Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actiegerichte inzichten halen met event tracking. Inhoudsopgave"

Transcriptie

1 Actiegerichte inzichten halen met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen event tracking... 2 Ken de basisbeginselen van event tracking... 3 Categoriseer je belangrijkste gebeurtenissen... 4 Geef context aan je ingestelde gebeurtenissen... 5 Integreer je gebeurtenissen binnen je analyses... 6 Stappenplan event tracking... 7 Gebeurtenissen als micro-doel toevoegen... 7 Context koppelen aan je gebeurtenissen... 8 Toepassingsmogelijkheden van event tracking...10 Winkelwagenbezoekers...11 Filteropties...11 Invulvelden formulieren...11 Video s...12 Praktijkvoorbeelden van event tracking...15 Acquisitie: op welke pagina schrijven de meeste bezoekers zich in voor de nieuwsbrief?...15 Content: wat is de impact van het scrollgedrag op je conversie?...16 Gedrag: wat is de impact van de call-to-action knoppen op je conversie?...18 Conversie: op welke invulvelden haken de meeste bezoekers af?...19 Online marktonderzoek: op welke pagina s geven de bezoekers feedback over je site?...20 Externe gebeurtenis: wat is de impact van de geopende mails op de loyaliteit van je bezoekers?...20

2 Inleiding Met event tracking kun je de gebeurtenissen op je website meten. Voorbeelden hiervan zijn afgespeelde video s of een klik op een call-to-action knop. Hiermee kun je de contactmomenten van de gebruiker met de site achterhalen. Op basis van deze contactmomenten kun je ook de impact hiervan op je siteconversie bepalen. Het instellen van event tracking is helaas niet mogelijk met de standaard meetcode van Google Analytics. Je dient een aangepaste meetcode in te stellen om je gebeurtenissen te kunnen meten. Het lijkt in eerste instantie vrij ingewikkeld, maar het valt wel mee. Je kunt dit door je webbouwer laten doen, maar je kunt er ook voor kiezen om event tracking zelfstandig via Google Tagmanager in te stellen. Indien je meer wilt weten over de implementatie via Google Tagmanager, adviseer ik je om de handleiding hierover te gebruiken. In deze handleiding bespreek ik de basisbeginselen van event tracking. Daarnaast ga ik uitgebreider in op de toepassingsmogelijkheden van event tracking. Hoe kun je de afgespeelde gebeurtenissen op de site vertalen naar concrete informatie waar je acties aan kunt koppelen? Je leert in deze handleiding: De basisbeginselen van event tracking. De standaard toepassingsmogelijkheden van event tracking. De aanvullende toepassingsmogelijkheden van event tracking. Hoe je actiegerichte inzichten haalt uit event tracking Basisbeginselen event tracking Ik merk in de praktijk dat gebruikers event tracking helemaal niet implementeren of gebruik maken van tientallen gebeurtenissen binnen Google Analytics. Daarnaast ontbreekt vaak de koppeling tussen deze gebeurtenissen met de belangrijkste KPI s op de website. Zonder de koppeling van de ingestelde met je belangrijkste KPI s ga je nooit actiegerichte inzichten uit event tracking halen. Daarom ga ik in deze paragraaf niet zozeer in op de implementatie van event tracking, omdat er genoeg andere blogs en handleidingen hier aandacht aan besteden. Ik zal uitsluitend de basisbeginselen van event tracking met je doorlopen: 1. De basics van event tracking; 2. Gebeurtenissen categoriseren; 3. Context geven aan je belangrijkste gebeurtenissen; 4. Je gebeurtenissen binnen je analyse integreren; 5. Afsluitende tips.

3 Ken de basisbeginselen van event tracking Event tracking is een tool binnen Google Analytics waarmee je de afgespeelde gebeurtenissen (interacties) binnen je website/webshop, maar ook daarbuiten kunt meten. De letterlijke vertaling van event tracking is namelijk: Iedere gebruikersinteractie met content dat je onafhankelijk meet vanaf een webpagina Enkele voorbeelden hiervan zijn: Call-to-action knoppen; Een aangepaste bounceberekening van x aantal seconden; Uitgaande links; Pop-ups/ins voor je nieuwsbrief-inschrijvingen. Voorbeelden van gebeurtenissen die buiten je website afspelen zijn: Geopende mails vanuit je nieuwsbrief; De integratie van de weersomstandigheden binnen je site statistieken; Ik zie in de praktijk teveel gebruikers event tracking implementeren zonder heldere doelstellingen. Daarom adviseer ik om allereerst de vragen op papier te zetten, waarop je antwoord wilt krijgen via event tracking. Onderstaand zijn enkele vragen die ik op papier heb gezet voordat ik event tracking implementeerde op deze blog: Hoeveel bezoekers klikken vanuit mijn blog naar mijn bedrijfswebsite? Hebben blogs met een scrolldiepte van boven de 50% een hogere impact op de conversie dan blogs met een lagere scrolldiepte? Verschilt dit per paginagroep? Vanaf welke blogs schrijven de meeste bezoekers zich in voor de nieuwsbrief? Vanaf welke pagina geven bezoekers feedback over mijn blog en converteren deze bezoekers beter dan bezoekers die geen feedback geven over mijn blog? Deze gebeurtenissen dien je vervolgens te implementeren via event tracking. Mijn advies is om deze gebeurtenissen tot slot te koppelen aan een macro of micro-kpi. Zo kun je namelijk het rendement van je belangrijkste gebeurtenissen gaan bepalen. Onderstaand is een voorbeeld van enkele gebeurtenissen die ik gekoppeld heb aan een micro-doel/kpi:

4 Categoriseer je belangrijkste gebeurtenissen Op iedere website vinden er tientallen gebeurtenissen plaats. Maar niet iedere afgespeelde gebeurtenis heeft echt impact op de site conversie. Ik zie in de praktijk regelmatig meer dan 30 gebeurteniscategorieën in Google Analytics accounts staan, terwijl de gebruiker helemaal niet meer weet welke gebeurtenissen nu wel/niet geïmplementeerd zijn. En nog belangrijker: waar staan de belangrijkste KPI s als gebeurtenis ingesteld? Mijn advies is dus om goed na te denken over je gebeurteniscategorieën. Welke gebeurtenissen hebben echt impact op de conversie en horen bij elkaar? Voorbeeld: de kliks op de call-to-action knoppen wil je in aparte categorieën onder brengen:

5 Zeker indien je tientallen gebeurtenissen hebt geïmplementeerd via event tracking, is het geen overbodige luxe om heldere gebeurteniscategorieën te gebruiken. Geef context aan je ingestelde gebeurtenissen Het meten van totale of unieke gebeurtenissen voegt op zichzelf weinig waarde toe. Het zijn namelijk puur cijfers, maar zeker geen informatie. Daarom is het zo belangrijk om context te geven aan je ingestelde gebeurtenissen. Dit kun je doen door je gebeurtenissen als segment in te stellen. Daarnaast dien je deze te koppelen aan dashboards en aangepaste rapporten. Enkele voorbeelden van gebeurtenissen met context zijn: Bezoekers die meer of minder dan 50% van een blog hebben bekeken; Bezoekers die meer of minder dan 50% van een video hebben bekeken; De impact van gebruikers op de conversie die feedback hebben gegeven over je website of blog; De pagina/blog waar de meeste bezoekers zich hebben ingeschreven voor je nieuwsbrief. Tip: pas deze segmenten toe op de voor jou relevante aangepaste rapporten.

6 Integreer je gebeurtenissen binnen je analyses Gebeurtenissen instellen/categoriseren en context geven aan deze ingestelde gebeurtenissen zijn natuurlijk goede 1ste stappen. Toch ben je er dan nog niet. Want nu dien je namelijk antwoord te krijgen op de vragen die je op papier hebt gezet. Mijn advies is om hiervoor de volgende tools te combineren: 1. De ingestelde gebeurtenissen in combinatie met je ingestelde doelen; 2. De gebeurtenissen die je als segment hebt ingesteld; 3. De voor jou relevante aangepaste rapporten. Voorbeeldvragen: Hebben blogs met een scrolldiepte van 50% een hogere impact op de conversie dan bezoekers met een scrolldiepte beneden de 50%? Verschilt dit per paginagroep?

7 Welke informatie achterhaal je met bovenstaand aangepaste rapport in combinatie met de ingestelde segmenten? De paginawaarde vanuit het segment meer dan 50% scrolldiepte is significant hoger dan het segment minder of gelijk aan 50% scrolldiepte; Meer bezoekers lezen de blogs over de Google Analytics rapportages dan implementatie. Daarnaast is de paginawaarde vanuit de blogs over rapportages hoger dan de blogs over de implementatie. Op basis van deze informatie kun je ervoor kiezen om meer blogs te gaan schrijven over de Google Analytics rapportages dan de implementatie. Stappenplan event tracking Event tracking is een zeer praktische tool om actiegerichte inzichten uit je site statistieken te halen. Mijn advies is wel om onderstaand stappenplan aan te houden, zodat je de afgespeelde gebeurtenissen kunt vertalen naar concrete informatie: 1. Zet de vragen op papier waarop je antwoord wilt krijgen via event tracking; 2. Koppel hieraan de voor jou relevante gebeurtenissen; 3. Koppel aan deze ingestelde gebeurtenissen de voor jou belangrijkste doelen/kpi s; 4. Geef context aan deze ingestelde gebeurtenissen door het instellen van segmenten; 5. Integreer deze segmenten binnen de voor jou relevante aangepaste rapporten. 6. Bonus: koppel aangepaste dimensies aan extern afgespeelde gebeurtenissen. Voorbeelden hiervan zijn de geopende mails vanuit je nieuwsbrief of de koppeling van de weersomstandigheden aan je site statistieken. Gebeurtenissen als micro-doel toevoegen Naast het meten van gebeurtenissen kun je deze ook als KPI/doel toevoegen in Google Analytics. Een voorbeeld hiervan is de klik op de link naar je PDF handleiding. In onderstaand voorbeeld heb ik gekozen voor de categorie whitepapers en de actie PDF. De label in onderstaand voorbeeld is de URL van het PDF document, nadat je op deze link hebt geklikt.

8 Context koppelen aan je gebeurtenissen Daarnaast kun je ook een segment voor je gebeurtenissen maken, zodat je de gebruikers van een bepaalde gebeurtenis in een groep kunt onderverdelen. Je wilt bijvoorbeeld het volgende weten: via welke kanalen bekijken de meeste bezoekers een video op de site?

9 In bovenstaand voorbeeld kun je zien dat meer bezoekers vanuit Frankwatching een video bekijken dan SEO (organic). Echter, de waarde per sessiedoel (bezoek) is vanuit SEO veel hoger. Rapporten voor gebeurtenissen Google Analytics heeft een aparte sectie gereserveerd voor de gebeurtenissen op de site. Deze kun je bij de rapportages vinden onder Gedrag, Gebeurtenissen. Je hebt binnen dit onderdeel de keuze uit de volgende rapporten: Topgebeurtenissen Dit zijn de meest voltooide gebeurtenissen op de site; Pagina s Binnen dit rapport kun je bekijken op welke pagina de meeste gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Gebeurtenisproces Binnen dit rapport kun je het pad bekijken dat de bezoeker volgt na het voltooien van een gebeurtenis op de site. Dit is vooral interessant wanneer een bezoeker meerdere gebeurtenissen achter elkaar dient te voltooien; bijvoorbeeld wanneer een bezoeker een vraag stelt via de live-chat of gebruikmaakt van een module voor prijsadvies. Gebruik aangepaste rapporten Deze rapporten zijn vrij beperkt qua mogelijkheden. Gebruik een aangepast rapport om je gebeurtenissen in groepen te kunnen onderverdelen.

10 Toepassingsmogelijkheden van event tracking Door het combineren van segmenten met de voltooide gebeurtenissen krijg je actiegerichte inzichten over het gebruikersgedrag op de site. Je wilt bijvoorbeeld weten op welke knoppen en menu-items de bezoeker op de homepage klikt: In bovenstaand voorbeeld zie je dat de bezoekers vooral klikken op de menu-items Blog en Over GAnalytics (deze verwijzen respectievelijk naar mijn blog en over mij pagina). Daarnaast zie je dat nagenoeg evenveel bezoekers klikken op de knoppen voor trainingen en conversieoptimalisatie. De bezoeker is dus vooral op zoek naar blogs en informatie over GAnalytics.

11 Aanvullende toepassingsmogelijkheden Het doormeten van je gebeurtenissen is een goede eerste stap. Maar dan ben je er nog niet. Want je wilt de voltooide gebeurtenissen kunnen vertalen naar concrete informatie. Wat is de impact van de gebeurtenissen op de siteconversie? Welke aanvullende toepassingsmogelijkheden heb je eigenlijk met event tracking? Winkelwagenbezoekers Je kunt de doorkliks naar de winkelwagen met de event trackingcode als gebeurtenis doormeten. Vervolgens kun je hiervoor een segment aanmaken, zodat je de doorkliks naar de winkelwagen kunt bepalen. Dit is vrij generieke informatie. Je kunt er ook voor kiezen om dit te combineren met de dimensie paginagroepen. Vanuit welke paginagroep klikken de meeste bezoekers door naar de winkelwagen? Filteropties Voor webshops zijn filteropties zoals prijs, kleuren en typen zeer belangrijk. Welke filteropties gebruiken de bezoekers eigenlijk? Met event tracking kun je achterhalen welke keuzeopties de bezoeker daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast wil je wellicht ook de impact van de gebruikte filteropties op de siteconversie kunnen bepalen. Welke filteropties leveren nu echt hun bijdrage aan de siteconversie? Deze informatie kun je gebruiken bij de inrichting van je filter-opties. Invulvelden formulieren Je formulieren hebben een zeer grote impact op het succes van de website. Daarom dien je kritisch te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van je formulieren: Op welke invulvelden haken de meeste bezoekers af?

12 Welke invulvelden slaan de bezoekers over? Door je invulvelden op de formulieren als gebeurtenis door te meten, kun je bovenstaande informatie achterhalen. Video s Ook de contactmomenten van bezoekers met video s op een site kun je als gebeurtenis doormeten. Welke praktische informatie kun je hieruit halen? 1. Je kunt zien hoeveel bezoekers de video bekijken. 2. Je kunt afgekeken video s als doel instellen. Hoeveel bezoekers kijken je video werkelijk af? 3. Je kunt zien wat de bezoekers doen na het bekijken van de video. Verlaten ze de site of gaan ze op zoek naar aanvullende content?

13 Hoeveel content bekijkt de bezoeker? Met de gebeurtenis scrolldiepte kun je bepalen welke percentage van de content de bezoeker daadwerkelijk bekijkt. De scrolldiepte geeft aan welk percentage van de pagina daadwerkelijk is bekeken door de bezoekers. Scrolldiepte is zeer toepasbaar in onderstaande praktijksituaties: Landingspagina s voor producten/diensten met een langere aankoopcyclus. Zoals bijvoorbeeld software of verzekeringen. Blogs; Sites die maar uit één pagina bestaan.(actie sites) Praktische toepasbaarheid scrolldiepte Deze gebeurtenis verdeelt de webpagina in onderstaande 4 blokken: 1. Baseline: dit is het startpunt van de pagina; 2. 25% : dit is de 1 ste alinea van de pagina; 3. 50% : dit is de vouw van de pagina; 4. 75% : dit is de laatste alinea van de pagina; % : dit is het eindpunt van de pagina.

14 Bovenstaand voorbeeld is een rapport met de gebeurtenis scrolldiepte. Wat kun je concluderen uit bovenstaande cijfers? Meer dan 50% van de bezoekers haken af binnen de 1 ste alinea van de pagina; Vervolgens kun je bovenstaande cijfers in groepjes onder verdelen. Hoeveel conversies leveren de bezoekers op die meer dan 50% of minder dan 50% van de content bekijken? Welke informatie kun je uit bovenstaand voorbeeld halen? De waarde per sessiedoel is in dit geval hoger voor de bezoekers die meer dan 50% dan minder dan 50% van de content hebben bekeken. Deze site dient de bezoeker bovenin de pagina uit te nodigen om verder te lezen. Op basis van deze informatie kun je ervoor kiezen om te gaan testen met een alternatieve titel. Zo kom je erachter of een alternatieve titel uitnodigt om verder te lezen en dus leidt tot een hogere conversie. Met bovenstaande mogelijkheden krijg je net wat diepgaandere inzichten over het gedrag van de bezoekers dan via de reguliere paginarapporten: 1. Wat is de impact van de bekeken video s op de siteconversie? 2. Hoeveel content dient de bezoeker te lezen voordat deze bereid is om een offerte aan te vragen?

15 Praktijkvoorbeelden van event tracking Eerder in deze handleiding heb ik de basisbeginselen van event tracking besproken: 1. Hoe bepaal je de relevante gebeurtenissen op je site? 2. Hoe koppel je context aan deze gebeurtenissen? 3. Hoe integreer je deze gebeurtenissen binnen je conversie optimalisatie activiteiten? In deze paragraaf laat ik je enkele praktijkvoorbeelden van event tracking zien: welke actiegerichte inzichten kun je met event tracking realiseren? Ik heb deze praktijkvoorbeelden uitgesplitst in de volgende onderdelen: 1. Acquisitie: op welke pagina s schrijven de meeste bezoekers zich in voor de nieuwsbrief? 2. Content: wat is de impact van het scrollgedrag op je conversie? 3. Gedrag: wat is de impact van je call-to-action knoppen op je conversie? 4. Conversie: op welke invulvelden haken de meeste bezoekers af binnen je winkelwagen en check-out? 5. Online marktonderzoek: op welke pagina s geven de bezoekers feedback over je website? 6. Bonus: Wat is de impact van de geopende mails vanuit je nieuwsbrief op de loyaliteit van je bezoekers? Dit rijtje voorbeelden zal je inzichten geven over de meerwaarde van event tracking binnen je conversie optimalisatie activiteiten. Welke informatie kun je nu achterhalen met event tracking? Acquisitie: op welke pagina schrijven de meeste bezoekers zich in voor de nieuwsbrief? Om antwoord te krijgen op deze vraag dien je allereerst een gebeurtenis in te stellen voor je nieuwsbrief pop-up/in of formulier. In deze Google Analytics tip leg ik stapvoor-stap uit hoe je dit via Google Tagmanager instelt. Vervolgens gebruik je onderstaand aangepast rapport om de inschrijvers per pagina te bepalen:

16 Mijn advies is om deze informatie te gebruiken bij de opzet van je nieuwsbrief-lijst en content. Welke informatie achterhaal je via bovenstaande cijfers? De meeste nieuwsbrief-inschrijvers zijn afkomstig vanuit de artikelen over dashboards en het Google Analytics IQ examen. Vervolgens kun je ook een segment voor deze nieuwsbrief-inschrijvers instellen om de impact op de conversie te vergelijken met bezoekers die zich niet inschrijven op de nieuwsbrief: Content: wat is de impact van het scrollgedrag op je conversie? Met de aangepaste gebeurtenis scrolldiepte kun je nagaan welk % van de bezoekers meer of minder dan de helft van de content bekijken. Oftewel: komt de content overeen met de informatiebehoefte van de gebruiker?

17 Om deze inzichten te achterhalen, adviseer ik om de volgende tools te gebruiken: Segmenten voor de gebruikers die meer/minder dan 50% van de content bekijken. Een aangepast rapport met de belangrijkste paginagroepen en/of individuele pagina s. Nu kun je de impact van de scrolldiepte op de waarde per paginagroep/pagina gaan bepalen: Welke informatie achterhaal je hiermee? Meer bezoekers vallen binnen het segment minder of gelijk aan 50% scrolldiepte dan binnen het segment meer dan 50% scrolldiepte. De impact op de conversie van de bezoekers die meer dan 50% van de content bekijken is hoger dan voor de bezoekers die minder of gelijk aan 50% van de content bekijken. Dit is vooral goed te zien binnen de paginagroep blogs-rapportages.

18 Welke actiepunt kun je hieraan koppelen? Schrijf geen algemene blogs over Google Analytics, maar over de rapportage mogelijkheden binnen Google Analytics. Gedrag: wat is de impact van de call-to-action knoppen op je conversie? Met event tracking meet je de kliks op je call-to-action knoppen. In deze Google Analytics tip leg ik uit hoe je deze meting instelt via Google Tagmanager. Voorbeeld: op welke call-to-action klikken de meeste bezoekers op mijn dienstenpagina? Er klikken dus meer bezoekers op de call-to-action implementatie dan campagne analyse en conversie optimalisatie samen. Nu wil je de impact van de kliks op de call-to-action knoppen op de conversie gaan bepalen: Uit bovenstaand voorbeeld kun je afleiden hoe belangrijk het is dat je de gebruikers uitnodigt om op je call-to-action knoppen te klikken. Welke actiepunt kun je hieraan koppelen? Stel deze kliks op de call-to-action knoppen als Remarketing lijst in. Deze type bezoekers hebben namelijk interesse getoond in jouw product/dienstverlening.

19 Conversie: op welke invulvelden haken de meeste bezoekers af? Naast de afhakers per stap in de winkelwagen en check-out, wil je ook de afhakers per invulveld kunnen bepalen. Zo kun je namelijk de impact van deze afhakers op de conversie gaan bepalen. Mijn advies is om de volgende tools hiervoor te gebruiken: Een aangepaste gebeurtenis via Google Tagmanager. In dit artikel legt Jim Gianoglio uit hoe je deze meting instelt. Een aangepast rapport met de invullers en afhakers per invulveld; Optioneel: segment met invulveld waar de meeste bezoekers afhaken. Zo kun je gaan bepalen hoeveel er omzet er nu weglekt uit de check-out. Mijn advies is om onderstaand aangepast rapport te gebruiken om de invullers en afhakers per invulveld te gaan bepalen: Welke informatie achterhaal je hiermee? 71 bezoekers slaan het invulveld bedrijf (company) over of haken hierop af. Slechts 48 van deze bezoekers bestellen ook daadwerkelijk hun product. Dan kun je je afvragen wat de meerwaarde is van een invulveld bedrijf, indien deze niet verplicht is in te vullen. Daarnaast is het opvallend dat er zoveel bezoekers afhaken op het invulveld postcode_input_checkbox. Indien deze niet verplicht is, adviseer ik om deze weg te laten. Vervolgens kun je de afhakers van deze invulvelden als segment instellen en vergelijken met de bezoekers die wel deze invulvelden hebben ingevuld: Op basis van bovenstaande informatie kun je afleiden dat vanwege de afhakers van de invulvelden ruim euro weglekt uit deze check-out.

20 Welke actiepunt kun je hieraan koppelen? Vraag alleen om de gegevens binnen de check-out die je echt nodig hebt voor het verwerken van je bestellingen. Online marktonderzoek: op welke pagina s geven de bezoekers feedback over je site? Ik gebruik zelf HotJar om feedback te vragen aan de bezoekers van mijn sites. De daadwerkelijk gegeven feedback kun je via HotJar achterhalen. Echter, de impact op je conversie en het bezoekpad kun je niet binnen HotJar achterhalen. Daarom stel ik voor deze gegeven feedback een gebeurtenis in via Google Tagmanager. In deze Google Analytics tip leg ik uit hoe je een gebeurtenis instelt voor een pop-up. Welke informatie achterhaal je hiermee? Op welke pagina s geven de bezoekers feedback over je site? Wat is de waarde per bezoek van deze gebruikers in vergelijking met de bezoekers die geen feedback over je website geven? Wat kun je hieruit concluderen? De helft van mijn nieuwsbrief-inschrijvers hebben feedback gegeven over mijn website en 90% van deze bezoekers hebben een scrolldiepte van 50% of hoger. Welk actiepunt(en) kun je hieraan koppelen? Stel een Remarketing-lijst in voor de bezoekers die feedback hebben gegeven over je website; Externe gebeurtenis: wat is de impact van de geopende mails op

21 de loyaliteit van je bezoekers? Via het measurement protocol meet je de geopende mails vanuit je nieuwsbrief. In deze Google Analytics tips leg ik uit hoe je deze externe gebeurtenis instelt. Mijn advies is wel om deze externe gebeurtenis uit te sluiten van je hoofdweergave. Zo voorkom je namelijk vervuiling van de data binnen je hoofdweergave. De geopende mails leidden namelijk niet allemaal tot een daadwerkelijk bezoek aan je website. Mijn advies is dus om deze externe gebeurtenis in een aparte weergave te implementeren. Vervolgens stel je een aangepast rapport in om de geopende mails + kliks vanuit de nieuwsbrief-abonnees te gaan bepalen: Tip: gebruik vervolgens de rapportages binnen de cohort-analyse om de loyaliteit van je abonnees te bepalen.

22 Welke informatie achterhaal je hiermee? De waarde per bezoek vanuit mijn campagnes is lager dan de waarde per bezoek vanuit alle acquisitie kanalen opgeteld. De loyaliteit vanuit mijn 1ste mailing is beduidend hoger dan de verstuurde mailing in week 7. De loyaliteit vanuit mijn laatste mailing is na een week teruggelopen tot 8%, terwijl deze na 3 dagen nog boven de 18% lag. Welk actiepunt kun je hieraan koppelen? Stel een remarketing-lijst in voor je geopende mails + kliks vanuit je nieuwsbrief. Dit zijn namelijk zeer waardevolle bezoekers. Zij hebben hun e- mail adres aan je overhandigd en je mailing minimaal 1x geopend. Afsluitende tips De mogelijkheden om event tracking toe te passen op je site statistieken zijn zeer uitgebreid. Daarom adviseer ik om alleen de gebeurtenissen te meten die echt impact hebben op je conversie. Waar dien je op te letten om actiegerichte inzichten uit event tracking te halen? Zet eerst de vragen op papier waarop je antwoord wilt krijgen via event tracking? Koppel altijd context aan je gebeurtenissen. Met alleen het meten van gebeurtenissen afzonderlijk krijg je geen actiegerichte inzichten. Gebruik alleen gebeurtenissen die echt impact hebben op de belangrijkste KPI s van de site. Een laatste tip tot slot: indien je moeite hebt met de implementatie van event tracking, adviseer ik je om dit de webbouwer of een technisch webanalist te laten doen. Zo kun je namelijk tijd reserveren voor de analyses die de conversie van je site naar een hoger niveau tillen. Bekijk de video Via deze link kun je een instructievideo bekijken over het instellen van en het werken met event tracking: Heb je aanvullende vragen over deze handleiding? Neem gerust contact met mij op:

23

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Basisbeginselen segmenten... 3 Wat zijn segmenten?... 3 Welke segmentatiemogelijkheden heb je binnen Google Analytics?... 5 Hoe integreer je segmenten

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave Basisbeginselen Aangepaste rapporten... 3 Waarom dien je eigenlijk aangepaste rapporten te gebruiken?... 3 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?...

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Inhoudsopgave Basisbeginselen e-mail marketing met Google Analytics... 3 De implementatie van de metingen voor je e-mail campagnes... 3 Haal actiegerichte

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen

Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Handleiding doelen voor gevorderden: doelen voor alle conversie stappen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doelen voor alle conversie stappen... 3 De oriënterende fase... 3 De vergelijkende fase...

Nadere informatie

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn?

2. Met welk doel bezoeken de meeste gebruikers de site? En vinden ze de gewenste informatie waar ze naar op zoek zijn? Handleiding HotJar Inhoudsopgave Inleiding basisbeginselen HotJar... 2 Implementatie HotJar... 2 Heatmaps: waar richten de meeste gebruikers hun aandacht op?... 4 Polls: Met welk doel bezoeken de meeste

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3.

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1. Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen 5 3.

Nadere informatie

Handleiding Segmenten

Handleiding Segmenten Handleiding Segmenten Inhoudsopgave Inleiding... 2 Segmentbuilder... 3 Uitgebreide analysemogelijkheden... 4 Ingebouwde segmenten... 4 Hoe werken deze gebruikerssegmenten?... 4 Gebruik segmenten bij de

Nadere informatie

Handleiding Google Analytics voor webshops

Handleiding Google Analytics voor webshops Handleiding Google Analytics voor webshops Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van de implementatie: de 5 must-have onderdelen... 2 Maatwerkrapportages gericht op je belangrijkste doelen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Handleiding berekende statistieken

Handleiding berekende statistieken Handleiding berekende statistieken Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uitleg berekende statistieken... 3 Welke onderdelen van je implementatie heb je nodig om met berekende statistieken aan de slag te kunnen?...

Nadere informatie

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics

Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Whitepaper: 8 praktijkvoorbeelden met Google Analytics Inhoudsopgave 1.Het instellen van macro en micro doelen... 3 2. Het implementeren van doelen met URL-fragmenten en virtuele paginavertoningen.. 5

Nadere informatie

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE

HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE HANDLEIDING CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 De basisbeginselen van conversie attributie... 3 Wat is conversie attributie?... 5 Wanneer is conversie attributie van meerwaarde?... 6 Wat

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag

Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Handleiding user id functie in Google Analytics: speel in op individueel gebruikersgedrag Inhoudsopgave Inleiding... 2 De basisbeginselen van een user-id weergave... 3 Voor wie is een user-id weergave

Nadere informatie

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii

Inhoud. Wat is Google Analytics? 1. 1 Aan de slag 5. vii Inhoud Wat is Google Analytics? 1 De mogelijkheden van Google Analytics 2 Universal Analytics 2 Implementatie Universal Analytics 3 Maak een meetplan voordat je aan de slag gaat 3 De insteek van dit boek

Nadere informatie

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport...

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport... DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave 1.1 KPI s instellen voor Google Analytics... 3 1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10 1.3. De Google Analytics rapporten...

Nadere informatie

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 Dashboards in Google Analytics... 4 Onmisbare

Nadere informatie

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 2 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Mobiele rapporten... 10 Benchmarking

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwerpen Google Analytics training... 2 2. Doelen... 2 3. Het instellen van filters... 3 4. Uitleg site statistieken... 4 5. Rapportage mogelijkheden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 1 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Cohort rapport... 10 Mobiele rapporten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2

Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 Whitepaper Handleiding Conversie attributie Datum: September 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Wat is conversieattributie?... 2 2. Wanneer dien je conversie attributie toe

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 1 1.1. Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. Profiel instellingen... 7 1.3. E-commerce module... 11 1.4. Doormeten

Nadere informatie

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics

Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Handleiding AdWords optimalisatie met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is de conversie ontwikkeling van je AdWords campagnes?... 4 Welke AdWords campagnes leveren een bijdrage aan de conversie?...

Nadere informatie

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE

HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE HET HOE EN WAAROM VAN CONVERSIE ATTRIBUTIE Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Wanneer dien je conversie attributie toe te passen?... 3 2. Wat zijn multi-channel trechters?... 4 2.1. Aangepaste kanaalgroepen

Nadere informatie

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave DOELGROEPSRAPPORT... 2 GEDRAGSRAPPORTEN... 3 MOBIELE RAPPORTEN... 5 INHOUDSRAPPORTEN...7 VERKEERSBRONNEN...

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Onderwerpen Google Analytics training... 2 3. Werkwijze training... 5 1 1. Inleiding Google Analytics is net als Excel gratis te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten met Google Tagmanager... 8 Meerdere domeinen doormeten met Universal

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE

DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE DE GOOGLE ANALYTICS IMPLEMENTATIE Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 4 1.2. De Google Analytics kwaliteitsscore... 7 1.3. Rapportage weergave instellingen...

Nadere informatie

Kennissessie Google Analytics.

Kennissessie Google Analytics. Kennissessie Google Analytics. Analytics Consultant Google Analytics, Adobe Reports & Analytics Webanalist sinds juni 2011 MA Bedrijfscommunicatie & Digitale Media BSc Bedrijfseconomie LinkedIn Wat verwachten

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

HANDLEIDING USABILITY TESTING

HANDLEIDING USABILITY TESTING HANDLEIDING USABILITY TESTING 1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING USABILITY TESTING... 3 Do s Usability tests... 3 Don ts Usability tests... 3 2. HOE START JE MET USABILITY TESTING?... 4 Type Usability tests...

Nadere informatie

Google Analytics is het meest gebruikte pakket voor websitestatistieken

Google Analytics is het meest gebruikte pakket voor websitestatistieken Wat is Google Analytics? I Google Analytics is het meest gebruikte pakket voor websitestatistieken onder (online) marketeers. In 2004 nam Google het statistiekenpakket Urchin over. Dit is niet meer te

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Een Google Analytics account aanmaken. How To

Een Google Analytics account aanmaken. How To Een Google Analytics account aanmaken How To Over Google Analytics Met Google Analytics verzamelt u statistieken van uw website die u gemakkelijk kunt inzien. Vragen als hoeveel conversie levert uw site

Nadere informatie

15. Google Tag Manager

15. Google Tag Manager W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 5 15. Google Tag Manager Introductie Marketeers zijn dol op statistieken en big data. Hoe meer hoe beter! Google Analytics wordt hier veel voor gebruikt,

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Google Analytics Handleiding 2016

Google Analytics Handleiding 2016 Google Analytics Handleiding 2016 2 Think Online BV 2016 Think Online BV Wil je meer inzicht krijgen in je websitebezoekers, ben je benieuwd hoeveel tijd zij per webpagina besteden en wil je weten hoe

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 AdCalls Installatiehandleiding TITEL Handleiding AdCalls DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 2 Inhoudsopgave # Titel Bladzijde 1. Introductie 3 2. 2.1 2.2 2.3 3. 3.1 3.2 4. 4.1 4.2 4.3 Uw website(s) koppelen

Nadere informatie

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics 17 juni, Mark van Kasteren GAUC 2015 Result driven online marketing Welkom! Result driven online marketing Google Analytics Nerd Beweging sensor die

Nadere informatie

Google Analytics Training

Google Analytics Training Google Analytics Training www.actemium.nl Deel 1 - De basis - 29 Februari 2016 Inhoud Over Google Analytics Het bovenste menu Admin / Gebruikersniveau s Reporting Real-Time data Audience Acquisition Behavior

Nadere informatie

Online adverteren bij Omroep West

Online adverteren bij Omroep West Online adverteren bij Omroep West Combineer uw radio- en televisiecampagne met een compleet online pakket Wij gaan graag de samenwerking aan. Om de online advertentiemogelijkheden bij Omroep West te versterken

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Workshop Piwik Kenneth Veldman en Jaap van de Putte

Workshop Piwik Kenneth Veldman en Jaap van de Putte Workshop Piwik Kenneth Veldman en Jaap van de Putte Vandaag, 19 november 2014 (13.30-16.00 uur) Introductie Piwik Installatie Inrichten Dashboard Doelen instellen Rapportage Verschillen met GA Vragen We

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

De perfecte online customer journey

De perfecte online customer journey De perfecte online customer journey 1 Missie Netprofiler Wij geloven dat het goed verzamelen, analyseren en gebruiken van digitale data leidt tot betere marketing beslissingen en tot een betere invulling

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Oktober 2015 Tip 1: E-mail Marketing De e-mail is en blijft een trend door de jaren heen. Vooral tijdens de feestdagen wordt er flink

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie...

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie... 1. Inhoud...2 2. Inleiding...3 2.1 Algemene informatie... 3 3. Startpagina... 4 4. Rapportage... 5 4.1 Algemene informatie... 5 4.2 Doelgroep... 6 4.2.1 Algemene informatie... 6 4.2.2 Overzicht... 7 4.2.3

Nadere informatie

BROCHURE n 3. Stappenplan Google Analytics

BROCHURE n 3. Stappenplan Google Analytics BROCHURE n 3 Stappenplan Google Analytics In samenwerking met BROCHURE N 3 Google Analytics PAGINA 2 INTRODUCTIE Hoe analyseer ik gratis mijn website? Google Analytics vertelt je onder meer hoe bezoekers

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Welkom bij de breakout. Online marketing. trainer: Martin Suithoff. www.fondsenwervingenzo.nl. #bootcamp

Welkom bij de breakout. Online marketing. trainer: Martin Suithoff. www.fondsenwervingenzo.nl. #bootcamp Welkom bij de breakout trainer: Martin Suithoff Wat is Inbound Marketing Strategie? Wat is Inbound Marketing Strategie? Is gebaseerd op het principe: Wordt gevonden door potentiële klanten (donateurs)

Nadere informatie

Opvoeren Video s Versie 1.0 Datum: 20 augustus 2010

Opvoeren Video s Versie 1.0 Datum: 20 augustus 2010 Opvoeren Video s Versie 1.0 Datum: 20 augustus 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Stap 1: Maken van een video... 3 1.1 Video opnemen... 3 1.2 Video opslaan op uw computer... 3 Stap 2:

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

Documentatie Demosite

Documentatie Demosite Documentatie Demosite (demo.anchormen.nl) Datum aanmaak 3-1-2012 Auteurs Wesley van Wermeskerken Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Paginabeheer... 3 2.1 Pagina-inhoud beheren... 4 2.2 Speciale content...

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

One Step checkout vs. Multi step checkout

One Step checkout vs. Multi step checkout One Step checkout vs. Multi step checkout Dank voor uw bezoek aan onze stand of het bijwonen van onze presentatie tijdens de Webwinkel Vakdagen 2013 (of het lezen van onze weblog en nieuwsbrief). Tijdens

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento Sportshopsdirect Optimalisatie door koppeling met Magento Real-time koppeling tussen Measuremail en Magento Tien shops ondersteund door één e-mailmarketing database Relevante campagnes op basis van orderhistorie

Nadere informatie

Google Analytics Basis & Expert

Google Analytics Basis & Expert Google Analytics Basis & Expert Google Analytics Basis Door de bezuinigingen in de zorg & welzijn wordt het efficiënter inzetten van de beschikbare middelen in de zorg belangrijker. Google Analytics biedt

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de bezoekers van uw website. How To

Inzicht krijgen in de bezoekers van uw website. How To Inzicht krijgen in de bezoekers van uw website How To Inhoudsopgave 03 Inloggen 04 Naar uw rapportagepagina 05 Algemene rapportage van uw website bekijken 06 Resultaten over een specifieke periode bekijken:

Nadere informatie

10 tips om uw Adwords

10 tips om uw Adwords 10 tips om uw Adwords campagne te verbeteren Beste relatie, Bedankt voor uw interesse in het e-book: 10 tips om uw Google Adwords campagne te verbeteren Omdat u het druk heeft, hebben wij alle tips kort

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

WordStream is één van de grootste leveranciers van Internet Marketing software en tevens Google Premier SMB Partner.

WordStream is één van de grootste leveranciers van Internet Marketing software en tevens Google Premier SMB Partner. Voorwoord Bedankt voor het aanvragen van de expertreview van Wemessage. De expertreview biedt inzicht in onze werkwijze, de prestaties en de potentie van jullie Adwords campagne. In de onderstaande expertreview

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Interactie-historie van een contact

Interactie-historie van een contact Release augustus 2015 Mailing rapportage en respons Inzicht in uw belangrijkste resultaten Response op uw campagnes Campagneresultaten inzichtelijk in uw systeem Interactie-historie van een contact Alle

Nadere informatie

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Egan van Doorn Senior Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Stand van zaken, Web Analytics

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

5 manieren om. om jouw landingspagina. te optimaliseren

5 manieren om. om jouw landingspagina. te optimaliseren 5 manieren om om jouw landingspagina te optimaliseren introductie Een landingspagina is een essentiële schakel in het succes van jouw customer journey, want het is dé plek om jouw klant te overtuigen om

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie