Handleiding aangepaste rapporten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding aangepaste rapporten"

Transcriptie

1 Handleiding aangepaste rapporten

2 Inhoudsopgave Basisbeginselen Aangepaste rapporten... 3 Waarom dien je eigenlijk aangepaste rapporten te gebruiken?... 3 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?... 5 Welke filters kun je toepassen binnen je aangepaste rapporten? Praktijkvoorbeelden van aangepaste rapporten Impact van je acquisitie kanalen op de conversie Impact AdWords campagnes op de conversie Impact laadtijd tablet op de conversie Bepaal de impact van je content op de conversie Impact van de weersomstandigheden op de conversie Impact van SEO op de conversie Delen aangepaste rapporten Snelkoppeling instellen voor je aangepaste rapporten Afsluitende tips... 29

3 Basisbeginselen Aangepaste rapporten Uit mijn onlangs gepubliceerde onderzoek onder online bureaus is gebleken dat de helft van de respondenten aanvullende uitleg wensen over aangepaste rapporten. Ik vind dat vrij opzienbarend. Aangepaste rapporten zijn namelijk juist de kracht van Google Analytics. Daarom start ik in deze handleiding met het beschrijven van de basisbeginselen: Waarom dien je aangepaste rapporten te gebruiken? Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken? Welke type statistieken en dimensies dien je met elkaar te combineren? Welke filters kun je toepassen binnen je aangepaste rapporten? Welke informatie achterhaal je met aangepaste rapporten? Welke informatie achterhaal je niet met aangepaste rapporten? Bonus: een voorbeeld van aangepaste dimensies om te integreren binnen je aangepaste rapporten. Waarom dien je eigenlijk aangepaste rapporten te gebruiken? Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. Met aangepaste rapporten achterhaal je informatie die relevant is voor jouw website/webshop. Het is een goed startpunt om standaard rapporten te gebruiken bij het achterhalen van informatie over het gebruikersgedrag op je website. Alleen zijn niet alle standaard rapporten even relevant voor jouw informatiebehoefte:

4 Enkele nadelen van standaardrapporten op een rijtje: Je kunt geen macro en micro doelen bekijken in één rapport; Je kunt niet meerdere statistieken en meerdere dimensies met elkaar combineren; Je kunt niet op alle standaard rapporten segmenten toepassen. Bovenstaande trechterweergave is daar een voorbeeld van. Je kunt zo bijvoorbeeld niet de afhakers op je formulier vanuit mobiele apparaten of je acquisitie kanalen gaan bepalen. Je kunt niet alle statistieken en dimensies gebruiken die voor jou relevant zijn. Aangepaste rapporten bieden je juist de mogelijkheid om de statistieken en dimensies met elkaar te combineren die wel relevant voor je informatie behoefte zijn:

5 Welke informatie wil je achterhalen via Google Analytics? Het instellen van aangepaste rapporten is niet zo ingewikkeld. Het voorbereidende werk om hier actiegerichte informatie uit te halen vereist meer denkwerk. Welke informatie wil je eigenlijk via Google Analytics achterhalen? Mijn advies is om 3-5 vragen op papier te zetten waarop je antwoord wilt krijgen. Vervolgens dien je hieraan passende aangepaste rapporten te koppelen die antwoord geven op jouw vragen. Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken? Allereerst dien je een type rapport te kiezen die antwoord geeft op jouw vraag(en). Binnen de aangepaste rapporten heb je de keuze uit 3 typen rapporten:

6 1. Verkenner rapport In dit rapport combineer je meerdere statistieken met één dimensie tegelijkertijd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om onderliggende secundaire dimensies te selecteren, wanneer je klikt op de primaire dimensie. Welke verkenner rapporten adviseer ik je om te gebruiken? Conversie per acquisitie kanaal/apparaat/adwords campagne; Paginaweergaven/paginawaarde per paginagroep; De zoekopdrachten/doelwaarde per zoekopdracht vanuit je ingetypte zoekwoorden. 2. Platte tabel In dit rapport kun je meerdere statistieken met meerdere dimensies tegelijkertijd combineren. Zo verkrijg je net wat meer diepgaande inzichten over je website/webshop resultaten dan een verkenner rapport. Welke platte tabel rapporten adviseer ik je om te gebruiken?

7 De zoekwoord relevantie van je AdWords campagnes; De omzet per apparaat vanuit je acquisitie kanalen; De conversie per campagne vanuit je belangrijkste acquisitie kanalen; 3. Kaart-overlay Dit is een rapport gericht op de bezoeken/conversies per land/provincie en stad. Ik gebruik deze optie heel sporadisch, omdat je deze informatie ook via een verkenner rapport of platte tabel kunt achterhalen:

8 Via deze link kun je gebruik maken van bovenstaande type rapporten. Welke type statistieken en dimensies dien je met elkaar te combineren? Dit is een heel belangrijke stap tijdens het samenstellen van je aangepaste rapporten. Want welke statistieken en dimensies geven nu actiegerichte informatie over jouw website/webshop? Voordat je statistieken met dimensies gaat combineren, dien je allereerst het verschil te kennen tussen sessie en gedragsstatistieken/dimensies: 1. Sessie rapporten Deze rapporten hebben betrekking op het gehele bezoek van de gebruiker. Voorbeeld: je combineert de statistieken bezoeken en macro/micro conversies met de dimensie voor je acquisitie kanalen. Zo kun je dus de impact van je acquisitie kanalen op de conversie gaan bepalen: Disclaimer: de micro en macro doelen dien je eerst in te stellen, voordat je deze kunt gebruiken in bovenstaand rapport. 2. Gedragsrapporten Deze rapporten hebben betrekking op het gebruikersgedrag binnen één bezoek.

9 Binnen een gedragsrapport combineer je bijvoorbeeld de statistieken paginaweergaven/paginawaarde met de dimensie paginagroep/pagina. Zo kun je dus de impact van je content op de conversie gaan bepalen: Mijn advies is om het combineren van sessie statistieken/dimensies met gedrag statistieken en dimensies zoveel mogelijk te voorkomen. Onderstaand is een foutief voorbeeld hiervan: Pagina/sessie en behaalde doelen zijn sessie statistieken. Nu kun je niet de werkelijke impact van je paginagroepen op de conversie gaan bepalen. In dit geval kun je beter kiezen voor gedragstatistieken zoals gemiddelde tijd op de pagina en paginawaarde.

10 Gebruik tabbladen binnen je aangepaste rapporten Naast type rapporten en statistieken/dimensies biedt Google Analytics je de mogelijkheid om tabbladen te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je binnen een aangepast rapport ruimte kunt reserveren voor de onderdelen acquisitie/gedrag en conversie. Voorbeeld: Voor een SEO rapport adviseer ik je om gebruik te maken van de tabbladen devices/zoekwoorden en landingspagina s. Zo kun je alle onderdelen meenemen binnen jouw aangepaste rapport. Gebruik rapportcategorieën Rapportcategorieën bieden je de mogelijkheid om je ingestelde rapporten te categoriseren. Dat is vooral handig wanneer je regelmatig meerdere aangepaste rapporten raadpleegt. Het instellen van deze rapportcategorieën is vrij eenvoudig: klik op nieuwe categorie en geef je rapportcategorie een beschrijvende naam. Vervolgens kun je jouw ingestelde rapporten verplaatsen naar jouw rapportcategorie:

11 Aangepaste dimensies en statistieken Aangepaste statistieken en dimensies kun je gebruiken om interne/externe data te integreren binnen je aangepaste rapporten. Voorbeeld: je wilt de impact van de weersomstandigheden op de conversie gaan bepalen. Hiervoor dien je eerst de aangepaste dimensies in te stellen. Dit kun je doen onder aangepaste definities. Vervolgens kun je jouw aangepaste dimensies instellen:

12 In dit artikel legt Google Tagmanager specialist Simo Ahava uit hoe je deze aangepaste dimensies kunt implementeren. Nu kun je binnen de aangepaste rapporten kiezen voor de aangepaste dimensies weer en temperatuur: Welke filters kun je toepassen binnen je aangepaste rapporten? Naast statistieken en dimensies kun je gebruik maken van filters in je aangepaste rapporten om specifieke data te achterhalen. Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden om filters toe te passen binnen je aangepaste rapporten. Maar welke filters zijn praktisch om te gebruiken?

13 Dat hangt natuurlijk helemaal af van je informatie behoefte. Voorbeeld: je wilt het rendement van je AdWords/SEO campagnes gaan bepalen. Dan kun je een AdWords/SEO filter instellen binnen je aangepaste rapporten: Disclaimer: je kunt slechts één filter met opnemen instellen, terwijl je meerdere uitsluitingsfilters kunt toepassen binnen je aangepaste rapporten:

14 Welke informatie achterhaal je niet met aangepaste rapporten? Aangepaste rapporten bieden je ruime mogelijkheden om actiegerichte informatie uit je site statistieken te halen. Toch zijn er ook enkele zaken (nog) niet mogelijk: De Multi-Channel trechters zijn niet toepasbaar binnen de aangepaste rapporten. De attributie methode van de Multi-Channel trechters komt namelijk niet overeen met die binnen de aangepaste rapporten. De aangepaste rapporten maken namelijk gebruik van het laatste indirecte klik model binnen hun conversie berekening, terwijl de standaard Multi-Channel trechters gebruik maken van het laatste interactie of een alternatief attributie model. Aangepaste rapporten voor je trechterweergave zijn (nog) niet beschikbaar. De verwachting is wel dat Google Analytics deze dit jaar zal toevoegen. Dimensies zoals Remarketinglijsten en de productcategorieën uit je Google Shopping campagne zijn beschikbaar in de standaard rapporten, maar nog niet binnen je aangepaste rapporten. Praktijkvoorbeelden van aangepaste rapporten In de vorige paragraaf heb ik de basisbeginselen stap-voor-stap besproken. Deze heb je namelijk nodig om actiegerichte inzichten uit aangepaste rapporten te kunnen halen. Mijn advies is dan ook om deze eerst goed door te nemen voordat je aan de slag gaat met de aangepaste rapporten. In deze paragraaf bespreek ik enkele praktijkvoorbeelden om te laten zien welke praktische inzichten je kunt achterhalen met aangepaste rapporten. Ik hoop dat je dankzij deze praktijkvoorbeelden inspiratie opdoet om zelf aan de slag te gaan met aangepaste rapporten. En nog belangrijker: dat je via deze aangepaste rapporten

15 actiegerichte informatie achterhaalt om de resultaten van je website/webshop te verbeteren. 1. Impact van je acquisitie kanalen op de conversie Allereerst wil je natuurlijk de impact van je acquisitie kanalen op de conversie kunnen bepalen. Mijn advies is om altijd macro en micro doelen in te stellen, zodat je de volgende zaken kunt onderscheiden: Doorkliks naar formulieren of producttoevoegingen aan de winkelwagen. In deze praktijksituatie gaat het om de doorkliks naar de aanvraag formulieren. De uiteindelijke aanvraag of bestelling. In deze praktijksituatie gaat het om een brochure of demo aanvraag. Welke informatie achterhaal je via bovenstaand rapport? 35% van de formulier bezoekers vragen ook daadwerkelijk een brochure aan. (doorkliks naar brochure formulier/download brochure) De conversie op het brochure formulier vanuit SEO not provided is significant hoger dan vanuit AdWords non-branded en direct verkeer.

16 Slechts 25% van de bezoekers op het demo formulier vragen daadwerkelijk een demonstratie aan. Je weet nu via bovenstaand aangepast rapport dat 65% van de bezoekers afhaken op het brochure formulier. Nu wil je ook weten waar ze binnen het formulier afhaken en of ze daadwerkelijk starten met het invullen van het formulier. Je kunt hiervoor een aangepaste gebeurtenis instellen om de interactie binnen het formulier te bepalen. Vervolgens kun je met onderstaand rapport de afhakers binnen het formulier bepalen: Welke informatie achterhaal je via bovenstaand rapport? Slechts 30% van de bezoekers beginnen daadwerkelijk met het invullen van het formulier. (41/121) Slechts 4 bezoekers haken af op één van de invulvelden binnen het formulier. Kortom: op basis van deze informatie kun je besluiten om de content van het formulier aan te passen, zodat meer bezoekers in ieder geval starten met het invullen van je formulier. 2. Impact AdWords campagnes op de conversie Voor bijna iedere website is Google AdWords een zeer belangrijk acquisitie kanaal. Daarom adviseer ik om onderstaand rapport te gebruiken, zodat je in één oogopslag de resultaten kunt monitoren:

17 Welke informatie achterhaal je via bovenstaand rapport? De bannering campagnes 1 en 2 zijn verantwoordelijk voor bijna 40% van het budget. De impact op de conversie is echter minimaal. De zoekwoordgerichte campagnes 4 en 5 zijn verantwoordelijk voor iets meer dan 40% van het budget. De impact op de conversie is echter significant hoger dan voor bannering. Je kunt je dus afvragen of het wel verstandig is om 40% van het budget voor bannering te reserveren en niet meer budget vrij te maken voor de zoekwoordgerichte campagnes.

18 AdWords conversie per apparaat Je kunt AdWords campagnes zowel targeten op desktop/tablet als op mobiele apparaten. Maar hoe achterhaal je nu de conversie per apparaat via AdWords? Met onderstaand rapport kun je de AdWords conversie per apparaat gaan bepalen. Zo achterhaal je wat de impact is van de mobiele gebruikers op je AdWords conversie: Voor de meeste klanten is de AdWords conversie via een mobiel apparaat significant lager dan desktop. Dit praktijkvoorbeeld laat zien dat dit zeker niet voor iedere website het geval is. In deze praktijksituatie is het zeker niet onverstandig om geld te investeren in je mobiele AdWords campagne(s).

19 3. Impact laadtijd tablet op de conversie Op de meeste websites/webshops is het aandeel Tablet bezoekers aanzienlijk. Maar hoe is de technische performance vanuit Tablet apparaten? Welke impact heeft deze technische performance op de conversie? In dit geval mag je concluderen dat de langzamere laadtijd van de Android Browser een negatieve impact heeft op de online omzet. Vervolgens wil je weten welke paginagroep(en) hiervoor verantwoordelijk zijn: Met deze 2 eenvoudige rapporten weet je welke browser én paginagroepen verantwoordelijk zijn voor de langzamere laadtijd via Tablet. Mijn advies is om dergelijke informatie naar je webbouwer te mailen, zodat deze de diepere oorzaken hiervan kan achterhalen en zo dit probleem kan oplossen. Anders lekt er namelijk onnodig omzet weg uit je website/webshop.

20 4. Bepaal de impact van je content op de conversie Mijn blog is een content site met geen winstdoelstelling(en). Daarom richt ik mij op onderstaande zachte conversies: Meer dan 50% van de artikelen bekeken; Meer dan 50% van de instructievideo s bekeken; Inschrijvingen voor de blog-updates; Bekeken handleidingen. Naast deze KPI s heb ik ook een aangepaste dimensie ingesteld om de impact van de lengte van een artikel op de conversie te kunnen bepalen. In dit artikel legt Jeff Sauer stap-voor-stap uit hoe je dit instelt. Ik wil namelijk weten wat de optimale lengte van een artikel is voor mijn blog. Met onderstaand aangepast rapport kun je deze informatie achterhalen: Welke informatie achterhaal je met dit aangepaste rapport? Een artikel van meer dan 1800 woorden heeft de laagste paginawaarde. Door het publiceren van zo n lang artikel vraag ik wellicht te veel inspanning van mijn bezoekers.

21 Daarnaast kun je concluderen dat blogs tussen de 1000 en 1600 woorden zeker geen negatieve bijdrage leveren aan de conversie. Kortom: op basis van deze informatie is het niet onverstandig om diepgaande artikelen te publiceren tussen de 1000 en 1600 woorden. 5. Impact van de weersomstandigheden op de conversie Met een aangepaste dimensies kun je de weersomstandigheden koppelen aan je site statistieken. Vooral voor weersafhankelijke websites zoals golf en ijsbanen is dit geen overbodige luxe. Je wilt namelijk de impact van de weersomstandigheden op de conversie kunnen bepalen. Onderstaand aangepaste rapport geeft je informatie over de impact van deze weersomstandigheden op de conversie: Welke informatie achterhaal je met bovenstaand rapport? De conversie bij regenachtige/bewolkte weersomstandigheden is hoger dan wanneer het droog is. Vervolgens kun je gaan kijken naar de impact van de temperatuur op de conversie:

22 De aantallen zijn natuurlijk vrij klein. Toch zie je in bovenstaand rapport dat een hogere temperatuur een positieve bijdrage levert aan de conversie. Mijn advies is in dit specifieke geval om meer data te verzamelen, zodat je er ook echt onderbouwde acties aan kunt koppelen. 6. Impact van SEO op de conversie Voor iedere website is SEO een zeer belangrijk acquisitie kanaal. Toch is het niet zo eenvoudig om de conversiewaarde van SEO te bepalen. Google Analytics geeft ten slotte niet meer de ingetypte zoekopdrachten vanuit SEO weer in de rapporten. Toch kun je met onderstaand aangepaste rapport praktische inzichten krijgen over de bijdrage van SEO aan de conversie:

23 Welke informatie achterhaal je met bovenstaand rapport? Bijna 20% van mijn SEO bezoekers komen terecht op de blog over event tracking. De paginawaarde van deze pagina ligt net iets boven het site gemiddelde. Opvallend is de hogere paginawaarde vanuit de tutorial over event tracking. Deze tutorial is zeer populair onder de bezoekers, want 71% van de bezoekers navigeert naar de tutorial via een andere pagina op de site. (100-28,88%) Daarnaast is het zeer positief dat de SEO bezoekers die op de homepage terechtkomen verantwoordelijk zijn voor een hoger dan gemiddelde paginawaarde. Naast bovenstaand SEO rapport adviseer ik om ook te kijken naar de ingetypte zoekopdrachten op de eigen site. Deze ingetypte zoekopdrachten geven je namelijk ideeën voor de te schrijven SEO content: Bonus tip: Aangepaste melding instellen Dit zijn 6 aangepaste rapporten waarmee je actiegerichte informatie uit je site statistieken kunt halen. Nu ben je er natuurlijk nog niet. Want je wilt ook kunnen

24 inspelen op informatiegebeurtenissen in de komende weken/maanden. Ik adviseer om hiervoor aangepaste meldingen in te stellen. Deze vind je onder beheerder>persoonlijke tools en items. Welke aangepaste meldingen zijn praktisch om in te stellen? Dit is natuurlijk voor iedere website/webshop verschillend. Onderstaand geef ik je enkele praktijkvoorbeelden van aangepaste meldingen die ik zelf gebruik: Conversiestijging vanuit een belangrijk acquisitie kanaal LinkedIn is een belangrijk acquisitie kanaal voor mijn blog. Deze bezoekers zijn verantwoordelijk voor veel conversies op mijn blog. Daarom wil ik een mailtje ontvangen, wanneer de conversie meer dan 20% stijgt vanuit LinkedIn:

25 Conversiestijging vanuit je content Ik publiceer eens in de 2 weken een blog over Google Analytics. Dit kost zeer veel tijd en dus ook geld. Online bureaus zijn een belangrijke doelgroep voor mijn blog. Ik weet dat de Google Analytics IQ certificering heel belangrijk is voor online bureaus. Daarom heb ik een artikel geschreven met tips over het Google Analytics IQ examen. Ik wil graag een mailtje ontvangen, wanneer de conversie van deze blog meer dan 20% stijgt: Dit waren mijn praktijkvoorbeelden om de cijfers uit Google Analytics te vertalen naar concrete informatie. Ik hoop dat je hiermee aan de slag kunt gaan, zodat je onderbouwde acties kunt koppelen aan je site statistieken. Delen aangepaste rapporten Je kunt helaas nog niet jouw aangepaste rapporten rechtstreeks delen met jouw collega s/klanten zoals met dashboards wel mogelijk is. Je hebt 2 alternatieve mogelijkheden om aangepaste rapporten te delen met collega s en/of klanten:

26 Via een sjabloonlink, die je per mail kunt toesturen; Daarnaast kun je jouw aangepaste rapporten in de solutions gallery delen. Dit is een openbare database van Google Analytics met gedeelde aangepaste rapporten/segmenten en dashboards. Je kunt ervoor kiezen om jouw aangepaste rapport binnen een categorie te plaatsen, zodat jouw collega of klant gebruik kan maken van jouw ingestelde aangepaste rapport:

27 Snelkoppeling instellen voor je aangepaste rapporten Jouw ingestelde rapporten kun je terugvinden onder het overzicht binnen de aangepaste rapporten. De hoeveelheid ingestelde rapporten kan in de loop van de tijd aanzienlijk oplopen. Daarom adviseer ik om gebruik te maken van snelkoppelingen. Deze kun je gebruiken voor je 3-5 favoriete aangepaste rapporten. Google Analytics bied je de mogelijkheid om van ieder aangepast rapport een snelkoppeling te maken. Dit is vrij eenvoudig: Klik op snelkoppeling en geef jouw aangepaste rapport een beschrijvende naam:

28 Vervolgens kun je jouw favoriete aangepaste rapporten terugvinden onder mijn items snelkoppelingen

29 Afsluitende tips Aangepaste rapporten geven je praktische informatie over de conversie ontwikkeling van je website/webshop. De mogelijkheden om aangepaste rapporten te gebruiken zijn zeer uitgebreid. Daarom adviseer ik om de volgende stappen te doorlopen, zodat je de informatie achterhaalt die relevant is voor jouw website/webshop: Bepaal de vragen waarop je antwoord wilt krijgen via Google Analytics; Bepaal of een verkenner rapport of platte tabel geschikt is om jouw vraag te beantwoorden; Bepaal of je een sessie of gedragsrapport hieraan dient te koppelen; Bepaal of je één of meerdere tabbladen nodig hebt binnen je aangepaste rapport; Bepaal of het noodzakelijk is om filters toe te passen binnen je aangepaste rapporten; Ten slotte dien je te bepalen of je aangepaste dimensies/statistieken dient te integreren binnen je aangepaste rapporten. Heb je vragen of onduidelijkheden over deze handleiding? Neem gerust contact met me op via één van onderstaande kanalen Twitter: https://twitter.com/grathenau LinkedIn: Telefoon:

30

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Basisbeginselen segmenten... 3 Wat zijn segmenten?... 3 Welke segmentatiemogelijkheden heb je binnen Google Analytics?... 5 Hoe integreer je segmenten

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave

Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave Actiegerichte inzichten halen met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen event tracking... 2 Ken de basisbeginselen van event tracking... 3 Categoriseer je belangrijkste gebeurtenissen...

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 De basisbeginselen van conversie attributie... 3 Wat is conversie attributie?... 5 Wanneer is conversie attributie van meerwaarde?... 6 Wat

Nadere informatie

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 2 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Mobiele rapporten... 10 Benchmarking

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics!

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Inhoudsopgave Inleiding... 2 De implementatie: must-have onderdelen om de meerwaarde van je content te kunnen bepalen!... 3 Content

Nadere informatie

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 1 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Cohort rapport... 10 Mobiele rapporten...

Nadere informatie

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 Dashboards in Google Analytics... 4 Onmisbare

Nadere informatie

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport...

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport... DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave 1.1 KPI s instellen voor Google Analytics... 3 1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10 1.3. De Google Analytics rapporten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 Whitepaper Handleiding Conversie attributie Datum: September 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 2. Wanneer dien je conversie attributie toe

Nadere informatie

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Inhoudsopgave Basisbeginselen e-mail marketing met Google Analytics... 3 De implementatie van de metingen voor je e-mail campagnes... 3 Haal actiegerichte

Nadere informatie

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave DOELGROEPSRAPPORT... 2 GEDRAGSRAPPORTEN... 3 MOBIELE RAPPORTEN... 5 INHOUDSRAPPORTEN...7 VERKEERSBRONNEN...

Nadere informatie

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is de conversie ontwikkeling van je AdWords campagnes?... 4 Welke AdWords campagnes leveren een bijdrage aan de conversie?...

Nadere informatie

Handleiding Google Analytics voor webshops

Handleiding Google Analytics voor webshops Handleiding Google Analytics voor webshops Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van de implementatie: de 5 must-have onderdelen... 2 Maatwerkrapportages gericht op je belangrijkste doelen...

Nadere informatie

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Wanneer dien je conversie attributie toe te passen?... 3 2. Wat zijn multi-channel trechters?... 4 2.1. Aangepaste kanaalgroepen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3.

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3.

Nadere informatie

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn?

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn? Handleiding HotJar Inhoudsopgave Inleiding basisbeginselen HotJar... 2 Implementatie HotJar... 2 Heatmaps: waar richten de meeste gebruikers hun aandacht op?... 4 Polls: Met welk doel bezoeken de meeste

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

Handleiding berekende statistieken

Handleiding berekende statistieken Handleiding berekende statistieken Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uitleg berekende statistieken... 3 Welke onderdelen van je implementatie heb je nodig om met berekende statistieken aan de slag te kunnen?...

Nadere informatie

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doelen voor alle conversie stappen... 3 De oriënterende fase... 3 De vergelijkende fase...

Nadere informatie

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van een user-id weergave... 3 Voor wie is een user-id weergave

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 Segmentbuilder... 3 Uitgebreide analysemogelijkheden... 4 Ingebouwde segmenten... 4 Hoe werken deze gebruikerssegmenten?... 4 Gebruik segmenten bij de

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1.Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen.. 5

Nadere informatie

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwerpen Google Analytics training... 2 2. Doelen... 2 3. Het instellen van filters... 3 4. Uitleg site statistieken... 4 5. Rapportage mogelijkheden

Nadere informatie

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii Inhoud Wat is Google Analytics? 1 De mogelijkheden van Google Analytics 2 Universal Analytics 2 Implementatie Universal Analytics 3 Maak een meetplan voordat je aan de slag gaat 3 De insteek van dit boek

Nadere informatie

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Onderwerpen Google Analytics training... 2 3. Werkwijze training... 5 1 1. Inleiding Google Analytics is net als Excel gratis te gebruiken.

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 1 1.1. Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. Profiel instellingen... 7 1.3. E-commerce module... 11 1.4. Doormeten

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Kennissessie Google Analytics.

Kennissessie Google Analytics. Kennissessie Google Analytics. Analytics Consultant Google Analytics, Adobe Reports & Analytics Webanalist sinds juni 2011 MA Bedrijfscommunicatie & Digitale Media BSc Bedrijfseconomie LinkedIn Wat verwachten

Nadere informatie

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen Google AdWords Tips Adverteren in Google is een lucratieve business voor Google: alleen al in het 2e kwartaal van 2015 werd er een omzet van meer dan 16 miljoen dollar verdiend aan advertentie inkomsten.

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. De Google Analytics kwaliteitsscore... 7 1.3. Rapportage weergave instellingen...

Nadere informatie

Google Analytics Handleiding 2016

Google Analytics Handleiding 2016 Google Analytics Handleiding 2016 2 Think Online BV 2016 Think Online BV Wil je meer inzicht krijgen in je websitebezoekers, ben je benieuwd hoeveel tijd zij per webpagina besteden en wil je weten hoe

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten met Google Tagmanager... 8 Meerdere domeinen doormeten met Universal

Nadere informatie

HANDLEIDING USABILITY TESTING

HANDLEIDING USABILITY TESTING HANDLEIDING USABILITY TESTING 1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING USABILITY TESTING... 3 Do s Usability tests... 3 Don ts Usability tests... 3 2. HOE START JE MET USABILITY TESTING?... 4 Type Usability tests...

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie...

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie... 1. Inhoud...2 2. Inleiding...3 2.1 Algemene informatie... 3 3. Startpagina... 4 4. Rapportage... 5 4.1 Algemene informatie... 5 4.2 Doelgroep... 6 4.2.1 Algemene informatie... 6 4.2.2 Overzicht... 7 4.2.3

Nadere informatie

Google Analytics Training

Google Analytics Training Google Analytics Training www.actemium.nl Deel 1 - De basis - 29 Februari 2016 Inhoud Over Google Analytics Het bovenste menu Admin / Gebruikersniveau s Reporting Real-Time data Audience Acquisition Behavior

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Samenvatting Web- en telefonische conversies Webconversies worden vaak gemeten met Google Analytics en AdWords. Maar

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina of ecommerce Groothandel> onze dealer pagina

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Bepaal online meetbare doelen in Analytics: Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina Groothandel>

Nadere informatie

BROCHURE n 3. Stappenplan Google Analytics

BROCHURE n 3. Stappenplan Google Analytics BROCHURE n 3 Stappenplan Google Analytics In samenwerking met BROCHURE N 3 Google Analytics PAGINA 2 INTRODUCTIE Hoe analyseer ik gratis mijn website? Google Analytics vertelt je onder meer hoe bezoekers

Nadere informatie

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 AdCalls Installatiehandleiding TITEL Handleiding AdCalls DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 2 Inhoudsopgave # Titel Bladzijde 1. Introductie 3 2. 2.1 2.2 2.3 3. 3.1 3.2 4. 4.1 4.2 4.3 Uw website(s) koppelen

Nadere informatie

15. Google Tag Manager

15. Google Tag Manager W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 5 15. Google Tag Manager Introductie Marketeers zijn dol op statistieken en big data. Hoe meer hoe beter! Google Analytics wordt hier veel voor gebruikt,

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne How To Inhoudsopgave U heeft een Google AdWords TM Campagne. Natuurlijk wilt u weten wat de effectiviteit van uw campagne is. Hoe vaak worden

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! Marketing voor makelaars: 5 kansen die je niet mag missen Online marketing heeft de laatste jaren zijn waarde wel bewezen. Maar hoe kun je dit nu inzetten

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen.

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen. Meten is weten Dirk-Jan Melssen www.djom.nl dirkjan@djom.nl www.linkedin.com/in/dirkjanmelssen/ Over DJOM Radboud Universiteit Aquaco Modation Wageningen University DJOM Inhoud Google Analytics Volume

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de resultaten van uw SEA-campagne. How To

Inzicht krijgen in de resultaten van uw SEA-campagne. How To Inzicht krijgen in de resultaten van uw SEA-campagne How To Inhoudsopgave U heeft een SEA-campagne. Natuurlijk wilt u weten wat de effectiviteit van uw campagne is. Hoe vaak worden advertenties vertoond?

Nadere informatie

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten ROI Driven Internet Marketing Yonego Affiliate Enquête 2012 Resultaten Maart 2013 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 SAMENVATTING... 4 VRAAG 1 SINDS WANNEER BENT U ACTIEF ALS AFFILIATE?... 6 VRAAG 2 HOEVEEL

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

De perfecte online customer journey

De perfecte online customer journey De perfecte online customer journey 1 Missie Netprofiler Wij geloven dat het goed verzamelen, analyseren en gebruiken van digitale data leidt tot betere marketing beslissingen en tot een betere invulling

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Workshop Piwik Kenneth Veldman en Jaap van de Putte

Workshop Piwik Kenneth Veldman en Jaap van de Putte Workshop Piwik Kenneth Veldman en Jaap van de Putte Vandaag, 19 november 2014 (13.30-16.00 uur) Introductie Piwik Installatie Inrichten Dashboard Doelen instellen Rapportage Verschillen met GA Vragen We

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom

Nadere informatie

NIMA Online Marketeer leergang

NIMA Online Marketeer leergang NIMA Online Marketeer leergang Inhoud. NIMA Online Marketeer leergang... 3 Programma.... 4 Les 1 : Introductie... 4 Les 2: Zoekmachinemarketing... 4 Les 3 + 4: Analytics... 4 Les 5: Social media... 4 Les

Nadere informatie

Website optimalisatie zorgt voor omzet!

Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Pakketten en tarieven Hoe werkt een zoekmachine? Maatwerk SEO diensten Uitgebreid adviesrapport Contact Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Hoe werkt een zoekmachine? De zoektocht

Nadere informatie

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat is Search Engine Advertising?... 4

Nadere informatie

De digitale speurtocht naar de optimalisatie van het aankoopproces

De digitale speurtocht naar de optimalisatie van het aankoopproces De digitale speurtocht naar de optimalisatie van het aankoopproces 1 21/6/13 1 Wie zijn jullie? 1. Wie is markt onderzoeker / marketeer / online marketeer / web analist 2. Wie gebruikt er web analytics

Nadere informatie

Real Time Bidding Retargeting

Real Time Bidding Retargeting Nieuwegracht 32 3512 LS Utrecht T: +31(0)30-234 12 22 F: +31(0)84 752 60 06 www.adlantic.nl info@adlantic.nl Real Time Bidding Retargeting AdLantic Online Advertising B.V. Kamer van Koophandel nummer 30225228

Nadere informatie

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid?

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Kennissessie zoekmachinemarketing (SEM) Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Sander Lems Online Marketing Consultant Oxfam Novib netwerkbijeenkomst bedrijvenambassadeurs Olympisch stadion, Amsterdam

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

WordStream is één van de grootste leveranciers van Internet Marketing software en tevens Google Premier SMB Partner.

WordStream is één van de grootste leveranciers van Internet Marketing software en tevens Google Premier SMB Partner. Voorwoord Bedankt voor het aanvragen van de expertreview van Wemessage. De expertreview biedt inzicht in onze werkwijze, de prestaties en de potentie van jullie Adwords campagne. In de onderstaande expertreview

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions Online distributiekanalen In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions 2 Agenda Hoe kiest & boekt uw gast? Uw logieswebsite Kan uw logies (gemakkelijk) geboekt worden? Hoe kiest & boekt uw gast? 3 Een

Nadere informatie