stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf"

Transcriptie

1 stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Jaarverslag 2011 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Wieem Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030)

2 Inhoud Algemene gegevens 5 1 Verslag Inleiding Doelstelling CAO, statuten en reglement Premie Begroting Toegekende subsidies Overzicht gesubsidieerde activiteiten per organisatie Risicomanagement Belangrijke bestuuriijke voomemens en besluiten na balansdatum Slotopmerkingen 16 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2011 na resultaatverdeling Staat van baten en lasten over het boekjaar Algemene toelichting Toelichting op de balans Toelichting op de staat van baten en lasten 27 3 Overige gegevens Controleverklaring Bestemming van het saldo van baten en lasten Gebeurtenissen na balansdatum 33

3 Algemene gegevens statutaire Naam en vestigingsplaats De Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf is statutair gevestigd te Utrecht. Samenstelling Bestuur Het paritaire bestuur was per 31 december 2011 als volgt samengesteld: Leden werkgevers Mevr. K. Boekhorst Dhr. P.J.J. Janssen Mevr. W. Pietersma-Visser Plaatsvervangers Mevr. C. Bakker- van de Stel Mevr. C. Bakker- van de Stel Mevr. C. Bakker- van de Stel Organisatie 1) 1) 1) Leden werknemers Mevr. M. Patijn - van de Knaap Dhr. E.H.W. Bosman Dhr. W. Kruithof Plaatsvervangers vacature vacature vacature Organisatie 2) 2) 3) ln 2011 fungeerde de heer Lensen cq mevrouw Boekhorst als voorzitter en mevrouw Patijn - van de Knaap als secretaris van het fonds. In 2011 zijn mevrouw Y. Van den Berg- de Boer, de heer R. Lensen en de heer A.M.C.L.S van Pelt afgetreden als bestuurslid. Voor hen in de plaats zijn mevrouw K. Boekhorst, de heer P.J.J. Janssen en mevrouw W. Pieters ma-visser benoemd als bestuurslid in het fonds namens de ANKO. Tevens Is mevrouw C. Bakker- van de Stel benoemd als plaatsvervanger voor alle drie de afgevaardigden namens de ANKO. In het verslagjaar kwam het bestuur vier maal in vergadering bijeen en wel op 3 januari, 27 januari, 21 juni en 31 oktober. Organisaties 1) Koninklijke Algemene Nederiandse Kappersorganisatie (ANKO) Postbus AE Huizen telefoon (035) } FNV Mooi Nachtegaalstraat AC Utrecht telefoon (030) ) CNV Vakmensen Postbus GM Utrecht telefoon (030) Accountant KPMG Accountants N.V.

4 1 Verslag Verslag over het zevenentwintigste boekjaar lopende van 1 januari 2011 tot en met 31 december Inleiding Het is ons een genoegen hierbij verslag uit te brengen over het boekjaar 2011 van de Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf., In dit verslag wordt de regeling in het kort uiteengezet. Tevens wordt aandacht besteed aan de premies en wordt een overzicht gegeven van de toegekende subsidies in Doelstelling ln artikel 3 van de statuten van de stichting is de doelstelling voor 2011 als volgt venwoord. Artikel 3 Doel De Stichting heeft ten doel, overeenkomstig de bepalingen van deze statuten en het reglement, het geheel of gedeeltelijk financieren van de navolgende onderzoek-, opleidings- en ontwikkelingsprojecten, gelegen in de sfeer van de arbeidsvoorwaarden en/of de arbeidsverhoudingen en/of de arbeids- en/of milieu-omstandigheden in de bedrijfstak: a. het geven van vooriichting, informatie en instructie gericht op de bedrijfstak in de vorm van scholing en vormingswerk ten behoeve van de werknemers; b. het opzetten en uitvoeren van informatie-, voortichtings- en scholingsprojecten voor de werkgevers; c. het uitvoeren van de werkzaamheden die voortvloeien uit de CAO voor het Kappersbedrijf door het Brancheplatform Kappers, te weten; - de bevordering van de algemene invoering en de trouwe naleving van de CAO voor het Kappersbedrijf; - het geven van schriftelijk advies aan de werkgever en de werknemer in geva! van geschillen welke voortvloeien uit of verband houden met de interpretatie van de CAO voor het Kappersbedrijf; - het in bijzondere en op zichzelf staande gevallen toestaan van afwijkingen van de CAO voor het Kappersbedrijf en het schriftelijk ter kennis brengen van uitspraken van het Brancheplatform Kappers inzake het toestaan van deze afwijkingen aan betrokkenen en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; d. overige onderzoek-, opleidings- en ontwikkelingsprojecten, te weten: - egalisatie van opleidingskosten; - wetenschappelijk onderzoek; - op (toekomstige) branchegenoten gericfrte vooriichting; - projecten ter ondersteuning van vaktechnische ontwikkelingen; - projecten ter ondersteuning van de kwaliteit van de gehanteerde hulpmiddelen in de bedrijfstak; - projecten ter ondersteuning van de verbetering van arbeids- en/of milieu-omstandigheden in de bedrijfstak.

5 1.3 CAO, statuten en reglement De CAO voor het Kappersbedrijf inzake Sociaal Fonds is tezamen met de statuten en het reglement van de Stichting - die een integrerend deel uitmaken van deze CAO - algemeen verbindend verklaard tot en met 31 december Dit besluit is gepubliceerd in de Staatscourant van 27 januari In het verslagjaar heeft het bestuur besloten tot de volgende wijziging in de CAO, statuten en het reglement: Naamswijziging FNV Mooi en CNV Vakmensen, aanhef CAO en artikel 5 van de statuten; Uitbreiding doelbepaling, artikel 2 CAO, artikel 3 van de statuten en artikel 3 en 4 van het reglement; Premiepercentage, artikel 6 CAO en artikel 2 van het reglement; Wijziging bestuurssamenstelling, artikel 5, 6 en 13 van de statuten Bovenstaande wijzigingen zijn per 1 januari 2012 van kracht. Het beslulttot algemeen verbindend verklaring is gepubliceerd in de Staatscourant van 8 maart Premie Eind 2010 heett het bestuur besloten de premie voorde looptijd van de CAO toten met 2015 vast te stellen op 0,6% vanhet premieplichtig loon van alle werknemers in de onderneming. In 2011 heeft het bestuur besloten tot een premiekorting van 0,6%. Het in rekening brengen van de premie geschiedt tezamen met die voor het Bedrijfspensioenfonds voor het Kappersbedrijf voor zover van toepassing - door middel van vooriopige nota's gebaseerd op een geraamd jaarioon. Na afloop van het kalenderjaar wordt de verschuldigde premie definitief vastgesteld op basis van het werkelijke loonbedrag. Als het fonds geen AVV heeft, dan alleen premieheffing bij georganiseerde werkgevers Georganiseerde weri<gevers betaten premie voor het sociaal fonds op grond van de CAO voor het Kappersbedrijf. Ongeorganiseerde werkgevers zijn verplicht premie te betalen op grond van de algemeen vertjindend verklaring (AVV) van deze CAO. Het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid heeft bepaald dat in een AVV-loze periode het fonds geen premie in rekening mag brengen bij ongeorganiseerde werkgevers. Daarom is voorgeschreven dat de (incasso) administratie van het fonds gescheiden moet zijn in georganiseerde en ongeorganiseerde werkgevers. Het fonds heeft deze scheiding doorgevoerd. 1.5 Begroting Ingevolge Richtlijn 640, lid 204, inzake de verslaglegging van organisaties zonder winststreven, dient het fonds de begrotingscijfers in de staat van baten en lasten op te nemen. Van deze verplichting wordt een fonds ontslagen indien de begroting slechts in beperkte mate als sturingsmiddel wordt gehanteerd. Dit laatste is voor dit fonds het geval.

6 1.6 Toegeiiende subsidies Vanuit het A-fonds worden de activiteiten gefinancierd als genoemd in paragraaf 1.2 lid a, b, c en d. Deze activiteiten hebben betrekking op het geven van voorlichting en informatie over de CAO door werkgevers- en werknemersorganisaties; op het doen uitvoeren van de werkzaamheden die voortvloeien uit de CAO voor het Kappersbedrijf door het Brancheplatform Kappers. Verder worden de verkregen subsidies ondermeer gebruikt om scholing, vorming en vooriichting over arbeidsvoorwaarden te verzorgen met betrekking tot de implementatie van ondenwijs, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorziening en arbeidsverhoudingen, gericht op de gehele bedrijfstak. In 2010 is besloten het restant saldo vanuit het C-fonds over te hevelen naar het A-fonds omdat het C-fonds per 1 januari 2011 is opgeheven. Verantwoordingen De organisaties die in 2011 een subsidie toegewezen hebben gekregen, dienden zich op basis van het Toetsingskader Algemeen Verbindend Verklaring CAO-bepalingen, over de besteding van de subsidie vóór 1 juni 2012 te verantwoorden en bij deze verantwoording een controleverklaring te overieggen. In onderstaand overzicht zijn de subsidies over 2011 nader inzichtelijk gemaakt. Hieruit valt inzicht te verkrijgen in; a) Welke subsidies over 2011 zijn toegekend b) Of deze subsidies in 2011 zijn gereserveerd c) Of deze subsidies zijn verantwoord d) Welk deel van de subsidie niet is besteed e) En conform welk artikel van de statuten, zie paragraaf 1.2 doelstelling, is verantwoord.

7 Organisalie Subsidieaanvraag Artikel statuten Toegekende subsidie 2011 in Betaald Nog niet betaalde subsidie Ontvangen verantwoordingen in 2011 in Niet verantwoord in/ terug gevorderde subsidies Resterende openstaande toekenningen STOOK sub d BPK 3 sub a Slib b sub c subd Subtotaal 3.7S ES BPK FNV Mooi sub a ANKO 3 sub a subb subc subd Subtotaal ANKO CNV 3 sub a Vakmensen 3subb subc Subtotaal CNV " Vakmensen Totaal Overziclit gesubsidieerde activiteiten per organisatie De gesubsidieerde activiteiten zijn conform de in artikel 3 van de statuten geformuleerde doelstelling van het Sociaal Fonds, die in dit jaarverslag onder paragraaf 1.2 zijn na te lezen. In dit hoofdstuk geven de subsidieontvangende instellingen een nadere toelichting op de besteding van ontvangen subsidies Brancheplatform Kappers Het Brancheplatform Kappers ts het overlegorgaan van ANKO, FNV MOOI en CNV Vakmensen voor sociaal economische onderwerpen. Binnen het Brancheplatform Kappers wordt het sociaal economisch beleid voor de kappersbranche bepaald en worden diverse collectieve projecten op dit gebied uitgevoerd. ONDERWIJSACTIVITEITEN ln het jaar 2011 zijn verschillende activiteiten ontplooid die betrekking hebben op ondenvijs. Dit zijn: Beroepscompetentieprofiel Ondernemend Kapper

8 In 2011 is het onderzoek afgerond naar de behoefte en inhoud van een beroepscompetentieprofiel manager/ondernemer/vakspecialist. Het beroepscompetentieprofiel heeft de naam Ondernemend Kapper gekregen. In de branche is een toenemende behoefte aan opleidingen tot ondernemer/manager/bedrijfsleider. Daarnaast hebben sociale partners binnen de kappersbranche de wens uitgesproken een opleiding op niveau 4 te creëren om daarmee een doorlopende leerlijn te realiseren. In het verslagjaar is het Beroepscompetentieprofiel (BPC) Ondernemend Kapper aangeboden aan het bestuur van KOC Nederland. KOC Nederiand heeft op grond van het BCP Ondernemend Kapper een Kwalificatiedossier ontwikkeld. Hairpass (Branchepaspoort) ln 2011 is een vervolg gegeven aan de ontwikkeling van het branchepaspoort. Sociale partners binnen de kappersbranche hebben in de CAO afgesproken dat medewerkers in de kappersbranche de beschikking moeten krijgen over een branchepaspoort waarin medewerkers hun opleidingsniveau en ervaringen kunnen vastleggen. Om de ontwikkeling van het Branchepaspoort mogelijk te maken is een Commissie Ontwikkeling Branchepaspoort geïnstalleerd waarin vertegenwoordigers van sociale partners zitting hebben. De Commissie heeft op basis van het eerder opgestelde advies en binnen de randvoorwaarden zoals geformuleerd door het bestuur, een digitaal branchepaspoort ontwikkeld dat de naam Hairpass heeft gekregen. Aan het einde van 2011 is een eerste testversie opgeleverd en getest. In februari 2012 is de definitieve versie van Hairpass opgeleverd. Hairpass is gelanceerd tijdens de beurs Hairstyle op 4 en 5 maart Borging kwaliteit opleiding en examinering kappersbranche In 2011 heeft het Brancheplatform Kappers een bijdrage geleverd aan de borging van kwaliteit van onderwijs en examinering van de kappersbranche door het laten uitvoeren van onderzoek naar opleidingsinstrumenten, het inhuren van expertise en het leveren van deskundigheid en begeleiding. In het verslagjaar heeft het Brancheplatform Kappers de examinering in de kappersbranche en de leermethode Hair Level XL weten te borgen voor de kappersbranche. Met de oprichting van Visavi in 2011 is de kwaliteit van examens in de kappersbranche en leermethode Hair Level XL voor de toekomst geborgd. Ontwikkeling en onderhoud branche-examinering In het verslagjaar heeft de kappersbranche geïnvesteerd in de kwaliteit van examens voor de kappersbranche. Het betreft het ontwikkelen van nieuwe en het onderhouden van bestaande examens. Subsidie brancheassessoren ln 2011 heeft de branche een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van assessoren die kappersexamens zullen beoordelen. De branche heeft belang bij een uniforme beoordeling door assessoren die de materie goed beheersen en deskundig zijn op het gebied van examinering. Participatiebijdrage VMBO Sociale partners in de kappersbranche achten het van groot belang dat de aansluiting tussen VMBO en MBO opleidingen zo optimaal mogelijk is. Om de aansluiting kwalitatief te verbeteren wordt jaariijks een bijdrage geleverd. Opleldingsubsidie Het bureau van het Brancheplatform Kappers heeft van CAO-partijen de opdracht gekregen om de CAO-afspraak ten aanzien van Opleidingsubsidie uit te voeren. Bij CAO is afgesproken dat werkgevers en werknemers over de jaren 2008, 2009 en 2010 een opleidingsubsidie kunnen ontvangen. De maximale subsidie per persoon per jaar bedraagt 100,- en bedraagt niet meer dan 50% van de opleidingskosten. Aan de subsidieveriening zijn door CAO-partijen nadere voonvaarden verbonden, die vastgelegd zijn in een reglement. In 2011 zijn subsidieaanvragen, betrekking hebbend op opleidingen die zijn gevolgd in 2010, ontvangen, beoordeeld en al dan niet toegekend. Subsidieaanvragen, betrekking

9 hebbend op opleidingskosten gemaakt in 2010, kunnen reglementair door werkgevers tot 1 juli 2011 worden aangevraagd- Werknemers kunnen tot 1 januari 2012 de subsidieaanvraag indienen. Individuele OpleidingsubsidieA/oucher ln 2011 is ten gevolge van een CAO-afspraak op andere wijze een vervolg gegeven aan opleidingsubsidie. Door middel van een aan werknemers toegezonden opleidingsvoucher met een waarde van 75,- kunnen werknemers in de branche een opleidingsubsidie ontvangen van maximaal 75,- per medewerker over gevolgde vaktechnische cursussen in Het bureau van het Brancheplatform Kappers heeft van CAO-partijen de opdracht gekregen om ook deze CAO-afspraak uit te voeren. Aan de subsidieveriening zijn door CAO-partijen nadere voorwaarden verbonden, die vastgelegd zijn in een reglement. De voucher is per post toegezonden aan werknemers en verkrijgbaar als download via de website van het Brancheplatform Kappers. Via controle en registratie op burgerservicenummer wordt voorkomen dat werknemers de subsidie meerdere keren kunnen aanvragen. De subsidieaanvragen betrekking hebbend op opleidingskosten 2011 kunnen tot 1 maart 2012 worden ingediend bij het bureau van het Brancheplatform Kappers. Loopbaancheck ln 2011 is ten gevolge van een CAO-afspraak gestart met het uitkeren van subsidie aan medewerkers die een loopbaanadvies hebben laten opstellen dooreen loopbaanadviesbureau. Doel van deze subsidie is het bevorderen van een bewuste loopbaanontwikkeling van de werknemer aan de hand van aanwezige competenties, interesses, en vaardigheden binnen of buiten de kappersbranche. Enerzijds wordt de loopbaancheck ingezet om vast te stellen of werknemers geschikt zijn voor leidinggevende functies, anderzijds wordt het traject ook ingezet om te achterhalen welke loopbaanontwikkelingsmogelijkheden er voor de werknemer, met bijvooriaeeld een beroepsziekte, buiten de kappersbranche zijn. Medewerkers die drie jaar of langer in de branche werkzaam zijn, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Werknemers die aan de voorwaarden voldoen kunnen in totaal maximaal 750,- subsidie ontvangen voor loopbaanadvies en eventuele, aanvullende opleidingen. Het bureau van het Brancheplatform Kappers heeft van CAO-partijen de opdracht gekregen om ook deze CAO-afspraak uit te voeren. Aan de subsidieverlening zijn door CAO-partijen nadere voonwaarden verbonden, die vastgelegd zijn in een reglement. In 2011 zijn ruim 50 loopbaanchecks toegekend. SOCIAAL ECONOMISCHE ACTIVITEITEN In 2011 zijn door het Branche platform Kappers verschillende activiteiten ontplooid die betrekking hebben op sociaal economische activiteiten. Dit zijn; Loongebouw B In de CAO voor het Kappersbedrijf is loongebouw B geïntroduceerd. Naast het vaste loongebouw A is daarmee een loongebouw met deels vast en deels variabele beloning in de CAO verankerd. Het Branche platform Kappers zorgt voor registratie van de kapsalons die verionen op basis van loongebouw B en verricht onderzoek naar de effecten van variabele beloning. Daarnaast is in 2011 het eindrapport met CAO-partijen besproken. In het eindrapport staat beschreven wat de effecten zijn op de verschillende functies en wat salaristechnisch gezien de verschillen zijn bij toepassing van loongebouw A en loongebouw B. Ook is onderzocht welke functies er met name op voor- en achteruit gaan. Gebleken is dat het behalen van de jaarprovisie veelal bepaalt of werknemers meer salaris verdienen dan bij loongebouw A. Ook is gebleken dat ondernemers de normomzetten zoals genoemd is de CAO voor het Kappersbedrijf bijstellen in het geval de normomzet niet haalbaar is voor de medewerkers. NCSI/wasstraat kappers

10 In 2011 hebben CAO-partijen onder de vlag van het Brancheplatform Kappers gezamenlijk in drie sessies en onder leiding van twee adviseurs van het Nederiands Centrum voor Sociale Innovatie gesproken over flexibiliteit en zeggenschap. De doelstelling van dit traject was het bespreken van de wijze waarop de beschikbare personeelscapaciteit beter kan worden afgestemd op fluctuaties in het werkaanbod waardoor een verbetering van de productiviteit kan worden gerealiseerd, én werknemers meer zeggenschap krijgen over hun werktijden waardoor werk en privé beter op elkaar kan worden afgestemd. Door deze onderwerpen te bespreken is over en weer meer duidelijkheid verkregen, wat onder genoemde onderwerpen verstaan wordt en welke onderwerpen wel of niet bespreekbaar zijn. VERBETEREN ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN Voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden is een commissie arbocatalogus ingesteld, samengesteld uit leden van sociale partners in de kappersbranche. De commissie onderzoekt wat de inhoud en vorm van de arbocatalogus zal zijn. Ten aanzien van de arbocatalogus valt vooralsnog het volgende op te merken: De arbocatalogus zal voor alle werkenden in de branche beschikbaar zijn; zowel voor werkgevers zonder personeel, als voor werknemers, werkgevers en ondernemers van aanverwante bedrijven In de catalogus worden 3 risico's onderscheiden: fysieke belasting, psychosociale arbeidsbelasting en allergenen belasting Op het gebied van allergenen belasting is veelvuldig overieg gevoerd met het CHA/Kapperspoli en NCVB, Aan de hand van ervaringen en klachten zijn de regels om allergenen belasting te voorkomen aangescherpt. Voor fysieke belasting is onderzocht op welke onderdelen van beleidsregels aanpassing benodigd is. Onderzocht is de huidige relevante wetgeving en de beschikbare bedrijfsmiddelen voor kappers. Op heel veel punten voldoen de bestaande beleidsregels nog. Op een aantal punten is aanpassing nodig. Op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting zijn vooralsnog met name de ondenverpen relevant: weritdruk, agressie en geweld, intimidatie en pesten. Voor deze onderwerpen wordt in eerste instantie onderzocht welke instrumenten al ontwikkeld zijn en of deze bruikbaar zijn voor de kappersbranche of aanpassing behoeven. Voor dit onderdeel heeft TNO Arbeid nader onderzoek verricht. Het implementatieonderzoek arbocatalogus geeft input voor de vorm waarin de arbocatalogus zal verschijnen; digitale vorm en op papier. Risico-inventarisatie& Evaluatie ( Rl&E) In 2011 zijn de eisen die gesteld worden aan de branche-rl&e (het middel om de risico's van verzuim te inventariseren in de kapsalon) gewijzigd. Gedurende de overgangstermijn behoudt de branche-ri&e zijn erkenning. De branche-rl&e maakt onderdeel uit van de te ontwikkelen arbocatalogus en zal bij de implementatie van de arbocatalogus worden geactualiseerd CNVVakmensen CNV Kappers heeft in 2011 met de subsidie van het Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf verschillende activiteiten kunnen uitvoeren. Voorlichting over de cao ln 2011 heeft CNV Vakmensen over een aantal ondenwerpen uit de cao vooriichting gegeven aan werknemers in de sector. Met name pensioenen, ariao, stagevergoedingen en zeggenschap zijn hierbij aan de orde geweest. Via nieuwsbrieven, artikelen in het magazine Style en de website werd hierover uitleg gegeven. Onderzoeksprojecten CNV Vakmensen is een project gestart waarin zij zich verdiept heeft in communicatie rondom de kwaliteit van arbeid. Hier stond de vraag centraal"hoe kun je werknemers in de sector het best bereiken met informatie over arbeidsvoonwaarden, arbeidsomstandigheden, arbeidsverhoudingen en dergelijke". Daarnaast heeft CNV Vakmensen rondom deze thema's gastlessen gegeven op ROC's en particuliere opleidingsinstituten in het hele land.

11 Arbeidsomstandigheden Sociale partners in de kappersbranche zijn in de laatste fase van de ontwikkeling van een nieuwe arbocatalogus. Sociaal - economisch Tot slot heeft CNV Vakmensen een bijdrage geleverd aan een aantal ontwikkelingen op sociaal-economisch gebied. Denk hierbij aan arbeidsmarktonderzoek, examinering en de ontwikkeling van beroepsondenarijs en nieuwe leermethoden. Daarnaast ondersteunde CNV Vakmensen initiatieven voor veilig en gezond werken en verbetering van het imago van het kappersvak FNV Mooi FNV MOOI FNV MOOI heeft in 2011 diverse projecten uitgevoerd, die mede mogelijk zijn gemaakt door het sociaal fonds voor opleiding en ontwikkeling in de Kappersbranche. FNV MOOI heeft in 2011 gelijksoortige activiteiten ontplooid als in voorgaande jaren. Door middel van onder andere scholing, informatieverschaffing op scholen, beurzen en manifestaties is het bestaande materiaal en het nieuw ontwikkelde materiaal voorzien van toelichting en uitgezet onder alle werkenden en leerlingen in de bedrijfstak, bij zowel de leden van FNV MOOI als de niet leden. Zo ontvingen functionarissen in de bedrijfstak het gratis exemplaar van het brancheblad MOOI Lijfstijl. MOOI Ljjfstijl MOOI Lijfstijl is in 2011 acht maal verschenen. FNV MOOI heeft in 2008 besloten om het FNV MOOI blad te veranderen in een branchetijdschrift. De inhoud, stijl en thema's van dit branchetijdschrift sluiten aan bij de doelstellingen van de CAO voor het Sociaal Fonds voor opleiding en ontwikkeling in de Kappersbranche. Enkele onderdelen van MOOI Lijfstijl worden gefinancierd door het sociaal fonds. In de ultgaves 2011 vind je voorlichting over de arbeidsvoonwaarden(cao), de arbeidsverhoudingen en de vaktechniek. De vaktechniek bevat zowel verdieping (trends, techniek en specialisatie) als ook een verbreding (steeds meer kappers voeren delen van aanverwante beroepen uit, bijvoorbeeld visagie en manicure/nagel behandelingen). Ook werd vooriichting en informatie gegeven over de arbeidsomstandigheden, hoe gezond te werken en erwerd aandacht besteed aan de ontwikkelingen van de Arbocatalogus. Om het kappersvak goed uit te kunnen oefenen, is het onontbeerlijk dat je inspiratie op doet, creatief te werk gaat en productkennis krijgt. Dit kwam aan bod in een van de uitgaven van het blad MOOI Lijfstijl. Daarnaast is via MOOI Lijfstijl informatie gegeven over evenementen en activiteiten op scholen. Het laatste nummer van 2011 was een themanummer over de vaktechniek van feestkapsels. In 2012 brengt FNV MOOI meer themanummers uit, maar de herhaling van belangrijke zaken wordt niet vergeten. Ontwikkeldag Ook zijn er in 2011 door FNV MOOI Ontwikkel Dagen georganiseerd, één ervan stond in het teken van "de kunst van het kiezen". Deze dag vond plaats op 10 oktober 2011, in de Van Nelle fabriek in Rotterdam: een unieke locatie voor een unieke dag. Heel veel vakgenoten hadden zich aangemeld voor deze dag. De ontwikkeldag ging over hoe je jezelf, zowel in de breedte als in de diepte, kunt blijven ontwikkelen, ook op het gebied van aankomend ondernemerschap. Werknemers werden gedurende deze dag steeds weer uitgedaagd om keuzes te maken. Er was aandacht voor het laatste nieuws over werk en inkomen. Bezoekers kregen informatie over de Arbocatalogus, vaktechniek, de loopbaancheck, de verhoudingen bij flexibel werken en zeggenschap. Ook kwam de ontwikkeling van de sociale media aan bod.

12 Daarnaast werd er aandacht besteed aan de binnen de branche geïntroduceerde opleidingsvoucher. Werknemers hebben met deze opleidingsvoucher recht op 75 euro subsidie voor vaktraining, FNV MOOI Schooivoorlichting / FNV MOOI WERK(T) Naast de ontwikkel dag, werden er ook in 2011 ROC's bezocht. Tijdens deze bezoeken kwamen er een breed scala van onderwerpen aan bod. Er werd veel aandacht besteed aan de aspecten waar een werkende in de bedrijfstak mee geconfronteerd wordt. Op die manier krijgt een leeriing een goede introductie in de bedrijfstak. Zo werd er samen met de leerkrachten van het ROC nieuw informatiemateriaal ontwikkeld, inclusief een informatiemap voor docenten die zij op hun beurt weer kunnen gebruiken in hun lessen. Website ln 2011 werd via onze website informatie verstrekt aan werknemers in de branche over zaken waarmee zij tijdens hun werk geconfronteerd worden. Zoais de digitale helpdesk: daar kunnen leerlingen of werknemers bijvoorbeeld informatie vinden over hoe te solliciteren, over gezondheidsaspecten zoals houding en eczeem, maar ook over intimidatie en werktijden en stress. Daarnaast kwamen de CAO en arbeidsvoorwaarden uitvoerig aan de orde op de website. Verder is er een forum op de site en een zogenaamde marktplaats voor te koop aangeboden spullen. Tevens is er veel informatie te vinden over activiteiten die venwacht worden in het kader van het blijven ontwikkelen. Arbo Ook in 2011 stond Arbo weer op de agenda, dit mede in het licht van de totstandkoming van de Arbocatalogus. Onderwijsactiviteiten Ook heeft FNV MOOI zich in 2011 ingezet voor onderwijsactiviteiten, o.a. de beroepscompetentie profielen, Hairpass, de opleidingsvoucher, de loopbaancheck, maar ook sociaal economische activiteiten, o.a. een marktonderzoek en activiteiten op het gebied van sociale innovatie ANKO ln 2011 heeft de ANKO verder gewerkt aan de ontwikkeling van het vakonderwijs. De ontwikkelingen binnen het kappersondenwijs maken deze aandacht blijvend noodzakelijk. Immers, onden/vijs is essentieel voor de continuïteit van de arbeidsintensieve kappersbranche. Op zowel landelijk niveau als op lokaal niveau (bij ondernemers en scholen) zijn ondersteunende en vooriichtende activiteiten verricht. Er is gewerkt aan een nieuwe situatie waarin zowel de leermiddelen als de examinering een duidelijke positie hebben gekregen. Voorts zijn bijdragen geleverd aan de realisatie van een nieuw beroepscompetentieprofiel 'ondernemend kapper" en het kwalificatiedossier Op sociaaieconomisch terrein heeft de ANKO, naast de algemene beleidsvoorbereidende en beleidsuitvoerende taken, gewerkt aan de verdere verbetering van het 'verzuimloket'. Het 'verzuimloket' ondersteunt bij en informeert werkgevers over verzuimbegeleiding. Daarnaast is In 2011 de kapperondernemer veelvuldig geïnformeerd over ontwikkelingen rondom de sociale zekerheid. De ANKO heeft veel informatie verstrekt en geadviseerd op het gebied van personeelsmanagement. Dit wordt een steeds belangrijker aandachtsgebied in de arbeidsintensieve kappersbranche. Subsidie van het sociaal fonds is ook benut voor de ontwikkeling van een personeelshandboek en bijbehorende website voor de kappersbranche, in het bijzonder voor alle (aankomende) werkgevers. Hierdoor worden werkgevers op een praktische wijze geïnformeerd over relevante ondenwerpen van personeelsmanagement in de breedste zin van het woord. Dit komt ten goede aan de arbeidsverhouding en arbeidsvoorwaarden in de kappersbranche. In 2011 zijn, eveneens met de subsidie uit het sociaal fonds, twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. Het voornaamste onderwerp dat hier aan bod kwam was de speciaal voor de kappersbranche ontwikkelde functionedngssystematlek. Op grond van

13 de evaluatieformulieren die door de deelnemers van deze bijeenkomsten zijn ingevuld, kunnen we concluderen dat de bijeenkomsten goed gewaardeerd worden. Hiermee dragen we bij aan de verbetering van het personeelsmanagement binnen de kappersbranche. In 2011 zijn twee edities van KappersNieuws branchebreed verspreid. Dit waren de edities van maart en oktober. De medewerkers van de ANKO hebben in 2011 volop 'eerste lijns' vragen beantwoord en algemene voorlichting gegeven. De adviseurs van de ANKO ondersteunen werkgevers in de branche op juridisch -, ondernemers - en personeelsgebied. Daarnaast verstrekt de ANKO infonmatie aan alle werkgevers in de kappersbranche via haar website Risicomanagement Vanuit de maatschappelijke ontwikkeling is het van steeds groter belang om het risico die het fonds loopt te managen. Het belangrijkste risico dat het bestuur onderkent is het concentratierisico. Concentraties kunnen ertoe leiden dat het fonds bij grote veranderingen in bijvoorbeeld de waardering(marktrisico) of de financiële positie van een tegenpartij (kredietrisico) grote (veelal financiële) gevolgen hiervan ondervindt. De belangrijkste vorm van concentratierisico in de bezittingen van het fonds is de concentratie van de liquide middelen bij één bank. Om dit risico te mitigeren zijn de vorderingen reeds verspreid over meerdere banken. 1.9 Belangrijke bestuurlijke voornemens en besluiten na balansdatum ln 2012 is een totaal bedrag van ,68 aan subsidies schriftelijk toegekend onder voorbehoud van verantwoording Slotopmerkingen Nadere gegevens met betrekking tot de financiële gang van zaken gedurende het afgelopen boekjaar zijn vermeld op de volgende pagina's opgenomen jaarrekening. Wij danken ieder die in het verslagjaar heeft bijgedragen aan het goed functioneren van de Stichting. Utrecht, 25 juni 2012 Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Namens het bestuur, W. Kruithof K. Boekhorst Voorzitter Secretaris

14

15 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2011 na resultaatverdeling Activa Vorderingen op korte termijn Premiedebiteuren Nog te factureren premies Terug te vorderen subsidies Overige vorderingen en overiopende activa Nog te ontvangen interest Toelichting *) Liquide middelen , Totaal S De nummering verwijst naar de toelichting

16 Passiva Toelichting Eigen vermogen Stichtingskapitaal Bestemmingsreserves S S Schulden op korte termijn Reeds toegewezen subsidies ,259 Overige schulden en overlopende passiva Totaal

17 2.2 Staat van baten en lasten over het boekjaar 2011 Toelichting Baten Premiebaten Overige baten Lasten Uitvoeringskosten Financiële baten en lasten Beschikbaar voor subsidietoekenning _ _ Subsidielasten Toegewezen subsidies Teruggevorderde subsidies Saldo boekjaar Dit saldo is als volgt in de balans verwerkt: Geput uit/dotatie aan: bestemmingsreserve A bestemmingsreserve C Totaal

18 2.3 Algemene toelichting Doel Het doel van de Stichting bestaat overeenkomstig de bepalingen van de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor het Kappersbedrijf, de statuten en het reglement uit het financieren en subsidiëren van activiteiten die gericht zijn op het in sociaal opzicht optimaal functioneren van het Kappersbedrijf. Afhankelijk van de te subsidiëren activiteiten is het Sociaal Fonds onderverdeeld in diverse subfondsen. Het Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf onderscheidt een A-, en een C-fonds. Het doel van het A-fonds is om vanuit de verkregen subsidies ondermeer scholing, vorming en voorlichting over arbeidsvoorwaarden te verzorgen met betrekking tot de implementatie van onderwijs, art)eidsomstandigheden, arbeidsvoorziening en arbeidsverhoudingen, gericht op de gehele bedrijfstak. In het C-fonds is de stageregeling venwerkt. Het bestuur heeft in 2010 besloten om het restant saldo vanuit het C- fonds over te hevelen naar het A-fonds. Het C- fonds is per 1 januari 2011 opgeheven. Grondslagen van waardering, resultaatbepaling en resultaatbestemming Algemene grondslagen De jaarrekening is opgesteld in overeenstemming met Richtlijn voor de jaarversiaggeving 640 'Organisaties zonder winststreven'. Continuïteit Deze jaarrekening is opgesteld uitgaande van de continuïteitsveronderstelling. Gebruik van schattingen De opstelling van dejaarrekening vereist dat het management oordelen vormt en schattingen en veronderstellingen maakt die van invloed zijn op de toepassing vari grondslagen en de gerapporteerde waarde van activa en verplichtingen, en van baten en lasten. De daadwerkelijke uitkomsten kunnen afwijken van deze schattingen. De schattingen en onderiiggende veronderstellingen worden voortdurend beoordeeld. Herzieningen van schattingen worden opgenomen in de periode waarin de schatting wordt herzien en in toekomstige perioden waarvoor de herziening gevolgen heeft. Vergelijking met voorgaand jaar De grondslagen van waardering en resultaatbepaling zijn, voorzover niet anders vermeld, ongewijzigd ten opzichte van voorgaand jaar. In de toelichting op de balans en de winst en verliesrekening zijn enkele presentatiewijzigingen doorgevoerd. Rubriceringswijzigingen ln de toelichting op de balans en de winst en veriiesrekening vindt in 2011 in beperkte mate een andere uitsplitsing of samenvoeging plaats. Deze rubriceringswijzigingen bevorderen het inzicht in de jaarrekening. De vergelijkende cijfers zijn dienovereenkomstig aangepast. Waarderingsgrondslagen Voor zover niet anders is vermeld zijn de activa en passiva gewaardeerd tegen nominale waarde. Vorderingen en schulden Deze posten bestaan uil handels- en overige vorderingen, leningen en overige financieringsverplichtingen, handelsschulden en overige te betalen posten. Deze posten worden bij de eerste opname venwerkt tegen reële waarde. Indien deze posten niet zijn

19 r gewaardeerd tegen reële waarde met verwerking van waarde->veranderingen in de winst-en-veriiesrekening, maken eventuele direct toerekenbare transactiekosten deel uit van de eerste waardering. Na de eerste opname worden deze posten gewaardeerd tegen geamortiseerde kostprijs, verminderd met bijzondere waardeverminderingsveriiezen. Geldmiddelen Deze post wordt bij eerste opname venwerkt tegen reële waarde, vervolgens vindt waardering plaats tegen geamortiseerde kostprijs. Grondslagen van resultaatbepaling De baten en lasten worden toegerekend aan hetjaar waarop zij betrekking hebben. Algemeen geldt dat bij het opmaken van de jaarrekening nog niet alle gegevens definitief zijn vastgesteld. Met name geldt dit voor de verwerking van deelnemersgegevens. De effecten hiervan worden dan in het volgende jaar verantwoord. Resultaatbestemming Het resultaat boekjaar wordt gedoteerd aan of geput uit de bestemmingsreserves.

20 2.4 Toelichting op de balans Vorderingen op korte termijn Alle vorderingen hebben een looptijd korter dan één jaar, tenzij anders is vermeld. De reële waarde wijkt niet materieel af van de nominale waarde Premiedebiteuren De post premiedebiteuren is als volgt opgebouwd: Openstaande facturen Voorziening dubieuze debiteuren Totaal Bij de waardering van vorderingen wordt rekening gehouden met het risico van oninbaarheid door hiervoor een voorziening in aftrek te brengen op het saldo van de uitstaande vorderingen- Voor gelijksoortige posten met gelijksoortige risico's wordt gezamenlijk een schatting gemaakt van verliezen en risico's op balansdatum. Deze systematiek om de voorziening vast te stelten wordt gerekend tot de statische methode. In 2011 is een bedrag van vrijgevallen van de voorziening. (2010: vrijgevallen). Er werd een bedrag van aan premies over de voorgaande jaren als oninbaar afgeschreven (2010: ) Nog te factureren premies Dit betreft de nog te factureren premies op basis van de jaaropgaven welke na afloop van het verslagjaar zijn ontvangen Terug te vorderen subsidies FNV Mooi Philyra BPK Totaal De post "terug te vorderen subsidies" bestaat volledig uit toekenningen over 2011 die reeds zijn uitbetaald in 2011 en waar geen verantwoording over 2011 van is ontvangen.

21 Overige vorderingen en overlopende activa Rekening-courant Stg. Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf Vooruitbetaalde kosten Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V Nog te ontvangen interest Rekeningen-courant Spaarrekening ING Bank Spaarrekening ABN-AMRO Bank Totaal Liquide middelen Rekening-courant ING Bank Spaarrekening ING Bank Rekening-courant Rabobank Rekening-courant ABN AMRO Bank Spaarrekening ABN AMRO Bank Totaal Onder de liquide middelen worden opgenomen die tegoeden op bankrekeningen die direct opeisbaar zijn.

22 2.4.3 Eigen Vermogen Bestem mi ngs reserves A-fonds B-fonds C-fonds Totaal Stand per 1 januari 2011 Geput uit Overheveling tussen C-fonds en A- fonds Stand per 31 december Stand per 1 januari 2010 Geput uit Overheveling tussen C-fonds en A- fonds Stand per 31 december 2010 A-fonds B'fonds C-fonds Totaal _ Het A-fonds is bestemd voor ondermeer de scholing, vorming en vooriichting over arbeidsvoorwaarden. Dit met betrekking tot de implementatie van ondenwijs, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorziening en arbeidsverhoudingen, gericht op de gehele bedrijfstak. Het C-fonds was bestemd voor de stageregeling. Het bestuur heeft in 2010 besloten om het restant saldo vanuit het C- fonds over te hevelen naar het A-fonds. Het C- fonds is per 1 januari 2011 opgeheven.

23 Schulden op korte termijn Alle schulden hebben een looptijd korter dan één jaar, tenzij anders is vermeld. De reële waarde wijkt niet materieel af van de nominale waarde Reeds toegewezen subsidies CNV ANKO Totaal Overige schulden en overlopende passiva Terug te betalen premies aan werkgevers Te betalen accountantskosten Te betalen administratiekosten Te betalen advieskosten Te betalen incassokosten Totaal Niet in de balans opgenomen verplichtingen Per jaareinde zijn er geen verplichtingen die niet in de balans zijn opgenomen.

24 2.5 Toelichting op de staat van baten en lasten Baten Premiebaten De premiebaten zijn als volgt opgebouwd: Premie boekjaar Premie voorgaande jaren Totaal De premiebaten in het boekjaar 2011 zijn gebaseerd op de vooriopige loonsomopgaven van de werkgevers, tenzij de definitieve loonsomopgaven al zijn venwerkt in De premie bedraagt 0,6% (2010: 0,4 %). Er geldt in 2011 een premiekorting van 0,6%. Hierdoor is de premie 2011 per saldo 0,0% Overige baten Vrijval voorziening voor dubieuze premiedebiteuren Totaal Lasten Uitvoeringskosten Deze post is als volgt gespecificeerd: Administratiekosten Kosten accountant (jaarrekeningcontrole) 6, Bestuurskosten * Advieskosten Bureaukosten Totaal * Onder de bestuurskosten is een bedrag van aan vacatiegelden verantwoord (2010: 8.470).

25 2.5.3 Financiële baten en lasten Rente liquide middelen Rente premiedebiteuren Totaal Beschildiaar voor subsidietoekenning Van het in de staat van baten en lasten vermelde bedrag als beschikbaar voor subsidietoekenning is het volledige bedrag toegerekend aan het A-fonds Subsidies Toegewezen subsidies In 2011 is door het bestuur voor een totaalbedrag van aan subsidies toegewezen. Hiervan is niet verantwoord en zal worden teruggevorderd. De verdeling van deze toegewezen subsidies naar de fondsen is als volgt: A-fonds ANKO CNV FNV BPK STOOK Ü Totaal toegewezen Teruggevorderde subsidies Totaal Utrecht, 25 juni 2012 Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Namens het bestuur. M. Patijn- van de Knaap voorzitter K. Boekhorst secretaris

26 3.3 Gebeurtenissen na balansdatum Na balansdatum hebben zich geen gebeurtenissen voorgedaan met belangrijke financiële gevolgen voor de Stichting.

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Jaarverslag 2009 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245

Nadere informatie

Angelo Kastrop 06-8353 4617 AKA2806201301

Angelo Kastrop 06-8353 4617 AKA2806201301 O O O O O O stichting sociaal fonds voor opleiding en ontwikkeling in het kappersbedrijf Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken Arbeidsvoon/vaardenwetgeving Afdeling

Nadere informatie

mm 361700,76 361700,76 106299,24

mm 361700,76 361700,76 106299,24 Bijlage bij brief inzake jaarverslag (AHO30062014) Organisatie Subsidieaanvraag Artikel statuten Toegekende subsidie ANKO CAO-ïOorliclitiiig en sctiolingsactivitieiten Uitbetaald In Verantwoord over Last

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Jaarverslag 2008 administrateur Interpolis Pensioenbeheer B.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245 39 22 73766

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf

stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf ^% stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Jaarverslag colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf

stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Jaarverslag 2014 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche

stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche Jaarverslag 2014 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N V, Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245 39

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf

stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Jaarverslag 2014 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon 088-008 40

Nadere informatie

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG JAARVERSLAG 2014 Van Spaendonck Inhoud 1. Algemene gegevens: 1 1. Bestuursverslag 2 2.1 Inleiding 2 2.2 CAO, statuten

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf

Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Jaarverslag 2009 colofon administrateur Interpolis Pensioenbeheer B.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf

Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Jaarverslag 2014 administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Gemengde Branche en Speelgoedbranche

stichting Sociaal Fonds Gemengde Branche en Speelgoedbranche stichting Sociaal Fonds Gemengde Branche en Speelgoedbranche Jaarverslag colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern, Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25 6 februari 2009 Kappersbedrijf Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling 2009/2010 Verbindendverklaring gewijzigde

Nadere informatie

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen, Zoetwaren, Tabak en/of Tabaksprodukten

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen, Zoetwaren, Tabak en/of Tabaksprodukten Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen, Zoetwaren, Tabak en/of Tabaksprodukten Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen, Zoetwaren,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2767 8 maart 2012 Kappersbedrijf Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling 2012/2015 Verbindendverklaring gewijzigde

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche

Stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche Stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche Jaarverslag 2009 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245 39

Nadere informatie

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen Akerstraat 92, 6411 HD Heerlen Telefoon: 045-5763 333

Nadere informatie

Jaarrapport Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen

Jaarrapport Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Jaarrapport 2016 Stichting Fonds Familie in de Buurt te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Inhoudsopgave blad Opdracht 2 Algemeen 3 Voorwoord van het bestuur

Nadere informatie

Wasserijbedrijven en Textielreinigingsbedrijven

Wasserijbedrijven en Textielreinigingsbedrijven stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en Textielreinigingsbedrijven (Raltex) Jaarverslag 2014,2 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING OPLEIDINGS- EN ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SCHEEPSBENODIGDHEDEN- HANDELAREN, ZEILMAKERS EN SCHEEPSTUIGERS O & A SZS

JAARREKENING 2017 STICHTING OPLEIDINGS- EN ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SCHEEPSBENODIGDHEDEN- HANDELAREN, ZEILMAKERS EN SCHEEPSTUIGERS O & A SZS JAARREKENING 2017 STICHTING OPLEIDINGS- EN ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SCHEEPSBENODIGDHEDEN- HANDELAREN, ZEILMAKERS EN SCHEEPSTUIGERS INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG 1 JAARREKENING 2017 Balans per 31 december

Nadere informatie

stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek

stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek Jaarverslag 2014 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht Telefoon (030)

Nadere informatie

Jaarbericht OFE Detailhandel. Jaarrekening Overige gegevens Resultaatbestemming Controleverklaring Gebeurtenissen na balansdatum

Jaarbericht OFE Detailhandel. Jaarrekening Overige gegevens Resultaatbestemming Controleverklaring Gebeurtenissen na balansdatum Jaarbericht OFE Detailhandel Jaarrekening 2015 Overige gegevens Resultaatbestemming Controleverklaring Gebeurtenissen na balansdatum Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 2015 1. Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2014 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N V Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

Jaarrapport 2014. Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen

Jaarrapport 2014. Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Jaarrapport 2014 Stichting Fonds Familie in de Buurt te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Inhoudsopgave blad Opdracht 2 Algemeen 3 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen Akerstraat 92, 6411 HD Heerlen Telefoon: 045-5763 333

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Vishandel

Stichting Sociaal Fonds Vishandel Stichting Sociaal Fonds Vishandel Jaarverslag 2013 administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245 39 22 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf Diepenhorstlaan EW RIJSWIJK FINANCIEEL JAARRAPPORT 2014

Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf Diepenhorstlaan EW RIJSWIJK FINANCIEEL JAARRAPPORT 2014 Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK FINANCIEEL JAARRAPPORT 2014 Inhoudsopgave Blz. Algemeen 2 Jaarrekening Grondslagen voor de financiële

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Gemengde Branche en Speelgoedbranche

Stichting Sociaal Fonds Gemengde Branche en Speelgoedbranche y Stichting Sociaal Fonds Gemengde Branche en Speelgoedbranche Jaarverslag 2010 colofon administrateur Syntnjs Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern, Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Gevestigd te Amsterdam Jaarverslag 2014 Dit jaarverslag is een uitgave van Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken Jaarrekening 2014 Van: Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave Jaarverslag

Nadere informatie

ovo stichting sociaal fonds drogisterijbranche Hélène Swart 06-2272 5605 Jaarverslag 2012 Drogisterijbranche

ovo stichting sociaal fonds drogisterijbranche Hélène Swart 06-2272 5605 Jaarverslag 2012 Drogisterijbranche O O O O O O ovo stichting sociaal fonds drogisterijbranche Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardenwetgeving Afdeling CAV T.a.v. mw. P.L.J. van Delft

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Vishandel

stichting Sociaal Fonds Vishandel stichting Sociaal Fonds Vishandel Jaarverslag 2015 colofon administrateur Centrum voor Kennis en Ontwikkeling Horapark 2 6717 LZ Ede Postbus 7001, 6710 CB Ede telefoon 0318 69 84 89 [jaarverslag 2015 pagina

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015. Stichting Steunfonds Safegroup Breda

Financieel jaarverslag 2015. Stichting Steunfonds Safegroup Breda Financieel jaarverslag 2015 Stichting Steunfonds Safegroup Breda Inhoud Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Toelichting op de balans en staat

Nadere informatie

Jaarverslag. Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Metalektro

Jaarverslag. Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Metalektro Jaarverslag 2014 Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2 Metalektro INHOUDSOPGAVE VOORWOORD STATUTEN BESTUUR JAARREKENING Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING OPLEIDINGS- EN ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SCHEEPSBENODIGDHEDEN- HANDELAREN, ZEILMAKERS EN SCHEEPSTUIGERS O & A SZS

JAARREKENING 2015 STICHTING OPLEIDINGS- EN ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SCHEEPSBENODIGDHEDEN- HANDELAREN, ZEILMAKERS EN SCHEEPSTUIGERS O & A SZS JAARREKENING 2015 STICHTING OPLEIDINGS- EN ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SCHEEPSBENODIGDHEDEN- HANDELAREN, ZEILMAKERS EN SCHEEPSTUIGERS INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG 1 JAARREKENING 2015 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening 2012. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2012 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

STICHTING DEPOSITARY QUANTRUST MACRO FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2013

STICHTING DEPOSITARY QUANTRUST MACRO FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2013 JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Algemeen

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Vishandel

Stichting Sociaal Fonds Vishandel Stichting Sociaal Fonds Vishandel Jaarverslag 2016 administrateur Centrum voor Kennis en Ontwikkeling Horapark 2 6717 LZ Ede Postbus 7001, 6710 CB Ede telefoon 0318 69 84 89 Jaarverslag 2016 pagina 2 21

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 15 MAART 2007 TOT WIJZIGING VAN HET BESLUIT TOT ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN BEPALINGEN

Nadere informatie

Balans per 31 december 2017

Balans per 31 december 2017 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) 2017 2016 EUR EUR EUR EUR Activa Vlottende activa Vorderingen 1 18.409 8.262 Liquide middelen 2 680.162 900.883 Totaal activa 698.571 909.145 Passiva

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING SOCIAAL FONDS PARKET (SFP)

JAARREKENING 2013 STICHTING SOCIAAL FONDS PARKET (SFP) JAARREKENING 2013 INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG 1 JAARREKENING 2013 Balans per 31 december 2013 4 Rekening van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans per 31 december 2013 6 Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen

Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen Stichting Fonds Kollektieve Belangen voor de Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen Jaarverslag 2018 secretariaat Kastrop Fonds Beheer B.V. De Bouwkamp 1 e 6576 JX Ooij Telefoon 06-10

Nadere informatie

stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Wasserijbedrijven en Textielreinigingsbedrijven

stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Wasserijbedrijven en Textielreinigingsbedrijven stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en Textielreinigingsbedrijven (Raltex) Jaarverslag 2012 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf

stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf V stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Jaarverslag 2010 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste

Nadere informatie

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 DES Centrum gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Tankstations en Wasbedrijven

Jaarrekening 2014. van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Tankstations en Wasbedrijven Jaarrekening 2014 van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Tankstations en Wasbedrijven Sociale partners: FNV Bondgenoten CNV Vakmensen De Unie LBV BETA BOVAG Statutaire vestigingsplaats: Adres:

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2013 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioénbehèer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer. Jaarrekening 2018

Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer. Jaarrekening 2018 Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Algemeen 3 Financiële positie 3 Meerjarenoverzicht 4 Bestuursverslag Bestuursverslag 6 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede. JAARVERSLAGGEVING 2017

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede. JAARVERSLAGGEVING 2017 te Ede. JAARVERSLAGGEVING INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Bestuursverslag over 4 2 Baten en Lasten 7 JAARREKENING 1 Balans per 10 2 Staat van baten en lasten over 11 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

STICHTING FONDS VOOR ONDERZOEK, OPLEIDING EN ARBEIDSVERHOUDINGEN IN DE HOUTHANDEL

STICHTING FONDS VOOR ONDERZOEK, OPLEIDING EN ARBEIDSVERHOUDINGEN IN DE HOUTHANDEL STICHTING FONDS VOOR ONDERZOEK, OPLEIDING EN ARBEIDSVERHOUDINGEN IN DE HOUTHANDEL Jaarverslag 2013 1 Inhoud VERSLAG VAN HET BESTUUR...3 1 Bestuur en ondersteuning...4 2 Verslag van het bestuur over 2013...5

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2017 31-12-2017 31-12-2016 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 22.670 14.369 Liquide middelen 329.699 322.956

Nadere informatie

Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht

Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht Datum: 11 mei 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 3 1.2 Staat van baten en lasten over de periode 17-11-2014

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2013 RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht JAARVERSLAG 2013 INHOUD Paginanummer 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Stichting Winkelfonds Duitsland 10. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Winkelfonds Duitsland 10. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Fiscale

Nadere informatie

STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE

STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE STICTING UITTREDEN IN DE OUTVERWERKENDE INDUSTRIE Secretariaat; Reitseplein 8, Tilburg - Correspondentieadres: Postbus 90154-5000 LG Tilburg Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken,

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING SOCIAAL FONDS VOOR DE ZOETWAREN INDUSTRIE 'S-CRAVENHACE JAARREKENING 2014

STICHTING SOCIAAL FONDS VOOR DE ZOETWAREN INDUSTRIE 'S-CRAVENHACE JAARREKENING 2014 STICHTING SOCIAAL FONDS VOOR DE ZOETWAREN INDUSTRIE 'S-CRAVENHACE JAARREKENING 2014 INHOUD RAPORT BLZ. JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 1 JAARREKENINC 2014 Balans per 31 december Staat van baten en lasten 4

Nadere informatie

Stichting Benedictus Labre

Stichting Benedictus Labre Stichting Benedictus Labre Boekjaar 2015 Stichting Benedictus Labre Utrecht 6 april 2016 Inhoud Blad Inhoud 2 Contactgegevens 2 Jaarverslag over boekjaar 2015 3 Jaarrekening 2015 4 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Betreft : jaarstukken fondsen 2012 CAO BTER voor de Timmerindustrie Referentie : 2013-0000046719 - uw brief van 23 april 2013

Betreft : jaarstukken fondsen 2012 CAO BTER voor de Timmerindustrie Referentie : 2013-0000046719 - uw brief van 23 april 2013 IVlinisterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid t.a.v. Directie Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardènwetgeving, afd. CAV, jaarverslag 2012 Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG stichting fondsen administratie

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Wonen

stichting Sociaal Fonds Wonen stichting Sociaal Fonds Wonen Jaarverslag 2015 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 12 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245 39 22 f stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND

JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND Stichting IMMO Huurwoningfonds Nederland Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting IMMO Huurwoningfonds Nederland Jaarverslag

Nadere informatie

STICHTING FONDS VOOR ONDERZOEK, OPLEIDING EN ARBEIDSVERHOUDINGEN IN DE HOUTHANDEL

STICHTING FONDS VOOR ONDERZOEK, OPLEIDING EN ARBEIDSVERHOUDINGEN IN DE HOUTHANDEL STICHTING FONDS VOOR ONDERZOEK, OPLEIDING EN ARBEIDSVERHOUDINGEN IN DE HOUTHANDEL Jaarverslag 2014 Inhoud VERSLAG VAN HET BESTUUR...3 1 Bestuur en ondersteuning...4 2 Verslag van het bestuur over 2014...5

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Vrijwillig Uittreden voor Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en voor Textielreinigingsbedrijven

Jaarverslag 2014. Stichting Vrijwillig Uittreden voor Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en voor Textielreinigingsbedrijven Jaarverslag 2014 Stichting Vrijwillig Uittreden voor Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en voor Textielreinigingsbedrijven Inhoud 1 Kerncijfers 3 2 Algemene gegevens 4 3 Verslag 5 3.1 Inleiding 5 3.2

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Drogisterijbranche

stichting Sociaal Fonds Drogisterijbranche stichting Sociaal Fonds Drogisterijbranche Jaarverslag 2010 1 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer NV. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183. 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245 39

Nadere informatie

Stichting Garantiefonds. Rosa Spier Huis. te Laren

Stichting Garantiefonds. Rosa Spier Huis. te Laren Stichting Garantiefonds Rosa Spier Huis te Laren jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2 1.1 Samenstelling, oprichting en doelstelling 3 2. JAARREKENING 2016 4 2.1 Balans per 31 december 2016 5 2.2

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

STICHTING ZAANS MUSEUM ZAANDAM

STICHTING ZAANS MUSEUM ZAANDAM STICHTING ZAANS MUSEUM ZAANDAM JAARREKENING 2015 TOELICHTING ALGEMEEN OPRICHTING Stichting Zaans Museum is gevestigd te Schansend 7 te Zaandam. Stichting Zaans Museum is op 17 oktober 1995 opgericht. Het

Nadere informatie

Stichting VEVAM Fonds SVF

Stichting VEVAM Fonds SVF Stichting VEVAM Fonds SVF Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2012 (na resultaatbestemming)... 3 Staat van baten en lasten over 2012... 4 Algemene toelichting op de balans en staat van

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

STICHTING Gamrupa Europe te Vorden. Inhoud jaarverslag Pagina. Jaarrekening 2015

STICHTING Gamrupa Europe te Vorden. Inhoud jaarverslag Pagina. Jaarrekening 2015 Inhoud jaarverslag 2015 Jaarrekening 2015 Pagina 1. Balans per 31-12-2015 1 2. Exploitatierekening 2015 2 3. Waarderingsgrondslagen en grondslagen resultaatbepaling 3 4. Toelichting op de balans 5 5. Toelichting

Nadere informatie

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche

stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche stichting Sociaal Fonds Tuincentrumbranche Jaarverslag 2015 colofon administrateur Centrum voor Kennis en Ontwikkeling Horapark 2 6717 LZ Ede Postbus 7001, 6710 CB Ede telefoon 0318 69 84 89 \ Jaarverslag

Nadere informatie

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2014

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2014 JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Algemeen

Nadere informatie

VAN REE ACCOUNTANTS registeraccountants en belastingadviseurs

VAN REE ACCOUNTANTS registeraccountants en belastingadviseurs Stichting Fonds Architectenbureaus VAN REE ACCOUNTANTS registeraccountants en belastingadviseurs Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Opdracht Algemeen Resultaten Financiële positie 1 1 1 2 Bestuursverslag

Nadere informatie

Stichting Fonds SZA/CIZ gevestigd te Amstelveen

Stichting Fonds SZA/CIZ gevestigd te Amstelveen Stichting Fonds SZA/CIZ gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2012 INHOUD Samenstelling bestuur 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14 JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14 Stichting Winkelfonds Duitsland 14 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Winkelfonds Duitsland 14 Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Steunstichting SBWU. Boekjaar 2014. Steunstichting SBWU Utrecht. 2 april 2015

Steunstichting SBWU. Boekjaar 2014. Steunstichting SBWU Utrecht. 2 april 2015 Steunstichting SBWU Boekjaar 2014 Steunstichting SBWU Utrecht 2 april 2015 Inhoud Blad Jaarrekeningverslag over boekjaar 2014 3 Jaarrekening 2014 4 Balans per 31 december 2014 5 Winst-en verliesrekening

Nadere informatie

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2015

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2015 RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Vishandel

Stichting Sociaal Fonds Vishandel Stichting Sociaal Fonds Vishandel Jaarverslag 2018 administrateur Kastrop Fonds Beheer B.V. De Bouwkamp 1 e 6576 JX Ooij Telefoon 06-10 27 83 88 Jaarverslag 2018 pagina 2 22 Inhoud 1 Algemene gegevens

Nadere informatie

stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek

stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek Jaarverslag 2013 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioénbehèer N.V, Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht Telefoon (030)

Nadere informatie

nds in de Met Vereniging FME-CWM FNV Bondgenoten CNVVakmensen De Unie VHP2

nds in de Met Vereniging FME-CWM FNV Bondgenoten CNVVakmensen De Unie VHP2 nds in de Met Vereniging FME-CWM FNV Bondgenoten CNVVakmensen De Unie VHP2 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 STATUTEN 4 BESTUUR 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2013 6 Staat van baten en Iasten over 2013

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2014 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overgoo jz Leidschendam,,.. _,..,.,_ ^ Ministene van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2260 AK Leidschendam directie Uitvoeringstaken

Overgoo jz Leidschendam,,.. _,..,.,_ ^ Ministene van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2260 AK Leidschendam directie Uitvoeringstaken Raad van Overleg /^Metalektro Overgoo 13 2266 jz Leidschendam,,.. _,..,.,_ ^ Postbus 407 Ministene van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2260 AK Leidschendam directie Uitvoeringstaken tel 070 31 71 900

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoud jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 1. Samenstellingsverklaring van de accountant Nog toe te voegen 2. Balans per 31-12-2017 3. Exploitatierekening 2017 4. Waarderingsgrondslagen en grondslagen resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV Stichting Parking Fund Nederland IV Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Parking Fund Nederland IV Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE BIBLIOTHEEK OMMEN

JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE BIBLIOTHEEK OMMEN JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE BIBLIOTHEEK OMMEN Balans per 31 december (na resultaatbestemming) ACTIVA 2017 2016 Vaste activa Inventaris 0 0 Automatisering 991 3.431 991 3.431 Vlottende activa Overlopende

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Voorlezen Dordrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Voorlezen Dordrecht Financieel verslag 2016 Stichting Voorlezen Dordrecht Datum: 10 maart 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Winst-en-verliesrekening over 2016 4 1.3 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 143.945

Nadere informatie

STICHTING 631/634 TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING 631/634 TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING 631/634 TE ALPHEN AAN DEN RIJN Rapport inzake jaarstukken 2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Bestuursverslag over 2016 3 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Exploitatierekening 2016 6 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven

Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven Jaarrekening 2012 Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken

Nadere informatie

Stichting Parking Fund Nederland IV. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2015/2016

Stichting Parking Fund Nederland IV. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2015/2016 Stichting Parking Fund Nederland IV Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2015/2016 Stichting Parking Fund Nederland IV Jaarverslag 2015/2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen

Nadere informatie

stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek

stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Tandtechniek Jaarverslag 2015 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 12, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht Telefoon (030)

Nadere informatie

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting European Uro-Oncology Group (EUOG) Zernikedreef CL LEIDEN JAARVERSLAG 2015

Stichting European Uro-Oncology Group (EUOG) Zernikedreef CL LEIDEN JAARVERSLAG 2015 Stichting European Uro-Oncology Group (EUOG) Zernikedreef 8 2333 CL LEIDEN JAARVERSLAG 2015 0 INHOUDSOPGAVE Blz. ACCOUNTANTSRAPPORT Bestuursverslag 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van

Nadere informatie