Jodiumbehandeling met Thyrogen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jodiumbehandeling met Thyrogen"

Transcriptie

1 Jdiumbehandeling met Thyrgen In verleg met uw arts heeft u beslten dat u in verband met een schildklieraandening een behandeling met radiactief jdium zult ndergaan. In deze flder leest u infrmatie ver de behandeling, de pname en ver de leefregels die u na de jdiumtherapie in acht met nemen. Bij deze infrmatie is een verzicht ingevegd met uw afspraken en specifieke vrbereiding (bijvrbeeld medicatie-instructie). Leest u k dit verzicht ged dr. Algemeen De schildklier en jdium De schildklier prduceert schildklierhrmnen. Deze reguleren de stfwisseling van het lichaam. Vr de prductie van deze hrmnen is jdium ndig. Schildklierweefsel is in staat jdium (zwel radiactief als niet-radiactief) in grte heveelheden p te nemen. Van deze eigenschap maakt de nucleaire geneeskunde gebruik: vr het zichtbaar maken van de schildklier wrdt jdium-123 gebruikt en vr de behandeling van schildklieraandeningen (jdiumtherapie) wrdt het radiactieve jdium-131 gebruikt. Effecten van jdium-131 Er zijn geen aanwijzingen dat de behandeling met jdium-131 schadelijk is f tt andere aandeningen leidt. U heft zich geen zrgen te maken ver eventuele risic s f bijwerkingen ten gevlge van deze behandeling, k niet als u vergevelig bent vr jdium. De radiactieve jdium krijgt u als een capsule tegediend die u kunt drslikken met water. Na de tediening wrdt het jdium via het bled ververd en vr een grt gedeelte pgenmen in uw schildklier/resterend schildklierweefsel. Daar kan dit jdium de schildklier van binnen uit bestralen. Niet pgenmen jdium verlaat het lichaam met de urine. Het effect van de jdiumtherapie duurt enkele maanden. Na ngeveer een half jaar is er geen effect meer. Het is mgelijk de behandeling meerdere malen te ndergaan. Jdium-131 zendt twee srten straling uit. De ene srt zrgt vr de vermindering van vermatige f ngewenste functie van schildkliercellen. De mgeving en ander weefsel in het lichaam ndervinden nauwelijks schade van deze straling. Daarnaast wrdt straling uitgeznden die te vergelijken is met röntgenstraling. Ok mensen uit uw mgeving ntvangen deze straling. Om te vrkmen zij hier te veel van pvangen, dient u zich na de therapie aan een aantal leefregels te huden. Deze regels vindt u in de bijlage.

2 Vrbereiding p de behandeling De infrmatie ver de vrbereiding hiernder is algemeen. De vrbereiding p de behandeling met jdium verschilt per persn. U ntvangt bij deze flder k persnlijke instructies. Lees deze k ged dr. Gebruik van medicijnen Medicijnen die u gebruikt vr de behandeling van uw schildklier mag u tijdelijk niet innemen. Eventuele andere medicatie mag u drgebruiken zals u gewend bent. In de bijgevegde infrmatie leest u welke instructie vr u van tepassing is. De schildkliermedicijnen kunt u, na verleg met uw arts, in het algemeen p de vierde dag na de behandeling met radiactief jdium weer gaan gebruiken. Het mag beslist niet eerder mdat dan het effect van de behandeling minder kan zijn. Zwangerschap en brstveding Jdiumtherapie wrdt tijdens de zwangerschap niet gegeven. Als u denkt dat u zwanger zu kunnen zijn, meldt u dit dan aan de nucleair geneeskundige. Als u brstveding geeft, met dit vr de tediening van het radiactief jdium wrden afgebuwd. Na de tediening mag u het betreffende kind geen brstveding meer geven. Gesprek In de week vrdat u de jdiumtherapie ndergaat heeft u een afspraak met de nucleair geneeskundige,die u meer infrmatie geeft ver uw behandeling met radiactief jdium. Als u ng vragen heeft ver de behandeling kunt u hem/haar deze vragen stellen. U kunt zich vr de afspraak melden bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde p de eerste verdieping van Rijnstate Arnhem (rute 25). Dit bezek duurt ngeveer een half uur. Thyrgenbehandeling Het is ndig m vrafgaand aan de behandeling eventueel resterend schildklierweefsel te stimuleren met Thyrgen. Dit is een kunstmatig schildklierhrmn. De pname van het radiactieve jdium wrdt hierdr bevrderd. U krijgt twee injecties in de bilspier met Thyrgen. Twee dagen én de dag vr de behandeling krijgt u een injectie. Een medewerker van de thuiszrg kmt deze injectie bij u thuis geven. Zij zal cntact met u pnemen m een afspraak met u te maken. De Thyrgen zal bij u thuis bezrgd wrden dr de aptheek. Uw schildkliermedicatie met u blijven gebruiken zals u gewend bent. Vr uw pname Telefnisch cntact In de bijgevegde infrmatie leest u wanneer uw pname is gepland. Krt vrdat u wrdt pgenmen, neemt een verpleegkundige telefnisch cntact met u p m u aanvullende infrmatie ver de pname te geven. Eventuele vragen ver de pname kunt u dan k stellen. Als uw pname p maandag is gepland, wrdt u zndagmiddag tussen en uur gebeld. Wrdt u p een andere dag pgenmen, dan wrdt u de avnd vr de pname tussen en uur gebeld. Wanneer u p genemde tijdstippen niet thuis kunt zijn, dan graag zelf cntact pnemen met de afdeling p telefnnummer

3 De jdiumbehandeling Nuchter kmen Vanaf 3 uur vr uw afspraak bij de internist mag u niets meer eten f drinken. Om het jdium sneller te laten pnemen in het bled mag u k niets eten f drinken tt 1 uur na tedienen van het radiactieve jdium. Checklist Op de laatste pagina vindt u een verzicht van dingen die u mee met nemen naar het ziekenhuis. Inname capsule Op het afgesprken tijdstip kmt u naar de plikliniek Interne geneeskunde van Rijnstate Arnhem (rute 58). Aansluitend gaat u naar verpleegafdeling B4, vleugel 1. Hier krijgt u van de nucleair geneeskundige de capsule met radiactief jdium die u kunt innemen met een beetje water. Tijdens uw pname Tijdens uw behandeling verblijft u in het ziekenhuis in een kamer met extra dikke wanden. Om radiactieve besmetting buiten de kamer tegen te gaan, mag u deze kamer niet verlaten tt u wrdt ntslagen. De afdeling beschikt ver drie eenpersnskamers. U gaat de therapiekamer binnen via een sluis. De buitendeur van de sluis is vrzien van ld. De deur gaat niet p slt. In de kamer staan een bed, een fauteuil en een tafel. Ok heeft de kamer een eigen ducheruimte met tilet. Alle kamers hebben WIFI, een televisie en telefn. Deze kunt u gratis gebruiken. Het gebruik van uw eigen mbiele telefn en laptp is tegestaan. De kamer heeft grte ramen, die gedeeltelijk pen kunnen. Op elke kamer hangt een camera. Deze wrdt sms gebruikt m een gje in het zeil te huden. Dit wrdt bij pname met u besprken. De verpleegkundige mag in verband met de straling maar krt en met zveel mgelijk afstand bij u p de kamer verblijven. Persnlijke bezittingen Wij verzeken u z weinig mgelijk persnlijke bezittingen mee te nemen naar het ziekenhuis. Het is mgelijk dat u deze bij ntslag tijdelijk in het ziekenhuis met achterlaten, als het bij ntslag radiactief besmet blijkt te zijn (uw telefn en laptp mag u wel altijd mee naar huis nemen). Wat u wel mee met nemen is een extra setje kleding, nderkleding en schenen die u aan kunt trekken bij uw ntslag. Tijdens de pname mag u niet p blte veten f p kusen in de kamer lpen. Neemt u daarm k een paar schenen/slippers mee die u kunt dragen tijdens uw pname.

4 Schnmaken De kamer wrdt vr uw intrek grndig schngemaakt. Tijdens uw verblijf wrdt de kamer niet gereinigd m bestraling van het huishudelijk persneel te vrkmen. U wrdt daarm verzcht z mgelijk zelf uw bed p te maken, indien ndig te verschnen en de tiletruimte schn te huden. Bezek tijdens pname Gedurende de pname mag u alleen bezek ntvangen van directe familieleden en naasten. Bezek van jeugdigen nder de 11 jaar, zwangeren en vruwen die brstveding geven is niet tegestaan. Er zijn geen vaste bezektijden: verleg altijd met de verpleegkundige ver het mment waarp u bezek wilt ntvangen. Op de dag van tediening tt 24 uur na inname van de capsule is bezek alleen mgelijk met behulp van een tablet. De verpleegkundige kan u uitleggen he dit in zijn werk gaat. U en uw bezek meten zich aan de vlgende regels huden: Bezekers meten wegwerpslffen dragen in de therapiekamer. Begreting en afscheid dienen z krt mgelijk te zijn. Afgezien van begreting en afscheid met het bezek steeds minstens twee meter afstand tt u huden. Elke bezeker mag u niet langer dan een uur per dag bezeken. Bezekers mgen tijdens het bezek niet eten, niet drinken en niet rken. Bezekers mgen geen persnlijke eigendmmen van de patiënt uit de kamer meenemen. Bezekers mgen geen gebruik maken van tilet f duche p de kamer. Er is een mgelijkheid te cmmuniceren via de tablet. Duur van de pname De duur van de pname is vr iedere patiënt verschillend en hangt af van de tegediende heveelheid jdium en de pname hiervan. Het jdium dat niet wrdt pgenmen verlaat het lichaam met de urine. Dit gebeurt vr een grt deel binnen twee dagen na tediening. Het radiactieve jdium dat is pgenmen, verlaat het lichaam veel trager. De duur van de pname kan vraf glbaal wrden ingeschat. De exacte duur van de pname is echter pas tijdens de pname vast te tellen. Bij uw ntslag met de heveelheid radiactief jdium in uw lichaam namelijk beneden een bepaalde waarde zijn. In het algemeen duurt de pname één tt drie dagen. Let p!!! Bij nverwachte ziekenhuispname in de week na de jdiumtherapie met u de arts die u in het ziekenhuis behandelt, waarschuwen dat u een behandeling met radiactief jdium heeft ndergaan.

5 Na uw pname Ok na ntslag bevat de schildklierweefsel ng radiactief jdium waardr de bestraling enkele weken drgaat. Dit effect is gunstig vr u, maar betekent wel dat mensen in uw naaste mgeving met straling vanuit uw schildklierweefsel in aanraking kmen. Dit brengt weliswaar geen direct gevaar met zich mee, maar de heveelheid straling dient tch altijd z klein mgelijk te zijn. Dit geldt vr iedereen en vr kleine kinderen en zwangeren in het bijznder. U wrdt daarm zeer dringend geadviseerd m beschreven leefregels (zie bijlage) gedurende één f twee weken z ged mgelijk te vlgen. De straling die mensen in uw mgeving ntvangen is dan acceptabel. Cntrlescan Eén week na de tediening wrdt sms er een cntrlescan gemaakt van uw hele lichaam. Als dit bij u ndig is, staat deze afspraak p uw afspraakbevestiging. Deze scan zal niet in Rijnstate Arnhem wrden gemaakt, maar in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Als u in het afgelpen jaar niet als patiënt in Ziekenhuis Gelderse Vallei bent geweest, meldt u zich eerst bij de inschrijfbalie p de begane grnd, bestemming 21. Hier dient u zich te legitimeren en de gegevens van uw zrgverzekering te laten zien. Daarna verwachten wij u p het afgesprken tijdstip p de afdeling Radilgie en Nucleaire Geneeskunde p de eerste verdieping, bestemming 41 van het Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede. Tijdens het nderzek ligt u p een scantafel. Een gammacamera beweegt bven en nder uw lichaam en registreert de straling die dr de radiactieve stf wrdt uitgeznden. Meestal wrdt k ng een ft gemaakt waarbij de camera m een deel van het lichaam heen draait. De camera kmt vrij dicht bij uw lichaam. U merkt verder niet dat de ft s wrden genmen. Met deze ft s wrdt gekeken waar in het lichaam zich radiactief jdium bevindt. Wij adviseren u dringend m tijdens het maken van de ft s z stil mgelijk te liggen. Dit bevrdert de kwaliteit van de ft s. Het maken van de ft s duurt ngeveer anderhalf uur. Adresgegevens Ziekenhuis Gelderse Vallei: Afdeling Nucleaire Geneeskunde Willy Brandtlaan RP Ede Tel: Cntrle-afspraak bij uw internist Na enkele weken heeft u een afspraak met uw internist. De internist zal met u het effect van de jdiumtherapie bespreken. Vragen Als u na het lezen ng vragen heeft, bespreek deze dan vr de behandeling met de arts f de medewerkers van de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Nucleair geneeskundigen: B. W. Hendrickx W.J.G. Oyen A.J.M. Rijnders Nucleaire Geneeskunde Verpleegafdeling B4, vleugel Of kijk p

6 Bijlage: Leefregels Ok na ntslag bevat uw schildklier radiactief jdium waardr de bestraling ng enkele weken drgaat. Dit effect is vr u gunstig, maar betekent wel dat mensen in uw naaste mgeving met straling vanuit uw schildklier in aanraking kmen. Hewel de straling gering is, wrdt aangeraden de hiernder vlgende leefregels p te vlgen. Algemeen Uw huisgenten meten zveel mgelijk afstand van u nemen, in ieder geval meer dan één meter. Bij langdurige aanwezigheid zals bij televisie kijken f eten, liefst twee meter f meer. Tilet Bij tiletbezek met u altijd zittend plassen (k mannen). Gebruik altijd tiletpapier, k na plassen. De handen meten z mgelijk p het tilet wrden gewassen, dit m besmetting van deurknppen te vrkmen. Huisgenten Slaap p tenminste twee meter afstand van uw partner, bij vrkeur in aparte kamers. De bedden in de verschillende kamers mgen niet tegen dezelfde muur staan mdat de afstand tussen de bedden dan te klein is. Aangeraden wrdt knuffelen en seks te beperken tt maximaal 30 minuten per dag. Oudere partner Bij persnen van 60 jaar f uder is de kans p stralingsschade zeer gering (een factr 5 à 10 minder dan vr de gemiddelde vlwassene). Als uw partner f huisgenten deze leeftijd bereikt hebben, heft u zich niet z streng te huden aan de maatregelen nder algemeen en huisgenten. Vlg alleen de leefregels, die u znder prblemen kunt naleven. U heft dus niet met bedden te gaan schuiven. De maatregelen nder alle andere kpjes dient u zveel mgelijk p te vlgen. Kinderen Kleine kinderen (tt en met 10 jaar) zijn geveliger vr straling dan vlwassenen. Daarm met u direct lichamelijk cntact vermijden en een z grt mgelijke afstand tt kleine kinderen huden. Dit geldt k vr zwangeren. Eventuele kinderen in uw huishuden meten dr een van uw huisgenten wrden verzrgd. Als dit niet mgelijk is, met u uw kinderen tijdelijk bij familie f vrienden nderbrengen. Bezek Bij krtdurend bezek, bijvrbeeld een avnd f middag, heft u vr bezek geen speciale maatregelen te nemen. Hud wel afstand en vermijd direct lichamelijk cntact. Bezek van/aan kleine kinderen en zwangere vruwen wrdt afgeraden. Verver In de 1e week met u niet langer dan maximaal 1 uur per keer met het penbaar verver reizen. Bij verver per taxi met u z ver mgelijk van de chauffeur af gaan zitten. Reis niet meer dan 2 uur met dezelfde taxichauffeur. Bijeenkmsten U kunt biscpbezek en andere bijeenkmsten, waarbij u enkele uren vlak naast f vlak bij iemand anders zit, beter vermijden.

7 Werk Na ntslag uit het ziekenhuis kunt u - indien van tepassing - gewn weer naar uw werk. Als u in het basisnderwijs f met kinderen tt en met tien jaar werkt, mag dat echter niet. U met dan één respectievelijk twee weken verzuimen. Ok p het werk met u zveel mgelijk afstand bewaren. Als u twijfelt f u aan het werk kunt, verlegt u dan met de nucleair geneeskundige die u in het ziekenhuis heeft behandeld. Brstveding Als u brstveding geeft, met u daar vr de jdiumbehandeling mee stppen. U mag na de pname dit kind geen brstveding meer geven. Zwangerschap/kinderwens Gedurende de eerste zes maanden na behandeling met radiactief jdium wrdt zwangerschap ntraden. Mannelijke patiënten wrdt aangeraden m binnen zes maanden na behandeling geen kinderen te verwekken. Seksueel cntact p zich is gedurende deze zes maanden geen enkel bezwaar. Ziekenhuispname Bij nverwachte ziekenhuispname in de week na de jdiumtherapie met u de arts die u in het ziekenhuis behandelt meteen melden dat u krtgeleden jdiumtherapie heeft gehad.

8 Checklist: wat neemt u mee naar het ziekenhuis? Thuismedicatie: in het ziekenhuis gebruikt u deze dagen uw eigen medicijnen afgepast p aantal dagen pname in het ziekenhuis, in riginele verpakking Set kleding/ schenen m apart te hangen vr ntslag Kleding m tijdens verblijf p de therapiekamer te dragen Schenen m aan te trekken p de therapiekamer Ontspanningsmateriaal vr p de kamer Zuurtjes f andere snepjes die de speekselklieren stimuleren Eventueel drinken/eten: dit kan in kelkast bewaard wrden Check p de brief he laat en waar u wrdt verwacht in het ziekenhuis

Jodiumtherapie met Thyrogen

Jodiumtherapie met Thyrogen Jodiumtherapie met Thyrogen In overleg met uw arts heeft u besloten dat u in verband met een schildklieraandoening een behandeling met radioactief jodium zult ondergaan. In deze folder leest u informatie

Nadere informatie

Jodiumbehandeling (poliklinisch)

Jodiumbehandeling (poliklinisch) Jodiumbehandeling (poliklinisch) In overleg met uw arts heeft u besloten dat u in verband met een schildklierziekte een behandeling met radioactief jodium zult ondergaan. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Jodiumbehandeling (klinisch)

Jodiumbehandeling (klinisch) Jodiumbehandeling (klinisch) In overleg met uw arts heeft u besloten dat u in verband met een schildklieraandoening een behandeling met radioactief jodium zult ondergaan. In deze folder leest u informatie

Nadere informatie

PET/CT scan met koolhydraatarm dieet

PET/CT scan met koolhydraatarm dieet PET/CT scan met klhydraatarm dieet H14.025-01 Inhudspgave Inhudspgave... 1 Inleiding... 2 Wat is een PET/CT-scan?... 2 He bereidt u zich vr p het nderzek?... 3 Wat mag u drinken?... 3 Wat mag u eten?...

Nadere informatie

Oncologisch Centrum MCH-Bronovo en Groene Hart Ziekenhuis. Uw Zorgplan. Longoperatie. Informatie voor patiënten

Oncologisch Centrum MCH-Bronovo en Groene Hart Ziekenhuis. Uw Zorgplan. Longoperatie. Informatie voor patiënten Onclgisch Centrum MCH-Brnv en Grene Hart Ziekenhuis Uw Zrgplan Lngperatie Infrmatie vr patiënten Inleiding U bent pgenmen vr een lngperatie. In het zrgplan leest u ver het verlp van de zrg rndm uw peratie.

Nadere informatie

Orchidopexie. bij volwassenen

Orchidopexie. bij volwassenen Orchidpexie bij vlwassenen Inleiding U heeft met de arts afgesprken dat u gepereerd wrdt aan de balzak. Deze flder geeft u meer infrmatie ver de gang van zaken bij deze peratie. 2 De balzak en teelballen

Nadere informatie

Afdeling Dagbehandeling

Afdeling Dagbehandeling Afdeling Dagbehandeling Inleiding Binnenkrt kmt u vr een dagbehandeling naar de Ommelander Ziekenhuis Grep, lcatie Delfzicht. In deze flder vindt u infrmatie ver de gang van zaken bij een pname p de afdeling

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA - via de arm)

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA - via de arm) Röntgennderzek van de bledvaten (DSA - via de arm) 2 Inleiding Deze flder geeft u infrmatie ver het röntgennderzek van de bledvaten via de arm (DSA = Digitale Substractie Angigrafie). Het nderzek vindt

Nadere informatie

Echogeleide biopsie van de buik

Echogeleide biopsie van de buik Echgeleide bipsie van de buik 2 Inleiding U wrdt vr dit nderzek één dag pgenmen in het ziekenhuis. Het nderzek vindt plaats p de afdeling Radilgie. Del van het nderzek Het del van het nderzek is het verkrijgen

Nadere informatie

Biopsie van de buik onder CT-geleide

Biopsie van de buik onder CT-geleide Bipsie van de buik nder CT-geleide 2 Inleiding U wrdt vr dit nderzek één dag pgenmen in het ziekenhuis. Het nderzek vindt plaats p de afdeling Radilgie. Del van het nderzek Het del van het nderzek is met

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA via de lies)

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA via de lies) Röntgennderzek van de bledvaten (DSA via de lies) 2 Inleiding Deze flder geeft u infrmatie ver het röntgennderzek van de bledvaten (DSA = Digitale Substractie Angigrafie). Het nderzek vindt plaats p de

Nadere informatie

Jodium 131 therapie. (Poliklinisch)

Jodium 131 therapie. (Poliklinisch) Jodium 131 therapie (Poliklinisch) Inleiding In deze folder leest u meer over Jodium 131 therapie. U heeft een afspraak voor de Jodium 131 therapie op: dag om uur. U meldt zich voor dit onderzoek bij

Nadere informatie

Circumcisie. bij volwassen mannen

Circumcisie. bij volwassen mannen Circumcisie bij vlwassen mannen Inleiding In verleg met uw arts is beslten dat u gepereerd zal wrden. De peratie, die u zal ndergaan, wrdt circumcisie genemd. 2 Wat gebeurt er bij de ingreep Circumcisie

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie Wat is een bevalplan Een bevalplan is een beknpt dcument waarin je juw wensen en verwachtingen ver de bevalling pschrijft. Vr juw bevalling bespreek je dit dcument met juw zrgverleners en begeleiders.

Nadere informatie

Ziekte van Peyronie Nesbit operatie

Ziekte van Peyronie Nesbit operatie Ziekte van Peyrnie Nesbit peratie Inleiding Tijdens uw bezek aan de plikliniek Urlgie heeft uw behandelend urlg met u gesprken ver de mgelijkheid m via een peratie de krmstand van uw penis te crrigeren.

Nadere informatie

Verwijderen tanden en/of kiezen (kinderen)

Verwijderen tanden en/of kiezen (kinderen) Verwijderen tanden en/f kiezen (kinderen) Inleiding Binnenkrt kmt u met uw kind bij ns vr een ingreep dr de tandarts f de kaakchirurg. Daarbij zullen één f meer tanden f kiezen van uw kind verwijderd wrden.

Nadere informatie

Overeenkomst toedien medicijnen

Overeenkomst toedien medicijnen Overeenkmst tedien medicijnen 1. Hierbij geeft/geven..., uder(s)/verzrger(s) van..., testemming aan gastuder... m aan haar/zijn/hun/ kind tijdens het verblijf bij de gastuder het hierna genemde geneesmiddel/zelfzrgmiddel

Nadere informatie

Behandeling met radioactief jodium (I-131 therapie) Instructies voor patiënten

Behandeling met radioactief jodium (I-131 therapie) Instructies voor patiënten Behandeling met radioactief jodium (I-131 therapie) Instructies voor patiënten In overleg met uw behandelend arts is gekozen voor een behandeling met radioactief jodium, ook wel I-131 therapie genoemd.

Nadere informatie

Pijnbehandeling. Voorbereiding voor de behandeling. Hoe gaat de behandeling?

Pijnbehandeling. Voorbereiding voor de behandeling. Hoe gaat de behandeling? Pijnbehandeling 2 Pijnbehandeling Pijn is een ingewikkeld verschijnsel. In het algemeen ntstaat pijn drdat zenuwen in een gebied van weefselbeschadiging signalen (kleine elektrische strmpjes) naar de hersenen

Nadere informatie

(f)mri Onderzoek informatie

(f)mri Onderzoek informatie (f)mri Onderzek infrmatie 1 INLEIDING U wilt binnenkrt participeren in een (f)mri nderzek. De betreffende nderzeker heeft u er wellicht al iets ver verteld. Deze flder infrmeert u ver wat dit nderzek precies

Nadere informatie

PATIËNTENINFORMATIE BEHANDELING MET RADIOACTIEF JODIUM (ZONDER ZIEKENHUISOPNAME)

PATIËNTENINFORMATIE BEHANDELING MET RADIOACTIEF JODIUM (ZONDER ZIEKENHUISOPNAME) PATIËNTENINFORMATIE BEHANDELING MET RADIOACTIEF JODIUM (ZONDER ZIEKENHUISOPNAME) Algemeen Door middel van deze brief wil Maasstad Ziekenhuis u informeren over een behandeling met radioactief jodium. Wij

Nadere informatie

Inleiding. Wij verwachten u op: Datum: Tijdstip:

Inleiding. Wij verwachten u op: Datum: Tijdstip: De plakpref Inleiding Om meer te weten te kmen ver de rzaak van uw huidklachten heeft uw behandelend arts een plakpref aangevraagd. In deze brchure kunt u nder andere lezen wanneer en waar u wrdt verwacht,

Nadere informatie

Inleiding. Het gipsverband

Inleiding. Het gipsverband Gipsverbanden 2 Inleiding U heeft p de afdeling Spedeisende Hulp f p de gipskamer een (kunststf) gipsverband gekregen. Deze flder infrmeert u he u hiermee m met gaan; waar u rekening mee met huden bij

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Rondom uw hartoperatie Wachtlijst Opname Vooronderzoek op vrijdag

Rondom uw hartoperatie Wachtlijst Opname Vooronderzoek op vrijdag Rndm uw hartperatie Van uw behandelend cardilg hebt u vernmen, dat u in aanmerking kmt vr een hartperatie in het academisch ziekenhuis Maastricht (azm). Deze infrmatie is bedeld m u vertruwd te maken met

Nadere informatie

Pijncentrum. Behandeling van het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Pijncentrum. Behandeling van het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) Pijncentrum Behandeling van het Carpaal Tunnel Syndrm (CTS) Inleiding Op het pijncentrum is met u besprken dat uw pijnklachten van het Carpaal Tunnel Syndrm (CTS) behandeld gaan wrden dr middel van een

Nadere informatie

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk Zrgplan Naam Adres Uitgerekende datum Administratienummer Naam en adres verlskundige praktijk datum tijd Met wie Afsprakenlijst Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Tijdens uw zwangerschap zal u nder cntrle

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

Maagonderzoek (gastroscopie)

Maagonderzoek (gastroscopie) Maagnderzek (gastrscpie) 2 Maagnderzek (gastrscpie) Lcatie Delfzicht: Scpie-afdeling (rute G, lcatie G.04.) Lcatie Lucas: Endscpiecentrum (afdeling Zuid 2) Telefn: 088 066 1000 Datum:. Tijd:. Op bvengenemde

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Arthroscopie Informatie over de ingreep

Arthroscopie Informatie over de ingreep Arthrscpie Infrmatie ver de ingreep Inleiding In verleg met de rthpedisch chirurg is beslten een arthrscpie ( kijkperatie ) bij u uit te veren. In deze flder leest u infrmatie ver deze ingreep. De peratie

Nadere informatie

CT-scan van de dikke darm (CT-colon)

CT-scan van de dikke darm (CT-colon) CT-scan van de dikke darm (CT-cln) 2 Inleiding In deze flder leest u infrmatie ver het cmputer tmgrafisch (CT) nderzek, dat plaatsvindt p de afdeling Radilgie. Del van het nderzek Bij een CT-cln wrdt de

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving Ga uit van

Nadere informatie

MET ONTSLAG! Ontslaginformatie voor neurologie/neurochirurgie patiënten

MET ONTSLAG! Ontslaginformatie voor neurologie/neurochirurgie patiënten MET ONTSLAG! Ontslaginfrmatie vr neurlgie/neurchirurgie patiënten Het ntslag U bent pgenmen p de afdeling neurlgie/neurchirurgie en u mag met ntslag. Wij hebben de meest gestelde vragen met betrekking

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Poliklinische behandeling met radioactief jodium-131 voor een goedaardige schildklieraandoening

Poliklinische behandeling met radioactief jodium-131 voor een goedaardige schildklieraandoening Poliklinische behandeling met radioactief jodium-131 voor een goedaardige schildklieraandoening In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een behandeling met radioactief jodium-131 te ondergaan

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving

Nadere informatie

Jodium 131 therapie. (Poliklinisch) Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Jodium 131 therapie. (Poliklinisch) Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Jodium 131 therapie (Poliklinisch) Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder leest u meer over Jodium 131 therapie. U heeft een afspraak voor de Jodium

Nadere informatie

Leefregels na jodiumtherapie

Leefregels na jodiumtherapie Leefregels na jodiumtherapie Nucleaire geneeskunde alle aandacht Algemene informatie U heeft een behandeling van uw schildklier ondergaan met radioactief jodium. Omdat uw schildklier nog een kleine hoeveelheid

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Behandeling van schildkliercarcinoom met radioactief jodium (I-131)

Behandeling van schildkliercarcinoom met radioactief jodium (I-131) Nucleaire geneeskunde Behandeling van schildkliercarcinoom met radioactief jodium (I-131) Afspraak Dag en datum:... dag... Tijd: Waar:... uur JBZ, Henri Dunantstraat 1, s-hertogenbosch Gebouw C, verdieping

Nadere informatie

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015 Openbare basisschl Westerkim Daltnschl Vermeerstraat 1 5102 DC Dngen 0162-313836 westerkim@bswesterkim.nl www.bswesterkim.nl Hfdluisprtcl 15-09-2015 Inhudspgave Inleiding 3 Wat wrdt er van verschillende

Nadere informatie

Informatie over de behandeling met radioactief jodium

Informatie over de behandeling met radioactief jodium Informatie over de behandeling met radioactief jodium Ziekenhuis Gelderse Vallei Uw arts heeft een behandeling met radioactief jodium (I-131) aangevraagd. Het doel van deze behandeling is dat uw schildklier

Nadere informatie

Operatie bij een prostaatvergroting. TUR-Prostaat

Operatie bij een prostaatvergroting. TUR-Prostaat Operatie bij een prstaatvergrting TUR-Prstaat Inleiding Binnenkrt kmt u naar het Ommelander Ziekenhuis Grningen lcatie Delfzicht, vr een transurethrale resectie van de prstaat (TUR-Prstaat), ftewel een

Nadere informatie

Kennismakingsformulier

Kennismakingsformulier Kennismakingsfrmulier Er zijn mmenten dat u tijdelijk de zrg en hulp die u geeft wilt verdragen dragen aan iemand anders. Dit kan zijn mdat u vr een weekend f een vakantie weggaat, f mdat uw naaste een

Nadere informatie

Schildklierbehandeling met radioactief Jodium-131

Schildklierbehandeling met radioactief Jodium-131 Schildklierbehandeling met radioactief Jodium-131 Informatie voor patiënten F1030-4140 december 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

PROTOCOL MEDICIJNGEBRUIK

PROTOCOL MEDICIJNGEBRUIK PROTOCOL MEDICIJNGEBRUIK WET BIG BASISSCHOOL PAUS JOANNES Team Paus Jannes directie@pausjannes.cm 1 1. Del Het vastleggen van afspraken p het gebied van de geneesmiddelenverstrekking en het verrichten

Nadere informatie

Dotterbehandeling stent plaatsen (hydratie)

Dotterbehandeling stent plaatsen (hydratie) Dtterbehandeling stent plaatsen (hydratie) Inleiding Deze flder geeft u infrmatie ver de dtterbehandeling en eventuele stentplaatsing. U wrdt vr dit nderzek drie dagen pgenmen (2 nachten) in het ziekenhuis.

Nadere informatie

Inleiding. Reden van opname. Stroke-unit

Inleiding. Reden van opname. Stroke-unit Strke-unit Inleiding In verleg met de neurlg is beslten m u p te nemen p de Strkeunit van Ommelander Ziekenhuis Grningen p lcatie Lucas. Dit is een nderdeel van de afdeling neurlgie (Ost 4), waar bererte

Nadere informatie

Radioactief jodium (klinisch)

Radioactief jodium (klinisch) OLVG, locatie West Radioactief jodium (klinisch) Uw afspraak is op - - om. uur De schildklier neemt jodium op om schildklierhormonen te produceren. Van dit gegeven wordt gebruik gemaakt bij de behandeling

Nadere informatie

Het FORECAST onderzoek

Het FORECAST onderzoek FORECAST Het FORECAST nderzek De werking van het antibitica fsfmycine bij een pstijgende urineweginfectie Patiëntendagbek Geachte deelnemer. Allereerst willen we u bedanken vr uw deelname aan het FORECAST

Nadere informatie

De aandachtspuntenlijst

De aandachtspuntenlijst De aandachtspuntenlijst Wat is de aandachtspuntenlijst? De aandachtspuntenlijst is een verzicht van nderwerpen die aan de rde kunnen kmen tijdens een afspraak met de neurlg. Onderwerpen waarver u meer

Nadere informatie

Model-veiligheidsplan

Model-veiligheidsplan Mdel-veiligheidsplan Inleiding Vr evenementen waarbij meer dan 500 bezekers p hetzelfde mment aanwezig zijn en die plaatsvinden in de penlucht f een tent is een veiligheidsplan verplicht. Bij de verige

Nadere informatie

Nazorg bij een gynaecologische ingreep

Nazorg bij een gynaecologische ingreep Nazrg bij een gynaeclgische ingreep U bent pgenmen geweest p de Dagverpleging van Rijnstate en u gaat weer naar huis. In deze flder vindt u enkele algemene richtlijnen ver de nazrg als u thuis bent. Neem

Nadere informatie

jodium-131-therapie van de schildklier

jodium-131-therapie van de schildklier jodium-131-therapie van de schildklier In overleg met uw arts heeft u besloten om een jodium-131-therapie van de schildklier te doen, of u denkt er nog over na. Dit gebeurt door het slikken van radioactief

Nadere informatie

Pemfigoïd patiënteninformatie over auto-immuunblaarziekten

Pemfigoïd patiënteninformatie over auto-immuunblaarziekten Pemfigïd patiënteninfrmatie ver aut-immuunblaarziekten Bulleus pemfigïd Lineaire IgA dermatse Slijmvliespemfigïd Epidermlysis bullsa acquisita Een aut-immuunziekte Het immuunsysteem van het lichaam beschermt,

Nadere informatie

Diabetesverpleegkundige

Diabetesverpleegkundige Diabetesverpleegkundige 2 Inleiding Bij de Ommelander Ziekenhuis Grep zijn vier deeltijd diabetesverpleegkundigen werkzaam. Samen met andere zrgverleners in het ziekenhuis zals, internisten, kinderartsen,

Nadere informatie

Schildklierbehandeling met radioactief Jodium-131

Schildklierbehandeling met radioactief Jodium-131 Schildklierbehandeling met radioactief Jodium-131 U bent door uw arts doorverwezen naar de afdeling Nucleaire Geneeskunde voor een behandeling van uw schildklier met radioactief Jodium-131. In deze folder

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Tussen Schoolse Opvang

Huishoudelijk reglement Tussen Schoolse Opvang bs De Merwednk Merwe Dnk 4 6 4207 XB Grinchem Tel: 06-21601220 Fax: 0183 681109 ts@bs-de-merwednk.nl www.bs-de-merwednk.nl Huishudelijk reglement Tussen Schlse Opvang In dit reglement wrden de dagelijkse

Nadere informatie

Als u een toelichting wilt geven, op één van uw antwoorden, dan kunt u dat aan het einde van de vragenlijst doen.

Als u een toelichting wilt geven, op één van uw antwoorden, dan kunt u dat aan het einde van de vragenlijst doen. VRAGENLIJST Beste mantelzrger, Deze vragenlijst is bedeld vr u. Dr het invullen van bijgaande vragenlijst krijgt u inzicht in de rzaken van uw belasting. Het maakt u bewust van uw situatie. In de vragenlijst

Nadere informatie

Leefregels na behandeling met radioactief Jodium-131. Afdeling Nucleaire Geneeskunde

Leefregels na behandeling met radioactief Jodium-131. Afdeling Nucleaire Geneeskunde Leefregels na behandeling met radioactief Jodium-131 Afdeling Nucleaire Geneeskunde Inleiding Deze folder geeft u informatie over de behandeling met radioactief jodium. Deze behandeling kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

Radioactief jodium na schildkliercarcinoom (klinisch)

Radioactief jodium na schildkliercarcinoom (klinisch) OLVG, locatie West Radioactief jodium na schildkliercarcinoom (klinisch) Uw afspraak is op - - om. uur Deze folder is voor patiënten die een schildklieroperatie wegens schildklierkanker hebben ondergaan.

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be THAB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

Klinische behandeling met radioactief Jodium-131

Klinische behandeling met radioactief Jodium-131 Klinische behandeling met radioactief Jodium-131 Deze tekst bevat informatie over de klinische behandeling met radioactief Jodium-131. Waarom krijgt u deze behandeling, hoe verloopt het en wat is van belang

Nadere informatie

Licht traumatisch hersenletsel (volwassenen)

Licht traumatisch hersenletsel (volwassenen) Licht traumatisch hersenletsel (vlwassenen) 2 Inleiding U heeft een licht traumatisch hfd-/hersenletsel pgelpen dr een ngeval f een klap tegen uw hfd. Deze flder beschrijft de infrmatie ver de mgelijke

Nadere informatie

Stap 1. Wat wil jij?

Stap 1. Wat wil jij? Stap 1. Hi Iemand heeft het idee dat jij wel wat supprt kunt gebruiken. Dat kunnen je uders zijn, een vriend/vriendin een therapeut f iemand anders die ju ged kent. Die iemand wil graag dat jij hulp krijgt

Nadere informatie

Afbouwschema Salbutamol, voor kinderen

Afbouwschema Salbutamol, voor kinderen Afbuwschema Salbutaml, vr kinderen Inleiding Uw kind is pgenmen geweest in verband met benauwdheid. Hij f zij krijgt nu het inhalatiemedicijn Salbutaml. Dit medicijn is vral bedeld m te gebruiken als uw

Nadere informatie

Een natuurlijk proces

Een natuurlijk proces Ik vel het weer. Het is er weer. Sms even, dan de hele tijd. Ik wil je niet kwetsen. Ik wil het niet weer zeggen, maar het is er weer. (Gijs Hrvers) Overprikkeling Veel mensen met autisme hebben gede intellectuele

Nadere informatie

OVEREENKOMST INSCHAREN

OVEREENKOMST INSCHAREN Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST INSCHAREN Deze vereenkmst wrdt aangegaan dr: Naam:... Adres:... Wnplaats:... Telefnnummer:... E-mail:... en Vefgrund V.O.F., Grsveldweg 32a 7497 NN Bentel mariekeweber@hetnet.nl

Nadere informatie

Protocol medicijnverstrekking en medisch handelen

Protocol medicijnverstrekking en medisch handelen Prtcl medicijnverstrekking en medisch handelen Pagina 1 Inhudspgave Inleiding De leerling wrdt ziek p schl Het tedienen van medicijnen p verzek Vrbehuden en risicvlle handelingen Wet en regelgeving Aansprakelijkheid

Nadere informatie

SCHILDKLIERSCINTIGRAFIE EN THERAPIE (Lees deze folder alstublieft bij ontvangst)

SCHILDKLIERSCINTIGRAFIE EN THERAPIE (Lees deze folder alstublieft bij ontvangst) SCHILDKLIERSCINTIGRAFIE EN THERAPIE (Lees deze folder alstublieft bij ontvangst) Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde Mevrouw/meneer Datum Tijdstip Inname capsule Opnamen (45 min.) Therapie Denkt u

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: Het Gielsbs Adresgegevens: Vsselaarseweg 1 2275 Gierle 2) Dmein van expertise: cmmunicatie/diagnstiek+behandeling 3) Beschrijving expertise: Bij

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE Eenmanszaak Beautysaln Anke is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Anke de Vries is de cördinatr gegevensbescherming

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. Deze activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met therapeuten van het V.O.C. Rozenweelde.

EXPERTISESTEEKKAART. Deze activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met therapeuten van het V.O.C. Rozenweelde. EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: BLO Znnehart Adresgegevens: Sprtlaan 18 8211 Aartrijke 2) Dmein van expertise: Activiteiten: basale stimulatie en sensrische activiteit 3) Beschrijving

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling Ruwprtcl Widdnckschl Weert Ruwprtcl Widdnckschl Weert verlijden van een leerling In dit prtcl wrdt beschreven he Widdnckschl Weert kan handelen bij het verlijden van een leerling(en) van nze schl. Dit

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

bijlage 1 (voor het steekproefsgewijs verzamelen van borstvoedingscijfers)

bijlage 1 (voor het steekproefsgewijs verzamelen van borstvoedingscijfers) Bijlagen bij het mdel Plan van Aanpak vr de kraamtijd bijlage 1 (vr het steekprefsgewijs verzamelen van brstvedingscijfers) Zrg vr brstveding certificering vraagt bij (re) certificering naar de brstvedingscijfers.

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats:

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: 2017-2018 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die een basisschl bezeken p grnd van hgbegaafdheid. Gegevens leerling: Naam: Gebrtedatum:... BSN :...

Nadere informatie

Poliklinische behandeling met radioactief jodium

Poliklinische behandeling met radioactief jodium NUCLEAIRE GENEESKUNDE Poliklinische behandeling met radioactief jodium Schildklier BEHANDELING U wordt op dag om uur verwacht op de poli/afdeling. In verband met de hoge kosten van dit onderzoek verzoeken

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

SPREEKBEURT STRUISVOGEL

SPREEKBEURT STRUISVOGEL SPREEKBEURT STRUISVOGEL l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE STRUISVOGEL BIJ

Nadere informatie

Set B, Patient. CQ-index (1x per 2 jaar), Ziekenhuisopname, Complexe medicatie, Inzet thuiszorg, Inzet, Informele zorg, Woonsituatie, Intramurale zorg

Set B, Patient. CQ-index (1x per 2 jaar), Ziekenhuisopname, Complexe medicatie, Inzet thuiszorg, Inzet, Informele zorg, Woonsituatie, Intramurale zorg Set B, Patient. CQ-index (1x per 2 jaar), Ziekenhuispname, Cmplexe medicatie, Inzet thuiszrg, Inzet, Infrmele zrg, Wnsituatie, Intramurale zrg CQ-index Ziekte van Parkinsn TOELICHTING OP DE VRAGENLIJST

Nadere informatie

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Privacyverklaring FlexLife is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Persnsgegevens FlexLife verwerkt uw persnsgegevens drdat u gebruik maakt van

Nadere informatie

Behandeling van schildkliercarcinoom met radioactief jodium (I-131)

Behandeling van schildkliercarcinoom met radioactief jodium (I-131) Nucleaire geneeskunde Behandeling van schildkliercarcinoom met radioactief jodium (I-131) Afspraak Dag en datum:... dag... Tijd: Waar:... uur JBZ, Henri Dunantstraat 1, s-hertogenbosch Gebouw C, verdieping

Nadere informatie

De keel. Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Belangrijke telefoonnummers

De keel. Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Belangrijke telefoonnummers Keel-, Neus- en Orheelkunde De keel Belangrijke telefnnummers Inleiding Keel-, Neus-, en Orheelkunde Plikliniek (050) 361 27 00 Onclgie (050) 361 28 98 Fax (050) 361 17 92 U heeft een bezek gebracht aan

Nadere informatie

Ouders en loopbaankeuzes

Ouders en loopbaankeuzes Vragenlijst kennismakingsgesprek Vul in/kruis aan wat van tepassing is. Naam van de uder: Bereikbaar via telefnnummer: en mail: Hij/zij is O de vader O de meder O iemand anders*, namelijk: *Indien niet

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats:

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: 2019-2020 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die een basisschl bezeken p grnd van de verlangde gdsdienstige f levensbeschuwelijke richting. Gegevens

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR!

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! Ontwikkeling van kinderen, stagnatie van de ntwikkeling en drverwijzen Wij prberen er vr te zrgen dat kinderen zich bij nze pvang plezierig velen en zich kunnen ntwikkelen. Om te kunnen berdelen f dit

Nadere informatie

Schildklier carcinoom

Schildklier carcinoom Schildklier carcinoom behandeling met radioactief jodium Nucleaire geneeskunde Door uw behandelend arts is een behandeling van uw schildkliercarcinoom met radioactief jodium aangevraagd. In deze folder

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014 Nieuwsbrief Nummer 12, 17 Nvember t/m 19 December 2014 Nieuwsitems 01. Jarige Jppen 08. Terugblik enquête 02. Afscheid 09. Wirre Warre in Sintsfeer 03. Maandagenda 10. Sint Dedag: 26 nv. 04. Kinderziektes

Nadere informatie

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis Evaluatie zrgleefplan met cliënt thuis en in het verzrgingshuis Artikel: 2010-003 Datum: 30-11-2010 Auteur: Merel van Uden Prtcl vr halfjaarlijkse evaluatiegesprek ver zrgleefplan van een cliënt met een

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie