2016 - KVK Eindhoven. Jeroen Nieuwstad. online marketing strategist www.think-online.nl

Road2Belgium. 9 maart 2016 - KVK Eindhoven. Jeroen Nieuwstad. online marketing strategist www.think-online.nl dot.be Road2Belgium 9 maart 2016 - KVK Eindhoven Jeroen Nieuwstad online marketing strategist www.think-online.nl Download deze presentatie op think-online.nl/belgie Wie loopt voor op E Commerce gebied?

Nadere informatie

Module 1 Search & Analytics

Module 1 Search & Analytics Module 1 Search & Analytics Programma college 2 Recap college 1 Introductie Tools Adwords campagne opzetten m.b.v. Tools Recap college 2 Recap college 1 Hoe werkt Search voor gebruikers? 1. Een intentie

Nadere informatie

15. Google Tag Manager

15. Google Tag Manager W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 5 15. Google Tag Manager Introductie Marketeers zijn dol op statistieken en big data. Hoe meer hoe beter! Google Analytics wordt hier veel voor gebruikt,

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne How To Inhoudsopgave U heeft een Google AdWords TM Campagne. Natuurlijk wilt u weten wat de effectiviteit van uw campagne is. Hoe vaak worden

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

De perfecte online customer journey

De perfecte online customer journey De perfecte online customer journey 1 Missie Netprofiler Wij geloven dat het goed verzamelen, analyseren en gebruiken van digitale data leidt tot betere marketing beslissingen en tot een betere invulling

Nadere informatie

Web Analytics. Yonego 17 november 2011

Web Analytics. Yonego 17 november 2011 Yonego 17 november 2011 1 Do not put your faith in what statistics say until you have carefully considered what they do not say. William W. Watt 2 Meten = Weten 3 Google Analytics: Bezoek 4 Google Analytics:

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen.

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen. Meten is weten Dirk-Jan Melssen www.djom.nl dirkjan@djom.nl www.linkedin.com/in/dirkjanmelssen/ Over DJOM Radboud Universiteit Aquaco Modation Wageningen University DJOM Inhoud Google Analytics Volume

Nadere informatie

Google Analytics Training

Google Analytics Training Google Analytics Training www.actemium.nl Deel 1 - De basis - 29 Februari 2016 Inhoud Over Google Analytics Het bovenste menu Admin / Gebruikersniveau s Reporting Real-Time data Audience Acquisition Behavior

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een Inleiding Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een eenvoudig webbouwbedrijf is uitgegroeid tot een volwaardig onlinemarketingbureau

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Meer Marketingrendement met Attributie

Meer Marketingrendement met Attributie Meer Marketingrendement met Attributie Google Analytics User Conference Juni 2015 ClickValue Rhijnspoorplein 28 1018 TX Amsterdam Bel ons op +31 (0)20 675 1621 Wat is de beste besteding van uw volgende

Nadere informatie

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google AdWords is hét betaalde advertentiekanaal van Google. Je wilt je advertenties tonen aan een relevant

Nadere informatie

burofoss.nl - focus op search strategie

burofoss.nl - focus op search strategie 5 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN ADWORDS De top 5 fouten én 5 gratis tips Online marketeers weten dat Google AdWords een hele goede manier is om relevant verkeer naar hun site te trekken. Uitdaging is natuurlijk

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

Google AdWords bespaarrapport

Google AdWords bespaarrapport Google AdWords bespaarrapport Account: Google klant-id: Account XXX-XXX-XXXX Max. kosten per verkoop:.00 Bespaar:.,9 bespaard door onze klanten:., % Totale kosten over de afgelopen 90 dagen:.0, Bespaar

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de resultaten van uw SEA-campagne. How To

Inzicht krijgen in de resultaten van uw SEA-campagne. How To Inzicht krijgen in de resultaten van uw SEA-campagne How To Inhoudsopgave U heeft een SEA-campagne. Natuurlijk wilt u weten wat de effectiviteit van uw campagne is. Hoe vaak worden advertenties vertoond?

Nadere informatie

SUCCESVOLLE ONLINE MARKETING VOOR CONDOOM-ANONIEM. Praktijkcase over zoekmachine marketing & conversie optimalisatie

SUCCESVOLLE ONLINE MARKETING VOOR CONDOOM-ANONIEM. Praktijkcase over zoekmachine marketing & conversie optimalisatie SUCCESVOLLE ONLINE MARKETING VOOR CONDOOM-ANONIEM Praktijkcase over zoekmachine marketing & conversie optimalisatie Arjen de Mik Client Services Manager WWVD 22 januari 2015 WIE BEN IK 2 Arjen de Mik Client

Nadere informatie

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800 301 redirect 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina of ecommerce Groothandel> onze dealer pagina

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

HANDLEIDING USABILITY TESTING

HANDLEIDING USABILITY TESTING HANDLEIDING USABILITY TESTING 1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING USABILITY TESTING... 3 Do s Usability tests... 3 Don ts Usability tests... 3 2. HOE START JE MET USABILITY TESTING?... 4 Type Usability tests...

Nadere informatie

Google Analytics FAQ

Google Analytics FAQ Google Analytics FAQ Valk Internet Inhoudsopgave. Google Analytics 2. Hoe kom ik in Google Analytics?. Wat kan ik met Google Analytics?.. Waar komen mijn bezoekers vandaan?.2. Wat heeft mijn mailing opgeleverd?..

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP!

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! LEER IN DIT EBOOK: 1. Checklist: De 7 stappen voor het maken, promoten en verkopen van je online training Extra bonus informatie:

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots ICT-COACH - 11 oktober - Laakdal 2 1 3 http://tools.summitmedia.co.uk/spider/ 4 2 Sector Trefwoord populariteit Reputatie 30 dagen => 3, 4 maanden 5 Analyse 6

Nadere informatie

LES 5: Zoektermen en websitebezoek

LES 5: Zoektermen en websitebezoek Bekijk eerst de video bij deze les voor een toelichting op de opdrachten. STAP 1: Wat is jouw doelstelling met je website en social media? Naamsbekendheid vergroten Nieuwe opdrachten Meer verkeer naar

Nadere informatie

Ontdek de mogelijkheden van Google AdWords Scripts

Ontdek de mogelijkheden van Google AdWords Scripts Ontdek de mogelijkheden van Google AdWords Scripts Hoe goed je jouw Google AdWords campagnes ook laat renderen, er zijn een aantal zaken waar je simpelweg niet of nauwelijks achter kunt komen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie